Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

479 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jätte förvånad över att det inte kom ett inlägg om Benjamins uppträngande idag! Vad tyckte alla? Var det vara jag (och alla kändisar då..) som tyckte det var kanon?

      Äsch, så jäkla bra är han inte. Det finns bra mycket bättre killar som sjunger.

        Nu va ju inte det frågan.

          Ok, hans uppträdande var inte så fantastiskt. Bättre svar??

            Mja. Det va ju inte heller frågan om man ska vara sån ?

              Det frågas vad man tyckte och svaret är: Tyckte inte att det var bra.

                Oj.

                  Vaddå oj?

          Jag undrar om någon som är musikaliskt skolad kan svara på varför Benjamin får så ofantligt mycket beröm? Han är så vitt jag kan höra en medioker sångare (för att vara artist, klart han sjunger bättre än amatörer) och syrran hans är också duktig. Inte konstigt eller förvånande med tanke på familjen de kommer ifrån. Men hur som helst. Allt detta beröm för hans artisteri samt låtar, är det så bra som folk säger? Folk gråter under Den blomstertid nu kommer. Jag förstår inte varför den låten är så hyllad? Jag tycker det är tråkigt att psalmen ”gjorts om” till en vanligt låt men hade kunnat köpa det mer om låten de facto varit bra. Men jag kanske har fel? Är den bra?

          Jag missunnar honom inte framgång, jag fattar bara inte vurmen för hans artisteri samt musikskrivande. Och så alla dessa influenser/artister/annat känt folk som hyllar honom i det oändliga. Är det bara vanligt Instagram-fjäsk? Jag säger som sagt inte att han inte kan sjunga. Jag förstår som sagt bara inte vurmen eller när folk skriver att han är Sveriges bästa sångare och dylikt. Vad anser ni kunniga? Det hade varit intressant att höra hur ni tänker.

            Har också funderat på detta! Håller också med om att han kan sjunga och visst är duktig men förstår heller inte hela hypen och att han skulle vara nån sorts musikaliskt geni? Men så är jag själv inte alls kunnig i musik så vet egentligen ingenting.

            Bara för att poängtera. Det är klart att jag vet att han inte är Sveriges bästa sångare och det blir ju så fånigt när folk jämför honom med exempelvis Tommy Körberg. Men ja. Varför skriver allt ”vanligt” folk så? Har de ingen som helst koll på musik eller vill de bara synas i hans Instagramflöde? Det är ju både barn och vuxna som skriver detta.

              Folk är lobotomerade. Jag läser på riktigt att Bianca är ”vacker”. Det är hon ju objektivt sett inte, ett långt ansikte med fillers är möjligen en söt tjej men vacker är något helt annat.
              Det är som om dessa två just nu är ”skönheten” och ”sångaren”
              I Sverige och ingen kan tänka själv. Men

                Jag tycker absolut att Bianca är vacker. Både innan och efter fillers. Och hon sjunger superfint!

                Jag tycker Bianca är jätte vacker både med och utan fillers?

                  Jag tycker också hon är jätte vacker. 🙂

                Är skönhet objektiv verkligen?

                Fyfan vilken äcklig kommentar. Men vad förvänta sig av folk här. Med ditt ”objektiva” skitsnack så är skönhet bara om man är lång, vit, blond och blåögd, eller hur? För det är ju världsstandarden. Så nu kanske du sitter och grinar hemma och tänker men herregud Beyonce är ju jätte snygg! Ja exakt, det finns inget objektivt och helt ärligt så är väl Bianca objektivt skitsnygg. Oavsett fillers. Och glöm inte den perfekta kroppen också.

                  Såg ingenstans att det handlade om att vara blond och blåögd?

                  Nej det handlar om ett symmetriskt ansikte med tilltalande proportioner. Om du tänker på till exempel 90-talsmodellen Naomi Campbell så har du en klassisk skönhet. Bianca har långsmalt ansikte med lång näsa, jättesöt men absolut inte vacker.

            Jag är inte musikaliskt skolad så jag förstår att det inte är min åsikt du efterfrågar, men min ”oskolade” åsikt att musik är som annan konst, den är bra när den skapar positiva känslor. Jag kan inte svara på varför, men jag blir rörd när Bianca sjunger Sommartid. Jag fastnar även för vissa av Benjamins låtar. Har inga vetenskapliga ord för detta och skiter i om han ”objektivt” sett är ”bra”. Till mig når han fram. Däremot har jag svårt att tro att någon musikaliskt skolad person har någon vetenskaplig förklaring på varför.

        Fast frågan var ju ”vad tyckte alla?” Och då kan man ju svara ”Så jäkla bra var han inte”. ?

      Han uppträder väl hela tiden? Vad är det som är så märkvärdigt? Så trött på att se dom överallt om jag ska vara ärlig.

        Så bittra människor det sitter här inne alltså. Jag kollade på det och hade inga vidare höga tankar om honom men oj vad bra det var

        Jo, men jag har aldrig sätt honom spela så länge innan utan bara någon minut här och där. Och har nog alltid tänkt att han är lite överskattad utan att ge honom en riktig chans; men igår så blev jag jätte förvånad och positivt överraskad ?. Tyckte flera låtar var bra, att det var vackert och musikaliskt – och jag älskade både hans stil och dans. Jag

      Du frågar i heeelt fel forum, här gömmer sig alla negativa som måste svara på såna här frågor fast eg inte på det du frågade om ? Och just det, de måste även tala om hur han glider på räkmacka osv osv osv istället för att scrolla vidare och hitta nåt de intresserar sig för ?

      (Såg lite klipp, tyckte det verkade vara en bra show!)

      Mkt tjat om det idag. Är han en influencer? Varför ska Camilla skriva om honom? Håller med om att han är en medelmåttig artist.

        Och nej, jag är inte aaaavundsjuk. Vill inte va sångare.

          Hon skriver väl om vad hon vill ? men jag var förvånad då han om inte annat har band till massvis av influenser; samt att Camilla verkar ha ett rätt stort musik intresse ?

        Undrar samma sak, varför ska man skriva om hnm på en blogg som handlar om sociala medier, borde C skriva om alla som uppträder på Skansen?
        Menar inte otrevligt eller drygt på ngt vis, undrar bara varför det är förvånande att det inte skrivs om hans uppträdande?’

          Inte alls konstigt om hon inte skriver om honom, allt hinner man ju inte skriva inlägg om och inte konstigt heller om hon skriver om honom. Han håller ju på med sociala medier, är kändisbarn som det skrivs och visas mycket om.
          Att vara kändisbarn, bror till en av Sveriges största flunsa, sjunga sisådär men köra bra moves på scen gör ju att han toppar listan ändå. Det är nog (som Bianca) många barn som gillar den snygga och ”galna” personligheten som ger dem mycket statistik.

      Nä gillar ej. Rätt platt artist.

        Tycker du? Jag minns när jag var liten och min mamma lyssnade på Orup och Tomas Ledin, fick lite den känslan.. Det kändes väldigt barndoms somrigt – med risk för att låta som en lallare ?

      Läs inlägget innan. Benjamin är en talanglös nolla som bara fått vara med i idol för att Pernilla är hans mamma. Eller om han ställt upp i idol hade han bara fått vara med för att Pernilla är hans mamma. Loser som aldrig fått vara med i idol! (Jag sammanfattar bara…)

        Aha, kikade faktiskt aldrig kommentarerna på det – skulle kanske gjort det först ?

        ”Talanglös nolla” och ”Loser”… Absolut att man inte behöver tycka om allt, jag är inget fan av honom. Men att benämna nån du inte känner (eller det spelar faktiskt ingen roll om du känner personen eller ej) som talanglös nolla och loser, säger faktiskt mer om dig själv.

          Eh. Jag var ironisk. Ursäkta om det inte framgick. Självklart är han varken talanglös eller loser utom just i det här kommentarsfältet.

        Men det är ju sant. Ingen av de där barnen hade kommit någonstans. Och ingen av Pernillas bröder heller. Har ni sett hur kass skådis Linus är?

      Det är ju inte på något sätt relaterat till social medier?

        Fast det är det väl ändå :). Även om man inte räknar Benjamins följare så har ju både Pernilla och Bianca en hel del – och Wahlgrens värld känns ju rätt så sociala media relaterat. Dessutom gick ju ett stort antal influensers in och skrev och kommenterade om det – så visst är det sociala medier relaterat !

      Han var väldigt bra på Skansen, låtarna och hela han är bra!
      När han var yngre och spelade i musikaler fick han mycket skit och blev hånad men jag tycker han vuxit upp och blivit en stjärna ⭐️

      Nej ärligt talat , jag tyckte inte att det var BRA . Jag tyckte inte att det var dåligt , men tyckte inte att det var BRA. Jag hade ärligt förväntat mig en högre nivå .. Vet inte hur jag ska förklara, tyckte de va platt och rösten är fortfarande gnällig.

      Sjukt besviken. Väntade på att han skulle spela ”Jag är en astronaut” men den kom aldrig.

      Vilket tjat om Benjamin. Finns en anledning att bara hans familj hyllar han och hans syster idag…

        ” Finns en anledning att BARA hans familj hyllar han och hans syster idag” hoppas du va ironisk??

      Jag tycker Benjamin har charm och är grym på att sjunga och spela piano. Folk verkar så bittra här idag.

      Någon som vet vad som hänt med Griploov? Såväl hans gamla som nya konto verkar ha dött.

        Hen skaffade en terapeut? Eller fick en ny obsession?

    Jag är 31 år gammal och lider definitivt av ekonomisk ångest/stress. Jag har ett bra jobb med en okej lön men lägger alltid enormt mycket tid och energi på att räkna ner till löning, kollar bankkontot flera gånger om dagen (även om jag vet prick hur mycket jag har), lägger alla sorts planer för hur jag ska kunna spara några kronor mer även om jag redan sparat det jag känner att jag kan (och ofta mer)… Det handlar alltså inte om att jag spenderar över förmåga, utan mer att jag mår dåligt över hur mycket tid jag lägger på att tänka på min ekonomi när den egentligen inte är katastrofal. Jag känner mig dock ”efter” alla andra, att jag inte har lika mycket sparat eller investerat som andra i min ålder.

    Jag är samtidigt stolt över mitt ekonomiska tänkande, att jag sparar det jag kan och äntligen efter mååånga år som fattig student ”unnat” mig att hyra en etta där jag bor själv utan rumskompisar för att detta (kändes på tiden). Jag bor inte i Sverige ska sägas, och det är annan standard på både löner och hyror där jag bor, vilket påverkar plånboken negativt. Det blir inte lättare av att alla hemma i Sverige instagrammar bilder på nyköpta sommarstugor, när jag typ precis lyckats spara ihop till en halv-okej buffert på sparkontot…

    Jag vet inte riktigt vart jag vill med detta, men kanske tips på hur man känner sig mindre stressad av sin ekonomi? Ekonomiska lifehacks? Icke-ångestladdade tankesätt kring pengar?

      Låter inte sunt alls. Chilla njut av livet i morgon kan det vara försent.

      Sluta jämför dig! Om du bor i annat land efter deras standard, varför då bry dig om vad vänner i Sverige postar? Jag bor i Sthlm men kommer från mindre ort. Orimligt om jag ska gå runt och må dåligt för att vänner som bor kvar har villa,landställe,10bilar, osvosv när det ALLTSAMMANS kostar typ 10% av vad en liten lägenhet i innerstan kostar här.
      Så länge du inte lever över dina tillgångar och har en liten buffert så låter det som att du har en sund ekonomi och rätt tänk.

