Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre

435 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Detta blev långt, hoppas någon orkar läsa ?

    Någon som jobbar med att ta blodprov som har tips vid enorm rädsla? Eller någon som haft/har rädsla för blodprov som har några tips???

    Jag måste ta 14-16 rör blod 1-2 gånger per år och är otroligt rädd, varit så länge jag kan minnas. Jag tänkte att det kommer såklart bli lättare med tiden då jag måste göra detta livet ut, vilket gav en liten trygghet men det går verkligen på fel håll.
    Första gången grät jag mest och spydde. Sen dess har jag svimmat några gånger och spytt.

    I höstas svimmade jag efter 4-5 rör så hon fick sluta. När jag vaknade upp spydde jag men kunde sen fortsätta och ta resten av rören. Behövde ta om 3 rör sen för svaren gick inte att lita på för jag var så nervös och stressad.

    Nu i veckan skulle jag ta 14 rör och efter 4-5 rör är jag nära att svimma, hon slutar och jag spyr bara. Hon sticker igen, nära att svimma så hon får sluta, jag spyr osv osv.. Tydligen så stänger kroppen typ av när man är nära att svimma så blodet slutar komma för jag sa att hon kunde fortsätta även om jag svimmar (kanske missuppfattade, minns inte allt utan min hjärna verkar blocka så är lite luckor?).
    Så efter ca 45 minuter och 4 stick hade jag 3 rör kvar. Detta är första gången det varit så illa att dom inte lyckats ta alla rör ens, hon ville inte plåga mig mer och behöva sticka mig fler gånger och det kom nästan inget blod sista gången, så kommer ta dom senare.
    Ska vänta på svaren på det jag tog för att se om jag måste ta om något innan jag tar dom 3 sista.

    Så, någon som har något tips?
    Funderat på KBT, så ska kolla upp det men vet inte om det kan hjälpa något?
    Även funderat på någon lugnande tablett men dom som hjälpte till att ta blodprovet sa att det förstör proverna, men ska även fråga min läkare när jag träffar honom i höst.

    Fattar inte varför det blir värre, borde bli bättre och lättare. Dom är så snälla och lugna, jag får vara i ett eget rum, ta den tid jag behöver så förstår inte varför det blir värre. Vet inte hur jag ska göra detta livet ut, känslan innan man svimmar är så hemsk, innan jag svimmar tänker jag att det snart är klart för det har gått en evighet känns det som men tydligen har det bara gått några minuter.
    Vill bara härda ut men det var så hemskt nu sist så vill aldrig behöva uppleva det igen.

      KBT är effektiv mot nål/stickfobi.

        Ska kolla upp det då, tack!

        Vet du om det bara är på psykiatrin tex eller finns det dom som är mer bra på KBT för just fobi?
        Eller alla som jobbar med KBT kan ge det för alla olika problem som finns? Vet inte riktigt hur det funkar och är upplagt.
        Känns som jag formulerar mig konstigt, skyller på värmen och hoppas du förstår?

          Jag gick hos en jätteduktig privatpraktiserande psykolog för min fobi och hon var typ specialiserat på fobier (och var jätteduktig på allt annat). Jag tror inte att fått så bra vård hos psykiatrin.

      Sist jag var och fick injektioner mot migrän så fick killen före mig lustgas, för att klara sticken. Men det kanske också påverkar blodproverna?

        Ska fråga läkaren om det. Hade varit toppen om det inte påverkades av det ? tack!

      Måste du ta alla rören på en gång? Kan du inte fråga om du kan dela upp det på 2 dagar? Låter jättejobbigt för dig ?

        Vet inte om jag måste ta alla samtidigt. Tar på sjukhuset som ligger 5 mil bort så vill mest få det överstökat så jag slipper åka fler gånger ? men det kanske kan vara ett alternativ ?

        Måste ta några av dom på sjukhuset för dom ska frysas/kylas men resten kan jag ta på vårdcentralen där jag bor, har dock aldrig fått något bra bemötande där så känner ingen trygghet. Aldrig någon där som förstått min rädsla (bara tagit ett rör blod där för många år sedan, men samma med sprutor och stick i fingret) utan hållit fast mig och säger ”sluta gråt, det gör inte ens ont” osv och stressar och får mig att känna mig mer larvig än jag redan gör på egen hand ?
        Men får kanske ge dom en chans till. Borde ju finnas någon som förstår och har bra bemötande. Tack! ?

      Skulle också säga KBT. Börja med Mindler, där får man tid snabbt. Kolla på de olika psykologerna, vilka som har erfarenhet av fobier tex. Men jag skulle också börja med att försöka formulera, i text, vad du är rädd för. Testa: ”Jag är rädd för att…”. Bara genom att kunna sätta fingret på det så har man gjort stora framsteg ?? Lycka till!

        Ska kolla upp Mindler, tack! 🙂
        Tack för tipset, ska testa att formulera min rädsla i text, underbart om det blir några framsteg

      Jag har samma problem.
      Jag är inte rädd för sprutor, jag klarar av stick i fingret, men blodprov är min fobi.
      Vårdpersonal blir alltid nervösa av att se mina armar, ”du är svårstucken” säger de redan innan. Det är ju inte optimalt eftersom även jag är nervös redan innan. Jag får sådan panik varje gång att jag slutar andas och inte får syre. Halvgråter och kan inte sitta still.
      Jag har funderat på kbt men aldrig tagit steget, för kbt innebär ju att utsätta sig för fobin och då måste ju någon göra en massa försök innan hen lyckas hitta mina svåra vener.
      Jag funderar mer på lugnande medicin ärligt talat.

        Vad skönt att du klarar stick i fingret och sprutor iaf, jag är rädd och gråter även där.
        Men nej, fy vad hemskt att höra det! Gör det absolut inte lättare. Har det hänt något som gjort att du fått fobi för blodprov?

        Håller med om att lugnande medicin är bättre. Självklart bra att försöka bli av med sina rädslor, men utsätta sig för det gör mig orolig för att jag är rädd att blir ännu mer rädd så få något lugnande hade varit enklare och skönare.

          Det har inte direkt hänt en specifik sak, men varje gång jag är svårstucken byggs fobin på mer liksom.

      Kan man göra provet på en sjukhus avdelning istället och få typ lugnande innan. Det kan ju vara en tillfällig lösning om det går. Annars tycker jag att du ska söka hjälp.
      Jag fick veta att jag hade en kronisk sjukdom för tre år sedan och gjort mängder med blodprov sen dess och jag känner likadant, att det blir bara jobbigare. Så jag känner med dig, lycka till.

        Tråkigt att det blir jobbigare och jobbigare för dig också ? tycker verkligen det borde gå åt andra hållet.

      Åh känner med dig! Är också spruträdd och hade en längre period när jag var tvungen att ta blodprov varje eller varannan vecka och det var hemskt! Det gick dock bättre för mig med tiden, även om jag fortfarande tycker det är hemskt och det liksom blir en kroppslig reaktion med yrsel, svimningskänslor, illamående osv. Hanterade det genom att alltid se till att ha ätit, fått i mig salt, ha druckit ordentligt med vatten, alltid vara varm och inte frusen, få ligga ner under blodprovet med möjlighet att sänka ner huvudet när jag får svimningskänsla. Jag tittar aldrig på nålen, blundar hela tiden, andas (typ profylax), säger till när det blir för jobbigt och får hjälp från personalen. Vet att det är hemskt när det är rör efter rör och det tar tid… men dela upp det kanske är ett alternativ? Så det blir färre rör om det är lättare? Hoppas du får kbt och verktyg som hjälper dig!

        Usch, vilken mardröm att ta så ofta!
        Har det hänt något som gjort dig spruträdd?
        Vet inte om det är något man bara kan vara utan att det hänt något, jag har alltid varit rädd vad jag kan minnas så vet inte var det kommer ifrån.

        Skönt att du hittat sätt att hantera det på!
        Jag måste tyvärr vara fastande, vilket jag tror gör det värre för man redan är lite illamående för man inte ätit frukost.
        Hjälper det alltså att sänka huvudet?
        Jag känner typ panik över att ligga ifall jag behöver spy så sitter alltid upp i en sån stol.
        Bra personal som hjälper en och stöttar gör så stor skillnad verkligen!

        Får kanske testa att dela upp det, hade gärna velat sluta innan jag svimmar och spyr men är alltid vid 4-5 rör så blir så många gånger att gå igenom det isf ?
        Tack!

          Nej det har inte hänt något särskilt, utan jag tror att jag alltid får blodtrycksfall och det återkommande obehaget har väl skapat en rädsla. Svimmade första gången jag tog blodprov som barn även fast jag inte kände mig rädd.
          Har hört att man kan spänna sig också genom någon teknik för att inte svimma pga blodtrycksfall men jag tycker det funkar att ligga och ev sänka huvudet lika bra för min del.
          Svimmar du av rädsla/panikattack eller är det liksom fysiskt? Jobbigt att inte få äta innan, förstår att det är lättare att må illa/spy då, man känner sig ju extra skör när man inte ätit. Tror att du säkert kan få bra råd från läkare eller terapeut för att underlätta för dig, känns ju nödvändigt om du ska fortsätta ta proverna under livet!

            Ska läsa lite om blodtrycksfall, tack!
            Ska försöka våga ligga ner nästa gång och se om det går bättre. Lär ju hinna sätta mig upp om jag måste spy så får försöka släppa obehaget att ligga ner ?

            Jag vet inte riktigt, mer fysiskt nu tror jag. Känner mig mindre nervös på väg till sjukhuset nu än jag gjorde för några år sedan. Känner mig liksom starkare, men sen brister allt bara. Så fort jag kom in på rummet denna veckan började jag gråta.
            Hon skulle förbereda allt så satt och grät i 10 min typ.
            Sen lugnade jag mig när jag pratade med henne, grät inte när jag la fram armen. Andades djupt, kände mig inte rädd. Sen känns det som det hållit på i en evighet och jag är nära att svimma. Vet inte om det är att spänningarna börjar släppa eller något.
            Jag äcklas av tanken på att någon sitter där och håller på fast jag inte känner det.
            Har kvar plåstret i armvecket i ett dygn för jag blir illamående av att se att man blivit stucken.

            Ska prata med läkaren när jag träffar honom. Aldrig träffat just honom men hört bra om honom så tror han kan ge bra hjälp ?
            Tack för allt!

      Har varit inlagd många ggr. När de får problem med att ta prover så kommer narkos och hjälper till.

      Plus att på VC får jag alltid ligga ner, jag babblar om nåt heeeelt annat och de får inte säga hur det går för då svimmar jag. Fast det har du förmodligen redan testat ? Hoppas du får bra hjälp ??

        Hur hjälper narkos till? ?

        Säger dom till när dom sticker eller dom säger ingenting alls? Skönt att du hittat vad som funkar så du inte svimmar!
        Jag kollar aldrig, försöker svara på deras frågor när dom vill distrahera så ger korta svar och försöker komma ihåg att andas typ. Provat både att fråga hur många rör som är kvar och inte efter att jag svimmat men ingen skillnad direkt, oftast värre i mitt huvud än verkligheten ?
        Får hoppas det också, tack så mycket! ?

          De är duktigare på att hitta där de ska sticka ?

          Jag vill inte att de säger något, utan bara kör. När jag ligger på britsen (innan de sticker) så säger jag ”Nu kommer jag babbla om något så att jag fokuserar på det, bara stick när du ska och berätta inget för mig om det går segt eller hur mkt det är kvar”. Sen pratar jag om nånting som håller tankarna åt nåt helt annat än nålar och blod. Typ ”När jag va 27 reste jag utomlands själv.. Bla bla bla” och berättar mitt livs historia ? Det funkar bäst för mig. De hinner inte ens fråga nåt. Jag babblar på och skiter i om dom ens hänger med, jag är viktigast haha ?

            Just det. Kom på att narkos fick hjälpa när jag skulle röntgas med kontrast för dom på röntgen stack och rotade runt för att hitta rätt, väldigt skön känsla ? så då fick narkos fixa det ist ?

            Hahah älskar din attityd ?
            Får testa någon gång, är dock dålig på att prata med främlingar men är jag nervös brukar jag babbla på lite bättre så kanske funkar ?

              Lycka till!! ?

      Herregud vilka lyxproblem. Du tar provet, ställer in dig på att det inte är nånting jämfört med vad folk får genomgå för fysisk smärta och håller ut. Man kommer långt med mental styrka.

        Om du hade koll på nåt öht skulle du veta att fobier är inga ”lyxproblem”.

        Du är alltid så jävla otrevlig i dina kommentarer.

          Du vet väl att flera kan ha samma alias? För övrigt är väl inte det här ett ställe där folk är kända för sin ”trevlighet”, särskilt inte mot okända som ni följer dagarna i ända

            Jag är alltid trevlig och glad mot personer. Jämflrt med dig – om jag anser att nån har ett lyxproblem (?) så är jag tyst o scrollar vidare. Det hjälper liksom inte personen alls. Men har sett dina kommenterarer (med exakt samma jargong, så jo det är du) och kände att jag inte orkar vara tyst mer.

            Man kan ju välja att vara trevlig.

