Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

349 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Såg fram emot en mysig helg och så fick jag min mens imorse och nästan hela dagen har spenderats i soffan och sängen, blir så otroligt låg och har ont. Blä.

      Stackare. Har du värmekudde?

        Ja, mitt trogna sällskap under dessa dagar ☺️

          Kan tipsa om mix av elektrisk värmefilt och tyngdfilt ??? Har endometrios, den kombon ihop medsmärtstillande (såklart) är grym. Eller elektrisk värmedyna!

      Mår också piss men på ett annat sätt. Inte jätteuppmuntrande kanske, men du är inte ensam iallafall. Hoppas du mår bättre snart. ?

        Tråkigt att höra 🙁 tack desamma ?

      Hoppas det går över snabbt och att du har någon som kan ta hand om dig❤

        Tack! ? Min katt har värmt mina fötter till och från under dagen ?

          Bättre kan det nästan inte bli ?

      ❤️❤️ Samma här. Ska ha en dejt imorgon men min mage har balat ur totalt på grund av min endometrios. Förhoppningsvis går det över tills imorgon men inget jag tror på.

        Åh va trist att höra 🙁 ❤️ De blir tyvärr så för min del att jag vet på ett ungefär när jag ska ha min mens och då bokar jag inte in något för jag ändå inte kommer orka 2 första dagarna :/ hoppas du mår bättre imorgon eller att ni kan boka om och ses när du mår bra igen

          Det är en vecka kvar till min mens men den sätter igång ändå. Hoppas du mår bättre snart ❤️❤️

      Samma här ??‍♀️

    Veckans låt? ?

      Kyss mig ( av gruppen 2 blyga läppar).

      Tycker om när du tar på mig – Per Gessle
      På promenad genom stan – Per Gessle

      Har på riktigt lyssnat på de låtarna på repeat i 1.5v utan att tröttna?!?

        Haha du har verkligen fastnat. Musik är så härligt på det viset. Man vet aldrig vad som dyker upp, hugger tag och tar med en på utflykt?

          Verkligen haha! Älskar de låtarna så mycket just nu, helt sjukt??

      Dimash Kudaibergen har släppt lite nya låtar på YouTube.
      Ave Maria-så otroligt vacker.
      Stranger – Hans röstomfång! Man är aldrig beredd på vad som kommer hända?

      Burn down this room – Ruben

        Nice! A capella? Tycker jag hör andning i rytmen. Snygga stämmor.

          Ja, de är grymma! ?

      Bad Habits med Ed Sheran

        Helt galet bra är den!

      If i die young – the band Perry

        Åh så mycket minnen till den låten!

      Självklart ABBAs två nya: I Still Have Faith In You och Don’t Shut Me Down. Lyssnar på repeat och de blir bara bättre och bättre?❤

      Return of the tres – Delinquent Habits ?

      Åkte tillbaka några år i veckan med låten try sleeping with a broken heart med Alicia Keys.

    Hur länge har du varit singel?
    Jag har varit singel i princip hela mitt vuxna liv, är 28, har dejtat men inte haft en seriös relation med någon. Är rädd att jag är för van med singellivet, att jag blivit bekväm samtidigt som jag tycker det är skönt.

      Samma här, är 29?
      ”Du är en charmig och rolig tjej men det klickade inte”…tack!?

      Har också blivit lite van tror jag, samtidigt som jag vill träffa någon så har jag svårt att tänka mig att leva ihop med någon. Det blir en liten ond cirkel?

        Ja väldigt ond cirkel, känner mig fast i den som bara den ? en del av mig vill träffa någon men ändå så mår jag bäst när dejten är över och jag får gå hem/va ensam igen ??? vet de låter illa haha. Nu dejtar jag inte ofta, men när de händer.

        Kolla in Happy dating på instagram samt hennes podd! Ofta handlar avsaknaden av ”det där klicket” att man har svårt att få till den emotionella kontakten. ?

          Följer henne, har börjat med boken och lyssnar på hennes poddar.
          Får jag till det, så är det något annat av kontakterna som inte stämmer in. Får liksom aldrig alla tre hon pratar om…vilket gör mig så på förhand ”ledsen”, är som att jag ”vet” att nästa lördags dejt med en kille inte kommer gå bra…och det är så farligt att jag redan tagit ut det. Men, ska inte ge upp. Jag måste försöka.

      33, aldrig haft ett seriöst förhållande. Haft många chanser, många som som jag gillat som var fel för mig (toxic) , många som gillat mig som jag nobbat pga egna issues. ”It’s not you, It’s me” på riktigt ?

      Känner lite likadant, bekväm och trivs men vill gärna ha någon att dela livet med såklart.
      ”Jobbat” med mig själv mycket genom åren terapi och tex happydating.se har hjälpt mig massor med att förstå mina issues bättre och göra något åt det.

      Nu är det bara att ta det där steget ut ur comfort zonen och våga vara sårbar och känslomässigt intim med ”the good guys” istället och sånt där jobbigt sunt beteende ?

        Följer happydating kontot, mycket bra att läsa där! Följer du kontot bara eller har du tagit del av online kurserna?

          Följer den och massa andra liknande sidor på Instagram, läst boken och påbörjat en kurs om emotionell kontakt.

          Allt är superbra, men det gäller verkligen att do the work. Hjälper ju inte att bara läsa om saker, måste ju faktiskt göra ”läxorna” i praktiken ?

          Gillar att happydating får mig att känna mig mycket mindre ensam i mina issues och få läsa i kommentarerna att så många i relationer också har samma/liknande problem ändå. Gräset är inte grönare på andra sidan typ.

      Hela mitt 27-åriga liv. Om inte det räknas när en kille frågade chans och pussade mig på munnen några gånger när jag var 8 år gammal. Kommer vara ensam resten av mitt liv och känner väl jaha, åtminstone är det ingen som klagar på mängden växter och katter jag kommer skaffa under min livstid.

        Jag har massa växter som jag älskar att pyssla med och lägga tid på, en katt har jag också, trivs bra men känner ändå en längtan ibland att hitta någon men känns hopplöst.

      Sedan sommaren 2017. Har blivit så bekväm i min ensamhet att jag känner mig besvärad av blotta tanken på att anpassa mig till någon annan. Vill aldrig mer vakna upp med någon och tvingas avvakta den personens uppvaknande, tassa runt, morgonkissa utan att fisa. ?
      Jag klarar allt i livet utan en man. Inkl. enklare hantverksarbete, bilvård, sköta ett mindre företag, tjäna pengar. Ska jag ta in någon i mitt liv idag så måste den tillföra något jag inte kan göra själv. Trist inställning förstås, livet blir ju bättre av att delas.

        Såklart får du va singel och trivas som det men förstår inte vad du menar med det du skriver efter anpassa sig. Sådär har man väl det inte i ett förhållande??

        Jag är också så bekväm, för bekväm ? de är nog det svåraste för mig att försöka bryta.

      33 år, varit singel i 12. Så jävla klar för att inte vara det längre men de e ju fan omöjligt att träffa nån 🙁 tinder efter 30 är hopplöst och pandemin hjälper ju inte direkt! Fattar inte vart jag ska hitta nån..

        Ja det är jätte svårt, känns också som alla bra killar är tagna haha 🙁

        Lärarstudenter kanske vore en ok målgrupp? Tog några kurser och det fanns ganska många vettiga där. När pandemin är över dvs, nu är ju allt på distans.

        Träffade min sambo på tinder , vi var 35 🙂 finns en del seriösa där, mer än man tror

      Sedan årskiftet 2017/2018 och hatar det. Saknar att äta måltider med någon, prova olika recept ihop, ligga i sängen och bara prata om dagen, resa ihop, hålla om någon i soffan osv osv. Kan ju njuta hyfsat av livet själv, uppskatta att baka eller gå i naturen och uppleva nya vyer. Men varje gång känner jag att jag gärna hade velat dela upplevelsen med någon och skulle ljuga att om jag inte sa att det vore 1000 ggr roligare att ha någon med när man gör något kul än att vara själv.

      Typ alltid, är 31. Är väldigt nöjd med mitt liv men vill också träffa någon så det är väldigt dubbelt… det är ju himla skönt att inte behöva anpassa sig efter någon men ganska trist att äta middag själv ?

        Och att laga mat till sig själv!

      34 år

      Jag är 32 och har varit singel sen jag var 17. Alltså typ hela livet. Känner samma som du, kanske är för bekväm. Men men då är det väl så.

      35 år. Inte intresserad av ett förhållande.

      Ok…? Varför?

        Svårt att beskriva, men att visa mina föräldrar glädje vore att acceptera min uppväxt hos dom, så det är att jag inte har förlåtit dom kan man nog säga. Så länge de inte ser att jag är glad så kan de för evigt ifrågasätta sig själva.

          Fast… du straffar ju dig själv värst egentligen. Skit i dem och lev ditt liv och gör sånt som gör dig lycklig. Att låta bli det för att straffa dina föräldrar blir ju mest ett straff för dig själv.

          Bryt med dem istället så behöver de inte se att du har ett bra liv.

          Gör det bästa av ditt liv ❤️ Tror att kärlek i ditt liv är precis vad du behöver. Din inställning är totalt osund och den enda du straffar är dig själv.

            Tackar så mycket för era tips, ska försöka.

              Jag har växt upp i ett udda hem och kan ibland känna som du. Men jag valde att skapa ett eget liv fyllt av glädje och kärlek utan mina föräldrar, det har varit det största straffet för dom. Dom får inte ta del av min lycka, mina barn och det jag upplever. Det är en stor sorg för dom. Jag tänker att om jag gjort som du hade mina föräldrar vunnit.. Nu vinner jag varje dag.

              Jag vill så gärna att du skapar något liknade, det vore kanske det bästa straffet för dina föräldrar också. Jag önskar dig ett lyckligt liv och glädje!