      Jag vill bara påminna om att vi fattiga jävlar sällan lägger upp ekonomiska grejer på insta, så bilden av vad ”alla har” blir väldigt skrev.

      Man kan inte ”ligga efter” i sitt eget liv, vad andra har är helt irrelevant.

      Det låter som ett kontrollbehov blandat med en massa andra jobbiga känslor. Kanske värt att skaffa en psykolog eftersom det påverkar dig negativt dagligen. Hoppas att du kan komma ur det tänket i framtiden 🙂

        Håller med. Jag kan ibland ha samma känsla kring ekonomin som TS, och kom till insikt att när jag känner mig extra nere eller är ledsen över relationer i mitt liv, så blir jag extra ”manisk” över min ekonomi. Som att iaf försöka ha kontroll över en del av mitt liv.

      Jag lider också av ekonomisk ångest, det är fruktansvärt! Då har jag det ändå ganska bra, har ca 150.000 i buffert, månadssparar i aktier/fonder och äger mitt boende. Är 30. Men känner ändå den där stressen konstant. Känns som att alla har typ en halv miljon på kontot och stora villor värda 10-15 miljoner.

        Jag är +30 har exakt 0kr i sparande pga sjukdom och långtidssjukskrivning där FK strulade ett tag, för att överleva så fick jag ta därifrån. Inte mycket dessutom, pga svår sjukdom som sagt. Så njut av dina 150k! Det är mycket kan jag säga ? Hade önskat jag hade en fjärdedel av det ?

        Jag är gift, lite över 30 och har inget sparande. Bor i hyresrätt. Min man pluggar och jag jobbar med människor, vilket ju inte är så bra betalt. Har dessutom varit sjukskriven sedan januari. Som jag sa ovan, vi som har det kämpigare med ekonomin syns inte på samma sätt. Vi lägger inte upp skrytiga bilder på våra hyresrätter, skruttiga bilar och gratissemestrar i närmsta park…

        buffert för mig är en mindre summa, typ en eller två månadslöner som är ett extrasparande utifall att det skulle hända något med typ bilen, nån oväntad räkning osv. lättillgängliga pengar liksom! 150.000 låter som en otroligt stor buffert och mer som ett sparande i sig tex till kontantinsats. eller vad är buffert för dig? kallar du bara sparpengar för det liksom? ☺️

          Jag har två olika sparanden. En buffert för oförutsedda utgifter till tex villan, bilen eller om jag blir arbetslös (jag vet, skittråkigt att spara till att ev bli arbetslös någon gång i framtiden men jag får panik av tanken att stå helt luspank vid en eventuell livskris) och sen har jag ett långsiktigt sparande i form av aktier och fonder som ska gå till barnen och pensionen.

          En bufferts storlek bör ju anpassas efter efter vilka risker man har i sitt liv. Äger du en villa, ett lantstället, en båt, en bil som är nödvändig i ditt jobb? Har du djur, har du barn? Allt sånt gör att du bör ha en högre buffert eftersom det är större risk för oförutsedda kostnader du måste klara.

        ”äger mitt boende”
        Vad betyder det annat än att du inte har några bostadslån?! Grattis i så fall då behöver du ju inte superstor buffert…

          Betyder väl också att man inte behöver ha ett sparande till kontantinsats eftersom det inte är aktuellt.

      Mitt mål är att inte ha en krona i lån. Med det sagt så kan många vara kritiskt inställda till mitt tänkande. Jag äger inte min bil, jag leasar den för den enkla anledningen att mitt sparande i fonder/aktier växer. Just nu är börsen på en rejäl topp visserligen. Det kan krascha!

      Bor i villa och har ca 3 miljoner i lån som vi delar på 2. Så jag känner att det är rimligt att betala av. Jag har inte jätte hög inkomst. Ligger runt 400 tusen och jobbar inom vården. Min sambo däremot har en inkomst på ca 1 miljon om året. Han kommer nå målet långt innan mig. Dock har jag ca 400 tusen på mitt sparkonto som jag investerar i allt möjligt. För mig är det viktigt att investera i saker jag mår bra av. Ex så har vi slutat åka utomlands. Vist det är nice men jag köper hellre en väska, ett par dyrare skor och äter gott uteistället för den resan.

      Det gäller att djupdyka i ens ekonomi. Man måste inte äta nudlar för att ha det gott i längden. Små förändringar gör stor skillnad!

      Fan va jag ordbajsar, sorry!

      Försök begränsa ditt ekonomiska grubblande till ett par timmar en fast tid varje dag, typ kl 18-20 varje kväll. Då får du kolla och planera och grubbla hur mycket du vill. Om suget dyker upp tidigare på dagen kan du försöka tänka ”jag pausar denna tanken till klockan 18 ikväll” och försök fokusera på något annat. Du behöver inte vara rädd för att du ska glömma bort tanken, för om den är viktig kommer den dyka upp igen.

    Brukar ni lägga till era kollegor på sociala medier? Varför eller varför inte och efter hur lång tid?

      Nej, aldrig. Jag vill inte att mina kollegor vet vad jag gör på fritiden och jag vill inte få upp mina kollegor och påminnas om jobbet när jag sitter hemma.
      Jag försöker inte heller vara kompis med mina kollegor och bryr mig inte så mycket om vi kommer överens eller inte, helt ärligt.

      nej men några la till mig och då var man ju tvungen att följa tillbaka av hyfs liksom.. otroligt irriterande eftersom de lägger upp halvsuddiga bilder på maträtter, tråkiga katter och överviktiga barn typ ursäkta men ofantligt tråkigt att titta på.

        Tipsar om funktionen att dölja.

        Inte drygt menat alltså, låter skittråkigt med suddiga matbilder.

          jag tog bort mitt konto helt och hållet istället och gjorde ett nytt privat utan följare där jag bara följer inredning/mode/allt jag faktiskt gillar utan att behöva känna att man måste stödlika någons bild eller kommentera ”huuur fin” på en kompis selfie. så skönt!

        Du beh inte acceptera deras förfrågan.. skulle dem fråga på jobbet är det väl bara att säga ”aha, nej men jag använder inte Facebook längre../tagit en paus från sociala medier” sen rinner det ut i sanden…

        Man behöver väl inte alls lägga till någon? Jag blockerade alla mina kollegor ??‍♀️ Om de skulle fälla en kommentar om detta (vilket ingen skulle våga) så är det ju mest pinsamt för dom. Så mitt tips är: blockera och ignorera 🙂

      Aldrig. Har haft som regel att inte ha kollegor på sociala medier. När jag byter jobb och de inte är kollegor längre kan jag lägga till dem om jag vill ha dem som vänner. Vill jag hålla professionell kontakt lägger jag till dem på LinkedIn.

      Beror på hur nära man är tycker jag, har kollegor som blivit vänner och som jag träffat privat och då har vi lagt till varandra

        Ja, umgås man privat så tycker jag att det känns rimligt att lägga till. Andra kollegor har jag kanske inte så mycket gemensamt med så då kanske jag vill jag välja lite mer vad de vet om mig och mitt liv.

      Ja absolut! Men har alltid som mål att bli kompis med mina kollegor när jag börjar nytt jobb. Bytte jobb i april och lade till alla några veckor senare. Inser nu när jag läser kommentarerna ovan att jag kanske är översocial? ? men vadå varför vill ni inte tänka på eller umgås med era kollegor, typ på AW? Är de så tråkiga?

        Ja en del är tråkiga eller dumma i huvet. Eller så har man inte så mkt gemensamt så man inte passar ihop.

          Ja ok tråkiga eller puckade personer undviker jag. Men oftast är ju folk rätt sköna. Iallafall i min bransch. Har väl hittat rätt ?‍♀️

            Svårt att undvika när de är runt en haha.

            E: Hmm tycker du? Gillar inte i folk i allmänhet, har höga krav.

              Oj! Jag är sen på bollen här men undrar så om detta har att göra med vilken bransch man jobbar i? Jag är lärare och har nästan alla mina kollegor på Facebook, några på Instagram (i och för sig en liten skola). Känner absolut inte igen det ni skriver att inte vilja ha kontakt med sina kollegor, mina kollegor är bäst! Tycker så mycket om alla på olika sätt! Dock brukar jag sällan vara den som lägger till ? Men det händer väl.

              Nä ok. Jag har nästan uteslutande alltid jobbat med smarta, coola och roliga personer. Men jobbar i ett väldigt kreativt yrke så det kanske hör till.

        Tycker mer om att jag inte vill att de ska veta mer om mitt privatliv än jag väljer att berätta för dem i jobbet lixom. Har många kollegor på sociala medier men det är folk jag umgås med privat eller IAF känner är mer vänner än kollegor. Men typ en chef eller random person jag ser då och då vill jag absolut inte ha på sociala medier, men då är jag också en ganska privat person.

    Jag vill ta bort hår permanent, haka och hals. Blir förvirrad när jag läser om de olika sätten att göra det på. Någon som gjort det och rekommenderar nåt?

      Ingen metod kan garantera permanent hårborttagning, men närmast är det väl bara laser som kommer? Eller vad för andra metoder tänker du på?

        Jag är hårfri sedan år tillbaka. IPL

      Rekommenderar laser på salong, utfört av ett proffs!

    Jag har fått erbjudande att åka till Spanien i november. Vad tror vi om läget? Är det helt orimligt att tro att man vågar åka då? Vill ju inte ställa till det för någon annan heller, typ riskera att överbelastad ett annat vårdsystem, eller dra dit/hem någon smitta.

    (Givetvis är jag fullvaccad, frisk och ej i riskgrupp.)

      Omöjligt att förutspå nu, det säkraste är ju självklart att avstå.

      Gör vad du har samvete till.

        Hahaha, passivt aggresiv shaming, 10 poäng!

      Vi drar dit om 2v (är fullt vaccinerade)!

      Jag personligen hade inte åkt. Vaccinerad eller ej ?

      Trist nog så smittar vi vidare trots vaccination. Det har ökat mest pga resor och än ser vi inte full effekt då skolorna inte börjat än.

        Och ändå har alla företag kick off nu.. Heeelt idiotiskt

          Vi ska ha konferens snart. Alla ska göra ett pcr-test 48 timmar innan o sen ett snabb test varje morgon. Känns rätt säkert tycker jag, speciellt eftersom alla kommer vara fullt vaccinerade. Plus att vi ska hålla avstånd såklart.

            Hade inte känts okej för mig. Men som tur är slipper jag ?

        Inte alls lika mkt/ lätt. Det är väl icke fullvaccinerade (unga) eller helt ovaccinerade som tar in smitta via resor just nu.

          Nä skyll inte på de unga ? Det är alla åldrar, tycker väl de äldre som bör ha större konsekvenstänk borde vara klokare förövrigt. Men man kan bli sjuk (mildare) och smitta vidare ändå. Stay home. Stay safe

            Det står så i nyheterna.

              Men jag har erfarenheter från livet ?

            Jag läste så dumt för några veckor sen. Några 60+ are hade vart i Spanien och alla utom en hade blivit smittad av delta. De blev ordentligt sjuka truts vaccination (ej inlagd på sjukhus). Det hon var upprörd över var att inte det varnades mer för utlandsresor! Hon hade inte hört regeringen/fhm varna för Spanien ??‍♀️

            Där kan vi snacka osmart. Ingen har uppmanats att resa utomlands. Hon borde tänkt till själv.