        Nina, du vet om att du inte är normen?

          Våra sjukhus går på knäna, sjuksköterskorna likaså, och då är det någon som har förmånen att få ta 14 blodprov men ska göra en ännu större grej av det? Något som rent objektivt inte gör ont och inte orsakar skada. Jag hade fattat om hen skulle genomgå fre koloskopier eller andra invasiva undersökningar. Nu är det ett BLODPROV. Herregud.

            Eh det gör ju visst ont och känns obehagligt? Eller kan göra, alla är väl olika.

            Förmån att ta 14 rör blod? HÖR DU ENS VAD DU SÄGER? Man tar inte blod för att det är roligt.

              Men nu missförstår du ju allt.

        Ge inte Nina nån energi, hon vill bara trissa upp folk.

        Nä men man blir bra trött på folk som har fobi för exakt allt. Fobi för nålar, sjukhus, sjuksköterskor, gå ut, gå in, människor, hundar, regn, avgaser.. herregud alltså. Att man skriver två a4n pga rädsla för att ta blodprov? Alltså hör ni hur det låter ? för övrigt är det väl något du ska ta med sjukhuset/vårdcentralen ifråga eftersom de har expertis. Tvivlar på att folk på en skvallerblogg vet bättre än människor som sitter med fleråriga medicinska utbildningar i ryggen. Och skriver man här får man väl förvänta sig att alla inte stryker en medhårs, jag är inte otrevlig för det. Precis som ni tycker influencers ska ha kritik för allt för att de lägger upp saker offentligt kan man väl ha skilda åsikter i övriga diskussioner.

          Jo Nina, du är faktiskt otrevlig. Oavsett hur du själv tycker att du framstår. Men behöver inte själv ha en fobi för att förstå mekanismerna bakom och att därmed kunna känna empati för någon som uttrycker sig som H.K Jag är själv sjuksköterska och har genom åren mött många patienter som är fullkomligt livrädda för blodprover. Som svimmat och kräkts. Det hjälper ju inte ett skit att jag vet att det inte är farligt.

          Och till H.K – du har ju fått många bra tips. Jag tror på KBT eller lugnande. KBT är bra om du känner att du orkar då det kommer hjälpa dig genom alla provtagningar jag förstår att du behöver genomgå under livet. Lycka till!

            Tack ?
            Ska prata med läkaren om lugnande och KBT.
            Lugnande skulle vara skönt för det är lättare, så funkar det utan att förstöra proven kanske det är bra nu. Men KBT är såklart bäst i längden så vill ge det ett försök, skulle underlätta så mycket om jag inte svimmar, behöver ta om prover osv. Tar otroligt mycket energi som jag gärna hade lagt på något annat ?

          Härligt att du har så bra mental styrka, inga rädslor och klarar allt! Föreläser du och delar med dig av din styrka? ? om inte, börja! Tänk så många du kan inspirera!

          Dessa svar jag har fått ikväll har varit väldigt bra för mig och kommer hjälpa mig. Att få svar från folk som själva upplever detta ger väldigt mycket. Självklart har läkare utbildning och ger råd, träffat många som är förstående men är dom själva inte rädda för detta så förstår dom inte fullt ut hur det är oavsett hur lång utbildning dom har.
          Förstår att du inte kommer förstå detta eftersom du inte är rädd för något, svårt att sätta sig in i situationer man inte upplever själv ?

          Trevlig kväll på dig Nina!

          ”Nä men man blir bra trött på folk som har fobi för exakt allt.” hahaha det är ju inte samma person som har ALLA fobier, det är bara att acceptera att folk kommer vara rädda för saker som du kanske tycker är larvigt. Lovar att det är mer jobbigt för personen med fobi är vad det är för dig hehe!

          ..så svarar du med ett A4 tillbaka……

      Hej! Vad jobbigt du har det! Och Nina här nere vet ju inte ett jota. Även om det ”bara” är blod/stickfobi man har är det väldigt svårt att ba skärpa till sig och inte svimma och spy. Reaktionen beror på ett snabbt blodtrycksfall (från rädd=högt till ser blod/spruta=sjunker pga antagligen evolutionär vinst för att förhindra blodförlust) och en vasovagal reaktion. Det som är bra med det hela är att KBT med exponering och responsprevention tillsammans med tillämpad spänning (ej att förväxla med tillämpad AVspänning) kommer att kunna hjälpa dig massor! Googla Lars-Göran Öst och tillämpad spänning :). Hör dig för på vårdcentral, privat eller via psykiatrin. Lycka till!

        Ställer in mig varje gång på att det ska gå bättre, känner mindre rädsla innan och sådär men ja, det är svårt att skärpa till sig och bara låta bli att svimma och spy ? hade underlättat enormt om det funkade!

        Ska googla det, tack!
        Kan inget om blodtrycksfall eller något, väldigt intressant. Kanske även kan bli lite lättare om man förstår vad som händer, förstår att jag inte kommer dö men det känns som det så den känslan gör det inte bättre direkt, dom som tagit blodproven har kanske berättat men är som att jag får minnesluckor för minns inte allt som hänt i rummet?
        Tack för allt!

      Jag har varit livrädd vid provtagning och sprutor förut plus att jag tycker att blod i sig är väldigt obehagligt. Det var på den nivån att jag bara behövde tänka på blod i en helt neutral situation så svimmade jag. Nu har det börjat bli bättre.
      Förr svimmade jag, spydde, grät, hyperventilerade. Numera kan jag ta mig igenom blodprov genom att ligga ned och andas.

      Det hela började vända när jag träffade en sjuksköterska som visade förståelse på en ny nivå. Jag har alltid tyckt att blodprov gör ONT medan en hel radda med sköterskor minsann har påtalat att det inte alls gör ont, att jag bara måste lugna mig. Sedan träffade jag denna sjuksköterska som skulle ta ett prov på mig som sa att hon förstod att det gjorde ont för mig då jag har nerver som ligger så nära blodkärlen. Jag är även svårstucken vilket gör att de nästan alltid måste sticka 2-3 gånger för att hitta rätt och så fort de missar minsta lilla så träffar de istället en nerv. Hon tipsade mig om att jag alltid skulle be om den minsta nålen för då minskar risken att missa.

      Så numera tar jag mig igenom blodprov genom att:
      * Be om att få ligga ned
      * Säga till i förväg att jag är väldigt orolig och rädd + att jag lätt svimmar.
      * Säger till att de bara får sticka mig med minsta nålen (det tar ju istället lite längre tid att få ut allt blod som behövs men hellre det)
      * Säger till att jag inte vill veta vad de gör eller när de ska sticka (en gång hade jag en sköterska som högt talade om ”Oj, så mycket blod det kommer! Oj, oj. Åh nej nu är det blod på mina byxor. Oooj, nu är det blod på golvet. Herregud det är blod överallt!”)
      * Ibland har sköterskorna andats med mig vilket jag även upplever hjälper. Då tar vi en stund tillsammans innan där dom meditativt säger ”så andas vi iiiiiiiin… och så andas vi uuuuuuut” och fortsätter tills dess att det är klart. Då får jag en röst att lyssna till och en uppgift att fokusera på.

        Svimma av att bara tänka på blod?! Fy vad hemskt!
        Ligger och gråter nu efter att läst vad du skrivit. Alltså tack, detta gav mig verkligen hopp om att det kan bli bättre, måste bara hitta vad som funkar för mig. Helt otroligt att gå från svimma, spy, hyperventilera och gråta till att ta sig igenom det genom att ligga ner och andas. Känner dig inte ens men blir stolt över dig, haha.

        Vad skönt att få någon som förstod och kunde förklara varför det gör ont på dig, ist för någon som bestämmer hur du känner. Hon har verkligen valt rätt jobb, behövs fler såna!

        Men nej, fy att behöva höra såna kommentarer.
        Tror inte att någon som inte är rädd ens vill höra det, hade fått panik.

        Tack så jättemycket för ditt svar, vill säga något mer typ men vet inte vad. Sparar detta i mobilen för att kunna gå tillbaka och läsa det och ha kvar dina tips? tack!

          Haha tack <3

          Klart att det kommer kunna bli bättre även för dig! Som du säger – du behöver bara hitta vad som funkar för just dig.

          Just min spruträdsla och rädsla för blodprov vände som sagt med denna sjuksköterska. Men jobbet med att bli mindre känslig hade redan innan påbörjats. Jag kunde även svimma av att höra någon annan skrika "aj" högt och med inlevelse för att jag skulle kunna känna deras smärta och rädsla/panik och därmed svimma (:

          Jag tror på dig! Detta kommer du också fixa. Med små steg kommer det gå framåt, tills du en dag blir förvånad och stolt över dig själv hur lätt det plötsligt går. <3

            Jag har också varit jätterädd för blodprov och nålar i flera år,dock inte på den nivån som du är på med svimning/kräkning men jag förstår rädslan. Mitt kom ifrån att jag blev fasthållen som barn när jag inte ville ta och det satte tyvärr spår. Nu är det mycket bättre men jag brukar säga varje gång att jag tycker detta är en jobbig situation och då brukar alla vara väldigt lugna o ta det försiktigt. Låter bli att titta och vill absolut inte veta när de sticker. Sitter också upp då jag känner mig mer utlämnad och utom kontroll om jag ligger ned. Och sen bara koncentrera sig på att andas in och ut. Nu har jag turen att vara väldigt lättstucken med tydliga vener så det hjälper ju till.

            Hoppas du kan få rätt hjälp från någon som är kunnig på fobier! Kram.

    För att återkoppla till tidigare inlägg om att man som liten fick vänta på rummet medan kompisen åt så var jag nog med om bland det sjukaste…

    Bodde i ett radhusområde med massa familjer med barn i samma åldrar.
    Hos familjen x fick alla grannbarn fika/äta utom jag och min bror för vi ”bodde så nära och kunde gå hem” (vi bodde 2 hus i från, de andra som fick äta bodde mellan 3-6 hus i från)

    Jag fick alltså sitta med vid bordet medan alla andra fikade.
    En gång skickade mamman i familjen en ballerinakaka till platsen där jag satt och precis när jag tänkte ta upp den stoppade hon mig och sa att den var till Henrik (hennes son som inte kommit hem från skolan än) jag fick alltså sitta och titta på en ballerinakaka på nära håll.. alla andra fick äta varsin kaka

    Hur sjukt?!!!

      Fyfan vilket vider till morsa ?

      Jätteskumt!

      Sjukt!! De måste ha varit sadister…usch, vem gör en sådan sak mot ett barn när alka de andra fick kakor mm? Stackare. ❤

      Det där är psykiskt sjukt beteende. Herregud, vilken normal människa beter sig så?

      Herregud så sjukt! Man undrar verkligen vad som rör sig i huvudet på en människa som resonerar och agerar sådär. Mot ett barn dessutom!! Hur tänker man?! Bortom allt förstånd ?

    Behöver få ur mig detta!

    Blir provocerad av folk (typ alla på kontot Mansbebisar) som tycker att tjatsex = våldtäkt. Det är så förminskande mot offer av riktiga våldtäkter och vad man genomgår då.

    Tycker det känns som att jämföra ett brutet ben med ett myggbett. Därmed inte sagt att män som tjatar om sex inte är asjobbiga men det är fan inte våldtäkt.

      Tänker att det finns olika nivåer av tjat. Allt från ”snääälla” till mer eller mindre hotfulla situationer.

        Ja precis. Förminska inte tjatsex. Killen försöker ju då hjärntvätta tjejen. Hemskt! ? nolltolerans till alla övergrepp.

          Samma män som tjatar till sig sex och sedan gnäller över att tjejer är ”döda fiskar”. Jaaaa men shit Niklas vad tror du att det beror på? Inte kan det väl vara dig i alla fall.

            Haha, jag hade sex med en Niklas en gång för att vara snäll (=jag ville egentligen inte). Sen gick det rykten om att han suttit inne för våldtäkt men skyllde sin ”frånvaro” på att han varit utomlands och spelat hockey. Jag vet inte vad jag tror på.

      Allt sex du har som du inte vill ha är ett övergrepp.

        Jag har haft sex många gånger med killen då jag egentligen bara velat sova e.dyl. Inte fan är det våldtäkt. Jag vill också ha sex ibland när han är för trött. Vad spelar det för roll, vi ligger ju ändå hela tiden med varandra.

          Det låter som ett fruktansvärt förhållande.

          Eller så respekterar man varandra och varenda människas rätt till sin egen kropp, herrejesus. Hoppas varenda unge från och med nu får läsa stopp min kropp.

          Hehe du är sjukt modig som skriver det här, nu kommer du få råd om att göra slut typ ? Men ja, håller med. Så tror jag det är för många. Bara för man inte är meeeegakåt så kan det ju vara mysigt ändå.

          Det är ju liksom skillnad om man säger nej, och det tjatas o tjatas.

            Exakt! Ibland går jag med på det trots att jag kanske inte är supersugen, behöver bli lite övertalad. Tycker ju det är nice när det väl är igång. Men skrev det på Mansbebisars Instagram och alla härjade om att jag blev våldtagen så. Så bisarrt

              Haha ja vänta bara tills folk går igång här ? Poppa popcornen and be ready ?

