Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

362 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ska i nästa vecka ha värding på min hyresrätt som ska göras om till bostadsrätt, och jag ska köpa den. Vill alltså att den ska bli så BILLIGT värderad som möjlig vilket man ju inte vill vid en vanlig värdering . Något jag ska tänka på? Framhäva alla fel och skavanker så skicket ses som sämre? Har tex tavlor som hänger över en vägg som har rört sig så färgen är sprucken. Hjälper det?

      Jag har försökt mig på samma. Hade verkligen skavanker i lägenheten, typ mögliga fönster som knappt gick att stänga osv. Men det verkade bara räknas som ytskikt för det struntade hon i, det verkade mest handla om marknadsvärdet när jag själv skulle köpa den. Köpte den för övrigt inte.

      När de värderade vårt hus gjorde de en samlad bedömning av skicket i alla lägenheter. Sen fick alla ett erbjudande att köpa till samma kvm pris. Det spelade alltså ingen roll om en lägenhet hade fått sitt badrum renoverat och en annan inte fått det. Mäklaren borde vara påläst innan värderingen och de bedömer nog mer på husets läge, byggår, generell standard, finns balkonger/ finns förråd osv.

      Allt handlar ju om läge, det övriga kan fixas. Så det är nog svårt att ”lura” en erfaren mäklare som ska värdera den.

      Försök få det att typ lukta mögel i badrummet? Det är ju inte ytskikt iaf 🙂

    Jag och min sambo har tänkt att skaffa vår första bil. Vi är ute efter en liten, smidig bil som är billig i drift. Prisklass typ 100-130k.
    Ingen av oss är särskilt kunniga eller intresserade av bilar.

    Vi har hittat en Toyota Yaris hydrid från 2018 som gått 6500 mil som jag tycker verkar stämma in rätt bra på våra önskemål. Är det någon som har erfarenhet av en sådan bil?

    Tar även tacksamt emot andra saker som är bra att tänka på vid bilköp! Vi skall köpa från bilfirma.
    Vad för typ av försäkring bör man ha?

      Toyota gör bra bilar, har dock själv ingen erfarenhet av Yaris.
      Men en liten bil i den prisklassen så hade jag valt en Mini Cooper. Tycker dom är så coola. Tror att du borde kunna hitta en från 2014-2016 för 130k.

      Yaris är en jättebra bil!

      Jag har en Yaris Hybrid som leasingbil. Har varit jättenöjd med den men nu går kontraktet ut. Lite litet bagage bara

        Hybriden är det ju knappt nån skatt på öht ?

      Jag har en Yaris Hybrid som leasingbil och har varit helt nöjd med den. Lite litet bagage bara. Men typ ingen skatt ?

      Jag har en Seat Ibiza och är fantastiskt nöjd! Ett litet tips sådär ?

      Har en Peugeout 2008 från 2018. Är supernöjd med den. Förvånansvärt rymlig inuti, billig skatt, tar sig fram bra i och med att den har lite högre markfrigång än andra småbilar.

        Det är väl ändå ingen småbil. Jag har 208 och den är mer en sådan. Är dessutom jättenöjd med den med.

          Det är en liten smidig bil vilket TS skriver att hon och hennes kille söker. Den är absolut lite större än microbilar som yaris osv men betydligt mindre och smidigare än vanliga kombis och sedan så skulle klassa den som en minisuv eller större småbil. När jag lämnar den på rekond och tvätt tar firmorna den på minsta storleken i prislistan.

      Citroen C3!
      Älskar min från 2017. 110 hk. Pigg och bensinsnål och liksom lite personlig.

    hej allihopa. läser ni något just nu`?

    Migrän.
    Jag lider av migrän en gång i månaden i samband med mens. Äter vanlig värkmedicin, ipren, som hjälper ibland och ibland inte. Nu undrar jag om någon här lider av migrän en gång i månaden och vad ni tar för medicin?

      Nozoil. Jag får känsliga slemhinnor och att smörja näsan innan sänggående hjälper då.
      Har även provat membrasin med gott resultat men dom är rätt dyra

      Botox !!!

      Sumatriptan.

      Om det är hormonell migrän så kan koffein och/eller läkemedel med sumatriptan hjälpa. Finns receptfritt på apoteket.

        Bättre att gå till läkare och få det utskrivet så blir det väldigt mycket billigare i längden.

      Brukar ta både alvedon och ipren samtidigt.

      Samma här tyvärr. Naproxen och vila i kombination är det som funkar för mig men bara om jag inte tar medicinen för sent.

      Jag får också extrem huvudvärk (kanske till och med migrän, men har inte fått diagnosen så vågar inte använda ordet) och ibland hjälper det att ta en ibuprofen tillsammans med en paracetamol.
      Men ibland hjälper det inte och då får jag bara vänta in mensen. I dom fallen brukar jag vara extra snäll mot mig själv, äter lösgodis och har det mysigt hemma (med extremt dämpad belysning)

      Naproxen är guld. Tar 2 direkt, helst förebyggande.

        Ni som använder Naproxen läs biverkningarvsom man kan få. Fick den utskriven mot ryggont men det står att man kan även få hjärtinfrakt av de tabletterna. ?

      SUMATRIPTAN! 14kr på Apotea, BÄSTA som hjälper! ??

        Kan bara instämma! Har alltid ett lager hemma ?

          Jag med, köper typ 10 pkt när jag väl beställer ? De tar alltid slut, vill inte stå utan dom. Kostar ju 90kr på apoteket för 2 små tabletter ? De räddar mitt liv de dagarna ??

            Verkligen!! Brukar alltid ha med mig i handväskan så man kan ta en tablett direkt om man märker att det är påväg. Skönt också när man är någonstans där apotek inte är lättillgängligt!!

      Sen jag började med dubbla p-piller i tillägg till min hormonspiral (endometrios) så har jag inte haft migrän en enda gång på 2,5 år!!!!! Haha lyckan.

      Jag skulle gått till läkare som kan rekommendera behandling för just dig och möjligen skriva ut medicin. Migrän är inte helt enkelt och jag har fått höra från läkare att sumatriptan ska helst inte tas utan att man pratat med läkare som berättar hur man ska använda dem (ja de finns receptfritt i en mildare dos, men man bör inte experimentera med dem ändå). Finns också särskilda sätt att ta andra värktabletter vid hormonell migrän, men som sagt, läkare bör ordinera detta.

        Och, sumatriptan ska man alltså inte ta utan migrändiagnos. Det är ingen vanlig värktablett, utan hjälper enbart mot just migrän (som är en neurologisk sjukdom). Tar man den medicinen utan att ha migrän så kan det vara farligt.

      När jag tagit p-spruta Depoprovera har mensen uteblivit efter första sprutan. Har ofta migrän ändå tyvärr. Äter Sumatriptan tabletter 100mg. Det som funkar bäst för mig. Finns som nässpray också. Bra för den som blir spyfärdig i ett tidigt skede.

      Jag tar naproxen kombinerat med paracetamol vid första känningen. Sen vila i tyst och mörkt rum. Om jag inte hinner ta innan synrubbningarna börjar så är det kört för min del och då är jag inte människa på några dygn. Hoppas du hittar något som hjälper mot din migrän.

      Vilka i-landsproblem

        Vad är poängen med att kommentera detta?

          Folk gnäller över lite ont i huvudet vid mens medans människor i tex Afghanistan dör!

            Min migrän gör att jag tappar synen på ett eller båda ögonen, tappar talförmågan, svårt att kontrollera ena eller båda armarna och sen en huvudvärk som exploderar och gör att du knappt kan ta riktiga andetag. ? Så att vi med migrän klagar är helt förståeligt för det är ett stort handikapp. Och självklart går mina tankar och känslor till alla andra som har det svårt ❤️ Tro mig!

      Jag får alltid migrän tre dagar innan mens, jätteilla så jag spyr om jag inte vid första känning tar en Alvedon och 1 Koffazon!! (Finns bakom disken på apoteket när man frågar, receptfritt) Som någon annan nämnde har det Koffein i sig. Det är guld värt och har funkat för mig och min mamma i alla år. När jag (mycket mer sällan) får migrän inte direkt kopplat till mensen och i flera dagar äter jag också sumatriptan men brukar som sagt räcka med koffazon för mensmigrän 😀

    Hej jag skriver ett exarbete om tandvårdsrädsla, skulle ni som är rädda för tandis vilja svara på om ni alltid varit det sen ni var barn eller om det kommit senare genom någon händelse inom tandvården??
    Om det var av något ni fått uppleva skulle ni vilja beskriva det?

      Blev rädd som liten, kanske 12 år.
      Har klaustrofobi och hatar känslan av att inte kunna ta mig därifrån. Hysteriskt jobbigt när de står 2-4 och trycker sig över en, sliter och aldrig frågar om man behöver en andningspaus. Får alltid förvana nu, annars tar dom inte en på allvar om man ber om paus, anser jag.

      Är fullkomligt livrädd. Har väl alltid varit det men det har blivit värre i vuxen ålder. Jag behöver t.o.m ha lustgas för att det är så obehagligt…

        Jag tycker inte att lustgas hjälper 🙁

          Man måste våga ta till sig den, det är vad de sagt till mig. De sa innan att en del märker ingenting och att de inte tar till sig den, medan andra klarar det jättebra. Jag tycker det är jätteskönt, haha, vill typ ta med den hem. Brukar ta långa djupa andetag med näsan för det känns som att jag får bäst effekt då.?

      Blev rädd vid mitt första tandläkarbesök. Var ett barn och tandläkaren bände upp min mun och stoppade in fingrar utan handskar så jag bet honom. Ja, det var inte populärt men en rimlig reaktion hos ett barn! Sen hade jag tandställning som var väldigt smärtsamt och när den var borta så var tandläkaren jag hade då så jävla otrevlig och konstig så så gjorde det bara saken värre. Nu har jag inte vågat gå till tandläkaren på lääääänge.