          Njaa, det ”stora” nu är väl tyvärr delta. Där det verkar som att vi smittar på ?

      Betala extra för ombokningsbara biljetter (om det går). Så långt fram och det börjar ljusna

      Går ju tyvärr inte att säga nu hur läget är i november. Risken är såklart att det inte är så bra. Men kanske du kan hoppas på det bästa men fatta ett beslut sista minuten när du vet hur läget är?

      Skulle inte boka något förrän ungefär två veckor innan. Bevaka reserestriktioner och kolla av läget fram tills dess.

      klart du ska åka? Ska vi stanna upp vårt liv ännu ett år? Du är som sagt var full vaccinerad.

      Fråga Anna Book

      Vem bryr sig om covid? det pågår en klimatkris som förstör jorden! Flyg inte!

        Hen kanske åker tåg?

        Det går bra att ta sig till Spanien utan att flyga 🙂

          Visst, men är det nån som på riktigt tror att ts ska åka tåg?

        Är fan hundra på att ni som hänger här inne är samhällets bottenskrap. Fyfan alltså. Ni har säkert inte råd att resa och är därför så bittra men gömmer er under ”klimatet” buhuuu. Ni var väl som gladast under corona och för att öka var tvungna att vara hemma vilket gjorde att ni kände er lite mindre ensamma. Herregud, jag checkar ut härifrån för gott, vilken toxisk bitterhet.

          Skulle inte säga samhällets bottenskrap men tror definitivt att majoriteten av de som flygskammar gör det pga de är flygrädda eller inte har råd/ vågar resa. Då är det enkelt att skylla på att man har hemester.

            Slå på SVT, kolla klimat dokumentärerna där. Återkom. (Om du inte fått panikångest)

        För det blev ju så stor positiv effekt på klimatet under pandemin när flygen stod stilla…. Hade flygen varit roten till allt ont hade man väl sett dramatisk effekt då? Kan ju vara så att det är andra miljöförstörande saker som står för 97 % av koldioxidutsläppen.

          Det som är komiskt är att de här människorna tror att lilla Sverige med sina ynka 9 miljoner invånare kan göra något. Även om alla vi satt hemma i resten av våra liv skulle vi inte kunna rädda världen.

            Det blir ju dock inte bättre om alla nio mille skulle dra till Spanien i november

              Spanien i november är ju inte ens särskilt nice

            https://www.naturvardsverket.se/Miljoarbete-i-samhallet/Miljoarbete-i-Sverige/Uppdelat-efter-omrade/Klimat/minska-min-klimatpaverkan/

            Förstår inte hur du kan förneka en kris som FN precis gått ut med är OBESTRIDBAR. För din egen skull och för att vi ska kunna rädda oss själva. Annars skiter sig allt 2050.

    Är så pissigt trött på att gå och bli besviken varje månad. Nu har jag äl och har semester, tar det sig inte nu då vettefan vad felet är… Ja jag är bitter 🙂 Kan ju inte diskutera detta med någon heller för ingen vet att vi försöker… 8e månaden av att försöka bli gravid & äl-testen ger utslag varje månad

      ❤️❤️❤️

      Har försökt ett halvt decennium! Fick mensen idag.. kämpa ? Ja jag har självklart tagit hjälp. Men lycka till, 8 månader är okej, kommer säkert lösa sig men det är förståeligt att bli frustrerad ?

      Mina stickor visade positivt och vi kämpade länge, strax över året, sen fick jag veta att min ägglossning sker i slutet av min mens. Kan även vara värt att kolla upp hans kvalité? Inte säkert att det beror på din ägglossning ? (vi hade säkert tur men jag blev gravid på första försöket på rätt dag)

      Vet inte alls om de är det som gav plusset, kommer heller inte ihåg vad det heter men jag och 2 andra plussade efter att ha använt sånt där ”glidslem” som ger spermierna lite fart. Kan ju vara så enkelt att ens äl-slem är för ”segt” eller att mannens spermier är trötta.

      Ett litet tips ialf! 🙂

      Är i samma situation som dig, tyvärr.
      Har försökt i 7månader nu och får positivt utslag på äl-stickor samt så bekräftar natural cycles med min temphöjning att jag har ägglossat. Men fortfarande ingen bebis…

      Är så himla trött på det och det känns som att andra blir gravida på första försöket. Har inte heller berättat för någon att vi försöker så vi är ensamma i våra orostankar, jag och mannen.
      Hoppas på en jävla massa tur denna äl som är om 1 vecka…

    Gud vad jag blir trött på människor som inte kan tolka en text. Jag vill inte bli fotad när jag äter eller shoppar. Nu är det en dåre som pratar om lagen. Jag ska ha burka, flytta ut i skogen och kolla på nyheterna. Gäller inlägget om Anna Book.

      Vad pratar du om?

        Läs inlägget om Anna Book och hur vuxna kan tycka om att bli fotade och filmade.

          Men starta inte såna här trådar om man sla behöva läsa en massa för att förstå vad du pratar om. Helt random

      Vet du, när jag känner att folk är omöjliga att nå så stänger jag bara ner och kollar inte på kommentarsfältet mer. Orkar inte med den negativitet som måååånga här bär med sig. Livet är för bra för att ”bråka” med främlingar ?

        Du har rätt. Jag ska dricka te och äta goda kakor istället ?

          Det gör du rätt i ? Njut av kvällen! Har du tips på gott te förresten? Snart kommer min säsong av te-drickande ?

            Jag varierar mycket. Nu blir det TWININGS Earl Grey. Vintertid ofta med äpple, kanel och russin. Söderte är också gott.
            Fått hembakat av mamma ? Mazarinkaka med sylt.

              Gottit!! ? Jag älskar Liptons gröna teer (det med blåbär/goji – wow!) och tropical! Och citron, fortest fruit.. Mums ? Liten sked honung och iKaffe – där är jag hooked ??

            Jag kan rekommendera Witty Cheries från Tea Society, det är grönt och vitt med smak av körsbär ? Sååå gott! Deras gröna mango är också super!

              Finns det i mataffären?

              Åh TACK! ??? Vart hittar jag detta?

                Googla Dear Tea Society eller Witty Cheries. Jag brukar beställa från Delitea eller Johan & Nyström ?

      Du vet att det finns ett alldeles eget inlägg om anna book lite längre ner här i bloggen va? Sprillans nytt, kom ut idag. Bara ett tips om du vill ventilera.

        Om du nu ska vara sån så ”du vet att det finns en liknande kommentar längre upp va? Sprillans ny, kom långt innan din. Bara ett tips så du slipper kommentera” ?? Du kanske inte menade att låta dryg. But you did ?

      Jag vill inte heller bli fotad när jag äter eller shoppar, men personen som svarade dig har tyvärr rätt. Det är inte förbjudet att fota på offentlig plats. På tv-nyheterna finns alltid personer som bara råkat komma med när de filmat. Är man inte okej med det så får man ju undvika att gå på stan.

        Du har inte helt rätt för dig. Det är inte så lagen säger.

        Jag har dock rätten att hålla upp ett ?så att bilden blir förstörd. Gärna så att jag slår två flugor i en smäll och döljer mitt ansikte samtidigt. ?

    Efter ett år av mediciner och riktigt dåligt mående – så mår jag äntligen BRA! Har inte ens behövt smärtstillande på tre veckor. Alltså LYCKAN är så jävla total! ??

      Wow! Härligt! Jag längtar dit jag också ? Jag har varit sjuk i 1,5 år men är verkligen på bättringsvägen. Smärtstillande behöver jag tyvärr fortfarande.

        Jag med, men inte lika ofta ??? Varit sjuk längre, men detta året har varit extremt. Kommer aldrig bli frisk heller, men de brs dagarna är guld ❤️ ta hand om dig, du är värdefull! ??

      Grattis!! Kul att höra 🙂

        Tack ?

    Är så sjukt nervös inför mitt nya jobb. Har arbetat inom handels senaste 7 åren och nu är det dags för en ny bransch där jag kan exakt ingenting. Helt ny inrikting. Får ångest över den här stora förändringen men tänker samtidigt att dom borde kanske inte valt mig om jag är helt hopplös. Ville bara skriva av mig lite… min sambo tycker att jag är löjlig i mina tankegångar.

      Dina känslor ska ingen förminska! Men försök tänka såhär istället – ”WOW vad mycket nytt jag kommer lära mig”! Självklart hade de inte valt dig om de inte såg potentialen i dig. Du kommer fixa det galant garanterat ? Vad är det för ny spännande inriktning? ?

        Det är ett särhetsklassat operatörsarbete. Så långt från handels man kan komma. Jag är van vid fysiskt tungt jobb på golvet och mycket stress och nu blir det sitta vid dator med säkerligen mycket stress. Får tack och lov lång intern utbildning. ?

          Spännande! Du verkar driven och intresserad, så viktigt! Kommer gå skitbra ???

            Tusen tack! Din kommentar gör mig gott. ?

              BRA! Det va min förhoppning med ? Njut av en fin kväll ?

          S, ett tips är att inte sitta på internet och berätta att du ska ha ett säkerhetsklassat arbete. Jobbet är förmodligen säkerhetsklassat av en anledning tänker jag. 🙂 Även om ingen här kan identifiera dig så är det onödigt 🙂 Hoppas du ska trivas på ditt nya jobb!

      VEM är inte nervös för sitt nya jobb! Vi har en stor kickoff på fredag på mitt nya jobb och jag är så nervös för den redan. Förmiddagen ska vara workshops och jag är också helt ny i branschen och det känns som ett prov istället för inlärning/övning/tänkande.Eftermiddagen är middag med alla anställda och det känns också nervöst bara det…

      Hoppas det går bra för dig! <3

        Oh herregud. Förlåt – SKITKUL med sådant! Men förstår inte hur många kan ha kickoff osv nu ? Hade kollegor (lärare) som varit iväg i två dagar denna veckan med hotell, där fyra andra skolor (lärarna då) också va med. Så över 150 personal som inte träffats på läääänge i samma lokaler ?

        MEN – det kommer gå skitbra för dig! Heja dig, kul med nya utmaningar ???

          Vad sjukt! Så får inte vår kommun göra ens… Vi har det inte på en skola ens.

            Eller hur! FoHM har ju dessutom kvar ”hemarbete” till september minst. Helt galet. Och utöver dessa 150 va det dessutom övriga gäster. Riktigt korkat ?

          Nej jag vet jag är själv orolig för situationen men vågade inte säga nej till det som helt ny… De ska ”hålla avstånd” osv men så kommer det naturligtvis inte bli. Däremot jobbar vi rätt nära varandra annars så jag försöker tänka att det likagärna kan bli smittspridning nästa vecka som på fredag…

            Hoppas alla är vaccinerade och sköter sig ☺️ va rädd om dig ??

        Åh, håller tummarna att allt går super för dig också! Kul att läsa om folk som helt vänder om och testar nåt nytt.

      Inte löjlig alls!
      Tycker det är jättemodigt av dig att ge dig in i något helt nytt. Du kommer lära dig, vara så stolt över dig själv och om det inte skulle passa dig, växer du otroligt mycket som person som vågade och det blir lättare nästa gång.
      Många som är kvar på samma jobb för man inte vågar prova något annat (jag är. Trivs helt okej på mitt jobb men inget jag vill jobba med resten av livet eller ens om 5år, men för rädd, ångest, osäker osv för att byta så skjuter upp det) vilket är synd för man missar kanske något där man skulle må bättre.