                Är väl jättebra att ni aldrig varit med om övergrepp, men förminska inte de som har.

                  Jag (”?”) har. Och för mig är det verkligen skillnad. Låt oss tycka olika.

                    Fast du kan ju inte tycka på ett visst sätt om fakta säger annorlunda.

                  Jag har varit med om att både bli fasthållen/våldtagen samt tjatsex. I min värld är det inte jämförbart.

                    Det ena utesluter väl inte det andra. En misshandel är en misshandel och ett mord är ett mord, om du förstår hur jag menar. Du kan ju inte misshandla nån och ba jag mördade åtminstone inte så det är okej. En överfallsvåldtäkt tex är säkerligen på många sätt mer traumatisk, men det betyder ju inte att tjatsex inte också kan vara en våldtäkt.

                      Fast är det verkligen en våldtäkt i lagens namn? Man anmäler ju inte en snubbe för att han tjatar om sex och man till slut går med på det.

                      Samtyckeslagen?

              Och (haha glömde svara på det första ?) jag tror inte det är ofta BÅDA är sugna samtidigt? Börja mysa lite osv. Som sagt, om du o jag (?) ligger och myser och jag säger nej och du fortsätter, och jag fortsätter säga nej – DÄR är ett problem. Men förhoppningsvis är vi trygga och vet hur vi får igång varandra ?

              Och respekteras inte ett nej – DÅ är det övergrepp.

                Men… det är väl definitionen av tjat eller? Att fortsätta trots ett nej.

                  Ja precis.. Det jag skrev ju? ?

              Ja, om jag är trött låter jag mig nästan alltid övertalas för jag vet att efter en liten stund är det jag som är mer på än han typ 🙂 men jag behöver ofta puffas igång!

      Det hade varit bättre om du hållit det för dig själv.

        Nä men håller med originalposten. Min syster blev brutalt våldtagen förra sommaren. Hon är fortfarande helt förstörd. Inte att jämföra med någon som tjatar sig till ett ja.

          Du tycker att det är en adekvat jämförelse, ett brutet ben med ett myggbett? Du har ingen aning om vilken typ av manipulation och psykisk misshandel som kan ligga bakom. Var jävligt försiktigt om du ska hålla på att jämföra och i samma veva förminska sånna händelser.

            När jag läste till socionom fick vi lära oss att det finns grader av ett brott. Vissa saker ÄR värre utan att det tar bort från en liknande händelse.

      Ok du vill inte kalla det våldtäkt, men kan du hålla med om att tjatsex är en form av övergrepp? Manipulation? Att det kan vara mer än ”jobbigt”? Var går gränsen?

      Är genuint nyfiken över hur du tänker kring detta.

        Precis som det finns straffskala så finns det skalor på brott.

      Beror väl lite på hur mycket det tjatats och hur ovillig personen verkligen är vid tillfället. Kanske man njuter när man väl börjat även om man kanske var för trött innan.

        Det är skillnad på ”nja jag är egentligen inte så sugen, men jag kanske kommer igång” än ”nej jag vill absolut inte”

      Mitt ex tjatade till den gränsen att jag fick sova på soffan för jag inte ville. Ibland körde han ändå fast jag sa nej.
      Så det finns gränser , jag tycker att tjatsex är våldtäkt men beror som sagt vart gränsen går.
      Ett nej är alltid ett nej.

        Sexuellt utnyttjande skulle jag klassa det som.

          Om han gjorde det fast hon sa nej är det våldtäkt.

    Hoppas Therese är okej, hon har varit borta från sociala medier länge nu 🙁

      Hoppas hon är på en välförtjänt semester ?

      Tänkt detsamma. Tror (dvs bara spekulation) att det blev lite mycket för henne efter att hon tog första vaccinsprutan mot Corona, hon fick panikattack och grejer då de stack fel (?) så att det började blöda en del. Hon var spruträdd sedan innan. På det har väl ena hunden haft lite hälsoproblem, tror alla känslor behövde få utlopp.

      Förhoppningsvis tar hon det lugnt för att stabilisera sitt psyke och inte trigga igång fler panikångestattacker. Har alltid gillat Therese som person så det klart man märker om hon försvinner ett tag.

      Har hon uppdaterat hur det gick med budgivningen? de kanske vann och är helt uppe i det?

        Pengarna tog slut så dom var tvungna att hoppa av budgivningen sa hon i en story innan det sista hon skrev om sin panikattack.

      Äh. Jag har sett henne gilla en massa influencers inlägg varje dag sedan flera dagar tillbaka. Hon låtsas bara att hon har det jobbigt. In och like:a bilder för att inte glömmas bort går ju tydligen hur bra som helst ?

        ?

        Detta!! Hade en kollegs som bara ”Men.. Du är ju sjukskriven? Hur kan du vara online på messenger då?” Öööh? Va? ? Så jag får inte gilla nåns bilder, vara online för att jag mår dåligt? Uuuursäkta mig ?

        Herregud klart hon kan gilla bilder utan stt vara aktiv på sitt eget konton OCH må dåligt.

    ÖPPET SÅÅÅR

    Hur blir man en mer positiv människa? Känner att jag blir mer och mer bitter och vill inte vara sån. Omger mig också med sjukt negativa människor och känner hur tröttsamt det är, så vill liksom vända mitt eget beteende.

      Åh samma här, blir typ trött på mig själv att jag är så neggo och lätt irriterad över saker jag inte brydde mig om förut.

      Byt umgänge. Ta reda på vad just DU tycker är roligt och ger mening med livet och gör det.

      Gillar du ditt jobb? Jag hade ett jobb som slet på mig fysiskt och psykiskt. Kom alltid hem trött och irriterad. När jag äntligen sa upp mig och inte var sådär trött hela tiden blev jag en så mycket gladare och trevligare person.

      Fake it til you make it. Försök att tvinga dig själv att tänka positivt, ta inte dig själv o hela livet på ett sånt stort allvar utan ryck på axlarna o försök skratta åt det mesta. I den mån det går förstås.

        Lät väldigt lätt. När kroppen säger NEJ då är det svårt tänka life is wounderful. Föreställ dig själv med PMS och samtidigt tänka Nej nej livet är super.

          Haha har pms typ en gång i kvartalet och under en dag. Är normalt sett en väldigt positiv person i grund och botten, men när jag har min pms-dag. Herregud vad deppigt! ALLT är sämst, ALLT suger. Samtidigt som det är skönt att veta att det går över, så är det jobbigt också, det blir verkligen en krock av positivt och depp??

      Jag var väldigt arg på allt och alla, tills en dag när jag tröttnade på mig själv. Tränade på att inte regera med ilska och tänka efter vad som egentligen triggade. Nu är jag mycket gladare och har bara snälla, glada människor runt mig.
      Nu ser jag att min mamma har detta beteende så det är väl därifrån jag har härmat.
      Idag fattar jag inte att människor orkar hålla på och sura och slänga negativa kommentarer omkring sig, det tar ju enormt med kraft och energi. Ingenting blir enklare eller bättre av tråkig stämning.
      Välj glädje! Är väl en floskel som funkade för mig.

      Låter som du behöver byta umgänge eller kanske försöka få gruppen till att vara mer positiv. Man kan ju hamna i gbällträsket och en gnällig jäkel kan få med sig alla andra.
      Jag har oftast en positiv syn på det mesta och försöker att göra saker för folk som inte ens är så svårt egentligen.

      Livet är så jävla mörkt att jag funderar varje dag på självmord. Tror vissa personer helt enkelt är mer känsliga än andra. Svårt att fejka att man är positiv.

        Får du någon hjälp? Det är väldigt hemskt att gå runt och bära på dom tankarna och känslorna själv.
        Ta hand om dig❤

          Äh. Jag är sjuk kroppsligt också, och när man har det som grund, och haft ett liv med mycket trauman på det, så blir det liksom för mycket tillslut. Man kan inte bli frisk från permanenta kroppsliga defekter liksom, och det psykiska är också svårt att hela.

          Så jag tror att jag aldrig kommer må bra. Sedan har jag en enorm hälsoångest. Rädd för smärta och för att dö, rädd för att inte ha kontroll.

          Behöver ingen speciell hjälp. För de jag pratat med är inte bra på att hjälpa. De är empatibefriade de flesta jag mött.

            Tråkigt att höra att du haft och har det så svårt, både psykiskt och kroppsligt.
            Kan inte sätta mig in i din situation och förstå, men låter hemskt.

            Trist att du mest mött empatibefriade när du sökt hjälp, förstår inte riktigt vad man gör på ett sånt jobb om man inte har empati, försöker förstå så gott det går och är trevlig.
            Men känner du att det finns någon hjälp du tror skulle hjälpa dig hoppas jag att du söker hjälp. Det finns några guldkorn till människor som kan hjälpa en så mycket, svåra är så klart att hitta dom.

            Även om du aldrig kommer må helt bra hoppas jag att du kommer att må bättre och kunna hitta lite lycka och glädje.

              Tack. Jag får väl hoppas att jag överlever den här pandemin till att börja med…. Ibland så känns det faktiskt rätt skönt att tänka att jag kanske kan dö snart, men jag är samtidigt rädd för det.

        Jag tror fler människor än någonsin går runt med hormonella imbalanser p.g a all farmaka i dricksvattnet numera. Seriöst alltså.

      Försök ifrågasätta dig själv när du reagerar negativt på något, försök hitta grunden i vad som gör dig negativ. Saknar du något, vill du förändra något i ditt liv osv? Kan vara svårt att komma ur mönster när man är omgiven av andra personer i samma banor, men du kanske kan ta del av positiv media, typ snälla filmer, positiva böcker. Det är svårt men man får försöka omprogrammera gärna i hur man reagerar på saker typ!

      Bestäm dig.
      Byt ut 1-2 av de värst negativa
      Styr bort från negativa samtalsämnen
      Bli den du vill vara

    God kväll! Jag behöver tips på väska! Ska ge mig själv en present och vill ha en ny handväska men känner mig rätt ”lost” i väsk-världen. Jag vill ha en axelremsväska ca 20-25 cm stor. Vill ha nåt klassiskt men helst inte tråkigt, så gärna med någon snygg detalj eller i en annan färg än svart eller brun. Vill inte spendera mer än ca 5000 så det är alltså en väska i ”mellanprisklass”.

    Så tips på märken/modeller skulle uppskattas massor!

      Calvin Klein har en del snygga!

        Ok ska kika på deras! Tycker att det är så svårt med väskor, slutar ofta med att jag fegar ut och köper en svart basic skinnväska. Vill hitta nåt lite roligare ?

      ATP Atelier kanske!

        Har faktiskt kikat på deras väskor, såg att de hade många fina färger ?

      Gillar DKNY. ?

        Ok tack, ska kolla in! Har inte någon koll på de väskorna.

      Bukvy, Acne, Atp Atelier har väldigt mycket fint. Billigare men också mycket fint hos Wera, eller kanske Ganni. Isabel Bernard tror jag du skulle gilla ?

        Tack för tipsen! Wera har jag ett par fina väskor från, så du har rätt på vad jag gillar. Bukvy har jag ingen koll på sedan tidigare, och Acne har jag helt glömt att kika på. Så ska kolla in!

      Guess och river Island ?

        Ok tack, har tittat på Guess-väskor men inte River Island. ?

      Boozt.com till att börja med, bra priser.

      Calvin Klein
      Tommy Hilfiger
      By Malene Birger
      DKNY
      Michael Kors (alla ser inte ut som fjortisväskor, haha)
      Lauren Ralph Lauren

      Bland annat.?

        Tack för tips! Älskar att jag nu har en massa väsk-inspo!

      Anna Field kanske?

        Har inte tittat på dem tidigare, ska kolla upp! Tack!

      Coach?

        Ja just det, tack! De har jag funderat på tidigare men glömt!

      Köp på Tradera! Där kan du får en 10000-20000 kr väska för 5000 kr.

        Med risk för att den är fake

      Atp såklart

    Undrar om LD och hennes man gått isär? Känns som hon är iväg ensam med barnen hela tiden ?

      Han kanske jobbar just nu. Alla har inte semester samtidigt.

        Tror inte att han jobbat sen dom sålde avalange (?) Men kan ha fel. Har fått samma vibes att det skulle vara separation på gång, men återigen kan ha fel, inget som styrker detta mer än ett par storys på Instagram som fått en att fundera.

          Han jobbade väl kvar på Avalanche när de sålt företag? ?

          De gjorde ju om ett gästhus till kontor till honom efter försäljningen. Tror inte han slutat jobba.
          Jag har fått uppfattningen att LD lever livet på sommaren (följt henne ett par år) med barnen, träffar folk och ständigt är i rörelse.

        Nä alla har inte semester samtidigt men oavsett om man jobbar så brukar man iallafall vara ledig nån dag i veckan? Eller så jobbar han varje dag? Jag vet inte. Jag bara tycker man förut såg han lite då och då i bakgrunden på bilder/videos på story men nu syns han inte alls, sist va typ midsommar. Även om de är kväll och de alla är och badar tex och Fayme’s kille är med så är inte han där och vad jag förstått hänger dom 2 en del med varandra, men ja han kanske jobbar då ??‍♀️

      Tvekar väldigt mycket på det. Dom har varit tillsammans länge och verkar vara ett väldigt starkt par, tror snarare bara han jobbar rätt mycket vilket väl alltid varit fallet.