    Jag har just läst klart Sofie Sarenbrants självupplevda bok Munkavle. Så hemskt, man blir så arg på gärningsmannen. Hemskt också att det är så vanligt…

    Kan man radera bilder från långa messengerkonversationer på ett smidigt sätt? Man kan ju se alla foton på en gång om man trycker på media, men verkar inte gå att radera därifrån. Är enda sättet att skrolla igenom hela konversationen?

      Skulle tro det, ja. Men det finns en funktion där du kan söka på ord i konversationen, så om du minns vad ni har pratat om när bilden skickades så hittar du det snabbare.

      Nu blev jag nyfiken. Vart kan man se alla bilder? Hittar inget som heter ”media” i messengerappen ?

        Det stod visst ”visa foton och videoklipp”, det kommer fram om du trycker på namnet på personen högst upp i konversationen!

    Har ni gjort något som fått er att må bra idag?
    Behöver läsa lite positiva saker, så berätta om er dag!❤

    Jag har hälsat på min mormor och varit ute i skogen och plockat kantareller, så otroligt härligt i det fina vädret! Mått så bra idag, sitter och ler bara av att tänka på min dag?

      Jag har träffat en kompis utan att ha med min bebis för första gången sen han föddes för 5 månader sen. Det va kul!

      Tagit skön sovmorgon
      Haft bra sex
      Njutit av en iskall öl

      Jag har köpt en blomma, diskat halva mitt diskberg och burit ner saker till förrådet. Och även lagat mat helt från grunden, den tillagas just nu. Känns bra!

      Lekt med min bäbis, varit ute i solen och lagade nyss en jättegod middag ? ätit årets första äppelpaj

      Har idag satt in ett litet embryo i livmodern som förhoppningsvis snart blir en bebis ❤️

        Åh jag håller tummarna för dig som bara den! ❤️

      Solat på balkongen, köpt grillade revben och nu dricker årets sista glas rosé.

        *) dricker jag

      Satt ute i solen och läste en bok och köpte de nya (?) brynt smör och havssalt chipsen (måste dock erkänna att jag är lite besviken på dessa….)

        Håller med om chipsen. Ingen hit.

      Jag har varit på loppis och köpt gamla karmstolar jag ska renovera, sen har jag sovit middag. Att sova middag är ju bara det bästa som finns!! ?

      har varit hos min häst, ridit ut i skogen, blir totalt lycklig av det, finns inget bättre

      Gud vilken mysig tråd ?
      Jag har haft sovmorgon, ätit frukost utomhus i solen. Promenad i skogen och kramat på min familj som jag hälsar på över helgen .

      Åh ja! Jag sov till 10.30 (sover typ aldrig längre än 7-8), har bara legat på soffan. Lagade tidig middag, legat i soffan igen. Hängde in tvätt, tog en dusch, diskade undan middagen (stressar mig annars ?) med härlig musik i öronen. Sitter i soffan, har tända ljus och har släckt ner – dags för skräckfilm ???

      Har haft en tuff vecka (endometrios – haft ägglossning vilket dödar mig typ) både privat och på jobbet. Har träningsvärk efter denna veckan. Så denna dagen behövdes ??? Och när jag tänker efter ska jag nog gör likadant imorgon! Hoppas på ett ligg med (är singel, fick ligga igår men vill nog ha lite mys till ?)

      Varit på Liseberg! ??

    Till dig som igår skrev att det var egoistiskt att skaffa barn tätt. jag själv har barn med 2 års mellanrum och känner inte alls igen mig i att mitt äldsta barn måste ”växa upp och ta ansvar tidigare”. Min tvååring är i stort behov av närhet och uppmärksamhet vilket jag inte alls kan tumma på. Han behöver hjälp med mycket (även om jag försöker utmana honom mycket vad gäller ex påklädnad osv).
    Så av nyfikenhet, vad baserar du ditt resonemang på?
    Ha en fin kväll ?

      Väldigt skönt att läsa detta! Den kommentaren fastnade i mina tankar en aning. Är själv gravid med mitt andra barn nu, kommer vara 2 år mellan mina barn. Mina tankar i allt detta var långt ifrån egoistiska när beslutet fattades, tänkte snarare att – även om det skulle bli jobbigt i början för min första, men är det inte alltid jobbigt på ett eller annat vis att få ett syskon? – så skulle det så småningom vara roligt och givande för båda barnen att ha ett syskon nära i ålder.

        Till M:

        Samma här! Behövde lite tid att tänka över vad personen egentligen menade men kunde inte komma fram till något vettigt. Iaf inget som jag kunde känna igen mig i. Vi fick vårt andra barn för två veckor sedan och vi skaffade inte ett syskon för vår egen egoism. Det skiljer 2 år mellan mig och min syster och vi har alltid och har fortfarande en väldigt fin relation där ingen känt sig bortprioriterad, tvärt om.
        Däremot har jag två nära vänner som har barn med 4 respektive 5 års mellanrum på sina barn och där kan jag uppleva (fortfarande bara min upplevelse, ingen annans) att barnen fick göra lite mer själva och ställa upp mer pga att de var äldre och kunde vara med till ”hjälp”. Min tvååring hjälper endast till när han vill, exempelvis vid blöjbyten eller hämta nappen om lillebror är ledsen men det är som sagt inte för att jag kräver det. Det är svårt att ”styra” en tvååring till att vara en hjälpreda tycker jag. Han kör sitt race. Visst, uppmärksamheten han fick innan lillebror kom har han fått dela med sig av men det behöver alla syskon, oavsett ålder. Vill man inte det så blir det svårt att ge det äldre barnet ett syskon.

        Lycka till med ert blivande småsyskon. Det är så mysigt med en bebistid igen tillsammans med storasyskonet ?❤️

          Åh, först och främst, stort grattis till din nya bebis! Så mysigt det låter! Och fint att höra om dig och din syster.
          Behövde också tid att tänka, förstod inte alls vad personen menade. Har dessutom fått höra liknande ord från vänner i min omgivning (innan jag blev gravid då, nu vågar ingen säga något). Att det skulle vara elakt mot det första barnet. Hur resonerar de då? Kom fram till att det nog bara grundar sig i deras egen rädsla för ett andra barn och den mindre egentid det kommer med osv. Är iallafall glad att jag inte lyssnade på någon, utan ser fram emot att tillsammans med min man överösa vår 2-åring och den nya bebisen med hur mycket kärlek och uppmärksamhet som helst. Förstår såklart att det inte blir en dans på rosor, men det är ok. Lite får man romantisera också.

          Lycka till med din lilla familj, och tack för ditt kloka svar! ❤️

        Jag håller med dig!

        Jag har också två år mellan mina barn och de är bästa vänner! De tycker verkligen om varandra. Såklart tjafsas det och bråkar ibland, men är genuint glad för att de har ett så starkt band. Nu är de 5 och 3 år gamla. Så utifrån mina erfarenheter så blev det väldigt lyckat och ha dem tätt.

          Underbart att höra! ❤️

      Verkligen konstig kommentar av personen, kanske är hen en som som låter fem åringen bara barnvakt, laga mat och diska och 11 åringen skjutsa till förskola & betala räkningar. Om inte blir ju argumentationen helt obegriplig – hur mkt ansvar man låtet två åringar ta beror ju på föräldrarna, inte barnens syskon.

        Precis så!

        Men alltså hallå? Det är ju självklart att det äldre syskonet blir åsidosatt och betraktas som större än det faktiskt är av sina föräldrar pga att det yngre syskonet är just yngre. Måste vänta, blir inte buren lika mycket etc. I övrigt ingen värdering och nej, det var inte jag som skrev kommentaren igår.

        Skulle säga att det är mer nackdelar för det lilla barnet än fördelar att få ett syskon innan anknytningen till föräldrarna är helt klar. Tänk till lite folk.

          Jag tror dig inte. Eller såhär, det finns för och nackdelar med precis allt! En nackdel du kanske har som bebis tar du nog igen vid 15 eller 55. Människor har liksom fött barn i alla tider.

            Ja människor har fött barn i alla tider.. är det ens ett argument..? Nu går diskussionen om det lilla barnet, inte om tonåringar.

              Ja det tycker jag absolut att det är- hade det funnits belägg för att det var skadligt ha syskon som är två år äldre mot fyra år äldre och att detta resulterar i skadad anknytning hade det varit bevisat femton ggr om idag ? och det finns inte ens någon sådan minimal indikation varför jag bara skulle släppa tanken. Också- även den lilla bebisen växer upp och blir tonåring och vuxen, dvs it makes no sense bara titta isolerat på dina 24 första månader som om du levt klart därefter.

                Det är nog du som missat forskning kring detta. Många psykologer rekommenderar minst fyra års åldersskillnad mellan syskon, just för att anknytningsprocessen tar så lång tid ungefär. Så Anonym (21:46) har helt rätt!

                Ja detta är bara bs så klart.

      Det äldsta barnet skulle nog vilja fortsätta att få odelad uppmärksamhet, fokus, kärlek och närhet från föräldrarna. De första åren är ju de viktigaste gällande anknytning. Tror du själv inte att anknytningen får sig en törn av att vara lite strax över året och helt plötsligt känna sig utkonkurrerad?
      Ha en fin kväll du också ?

        Fast NÄR är det inte så…det innebär ju inte att man vill fostra narcissister som aldrig lärt sig dela strålkastarljuset ? Du kan ju inte bara ha massa ensambarn av den anledningen 🙂

          Oj vilken udda syn du har på barn. Så en ettåring ska inte få för mycket uppmärksamhet alltså? För då kan hen bli narcissist? Den optimala åldersskillnaden på syskon är 4 år. Gissa några gånger varför det är det.

            Nyfiken! Vad baserar du att 4 års åldersskillnad är det mest optimala?

              Googla. Finns forskning kring det. ☺️

              Oj, såg nu att mitt svar såg drygt ut, var inte menat så. Utan det var en genuin uppmaning, då det finns mycket intressant fakta kring ämnet. ???