        Hade också samma upplevelse med en manlig tandläkare! Tog i som fasen och drog i munnen, blev så äcklad av hans håriga händer. Bet honom däremot intw ? Hände när jag var runt 10-12 och har hatat att gå till tandläkaren sen dess

          Vad är det med manliga tandläkare o deras håriga armar? Oj megahåriga armar, karriären utstakad-tandläkare.

      Har alltid tyckt det varit obehagligt men ju äldre jag blev ju mer utvecklad blev min kräkreflex. I sena tonåren gick de för långt. Tårarna rann och jag fick höra att jag skulle skärpa mig. Gick aldrig mera dit.
      Hoppa fram kanske 15 år. Mina visdomständer är så dåliga att de faller ut i bitar. Jag äter olika värktabletter, tillslut övertalar en närstående mig att gå till en privat klinik.
      Fick totalt sammanbrott när jag kom dit. Storgrät och kunde inte prata. En liten undersökning gjordes mycket lungt och varsamt. Därefter fick jag ny tid med lustgas för att ta hand om de dåliga tänderna.
      I dag kan jag göra den årliga undersökning ganska normalt. Men jag måste få tid och lugn och de får INTE röra tungan. Jag blundar hela tiden för klarar inte av att se vilka verktyg som används. Och de kan inte köra med så många saker samtidigt.

      Det är en väldigt utsatt position att ligga ner i en stol. Med verktygsbordet över bröstet, plus en till två människor över sig.
      Plus att det är svårt att göra sig förstådd.
      Förstår att det är många som har problem med detta. Sen gör ju inte en oempatisk och opedagogisk tandläkare det hela bättre.?

        Visst är det underbart när tandläkare, en doktor eller något säger att man ska skärpa sig när man är rädd? ??

        Är det en vanlig privat klinik eller är dom bra på just rädsla och sådär?

        Riktigt grymt jobbat av dig att du gick dit och gör den årliga undersökningen! Du måste vara så stolt över dig själv?

          Men du? din kommentar gjorde mig jätteglad, skall spara den i hjärtat.
          Hon var utbildad på rädslor och att arbeta med lustgas.
          De var förberedda på att jag var rädd.

          Ja, det finns många som arbetar med människor som inte är så lämpade. En sak är vetenskap och behandlingar men vi är ett levande material. Vill du bara jobba och banka på så blir snickare eller smed?

            Åh, vad kul att den gjorde dig glad!
            Din kommentar gav mig lite hopp, kanske vågar även jag en dag?

            Ska kolla upp någon privat klinik och se. Kanske är lite enklare att gå dit om man vet att dom förstår rädsla, vet att jag är rädd och så. Känns lite tryggare att dom är medvetna.

            Ja, tyvärr gör det ju det. Borde vara mer fokus på hur man bemöter människor och empati.
            Dock underbart när man hittar någon som passar så otroligt bra på sitt jobb och man känner sig bra bemött på vårdcentral, sjukhus och så. Tyvärr har det dåliga ärrat mig så jag är väldigt rädd, men för stunden känns det bra när man får någon förstående och trevlig 🙂

        Haha låter som mig, riktigt skönt faktiskt att se att det finns fler som är som en själv. Alla bara går till tandläkaren helt normalt, en annan har total panik.

      Är väl inte rädd men tycker det är obehagligt känns intimt och som att jag inte har kontroll över situationen. Det har också råkat komma åt för långt bak och kräkreflexer tog över… ogillar att spy inför människor, vilket jag antar är en ganska normal känsla haha

      Jag är rädd sen jag var liten pga att jag har så liten mun och så kraftiga kräkreflexer att jag inte kan ha de stora vuxenplåtarna i munnen vid röntgen utan måste ha barnplåtarna som är mindre. Får bråka om det varje gång för VARJE gång MÅSTE de testa för att sen inse att det inte gick. Och eftersom de är mindre måste de ta fler bilder. Jag gråter av panik varje gång.

        Det är precis samma för mig! Otroligt obehagligt. Har lagat en av tänderna längst bak en gång, och tandläkaren var irriterad under hela proceduren eftersom min käke är liten och jag har svårt att gapa så stort som de vill. Svårt att göra nåt åt…

      Varit rädd ända sen jag var liten, fortfarande livrädd och inte varit vid tandläkaren på många år. Blir ju värre ju längre man väntar, rädd jag har hål, misskött mina tänder eller något och skäms för att jag inte gått dit och känner mig allmänt äcklig ? har inte ont eller något, vilket jag är glad för.
      Läst att det finns tandläkare som är specialister med rädsla men att ens tandläkare måste skicka remiss tror jag, vill inte gå dit för har bara dåliga upplevelser från folktandvården.

      Fått apelsinsaft med något lugnande eller bedövande, minns inte vad det var exakt.
      Fått lustgas en gång när jag skulle borra.
      Aldrig upplevt att dom bryr sig/förstär för jag är rädd utan bara bemötts med ”sluta, det är bara en undersökning”-attityden, hjälper ju knappast.
      Hatar att tandläkaren sa att bedövningen inte ens känns utan är som ett myggbett, hade hellre hört att det gör ont några sekunder för det fick mig att inte lita på tandläkaren.
      Aldrig haft en tandläkare där jag känt att dom förstått mig helt enkelt, aldrig känt mig trygg.

      Låter så larvigt alltihop när jag tänker på det. Men vet inte hur jag ska klara av att gå dit, samma lokaler som när jag var liten, den där lukten av tandläkare. Rädd att jag inte kommer våga gå dit ensam utan måste ha med någon som stöd och vill inte sitta i väntrummet tillsammans med en 13åring som är där ensam ?

        Om du bor i Sthlm vill jag gärna tipsa om en fantastiskt tandhygienist på Citydental (Drottninggatan) som heter Irene. Väldigt försiktig och förstående för ens rädsla under hela processen.

          Bor tyvärr nere i landet, men tack ändå! 🙂

          Får ta mod till mig och börja leta efter någon som förstår rädsla. Men lättare att skjuta fram det så man slipper ta sig igenom något jobbigt ?

      Kärnhagen var barn. Min tandläkare Barbro med gigantiska tuttar och sin rökiga kolröst drog ut tänder på mig när jag var
      8 år utan att ens förbereda mig. Jävla kärring.

      Aldrig varit rädd men efter en operation på käkkirurgi så är jag mer nervös inför tandläkarbesök.

      Klarar inte ens av den här tråden ???

      Det började som barn, med helt ursla tandläkare som inte borde ha med barn att göra… Det var så våldsamt och gjorde ont, sedan är det ju inte bättre att jag har världens sämsta tänder som inte alls håller.. Skräckupplevelser som borrning i kinden, rotfyllning trots inflammation, bedövningsspruta rakt in i en inflammerad rot..
      Sedan har jag och min nya tandläkare, som hittills är helt underbar, kommit fram till att jag lider av kronisk inflammation, och därav gör varje lappning och rotfyllning ont, trots 6 st bedövning sprutor.. Det tog 29 år tills någon kunde diskutera med mig att ” nej du borde int alls känna nått här har du antibiotika och så testar vi igen om 2 veckor” .. Alltså jag har sån ångest av tandläkaren att jag kan sitta o hyperventilera och ha ångest bara för att tänka att jag borde ringa dit, bara för en årskontroll. Och för pank att boka nersövning vilket jag tror skulle vara det bästa.

        Kan man verkligen inte få hjälp med att betala eller något bidrag för att få nersövning?
        Typ högkostnadsskydd där man bara betalar en del och sen inte mer. Vet att tandläkare är snordyrt men borde finnas någon lösning ju.

        I en sån situation borde inte pengar vara det som gör att man inte har möjlighet att göra det som skulle vara bäst. Väldigt tråkigt!

          Finns det något parti driver att tandvård ska vara en del av övrig sjukvård och ingå i högkostnadsskyddet? De får min röst. Jag har ett separat tandläkarsparkonto och jag har råd men det gör mig förbannad att tandhälsa är en klassfråga i Sverige. Ingen ska behöva ha dåliga tänder för att de inte har råd med tandläkare!

            Vänsterpartiet vill införa högkostnadsskydd inom tandvården, tak på 2000 kr/12 mån. På sikt att det ingår i den vanliga sjukvården.

              VP har mycket bra i sin politik men jag ogillar deras skattepolitik. De vill återinföra både fastighetsskatten och arvsskatten vilket jag är helt emot.

                Ja alltså… Nånstans måste ju pengarna tas ifrån…

                  Jo, men det finns bättre ställen att ta skatten från än människor som råkar äga bostäder som gått upp mycket i värde. Vi tvingades sälja vårt föräldrahem för att vi inte hade råd med fastighetsskatten när reglerna ändrades på 90-talet. Hela ”värdet” på huset var fiktivt och inget vi tjänade pengar på eftersom vi inte ville sälja.

      Var rädd för tandläkare sedan jag som liten fick fel tand utsliten, innan bedövningen hade börjat ta, och tandläkaren bara ”ojdå hihi” och börjar slita ut rätt tand FORTFARANDE INNAN BEDÖVNINGEN KICKAT IGÅNG

        ????

      Blev nertryckt och fasthållen som 7-åring när de skulle slipa på mina tänder fram i underkäken för att tänderna skulle hamna i en jämn rad. Efter det vägrade jag öppna munnen hos tandläkaren och fick gå till en specialist. Jag fick alltid lustgas och de var jättesnälla. På gymnasiet började jag gå hos vanlig tandläkare igen och jag klarar vanligtvis av att göra mina besök. För några år sedan gick min tandläkare i pension och det var jobbigt. Testade en fruktansvärd tandläkare som fick mig att gråta, men nu har jag hittat en bra. Skulle aldrig gå till en manlig tandläkare.

      Fick tandställningen när jag var 10, tog ut när jag var 13. Fan va de drog och slet i mina tänder och sen kunde jag inte äta på flera dagar. Var där hela tiden kändes det som då, men i efterhand antar jag att det var typ var 3dje månad? Efter det gick jag aldrig självmant. Senast var när jag var typ… 22? Är 31 nu och borde verkligen gå men vågar inte. har tänkt i säkert 5 år att jag måste gå, men det går lixom inte.

