Ett lugnande besked och semester

Bildkälla: Jane Marina Instagram

För ungefär en vecka sedan så uppdaterade Jane Marina sitt Instagramkonto om att någonting allvarligt hänt. 
Med tanke på hur mycket hon uppdaterat om sjukdomen sedan dottern fick en cancerdiagnos så var det mångas tankar som omedelbart gick dit.

Jane Marina fick i samband det sitt inlägg, meddelanden från följare som ville veta allt om vad som hände och anklagade henne för att undanhålla information från dem. 
De ansåg sig alltså ha rätt att kräva en komplett uppdatering gällande en annan människas sjuka barn, bara för att hon uppdaterat under hela behandlingen.
En jävla dårskap, är vad det är! Tro sig ha rätten att kräva sjukdomsbesked av en mamma på nätet, för hon eventuellt är lite restriktiv om vad som händer i hennes dotters liv och kropp?!  ? Är inte detta vad som efterfrågas? Mer omtanke kring barns integritet? Så hur kan detta vara ett problem? ??‍♀️

Nu har Jane Marina uppdaterat sitt Instagramkonto om att de fått en glädjande besked från läkaren som inte kunde se någon cancer i Melinas prover.
Kanske kan de äntligen få ta lite välbehövd semester nu?
Oro och rädsla kan fullkomligt äta upp en människa inifrån.

❤️

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Känns lite konstigt att lyfta fram detta konto mellan all kritik mot exponering av barn. Hur är det Margaux eller andra gör värre än detta?

      Och nu blir ju flickan med sjukdomen ännu mer exponerad…

    Men du kan väl inte mena att alla som nu fått följa dotterns sjukdom och ta del av det mesta, plötsligt kommer tänka på barns integritet…?

    Hon var ju inte restriktiv heller, utan de hade helt enkelt inte heller fått svar än…

      Jag kan förstå att man som mamma till ett sjukt barn behöver stöd och gemenskap. Men då har man ett privat konto för enbart familj, om man måste ha det på sociala medier alltså. Jag har hela mitt liv varit allvarligt sjuk och hade min mamma gjort samma sak som Jane med sina 156k följare när jag var liten så hade jag kännt mig så otroligt blottad och sårad. Hade enbart kännts som att mamma gjort pengar på min sjukdom och att en massa okända kunde spekulera, se mig i sjukhussäng sårbar och skör. Nej.. vet inte vad jag hade gjort. Väldigt smaklöst är det oavsett!

        Smaklöst? Hon har verkligen spridit kunskap och gett så många människor i samma situation stöttning. Samtidigt får hennes dotter ta del av all kärlek i en kris och hemsk sjukdom.
        Hon har också genom sin plattform samlat in miljoner till cancerforskning. Hur fantastiskt är inte det. Var 3:e människa drabbas av denna hemska sjukdom.
        Hon gör det på ett respektfullt sätt.
        Att jämföra med Margaux är ett skämt. Det är Jacob pappan som sagt nej.
        170 000 följare som bidrar till kärlek, stöttning, uppmuntran och skänker pengar till Cancerfonden. Otroligt viktigt!
        Du ser inte på cancergalan heller då?

      Tycker inte att det är konstigt att folk bryr sig. Jane Marina har delat varenda detalj om sin dotters sjukdom och låtit precis varenda en som vill följa barnets sjukdom i närbild. Självklart kommer folk bli engagerade och känna oro för barnet är hon ger hintar om att barnet kan ha återkallat i sjukdom.
      Om Jane Marina inte vill att totala främlingar ska bry sig om hennes barn kan hon bara stänga av sitt konto.

    Hon kan väl för fasen inte trolla fram ett svar som inte finns.

    Tycker hela hennes konto är ett dårskap och snäppet värre än Margaux/Arnold situationen. Vad är värre än tjäna pengar på sitt barn? Att tjäna pengar på sitt barns sjukdom och utsatthet.

      Är faktiskt helt med dig där.

      Integritet det saknas tyvärr hos de flesta influencers. De vet nog inte ens vad de betyder. Annars hade de levt därefter.

      Håller med här… Att uppmärksamma och samla in pengar till Barncancerfonden är toppen, men att dokumentera det sjuka barnet dagligen, och sedan säga upp sig för att på heltid tjäna pengar på instagram-kontot? Eh nej, där blir det skevt.

    Jag kan förstå att man är glad när ens barn får ett positivt besked MEN bara tanken att ha ork och lust att lämna ut sitt barns sjukdom och kamp på nätet är för mig främmande. Skriv dagbok om det känns viktigt att dokumentera men låt barnen vara, de har det tillräckligt tufft ändå.

    Det känns märkligt att ena sekunden läsa om ett barns sjukdom, mediciner, smärtor osv med en bild på ett nersövt barn. Nästa sekund är det träningskläder man ska köpa. Barnets sjukdom används för egen vinning, för att locka folk. Kanske är det ett sätt att hantera situationen, genom att skydda sig men hur som helst är detta helt oacceptabelt att göra som förälder mot sitt barn. Barn kan faktiskt vara sjuka utan att hela världen tittar på.