              Det finns flera källor på det, tex boken Äldst, yngst eller mittemellan, vet jag själv att jag har läst det i. Där står det att 3-4 år mellan barnen är den ”optimala” åldersskillnaden. Men man gör givetvis som man själv vill? Inget man alltid kan styra över heller. Att bry sig vad andra tycker (och särskilt i det här kommentarsfältet) är väl poänglöst 🙂

          Sprid inte fula myter om endabarn tack.

        Vilket barn vill inte alltid stå ensam i centrum? Men överväger den känslan för all framtid och att ett syskon kommer vara oönskat?
        Jag kan på ett sätt förstå ditt resonemang men samtidigt kan jag inte låta bli att undra. Är delad uppmärksamhet, kärlek, fokus och närhet enbart något negativt? Innebär inte ett syskon extra kärlek? Så har det iallafall känts för mig.
        Min son leker själv när han vill och vill han ha mig med, i lek eller närhet så får han det. Antingen ligger lillebror i nestet bredvid eller i sjalen. Enda gången jag inte har två händer lediga är när jag ammar men då har jag alltid rustat upp med böcker som vi kan läsa under tiden eller titta på en film han väljer. Hitintills har han inte påvisat någon avundsjuka eller att han känner sig bortprioriterad.
        Vi alla tänker olika men tycker mig inte tumma på kärleken, fokuset, närheten eller uppmärksamheten till storebror. Om man aldrig kan tänka sig att dela uppmärksamheten mellan två barn, ska man aldrig få skaffa ett syskon då? ?
        Tack ?

          Härligt att höra att du verkar vara en perfekt mamma ? Det spelar liksom ingen roll hur mycket du argumenterar för att DU upplever en sak på ett visst sätt. I det stora sammanhanget spelar det ingen roll vad just du tycker. Det finns forskning, fakta och kunniga människor och lyssnar man på kunniga människor hävdar de att den optimala åldersskillnaden är ca 4 år. De första åren i ett barns liv är de viktigaste gällande anknytningen. Anknytningen blir klar någon gång vid 3 års ålder. Tänk lite själv nu. Vad tror du händer med anknytningen när det lilla barnet får ett syskon under dessa viktigaste anknytningsår? Självklart är inget svart eller vitt, det finns givetvis nyansskillnader. Men jag tror samtidigt att just 4 år inte är taget ur luften. Det finns en rad olika intressanta böcker inom barnpsykologi som hanterar dessa frågor, men självklart står det ingenstans ”skaffa inte barn tätt, det är egoistiskt”. Men man får läsa lite mellan raderna och lägga ihop 1+1.

            Gör så gott jag kan! får ge det lite tid och uppdatera hur deras uppväxt blev om ett ex antal år helt enkelt ?

            Haha eller så har du läst för mycket mellan raderna?

      Såg också den kommentaren. Jag ska ärligt erkänna att även jag haft den synen ( men är såklart öppen för fördelarna också)
      Min syn kanske inte är att de just skulle vara egoistiskt, utan mera att det kanske inte är så smidigt. Det är exempelvis 4 år ( ish 3,5 om man ska vara petig) mellan mig och min syster . Är glad att jag fick ha mina föräldrar helt själv dom första och viktigaste åren. Är även glad att jag minns den dagen jag blev storasyster och att jag under uppväxten verkigen haft en STORASYSTEREOLL.
      Jag upplever att det varit mycket rivalitet mellan syskon som är 2 år emellan och att dom inte på samma sätt har helt separata vänn-kretsar. Även att i tonåren har det hänt att folk varit mer förtjusta/intresserade av det ena syskonet , och därför har dessa blivit jämförda med varandra ifall dom exempel gått i samma skolan . Allt detta har jag sluppit 🙂

        Spännande syn som jag absolut kan förstå när du beskriver den! Inget som jag upplevt trots att det är två år mellan mig och min syster men alla har vi olika upplevelser ? tack för att du delade med dig

      De allra flesta som fått barn rätt eller har syskon tätt tycker säkert det gått toppen. Det har det säkert också gjort. Men läser man om anknytning och om anknytningsteorier så är forskningen enig. 3-4 år är det optimala. De där åren är anknytningsprocessen som allra mest sårbar. Men med det sagt, tror jag att barn inte precis lider av att få syskon med två års mellanrum. Men det kanske krävs mycket mera jobb för att försäkra den trygga anknytningen till sina barn

        Det är nog värre för anknytningsprocessen att bli lämnad flera timmar på förskola varje dag när man är under 3 år än att få ett syskon tätt.

          ?

          Exakt!!!

      Ta inte åt er av vad någon här skriver. Det kan faktiskt vara så att den som skrev ville skapa irritation eller så har ni bara olika åsikter i frågan. Jag anser att det är positivt med syskon då första barnet får en till nära relation och någon att leka med sen.

      Äsch, min svärmor skaffade tre barn inom loppet av fyra år. De hade det jättebra och alltid med sig sällskap på semestrar och sånt. Så det kan ju bli kanon! Själv är det sex år mellan mig och min syrra och vi hade faktiskt inte så stor glädje av varandra som små.

      Det jag tänker på är väl om man får ett barn med någon form av funktionsnedsättning eller så som kräver mkt av föräldrarna. Då blir det nog extra tufft för barnet som behöver anpassa sig efter sitt syskon om de ligger nära i ålder.

      Verkar vara en helt oacceptabel åsikt medan det är ok att gasta att ensambarn är konstiga, bortskämda, störda. Märkligt.

      Jag var inte den som skrev kommentaren…. Men jag håller till viss del med. Det känns så konstigt att en ettåring är storebror/storasyster och i jämförelse med bebisen blir den så stor att föräldrarna mer eller mindre omedvetet ställer högre krav på det än de gjort om barnet inte fått syskon tidigt. Det är mycket större risk för svartsjuka ju yngre barnet är. Klart en sexåring också skulle bli svartsjuk… Men vad gör det lilla barnet när det uttrycker ilska? Jo, slåss, bits, drar i håret… Och då blir föräldrarna arga och rädda om sin lilla söta bebis och skriker NEJ var snäll mot lillebror!
      De barn jag har i min närhet som är 1-2 år äldre än sina syskon är mer bråkiga och trotsiga.

      Hur kan man inte förstå att det i de flesta fall blir såhär?

        Det hör till att en två-treåring är ”bråkig” och trotsig, med eller utan syskon.

    När tror ni man får gå ut och klubba igen? Saknar att gå ut och träffa nya människor så mycket.

      Jag med… om folk skulle vaccinera sig så kanske i år. Annars typ nästa vår/sommar.

        Du smittar och kan smittas trots vaccinering, så håll avstånd.

          Det var inte det jag skrev? Om folk vaccinerar sig kommer smittan gå ner. Går den ner tillräckligt mycket kommer restriktionerna att släppa.

            Åk till Danmark! ?

            Tyvärr gör den ju inte det i.o.m. att det kommer nya mutationer hela tiden.

          Så du menar att vi aldrig mer kommer att kunna träffa nya människor?

          Ja, vi kanske smittar och smittas av det här viruset i resten av människans framtid men om vi får bukt på det så att belastningen på sjukvården blir rimlig och att folk blir mildare sjuka och inte dör så är det väl ändå rimligt att vi kan börja leva ”som vanligt”.

          Vaccinering är inte svaret på våra böner.
          Snarare tvärtom då vaccinerade lever ”friare” och smittar fler . Bättre att inse att det är en vanlig influensa, att inse att sjukvården gick på knäna redan innan , och låta folk leva helt normalt i denna influensa period

            ?

          Men det är mindre risk att föra vidare smittan om man är vaccinerad. Därför hjälper vaccination med att bli av med corona. Men man måste också hålla avstånd såklart.

    Hej!
    Ska till Skellefteå några dagar och har aldrig varit där förut, har ni några tips?
    (har inte bil och kommer bo i centrum)

      Bra promenad-rundor gärna också 🙂

        Man kan gå ”Broarna runt”. Googla på det, du kan starta mitt i centrum och gå längs älven över broar.

          Älskar att gå ”Broarna runt”.

      Sprillans nya Kulturhuset öppnar till veckan. Någon av restaurangerna längst ned vid älven. Promenera Broarna runt välj längd mellan två, tre eller fyra broar osv osv ☺️

      Rekommenderar att äta middag på Bryggargatan och La Cena, fantastiska restauranger ? Broarna runt är så mysigt, lejonströmsbron-parkbron ??

      Välkommen hit! Rekommenderar bryggargatan eller SEN Street kitchen. Sedan rekommenderar jag Nordanå-parken och att gå broarna runt, och då hoppas jag du väljer Lejonströmsbron som ena bron du promenerar över. En av de äldsta träbroarna vi har i Sverige!

    Hur lång tid tog det för er att bli gravida från det att ni bestämde er att försöka? Fick ett missfall för ett par månader sen och har inte lyckats bli gravid på nytt sedan dess. Tycker i alla poddar man lyssnar på så lyckas alla ”oväntat” på första försöket utan komplikationer. Vet att inte verkligheten ser ut så för alla men känns ändå lite nedslående just nu..

      Första försöket båda gångerna.

        Samma här. Första försöket båda gångerna. Men missfall den första gången. Sen första försöket efter missfallet (några månader efter).

      Det tog ett år och det var skitjobbigt! Kunde inte tänka på något annat och upplevde precis som du att ”alla” bara blev gravida direkt. Men nu i efterhand förstår jag att det inte är så ovanligt och känner till flera vänner och bekanta som försökt länge och fått MA innan de blev föräldrar. Ofta pratar man ju inte om det medan man kämpar utan efteråt. Hoppas innerligt att det snart är din tur!

      Med första barnet blev jag gravid så fort vi slutade med preventivmedel. Med andra barnet tog det tre månader. Men det är ju olika för alla. Hoppas du plussar snart! Kram

      2 år och still counting. ?

