Har ni sett någon svensk influencer haka på den här trenden?

Trenden går alltså ut på att en influencer anlitar den make up-artist med sämst omdömen online, i staden man bor i, och ber dem återskapa en sminkning man har med sig en bild av, eller beskriver lite löst.
Poängen är att slutresultatet ska vara katastrofalt dåligt så man kan förfasas över det när man kommer därifrån.
Är Sverige månne för litet för att kunna göra detta, eller är det här på tok för elakt och utstuderat för en svensk influencer att göra, för jag tror inte jag sett någon svensk version av det här, men jag kan ha fel?
Enlighten me gärna i så fall.

Vad tycker ni om den här typen av innehåll?
Det finns HUR mycket som helst, både på Facebook och Youtube och även ett par på Instagram.

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Sett några sånna som så uppenbart är fejk, alltså att det är iscensatt att det ska vara dåligt och att alla känner varann.

    Det finns även en subreddit, badmuas. Inte riktigt samma, men folk lägger ut bilder på dåliga sminkningar av professionella MUAS.

    Jag tycker inte att man ska involvera andra i sina videos om de inte har godkänt det. Jag har sett några videos och absolut att många är inkompetenta men kommer man med en instagram bild på en ögonsminkning kan man inte förvänta sig att det blir samma resultat. De flesta som arbetar på salong gör mest brud och vardagssminkningar.

    Alltså män som sminkar sig

      Vad är problemet?

      SÅ SNYGGT!

      Alltså du

      Varför ska bara kvinnor få sminka sig? Orättvist ju…

      Damiano David, har du missat honom????

        Snyggaste mannen i världen!

      Håller med. Smink passar inte på killar, förutom Bilbo i LoTR.

        I exakt varenda film du sett är alla män sminkade.

          Inte att förglömma alla programledare och nyhetsankare

            Men det är ju en jävla skillnad på smink på ett nyhetsankare och James charles

    Det är ju dock lite orättvist mot muan att ta med bilder på James Charles, eftersom han är väldigt öppen med att han använder facetune. De allra flesta sminkbilder är väldigt redigerade och är inte realistiska att återskapa med enbart smink.

    Underhållande

    Älskar ? men inte i smink!

    Sen är det väl också det att de som jobbar som sminkare i Sverige oftast är utbildade muas eller åtminstone duktiga på sin sak. I en del andra länder kanske det är lättare för kreti och pleti att erbjuda värdelösa sminkningar. En del av de man sett har ju sån otroligt dålig hygien att det är skrattretande. Tveksamt om det skulle funka i exempelvis Sverige.

      Jag har dock varit hos en sk makeup-artist, i Sverige, och kan definitivt säga att hygien inte var ett prio. Var inte heller billigt och resultatet var medelmåttigt.

        Jag kan tänka mig att utbildningens längd kan variera. Och man betalar ju för dessa så vill man bli MUA så får man, man behöver inte ha talang. Min lillasyster gick en utbildning på en termin på internationella make up skolan. Men jag har sett kurser som är betydligt kortare som jag kan tänka mig folk kallar dig MUA efteråt också.

    Detta är helt utanför diskussion ämnet
    Men jag skulle behöva lite hjälp. Ska ta med min kompis på en utomlands resa när hon fyller år. Hur överraskar jag på bästa sätt? Vill inte bara ”vi ska till blablabla”

      Beror på var ni ska såklart. Men kanske en middag/picknick på temat? Dekorera samt ät sådant som är typiskt för landet. Sen säger du typ tänk att vi ska besöka blabla på riktigt..

        Fan vilken bra idé! Tack snälla. Ska boka en restaurang i samma tema då?

          Judy D har så roliga klipp. Hur Judy redigerar klippen så kul.

      Eller fyll ett paket med småprylar typiska för resmålet/landet. Om det är Italien så typ pasta, vin, ett reselexikon ?

    Releterad men ändå inte: Finns en kanadenisk youtuber, PhillipSoloTV, som testar restauranger med sämst omdöme på nätet. Ganska kul att se (om man inte är känslig för att se äcklig mat) och sjuuukt hur vissa restauranger kan ens lagligt få servera den maten. Han brukar dock inte outa ställena. Han är rätt knasig som person så man måste nog förstå hans humor för att gilla. Men tips om nån skulle vara uttråkade och vilja se något lite knasigt på youtube haha.

    Ärligt talat förstår jag inte vitsen med det överhuvudtaget

    Sverige är för litet för sånt här. Den influencer som gjorde så skulle bli hatad. Men om någon hade velat så är det definitivt Margaux. Hon är tillräckligt ”crazy” för att tycka att sånt här är kul……… Knappast Bianca i alla fall. Hon är alldeles för osäker och har inte tillräckligt med självdistans för att göra det.

      Jag håller med om att Sverige är för litet. Själva konceptet tror jag dock funkar bättre för relativt okända influencers. Om jag själv var en halvdålig mua hade jag nog undrat varför en stor och känd influencer, som brukar anlita ett fåtal proffs, plötsligt vill komma till min halvsunkiga salong som antagligen inte ligger på Östermalm eller i Vasastan där dessa influencers annars brukar röra sig.

