Anna Book lägger upp filmer på okända barn på Instagram

Bildkälla: Anna Book Instastory

Anna är i Spanien och filmar okända barn som leker i en fontän. Redan här känns detta beteende obehagligt men det som är gränslöst obehagligt är att hon dessutom lägger upp filmerna på sin Insta-story. Hur tänker man då? Hur känns detta för föräldrarna?  Se hennes senaste Insta-story.

Bildkälla: Anna Book Instastory

Ni är ganska många som hört av er angående de filmklipp som Anna Book publicerat på Instastory.
Jag älskar personligen att sitta och titta på folk, det är både intressant och rogivande på samma gång, men det skulle aldrig falla mig in att göra så som Anna gjort här.
De pixlade bilderna kommer från Annas Instastory där hon filmat och publicerat klipp på okända barn som leker i en fontän.
Man kan hävda att det är harmlöst eftersom föräldrarna till dessa barn med största säkerhet inte återfinns bland Annas 56 000 följare, och det hade jag kunnat hålla med om…om det nu inte var så att Anna taggat själva platsen – Plaza Mayor –  i sina filmer.
Detta gör det SÅ mycket troligare att filmen faktiskt kommer kunna ses av människor som faktiskt kan identifiera barnen.

Ord som ”gränslös” och ”obehaglig” har använts i de mail jag fått av er för att beskriva det här.
Håller ni med om det, eller tycker ni att det är harmlöst att filma okända barn och publicera filmerna på sitt Instagramkonto med 56 000 följare?

200 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Spelar väl ingen roll vare sig man har 1 följare eller en miljon.. tänk om barnet och föräldern lever under skyddad identitet?

      Sen på bollen men.. Jag har inte skyddad identitet(sagt nej, vill inte överge hela mitt liv) men är förföljd och flyttar runt. Det hade varit på liv och död om den personen fick reda på var jag är. Jag måste ju givetvis handla och vara på allmän plats och det är en konstant oro

    Det är självklart inte okej att publicera filmer offentligt på andras barn, särskilt inte då hon även tar sig friheten att skriva texter till. Hon hade kunnat skriva precis vad som helst, riktigt obehagligt. Hon kommenterar hur barnet leker och hur det ser ut.. Kan lätt eskalera. Hade inte velat se filmer på mig själv när jag gör saker på stan.

    Tänkte samma tanke när jag såg att hon la upp sina stories igår.

    Även om det är högst osannolikt men tänk om barnen skulle leva under skydd och så tar Anna Book och filmar dem, lägger upp det på Insta och taggar platsen… Gränslöst! Jag hade blivit sjukt provocerad om det vore mitt barn hon filmade LÄNGE och lade upp.

    Jag tror att Anna vill väl men att hon snubblar över egna ben många gånger. När hon märker av kritiken tar hon det extremt personligt vilket påbörjar den välkända och onda spiralen av passivt aggressiva lives/stories som mynnar ut i svartvita selfies-inlägg där hon skriver om hur livet är kort och att hon ska skita i alla som vill henne illa från och med nu.. för att sedan börja om med något nytt halvtokigt ?

      Precis så. Snart kommer citaten och svarta bilder.

      Finns det ingen i hennes närhet som kan vägleda/stoppa/förklara vad som kan vara olämpligt att lägga ut på nätet? Tycker alla i familjen att det som kommer ut är ok? Så trasigt när folk saknar vanligt sunt förnuft och konsekvenstänk!

        Svar till anonym 21.36
        Har länge försökt förstå Anna och aldrig varit negativ i kommentarer mot henne på hennes Insta men ställde EN fråga som inte var kritik men jag rök!
        Men nu ju mer jag läser ju mer tror jag att hon är vidrig mot familjen om de skulle säga ifrån till henne ( oavsett vad det skulle gälla) så därför tror jag ärligt talat de låter henne hålla på.
        Jag har tyckt länge att nån skulle försöka få nån sorts hejd på henne men tror bara det skulle bli värre.
        Att lägga ut på andras barn är INTE ok!
        Men hon förstår inte detta.
        Jag förstår om ni som följer henne inte vill kommentera negativt på hennes Insta, för ni vet ju att ni blir blockade, men det gör ingenting om åtminstone nån tog modet till sig och påpekar det olämpliga i hennes beteende

    Å ena sidan är det här en offentlig plats men å andra sidan filmar hon specifikt barnet och lägger upp för en stor publik. Så ja, självklart är det här väldigt olämpligt och helt i still med Anna Books vanliga gränslösa beteende.

    Isabella Löwengrip ska börja ge barnen guldstjärnor om de gör vissa sysslor hemma. Låter det bekant? Hon testade samma sak 2019. https://www.isabellalowengrip.se/2019/03/18/ett-stjarnsystem/

      Ingen kritik mot dig och din kommentar men hon är så jäkla ointressant att jag inte bryr mig överhuvudtaget.

        Instämmer

      Är det så speciellt tycker du A att du måste rapportera om det här och lägga länk till hennes blogg? Är väl inget fel att göra det för att hon även tidigare testat att belöna med guldstjärnor en period eller vad menar du?