        ❤️

      När vi först bestämde oss blev jag gravid på första försöket. Den graviditeten slutade i missfall strax innan vecka 12. Efter det tog det 10 månader att bli gravid igen.

      Jag håller tummarna för dig! Det är tufft när det dröjer och det enda man vill är att bli gravid ❤️.

      Två år. Flera pergokurer och var under utredning.
      Blev gravid när vi väntade på ivf.

        Jag slutade med p-piller i oktober, blev gravid i mars. Fick missfall i början utav april och gravid igen 2 veckor efter missfallet.

        Nu är min unge snart 2 och vi ska börja igen i oktober.

      8 månader med första, 10 månader med andra. Helt normalt antar jag, men kändes som en evighet då!

      Två år, inkl IVF och sent missfall.

        Plus tycker de som berättar om hur lång tid det tog antingen lyckades på första försöket, ELLER är en sån som jag som det tagit lång tid för. Läst nånstans att genomsnittet är sju månader och typ 85% lyckas under första året.

      Första försöket trots läkare som sagt att vi troligen skulle behöva hjälp i processen.

      Tog ut min spiral i januari, blev gravid i augusti! Hade regelbunden mens hela tiden

      11 månader med första barnet, 4 månader med andra. För syrran tog det 1,5 år med 2 missfall, ena efter ett halvår och andra precis innan det som tog sig.

      Det tog sex månader, med ett missfall första månaden och ytterligare ett försöket innan det tog sig. Stressade under alla dessa månader med ägglossningstest och ”press” att ligga mycket. Det var verkligen det enda jag kunde tänka på och grät varje gång mensen kom. Missfallen tog också hårt, trots att de var väldigt tidiga. Varenda månad köpte tag test för flera hundra och satt och lyste med mobillampan och letade efter minsta antydan till streck. Ångrar idag att jag inte försökte ta det lugnare. Förhållandet tog lite skada av mitt beteende. Det är dock bra nu och vi njuter av vår dotter. Lycka till och försök att ta det lugnt, det mår både psyket och förhållandet bra av. Det kommer att gå bra ?

      Fyra månader på första och första gången på andra. Snart är det er tur. Ligg för att det är mysigt och skönt och försök att släppa lite på pressen. ?

      2,5 år från att vi började försöka tills att vi fick vår bebis. Blev egentligen gravid på första försöket men missfall i V6, och sedan ingenting förrän måååååånga försök till. Våga ta hjälp av vården! Så värt det

    Var nog lite sent ute igår, så skriver igen ?
    Bästa plus size kontot på YT? Känns svårt att hitta något bra.
    Svensktalande eller engelsk spelar ingen roll. Gärna någon över typ 25 år.
    Följer Sarah Rae Vargas och Alexandra Rodriguez (LTBF) idag, mest av gammal vana.

      Vet inte om det är rätt tema men älskar Beatrice caruso, du får nog kolla lite bakåt i tiden för hon har utvecklats så mycket som person på den tiden jag följt henne. Men superkarismatisk rolig person.

    Era bästa tips åt hår som tållas hela tiden!!

      Vad betyder tållas?

        Jag gissar på ”tullas” alltså tovas?

          Aldrig hört.

            Det är nog dialektalt. Att ”tulla ihop något” tror jag är västgötska eller kanske mer mot småland?

              Aldrig hört i Småland.

              Inte västgötska iaf, aldrig någonsin hört.

                Inte småland heller iaf inte i de västra delarna.

      Vad gör håret hela tiden?

      Åh är du finlandssvensk? ? Trasslar sig va? Jag gillar Garnier Hair Food Banana-serien.

        Gillar också Garnier hair food serien, men är mer för papaya varianten 🙂 Kan annars tipsa om Antonio Axu anti frizz kräm, den brukar hjälpa!

      Borsta håret topparna först, sen mellandelen och sen sist uppifrån rötterna och ända ner. Sov med fläta. Och balsamspray ??

    Behöver lite råd,
    Har inte speciellt många vänner och ingen riktigt nära.
    Min bästa vän sedan gymnasiet flyttade hem efter att ha pluggat i annan stad i 5 år och jag trodde att vi skulle börja umgås mer tätt nu när vi bor närmare. Det har blivit precis tvärt om. Jag hörde av mig Ett par gånger i början av sommaren och fick ett svar om att vi absolut skulle ses men att hon inte kunde den helgen Etc. men skulle höra av sig när hon kunde. Hon har inte hört av sig och jag vill inte vara tjatig men saknar att umgås. När jag har bott utomlands och hon pluggat mm har vi alltid hållit kontakten och setts och tycker det känns sorgligt att ha varit vänner i över 10 år och sen bara glida ifrån varandra nu när vi bor närmare än någonsin.

      Tror inte du ska tolka in för mycket i
      stunden. Det är ju en pandemi och det är väldigt olika från person till person med hur många man vill eller vågar träffa, eller att det finns ångest inblandat kring det. En del träffar många kompisar, andra ingen utanför hushållet. Vissa växlar fram och tillbaka och kan snabbt ångra sig pga plötslig ångest. Hon kan säkert känna att hon inte vågar skriva till dig ofta för att du då kommer pusha på att villa träffas osv. Kan såklart vara långsökt, men hoppas någonstans att det är något sånt snarare än att ni glider isär på riktigt för det är så sjukt tråkigt att bli bortvald av kompisar ?

    Är det någon som har använt någon typ av onlinetjänst för att få hjälp med cv och personligt brev och kan berätta om det var bra? Det är ett jobb som jag väldigt gärna vill ha och som jag vet att jag skulle passa perfekt för, men det ligger utanför min tidigare arbetserfarenhet. Jag ska höra av mig till arbetsförmedlingen men jag behöver mer än att någon bara säger att personligt brev och cv ser bra ut, vill ha någon att bolla med. Vet inte hur jag ska få fram att jag kan mycket mer än vad det ser ut som när man tittar på mitt cv.

      Aldrig testat själv så kan tyvärr inte rekommendera men finns många såna betaltjänster på nätet (Google sökning).

        Jo, det är därför jag frågar. Vill gärna veta om det är värt att köpa tjänsten.

          Jag testade enhance cv. Jag tyckte jag fick komma på mkt fler intervjuer med det och nu har jag ett jobb jag trivs superbra med. Så för mig var det väldigt värt.

            Tack! Ska kolla upp.

      Testa LinkedIn! På något konstigt sätt så connectade jag med en man som hjälpte med CV. Efter att ha gjort om mitt CV flera gånger om så kom han verkligen med bra feedback! Hjälpte verkligen att få ett par nya ögon att kolla på det. Så kika runt på LinkedIn. Vill även bara säga att han inte ville ha betalt utan gjorde det för att han tyckte det var kul att hjälpa andra.

        Tack för tips! Det låter toppen, precis vad jag skulle behöva! Men jag är inte så aktiv på LinkedIn så jag vet inte vad jag ska leta efter. Hur hittade du honom?

      Vad är det du tycker är svårt och vad är det för tjänst? Jag kan ge dig tips 🙂

        Åh, tack snälla för att du erbjuder dig! ?
        Jag skulle behöva någon annans ögon på mitt personliga brev, hur jag skruvar till det. Och så tips på hur mitt cv kan se mindre spretigt ut. På papperet så kanske mina anställningar inte ser så märkvärdiga ut, jag har pluggat mycket och bott utomlands men fastnat i jobb inom servicebranschen. Nu vill jag jobba mer administrativt men saknar egentlig erfarenhet. Jag har alltid presterat på topp, utanför min arbetsbeskrivning, och fått mycket bra betyg av mina tidigare chefer, men det syns ju inte på cv:t. Är superstrukturerad, ansvarsfull och noggrann men det låter ju som rena klyschor. Hur skriver man när man vet att man skulle göra jobbet jättebra, men inte kan visa det genom tidigare erfarenhet?

          Påbörja ditt CV med att skriva rubrik ”Främsta kompetenser”, centrerat och tex såhär : | Administration | Processoptimering | Ledarskap | etc.

          Nedan kan du skriva som vanligt dvs företag och år och sedan lyfter du allt du gjort som har minsta koppling till jobbet du vill ha men det skriver du i den första meningen/meningarna.

          Ponera att du jobbat inom restaurang och gjort beställningar, fixat med schema när någon är sjuk etc då kan du skriva det under den rollen ungefär såhär: Dagligt administrativt arbete i form av orderplanering, beställning samt schemaplanering. I syfte att minimera svinn ställde arbetet höga krav på förmåga att analysera budget-samt försäljningssiffror.

          Tänk lite ”ta endast med det som är relevant” och ta isf inte med ”kassaarbete”

          När en rekryterare gör ett första urval lägger man ca 20-30 sekunder på CVt för att bedöma om det är intressant, om så är fallet läser man lite mer noga i nästa steg.

            Stort tack! Jag ska testa att lägga upp det så. Jag behöver nog vara lite kaxigare när jag skriver ner vad jag kan och vad jag har gjort, men tycker det är svårt. Bra info om att cv:t snabbt ratas om det inte ser intressant ut, förstår att jag behöver ha en annan layout.

      Gomonday testade jag, otroligt bra!

        Tack för tips!

    En sk ”vän” till mig har gått bakom min rygg. Blivir vän med en av våra familje vänner (fattar inte varför???) Och ljugit ihop massa saker om mig. Så nu har jag fått massa skit och min sambo är arg på mig. Säger jag är en värdelös människa. Säger jag aldrig lyssnar osv. Har inte gjort eller sagt sakerna som min vän sagt. Funderar på att åka hem till min mamma i 2 veckor och gråta.

      Men vad är det för konstig sambo som går på vad en väns, vän säger? Och inte lyssnar på dig!

