Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

445 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag känner mig som en sån sjukt dålig mamma ibland. Hur vet man egentligen om man är okej eller om saker håller på att gå åt helvete?

      Behövs nog lite mer info om din specifika situation för att någon här ska kunna avgöra om du är ok som mamma eller om saker är påväg åt helvete… Är det typ för att du inte serverar närodlat ekologisk mat lagad från grunden varje måltid är du nog förlåten, men om du försummar barnet/barnen på något vis kan det ju vara en annan femma

        Nejdå, ekologiskt närodlat får dom såklart, är väl inget monster ☠

        Nejmen jag vet inte, det är bara en känsla jag har. Är mycket bråk ibland (två barn tätt, båda i nån typ av trotsålder nu) och jag känner väl att jag skulle kunnat vara bättre om jag inte var så jävla trött och stressad hela tiden. Känns som att alla andra gör så mycket bättre.

          Jag har också två barn tätt och det enda jag kände efter denna sommar var ”Bråk!” Jag är sååå trött på bråk hela tiden. Även om sommaren bjöd på många fina minnen som jag säkert kommer minnas mer om ett par år. Men nu direkt efter så var jag så less på allt bråk.

          Jag har också två barn, två flickor på 6 och 10 år, dom bråkar konstant, och jag bråkar konstant med dem.. stress och hemsk pms är ingen bra kombo, och bråkiga barn på det.. ?

      Åh jag känner precis likadant ibland, och jag tror att det är fler än vi ❤️. Jag har inget bra svar på din fråga men jag tror att om du är en reflekterande person som strävar efter att göra så bra som du kan (som du ju verkar göra eftersom du tänker på det här) så är du nog en riktigt bra mamma till ditt/dina barn!

        Tack ❤ jag hoppas det

        Jag håller med här! Reflekterar man över det och vill bli bättre så har nog barnen det bara bra. Jag känner ofta så jag med.
        Jag är väldigt noga med att säga förlåt till mina barn om jag låtit stress gå ut över dom.
        Att lägga bort mobilen helt och spela familjespel på kvällen allihopa verkar uppskatta väldigt mycket också, tips!

        Tack, detta behövde jag höra ❤ /en annan mamma

      Från en person som inte hade en så bra barndom; det jag var avundsjuk på hos andra var de som hade föräldrar som ställde upp och fanns där. Mina vänner klagade på att deras föräldrar ”la sig i allt” och det var det enda jag önskade att mina hade gjort i bara 2 min.
      Och bli inte arg och skapa en rädsla hos barnet för att berätta om nått har hänt. Prata om det och låt barnet berätta och kanske komma på idéer vad man kan göra om situationen uppstår igen. Annars gör det bara att ditt barn kommer undanhålla allt och ljuga för dig. Prata om känslor och visa fler känslor än glad och arg, annars kan barnt få svårt att lära sig att det finns fler däremellan.

      Du kan inte vara helt frisk som ställer den frågan inne på bloggbevakning? Som du vet är alla här hemma med sina barn till de fyller 37, lagar veganskt ekologiskt till alla måltider och försakar sina egna liv till 100 % iom att den goda modern också är martyr. Stämmer inte detta in på dig? Då är du en DÅLIG MAMMA.

        Wow. Lugn. Ta ett djupt andetag ?

          Haha fast det stämmer ju!
          Jag vågade yttra att man som mamma kan göra karriär, man behöver inte vara hemmafru bara för att man har barn, och den tråden växer nog fortfarande med alla som förfasar sig över hur man kan välja att jobba om man har barn och en man som jobbar!
          Jag är fortfarande lite chockad över mentaliteten här… i Sverige med subventionerad förskola…

            Alla får ju göra som de vill men jaaaag väljer att vara hemma med mina barn tills de börjar skolan för jaaaaag tycker inte att de behöver lämnas på en hemsk förskola. Men ni som vill lämna på en hemsk förskola för såklart göra det ??? jag skaffade dock barn för att umgås med dem, för jag tycker om mina barn ???❤️?

            mvh alla morsor här inne

              ? spot on!

          Behöver lite input från utomstående på två problem.

          1. Jag har sambo och vår relation är ”rena drömmen” enligt omgivningen. Har dock känt i snart 2 år att det är dags att lämna då det känns mer som två bästa vänner som bor ihop än ett kärlekspar, men samtidigt känner jag rädsla över att lämna tryggheten.

          Ni som lämnat en bra relation, oavsett anledning, hur gjorde ni för att våga ta steget? Hur löste ni det praktiska, sökte ni t.ex. bostad i smyg innan ni gjorde slut? Ångrar ni er?

          2. Jag har inga vänner. Hur skaffar man vänner i vuxen ålder? Är 29.

            Lämnade min fd sambo efter 7 år tillsammans. Jag var 28. Det mognade fram under en längre tid. Inga egentliga problem, men kände helt enkelt inte att jag ville spendera min tid med honom. Vilket såklart ÄR ett problem. Hursomhelst – förstår hur du känner, det är SKITJOBBIGT att ta steget även om man vet att det är rätt!
            Jag fick jobba upp modet genom samtal med en kollega/vän (så det är ju svårt om man inte har vänner…). Han BLEV dock en jättenära vän tack vare detta, jag bodde tex hos honom i perioder när det var jobbigt hemma, för det var svårt att hitta boende direkt. Kanske finns det någon ändå du känner dig trygg med, som kan hjälpa dig igenom denna fasen?
            Jag sökte bostad efter uppbrottet, flyttade tillfälligt ur min lägenhet eftersom jag hade stått i kö för hyresrätt länge, vilket inte han gjorde. Flyttade sedan tillbaka när han flyttade in med ny efter ca ett år. Men vi bodde tillsammans i ca 4 månader efter uppbrott, vilket var extremt jobbigt eftersom han typ hatade mig. Undvik om möjligt.

            Till sist vill jag säga – det var VÄRT det jobbiga! Var singel i ca tre år, vilket var både jobbigt och extremt kul (tog igen för dåliga ungdomsår, haha) och sedan träffade jag en man jag älskar så sjukt mycket. Så mitt råd är nog att om man känner sig säker, så är det liksom bara att ta ett djupt andetag och hoppa. Lycka till 🙂

            Svar på fråga 2, lär känna nya tjejkompisar via appen Gofriendly, en app utan män 🙂

      Jag relaterar absolut till den typen av tankar. Det är så lätt att hamna där mentalt när man har en jobbig period.
      När det blir så brukar jag tänka på hur jag skulle beskriva en dålig mamma, och då tänker jag ofta på min egen. Någon som slår sina barn, mobbar barnen, kallar dom för skällsord, missbrukar och spyr ner sig så barnen får ta hand om henne, har aldrig mat hemma för att straffa barnen osv. Listan kan bli lång.
      Stämmer du in på beskrivningen av en dålig mamma? Jag gissar på nej.
      Så till en början kan du ändra din tanke från ”är jag en dålig mamma” till ”är jag en tillräckligt bra mamma”. Det är en himla stor skillnad!

      Testa att göra en lista på allt du känner att du önskar att du var bättre på och jobba sedan på det!
      Du kan även läsa böcker om barnpsykologi, ”Växa – Inte Lyda” är en helt fantastisk bok!
      Testa positiva affirmationer?

      Ett första steg är det du gjort, att du identifierar faktumet att du inte är nöjd med hur du presterar som mamma. Steg två är handling, aktivt göra andra val för att ta dig närmre ditt slutmål.
      Kanske är det så att du inser att du kanske redan är en jäkligt bra morsa – det hade väl varit något!?

      Jag tänker så här, alla är vi mänskliga, har dåliga dagar och det går tyvärr ofta ut över barnen. Barn är också sjukt jobbiga VÄLDIGT ofta och förtjänar fan lite skit ibland haha. Jag är uppväxt med en juggemorsa som svor, kedjerökte och pratade aldrig pedagogiskt med mig. Men hon ställde alltid upp för mig, som barn och även nu som vuxen. Jag har alltid varit hennes prio och jag kände verkligen det. Hon tog sig alltid tid att prata med mig och en sak som jag också minns från min barndom var att vårt hem alltid var öppet för alla mina vänner. Alla fick komma, äta och jag kände alltid en sån gemenskap hemma oss. Det jag vill komma fram till är att dina barn kommer inte minnas om 20 år om om du skrek lite eller tittade på telefonen men dom kommer minnas hur du fick dom att känna och må under barndomen. Idag prioritetar allt för många föräldrar nya partners, jobb, resor istället för sina barn och det sätter sina spår

      Bara det faktum att du reflekterar över om du är en bra eller dålig mamma betyder att du är en BRA mamma!
      Jag ser mängder av dåliga föräldrar i mitt jobb och inte en enda gång har någon sagt ”ja, jag har också tänkt på att jag ibland är en dålig förälder”…

    Jag ska flytta och nu i veckan ska en person komma och kolla på min nuvarande lägenhet.

    Om han frågar varför jag ska flytta, om jag ej trivs, om det är några fel osv ska man berätta det då?

    Jag hyr bara så jag bryr mig inte direkt om den blir uthyrd eller ej, även en annan hyresvärd i den nya. Men känns konstigt att berätta vad jag avskyr (om han nu skulle fråga) men vill samtidigt inte ljuga. Så hur gör man? ?

      Hade uppskattat om de som bodde i min hyresrätt innan mig varit ärlig med all ohyra som finns här, bland annat… Så ärlig röstar jag.

        Fy vad trist! Har du fått hjälp att åtgärda alla problem?

        Tack för ditt svar. Tänker också att jag skulle vilja veta allt så man inte flyttar in i något dåligt.
        Typ lite rädd att hyresvärden ska bli arg bara om jag berättar om det jag ej gillar, om han sen säger det till dom eller något ?
        Sen det jag stör mig på kanske andra inte ens lägger märket till. Men då har jag varit ärlig iaf och så får han såklart ta ställning till det själv 🙂

          Haha asså när jag flyttar vill jag säga att min hyresvärd är skit… Har aldrig varit med om maken men vet inte om jag vågar säga det…

            Man borde verkligen säga det, men vet inte om jag vågar heller. Vad gör din hyresvärd skit om jag får fråga?

            Denna hyresvärden är sämst så glad att jag flyttar till en lägenhet som några andra äger, bara dumt om man måste flytta någon gång och kommer tillbaka till denna hyresvärden och så har man snackat skit om dom ?Man kanske inte får en lägenhet då?
            Eller att dom i nya lägenheten säljer till min gamla hyresvärd, det var så jag fick dom till hyresvärd i denna lägenheten.

              De svarar inte i telefon eller på mail när man behöver få tag i dem. De korrigerar felanmälningar till fixat utan att ha gjort någonting. Vi var utan tvättmaskin och torktumlare i två månader (alltså i det gemensamma utrymmet) och hävdade envist att det inte var fel på någonting, de rev ner de lappar vi satte upp om felanmält. De hävdar att de inte har ett lokalt kontor, jag ser deras kontor från mitt vardagsrum. De satte in hyreshöjning på 300kr för insättning av säkerhetsdörr för ett halvår sedan, jag fick den för tre månader sedan när hyresgästföreningen äntligen tog tag i det. De målade om i trapphusen men lämnade en jävla ruta i entrén ? i två månader. De har även sågat ner alla träd utom de enorma, sågat ned alla buskar och rivit upp alla rabatter och ska höja hyran för upprustning av allmänna utrymmen. Bor kvar här så länge jag pluggar men sen draaaaar jag

                Men oj.. Nu låter min hyresvärd som värsta ängeln.

                Helt sjukt hur man kan behandla sina hyresgäster så.. tvättmaskiner och torktumlaren borde ju lösas på 2-3 dagar max. Pinsamt att ljuga om att dom inte har något kontor.
                Hoppas du står ut tills du pluggat klart, så skönt att dra sen!

                Här har dom också tagit bort massa träd, buskar och rabatter för att slippa sköta något. La asfalt där det var häck innan.

                Va inte klokt
                Nu skulle gått ut med det i en tidning.

      Vi berättade allt för den som var på visningen av vår hyreslägenhet. Vi hade köpt hus så kände att vi kunde vara helt ärliga. T.ex. att grannen ovanför hade högljudda fester varannan helg, att man hörde när han kissade och att grannen bredvid hade barn som kunde höras. Kände att jag hade varit tacksam över att få veta sanningen, om jag hade frågat.

        Det har du rätt i.
        Är självklart inte okej att ljuga om man äger bostaden och ska sälja, men det gör ju folk.
        Men när man bara hyr drabbar det ju inte en själv om det kommer någon efter eller ej.

        Också väldigt lyhört här.
        Bor på andra våningen, hör barnen som springer, hoppar och skriker på fjärde våningen ?
        Sen andra saker jag ej trivs med, men man får väl vad man betalar för typ. Trist bara när man bor själv och inte har superbra ekonomi att man inte kan ha så mycket krav?

          Förstår dig helt. Jag vantrivdes något så fruktansvärt i lägenhet, eftersom jag inte kände
          mig ensam i mitt hem. Varje dag hörde man något från grannarna, då det var så lyhört, så det kändes som de var i vårt vardagsrum ibland.

