Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

399 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Apropå konstiga arbetsannonser (eller ja, dom sökte en praktikant): https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/24957177

    ”Du är inte corona-orolig”, ”ett friskhetsfokus – knep för att inte bli förkyld, orolig, trött m m”. Wtf? Öht tycker jag att det är en konstig ton i den annonsen.

      – vad får du göra på nya jobbet?
      – fälla ner toalock!

        Ja! Det är ju projektledarens jobb! Såsom att torka bänkar ovh sätta upp hyllor ☝️

      Översättning:

      Vi vill att du arbetar gratis för oss, utan mentor eller annan upplärning. Du är inte en sådan som blandar in facket och klagar på att din praktik i projektledning bestod av 50% diskplockning efter dina lata chefer. Helst vill vi att du har lite bra idéer vi kan sno.

        Usch vilken hemsk annons. Jobba gratis och man ska ändå ha erfarenhet av att vara entreprenör. Ja men visst. Samtidigt som att man ska ha knep för att inte bli trött och sjuk. Typ som att folk blir trötta eller sjuka med vilje… nej tack

          Precis, jag hamnade i en förkylningsloop förra våren och var mer och mindre förkyld i nästan 11 månader i streck. När förkylningen gick över, startade den om på nytt 5-21 dagar senare, om och om igen. Var jättemånga gånger hos läkaren och gjorde alla möjliga undersökningar utan att det hittades nåt fel. Pga. pandemin pluggade jag hemifrån, träffade typ inga människor, åkte inte kollektivt och var bland folk bara på mataffären (med masken på och tvättade händerna så fort jag kom hem). Vet inte riktigt vad jag borde ha gjort för att inte blivit och varit sjuk hela tiden ?

            Du borde haft dina knep ?? doktorsstudier – släng dig i väggen, jag har KNEP

              ??? Skrattar så orimligt mycket för denna kommentar!

              KNEP ftw! Duh!

                Susanne Lanefelts KNIP är så ute. Nu är det KNEP som gäller!

                  ?

            Du glömde kanske att ha friskhetsfokus? ?

              Haha, ja! ?

      Praktiken gör du fysiskt i Gamla stan, Stockholm, varje dag.

      7 dagar i veckan eller?

        Säkert för en har ju friskhetsfokus och sina knep för att inte bli trött. Då orkar man jobba 7 dagar i veckan.

      ”Du är inte corona-orolig”

      Det borde alla vara med tanke på coronaläget i Stockholm.

      ”ska bli spännande att se vem du är!” wow, hade varit mer spännande att se vilka dem är efter den annonsen..

    Såg Egoinas klipp med ”house tour” av deras nya lägenhet idag och fick verkligen en helt annan bild av hur hon är, än jag trott?? Har föreställt mig henne som sjukt karismatisk, rolig och energisk men hela klippet var bara så.. trött? Haha. Ingen känsla ens mellan dom två, knappt ett leende? Och hon verkade bara obekväm? Vet inte varför jag ens ville ta upp detta, blev bara så chockad över att hon var så lång ifrån vad jag föreställt mig personlighetsmässigt. Kanske beror på *graviditeten*.

      Nej den hon utger sig för att vara på bloggen är hon inte. Och deras förhållande är ju ? i en fråga hon fick gällande om när hon visste att F var den hon såg som pappa till hennes barn så sade hon att hon har gjort det från första gången de möttes vilket inte alls stämmer med vad hon har sagt tidigare.

      Jag försökte lyssna på den podd hon hade med spiderchick och kunde inte lyssna pga hur seg hon var. Podden var oerhört tråkig. Gillar dock bloggen!

      Behöver inte vara därför men som du skrev är det nog ingen högoddsare att *graviditeten* gör henne mindre rolig, energisk och karismatisk. Jag blev i alla fall inte särskilt kul av hormonrallyt och få bäckenlederna uppbända inifrån.

      ” vad ska vi göra här då?”
      ”vem ska bo här då?”
      ”var ska köket vara då?”
      ”vilken färg ska det vara här då?”

      Steeeeelt

      Gillar Egoina annars men håller med, klarade knappt av att se hela ens ?

      Har träffat henne ett par gånger och hon är rätt så blyg och tyst, absolut inte energisk. Generellt ska man nog inte tro att man vet hur en person är bara för man läser deras blogg.

      Ja, det är tamigfan bland det mest ocharmiga jag sett. Vad glada de verkar vara över att flytta!

      Men var inte så taskig. Hon kanske var nervös eftersom henne styrka är att skriva och inte att stå framför kaneran, dessutom är hon höggravid. Man är inte alltid sprudlande glad och showig.

        Hon är väl typ i vecka 24? Knappast höggravid

      Men hjälp.. Det var riktigt stelt och knepigt fast kan ju handla om enkel kameraovana och att hon är mer introvert som person men ändå.. Viss Zzzzz-varning ?

      Var det bara jag som reagerade på hur mycket de ska renovera och göra om en gammal lägenhet? Känns som så stora ingrepp att flytta kök, riva väggar och förstora badrum. Blev liiiite irriterad när de gick in i badrummet och Regina bara ”detta ska renoveras” och F ba ”mm senaste modellen”. Det var ett ganska basic badrum som man absolut kunnat använda ett tag 🙂 Som att det var totalt oanvändbart och äckligt liksom. Är kanske lite trött på alla influencers som renoverar sönder allt likadant och hade tänkt att Egoina inte är sån.

        Håller helt med! Så tröttsamt. Köp en nylroducerad lgh om ni vill ha stora badrum etc. Ha lite respekt för byggnaden och hur man gjorde planlösningar då

          Ja alltså vårt badrum i huset är betydligt äldre än det i deras lägenhet. Vi kommer renovera det men inte akut att göra innan en kan flytta in…

      Var kan man se klippet? Instagram? Vad baserar du bilden du fått av henne på?

      Jag har följt henne länge och tycker inte att hon förmedlar en viss bild av sig själv eller att hon vill att man ska tro att hon är på ett visst sätt. Hon är introvert vilket hon skriver om ofta och som introvert är man så olika beroende på sammanhang (jag är introvert själv). Av det lilla jag ”känner” henne via bloggen kan jag tänka mig att det där klippet (som jag som sagt inte sett) är ett typiskt sammanhang där hon inte är vidare bekväm. Sedan så tror jag för övrigt att hon både är rolig och karismatisk (fast inte på ett extrovert sätt) och hon är duktig på att förmedla den roligheten skriftligt. Det var ju så hon blev stor från början och glöm heller inte att hon är kommunikatör till yrket. Tycker att hennes blogg är betydligt bättre idag när hon är betydligt mognare och skriver mer om livet i stort. Det enda jag irriterar mig på är när hon fiskar efter vissa typer av kommentarer. Sedan spelar förmodligen graviditeten in som flera redan skrivit om.

      Jag som följt Egoina länge fick iaf ingen ”shock”, alltid fått bilden genom det hon skrivit att hon är lite introvert/tyst och inte sprudlande bland främlingar o sånt kanske men bekvämast med sina vänner. Ser också inget fel på klippet ! Jag känner igen mig en hel del och Herregud tror man är riktigt social media skadad från alla over-the-top influencer.. alla är verkligen inte så energiska när de har en kamera framför sig. All kärlek till egoina och deras nya liv som kommer snart med bebis ❤️❤️❤️

        Jag såg också klippet efter att jag skrivit mitt inlägg och inte heller jag är så förvånad över hennes beteende. Skönt med någon som inte spelar Allan bara för att det är någon som filmar.

    Har en tomatplanta, chiliplanta, lavendel och hortensior utomhus. Ska nu åka bort en vecka och undrar om någon har något bra tips på hur dessa ska få vatten om det inte regnar nästkommande dagar?

      Har för mig det ska funka att fylla en pet flaska med vatten och trycka ner i jorden.
      Eller en flaska med vatten och ett rep, trasa eller något från flaskan ner i jorden. Osäker dock så du får googla och inte lita på detta fullt ut ?

        Du har rätt. Fylla en petflaska med vatten, trycka ner flaskhalsen ganska djupt i jorden snabbt. Har funkat för mig i flera år. Ser kanske inte så snyggt ut, men det funkar

      Fråga om din granne eller kompis kan vattna?

      Ett enkelt tips för att hålla fukten kvar i krukan är att lägga ett lager gräsklipp ovanpå jorden sedan du vattnat riktigt. Fotosyntesen gör ju sitt med så vattenbubblor i plast är ett bra komplement. De släpper ut vatten när jorden runt om torkar.

      Finns bevattningsanordningar från t ex Gardena som man tidsinställer, men blir kanske lite overkill?

      Vi köpte vattning vid ett tillfälle från veteranpooleett lokalt företag som jobbar med hushållstjänster. Ville ej låta växterna dö och känner noll och ingen alls (flyttat under Corona). Ville inte fråga grannarna heller eftersom de gemensamma förråden anvävds för förvaring av stöldgods….

      Men ska väl inte behövas för bara en vecka!

    Jag ska flytta till en ny lägenhet och är rädd att jag gjorde ett stort misstag.. Är fullt medveten om hur larvigt detta låter, men tar ändå inte bort känslan.

    För att ta mig till/från jobbet måste jag gå en bit genom centrum, förbi torget (där tonårs- och ungdomsgäng, mestadels killar, hänger för finns inget att göra här. Känner mig inte bekväm att gå förbi såna gäng) och sen över 2 övergångsställen.

    Jag gillar inte att gå förbi massa frisörsalonger, café osv för känns som att alla kollar på mig, vilket dom såklart inte gör för dom har bättre saker för sig förstås.
    Hatar att gå över övergångsställen för personerna i bilen kollar på en och är rädd att jag ser dum och ful ut. Jag vet inte ens vad jag ska göra med mina händer, hur fort jag ska gå, var ska jag kolla, börjar fundera på om jag går konstigt ??
    Skulle helst vilja ta på mig en osynlighetsmantel, men är ju tyvärr inte möjligt.

    Har ni några tips och råd?
    Blir man van och bekväm med det sen eller kommer jag ha ångest och vara nervös varje gång jag behöver gå till/från jobbet?
    Vill inte behöva känna såhär.

    Som sagt, fullt medveten hur dumt detta är men får inte bort min oro och var så glad att flytta till ny lägenhet men nu vill jag inte flytta ?

      Har du social fobi/ångest? Låter nästan lite så… Kan lova dig hundra gånger om att INGEN bryr sig om en enda sak av det du nämner.

        Fick socialfobi på papper på bup när jag var yngre men vuxenpsykiatrin tog bort den senare, så har inte kvar det på papper.
        Träffa nya personer är jobbigt, gillar inte att vara bland folk själv och sådär. Går bättre om jag är med någon men känner mig inte så trygg ensam/med mig själv eller hur jag ska förklara.

