Recension ”Vem var Natacha Peyre?”

Bildkälla: Lind & co

I självbiografin ”Vem var Natasha Peyre?” öppnar Elena Belle för första gången upp och avslöjar vad det är för mörkt hemlighet hon burit med sig i alla år.
Hemligheten att en vän till familjen, som tilläts flytta in hos dem, kom till henne varje natt och utsatte henne för sexuella övergrepp.
Rädslan för att mannen skulle komma tillbaka, levde kvar i henne, flera år efter att han flyttat ut och Elena led fruktansvärt, både av att inte våga sova men också av panikångestattacker som resulterade i att hon flera gånger fick åka till akuten i ambulans.
Trots att Elena tidigt uppmärksammas för sitt utseende så lider hon av grava komplex och dåligt självförtroende, och tror att lösningen på detta är att skaffa sig större bröst. Hon förmår sin pappa att inte bara skriva under dokumentationen eftersom hon inte var 18 år fyllda, utan han går även med på att betala för operationen.
I samma veva träffar hon Bingo Rimér, som ser till att Elena hamnar på omslagen till tidningar som Moore och Slitz. Detta leder i sin tur till mängder av andra modelluppdrag för Elena och ett tag är hon ett ständigt återkommande ansikte på de vilda festerna på The Playboy Mansion.

I Sverige var det dock hennes medverkan i dokusåpan ”Paradise Hotel” som ordentligt satte henne på den svenska kändiskartan.
Hon visste inte så mycket om programmet hon tackade ja till, men blev genom sin medverkan, ett av programmets mest kända ansikten.
Likt många andra dokusåpor så åker även Elena på en barturné när programmet var över, och som alltid så var det Michael Brinkenstjärna som med fast hand styrde skeppet. Till slut tröttnade Elena på den svenska pressen och tog sitt pick och pack och lämnade Sverige tillsammans med sin dåvarande pojkvän Dhani Lennevald från A-Teens.
När förhållandet tar slut stannar Elena kvar i USA och möter mannen som kom att bli hennes äkta make och pappan till dottern Luna.
I samma veva som hon blir Michaels fru så byter hon även namn, från Natacha Peyre till Elena Belle. Hon ville inte längre dela efternamn med sin pappa som hon inte hade någon kontakt med, och valde då att även byta sitt förnamn så att de båda skulle matcha.

Utifrån verkade förhållandet vara guld och gröna skogar, och Elena medverkar i programmet ”Svenska Hollywoodfruar” där tittarna klagade och ansåg att hon var tråkig.
Det ingen visste då var att Elenas make var sjukligt svartsjuk och blev fysisk i sitt sätt att försöka kontrollera henne. Han gav henne blåmärken och tog till och med stryptag runt hennes hals och hon tvingades ge honom alla koder till sin mobil mm för att han skulle kunna kontrollera att hon inte gick bakom hans rygg.
Förutom hans svartsjuka så oroades Elena även av Michaels ökande droganvändning, stressiga livsstil, rökning, usla kost och brist på motion.
När han en dag kollapsade under en promenad med familjens hundar så visade obduktionen att han dött av en massiv hjärtattack till följd av kranskärlssjukdom. Hjärtat var flera gånger större än det borde vara och artärerna var helt förkalkade.
Michaels kropp kremerades efter begravningen och Elena bjöd in vänner och familj till en ljus minnesceremoni i Malibu, där Michaels liv firades och det hölls flera fina tal i hans ära.

I bokens sista kapitel har det gått ett år sedan förlusten av Elenas make och Lunas pappa.
Det stora huset där familjen bodde tillsammans är uthyrt och Elena har istället flyttat in i en lägenhet i West Hollywood tillsammans med dottern. Det påminde helt enkelt för mycket om honom och det liv de levt där, samt att Elena inte kände sig trygg i att bo där ensam.
Livet har gått vidare och Elena känner sig tacksam för det liv hon lever idag. Alla val hon gjort tidigare i livet har lett henne dit, där hon är i dag, och trots att det finns saker bakåt i tiden som skadat henne så har hon bestämt sig att för en gång för alla lämna dem där.