          Så vi började spara maniskt. Räknade ut vad vårt existensminimum låg på och höll oss inom den ramen och sparade resten. 2år senare kunde vi köpa hus och då hade vi börjat på 0.

            Förstår det.
            Min ytterdörr är så dålig så när någon öppnar dom tre dörrarna som är på min våning, står där och pratar eller något blir jag osäker på om jag ens stängt min dörr för det hörs så väl.
            Bott här i två år nu och inte vant mig vid det än. Så känns inte som att man är helt ensam pga dörren. Att det hörs genom väggarna ger mig inte samma känsla dock, bara väldigt störigt med alla ljud. Och dåliga fönster så man hör om någon går med högklackade skor utanför, gungan dom gnisslar när barn gungar osv.

            Vad roligt att ni kunde köpa hus och var så bra på att spara! Måste kännas underbart att komma ifrån en lyhörd lägenhet 🙂

      Jag röstar för ärlighet! Jag älskar min lägenhet men hade verkligen uppskattat om personen som bodde här innan förvarnat mig om den supergnälliga galningen som bor under… Hade ändå flyttat hit men hade varit mer förberedd när hyresvärden ringde och sa min granne klagat då jag varit uppe och använt toaletten på natten….

        Roligt att du älskar din lägenhet trots galningen ? förstår att det hade varit skönt att veta så man var mer förberedd.

        Men klaga på att man går på toaletten..
        Alltså är det lyhört, hörs i rören osv behöver man kanske inte ta en 30min lång dusch klockan 02 eller diska då kranen kanske låter, smäller när man slår i vasken med en kastrull tex. Men en toa låter ju inte länge? Det är ju ljud som pågår länge som är jobbigt och stör.

          Visst är det knäppt?! Man måste ju få LEVA i sin lägenhet haha. 😛 Som tur är löste sig problemet när vi fick ny hyresvärd. Plötsligt hörde vi inget från knäppisen, misstänker att den nya värden sa åt henne att knipa igen…

      Vill hyresvärden göra ett gott intryck får han väl visa lägenheten själv…?! Ska du visa den – var ärlig!

      Vi var jätteärliga när vi hade visning vilket resulterade i att folk tackade nej och vi behövde hålla fler visningar. Så vi slutade vara brutalt ärliga utan sa mest här är lägenheten. Såklart svarar man på frågor och så. Till slut tackade en familj ja… Så ärlig är inte alltid bra.

      Jag hade uppskattat om tjejen som bodde i min lägenhet före mig var ärlig. Enligt henne var det ett lugnt och bra trapphus, inga grannar som hördes, typ att tjejen på första våningen kunde ha lite fest ibland men annars inget. Mannen mittemot gillade att man kunde snacka lite, typ att man höll lite ”koll” på trapphuset åt varandra.

      Det lät ju bra så jag tog lägenheten.
      Dröjde inte länge innan jag hörde någon granne som DAGLIGEN i över tre år borrade, bankade, fan vet vad han gjorde. Inte bara på dagen, nattetid också ibland. Jag klagade självklart till värden, fler hade också klagat, inget hände.
      Och gällande mannen mittemot? Nog gillar han att prata! Men inte om trapphuset, nej nej. Han vill veta om jag träffar nån, vad jag gör på fritiden, bjuder över mig på mat (tackar alltid nej), snokat upp mig på Facebook, ska alltid prata. Ger mig komplimanger. Skämtar olämpligt (sexskämt om mig och honom?) och han låter alltid så seriös så man fattar inte att han skämtar heller. Undrar om han var likadan mot tjejen innan mig, eller om det kom när han började prata med mig.?‍♀️

    Söker tips på restauranger i Stockholm. Min syster och jag ska dit senare i höst för att fira att hon fyller 30. Har någon tips på restauranger med fantastisk mat och service? Jag har googlat men det finns alldeles för många för att min hjärna ska hitta rätt 🙂

    Har ni tips på något kul att göra en söndag i Stockholm tas det också tacksamt emot 🙂

      Gioa!! fantastisk italiensk mat.

        Jag röstar också på gioia, godaste italienska restaurangen i sthlm!

      Restaurang Stockholm Tapas i Vasastan.
      Supertrevlig personal och underbar mat!

      SMAK är trevligt tycker jag!

      Tips att göra: bio på Capitol vid st Eriksplan (om det är öppet pga covid). Man får dricka vin i salongen och de har olika teman, vi var på Downton abbey-filmen och drack afternoon tea t ex. Annat tips är karaoke i privat rum om man gillar sånt. Så kul, finns t ex K Karaoke på Odenplan.

      Lavventura eller un poco!

        Röstar också på un poco!!!

      Några av mina favoriter:
      – Restaurang Hantverket
      – Bar Nombre
      – Las Brasas
      – Adria
      – Spesso
      – Lilla Ego
      – Portal
      – Petri
      – Garba
      – Nisch

      Jag kan fortsätta hur länge som helst. Märks det att jag gillar trevliga restauranger? ?

      Stans absolut bästa italienare, La Tentazione på Malmskillnadsgatan 60 , så mysigt och familjärt,
      fantastiskt meny med härliga viner till. Bordsbokning är att rekommendera.

        Stans absolut bästa italienare, La Tentazione på Malmskillnadsgatan 60 , så mysigt och familjärt,
        fantastiskt meny med härliga viner till. Toppen service med otroligt trevlig personal. Bordsbokning är att rekommendera.

      Äter ute en del men Hantverket är alltid en återkommande favorit. Rekommenderar starkt!

    Någon som har haft en chalazion? När försvann den? Försvann den av sig själv eller behövde ni operation?

    Har precis fått en och mår så dåligt av att inte veta hur länge den kommer finnas 🙁

      Min försvann efter ca tre månader, ingen operation.

      Jag hade en för flera år sen! Buktade rätt rejält på ena ögonlocket. Jag fick en salva utskriven (terracortril med polymyxin b hette den) som jag la innanför nedre ögonlocket samt masserade in på ögonlocket innan sänggående varje kväll, och den gick bort utan att operation behövdes! Minns inte hur lång tid det tog, men inte mer än någon eller några månader iaf 🙂

      Har haft x flera i barndomen! Alla försvann ganska snabbt! Mina ögon såg lite knäppa ut under tiden men alla fattade att det var ngt tillfälligt bara.

    Avslutade precis ett så onödigt kvällsmöte. Varför är mina kollegor så otroligt korkade och inkompetenta? Hur är det ens möjligt? Ibland undrar man hur vissa klarar av att ta på sig byxorna på rätt håll…

      Så tänker jag om människor generellt… Sedan tänker jag att det är mer sannolikt att det är jag som är dum i huvudet, snarare än att ca alla andra skulle vara det… Sedan tröstäter jag.

        Underbar och relaterbar kommentar!

        Så tänker jag också. Bara att jag vet att det oftast är jag som är den vettiga. Närå, men på många arbetsplatser t.ex har jag blivit förvånade över hur tröga folk är och jag har börjat fundera på om det är jag som är så dålig på att förklara saker eller om de är korkade.
        Än så länge har det visat sig att de är korkade och jag är smart. Faktiskt. Brukar vara mina lösningar som är de bästa.??

      De kanske inte har fått rätt förutsättningar att vara kompetenta? Många jag har stött på i arbetslivet som har verkat inkompetenta har helt enkelt inte blivit upplärda tillräckligt länge och fått rätt stöd. Eller så är de bara ointresserade av att lära sig 🙂

      Har precis visat video med Kris Kross för mina barn för att de skulle få se byxorna-bak-och-fram-modet. De var imponerade.

    Fick reda på förra veckan att jag är gravid (mycket välkommet). Jag och min sambo bor i en 2a och jag har länge letat på hemnet efter en större lägenhet, just för att vi planerar att skaffa barn. Idag var vi på en visning och jag fastnade direkt, min sambo också men han är bara lite ”tillbaka” pågrund av priset. 3an är endast 15kvm större än den vi har nu, men jag känner just nu att det ändå räcker. Mina föräldrar tycker vi ska avvakta, att det kommer ut fler lägenheter. De vet inte att vi väntar barn, därför jag känner mig lite stressad. Men jag står mina föräldrar nära så vi vill ha deras åsikter kring köp (eftersom de är de som har gett mig pengar för att kunna köpa den nuvarande lägenheten). Vad tycker ni, ska vi avvakta eller köra på!?

      Alltså ett barn behöver ju inte eget rum på många år (förutom att det är skönt att dumpa alla leksaker och grejer där) mina barn är 3 och 4, har varsitt rum men leker ändå helst i soffan. Avvakta om det inte känns helt bra, skulle jag säga 🙂

      Barnet lär ändå inte sova i eget rum första året, så ni kan likagärna vänta tills ni har hunnit spara lite mer och köpar-marknaden har blivit bättre. Då kan ni förmodligen köpa större för mindre pengar.

      Grattis!

      Jag, min man och vårt barn bodde i en 1a, 45kvm, tills vårt barn var ett år. Fungerade utmärkt. Barn tar inte mycket plats i början och behöver inte så stor yta att röra sig på heller fram tills typ ett år.

      Så baserat på det hade jag nog inte stressat alls. 🙂

      Vi bodde med två barn i en tvåa på 70 kvm till den äldsta var 5. Funkade superbra!

      Skulle sparat till hus istället 🙂

        Alla vill inte bo i hus ?

          Det sade inte Elin heller. Hon delade med sig av vad hon skulle gjort. Dvs en ny infallsvinkel.

          #Läsförståelse

            Sluta leka polis

              Sluta dryga er mot någon som vill vara hjälpsam.

            Frågan var ju inte vad hon skulle gjort.
            #läsförståelse

              Jo, det var precis det frågan var. Elin tänkte bara utanför den givna boxen och gjorde den lite större.

                Frågan:
                ” Vad tycker ni, ska vi avvakta eller köra på!?”

                Svar:
                ”Hus!”

                  Jaaaaa… vad är det du inte förstår?

                    Kokos!

            Har någon någonsin sagt till dig att du har lite kommunikationssvårigheter? Eller att du tjafsar jävligt mycket?

      Jag stressade med att köpa större när jag var gravid med mitt första barn – insåg sen att barnet inte behövde så mycket annat än sina föräldrar och några få leksaker under en väldigt lång tid så med facit i hand hade jag bott kvar i tvåan åtminstone tills barnet fyllt ca 1.

      Bodde i en två i ett år med yngsta barnet, funkade toppen! Sen att det SUGER att flytta med barn är en annan sak. Man får väl väga för och nackdelar mot varandra, typ dyrare med större boende men skönt att flytta innan barn osv. En fördel med extra rum med bebis är ju om bebisen härjar på natten.

      Vänta!
      Min oplanerade första unge och jag (20år) bodde i en 1,5a första åren…ett tag hade jag hans leksaker i frysen…den funkade inte och hyresvärden lagade den aldrig så why not?

      Tänker gå emot andra här och säga flytta före barnet kommer! Det är skönt med större och väldigt bekvämt att flytta INNAN man har barn!

      Kör! Eftersom du säger att ni båda fastnade direkt. Om ni älskar den så kör

      Jag har annan input. Tycker självklart att ni kan vänta, som alla andra sagt – barnet behöver ju inte mycket plats.
      Men dock får man generellt låna mindre när man väl har barn, vilket kan vara bra att ha i tanke. Stort grattis!

    Misstag på jobbet!

    Är det någon som gjort något misstag på jobbet? Jag har gjort ett misstag som gör att jag nu har sådan enorm ångest. Istället för att skicka en kopia av en handling till en myndighet råkade jag skicka originalet! Och myndigheter skickar inte tillbaka handlingar de fått in (iaf inte denna).

    Puh, kan inte släppa detta. Är så tacksam att jag inte jobbar som hjärnkirurg, att göra fel där är ju liksom förbjudet.

    Det skulle kännas bättre om någon fler har gjort ett misstag som de kan dela med sig av.
    Någon?

    Tack!

      Jag gav en gång en man typ femdubbla dosen medicin. Han hade starka grejer och fick in på sjukhuset för observation. Du grejar detta.

        Gud vilken ångest. Vilken medicin var det?

          Nu var det så längesen så jag minns inte, nåt smärtstillande och nån hjärtmedicin har jag för mig. Det strulade med apodosen så de hade lagt i dosett, och egentligen hade han ordinerat en massa gånger om dagen men de hade lagt ihop det till 3 tillfälligt i dosetten, och jag i stressen vände ut två fack och gav utan att tänka efter (jag vet, gjorde aldrig om det). Så det blev jättehög dos på en gång.

          Ändå lite obehagligt hur du skriver om det. Ditt misstag hade ju direkt kunnat orsaka någons död medan hen ovan liksom skickat in ”fel papper”. Ta, det där var verkligen ingen stor grej.

            Då får du helt enkelt jobba med läsförståelsen.

        Det är anledningen till varför jag inte skulle våga jobba inom vården.