      Svenskar är också alldeles för lättkränkta. Hade direkt blivit storm på internet och folk hade taggat #teammua och lagt bild på en sminkpensel i sitt flöde

    Judy Ds är sjukt roliga att kolla på. Där hon bor är det fasen laglöst, ingen hygien på ställena. Fattar inte att hon pallar genomlida det om och om igen.

      JA! Det blir ju extra kul att hon snackar engelska i ett sydamerikanskt land (kommer inte ihåg vilket) och personalen snackar skit om henne på spanska.

        Hon är i Ecuador, hon brukar ju prata med personalen på spanska, ändå händer det att de pratar skit om henne så hon hör ?

      Men hennes är väl iscensatta nu för tiden?

        Har inte kollat på de nyare videorna, men man undrar ju hur många där finns liksom för hon har gjort extremt många. Men hoppas inte ?

    Hur långt var det här inlägget från bloggbevakning snark

      Tycker du? Influencers och sociala medier?
      Vad hade du velat läsa om då?

        Videorna är från 2019 så inte jätterelevanta?

    När jag såg att Alice lagt ut en story med massa text tänkte jag att ursäkten hade kommit. Men nä, det var en tacksamhet att få vara med familjen efter en intensiv sommar ?.

      Ursäkt för vadå?? Missat nått!

        Hennes ursäkt/ svar till varför hon rest så mycket. Folk har ifrågasatt det.

          Jag förstår inte varför folk vill ha en ursäkt. Att resa är dåligt för miljön vet vi ju redan, så det är medvetna val hon gör fler gånger om. För mig hade det bara känts patetiskt att komma och be om ursäkt för det i efterhand.

            Bra kommentar! Jag fattar inte heller varför folk på riktigt sitter och väntar på en officiell ursäkt. På riktigt? Visst, ha en åsikt. Jaga upp dig. Men att förvänta sig något från någon annan, eller tom kräva. Från någon du inte känner. Som inte lovat dig något alls. Haha. Börja leva era liv!

      Varför ska hon be om ursäkt? Du kan joina Greta istället och kräv lagändringar. Sitt inte här och tro dig vara bättre än någon annan bara för du inte har råd att resa.

    Jag är kluven till detta.
    Vill man visa varför man inte ska gå till XX så är det en sak. Man är serlös och ger tips på vad man ska tänka på när man kollar upp en mua på nätet. Så ser jag det som lite av en utbildning i ” Tänk på detta innan du bokar en mua från nätet ”.

    Men om man ska filma för att roa andra så är det en annan sak. Då är man bara ute efter att förnedra petsonen när man gått därifrån och att få tittarna att komma med hånfulla kommentarer till muan.

    Är som sagt väldigt kluven.

    Judy D har så roliga klipp. Hur Judy redigerar klippen så kul.

    Fattar nada! ?

    Kanske har drömt, men har för mig att Lisette har gjort något liknande? Eller om hon endast pratade om det i en video

      Hon reagerade på såna videos från typ USA, men tänkte också på henne ? Lisette Alfredsson ?

    *”Mer kär än när vi träffades”

    Såklart det inte är kul när det går ut på att vara elak mot någon.

      Det hade man kunnat tro att du tycker med tanke på att du är här inne och läser.

    Vet vi?

      Ja om man hänger med

    Hur tror du att han har varit det?

      säkra källor no joke

    Har sett många av av Judy Ds klipp, det värsta är hur dåligt salongerna hon går till sköter hygienen, smutsiga sminkborstar mm *rys*. Ett under att hon inte fått 100 hudåkommor

    Loka: var det inte flickvännen som var otrogen? Undrar genuint för det har ju absolut varit ett rykte. Det och att hon bara är ihop med honom för att jag är känd. Den allmänna uppfattningen är väl att hon ändå ser hyfsad ut och att han är ful. Som jag har hört det alltså. Kan ju dock ha fel.

      Fy fan va ruttet sagt

    Smygreklam —> https://www.instagram.com/p/CS3frpeoxf3/?hl=sv

    Kan ni vara snälla och anmälla henne.
    Ju fler desto bättre. ?

      Svårt att veta med lite mindre konstin. De fiskar nog gärna efter framtida spons eller spridning av sitt konto (med en delad bild från företaget) för att växa sig större.

        Nej det är ingen delat bild hon fick persiener från Visiorblinds och betalt för att göra reklam men väljer att inte märka ut. Finns fler som gjort reklam för detta företagvdock skött reklammärkning korrekt. Hon älskar att undanhålla inkomst som hon får som influencer.

    Hennes blogg innehåller en hel del smygreklam för Stenströms, Classic Collection mfl..thessan.se skärp dig nu för fan, kommer anmäla dig. ?

    Har sett liknande upplägg i Sverige, men det har väl varit vi bor på det sämsta hotellet, RMM var det finns. I samma sökning på YT så har Therese gjort en dör hon äter mat från bästa och sämsta sushirestaurangen.
    Verkar vara några fler som testat sämsta restaurangerna.

    Brukar se en som beställer samma tårtor från ett bageri med 5 stjärnor och från ett med 1 stjärna och jämför utseende, smak osv. Då får man aldrig se bageriet, han har tårtorna hemma i kartong på en gång. Bra att inte bagerierna behöver bli ”uthängda” på så sätt.

    Fortfarande inga 05.30 inlägg?

    Älskar Judy D, Divadee och saiffabeauty. Ingen av den är heller otrevliga el hänger ut ”muan” 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.