        Men blir nervös, orolig och får ångest över nya saker eller sånt jag inte gör ofta. Sen är jag väl allmänt nervös, blir nervös inför att gå till jobbet efter 4 veckors semester för då har jag kommit ur rutiner och det känns läskigt?

        Hoppas du har rätt. Folk är ju upptagna med sina egna liv och känns som man är självupptagen om man ens tror folk lägger märket till en, men känslan försvinner inte fast jag samtidigt kan se att känslorna inte är rimliga.

          Ok. Att vara lite nervös i nya situationer är ju inte så konstigt. Men det du beskriver med övergångsställena t.ex låter liksom ”mer” än vanligt. Självupptaget är nog inte rätt ord kanske, för du kan ju inte hjälpa att du tänker så, men det låter verkligen som om du skulle behöva hjälp med att hantera det.

            Tillägg: du frågar om du ska behöva vara nervös varje gång du går till jobbet. Svaret är nej, en person som inte har sådan ångest som du beskriver tänker inte ens i de banorna att folk skulle titta på en för att man t.ex. går konstigt. Det finns liksom inte i ens medvetande. Därför tror jag att du skulle behöva hjälp med det. Hoppas du tolkar detta välvilligt ?

              Känns bra att veta att det inte är såhär man bör tänka/känna, alltså sjukt tråkigt att jag känner så men finns lite hopp att det kan bli bättre då.
              Ska prata med psykiatrin om detta och hoppas det kan hjälpa mig.

              Får försöka hitta något som kan hjälpa mig lite. Kanske prata i telefon första dagarna till och från jobbet så känner jag kanske lite trygghet och kan hålla i telefonen så slipper jag oroa mig för vad jag ska göra med en av händerna ?

              Tolkade det välvilligt, tack så mycket! ?

      Det låter som du skulle behöva lite kognitiv beteendeterapi (KBT) torgskräck (agorafobi).

        Ska börja KBT till hösten men pga andra orsaker än detta. Vet inte riktigt hur det går till, så vet inte om jag bara kan få hjälp med en sak i taget eller man kan ta olika grejer.
        Eller om allt hänger ihop på något sätt kanske fast det är väldigt olika problem.

          Ofta försöker man gå till bukt med grundproblemet, och via den vägen ta sig an alla sidospår, som i ditt fall att inte kunna gå till jobbet.

      Låter som någon form av social fobi, vet inte hur normalt detta är för dig men det är inte så det ska kännas! Tycker absolut du ska söka professionell hjälp för detta, kanske kbt?

      Men för stunden: fundera på hur du ser på andra. Glor du på varenda människa som går förbi på gatan och tänker på hur de håller händerna osv? Och om du skulle tänka på det någon enstaka, ser du ner på och dömer dem för det du ser? Kommer du ihåg dem för alltid eller försvinner de ur minnet rätt snabbt? Försök tänka att för andra är du bara en i mängden och folk kommer förmodligen knappt registrera att du går förbi <3

        Känner alltid såhär typ. Gillar inte att gå ut och gå för bor inte nära något skogsområde och känns för öppet att gå på gatan typ.
        Handlar mat en gång i veckan när affären öppnar för att det ska vara så lite människor som möjligt tex.
        Ska kolla upp KBT, ska börja med det för en annan grej men ska fråga hur det funkar och om man kan få hjälp med flera problem samtidigt.

        Ibland tittar man på någon men tänker ingenting speciellt och glömmer personen lika snabbt. Skulle nog inte ens minnas vilken färg på jackan personen hade en minut senare.
        Ska försöka tänka att jag är en i mängden, kanske gör det lättare. Tack?

      Har bott centralt i olika storstäder och gått runt i pyjamas när jag går ut med hunden och gått och handlat ingen bryr sig, jag tycker det är skönt när det är saker som händer och folk på gatorna så om något händer är någon alltid där ?

        Låter väldigt skönt att känna sig så trygg så man kan gå i pyjamas, låter helt underbart!

      Håller med det som sagts innan (har själv haft social fobi) men undrar om du kan lösa det just nu genom att cykla till jobbet istället?

        Så du har inte social fobi längre? Hur blev du av med det?

        Äger ingen cykel och har pinsamt nära till jobbet så borde inte ens hinna känna mig nervös typ, så känns onödigt att skaffa cykel. Men skulle kanske vara ett alternativ ändå.

          Jag har gått i flera omgångar kbt och blivit mer bekväm med att jag är introvert/uppvuxen i dysfunktionell familj/har hög iq. Hade samma sak som du att det var jobbigt att gå förbi folk och trodde jag gick konstigt. En gång räknade jag att jag speglade mig i 27 blanka ytor varje dag på väg till tåget för att se om jag såg konstig ut. Antidepressiva har också funkat bra för mig.

          Cykla trots kort sträcka låter inte alls konstigt! Alla genvägar som inte fuckar upp livet är värda att ta!

            Vad skönt att det blivit bättre för dig!

            Ska testa gå en vecka och se om det känns lite lättare. Vet ju om att jag inte kommer att dö, kan såklart bli påkörd och dö men känslan dör man ju inte av? gäller bara att våga stå ut med känslan, vilket är hemskt dock men den korta tiden det tar att gå dit borde man klara av på något sätt.
            Annars får jag ge cykel en chans 🙂

      Vad jobbar du med och hur går det med detta? Låter som du skulle behöva professionell hjälp med detta.

        Jag har ett kontorsjobb och det funkar bra 🙂
        Kan bli lite nervös om jag måste gå in på andra avdelningar där jag inte är så ofta men klarar ju av det och gör det, så påverkar inte mitt jobb på något sätt.

      Köp en cykel .

      Det låter inte varken larvigt eller självupptaget öht, däremot låter det som att du har det lite jobbigt. Jag hoppas du kan ta upp det på terapin och få lite hjälp för nej, om det handlar om att gå över ett torg och två övergångsställen så är din lägenhet inte ett misstag. Du kommer säkerligen vänja dig.

      Hoppas lägenheten blir riktigt mysig och som tröst kan jag berätta att jag kör massvis med bil i Stockholms innerstad, dvs många många övergångsställen per dag, och jag har aldrig reagerat på att någon ser konstig ut när de går över. Folk går olika, ser olika ut och alla har sina små egenheter för sig helt enkelt. Det är bara så vi alla är ?

        Tack så mycket ?
        Hoppas verkligen inte det är ett misstag. Är säker på att jag kommer trivas bättre i lägenheten och tar bara 5-6 minuter att gå till jobbet så även om det känns hemskt överväger dom 10-12 minuterna 5 dagar i veckan inte känslan av lägenheten hoppas jag ? och förhoppningsvis vänjer jag mig.

        Känns bra att höra och du har helt rätt 🙂
        Allt sitter i huvudet men det har verkligen stor makt tyvärr.

      Vet inte hur du ska lösa problemet men OJ vad jag känner igen mig i det du skriver! Ser att folk pratar om social fobi osv i kommentarerna, aldrig tänkt att det kan vara nåt sånt men jag samlar väl på diagnoskoder så det vore inte jätteorimligt ?

      Jag tänker orimligt mycket på hur jag går, hur jag ser ut, hur andra uppfattar mig. Alltså på ett sätt som verkligen suger energi, är dessutom introvert.

      Hoppas det kommer några bra tips i kommentarerna, ville bara säga att jag känner igen mig ?

        Tråkigt att du också känner så!
        Tänkte att jag inte har social fobi för någon psykolog eller läkare tog bort den, men förstår nu att det inte borde kännas såhär så något problem är det ?

        Ja, det tar så mycket onödigt energi att tänka på såna saker. Man borde ju inte bry sig vad andra ens tänker om en, men går inte att få bort tankarna.

        Hoppas det blir bättre för oss båda?

      Tänk hur många andra som går förbi där varje dag, hela dygnet. Ingen kommer bry sig om just du går förbi. Önskar dig all lycka till och hoppas tänket kan hjälpa dig lite iallafall! Det kommer bli lättare varje dag som går.

        Ska försöka tänka så, låter ju rimligare att ingen bryr sig än att alla kommer kolla på mig. ? Borde hjälpa en del att jag är medveten om att tankarna inte är rimliga hoppas jag.
        Tack så mycket! 🙂

      Som många skriver tycker jag absolut du ska söka hjälp, du ska inte behöva må dåligt! Med det sagt, för mig har det i perioder när jag haft mycket ångest hjälpt att ha en keps eller solglasögon på mig. Som en liten rustning.

    Någon som har tips på hur man kan hitta boende som student i Lund? Ska läsa en termin på Lunds universitet och står redan i bostadskö och kollar BoPoolen etc

      Facebook-grupper! Läggs ut konstant om lägenheter att hyra ?

      Nation!

      Ett tips är att hålla huvudet kallt. Jag fick mitt korridorrum bara en vecka innan terminen startade. Nationer är ett bra sätt att få boende med, Helsingkrona har t.ex. ett ganska stort nybyggt hus.

    Hur blir man riktigt bra på att laga mat?

      Är egentligen rätt värdelös i köket men finns vissa rätter jag gör riktigt jävla bra faktiskt, så 1) hitta något du tycker är jättegott och laga det. 2) öööööva. 3) experimentera och försök komma ihåg ingredienserna. 4) följ recept till punkt och pricka. 5) håll fokus och ha tålamod.

      Gör jag detta lagar jag god mat, men slarvar jag blir allt jag gör svindåligt. Ibland kan jag dock få riktig feeling och bara gå all in mästerkock och då blir det bra! Lagade färsk pasta fylld med spenat häromdagen och till det gjorde jag en sås med bacon, sambal oelek och vitlök. Blev toppen??

      Är nog bara övning och experimentlusta som gäller.

      A och O är nog att tycka att det är kul och ha ett intresse. Då får man ju också förståelsen för vad som funkar ihop, och hur man ska göra. Skulle tipsa om youtube, finns massa bra. Kolla Sorted, till exempel. Lycka till ?

      Börja med att lära dig grunderna, syra, salt, sött och beskt genom att smaka på råa ingredienser.
      Lär dig kombinera dem genom att laga olika soppor, kalla såser, dressingar och grytor.
      Lär dig hur man använder en kniv och lägg ner tid på att laga mat; träna på att finhacka och göra redningar.
      Är ute och se på mat program för att få inspiration, men också för att förstå olika matkulturer och kombinationer.

      Hej P
      Anar en viss osäkerhet i din fråga? Laga mat? Menar du kanske att laga god mat ?

    Såg ni Joel Kinnaman Instagram. Wtf ?

      Helt sjukt ?

      Har han gjort något dumt?

        Nej utan en Bella Davis (svensk modell).