      Hon och tusentals andra föräldrar. På vilket sätt menar du att det är så spektakulärt att du skriver en kommentar om det här?

        Jag tycker att det är anmärkningsvärt att hon skriver om det som om det var första gången hon testar det. Tydligen funkade det inte sist eftersom hon slutade med det.

          Anmärkningsvärt? Tydligen? Meh.

          Fast hon skriver ju INTE att det är första gången hon testar det. Hon hoppas väl på att det ska bli en vana och rutin denna gång, de har ju satt upp kalendrar nu till och med. Barn tycker ju sånt är kul.

          Barn ändras mkt. Från 2019 till idag händer det extremt mycket i barnens utveckling. Tycker bara det är klokt att använda sig av belöningssystem. Och vet inte hur gamla hennes barn är nu – 6 och 8 kanske? Stor skillnad på 4 och 6. Och funkar det inte så är det absolut klokt att inte fortsätta ?

      En variant av ett belöningssystem de flesta föräldrar (& hundägare..) kör med? Även om du inte delar ut fysiska guldstjärnor berömmer du väl vissa grejer lite extra? Eller..?

      Det sjuka är att de inte får någon veckopeng om de inte klarat av att få guldstjärnan varje dag för ”inget tjafs”. Är ungarna verkligen så besvärliga att denna ruta måste vara med och hur formar man sina barn med en sån regel? Helt knäppt enligt mig.

        Målet ”inget tjafs” är ju dessutom väldigt luddigt och godtyckligt.

    Nej det är aldrig okej att filma barn och lägga ut till allmän beskådan. Det finns många föräldrar som verkligen inte vill att deras barn ska fotas/filmas och läggas ut. Orsakerna till detta kan vara många men respekt till alla föräldrar som värnar om barnens integritet. Skämmes ta mig fan säger jag till Anna.

    Hittade inget inlägg om Benjamin och Biancas framträdande på skansen? Iaf, det var väl okej. Men sorry Benjamin, att sjunga med Tommy Körberg ska man nog strunta i om man inte är Helen Sjöholm. Jisses vilken dålig sångare han är jämfört med Tommy! Platt fall. Det var pinsamt att se, låter som någon som försöker sig på karaoke halv fyra på morgonen. ??

      Men Benjamin sjöng nog inte för att jämföras med Körberg?
      Kul att de sjöng ihop ? de är vänner, och båda är stjärnor ⭐️⭐️

      Jag har aldrig hört Benjamin live förut och jag blev förvånad över hur högst ordinär hans röst är. Hade han dykt upp i The Voice eller Idol i USA hade han aldrig ens gått vidare från första uttagningen. Hans framträdande befäster tyvärr min fördom om att familjen Wahlgren inte skulle kommit särskilt långt utan sin mormors kontakter och namn.

        Man behöver bara höra gnället på radion för att stänga av. Och vem har lurat i hans syster att hon kan sjunga? Kanske hon kan, men inte i ”Den blomstertid nu kommer”. Det gnälls så det skär i öronen.

          Shit, du gnäller ju extremt? Kanske därför det skär i öronen ?

            Hörde du mig sjunga i duschen ?

              Nej hen syftade väl på din oerhört gnälliga kommentar tror jag.

                Jepp ??

                Men ojojojdå. Benjamin och Bianca gnäller när de sjunger. Det skär i mina öron. Min åsikt.

          Biancas röst lät inte stark live, i studioversionen måste de fixat en del med hennes röst.

        Fast vilken konstig jämförelse? De flesta stora artister hade aldrig lyckats i idol (där tittar man väl just på sång och en viss typ av väldigt snäv artistisk ”coolhet.”) Tror du Avicii, Thåström, Einar, Yasin, little jinder etc lyckats i idol? Grejen med Benjamin är väl inte bara hans ”sång”, han är ju både låtskrivare och producerar vad jag vet. En artist som kanske fallit inom ramen även för idol (jag gissar på det) men hans bredd är ju extremt mycket större. Och då är inte benjamins sång och musik något jag lyssnar på eller som faller mig i smaken men tycker ändå det är jättekonstigt inte se att han är en väldigt begåvad artist inom sin genre.

          Frågan är om han är begåvad med sångröst eller begåvad med rätt namn?

            Du envisas med att sångröst är den enda formen av musikalisk eller artistisk kompetens som går att ha. Varför?

              Haha! Därför att det är det han uppträdde med igår!

                Åh gud…jag ger upp.

                Även showmässigt.. En tråkig stillastående artist med sjukt bra röst är tråkigt att titta på. En med bra energi och hålligång och ok röst (såg inte, så uttalar mig inte huruvida rösten va) är betydligt trevligare ?

        Benjamin är framföra en producent, han är oerhört musikalisk och har producerat mycket musik och artister.
        Och självklart har det gått lättare med kontakter, men kontakter får inte folk att lyssna på och uppskatta musiken. Så han förtjänar allt lite uppskattning.