      Tro inte att du är helt hopplös, du hade inte fått jobbet om dom såg på dig så.
      Grattis och lycka till!

        Tack snälla för din kommentar. Hoppas du med nån gång finner mod och ork till att hitta nåt annat du med! ?

      Tråkigt av sambon.. hen borde stötta!

        Ja jag håller med. In i det sista så sa han att han inte ens trodde att jag skulle lämna mitt jobb överhuvudtaget, att jag typ fastnat där. Själv känner jag mig jättemodig och som att jag gör mig själv en stor tjänst.

          Hmm se upp med det där.. tråkig attityd.

            Läste artiklar om det där när jag försökte göra en förändring i mitt liv. Det är tydligen sjukt vanligt med anhöriga och vänner som stjälper istället för att hjälpa. Minns inte vad den psykologiska förklaringen var men typ de omedvetet är rädda att ditt liv ska bli bättre men inte deras? Det låter ju sjukt men är tydligen jättevanligt.

              Såna ska man dumpa.

                Haha ja- men enligt psychology today var det en sjukt vanlig reaktion. Inte bara från partners utan typ alla i ens omgivning.

                  Tycker det låter onormalt och att man ska försöka omge sig med bättre personer ändå.

    Vet någon var man kan kolla säsong 3 av Roswell, New Mexico??

      Enligt playpilot så finns Roswell, New Mexico säsong 1-3 på HBO Nordic. Var såg du säsong 1-2?

        Tack! Kanske dags att skaffa HBO Nordic då. Såg 1 och 2 på en gratis streamingsajt som inte längre finns tillgänglig.?

      Kolla på Playpilot. Där kan man se var filmer och serier finns att se. Toppensida/app.

    Vad ska vi göra för att hjälpa flickor, unga kvinnor och barn i Afghanistan? Det skrivs att så unga som 12 kan nu tvingas från sina familjer in i äktenskap och sex slaveri. Ska vi starta en petition/namninsamling för att förhindra att detta händer? Att det styrkorna som lämnade landet skulle ersättas med någon som kan medla frid?

      Alltså…inte för att det skadar någon med en petition eller namninsamling men det är väl ungefär lika självklart det inte har någon effekt alls…?

        Ringar på vattnet iaf.. Många förnekar att sånt sker ?

        Veteraner i Sverige gör skillnad för afghanska tolkar. Varför kan inte vi göra skillnad?

          Vad exakt är din fråga? Varför en namninsamling inte hjälper afghanska barn?

      Jättefint att du vill hjälpa dem, det vill jag med, men jag tror att bästa sättet är att stödja någon hjälporganisation.

        Typ SAK ?

      Jag tror faktiskt inte att vi i Sverige kan göra särskilt mycket för att förändra ett land som både ligger långt bort och är så olikt vårt land i historia och kultur. Varför skulle de lyssna på oss? Jag är övertygad om att det är först när ett land har fred och stabilitet, ekonomisk tillväxt och ökad levnadsstandard som man kan göra framsteg i jämställdhet och jämlikhet.

      Too young to wed är en organisation som arbetar med frågan barnäktenskap. Inte enbart Afghanistan

    Om ni skulle köpa sköljmedel, tvål, nånting som luktar helt enkelt. Luktar ni på produkten i affären, liksom skruvar av korken på t.ex flaskan med sköljmedel, eller hur gör ni, köper och hoppas att det ska vara ett bra val?

      Luktar alltid

      Ska jag ha en ny doft så luktar jag alltid innan jag köper.

      Chansar om det är nåt billigt typ sköljmedel & köper inte igen om det luktat skunk. Är det nåt dyrare sniffar jag eller testar (parfymer).

      Luktar i affären så klart! ?

      Kör lite yolo och köper hem såna jag inte testat och så får det bära eller brista. Dom som luktar mindre gott kan ju sambon få använda. ?‍♀️?

      Luktar såklart.

      Intressant att se! Jag luktar också, min mamma gör samma.
      Men så var det en på Youtube häromdagen som pratade om att hon gjorde det och så sa hon typ ”men det får man väl inte göra” och började jag fundera på hur vanligt det är för jag har aldrig sett någon annan göra det, mer än mamma då.

      Jag skruvar av korken och luktar, om jag vill ha den tar jag en ny flaska ? och blir irriterad om jag känner att den varit öppnad ???

      Luktar bara om det finns provexemplar. Annars bryter man ju en förpackning och det känns inte riktigt okej.

        Nej sant, men på t.ex sköljmedel finns ju inga prov, i alla fall inte vad jag har sett?

          Nej har typ aldrig sett sånt heller. Så blir bara på typ tvål och doftpinnar och grejer på Åhléns man får prova, men på ica/coop/willys osv får man bara chansa 🙂

            Eller lukta.

              Smaka!

    Jag skrev en kommentar om det här i förra inlägget, men hamnade i mod och var OT så den kanske inte godkänns alls. NÅVÄL

    Patrik Sjöbergs nya hemsida som togs upp här i går, hur är det tänkt att den ska hjälpa barn?

    Ett censurerat citat för att undvika mod:

    ”att Childhood väljer p——-r före barn är tyvärr så pk-Sverige vill ha det men när p——-r slår till så vill ingen pk-riddare ta ansvaret.”

    Han verkar ha startat någon form av blogg där han kan skriva vad som helst om vem som helst. Och alla som inte tänker exakt som han gör är på förövarnas sida.

        Han har ju sneat totalt. Det är synd att såna här människor ska bli ansiktet utåt för så viktiga frågor.

          Jag hamnade halvt i chock av att läsa det han skriver och då är jag ändå medveten om sneandet. Verkligen synd!

      Pedo spotted.

        Hoppas du anmäler!

    Vad tror vi? Hur länge får vi jobba hemma? Personligen älskar jag det. Får ihop vardagslivet på ett helt annat sätt!

      Själv önskar jag typ att jag kunde jobba hemma just för att få ihop vardagen lättare. Men det blir svårt att ta med alla plåtar och maskiner hem till mig..?

        Samma här. Och vägrar ta hem alla barn från jobbet (förskola) ? Kanske borde testa Zoom med dom? ?

          Samma här! Vill också distansarbeta inom vården!

      Osäker på om det någonsin kommer bli som innan.
      Alltså inte för jag tror pandemin kommer finnas alltid men för det finns fördelar med att jobba hemifrån.

      Där jag bor tex finns ett stort företag där många pendlar från en större stad för att jobba, under pandemin har dom jobbat hemifrån så kontoren har stått tomma. Företaget har hyrt ut det till andra för dom bestämt att man ska jobba hemifrån, så där får dom in en bra inkomst på att hyra ut sina lokaler och deras verksamhet blir inte lidande för allt funkar så bra genom att ha möte genom Teams osv.

      Önska jag kunde jobba hemifrån, verkar otroligt skönt men måste tyvärr till kontoret varje dag.

        Klart inte pandemin kommer finnas för alltid 🙂

          Nej men säkert i minst tio år till. Minst. Det är väl även regeringens och myndigheters beräkning.

            Okej, har du några källor på det? 🙂
            Det enda jag kan få fram är att viruset kommer alltid finnas men att pandemin kommer pågå i ca två år. Men vad vet jag, jag kanske bara såg skitgamla artiklar ?‍♀️

      Så länge man vill hoppas jag. Man hoppas ju att företag blir mer flexibla med sånt och låter de som kan och bill jobba hemifrån.

      På moderna bolag – för alltid om vi vill.

      Har precis fått veta att vi ska fortsätta hemma tills vidare. Tanken innan sommaren var att vi skulle tillbaka i september. Jag är supernöjd, jobba hemifrån är det bästa som hänt mej! ?

      – kommer igång tidigt med frukostkoppen vid datorn
      – jobbar mer effektivt/ostört (har eget arbetsrum hemma, förstår om det inte är lika enkelt om man är trångbodd, har småbarn osv.)
      – när jag stänger dörren vid 16.30 är jag redan hemma och har massor av fritid
      – har mer pengar över pga färre luncher ute, inga resor till/från jobbet och noll klädinköp

      Saknar inte meningslöst tomprat vid kaffemaskinen med kollegor jag har noll gemensamt med. Saknar däremot vissa kolleger men vi brukar ses på en promenad eller lunch ibland.

      Saknar inte heller kollegor som sprider diverse missljud:
      – högljutt smaskande på saftigt äpple
      – oavbrutet harklande
      – visslande
      – digitalt möte utan headset via högtalare på hög volym så att liksom alla ofrivilligt får vara med i mötet

      Till sist: Så himla skönt att slippa stryka skjortor. ?

        Jag hade gärna jobbat hemifrån men jobbar som lärare så går tyvärr inte. Tycker dock att det är skevt att folk ska jobba hemifrån men överallt annars är det ingen som bryr sig om restriktioner etc, i skolan är livet precis som innan pandemin.

        Vad jobbar ni med som kan jobba hemifrån nu pga corona? ?

          Är utvecklare så kan jobba hemma men hatar det. Saknar mina kollegor, mitt skrivbord, mitt team, allt

          Jobbar med ekonomi och har jobbat hemma hela pandemin vilket har passat mig perfekt. Vill aldrig tillbaka.

    Min svärmor är en manipulativ bitch. Jag hatar
    Ta mig fan kärringen?

      Tell me more, tell me more…

      Asså styrkekramar. På riktigt. Jobbig svärmor är ta mej fan ett otyg. Kan relatera om vi säger så. Hoppas du inte behöver ha allt för mycket med henne att göra..

      Jag har tre söner, när tjejer klagar på sina svärmödrar så försöker jag ta till mig synpunkterna för framtida syften. ?

      Hon är aldrig nöjd, ska bestämma när vi ska träffas hela tiden. Hon suger all energi man har och får en att må dåligt. Allting ska va på hennes villkor och hon svartmålar oss inför hela min mans släkt och säger att vi håller hennes barnbarn ifrån henne. (Vilket inte stämmer men gud vill ju fan inte umgås med henne 24/7) hon är kränkt för hon inte är prio 1 i familjen. Hon har nog styrt och ställt hela sitt liv. Riktig subba

        Fy fan. Testa en terapeut som kan hjälpa dig hantera knäpptanten utan att bli för påverkad av hennes skit.

          Tog med kärringen på terapi efter 2 av våra barn dog och inte ens de hjälpte, hon skriver och ringer varje dag. Har blockat henne överallt nu??

            Wtf. Ta terapeuten själv för att säkerställa DITT mående & skit i henne. Den gamla klyschan gäller: du kan inte förändra nån annan- bara dig själv. Jäkligt orättvist du måste lära dig knep för att hantera nån annans skit men så är det.

        Låter som att du beskriver min.?
        Vad är det som händer när man går från förälder till svärförälder!?

          Min gissning för fruktansvärda svärföräldrar: absolut ingenting händer.

        Nu är det så här det funkar ( förmedlades till familj som hon har svartmålad oss inför)
        Relation mellan man och fru är n1
        Relation mellan barn och föräldrar är n2
        Relation med alla andra släktingar och deras relation med våra barn är n100 ( och bara om familj må bra av det). Inte tvärtom.

        Min svärmor suger också all energi, helt sjukt – det tar typ flera veckor att komma ”tillbaka” efter ett besök där. Men till nästa besök dit så har jag redan sagt till maken att jag stannar hemma. Jag orkar helt enkelt inte.