          Aldrig hört talas om henne, men kollade hennes IG stories precis. Jisses tror jag aldrig sett en sådan egenkär människa någon gång.

        Bella Davis har spårat ur totalt.

          Tror inte hon klara av att han inte ville mer med henne än att ligga, hon hade nog hoppats på mer och nu utsätter hon honom för trakasserier.

      Går att kolla även här: https://dumpor.com/c/1724611759000544362

      Ja wtf man vet inte vad man ska tro

        Jag tror 100% på honom, hon känns inte frisk.

          Kollade hennes stories, känns verkligen inte helt stabilt där

            Håller med.

            Inte friskt? Jag har också kollat på hennes story och såg inget konstigt.

              Lika barn leka bäst I guess ?‍♀️

                Vad menar du med det??? Går du på mig?

            Kollade några bilder på hennes ig. Vad har hänt med hennes navel?
            ”Inte riktigt navlad” känns så passande i sammanhanget

              Men gud så elakt skärp dig du behöver inte gå på någons utseende

                Haha ja det var ju inte så mycket annat på hennes ig. Inte en enda bild när hon gör något, bara när hon ser ut.

              Såg ut som hon hade en gammal navelpiercing

          Inte frisk? Hon kanske ha utvecklas efter exonthebeach vad vet vi? Jag har inte ens hört någon från henne sen dess och det var ju flera år sedan. Vad har du för grunder på att han inte har gjort det som har sagts? Inget! Bara för att han verkar snäll betyder inte att han på automatik har inte gjort något . Det är ju bara korkat.

            Han har enligt sitt uttalande ett inspelat telefonsamtal där hon flertalet gånger själv säger att deras samlag ”consensual”, dvs båda var med på det.

              Om hon kontrar med ett eget uttalande angående en ljudfil, vem tror du på då?

                Jag tänker att eftersom som han fått ett besöksförbud mot henne så har han lagt fram bevis som rättssystemet anser är starka nog för att utfärda ett besöksförbud.

            Ingen här hade ju koll på vem hon var och hade varit med i Exen

        Ja det vore intressant med all information.

        ”who pointed a rifle at my manager”

        När hände det? 2018? Eller efter telefonsamtalet 25 juli? Eller någon gång 2019-2021? Är brodern polisanmäld? Är hon polisanmäld?

          ”Kinnaman says he tried resolving things last month when his manager was meeting with Magnusson and her brother, who was carrying a rifle. He says during that conversation, she admitted the sex wasn’t against her will but she was upset with the way he treated her. She mentioned the sex was so rushed she kept her shoes on and was then shown the door.

          According to the docs, Kinnaman says Magnusson said she was a member of the Crips and threatened members of the gang would hurt him.”

          https://www.tmz.com/2021/08/06/joel-kinnaman-files-restraining-order-against-woman-extorted-sex/

          ”Hoping to resolve this situation, on July 25, I had a lengthy telephone conversation with Bella, which she knew was being recorded
          /
          threats of physical violence against me and my family by herself and others, including her brother, a convicted felon, who pointed a rifle at my manager.”

          Telefonsamtal, möte, både och? Och varför inte något besöksförbud 25 juli istället för dagen efter premiären av Suicide Squad 2 eftersom det låter rätt allvarligt

            Alltså inte vet jag men om de pratade 25 hade det ju varit väldigt märkligt om han ansökte om besöksförbud samma dag. Han måste väl ha gett samtalet en chans den dagen menar jag.

              Varför vore det märkligt? Någon blir hotad med vapen i juli och han ansöker om ett besöksförbud i dag. Vet inte varför man ska ge någon en chans om den har hotat och stalkat en i två år

            Antagligen väntade han så länge han kunde för att han var rädd att folk automatiskt skulle tro vad hon sa och han skulle bli ”cancelled”, förlora jobbmöjligheter osv. Är ju inte jättelångt från 25e juli tills nu liksom, gissningvis har han väl säkert övervägt beslutet (och potentiella konsekvenserna) att posta detta med sin flickvän, familj, management, advokat osv. och sedan slipat på hur det ska skrivas för att inte riskera bli misstolkad eller göra sig skyldig till förtal. Samt såklart sätta ihop dokumentation om alltihop för att ansöka om en restraining order. Samtidigt som han har en film att promota. Tio dagar är inte så mycket för att få allt detta iordning.

              En ljudfil + polisanmälan angående ett vapenhot är fantastiskt underlag för ett besöksförbud. Med hjälp av manager, advokat och ett team behöver Joel inte tänka på så mycket.

              Frågan är om han spelade in henne via telefon före eller efter vapenhotet?

                Jag skrev inte att han saknade underlag – utan att en sådan ansökan lämnas inte in på fem sekunder. Man måste fortfarande sätta ihop den korrekt. Samt, så fort den lämnas in skulle antingen hon kunna välja att gå ut med sina hot alt. att någon skvallertiding ser att en sådan ansökan lämnats in och börjar gräva. Därav rätt logiskt och enkelt att förstå att han förmodligen förberedde posten samtidigt i samrådan med de nämnda ovan, för att ha redo tills dess att de lämnade in ansökan. Och igen, han promotar en film samtidigt. Även om Joel personligen inte skrev ihop ansökan, så har det ju gjorts i hans samförstånd.

      Kvinnor ljuger aldrig eller hur var det nu? hashtag metoo

        Hon har väl inte anmält utan hotat med det till honom? Men finns samma risk för falskanmälningar vid våldtäkt som vid andra brott om man kollar statistiken

        Vet inte om du är ironisk eller ej. ? men denna gången är det nog legit från joels sida. Alla kvinnor är inte helgon..

          Wtf vad begrundar du det på? Man behöver inte heller ta sida i detta eftersom vi vet inte vad som har hänt. Snacka om att trasha kvinnan direkt på grund av eotb säsong för flera år sen!? Eller tycker du att Joel är för ”snygg” för att göra något sånt?!

            Ingen som nämnt hennes tid i eotb ens? Men kolla hennes Instagram så känns de inte helt okej.

            När jag läser Joels text så ser jag bara en människa som trakasserats och nu finner detta som enda väg för att få stopp på detta. Han känns uppriktigt uppgiven.

              Inte helt okej? Gud va elakt du dömmer ju direkt och tror vad som sant. VI vet ingenting! Hur naiv kan man vara

                Hon har väl rätt till en uppfattning liksom du? Hur menar du att hon är elak? På vilket sätt är hennes intryck taskigare än ditt eget? Jag vill förstå hur du tänker på riktigt.

                  Att hennes insta är inte ”helt okej” är väl bara att vara elak. Uppenbarligen har personen redan en uppfattning om henne och tar hennes bilder dömmer henne är väl elakt! Varför ska folk alltid gå på utseende och sätta folk i fack om dem är friska eller inte friska?
                  Jag har inte varit elak, vad har jag gjort?

        Eftersom du frågar, nej ingen säger att kvinnor aldrig ljuger. Ovanligt och aldrig är inte samma sak

        Var det verkligen det du fick ut av #metoo ??

        Kvinnor som utsatts för våld brukar väl inte ha en kravlista och hota med våld tillbaka om den inte uppfylls utan anmäler väl då när det hänt?

      Hemskt!! Är ganska säker på att ”Sara” här under antingen är tjejen i fråga herself, eller någon nära till henne. Någon som sätter emot? 😉

        Bara för att man går emot alla här så är man lika med hon eller nära vän?! Gud vad långsökt. Tragiskt!

    När killen man har träffat online ställer in första dejten för att han är krasslig och alla jävla hjärnspöken snurrar runt i huvudet med en gång. Så tröttsamt.

      Är du hon som skrev typ i onsdags(?) om en kille som det kändes tryggt och bra med i text?
      Inte för att det spelar roll men har för mig hon/du skrev att ni skulle ses typ nu, snart.?

      Förstår i övrigt känslan och du kommer ju märka hur det blir framöver, men i dessa tider får man väl utgå från att folk tar sina symptom på allvar och inte träffar folk om de känner sig sjuka…?

        Ja det är jag haha. Precis vi skulle setts imorgon men han känner sig krasslig och har hostat hela dagen och han vill ta det säkra före det osäkra. Ska ju ändå regna här som vanligt men alla hjärnspöken drar ju igång i 110.

          Jo förstår det men så länge ni snackar som vanligt så är det nog ingen fara. Värre om han skulle säga typ ”jag mår inte så bra, vi får ses en annan dag” och bli kort och försvinna helt…

            Jo det är ju sant. Mår själv inte bra på grund av min endometrios (som vanligt) så kanske var meningen.

          Har själv ställt in dejter för att jag blivit för nervös eller inte orkar helt enkelt så måste inte betyda något. Om kommunikationen ändrats så förstår jag den dåliga magkänslan om han inte svarar lika snabbt etc.

            Nej det är sant. Vi pratar som vanligt förutom att han alltid sade god morgon varje dag innan men inte nu men kan ju bero på att han helt enkelt har börjat jobba igen. Jag borde sluta överanalysera men det är verkligen inte lätt.

              Åh mitt haff började så… Han slutade säga god morgon och godnatt, slutade med ?, slutade säga ”hej fina” och ”fröken finemang”, sen ställde han in en gång, sen slutade långsamt att svara, tidigare svarade han på 5-60min, helt plötsligt dröjde det 12 timmar.

              Killar är skräp

                Hade en kille som skyllde på dålig täckning när han va på semester, inte hörts sen dess haha

                Jag vet inte om han är likadan men det återstår att se. Har jag varit singel i 34 år kan jag väl fortsätta vara det livet ut.

                  Haha vill ju veta om det är samma person nu ? vi började också snacka online och klickade som tusan i text

                    Den jag pratar med börjar på M.

                      Haha min var utomlands och började på K

                      Aha näh min började på T

                    Hahaha det är ju dock inte jätteovanligt?

              Jag tycker att du ska försöka träffa honom så snart som möjligt, det är extremt enkelt att falla för någon via text och byggs upp en bild som inte stämmer. Mvh en som gjort så och blivit besviken alldeles för många gånger

                Det är ju det jag försöker men han kunde inte. Och jag har svår endometrios och – förlåt för information du kanske inte vill ha – har under en hel vecka sprungit på otaliga toalettbesök med svåra magkramper. Så tycker han lika gärna kan ge upp och hitta någon bättre.

                  Har inte just endometrios men andra sjukdomar med liknande symptom och det är inte lätt att hålla en relation med det men jag brukar försöka ha korta första dejter i miljöer där jag är bekväm så psyket inte påverkar det fysiska. Det är inte omöjligt, jag har en otroligt förstående partner som stöttar mig men alltid jobbigt att ”dela” en sjukdom tyvärr :/ ge inte upp finns bra killar där ute

                    Du är så snäll och fin ❤️ jag tvivlar på om det finns någon till mig. Jag vet inte var jag ska träffa någon ens.