        Fyfan. Undrar hur många som har dött pga sånt här

      Jag har tabbat mig på jobbet innan semestern! Jobbar bakom skrivbord och tröstade mig med att ingen dog och jag lär ju inte göra om det :))

      Jag blandade en gång fel färg till ett par som skulle måla om huset. De han måla två sidor av huset innan de insåg att det var fel nyans och kom tillbaka med färgen ?
      (Det skiljde bara lite i nyans så var liksom inte en helt annan färg så att det märktes tydligt)

      En annan gång (på ett annat jobb) råkade jag skicka alla mina inloggningar (användarnamn och lösenord) till flera system, dator osv till en leverantör istället för till vår IT-avdelning. DET var svettigt kan jag säga. Och inte heller särskilt uppskattat av vår säkerhetsavdelning. ?

        De hann* måla..

        Blev dom arga?
        Vad sa chefen?

          Nej, de med färgen var glad att de fick ny färg. Tyvärr kunde vi inte ersätta det utförda arbetet men de fick givetvis färgen gratis. Min chef var mer ”sånt som händer” och inget mer med det. Men jag var asnervös då det dessutom var på mitt första jobb.

          På det andra jobbet blev det ju en lite mer akut krissituation då säkerhetsavdelningen skyndsamt var tvungen att kontrollera säkerhetsåtgärder, ändra alla mina inloggningar osv. De var ju inte glad för merarbetet men uppskattade att jag upptäckte det direkt och informerade dem. Chefen blev lite svettig men inte arg, säkerhetsavdelningen försäkrade chefen om att allt var ok så då var det lugnt. ?

          Som sagt – alla kan göra fel! Jag tror dock på att vara ärlig med de fel man gör (som man upptäcker och vet om), redan då ligger knapp plus. Det blir alltid konstigt om det är chefen eller någon annan som upptäcker att du har gjort ett stort misstag som du inte sagt.

            Åh, vår nya chef är så chill, så skönt. Våra medarbetare är dock kvar i det gamla, att den som gjort mina misstag bör hängas. Så jobbigt, och ingen vågar såklart säga när de gjort fel.

        Det hände mina föräldrar. TVÅ gånger. Vilket första gången inte upptäcktes förrän huset var färdigmålat och andra gången var det en vägg kvar att måla, då fick de rätt nyans till den, men då var det ju som sagt bara en vägg kvar, så den målades i samma nyans som resten av huset, så de har fortfarande inte fått den färg de egentligen vill ha.
        Så mina föräldrars hus har målats om två gånger – med gratis färg.

      Såklart man har! Jag jobbar med ekonomi och har råkat betala nån faktura dubbelt och i fel valuta. Dock har det alltid löst sig med återbetalningar. Ingen gör fel med flit och det mesta kan man göra om/göra rätt. Så länge ingen dör är det ingen större fara. Man lär sig av sina misstag!

      Jag har använt två veckor av vad som skulle vara min semester på att ordna skit efter en av mina (fd) anställda.

      Jobbade på sjukhus och hade enormt stressig kväll där jag redan hade många patienter och dessutom fick flera nya patienter direkt ifrån akuten. Men en av de nya patienterna glömde jag ta en obligatoriskt kontroll och pga det blev patienten dålig. Det tog flera dagars behandling för att patienten skulle återhämta sig. Hade enorm ångest och grät över att mitt misstag gjorde patienten dålig, samtidigt som det känns frustrerande och orättvist att alltid få jobba underbemannad med sjuka patienter. Sa upp mig efter några månader, klarade inte av att jobba på sjukhus och alltid ha dåligt samvete och oro för allt som man inte hinner med.

        Fy förstår det!

        Vad händer när man glömmer något sånt eller gör ett misstag?
        Vad säger man till patienten?

        Måste verkligen känts jättehemskt!
        Så imponerad av dom som jobbar inom sjukvården där man har ansvar för andras liv.
        Att det kan hända misstag om man har mycket privat och är tankspridd, sovit dåligt eller något.
        Måste vara så läskigt!

          Man får förklara helt sakligt för patienten att hen hade ett avvikande mätvärden och om det upptäckts tidigare så hade åtgärder kunnat sättas in tidigare för att förhindra sjukdom.
          Sen skriver avdelningen en avvikelse på händelsen där man utreder vad som hänt. En avvikelse handlar inte om att ”sätta dit” enskilda medarbetare som gjort fel, utan snarare om att hitta brister i rutiner och arbetssätt. Man säger inte att ”patienten blev sjuk för att undersköterskan var glömsk” utan snarare ”patienten blev sjuk för att undersköterskan hade för hög arbetsbelastning och det är oklara rutiner kring vilka kontroller som ska tas på nya patienter”.

          Om man hela tiden pekade ut enskilda medarbetare skulle ingen vilja jobba i vården tror jag.

            Tack för förklaringen!

            Jag trodde personen som gjorde felet pekades ut, fick sparken, betala skadestånd eller patienten stämmer sjukhuset tex(sett för mycket på filmer från usa antar jag?) eller något.

            Bra att det inte är som jag trodde.
            Som du säger hade nog inte många vågat jobba i vården då.

      Läste imorse att en handläggare skickat in en rapport till tingsrätten om en missbrukare, och inte märkt att en spexig kollega hade gjort en inställning i hans Word så att ordet ”missbruk” autokorrektades till ”stjärt” överallt. ?

        Vilken idiot till kollega.

          Kollegan fick en varning av kriminalvårdens ansvarsnämnd. Hans försvar var att han tog för givet att kollegan skulle märka det, och det kan man ju iofs hålla med om.

      När jag jobbade i hemtjänsten skulle jag hämta en tant från dagverksamheten o gå hem med henne. Hade aldrig träffat henne o när jag kom till lokalen så satt det en tant där o väntade så vi gick. Märkte när vi kom ut att hon ville gå åt ett annat håll än den adress jag hade. Frågade vad hon hette o insåg då att jag tagit med fel tant. Fick gå tillbaka skamsen o säga till personalen att jag fått med mig fel tant… Hon skulle också få ledsagning hem men av en annan kollega till mig…

        Min (ex) kille satt typ en halvtimme vid en annan tjejs säng på uppvaket postoperation…

      Jobbat som brevbärare. Råkade lägga typ 10 tidningar i en övergiven låda innan jag insåg att det var fel låda (några 100 meter bort). Hon fick tillbaka 10st 1 månad gamla DN häromveckan.
      Under tiden fick jag klagomål via kundservice om att utdelning av tidningar krånglat och jag förstod inte varför för jag var helt säker på att jag la rätt.

        Haha har också jobbat som brevbärare som sommarvikarie, och det värsta var ju när man fick ordningen på en dörr fel och det gjorde att typ hela huset vart i osynk :p
        Speciellt när folk (pensionärer) var hemma och hann märka det och ropa genom dörren eller fönstret ”hallå där det är fel” ?

      För många år sedan jobbade inom psyk och glömde bort att kolla en patient med tvångstankar. Hen hade stått och tvättat händerna på toaletten i sju timmar.
      Jag är väldigt tacksam idag för att man kan ställa flera larm på en gång på mobilen samt skriva varför man gjort det.

      Jag jobbar på en myndighet och skulle absolut ha skickat tillbaka originalet i detta fall. Misstag på jobbet: en kollega hade lagt in en snabbkorr, alltså om jag tex skriver ts och trycker enter så ändras det per automatik till Transportstyrelsen. Guld värt för de långa ord man använder ofta, men kollegan hade lagt in en snabbkorr för januari (jan) så en Jan fick ett beslut där det stod januari överallt istället för Jan, även i adressfältet ?
      En annan kollega råkade skicka med ett recept till en person ?

      Ring handläggaren på myndigheten och förklara att du klantat dig så löser de med all säkerhet det.

      Mvh en som jobbar på myndighet och fått såna samtal

      Jag för en timme sedan. Har sådan jävla ångest.

    Har ett barn i min närhet, 3 år, som precis blivit diagnostiserad med autism.
    Barnet kommer alltid och sätter sig hos mig när jag kommer och är nära hela tiden, gör aldrig så mot föräldrarna eller någon annan.
    Första frågan, hur kommer det sig att barnet ter sig så till mig men ingen annan?

    Barnet verkar må dåligt på sista tiden, tex ej lämna rummet, vaknar på natten flera gånger, äter dåligt osv.
    Hur möter man sådana motgångar bäst? Barnet pratar ej.

    Föräldrarna är i kontakt med vården såklart men vill gärna ha andra tips!

      Varför barnet tyr sig till dig kan bara barnet svara på, det är någonting i din utstrålning som lugnar barnet.

      Vad gäller maten, sömnen osv är det troligtvis en vanlig fas som de flesta barn går igenom, men bra att föräldrarna pratar om det om de är oroliga.

        Tack för svar!
        Har du några andra generella tips?

      Har ett barn i min närhet som endast äter typ 10 saker. Och istället för att laga annan mat och försöka få barnet att äta det låter föräldrarna barnet äta det han gillar. Liksom inte ta kampen varje dag utan bättre då att barnet äter pasta och köttbullar än inget alls. Men visa att vill hen smaka annat så finns alternativ.
      Jag var kräsen som barn och upptäckte i vuxen ålder att det var mer konsistens än smak jag inte tycker om. Klarar inte av kokta grönsaker för det är för mjukt. Rostar alltid mina mackor för att det inte ska vara för mjuka också

    Spännande att Sandra Beijers blivande sambo verkar behålla hyresrätten i Göteborg fast han ska bo i Stockholm. Kanske är det andra regler om en har barn och jobb på olika ställen, men allmännyttan brukar ju iiiinte se med blida ögon på att upp en hyres när en har tak över huvudet 🙂

      Åh, heeeej Krösa-Maja!
      Att du hänger här, fantastiskt!
      Jag sär, jag sär, det ser iiiinte bra ut! Huuuur ska det gååååå?

      Man brukar få hyra ut sin lägenhet i andrahand medan man ”provar samboskap”. Jag gjorde det under ett år när jag blev sambo. Uppskattades mycket av min vän som fick flytta hemifrån. 🙂

        Tror inte han ska hyra ut den, han ska ju åka dit och jobba?

        Detta får man dock inte göra om man har köpt en bostadsrätt.

          Jo då. Det får man i de flesta föreningar.

      Jo man kan hyra ut i andra hand även om man har tak över huvudet. Är ju inte direkt som att någon väljer att bli hemlös och hyr ut i andra hand. Alla som gör det har tak över huvudet ? Försök att inte lägga dig i vad han gör.

        Nej, inte hyresrätter (förutom vid tex prova samboskap eller vid studier på annan ort, och då under begränsad tid och med godkännande)

      Trodde faktiskt han hade bostadsrätt han tjänar ändå 60k/mån

        Inte alla som köper bostadsrätt bara för att de har en bra lön

          Nej varför skulle han när de lägger 8 mille i Gamla stan. Stockholms vitaste område

        Trodde jag med! Tog det för givet

        Det hade han, den såldes så de kunde köpa en ny lägenhet ihop

      Var det inte lite väl det där med att anlita ett företag för att välja färg till lägenheten? Ny nivå av folk med för mkt pengar

        Hon känner ju killen som har företaget. Men även om hon inte gjorde det så nej, det är inte lite väl att betala för tjänster. Folk betalar för alla möjliga olika tjänster, oftast baserat på vad man inte är så bra på själv. Att få hjälp med inredning (eller färgval samt målning) är definitivt inget nytt under solen och faktiskt inte särskilt dyrt.

        Lite så. Vad ska man göra av alla pengar liksom

        Inredningsarkitekter är inget du hört talas om märker jag

      Eftersom han jobbar i Göteborg och ska fortsätta att jobba i Göteborg så har han antagligen ett behov av en lägenhet i Göteborg.

      Hyres? Hade han inte köpt den?

    Någon som druckit coca cola original och tycker det har en konstig smak och doft?

    Jag fick covid i december och druckit cola en massa gånger efter det och det har smakat gott! Nu de senaste gångerna har smaken och lukten varit helt off. Känns som att det inte kan vara covid eftersom jag hade en period där det smakade bra. Kan det vara plastflaskornas fel? Vi hade ett litet lager med cola 1,5 liter flaskor hemma, tänkte det kunde vara gasen som slagit ut eller något. Nu idag köpte dock mamma en helt ny flaska från Willys, exakt samma problem! Älskar att unna mig ett glas cola så är lite ledsen att det är fel på mina smaklökar för det känns konstigt att colas produktion skulle vara knas och ingen skriver något.

      Cola på plastflaska är den äckligaste.

      1 glasflaska
      2 burk
      3 plastflaska

        Det köper jag men förstår inte varför smaken har förändrats. Kanske ska prova aluminium eller glas och se om det har blivit någon skillnad

      Köp burk! Cola i flaskor smakar konstigt pga ny plast har jag fått höra, burkarna är bäst

      Åh jag har EXAKT likadant!!!
      Helt plötsligt har även lök börjat att smaka extremt vidrigt och märkligt. Så illa att jag inte kan vara i samma rum som rå lök ?

        Jag fick det ang kaffe. Luktar superilla nu helt plötsligt. Långt efter jag haft covid vilken var mycket mild och inget bortfall av smak och lukt.

      Har inte kunnat dricka cola alls sedan jag var sjuk i corona förra hösten.