      Min med! Bad henne dra åt skogen och har ingenting med henne att göra. Superskönt. Vägrar ägna en minut av mitt liv på idiotier oavsett vem det handlar om.

      Kvinnohat, fräscht!

        Gå och lägg dig. Precis allt stör du dig på.

    Någon förutom jag som är taggad på att Premier League börjar snart igen!!!!

      Åh NEJ det betyder att grannen snart börjar gorma igen ?

        Kan satsa min ena tand på att han säkert är ett Liverpool fan ?

          Liverpool är det finaste vi har.

            Avskyr verkligen Liverpool.

              De avskyr nog dig med??

                Hahaha ? Det hade jag fan tagit som en komplimang.

              Haha varför? Det är bara ett lag?

                Det är aldrig ”bara” ett lag när man älskar sporten och laget

                Du har omöjligt upplevt kärlek till sport med den där kommentaren.

                  Kärlek? Hen skrev ju att hen hatar dem? Det förstår jag inte. Älska lag gör jag.

                    Då kan man ju ställa din fråga tillbaka, varför älskar du något som bara är ett lag?

          Hmm.. Nä, Real Madrid tror jag? Ingår de? ? Han verkar dock hålla på varenda jävla lag låter det som ??

            Dom spelar i spanska ligan men det börjar också snart ?

              Oh fuck, det va min höstlängtan det?????

    Hallå gänget!

    Någon som vet vad Linn Ahlborg menar på sin story? Jag har missat helt :/

      Undrar också!!

      Var en som kommenterade att hon har gått upp i vikt. Och hon ifrågasätter hur man ens kan säga så till någon och får mycket kärlek för det.

        Var fick hon kommentaren? På en instabild?

          Ja

        Med all rätt. Linn är bra.

    Jag fick första vaccindosen i Stockholm för tre veckor sen. Har inte fått sms om att jag kan boka andra dosen om en vecka än.. ni andra som vaccinerade er för ca en månad sen i Stockholm, efter hur lång tid fick ni smset? Det ska ju vara en månad nu och jag läste att man skulle få sms en vecka innan man kunde boka..

      För både Pfizer och Moderna är det 7 veckor, så om du fick någon av dem är det nog därför. Jag fick sms:et efter 5-6 veckor och jag tog Pfizer :).

        3 veckor för mig (Pfizer)

        Precis, fick min första dos i början av juni och fick sms sex veckor efter. Stockholm. Pfizer.

        Inte längre i Stockholm, man får ta tidigare.

          Ja, men jag tror studier har visat att det har bäst effekt om man väntar längre. De justerade därför från fyra till sju veckor.

          Så har jag förstått det i alla fall :).

            Va? Det var väl precis tvärtom. Att man drog upp det till 7 veckor osv i Sverige och en del andra länder var ju bara för att vi inte hade tillräckligt med vaccin och att organisationen inte fungerade i regionerna. Men studierna ville väl helst bara ha 3 veckor.

              Det är inte alls vad jag har läst. Inte heller att vi ska ha haft en brist nu under slutet av sommaren (tvärtom).

              Men det är väl bara en googling bort om du vill kolla upp det :).

                ?

            De skulle inte säga att man kan ta det tidigare om det var dåligt. Men vänta bara 7 veckor då om du tror det.

      Jag fick första dosen 9/7 och fick sms igår om att jag kunde boka in andra. I sthlm alltså 🙂

      Då många fick sina tider för dos 2 samtidigt som de tog dos så var jag inställd på att få det också. Men vi fick inte det (Trollhättan) utan skulle väl få ett sms bara när vi skulle boka dos 2.
      Men jag gick in en vecka efter dos 1 bara för att kolla, och då var det automatiskt 7v fram i schemat för mig så jag bokade en då. Så kolla om du också kan boka dos 2 redan nu.

      Jag fick sms 5 veckor och 1 dag efter första dosen. Min kompis som vaccinerade sig två dagar tidigare än mig fick sms efter knappt 4 veckor. Så det är nog lite olika hur mycket vaccin dom har och om det läggs på första doser eller andra doser.

    Någon som har köpt nyproduktion och som har tips på vad man bör tänka på? Eller något att bra att veta. Har precis köpt min första lägenhet som är färdig 2023 och jag har nyligen fyllt 21?

      Kanske lägga undan lite extra pengar om du skulle åka på en hyreshöjning. I övrigt inget speciellt jag kommer på ang nyproduktion. Hoppas du trivs i nya lägenheten!

      Spegelgarderober! Stengolv i hallen! Ej tapet första åren – hus rör sig.

    Någon som har anmält en kollega för sexuella trakasserier på arbetsplatsen, och vill berätta om sina erfarenheter? Jag gjorde det för några veckor sen och har varit en hemsk process med en chef som anklagar och förminskar samt ingen information alls om processen.

      Usch vad hemskt det låter. Tror svårt ge ett generellt svar- handlar nog mycket om vilka rutiner arbetsplatsen har och såklart också vilken chef du har.

      Nej inte varit med om det. Men starkt av dig att säga ifrån. Om du är fackligt ansluten så rekommenderar jag varmt att ta kontakt med facket.

      Kolla med facket om du kan få stöd av dem ❤️

      Jag anmälde en person jag hade kontakt med i tjänsten, så ingen kollega, men skulle beskriva arbetsgivarens bemötande på samma sätt. Kräv insyn och ta hjälp av facket (som du förhoppningsvis är med i) är mitt råd. Skitjobbigt, men stå på dig,

        Din arbetsplats borde förresten ha en handlingsplan och en policy för sådana händelser. Be HR eller motsvarande att få se dem.

      Jag har gjort de. Min manliga kollega fick byta arbetsuppgifter. Men min chef försökte också förminska mig och de jag varit med om. Hade hr och facket inkopplat också.

    Hejja alla föräldrar!! Snart börjar skolan.
    We made it!!

      ??

      Men hallååå!!! Vad är du för människa som inte vill vara med dina baaarn 24 timmar om dygnet i 48 år utan någon som helst stimulans?

        ???

      Vill ha mer ledigt. Förstår att skolan är superbra och allt det där. Men skolplikten ställer till de lite ??

      Hahahaha neeeejjje visst ska väl bli skönt med rutiner igen. Men här hemma är det bara vår 7åring som längtar till skolan börjar igen. Han ska börja stor ettan och är super taggad ! Han längtar efter alla kompisar säger han men tror mest det handlar om att han vill komma bort från alla hans småsyskon…. ?? är hemmamamma så alla barnen är hemma på heltid. Förutom äldsta som börjat i skolan då

      Troll!
      Sommarlovet är det bästa på året. Era barn få vara lediga. Hoppas jag.

      Om föräldrar slutade vara så jäkla egoistiska vore det bättre. Det finns ju kondom för er som inte borde skaffa barn.

    Jag har lite tankar och funderingar om NuSkin…pyramidspel…falskhet…spam…ja det kan vi nog alla hålla med om. Men en sak jag börjat märka (en instagramkompis ”jobbar” med NuSkin) är att dom promotar att dricka på arbetet, 24/7, varje dag etc. Det är många IG stories om ”medans alla andra sitter och dricker kaffe på kontoret så njuter vi av rose på en uteservering” typ 7 dagar i veckan. Många i dagens samhälle börjar välja bort alkohol pga beroende, missbruk etc. så jag tycker det är lite problematiskt när ett företag som NuSkin för mig förknippas med lögner men även massa ”boss babes” (ironi) som dricker skumpa och rosé varje dag. Vad är era tankar? Många företag i Sverige har börjat göra det mer ok med att inte allt ska inkludera alkohol…vet inte kanske bara är jag som märkt det

    Hur vet man om man passar bäst i långt eller kort hår? Vill klippa men vågar inte!

      Testa det växer ju ut

      Ta reda på din ansiktstyp: rund, hjärtformad , oblong osv. Sen googlar du på frisyrer 🙂

      Känn efter vad du trivs i och hur du vill ha det, skit i ”om man passar i det”, viktigast är att du trivs ?

      Ta fram lite frisyrer du tror du vill ha. Sen går du till en frissa som du litar på och ber han/hon om råd.

      Om du testar att klippa kort, klipp inte superkort ovanför öronen, för då tar det jobbigt lång tid att få det att växa ut om man vill ha långt igen.

    Är det bara jag som stör mig lite på inesstagram?

      Nä jag med. Kan ej förklara varför tillräckligt bra, men känns typ väldigt tillgjord och som att alla hennes bilder är sjukt tillrättalagda och onaturliga. Sen känns hon självgod också, lite översittare typ.

      jag stör mig (i smyg såklart). Alltså teacher student? När pluggar hon då ? Fattar ingenting. Hon har samma Smile på alla bilder och det ser sååå onaturligt ut! Tror att hon kommer vara student i typ 10 år till och sen ta bort att det står så..

      Hon vill vara en kopia av Kenza. Kolla hennes hållning, bilder, ansiktsmimik, sminkning, hår etc etc. Tyvärr inget originellt med henne ?‍?

      Nä jag med. Pinsam wannabe.

    Någon som sett white Lotus? Sååå grymt bra tycker jag! Får dock lite ångest för att alla tjejer i den är så snygga och jag jämför mig! Sett att det kommer en säsong 2, hurra!

      Varför kollar du på serier som får dig att bli osäker och må dåligt?

        Hon sa ju att den var superbra? Osäkerheten verkar vara ett mindre problem

    Jag vet verkligen inte hur jag ska få ordning på min endometrios. Jag tål inga hormonpreparat- åtminstone inte de jag har testat – och jag gillar inte min kropp som den är då jag har fått vatten i kroppen av tidigare preparat. Enda lösningen är att äta smärtstillande dagligen och vara däckad med svåra magkramper och illamående två veckor varje månad. Ingen vill göra titthål och det finns inga tider någonstans. Vet snart inte vart jag ska vända mig.

      Skittradigt svar, men du måste fortsötta kämpa annars får du ingen hjälp. Kräv en second opinion hos tex endocentrum i Uppsala eller Malmö. Eller åk till London, han räddade mitt liv. Alltså läkaren i London ?Åk in nör du har problem, då syns du. Tough love-svar – men om du inte syns där så ser dom inte dig. Åk in, alltid. Skittråkigt mem behöver man så behöver man.

      Dra upp socialstyrelsens riktlinjer. Alla har rätt till likvärdig vård. Byt region i värsta fall, men ge fan inte upp. Jag är ett levande exempel på svår endometrios som kunde ha dött pga DIE (djupt infiltrerad endometrios), den enda som hjälpt mig utan tvekan är Peter i London.

        Jag försöker så gott jag kan ? inget syns på ultraljud och därför har ingen gynekolog lust att göra laparaskopi så jag har ingen aning om hur många cystor och tumörer som växer inom mig. För hur normalt är det att under två veckor springa på otaliga toalettbesök med IBS symptom som vägrar gå över? En mage som konstant är svullen och värker? Mensvärk dagligen och lika svår värk under ägglossning som under mens? Jag har förklarat allt och INGEN bryr sig. Har stått på smärtstillande med m o r f i n i sju års tid som jag har ätit kontinuerligt och läkarna bråkar trots att de vet om att det är det enda jag tål och att jag inte äter det för skojs skull! Jag orkar inte snart.