Jag rekommenderar verkligen alla att läsa den här boken.
På samma sätt som dokumentären ”Who the fuck is Bobby” ger en helt annan bild av huvudpersonen så gör den här boken också det.
Att Natacha berättar allt detta nu, så här ett år efter sin makes död från mig att undra lite hur hennes liv hade varit om han inte gått bort, med all svartsjuka och drogproblematik.
Det är verkligen ingen positiv bild av maken som stundtals målas upp och jag undrar om hon insåg detta medan han fortfarande var i livet, eller om insikterna kom efteråt, när hon fick distans till det hela`

124 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tråkigt att höra att hennes man var ett svin, tyckte dom kändes genuint lyckliga. Hon verkar vara en fin tjej, hoppas hon hittar inre ro ❤️

    Betyder inte recension att man också berättar vad man tyckte om boken?

      Ja jag undrar detsamma?

      Ja, nu behöver man ju inte läsa den?

      Det här är inte en recension….

        Nej det var väl mer en resumé

      Tänkte samma sak. Detta är en sammanfattning, ingen recension.

      Detta är ett referat och inte en recension. Lite trist att skriva alla smaskiga detaljer, inte så mycket att läsa nu!

        Jag som inte orkar läsa annat än kurslitteratur tycker detta var JÄTTEBRA! Ville verkligen veta men hade aldrig läst den själv! Så tack Camilla!!!

        Snälla fortsätt sammanfatta influencerböcker/filmer på detta vis, superbra!!!!!

        Tråkigt hur maken betedde sig, precis som andra trodde jag de var ett genuint lyckligt par. Vet någon hur rik han var?

    Erkänner hon att hon är ifrån Uruguay i boken? Mycket hush hush om hennes ursprung, nästan så att man tror att hon skäms. Fattar inte varför.

      Hur menar du nu? Man skriver väl ut var ens gener härstammar om man har anledning skriva ut det (dvs det är relevant i sammanhanget) men knappast när det inte är det. Själv 2 generationens invandrare- att jag inte i tid och otid berättar var mina föräldrar kommer ifrån beror inte på att jag skäms (?) för landet utan att det i 99,99% av fallen saknar betydelse.

        När någon frågar (sen 2006) vart hon är ifrån då säger hon Ibiza. Hon nämner aldrig Uruguay. Hennes bror skrev Uruguay någon gång och då visste jag. Har alltid misstänkt att hon har mer än spanskt blood pga hennes hudfärg, hårfärg och ansiktsdrag. När man frågar henne då raderar hon frågan.

          Hmm, kanske uppfattade hon dig som dryg som ställer irrelevanta frågor? Om jag gjort nåt typ ett tv program eller liknande hade jag inte heller tyckt ”var kommer din pappa ifrån” var helt normal. Det blir lite snokigt/goddag yxskaft.

          Fast alla gillar inte den typen av etnofascism. Att du alltid ”misstänkt hon har mer än spanskt blod” gör att somliga kommer klassa dina intressen som suspekta.

          Vad menar du då hon skulle fått sin hudfärg etc. från? Uruguays befolkning består av 88% vita (huvudsakligen inflyttade spanjorer och italienare). Ett av de mest homogena länderna i världen.

            Men eftersom hon har dålig kontakt med sin pappa osv så kanske hon ser sig som spansk. Varför måste hon redovisa sitt ursprung till 100%. Jag ser mig själv som svensk och skulle inte uppskatta om någon började ifrågasätta det och tjata på mig om att jag inte får kalla mig enbart svensk för att min pappa har ett annat ursprung än min mamma.

              Eller spanjor kanske man säger.

              Hoppas du är okej med att jag frågar i detta anonyma forum, men var kommer din pappa ifrån? Verkligen inget ont menar med frågan, men undrar också om det finns någon särskild anledning att du inte vill förknippas med landet han härstammar ifrån? Tänker på t ex Kissie som har rötter i Polen men antagligen tyckte det var pinsamt då Polen var ett fattigare land och befolkningen dr fattigare, och kanske inte förknippades med den livsstil hon ville ge sken av att ha. Typ?

      Vad innebär ”hush hush”? Att hon inte alltid pratar om saken?