      Eller så är det så här du bittra elaka människa
      Hon kanske ”använder” möjligheten med alla följare genom att göra reklam så att hon får in pengar och inte behöver ha ett ”vanligt ” jobb under den här svåra tiden.
      Vem skulle inte de ? Eller hade du
      Gått till ett 8-5 jobb när din dotter var allvarligt sjuk eller hade du om möjlighet gavs sluppit ?
      Bittra äckliga du

        Det finns VAB för svårt sjuka barn, ingen i Sverige ska behöva fläka ut sitt barns liv och sjukdom på nätet för att få ihop vardagen.

          Att hon delar dotterns sjukdom offentligt kan ju garanterar hjälpa andra föräldrar i samma hemska situation! Det var min första tanke.

            Och hur dottern påverkas av att andra blir hjälpa är inte relevant?

        Men snälla! An har ju faktiskt en poäng och framförde sin åsikt på ett respektfullt sätt. Att kalla någon för ”äcklig” för att du är av annan åsikt är väl ändå att ta det hela för långt. Hen har väl lika rätt till sin åsikt som du!

        Att kapitalisera på sin dotters sjukdom är otroligt omoraliskt och ärligt talat ganska äckligt. Vi har ett starkt socialt skyddsnät i Sverige gällande det här, så det är inte alls nödvändigt att visa upp sitt sjuka barns vardag blandat med reklaminlägg.

        Jag har själv ett barn som opererats och vart sjuk. Du kommer inte hitta bilder på mitt barn på nätet. Ett beslut taget till hänsyn för hans integritet. Jag förstår att min kommentar verkar hård men står fast vid den, det är fel. Vi (de flesta) har ekonomiska och sociala skyddsnät i Sverige som för det möjligt att ta hand om våra sjuka barn.
        Btw ser mig själv varken som bitter eller äcklig. 🙂

      Jag är sen på bollen nu men fint folk kommer sent.

      Jag har vabbat i två år för mitt allvarligt sjuka barn. Inte jobbat, bara tagit hand om mitt sjuka barn. Inga bilder finns på internet av mitt sjuka barn.

      Det är bra att samla in pengar till Cancerforskning men att hänga ut barnet helt känns inte rätt.

    Jag följer inte Janemarina men har kollat in hennes insta några gånger och något jag har reagerat på är att när dottern var som sämst ökade hennes följarantal väldigt mycket, minskade sen när dottern blev ”friskförklarad” (hittade inget bättre ord) och nu har de återigen ökat när ett möjligt negativt besked kunde fåtts.

      Då kan hon tjäna ännu mer pengar på dotterns olycka…

    I vanliga fall skulle jag ha sagt att hon inte har någon skyldighet att berätta någonting men hon har skrivet så utlämnande många gånger att det inte är konstigt att läsare nu begär en uppdatering.
    Ibland vill hon ha sympatier och ibland vill hon ha privatliv – det funkar inte på sociala medier.

    Måste säga att jag inte riktigt förstår dig Camilla, det har varit oerhört mycket stöd från dig i den kritik mot margaux och andra influencers som använder sina barn för att göra reklam, få fler följare etc etc. Även återkommande kritik mot föräldrar som varit gränslösa i vad de delar med sig av på internet, nu senast var det nån person som lagt upp video på tiktok när hennes barn hade bajsat på golvet eller vad det var. Rimlig kritik om du frågar mig!

    Men att kontinuerligt dela med sig av sitt barns sjukdomsresa, med berättelser av jobbiga undersökningar och behandlingar med tillhörande utelämnande bilder. Det verkar du inte ha något problem med, tvärtom så visar du med detta inlägg att du tycks stötta henne helt och hållet? Personligen tycker jag att hennes beteende är vidrigt, kan inte tänka mig något mer integritetskränkande än att min mamma skulle sända ut mitt största trauma till hundratals människor, för att dessutom i nästa bild ha glättiga selfies från senaste samarbetet med Lindex. Får rysningar av obehag.

    Fanns absolut ingen anledning att dela med sig av denna provtagningsrunda med följande dagar av oro, varför utsätta sig för den storm av DMs som lär ha kommit från både okända, vänner och familj? Men det var väl för oemotståndligt när hon mycket väl vet hur många likes, kommentarer och nya följare detta skulle innebära. Fy fan vad vidrigt.

      Vidrigt är verkligen rätt ord!!!

      Håller med!!

    Väldigt utlämnande av ett barn som säkerligen inte behöver att hundratusentals främlingar vet om hennes sjukdomsresa. Speciellt inte i kombo med bilder på henne där hon är nedsövd, medvetslös etc. Förstår att mamman behöver bearbeta på något sätt men detta är inte rätt sätt.

      Att hon sedan får sån extrem ångest av att folk undrar handlar ju precis är ju ett resultat av den exponering hon utsätter dottern för.

    Varför måste hon skriva allt som händer? Och sen bli upprörd för följdfrågor? Tycker det hon gör är fruktansvärt, hur mycket hon lämnar ut sitt stackars barn.

    Stackars, stackars barn som blir utfläkt på detta sätt. Allt för att tjäna pengar på hennes olycka.

    Och detta snack om att det hjälper andra – men på dotterns bekostnad. Fy.

    Camilla – kan du inte svara här? Varför försvarar du Janemarina?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.