      Min sambo har haft exakt samma, han hade covid i höstas och tappade lukt och smak men fick tillbaka det efter ett par veckor. Han kunde då dricka cola som vanligt men efter 2-3 månader fick det en konstig smak och han tycker inte längre att det är gott. Samma sak med några andra smaker/lukter

    Har ni börjat leva mer som vanligt? Om inte, när kommer ni att börja göra det?

      Nix! Vi håller oss oftast hemma.. Jobbar, gymmar och barnet går på skolan. Det är typ det vi gör ? Hoppas att vi till hösten 2022 kan leva som vanligt? Men vem vet.. ?

      I stort sett, fast jobbar hemma till 15:e september. Och jag reser inte utanför länet.

      Nej, vi håller oss borta från mänskligheten. Efter som en del ur mänskligheten har visat att den inte kan tänka.

      Ja, nästan som vanligt fast jobbar fortfarande hemifrån ca 80% och reser ej utomlands.

      Nä det går ju inte? Mitt jobb har restriktioner vad gäller jobbresor och fysiska möten bl.a., jag har inte direkt en position där jag kan bryta mot de reglerna. Får även bara jobba på kontoret 2 dagar per vecka om jag inte har god anledning att komma in oftare. Svårt att leva normalt när många restriktioner kvarstår.

      Ja det skulle jag säga, reste i somras och i vintras och umgås med vänner och familj som vanligt med undantag om jag skulle ha symtom.

      Jag jobbar hemifrån hundra procent och åker inte kollektivtrafik samt har en hobby som ändå är mest utomhus. Men håller på att gå under av ensamhet i min lilla etta så går på massor med tinderdejter och tar varje chans jag kan att träffa kompisar och familj osv. Har precis varit utomlands, testat mig i samband med resorna, höll mig mest på hotellet.

      Både ja och nej, pandemin är inte över och det ökar där jag bor. Men mitt liv var inte SÅ mycket annorlunda före pandemin. Det jag dragit ner på är utemiddagar, annars är det i princip samma liv.

      Jag skulle säga att jag har levt ”som vanligt” hela tiden eftersom mitt liv inte var speciellt utsvävande innan pandemin. Det enda jag inte har gjort de senaste två åren är att resa utomlands. Älskar vanligtvis att resa.

      I princip som vanligt förutom hemmajobb. Men jag har alltid haft ett ganska lugnt liv och träffar vänner/familj typ 2 gånger i månaden och det gör jag nu. Går till gymmet, affärer, ska på bio på lördag. Försöker hålla avstånd.

    https://www.instagram.com/p/CS8_3m4gDaf/

    Hur rik är Molly Rustas kille egentligen och vad jobbar han med?

    En båt som den dom bor på i sommar kostar ju hur mycket som helst.

      Att hyra en båt i den klassen får ju Bianca Ingrossos flådiga semesterboende att falla i skugga. En båt i den klassen att hyra per vecka kostar runt 800000+ omkostnader som crew på säkert åtminstone 5 heltidsanställda personer, bensin, hamnavgifter, mat osv. Lågt räknat så landar man på 1 miljon i veckan och dom verkar ha haft båten ända sedan i Juli då hon började lägga upp bilder från den.

      Han driver eget företag. Om du googlar på honom så får du informationen du söker efter 🙂

        Eller så kunde du ju bara ha svarat ?

          Då jag inte minns varken hans namn eller namnet på hans företag så kan jag inte besvara din fråga, men som sagt allt finns på Google.

    Ägglossningstester

    Jag har testat med clearblue advanced digital tester och har i 6 dagar nu haft glad blinkande gubbe. Har aldrig upplevt detta innan och börjar undra varför den visar positivt så länge?

    Till råga på allt har jag haft pms-symptom. Är småirriterad och har ömma bröst. Vilket jag aldrig upplevt vid ägglossning tidigare.

      Positivt ägglossningstest innebär tyvärr inte att ägglossning går igenom. För att bekräfta ägglossning behöver man tempa och se ett skifte/höjning i tempen.

        Absolut, det är jag med på. Men varför ger det positivt utslag i 6dagar? Jag har aldrig fått positivt utslag så länge. Är det något fel på kroppen som gör att det blir såhär?

          Jag är verkligen ingen expert så ska inte ge några definitiva ”råd”. Men när det hänt mig så har jag tänkt att kroppen försöker ägglossa men av någon anledning inte får igenom det, tex pga stress eller annan påverkan. Och som följd har mensen kommit senare än vanligt.

          Kan vara tecken på graviditet.

      Blinkande gubbe betyder inte ägglossning, tror det är fast gubbe som betyder det. Kolla i manualen. Tycker de där advanced är krångliga, använder hellre de rosa

      En blinkande gubbe betyder att ägglossning är nära, gubben ska sluta blinka när du har ägglossning..

    Beige/nudefärgade bomullstrosor – vet någon var det finns?
    Hittar ingenstans, bara polyester eller annat skitmaterial.

      Kolla Sloggi!

      Färga vita i starkt te eller avkok på avokadoskal.

    Någon som har läst Brå:s rapport? Jobbar inom rättsväsendet och har länge känt att vissa grupper är gravt överrepresenterade. Men att få det på pränt gjorde mig ändå chockad. Inga inkomstskillnader och ingen trångboddhet i världen borde ursäkta grova sexual- och våldsbrott. Mår illa över utvecklingen.

      Instämmer. Känns som om det håller på att gå illa i det här landet. Idag sköts en kille i min hemstad (Linköping) mitt i en galleria. Sjukt.
      Kommer inte rösta SD, men vi behöver ett rejält omtag om migrationspolitiken. Också trött på att frågan förringas av S+V+C+MP.

        Känns? Har gått utför för längesedan.

      Att det ens behövdes en rapport från BRÅ för att förstå att vatten är blött.

        Precis. Var ju inget nytt under solen där. Men snart kommer alla konstiga bortförklaringar varför. Istället för att erkänna elefanten i rummet.

      Tycker det har spårat totalt. En man skjuten i huvudet på en restaurang I SVERIGE. Det var sånt man läste om andra länder när man var yngre och tänkte ”vad sjukt, tur man bor i Sverige”. Bara i år har vi haft inbrott i hem, båt och i farmors dödsbo. Hon hann vara död i några dygn innan de kom, tog bland annat hennes vigselring som hennes önskan var skulle gå i arv. Alla gånger svarar polisen – ja det är ingen idé, de har redan lämnat landet. Eller man får tänka på vilka värdesaker man lämnar. Suck! Känns som Sverige är ett jäkla buffébord dit man åker och plockar. Nä gillar inte utvecklingen alls…..

        Det hände bl.a 2015 på Vårväderstorget.

      Samtidigt var det ju väldigt tydligt att det beror på socioekonomiska faktorer. Önskar så att färre partier kom med populistiska utspel och istället lyssnar på de proffesionella som kan något. Förebyggande arbete inom polis, socialtjänst och skola är det som krävs och för det behövs resurser dit.

        Klart att socioekonomiska faktorer spelar in men vad är det den ökade ”ojämlikheten” beror på? Till största delen på invandringen av fattiga och lågutbildade individer.

        Dessutom så handlar det givetvis inte bara om dessa faktorer. Sverige som är ett av världens mest jämställda länder kanske inte är så himla lätt att acklimatisera sig till om du kommer från svåra förhållanden och en helt annan kultur där kvinnor inte är värda något.

        Saft och bulle hos någon socialtant och fler fritidsgårdar är alltså din lösning?

          ”Saft och bulle hos någon socialtant och fler fritidsgårdar”

          Tror att dom beväpnade gängen skakar av rädsla

          ”Kanske inte är så himla lätt att acklimatisera sig till om du kommer från svåra förhållanden och en helt annan kultur där kvinnor inte är värda något”. Då har jag två förslag: 1) jobba hårdare för att acklimatisera dig (det är uppenbarligen fullt möjligt för många), 2) lämna Sverige för ett annat land.

        Nej i denna rapport var det tydligt att det inte berodde på socioekonomiska faktorer. Har du ens läst den? eller bara läst på Aftonbladet som försöker sopa bort problemet gissar jag.. det går inte att blunda för elefanten i rummet längre även om många verkligen försöker.

      Var det inte så att regeringen inte alls ville ha någon rapport, men att Brå tog fram den helt på eget intiativ? Om det stämmer, så all kredd till Brå!

        Vet inte. Men tycker de flesta partiledare har bemött rapporten så dåligt. Jag är totalt ointresserad av socioekonomiska faktorer, jag vill ha mer effektiva rättsprocesser, avskräckande straff och lägre tröskel för utvisning. Nolltolerans för grova brott oavsett om man bort trångt i en förort eller inte. Inte 840 000 kr i skadestånd från JK för att man suttit inne ”för länge” för sexualsadistiska brott.

          Jag vill också ha mer avskräckande straff (om inte annat för respekt för brottsoffer och deras nära) , mer effektiva rättsprocesser och sådär men man ska nog inte bortse från att det allra bästa är ju också om fler brott kan förhindras. Och då måste man ju in och pilla i någon annan form av lösning (också)

      Obs! Såg nu att Camcam undanber sig politiska diskussioner. Jag är alltså TS. Sorry för det!

    Jag ska gå på en begravning och vet att jag typ kommer bryta ihop och jag skäms så mycket över det. Jag skäms så mycket över att gråta och känner alltid en sån skam över det efteråt. Det spelar ingen roll om jag känner personen eller inte. När jag hör psalmer eller musik i en kyrka så bryter jag ihop och jag får panik över det..

      Jag är likadan. Det är något med kyrkor och psalmer som gör mig helt blödig.
      Men jag kan gråta när det är skolavslutning och barnen sjunger glada avslutningssånger också.

      Tror bara att man får acceptera det och inse att det faktiskt inte är något skämmigt eller skamfyllt med att gråta. Vi är alla olika och berörs på olika vis.

        Var på bröllop och brudparets 3-åring satt i bänken framför och var totalt fascinerand av mig. Ville så klart veta varför jag grät så mycket. Det är då man önskar att det fanns något fysiskt att snabbt visa upp. Typ bula i huvudet ?

      Själv känner jag mig konstigt som var den enda i familjen som inte grät på en nära släktings begravning. En begravning är bland de naturligaste miljöerna att bryta ihop i skulle jag säga. Gå ut och ta lite luft om du behöver.

      Helt normalt att gråta på begravning.
      Min senaste begravning var en lite avlägsen släkting, men herregud vad jag grät. Jag grät mer än hans fru och hans barn tillsammans.
      Jag tror att numera på begravningar summerar jag alla sorger och gråter för alla tidigare som dött samt den som begravs nu.

        Jag tänker precis som du! Vackert på något sätt. Alla är ihågkomna.

      Jag gråter jämt på begravningar. Det är helt naturligt och visar du har känslor. Så gråt på du och kram

      Det är ingen fara. Människor har ofta fullt upp med sig själva på en begravning, så de kommer förmodligen inte att märka om du gråter. Det är för övrigt helt normalt att göra på just en begravning. Inte heller helt ovanligt att det rör upp känslor från tidigare begravningar man varit på, och det är också helt normalt. Det är ju en sorglig situation, det är liksom meningen.

      Tack för alla svar, det känns lite bättre faktiskt!

    Någon som blivit gravid tätt inpå en magoperation med snitt? Hur påverkade det graviditet/förlossning? Alltså inte kejsarsnitt med snittad livmoder.

      Jag blev gravid 3 mån efter kejsarsnitt gick jättebra. Hur tätt inpå är det för dig?

    Är det konstigt att bli upprörd över att ens partner har kontakt med sitt ex samt att exet vill träffa min kille? Hon iprincip gråter ut till honom och söker tröst när det tar slut med hennes killar/dejter. Tycker hela situationen känns så märklig, de gjorde slut för 1,5 år sen efter att ha varit tillsammans i 5+ år. Varför ska han ha ”ansvar” för hennes mående fortfarande .. Känns lite patetiskt. Och ja jag har berättat för honom att jag tycker så. Att dem gjorde slut var inte ett ömsesidigt beslut dessutom.

      Jadå gått i taket typ.. ex är ex, gå vidare!

        *Jag hade gått

        Så säger iprincip alla mina vänner med.. men min kille får det att framstå som att jag har fel och är en osymaptisk människa för att jag är obekväm med deras kontakt. Han tror att de flesta är ok med att ha kontakt med ex.

          Isåfall hade jag bett om att få vara med om de ska umgås så att man kan bilda sig en ordentlig uppfattning av deras relation. Kanske känns det okej efter att ha gjort det? Är det bara vänskapskänslor kvar mellan dem så borde han till och med vilja visa upp dig (som till sina andra vänner) och hon borde vilja lära känna den viktigaste personen i hans liv.

      Jag tycker det beror på deras relation annars. Är de fortfarande goda vänner och hörs regelbundet tycker jag inte det är konstigt. Men om hon främst hör av sig för tröst vid uppbrott känner jag att det är lite mysko

        Hon hör bara av sig när hon mår dåligt

          Vad får din kille ut av relationen tror du? I den situationen din kille är i hade jag känt mig utnyttjad av exet, att vara stand by kurator liksom, nej tack… En vänskap är att ge och ta, inte bara roffa åt sig tröst när man blivit sårad av andra.