      ”Med en mamma från Spanien och en pappa från Uruguay växer Elena tillsammans med sin lillebror upp i Brasilien och förortsområdet Dalen utanför Stockholm”

      https://www.adlibris.com/se/bok/vem-var-natacha-peyre-en-sjalvbiografi-9789179035679

        Precis, det är första gången hon nämner annat än Spanien någonsin. När jag frågade förr (typ 2010) om hennes pappa är ifrån Brasilien eller något då raderade hon bara frågorna.

          ”Hon ville inte längre dela efternamn med sin pappa som hon inte hade någon kontakt med”

          Hon kanske inte ville prata om sin pappa med dig?

            Eller så ville hon inte ha det namnet för att hon inte ville ha ett namn som lät sydamerikanskt.

          Men om man märker att det är känsligt/något hon inte vill prata om, varför fortsätter man tjata och ställa frågor om det? Hon har ju ingen bra relation till sin pappa, så är väl inte konstigt att hon inte vill prata om hans ursprung. Förstår att hon raderade dina kommentarer om du vägrade ge dig. Och fattar inte varför det är så viktigt för dig att hon ska berätta om det?

          Hennes pappa kanske har bett henne att inte prata om saker som rör honom offentligt? Alla i en familj trivs inte med att allt skrivs ut / visas upp offentligt bara för att en person är en offentlig person.

          Jaha vem är du som har rätt att fråga det då? Hon kanske inte vill prata om de så mkt? Upp till henne i så fall?

        Det heter hysch hysch och det betyder lite som något man inte talar så högt om.

        Såvitt jag vet har hon en storebror också.

          2 äldre halvbröder. En diplomat ochn I restaurangbranschen.

    Men förlåt, var detta en recension? ?

      Snarare en sammanfattning.

      Nej, det var det verkligen inte.

    Boken låter väldigt intressant! Men det här är inte en recension utan en sammanfattning. Vad tyckte du om boken? Var den välskriven? Läsvärd? Det är ju sånt man vill veta!

      Nej man ville veta exakt det Camilla skrev! 😀 Det du efterfrågar passar bättre i någon bokklubbsblogg.

      För tydlighetens skull kan dessa inlägg framöver kallas boksammanfattningar istället. Tack Camilla för ett mycket intressant inlägg! 🙂

    Jag ville veta ”allt annat”.
    Radiojobbet, lyxresorna, umgänget osv. Tror inte att hon ”gjort något fel” men det hade varit superkul om någon ville berätta om den delen av sitt liv.

      Eller hur. Vill veta om livet som sällskapsdam, pengarna, operationerna, festerna.

        Och hur var det med Dani Karlsson och Classe-bloggen?

          Undrar det med. Alltid varit så nyfiken

      Vilket radiojobb?

    Var är recensionen? Ser bara sammanfattningen.

    Hmm, en sammanfattning, ok, men skulle du inte recensera?

    Men gud vad hemskt. Vilket liv hon har levt. Hoppas det blir bättre from nu ❤️

      Hur vet vi ( egentligen ) att det om mannen i USA är sant?
      Har nån sett pappren om hans död?
      Vi vet inte…. Jag kanske låter hård men en död kan inte ge sin syn på saken.
      Men pengar är pengar

        Va?

        Men va?? Varför skulle hon berätta det om det inte var sant? Sett pappren på hans död? Vad är det du vill säga?

          Jag tror hon menar obduktionsrapporten.

          Haha, ja för det är ju aldrig någonsin ljugit om någon för att smutskasta denne eller tjäna pengar och PR på det.

          Det händer generellt inte så sällan. Man får ju inte heller så många sidor på mynten om personen i fråga är död. Dead men tell no tales.

          PS. Jag har ingen ståndpunkt i detta. Tycker bara det är en väldigt världsfrånvänt synsätt.

    Jag läste boken på 4 timmar. Tyckte att det var lite väl tunn och bara en snabb övergripande berättelse. Början var lite bättre och väldigt hemsk men sen så tycker jag nog att hon ändå inte var helt ärlig och bara ville avsluta boken. Kändes nästan som att hon inte riktigt vågade berätta allt som det var. Tyckte dock att det var fint hur hon skrev om sin ångest kring att alltid se bra ut om hur mycket det har påverkat henne och var hon tror att det började.

      Tack K för recensionen!