          Var det samma anonym med endometrios vars dejt ställde in? Nyfiken på om det löste sig för er ❤️

            Du är underbar ❤️ och ja det är jag. Vi har pratat lite fram och tillbaka och jag märker verkligen att han tycker om mig även om jag – med mina extrema svårigheter med tillit – blir osäker och nervös och beter mig som en pajas. Vi pratar om allt och han tänker på mig hela tiden. Vi har inte setts ännu då vi båda är osäkra och han nämnde för mig igår att han är rädd att jag inte kommer gilla honom för den han är då jag kanske det fel på honom som han själv inte har sett. Han tycks vara orolig för att han har varit singel en tid och att jag ser ned på det och tror att det beror på honom.

              Haha hur stört egentligen att folks historier blir en följetong, för jag tänkte på det tidigare I ÖS ”undrar hur det har gått egentligen”.
              Ni får försöka ses snart tycker jag och sen vill vi i ÖS ha alla detaljer??

                Hahaha I promise! Får se bara när jag mår bra nog och kan få hit honom då han inte vill fatta beslutet själv. Killar är så tafatta haha

                  Perfekt, bara att bestämma för dig då?

                    Haha exakt vilket kanske är lika smart med tanke på hur nervös jag blir om en kille bestämmer

          Tro mig. Jag vet hur det är. Jag bytte läkare tills jag träffade en jag kände förtroende för – jag sa till henne att ni MÅSTE operera mig nu. Mkt om och men (man kan också bli värre av op, inte att glömma) så fick jag operation. Jag bytte fem läkare på tre månader.

          Byt, byt, byt. Byt tills du hittar nån vettig! Jag har en grym läkare som erkänner att jag mår bättre utan hormoner, så hon hjälper mig med smärtstillande vid behov. Dock är det inte bra att äta morfin varje dag.

          Du måste ju få komma till smärtrehab. Be om second opinion hos endometriosteam, deras ultraljudsspecialist kan se endo med sina specialultraljud. Som sagt – hårt att säga, men kämpar du inte för din egen skull så gör ingen annan det heller. Här har du massa bra tips nu.

          1. Ring din gyn och boka tid.
          2. Be om remiss för second opinion hos endoteam i din eller annan region.
          3. Läs på om socialstyrelsens riktlinjer.
          4. Vid behov – åk in akut.

            Nej jag vet men vad ska jag göra? Jag tål ju inget annat. Är k o d e i n så det omvandlas men är inte speciellt mycket men tillräckligt för att kroppen har vant sig förstås. Men när ingen lyssnar så kan jag inte direkt fixa saker för mig själv och läkare verkar heller inte inse hur farligt det är att helt plötsligt inte låtsas som ingenting med medicinen då Cold Turkey är livsfarligt. Jag bor i Göteborg och det finns inga bra läkare här! Har försökt ringa hela veckan till ett sjukhus här men får telefonsvararen i örat: ”Vår telefonkö är för närvarande stängd” och jag har bett om att bli skickad till smärtkliniken men de vägrar. Har även bett om att få bli opererad varpå de svarar: ”Vad hjälper det dig? De kommer säga: du har endometrios. Jaha men sen då?”

              Tråkigt svar – fortsätta. Som sagt åk in, kolla kommuner runtom. Nån måste tillslut lyssna.

                Jag ska försöka ❤️

      På vilket sätt tål du inte hormonpreparat?

        Blir extremt deprimerad och självmordsbenägen. Får jätteont i magen och blir väldigt illamående med kräkningar.

          Ok. Kanske kan det funka med ssri eller annat preparat samtidigt för att lindra de biverkningarna? Ont i magen har du ju nu med – är det värre smärta med hormonerna?

            Det äter jag redan men mår alltid bättre när jag slutar med hormonpreparat. Sedan blöder jag tio gånger mer än normalt. Om du tänker dig så svåra magkramper så du inte kan stå eller gå till jobbet för du springer på toaletten hela tiden. Så blir det.

              Är du rik? Åk till London.

                Jag är inte rik nej. Inga 55k här.

                  Jag (ovan) tog lån. Suger, men sååå värt det. Min op va en svår, gick på 150.000kr men fick också tillbaka allt, för man är berättigad likvärdig vård i Sverige.

                    Gjort lika, tog också lån, ungefär 100 000 för mig sammanlagt (inte så svår operation).

                      Åh, hur mår du nu? PBS räddade fan mitt liv ??

                    Låter jättekonstigt, var du kanske bosatt i UK då?

                      Nej inte konstigt alls. Bor i Sverige, hjälpen finns inte här. Varför är det konstigt?

                Man lägger ut pengarna, men man har rätt att få tillbaka de av FK sen.

                  Va? Nej, inte för planerad vård som ”går att få i Sverige” (även om den de facto inte alls går att få i Sverige…) väl.

                    Jodå, tro mig jag har gjort det sjölv ? Likvärdig finns inte i Sverige. Second opinion har alla rätt till.

                    Minns inte vad det hette. Men så är det, då va det så iaf och samma bör gälla nu eftersom många operationer tex inte görs här utan bara utomlands.

                      Aha, då fattar jag. Problemet för många andra är väl annars att vård teoretiskt går att få i Sverige (men att man inte får den eller att det är vårdkö)

        Är annan anonyn. Mina smärtir eskalerar fruktansvärt mkt, enda gångerna jag blir sjukskriven är med hormoner. Tex hade jag Enanton som fuckade allt. Minipiller deprimerad, ångest, sjuks blödningar = smärtsamma.

        Vissa mår sämre på hormoner, tyvärr – eftersom det är enda medicinering som finns.

        Och nej (om nån undrar) så hjälper det inte med att operera bort allt. Tvärtom finns det stor risk att man blir värre ?

          Precis så då finns bara smärtstillande kvar ?❤️

      Det du kan göra i väntan på hjälp är att utesluta hormonstörande mat(om du inte redan gör det), som t.ex. baljväxter.

        ?

    Skulle ni säga att 55K är en bra lön för en 30 årig kvinna som har en två årig yh-utbildning? Kvinnan ifråga har tre års relevant erfarenhet sedan tidigare

      Vad jobbar hon som? Eskort?

      Jättebra lön skulle jag säga! Beror även på yrke såklart men i stort en grym lön.

      Ja självklart. Det vet du väl.
      Men det kan också va en fullt rimlig lön om det innebär stort ansvar eller stora risker.
      Det är ju inte bara erfarenhet och antal år i utbildning som ska spela in.
      I min umgängeskrets så är en av de bäst betalda städare på kärnkraftverk.

      Nej som du säkert inser själv så är det ganska låg ingångslön. Hon borde säga upp sig tycker jag- 63/64 k är väl rimligt.

        Nej 150 k känns rimligt. Lön under det är ju tragiskt.

          150 k känner jag ändå kräver nån form av universitetsutbildning, typ en termin fristående kurser i humaniora åtminstone? Med YH kan hon väl ändå nöja sig med 95? Man får inte bli orealistisk i jakten på pengar.

            Har ingen universitetsutbildning, är 27 och tjänar 95k/mån, mao inte en helt orimlig fråga, däremot helt beroende på bransch och roll.

              Det var ju exakt vad jag skrev ? 95 k är lagom för alla icke akademiker!

      Alltså ?

      Ja det är sjukt bra lön.

    Tips på mild men effektiv enzympeeling utan parfym? Hade nimues tidigare men den är så himla dyr. Vill gärna att man känner sig mjuk och len efter.

      Emma.S Treatment Enzyme Peel, den är det drag i! Jag kan inte minnas att den doftade speciellt parfymigt heller?

    Alltså Jag kollade på Elin H (Breakitmakeit tjejen, elitstyrkans deltagare) story på instagram. Jag läste om hennes nuvarande pojkväns drama med exet som sa att hon inte tyckte om att han blev så nära Elin men båda sa att de inte hade några känslor för varandra då. Men i deras senaste frågestund så får de att låta att de träffades och blev typ kära i varandra under Elitstyrkans hemligheter, precis som exet misstänkte. Läste folks kommentarer om hela situationen och många var ”emot” exet men jag förstod ändå exet? Alltså om min kille har en tjejkompis som han umgås med själv hela tiden och spenderar mer tid med henne, ja då skulle jag nog också reagera. Något annat jag tyckte var anmärkningsvärt är Elin som tyckte att exet måste hitta sin egen lycka och typ ”lämna dem ifred” när hon inte kunde respektera hans ex önskan om att umgås mindre med honom. Jag undrar om Elin eller Yigit gjorde någon effort att umgås alla tillsammans. Det hade varit intressant att veta…

    Jag tycker att sånt här är jätte intressant att diskutera för att ja, jag har för mycket tid på mina händer och skjuter upp andra saker så har tid att gå in och analysera såna här saker hehehe…..

      Åhh jag vill också veta mer. Fy fan stackars exet som nu kanske ser alla miljoner kärleksbilder och filmer på Elin och Anthony på instagram. Men kan ju varit så att dom blev kära under inspelningen av Elitstyrkan men att dom inte insåg det utan bara tänkte att dom skulle bli jättebra kompisar men så i efterhand så ba ”oj det var nog kärlek hela tiden”. Så att det aldrig var menat att skada exet även om hon såklart blev skadad.

    Har i veckan tingat en valp som kommer till oss om 6,5 vecka. Är så jädra lycklig och längtar sååå!

      Mys!!! Vilken ras?

      hög aktivitet på valpfabriken. stackars hundmamma som avlas på och som förlorar sina valpar på löpande band.

        Så är det garanterat på många ställen. Jag har dock gjort min research om det är mig du försöker snäppa på näsan.

        Men va? Känner du hennes hund personligen?

          De kanske gick i skolan ihop

            Hahahahahaha

    Berätta om ert finaste/bästa minne från den här sommaren 🙂

      Igår när jag satt hos läkaren och sa ”just idag är jag smärtfri” och kände mig normal ? Låter tråkigt, men sån jävla frihet ???

      Utflykt med min pappa❤

      Detta är den tråkigaste sommaren i hela mitt liv.

      När jag och mina barn hoppade i vågorna på en vit strand i Falsterbo ☺️ Lyckan i deras ögon, kände igen den lyckan från när jag var 6 år och det roligaste jag visste var att bada i vågor

      När jag fick träffa mina gudbarn efter 2 års lång väntan ❤

    Jag köpte en batteridriven plattrensare på ett större företag som finns i de större städerna. Impulsköpte den då jag var sååå less på att rensa hemma. Provade och den var riktigt dålig och Inte värt 1995 kr. Åkte tillbaka med den idag i tron att jag skulle få lämna tillbaka den. Men näpp, ”du kan inte lämna tillbaka den bara för den är dålig”. Hade världens diskussion men de gav dig inte så fick åka hem med den igen.

    Tänker att jag ska ringa konsumentverket imorgon , har varit Så arg idag så har inte pallat. Men jag bör väl ha rätt att lämna tillbaka den?? I affären sa de att den inte går att sälja då den är använd och måste kastas. Men va sjutton, 10 minuter provade jag den…

      Butiken har nog rätt. Öppet köp innebär i princip alltid att varan ska vara oanvänd och ofta även att förpackningen är obruten. Sen kan ju vissa företag ha särskilda regler, men det borde du kunna läsa dig till för den specifika kedjan.
      https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-foretagare/oppet-kop-och-bytesratt/

      Här har du förresten en bättre länk som beskriver att butiken bestämmer villkoren för återköp: https://www.hallakonsument.se/konsumentratt/oppet-kop-och-bytesratt/

        Nej 🙁 blev ett dyrt spontanköp alltså. På deras sida står det att man får öppna förpackningen och inte använda produkten på ett ovårdat sätt. Tolkningsfråga- är 10 minuter ett ovårdat sätt?!