        Mest reagerat på att han då och då syntes till men inte nu ?

      Tror inte man slänger ut plånboken på gatan sådär med flit

        Det kan ju vara plånboken som slänger ut parasiten ?

          Haha sant ?

        Kan ju vara han som lämnat?!

        De träffades dock långt innan han hade pengar. Hon gjorde det även möjligt för honom att lägga ner mycket tid på jobbet så att han kunde långt senare tjäna något.

          ”Hon gjorde det möjligt” alltså vi har subventionerad barnomsorg i Sverige. Det går att göra karriär utan att mannen/frun är hemma på heltid med barnen. Jag vågar påstå att de flesta som satsar på jobbet har en partner som också arbetar. LD har ju varit öppen med att hon ville vara hemmafru pga social fobi och att hon ogillade förskola. Inte för att maken skulle göra karriär.

            Har hon verkligen varit öppen med det? Det där med hemmafru alltså, har fått uppfattningen att hon ogillat när folk sagt det? Eller är det mest med hennes feministiska synsätt det krockar och inte egna värderingar?

      Nä får inte de vibbarna, tänker att par som har varit ihop länge gärna gör saker på tu man hand. Särskilt när LD är hemma året om, man träffas ju nästan hela tiden då. Tror dessutom att Oskar varit sjukskriven, inte nu senaste tiden men under förra året, har för mig LD nämnde det.

      Resan till Gotland tycktes vara en ”mor-dotter”-resa då LDs mor var med.
      Oskar syntes till under stora midsommarfirandet. Och som andra skrivit så är det inte säkert att han har semester än.

        Ja klart man kan göra saker var för sig men umgås med barnen vill väl hoppas jag båda föräldrarna göra? Men de verkar inte alls hitta på något tillsammans hela familjen, bara hon och barnen. Men ja han kanske inte har semester än 🙂
        De jag reagera på som sagt var att jag tycker man sett han då och då men nu va de länge sen, senast va på midsommar typ.

          Du vet att det finns en verklighet utanför instagram va? Du har inte total insyn i en familj bara för att du följer en familjemedlem på instagram liksom.

      Såg honom nyss när dom grillade.

        De har inte grillat idag? Eller när är nyss för dig?

          Men herregud, så bara för att du inte sett det på instagram så har det inte hänt ?

            ”De har inte grillat idag” haha man kunde tro att personen bor granne med familjen och sitter med kikare och spejar.?

          Ja du, jag har inte stenkoll på och hennes man. Du får väl fråga henne.?

      Jag tror hon är mer ”into karate” just nu…
      Hon är mycket mer stajlad, smalare och har rakat benen, färgat bort gråa hår osv sedan hon och barnen började på karate!

        Ja väldigt mycket karate nu. Men gråa hår har hon inte färgat bort? De syns tydligt på senaste bilderna. Men det ser ut som hon gjort ljusa slingor?

          Löjligt med folk som börjar samma hobby som sina barn. Speaking of living life through your children.

            Det är väl jättebra att visa intresse för vad sitt barn är intresserad av. Fråga och prata om det, umgås.

    Någon som vet om det har skurit sig mellan Wahlgren och Perrelli? De umgås ingenting trots att de är i Marbella nu. Såg att Charlottes ex var med på Pernillas instastories under finalmatchen i fotboll…känns inte som att det går i god ton hos Fru P.

    Kan man bada med binda? Eller helt enkelt utan skydd? I havet alltså. Tampong, menskopp osv är inget alternativ.

      Bindan kommer svälla upp rejält och garanterat ramla av till slut. Så rekommenderar det inte.

      Beror väl på hur mycket du blöder? Skulle inte rekommendera binda då den suger upp vattnet och blir jätte tung.

      Hellre utan binda. Beror ju lite på hur mycket du blöder. Kanske inte kul med blod som rinner ner på benen, men är det dagar med mindre blödning är det väl ingen fara tänker jag.

      Ja gjorde det när jag var yngre på utlandssemester. Badade med binda. Gick ok men skönt är det ju inte.

      Man avråds ju från att bada med binda, men kanske är en tygbinda ett bättre alternativ? Den knyter man väl fast? En vanlig binda på rymmen som plötsligt flyter upp bredvid en för att limmet lossnat är väl inte så kul ?

      Binda eller ej, blodet kommer ju att sköljas bort hur som i vattnet. Det kritiska ögonblicket är ju vid uppstigningen, om du blöder mycket just den dagen och det rinner.

      Tänker att en binda är en fruuuuktansvärd bakteriehärd. Det bästa är nog att vänta med att bada de dagar du blöder ? Risk för svamp och skit. Eller bada upp till låret liksom

        Ja alltså i en pool möjligtvis, men i havet? Där finns det garanterat värre saker.

          Men euw tänk på de andra stackarna i poolen, vidrigt ju.

            Ja det var väl precis det jag sa, att det är äckligt i en pool.

          Alltså bindan suger ju åt sig allt och stör ph-värdet. Så bör nog vänta med att bada överhuvudtaget..

      Varför inte använda tampong? Eller menskopp. Då går det finfint att bada. Bara undrar…..

        Därför det handlar om ett barn och hon tycker själv att det känns obehagligt att prova 🙂

          Du eller ditt barn kan absolut bada trots mens utan skydd. Det har jag gjort hela mitt liv, blöder jag mycket går jag direkt efter doppet till toaletten och lägger i en binda. Om inte så har jag hoppat i sjön när jag känt att det börjar rinna till. En svart bikini eller baddräkt så är du safe

            Det gör jag exakt nu, sitter med svart bikini och går ner till vattnet eller till toaletten om jag känner att något är på g, funkar toppen och mycket mer bekvämt ☺️

      Men usch, tänk på de andra som badar! Avstå om du inte kan använda lämpligt skydd.

        Det finns inte värre saker i havet än lite mens då?

          Och folk tycker att hundar är ohygieniska och inte ska bada bland människor ?

          Nej, det tycker jag inte. Andras blod toppar nog listan.

            Det finns nog redan fullt med blod i havet haha. Eller är det bara människoblod du tycker är äckligt?

    Jag är flygrädd. Jag har rest typ jorden runt men det blir bara värre och värre speciellt efter barn. Nu i pandemin har det varit skönt för jag ”sluppit”. MEN nu i och med att vi inte flyger regelbundet så känns det mycket mycket värre. Dessvärre är det uteslutet att inte flyga eftersom större delen av familjen bor utomlands varav en är så passa gammal med sjukdomar är det svårt att flyga för personen. Så för att mina barn ska få träffa sin familj som dom saknar måste vi snart börja flyga igen (vi har typ inte sett dom på två år). Kbt känns inte rätt för det handlar ju om att utsätta sig för det jobbiga och jag har ju gjort det jämnt trots rädsla. Jag blir helt svettig och mina ben börjar skaka och börjar nästan gråta och får dödsångest när det blir mycket turbulens/start/landning. Vad ska man göra? Försöker dämpa mig för att inte skrämma barnen men det är jättesvårt! Behöver tips på lösningar ?? Klimataktivister undanbedes ?

      Har svårt att se vad du kunde göra när du inte vill gå i KBT ? Du kommer inte fixa det själv.

      Säg till uppe i gaten. Om tid finns kan du få komma ombord först och titta in i cockpit och prata med piloterna. Ofta handlar flygrädsla om kontrollbehov och får man se och prata lite med piloter och kabinpersonal kan det kännas bättre.
      Säg alltid till kabinpersonalen iaf så kan de hjälpa dig och ta hand om dig.

        Vill de göra det då, man är inte ett problem för dem? För jag har hört det förut då jag är flygrädd. Har inte flugit sen 2010 och då med klassen på gymnasiet, men det kan ju vara bra att veta för framtiden, för ja, jag kommer flyga igen. Svårt att simma till USA och min bästa kompis bor där så jag måste typ?

          Jag arbetar för SAS och vi har full förståelse för att folk är flygrädda. Såklart gör vi vad vi kan för att underlätta.
          Jag tycker att det är helt fantastiskt att flyga, känslan när man startar är bara förknippad med lycka för mig.
          Vill givetvis göra allt jag kan för att alla ombord ska ha en fin start på semestern, bra resa hem från jobbmötet, mysig avslutning på pappa-helgen eller vad det nu kan vara. Mina kollegor säger samma sak. Tala om för oss om ni är flygrädda så hjälper vi till så mycket vi kan! ❤️

            Då vill jag flyga med dig nästa gång!?

              Du är så välkommen! ?

      Men KBT handlar ju inte bara om att utsätta sig. Du får ju hjälp med hur. Vad du skall vara uppmärksam på och hur du skall hantera stressen, tankar, panikångest osv.
      Fortsätter du bara att utsätta dig, är väl risken stor, att det hela eskalerar.

      Försök bryta ner rädslan. Tänk på sannolikhet, är betydligt större risk att vara med i en bilolycka än en flygolycka. Ändå är väldigt få rädda för att åka bil.

      Turbulens är obehagligt men inte farligt. Det är luftgropar likt gupp i vägen, alltså inte planet som håller på att skaka sönder.

      Start och landning är strikt kontrollerat av både piloter, flygtornen och markpersonal. Av alla flyg som är i luften är det oerhört sällan olyckor inträffar.

      Sen vet jag att rädslor sällan bygger på logik men då får man liksom hjälpa hjärnan att förstå bättre.

      Lycka till!

        Fast det är väl en logisk rädsla för om det händer något med planet så är man ju körd.

          Med den inställningen skulle ju ingen våga göra något.. det är inte logiskt att vara SÅ rädd för något som med största sannolikhet inte kommer att inträffa.

    Tycker ni det är konstigt då en person säger ”mitt hem”, ”mitt sovrum” osv..? Trots att man bor där med partner och barn. Har en bekant som alltid säger så.

    Jag tycker det är en självklarhet att säga ”vårt hem” för att det är mitt och partners hem.

      Jag säger alltid ”mitt” om hemmet och sakerna i det trots att jag har sambo. Jag ska gå och lägga mig i min säng nu t.ex. ?

        Min sambo säger så. Stör mig litegrann men inte så farligt.

      Dejtade en kille som alltid sa vår bil, vårt hem, sommarhus, båt med mera. Sen var allt hans föräldrars. Kanske går hem när man är barn men är man 30 + får man nog acceptera att bara för att det är ens föräldrars betyder inte det att det är mitt. Tyckte det var sjukt oattraktivt som vuxen att säga så.

      Nej tycker inte det är konstigt. Säger mitt om jag pratar med nån som inte känner min man eller om han inte är med. Det är ju mitt också så inte fel att säga så. Vårt låter konstigt då, vems liksom kanske de undrar.

      Det är typ 99% av män som säger så ? ”mitt hem” ”jag åker till stugan” ”min bil” ”jag flyttar utomlands” etc etc när det egentligen är han, frugan och barnen. Och hunden.

        99%…mm?

    Finns det någon juridikkunnig här? Det gäller besittningsrätt.

      Jag kan försöka hjälpa om du ger lite mer info 🙂

    Är det någon som testat belly balance app och tyckt att det gett resultat i en bättre maghälsa?

      Inte testat appen med gått deras kurs och min IBS-mage mår så bättre nu.

        Har för några månader sedan fått en bebis. Hur står man ut med svärmors oombedda (dåliga) råd och kommentarer ?
        På en dag är det åtminstone 15 stycken kommentarer som handlar om hur jag klär barnet, hur han sover, äter osv. Råden är tyvärr riktigt dåliga såsom ”låt han inte amma så mkt” eller ”lägg honom på mage så sover han bra”.
        Jag är generellt en rak person som säger ifrån. Jag förklarar ju varför jag gör som jag gör men vill helst inte behöva ta diskussionen om att svärmor borde tagga ner. Tycker väl egentligen att sambon borde göra det. Men har svårt att säga även till honom att jag tycker hon beter sig dåligt.

          Men be henne tagga ner. Jisses vem skulle orka med det hon gör mot dej. Lycka till.

          Be henne rakt ut hålla käften!

            Du är socialt inkompetent va?