      Spännande och ett viktigt ämne att undersöka! Jag hade inga problem med att gå till tandläkaren som barn. Jag var däremot med om ett tandläkarbesök för ett par år sedan som utlöste en rädsla/obehag för att gå till tandläkaren. Personen var helt enkelt för hårdhänt vid borttagning av tandsten och det ledde till att jag hade ont i tänderna
      /ilningar i några veckor efteråt (hade för övrigt inte mer eller mindre tandsten än vanligt och har inga andra problem med tänderna).

      Hade en tandläkare som hette Bita (inte skämt) hon var en skräck, var ganska ung och hade ett hål och bedövningen tog inte så till slut sa hon att vi gör de försiktigt och jag räknar till tre och att jag skulle räcka upp handen om de gjorde ont. Vid några tillfällen gjorde de ont och armen for upp men hon slutade inte utan räknade långsammare, varje gång. Går hos en jättetrevlig nu men tycker fortfarande det är jobbigt

    Hur blir man bättre på att kommunicera?
    Jag är extremt dålig på att kommunicera mina känslor i rätt tid och blir istället en tickande bomb som håller inne allt och sen exploderar när sista droppen kommer och alla känslor kommer och jag sårar folk höger vänster.

      Värdesätt ditt eget mående.
      Du är viktig, din röst är viktig.
      Om du alltid försöker foga dig och göra alla till lags- ja, då blir känslorna som lager på lager tills du inte orkar mer.

        Sant, men har också problemet att de gånger jag säger vad jag tycker så kommer mina åsikter/tankar/känslor ut som dryga och uppfattas alltid som att jag säger något för att vara dum eller för att såra någon. Hur löser man det?

          Om du alltid ”tål allt” kommer såklart de som är vana vid att köra över dig reagera när du börjar svara för dig själv.

          Man kan säga” ”när du säger så till mig upplever jag xxxxx”, då berättar du för mottagaren din upplevelse och så är det upp till hen att avgöra vad hen vill göra med den infon.

            Tack för bra svar!

            Gillar alltid dina och ?trädgårdsmästaren? svar

              Tack, det värmde ❤❤

            Såg att Yoga Girl pratade om detta härom dagen, att det att säga i från, sätta egna gränser ju kan leda till att andra blir ledsna och sårade. Men att det OAVSETT är viktigt att sätta sina gränser – och att vi får träna på att ”sit in discomfort”. Ja, det kanske blir lite obehagligt att säga nej, men det är värre att alltid böja sig, att göra våld på sig själv. Så får man vänja sig vid det. Det är inte farligt med lite obekväm stämning, men det är farligt att ge upp sitt jag.

      Jag har gått i kbt för exakt det du beskriver! Kontakta vårdcentralen och ge det ett försök. Jag mår bättre än någonsin i och med att jag inte väntar med att ventilera och prioriterar mig själv, mina tankar och mitt mående. Lycka till! ?

        Tack snälla! Hur beskrev du ditt problem för att få rätt hjälp?

      Jag är precis som du. När jag väl exploderar så är det i form av passiv aggressivitet också. Har verkligen försökt jobba med skiten och trodde jag hade kommit en bit men sabbade en relation nyligen pga mitt beteende…

    Någon som jobbar som inredare/ inredningsarkitekt och vill berätta lite hur det är? Vart utbildade du dig? Driver du eget eller anställd?

      Jag utbildade mig till inredare via Inredningskurser.se och arbetade sen med eget företag i tre år.
      Jag rekommenderar INTE att studera där jag gjorde!! Jag lärde mig såklart rätt mycket men utbildningen har verkligen så himla låg kvalitet, där en stor del bara är rent plagiat från första bästa länken på Google… samt saknar mycket som man önskar lära sig.
      Har hört gott om Rum&Miljö’s utbildning samt Wittstocks utbildning. Alternativt föreslår jag en på högskola/universitet. Trendenser har skrivit ett inlägg för några år sedan om alternativ att studera, googla så hittar du nog!

      Svårt att säga hur det är att arbeta med sådär på rak arm, vad är det du undrar över?
      Det finns en hel del olika typer av jobb. Jag har arbetat främst med Homestaging men också med privatpersoner!

        Ska kolla utbildningen du rekommenderade och försöka hitta inlägget!

        Har du många uppdrag? Är jobbet vad du trodde det skulle vara? Är du anställd eller egenföretagare?

          Jag har enbart haft eget företag! I början var det lite svårt att in foten men när man väl kommit in i branschen är det inte allt för svårt, åtminstone inte inom homestaging. Där har jag haft samarbete med två olika mäklarfirmor och fått jobb via dom!
          Det är jätte jätte roligt när man får inreda, klura ut lösningar för att få det fint trots besvärliga kunder osv. Men samtidigt är det ett väldigt tungt jobb, du ska bära tunga möbler ofta upp till lägenheter utan hiss.
          Sen kan det vara både roligt och jobbigt beroende på vad du får för kunder. Många är lite kluriga att få över på sin sida då dom har svårt att distansera sig själva från sitt hem t.ex. vid försäljning!
          Tycker du det är roligt med inredning så kommer det roliga att väga tyngre!

          Det kanske är värt att testa att ta en lite mindre kurs som inte är så omfattande eller dyr för att se om det är något du tycker är kul som en hobby eller roligt som ett yrke?

      Konstfack har en inredningslinje, har en bekant som gick där. Det verkade väldigt bra.

        Har kollat på Konstfack men det känns så himla svårt att bli antagen. Plus kändes som att man måste ha kunskap redan innan utbildningen som typ designa och rita.

    Imorgon!!! Sista avsnittet av Vi eller aldrig! En sak är säker: Matteo och Felicia gör slut.

      Oh ja

      Hoppas kan man ju alltid. Det är ju synd om henne på ett sätt men hon behöver verkligen, verkligen gå i egen terapi länge innan hon är redo för ett förhållande.

      Ja, det känns som enda rimliga slutet. Och att hon reagerade så starkt på Matteos ”osäker”. Hur kunde hon tro något annat???

      På tal om Felicia, någon mer än jag som reagerat på hennes sminkning? Hon har liksom en guld-/orangeaktig sminkning som gör att det ser ut som att hon har på sig en mask/hjälm som täcker pannan och kinderna men som sedan slutar där. Jag förstår inte riktigt…

        Jag tänker att hon har något längre ner på kinderna som ger flashback med all belysning? Jag såg ut sådär på bilder från nyår förra året… Såg skitbra ut i spegeln, mindre bra på bild med blixt ?

      Gud så som hon hänger ut honom på Instagram så får man bara hoppas det, men jag är 100% säker (kollade nämligen om de var skrivna ihop och det har ändrats från vad det stod för några veckor sen… hehe).

      Toalettbråket, så skitnödigt (höhö)

        Och så långt över gränsen för vad man bör säga till sin partner…Att skrika åt någon att han eller hon är äcklig och onormal för en kroppsfunktion man inte kan kontrollera är psykisk misshandel. Är faktiskt imponerad av Matteo att han står pall.

          Kan någon utveckla detta för oss som inte har sett? ? blev han utskälld för en fis eller vad?

            Han fick världens utskällning för att han bajsar fem gånger om dagen och för att han vill fortsätta använda deras gemensamma toalett. Hon var säkert mest upprörd för att hon tycker att han inte tar hänsyn till henne, men orden hon använde var helt sick.

          Hade hon varit en man med detta beteende hade det varit ännu tydligare huruvida det är psykisk misshandel eller ej. Att ingen hjälper honom där på plats? Så sjukt.

    Vad menas med Bob? Varifrån kommer det? Barn går runt och säger ”Bob” och jag fattar inget.

      Haha själva märket Bob är väl saft och sylt och står för bra och billigt, annars har jag ingen aning vad dagens ungdom sysslar med

      Tänkte på frisyren ? antar man blivit gammal när man inte förstår vad kidsen snackar om.

      Jah, jobbar som högstadielärare och skolan börjar i morgon. Kommer säkerligen få en lektion i detta uttryck då ?

        Ge oss svaret på fredag!

      Bend over Boyfriend? ?

      Finns en karaktär i spelet Roblox som heter Bob ? Kanske är det? ?

    Någon som bilat ner till Portugal och har tips på bra/fina stopp längs vägen? Jag kör ner i slutet av november och tänkte göra en resplan på en vecka ungefär.

    Ni utlandssvenskar – hur lång tid tog det för er innan ni började att tänka och drömma på det nya språket?

      3-4 år skulle jag säga, otroligt individuellt men var när jag inte hade kontakt med svenskar så då var man inne i det andra språket hela tiden konstant

        2 år, men kunde språket bra innan.

      Jag tänker ofta på engelska fast jag bor i Sverige…

        Jag med… ?

    Vad menas med Bob? Varifrån kommer det? Barn går runt och säger ”Bob” och jag fattar inget.

      Du kanske heter Bob?
      Eller tagit fel namnbricka efter semestern kanske?

      Hitta på något eget. SPD- Skit på dig.

      Min förra granne kallade jag DDD i smyg. Den dryga dansken.

    Är 3 barn stor skillnad från 2 barn? Mannen vill ha tredje men inte jag så vi diskuterar för och nackdelar ?

      Det är typ en (1st) mer.

      Nä, skämt åt sido, det är såklart skillnad på boende, transportmedel osv med fler i familjen. Men jag antar att det är något ni inser.
      Vilken skillnad är det du undrar över?

        Dont…..do…..it ?

        Ja det har jag som – med bil o boende ? men just hur tiden räcker till till alla, vi har nu 7 och 5 åringar så gör mycket redan själva osv så att igen hamna i sömnlös-blöj-träsket låter hemst i mitt huvud…
        Han däremot tycker det skulle vara mysigt, men han är ju inte gravid, hemma och vakar nätter lika mycket osv (han förtjänar såpass mycket mer att ologiskt att han är hemma)

          Eller så får han ta mer ansvar och föräldraledighet om han nu vill detta mest?
          Tjänar han så mycket kan han väl spara för att ”ha råd” att vara hemma några månader?
          (Har ALDRIG förstått dessa som ”tjänar så mycket att de inte har råd att vara föräldralediga”. Tycker det är mer ”ologiskt” att han inte skulle kunna vara hemma några månader.)
          Att dela ledigheten 50/50 behöver inte vara först den ena och sen den andra. Vår absolut bästa del av föräldraledigheten var de perioder vi delade så att vi tog halvdagar eller varannan dag.