          Jag har ett ex (var tillsammans 4-5 år) jag brukar ringa när jag är singel och mår dåligt, dock så är det mest för att ligga. Vad jag vet har han inte haft tjej men även om han hade tror jag inte att han skulle nämna det, trohet var inte direkt hans starka sida… inte för att det hjälper dig men jag skulle vara väldigt misstänksam på deras kontakt med varandra och tycker inte du överreagerar.

      Jag gjorde slut med mitt ex för 3 år sen. Vi är fortfarande bra vänner och har kontakt och ses när vi kan trots att vi båda har gått vidare. Jag har tex ringt honom när jag varit ledsen när det tog slut med en annan kille jag dejtade efter honom. Vi är bra vänner helt enkelt. Behöver inte betyda att man har ”ansvar” över någons mående bara för att man bryr sig. Jag tycker det är mer oroväckande när killar är osams med sina ex eller inte ens kan prata med dom längre.

        Men varför ringer man ett ex när man är ledsen över att ett förhållande tagit slut? Det låter ju som att man vill ha bekräftelse från en annan man bara. Att man behöver en mans närhet och kropp. Har du inga kompisar eller familjemedlemmar att prata med???

          Det kanske är just det man behöver just då? Få höra av någon som en gång i tiden ville vara tillsammans med dig att du är bra nog. Behöver inte betyda att det är sexuell bekräftelse man är ute efter tänker jag.

            Men var ni ihop var du ju bra nog, ska han säga det igen? Varför? Det är ju ändå bara tomma ord eftersom det är ett ex!
            Bättre med stöd från vänner som alltid finns där!

              Fast nu skriver hon ju att de är vänner. Då tar hon kontakt med sin vän.

              Tycker absolut att man kan vara vän med sitt ex. Har man brutit upp för att man konstaterat att det inte finns någon kärlek där och att båda är på samma plan så kan man vara vänner. Är själv det och har inte en tanke på att ”få tillbaka” eller ligga med personen.
              Tycker dock att det är viktigt att när man är vän med sitt ex och denne träffar en ny partner att man är noggrann med att bjuda med partner också (måste inte vara alltid), då man måste förstå att det från partnerns sida i början kan vara känsligare.

              Vi är ju vänner och då är han en av dom jag pratar med?

          För att vi är vänner. Bara för att vårt förhållande inte fungerade betyder det inte att vi inte kan fortsätta som kompisar eftersom vi är bättre på det. Jag har absolut vänner och familj att prata med också, vilket jag också gör. För mig är han en av dom jag kan prata med och då gör jag det. Dessutom känner han mig på ett helt annat sätt än både min familj och vänner gör eftersom vi har varit tillsammans och han har sett andra sidor än andra har.

          Skulle inte ens tänka tanken att jag behöver hans närhet eller kropp. Ser han typ som en brorsa.

    Ursäkta en fråga som kommer få mig att framstå som skitokunnig, men ju mer jag googlar desto mer förvirrad blir jag.

    En man som bytt kön till kvinna, är om jag inte missförstått, enligt RFSU transsexuell. Samma om en kvinna som bytt kön till man. (Alltså upplevt att man fötts i fel kropp och därmed könskorrigerar via operation och hormoner osv)

    Är då ex. mannen som blivit kvinna en transsexuell man eller en transsexuell kvinna?
    Är kvinnan som blivit man, en transsexuell kvinna eller en transsexuell man?
    Vad säger man, är ex Kaitlyn Jenner en transsexuell kvinna eller man?

    Jag vill förtydliga att för mig personligen inte spelar ngn roll vilket kön ngn identifierar sig som. Utan vill bara öka mitt kunskapsförråd och inte råka trampa ngn på tårna gnm att uttrycka mig klumpigt.
    Tacksam för förståelse kring min okunskap och hoppas inte det kommer 72626 kommentarer om hur dum jag är eller några ovänliga kommentarer om just hbtqi.

      Caitlyn Jenner är en transexuell kvinna 🙂

        Tusen tack, så då är man transsexuell + det kön man ”bytt” till alltså.
        Google kan ibland stjälpa mer än hjälpa ?

      Rekommenderar att inte säga transsexuell då det inte är en sexualitet. Använd istället transperson, och i detta fall transkvinna. Sen är detta ingen ”man som blivit kvinna”. Det är en transkvinna som genomgått en könskorrigering, alltså fått könskorrigerande vård.
      Exempelvis är Caitlyn Jenner en transkvinna. Laverne Cox är transkvinna. Elliot Page är transman.

        Tack ??

        *könsbekräftande ej könskorrigerande

          Exakt! Tack! Det jag menade ?

    Unpopular opinion
    1. Jag tycker gravida är sjåpiga och använder graviditeten som en ursäkt för att slippa göra jobbiga grejer som exempelvis att bära ”tungt”.

    2. Jag tycker folk som har barn är oförlåtligt dåliga på att svara i telefon och på sms, är det verkligen så svårt?

      Ja, det är verkligen så svårt.
      I perioder hinner man knappt bajsa, och väljer eventuellt inte de sekunderna av ’egentid’ på att smsa dig.

        Tycker man som förälder att det är ok att försumma alla sina relationer utanför familjen?

          Men du vet väl inte orsaken till att du inte får ett svar direkt.

          Vadå ”tycker är ok”?
          Man försöker bara få bajsa och duscha, kanske äta varm mat och dricka varmt kaffe nån gång i veckan…

          Ni som verkar ha all tid i världen att sitta och fundera på ett sms hit eller dit kanske skulle få ihop hur ni kan vara där för era vänner som är nyblivna föräldrar i stället.

            Inte jag som valt att skaffa barn så nej.

              Härlig kompis ??

                Ja, verkligen.

                ”Unpopular opinion
                1. Jag tycker kompisar som börjar titta snett och himla med ögonen när deras gravida vänner inte orkar lika mycket som förr är egocentriska och att graviditeten visar deras riktiga (äckliga) jag.

                2. Jag tycker folk som inte klarar att ge vänner som har småbarn lite slack och eventuellt också lite hjälp är oförlåtligt dåliga som vänner, är det verkligen så svårt?”

            Nej men alltså det klart man fattar att barn tar tid. Men man vet också att i dagens samhälle är det inte många som inte har telefonen med sig 24/7. Är man dessutom kompisar vet man hur den andras mobilbeteende brukar vara (och det märker man väldigt snabbt om en person). Jag vet att min fd kompis som fick barn hade telefonen KONSTANT. Hon har med den på toan, har den i handen i soffan och bär hon runt på barnet har hon den i fickan, i handen om barnet sover i knät typ. Hon snapade ALLT och la upp på Instagram story. Har man då inte tid att svara på ett litet meddelande (som dessutom var skickat på snapchat eftersom det var den app vi skrev på), då visar det hur lite man betyder. För man VET att hon har suttit med telefonen och uppenbarligen har haft tid. Det tar inte ens många sekunder att svara på ett litet meddelande. Är det viktigare att skicka en bild på en precis rengjord kaffebryggare än att svara på ett meddelande? Nej.

              Ja, men då har du ju svaret. Du är bortprioriterad, något du kanske inte kan skylla på barnet? (Det verkar ju dessutom vara kaffebryggaren som är boven här.)

                Intressant infallsvinkel. Jag ska faktiskt fråga de vänner jag har som har barn (alla över 3 år) om det är pga mig de har blivit dåliga på att svara.

                  Fråga hellre de som prioriterar att rensa sin kaffebryggare.

      Det märks att du inte har barn/varit gravid.

        Okej

      Jag tycker det är en jävla massa tjat om endometrios nuförtiden. Känns som nya generationens fibromyalgi.

        Kanske för att det är en viktig sjukdom. Men alltid lätt när man inte lider själv.

          Framförallt vidrig

        Vilken vidrig kommentar. Fibromyalgi är känd som svid och brännsjukan som är ganska lätt att hantera. Endometrios är ett helvete på jorden men om man inte har några egna problem är det alltid enkelt att förminska.

          Någon ilsk med fibromyalgi som har otroligt ont konstant in 3, 2, 1…

          Oj så har jag verkligen inte uppfattat det! Tycker fibro verkar vara en hemsk sjukdom också, från de jag hört av.

        Vilken trevlig kommentar. Ska ha den i åtanke när jag är ledsen över min ofrivilliga barnlöshet, behöver åka in på gynakuten, behöver ta starka smärtstillande för att ens klara av att gå på toaletten m.m.

        BRA! För det behöver pratas mer, mer och ännu mer om ??

        ?

      Har tre småbarn under 4 år och problemet är ju inte ETT sms utan man ska ju smsa fram och tillbaka antagligen och ett telefonsamtal är ju inte bara hej och hejdå, så ja det är svårt.

      1. Gravida ska inte bära tungt pga ökad risk för missfall. Sen kan det även vara sjukt obekvämt att bära tungt pga foglossning och att man är osmidigt och känsligare än vanligt.
      2. Man har ett litet liv att ta hand om som är 100% beroende av en, I dont give a shit om du är kränkt för att dina samtal och sms inte är prio ett.

        Oj okej lite väl aggressivt svar på punkt 2.

        Varför ökar bärande risken för missfall?

          Du är bara ett Troll som ska trissa upp kommentarerna.

            Okej Camilla

      1: Det minfältet tänker jag inte kliva in på.

      2: Kanske är det för att man har något som är viktigare än att kolla mobilen var 5e minut (barnen).

        Fast.. Det jag inte fattar är att alla vänner med barn sitter med sin telefon hela tiden?

          Då är det nog bara så att de inte vill svara när du smsat/ringer. Kan förstå dem

            Taskigt svar

          Är jag trött (psykiskt eller fysiskt) har jag inga problem att scrolla sociala medier, men att engagera mig i direkt kontakt med någon kan kännas helt omöjligt. Som någon sa tidigare också – Så fort du svarar på ett sms så vet du ju att det kommer ett till. Och så fort du har svarat vet personen att du har telefonen på dig och förväntar sig kanske svar igen. Jag har alltså inga barn själv, men ett stressigt jobb och sover i perioder väldigt dåligt, och att kommunicera kräver liksom ett emotionellt engagemang som jag ofta inte orkar lägga.

      1. Men att bära tungt kan skada barnet! Antar att det är pga att man automatiskt skapar buktryck när man lyfter tungt.
      Och att man i slutet av graviditeten har magmuskler som delat sig på sidan av magen och därför inte kan arbeta som vanligt och skapa stabilitet…
      Det är inte för att gravida är ”lata” och passar på…

        Ok, det visste jag inte, tack för svar! /Ts

          Ok, du hade inte tänkt på / orkat ta reda på att det att vara gravid faktiskt förändrar kroppen och är tungt i sig själv? Du gick bara rakt på ”förklaringen” att de är ”sjåpiga”?

            Jag skrev under rubriken unpopular opinion, och jag är helt beredd att ändra min åsikt. Klart jag kan googla men ville hellre öppna för diskussion här. Det är inte heller som att någon är tvungen att svara.

      Fast man får inte bära tungt som gravid. Herregud

        Och min fråga var varför, eftersom jag inte vet orsaken. Herregud.

          Nej det var inte frågan i din TS haha. Du hade en ”unpopular opinion” att gravida är lata

            Jag har lite svårt att förstå varför du engagerar dig i den här tråden för du verkar väldigt irriterad? En gissning är att du tar åt dig?

              Detta svar var till -/ 09:09

          Googla google.
          Sedan när du hittat denna eminenta tjänst kan du googla förslagsvis ”bära tungt gravid”. Eller så kan du bara fortsätta vara en usel kompis som hellre shamear gravida vänner än visar minsta empati.

      2. Jag har inte barn. Däremot är jag fortfarande ”oförlåtligt dålig” på att svara i telefon och på sms (förutom familjen och sambon).
      Behöver oftast förbereda mig dagar/timmar beroende på mitt mående innan jag tar mig an att svara tillbaka.

      Så, det är nog inte bara föräldrar som inkluderas i detta ämne. Beror nog på enskild individ snarare. ??

      På 2. Förstår att man kanske inte hinner/pallar svara på en hel dag eller två och speciellt första tiden i allmänhet att det inte är en prio, men sen tycker jag faktiskt att man kan väl ge sin vän 3 minuter av 24h?? Ser hur många föräldrar som helst som filmar sina barn och lägger upp. Också att fortsätta vara lyhörd och ställa upp för sina vänner om det är ”8 or higher” som Lily säger.

    Har ni sett Handmaids tale och vad tycker ni i så fall om serien? Jag har börjat se mig men den var inte riktigt vad jag trodde… Mer brutal.

      Japp, körde den i somras. Riktigt bra! Men lite fel att sträckkolla då det blev lite too much. Jaså, en närbild på ansiktet IGEN!

        Haha ja, hennes minspel blir lite väl repetitivt. Ryckandet med huvudet, snörpa på munnen och tårfyllda ögon.

          Haha men vadå ”tänkvärd”?

            Vad fan i helvete.

