En liten påminnelse i all sin enkelthet

Det har varit ovanligt tjafsigt, med väldigt mycket språkpolisande här inne de senaste dagarna. Ingen nämnd, ingen glömd… ?

Detta resulterar i att vi får en ganska så pissig stämning här inne, vilket inte är så vidare trevligt för någon egentligen.

Så sluta upp med munhuggandet och språkpolisandet är ni snälla.

Tack på förhand ”hjärtisar”.
?

189 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hoppas folk tar till sig det nu.??

      Varför? Är det så himla farligt? Bara att scrolla förbi om man inte är intresserad.

        Bara att scrolla förbi om man ser ett fel i språket.

        Onödigt med massa skit att scrolla förbi

        Skit föder skit, tyvärr.

    Kommer du själv tänka över din ton i både dina inlägg och kommentarer? För även om folk har ett eget ansvar så bidrar din ton till att sätta nivån på vad folk tycker är tillåtet.

      Jag tycker inte det är svårt att skriva sjyssta kommentarer på eget bevåg. Men jag tycker heller inte att inläggen har någon elak ”ton” eller låg ”nivå”.
      Det går att låta bli att tycka på publiceraknappen om kommentaren är för elak. Inte svårt alls.
      Lägg inte det ansvaret på Camilla.

        Jag håller inte med. När Camilla skriver ett inlägg, så sätter hon tonen och utifrån det kommenterar folk. Jag tycker absolut att Camilla har ett stort ansvar när det kommer till vad hon publicerar och tonen i inlägget. Hon har skrivit denna blogg i så många år, så självklart vet hon precis som alla andra influenser vad som kommer att hända om hon publicerar en viss typ av inlägg.

          Men snälla. Camilla är väl inte ansvarig för vad folk skriver av egen vilja i ett inlägg? Herregud vad det är att lägga över ansvaret på helt fel person. Vad hände med att vuxna människor kan ha eget konsekvenstänk?

            Internet har gjort människor till dummies.

            Tror du missförstod.

            Nej inte ansvarig. Men det är ju inte så vettigt att påpeka andras fel om man har dem själv.

            Nej, det är ju sant. Men det är också allmänt känt att hat, föder hat. Titta exempelvis på olika Youtubers, de som har en mer aggressiv och dömande framtoning omgärdar sig också med en ”community” som är på det sättet. Naturligtvis är det svårt att veta vad som ger vad men om Camilla ber oss läsare att bättra oss är det väldigt rimligt att hon också gör det.

              När har Camilla skrivit något hatiskt? Nu får ni ge er! Blanda inte ihop kritiska inlägg med hat, och snälla lär er läsa med glimten i ögat! Ta inte allt på blodigt allvar.

          Då är det upp till dig och andra att isåfall i n t e göra samma, om ni nu tycker att C ”sätter tonen”?? Då ligger det väl på en själv att föregå med gott exempel, eller inte svara alls.?
          Ha en fin dag!?

          Ja hon har ett ansvar, men knappast ett större ansvar än oss andra. Åtminstone inte om man utgår från att det är vuxna människor som går in och kommenterar här. Måste dock säga att ibland känns det ganska tveksamt.

          Det verkar tyvärr som en del som kommenterar mest gör det p.g.a. grälsjuka. Inte minst språkpoliserna.

          Tack för inlägget Camilla! ❤

          Vad har det med stavning och språkpoliser att göra?

            Det var svar till Lena!

            Inga kommentarer under ts handlar om det vad jag kan se, haha. Men det är väl bra att det tas upp också egentligen.

        Precis! Hur kan man lägga över ansvaret på vad man skriver, på andra. Man har alltid valet att låta bli att publicera. Man får väl sluta med internet om man inte kan kontrollera sig.

          Exakt! Kunde inte sagt det bättre själv. ?

          Jag har inte sett att någon lagt över hela ansvaret på CamCam.

          Vad folk säger är att hur inläggen utformats är en stor bidragande faktor. Hur tonen är satt är hur många som kommer att välja att försätta sina tankar och sin ton.

          För så är det. Så är det här och så fungerar det precis överallt annars också. Överallt i samhället.

          Så vad som efterfrågas av ts är att CamCam tar sin del av ansvaret och det är inte samma sak som att ta hela.

          (Otroligt att man måste bryta ner en sådan här sak ner i atombeståndsdelar och att man pedagogiskt måste visa på vad som är orsak och konsekvens. Trodde de flesta hade den här förmågan redan men förklara också varför det blir så otroligt stora mängder tjafs som dessutom oftast är synnerligen OT.)