      Enormt steg mellan 1-2 barn. Men från 2-3 var det typ ingen skillnad ? Eller jo skillnad självklart men ingen sådär så det skakar hela vardagen.

      Våran trea som kom för 4 år sedan var 0 % planerad och jag var inte alls beredd men vi bestämde att vi kör. Känslan när hon kom var så speciell, typ, det kändes som det hade saknat något men visste inte exakt vad. Och så var det en lillasyster ?

        Så kände jag också. Familjen blev komplett på något sätt när den sista kom ?

      Har två och känner mig fullt sysselsatt, fattar inte hur man hinner med fler ungar? Det är kvartssamtal och tandläkarbesök och fotbollsmatcher och gymnastikuppvisningar och klassresor, kalas etc etc och jag fattar ärligt inte hur folk får ihop det som har fler

        Eller hur?? Tänk de som har fyra fem?!

      Känns… onödigt liksom. Plus allt blir bökigare. Tänker att om en inte vill, då är det redan klart liksom? Gör inte ni det?
      Lätt också för män att vilja ha fler haha.

    Någon frisör (eller annan kunnig) här som har tips på enkel håruppsättning? Ska på bröllop på lördag men bär typ alltid bara enkel toffs pga lat och noll kunskap om hår. Berätta gärna vilka hårprodukter som underlättar också, äger inga ?

      Inte en frisör eller annan kunnig, men jag tycker att en inbakad fläta är alltid fin, ifall du har tillräckligt med lång hår. Det går att piffa den genom att stoppa in blommor eller annan typ av smyckning.

      Jag är usel på frisyrer men kör alltid fläta i luggen som fortsätter bak mot baksidan av huvudet sen allt upp i tofs med en snyggare snodd. Om den beskrivningen är förståelig.

      Kolla på Instagram eller tiktok. Det finns massor med konton som lägger upp klipp på hur man gör snygga men enkla uppsättningar.

    Okej måste bara uttrycka min frustration.
    Har gått i 29 år och inte vetat vad fan jag ska bli när jag blir stor.
    Har tänkt på ett specifikt yrke några gånger men aldrig sagt det till min man. För några dagar sedan sa han ”du borde kanske utbilda dig till XX” och jag sa ”ja! Jag ska det!”
    Sagt och gjort, håller på och kollar utbildningar och nu säger han ”jag vill också gå den, bara för att det är kul”
    Han har eget företag som går bra och har inga planer att jobba med det jag ska utbilda mig till utan han vill enbart göra det för skojs skull.

    Det var det. Behövde bara skriva av mig.

      Vad är du frustrerad för ens?

      Tycker du det är positivt eller negativt att han vill gå samma utbildning?

        Negativt för jag ville göra något ”själv”.

          Låter som att du är avundsjuk på din man? Är det inte superkul om ni har ett gemensamt intresse? Gemensamma framtidsplaner? Kanske starta upp ett företag ihop?

          Prövat att säga det till honom?

          Inte för att vara den som är den…men det var faktiskt din man som föreslog vad du skulle utbilda dig till (efter att du själv inte kommit på något efter 29år)
          Så det kan nog vara nått han själv funderar på en längre tid.

      Okej ni har nog rätt! Jag överreagerade. Tack för bra feedback!

    Ska till gbg på fredag för första gången på ett år. Vad finns egentligen att göra där? Vill inte shoppa och jag själv hade nöjt mig med att få känna lite västkusten och gå runt och må bra i stan, men den jag ska åka med vill GÖRA något. Behöver tips för det står tokstill med idéer.?

      Eftersom personen du ska åka med vill göra saker så tycker jag den personen ska ta reda på saker att göra.

        Nej det är upp till mig. Det är min tur att bestämma vad vi ska göra. Och jag skulle ha samma problem om vi så skulle åka till Jönköping eller Karlstad.

          Men om det är din tur att bestämma, hör precis det du skriver.

          Gå runt i stan och njut bara om det det är det du vill göra, för det var ju din tur att bestämma ??

            Ja jag vet. Jag sa det men mottagandet blev inte direkt jubel utan ”jaha och vad gör man där då”…jag kan lätt gå runt i stan i flera timmar utan att göra något, men det fanns ingen förståelse för det utan det var önskemål om att hitta på något också…men det ger sig väl.?‍♀️

      Universeum kanske?

        Har inte ens tänkt på att det kan vara öppet, det skulle han nog gilla, tror ingen av oss varit där.

        Hur är det ut mot kusten, finns det något att ha där annars?

          Finns massa öar man kan åka ut till med färja och gå vid stränderna, donsö och skärgården liksom men ja universeum och liseberg är öppet. Finns lite museum som är öppna också, finns massa bra restauranger som man kan gå till mycket franskt.

          Om vädret är fint, åk till Särö och ät jättegott vid havet

            Ska kolla på det??

      Kanske åka paddan-båt?

        Det är ett alternativ faktiskt, men det är väl kulturkalaset, eller vad det heter, nu? Tyckte jag läste att paddan är gratis då, lär väl inte finnas plats?

      Ta en promenad och fika i trädgårdsföreningen eller botaniska. Hälsa på djuren i Slottskogen. Åk och bada i den allmänna poolen i Jubileumsparken (gratis, men man behöver boka plats) eller om det är dåligt väder besök något museum. Världskulturmuseumet brukar ha intressanta utställningar och är gratis. Annars kan du ju kolla upp om det händer något kul under Kulturkalaset. Det som genomförs irl behöver man boka plats till tror jag. Hade så gött! ?

      Besök Hönö, åk till Blomstermåla i Särö eller Långedrags värdshus och ät något gott och se ut över havet. Universeum som någon nämnde, Liseberg eller åk upp till Heaven 23 i Gothia Towers och ta en drink och titta på utsikten. Bellora på avenyn har god italiensk mat och ligger centralt. Ta en promenad i Trädgårdsföreningen, köp glass på Gelaterian eller kanske strosa runt i Haga lite.

    Vad har ni för småknasiga vanor? Jag tex väljer alltid lilla spolknappen för att vilja spara på vattnet men sen håller jag alltid nere den extra länge för att verkligen få ner allt, så i slutändan hade det nog varit samma med stora spolknappen.

      En gång när jag var yngre sa min farfar till mig på skämt att det var taskigt av mig att alltid smöra mina knäckemackor på den sidan utan hålen. Han sa typ ”vad har dom hålen gjort för att inte förtjäna något smör”. Det sitter kvar i mig än idag så hårt så jag en vuxen människa på 27 år måste alltid vända på knäckebrödet en snabbis och be om ursäkt till hålen för att dom inte blir smörade. Helt orimligt och jag försöker verkligen träna bort det! Går sådär, skulle äta knäckemacka med leverpastej och gurka ikväll och kom halvvägs innan jag va tvungen att kolla under knäckemackan och ursäkta mig. Och sen ursäkta mig till hålen jag inte bad om ursäkt till som redan låg i magen. Någon som vet vilken typ av hjälp jag skulle kunna tänkas behöva?

        HAHAHAHA!!!! Tack för att du delade med dig, stackars små knäckehål som inte får smör.

        Bara därför kom jag på en till, varje gång jag äter godis delar jag biten i två delar så båda sidorna av munnen/tänderna får tugga på den goda godisen, det vore orättvist om bara ena sidan fick smaka 🙂

    Jag hade ett lungt och skönt jobb där jag kunde göra lite som jag ville i min egen takt. Sen fick jag en ny chef som vill att allt ska utvecklas och förbättras hela, hela tiden. Det finns liksom inte en nivå där han blir nöjd. Det här ger mig så mycket ångest, och jag går runt och längtar efter att han ska säga upp sig. Eller att jag gör det.

      Tycker du ska vara glad att du har en chef som vill att du kompetensutvecklas, det stärker din position på arbetsmarknaden.

      Det underlättar även om du vill byta jobb ???

        Ja jag försöker se det positivt, jag utvecklas och blir bättre, men det är en ständig press och stress att aldrig känna att det man gör är bra nog.

          Se det som en ständig utveckling att nå högre och högre.

          När du känner att pressen blir för stor så kan du säkert hitta ett nytt jobb med mindre press ???

            Tack för pepp ?

              Så lite så, hoppas allt går bra för dig.

    Står just nu och lagar bananpannkaka, som ska bli bananpannkakstårta till barnets frukost här hemma. En av våra egenskapade traditioner till våra barns födelsedagar. Vi dukar upp ett rejält jäkla frukostbord med paket, ljus, tårta, massa mat osv. Den som fyller år har en stor gullig hatt på sig ^^ viktigt också med att hissa flaggan och att ta fram den lilla bordsflaggan!

    vad har ni för speciella traditioner för födelsedagar?

      Frukost på sängen sen tårta under dagen!

      När jag var barn hade vi som tradition att födelsedagsbarnet fick välja vilken mat vi skulle äta. Lite irriterande när min lillasyster var helt insnöad på smabbmakaroner och köpeköttbullar i flera år, haha. Vi fick aldrig sån mat annars, så för henne var det lyxigt.

      I vuxen ålder har vi inga traditioner, mer än att deppa. Varken min man eller jag tycker om att fylla år, så det är ofta ganska jobbiga dagar. Tyvärr.

        Vi hade samma tradition. Men min syster och jag var så sjuka i huvet att istället för att välja det vi själva tyckte var godast valde vi det den andra tyckte var äckligast bara för att jävlas så det blev en jädra massa pölsa och blodpudding på våra födelsedagarunder åren.

      Som barn fick man välja mat, tårta och fika. Pappa var ledig och följde med till skolan, mamma var hemma och donade.

      När vi blev äldre fick vi välja restaurang eller mat.