        Din kommentar befäster tyvärr min fördom om avundsjuka svenskar. ”Han ska inte tro att han är duktig. Han lyckades bara tack vare kända föräldrar.” Jo tjena..

          Men snälla nån det är ju så. SÅ patetiskt prata om avundsjuka svenskar. Dra nånstans där du slipper svenskar då. Om man inte håller med är man avundsjuk. Eller missunnsam. Eller rasist. Osv

          De hade inte haft en sekund i rampljuset utan deras mormor morfar och mamma. Inse det.

            Har du inte lärt dig att så fort man kritiserar något/någon så är man avundsjuk?

              Det beror väl på hur sakligt man kritiserar- med vilka argument? Låt säga att du har en ung kille som sjunger, skriver och producerar musik som det går rätt bra för. Bara som exempel. Om du då säger ”han hade inte platsat i idol enligt mig, därför drar jag slutsatsen han bara lyckats tack vare känd släkt” får du väl räkna med risken din kritik kan komma att avfärdas som avundsjuka gissar jag.

                I Idol bedöms man efter sångröst framförallt. Hade han dykt upp där och hetat Benjamin Johnsson hade han inte gått vidare hur duktig han är på att producera. Du drog upp låtskrivande och producerande när det som kritiserades här var hans svaga sånginsats.

                  Din logik är nog det mest fascinerande jag stött på idag. Du förstår alltså fortfarande inte att idol inte är den ultimata måttstocken på hur bra artist man är eller ens hur bra man sjunger? Idol är ett (snävt) format.

                  Var det idol igår eller allsång på Skansen?

                    Lotta på Liseberg

        Tycker både han och Bianca är grymma

      Men Benjamin sjöng ju jättebra igår, han var verkligen suveränt bra. Har aldrig hört honom sjunga så bra tidigare, nu fick han verkligen visa att han kan sjunga. Superbra konsert tycker jag. Inte alls pinsamt på något sätt. Förstod innan att Bianca skulle vara med och även att Tommy Körberg skulle vara med. Tycker det var den bästa av dessa ”scenen är din” på Skansen någonsin.

        Bäst av alla ”scenen är din” är Laleh 2014

          bästa var GES

          Hittar inte att kolla på det 🙁

      Såg ett klipp hos Pernilla. Man hörde ju ingen skillnad på syskonen? Båda lät som en tjej.

      Håller med, de hade inte varit nåt utan kända släktingar. Inte en chans i världen.

        Ni som använder det här argumentet för att förminska folks insatser – seriös fråga nu: gör ni det för att ni tycker det förklarar era egna tillkortakommanden? Alltså typ ”anledningen till att jag inte är rik och berömd är att jag inte har känd släkt.” Eller hur tänker ni?

          Varför tror du att det har något med våra egna liv att göra? Benjamin har en ordinär röst och har fått oerhört mycket gratis genom sin familj. Varför försöker du få det till att han är någon sorts gigantisk naturbegåvning som kämpat sig till allt?

            Därför att ha fått något gratis genom sin familj är ett väldigt långt steg från att öht inte ha egen talang eller behöva arbeta när man slår igenom? Vadan behovet att 100% förminska någons insats grundat på att personen har en känd familj?

              För att han har en ordinär sångröst som inte skulle tagit honom någonstans om hans mamma inte varit Pernilla Wahlgren…..

              Tror du Benjamin hade haft samma kontakter inom musikbranchen utan sin mamma? Tror du han hade blivit lika stor om han hette, som ovan skrev, Benjamin Johansson? Mycket av hans kändisskap har väl kommit genom Wahlgrens värld, tack vare sin mamma.

            (Är på din sida, men detta kommentarsfält är som att sitta på en jobbig släktmiddag ?)

              På denna blogg får man absolut INTE ha en motsatt åsikt om Wahlgrens. Mycket känsligt ämne här inne!

        Möjligt att de inte varit där de är idag utan sin kända mamma men Benjamin har ju talang och är en duktig scenartist, han sjöng väldigt bra igår. Bianca sjöng lite svajjigt i början och att vissa vill få det till att hon gjorde scendebut är trams och fel. Nej det var ingen scendebut för henne hon har sjungit på stor scen framför publik i tv med Benjamin även tidigare, och ihop med Martin Stenmark bland andra och Bianca sjöng även då solo så det var ingen debut igår.

      Håller helt med. Som person har jag verkligen gott öga för Benjamin, men han är verkligen inte en bra sångare . Han har ärligt talat inte rösten. Närvaro på scen, absolut. Men som artist ska rösten och låtarna nå ut när man som mottagare bara lyssnar utan att se en artist.

      Men det var ju ett riktigt bra framträdande. Tror inte han är ute efter att jämföras med Tommy Körberg (han sjunger ju tom Celine Dion av stolen som vi vet). Du måste ju erkänna att både Bianca och Benjamin har talang även om de inte låter som Körberg.

        Talang har de säkert, men inte som sångare.