          Dessvärre är det nog så att butiken bestämmer detta. Som de säger, om de bedömer att de kan sälja den utan att den verkar använd.

      Knepig situation (ofta är det säkrare köpa över internet…), beror nog mycket på ”hur dålig” den faktiskt var och sen hur välvillig butiken är. Men be om råd från konsumentombudsmannen, absolut.

      Reklamationsrätten gäller på produkter som inte fungerar eller är defekta, inte för att du inte är nöjd med hur den fungerar. Om du har brutit en förpackning och använt en vara kan du inte räkna med att butiken tar tillbaka den. Ofta gäller returer och öppet köp bara för oanvända saker i obruten förpackning.

        Nu har jag lärt mig att aldrig impulshandla igen ? tog för givet att man fick lämna tillbaka en produkt som inte uppfyllde förväntningarna.

          Du har ångerrätt 14 dagar på onlineköp men tyvärr inte i butik. Spontanhandla på internet i fortsättningen mao.

            Bra tips ?‍♀️ Tänk lite på miljön

            Det ska fortfarande vara en oanvänd vara, vilket det här inte var.

      Om de inte har en nöjd kund-garanti så är det nog kört just för att den är använd. Spelar ingen roll hur kort tid, den är ändå obrukbar för dem.

      Självklart får du reklamera en vara som inte håller måttet. Skriv vilket företag det är som är så kass på konsumentköplagen!

        Reklamation gäller om varan har ett produktionsfel. Om den hade gått sönder när hon TS använde den hade hon självklart fått returnera den men man kan faktiskt inte lämna tillbaka en använd vara bara för att man inte tycker att den är bra.

          Jo det kan man. Varan ska stämma överens med de egenskaper som följer av avtalet. Om maskinen ska ta bort ogräs mellan plattor ska den också vara lämplig att använda i detta ändamål. Såhär står det i lagen (konsumentköplagen 16 paragrafen): varan ska ”vara ägnad för det särskilda ändamål för vilket köparen avsåg att varan skulle användas”

          Varan är även felaktig om den ” i något annat avseende avviker från vad köparen med fog kunnat förutsätta”. Du kunde med fog förutsätta att maskinen skulle fungera till att ta bort ogräs mellan plattorna. Det gjorde den inte. Du bör därför kunna reklamera den.

          Självklart kan man REKLAMERA något även om den är provad. Hur ska man annars veta att den är defekt? Ibland måste man dock vara tydlig med butiken att man inte vill lämna tillbaka utan reklamera.

          Stå på dig!

    Att gabjoss bar den lilla lilla vita bh:n/toppen när hon skolade in Jolie… så oseriöst. (bild på hennes blogg)

      Tiingelinn också ??

      Hon skolade alltså in i en bh?! Wow…

      Reagerade på hennes sjukt klena armar. Hon som tränar så mycket men har inte lyckats få ett uns muskler i armarna?? Är det mest för Instagram hon tränar eller?

        Hon tränar nog bara för att gå ner i vikt och få en stor rumpa…

    Hej, jag är orolig för att jag har leukemi. Jag ska till läkaren i nästa vecka. Är det någon här inne som har eller har haft leukemi som kan berätta om sina symtom? Tack!

      Kram till dig. Mitt barn har det. Symptom som feber, slöhet, ont i kroppen, blödande tandkött, blek, trött.. ❤️

        Kram till dig! ❤️

      Stackare, det är säkert inte så illa ? Håller tummarna.

      Åh Stackare- gör inte så! Det finns inget vidrigare än att googla symptom om man är orolig för nåt. Håll ut tills läkarbesöket ❤️

      ❤️❤️ Har många gånger efter googlande själv varit skräckslagen och orolig över leukemi då jag haft symtom som trötthet, blåmärken, petekier, svullna lymfkörtlar etc., men alltid visat sig varit något övergående. Hoppas så mycket att det är samma för dig. Superbra att du att du kollar upp oavsett.

    Har ni någon gång ärvt något bra?
    Pengar, hus, tavla eller något liknande?

      Ett hus med ett par kubikmeter toapapper. Min mormor var kleptoman.

    Någon som vill diskutera ”Vi eller aldrig”? ?

      Yes, undrar hur det gick för Julia och Carl?

      Tycker det är ett så konstigt program, vem vill yttra sina relationsproblem på TV? Och alla dessa konstiga lekar att sniffa sig till sin partner?

      Jättemycket skämskudde men kan ändå inte sluta titta.

      Nää men alltså kan Felicia bara sluta vara så satans dominant?
      ALLA har fel HELA tiden och hon har alltid rätt.
      Och det jävla tjatet om att Matteo måste ändra på sig för hennes skull för att han annars inte respekterar henne och hennes känslor.
      Man ba, respekterar du honom om han hela tiden måste anpassa sig efter dig, varför är ni ens tillsammans?

      Julia och Karl var väl ändå det märkligaste paret i mannaminne?

      Hade velat att de hade med par som varit tillsammans lite längre. Nu snittar de väl typ 1-1.5 år ibland mindre.

      Sen tycker jag att om man varit tillsammans i typ 1 år och redan krisar så pass att man behöver terapi osv. så är väl svaret givet? Kanske bara jag ??‍♀️

      Okej, slut på uppsatsen!

    Alltså Fayme. Kan man vara mer dramatisk och gnällig än hon? Tycker hon verkar så otroligt omogen.

      Helt sanslös människa. Sjukt omogen och borde försöka typ skaffa ett jobb eller plugga eller nåt. Blir otroligt provocerad, men hon är mitt guilty pleasure ? följer inte men kikar in.

      Hon gnäller verkligen om ALLT. Och när hon får som hon vill, ja då gnälls det ändå. Helt otroligt att hon snart har fyra barn. Hon är verkligen lika omogen som ett själv.

      Ja, nu när förlossningen äntligen startat som hon kämpat för i typ två veckor är inte det heller bra.

      Hahaha Faymee.. sån dramaqueen. Hon blockerade mig när jag svarade ironiskt på hennes story en gång i början av hennes nya graviditet. Hon tjaaaaaatade om foglossning. Flera dagar i rad. ”Kan man ha foglossning i ryggen??!!” Så jag skrev typ ”du kan bara ha foglossning i vänstra armbågen” och då blockerade hon mig. ??‍♀️

      Men minns att hon skrev rätt fula saker om sina barn förut, dagligen. Tillslut fick hon väl soc anmälning på sig och då slutade hon.. men känns som att hon är en riktig bitch och hennes kille en riktig toffel som får stå ut med mycket. Hon har rätten att ligga med andra tjejer för han äger inte henne men han får absolut inte ligga med andra för det äe hon inte alls bekväm med. (Skrev hon förut på en frågestund) ja vad säger man

        Hahaha armbågen ??

        Ni är så omogna hela högen!

        Haha den är så sjuk. Hon ska minsann få ligga med andra tjejer för det har han inget att säga till om men hon är inte bekväm med att han ligger med andra tjejer, så det får han inte… ?

        Vad skrev hon om barnen? ? som exempel alltså? Haha skäms för detta engagerar mig så mycket meeeen

          ”Mina jävla kukungar är helt dumma i huvudet” liknande. Har för mig gon även skrev horungar en gång

      Gillade henne i början men nu är hon bara en b*tch. Alla måste tycka som henne annars får man sig en block! Jag ifrågasatte en gång varför hon hade en ”frågestund” där alla skulle skriva vilka barnnamn som var fulast (så omoget…!) Då blev man blockad.

        Men herregud ?

        Hon frågar alltid om allting och sedan blir hon kränkt när hon får svar ”snälla sluta tipsa om X, jag menade att jag ville ha den här typen av tips bla bla”.
        Hon är ju fortfarande ett barn mentalt eftersom hon gick direkt från att vara en tonåring som gick i skolan till att bli en hemmafru som maken försörjer. Det märks att hon aldrig stått på egna ben och behövt tänka själv.

        Ja den frågeatunden såg jag det var några dagar innan hon blockerade mig. Verkade som att hon tycker det är fult med namn man stavar namn annorlunda dessutom.

      Och övervikt är ingen risk heller. Diskriminering bara!! Diabetesen och nu begynnande preeklampsi måste bero på nåt annat

        Det tyckte jag var hemskt faktiskt, hur hon synbart ökade i vikt och LD fortsatte mässa om att tjocka kan vara lika sunda som smala och de nästan på trots visade hur de åt enorma mängder flottig restaurangmat och drack kaloririka drinkar hela tiden, och sedan drabbades Fayme av graviditetsdiabetes. En så ung tjej som låter vikten galoppera iväg sådär, jag tyckte det var rätt sorgligt.

    Ska genomgå smittspårning för klamydia i veckan och har sån ångest då det i min region tydligt står vilken vårdcentral klamydiabrevet skickas från.. jag kunde exempelvis direkt räkna ut vem av de jag varit med som har klamydia och behövt skicka ut brevet till mig. Är det någon som vet om man kan be spårarna ringa upp partners istället?

      Tror tyvärr inte det. Försök tänka att du gör en god gärning. Sen vet du inte om dina ligg varit med andra från din region. Och att när den värsta chocken lagt sig så inser ju folk du måste ha blivit smittad av någon du med. Kram!

      När jag var 18år fick jag det och valde själv att ringa till de tre killar jag varit med för jag tänkte vara mogen/vuxen och jag visste ju att jag måste fått det av en av dem, alla tre sa tack för att jag ringde och nån vecka senare sa alla tre ’vilken tur jag hade det inte’. Haha minst en ljög, förmodligen alla då de alla tre var populära players på den tiden…

      Brukar tänka att killar som ligger utan kondom är helt fine med risken att ett brev kan dyka upp, inte din ensak hur de reagerar på det.

    Har blivit nötallergiker i 35 års ålder!! Vafaaan. Så leden över detta :’( Älskar ju nötter. Och det här med att få in rutinen att säkerställa att inget innehåller nötter pluuuus att komma ihåg att ta med det s.k ”surviving kitet”…

      Kom symptomen smygande när du är nötter eller fick du en allergisk reaktion helt plötsligt? ? läskigt med nötallergi ju.

        Plötslig chock!! Vilket resulterade i utredning som visade att jag tydligen fått en korsallergi. Fick mig ett halvt liv med nötter iaf! Men såååå svårt att vänja sig /ts

    Tre random kommer lastat, varför då, för att jag gillar ÖS och är i behov av prat ikväll.

    1. Igår såg jag en så snygg tröja på en skitsnygg tjej. Grå tunt stickad och så stod det FUTURE i blått på ärmen. Antagligen var den bara snygg för att hon var fin men någon som känner igen tröjan och vet var man kan haffa en sån?

    2. Någon som kan tipsa om någon gammal artist nån glömt och börjat lyssna på igen? Att upptäcka ”ny” musik (och ny) uppskattar jag så. Jag kan tipsa om Dompan, Arne Domnérus!

    3. En kompis till mig säger att typ alla i vår ålder (39, Stockholm) gjort botox i pannan med mera. Jag har mycket svårt att tro det och kommer inte att göra det någonsin. Känner ni många som gjort?