                  Men snälla, den attityden kan du inte ha!! Du har en sjukdom, det gör väl inte dig till en sämre person? Jag kan inte få barn, ska jag då skita i att dejta för att de ska träffa någon ”bättre”?

                    ❤️ nej men när det kommer till mig finns det alltid någon bättre så är det bara. Annars hade killar velat dejta mig.

                      Fast det stämmer inte!!! O den inställningen måste du släppa ASAP!! Jag träffade inte min kille förrän jag var en bra bit över 30, innan dess bara douche bags, men det var fan dem det var fel på och inte mig! Samma med dig, alla träffar inte the love of their life när man är 22 bast och det är helt ok. Kan garantera att du är en pangperson och att du inte har träffat the one ännu beror inte på att det finns ”bättre”.

                      Tack vad snäll du är ❤️ men jag vet ju inte ens var man träffar någon! Tycks tydligen gå så bra för alla andra att träffa någon online men inte för mig!

                      Jag håller helt med kh.. Jag var själv 28 år när jag träffade mannen som jag nu har levt 20 år med. Dessförinnan? Inget jag direkt har lagt på minnet, nej. Det finns någon därute för dig, jag är helt säker. Ibland tar det ”bara” tid men försök att se det så, när han väl dyker upp ÄR det värt det. Låter kanske som en kliché’ dock…

    Vecka 3/4 av min ensamsemester har snart passerat.

    Jag har solat och badat, besökt gårdsbutiker, caféer och har även tagit en roadtrip i södra Sverige på nästan en vecka. Jag har sett och upplevt så många fina platser, så mycket fin natur, ätit så god mat och jag har verkligen kunnat njuta och känna mig lycklig.
    Till en viss del. En annan del av mig blir så sorgsen när jag inte har någon att dela allt det vackra och fantastiska med. Att inte kunna prata om det man ser och upplever. Det är det som får mig att känna mig ensam trots att jag egentligen inte har några problem med att vara själv.

    Saknaden av att ha någon att dela dessa minnen med – både nu när de händer men också att kunna prata om och återuppleva minnena framöver ?

      I feel you?‍♀️ men ensamsemester är samtidigt skönt?

        Ja jag har njutit mestadels av tiden – känslan av frihet och kunna stanna på de ställen man vill, hur länge man vill osv ☺️

        Men en annan nackdel när man reser själv är hur dyrt det är att resa ensam!
        Inte bara att man inte delar på tex bensin utan hotell kostar ibland lika mycket att bo ensam som att bo två och ibland typ bara 10kr billigare..

          Hyrde bil själv förra sommaren och den kostnaden hade jag gärna delat.

      Kan känna igen det där med natur. Jag blir helt uppfylld av att blicka ut över Siljan. För många är det bara en sjö. Kan ändå känna att det är lika bra att vara själv eftersom andra inte blir lika lyriska. En gång hittade jag två kantareller bara några meter från mitt hus. Ingen förstod min glädje när jag stod på knä och drog in doften. – Jaja, det är svamp liksom.
      Ingen gråter när de ser på tv heller så jag kanske är udda.

        Oj, gråter ingen du känner när de ser på tv? Du är inte ensam iaf! Jag grät senast idag när jag såg hur ledsna fotbollstjejerna blev.. Och jag blir också tagen av sjöar/hav och annan natur. Tänker att det är ganska normalt.

          Redan som barn blev jag kallad överkänslig. Men jag lipar på. För nån månad sen såg jag prinsessan Dianas begravning på tv. Har gjort flera gånger, men vet inte om det varit samma program. När jag ser lilla Harry bakom sin mors kista brister det rejält. Sen gick jag över till grannen som observerade mitt svullna ansikte. Att då förklara att man gråtit över en begravning -97 är nog inte helt vanligt.

          Nästa säkra gråtanfall är när Göran Persson berättar att Anna Lindh avlidit.

        Jag är exakt likadan! Och på så sätt är det skönt att resa ensam, att man kan vandra i naturen i sin egen takt, ta in alla intryck, bara sitta och titta ut från en utsiktsplats osv ?

          Ja, jag kan sitta hur länge som helst. Timmar på en brygga eller sten.

            Ja samma här. Nu gick det inte i år, bara kvällstid, men har det (konstigt nog) mer eller mindre bara varit jag på stranden där jag semestrar. Kan sitta där på en sten och titta ut över havet i timmar utan att ens ta upp min mobil. Det skulle aldrig gå hemma!

            Nu gjorde jag bara detta på kvällstid när jag var iväg. Dock var jag inte ensam på stranden denna gången och jag hade ingen sten utan en strandmadrass, men där satt jag, tittade på solnedgången och ville aldrig åka hem.
            Mår så bra där borta och är lite ledsen över att jag inte kommer dit förrän nästa sommar igen.?

              Ja de där stunderna blir lätt bitterljuva. Saknad som grumlar glädjen. Ögonblick som aldrig kommer åter, men ändå var så tacksamma att få.

        Jag gråter ofta! Är högkänslig. Finns en del böcker om det om du inte vill känna dig ensam om det. Åker förresten till Siljan om några veckor och räknar med att bli hänförd ?

          Har läst lite på nätet och tror också på högkänslighet. Det har många gånger varit jobbigt när jag haft vårdande jobb. Intrycken bara haglar. Känt mig missförstådd av kollegor, men samtidigt upplevt dem som avtrubbade och ytliga. Haft patienter med svår ångest och jag har inte kunnat filtrera så bördan blev tung.

          Hälsa Siljan, min älskade sjö ❤

      En eloge till dig för att du verkligen tar och reser och upplever saker själv istället för att stanna hemma och deppa! Sedan förstår jag att fyra veckor känns lång tid att resa ensam och att man ledsnar på det. Det roligaste är att få till en blandning tycker jag själv. Lite ensam, lite tillsammans med någon annan eller att man åker och besöker människor någon dag här och där.

        Ja i år kände jag bara att jag inte längre kan sitta och vänta på att någon ska ha tid och möjlighet att ses eller resa. Det är så många år som jag hela tiden har fått till svar att man jättegärna vill följa med men sen passar det aldrig/blir aldrig av. Så nu bestämde jag mig för att jag inte kan hänga upp det på någon annan utan får ta saken i egna händer.

        Sedan ska jag precis byta jobb så semester kunde jag inte riktigt bestämma vilket gör att jag typ inte har/haft semester samtidigt som någon jag känner ?

          Snabb fråga, hur vågade du detta? Jag är så sugen på att åka någonstans, men jag är extremt dålig på att vara ensam. Blir otroligt less på mitt eget sällskap och kan bli totalt handlingsförlamad. Vill dock känna friheten och självständigheten. Så… hur gör man? ?

            Kanske börja med liten resa som en dagstur och göra det några gånger. Sen en övernattning, sen flera osv. Börja smått och öva för att sen utöka 🙂

            Tråkigt svar kanske men jag bestämde mig bara för att göra det och gjorde det. Bestämde mig för att jag inte kan sitta och vänta på att andra har tid att göra roliga saker med mig utan att jag måste göra det själv om jag inte ska bli bitter eller ångra mig när jag är för gammal och det är försent, ångra att jag inte levde livet och tog till vara på åren bättre när jag kunde typ ??‍♀️

      Förstår din känsla EXAKT. Har gjort mkt grejer själv (konserter, resor osv) och det kan vara hur fint som helst i stunden men så kommer man hem och berättar om det men eftersom det inte var någon annan där som kan fylla i och lägga till sina uttryck blir det liksom fattigt på något sätt? Ibland har jag nästan glömt bort saker jag gjort själv just för att minnet av dem blir så flyktigt.

        Jag åkte ensam på en konsert med Eldkvarn. Hade sittplats och jag njuter gärna av musik blundandes. Efteråt fick jag för mig att Plura undrat över dönicken i publiken. Det får jag fnissa åt själv.

    har ni också varit utan internet idag?

      Nej!

      Är fortfarande!! Tele2 har störningsr

      Mitt internet har varit super segt idag, är det något som händer eller?

      Ja, eller, det funkade när jag starta om routern men orkade inte göra det förrän efter x antal timmar. Men behöver starta om den ibland så jag antog att det bara var något sånt.?‍♀️

      Sedan statsnätet blev via IP Only har jag problem.

      Jag kan inte ha mer än en aktiv enhet ansluten till routern ? jag har fått en ny router, men problemet är kvar. IP Only och kommunen påstår ändå att det inte är fel hos dem ?

    Varför ser man han Armandofeola (Alice assistent) ÖVERALLT?

      Han är den där roliga i gänget som gillar killar …

    HUR FLYTTAR EN BARNFAMILJ??
    Om ni var en familj med 4 småbarn och hade de ekonomiska förutsättningarna för samtliga alternativen nedan och enbart baserar valet på vad som känns ”minst jobbigt”. Vilket upplägg hade ni valt om ni var mellan två boenden?

    1. Sälja befintligt boende först, gambla och hoppas på att man hittar ’rätt’ objekt och kan synka med tillträden.
    2. Köpa nytt först och därefter sälja, gambla och hoppas att man iaf får marknadspris och synka med tillträden.
    3. Sälja befintligt boende, plocka ut hyresrätt för kötid, köpa när ’rätt’ objekt dyker upp. Gambling att det kan bli obestämd tid i hyresrätten där man inte trivs/ryms tex samt att kötiden nollas.
    4. Sälja befintligt och försöka hitta lämpligt boende att hyra andrahand? Gambling att kontraktet kan sägas upp med kort varsel.
    5. Sälja befintligt och köpa ett billigt tillfälligt boende, tex liten lgh. Där man har ”råd” att en summa pengar binds upp. Säljs därefter så fort man köpt rätt objekt?

    Tacksam för allas kloka input ??

      Förstår dilemmat! Nu har vi inte småbarn, men har hund så är ju lite begränsade/beroende, och har nyligen flyttat. Vi sålde vår lägenhet då vi fick rätt bud underhand genom mäklare som var aktiv i huset. Vi satte frånträde tre månader senare och började leta hyresrätt, med fokus på korttidskontrakt (i sthlm tappar man inte kötid vid korttidskontrakt). Vi var dock väldigt picky, och fick bekräftat att vi fått en lägenhet EN vecka innan frånträde. Jag var så sjukt stressad sista månaden, och kommer aldrig igen säga upp/sälja utan att ha ett nytt boende klart. Så ovärt. Hade det bara varit jag och sambon hade jag nog inte varit stressad, då hade ju typ hotell eller long stay funkat fint ??‍♀️

      Vi ska köpa nytt sen sälja, vår dott är är 1,5 år. Vi ska flytta från svindyrt hus i Onslaa till Österlen. Med andra ord flytta till billigare:) letar för fullt!