        Alltså min vän har blivit kompis med min och min sambos vän bakom vår rygg och snackat skit. Ljugit ihop att jag tex hatar hans barn (? Aldrig sagt). Min vän snackar skit om allt och alla och min sambo har varnat mig för henne, sagt jag ska vara försiktig. Nu är min sambo arg på mig pga min vän ljugit ihop saker och min man menar på att jag är skev som snackat skit. Som jag inte gjort..

          Du låter sjukt trashig

            Va? Jag har inte gjort någonting. Min vän har suttit och hittat på saker om mig. Jag hatar inte barn, aldrig sagt jag hatar barn. Min vän har ljugit ihop saker om mig, för att förstöra. Är jag trashig? Tack snälla för det. Var ju verkligen det jag ville höra.

            Sambon menar du väl?

          Ändå konstig sambo. Min man skulle aldrig tro på sånt. Säg ifrån på skarpen. Lögnen går ju att spåra liksom. Men jag skulle nog fundera på att lämna en sån man.

          Men varför tror din sambo på det din vän har sagt till hans vän istället för på dig? Är väl bara att säga att hen har ljugit ihop saker?

          Tycker inte det låter som att det finns någon vettig lösning till själva situationen, utan som att du borde se över ditt umgänge. Det där är INTE en vän, och helt krasst låter sambon också ganska kass… Oavsett om han har svårt att veta vad han ska tro så är det inte okej att kalla sin sambo värdelös. Det låter inte alls som en bra kille.

          Tycker i första hand att du ska sluta kalla den här personen för vän och bryta kontakten. Rimliga människor beter sig inte så, och i rimliga relationer så finns det inte skitsnack, drama och förolämpningar. Omge dig med bättre människor!

    Finns det eventuellt en lika gammal person här som liksom mig älskade ”The singing detectiv med Michael Gambor? Spelades in tror jag 1986…..Jag har alla cd med underbar musik, men saknar serien. Finns att köpa, jag vet, men ganska dyrt, och känns lite osäkert

    Är jag en snuskgubbe? ?

    Igår tyckte jag att mina tuttar såg nice ut (i bh) och knäppte en bild och skickade till min kk som jag träffar ganska sporadiskt. Tänkte att han skulle uppskatta det ?

    Lite senare kom jag på att detta kanske gör mig till en slusk som skickar oombedda bilder av sexuell karaktär, för hade det varit åt andra hållet så hade jag väl tyckt att det var sådär, uppskattar liksom inte en dickpic från ingenstans själv ?

    Nu var det ju inte så naket men vad säger ni, am I the snuskgubbe? ?

      Som för män som skickar dic pics- huruvida du är en snuskhumrar beror faktiskt helt på hur bilden tas emot. Blir hen glad är det super och sexigt- tänker hen ”wtf” är du en snuskgubbe:)

      Alltså fattar precis vad du menar och ja eg är du kanske det? ?

      Meeeen om jag får gissa. En kille uppskattar nog naket/avklätt MER (inte alla kanske men majoriteten) än tjejer. Vild gissning! Men jag vet tex att om jag hade skickat en tuttbild till killen jag ligger med så hade han nappat direkt. Om jag får en dickpic – not so much ? Men ja..

      Spontant känns dickpic värre.

      FAST!! Jag tycker att ett par bröst i en bh inte är att jämföra. Hade du skickat nude så hade det varit annorlunda? Ahh tänker kanske jättefel ? Men tänker samtidigt att en kk ”likställs” med partner (oavsett vilken relation) och då kanske det är mer okej. Än att du skickat till en random kille alltså ?

        Haha ja men precis, han blev ju bara glad och jag visste ju det så var inte så orolig sån sett ?

        Kom mest på att om man ska va helt pk så är det ju typ samma grej. Fast som du säger också, en annan (mildare) nakenhets-nivå ?

          Hahah exakt! Kan säga att jag fick grova bilder av mitt ex (samt video) igår. Obett. Jag skickar aldrig ngt sånt ? Vågar fan inte. Men kan skicka en teaser som du gjorde ?

          Är väl inte riktigt samma att skicka vare sig tuttbilder eller dickpics åt sin kk som det är att få dickpics av okända män som många kvinnor får. Så det behöver du nog inte oroa dig för att du är snuskhummer?

            Mjaa.. Alltså jag kan få en dickpic av mitt ex när jag minst anar det. Tycker inte det är okej, vilket jag har sagt. Men kan tycka att om man ska ”sexta” så kan man ju känna läget först. ”Jaha en bild på en kuk. Va….trevligt?” ?

            Men ja, oskyldiga bilder i underkläder är ju mer teasing..

              Men ett ex och en kk är ju inte samma sak. I en pågående sexuell relation är det väl inte konstigt med nakenbilder?

    Någon som tar/tagit Brintellix och vill dela dina erfarenheter? ???

      Jag har tagit brintellix och äter än idag! Var illamående i några dagar vid insättning men annars funkar den strålande, förutom att jag är lite trött 🙂 har bara bra erfarenheter iaf!

        Tack snälla! ???

    Personligheter ni inte alls tål?
    Jag har svårt med folk som inte inser när de har gjort fel och skyller på andra.

      Folk som ställer en fråga till en, man börjar svara men de lyssnar inte utan börjar prata om sig själv istället.

        Whatever
        Det kan jag hålla med om, man väntar även på följdfrågor om det man nyss berättar och så händer det inget.

      Såna som tar cred för sånt andra gjort, och som lämnar slitgörat till andra. Ler och charmar utåt.

        Anonym 21:05
        En av de värsta personligheterna!

        Exakt så är en kollega till mig, som dessutom är avdelningsansvarig. Vidrig! Han kommer undan med allt, blir galen!

      Folk som slickar uppåt och sparkar neråt. Bläh för sånt.

      Personer som är ”för” trevliga/positiva/har ej fasad, upplevs icke-genuina och som att man aldrig riktigt lär känna dom.

        Har en fasad*

      Folk som är egoistiska och osolidariska och icke flexibla. Också folk som inte kan lyssna, ej kan erkänna sina fel och endast är jag jag jag….

      Gillar inte blåsta personligheter: dvs folk som inte kan tänka själva eller inte klarar av att tänka i flera led. Gillar inte heller inskränkta människor, tex de som ”är sosse för att det har vi alltid varit minsann i min familj”. Människor som vägrar ändra åsikt trots att fakta talar emot deras åsikter.

      Alla karaktärer i filmer som inte kan kommunicera bra, vilket leder till en massa onödiga problem och missuppfattningar.

      Världsmästare. Såna som självsäkert kan och vet allt i teorin, men i praktiken suger dom.

      Människor som skryter och obildade människor (=antivaxxare, sd:are, Trump-supporters, konspirationsteoretiker osv.)

      Oj jag har en massa men förutom de självklara (arroganta, lögnare, utnyttjare osv) har jag svårt för folk som ska prata sex hela tiden. Eller såna som tycker det enda ämnet som är roligt och går att skratta åt är sex. Jag är inte pryd men har svårt för det, jag är liksom inte intresserad av folks sexliv och tycker inte snopp och fit*** skämt är roliga

      Jag klarar inte av normalbegåvade människor som har en slags stolthet i sitt ointresse för samhället och omvärlden. Ingen koll på det svenska samhället, vad som sker i ekonomin, politiken och i omvärlden. Personer som så uppenbart aldrig tar del av nyheter och som liksom bara konsumerar innehåll från influencers och realityserier.

      Samma typ av människa har ofta heller aldrig sett vanliga kultfilmer och tycker det är lite roligt. Ofta har de inte heller någon musiksmak, man lyssnar på P4 på jobbet typ!

        Gud jag håller verkligen med dig!

        Skulle snarare säga typ mix megapol?

    Gillar öppet spår, men det är ju bara tre kvällar i veckan. Saknar ett forum där man kan skriva och fråga och diskutera. Känner bara till Familjeliv och Flashback men de känns inte riktigt som min grej. Finns det några andra som ni kan rekommendera?

      Om du är duktig på engelska så finns en sida som heter Reddit och där man man prata och diskutera allt.

      Om du inte är kille kan du gå med i 925-gruppen på Facebook.

        Åh den verkar så mysig! Men dels har jag inte Facebook och dels är det väl flera års väntetid på att bli ”insläppt”.

          Friendcation är en annan grupp annars som är lite trevlig

        Quora – frågor ställs, besvaras, redigeras och organiseras av dess användare. Så Q/A om högt och lågt (akademiskt klientel)

    Finns det eventuellt en lika gammal person här som liksom mig älskade ”The singing detektiv” med Michael Bolton. Spelades in tror jag 1986. Jag har alla cd med underbar musik, men saknar tv-serien. Finns att köpa, men kanske någon har den i lådorna och vill sälja

      Finns en grupp på Facebook där man kan söka efter filmer som gått ut ur sortimentet.

        Förlåt för spam, men jag kan inte länka annars.
        https://m.facebook.com/groups/430307830455566?view=info

          Tack Flundra, men jag hamnar bara på sidor, typ kinesiska. Har som kärring inget konto på Flashback. Gör ett nytt försök imorgon när hjärnan är mer pigg och alert. Tack för din hjälp

    Är det bara jag som inte får maten så billig som Portionen under tian påstår? Hon måste äta minimala portioner och lyckas handla extremt billigt. Jag får alltid till hälften så många portioner och det blir dyrare för jag lägger till mycket grönsaker (nästan alla hennes recept saknar något, tycker jag). Hon kan ju seriöst inte äta sig mätt på det hon kallar portion.

      Det är väl självklart att recepten saknar något och blir små för det priset? Det hade väl typ varit omöjligt annars ?

        Då känns det ju dumt och lite falskt att köra det konceptet? Kalla det ”portionen under tjugan” istället då men att det är heltäckande och man blir mätt? Annars kan man ju tipsa om en morot liksom, klart!

      Kanske billigare om man köper torra böner o blötlägger te x

        Fader vår? ?

    Har någon ätit Saroten här mot sin endometrios? Fick det av min läkare och är rädd att jag ska bli som en zombie.