            Tanken var ett svar till En annan Lisa / 21:01

              Hej Hej! De skapar Gilead och inför systemet med handmaids för att de flesta människor har blivit sterila pga vår livsstil med tillsatser i maten och miljöförstöring osv och alltså inte längre kan föröka sig. Alla handmaids är ju kvinnor som är fertila och tvingas leva där som avelshonor. I första säsongen säger en läkare till June att det oftast inte blir barn ändå därför att merparten av männen är sterila, också därför Serena vill att hon ligger med Nick pga hon misstänker att hennes man är steril. Och i verkligen världen har männens sperma minskat med mer än hälften dvs de har svårare att skaffa barn. Tyckte det var lite sammanträffande när jag såg serien.

      Tänkte kolla på den men när jag fick reda på att skådespelerskan är Scientolog gav jag upp.

      65% seg, 35% händelserik. Långsam emellanåt tills det händer något som gör att intresset väcks, följt av några avsnitt där ingenting händer och därefter ett spännande avsnitt, osv….

        Snabbspolning is your friend…

    Jag har en intervju imorgon för ett drömjobb (har haft flera intervjuer med dem men det här är sista innan de tar beslutet). Är så nervös för jag verkligen vill ha det här jobbet och vill vara mitt bästa jag imorgon. Vilka är era bästa intervjutips? Och hur lugnar man ner sig själv? ? Intervjun är med marknadschefen.

      Var dig själv. Det ska du ändå vara sen och gillar de inte det så vill du inte heller vara där.

      Jag är grym på jobbintervjuer! 🙂 Mitt allra bästa tips är att inte vräka ur sig svaren på direkten. Våga stanna till, ta ett djupt andetag, fundera i några sekunder och svara sedan. Då framstår du som mer eftertänksam och genuin, istället för stressad och som om du bara memorerat en massa svar.
      Kom också ihåg att en intervju inte handlar om att du ska visa dig som perfekt och bäst, utan att båda parter ska utbyta info för att rätt person ska hamna på rätt plats.
      Lycka till!

        Tack så mycket för tipsen!

      Man får ett fantastiskt glow av orgasmer så börja din morgon på bästa sätt! Ja det är sant så do it for you

    Dejtingproblem..

    Jag är en del på olika dejtingappar. Chattar en del med spännande killar. Som ser bra ut och har en intressant profil. Ofta kan chatten pågå ett litet tag innan deras brist uppenbarar sig.
    Efter ett tag börjar det märkas tydligt att de är dåliga på att skriva och att uttrycka sig i skrift. Alltså som i dåliga på det skrivna svenska språket. Det är främst grova stavfel, syftningsfel och särskrivningar som jag stör mig så jäkla mycket på. När detta börjar märkas allt tydligare tappar jag helt intresset och blir totalt avtänd.

    Jag förstår att en del kan ha t ex dyslexi eller andra svårigheter men jag har SÅ svårt att se bortom detta. När det märks att det inte var en engångsgrej (alla kan stava/skriva fel ibland). För mig är upprepade stav-/skrivfel tecken på lägre intelligens. Man kan givetvis vara bra på annat istället men jag vill ju ha någon som man utmana mig intellektuellt och någon som är smart ?

    Detta har hänt i 100% av fallen vilket gör att det börjar kännas omöjligt att träffa någon ?

      Du verkar överhuvudtaget inte ha förstått vad intelligens är för något. Har inget med stavning att göra. Möjligen kan ett bristfälligt skriftspråk vara en indikation på utbildningsnivå, men inte intelligens.
      Personligen tycker jag att du verkar vara en elitist som hänger upp dig på småsaker. Med det sagt så hoppas jag att du hittar någon likasinnad. Är helt övertygad om att det finns män på internetdejtingsidor som känner likadant och som behärskar både stavning och grammatik.

        Alltså jag förstår ju att detta inte är en charmig egenskap ? därför jag vill ha tips eller höra historier på hur folk gör för att ha överseende med brister hos potentiella partners. Jag stör mig liksom inte på samma sätt om det är en vän som är dålig på att skriva.

        Men det jag tänker på också är att ”jaha, den här personen kommer inte kunna hjälpa våra framtida barn med läxorna” ?

        Gällande utbildningsnivå/intelligens tänker jag att det hänger ihop – det är svårare för en lågintelligent person att bli högutbildad tex.

        Men om man har 0 i intelligens så borde man ju inte kunna stava alls eller ens öppna en dörr. Så då är de ju inte helt oberoende.

      Du borde kolla upp otrygg undvikande anknytning

        Hmm. Så det är vad detta är?

          Det kan vara! Jag märker att jag börjar hitta orimliga fel och därmed distanserar mig när jag blir sårbar. Är mer i tankarna än i känslorna.

            Det är fan sant faktiskt! Jag har lagt så mycket tid på ljudböcker och poddar om ämnet utan att känna igen mig i något av anknytningsteorierna. Men nu klarnade det. Är exakt likadan. Inte alltid, det finns en som tog tag i mig och höll kvar när jag ville dra mig undan, precis vad jag behövde för att gå ur min comfort zone och jag har aldrig känt mig så trygg med någon som med honom.

            Hur gör du för att komma in i känslorna?

      Kan det inte bero på andra intressen då? Min man är tex väldigt intresserad av IT, programmering och sådant. Han är så kunnig, intelligent och proffsig när det kommer till det. Däremot har han inget intresse för språk och böcker, därför händer det rätt ofta han stavar lite halvkasst och gör grammatiska misstag. Jag tycker inte det gör något utan accepterar att vi alla är olika.

        Absolut kan det hänga ihop!
        Men vissa saker som folk skriver på fel är så himla grundläggande att jag funderar på om de ens har gått grundskolan ?

        Jag jobbar med skrivande och därför är språket otroligt viktigt för mig. Sedan skiljer jag på hur språket är när jag jobbar och skriver viktiga texter, hur jag formulerar och uttrycker mig skiljer sig såklart från nu när jag kommenterar här eller skriver med vänner till exempel.

        Det är inte så att jag förväntar mig att andra har ett akademiskt språk (särskilt inte i en chatt) men att de kan grundläggande stavning och grammatik borde fasen inte vara orimligt ?

          Är som du. Grundläggande stavnings- och språkkunskap är absolut minimumkrav

            Ja tänk om man ska skaffa barn tillsammans t.ex. Kan han lära dem nåt, hjälpa till med med läxorna?

      Du ska nog inte dejta på appar. Gå till bibblan, gå en kurs i främmande språk eller i kreativt skrivande.
      På dejtingappar hittar du nog inte de bästa skribenterna.

      Jag skulle nog reagera som du, och även om de använder mycket svordomar i språket.

      Har dejtat massor via dejtingappar och om ddt är något jag lärt mig är det att hur folk chattar säger extremt lite om hur personen är i verkligheten. Har stött på värdelösa chattare som var hur roliga och smarta som helst och så såna man hade riktigt bra flyt med i skrift som var totalt humorlösa och socialt inkompetenta (kanske på grund av blyghet men svårt att avgöra när det är nån man inte känner så väl). Träffa personerna rätt snabbt efter första kontakt är mitt tips!

      Nej jag förstår dig helt, vill heller inte dejta nån sån.

      Håller med dig

      Brukar inte orka skriva stor bokstav & punkt när man chattar. Har en kompis dock som alltid skriver korrekt och det känns bara som att han har byxorna uppdragna till armhålorna. Chatta ska vara lätt.

      ”kul?”
      ”näe”

      etc..

        Han skriver inte från telefonen då? Där kommer ju tex stor bokstav automatiskt

      Haha jag är likadan. En gång dumpade jag en date för att han snubblade när han skulle fånga en frisbee. Det enda jag kunde se när jag tittade på honom efter var liksom hur han famlade i luften innan han ramlade

    Hej på er
    Fick tips ang bra filmer/ serier på SVT/play eller Netflix
    Såg ”The fall” efter tips från er. Fantastiskt bra.
    Igår såg jag ”Fog in August” på Netflix. Sorglig, men ändå så bra.
    En mysig dokumentär på Netflix är ”Circus of books”

      Samma Anonym 20:35
      Glömde be er om nya tips på filmer/serier
      Tack

        Om du har Disney + så rekommenderar jag verkligen The Killing med Joel Kinnaman! Bästa krimserien någonsin

          Tack S. The killing fanns faktiskt på Netflix. Ska bli spännande att se

      Om du vill se drama/komedi så är Sex Education på Netflix riktigt välgjort och roligt. Gillian Anderson igen, dessutom 🙂

        Tack för ditt förslag. Nu är ju jag nyss pensionär och därför inte så intresserad av ungdomsserier.
        Kom gärna med fler förslag

          Fast det är verkligen ingen ungdomsserie, även om det kan verka så vid första anblick. Jag är inte heller ungdom 🙂

            Tack. Jag ger den en chans, absolut. Är oftast öppen för det mesta. Nu var jag fördomsfull pga titeln. Dumma mig

      Krimdokumentär på Netflix: Sophie – A Murder in West Cork.

        Den ska jag kolla upp, absolut. Verkar spännande. Tack

        Ja den rekommenderar jag också. Intressant. Och så uppenbart vem som gjorde det (utan att säga nåt mer).

      Saknad, aldrig glömt. SVT

        Hidden TV4. DNA Svt.

        Tack alla för förslag. Nu har jag en hel lista med spännande filmer att titta igenom. Tack igen, och också till bloggbevakning

    Vad har hänt My Martens nu?

      Hennes väns mamma har dött. Naturligtvis är det My som drabbas värst som vanligt.

        Och Anna Book med, massa människor beklagar sorgen till henne trots att det inte var någon anhörig till henne. Dom är verkligen märkliga dom där två?

          Deras känsla för vad som är passar i olika situationer är obefintlig.

          Ja det är så dumt att jag skäms åt deras vägnar. Ja man tycker synd om en vän som förlorat sin mamma (jag har förlorat min alldeles för tidigt så vet vad jag pratar om). Men hur båda vänt det till att det är synd om dom. Nej det är bara pinsamt. Att de inte skäms. De kan stötta deras vän utanför instagram. Men de tränade istället för att lindra sorgen. Med vänner som dom behöver man inga ovänner.

            My kommer säkert använda det här när Ludvigs andra skolvecka ska sammanfattas. Hur all sorg påverkade. Nästa vecka är hon helt uppe i det blå igen och rabblar maniskt om kommande flytt.

            Anna rotar redan i garderoben och funderar mer på blommor än den sörjande vännen.

          Såg bara ABs collage med ängel och diverse quotes – bisarrt.

    Hur får man bort repor på handfat? Det verkar som min tvålbehållare av glas har orsakat dessa ytliga repor.. Har inte tidigare lagt märkte till dem men nu fastnar ögat på dem hela tiden, så otroligt irriterande.

      Tandkräm kan funka! Blev superfint när jag tog det på min diskho av porslin ?

      Testa en magic sponge

        Bästa medlet för fläckar garanterat!

    Cassandra Klatzkow måste ju ha gjort någon operation som gastric sleeve eller liknande för hon har krympt rekordsnabbt. Inte för att hon skulle erkänna det – att vara tjock är ju hennes claim to fame.

      Har också tänkt på det!!

      Oh ja. Ingen går ner så fort annars. Undra om det blir bröstlyft härnäst…?

      Oschysst att spekulera kring någons vikt, särskilt när man inte har en aning om vad som ligger bakom uppgång/nedgång

      Från ungefär när ser du en stor skillnad? Undrar genuint då jag hörde i podden att hon hade fått kritik av nån följare för viktnedgång men när jag försökte jämföra kunde jag inte se så stor skillnad. Hon är iaf öppen med att hon försöker gå ner i vikt pga hon vill inseminera sig och de har BMI-krav. Sen om hon gjort någon operation låter jag vara osagt…

      Hon vill gå ner i vikt för att kunna få barn på egen hand är jag rätt säker på.

        Ja det har hon sagt att hon skulle.
        Ser också en stor skillnad. Hon sa att hon inte skulle prata om det, men jag önskar att hon gjorde det! Jag vill också! Kan hon, kan jag tänker jag! (Inget illa ment).

          Rimligt av henne tycker jag ändå, bara försöka hitta ett sätt att ligga på ett kaloriunderskott som du klarar av att hålla under en längre tid så går det för dig med. Har själv gått ner en del i vikt och det krävde en omprogrammering om vad mat faktiskt är för mig (bränsle, inte roligare/tråkigare än så) innan jag lyckades hålla det. Det och eriodisk fasta+aldrig köpa hem onyttigt funkade till slut.

    Skrev häromdagen om min oro inför KUB och här kommer en väldigt lycklig uppdatering: allt såg bra ut!!! Jag kan äntligen andas ut och våga tänka att jag är gravid! ❤️???

      Åh grattis ??

        Tack ❤️❤️❤️

    Hej finns det föräldrar här med barn i högstadiet? Hur långa dagar har de i skolan? Dvs när de börjar o slutar på ett ungefär?

      Min nias kortaste dag är 8:00-14:45 och deras längsta är 8:00-15:50. Sovmorgon en dag i veckan!

      Brukar finnas appar i varje kommun där du kan kolla scheman för alla klasser i olika skolor, tex skola24

        Tack! ?

      17:00 för mig, men vi hade 1-2 håltimmar per dag.

    Tips på bra volymmascara som är snygg hela dagen och funkar med oljiga ögonlock? Det brukar inte smula för mig, däremot blir det som suddiga grå streck under och över ögonen under dagen.