        Har du sett hur hennes svar ser ut i kommentarerna när hon gör några?!

      Härligt att se att fler tänker som jag.? Vi är vuxna människor och det är bara vi som har ansvaret för vad vi skriver. Vi kan aldrig skylla det på någon annan. Aldrig.

        Ser ingen som skyller på någon annan…

        …. jo förresten. Det gör jag ju. Flera gånger om dagen så ska tydligen Bella, Annan, Alexandra , Carolina eller vilken influenser det nu är som avhandlas, hon får skylla sig själv att hon får fula och hårda ord för hon har minsann lagt ut en liten inblick i deras liv en bild eller något annat på nätet, så då får de nog allt räkna med att få OT kommentarer om utseende, barnuppfostran eller what not.

        #hyckleri och dubbelmoral

          ☝?

          De som tycker att man kan skylla på Camilla för att hon har en viss ”ton” är ju de jag syftar på…
          Jag tycker inte heller att man ska kommentera saker som är helt irrelevanta hos influencers. Man ska hålla en god ton och har man inget snällt att säga så ska man hålla tyst. En influencer ska kunna dela med sig av bitar ur sitt liv utan att få påhopp.

            För att nej, vi kan inte lägga ansvaret på henne eller någon annan. Det är ingen annan än vi själva som bestämmer om vi ska trycka på publicera kommentar eller inte.

      Ni som tycker att Camilla inte har ett ansvar är naiva. Jämför med en arbetsplats. Om chefen fäller plumpa kommentarer om anställda kommer atmosfären på arbetsplatsen påverkas negativt. Vissa kommer att protestera, vissa kommer att ta det som ett tecken på att det är fritt fram att också förolämpa andra. Men inget kommer att förändras förän chefen förändras (eller byts ut).

      Camilla har det här som sitt jobb och tjänar uppenbarligen bra med pengar på bloggen. Självklart kan vi utkräva ett visst ansvar över henne och hur hon skriver sina inlägg. Hennes omdöme brister titt som tätt och hon har tvingats plocka bort eller skriva om rätt många inlägg. Hennes ton i inläggen dikterar vilken ton som anses vara tillåten i kommentarsfältet.

        Fast det är också många, många gånger som läsare inte läser med rätt tonläge. Och det är tydligt, händer ju även i kommentarerna. Alla har uppenbarligen inte så lätt för att läsa av tonlägen i text.

          Svårt att göra det alltid… alltså bäst att inte skriva med ett ”tonfall” som skall tolkas….
          Hur man nu kan skriva i olika tonfall… det är ju det med skriven text. Att man inte kan skriva som man talar!!

        Fast nu är detta en blogg, inte en arbetsplats där vi är anställda som leds av en chef.
        Den jämförelsen var helt enormt konstig.

        Jag kan fortfarande inte se hur hennes ton ger oss andra tillåtelse att skriva vad fan vi vill.
        Jag har aldrig behandlat mina kollegor illa trots att jag haft idioter till chefer. Det finns ett eget ansvar även på arbetsplats.

        Men som någon skrev, internet har gjort människor till dummies som inte verkar kunan tänka själv och ta ansvar för sitt agerande.

          Inte tillåtelse att skriva vad som helst, men att sätta tonen. Jämförelsen handlar om att en person är tongivande. I Camillas fall är hon tongivande i och med att det är hon som skriver inläggen som ger upphov till kommentarerna.

            Och fortfarande ger hennes ton inte andra TILLÅTELSE att skriva vad man vill.
            Hennes ”ton” gör det inte ok att skriva vad för skit som helst.
            Det är en dålig bortförklaring när man inte orkar ta eget ansvar.
            ”han mobbade ju andra då får ju jag också det!” är det så vi resonerar eller?

            smart i såfall :/

              Som sagt, naiv. Vad som BORDE hända och vad som faktiskt händer är två helt skilda saker.

              Men såklart inte. Tycker dock inte att det enbart handlar om en ton här, utan Camilla har upprepade gånger skriver ganska taskiga inlägg som riktigt öppnar dörrarna för inte helt genomtänkta kommentarer. För uppriktigt sagt, vad vore denna blogg utan skitsnacket och dömandet? Inte särskilt mycket egentligen…

                Okej så du har inget eget ansvar? Hon skriver ofta sarkastiskt och hat en humor som kanske inte passar alla. Men det är inget att bli upprörd över, tycker detta eviga tjat på Camilla är värre än inläggen faktiskt.