      Fick det, men testade aldrig pga vågade inte. Sämsta svaret, sorry ?

      Jag äter Saroten men inte mot endometrios utan kronisk värk. Jag blir inte zombie ?

        Tack för svar! Då kanske jag vågar testa ❤️

        Förlåt. Vill bara tillägga att endometrios är kroniska smärtor också ? Inte för att vara dryg, utan bara upplysa ☺️

          Tänkte på det efter att jag skickat kommentaren men var osäker, ingen fara med upplysningar så länge man är trevlig. Det hjälper bara ???

          Vet inte riktigt hur endometrios fungerar, min syster har misstänkt endo och har mest problem just vid mens så därför tänkte jag inte på att det kan räknas som kronisk värk. Jag har kronisk huvudvärk och det brukar räknas som kroniskt om man har besvär minst 15 dagar i månaden. Kanske är lika med endometrios? ?

          Hur som helst så spelar det ingen roll egentligen, besvär är besvär. ?

            Jag har kronisk värk (jag som skrev kommentaren) varje dag och har stora problem med magen. Får ofta magkramper där jag får springa på toaletten och har alltid en uppblåst mage så jag ser ut som jag är gravid. Har svåra smärtor under ägglossning och vid mens kan jag inte jobba de första dagarna och blir extremt trött en vecka före mens. Orkar knappt stå.

            Jag (22:03) har endometrios och jag har ont under ägglossning och mens som värst. Men sen kan det dyka upp skov när magen får för sig ? Haft ägglossning precis – tagit full dos morfin i en vecka. Kom äntligen ur det skovet igår, och inväntar mens om 1,5 vecka. Vilket innebär en veckas helvete igen ? Det är fruktansvärt, jag får som värkar. Kommer, krampar, släpper. Så håller det på så. Mens innebär att jag kräks, svimmar, sover på toagolvet typ.

            Sen kan man plötsligt få ont av ingen anledning alls. Sen kan man plötsligt få ont en vecka INNAN mens, för då förbereder magen för krig ?

            Endometrios är ett helvete ? Opererades i London av specialist, tror att han räddade mitt liv ??

            Och ja, jag ville inte vara ”dryg”, mem ville berätta att endometrios också är kroniskt ☺️

              Tack för att du informerar! ÖS har verkligen utbildat mig om kvinnosjukdomar jag inte haft så bra koll på innan.

              Lider med er som har endometrios, det låter fruktansvärt och jag beundrar er som kämpar på, verkligen! ❤

      Inte mot endometrios men mot annan smärta. Blev ej zombie ?

        Tack för svar ❤️ då kanske jag inte behöver oroa mig för att somna framför datorn på jobbet!

          Jag blev trött av dom i början och tar dom endast på kvällar innan jag ska sova. Vet inte hur det fungerar för dig, behöver du ta flera gånger om dagen eller räcker t.ex. kvällar? Då ger det ju sömnen en skjuts åtminstone i början ?

          Lycka till ?

            Jag vet inte ännu har inte fått den utskriven ännu utan vi diskuterade bara lite ❤️ men förhoppningsvis får jag en låg dos till en början så jag kan ta den på kvällen för måste ju kunna jobba också!

    Jag som fråga igår om vad ni använder för schampo gav mig flera tips om att jag borde köpa lite dyrare produkter. Jag kollade lite upp om vad som skulle passa bäst för mig. Så idag köpte jag matrix schampo och balsam såna 1000 ml. Helt ok pris inte alls dyrt. Kommer bli kul att testa ??

      Oj, matrix är kanske inte det bästa valet för mitt hår iaf… men att köpa sååå stora förpackningar för produkter du aldrig provat förr? Risky! Jag köpte så stora av Maria Nila som jag provat innan såklart, men uppfattade att det inte höll måttet när man kom till slutet av flaskan. Som att iaf balsamet blivit gammalt och inte fungerade lika bra som i början. Köper alltid normala flaskor efter det så jag hinner använda upp innan det blir skämt

        Säger detsamma. Bättre testa små flaskor. Matrix gjorde mitt hår jätterisigt (testade olika). Tycker generellt att alla dyrare märken borde sälja typ 50ml flaskor så man har en chans att prova. För det är inte direkt billigt.

        Jo jag har testat matrix förut, men det var för 10 år sen och det var en för lockigt hår som jag köpte då. Denna gång köpte jag en för torrt hår. Minns att jag tyckte mitt hår blev tjockt av det och fick ganska fint hår. Ja men blir kul att testa igen.

      KERASTASE är good!

    Angående abortfrågan i Texas: delstaterna i USA har verkligen mycket makt, en sån viktig fråga borde väl bestämmas nationellt av presidenten för hela landet?

      Så kan man inte riktigt tänka. I federationer är det inte frågans ”viktighet” som avgör om den är nationell eller inte utan mer tematik.

        USA har ett helt annat statsskick. Vill man ha en enväldig president som fattar beslut för ett land med en befolkning på 320 miljoner? Nja va. Tillägg: Högsta domstolen hade möjlighet att stoppa Texaslagen, men röstade mot med 5 röster mot 4.

      Inte riktigt svar på din fråga men kanske ger lite (onödig?) kontext: Det är egentligen redan en federal fråga. The Supreme Court (högsta domstolen) har tidigare dömt i frågan (inte med just denna frågeställning), och många stater har försökt utmana domstolens avgöranden genom att stifta lagar som sedan prövas.

      Många slipar just nu på sina överklaganden till the Supreme Court, så frågan kommer säkert tas upp (igen) av SC och då får man ett federalt domslut som slår över samtliga stater.

      Att en president ska fatta beslut för ett land på 320 miljoner känns spontant som enväldigt och ja möjligt. Tillägg: Högsta domstolen hade möjlighet att stoppa Texaslagen, men röstade mot med 5 röster mot 4. Man får inte glömma att en stor del av USAs befolkning är väldigt konservativ och faktiskt helt för att abort ej ska vara lagligt.

        Omöjligt ***

    Är så sugen på att åka en weekend nånstans. Vad tror ni om Köpenhamn? Läste att klubbarna t o m öppnat där (är fullt vaccinerad samt har haft covid för ett halvår sen)

      Nej röstar jag för ?

      Åk på weekend i Sverige?

        Köpenhamn är ju säkrare än Sverige så det är väl jättebra!!!

      Åk åk åk!
      Men håll dig till restriktionerna när du kommer tillbaka ?

      Har haft samma tanke men är egentligen emot resor just nu. Min mamma sa nej till Köpenhamn mörknat frågade henne om råd. Tror faktisktbjah lyssnar på henne.

    LD verkar öppen med att hon går igenom något jobbigt som hon inte kan dela med sig av. Hon frågar om tips om bröstförminskning samtidigt som hon börjat sminka sig, börjat träna karate etc. Obs verkligen inget fel med detta och jag vill egentligen inte diskutera LD som person utan fenomenet att många verkar göra drastiska förändringar och krisa vid 40. Om jag tittar på mina vänner så är det faktiskt förvånansvärt många som krisar på olika sätt, vantrivs helt plötsligt på sitt jobb, med sin partner, sitt utseende etc.
    Är det lika bland era vänner? Vad tror ni det beror på?

      Nej det skulle jag inte säga. 40+ själv, ingen jag vet om har krisat. Inte heller har fler bytt jobb än vad som var fallet när vi var 30.

      Det är väl sjukt vanligt? Begreppet 40 årskris finns väl av en anledning? Man är i medelåldern, halva livet har gått etc. Det gamla vanliga.

      Jo jag har känt lite det själv. Min teori är att fram till 40+ så har man liksom fullt upp: dejting, fest, resor, plugg/jobb/karriär, olika boenden, kanske köpa hus, ev giftermål och sedan småbarn. Men nu börjar liksom barnen blir stora, man har sitt trygga boende, en fast hyfsad inkomst… vad kommer sen liksom, pensionen? Inte konstigt att det känns tomt och meningslöst och att man vill att det ska hända något.

      Hon är ju 45 så det är väl lite sen 40-årskris, men nej ingen jag känner har krisat på det sättet (med kropps/utseendefixering).
      Skilsmässa har absolut flera gått igenom vid 40+, men då hade de växt ifrån varandra och det var relativt icke-traumatiskt, och ingen började operera kroppen eller lägga upp hundra selfies.
      Hennes grej är väl mer att hon profilerat sig som hårig tjock feminist men nu är hon snart gammal och vill vara attraktiv igen medan det går.

      Inte heller varit med om någon som direkt krisat på det viset, men just LD har väl aldrig mått jättebra så det är ju inte så konstigt att just hon har en kris?

        Hon har väl inte gått igenom så många faser som man gör normalt sett, om man yrkesarbetar ställs man ju ofta inför svåra val och byter jobb, vidareutbildar sig etc och det kan ju ibland innebära små kriser där man måste definiera sig själv. LD har inte gjort allt detta. Hon har fött barn och umgåtts med vänner, men det är ju comfort zone. Därav en något sen, tonårsliiknande kris nu när barnen blir större och hon kanske vill känna sig åtråvärd för män istället för karriärbekräftelse som andra söker.

          Alltså föraktet i din kommentar ?

    Hur mycket får ni i friskvårdsbidrag och vad köper ni för det?

      Minns inte vad vi får, men jag använder det aldrig eftersom det inte finns något som passar mig inom det.

      Inget haha. Blev indraget
      för några år sen pga besparingar (Stockholms kommun).

        Nån under har 2000.. Du kanske ska kolla upp det igen så du inte missar ngt? ?

          Eh ja vi blev informerade om det… Jobbar för utbildningsförvaltningen, konstigt om det är olika.

      1200, olika varianter av träning och/eller massage 🙂

      Vi har 5000kr/år på och jag har köpt årskort på Friskis.

        Wow va generöst!