      Nu som vuxen utflugen firar jag mest min katt, vi fyller år på samma dag. Men brukar göra extra god frukost och mat (även om jag jobbar), sen blir man bjuden på restaurang av mamma och pappa, syskon följer med om de vill. Ganska nice dag.

      Vad härligt det låter! Speciellt med hatten, lät så gulligt?

      Jag har växt upp med att på morgonen väckte mamma mig med presenter och jordgubbstårta på sängen. Så åt ingen riktig frukost utan bara tårta, bästa traditionen enligt mig ?
      Resten av dagen brydde jag mig inte lika mycket om. Vissa år önskade jag mat, vissa år brydde jag mig inte och mamma fick göra det som var enklast att laga till när skäkten kom och firade 🙂

      Bott hemifrån i många år nu och hon kommer fortfarande på morgonen med jordgubbstårta och presenter innan hon åker till sitt jobb? uppskattar det otroligt mycket, men har sagt att det räcker att vi ses på kvällen så hon inte behöver stressa på morgonen innan jobb

      Bubbel och frukost på sängen! Ända sen jag var liten (Pommac när jag var barn då) ☺️

    Den bästa bloggen???
    Nästan alla bloggar jag följt sedan länge har lagts ner! Och är så trött på de få som är kvar som aldrig uppdateras, tex Gabjoss. Så nu vill jag ha tips på nya bloggar att läsa!
    Vilken är din favorit blogg? Och varför?

      Bloggbevakning skulle jag rekommendera.

      Då slipper man följa en massa annat i onödan.

      gabriellaskog och florawiström!! behövs ingen motivering, läs så hajjar du

      Tramsfrans

      Hanapee! Smart, rolig, bra skribent, mkt aktiv just nu

        Är det inte mkt bebis och familjeliv där? Var så himla tradigt när jag slutade följa. Plus en del dryghet och coronahyckleri (alla andra gör fel men jaaag måste ju få göra saker)…

          Ja men personen bad inte om barnfria bloggar eller? Om hon läser GabJoss gissar jag att det intresserar henne, eller åtminstone inte stör henne, att bloggaren har barn. Men snyggt av dig att få till en dryg känga till Hanna där!

            Nä men trodde hon ville ha intressanta bloggar. Haha ”känga”. Bara min ärliga åsikt.

              En blogg kan innehålla barn men när
              den BARA handlar om en unge är det väl inte så kul?

      Sandra Beijer, Sveriges bästa blogg

        Ja den var verkligen det.

    Jag följer några ekonomigrupper för kvinnor på Facebook och väldigt många inlägg låter ungefär såhär – jag har betalat all mat, allt till barnen, tagit all vab och föräldradagar och nu ska vi separera. Jag känner mig lurad. Även inlägg där kvinnor inte står ut längre för männen aldrig hjälper till och beter sig som mansbebisar.
    Men i denna drös av inlägg kan jag inte låta bli att tänka… varför har du satt dig i den här situationen? Varför betalade du all mat? Varför köpte du allt på ditt kort? Varför skaffade ni inte bara ett gemensamt för gemensamma utgifter? Om du träffat en man som inte lyfter ett finger i hushållet och du är
    missnöjd med det, varför skaffade ni då barn ihop?

    I början tyckte jag synd om kvinnorna men har nog hårdnat allt mer. Varför ifrågasätter vi inte situationen när vi är i den utan istället tycker synd om oss själva efteråt och känner oss lurade? Ta på oss offerkoftorna istället för kämpa för vår rätt. Nu menar jag inte destruktiva relationer där våld och hot hänger över en utan i helt vanliga relationer

      Tack för ditt inlägg?
      Brukar undra precis samma sak.

        Du som brukar påstå dig vara man hänger alltså i ekonomigrupper för kvinnor ?

          Att du bara orkar.
          Tror du mycket väl förstår vad jag menar med min kommentar, men du gillar att tjafsa.

          Men hitta någon annan, för tänker inte ödsla tid på dig.

            Lol. Konstaterade bara att du är en kvinna som leker man här.

              Nej, du tjafsade. Jag hänger inte heller i ekonomiforum för kvinnor på nätet men undrar ändå exakt samma sak. Fenomenet stöter man nämligen på lite överallt och ganska ofta.

      Tror att många kvinnor romantiserar så himla mycket. Det ska vara *paketet* med man, barn och ring på fingret så man står ut med (för) mycket. I kombination med att tro att det ska vara för evigt, också det en del av romantiseringen av det perfekta livet. Förlåt för krass ?

      Håller med till viss del, men inte alls om det med varför man skaffat barn ens. Är ju väldigt många relationer som blir ojämställda när barnen kommer.

      Tror det kan höra ihop med hur man själv är uppväxt. Mönster följer ofta med hemifrån.

      Ja alltså det är inte så mkt att tjafsa om innan barn. Det är då de kommer det ojämställda visar sig, kan man säga. Då faller man in i gamla könsroller så det sjunger pm det

      Väljer man att leva sitt liv med en annan människa så får man ju på något sätt vara införstådd med risken att man känner sig ”lurad”. Alltså, i teorin är det ju enkelt att båda tar samma föräldraledighet, delar vab 50/50, delar alla utgifter. Men så kommer livet mellan där den ena tjänar mer, har svårare att ta vab, arbetslöshet, sjukdom, att barnet föredrar ena föräldern, hur varje liten peng ska fördelas etc. Den som spenderat mindre tid med barnen kanske också känner sig lurad vid en separation, det handlar ju inte bara om pengarna, hur skulle det kännas att gå 50/50 ekonomiskt ur en separation men där barnet bara vill vara hos ena föräldern?

      Jag och min man är inte sådär prick jämställda på alla områden men vi stämmer ju av om vi känner att livet är rättvist rent generellt och om det skulle kännas rättvist som det är vid eventuell separation alt om vi förblir ett par.

      Tycker också det är konstigt när folk plötsligt blir så engagerade i det ekonomiska vid en separation. Har man inte brytt sig tidigare så varför börja bry sig nu? Har man velat ta mer FL eller vab så får man väl tänka att den person man var då uppskattade och värdesatte detta och att det är en lärdom att man kanske ska låta partnern kompensera en ekonomiskt för det. Blir ju dumt att komma i efterhand och beskylla en annan människa för ens egna misstag.

    Vem här tror att Kenza och de andra beställt kläder från Lis Bonne? ? och helt seriöst, vad tycker ni egentligen? Jag skulle kunna se mig gå hemma i det som ett mysset, men ute? På stan? För så mycket pengar? Bara undrar eftersom det nu råkar vara en influenser som står bakom det, men om man sett det på typ… Gina? hm?

      Reagerar mer på att hennes nya lägenhet är SPONSRAD

        Så klart är den det…

        Ofta?

        Det är ju Petra tungårdens med. Samma företag ju

        Haha va är den?

        Inte själva lägenheten, men renoveringen ja

        Och SATAN vilken vräkig lägenhet. Att bara måla om duger inte längre ?

          Tycker den kommer bli så tacky??

    Jag som aldrig blir bekommen av situationer utomlands satt idag och grät över att jag blir så jävla arg på vad som sker i Afghanistan. Men vem ska jag vara arg på? Amerikanerna, talibanerna, deras korrupta politiker, allihopa? Det känns så hopplöst att talibanerna tog landet så snabbt. Folk som faller från flygplan när de försöker fly. Ingen övergångsplan av Biden. Vad ska jag göra med dessa känslor?

      Arg på afghanerna kanske? Alla pengar, vapen och träning de har fått i 20 år, och de försöker inte ens. Nästan 200 000 soldater som lägger sig ner direkt för 70 000 talibaner.

      Knappast USAs fel. De har ju fått alla verktyg de behöver.

        Med tanke på hur enkelt dom tog över, helt utan motstånd, får det mig att fundera på ifall inte detta var planerat och något som USA visste skulle hända… Kan tänka mig att talibanerna utgjorde en stor del av den afghanska militären… Det som sker är vidrigt i vilket fall som helst.

      Samtidigt är det USAs ansvar? Just det där med övergångsperiod det har väl varit snack hur länge som helst att dom ska dra sig ut. Se över vilka som finansierar talibanerna, var kommer pengarna och vapen ifrån. Var inte det hela en konflikt mellan USA och sovjet från början om typ olja?

      Vilken fin medmänniska du är!

      Jag går i taket på talibanerna. De verkar inte vara av mänsklig ras. Läste om en fattig kvinna som blev misshandlad till döds för hon inte kunde ordna mat till 15 stycken talibaner som knackade på.

      Aftonbladets bild när de åker radiobil på tivoli, herregud.

    Hur ofta umgås ni med era kompisar ?
    Jag är 25 år och umgås inte så mycket med kompisar alls, vissa månader så träffar jag ingen på fritiden förutom min sambo. Men när jag väl ska träffa mina kompisar så får jag typ dåligt samvete för att jag ”lämnar” min sambo, varför får jag det, haha ? Det är jättejobbigt och gör så att jag inte kan riktigt slappna av när jag umgås med någon annan än honom .. på fredag och lördag så ska jag umgås med mina väninnor o jag får redan dåligt samvete och jag vill inte ha det!

      Har inte han några vänner han kan vara med?

        Nej han har inga vänner..

          Har alltid undrat hur man träffar en partner om man inte har några vänner? Vad gjorde man innan man hade partner?

      Har han sagt att han känner sig ensam, inte gillar att du ska träffa vänner eller liknande?

      Han kanske tycker det är superskönt att ha hemmet själv en kväll? 🙂

        Nej han har varken sagt det ena eller det andra, kanske något ”ja undrar vad jag ska hitta på då” :/

      Jag är lite likadan. Jag älskar att vara med min sambo, det är min bästa vän och bara att vara nära gör mig trygg och lugn. När jag är med mina vänner tänker jag på min sambo och att jag missar tid med honom. Han är nog bara glad över att få lite egentid och hitta på något själv en stund men jag kan inte hjälpa det. Samtidigt som jag älskar mina vänner och har roligt ihop men jag dras alltid till min sambo. Men försöker tänka bort det och ha roligt med mina vänner. Men önskar jag var bättre på att bara vara i stunden.