              Nej men svärmodern är nog…

          Svara inte i telefonen?
          Förklara att ”kärringen hade sin chans med sina barn”

            Word+

        Fan förlåt
        Ej meningen att jag skulle posta i din tråd

          Helt ok! Känner ett ditt problem är större! ?? känner igen mig, man blir knäpp till slut på dessa svärmödrar…

      Jag testade det slaviskt under en lång period. Det hjälpte mig inte alls

      Jag blev tydligt bättre i magen av Belly Balance och fodmap (som är den diet dom förespråkar). Kör det dock inte längre då det blev så jäkla mycket förbud och svårt att laga mat. Men nu har jag iallafall lite bättre koll på vilka grejer som är värst som jag kan undvika

    Hur blir jag som en normal människa?!
    Jag har väldiga problem med att jag är livrädd för att bli övergiven och jag känner så otroligt starkt även i situationer som är orealistiska (troligtvis pga. trauma i barndomen). Detta har föranlett många bråk i mitt första och nuvarande förhållande och jag har sökt hjälp och träffat psykologer och det känns alltid som att jag har verktygen för att tackla mina känslor men gång på gång inser jag att jag inte har det. Nu i helgen är min kille iväg med vänner och jag har en av mina vänner hemma på besök och jag kan inte tackla ångesten och klumpen i magen. Jag förstår att det är bra att vi umgås på olika håll och jag uppskattar kvalitetstid med mina egna vänner men jag har en sån stark känsla i kroppen och katastroftankar som är typ att han kommer ha så kul med sina vänner nu så att han kommer glömma bort mig eller lämna mig eller tycka att jag inte är så kul/bra längre när han kommer hem. Jag SKÄMS så oerhört mycket för det här men jag vet liksom inte längre vad jag ska göra? Jag orkar inte lida varenda gång.

      Kanske ta upp en psykologkontakt igen?

      Jag har exakt samma känslor som du. Eller jag hade, nu har det blivit bättre med terapi och medicin.
      Låter som extrem fear of abandonment. Skulle varmt rekomendera terapi. Kram!

      Kolla upp anknytningsteori

      Finns ett tolvstegsprogram för detta.

    Alltså jag är så fruktansvärt trött på mitt umgänge. Min familj, mina vänner, partner och andra bekanta. Jag har hela livet fått höra ”men ska du verkligen..”, ”inte kan väl du..”, ”är det verkligen så klokt..”. Jag är trött på att höra att jag inte kan, att det inte passar mig, och så vidare. Jag har ingen i min bekantskap som verkligen pushar mig och tror på mig vilket gör mig så jädrans ledsen. Jag är trött på att höra att jag är värdelös.

    Detta har påverkat mitt liv något oerhört. Som liten och ung hade jag skinn på näsan och ett jädra anamma. Tänkte att ”jag kan visst” och ville hela tiden bevisa. Men längs vägen så har jag brutits ned, att hela tiden få höra att man inte kan av de som står en närmast gör till slut att man tvivlar.

    Jag har låtit stora livsavgörande beslut avgöras av vad andra tycker, tänker och tror att jag klarar av. Och jag är less på det nu. Jag vill ha tillbaka mitt liv. Jag vill känna att jag kan. Att jag är smart, rolig, duktig, självständig.

    På samma sätt är jag så less hur mina nära och kära utnyttjar mig. De talar hela tiden om vad jag inte kan och hur värdelös jag är samtidigt som de gärna vill ha min hjälp med diverse olika saker. Allt från att skriva CV, bolla vad man ska säga på en intervju, vara barnvakt, hjälpa till att måla om huset, bara kattvakt och så vidare i alla jävla oändlighet. Men när jag ens så ber om en enda grej så är det plötsligt jävligt omständligt och besvärligt.

    Kan man byta ut hela sin bekantskapskrets? Säga upp kontakten med sin familj? Som sagt, jag vill ha mitt liv tillbaka och känna att jag kan VISST. Inte ha en jävla massa människor som ska tala om för mig hur jag ska leva mitt liv. Människor som går ihop för att tillsammans gå på mig så att jag tar beslut som passar dem, vilket nästan alltid går emot vad jag själv känner och vill. Men jag vill så gärna vara till lags och vara snäll – vilket de totalt utnyttjar och har varit mitt fall.

      Jag kan bli din internetkompis och peppa och snacka med dig!

        Men ja tack! 😀

          Hur hittar vi varandra?

      Har du koll på Johannes Hansen han pratar mycket om just detta. Har insta, podd och böcker.
      Jag följer honom sporadiskt då han blir lite för mycket för mig just nu.
      Men du kanske kan hitta några nya tankesätt.

        Tack för tips! Ska kolla in 🙂

      Ååååh men gud vad skönt att läsa din text, även om det är tråkigt det du beskriver. Jag känner exakt samma och har kommit till den gränsen att jag bryter ihop och har liksom ”skällt ut” familjemedlem och vän för att ingen tror på mig. Jag har ett jobb jag skulle vilja ha men vågar inte söka… har liksom fått höra att ”det är ändå ingen idé för du skulle ändå inte få det, och skulle du få det skulle du ändå inte klara det”… sen klagar dom på att jag tar ut sorger i förskott och aldrig tror mig själv, ja men vad konstigt??! Jag lyssnar alldeles för mycket på vad andra säger om mig eller vad ”folk ska säga” och har INGEN som verkligen tror på mig. Har inga tips för är i samma pissiga sits, men du är inte ensam och jag vet att vi kan och kommer kunna bara vi jobbar på det och struntar i andra ❤️‍?❤️

        <3
        Ibland vill man bara ha någon som säger "Wow – kör!!" eller "det här fixar du!" eller "klart det går!"
        Men har man inte det så får man försöka säga det till sig själv. Men den där inre rösten dämpas lätt av de utomstående rösterna som är fler och skriker högre.

      Sådär har jag också levt mitt liv. Har isolerat mig mer och mer senaste åren och börjat ta kontakt med nära och kära när jag känner för det själv istället för att göra som de vill.

        Jag har också börjat isolera mig mer och mer vilket jag även inser att jag inte mår bra av. Jag är egentligen en extrovert person som gillar att umgås med människor. De behöver inte alltid vara glada och peppande, de får gärna bolla risker med mig när jag kanske kommer med en galen idé. Men bara att direkt avfärda mina tankar, idéer och andra saker jag vill göra med att jag aldrig kommer kunna fixa det är psykiskt nedbrytande.

      Bara att du har de här tankarna: ”Jag förmår mer. Jag är värd mer. Jag KAN mer” betyder att du faktiskt ÄR värd mer och kan mer Lyssna på din magkänsla och agera därefter. Sluta lyssna på negativa röster i din omgivning. Lycka till!

        Ja, jag har ju högre tankar om mig själv än vad alla påtalar. Men sedan när det ska komma till handling blir jag tveksam och börjar tvivla på mig själv och vad jag klarar av. Det är tyvärr inte så lätt att bara sluta lyssna på alla som prompt ska göra sig hörda och framföra sin åsikt och sina tankar om vad jag ska göra eller hålla på med. Jag har börjat med att sluta säga vissa saker för mina nära och kära vilket inte heller känns som sunda relationer. Men jag måste för att orka med och för att hålla ihop mitt hjärta och själ. Istället för att tala om när något är påväg att hända, eller när jag planerar något eller drömmer om något, så har jag börjat säga dessa saker när de redan har hänt eller när de just nu händer så att de inte kan förstöra mina känslor inför det innan..

          kan det vara att de vet att du har dåligt självförtroende och tror att du kanske inte klarar av för stora utmaningar pga det? Att de av omtanke vill tala om för dig att inte ta dig vatten över huvudet? Oavsett så är det ju inget du varken utvecklas eller blir starkare av. Tycker absolut du ska försöka byta umgänge och kanske leva ditt liv lite i skymundan från alla negativa röster och bara köra ditt race utan deras input.
          Hitta någon annan att bolla ideer med så att du inte tappar modet och låter chanser gå dig bi för att du känner dig nedslagen av de som borde lyfta och peppa dig att försöka.
          Att göra saker helt på egen hand är ju ett lyckat recept för bättre självkänsla/förtroende för din egen förmåga.
          Kanske söka det där jobbet utomlands eller utbildningen i en annan stad osv?
          Hitta vänner som är nyfikna på vem du är när du vågar leva upp till din potential?

          You go!

      Vad jobbigt! Låter ändå som du är på rätt väg, du vet att du kan göra det du vill! Kämpa kämpa, lev ditt liv för dig själv, ingen annan. Bättre att du ångrar något du gjort än något du inte gjort, ”misslyckas” du med något har du iaf lärt dig nåt!

    Varför är det så jävla varmt??
    Varit på stranden och det känns fortfarande som att jag har sand precis överallt.
    Längtar till oktober.

      För att det är sommar och högtryck.

      Älskar värmen! Efter månader av kyla, hårda vindar, regn och mörker är det äntligen ljut långt in på natten och härligt varmt ❤️

        Verkligen helt underbart ? människor överallt, folk sitter ute, alla är glada, så härligt

          Och Delta bara POFF exploderar ?

    Jag har också haft en fruktansvärd flygrädsla som begränsade mitt liv väldigt mycket,avstod t ex att träffa delar av familjen som bodde utomlands eftersom jag var så flygrädd.
    Till slut så tog längtan att träffa familjen överhand så jag började flyga trots rädslan.
    Har haft en sömntablett,Propavan som jag haft i många år(en snäll,icke beroendetablett),så efter incheckning tog jag en tablett och det tar minst en timme för mig innan jag blir trött.
    Jag somnar inte av den när jag flyger,men jag slipper i alla fall panikattacker.

      Tack! Visst måste man få dessa tabletter på recept? Kanske kan vara värt att boka in sig på vårdcentralen för att få hjälp till nästa flygning. Jag kan hantera att vara flygrädd det är bara själva toppen -dödsångesten jag vill få bort. Ibland har det funkat med ett glas vin innan för att ta bort den värsta toppen av rädslan men det är inte alltid det fungerar.

        Propavan är receptbelagt ja ?

      Jag hade jättesvårt att sluta med Propavan.. så kanske lite beroendeframkallande ändå.
      Mådde fruktansvärt dåligt av abstinens i flera dagar

        Inte beroendeframkallande.

    Vi hade tänkt omvärdera vårt hus nästa år då det har stigit sen köpet. Är det en fördel eller nackdel att kontakta samma mäklare som sålde huset till oss dec 2019?

      Varför? Man får bara omvärdera vart 5:e år om det gäller för underlag till bolån osv. Och annars förstår jag inte varför man vill omvärdera.

        Vi vill förhandla med banken och förhoppningsvis få ner räntan på lånet.

          Då måste ni vänta till 5 år efter köpet annars är det helt meningslöst att omvärdera ?

            Jahaja, det informera dom inte när jag prata med dom om det ?

            Är det ändå värt det om man kommer förbi gränsen för att bara amortera 1% istället för 2% som vi gör idag? Eller är det någon gräns på det med? Är förstagångsköpare så har noll koll märker jag ?

              5 år gäller om du har köpt och sedan efter något år vill omvärdera. Men om du gjort en större, omfattande renovering så får du värdera för att förvalda om bolån tidigare. Därefter gäller 5år igen.

                Räknas en till garageport och stor altan som större renovering? Vi tänkte hinna måla om huset och tvätta/måla tak innan ev. omvärdering också.

                  Nej det räknas inte som renovering, bygga altan är inte ens en renovering.

                  Dränering, värmesystem, fönster, fasad, tak, kök och badrum är de stora sakerna som gör mest på en ny värdering. Garageport, njaa men större altan kanske. Inte massor men lite mer attraktivt kanske så det går upp lite grann.

            Stämmer inte!
            Självklart kan du göra en ny värdering dock endast i syfte till att förhandla om din ränta. Däremot kan du ej skicka in en ny värdering inom en 5års period för att justera om ditt amorteringskrav (undantag för omfatt. renovering).
            Dvs en värdering för räntan och en värdering för ditt amorteringskrav.
            På min bank ser vi helst att man använder sig av en annan mäklare än som var med i köpet. Samma mäklarbyrå går bra 🙂

    Tips på saker att göra/ställen att besöka på Gotland ?

      Stora stenar

        ??

      Ljugarn – stranden, restaurangerna, raukarna och lugnet.

      Rojkar eller va det heter

        ?

        Raukar. 😀 HAHAHA!

      Gillar du konstiga saker så ska du åka till seriegården. Fantastiskt udda! Kuten på Fårö om du gillar både konstiga saker och crepes.

      Besök butiken Stylemood.se. Finns två butiker på ön och ägaren Johanna är världens gulligaste ?

      Finns en gård som även är en restaurang som heter lilla bjers, man måste boka i förväg men så himla bra

     20:35

    Har för några månader sedan fått en bebis. Hur står man ut med svärmors oombedda (dåliga) råd och kommentarer ?
    På en dag är det åtminstone 15 stycken kommentarer som handlar om hur jag klär barnet, hur han sover, äter osv. Råden är tyvärr riktigt dåliga såsom ”låt han inte amma så mkt” eller ”lägg honom på mage så sover han bra”.
    Jag är generellt en rak person som säger ifrån. Jag förklarar ju varför jag gör som jag gör men vill helst inte behöva ta diskussionen om att svärmor borde tagga ner. Tycker väl egentligen att sambon borde göra det. Men har svårt att säga även till honom att jag tycker hon beter sig dåligt.

      Om jag har fått ombedda råd har jag bara sagt okej, och sen gjort som jag vill ändå. Behöver inte göra så stor grej utav det? Ibland om det fungerar kan man göra på ett annat sätt bara för att göra personen glad. Så allt det inte blir en kamp andra gånger man inte lyssnar osv. Ibland behöver man ha lite fingertoppskänsla med folk så blir det mer harmoniskt ☺️ Har en svärmor och mor som kommer med med råd som jag inte alltid trivs med och jag gör ingen grej av det.