    God kväll Ö

      Ingen nära vän har gjort det (de skulle berättat) och inte jag heller. Är 37 och bor i Stockholm. Det är väl ganska vanligt men man kan inte säga alla…

      Ingen av mina nära vänner har gjort fillers eller botox, vi pratar om det och är öppna om sånt. Peeling och grejer håller några på med men inget mer. En kompis ville göra botox men hon ändrade sig eftersom det blir ett livslångt åtagande om man inte vill backa bandet sedan.
      Men jag tror det är för att jag har en viss typ av vänner som inte är så inriktade på yta. Jag har bekanta som umgås med flera stycken med det där speciella fillersblänket i huden, vet inte hur jag ska kalla det men huden får en speciell yta liksom, så det syns ju även om man inte kände personen innan den gjorde fillers.

        Vad menar du med att det blir ett livslångs åtagande? Det går ju ur kroppen efter några månader, bara att testa och sen sluta om man vill det.

          Ja men hur kul är det att helt plötsligt sluta se slät ut och återgå till sina gamla rynkor mellan ögonen? Har man börjat med slät panna och sedan låter det gå ur ser man ju ut att ha åldrats mycket på kort tid.

    Har ni hört talas om funktionella neurologiska symtom? Eller FNS som det förkortas?

      Nej? Vad är det?

      funktionell neurologisk symtomstörning är nog vad du tänker på. Jag har det, dock en ganska snäll version mot vad jag sett andra ha.

    Det är bara ett exempel, Helge!

      Det går lika bra med selleri.

    Jag och min sambo ska börja försöka bli gravida. Men jag är typ livrädd. Tänk om det inte går? Har en väldigt knepig endometrios och har bara hört skräckhistorier om hur svårt det är att bli gravid då och att det ökar risken för missfall. Vågar typ inte ens försöka för det känns som att det kommer gå åt helvete.

      Tänk att de allra allra flesta som vill ha barn får det på ett eller annat sätt till slut ?

      Det kanske räcker att din sambo blir gravid. Det är nog ändå jobbigt att båda två är gravida samtidigt.

        Vidrig kommentar. När hon ber om råd. Usch för sånna som dig.

          ?

    Så var det då dags igen. Sommarstugan en bit bort från oss står nu tom inför vintern. På trappan till stugan sitter katten kvarlämnad. De skaffade den lagom till de kom kring midsommaren. Jävla elaka människor det finns.
    Ringde och påtalade om att katten är där och fick till svar.: äsch, hon har varit ute hela sommaren så hon klarar sig. Tror ni de tänker hämta henne? Nopp.
    Ja, jag tog hem henne och letar nu nytt hem till pälsbollen.

      I vilken region bor du?

      Nä fy fan! Vilka vider. Hoppas de får konstant skoskav och kondylom.
      Kan du inte lämna bajs eller rutten fisk genom ett fönster åt mig?
      Och heja dog som bryr dig och hjälper det oskyldiga djuret!

      Slå sönder en ruta så du kan komma in i huset, sedan stället du varenda fönster på vid gavel, öppnar dörren och placerar massor av mat inne i huset så ALLA djur i närheten kan gå in och ha det riktigt festligt om de vill. Gärna mat som lockar till sig stora, oförsiktiga djur som kan smutsa ned och leva rövare. Tänk typ vildsvin och grävling. Skicka sedan bild på att dörren står öppen, men påtala att det är lugnt för det har ju varit varmt och skönt hela sommaren.

      Under tiden letar du naturligtvis nytt hem åt katten. Sådana kräk förtjänar ingenting fint.

      Men jävla idioter!!!!!
      Tack för att du hjälper♥️

      Sedan april 2019 är det olagligt att överge djur, lagen kom till för att skydda s.k. sommarkatter. Polisanmäl grannarna! De lär definitivt inte göra om det efter det.

      Ps – cred till dig ?

      Men sluta överdriv. Det är en katt inte en bebis. Lovar den klarar sig utmärkt

        Vad menar du nu? En tamkatt själv i skogen? Utmärkt?

          Jag tror det är samma anonym som hugger på allt idag. Trist människa.

          Haha lägg ner då skulle väl alla katter utanför Nordens gränser dö ut.

        Är du helt väck?

        Har fem katter, 2 är bra jägare 3 skulle inte klara sig många dagar utan mig! Idioter det finns!!

        Det gör den ju inte! Är du tappad?

      Anmäl dem till Länstylelsen för djurplågeri!

      Tack för att du bryr och inte tänker på din egna bekvämlighet (som så många gör). Om du behöver ett bidrag för omkostnader så säg till. Camilla kan säkert vara en mellanhand. Vi är många som gillar djur här inne.
      Hur länge har du möjlighet att ha katten hos dig?

        *dig

      Tack för alla svar. Hittar jag ingen som vill ha henne så får hon ett för alltid hem hos mig.
      Ja, de är anmälda till Länsstyrelsen och polisen.

      Fy fan, stackars kisse. Bra gjort!! ❤️

      Du är bäst! ❤??
      Kom ihåg att kolla upp så hon inte hunnit bli dräktig.

    Är så himla stressad över klimatrapporten som släppts? Någon annan också?

      Alltså nej. Hemskt men jag har resignerat och känner att det är kört. Hejdå mänskligheten & alla djur utom kanske kackerlackan.

        Och fästingen..

      Känner samma som den andra anonym. Det är kört. Åtminstone dör vi tillsammans. Typ.

      Har typ gett upp hoppet helt och i princip ”accepterat” läget tyvärr. Eller snarare att jag försöker ignorera det hela för att slippa må dåligt.

      Samma här. Har börjat ”ta ett år i taget” nu mer. Är tacksam för varje årstid jag får uppleva för man vet aldrig när det tar slut…

      Nej, det blir inte bättre för att vi stressar upp oss över miljön. Gör ditt bästa och njut av din tid på jorden…det gör jag❤

      Ja världen blir ganska fucked, men tror det kan motverkas med teknik som koldioxidlagring. Litar inte på träd då de kan börja brinna ?

      Om man vill ha bättre samvete är det bara att börja käka vegetariskt eller veganskt. Ca 20 kg Co2 ekvivalenter per kg nötkött, jämfört med 0.7 per kg för sojaprotein.

        Hela svenska folket kan leva på luft och vi skulle ändå inte kunna rädda. Världen

          Sant men man kan sätta ett bra exempel om Sverige genom kostbaserade val kan ändra sina utsläpp så kan det visa vad det kan göra på en större skala

            Hahaha

      Såg just på Aftonbladet, en meteorolog skulle förklara bränderna i Sydeuropa och pratade på om att det är pga klimatförändringarna.

      Jag har vänner som bor i södra Italien där det brinner, och alla där vet att bränderna är anlagda och beror på ekonomiska intressen. Till exempel bränner de ner fridlysta skogar för att få bebygga området sedan.
      Det är också så att dessa bränder anläggs när det blåser, för att lättare spridas. Alla som bor där känner till detta.
      Så klimat hit och dit men bränderna är inte klimatrelaterade.

    Eller, inte att de är gravida nu menar jag men när de går ut med att de är i barnverkstan och försöker bygga ihop en bebis

      Men mitt hela inlägg kom inte med ??‍♀️??‍♀️

      Skulle stå
      Tror ni TingeLinnan och hennes nya kommer gå ut med att de har planer på att try for a babbbyyy?

        Nej, däremot tror jag de förlovar sig snart för att separera inom två år..

      Nä jag tror de kör för fullt typ snart, och så skriver hon på insta att det är ”oplanerat men såååå välkommet!!!”

        Ja förlovning garanterat. Men det känns ändå lite mer som att Linn och hennes nya passar ihop bättre än hon och Gabbe gjorde. Han var ju som en omogen pojke. Hoppas iaf att hon väntar ett par år innan de försöker skaffa barn, så de inte blir samma sak igen. Mest för Linns skull.

      Linn la ju ut en story på simon och skrev ”tänk mina framtida bebisar med det där krulliga håret”

      Hoppas hon växer upp och mognar till sig. För sin egen och sina döttrars skull

    Jag ska göra en abort nästa vecka och är så himla rädd… har läst så många skräckexempel på olika forum. Finns det någon här som gjort det och vill dela med sig av sin erfarenhet? Tänker nu mest på det fysiska snarare än det psykiska.

    (Vill helst inte ha några pekpinnar nu… det är ett beslut som jag tyvärr måste ta, hur ont det än gör i mig…)

      Väldigt oproblematiskt för mig både fysiskt och psykiskt. Gjorde medicinsk abort, fick lite ont när livmodern ska ”återgå till det normala” efteråt men inget superallvarligt, kändes ungefär som mensvärk.

      Men gud, vilken onormal människa skulle ge en pekpinne för det! Hemskt. Vi har fri, laglig abort och det är upp till var och en om man vill göra det. Hoppas allt går bra och så smärtfritt som möjligt!
      Kram

      Det kommer gå bra❤️

      Om du väljer medicinsk så be att få stanna på sjukhuset tills det är klart och de kan kolla att allt kommit ut. Jag fick missfall men det kom inte ut av sig själv så jag behövde göra medicinsk abort och gick hem men det blödde i flera veckor och sen hade allt ändå inte kommit ut så jag behövde skrapa till slut ändå. Så jag rekommenderar skrapning om du inte är rädd för att bli nedsövd. Lycka till! ❤️

    Såg trailern för ”svenska powerkvinnor” hos Antonija mandir där hon presenterar sig själv som att hon har över 700k följare på sociala medier. Hon har så vitt jag kan se ca 400k följare på instagram och 350k prenumeranter på youtube. I hennes huvud lägger hon alltså fint ihop det till +700k unika följare istället för att som en normalbegåvad person inse att det sannolikt rör sig om i princip samma följare på båda kanaler? Fick förstås flashbacks till blondinbella som räknade på samma sätt…

      Ojojoj vi har en ny strålande stjärna. Dessa oseriösa influencers kommer begrava hela yrket. Är ekonom. Kul att komma in och bara ”jag har höftat lite med siffrorna. Vi kommer sälja för 7 tusen biljarder, bra va!!”

    Men hallå, Antonija Mandir, i svenska powerkvinnor – wtf!?

    Hej öppet spår!

    För er som följt min resa med tumören i ansiktet och tumörresektionen där jag förlorade halva ansiktet, och allt med de nya tänderna, så vill jag bara säga att idag provade jag förhoppningsvis tänderna för sista gången innan dom ska pressas!

    Kommer uppdatera bloggen så snart jag orkar med mer info. Har jag tur kommer min rekonstruktion-OP ske nu i höst, äntligen.

    Har sån ångest över mitt förhållande. Är sambo men en underbar man, aldrig varit såhär kär, aldrig blivit bekräftat som jag blir nu. MEN hans ADD tar knäcken på mig, måste tjata om allt och ändå blir knappt något gjort. Direkt min energi dippar så fallerar hela hemmet, då blir inget diskat, tvättat eller städat. Är såså kär och vill verkligen spendera mitt liv med honom, men är orolig att det aldrig kommer bli bättre och att jag bara kommer få vara hans nya mamma. Har någon erfarenhet av sambo med ADD, kan de lära sig eller borde jag ge upp? Det är i övrigt verkligen det bästa förhållandet jag varit i, vill verkligen inte vara utan honom. På alla andra sätt är han 110%.

      Ansök hos kommunen om hjälp, jag jobbar som stöd för personer med diagnoser för att deras vardag ska fungera. Finns hjälp att få, ge ej upp!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.