        Håller med om att det var ett bra framträdande och klart Benjamin inte tror att han sjunger lika bra som Körberg och var självklart inte ute efter att jämföras med honom haha. Benjamin sjöng mycket bra igår och är en bra musker och scenartist. Han har talang och bredd. Snygg har han blivt också wow, han har alltid varit snygg men nu har han blivit en man. Sa redan när han var liten att det kommer bli en snygging och en stor artist av honom, han var ju ett fullblodsproffs redan som nioåring liksom.

        Måste man ju inte alls erkänna om man inte tycker det? ?

      Jag tycker om båda två! Ska kolla och njuta

    Anna Book är inget annat än ointelligent och gränslös.

    Hade jag sett att nån random person filmar och lägger upp videos på mitt barn utan lov – då jääävlar. Vem gör så? VEM tycker det är intressant att se? Och föräldrarna/vårdnadshavarna har ju ingen aning om vem människan som filmar är ?

    Hon berättade om det igår i sin live och sa att hon ska lägga upp det i story så vi får se ?

    Tycker det hade varit intressant om någon filmade eller tog kort på henne i bikini på stranden och la upp. Skulle det ta hus i helvete eller skulle hon inte bry sig?
    Menar, hon har haft live och zoomat in på badvakter och sagt att det är trevligt att vila ögonen på dom (eller något liknande), filmat runt på stranden och i vattnet.

    Detta är en av anledningarna att jag inte gillar att bada där det är mycket folk, jag vill inte hamna på internet i bikini?
    Låter som en gammal kärring men avskyr verkligen den delen av sociala medier.
    Som tex alla influencers som tar bilder på restauranger och alla i bakgrunden som kommer med på bild och sen ligger uppe för hundra tusentals-miljoner följare.
    Sen får man väl ta kort på allmänna platser och lägga upp hur mycket man vill, men jag skulle hata att upptäcka att jag var med på en av Biancas bilder tex. Men bara jag som är konstig kanske ?

      Eller på gym. Om jag lyckas ta mig till gymmet, så vill jag inte upptäcka att det sen är filmat i en vlogg och hamnar på Youtube ?

      Till och med jag, med låst konto och drygt 100 följare, väljer att blurra ansiktena på människor jag får med på bild. (Klapp på min axel, I know) ?
      Det är så himla enkelt, några duttar på skärmen så är det gjort.

        Du förtjänar mer än en klapp på axeln!

        Så konstigt att dom inte gör det.
        Sen när dom sitter där med munnen öppen och försöker se sexig ut eller vad det är (all tid, hur många bilder tar dom osv), varför vill man då förstöra bilden med någon människa i bakgrunden som har munnen öppen och försöker trycka in en gaffel med lite för mycket mat på i munnen?

          När jag får en nygräddad pizza är jag allt annat än passande på bild. De första minuterna går det undan eftersom jag älskar ost som trådar sig.

      Jag bor i närheten, kanske ska smygfota henne och lägga upp bilden på FB? Vad tror ni hon skulle tycka om det?

        Ja snälla gör det!

        SNÄLLA!!! Det hade varit såå kul!

        Tror hon hade gråtit ut i tidningarna sen att det är så jobbigt att vara känd för man kan inte ens ha semester ifred, hittat ditt telefonnummer och ringt dig också.
        Kanske hon blir mindre arg om du kör med filter på bilden iaf?

          Om någon tog en extremt smickrande bild på henne, Photoshoppade henne ”lagom” smal, gjorde henne modellsnygg, tror ni hon skulle bli arg då? Eller är det bara osmickrande bilder som skulle göra henne arg?
          #tunnarehudänTrump

            Intressant tanke!
            Antingen tagit illa upp att någon gjort henne smalare och sådär, att hon är perfekt som hon är eller blivit glad att hennes fasad att hon inte gått upp i vikt (inget fel på det men man behöver väl kanske inte ljuga), äter som en sparvunge etc inte blev förstörd.

            Hon är ju en sån som lägger upp filmer och bilder på andra, gärna osmickrande, utan att fråga men alla som tar en bild på/med henne måste hon få godkänna innan det läggs upp.

              Ja det är rätt genomskinligt när ”vänner” lägger upp bilder och sen försvinner de inom någon timme när Anna sett den…

            Nej, det skulle hon nog tycka var okej. Annas akilleshäl är hennes kroppsuppfattning.

        Kan du inte göra det och skriva texter som tex ”kolla vilken gullig människa jag såg, måste bara dela med mig” ?

          Hade varit såå sjukt kul! ?

          – Titta vad gulligt! En tant och gubbe som tvålar in varann i uteduschen. Kanske fann varandra på Suckunges bilbingo.