        Vilken tur då att det här inte är en arbetsplats. Nu kan man välja att inte gå in här alls, eller hur man kommenterar.

          Det är inte din arbetsplats.

          Men ….det är CamCams, Isabellas, Annans, Mys, Carolinas, Claras mfl arbetsplats.

          Aldrig tänkt på det?

            Det är precis det jag säger, att väljer jag att gå in här så väljer jag även hur jag kommenterar.

            Detta oavsett hur Camilla satt tonen i inlägget. Det är i högsta grad något jag tänker på.

              Isf är dina svar till anonym kl 08:11 helt irrelevant och en halmgubbe, då denna bloggen per definition verkligen är en arbetsplats vare sig du arbetar där eller inte. Samma som när du går till ett fik eller gym.

              Förstår du nu?

                Okej jag förstår vad du säger. Det är en arbetsplats, även om inte specifikt vi som kommenterar jobbar här.

                Väljer man att besöka den får man därmed tänka på hur man uppför sig gentemot sina medmänniskor. Precis som på fiket, gymmet e t c eller i alla andra sammanhang med för den delen.

                  Exakt! ?

                  Och har ägarna eller personalen satt en dålig stämning så är det oerhört svårt för dig som yttre besökare att inte bli påverkad eller dras med.

                  Dessutom verkar många inte ens ha självinsikten att det är det som har hänt dem. Drogs med ner i en allmänt negativ spiral. Tror det är omänskligt svårt att inte trilla dit ibland iaf. För oss alla.

              Som ett ytterligare förtydliganden.

              Din kommentar såg jag som en fortsättning och medhåll till ”Hawaii”.

                Du om någon skulle verkligen tänka på vad du skriver till folk. Bara försök till besserwisser och knäpp på näsan kommentarer hela tiden.

                  Detta kan vi ta en annan dag. Och då förväntar jag mig reda citat eller länkar.

                  För jag har min åsikt om hur vissa väljer att sätta dit epitet ect på mig när allt som egentligen hänt är att de själva har slut på fakta eller bra argument.

                  Lite som du nu…

    Hur länge ör man spärrad för moderering? Det är så tråkigt att inte kunna vara med i kommentarna

    Vad bra!! Är så trött på allt onödigt språkpoliseri. En sak om man faktiskt inte förstår, då kan man vänligt fråga vad den menar, om den kan förtydliga.

    Men att bara gapa om att ”det ska vara DE för helvete!!!” leder ingenstans.

      Om folk lär sig stava så slipper de att bli rättade, inte svårare än så??‍♀️

        Att stava*

    GP har skrivit en artikel om vad influensers tjänade 2020 🙂

      Deras artiklar är låsta så de går inte att läsa om man inte är prenumerant tyvärr.

        Menade att bloggbevakningen kunde sammanfatta 🙂

          Tror du hon prenumererar på GP?! Dock finns väl uppgifterna att hitta på andra ställen

            Din ton ? apropå inlägget du skriver under.

              Ton?! Det var en fråga

                Att använda ”?!” ger en betydligt hårdare ton till din fråga. Betydligt mer ifrågasättande än frågande. Precis som du har svarat mig.

                  Så oerhört känsliga folk är. Hur klarar ni er i livet?

    Är genuint nyfiken på vad Camilla tror tonen i kommentarerna beror på? Detta har ju varit ett problem i flera år och verkar aldrig riktigt bli bättre.

    Andra bloggar har ju inte den här problematiken.

      Det är väl ändå språkpoliserna hon syftar på och språkpoliser borde i alla fall inte triggas av att ett inlägg är skrivet på ett visst sätt.
      Särskilt inte när det 9/10 gånger är andra som kommenterar de ger sig på.

        Haha ja som den stackars stackars tjejen som hade mage att ha en ”bästavän” ?❤️ Ville bara skicka ett krya på dig-kort till henne efter all skit hon fick

          Men gud… hon gjorde ju fel med flit, visste vad hon gjorde och skulle obstinat fortsätta. Det var verkligen inte så farlig kritik!

            Ha ha ”gjorde fel med flit”! Ja man får skriva fel med flit om man vill.

              Det är jävligt märkligt dock. Varför vill man det?
              Det är iaf inte synd om henne då hon visste vad hon gjorde…

                Men ska du kritisera någons svenska ska du väl rimligtvis ha koll själv ? Hur framstår du tycker du om du skriver 140 inlägg om att det är fel stava ”bästavän” när det inte är fel? Du kan stava bästa vän och ”bästavän” om du använder bästavän som ett sammansatt ord. Förstår du inte att den som inte kan stava eller svenska är du själv? Det är inte bara det att du kritiserar andra & är jobbig, du har dessutom fel. Hur synd vore det inte om folk tror du har rätt?