      2000 kr (arbetar inom kommunal hemtjänst i Stockholm). Har tyvärr inte utnyttjat det någon gång. Men man kan välja allt från simning, massage, ansiktsbehandling, fotvård etc.

        Jasså har ni det? Skolorna i Stockholm har inget…

        Nä, gå in på Skatteverket om du vill se vad som klassas som friskvård, skönhetsbehandlingar som du nämner klassas inte som friskvård och kan därmed INTE ges bort skattefritt av din arbetsgivare som friskvårdsbidrag.

          (Så ansiktsbehandling funkar inte.)

      3000kr samt sjukt bra rabatter, 30% på vissa träningsställen tex. Så ett normalt kort som kostar 5000-7000 normalt, 30% på det och sen 3000kr – betalade 700kr för ett år på Nordic Wellness ?

      Helsingborg!

        Och kommunalt.

      1700:- brukar lägga det på medlemsskap till basketklubben.

      4600 ungefär och jag köper ingenting än så länge. Hatar träning

        Men kanske du får lägga på massage? Kolla upp det.

      Vi får 2500. Använder det till mitt gymkort, som jag haft oavsett. Sen har vi subventionerad massage på kontoret (pre-covid), 100 spänn för 25 minuter. Brukade gå minst en gång i månaden.

      2000 kr, brukar lägga allt på massage eftersom jag aldrig kommer iväg och skaffar gymkort ?

      1500. Jobbar på Västra Götalandsregionen. Tycker det är rätt snålt. Jag har använt det på bowling eftersom jag har ett gym i mitt bostadsområde, och eftersom VGR använder ePassi så kan jag inte använda det på ridningen.

        Jag jobbar också i VGR, min förvaltning har 2000 kr

      3000. På mitt förra jobb hade vi 6000. Men var dum nog att inte använda det? har inte gjort det nu heller iofs?‍♀️

      Får inget alls på mitt nuvarande jobb men på tidigare arbetsplatser har jag haft 2-3000 kronor. Lagt på massage, gymkort och föreningsavgift när jag spelade amerikansk fotboll. Rätt konstigt att amerikansk fotboll går på friskvårdsbidraget för inte fan kände jag mig frisk och kry under de åren som jag höll på med det. :p ont nånstans konstant under de 2,5 åren.

      Började i juni, har 5000 kr som jag måste sätta sprätt på nu innan årsskiftet. Tänkte köpa klippkort till simhallen, och gå på jävligt mycket massage!

      1500, köper medlemskap på viktväktarna just nu.

      4000 kr. Jobbar på en storbank

      Varför inte unna dig massage? det är friskvård också! 2500 får jag

    Vilken bank beviljar högst bolån? Är det möjligt att få 6 gånger sin årsinkomst i lån?

      Omöjligt svara på- i extremfallen beror det ju faktiskt på hur rik du är. Men du kan kolla via bolånesajter generellt (de flesta banker ger ett generellt svar baserat på hur du fyller i enkäten)

      SBAB tror jag ger 5,5 iallafall, men beror väl på hur mkt kontaktinsats du har, din ekonomi som helhet och om de räknar på att du klarar 3% amortering (som det ju blir om du inte kan lägga 30% i insats) + deras kalkylränta.

    Är det någon mer här som blivit utsatt för latent våld som kan berätta lite mer om hur er partner betedde sig? För min sambo utövar psykisk tillsammans med latent våld, så jag är rädd nu när jag bestämt mig för att jag ska slå slag i saken i att lämna honom.
    Hjälp?

      Sök hjälp och stöd hos en kvinnojour!

    Du som opererade dig hos Peter Barton Smith ❤️ Hur fungerade det med försäkringsbolaget? Jag har varit i kontakt med honom men är osäker på om försäkringsbolaget hjälper till eller om jag måste betala allt själv.

      Vad sägs om att kolla med ditt försäkringsbolag?
      De borde kunna ge ett bättre svar än okända människor på nätet.

        Jag har ju gjort det, så jag kan berätta för henne ?

      Det va jag! Du måste betala allt i förväg själv, sen ansöker du om vård i utlandet hos FK. Du har rätt till ersättning! Lovar, jag fick det efter 6 månaders bråk med deras läkare (fick ta tag i region skåne själv tillslut, dagen efter blev jag ”godkänd”!).

      Det finns Facebook-grupp som heter Nancys Nook (typ, sök på det haha) där massor med info finns! Jag opererades 2018 så minns inte exakt allt.

      Men du åker dit på konsultation först, ultraljud och konsultation. Det kostar ca 10.000kr. Då får du en jättebra hjälp av Peter, han ser ALLT. Exempelvis berättade han för mig hur det såg ut och förklarade att såhär är läget nu – om vi inte opererar finns risken för detta, om vi opererar finns risken för detta osv. Kan också vara att han säger att han inte rekommenderar operation, beroende på hur mkt endo de ser och var det sitter. Du får ca pris få med och behöver inte boka direkt, utan hem o smälta allt och sen bestämma sig. Han är guld, svarar på mail superfort och finns nära även efter konsultation/operation ❤️

      Jag vet att 10.000 (+ hotell och flyg) är mycket. Men för mig va det värt varenda jäkla krona. Min operation gick på ca 150.000kr som jag tog ett lån på. Det va det – eller riskera att dö pga sammanväxningar. Men efter operationen så började min resa med Försökringskassan. Spara ALLA kvitton, läs på om second opinion på Socialstyrelsens nationella riktlinjer, ta prints ur journalen där som för mig en läkare ex skrev ”personen har psykiska problem, patientens läkare bör remittera till kurator”. Det sista Peter sa till mig efter konsultationen va ”Dina smärtor är INTE psykiska, de är fullt fysiska”. Då brast jag ihop. Äntligen nån som sett och räddat mig ❤️

      Om du vill kontakta mig mer så kan vi lösa det över messenger? ☺️ Skriver du din mail här? Isf kanske Camilla kan hjälpa oss få kontakt via mail ??

    Jag träffade en person för nån månad sen och vi matchar så himla bra på typ alla sätt. Vi har jätteroligt ihop och allt känns helt fantastiskt när vi är med varandra. Jag har blivit jättekär i honom, och jag kan verkligen se en framtid med honom, men han vill ta allt väldigt långsamt för han har relativt nyligen blivit dumpad. Jag är rätt säker på att han träffar andra också. Jag har för mycket känslor för honom så det känns konstigt att träffa andra för min del… Vad ska jag göra? Är det värt att vänta tills han är redo att ha en relation med mig eller ska jag bara avstyra allt innan jag blir ännu mer kär och potentiellt blir väldigt sårad?

    Finns det riktiga, oberoende källor som bekräftar att Skin roller o.dyl. faktiskt fungerar? Dvs källor som inte är företagen bakom produkten eller influencers som får betalt för att sälja in och visa resultat.

    Om jag har en genomsnittlig menscykel på 24 dagar, visst är det rimligt att jag har ägglossning ca dag 11-12 om jag får mens dag 1? Det är vad min mensapp säger iaf.

      Nja, inte nödvändigtvis. Beror på hur lång lutealfas du har, dvs mellan ägglossning och mens. Det vet du genom att tempa.

    Varning för världens längsta kommentar. Ni allsmäktiga och samtidigt mest ärliga grupp människor. Jag har varit separerad från min partner i en månad men vi har bestämt oss för att försöka igen. Imorgon ska vi ses och prata. Bl.a gå igenom en varsin lista på vad jag kontra han behöver jobba på för att få det här att funka. Har varit förbannad på honom under en lång tid för att jag inte känner att jag blir hörd och behöver veta, från jordens ärligaste gäng, om jag är en bitch eller inte iochmed den här listan? Har försökt vara så konstruktiv som möjligt och inte låta känslorna ta överhand:

    Vad jag mått dåligt för och varför. Ger konkreta exempel för tydlighetens skull:
    * När jag inte känt mig bekräftad, blir jag extra känslig när jag istället känner att jag blir kritiserad.
    * Upplever att vi lever en del efter honom. Hur vi ska uppfostra hunden, hur vi spenderade dagarna på semestern. Jag föreslog parterapi, han vill inte så vi gör inte det. Umgås med hans kompisar inte mina. Som att det inte blir ”bra” om jag skulle bestämma.
    * När jag känt så i en period blir jag ofta frustrerad i tystnad, för att sedan explodera och jag förstår att det då kommer som en chock.
    * Kan känna att jag blir dömd i vissa situationer.
    * Jag känner mig inte helt bekväm i relationen. Som att jag måste tänka på att bete mig på ett speciellt sätt eller sluta vara på vissa sätt.
    * Känns som att han stör sig eller inte tycker om mig ibland.
    * Ibland känns det som att han blir defensiv när vi pratar, att det måste bli som han vill, nästan av princip, för att han inte vill bli överkörd.
    * Vill kontrollera att jag gör saker ”rätt”. T.ex hur jag lagar mat eller tar hand om hunden.
    * Känns som att jag ger mer än jag får. Initierar dejtnights, skickar kärleksfulla sms, överlag mer komplimang-ig och fysisk, överraskar med chark och vin när han kommer hem från resa.

    Det jag behöver från honom:
    * Vill inte att de gånger jag upplevt svartsjuka tidigare ska användas emot mig i bråk senare, tycker det känns orättvist för har inte betett mig orimligt. Vill snarare ha en öppen dialog.
    * Vill ha mer uppskattning i vardagen. Morgonmys, spontana sms, ett förslag om att gå ut och äta ihop eller hitta på något. Att vi aktivt underhåller relationen.
    * Jag vill inte känna mig dömd i någon situation alls. Vill att relationen ska vara min tryggaste plats.
    * Vill inte bli kontrollerad att jag gör saker ”rätt”.
    * Behöver att han litar på att det blir bra även om jag är i kontroll. Laga mat, ta hand om hunden, planera resor eller utflykter eller lägga vardagspussel.
    * Jag vill att han reflekterar över relationen då och då och försöker komma fram till vad han behöver och vad han kan kan må dåligt över. Och att det kommuniceras med mig.
    * Vill att han bekräftar mig när jag när jag ledsen eller uttrycker ett missnöje. Att han lyssnar och det känns som att han förstår vart jag kommer från.
    * Vill veta vad han tycker om med mig.