        Tagga #märsta

          Hade varit mer korrekt att tagga #torremolinos då det är där hennes lgh egentligen ligger. Dvs inte #benalmadena som hon brukar tagga…

        Vore kul men räkna med uthängning, polisanmälan mm om hon kommer på dig! Anna är kändis och att ta kort på henne/publicera utan hennes skriftliga tillåtelse är ”stalking”. Vi vanliga dödliga gäller andra regler för.(obs sarkasm)

      Nej, filmandet på sociala medier är ett gift. Allt ska filmas och jag tror det bidragit till att tex ingen verkar vilja byta om och duscha på gym längre. Själv vill jag inte heller bada på stränder där det vistas en massa folk med mobiler. Man vet inte om någon idiot filmar (räcker att det är något tjafs mellan främmande eller gripande så ska mobilen halas fram) och det är många som känner osäkerhet i att visa sig i baddräkt eller bikini. Ja, man får fotografera på allmän plats, tycker det vore tråkigt om gatufotografering(som är en legitim konstform som funnits LÅNGT innan sociala medier) skulle dö ut. Men sociala medier-missbruk har gjort människor paranoida och jag förstår det. TikTok och annan skit bara vädjar till uppmärksamhetssökande, dumhet och brist på omdöme/respekt för andra. Det är ett verkligt problem.

    Detta bör och ska anmälas.

    [Borttagen kommentar]

    Det är otroligt märkligt och obehagligt beteende, även om hon säkert inte menar något illa. Men jag hade blivit väldigt illa till mods om någon filmade mitt lilla barn sådär ?

    Ärligt talat sjukt obehagligt och sjukt gränslöst. Möjligen bryter det mot FNs barnkonvention också men är inte någon expert direkt… Hade det varit mitt hade jag blivit rasande

    Jag tycker inte att det är ok!

    Jag tycker att det är alla människors rättighet att röra sig fritt utan att riskera att hamna på en annan människa sociala medier. Det kanske inte är olagligt att filma och lägga upp (nu vet jag iofs inte vad de spanska lagarna säger) men det finns ju mycket som inte är ok trots att det inte är olagligt.

    Tycker inte det spelar någon roll om det är barn eller vuxna som blir filmade. Jag hade tyckt det var obehagligt att blir filmad och publicerad någonstans utan min vetskap.

    Som en äldre herre i vår lokala facebookgrupp som filmade en tjej som tog ett morgondopp i vår kanal tidigt i våras. Tjejen hade bikini på sig men till bilden som han publicerade i fb-gruppen lade han texten ”våren nalkas och med det finns det många fina vyer att vila en gammal mans ögon på” och vidare skrev han att han stod och betraktade kvinnan under en lång stund och bilderna var uppenbart smygtagna bakom en buske.

      Jag hoppas verkligen folk protesterade!

        Den enda som protesterade var jag. Han hade fått massor av likes på bilden, flera kommentarer från människor i blandade åldrar och kön som bara skrev uppmuntrande saker. Jag skrev att jag tyckte att både hans bild och text var högts olämpliga och att jag inte skulle bli glad om det var mig han hade råkat fånga på bild.
        Jag fick inget medhåll alls på det så antar att det bara är jag som är känslig ??‍♀️

          Usch! Bra att åtminstone du sa ifrån. Fanns säkert fler som tyckte det var fel men inte vågade skriva det.

      Men usch.
      En fråga bara vad tycker ni om att influensers som filmar till youtube eller insta mitt på stan? Jag tänker typ klädaffär, mataffär och ni råkade hamna där i ett hörn. Vad tycker ni om det? Stör det? Är det inte obehagligt? Jag bor uppe i Norrland så problemet finns typ inte men i tex Stockholm är det väl vanligt. Är det inte läskigt eller obehagligt om ni förstås inte vill vara med på bild?

        Jag bor väl mer centralt än du antagligen, men skulle bli väldigt arg om jag blev filmad eller fotad. Har en stark integritet. Mycket skit som normaliseras.

          Att man hamnar i bakgrunden på någons film eller foto är dock något man måste acceptera när man befinner sig på offentlig plats. Det är inte olagligt att filma eller fota så att allmänheten hamnar på bild. Så kallad kränkande fotografering är dock olagligt men det är det knappast för att jag hamnar i bakgrunden av en bild från en restaurang eller café… Vill du inte vara med på bild, flytta ut i skogen eller klä dig i burka.

            Du måste vara en influencer utan folkvett. Och troligen ung.

              Oavsett har hen rätt.

              Haha, nej jag är 45 och kan lagen. Du kanske ska se ett nyhetsinslag någon gång och räkna hur många personer ur allmänheten som hamnar på bild? Tror du SVT, TV4 etc har frågat alla dem om explicit tillstånd?

                Är du dryg eller dryg?

                  Är du dum eller dum? Vill du inte hamna på bild, gå inte ut.

                    Det är du som tjatar om lagar. Varför? Har jag antytt något om lag kl.16.16? Din läsförståelse är kass. Svär aldrig i trafiken innan du vet om något olagligt skett. Känslor och åsikter får man tydligen inte ha.

      Sånt äckel till människa. Hoppas han får en snyting nån gång. Nån pojkvän, bror eller pappa skulle kunna tappa humöret rejält.

        Eller tjejen själv? Kanske inte var alls så du menade men din kommentar osade av hederskultur.

          Jag lovar, hederskultur äcklar mig. En kvinna får gärna sänka idioter om de fysiskt fixar det.

          Hederskultur? Då hade väl tjejen i bikini varit det första offret?