                  Va? Jag har inte skrivit 140
                  inlägg om det?

                  Nej det kan man inte, det ordet finns ju inte? Hur svårt ska det va?

            Men hur farligt är det? Hon gjorde inte några fel i övrigt vad jag minns.
            Jag har själv ord som jag använder men som inte finns (men som verkligen borde finnas för de är superbra) och så länge ingenting skrivs för att vara en seriös och viktig text så är det verkligen inte hela världen. Det är dessutom bara sociala medier, tror att väldigt, väldigt många har en annan sorts språk då, ett mer lättsamt språk som är lite mer som man pratar eller tänker. Samt förkortningar.
            Jag vill minnas att det en annan gång i ett sånt här ”nu räcker det”-inlägg att det var någon som hade sagt att hon knappt vågade kommentera längre pga alla språkpoliser och kanske hade hon t.o.m dyslexi, vill ni verkligen skrämma bort folk? Ska vem som helst inte få kommentera?

            Det är inte ”felskrivarna” som är problemet, det är språkpoliserna.

              Jag tycker man ska kunna kommentera. Felskrivarna behöver lära sig.

                Gör det trevligt då.

                Eller nej. Det står ju faktiskt ”Så sluta upp med munhuggandet och språkpolisandet är ni snälla”.

                Vilket betyder: gör det inte alls.?

                Fast är det värt att fortsätta gnälla och debattera om personen helt enkelt säger ”nu gör/tycker jag såhär och jag fortsätter med det”? Jag tycker det är helt enkelt att folk inte håller med varandra i kommentarsfältet men när det blir ett evigt ”jo!” och ”nej!” så förstör det stämningen. Är det verkligen så svårt att bara acceptera och ”agree to disagree”?

                  Tycker inte det är
                  så jobbigt/konstigt faktiskt. Är det DET som förstör stämningen verkligen? Inte allt annat som pågår?

                    Det tycker jag! Så fort jag läser den typen av kommentarer ser jag en riktigt störig viktigpettermänniska framför mig som sitter där med sin iphone och bara MÅSTE få rätt men bidrar inte ett smack till den egentliga diskussionen som tråden handlar om. Bläää.

                      Ok, men det är inte jobbigt för mig alltså ? Du får scrolla vännen.
                      Vi är ett par stycken anonyma språkälskare här ser jag också. Så lycka till.

                      Men du 23:52, nu handlar det inte om vad ni vill utan att bloggskrivaren BER oss läsare att sluta. Har du alltid så svårt för att ta till dig saker?! Fatta istället att det inte handlar om vad DU vill. Passar det inte dig är det du som får dra. Det står klart och tydligt i inlägget vad hon önskar av oss läsare. Fatta det.

                      Men jag skiter i det, hon är inte min chef eller mamma! ? Tror bara hon fallit för grupptrycket av små kränkta felstavare.

                Nej, de behöver inte lära sig. Det är inte ditt jobb, och ingen har bett dig lära någon. Tvärtom ju- man har bett dig sluta.

                  Jo, de behöver lära sig.

                    Bestämmer inte du.

              Åhhh det är du igen, som tycker att man kan skriva hur man vill. OK.

                Ser ut som att det var min kommentar du svarade på. Nej, det är inget jag ”nu igen”, diskuterar sällan skitämnen som detta.

                Fast varför egentligen försöka förklara sig, det är inte som att du kommer tro en.

            Hahaha! Hur stör det dig om hon vill skriva ”bästavän.” Obstinat? Jag dör ? Hur är det möjligt bli så upprörd för att du inte får bestämma hur hon ska stava?

              Ingen är upprörd? Men fine, alla hittar på sina egna ord tills ingen förstår nåt.

                Nä det är väl snarare grälsjuka du lider av. ?

                  Nä faktiskt inte. Gillar inte att tjafsa, vem gör det? Värnar språket dock.

                    Verkligen? Värnar du om språket? Läs igenom din kommentar igen.

                Fattarunte va ja skriver du så blire ofc jobbigt för dej i sånnahär forum där folk inte skriver helt super bra.

                Ja ja, nu e ja himla obbstinat javet. Kundente låta bli. Sorry lorry.

              Det är inte vi som bestmmer det, vi har ett språk och språkregler? ?