        Det är PRECIS så jag också känner! Ja jag önskar också att kunna få njuta o känna sig trygg med sina vänner.. så jobbigt :/

        Missar tid med sambon som du alltid umgås med annars och kan göra resten av livet?? Beroende på dina vänner så in det ju vara värt att tänka på att de kanske känner sig bortkastade och inte finns kvar om några år vid ett eventuellt breake-up. Vårda de relationer ni är rädd om.

      Är han kontrollerande och ger dig dåligt samvete?

        Nej verkligen inte, han brukar peppa mig till att träffa vännerna när jag berättar att det känns svårt/jobbigt. Jag känner så som Sara som skrev kommentaren ovan

    Jag ska flytta ihop med min pojkvän som tjänar fem gånger så mycket som mig. Han äger en bostadsrätt som jag ska flytta in i. Ni som är sambos, hur löser ni ekonomin och fördelningen av boendekostnad?

      Hur mycket är hyran på bostadsrätten? Antingen delar ni 50/50 men du betalar inte av lånet (om han har lån) eller så gör ni det procentuellt. Glöm inte att skriva samboavtal ❤️

    någon annan som har *problem* med att ni endast får fontänorgasm när ni använder satisfyer?? fick det en gång och efter det så kan jag liksom inte komma vanligt med den längre? plus att jag helt SERIÖST sprutar typ minst en halv liter, det blir liksom dyngblött i sängen efteråt? sjukt störigt

      Är så för en kompis till mig, handduk var det hon använde men hon lyckades få det med sin partner också vissa gånger

      Ta bort den precis när du kommer…

      Vad är det som kommer ut??

        Spöksnor!

        Kiss har det visat sig.

          Haha nej. Det kan finnas SPÅR av urin. Men vätskan som kommer med fontänorgasmer kommer från körtlar som ligger intill urinröret. Vätskan kan vara genomskinlig men den kan också vara vit, lite som mjölk. Det doftar inte urin.

            Urin doftar inte alls. Dofta är ett positivt ord.
            Läste nåt där forskare uttalade sig att detta med körtlar och vätskan där inte är sant. Ganska omdebatterat…

      Hur gör en för att få fontän med den? Jag får nog bara hederliga gamla klitorisorgasmer (starka dock) Har aldrig förstått mig på hur en ska bära sig åt för att få ”olika sorters” orgasm, och hur vet en vilken orgasm det är en får? Förutom obviously vid fontänorgasm då

        Undrar också ?

      Vet inte om jag kissar på mig eller vad det är men samma för mig när jag använder den själv. Kan därför bara använda den i duschen eller genom att sitta på toan haha

    Lider något fruktansvärt av afteblåsor titt som tätt i munnen och även om jag skadad tandköttet i munnen blir det lätt sår och detta håller i sig i 1-2 veckor, det gör olidligt ont, något som har bra tips på smärtstillande? Kör sån gel på såret, Ipren och någon bakteriedödande munskölj, men finns det något smärtstillande man kan skölja munnen i?

      Finns Lidokain som munskölj (hette xylocain viskös föru, typ samma sak) dock är den snordyr!

        Och använda Zendium tandkräm regelbundet. Återställer munnens enzymbalans

          Har alltid zendium!

      Det finns en salva på Apoteket som är en sån LIFE SAVER!
      Försökte googla. Den ser ut så här och den innehåller Lidokain men tycker denna beskrivning låter som något annat.
      Men om du går förbi Apoteket kan du ju fråga så du får rätt! Den bedövar verkligen ordentligt(!) om man smetar på en klick på blåsan. Smakar beskt men vad gör det.

      Utöver det brukar jag, efter att jag borstat tänderna, borsta med bakteriedödande gel (finns också på Apoteket) så att det verkligen blir superrent. Det kan göra att blåsorna går bort snabbare.

      Typ denna men kanske inte helt denna? Fråga på Apoteket?
      https://www.apohem.se/hudvard/kroppsvard/hudbesvar/torr-irriterad-hud/salicylsyra-2-i-essex-kram-apl-85-g

      Lycka till!

        Tänker du på Xylocain? Genomskinlig salva i liten vit tub?

        Den du länkar är ju dock till huden.

          :

    Jag sa upp mig i måndags! Efter att ha kämpat med mitt egna företag och ett heltidsjobb i 5 år så har jag äntligen sagt upp mig! Är så glad! Ville bara säga det ❤️wish me luck!

      Good luck ??

      Självklart!!! Lycka till.
      Fasen vad modigt???

    Skrev försent i förra öppen spår.
    Tiingelinn. Snälla, är hon sådär gulligull prinssessa i verkligheten? Finns det inget skvaller om henne? Måste veta allt om henne! Så nyfiken ?

      Jag undrar mest om människan som ändå verkar tjäna rätt bra INTE KAN FIXA SITT HÅR?! Alltså inte styling utan frisörjobb ?

        Haha håller med! Och solglasögonen på huvudet alltid alltid ??‍♀️

        Skulle vara spännande att se hur ditt ”perfekta” hår ser ut ?

          Haha! Sorry men jag gör iallafall inte reklam för ett sååå braaaa silverschampo samtidigt som jag filmar mig själv med pissgult hår ?

      Tror hon har ett barn med Simon (eller iaf är gravid) inom ett år.
      Hon verkar väldigt otrygg i sig själv och klarar inte av att vara singel.

        Det tror jag också! Hon hade en frågestund på instagram nyligen och där var det någon som frågade i fall hon använder något preventivmedel. Linn svarade att hon inte gör det. Sedan raderades storyn med det svaret efter typ 2 minuter.

      Men snälla vilken sjuk människa du verkar vara. Varför vill du gotta dig i skvaller om en person du inte känner? På vilket sätt skulle det lyfta dig och få dig att må bättre? Så trött på alla skitsnackare som endast verkar må bra av att sänka någon annan usch.

        Hahaha nej, inte direkt. Jag är en rätt frisk människa som faktiskt aldrig snackar skit om folk. Drev lite med skvaller och vill veta allt. Där emot undrar jag om hon faktiskt i VERKLIGHETEN, utanför sociala medier alltså, är så som hon framställer sig på sina plattformar. Gulligt lent tal, prinssesig och lugn. Eller är det bara en fasad? Blir hon arg och skrikig på sina barn om de missköter sig? Och blev chockad över hennes val med Gabriel som babydaddy till ena ungen, då han verkligen utstrålade pojksporling som inte ens verkar ta ansvar över sin dotter?

      Vänta. Heter hennes barn på riktigt Tindra och Juvelia? Eller är det smeknamn?

        De heter det. 4 real. Tyvärr.

    Har skaffat friskis kort och ska dit på ett pass imorgon för första gången i mitt liv. Jag är så jävla nervös! Jag är 19 år och lite överviktig. Jag har andmält mig till vore flex. Någon har inne som provat det passetr ? Hur är det? Vad ska jag tänka på? Ska man ha vattenflaska?

      Core menar jag

      Vad grymt att du har tagit första steget och anmält dig till ett pass! Jag har inte testat exakt det passet men när jag gått andra pass har det verkligen varit så att alla kör på sina egna villkor. Gör bara ditt bästa! Och ja, ta med vattenflaska! Om inte annat är det gött att dricka efteråt. Lycka till! Det blir kul!!

      Jag ÄLSKAR Friskis och Svettis! Har erfarenhet från hela tre kommuner och alla jag mött har varit snälla och hjälpsamma

      Oroa dig inte det minsta. Friskis är världens mest tillåtande och accepterande förening (även om det kan finnas rötägg förstås). I min förening har vi flera överviktiga instruktörer och värdar, en spinningledare är blind och vi brukade ha en döv spinningledare också. Kan de träna hos oss kan fan i mig alla göra det ?

    Har sån extrem hälsoångest. Mitt hjärta har börjat hoppa över/slå extraslag/fladdra till ibland och har sån panik att det är nått allvarligt fel med hjärtat. Har i veckan känt av det när jag sprungit också och idag när jag promenerat, träningen har som varit min ventil och är nu livrädd att det är nått fel så jag inte ska kunna träna mer. Ska till doktorn på fredag men hela mina dagar går åt till att sitta och känna efter. Någon annan som fått så pga stress eller liknande? Har haft en orimlig arbetssituation under sommaren med att bli kontaktad och måsta hoppa in och jobba varje vecka samtidigt som jag varit själv med barnen och så hjärnan som går på högvarv ständigt. Minns typ inte hur det var att ha ett inte lugn. Vet inte vad jag vill säga, kan bara inte hantera min ångest och oro.

      Det låter absolut som stress! Bra att du kollar upp så att du kan känna dig lugnare. ❤️

      Jag får ofta dubbelslag och att hjärtat plötsligt dunkar jättehårt, så att det känns som att hela bröstkorgen ska spricka. Enligt mina läkare är det inget farligt och ganska vanligt när man är stressad eller under press. För mig blir det extra frekvent när jag sover dåligt och har mycket ångest.

      Bra att du bokat läkartid! Det är säkert ingen fara 🙂

      Händer mig också då och då. Din läkare kommer nog göra ett EKG på dig och kolla att allt ser ok ut och sen kan du vara lugn.

      Jag har det precis som du. Läkaren tog ekg och lite hjärtprover och de visade sig vara helt normala. Så det kommer det säkert vara för dig med ska du se <3 Är väldigt vanligt, vanligare än man tror faktiskt. Framförallt bland de som tränar och lägg sedan till stress på det. Men vet hur det är att oroa sig! Man blir liksom helt fixerad vid det. Det är jättebra att du kollar upp det. Så kan du förhoppningsvis släppa det mer och mer allteftersom<3

      Hejhej, vill bara tipsa om att även kolla upp hypertyreos. Var precis som du orolig att det var något fel med hjärtat för att det kunde hoppa till men visade sig vara överaltiv sköldkörtel

        Överaktiv*. Tillägg: även det du beskriver med hjärna på högvarv/mkt ångest och oro stämde in på mig. Så be läkaren testa sköldkörteln också!