      Jag håller med att den gärna fått vara lite längre och mer utförlig. Biten runt hur hon fick arbetsvisum och kom till USA var verkligen snabbt överskuffad. Hade också velat höra mer om hennes första tid där.

    Alltid gillat elena/Natacha. Sådär skörstark men tycker det alltid märkts hon är ganska helylle innerst inne trots att hon verkligen sett och varit med om mycket.

      Jag har alltid tyckt det funnits något mer under ytan och nu förstår man ju vad det är… Men osäkerheten över utseendet önskar jag verkligen hon tog tag i. Var så sorgligt i hollywoodfruar när hon precis fött barn och skulle kämpa för att snabbt gå ner ett par kg. Även om Gunilla inte alltid är så snäll så förstod jag att hon reagerade på att en redan så smal kvinna ville gå ner i vikt så desperat.

        Tycker Gunilla trots sina later kan vara väldigt gullig ibland. Det märktes hon var rätt fäst vid elena, nästan lite mammig när elena var ledsen över nåt.

    Om vi ska spekulera, hur stor förmögenhet tror ni att hon sitter på? Ekonomiskt oberoende för livet (+ fickpengar från insta) plus ett bekvämt liv för dottern eller bara tillräckligt mycket?

      Vet ej, men kanske 5–7 miljoner dollar i alla fall? Allt över en miljon svenska kronor är iofs fantasisummor för min del så kan bara spekulera ?

        I USA gäller väl andra arvslagar? Det finns ingen lagstadgad arvsrätt vare sig till fru eller barn. Han kan tex ha skrivit att de skulle vara gifta i x antal år för att hon skulle få ärva x kronor, etc. Låter, på Camillas sammanfattning, som att hon inte alls avslöjat allt. Hon var tex ihop med en kille, som också hette Michael, som visade sig vara gay, inget om hennes liv som lättklädd glamourmodell i USA, inget förnekande av ryktena om esk ort. Hon kanske inte ens äger huset, eller ligger i en juridisk tvist med hans familj angående kvarlåtenskapen. Om hon inte vill bo där så skulle hon väl åtminstone hyrt ett annat hus, inte bosätta sig i en liten (syns på bilder hon tidigare lagt ut) lgh i West Hollywood som inte är ngt särskilt rikt område.

        Denna bok är nog skriven och utgiven för att hon behöver pengar. Bara att hoppas att den genererar lite pengar åt henne isf, tillsammans med betalning för medverkan i diverse tv-soffor.

        Jag låter säkert krass, men känner inget speciellt för de ”avslöjanden” hon gjort. Att berätta hur hemsk mannen var och ändå profiterat på sitt fantastiska liv med honom och hur mkt hon älskade honom på sin Instagram klirr klirr. Efter detta avslöjande (familjen får säkert ngn att översätta) kommer nog familjen att se till att hon inte får mkt alls av arvet.

        Hade hellre sett att hon berättade mer om annat, pre-Michael, och i stället varit mer försiktig med att berätta om sin man. Det hade gått att skriva så man förstått detta ändå. Och tv-sofforna hade ändå kommit med erbjudanden.

          Intressanta synpunkter Eva! Jag förstår bara inte om DU också läst boken, eller om du TROR att alla dessa delar är icke-nämnda, baserat på Bloggbevaknings ”recension”/spoiler?

      Kanske inte så stor med tanke på att hon bor mer enkelt nu, och varför tror du hon släpper boken – för att tjäna pengar förstås.

        Enkelt? Bor i lägenhet ja, i Hollywood, med väktare i området och pool? Inte så enkelt. Snarare mer praktiskt för henne och dottern.

          Är vanligt med både pool och väktare i lgh-komplex i West Hollywood.

          Jag bodde så när jag var student. Kostar inga jätte summor.

    Tyckte sammanfattningen av boken var så bra att jag inte känner något behov av att läsa den mer 🙂

    Tips: Läs Sandra Beijers recensioner för inspiration, Camilla, de är väldigt välskrivna och fångar en direkt.