        Oombedd*

        Så bra svar ?? Vissa ska göra en grej av allt

        Haha ja. Så försöker jag göra också när det är lite allmänna råd. Som råden att inte ta upp barnet för mkt för då skämmer man bort osv. Men den är svår när det är råd om vad som händer här och nu. Typ ska du inte klä på honom (inomhus när drt är 30 jävla grader) eller varför ska han sova nu han är lugn (jo jag tänkte han kunde ta en tupplur eftersom han gäspar och gnuggar ögonen)

          Det va alltså jag ts som skrev svaret 20:55

          Men inga problem. Jag brukar köra så här.. tex vi frågan om du inte ska klä på barnet och det är supervarmt. Då säger du så här: men blir det inte för varmt? Det är ju 30 grader…

          Då kommer personen antingen säga jooo, det är nog för varmt och hux flux har svärmor bestämt att det är för varmt för kläder, du har fått som du vill och svärmor känner sig delaktig.
          Om inte så kommer svärmor behöva förklara varför hon tycker att bebisen behöver kläder. Tex skydd mot solen. Och då kanske hon har en poäng osv. Detta var bara ett exempel.

            Haha jaaa asså jag förstår. Det jag försöker få fram här är att det är svårt att nå konsensus om ganska grundläggande saker. Svärmor menar att det är svalare för barnet att ha kläder på sig inomhus än att vara naken alternativt att jag kan ge bebisen vatten att dricka om den är varm.

              Vill också tillägga att jag självklart frågar henne hur hon menar med olika saker, inte bara ratar direkt.

            Men orka diskutera tusen saker med folk. Varför ska hon lägga sig i? Säg ifrån vänligt men bestämt att det är ett barn, ni klarar detta och ber om råd om ni vill ha dem.

      Jag tänker att man får välja sina strider lite. Alla kommentarer och råd kommer ju ur någon (förhoppningsvis) form av omtanke, hon kanske ser att du kämpar och vill bidra på sitt sätt. Man kan ju säga ”Ja det får vi kanske prova nån gång” och sedan helt enkelt skita i.

        Ja fast det är just det..de har träffat vårt barn 2 ggr sedan han föddes. Och vi kämpar inte. Det är en ganska chill bebis och det mesta går bra.

          Men om ni träffats två gånger kan ju inte vara ett sånt återkommande problem

            Det kommer dagliga telefonsamtal också där det brukar komma råd. Men nej det är inget återkommande problem. Det skrev jag inte heller. Men jag utgår nästan ifrån att det finns en ganska hög risk att det blir återkommande. I bästa fall kanske det släpper med tiden.

              Leta inte fel där de inte finns… jag förstår att det är irriterande men om de bara träffat barnet två gånger är det väl ingen fara? I telefon kan du ju himla med ögonen och säga jaja så mycket du vill? sen gör du ändå på ditt sätt

              Svara inte i telefonen ?

              Svara inte i telefon, låt din man prata med henne.

      Tror det är lätt hänt att äldre känner kontrollbehov. Tror säkerligen inte de menar något illa. Men kanske du kan fint säga ”oj du får mig känna att jag gör något dåligt. Jag försöker göra det bästa jag kan för mitt barn”.

      Jag har en bebis på åtta månader och jag känner verkligen igen mig. Men jag upplever att jag får oombedda råd från fler personer i min nära omgivning, så som svärmor, mamma och mormor… Det är ”råd” om allt möjligt, t.ex. vilka prylar jag måste köpa, att han är hungrig, trött, att han måste lära sig sova i spjälsäng med mera. Förut lyssnade jag på och följde deras råd men jag märkte att jag bara blev mer och mer osäker på min egen förmåga som mamma ju mer jag lyssnade. Allt fungerar kanonbra när jag är själv och jag tror därför att jag är den som kan läsa av min bebis signaler allra bäst. Jag märker om han är hungrig eller trött och det visar sig gång på gång att andra läser av mitt barn fel… Mitt råd till dig är alltså att inte lyssna på deras råd, gör bara så som du själv vill. Säg ifrån om det blir för mycket.

      Min svärfar är likadan och det har retat gallfeber på mig sen vi fick vårt första barn för 5 år sen. De 3 första åren testade vi allt: jag sa ifrån, min sambo sa ifrån, vi försökte förklara pedagogiskt varför hans råd faktiskt är felaktigt osv. Det ledde bara till jättelånga diskussioner och konflikter. För 2 år sen knäckte jag koden: bara strunta i det. Du brinner inombords? Slå dövörat till och tänk på nåt annat och låt det passera. Säg ”okej!” och ”ja kanske det” och ”jaha, tror du det” och liknande intetsägande fraser. Samvaron har blivit SÅ mycket enklare sen jag inser att jag inte behövde gå in i en enda konflikt, jag låter dem bara dra förbi. Det är inte min pappa, vad han tycker är inte mitt problem. Jag uppskattar honom för hans goda sidor och bara skiter i de dåliga sidorna, helt enkelt. Obs att mitt råd gäller så länge svärfar inte är elak eller så, utan mest bara irriterande 🙂

    ”Alltså sluta sån LEGEND du är!!!”, skriver författaren Denise Rudberg till Läckberg när Läckberg berättar på Insta hur stolt hon är när hennes bolag omsatte strax över 60 miljoner kronor förra året https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/75pano/camilla-lackberg-om-stora-miljonregnet-jag-ar-stolt

    Legend?

      Ja?

        Legend är väl att ta i, tycker du inte? ?

          Men legend används ju mer som ett uttryck nu för tiden. Det har liksom inte Mj/Elvis Presley betydelse alltid.

          ”Din jävla legend” säger man till snubben som fick godkänt på matteprovet efter att ha failat fyra gånger liksom, eller till kompisen som fick ligga

            Ja detr ett uttryck men skulle inte använda det så lättvindigt…

    Jag skulle verkligen vilja bli bättre på att sminka mig – inget avancerat egentligen men få hjälp med hur sjutton jag gör en snygg make-up och väljer bra produkter som funkar för mig. Har ni några tips? Jag har kollat insta, youtube etc men helt ärligt så är det fööör mycket och blir ändå fult när jag testar själv. Vet att make up store och body shop har/har haft sminkningar och att man får hjälp med produkter, men då är det ju bara deras egna. Någon som har annan att rekommendera?? ?

      Inga tips tyvärr, förutom att du kanske skall gå till någon som kan sminka olika sorters ansikten.
      Tyvärr är de flesta på insta och YT väldigt bra på en slags sminkning och bara bra på att göra make up på sig själva.

      Jag har lärt mig sminka mig genom Youtube och produkter har jag gått till kicks och sagt ”jag behöver en concealer, vilken rekommenderar du?” Eller vad det kan vara. Och jag kör på samma produkter som när jag började sminka mig för att de blivit fullträffar med en gång.?

      Gå till make up store och låt dom lära dig en bra sminkning och sen kan du ju experimentera med andra produkter allt eftersom och veta att du iaf har en bra grund och kunna jämföra med?
      Du kan ju ställa frågor och be om tips om vad du ska tänka på då, eftersom de gått utbildning så kan de ju svara på vad som passar ditt ansikte hudtyp och färg.
      Dessutom får du ju även produkter för en viss summa när du tar en sån sminkning där.
      Sen kan du ju be om en dag eller kvälls makeup och se vad det gör med din look

      Sök på det du vill ha på youtube. Typ naturlig sminkning. Bas sminkning för torr hy eller vad du nu har. Sök specifikt och lär dig ett i taget. Kan rekommendera köpa en beauty blender och några bra bas borstar från typ sigma. Ta reda på vilken hudton du har och köp färger som passar den. Fråga kompisar som du tycker är duktiga.

      Kan tipsa om lisette alfredssons Youtube serie Smink för nybörjare. Den hjälpte mig sjukt mycket

    Måste säga att jag upplevt denna veckan som väldigt positiv. Mest att man mött folk som är trevliga och hjälpsamma.

      Fasen vad härligt!
      Du vet det man sänder ut, får man tillbaka. Så du har säkert gett glädje och energi till din omgivning. Älskar när folk ler och skrattar och är hjälpsamma och vänliga ?

        Det försöker jag alltid göra 🙂 Det ger så mycket mer, tycker tex jag haft positiv inverkan på min närmsta kollega sen jag började för ett halvår sen.
        Men nu var det även folk ”på stan” som överraskade.

      Ååh underbart, älskar sådant! Den ”vardagliga glädjen” eller hur jag nu ska uttrycka det som smittar av sig på andra.
      Kassapersonal på typ Ica kan verkligen göra min vecka med sitt småsnack haha ?
      Tänker att det är mycket positiv energi som släpps ut nu i och med lättade restriktioner, sommarvärme, semester och vaccinering.

      Hoppas kommande veckor går i samma anda för dig!

        Igår blev jag glad över att en snäll kille plockade upp min flaskkork som jag tappade medans jag stod och halv-jonglerade med en punkterad cykel (i 31 gradig värme) 🙂 Verkligen ett lätt sätt att göra någon glad på!!

    Okej tänk er detta ?

    Ett år från nu. Yasin är ute, jobbar på sitt nya album efter finkan. Bianca dumpa äntligen Philip, for good.
    Bianca och Yasin smygfotas på mataffären köper ost (lol).
    Boom, de är ett par. Yasins album/låt whatever släpps. Yasin är med i Wahlgrens värd!

    De borde typ göra ovan bara för publicitet ?

      Ehh.. vad skulle fördelarna bli för Bianca tänker du?

        Good dick ?

          Usch, ett så fult ansikte vill väl ingen ha ovanför sig

            Smaken är som baken, särskilt ful är han väl inte?

        Gratis knark och beväpnat skydd?

          Hon är rik nog att kunna skaffa det själv :p

      Han heter Phillipe. Inte Philip. 🙂 hahaha… omg.

      Haha gillar din tankevärld!

    Något bra tips mot torrt och frizzigt sommarhår?!

      Frissigt, inte frizzigt.

        Mitt hår är extra frissigt… alltså frizzigt, ungefär som att ha blivit träffad av blixten ⚡️

          Du menar, blixzten?

            Haha, ja zåklart!!

      Maria Nilas produkter är sjukt bra!

        Luktar dock som om en piñata spytt

      Fuktgivande inpackning t ex Olaplex senaste no6 eller Continu Hyaluronic Acid Recovery Masque är några av mina favoriter. Jag har också levas-in balsam varje dag nu när jag är i solen. För tillfället Aveda Nutri Plenish.

      K18

      Kommer inte ihåg vad mitt schampo heter nu, men lila från Kevin Murphy. Kör med nån inpackning en gång i veckan och efter varje dusch en hårolja från Nashi. Mitt hår är inte ett dugg torrt och frissigt längre!??

        Okej, tack 🙂 jag tycker jag dränker mitt hår i oljor etc men händer inget

          Mitt hår blir torrare och frissigare av oljor. Vet inte vilken typ av hår du har men mitt är blandat vågiga partier med rakt. Min frisör sa att jag behövde protein för det vågiga är torrare än det raka och liksom puffar upp en fnissig volym. Köpte protein schampoo för lockigt hår och det fungerade jäkligt bra faktiskt. Använder det kanske hälften av alla hårtvättarna eftersom för mycket protein kan göra det strävt tillslut.

      K18! Enkel att använda och frisset håller sig borta länge ☺️
      Även: värmestyla inte håret, använd produkter med både fukt och protein/keratin i sig (speciellt om du börjar eller har självfall) så håret får balans och glöm inte en bra hårolja.

        Börjar = bleker*

        Okej då kanske jag skall testa det!! Just nu är jag ett Burr. Hjälper ju inte att man har Corona-hår… dvs har inte vart hos frisören på två år.. (gillar iofs hur långt håret hunnit bli)

    Tänkte på My Martens, är bilderna från Spanien i nutid eller är det också hennes ”team” som satt ihop det? Och vilka är hennes team? Vad fick hon ut av att låtsas vara på olika platser?
    Och stämde det ens? Hon skrev hon legat på sjukhus och att bilderna var gamla, men ändå kunde man se en del likadana hos Anna Book.
    Varför överdriver man/ ljuger om sånt?
    Och det hon skrev häromdagen, det kändes tomt på nåt vis utan hennes son. Haha men SÅ konstigt det känns tomt om man inte träffat sitt barn på 4 veckor ??‍♀️??‍♀️??‍♀️

    Finns det folk som vill hänga med och förmodligen betala dyrt för det där sunkiga stället hon var på?

      Mycket som inte riktigt går ihop hos henne… jag följde henne ett tag i början med tröttnade helt för inget kändes som det stämde och hon drog alltid upp samma långa harang om slöat hon gått igenom

      Jag satt vid bordet jämte My Martens son i Byxelkrok i förgår och åt glass, han var där med sin pappa, styvmor och syskon. Märkligt att se den stackaren när man vet hur hans mamma visar upp honom.

        Verkade pojken må bra och ha det bra?
        Visste du vilka de var sen innan? Annars blir jag imponerad du kände igen han 🙂

        Hoppas hans pappa fixat en klippning .Bobby kanske vill ha betalt numera och My är ju snål. Syns ju verkligen att håret är besvärligt. Sparka fotboll och hela tiden hålla undan luggen.