            Jag undrar mest hur ni tror att ord och uttryck blir till…? Det tillkommer nya ord – ÅRLIGEN – just för att någon börjar använda ett ord som sedan många börjar använda. Det gäller ju låneord, engelska (och andra språk) ord/uttryck som vi försvenskar samt helt nya.

              Ja, verkligen! Hade alla varit obstinata språkpoliser så hade vi pratat fornsvenska fortfarande. Ta ”sambo” som ett exempel. Vad jag har hört så var det ett ord som Jonas Hallberg hittade på. Det ordet fanns inte innan han kom på det, nu finns det t o m en sambolag. 🙂

            Ja, eftersom hon visste att det inte var helt rätt- så kan väl hon använda det om hon vill! Att folk verkligen inte kan släppa det? Sköt dig själv o skit i andra- här är ett jättebra exempel när det inte påverkar ditt liv- eller någons liv på dåligt sätt. Alltså- släpp det. Om hon vill skriva det – låt henne göra det. Är ju som om jag skulle ha ett påhittat smeknamn till min man, och då skulle nån komma och säga ”Nädu, det får du inte säga- det är inte rääätt” Herregud, folk alltså ?

              Det påverkar visst mitt liv på ett dåligt sätt. Det är störigt och förstör språket.

                Sök dig någon annanstans om det är helt jävla felfritt du vill ha.

                  Skärp er istället. Ta till er av kritik och hjälp.

            Tycker hon blev onödigt påhoppad. Eller det blev bara onödigt fokus då majoriteten av kommentarerna rörde hennes ordval och inte huvudfrågan. Hon förklarade ju varför hon använde ordet och jag tror inte att det finns någon som inte förstod vad hon skrev? Det var ”bästavän” inte ”jskdjejfbe”.

            Men jag menade inte att detta skulle bli en ny trist språkpolistråd… hade jag förutspått det hade jag inte tagit upp det.

              Ja det blev intressant. Nu kanske hon lär sig att inte använda töntiga egna uttryck ? Om hon vill att folk ska fokusera på det verkliga problemet.

        Det är knappast språkpoliser som står för den mest ”pissiga” stämningen…

          De tillhör åtminstone några av de mest grälsjuka.

            Nej. Tråkigt att du misstar det för vilja att bråka. Många skriver trevligt påpekande, har lärt mig vissa saker jag missat förut! Jag uppskattar det faktiskt.

              Ja det var definitivt inte något vänligt tillrättavisande min vän från Nya Kompisbyrån upplevde när hen gick in här och skrev en kommentar.

              Otroligt duktig för att inte ha varit länge i Sverige, men såklart inte felfritt. Hen möttes av elaka påhopp om språkmissarma och det fanns ingenting som tydde på någon välvilja.

              Kan säga att hen vill bli rättad när hen säger och skriver fel, men utan att bli kallad för idiot.

                Aldrig sett. Man går ju inte på nån som av förklarliga skäl inte kan språket än.

                  Och hur vet man det i förväg? ?‍♀️

                  Alltså bäst att helt låta bli tänker jag.

          Jo.

      Är det bara fluffiga moln och rosor på andra bloggar? Ytterst tveksam till det…

        Har du sett språkpoliser i andra bloggars kommentarsfält?

          Haha ja, självklart.

    Så jävla töntigt.
    Tycker man trevligt ska kunna påpeka sånt. Ska folk bara kunna misshandla språket utan att få en chans att lära sig??

      Tycker sällan eller aldrig att någon påpekar sådant på ett trevligt sätt, snarare drygt.

      Herregud gör något vettigt istället. Du kan t.ex. bli volontär och träffa en nyanländ invandrare istället för att sitta här och bjäbba med folk som inte vet när de ska använda de istället för dem.

        Håller inte med dig.
        Och ska inte svenskar kunna använda sitt eget språk??

          Så då väljer man att gå in på BB och utbilda folk menar du? Sedan när har den tjänsten efterfrågats?

          Sedan undrar jag hur du kan veta att alla är infödda svenskar som läser och kommenterar här?

            Det märks.

              Nej det vet jag att det inte alltid gör.

                Då får man väl säga det då?

                  Det ska man inte behöva.

                    Då får man skylla sig själv då.

                      ”Skylla sig själv ”

                      Hör du inte ens här vilken otroligt grälsjuk allmänattityd och inställning till din omgivning som du har?

                      Hahaha du är verkligen rätt person att snacka om grälsjuk thr… ?

                      12:38

                      Instämmer helt och hållet. Jag är helt rätt person. ?