          Förlåt men män är i normalfallet starkare rent fysiskt så vad är konstigt med att önska att en manlig släkting ska tappa humöret? Klart tjejen själv kan säga ifrån men de flesta män blir mer rädda för en annan man.

            Äntligen nån som fattar. Eftersom okända män gillar den smygtagna bilden så lär väl en närstående man vara det bästa alternativet.

            Min ursvenska kusin hade definitivt inte godtagit sånt snuskbeteende om sin dotter. Han hade verbalt fått vederbörande att ångra sig.

    Inte så bra gjort men jag tycker det var värre att T. Lindgren lade upp en massa storys där hon romantiserade och glamourfierade mafialiv, inte så bra med tanke på alla unga följare hon har och med tanke på hur det ser ut idag med gäng och bråk. Inte så konstigt att det ser ut som det gör i samhället idag men hemskt är det. Såg någon skrev att As son A bor i spaninen nu, hoppas han inte tillhör något gäng där, det finns ju tydligen en del svenska k r i minella gäng som härjar i spaninen.

      Idag igen ? Vi har förstått att du ogillar det där nu.

      Förlåt men alltså känna lite löjligt att haka upp sig på något sådant. Tror inte någon vill bli en maffiaboss pga Therese.

        Löjligt verkligen, i dessa tider? Att romantisera v a p e n och m a f f i a liv? Har du missat hur det ser ut idag med gäng och vilka metoder som används, vad diverse rappare gjort osv. . Det finns redan många bossar tyvärr och d r o g e r och v a p e n flödar. Lyft blicken från denna sida, öppna ögonen och se dig om så förstår du det olämpliga i det och hur världen ser ut idag. Skrämmande är det.

      Men gud så du tjatar om detta. Och NEJ det är absolut inte första gången du kommenterar detta.

        Har jag påstått att det är första gången jag kommenterar det? Nej. Varför skulle jag inte få säga det igen, är det att tjata verkligen? Jag tycker det var olämpligt och osmakligt och konstigt att komma ifrån henne men tydligen är jag ensam om det eller får man inte säga något negativt om Therese kanske.

      T kanske rekryterar till A:s spanska gäng?

    Bra kommentar och tanke ?
    Tror inte Anna skulle uppskatta om någon la upp henne på insta i bikini på stranden, hon har ju visat sig i bikini vid något samarbete , men knappast hon vill visa sig i bikini om någon annan filmar ?

    Däremot ser familjen Book ut att ha det väldigt bra i Spanien i deras egen enkla boning ?

      Det här skulle vara ett svar till en kommentar lite högre upp ?

        ☄️

      Vad är det med Anna och göra guacamole varje frukost?

        Hon tycker förmodligen att det är gott och Spanien har de bästa avokadosarna.

        A la Anna

        Ser inte gott ut, tyvärr.

      Nej, antagligen inte ?

      Verkar väldigt fint där, aldrig varit i Spanien men ser trevligt ut!
      Roligt dock att när det var 30+ gradet i sverige så var hon inne, solade solarium, körde live 5+ timmar och blev irriterad när folk frågade hur varmt det var hos henne för ”jag bryr mig inte om sånt. Det är varmt och skönt, det räcker för mig”.
      Men i Spanien är graderna med på varje bild och ligger vid havet/poolen hela dagen ?
      Sen är det självklart annan värme utomlands, men sola solarium när hon kunde legat ute och solat på deras altan är konstigt.

      Men hon är verkligen i semestermode nu, pratar massa spanska och allt!

        Det görs ju reklam för solariet är ju därför.

          Så hon tjänar pengar på att göra reklam? Eller får hon bara sola gratis för hon gör reklam?

        Haha ja ?
        Håller med dig ☄️ Igen!

        Tycker det ser mulet ut på varje bild.

      Om Anna inte får hålla en blomkruka för att dölja magen som hon gjort på egna bilder, då blir det till att ha nån form av skyddsutrustning på sig för fotografen. Och en snabb bil och körteknik som Ryan Gosling har i filmen Drive.

    Vilket jädrans liv det hade blivit om situationen varit det motsatta, dvs om hon blev filmad.

    Om hon frågar föräldrar och barnen är det ok. Det är barn som leker.

      Nu tror jag knappast att hon bett om samtycke MEN om hon hade gjort det är jag 110% säker på att hon hade skrivit det. Anna tar nämligen varje chans hon kan att visa sig ”duktig” och godhjärtad.

      Jag frågar alltid mina vänner om jag får lägga ut ”denna” bilden på hen, eller på deras barn. Även deras djur. Jag vill att folk frågar mig, så då respekterar jag vad de tycker också

        Har jag också gjort med grannens kanin.

        Varför känner man överhuvudtaget behov att lägga ut bilder på andras barn? Jag har inte lagt ut en enda bild på mina barn, det har däremot en vän gjort, utan att fråga. I syfte att skryta(?) om ”bebismys”. Helt obegripligt.

    Förresten, när vi är inne på Book så måste jag fråga en sak.
    Jag har inte växt upp med två föräldrar så jag har verkligen ingen aning om hur två föräldrar funkar ihop och en ”hel” familj, men är det vanligt att föräldrar pratar om sex med varandra framför barnen?