    Jag vill förändra med mig själv:
    * Lära mig att direkt säga när något känns fel, så det inte byggs upp och blir en explosion.
    * Ska sänka mina förväntningar på kärlek.
    * Jag tenderar att få tunnelseende i bråk och diskussioner. Har svårt för att ta in andra perspektiv utan matar på om hur jag känner eller upplever något. Jobba på att ta in vad han säger och inte brusa upp.

    Fortsatt framåt:
    * Vi måste bli bättre på att spendera tid isär. Även om båda är hemma. Man kan umgås passivt i varsitt rum. Man måste inte följa med på varenda familjemiddag. Se varje serie ihop. Nästa år kanske jag inte följer med alls till hans landställe, utan vi tar välbehövd tid isär. Se till att sova isär ett par nätter i månaden.
    * Börja dejta igen
    * Ska vi en gång i månaden reflektera om hur vi känt kring saker de senaste 30 dagarna? Säga en sak vi tyckte var jobbig och en sak vi uppskattar att den andra gjorde?
    * Hitta gemensam hobby? Gå en kurs ihop.

    Vad jag tycker om med dig/oss:
    * Att vi har kul tillsammans vad vi än gör
    * Att vi äter mycket god mat och delar ett matintresse
    * Bra sex
    * Internhumor
    * Att vi är husse och matte till hunden.
    * Att vi aldrig pikar varann, varken internt eller framför andra.
    * Att vi aldrig går på personangrepp, typ du e dum i huvudet, trots jobbiga bråk.
    * Det känns som att vi båda vill mötas.

      Tycker inte du är en bitch när jag läser din lista. Däremot kan jag inte låta bli att reagera på din lista på varför du mått dåligt. För mig är det rätt stora saker du listar; är du helt säker på att detta är den typ av relation du vill vara i?
      Att du inte kan vara dig själv, att saker ska göras på hans vis, att du inte kan göra rätt etc känns som sagt för mig som rätt avgörande punkter.

      Min åsikt är att om det inte fungerar första gången är det minimal chans att det skulle bli annorlunda 2.0. Det är som att läsa om en bok, du vet exakt hur den kommer att sluta. Dessutom är det, som nämnt ovan, stora grejer du inte känner är bra. Att du väldigt ofta känner dig obekväm, att han bestämmer/måste bli som han vill och kontrollerar det du gör. Han vill ju inte gå i parterapi så vad får dig att tro att han kommer gå med på det du har listat?

        Vill poängtera att han är en klassisk ”good guy”. Älskad av alla. En riktig snällis. Nästan känd för det. Så han blir nog ganska förvånad över att jag har problem i relationen för han är ganska konflikträdd. Happy clappy. Jag kan vara ganska rakt på sak och säkert ”jobbig” för att jag vill ha mer av relationen. Han vill och menar väl men jag kanske bara behöver mer för att må bra. Och vi kanske helt enkelt inte är rätt för varandra.

          Hur länge var ni tillsammans innan ni beslutade er för en paus?

            Nästan 3,5 år

      Ett ärligt svar är nej. Bli inte tillsammans igen. Det är så mycket som skaver mellan er. Det kanske blir bättre tillfälligt men sen är ni tillbaks i samma.

      Spontant så tycker jag att du ska se dig om efter en ny kille. Varför gå tillbaka till en relation som inte gjort dig lycklig.
      Allt du skriver borde vara en självklarhet i ett förhållande. Sänk för guds skull inte dina krav på kärlek.

      Jag har varit ihop med min man i snart 20 år. Det har inte gått en dag utan att han har bekräftat mig med kärleksfulla ord och åtrå trots att jag idag inte är snygg som förr. Det har ingen betydelse i hand ögon. Han har alltid älskat mig för den jag är. Kan vara mig själv till 100%.

      Sänk inte dina krav. Jag tror att du eller ni båda förtjänar bättre.

        Jag hör dig. Och blir nästan gråtig av vad du skriver. Men jag har inte varit felfri i relationen heller och vissa saker kan eller vill jag inte skriva här. Därför blir det här så himla komplicerat. Men det här är enbart min sida och han kommer imorgon att presentera en lista om vad jag gjort som han mått dåligt för och det ändrar väl saker och ting. Han är ingen orimlig kille, tvärtom kanske rimligare än vad jag är. Men det här är min lista och den är nog så jobbig som den är. Glad för att du levt så länge i en lycklig relation <3

          Vet du, jag är inte ett dugg perfekt och inte min man heller ❤️ Vi har fått kämpa när livet varit tufft av många anledningar men det är också det som stärkt vårt förhållande.
          Kärleken däremot har alltid varit funnits och varit självklar.

          Jag har varit i tidigare för längesen som påminner mig om din och jag är glad att min dåvarande pojkvän valde att till slut avsluta vår destruktiva relation. Ibland är man inte rätt för varandra och tar inte farm varandras bästa sidor.

          Följ ditt hjärta så blir det bra ❤️ Du förtjänar att vara lycklig i ditt förhållande och få känna dig älskad och uppskattad oavsett.

          Vi är varandras bästa vänner på många sätt.

          Kan du inte uppdatera vid nästa öppet spår om hans lista och vad ni kom fram till, om du vill alltså?

      100 % rimlig, inte bitch alls. Klart du ska ha det så som du beskriver att du vill! Det är det normala!

        Tycker det är lite varningstecken på att inte vilja gå i terapi när man har problem dock…

          Varför? Inte alla som är bekväma med att prata med andra om sin relation och öppna sig. Är inte det mest naturliga att göra.

            För då visar man att man inte är beredd att jobba för relationen.

      Nej.
      Det där lät väldigt väldigt jobbigt. Varför ska du in i det där igen? Gå vidare.

      Det är mycket som handlar om att du vill ha mer bekräftelse. Varför? Det kan vara svårt för en annan människa att fylla detta behov, särskilt om man inte alls är likadan själv. Jag säger det av egen erfarenhet och vill egentligen bara lyfta att det behöver inte innebära att den andra känner mindre kärlek. Missförstår ni varandra? Jag tycker det är ännu svårare om någon ber om bekräftelse, blir inte äkta och då skiter jag i det. Inte bra såklart men vill bara ge perspektiv.

        Det här kanske är det absolut största problemet vi har om jag ska vara ärlig. Att jag känner att jag lättare skulle förbise andra problem om jag inte upplevde att relationen känns platonisk. Nästan lite ”tja, läget?” när man varit ifrån varandra och inte kyssar och viljan att umgås och ta igen förlorad tid. Därav min punkt att ”sänka mina förväntningar på kärlek” så jag inte blir besviken när jag inte upplever att vi känns kära. Men det känns också viktigt att han är villig att jobba på att ha en mer kärleksfull relation och att det inte blir att han ”bara är såhär” och jag får leva med det. Jag vill jobba på det jag gör som han inte mår bra över – därför vill jag att han gör detsamma för mig.

          Men jobba på att ha en mer kärleksfull relation? Finns det inte naturligt så vettefan alltså.. Låter så kallt det su beskriver.

            Vill tillägga att han är helt nöjd med vårt kärleks/fysiska-liv och tror att anledningen till att jag vill ha mer nu är för att jag gick igenom en sorg i vintras, och då är han inte villig att ge det för att, precis som Fluff skriver, ”det känns krystat” och då tar han nästan avstånd. Men han tycker absolut vi har värme i relationen, medan jag menar att anledningen till att vi har värme i relationen är för att jag ser till att ha det. Vi har sex och han kan lägga armen om mig när vi är ute. Han initierar en puss då och då. I somras skickade han en bild på mig från ingenstans och skrev ”fin bild på dig! <3" haha. Så det är inte nollnollnoll. Jag brottas med tanken på om det är jag som helt enkelt kräver "för mycket" som kontinuerligt vill känna kärlek genom relationen och så länge det inte är nollnollnoll så ska man kunna va nöjd.

              Det är inte naturligt för honom att ge värme och närhet alltså? Eftersom du står för den. Inte ens när du var ledsen kunde han? Sorry men nej, ni verkar inte passa ihop. Varför ska du kämpa och nedvärdera dig själv för detta?

                Och nej, man ska inte behöva va ”nöjd” med så lite. Gör inte våld på dig själv.

                  Ja, han säger att det inte kommer naturligt för honom att vara så. Att om det här ska funka så måste jag kunna acceptera att han är så.

                    Då är ju frågan om du gör det. Men känner du att du behöver mer (vilket inte är konstigt alls) så kanske nån annan passar bättre. Nöj dig inte, ha inte för låga krav på ett förhållande.
                    Låter otroligt kallt…

    Läste just Anna bookinlägget. Lol jag började spela in egen musik precis och har producerat mer material på en månad än hon gjort på 35 år. Anna fucking lär dig plinka på en gitarr eller piano skriv egna fucking sånger och publicera dom på nätet jävla värdelösa människa

    Sveriges snyggaste kille (obs! känd)?

      Varför alltid yta?

      Sveriges trevligaste och charmigaste kända kille undrar jag..

        Svårt att veta om man inte känner dom?

          Jo men trevlig utstrålning så att säga..

      Sverrir Gudnason

    Tappar så mycket hår sedan 1,5 månad tillbaka. Tussar ligger kvar på kudden i sängen, borsten fylls efter ett par borstningar bara. Jag ser även att det blivit tunnare framtill. Har varit o tagit prover hos läkare för att se om där ligger nån vitaminbrist i grund-allting ser bra ut. Har en historik av ångest och stress (vilket jag även kämpar emot idag) men detta stressar mig och det känns som det bara blir en ond cirkel..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.