      Jag betalade 1500 för att gå privat och kolla. Bästa jag gjort! Hade problem med att sova och träna i flera år för jag trodde det var problem med hjärtat som fladdrade ibland mm. Visade sig att ju mer fladder, ju bättre. Det är några extra elektroniska laddningar man har, och det är lättare att få igång hjärtar vid eventuellt stopp om man har det.

    Någon som kört ambitiös lukt-smakträning efter covid. Har det gett resultat? Något annat knep som fungerat?
    Hade covid för flera månader sedan och lukt- och smakförvrängningarna blir bara värre, mycket smakar metall/lever/apa.
    (Och ja, jag skötte restriktionerna men min dotter blev smittad i skolan)

      Jag gav upp lukt- och smakträning. Tänkte att det kommer tillbaka när det kommer tillbaka. Nu 1,5 år senare efter genomgången infektion kan jag återigen äta mina favoritsaker som smakat skit tidigare! Vissa saker luktar fortfarande konstigt, typ smält smör är den värsta lukten just nu. Men allt kommer tillbaka sakta men säkert! 🙂

    Så nyfiken var alla jobbar. Tänk om det hänger någon från min arbetsplats här? 😀 så utmanar er att skriva vad ni jobbar med och var. Jag börjar:

    Socionom på myndighetsenhet, skånsk mellanstor kommun. ?

      Utbildning. Mellansverige.

      Copywriter och designer på en mindre byrå i Stockholm

      Lärare i Västerbotten

    Har en gammal vän som tog beslutet av avsluta sitt liv för en dryg vecka sen. Istället för blommor till begravningen vill jag skänka motsvarande summa till någon organisation i hens namn. Vilken organisation ska jag välja och hur går jag sen till väga för att se till så min donation hedrar min väns minne?

      Suicide Zero är ganska vanligt att folk skänker till vid de tillfällena. Gå in på deras hemsida så ser du hur du kan ge en minnesgåva.

        Hjärnfonden finns också. Men kolla först om familjen önskar ett särskilt ändamål, brukar stå i dödsannonsen eller på minnessida på nätet.

      Någon organisation eller intresseområde hen brann för? Tänker du nån suicidprevention? ? isåfall tex SuicideZero, Mind?

      SuicideZero eller Hjärnfonden till exempel skulle kunna vara lämpliga val. Det brukar finnas information på deras hemsidor hur man gör för att skänka pengar till någons minne.

      Jag skulle välja något utifrån hens intressen. Tex djur? Nordens ark isåfall. Natur? WWF!

      Tycker det är lite tråkigt/deppigt att alla ska skänka till tex Cancerfonden när någon går bort i cancer. Jättebra såklart men personen som dog brydde sig säkert om även andra saker.

      Tim Bergling foundation

      Beklagar sorgen ❤️

    Läs inte om ni är känsliga ?
    Fick min mens här om dagen och kom ut (efter ca en timme smärta) idag, en jätte stor klump. Begie/blodblandad. Aldrig sätt liknande förut. Vad är det för något? Var minst 5-7 cm.

      Är nog bara lite cellrester från ett ägg

      Finns det risk du kan ha varit gravid och fått missfall? Annars kan det ha varit slemhinna, mens är ofta lite klumpig av det.

        När jag hade missfall var det klumpar men också otroligt smärtsamt alltså inte som vanlig mensvärk liksom

      Antar och hoppas att du ringt en läkare?

    Bara jag som lyssnar på ”våra sanningar” med carin da Silvia och Vivvi Wallin och som fick en stor klump magen senaste avsnittet när carin skojade JÄRNET om att hon skulle sälja sin son in i barnäktenkap för några kameler till en följare? De skojade om att följarens dotter var 10 år och när hon blev ”avdankad” skulle den yngre systern säljas. Trodde seriöst inte mina öron! Blev så illa till mods. Något bloggbevakning vill skriva om maybe ?

      Tråkigt att du blev illa till mods men man får faktiskt skämta om allt.

      Ingen inlägg om detta tack, herregud.

      Men herregud. Man får skämta om precis vad som helst.

      Barnäktenskap var det ju aldrig tal om… de skulle ju vänta tills barnen var myndiga!

      Har du verkligen ingen förståelse för att dom skämtar? Jösses.

    I helgen blir det en tripp till världsmetropololerna Boden och Luleå (boende i Boden). Någon som har tips på restauranger eller några sevärdheter?

      Världsmetropolerna*

        Ssk? Metoprolol ??

        Trololololololololo!

      CGs i luleå är ett måste

      Hemmagastronomi i Luleå är suverän. Mycket god mat och superlänge nere vid älven.

      Bränna, restaurang vid Brännastrand, centralt i Boden.
      Da Vinci, supergod mat, mindre bra läge.
      Tree Hotel i Harads en bit norr om Boden. Både sevärdhet och restaurang!

        Tack alla för tips! 🙂

    Tips på ljusslinga till altan? Som inte ser juligt ut utan bara lyser upp lite lagom i mörkret?

      Vi har en från Claes Ohlsson med typ ”glödlampsform” på lamporna, fast de är i plast så de inte går sönder. De drivs med hjälp av en liten fyrkantig solcellsplatta! Så du behöver aldrig koppla in den eller slå av/på! Älskar den!

        Tack för tipset ?. Ska kolla om jag hittar nåt liknande. Lyser den även under perioder med mindre sol? Som nu när det regnat här en vecka snart.

          Ja

    Okej konstig fråga men finns det något sätt att psykologiskt typ förbereda sig på att (förhoppningsvis) bli gravid? Vill verkligen kunna slappna av någorlunda de första månaderna och inte vara på helspänn alltid livrädd för missfall osv. Jag har aldrig varit gravid innan men är rädd för att må psykiskt extremt dåligt i början. Vill kunna njuta lite, eller iaf inte ha katastroftankar hela tiden. Hur var det för er i början?

      Det är katastrof i början, eller iallafall för mig när jag blivit gravid. Man räknar ner dagarna tills det blir ny vecka, hoppas innerligt varje toabesök att det inte ska komma blod, somnar på kvällarna och ber för allt man är värd att man inte ska vakna med smärta och blod nästa dag etc. Tips är att boka in tidigt/tidiga ultraljud. Det lugnar verkligen ner en.

        (Och prata med vården, de är experter på hur man ska/kan tänka)

      Inte alls en konstig fråga. Förstår dig! Jag gick in med en så bra inställning; tänkte att jag skulle va 100% glad och bara ”ta förgivet” att allt skulle gå bra för OM nåt hemskt skulle hända så skulle jag ju knappast ångra att jag var glad innan det hände. Om däremot allt går bra så är det ju tråkigt om man slösat den tiden på att ha mått dåligt i onödan.

      Sagt och gjort. Gick toppenbra i sisådär 7 veckor sen fick jag en blödning. Blev som ett trauma. Fortsatte blöda ett tag pyttelite men allt var bra på ultraljuden och vi fick en frisk bebis. Men min braiga inställning var som bortblåst. Mådde enormt dåligt psykiskt och jag är så ledsen för det nu i efterhand för fysiskt var min graviditet en dröm! Ingen smärta, kände mig fin, inget illamående osv.

      Så med facit i hand skulle jag ju ha hållit kvar vid min första ”plan”. Istället la jag massa pengar på privat psykolog, sov dåligt och vågade inte köpa ett enda bebisplagg förrän typ två veckor innan BF. Jättetrist.

      Säger inte detta för att skrämma dig utan mer ”normalisera” att man faktiskt ofta är väldigt orolig och det är så synd. Ta hjälp direkt – känn dig inte ”konstig” utan be om hjälp! Säg till dina närmsta hur du mår och försök att tänka positivt!

    Shit vad snygg David Druid är?! Visste inte att han existerade för en timme sen men nu vet jag. Tack Instagram!

      David ❤️

      Rolig också

      Hahaha var nyss på gymmet samtidigt som honom

    Gällande Elena Belle:

    Hon beskrev ju sin relation med Michael i sin bok. Hur tror ni Steve Aoiki tar hennes beskrivning av Michael..? Han och Michael var ju bröder. Han var dessutom Steves manager. Steve Aoiki är dessutom gudfar till Elenas dotter.

      Hur beskrev hon honom då? Kontrollerande? Och dum fråga nu men visst är de inte faktiskt bröder utan barndomsvänner?

        Ja precis. Alltså att dom känner varandra jättelänge och är väldigt goda vänner. Bröder i den bemärkelsen.
        Spoiler:
        Hon beskrev honom som väldigt kontrollerande och gjorde henne illa vid vissa tillfällen.

          Googlade nu, hade missat att det fanns ett helt inlägg om boken här! Ärligt talat är jag inte förvånad över att han var kontrollerande, var snarare förvånad över hur hyllad han blev när han gick bort, har alltid fått dåliga vibbar av honom. Kan inte sätta ordet på exakt varför, men saker som Elena skrivit om deras liv (under graviditet och efter barn framförallt) som har känts som att det varit han som bestämt, och inte hon. Jag förmodar att Steve Aoikis reaktion kommer bero lite på hur mycket han redan visste. Om de var så nära så kanske han redan var införstådd vid att han var ett svin. För många människor är ju inte det anledning nog att avsluta en vänskap…

          Man är inte bröder för att man känt varann jättelänge.

      Har hon ”hängt ut” honom i boken pga uteblivet arv? Väldigt märkligt annars. Hon riskerar ju kontakten med dotterns farmor osv bara pga boken.

        Hon har berättat om sitt liv med honom och då ingick tyvärr hans behandling av henne. Och vadå uteblivet arv?

      Är verkligen inte insatt men boken är väl på svenska så allt hennes amerikanska umgänge kan ju inte läsa den(?)

      Han vet nog hur han var. Om inte ska han bli arg för att Elene blivit illa behandlad menar du?
      Du har skrivit just det här förut, förstår inte problemet.

      Ojjj! Det måste vara 28e gången du skriver samma kommentar. Under loppet av flera veckor…?! Hur mår du?