    Igår sa Anna i sin live ”Älskling, en sa att kanel är bra för sexlusten så du får hålla dig borta från den! Du behöver inte mer lust, allt är redan bra och inga problem med vårt sexliv” (minns inte exakta orden, men ni förstår). Vanessa var där, hon är ju vuxen men jag skämdes och blev obekväm av att höra det där. Annas blick när hon säger det till Roberto, hur hon säger det, hennes skratt..
    Vill man höra sånt från sina föräldrar? Brukar man prata så öppet om sitt sexliv?

    Såklart kul om ens föräldrar är lyckliga och alla känslor inte dött ut, men blev nyfiken hur det brukar vara fast det såklart skiljer sig mellan olika familjer.

      Nej jag hade aldrig pratat så inför mitt barn. Även om sex är naturligt är det inget barn vill veta om deras föräldrar.

      Äckligt med översexuella människor som måste prata sådär inför barnen.

      Nej, tror inga barn både i ung ålder och vuxna barn vill höra om deras föräldrars sexliv och lust.

      Nej urrrk för att höra om föräldrars sex! Det vill man verkligen slippa.

      Alltså.. Barnen är ju vuxna, och jag tolkar hennes tjat om det är ironiskt. Och är hon inte det, så är barnen uppväxta med det och tycker inte det är nåt konstigt.

        Det gör väl inte saken bättre, att barnen levt med detta hela livet. Inte undra på att det gått snett.

    ”Dör för den här lilla…” Blir så pinsamt när hon ska vara ung i sitt sätt att tala och skriva.

      Så dumt uttryck ?

    #olagligt

    Wtf vad håller hon på med? Så j* läskig Anna är. Herregud

    Anna är alltid GRÄNSLÖS och en riktigt obehaglig människa med för mycket fritid.

      Vad gör hon ens nu? Sångare är hon ju men har inte direkt hört något från henne på sådär jättelänge. Jobbar hon som influenser?

        Tror inte hon tjänar många kronor på det, vad jag förstår får hennes liv ut på att tvätta, bädda rent i sängen 7 dagar i veckan typ och pass upp dom vuxna barnen

          Hur kommer pengarna in? Abc? Memmo?

            Roberto.

    Någon mer som idag har en samsungreklam som följer med när man scrollar kommentarsfältet. Finns inget kryss i något hörn, bara mute och watch live. Den tar upp halva mobilskärmen och försvinner bara den stund jag skriver en kommentar. Hur får man bort den?

    Och nej, jag vill inte ha adblock då det förstör på vissa andra sidor.

      Yes.. så störigt.
      Efter några sekunder kommer dock ett kryss i högra hörnet, men sjukt irriterande.

        Kommer inget kryss för mig… väntade rätt så länge. Men då är det inte bara för mig i alla fall

        Råkade klicka när jag scrollade vilket är meningen såklart. Klart irriterande och motverkar sitt syfte som reklam.

      Ja, se till att fixa detta Camilla!

      På de flesta webbläsare kan man ladda ner en applikation som veter uBlock. Den blockerar all reklam på dator och mobil. Jag använder den tillsammans med Mozilla Firefox och ser inte en enda reklambild på någon sida.

    Hade en gång en treåring på besök en varm sommar. Fick springa naken i värmen. Bajsade en stor hög under äppelträdet. En Anna med kamera hade varit förödande för barnet.

      Nä men det hade däremot Laila Höglund filmat/fotat. Hon la ju ut på sitt bajsande barn ?

        Så sjukt.

          Riktigt!

    Jag skulle inte gjort det iaf. Känns inte normalt att filma random barn öht.

    Annas lives senaste veckorna har varit helt sjukt underhållande, känns som att hon är på bristningsgränsen till totalt förfall.
    Passivt aggressiv

      Fan att man är blockad, helt utan anledning.

        Jag med. Kanske för att jag följer hennes tokiga fd väninna.

          Vem?

          Lika gränslöst som när hon fått Mys 10,5 åriga son att duscha och byta kläder som om han vore 2,5 år, sedan la hon ut flera stories om det.

          Jag skämdes.

            Det var pinsamt. Att Jonas tillät det var också pinsamt.

              Vad ska han göra?

                Han stod ju i köket samtidigt som Ludvig förnedrades. Hur enkelt som helst. -Radera filmen Anna. Det där är inte okej.

                Lätt som en plätt.

                  Ja du har rätt-

      Ett tips är att följa henne med ett privat konto där du är aktiv. Tydligen så blockerar hon privata konton som inte har några inlägg eller följare. Hon är EXTREMT paranoid….

      Men eller hur?! Igår blev hon typ förbannad för att någon frågade hur varmt det var i poolen ? ”Inte faan vet jag, det skiter väl jag i, det är skönt!” Varför ens ha en live när hon bara blir arg? Verkligen passivt aggressiv i typ varenda svar, förutom de där hon är arg på riktigt och svär och håller på. Pratar som en PH-deltagare gör hon också, samma ordförråd ?