      Först och främst beror det ju på var man bor och vad man är beredd att sälja huset för. Hur lättsålt det är avgör ju vilka risker man kan ta. Rent historiskt har det ju inte varit några större problem i storstadsområden att köpa först och sälja sedan, vilket är det bekvämaste och bästa för en barnfamilj.

        Detta ☝️

      Beror lite på varför ni vill flytta? Och hur lättsåld ert nuvarande bostad är.
      Hittat drömhuset? Köp innan ni sålt!
      Hittat nytt jobb? Köp innan ni sålt!
      Sugen på flytt och behöver förnyelse? Sälj och köp första bästa ni vinner bud på.

      Nu blev jag påmind om Mys hysteriska flyttplaner.

      Skulle aldrig sälja först utan att ha annat boende. För stora risker och marknaden ändras fort så väntar man finns risken att priserna gått upp och man inte har råd längre. En familj på förskolan gjorde så, sålde för att de ville ha större men hittade inte något snabbt, ny har de flyttat runt mellan dyra andrahandskontrakt i flera år och har inte länge råd att köpa tillbaka motsvarande hus de lämnade- då måste de plötsligt flytta till en annan ort för att ha råd.

    Någon som har testat shampookaka/tvål? Funderar på att beställa från Almgården, men rädd att håret ska kännas flottigt.. erfarenheter?

      Det varierar från kaka till kaka, men har mestadels bra erfarenheter ?

      Jag är supernöjd med schampookaka. Jag brukar köpa Jr liggett’s schampookaka.

      Lush har många bra. Man behöver dock vara noggrann med att använda dem sparsamt (eller ta mindre mängd än man tror att man behöver) för annars kan de vara uttorkande.

      Jag har en från Lush som jag är supernöjd med. Fick den av en kompis och blev uppriktigt förvånad över hur bra den är. Supermjukt och glansigt hår har jag fått sen jag började använda den. 🙂

    På tal om Denise, Oliver och Antonija. Har ni sett Antonijas story om att anmäla för förtal? Tror ni att det är en pik till Denise?

      På nästa story låter det ju inte så

    Hur är birkenstock i storlekarna? Beställde ett par i modell milano (slingback) i 37, fast jag har 38.. hörde att de ska vara stora men vad är eran erfarenhet?

      Märkliga i storlekarna är min erfarenhet. Små om endast dammodell (typ 1/2-1 strlk för liten), stora i unisex (samma sak fast åt andra hållet). Som tur är kan du ju prova & byta om det blir fel.

      Stora! Har 37 i vanliga fall men med Birken har jag knappt 36

      Trodde de var stora. Fick beställa mindre storlek till sambon. Men, jag fick själv gå upp till 39. Vet inte om det kan bero på att jag har den smala modellen. Min bror har också smala modellen och han har sin vanliga storlek. Jag provade i butik innan jag beställde mina.

        Nej nu skrev jag lite tokigt ser jag.
        Trodde Inte de skulle va så stora som de faktiskt var. Tror vi gick ner 2 storlekar på sambons, från 45 till 43. Han har vanliga bredden som sagt.

    Heter det ”man ska inte dra alla över en KAM eller KANT?”

      Kam.

      Kam.

      Kam men tycker det låter så fel. Vill verkligen säga kant…så när jag inte behöver vara så ordentlig, och bara pratar med folk jag känner och som fattar vad jag menar brukar jag säga ”kamkant”.?

        Tycker tvärtom!

        Bildligt är ju att ”dra alla över en kam” logiskt utifrån vad ordspråket innebär. Alltså, föreställ dig ett antal mindre objekt liggandes på en yta, om du tar en kam och drar över objekten så förs ju alla med liksom. Och det är ju det som åsyftas liksom = dra svepande och generaliserande slutsatser om flera personer utifrån en enskild persons agerande.

        Men att dra alla över en kant… vad skulle det betyda egentligen? 😛

      Kam. Det har med luskamning att göra. Att man inte kan få med alla löss med en kamning eller nåt ?

      Uttrycket ska tydligen komma från Tyskland och ha med fårklippning att göra, man använde en kam för att klippa jämnt = alltså samma för alla.

    Tips på vart jag kan bilsemestra under ca 6 dagar, i Sverige? Bor i Stockholm. Helst inte norrut pga. varit där en del.

      Halland?

      Är det för mastigt att bila längst med västkusten, Göteborg, ner mot Helsingborg, till Österlen och sedan Sthlm?

        På sex dar, ja, det tycker jag.

        Gjorde nästan exakt detta på 4 dagar!

      Vättern. Gränna, Visingsö, Alvastra Klosterruin, Karlsborgs Fästning.

      Runt Vänern! Finns massor med fina ställen och skärgårdar.

      Öland, underbart!

      Öland! Här finns verkligen allt!

    Vad handlar Antonias story om? Förtal? På Denice? Jag fattar inte vad har hänt.

      Så fånigt med tanke på vad han lagt ut om denice

        Tror ni det är Oliver som försökt hacka sig in på hennes konto?

          Va?

            Hon la upp att någon försökt ta sig in på hennes konto

      Stackars lilla kränkta mansbebis. Gissar på barnets mamma eller denna blogg. Hur som så är det ett sorgligt slöseri med resurser och han och A borde skämmas istället för att skylta med skiten på insta.

        Så sant! Varför ens lägga sig i deras barn.

      Och nu har hon också postat att hon skrev faktiskt inte VEM de pratade om, så folk ska inte anta. Jo, okej, sure – det var inte alls riktat mot Denise. ? Synd att hon har en massa småungar som följare som inte förstår bättre. Om A någon gång skaffar barn med O och liknande händer henne, kommer inte tycka synd om henne för fem öre.

        Jag är inte speciellt bra på sociala medier, jag följer typ… 0 influencer. Men jag förstår verkligen inte, varför skriver man något när man inte vill att andra ska spekulera? Är det inte bättre att bara låta bli?

    Önskar tips på saker att göra/ställen att besöka, restauranger och uteställen i Uppsala! Har aldrig varit där tidigare

      Slottet, domkyrkan, Pelle Svanslös, parkerna kring universitetet, Miss Voon, ?

      Bouleråker strax söder om Kungsängsbron är nytt trevligt ställe, boulebanor och foodtruck med bar. Güntherska på Östra Ågatan har nog stans bästa uteservering. Café Victoria i Botaniska är också väldigt mycket värt ett besök, supermysigt trädgårdscafe. Hågahögen med picknick är också mysigt, lite mindre turister än Gamla Uppsala och man får en känsla för hur gammal staden är. Väldigt fina vandringsleder runt hela Hågadalen också.
      Väldigt trevligt att ta bussen ner till Sunnerstastugan, där kan man hyra kanoter, kajak och SUP och paddla längs ån.
      60 kvadrat är liten gömd pärla, superbra restaurang men liten så boka bord. Fiskrestaurangen Hambergs har uteservering i trädgården bakom sin restaurang som är supermysig under sommaren.
      Och vad du är gör, gå INTE till Tzatsiki nere vid ån. Fruktansvärd turistfälla.

      Test Nr 3…

      Bouleråker strax söder om Kungsängsbron är nytt trevligt ställe, boulebanor och foodtruck med bar. Güntherska på Östra Ågatan har nog stans bästa uteservering. Café Victoria i Botaniska är också väldigt mycket värt ett besök, supermysigt trädgårdscafe. Hågahögen med picknick är också mysigt, lite mindre turister än Gamla Uppsala och man får en känsla för hur gammal staden är. Väldigt fina vandringsleder runt hela Hågadalen också.
      Väldigt trevligt att ta bussen ner till Sunnerstastugan, där kan man hyra kanoter, kajak och SUP och paddla längs ån.
      60 kvadrat är liten gömd pärla, superbra restaurang men liten så boka bord. Fiskrestaurangen Hambergs har uteservering i trädgården bakom sin restaurang som är supermysig under sommaren.
      Och vad du är gör, gå INTE till Tzatsiki nere vid ån. Fruktansvärd turistfälla.

      Jag försöker skicka en kommentar med massa tips men den här dumma plattformen vägrar släppa fram den så återkom i morgon….

      Att göra: kolla fina gamla hus, domkyrkan, nationer osv! Lunch på Saluhallen, middag på Aaltos, öl på bryggeri Ångkvarn och drink på Iberico!

    Pratar med syskonet och förklarar hur du känner

      Hur är syskonet upptagen med sin egen familj? Om det är att hen har små barn och behöver typ fixa mat och ta hand om barn så kanske inte så konstigt. Då kan ju en idé vara att hjälpa syskonet. Om hen sitter och bara pratar med typ sin partner så är det ju konstigt. Då kan du väl ta upp det och att det stör dig.

        Känner mer att om man själv bor flera timmar bort och har möjlighet att besöka i någon timme så känns det oartigt att typ ställa sig och laga mat just den korta stunden.

          Vad menar du?
          Är det oartigt av ditt syskon att laga mat?
          Äter du maten sen? Då är det antagligen för att vara en bra värd och servera dig samt för att små barn oftast behöver rutiner och fasta mattider om du inte vill ha ett gråtkalas i stället.
          Ni får väl kommuincera bättre och planera vilka tider och vilket upplägg som blir bäst. Du kan ju till exempel ta med dig mat om du kör dit med bil.

            Ja, jag tycker att det är oartigt att laga mat under den korta tid vi ses eftersom vi ses såpass sällan. Och nej, maten var inte till mig.

              Men kan du inte stå i köket med ditt syskon? Gör jag typ varje gång jag är hos min syster, dock får jag alltid äta maten och den brukar va riktigt god..

                Vi fick kaffe serverat i vardagsrummet så vi satt där och fikade medan hen lagade mat i köket. Går inte riktigt att konversera ordentligt med någon som lagar mat om man är många personer tyvärr.

                  Men herregud. Det är ju ditt syskon och också ditt ansvar hur umgänget blir. Du kan väl komma med egna idéer och förslag när du är där?
                  Nu vet jag inte exakt hur mkt tunnelseende ditt syskon har men om du går in i köket när hen är där så kan ni säkert prata litegrann.
                  Att umgås samtidigt som man lagar mat är liksom för många en social grej även om man ibland kan bli lite disträ och få avbryta för att komma ihåg va det var man ska göra.

                    För dig funkar det bra att bjuda hem folk för att sedan bara hänga i köket, för oss funkar det tyvärr inte.

              Kom inte dit på tider små barn rimligtvis äter då.

                Hur orkar du bara såhär otrevlig? Det var ett planerat besök och ungen hade redan ätit om du nu måste veta det.