      Verkligen sunkigt. Skulle inte ens doppa fötterna i poolen. I priset ingår väl säkert Mikes tjänster. Man får betala extra för att behöva ha My i släptåg. Gud att höra henne leka proffs. Skulle vara pinsamt att åka med nån som klär sig så illa som hon. Vissa kroppsdelar ska inte dingla nästintill fritt.

    ÄR JAG en: dålig/antisocial/otrevlig/elak/konstig människa som typ har lust att säga nej till besök från familjemedlemmar som hör av sig ca 1-2 dagar före de kommer på besök till 4+ dagar?? Är en förälder till 4 barn varav 3 under 6. Är föräldraledig och andra föräldern jobbar typ dygnet runt (för tillfället) . Är extremt trött dagarna i ända och försöker bara hålla ihop och vara bra för barnen, orkar absolut inte med något extra umgänge utöver det som behövs och bara korta stunder. Orkar inte med atr jag ska behöva vara glad, positiv och typ en bra värd åt en familj semesterfirare i en halv vecka. I övrigt hade jag gärna träffats då det var länge sen men timingen är ???

    Så säg mig, är jag the bitch of the year om jag helt enkelt säger att jag inte orkar just nu? Och hur säger jag det isåfall..

    Mvh går snart in i väggen

      Nej, du är inte en bitch för att du säger att du inte orkar. Det är fullt legitimt att säga ”det hade varit trevligt att träffas men den här sommaren orkar jag verkligen inte, all min kraft går åt till att ta hand om barnen”.

      Nej ingen bitch! Dock kanske det kan vara trevligt med umgänge etc om du känner sig trött etc. få lite bryt i rutinen. Men man kan ju sätta upp lite villkor: att de gärna får hälsa på men då får de inte räkna med att bli servade utan att det blir mer som kollektiv och alla drar sitt strå till stacken och hjälper till. Då kanske du kan få lite avlastning i vardagen istället.

      Om du känner att du kan säga nej utan att det känns jobbigt så gör det.
      Tror du att det blir en grej av det samt tjat så fejka sjukdom

    Min hund är 1 år och extremt kräsen. Som valp åt han som en häst och nu matvägrar han helt. Jag vet inte vilket foder jag ska ge honom och speciellt nyheterna om antibiotika som de slänger i hundmaten. Vill inte köpa foder som görs någon annanstans än i Sverige men finns inga bra foder här. Han är inte sjuk utan hur pigg som helst men helt hopplös med maten. Har ni något tips? Han är en terrier med känslig hud.

      Kanske testa att inte mata i skål utan typ, kasta ut maten på golvet , gömma lite på olika ställen eller ge den i en leksak eller så? Vissa hundar tycker det är sjukt tråkigt med mat i skål hela tiden och vill jobba för den ? Kan ju också vara slyngelfasoner/spökålder, ettåringar kan vara lite träliga ?

        Jag gör exakt det men han går fram och glor på maten och sedan vänder han och går tillbaka igen. Han slutade äta när han blev könsmogen men är kastrerad nu men ändå så matvägrar han! Vet inte vilket foder jag ska köpa känner mig sjukt irriterad haha.

          Har du funderat på barf?

            Livsfarligt.

              Va hur menar du?

          Testa laxolja på maten. Nyttigt för hunden. Funkar hur bra som helst här.

            Köpte laxolja men han avskyr den.

              Hahaha, så olika det kan vara.

      Antibiotika I hundmat?! Var har du läst detta? Antibiotikaresistenta bakterier i färskfoder ja, men antibiotika?

        Det var det jag menade men orkade inte skriva hela ordet. Nej även i torrfoder – nämndes förra veckan på radion.

      Har samma problem, vår mops (som anses vara en glupsk ras) äter iiiiingenting.

        Samma här, nu när det är varmt är maten inte intressant.

      Kolla upp honom hos veterinär. Min hund var extremt kräsen med maten men ändå pigg, glad Osv. Visade sig ha en kronisk mag och tarm-sjukdom! Enda symptomet i början var matvägran… min blev betydligt bättre när jag bara började ge henne allergifoder och tog bort allt godis, ben och sånt.

      erbjud mat vid tiderna ni brukar ha. om han inte vill äta (du märker direkt om han tackar nej, du behöver inte vänta aslänge) tar du bort matskålen. nästa tidpunkt du brukar ge erbjuder du igen. detta upprepas tills han väljer att äta. ingen hund svälter sig själv till döds. han testar dig och hur mycket han kan påverka matsituationen – en viktig sak i hundvärlden. visa att du har koll och att du är stabil och trygg. erbjud mat, men ta bort om han inte äter. detta kommer fungera!

    Är det någon som har tips på någon film som utspelar sig i sydafrika? (Helst med sydafrikanska skådespelare)

    Tack!

      District 9…?

      Vet inte vilken genre du är ute efter men ”Five fingers for Marseilles” var en mycket stabil och bra westernthriller. Kanske inget jag kommer se om men sevärd var den absolut. Sydafrikansk regissör och tror de allra flesta är sydafrikanska skådisar.

      Den finns att streama på Cineasterna, går att låna via ditt bibliotek skor ifall ditt bibliotek är kopplat till sidan.

          Tack tack ?

      Sommaren med Göran. ?

    Någon hör som ätit enligt fodmap? Hur jobbigt var det? Bör man göra det i samråd med dietist eller är det bara att köra på själv?

    Har haft magproblem i över 10 år, gjort koloskopi, miljarders prover (visar att jag varken är laktos- eller glutenintolerant) och hela baletten. Det enda jag inte gjort är en gastroskopi, skulle den inte visa något avvikande så är det 100% klart att det är IBS jag har.

    Börjar ledsna ordentligt nu när jag har ont femtielva gånger i veckan. Det blir så illa att jag inte kan ha några byxor eller shorts på mig, inte ens mjukisar, för det lilla trycket mot magen gör att det gör svinont.

      Jag har ätit enligt Fodmap och gör det i viss mån fortfarande. Det var jobbigast i början när det var så begränsat vad man fick äta (äter gärna inte mjölkprodukter och äter inte nåt annat kött än fisk). Jag gick på en kurs ledd av en dietist som är mycket insatt i Fodmap. Jag tycker det var mycket bra när man fick hjälp av dietisten så att man gjorde det rätt från början + slapp själv leta efter och läsa en massa material. Det var så lätt när nån annan förklarade allt och man fick bara lyssna och ställa frågor om nåt var oklar. Även återinföringsfasen (man återinför mat tillbaka efter den strikta början) kändes lättare med hjälp av dietisten.

      Jag gör! Gick på kostschema där personen tog hänsyn till min IBS och det har gjort underverk! Får ytterst sällan ont i magen längre, går regelbundet på toa och får väldigt, väldigt sällan akuta attacker. Sån befrielse!

      Det jag reagerar starkast på är lök (alla former, även lökpulver), baljväxter, gluten (trots negativt test), fet mat, sojaprodukter och socker. Ja, det är väldigt begränsande (särskilt med lök som ingår i ALLT) men värt tusen gånger om för att slippa magont.

      Jag har dock bokat tid med dietist efter sommaren så att se att jag inte begränsat mig i onödan. Vilket jag inte tror då jag i sommar slarvat lite och direkt fått ont i magen.

      Jag svarade högre upp på en liknande fråga men skriver här med. Jag har samma problem, fick träffa en dietist och började därefter äta enligt foodmap. Slarvade aldrig, åt slaviskt under flera, flera månader men det funkade tyvärr aldrig för mig. Dock är jag än idag försiktig med saker som kål, lök, kryddor osv som sitter i från foodmap-tänket men jag har helt enkelt fått experimentera för att se vad jag tål och inte tål att äta. Ibland funkar mycket, ibland inget alls

    Kan vi diskutera utan att gå till personangrepp mot Anna Book vad som får henne att dela på instagram att hon en varm, solig dag fyller på sin dotters glas med vatten? Vad är syftet? Jag är genuint nyfiken vad som får en person att tycka det är värt att dela i sociala media? Jag menar, du får ju inga godhetspoäng för att du ger ditt barn vatten. Och det är ingenting sensationellt i det. Vad är syftet tror ni?

      Jag tror att det för Anna är en stor grej, något hon är stolt över och vill visa upp. Hon vill ju gärna att andra ska tycka att hon är omtänksam och generös. Någonstans klickar det inte hos henne att andra kanske inte blir så imponerade av helt vardagliga saker. Så syftet tror jag är att visa upp att hon är en omtänksam person helt enkelt.

      Vem är den unga mannen hon hängde ut och varför

        För att han skickade ett mail med sexuell natur som han fått och som han på skoj ville fråga Booken om det var hon som skrivit det (vilket ju var rätt Uppenbart att det inte var) Lät på henne som det inte var första gången han kontaktade henne.
        Värt en uthängning?! En annan fråga

      Jag såg det nu och tyckte mest det var en uppmaning till folket att dricka ordentligt med vatten i värmen 🙂

      Jag tror snarare att hon bara vill ge en litwn glimpse av sitt liv. Typ nu hoppar jag i duschen, nu bäddar jag sängen, nu fyller jag ett glas. När jag hade ny mobil med fräsig kamera delade jag med menlösa saker jag gjorde bara för att få chansen att använda kameran. Säkert jättetråkigt för mina 27(!) följare men det står ju folk fritt att inte titta, eller hur?
      Jag tycker det är illvilligt att påstå att folk gör allt för uppmärksamhet osv som det gärna tjatas om här. Och visst det är väl en anledning att en har sociala medier?
      Sen kan det ju vara som så att hon anser att folk bör dricka mer vatten i värmen och genom att ge sin dotter ett glas och filma det så påminner hon ju även alla sina följare?

      Det har gått inflation i att hata på Anna och att hon har känslorna utanpå gör det hela till en shit show som folk älskar att se. Men det är rent djävulskt att hon avhumaniseras så till den mildra grad att hon knappt vågar erkänna att hon inte gör all mat från grunden eller att hennes barn handlat brottsligt osv osv.

        Svensson: därav min uppmaning att diskutera fenomenet i sig.

          Var för snabb att trycka iväg. Diskutera fenomenet i sig – det säger onekligen något intressant om vår samtid. Men vad säger det? Och vad är syftet bakom att lägga upp det? Det är vad jag blir intresserad av.

        Aha det är därför hon tar foto/filmar ALLT hon gör, för att påminna sina följare att dom ska duscha, bädda rent, tvätta, städa, handla, åka till återvinningen mm mmm?!

          Det vet jag inte 🙂 följer henne inte så har inget koll på vad hon brukar lägga upp.
          Men hon villl visa att hon är duktig och behövd eftersom hon förmodligen känner tvärt om.

      Hallå du glömde att vattnet var kallt och gott ?

      Haha tänkte samma sak. Varför lägger man ut det. Och när ger man bort äckligt vatten? ?

        Hon kanske tar ur toalettstolen ibland när hon är missnöjd med nån. My kanske fick kaffe gjort på dassvatten sista gången hon var där.

          Hahaha ?

    Förslag på bra hudterapeut i Göteborg?

      Madeleine på Mazi

    Har någon här handlat på Shein? Hur är storlekar och leverans? Eller är det mest skräp?

      Var noga med att läsa vad kläderna är gjorda av. Mycket konstiga material. Storlekarna är normala på det jag köpt. Har dock inte handlat där mer än ett par gånger. Gillade deras T-shirts med roliga tryck, tror kvaliten är helt ok på dem iaf. Tror att priset visar lite på kvaliteten, de har ju saker som är superduperbilliliga och andra som ”bara” är bra pris på, tror man märker skillnaden.

      Leveranstid 2 veckor. Retur är smidigt (skickas till Halmstad och pengarna är tillbaka på kontor efter någon dag). Jag har blivit väldigt positivt överraskad. Mycket fina kläder, bra material och ser ut som på bilderna. Storlekar kan ibland vara svåra men läs recensionerna och titta på bilderna folk laddar upp. Då kan du få hum om materialet och ifall någon ser ut att ha samma kroppsbyggnad som dig, kolla personens mått och vad för storlek som valdes

      Japp! Tycker storlekarna är ganska normala, men brukar läsa recensioner på plaggen för att se vad andra upplevt. Har beställt jeans, tröjor, klänningar och allt har suttit bra och varit i bra kvalité med tanke på priserna. Leveranstiden brukar vara cirka 1 månad men de gånger jag beställt har det kommit efter max 2 veckor.

      Jag har också blivit positivt överraskad. Bara skickat efter billiga mobilskal och liknande men det har kommit fram snabbare än det står. Och inga problem med spårningen.

      Är sugen på att beställa skor men vet inte om jag vill chansa. För jag orkar inte skicka tillbaks.

      Fruugo vill jag däremot inte rekommendera. Beställde tre olika saker/beställningar från tre olika företag, två var trasiga och tredje försvunnen. Är typ omöjligt komma i kontakt med dom. Efter säkert 20 olika mail så löste det sig. Var inte villig slänga iväg nästan tusen kronor på inget.