    Kommenterar hon någonsin ryktena som florerat om esk…service eller är det ”no go zone” för henne kanske? Alltid varit nyfiken kring det där men visst, hon har nog för mycket att förlora på att avslöja eventuell sådan verksamhet…

    Är riktigt paff hon skriver detta om maken men det är modigt av henne. Tyckte hennes inlägg om honom efter hans bortgång var så fina och man fick ju bilden av att de var själsfränder men nu undrar man om hon inte har det bättre såhär helt ärligt… Sådant beteende kan snabbt gå från misshandel till död. 🙁

      Är också förvånad över den biten. Bilderna som togs i inledningen på deras relation, när de reste jorden runt och tog de mest fantastiska av foton från olika platser i världen, påminde om det närmsta jag sett två själsfränder. Tråkigt om den bilden inte är sann men kanske tur i oturen då att han (förlåt ordvalet) inte blev så långvarig ?

        En person som kontrollerar och styr en relation inleder den mer än oftast med att hylla, lyfta samt kärleksbomba.

        Så de hade det SÄKERT fantastiskt i början.

        Vi får inte glömma att dåliga relationer inleds inte på noll, då hade de aldrig blivit en relation alls.

        Så intressant hur olika man kan uppfatta saker, jag tyckte aldrig att de verkade vara själsfränder men så har jag följt Elena sen hon flyttade till usa. Jag tyckte att allting kändes bara konstlat och inte alls så mysigt och kärleksfullt som hon har skrivit om sina tidigare förhållanden. Jag blev inte alls förvånad över vad hon avslöjade av sin man i boken, det enda som jag blev riktigt chockad över var hur han betedde sig på hennes förlossning. Fruktansvärt.
        (En annan K men orkar inte ändra pga modd)

          Hur var han på förlossningen?

          Vad gjorde han under hennes förlossning?

            Jag vill inte spoila boken helt ärligt utan jag tycker att man ska läsa den, även om det låter skitnödigt. Den är bara på 89 sidor.

              Haha va är det en hel bok på ynka 89 sidor?? Det är ju snarare en novell.

            Berätta nu!

        Man kan inte se på en bild, eller på 100 bilder, att ett par är själsfränder. Varför tror folk det?
        Åhh, ni ser så lyckliga ut…. när dom ler på en bild. Elena är ju dessutom modell så hon kan se lycklig ut framför en kamera, utan att vara det.

    Det här är inte en recension, det är en sammanfattning.
    Vad är poängen med att sammanfatta hela bokens handling?

    En recension tar upp språket, hur boken lyckas dra in läsaren etc…

      Det kanske inte är Camillas grej att recensera språk och kvalitet, det här är en skvallerblogg. Det finns bra bloggar som recenserar böcker, skrivna av läsvana bloggare ☺️

    Va hemskt, fick en liten chock nu över att han var sån… Kanske på nåt sätt ändå tur i oturen att dottern slapp växa upp med detta.. Kunde ju slutat illa även på andra sätt tids nog.
    Visar åter igen att pengar, utseende mm inte är = lycka

    Elenas självbiografi ger upphov till mycket eftertanke. Trots att boken inte är så lång innehåller den många avslöjande och får dig att vilja läsa vidare.
    Språkligt är den lättläst och lätt att ta till sig, samtidigt som den behandlar tunga ämnen.
    Jag rekommenderar denna för att få insikt i Elenas liv, få en förklaring till de val och gjort och hur hennes liv ser ut nu.

    Nä. Jag har inte läst boken ?

    Men va fasen, du spoilar ju hennes hemlighet direkt i denna ”recension” som bara är en sammanfattning. Började läsa just för att det stod att det var en recension (tänkte läsa själva boken själv sen), hade jag vetat att det var en sammanfattning som avslöjar i princip allt boken tar upp så hade jag aldrig börjat läsa detta inlägg.

      Och du kunde inte sluta läsa?

        Det gjorde jag såklart, men jag hann ju igenom första stycket i brödtexten där den stora hemligheten direkt avslöjades. Normalt sett spoilas inte sånt i recensioner. Skummade snabbt igenom ett par andra delar av resten av texten för att se om det kom någon recension, men såg att det fortsattes berättas om handlingen. Läste inte det närmre. Men helt ärligt kändes det lite skitsamma när den huvudsakliga grejen var avslöjad.

    Förstärker bara min fördom att det oftast är trasiga och osäkra tjejer som viker ut sig och hamnar hos Bingo…?

      Ja jag kan inte se varför en stark tjej som mår bra i sig själv vill hamna hos ett sånt äckel.