                  Det har alltså bara hänt en gång?
                  Planera lite annorlunda nästa gång då. Du kan väl hinta om att du hoppas ni hinner prata mer.
                  Eller? Eller vill du bara ha medhåll i vilket svin ditt syskon är för att hen var i köket när du var där? Eller vill du lösa det och att ni ska gå bättre häng?

                    Tagga ner. Exakt detta har endast hänt ett fåtal gånger ja, övriga gånger är det något annat. Jag valde ett exempel för att visa hur relationen ser ut. Ber om ursäkt om jag trampade på ömma tår.

                    Mitt syskon är absolut inget svin – tvärtom – därav vill jag förbättra vår relation. Märker att du inte är rätt person att diskutera med, så jag väljer att inte svara dig något mer.

                    Asså vill säga att det inte är samma anonym som svarat på allt och att du absolut inte trampat på ömma tår
                    Jag köper hellre take away än att stå i köket med gäster hemma och jag har bara en bebis som ammar så behöver inte följa tider eller rutiner alls på det sättet
                    Snarare du som inte verkar intresserad av att man kommer med input och förslag utan att du mest vill gnälla. Helt ok. Men att börja ett inlägg med ”hur ska man handskas med…” kan ju resultera i att du får just förslag. Sen kanske du inte va nöjd med mina förslag om att du faktiskt själv skulle kunna bidra till bättre umgänge.
                    Men fortsätt sura då och träffa ditt syskon sällan och under former som inte är kul för någon.

                    Den enda som är sur och irriterad är ju du som inte klarar av att hålla god ton.

                    Ditt förslag om att jag skulle åkt dit en annan tidpunkt var tyvärr värdelöst eftersom det var syskonet som föreslagit tiden. Lycka till med bebisen!

                    Ja tråkigt om du tycker att tonen va dålig. Va på riktigt inte min mening
                    Och det va inte jag som skrev att du skulle åka dit en annan tid. Små barn äter ju typ jämt känns det som så kan ju bli svårt att anpassa till det.
                    Utan det va jag som föreslog : att stå i köket tillsammans, planera i förväg vad ni ska göra, säga att du önskar att ni hinner prata mer, att du tar med mat för att underlätta. Och alla förslag va kassa. Så det är helt enkelt därför jag kommer med analysen att du kanske mer ville få gnälla av dig än att på riktigt ha förslag. Alternativt har du väldigt svårt just nu att se att saker kan bli bättre om ni kommunicerar och planerar bättre.

          Ja det där behöver ju planeras bättre känns det som? Syskonet får ju säga en tid som passar och sen hålla det.

          Skulle nog också bli besviken i din situation. Träffas man sällan vill man väl umgås. Att sen syskon som träffas ofta har ett annat förhållningssätt är ju inte konstigt. Kommer man spontant blir det som det blir, men du var ju inbjuden.

    Fan vad dagens svenska musik som pumpas på radion dygnet runt är värdelös.

      Fattar inte låten cappuccino som spelas konstant på P3

      Ja, allt låter precis likadant #nulätjagsommminmormor

    Har nån varit med om att tvestjärtar förökar sig inomhus?

      Har mest sett tvestjärtar när vi tältat på Öland… då kryper de in överallt 🙂

      Vet inte om ”mina” kommer utifrån bara. Inomhus tror jag kompostpåsen lockar. Ibland sitter de på tvätten i uterummet så de klättrar bra även på metall. Inga typer man vill ha i örngotten.

    Hur gör man för att det inte ska gå för fort med en kille?

      Tar det lugnt

      Säga att man vill ta det långsamt och inte skynda in i något

      Det beror kanske lite på vilket sätt du inte vill att det ska gå för fort. Sex? Relation? Ses ofta?
      Det bästa är väl att kommunicera vad du söker och hur du fungerar och fråga killen detsamma.

        Det är frågan om en relation. I tidigare relationer har jag nämligen haft svårt för att bromsa, om killen börjat hångla med mig har jag kysst tillbaka och inte sagt något, för att jag inte vågat. Har bara tänkt att det skulle ha dragit ner stämningen, typ. Egentligen hatar jag att det blir så, jag framstår som något sorts lätt byte och gnistan dör ut snabbt. Ska tänka på att våga sätta stopp när det behövs, även om det nu skulle ”döda stämningen” (som om det var det värsta som kunde hända), för både killens och mitt bästa. Tack för ditt och er andras svar, det måste kanske inte vara svårare än som ni skriver ❤️

          Jag tror inte det spelar roll om du hånglar ganska direkt heller. Vill han mer än det så stannar han oavsett. Men såklart skall du inte göra det om du inte känner för det. Är han intresserad är det ju värt att vänta på.
          Däremot är det ju bra om det inte BARA blir hångel när man ses, utan att man hinner prata lite oxå. Blir lätt så.
          Se till att träffas på ställen där det inte blir tillfällen för alltför mycket hångel om det är det du vill. Ses ute och gör något och umgås. Att ses hemma hos någon brukar ju leda till mer

    Dagens stora fråga. Vad ska rackaren till rosa skottkärra heta?
    Yayaomi (stavning?) har köpt en och måste komma på ett namn.

    Avundsvärt inte ha värre problem än så ?

      Wow, vilket content… ?

      Den kvinnan går mig på nerverna. Har så svårt att se att den där perfekta fasaden skulle vara äkta.
      (Nej ingen är perfekt yada yada men ni förstår vad jag menar.)

        Håller med helt. Om hon så gör pannkakor en regnigt tisdag i november så är det sååååå speciellt. Men det känns som att hon tappat massa följare?

        Nej den är inte äkta!! Mvh en med lite insyn 🙂

          Åh berätta mer!

            Jag vill också veta mer.
            Men inget om hur hon var en mobbare i gymnasiet som någon skrivit tidigare. Vill veta nutid. För en del människor kan ändra på sig trots allt.

          SPILL THE TEA!

    Du slutar hjälpa till. Antagligen kommer ni få sämre kontakt då.

      Eller börjar hjälpa till med matlagningen vid besök. Då får ni kanske bättre kontakt.

        Fast syskonet hörde ju bara av sig vid behov av hjälp? Ska TS även vid inbjudna besök bara hjälpa till med sysslor?

    Köpte ny telefon idag o kan inte logga in på Pokémon go. Har kontot kopplat till facebook, men den vägrar logga in. Kommer bara upp att jag måste godkänna cookies vilket jag gjort hur många gånger som helst nu. Hur går jag till väga????

    Gick nyss in i min ”mammagrupp” (för mammor som har barn födda samma år/månad som min son) på Facebook och ser då en bild av en soffa med massa bajs i. Hade tydligen skett en olycka för sonen, skrev hon.

    Överdriver jag som tycker det är sjukt, eller är det ett normalt agerande av mamman? Att dels fota soffan som är dränkt i skit för att sedan publicera den så att typ 500 människor tvingas ta del av det. Jag är själva mamma och jobbar inom förskolan (är med andra ord van vid att hantera bajs osv), men de bilden äcklade mig så sjukt mycket. Tycker även det är elakt att göra så gentemot barnet…

    Nog dags att gå ur gruppen hehe.

      Det är fan inte normalt eller fräscht. Vaaarför gör man så? Vem tror man vill se det??

      Lite äckligt faktiskt! Att PRATA om bajs/bajsolyckor är en annan femma… men att lägga upp bild, nja… ?

        Man behöver inte ens prata om det.. Vem är intresserad?

          Jag menar mer att om man tex är bortbjuden och ungen bajsar på sig, då måste man väl ändå kunna förklara vad som hänt? ”Hände en olycka..” typ.

      Nej det är sjukt!!!

      Tack vare sociala medier så har man fått insikt i hur sjuka människor är.

        När Maggan hade hunden Drago som åt ungarnas blöjor blev jag illamående.

      Tack till alla er som svarat, så jag fått bekräftat att det inte bara var jag som upplevde det som konstigt, haha!

      Som sagt, nu blir det bye bye till gruppen.

      Thats my fetish tho….

    Lyssnade på Framgångspodden och avsnittet om kvinnans vars barn dog under tiden morföräldrarna passade flickan (brutal lyssning, mår så dåligt och känner så för föräldrarna) igår… har tidigare inte varit ett fan av intervjuaren men han var så otroligt osympatisk? Förstår inte hur hans pod kan vara så stor med honom i spetsen…

      Han är totalt värdelös som intervjuare/programledare. Noll känsla för tonen/situationen, ställer ofta helt irrelevanta frågor eller frågor om något den som blir intervjuad redan pratat om. Tycker också hans ”Framgångsakademi” är brutalt löjlig (TramsFrans på IG har postat rätt kul om det om du vill kolla), helt sjukt att någon kommun köpte xx antal licens för Framgångsakademin att ge till arbetslösa ?‍♀️ ett exmpel på varför jag ibland har väldigt lite tilltro till kommunbeslut.

      Sorry, hamnade lite off topic kanske. Men fattar inte heller hur vare sig Pärleros eller hans podd har så många följare.

        Håller med om din beskrivning helt och hållet! Nivån på allmänbildning är också så pinsamt låg. Ahhh. Det stör mig alldeles för mycket, vet inte varför jag reagerar så starkt på det ? ska kolla upp (om jag känner för att bli mer upprörd antar jag)!

      Vad hände när morföräldrarna passade barnet? Usch så hemskt.

        Finns ett inlägg om det här på bloggen, tror det sista innan öppet spår.

          Okej ja det stod inte direkt där vad som hände heller. Men men.

            Läs kommentarerna, står flera gånger om.

        Lyssnade på hela podden typ bara för att höra i helskotta det gick till. (Ja jag är avtrubbad)
        Föräldrarna hade lagt barnet att sova i någon slags gäst-stuga ensam, med värmefläkt och element eftersom det var kallt i rummet. Dock fanns inte ordentlig ventilation så rummet vart överhettat och barnet dog av det.

        Nu kommer jag aldrig någonsin vara barnvakt ?

      Lyssnade också på avsnittet efter att ha läst om händelsen, men fattar inte heller HUR han kan vara så ”stor” med sin podd. Alex och Sigge har ju drivit en del med honom och jag kan inte låta bli att instämma. Han ställde sjukt ledande frågor, och sen när han höll på att resonera ingående om att de skulle kunna försonas om några år? Vad fasen vet han om det…

        Tror ibland att just detta är nyckeln till populariteten/framgången!
        Han ställer alla dumma frågor och går över sociala gränser, och därför blir intervjuerna annorlunda än mängden. Och det gillar folk, även om det är skämskudden ibland :p

      Jag är också helt chockad över att han kan leda en så stor podd. Har tidigare r tyckt han är helt ok när han har lite mer ”ytliga” intervjuer, men det här var bara en katastrof. Att försöka prata om förlåtelse och försoning när ens mamma dödat ens barn och hon till och med har mage att bete sig som hon gjorde efteråt? Jag tror det som gjorde mig mest chockad var hur mamman och pappan betedde sig mot sin dotter efteråt, jag kan inte förstå det för fem ören. Och det där med pengarna? Och allt han säger är ”vad tråkigt”! Min haka hamnade på golvet.