      Jag älskar Max Factors Clump Defy Mascara! Jag har samma problem med oljiga ögonlock och den mascaran är den enda som funkar på mig.

        Dior diorshow. Den enda som inte kladdar för mig.

      Testar just nu en från Urban decay, freak heter den. Så galet bra!! Smular inget och volymen håller sig hela dagen! Magisk.

        Tack! När jag tittar på youtube verkar det som att den är lite komplicerad att använda.. vad tycker du?

          De är rätt mycket produkt på ”borsten” men arbetar man lite med den blir det hur bra som helst ?

      Lancome lash idole, riktigt bra! Jag har raka fransar och det här är den enda icke vattenfasta mascaran som håller böjen (och vattenfasta mascaror hamnar under ögonen på mig pga oljiga ögonlock). Massvis med volym om man vill men lagom om man hellre vill det. Lätt att tvätta bort också trots att den klarar en stor mängd tårar (provat senast ikväll).

      Sensai 38°

      L’ORÉAL PARIS Volume Million Lashes Excess Black, är den bästa mascaran enligt mig och då har jag testat dyrare. Men jag har insett att detta är den bästa. Bra pris och håller.

    White lotus på HBO -någon som sett? Var den bra?

      Ja den va bra

      Jag tycker den var grym!

    För ett tag sedan såg jag en reklam om jeans som var gjorda för att sitta ned i. ”Kontorsjeans” men nu kan jag inte hitta var jag såg det! Är det någon som vet?

      Lou Dehrot?

        Tack! ??

    Jag ska sätta in en hormonspiral på fredag och jag börjar bli rädd ? egentligen en rätt orimlig rädsla då jag haft två kopparspiraler tidigare –
    Och jag minns inte hur de var att sätta in (vilket ju måste betyda att det åtminstone inte var helt traumatiserade och fruktansvärt! Solskenshistorier någon?

      Älskade min hormonspiral! Ingen mens på flera år, mådde kanon. Det gjorde absolut lite ont att sätta in men det var över snabbt – Hade lite molande värk under resten av dagen men inget dramatiskt.

      Tagit ur pga hoppas på att bli gravid nu, men kommer absolut gå tillbaka till det sen.

    Ni som har 3 barn, vilken typ av bil har ni?

      Tiguan allspace

      Mercedes GLE63

        Har förövrigt också haft en merca e-klass sedan med tre barn och det fungerar bra!

    Lite sen på bollen men programmet Vi eller aldrig…
    Vad är det för fel på Felicia? Så hon behandlar sin kille. Bara gör slut om du inte är nöjd med någonting. Samtligt gnäller att hon vill ha barn nu. Hon är ju själv ett barn????

    Har rädsla för missfall blivit mer vanligt? I och med att vi talar om det mer nu? När personer i min närhet blivit gravida beskrivs en panisk rädsla och att man inte vågar njuta av graviditeten trots att man är fullt friska och inte heller har tidigare missfall bakom sig. Ofta har det gjorts flertalet ultraljud innan RUL pga denna oro. Har själv varit gravid två gånger och visst tar man inget förgivet (är dessutom sjukt pessimistiskt lagd vanligtvis) men just den här rädslan och extrema oron… vad tänker ni om det?

    Fritt fram att kalla mig fånig.. haha

    Jag träffar en äldre man (jag är 30 och han är 20 år äldre) som har en dotter från ett tidigare förhållande och därmed också ett ex man inte blir av med (inga problem med det).

    Vet egentligen inte vad problemet ligger men jag träffade exet för några helger sen som var väldigt tydlig med att hon inte kommer försvinna och att det är nåt jag måste acceptera. Vilket jag självklart gör.

    Har sen dess gråtit mig till sömns för att jag vet inte om jag är beredd på att gå in i en sån relation. I relationen jag hade tidigare så var jag alltid lägsta prio, vänner och alkohol gick alltid före. Vet inte om det har med det att göra, att i den här relationen får jag bara acceptera att ex och barn går före (självklart får alltid barnet före allt annat).

    Som sagt vet jag egentligen inte vad mitt problem är men är det någon som har erfarenhet av ett sånt här förhållande?

    -hade det varit lättare om jag hade haft ett barn från tidigare relation?

    -jag har problem med avundsjuka och tydligen svartsjuka också.. blä

    -ska jag våga ta upp problemet med min partner eller kommer det bara bli fel och kommer jag låta självisk?

      Prata med din partner!

      Du ska absolut prata med din partner, är inte konstigt att behöva diskutera igenom en situation som denna. Fråga honom hur nu kan samarbeta för att få allt att fungera. Förväntningar och önskemål behöver läggas på bordet.

    Är det en bra idé att introducera olika vänner för varandra? Jag har en dålig erfarenhet av det sedan tidigare och är därför väldigt rädd för att presentera två nya tjejkompisar för varandra – men samtidigt vore det trevligt med en ny kompisgrupp. SÅ otroligt kluven då jag är rädd att bli sårad igen.

    Jag är sugen på att köpa en smartklocka. Har spanat på Samsung Active 2 förut men gillar hur nya Samsung Watch Classic 4 ser ut på bilderna så kommer spana in den när den kommer in i butik snart! Men vill ha en med e-sim så att jag inte behöver ha telefonen i närheten utan kan använda klockan helt fritt. På Watch 4 står det inte e-sim utan LTE. Har googlat men förstår inte riktigt om det är samma sak? Nån som är mer tekniskt lagd än mig som kan förklara skillnaden. 🙂

    Hur är det att jobba på mediabyrå? Vilken roll har du?

      Det är jättekul! Är digital strateg och hjälper kunder analysera sin nuvarande position och ta fram strategier för sin digitala marknadsföring. Förutom projektledning hjälper jag också till operativt där det behövs. Mycket omväxlande roll och det är jättekul med kundkontakt.

    Jag har ej så mycket erfarenhet så döm mig inte men måste fråga.
    Är det vanligt att sperman rinner ut helt och hållet efter killen kommit i en? Det är liksom lite krångligt när man är klar, ställer sig upp och måste fånga upp hans sats i händerna. Haha..

      Det har med gravitation att göra, ha papper tillgängligt ba

      Varför skulle det vara ovanligt tänker du? 🙂 Jag upplever att det varierar lite. Ju längre jag ligger kvar i sängen efteråt desto mer rinner ut längs med låren. Om jag ganska snabbt tar mig ur sängen in på toaletten börjar det inte rinna förrän jag sätter mig på toaletten.

        Vet inte.. tänkte väl kanske att kroppen ville absorbera det?

        Oj! Eller kanske beror på storlek av satsen? ? Hade sex igår, det forsade ? Inget ovanligt dock, men ändå haha!

      Du kan knipa och det hjälper lite men mycket rinner ofta ut ja. Vi brukar ha en handduk redo som han hämtat när han dragit ut och så lägger jag mig på sidan tills vi lagt den under mig. Rinner inte från mig om jag ligger på sidan. Lite komplicerat men ja, helt normalt att det rinner.

        Fördelen med handduk är att jag kan ligga kvar och han kan få mig att komma (om jag inte kommit under akten)

          Ah det var inte så dumt tips. Har alltid fått fånga upp allt med händerna påväg till badrummet ?

      Använd kondom: problemet löst

        Jag kan inte använda kondom pga allergi och blir dyrt med dom som jag tål. Men brukar svälja istället, skulle säga att det är de mest effektiva sättet att bli av med problemet.

          ?????

          Ja Anton säger du det.

            Är inte kille men fattar inte varför alla är så känsliga mot det, är bi och inte så att jag inte går ner på tjejer när jag ligger med dom bara för att det kan komma kroppsvätskor

        Näee.. har annat skydd

      Jag har en liggfilt ??? Så osexigt innan, men smidigt under tiden. Typ lite trevligare än en handduk, det känns så himla ordentligt haha.. Sen brukar jag ta på mig trosorna igen, gå in o duschen och kissa/duscha fiffi sen på med nya trosor and ready to go ? Eller vad jag nu gör haha!

      Det är vanligt att sperman rinner ut ja. Slidan är inte till för att ”hålla in vätskor/saker” som t.ex stjärten är.

    Bor i lägenhet och mina grannar precis bredvid har börjat ha extremt högt sex sedan grannens flickvän flytta in sedan några veckor. Alltså är inte pryd och hade inte brytt mig om det hördes liiite (antar att de säkert hört mig och sambon nån gång liksom) men det här är en ny nivå då vår kvinnliga granne skriker och liksom stönar något bisarrt, alltså något extremt porrfilms stönande i upp till en halvtimme åt gången vilket både är störigt och väldigt obekvämt. Våra balkonger är precis bredvid och då vår lägenhet är extremt varmt har vi typ alltid vardagsrumsfönstret öppet vilket även de verkar ha då det hörs något otroligt högt. Sambon tycker vi borde kontakta störningsjouren (är alltid runt 00/01 på natten det sker) men det kanske är lite hårt? Jag tänkte typ kanske lämna en lapp men vad ska man ens skriva så det inte är otrevligt men de får fram budskapet?

      Lämna en lapp med en lite humoristisk ton. Det hade jag gjort!

      Vad löjligt. Man skriker ju inte sådär spontant, hon tror väl att det ska vara som på film.
      Skriv en lapp till henne att hon måste fokusera för att nå klimax, skriker hon hela tiden blir det inte skönt för henne.
      Ovanstående är vad jag kommit fram till gäller för nästan alla kvinnor, jag har pratat med så många vänner om detta och samtliga måste fokusera för att komma. Lite stön ok, men skriker man tappar man fokus.

        Mja.. Kan tycka att det blir sexigare av att stöna liiite högre. Dvs blir skönare. Så det är olika från person till person ?

      Omg! Jag hade en granne som stönade som du beskriver det, dvs som om hon var med i porrfilm. Oftast på natten vid 00-01 och man vaknade alltid, men ibland även på helgmornarna.

      Detta ”porr-sex” varvades med skrikiga bråk och främst skrik från henne. Hon har, som tur är, flyttat ut för ngr veckor sen. TÄNK OM DU HAR HENNE SOM GRANNE NU??! ? det hade ju varit galet… vet dock inte vad hon hette, men såg henne på balkongen ngr ggr. Hon hade förra sommaren mörkt, långt lockigt hår och var ca 1.70 cm lång.

      Vi skrev iaf en lapp och la i brevlådan när de bråkade som värst… sen dess lugnade det ned sig och hon flytta ut (söder om Sthlm).

      Hade samma problem i flera månader förra året. Tjejen som bor vägg i vägg träffade en kille och när han flyttade in hade dom sex där båda skrek och stönade varje kväll. Har aldrig hört något från grannarnas fester ens så det var en chock. Funderade på samma sak som dig men efter några månader blev det mer och mer sällan och nu har jag inte hört dem ha sex sedan typ januari… vet inte om de slutade ha sex eller om passionen bara svalnade något men är så glad att jag slipper höra henne skrika varje kväll.

    Ni som har fler än ett barn. Är det andra (tredje, fjärde osv) barnet lika speciellt att få? Menar alltså inte att man skulle älska det mindre.

      Ja varje barn är precis lika speciellt att få. Det är så egna individer och upplevelser så det blir väldigt väldigt speciellt varje gång. Så har det vart när jag fått mina 3 barn

      Nja. Bebisperioden (inklusive graviditet och förlossning) har varit tråkigare för varje gång tycker jag. kändes mer och mer som ett jobb, inte samma stuns, inte samma magi. Själva barnen är dock lika speciella, såklart. Har fyra.

    Någon annan som har stress över studier?
    Har flera tentor efter mig och kommer antagligen behöva gå om en av kurserna. Någon som har suttit/sitter i samma sits?
    Får sån otrolig ångest över att behöva göra omtentor samtidigt som ordinarie kurser går.

    Haft första veckan med studier. Älskar själva programmet , men har en klump i magen . Känns som om jag är tillbaka på gymnasiet. Känner mig korkad, okarismatisk och blir så ledsen av att se grupper bildas som jag inte vågar kliva in i. Jag ÄR en tuff tjej, men idag satt jag som förlamad och hade panikkänsla för slungades tillbaka till gymnasiet och hur vissa var då. Aja , ska sova i tid och hoppas de känns bättre imorgon .

      Du är absolut inte ensam, har haft samma känsla hela veckan :p

      Ge det lite tid och var öppen för att bli kompis med lite olika ”gäng”. Vissa hittar sin klick snabbt och för andra tar det lite längre tid. Jag tycker det är jobbigt att vara ny och inte känna någon, speciellt när andra verkar hitta varandra snabbt. När jag började plugga försökte jag prata med många, vara snäll och nyfiken och våga tacka ja till grejer även om det kändes lite jobbigt. Första kursen hamnade jag i grupparbete med några supertrevliga snälla personer som jag kände jag kunde hänga med, vilket var skönt. Men kände alltid att vi inte klickade på det sätt jag hade tänkt, vi var ganska olika. I nästa delkurs skapades nya grupper och då hamnade jag med några helt andra, och kände så snabbt att HÄR ÄR ÄR DOM. Mina nya kompisar. Sedan under de kommande 3 åren hamnade man i ännu fler situationer och grupper och fick såklart chansen att lära känna fler. Så man måste inte hitta en bästis efter en vecka, om man gör det har man en otrolig tur eller e sjuk i huvudet enligt mig 😉 Jag tyckte det var väldigt skönt att ha fått vänner i flera kretsar även om jag umgicks mest med några stycken. Detta var 10 år sedan, vi är fortf kompisar idag även om vi är utspridda och man glider isär lite. En av dem blev till slut min bästis som jag nu har bott med flera år och hörts dagligen sedan vi slutade plugga.