        Jag blev tillfrågad för 20 år sen, jag tackade nej trots att jag var trasig.

          Jag hoppas att det har gått bra för dig sen dess ❤️

            ❤ jag jobbar på det äntligen

              ❤❤❤

    Modigt att hon vågade skriva om sin man. Hon kände nog av varningsklockorna med honom, men hennes kärlek till honom tog över. Tyckte inte om henne när hon vek ut sig o slaskade med Bingo. Hade en f.d leverantör som var släkt med henne o tyckte bilderna i Slitz var läckra….?

      fast vill tillägga att jag gillar henne sedan hollywoodfruar, hon kändes äkta ?

    Detta var knappast en recension utan mer en spoiler.

    Men för mej funkade det, nu behöver jag inte läsa den…

    Varför anmälde hon aldrig mannen som förgrep sig på henne? Han borde sitta bakom lås och bom, istället kanske han begått andra övergrepp.

      Hon var ett barn? Att anmäla osv i vuxen ålder är säkert väldigt jobbigt då det framkallar trauma osv.

        Inte bara jobbigt utan helt meningslöst? Det finns väl preskriptionstid på alla brott utom mord- anmäler du inte ett brott inom en viss tid utreds det inte överhuvudtaget.

          Ja. Jag anmälde efter något sommarprat/poddintervju när jag var 40, och då var det preskriberat för jag var 12. Jag fattade väl själv att det inte skulle utredas, men önskade att hans fru & nu vuxna barn skulle se anmälan. (Men det skickas inte alls till gm.) Dessutom, i kopian på anmälan som jag fick, var namnet borttaget, och de stod att adress för händelsen var okänd trots att jag uppgav exakt rätt gata & nr.

      Men fan vad trist att du spoilade hela boken. Detta var ingen recension utan en sammanfattning.

      Hon var väl barn? Hur lägger man ansvar för att gå till polisen på en minderårig…?

        Väldigt litet barn också.

      Du kanske ska läsa boken?

      Om du läser boken ser du att hon vidtar återgärder för att undvika att mannen begår fler brott mot andra barn.

      Preskriptionstiden har gått ut om du inte uppriktigt menar att hon borde anmält som barn.

      Varför är det så ofta den här frågan som dyker upp? Alla orkar inte anmäla!!!! Hur svårt ska det vara att förstå? Plus hon var ett barn?! Jag har inte heller anmält min förövare pga ord mot ord och som vi vet så är det inte så ofta nån blir dömd i Sverige.

    Varför ser hennes mun ut sådär?

      För att hon pumpat läpparna, såklart.

    Lite oschysst mot henne kanske att skriva ut vad hela boken tar upp och handlar om, det tar ju lite bort syftet för folk att läsa den

    Märkligt vad många kända som går ut nuförtiden att de blivit sexuellt utnyttjade, något som ger uppmärksamhet och säljer böcker… så man undrar om det verklikgen är sant eller en strategi. Att hon bytte namn berodde nog på att inte en massa negativt skulle komma upp om henne om man googlade hennes namn. Så maken var ingen snäll man så det var som man trodde då att hon var med honom för pengarna och lyxlivet. Skrivs det inget om hur hon försöjde sig där över innan hon träffade honom? Känns inte som en bok man behöver läsa nu då det mesta vekar ha berättats här.

      Jo det gör det och läs boken. Du kan ju inte ta någon annans sammanfattning och tro att du förstår vad boken handlar om. Du kanske får en insikt om hur sexuella övergrepp lämnar spår och vilken skam barnet bär på. I boken står också varför hon ändrade sitt namn.

      Verkligen. Jobbade säkerligen som eskort.

        Försvann min kommentar helt CamCam eller är den i modd?

      ”… så det var som man trodde då att hon var med honom för pengarna och lyxlivet”

      Så behöver det inte alls ha varit. Han kanske var helt fantastiskt när dom träffades, och sedan har han visat sitt sanna jag mer och mer under årens gång. Det är inte så lätt att bara lämna en person som skadar en fysiskt och psykiskt. Man vågar inte, eller så är man naiv och tror att han kommer ändras.

    Varför kalla henne Natacha och inte det namn hon själv vill använda?
    ”Att Natacha berättar allt detta nu,” – det är Elena som berättar denna historia.