    Något som rest runt på Algarvekusten med hund?
    Hur hundanpassat/hundvänligt är det där nere? Tänker gällande stränder och restauranger och sånt.

    exonphspoilerse! Är jag blockad eller är kontot borta? Aldrig interagerat med människan så vore väldigt mysko, men hela kontot beter sig som om jag skulle vara blockad?

      Hon inaktiverar det titt som tätt. Exonphspoilersebackup är andra kontot.

    Någon här som varit med om en andlig (övernaturlig) upplevelse?

      En del. 🙂

    Åsikter om elsparkcyklar! Varför kan folk inte cykla längre egentligen? Jobbigt att röra på sig eller?

      Tror det faktiskt ? folk blir ju inte slankare direkt när man ser sig om i samhället.

        Nej, känns som att folk borde sluta undra varför de är tjocka i och med elcyklar och elsparkcyklar…

      Hatar elsparkcyklar. Vill fan kasta en sten på dem.

        Det är väl inte sparkcyklarna i sig som är problemet(förutom att de går för fort), utan dem som kör dem.

        Samma! Förfular, lär unga att inte ta ansvar, hindrar de i rullstol/med rullator när de står mitt på trottoaren.

          ”Parkerade” mitt på cykelvägen också otroligt irriterande

            Här omkring verkar företagen själva ställa ut dem mitt på trottoaren. För jag ser dem ofta stå typ mitt på trottoaren mellan två hus och inte vid typ en port eller ingång. Så respektlöst mot folk med synnedsättning eller rörelsehinder.

      Det är smidigt eftersom man kan plocka upp den och lämna den på olika platser.
      Dessutom blir ju en cykel snodd på 1 sek, iallafall i Stockholm.
      Gå är trevligt men tar mycket längre tid…

        Köp ett ordentligt lås.

        Bor i Stockholm.

      Man vågar kanske inte parkera cykeln var som helst för de blir snodda. Men tror inte att de är de som vanligtvis har cyklat som ni åker sparkcykel utan det är väl mer istället för att ta kollektivtrafiken. Det kan ju vara vettigt nu i Pandemin. Sen är det ju många yngre som åker runt för att det är coolt

        Kolla upp Yales cykellås. Ser ut som vanlig plastslang (går genom ramen, cykelställ och framhjul så låser helt annorlunda än bara bakhjul) men har en form av metall inuti som är svårare att klippa, samt att själva låset är aktiverat med ett batteri och börjar tjuta i 110decibel om låset utsätts på vissa sätt, eller om själva cykeln börjar skakas för mycket på ett visst sätt ?

        De går inte igång av sig själva och inte heller av normal hantering av cykeln, eller om andra cyklar parkerar bredvid. Jag jobbar inte på Yale ??

          Låter ju bra 🙂

      Jag har använt elsparkcyklar några gånger! Har inte SL-kort pga pandemin så när jag väl är i stan så har det hänt att jag tagit en när jag ska från en plats till en annan men det är lite långt att gå (2-3 km kanske?). Ofta snabbare än tunnelbanan plus att man kommer dörr till dörr. Slänger den såklart inte på marken efteråt vilket jag inte kan fatta hur så många är bekväma med att göra?

      Äh, inget fel på elsparkcyklar i sig, kan vara smidigt och bra av en massa anledningar. Däremot hanterar många dem förjävligt både vad gäller körning och ”parkering”. Och det är något företagen själv skulle kunna motverka men inte gör för de inte vill riskera förlora kunder. Det är inget problem för dem att se om någon parkerar cykeln som ett as, så ge ut en böter isåfall! Eller kräv att folk tar ett kort på hur de parkerat den, har de parkerat den som ett as – böter. Efter x antal böter = avstänging. Sänka hastighet kan de också göra. Finns mer grejer företagen skulle kunna göra men inte gör, så det är de som ska ha skiten egentligen.

    Hur vet de olika håren på kroppen hur långt de ska växa? T ex om man rakar benen växer det ut igen men endast till en viss längd medan håret på huvudet fortsätter i all oändlighet. Hur vet liksom håret på benet att det blivit kapat (rakat) när hår är död vävnad?

      Intressant fråga faktiskt, kanske är huden som känner av? ?

        Hur då? Hur kan huden veta? ?

        ?

      Vill du ha lika långt hår på benen som på huvudet?

        Funderar starkt på hårförlängning så jag kan göra dreads på benen?

        Såklart inte, men undrar hur håret vet att det blivit kapat och hur mycket det då ska växa.

          Det slutar ju växa oavsett om det blivit avkapat eller inte. Olika livslängd, som sagt. Dvs håret på huvudet finns kvar längre än det på benen och klipps det inte under sin livstid så blir det helt enkelt längre.

      Olika livslängd.

        Vad menar du med olika livslängd?

          Att de ramlar av efter en visst tillväxttid. Ögonfransar är väl de hår som byts ut oftast tex.

            Är det hår? ?

              Öh, ja

                Haha wow, attityden.

              Gjorda av plast, vad trodde du?

                Vet inte, har aldrig reflekterat över det ? vilket tydligen är förbjudet enligt M ?

          En bestämd gen hos människan.

      Är nog genetik. Dvs huvudhår har annan ”programmering” än benhår.

      Nej, huvudhåret har också en gräns, vilket är olika på alla.

      Tänker att håret på benen inte växer så långt pga att man har byxor, strumpbyxor som skaver och hindrar tillväxten?

      Det beror på avnötningen.

        Nej! Livslängd som sagt.

    Kan inte ni som tagit körkort ”på lite äldre dar” berätta hur det var? Alltså som inte tog det på 18-årsdagen typ.

    Jag är 32 år och ska börja övningsköra. Fett nervös, tycker det är läskigt med trafik och vet inte hur man ska hålla reda på allt, men samtidigt taggad! Lite skräckblandad förtjusning ?

    Berätta gärna hur det var för er! Övningskörde ni? Körlektioner? Hur många? Osv osv. Vill veta allt!

      Åh jag måste också ta körkort!! Är 36 och är också pissnervös

      jag tog mitt nyss och jag är 31. har kört en del i tonåren så var inte helt nybörjare. Teorin var jättelätt! Man tänker mer ’mognare’ än en 18-åring liksom. Körde bara på trafikskola. Det kommer gå jättebra! lycka till!

    Hade en gullig och rolig kille jag matchat med på tinder i måndags. Att ses i veckan gick inte att få till så vi bestämde lördag. Det kan ju vara lite risky att chatta för mycket innan man ses då man bygger upp en bild, men blev ändå att vi skrev en del för att det var kul. Skulle skriva och fråga om vi kunde skjuta upp mötet en timme imorgon nyss och såg då att han tagit bort vår match… Är så besviken! Vet att det fungerar så på tinder och bättre att det kanske blev så än en stel dejt eller så men jag är verkligen besviken. Så tråkigt. 🙁 Pepp någon?

      Men vafan?! Nä det är ett sjukt beteende att göra så faktiskt. En riktig douchebag!!

      Tyvärr har gränserna för vad som är normalt beteende förflyttats nåt enormt med tinder, tycker verkligen vi ska avnormalisera allt som har med ghosting och slit och slängmentalitet att göra när det kommer till dejting. Tyvärr är det ju inte bara upp till en själv…

      Tyvärr inte samma här

      Men gud vad skumt? Varför undrar man? Om man ångrar sig, säg det bara? Skulle du dyka upp och bara få vänta eller? Vilket pucko.

      Tack för era svar! Hjälper! Känner även att det fick landa lite nu och håller med, det är faktiskt riktigt dåligt beteende och nu känner jag mig lite mer arg än besviken… En sån vill man ändå inte träffa. Varför kan inte folk bara skriva att de ångrat sig hellre?!

      Jag tindrar vidare och hoppas på vettigare personer i framtiden! ✌?

    När min sambo frågar mig något så svarar jag ofta antingen bara ja på ren rutin eller jag vet inte, sen kan jag ändra mig till ja eller nej.
    Idag letade han en beasås som vi inte hittade. Han anklagade mig sen för att ljuga pga att jag sa att jag inte vet vart den var, vilket var 100% sanning.

    Han passade även på att ta upp gårdagen att han började snacka om Sagan om ringen – en film jag sett en gång och är totalt ointresserad utav.
    Han hade tagit inspiration av boken och sa något om nån jävla tomte och sa han ”nej det händer inte i filmen, det händer i boken”
    Jag tyckte helt enkelt det lät logiskt och funderade inte så mycket så jag höll med om allt han sa om vad som hände. Så det fick jag också skit för.
    Han sa även att han undrar vad mer jag ljuger om. Alltså ?‍♀️ Det här har orsakat sån jävla ångest.

      Sorry om det där blev rörigt nu, jag är rätt trött och fortfarande lite ledsen.

      (Minst) en av er är paranoid. Omöjligt såhär att avgöra vem…

        Haha! Ja, det kan nog stämma.

      Låter som ni bör prata om detta. Har du försökt prata med honom?

        Jag ska göra det imorgon.

      Han låter inte helt frisk, spring där ifrån så fort du kan.

        Eller är det jag som är sjuk i huvudet?

          För att? För du glömde var bean var? Eller lyssnade lite halvt bär han babblade om en film? Är det han som sagt det om dig?

      Det låter som att du är ganska oengagerad i era samtal, i alla fall när du slänger ur dig ett svar på slentrian som du sedan ändrar. Jag hade också blivit irriterad och ledsen av ett sådant beteende från min sambo. Du kanske kan tänka efter innan du svarar? Och om han maler på om något som du inte kan följa med så är det ju bättre att vara ärlig. ”Jag hänger inte riktigt med, men vi kanske kan ta det en annan gång när jag kan fokusera bättre” eller ”jag kan verkligen inte hänga med eftersom jag är så oinsatt i hela historien”.

        Du har helt rätt.

        Ledsen för att sambon inte vet var bean är? ?

        Men man behöver inte anklaga nån för att ljuga för det…

        Håller med helt. Jag hatar när min sambo svarat något och sen säger förlåt jag lyssnade inte, alltså jag blir typ sådär varför svarar du då?! Vad mer svarar du på sådär utan att ens ha lyssnat? Du bör nog lyssna lite mer och om du ändå vill svara utan att ha lyssnat säg jag vet inte eller något.

      Vänta va? Din sambo säger att du ljuger om SÅS? För att han inte hittar den?

      Låter ganska dåligt… Så ska man inte hålla och va på nån som man älskar. Låt dig inte behandlas illa! Såna onödiga saker du ”får skit” för.