      Jag har inte lyckats komma in i nåt av gängen i min klass och då går jag år 2. Så tråkigt. Jäkla Corona och distansundervisning.

    Fick så himla orättvis kritik på mitt utvecklingssamtal på jobbet häromdan. Blev både ledsen och arg efteråt. Min chef klagade på saker som jag tydligen gör så himla dåligt (fast jag vet att jag är inte sämre eller bättre än någon annan på avdelningen på just det!) men säger att jag klarar mig pga min charm (indirekt mitt utseende). Tappade helt sugen för jobbet efter detta, känner bara fuck it.

      Fick liknande orättvis kritik en gång. Chefen tog upp uppenbara lögner (att jag skulle ha dålig attityd mot kunder när jag hade mejlkorgen full med beröm från kunder och de frågade specifikt efter mig när de ringde). Jag hade inte riktigt något val än att bita ihop och hoppas att det skulle blåsa över, jag orkade verkligen inte söka nytt jobb och var tvungen att betala räkningar. Några veckor senare fick chefen sparken då det upptäcktes att hon misskött sig gentemot flera medarbetare. Jag är kvar på företaget 10 år och flera chefer senare.

    Okej. SEX. I need to talk, och vet inte med vem så frågar ER!

    1. Får ni märkligare flytningar dagen/dagar efter sex? Är det spermierna (vid oskyddat) som ska ut?
    2. Får ni ont? Jag har förvisso endometrios. Får inte ont av själva sexet. Men börjar tro att jag får ont av spermier när de simmar runt och stör därinne?

    och 3. HEMORROJDER. Ja här hoppar vi ? Nääär blev ni av med det? Misstänker att jag fått det så behandlar med nån tablett upp. De hjälper och bedövar, sååå skönt. Men hur länge höll ni på med det? ? (ska till läkare för annat imorgon men ska fråga om detta då med)

      1. Nej men om jag inte tvättat ordentligt efter eller fått ut allt kan det sippra ut lite under dagen/natten.

      2. Oftast inte. Ibland kan jag få ont i vissa ställningar då jag har spiral. Är som om han stöter till den ibland. Dock väldigt sällan och isåfall byter vi bara och kan komma tillbaka till samma ställning nästa gång utan att det gör ont. Så inte samma ställning alltid som gör ont. Har aldrig ont efter.

      3. Aldrig haft det.

        Jag kan ha ont (1) eftersom min mensvecka inte är slut.. Och har som sagt endometrios. Jag får ont vid djupt men det gör ont i stunden liksom. Har ont nu 1,5 dygn efter till o från ? Men kan vara endon som irriterats kanske..

        Tack iaf ???

    Dilemma i distansförhållandet: flytta till storstaden där min pojkvän bor och hoppas på det bästa gällande jobb, eller ta jobbet jag blivit erbjuden i staden jag bor nu?

    Mvh Nyexaminerad och hittills arbetslös i en inte jätteljus arbetsmarknad för min bransch

      Prioritera jobb i första hand, skulle det skita sig med din pojkvän så behöver du inte oroa dig för inkomsten i alla fall 🙂

      Ta jobbet, börja sen aktivt söka jobb i staden pojkvännen bor. Ha jobbet så länge bara

    Förra året fick min pappa cancer. En elakartad hjärntumör, nu har hans läkare avbrutit all behandling och han har bara några månader kvar om ens det.

    Jag bor hemma fortfarande, är 20. Och nu har det här verkligen brutit ner mig totalt. Pappa har blivit helt personlighetsförändrad, han har börjat bli dement och minns inte alltid mitt namn och han kan vara riktigt elak mot mig och mamma. Jag känner mig ensammast i världen, jag går hos kurator och har en pojkvän som hjälper mig men det räcker inte till. Finns det någon som gått igenom något liknande? Jag behöver allt stöd jag kan få

      Jag har inte varit med om något liknande och har inga direkta råd men ville ändå skriva. Det låter som en helt fruktansvärd situation, en som ingen klarar av att hantera ensam!

      Det är fint att du har din pojkvän och en kurator att prata med. Jag har upplevt att en kurator inte alltid riktigt räcker till, ibland kan det behövas en psykolog/terapeut (inget ont mot kuratorer, många är fantastiska). Ibland kan det även behövas mediciner under en period medan man går igenom det värsta. Har du en läkare att prata med? Kan du prata med din pappas läkare om det finns någon form av anhörigstöd, hen borde ha erfarenhet av liknande situationer.

      ❤️

      Jag har inte varit med om exakt samma, men liknande. Min pappa dog av annan cancer men smärtorna gjorde honom stundvis personlighetsförändrad.
      Jag hanterade det inte bra, jag blockerade sorgen inom mig och efter pappas död ville jag inte prata om honom på många år.
      Nu kan jag äntligen se tillbaka på pappa, inte på sjukdomen. Men det tog mig sju-åtta år!
      Så gör inte som jag. Prata om dina känslor redan nu, med familjen, med vänner, gärna med psykolog. Bearbeta sorgen redan från början.
      Jag höll allt inom mig och var förtvivlad i många år, gör inte så. Kram till dig.

    Amazon i Sverige!

    Jag har nästan glömt bort att Amazon finns i Sverige, handlar ni där? Någon som jobbar där i Eskilstuna?

      Japp! Älskar Amazon

      Jag har handlat massor. Tyvärr så är leveranstiderna huller om buller. Vissa saker kommer på en dag, andra kan ta en månad. Så köp inget du behöver på en gång. Jag har mest köpt krimskrams.

    Någon som lyckats att få ett bostadslån utan fast anställning? (inte bluestep) Jag har nästan en miljon sparat men förlorade jobbet och började plugga istället så mitt planerade bostadsköp gick i stöpet. Jag har ett extrajobb vid sidan av studierna där jag har arbetat 75% i fem månader men som kommer bli en timanställning nu. Och mina föräldrar är pensionärer så dom kan tyvärr inte hjälpa mig heller 🙂 Någon? En banktjänsteman kanske kan ge tips? hehe

      Nästan en miljon sparat?!
      Hur grym är inte du!
      Vad ligger priserna på i din stad för den typ av bostad som du söker?

        Tack!!! Tyvärr ligger en tvåa på 1,5 – 2 mill…. har sparat i typ tio år för att köpa bostad! Men ja, mycket gick på tok förra året så det blev inte av.

      Vad har du för anställningsform på 75% innan den blir timanställning? Om den är fast, söka lånelöfte innan det blir Tim?
      Tyvärr inga tips, känns som fast jobb är lösningen till lånelöfte. Satt i liknande sits för många år sen, hade bra sparkapital men inte fast jobb (dock heltid o bra lön för min ålder) och hade ekonomiskt klarat köpa lägenhet utan problem. Väldigt frustrerande..

    Har för första gången på en evighet träffat en kille jag på riktigt kände intresse för, och det kändes som han kände samma. Vi var på samma fest och han gav mig några komplimanger osv, och sen erbjöd han mig att följa mig hem för det blev rätt sent (bor nära ett område där det varit rätt stökigt med misshandel/våldtäkt osv, så tror inte det fanns någon baktanke med det). Men oavsett så avböjde jag, för han hade flickvän… Men kan inte sluta tänka på honom fast jag vet att det är helt onödigt och att det bara är att släppa det

    Sagt av min kollega idag:
    ”Jag dör när jag ser dig!”
    ”Du är så jävla vacker”

    Det är ju kul att någon tycker det såklart! Men skäms nästan lite över att jag inte kan säga samma om honom.?

      Du borde skämmas över din kommentar istället, wtf ??‍♀️

        För att?

          Alltså han är väl inte ful men jag är inte attraherad av honom. Vet liksom inte hur jag ska svara honom. Säger tack såklart, men känner mig typ dum som inte kan säga något mer.?

            alltså, det är ganska oprofessionellt att säga till en annan kollega, det han sagt till dig. Om det inte tydligt är något ömsesidigt mellan er, vilket det inte verkar vara. Inte riktigt okej i sånna fall om det gör dig obekväm

          För att din kommentar låter som att du höjer dig själv till skyarna och sänker honom, förstår inte syftet med din kommentar. Bara tacka och säg att det är snällt sagt av honom.

            Fast det gör jag verkligen inte, herregud. Och vadå syftet? Vad är syftet med alla andra kommentarer? Folk behöver få ur sig något, precis som jag behövde. Låt mig. Svara inte istället om det stör dig vad folk säger.

            Haha men du vet inte vem personen som skrivit detta är så om hen nu höjer sig till skyarna så kan inte det påverka varken dig eller hen?

    En ny Isabella Löwengrip in the making?

    Anna Benson skriver så här: ”Smålandsgran ju omsatte 20 miljoner 2020 gör ju att jag såklart är van att driva e-handel.” https://gramho.com/media/2629938692131398410 Men när man kollar på merinfo.se så står det att Smålandsgrans omsättning var 8 345 000 kr 2020, dvs. ganska långt från 20 miljoner https://www.merinfo.se/foretag/Smålandsgran-AB-5569995516/2k48c1o-1ex7o

    För övrigt skulle jag vilja veta om hon kopierat designen på sina trädgårdsgrejer, som hon hyllar så mycket, eller har hon verkligen designat dom själv.

      Och det här: ”På måndag folkbokför jag mig i Torsås kommun igen. Det ska bli riktigt roligt efter 22 år på vift. Jag tar med mig själv och mina 5 bolag.” https://gramho.com/media/2624359133211939817 Enligt merinfo.se har hon engagemang i endast tre bolag varav ett är vilande.

    Behöver lite input från utomstående på två problem.

    1. Jag har sambo och vår relation är ”rena drömmen” enligt omgivningen. Har dock känt i snart 2 år att det är dags att lämna då det känns mer som två bästa vänner som bor ihop än ett kärlekspar, men samtidigt känner jag rädsla över att lämna tryggheten.

    Ni som lämnat en bra relation, oavsett anledning, hur gjorde ni för att våga ta steget? Hur löste ni det praktiska, sökte ni t.ex. bostad i smyg innan ni gjorde slut? Ångrar ni er?

    2. Jag har inga vänner. Hur skaffar man vänner i vuxen ålder? Är 29.

      1. Vad är det värsta som kan hända om du lämnar? Känns ju mest rättvist mot er båda om du berättar hur du känner för din sambo. Se fram emot att skapa din egen trygghet med enbart dig själv 🙂

      2. Jag har skaffat vänner genom jobbet! Det är det som funkat allra bäst för mig. Har gjort ärliga försök med ”Hitta en vän”-inlägg på diverse bloggar, GoFrendly-appen och mammagrupp… Men tycker det absolut är lättast att hitta kompisar på jobbet. Där är man ju tvungen att umgås 40 h per vecka IRL (iaf innan pandemin). Fika, äta lunch, samarbeta kring saker. Sen föreslår man en AW och lägger till varandra på Instagram/Whatsapp och sen är det kirrat.

    HJÄLP

    hur gör man för att snabbt få tag i sin journal? Jag vill se vilka vaccin jag fick som barn. Tidpunkten bör vara sent 90tal- till tidigt 2000.

    Kan inte fråga mina föräldrar

      Det beror på var du bor. Om dom ska rota fram gamla journal i arkiv går det aldrigt snabbt.

      I min region är det Infektionskliniken som hanterar vaccinationskorten från ”förr”. Så första steget kan vara att ringa upp den lokala Infektionskliniken och fråga hur du ska göra. Det kanske inte går megasnabbt dock då äldre journalhandlingar inte är digitaliserade i vanliga fall.

      Barnavårdscentralen där du vaccinerats.

    Kollar igen star trek på netflix lol, klar med enterprise & voyager. Q är ganska rolig.

    Någon som kollat på star trek?

      Jag älskar Star Trek! Se Next Generation och Deep Space Nine om du inte gjort det ?

    Någon här som har erfarenhet av Svenskt Fordonsskydd Ltd? De skickar ut vilseledande marknadsföring och TYVÄRR så har min sambo i o med att jag flyttade in hos honom (han tog över ägarskapet på min bil och fick dessa utskick som ser ut som en faktura som måste betalas) betalat en av dessa i maj. Nu igår kom ett inkassokrav och vi förstod ingenting men såg sedan på hans utdrag att han tyvärr betalat och därmed ingått något slags avtal, suck. Nu till frågan, vi har försökt kontakta dem både över mejl och telefon utan att lyckas för att säga upp avtalet i tid, är det någon som lyckats få kontakt med någon från kundtjänst där? Hur ska man gå vidare med såna här blufföretag? Min sambo är inte korkad bara väldigt obrydd och naiv vilket ibland kostar…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.