        Det finns nog inte en enda fråga som är säker att ställa. Det som funkar ena dagen väcker raseri dagen efter. Motherfuckers ⚡????

        ?? Hon bryr sig inte om vattentemperaturen men i precis VARJE inlägg i Insta-stories skriver hon hur fantastiskt varmt det är i luften. Inte i bastugrader utan i Celsius. Antar att syftet är att vi andra ska bli avundsjuka? Ungefär som man gjorde på 70/80-talet när man skickade vykort och berättade hur varmt man hade det ?

    Så otroligt märkligt. Och ifall hon/andra som gör liknande skulle svara på kritiken skulle det låta så här:

    ”Men SNÄLLA, HUR kan man ha något negativt att säga om barn som leker?!!!! JAG personligt ser bara det fina i det!!”

    Alltid ”god dag yxskaft”-respons.

    Varför fastnar vissa kommentarer?
    Är vissa ord blockade och därför måste kommentaren godkännas? Eller hur kan man kommentera saker och sen plötsligt fastnar en.

    Idag fick man inte bara se ett glas på genomresa i lägenheten. Idag kom tallriken också ??????????

    Fast det ser trevligt ut med en lägenhet i värmen. Där är jag då avundsjuk. (Även fast jag inte hade valt att resa utomlands nu såklart).

    Hon måste ha fått en del kommentarer om klippen. För man kan inte kommentera på hennes inlägg. Skulle tagit bort klippen oxå. Skulle aldrig få för mig att lägga ut andras barn men så lägger jag inte ut mina barn heller. Klart man frågar först när hon verkligen zoomar och filmar just dessa barn. Sjukt obehagligt. Inte fattar hon ju själv att det är hon som gör fel. Inte ens värt att försöka tala om det för henne. Typiskt det är fel på alla andra inte mig.

    Usch. Obehagligt respektlöst och ansvarslöst. Nej så gör man inte. Man måste respektera alla oavsett kön, etnisk tillhörighet, läggning och faktiskt även barn.

    Här gnälls det så det står härliga till, men sen lägger ni själva ut bilder på era egna ungar…Dubbelmoral…och ja, jag kan vara rätt säker på att det stämmer, då de flesta föräldrar nuförtiden är gränslösa med vad de delar med sig av sina ungar…

      Är väl för sjutton inte dubbelmoral att själv välja vad man delar med sig gällande sina barn där man förhoppningsvis också vet vad man har för följare, än att ett creep lägger ut för 50k följare (även om de flesta säkert är köpta och aldrig ser det hela)

        Ingen vet vem ungen är som Anna la ut, alla vet vem ungen är som du lägger ut.

          ”Alla” ? Man kanske har släkt och familj och vänner.

            Hört talas om att kopiera bilder? En gång på internet, alltid på internet.

      Nej du här läggs inte ut några bilder. De få bilder jag lägger upp på Fb på mina barn (lägger aldrig upp på Instagram) har barnen godkänt, och trots att jag bara har ca 100 vänner anpassar jag så att bara familj och släkt kan se dem. Allt annat skulle kännas sjukt konstigt.
      En av dem lägger själv upp bilder på sina konton, men hon är snart myndig.

      Man bestämmer själv vad man gör med sina egna barn utifrån den lagstiftning som finns. Andra människor i övrigt bör man låta bli.

      Kolla in kontot ”Sveriges roligaste barn” på insta, där kan vi snacka om gränslösa föräldrar! Det Anna gjort här är en fis i rymden.

        Nej, det är det inte för att det är någon annans barn. Dessutom som många skriver finnas risker om man ex har skyddad identitet.

      Nej lägger inte ut bilder på varken mina eller andras barn. Inte ens på min låsta instagram. Tillhör hyfs

        Du tillhör en minoritet.

    Vem filmar när man ger sin dotter ett glas lemonad????

    Hon har verkligen för mkt fritid. Vill bara visa sin snällhet. Genuint snälla har inte de behovet, de känner det inom och det räcker!

    ???

      Hon höll inte glaset bakom ryggen och lät Vanessa välja hand hoppas jag. – Sorry älskling, nu dricker mamma istället.

    Att sen påstå att ungen är hög som en vattenstråle blir lite tokigt. AB är väl inte känd som nån mästare i svenska språket, men t.o.m hon borde veta att ”lång” är korrekt och inget annat.
    ”Hög” kan hon använda när hon beskriver nån av sina egna avkommor ist.

      ?

      ??

    Hon är absolut GALEN och GRÄNSLÖS samt helt jävla TOKIG ??? FRUKTANSVÄRT underhållande DOCK

    osmakligt deluxe, som vanligt när det kommer till Book! Lika osmakligt som när hon livear och gärna håller på med sina tittar, kletar på Roberto och senast när hon skulle visa frukosten på bordet zoomade hon in vanessas bröst, kanske porrbranschen kunde vara nåt för Anna?

    Hoppas att polisen i Spanien har fått kännedom om detta. Det hon har gjort är olagligt om hon inte har föräldrarnas samtycke, vilket hon naturligtvis inte har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.