    Jag tycker Lady Dahmers förändring är intressant. Sedan hon gick ner några kilo är det med smink och i bra vinklar hela tiden. Hon skrev också att hon gått ner utan ansträngning eftersom ”kroppen väl ville det”.
    Tidigare har det hetat att ingen kan gå ner varaktigt eftersom alla kroppar vill behålla sin vikt. De som skrivit att de vill gå ner i vikt har fått svaret att det inte går utan att svälta sig.

      Ja jag undrar vad som försiggår där. Separation?

        Man märker ju att hon är väldigt tagen av karatetränaren. Så det är nog pga honom hon börjat bry sig om utseendet och rakar benen etc. Men jag tror inte det är separation så direkt.

          Gud vad ni tjatar om detta. Nej de ska inte separera, och jag tvivlar på att hon är tänd på sin tränare lol.

            Varför tvivlar du på det? Hon målar porträtt av honom, tar foton av honom, lägger upp stories med honom, sedan hon började träna med honom har hon gått ner i vikt, rakar benen, sminkar sig och köper kläder…
            Är du anhörig och kör damage control kan jag förstå ditt inlägg men inte annars!

              Men varför bryr du dig om att hon har köpt nya kläder? Och hur vet du ens att hon rakar benen? Märkligt att du håller koll på sånt.

              Hon har ju alltid sminkat sig (dock inte dagligen). Sen är det väl inte så konstigt att hon gått ner något kilo sen hon börjat träna..?

                Hon är en influencer med 70k följare och lägger upp bilder dagligen. Naturligt att man noterar bilder på släta ben och nya kläder! Om hon inte var en influencer med 70k följare skulle naturligtvis färre märka något, eller hur?

                  Är det verkligen naturligt att man noterar att en ”influencer” har nya kläder och eventuellt rakat benen?

                    Ja när influencern är känd för sina feministiska statements som håriga ben, och plötsligt lägger upp närbild på slätrakade ben, då märks det. När influencern i åratal haft svarta linnen utan bh och plötsligt lägger upp närbild på spets-bh och snygg överdel, då märks det.

                      Så vi ska diskutera anledningen till att hon har haft på sig en ”snygg överdel”? :/

                      Du är jättefin som vän/anhörig som vill försvara henne. Men samtidigt är din närstående en influencer med stort konto där hon gått ut hårt med starka feministiska åsikter och kritiserat fenomen som att raka benen osv. Det är definitivt intressant hur en feministisk profil plötsligt agerar annorlunda, och vad det kan bero på. Ville hon inte att detta skulle märkas och diskuteras hade hon inte lagt upp bilder på sitt konto med 70k följare.

                      Nu är jag ingen vän/anhörig men visst. Tror du har missuppfattat endel. Hon har inte kritiserat rakade ben i sig, utan normerna som får oss att vilja raka benen. Hon har själv berättat om hur jobbigt det har varit att låta bli att raka sig men att hon har försökt för att stå emot. Hon har liksom inte sagt att hon aldrig mer kommer raka sina ben.

                      Du får diskutera hur mycket du vill men du måste samtidigt förstå hur löjlig du låter. ”Hon har köpt en ny överdel så det måste bero på separation!” , ”Hon har rakat sina ben, hon är kär i sin tränare!” ?

                      Jag skulle tänkt tanken även om hon inte haft sina egenheter m allt bullfikande osv… Sen behöver just tränaren inte va den hon suktar efter men hon kanske genom honom inser att hon saknar nåt i livet o vill leva ärligt mot sig själv o inte alltid ta sig själv eller sina barn som slagpåle i sin kamp. Hon är nog inne på en förändring i huvudet o det är helt i sin ordning. Alla förändras under livets gång. Snart kanske nån annan influenser börjar bejaka sin naturliga grottmänniska. O att gapskratta o prata emot åt vad nån annan tänker är töntigt. Det som påstås är ju inte ens nåt elakt utan sånt som händer för alla med livets gång.

                      Om du nu följer henne så tätt borde du väl sett hennes svar på fråga om rakning:
                      ”hahahaha! Jag har lichen i små partier på kroppen som måste smörjas i en evighet med stark steroid så jag rakar i perioder där det är hårigt. Ser vidrigt ut! Hårlöshet alltså.”

                      Tog mig 30sek på hennes insta att hitta, följer henne inte.

      Det är tydligt att hon går igenom en förändring. Nu handlar det inte längre om att lägga upp osmickrande bilder på sig själv, utan tvärtom normativt snygga och precis som du skriver i bra vinklar.

      Nä såklart måste hennes förklaring till viktnedgången vara att kroppen ville det. Ingen kan väl förvänta sig att hon skulle erkänna något annat.

    Ang kollegor och flört!

    En kollega på jobbet har bl. Skrivit grattis på namnsdagen via Mail (vem gör så idag?) , ville testa Skype funktionen så skrev till mig bara av den anledningen, sagt att han trodde jag skulle se ut på ett visst sätt (fördom om biologer) men inte såg ut som han trott. Blev också orolig för att jag skulle säga upp mig från jobbet då två andra nyligen gjort det samt att det är kul att ha mig på jobbet då ”såna som mig behövs”…

    Och senast idag, han gav mig en del av hans fika när han hörde att jag var godissugen, men frågade inte de två andra kollegorna som satt bredvid..

    Flört eller helt oskyldigt?

      Han är intresserad av dig!

      Allt sammantaget så låter det åtminstone som att han vill lära känna dig mer och ser dig potentiellt som mer än en kollega (men kan ju vara vän också). Folk kan ju vara trevliga utan att vara flirtiga men jag tycker nog det låter som att han är lite intresserad!

      I dessa situationer verkar kan bara ha sett DIG, så 100% säker på att han är intresserad. Brukar ju vara så då. Hur känner du själv? Är du intresserad??

        jag vill inte tro att han flörtar. Men jag blir typ… glad .. av det? Och det känns jättekonstigt. Men det är något som är där, kan bara inte sätta fingret på VAD. Hade egentligen hoppats på att ni bara skulle säga att det är jag som överreagerar ? tror jag

    Är skinroller bra? Fungerar det? Jag föll för reklamen! Beställt rullen å serum å grejer, berätta för mig

      Bara att googla, det finns massor. Bland annat infektioner i hela ansiktet eftersom du penetrerar med nålar som du omöjligt kan göra sterila hemma. För många verkar det ju gå bra dock men jag skulle inte chansat. Googla och läs på innan du köper något??

        Men jaha ?

    Någon som gjort återföring av fryst embryo i naturlig cykel? På vilken dag gjordes insättningen och varför? Mina embryon ska sättas in 6 dagar efter ägglossningen vilket i min värld bör vara 7-8 dagar efter plus på ägglossningstest. Tänker jag rätt? Är så himla nojig över att det ska infalla på en helg och bli inställt… Snälla hänvisa mig inte till Familjeliv, det är en djungel där

      Beror väl på hur gammalt embryot är? Man sätter ju in den så den skulle passa naturligt i din menscykel. Jag satte in mina i dag 5 efter äl då det var 5-dagars embryo. Första misslyckades och andra insättningen är idag en glad liten 1,5 åring. Tycker du ska ringa din ivf klinik o fråga! Blir det på en helgdag kan du ju inget göra. Håller tummarna! ❤️

      Både 5- och 6- dagars embryo brukar sättas in sex dagar efter positivt ÄL-test. Gå med i IVF Sverige på Facebook!

    Vanlig värkmedicin biter inte på migrän, tyvärr.
    Det bästa är om du kan träffa en läkare och få riktig migränmedicin utskriven! Ta medicinen direkt när du känner att migränen är på gång och sen lägg dig i ett tyst, mörkt och svalt rum.

    Som akutmedicin har jag idag maxalt, det är det enda som funkat någorlunda för mig. Allt som har med alvedon, ipren, treo, naproxen, zoomig (tablett och nässpray), diverse triptaner samt imigran sprutor har inte hjälpt mig ett dugg.
    Går idag på maxdosen av propranolol som förebyggande mot min migrän. Har trotts allt fortfarande migrän större del av tiden men det är lite mer hanterbart än tidigare, svimmar iaf inte längre.

      Maxalt är en triptan. Rizatriptan.

    Någon som känner till vem som ligger bakom företaget The cool elephant?
    Beställde en hoodie därifrån som dottern önskat i början av augusti, de lovar snabb leverans men inte kommit än.
    Fick inget svar på mejl så jag skrev en kommentar på instagram som togs bort. När jag till slut får svar på mejl är det otrevligt och jag får inte svar på mina frågor. Till slut svarar de att post nord slarvat bort paketet, när jag ringer post nord har inget paket lämnats in… de är snabba på att fakturera men missar en hel del på kundmottagare och att faktiskt leverera produkter.. trots att de lovar snabb leverans

      Googla så kommer hans namn upp. P O

        Jo, det har jag gjort men jag tänkte mer om det är någon influenser eller så som frontar. Instagramkontot är väldigt Unga influencerinfluerat

    En ärlig fråga!
    Finns det något sätt man kan töja ut sig på nertill? Om man är för trång tänker jag. Alla tips behövs

      Föd ett barn. Det gjorde susen för mig.

    BILDEN PÅ SELMA

    Har hon ätit upp maten för THK och inväntar reaktionen?

    Någon som vet om det finns några spoilers för årets säsong av Bachelor? Typ som PH kontot på insta.

    Fick reda på att mannen i huset inte ville skaffa katt till sommarstugan, för han ville inte ha en katt i stan. MEN han blev riktigt ilsken på frun att hon bara släppte den kvar i stugan. Så han var på väg att ta den till stan och omplacera. Så han kom till oss och frågade om katten, om vi sett den. När jag sa att jag tagit hand om den och tänkte behålla så blev han så tacksam att han förde över 5000 kr till mig för att jag skulle kunna sterilisera den.

      Helt sjukt att man skaffar sommarkatt. Ligger och myser med min katt just nu och skulle aldrig ha samvetet att göra så mot ett djur. Vilken tur att mannen verkade vettig iaf. Hoppas katten får ett bra hem hos dig nu ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.