      Ingen gör det ju särskilt trevligt dock. Och hur lätt tror du att det är för folk att lära sig skillnad på t.ex de och dem när folk bara ”DET SKA VARA DE, INTE DEM!”, utan att förklara?

        Mååånga gånger har det vart förklaringar men folk blir arga ändå. Och att påpeka är inte otrevligt, jag har lärt mig flera gånger och är tacksam!

      Beror ju på hur man påpekar men också vad det är för diskussion. Om den är bra och någon skriver ett långt inlägg med intressanta argument blir jag bara irriterad när nån förstör diskussionen med stavning.

        Det där med bästavän tyckte jag nödvändigt dock. Man kan inte hitta på egna ord och sen tro att alla ska va med på det? Då kanske andra tror att så stavas det?

          Va? Bästavän går ju helt utmärkt att skriva – det är ju inte ens fel till att börja med utan en sammansättning av två ord? Det är ju inte fel ditt lilla språkgeni.

            Det är ju visst fel? Bästa vän, heter det.

              Det går och är fullt tillåtet att sätta samman ord i svenska språket- vad är ni för ufon till språkpoliser som skriver här…?! Det är ju DU som har fel- inte tjejen som skrev.

                Ja det kan man men bästa vän finns redan som begrepp.

              Jag hade använt bästis 🙂

          Hon förklarade ju varför hon använde det så. Hon skrev också att det är fel (alltså medveten) men att HON använder det som ett typ av smeknamn. Är genuint förundrad över att folk inte vet hur ord och uttryck skapas? Bästavän kanske aldrig någonsin blir en grej – eller så blir det ett nytt uttryck. Fritt fram att inte använda uttryck som inte passar en själv.

            Var ju sjuk förklaring ?

          Herregud ? Du kan verkligen inte släppa saker?

      Så jävla töntigt ja- att man verkligen MÅSTE påpeka stavfel- HÄR! På en blogg där man skriver/ skvallrar om influencers. Man skriver som man pratar ibland, och ibland skriver man förkortning… osv. Detta är liksom inget akademiskt forum, eller skrivarforum eller någon jobbansökan. Och personen som driver denna blogg är tydlig med att hon inte vill ha sånt tjafs här.
      Och man förstår ÄNDÅ inte? Jag fattar liksom inte. Om språkpoliserna inte vill gå med på ”reglerna”, så finns det säkert många ställen där ni kan hänga, och anmärka på stavfel eller syftningsfel.

    Alltså, språkpolisande är knappast det värsta som sker här! Bitska kommentarer mot varann, klagande på folks utseende osv osv… Konstig sak att gå på…

      Ja, onödig dryghet (där kommer visserligen ofta språkpoliser in) är det värsta. Och det är bara att kolla på det här kommentarsfältet, det är väl bara en tidsfråga innan det eskalerar till något värre mellan alla mot språkpoliser vs för språkpoliser.

        Haha jasså? Tycker det finns mycket värre saker som sagt… Finns många språkpoliser utan dryghet, har själv aldrig tagit åt mig negativt.

          Jag tar inte heller åt mig av språkpoliser, men det finns de som inte vågar kommentera för att de är rädda för språkpoliserna och så ska det inte behöva vara.

            Det tror jag inte. Varför ska man va rädd för en sån sak?

              Vad tror du?

                Man är överkänslig? ?

                  Får bara de som är starka och modiga skriva vad de känner här?

                  Eller tycker du att det också är ditt jobb? Att tuffa till dem lite?

                  Märker ni inte att ni fallerar grovt med bägge ”uppdragen”?

                  Dags att byta strategi?

                    Camilla, skulle det möjligen gå att blocka denna malande besserwisser från kommentarsfältet? Det är lite jobbigt med personer som bara MÅSTE ha sista ordet – även om det blir en argumentation in absurdum.

                      Blocka alla språkpoliser istället!

                      Han har varit blockad förut! Det blev rätt mkt bättre diskussioner och kommentarsfält faktiskt…

    Herregud, hur känslig får man va?? Buhu, nån påpekade att jag gjorde fel språkligt! ? Tacka och ta emot istället. Och ha inte så tunn hud, hur överlever ni i samhället ens? ?

      Fast varför måste man påpeka alla små språkfel?! Inte så att man alltid är supernoggrann i en kommentar.

        Det beror ju på vad man tycker är ”små” språkfel. Vissa hävdar envist att man minsann fattar ändå när någon skriver skär bräda istället för skärbräda. Många tycker att, nej det gör man inte.