      Tänk efter en extra gång om du vill handla av ett företag med dåliga arbetsvillkor och barnarbete. Inte heller särskilt hållbart att producera så pass många nya produkter konstant. Har själv fastnat på deras annonser pga fint, men stoppar mig alltid när jag ser att det är från dem.

    Vad är grejen med att Ken Ring dök upp på Kenzas instastory? Vad är hans relation till Tan by klara?

    Någon här från Örebro? Har kommit in på den utbildningen jag sökte men börjar känna lite panik över att jag inte ska trivas i staden. Hur är den som studentstad? Och är det så stökigt som det verkar på nyheterna?

      Hur kan man få panik över att man KANSKE inte kommer att trivas???

        Men herregud, har du aldrig varit nervös innan du gör någonting för första gången? Det är biologiskt att vi är försiktiga/aktsamma när det kommer till ovisshet ?

      Nejdå, Örebro är nice så länge man undviker de stökigaste områdena på väster typ vivalla och Oxhagen. De ligger ändå typ så långt bort från universitetet man kan komma 🙂 Örebro är en härlig studentstad! Välkommen! ?

        Örebro är en mycket bra stad, sålänge man inte bor i de mest invandrartäta områdena. Försök hitta eget boende istället för korridor om du inte är väldigt social. Jag bodde i korridor Örebro i ett halvår. Hade jobbiga grannar, gillar inte fester så mycket och ogillade starkt att dela kök med typ 7 andra personer. 🙂

        Men hade jag bott i egen lägenhet eller delat med max 2-3 andra personer istället för 7 så kanske jag hade trivts bättre.

      Tyvärr låter ju alla städer stökiga enligt nyheterna, då man bara hör när det hänt hemskare saker.
      Har ju sett reportage från Göteborg där det låter som att folk är rädda och inte vågar vara ute på kvällarna i stan. Vilket ju är långt från sanningen…

    Kan någon vänlig själ rekommendera de mest intressanta och godaste restaurangerna i Stockholm? Har koll på Mormors dumplings, Ai Ramen, China och Schmaltz.

    Camcam, Camilla Gervide eller vilket ord man nu ska skriva för uppmärksamhet ☺️

    Finns det någon möjlighet att se över kommentarsfunktionen?

    Jag tycker det är kul att lösa ÖS men vissa kommentarer med svar är inte så intressanta men har extremt mycket svar som måste scrollas igenom varje gång. Finns det någon möjlighet att istället göra att man endast ser start kommentaren och så kan man klicka fram kommentarerna till den kommentaren, som en rullgardin kanske eller vad det heter.

    Vissa TS är intressanta och så vill man gärna läsa de kommentarerna medan andra TS är ämnen som inte faller mig i smaken och vill då enkelt kunna scrolla förbi. Tänker att andra borde ha samma känsla ?? alla TS intresserar ju inte alla precis ☺️

      Det är väldigt enkelt att scrolla förbi.

        Alltså vissa TS har extremt många kommentarer som inte är av intresse för just mig och hade varit lättare om man själv kunde ”öppna” de TS som verkar intressanta. För när jag scrollar missar jag lätt nya TS då jag inte orkar scrolla långsamt. Samt att ibland dyker det ju upp nya TS mellan saker som varit på granskning först ☺️

        Men absolut, genialisk idé att bara scrolla förbi. Varför har jag inte tänkt på det ???

          Allt intresserar inte mig heller men jag fattar inte hur det kan vara så störande för vissa. Jag scrollar, letar efter nästa ts, den syns ju iom den rosa linjen.

    Vem är Nina glimsell förlovad med???

    Sommarhus…
    Undrar över kändisarna som har stora lyxiga hus som sommarhus (typ Läckberg som bygger ett mansion).
    För mig är sommarhus = stuga där man inte behöver ha allt så perfekt utan bara en enkel tillvaro att slappna av i. Hur tänker ni?!

      Sommarhus: hus man åker till på sommaren men som man skulle kunna bo i året om eftersom det är såpass stort och husigt. Typ.

      Sommarstuga: mindre hus man ”öppnar” på våren och ”stänger” i typ september.

      Så tänker jag.

        Jag tänkte ju mer på det som att det gick under samma kategori 🙂
        Skulle sagt sommarställe kanske…

          Tycker sommarställe och lantställe är samma sak som sommarstuga, det är inget man åker till under den kalla och mörka halvan av året. Men sommarhus är det. Min dröm att ha ett sommarhus?

            Okej 🙂 förstår dig. Kan vara gött att ha ett ställe att alltid kunna åka till. Men vill du verkligen ha en fullstor vilka?!

              Ja det vill jag helt klart ha! Typ 5 rum och kök.
              Mitt smultronställe är ett sånt ställe, nog för att det finns de som bor året om där, men de är inte så många vad jag fattat för. Stora fina lyxiga hus med havsutsikt. Kommer lätt bygga ett sånt när jag vinner högsta vinsten på eurojackpot.?

      Jag avskyr den typen av sommarstuga som du beskriver. Har 3 barn och det enda jag gör året om är att städa diska och tvätta (med maskiner) ska jag vara i en torftig stuga betyder det att jag tvättar-diskar-städar för hand.
      Jag måste vara den enda i Sverige som vill ha det BÄTTRE på semestern än vad jag har det i vardagen året runt ? På sommarsemestern vill jag ha pool nytvättade handdukar och god mat VARJE DAG. Det är liksom då jag laddar inför nästkommande slitiga kalla vinter.

        Herregud, detta! Är iofs född och delvis uppvuxen i ett riktigt u-land utan ordentlig mat, varmvatten och elektricitet. Mamma tvättade för hand och vi tvättade oss i baljor. Så det har säkert präglat mig men jag har 0,0000 lust att lajva fattig på min hårt ihoparbetade semester?!?!?! Antingen hänger jag hemma i mitt bekväma hus eller så reser jag till det absolut lyxigaste boendet jag har råd med.

          Men få är ju inte sommarställe ett alternativ alls, utan man vill åka på charter eller hotell 🙂

        Låter ju inte som att sommarställe är något för dig alls då, utan du vill åka på charterresa.
        Förstår innan vill ha bekvämligheter även om man är i stugan. Men det behöver ju inte betyda att det är ett stort ställe.

    Tack återigen ni som svarade mig i ons/förra ÖS kring min fråga kring förhållande+ev.avslut eller ej.. ..Idag fick jag bra exempel på det där med min kille+hans humör. Mindre incident på mataffären när vi handlade, folk som trängs och ska ha saker precis där en själv står, trytande humör och dåligt tålamod. Jag försöker ta det jag ska ha samtidigt som min kille dyker upp bredvid mig, snäser åt/svär åt mig att bli färdig och att jag ska gå därifrån, vilket får mig att bli än mer stressad och uppjagad än vad jag redan är.. vet inte.. känns så himla förminskande och nedtryckande när han gör sådär fast kanske är mitt fel att jag blir så påverkad.. Kanske skulle vara bättre att inte försöka bry sig och kanske lämna affären/handlingen helt.. Hjälper ju inte heller till att jag även har viss social fobi/ångest som gör sig påmind och påverkar i just såna trängda situationer och lägger vissa krokben i hur jag är/reagerar.. Vilket min kille är väl medveten om men inte tar hänsyn till vilket oftast spär på händelser som dessa.. Jobbigt är det.. =/

      Jag måste fråga varför du är tillsammans med en kille som tycker att han kan behandla dig hur han vill.
      Om du känner dig förminskad så är det det som gäller. Tänk inte ens tanken att det är ditt fel.
      Lämna.

        Alltså, han är ju bra och sådär annars och rent generellt. Som jag skrev i ons så är det mest vår kommunikation och sätt att vara som krockar många gånger, vilket jag kan ha överseende/förståelse för, men det blir jobbigt när han inte verkar/vill förstå mig och hur jag kan uppfatta/reagera på saker/händelser, och jag är den som påpekar/tar upp det för samtal så pratar gör vi men sen händer inte så mycket mer.. Men skulle inte säga att han behandlar mig illa, eller ja.. Kanske lite ändå.. Kanske inte vill se det riktigt så bara..

          Det där ÄR att behandla nån illa! Snäsa och svära åt sin partner, offentligt och utan ordentlig anledning?? Du måste värdera dig själv högre och öppna ögonen och se vad som händer.

      Ni kanske borde vara med i Vi Eller Aldrig.

        Skulle aldrig våga ställa upp på nått sånt.. ??

          För att det kommer ta slut då?

      Lämna.

      Tror han är trött på att din ångest och sociala fobi. Lever sen 20 år tillbaka med en partner med extremt mkt ångest och jag kan nog bete mig mot hen som du blir bemött. Det är ett sätt för mig att visa nolltolerans mot han fruktansvärt jobbiga beteende, det är även ett sätt för mig att ropa på hjälp, jag har under våra 20 år ALDRIG blivit omhändertagen då hens jävla ångest och hyperkondri alltid sätts i första rummet. Men som sagt jag är även så sinnessjukt trött på att dalta med hen.

        Ja kanske dags att lämna innan det går 20 år av elände?

        Jag hör och förstår dig, men det är ju inte så att jag jämt har ångest eller social fobi. Det är väldigt sällan och oftast kan jag hantera det/inte låta det påverka/gå ut över andra men skulle uppskatta mer stöd/förståelse när det väl händer, från min kille i det här fallet. Det hjälper inte mig det minsta om nån gormar och påpekar att jag ska rycka upp mig etc när jag har halvt panik, knappt vet vad gör och helst vill fly. Då reagerar jag bättre om nån är lugn och stöttande och flyttar fokus så att säga.

          Hans betende gör ju inte dina problem mindre, snarare tvärt om.
          Lämna, och sök efter någon som du kan må bra med.

        Varför har du inte lämnat då? Om det påverkar en så måste man ta ansvar för det..

          Till Ka…

      Lämna. Kanske inte svaret man vill höra men hans beteende är förminskande och elakt. Det är inte ditt fel att du blir påverkad, att du påverkas av hans beteende är fullkomligt naturligt, det som är fel är hur han beter sig mot dig. Det kan aldrig ursäktas med att du är ”känslig”, ”lättpåverkad” eller liknande förklaringar. Dessutom, att han har kännedom om din sociala fobi och ångest men utsätter dig för mer stress i en stressad miljö tyder på att han inte värnar om ditt välmående. Man gör inte så mot någon, i synnerhet inte mot någon man har ett förhållande med. Du förtjänar någon som stärker, peppar och stödjer dig.
      Ta hand om dig

      Det där var ju helt sjukt, vem gör så? Det är
      inte kärlek… ?

    Måste verkligen alla influencers härma varann hela tiden? Går ju inte gå in på en story utan att höra gnälliga versionen av Bianca.
    Kan inte folk ha egna åsikter? Nån tycker det är bra och då måste resten tycka samma.

    Influencers bevisar verkligen ofta att de inte tänker med hjärnan. Utan bara gör det som är inne. Som fittmassagen, hur många hade skrivit om det om inte nån influencer hade tyckt det var sååå härligt? Kom igen och skaffa egna åsikter istället.

      Därför följer man ingen av de ”stora”

    Någon som har tips på roliga låtar/band såsom professor Elemental, flight of the conchords, david lynch och monty python och liknande?

      Tunnan och Moroten!

        Mja inte riktigt min smak.

      Älskar din fråga! Flight of the Conchords är nostalgi för mig.

      – Weird Al Yankovic
      – Bo Burnham
      – The Lonely Island
      – Garfunkel and Oates
      – The Axis of Awesome

      Mest aktuell är väl Bo Burnham vars musik jag upptäckte på TikTok ?

        Tack för svar hade koll på alla utom axis of awesome.
        Älskar bo burnhams countrysong för övrigt.

          Attans att man knappt kom med något nytt.
          Känner du till Whitney Avalon? Hon kör parodier genom rap battles på Youtube. Kanske finner du något via henne?

            Ska kolla in henne, tack för tips!

      Tim Minchin!

    Är det bara jag el får fler märkliga vibbar av Åsa Ingrosso när hon hyllar Emilio på hans födelsedag genom att skriva att hon uppskattar hur ”renlig” han är?!
    Har haft exakt den här känslan av henne hela tiden; Aldrig en bild av ett småstökigt hem, allt är perfekt upplagt och undanlagt. Hon ger mig rysningar längs ryggraden och det är inte av välbehag.

      Eller att han fått ta så mycket skit och om människor visste hur fin han är på riktigt. Det är väl två kvinnor han misshandlat?

      Finns inget fint i såna män.

        Hon sa något om att folk som inte varit med, skriver skit.
        Hon själv var ju inte med då, eller hur, så vad vet hon?
        Bara det hennes stackars man sagt så klart. Och vi kan ju tala om för Åsa att det faktiskt finns folk som var med, och som vet.

    Så fucked det är att två barn igår drabbades vid en skjutning.

    Jag har jättesvårt att influencers utnyttjar sina adlinks. De får ca 50 öre för 1 som klickar sig in. Men de gör det så fult. De zoomar in på saker (oftast kläder) där man inte ser plagget förutom en liten liten deln och säger ”var denna fin, vad tycker ni” etc. Just för att de vill att man ska klicka sig in. De gör så med allt. Både djur, inredning, mat mm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.