    Jag ska sätta in en hormonspiral i slutet på augusti. Har inte använt preventivmedel med hormoner på typ 15 år men nu är situationen ohållbar pga är fertil som en frögurka.
    I måndags tog jag ett dagenefter-piller. Jag har sedan dess haft huvudvärk, igår mer som migrän med flimmer för ögonen. Har också börjat störtblöda, har ”mensvärk” och jordens akneutbrott.
    Jag vet ju att det är en extremt hög dos hormoner i de där pillrena. Men kan ändå inte låta bli att undra – passar preventivmedel med hormoner verkligen mig?
    Ska såklart fråga BM om råd men upplever att de ofta förminskar risken/omfattningen för biverkningar.

    Har skickat egenremiss för sterilisering men det lär ju inte prioriteras i Corona-tider så något måste jag ju ha.

      Du kan ju prova kopparspiral?

        Eller pärlspiral ?

          Kopparspiral har jag haft men fick tyvärr sån inflammation att det inte gick att ha längre. Blödde efter varje samlag osv. Pärlspiral finns det ingen som sätter in här i regionen ?

      Är det inte lättare att testa något du snabbt kan sluta med om du känner dig osäker på hur du kommer trivas med det? Om du vantrivs med spiralen kan det dröja att få tid för utplockning och om det går snabbt att få tid för sterilisering är det också lite synd att ta ut den om du nyss satt in den? Varför just spiral? Finns massor av piller du direkt kan sluta med om de ej känns bra.

      Testa och se! Går alltid att ta ut. Det är väldigt låg hormornhalt i spiral.

    Gervide kan du snälla radera denna tråd, orkar inte med attityden hos hen som svarar mig gång på gång. Tack på förhand.

    Egoina visade precis upp sin nya lägenhet, så glad för hennes skull! Hon är Skånes svar på Kenza, någon som kommit från ingenstans med sen arbetat sig upp sig.
    Skillnaden mellan dem är dock att en skaffat utbildning och ”vanligt” jobb och inte sålt ut sig till annonsörer.

      Um…. alltså… va? Nu må Kenzas glansdagar vara över men att jämföra Egoina med henne? Nä, jag håller inte med. Egoina har ett ”vanligt” liv med en ganska populär plattform, det är såklart beundransvärt men det är inte nära vad Kenza har haft.

    Behöver råd angående felaktigt cancerbesked. Jag fick en cancerdiagnos för ca 6 veckor sen. Idag ringde läkaren och sa att det inte är cancer. Är självklart glad och lättad men tänker också hur kan man sätta en sådan diagnos utan att vara helt säker? Står malign tumör på mitt läkarintyg, har hämtat ut dyr cancermedicin på inrådan av läkaren, träffat psykolog med mina barn då det rekommenderades. Hela sommaren har varit cancer cancer cancer, så mycket tårar och ångest. Min äldsta dotter sa idag ”skönt att vi fick reda på det här nu för jag har börjat planera vad jag ska säga till alla när skolan börjar igen men nu slipper jag det.” Är väl inte meningen att barn ska behöva genomlida sån här ångest i ”onödan”.

      Fy faaan vad sjukt. Såklart skönt att det inte var cancer men så pissigt att ni behövde genomlida det här.
      Anmäl till ivo? Patientnämnden?

      Låter konstigt. 😮 Har du fått ut din journal så du själv kan läsa vad de kommer fram till? Det finns maligna tumörer som inte är cancer med.

    Någon som känner igen sig i att princip alltid behöva försvara sina känslor och åsikter? Jag älskar mina föräldrar över allt, men upplever att de alltid negligerar det jag upplever. Det gäller både stort och smått. Allt görs om till att jag känner fel, att jag missförstår, att jag överdriver och så vidare. Ska jag berätta något förbereder jag mig på att behöva försvara mig. Jag har givetvis pratat med dem och visat tydligt att jag inte accepterar deras beteenden men det fortsätter. För mig är det självklart att jag ska få känna och tycka saker och tur är väl det för annars hade väl min självkänsla delvis varit på botten just nu.

      Vet exakt vad du menar, försök om du kan skona dig själv från att prata känslor med de som förminskar osv dina känslor. Det kommer hjälpa dig så mycket i längden.

    Olika cykler! Kroppen har tre olika hår, borsthår, ullhår och långhår. Jag antar att alla tre har olika cyklar/cykler och det avgör hur långt håret blir innan det tappas. Långhår har längst cykel eftersom de håret på huvudet kan växa väldigt långt, sen har olika människor olika långa cyklar/cykler? Därför är det också så att vissa får hår ner till rumpan och vissa till axlarna då det slutar växa. Varje hårstrå går igenom olika faser, jag minns inte vad dom heter men först börjar håret växa ur hårsäcken, sedan vilar det för att tillsist tappas, och det är de som avgör hur långt håret blir – hur länge de växer – alltså hur många år – innan det släpper. Sedan har varenda hårstrå sin egna fas vilket gör att vi inte blir helt skalliga. Så håret på benen har förmodligen en mycket kortare fas vilket gör att det inte blir längre. Långt svar, men det är något jag verkligen minns från mina år som frisör ?

      Skulle till hårfrågan ?

      Och det är så X-lash fungerar. Det förlänger tillväxfasen så ögonfransen blir lite längre. Sen vilar den och faller sedan av.

    Mår skitdåligt över att jag och sambon har så olika sexlust. Jag vill oftare än han och så har det alltid varit. Vi kan prata om det men känner båda två att det är jobbigt. Vad kan vi göra?

      Skaffa en bra vibrator och tillfredställande dig själv när han inte är där

    Tips på gott, fint med ändå prismedvetet bubbel? Min bästa vän har förlovat sig och jag vill fira henne!

    Förslag på dryck? Vill inte ha något ”dyrt bara för att det är dyrt” typ Moet eller liknande.

      Köp en god crémant de bourgogne. Personligen gillar jag den från Clotilde Davenne.

      Fråga på Systembolaget. En gång rekommenderade de något (cremant?) istället för en billigare champagne, just för att det var mer prisvärt.

      En god cremant, typ Langlois ?

      Riktig champagne, finns annat än moet ?

      Guldkula. Jättegod champagne för typ 300 kr som är ”svensk”.

        Hur kan det vara champagne som är svenskt?

          Haha ja, det går ju inte. Mousserande vin i så fall.

        Nä fy, det är ju Isabellas champagne ?

    Alltså Cyberpunk ändå. Kommer aldrig förstå alla människors klagomål har hur kul som helst i det här spelet haha

    Var på semester förra veckan och jag mår så himla, himla, himla bra där. Det känns som att jag kommer hem när jag kommer dit.
    Hade sån ångest på hemvägen, haha, åkte inte ens hem utan stannade hos mina föräldrar innan jag efter fem nätter åkte hem till mig för att jag verkligen inte ville hit till mig.
    Min pappa sa ”trivs man någonstans så ska man nu flytta dit”. Men jag är så hemmakär också, iaf på så vis att jag vill kunna komma hem till mamma och pappa på en halvtimme, inte hemmakär till min lägenhet.
    Har varit sjukt down den här veckan som gått, inte bara för att jag otrivs här dock men det spelar in, tanken på att på riktigt försöka flytta dit har blivit starkare och det gör lite ont i mig att jag inte kommer komma dit förrän nästa sommar igen.

    Hur vågar man ta steget att flytta så långt från sin familj? Till en helt ny stad där man inte kommer känna någon?
    Med absolut största sannolikhet blir jag ändå kvar här, jag tror inte att jag är stark nog att ta det stora steg som det faktiskt är. Men jag vill ändå höra från er som gjort det, lämnat allt och börjat om i en ny stad.❤

      Är i typ samma sits som du.. Bortsett från att jag har ett hem i ”semesterstaden” då min man bor och jobbar där. Vi har långdistansförhållande för jag kan inte välja vart jag vill bo. Trivs i hans stad, men trivs också i min där närheten till vänner och familj finns.

      Skulle helst bo på båda ställena. Men man kan ju inte både ha kakan och äta den tyvärr…

      Jag har flyttat till nya städer långt hemifrån flera gånger. Mår du såpass mycket bättre där än hemma så varför inte prova att flytta? Hemma finns ju alltid kvar om du skulle ångra dig ? Det finns ju någon klyscha som säger att man bara ångrar det man inte gjorde, och det kan ligga något i det.

      Jag tror att vi i Sverige ibland är så hjärntvättade med att allt är så jäkla bäst här men när man reser ser man att det inte alls är så. Jag kände samma sak som dig och tänkte på allt med Sverige som var så bra men hjärtat ville inte vara kvar här så jag åkte till Paris och har nu bott där i 17 år. Bästa jag gjort.

    Jag har inte följt isabellasess så längre men är lite nyfiken på hennes förhållande. Hon och hennes man känns ganska… Omaka? Som om de varit ihop sen gymnasiet och blommat åt två olika håll, men ändå håller ihop. Någon som har bättre koll?

    Bästa museum eller sevärdheter i centrala stockholm nära stockholms central? Eller relativt enkelt att nå via pendel från uppsala och sen anslutande t-bana (eller på vägen med pendel Uppsala stockholm. Passande vuxna och barn 8-12 år..Hit me! ☺️

      Vasamuseet är alltid värt ett besök. Särskilt om man inte varit där tidigare. Ta spårvagnen från Sergels torg, det är ju bara några minuters promenad dit från centralen.

    Håller ni med mig om att Tom Hiddleston skulle passa som James Bond?

    Blir ni ledsen när er kille jämt gillar bilder på halv naken på bilder och sen alltid kommenta ” ?? och ”?” och dessutom skriver på en chefs profil ”mina fina”. Är jag töntig? Jag har aldrig och skulle aldrig skrivit något sånt, för jag är verkligen så kär så jag ser verkligen ingen

      Min man hade aldrig gjort något sådant. Det är väldigt respektlöst och omoget beteende. Vad säger han om du ifrågasätter?

      Det låter som ett väldigt konstigt beteende hade blivit sjukt obekväm om någon som jobbat för mig kommenterat så

      Skulle ALDRIG acceptera det. Låter helt sjukt

      Har aldrig hänt mig. Jag är inte en svartsjuk typ egentligen men tycker det där är singelbeteende. Varför ska man hålla på så när man har ett förhållande? Det är respektlöst. Sätt ett ultimatum, lämna om han inte lyssnar. Han ska inte göra saker som sårar dig.

        Du är inte töntig alltså utan helt normal. Känner ingen som skulle tycka det där är ok.

    inte sett 1 minut tunneringen för damerna i fotboll OS men loggade in för att se straffläggningen. de sämsta straffarna någonsin. förstår att engagemanget har varit dött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.