        Att missa en bokstav eller att autocorrect ställer till det är små fel som är utan betydelse. Att inte kunna använda de och dem på ett korrekt sätt är det inte och har inte med noggrannhet utan okunskap och ovilja att lära sig att göra.

          Tänk då att faktiskt MISSA ett M i ”dem”, vilket jäkla liv det skulle bli… och inte skulle ”jag missade ett M” godtas som ursäkt heller.

        Vadå noggrann? Skriver man så försöker man väl vara noggrann, var man än skriver? Om någon kommenterar nu att jag skrivit något fel här, för det gör ju alla ibland,
        Sååå???
        Antingen lär jag mig något eller så svarar jag ”ja ja jag vet, det blev fel”

          Exakt! Man behöver ju inte skriva sämre än nödvändigt bara för att det är på en blogg??

          För allas trevnad, låt bli. Ta till dig vad som står i inlägget istället. Spelar ingen roll vad du tycker och vill, är du läskunnig ser du också vad det är som gäller.

            ”Allas trevnad” hahahaha. Nej, jag tänker inte ta till mig det, mamma.
            Skriv ordentligt istället allihop, för allas trevnad! ?

              Fattar inte hur man kan vara en så stor idiot som du uppenbarligen är.

            ”Vad som gäller”. Vi gör vad vi vill, ni kan inte stoppa oss.

    Märkligt ändå att det finns människor som absolut inte vill lära sig att skriva och uttrycka sig på ett bra och korrekt sätt utan skriker ”elakt” så fort de får ett påpekande.
    Alla som jobbar med personalrekrytering vet att dåligt skrivna ansökningar med felaktiga stavningar och grammatiska fel sorteras bort i första omgången. Borde vara minst en anledning till att vilja kunna uttrycka sig i skrift på ett bra sätt.

    Hon gav en present till hennes bror.
    Skriver man så och menar ”till sin bror” bör man omgående skaffa sig mer kunskap om grammatik istället för att yla om påhopp när någon undrar ”Till vems bror?”

      Ja men tack! Undrar också om dessa människor kommer skrika ”men jag vill stava sååå!” i dessa situationer…

      Dock läser man förhoppningsvis igenom sin ansökan några gånger, kanske t.o.m. ber någon annan läsa. En snabb kommentar på en blogg är ju en annan femma.
      Men jag håller med om att det där med hans och sin har blivit ett stort problem (kanske inte just här inne) man hör ju såååå många säga det

      Vilket jobb är det man söker till här? ? Det fattar väl alla (nästan alla) att man skriver på olika sätt- i olika situationer ?

        N E J, varför skulle man skriva rätt på ett ställe och fel på ett annat?

          Ja men exakt, kan man skriva så skriver man alltid på ett bra sätt!

          Har man lite erfarenhet av forum och olika arbetsplatser så vet man att man skriver på olika sätt? Haha ?
          Vi har tex slack på vårat jobb, och olika chatt-kanaler och jag skriver inte en uppsats när jag skriver med min kollega. Du är nog lite pretentiös? En sån man inte vill sitta och fika med…
          Det handlar inte om att skriva felaktigheter, bara på olika sätt. Jag tycker det är jättekonstigt att du inte visste om detta.

    Jag tror det vore nyttigt om alla hade större förståelse för att en kommentar på några meningar knappast representerar allt en person är och står för.
    Det blir så ofta tjafs för att någon skriver t.ex. ”har en mysig onsdagskväll med ett glas vin och en bok” och plötsligt svarar 2 personer ”ööh ok dricker vin ensam en vardag, bäst att du går på AA möte imorgon” och sedan är det igång. Samma med mammor som inte ”lyckas” få sitt barn att sova, eller de som har övervikt, eller de som inte har massor av sparade pengar… Det blir så trist stämning när de får uppkört i ansiktet att de är oansvariga/sjuka/konstiga. Bara för att man inte sparat ihop 1 miljon kr så betyder det inte att man latat sig och ej tagit ansvar i livet… Men man kan inte klämma in hela livshistorian i en kommentar… Jaja, det är iaf de kommentarerna jag tycker är allra fulast här och väldigt onödiga helt enkelt.

      Ja eller hur, mycket värre än att anmärka på grammatik i min mening… Men det är detta som tas upp och bannas på. Märkligt.

      /Ej språkpolis men reagerar på hyckleriet.

        Googla bla nystart+bloggbevakning, språkpoliser+bloggbevakning, det finns flera inlägg där Camilla ber oss läsare hålla en god ton i kommentarerna. Bara för att hon inte skriver något om det nu så betyder det knappast att något har slutat gälla?