    Håller med alla andra om att detta inte är en recension utan en sammanfattning. ??‍♀️??‍♀️??‍♀️??

    Jag hade faktiskt blivit förbannad om jag var Elena och denna sammanfattning skrevs på en blogg som många potentiella läsare säkert läser.

    Sedan har jag en uppriktig fråga som jag hoppas ingen tar illa upp för.
    Varför är det okej att kalla Elena för Natacha? Om hon har bytt namn så är det väl Elena som är hennes namn och hon identifierar sig som Elena? Anledningen till min fråga är för att om det kom ett inlägg om Tone S och någon skrev kommentarer där de benämnde henne som Thomas så hade det ju blivit ett ett jätte liv? Jag förstår att transpersoner får mota otroligt mycket fruktansvärt- men varför är det ena okej och inte det andra?

    Frågan är genuin och jag hoppas någon påläst kan ge ett bra svar.

      Jag hoppas att Camilla använder sig av Natacha för att boken heter ”vem var Natacha peyre”. Annars är det såklart inte okej. Håller helt med dig om att recensionen saknas för övrigt.

        Ja, där förstår jag att di har rätt! men har även läst att vissa kommentarer med Natacha, någon idag men främst i tidigare inlägg om henne.

    Tack, kan ju avbryta min order nu och få pengarna tillbaka ??

    Jag tycker alltid det är problematiskt att uttala sig om en avliden person. Han kan ju inte försvara sig.
    Och jag får inte ihop det, relationen på sociala medier har varit guld och gröna skogar men boken visar något helt annat.
    Jag menar inte att det inte är sant. Bara väldigt… konstigt.

      Men snälla, hur många visar inte upp ett lyckligt liv på sociala medier och sen visade det sig att det inte stämde? Det är ju supervanligt? Läs på lite om våld i nära relationer så kanske du kan fatta lite.

      Jag håller med. Man bör alltid vara lite cynisk.

      Nej, det är inte konstigt. Det är så destruktiva förhållanden funkar. För alla som tycker att det verkar konstigt är mitt tips att läsa på om normaliseringsprocesser.

    Ja nu slipper man ju läsa den boken, tack för sammanfattningen…hmmm

    Väldigt intressant att läsa.. men. Det låter lite vinklat. Hade gärna hört att hon bemötte ryktena om otrohet, eskort och hennes egna dåliga sidor (vi har de ju allihopa). Det Ger mer pondus till boken.

      Det är väl mer så att det stillar din nyfikenhet? Men hon skriver ju inte den här boken för att hon ska försvara sig mot olika rykten. Hon delar väl med sig av det hon själv vill.

    Vad bra att du har sammanfattat hela bilen Camilla. Nu behöver ingen köpa eller läsa den. Även om jag gissar att det är en lättläst bok som troligtvis max tar någon timma från start till mål. I övrigt så är det märkligt att hon kommer ut med alla dessa avslöjanden om sin döde make nu. Och det blir ju väldigt problematiskt eftersom han så klart inte kan ge sin version! Hade varit en helt annan sak om han fortfarande levde. Nu känns det tudelat. Kan det vara andra saker inblandade? Antar även att hon släpper boken nu för att hon behöver pengarna. Men om han nu var ett sånt svin som hon påstår så är det ju oerhört bra att deras dotter inte behöver växa upp i ett sånt hem! Inget barn ska tvingas växa upp i ett hem där relationen ser ut så där.

    Men seriöst.. vad oschysst att spoila typ hela boken här, både mot läsaren men särskilt mot henne. Respektlöst ändå. Hade hellre sett en en mer seriös recension av vad du faktiskt tyckte och inte en sammanfattning.

    Dags att gå i skola Camcam? Detta är ingen recension utan en sammanfattning. Kan inte förstå varför jag efter denna utlämnande sammanfattning skulle behöva eller vilja läsa boken?

      Ja, jag är på tok för van vid att komprimera och sammanfatta när det är för mycket täääääääääxt för vissa här inne så den här gick av bara farten och blev som du skriver, mer av en sammanfattning än en recension.

    Undrar hur Steve Aoiki tar hennes ord om Michael (Steves bästa vän och manager)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.