    Ja, om folk nu var smarta nog att veta skillnaden på de och dem. Folk är idioter.

      Är väl inte det värsta som folk gör fel på.
      Värre är alla som säger hans/hennes istället för sin. Det hör man folk säga överallt nu.

        Ja det blir ju verkligen fel i syftningen, svårare att förstå.

        Eller vart när de menar var(och nej, man skriver inte på sin dialekt om man vill att folk med annan dialekt ska förstå).

          Men tack!
          ”I bak” ?

            ? på dig själv.

              Nej, för jag skriver inte på konstiga dialekter…

                Vissa uttryck används så sällan att man inte vet vad de heter på rikssvenska. Ska du störa dig på skitsaker bör du nog lämna internet för det finns ingenting som kommer ändras och bli så bara för att du vill det.

                  Där bak eller bakom använda så sällan att man inte vet det heter?? Hahahaha.
                  Det är inte skitsaker för mig.

        Eller när folk använder engelsk genitiv (Agda’s) istället för svensk genitiv (Agdas) när de skriver svenska.

      Ja då var det kanske du som kallade min vän från Nya Kompisbyrån för idiot.

      Med tanke på språkpoliser och deras välvilja att ”utbilda” andra. ?

    Folk har för lite problem verkar det som. Jag kan störa mig på vissa ord som folk stavar fel men känner jag att jag behöver vara språkpolis för det? Nej, jag kan störa mig i min ensamhet och släppa det och gå vidare. Så länge man förstår vad vederbörande vill få fram så är det väl skitsamma.

    Det är inte stora författare som sitter och kommenterar på BB direkt, vissa har dessutom dyslexi, har inte pratat svenska särskilt länge osv.

    Alltså det är ju helt sjukt att det ska behövas ett inlägg om att språkpoliserna ska tagga ner, det är ju mestadels vuxna människor som läser denna blogg.
    Kan ni inte sitta på händerna om ni ser ett litet syftningsfel, stavfel eller fel användande av de/dem? Är det så jäkla viktigt att ha rätt hela tiden? Kan inte folk bara få kommentera som de vill (I trevlig ton osv) utan att få sina kommentarer förstörda av språkpoliser? Låt folk som faktiskt har svar på deras kommentar/fråga kommentera och sätt er på händerna. Det är bra att lära sig att man inte alltid behöver ha rätt och hävda sig.

    Världen kommer inte gå under av lite stavfel eller syftningsfel men den blir trevligare om vi bara är snälla mot varandra.

      Håller helt med!

      Säg inte det du, vill du att en sjuk syster ska hjälpa dig eller en sjuksyster? ?

        Ja du lär aldrig hjälpa en annan människa!

        Eller kanske en brun hårig sköterska?

    Rubriken! Ja, ja, snart får vi väl höra att det var medvetet för att provocera.

    Haha. Det blev lite tråkig ton när man diskuterade ämnet tråkig ton. Tråkigt ? i all välmening – många här har snabbt onödiga svar på tal (t.ex. ”hej X”, så fort man försvarar ett inlägg) MEN tonen överlag behöver ändras och det gäller från båda håll. Jag tänker inte att ”nu har Camilla satt tonen så nu är det fritt fram” men det blir nog en irritation bland många läsare i och med påpekande inlägg som exempelvis Nellies naglar häromdagen. Kan väldigt lätt uppfattas fel av mottagaren helt enkelt. Och på det sättet har den som publicerar ett ansvar. Detsamma gäller uttryck som kan uppfattas som förminskande, t.ex. ”mina små kycklingar” och liknande.
    Tack o hej leverpastej!

      Nej jag tycker snarare att det är läsarna som måste sluta ta allt så allvarligt.

      Och…kom igen, ”mina små kycklingar”…hur lättkränkt kan man vara.

    Ska från och med nu börja skriva bästavän istället för bästa vän.

      Korkat. Lycka till…

        ❤❤❤

    Jag tycker det är C som behöver skärpa sig och anstränga sig språkligt när hon skriver inläggen. Att skriva är en del av det jobb hon får betalt för, det är rimligt att hon tar det på allvar. Problemet är inte att folk stavar fel i kommentarsfältet, problemet är att C ibland skriver inlägg fulla med syftningsfel och påhittade begrepp.

      Påhittade begrepp?
      Kan jag få ett exempel på ett sådant, för jag förstår faktiskt inte vad du menar här. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.