Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

422 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Veckans låt? ?

      In da gettho har gått varm hela veckan

        Samt talk about

      Nu väntar nånting nytt med Lill-Babs ❤
      Min stora idol sen barnsben.

        Och sen såklart I still have faith in you ?

      Spelat Noice hela veckan. Kan inte välja låt.

        Älskar Noice, Ett bedårande barn av sin tid och Television är mina favvosar den här veckan.

        Åh älskar dem!

      Och hur kunde jag glömma Abba. Gillade verkligen de nya låtarna. Behaglig igenkänning och blir bättre varje gång man hör dem.

      Bella Poarch – Build a b*tch

      Numb med Dead by april

      Backstroke fish-TAIBIAN

      Cherrybomb? Jag är nyfiken på vad du själv har lyssnat på?

        Jepp håller med, blir alltid nyfiken!

        Vad gulligt! ? Här hemma har jag främst lyssnat på:
        Dont shut me down – ABBA
        Tall ground – Deluxe
        Säg mig var du står – Carola
        Pepas – Farruko
        Daffodils – Mark Ronson ft. Kevin Parker

          Åhhhh jisses vad nostalgi? Den Carola LP.n var min första skiva, jag fick som liten. Finns någonstans här i gömmorna…

      Måneskins beggin går varm i min hjärna

        Av alla versioner som gjorts av den låten är Måneskins verkligen den sämsta.

      Typ allting med Banners, men ffa Where The Shadow Ends, Shine A Light och Half Light. Helt besatt

      ??????

      Don’t Shut Me Down – Abba <– tyckte bäst om denna, andra låten har ej fastnat förutom sista minuten

      Nour El Ein – Amr Diab
      Josefin – Albin Lee Meldau <– får lite Vreeswijk-vibes ibland när jag hör honom

        Josefin är verkligen så bra!

      Sugar med Hannes

      I am already enough med Fearless Soul, älskar den låten❤

      LA strip Joint med Mwuana ??

      Instruktionsboken med Miss Li

      Ghostwriter med RJD2.

      Uppenbarligen tröttnar jag inte, vad är det för fel på mig? har en lista med bara dessa två låtar. Går om och om och om igen????
      Per Gessle – Tycker om när du tar på mig
      Per Gessle – På promenad genom stan

      No good – Kaleo, Blow – Ed Sheeran ??

    Hur är en trasig människa enligt er? Trasig både socialt och själsligt. Hur uttrycker sig detta hos personen?

    Ställer samma fråga igen då jag skrev försent igår. Det gäller en person som beskrivs som trasig av många, och jag är väldigt nyfiken på hur den här personen är, därav frågan.

      Trasiga personer upplever jag som gränslösa, har ingen integritet och känner inte av vilka människor som vill utnyttja dem. Umgås med personer som inte är snälla mot dem.
      Dricker, röker och drogar ofta för mycket och råkar ut för saker i berusat tillstånd.

        Tack för bra svar! Tänkte på ”trasig socialt”, hur uttrycker sig det vid ett kort möte med en främling? Någon som endast träffat personen flyktigt har alltså fått det intrycket. Men det kanske var eventuell gränslöshet och brist på integritet som gav den bilden.

      Trasig är stereotypiskt någon som skiter i skola/jobb, tar droger/dricker, hamnar i trubbel och söker uppmärksamhet.
      Men en trasig person kan vara tvärtom: Duktig på jobb/skola, rädd att göra fel och vill vara alla till lags, svårt att sätta gränser för sig själv.

      En trasig person kan och vara någon som utåt sett är ”helt normal”, men som kanske genomgått stora trauman och har svårt att lära känna människor på djupet och stundvis är deprimerad osv.

      Finns nog inget rakt svar

      Tänker på Brandi och Kim i rhobh när jag tänker på trasiga människor.

      För mig är det personer som varit med om så mycket traumatiska saker (är väl ofta saker som misshandel, droger, våldtäkter osv) att de inte längre minns sitt eget värde. Därför (som någon ovan skrev) så umgås de med människor som inte är snälla mot dem och slutar försöka göra aktiva val för en bättre tillvaro eftersom de glömt att de förtjänar den. De hamnar alltid i destruktiva situationer och relationer med andra eftersom de börjar tro att det är så livet ska vara.

        obs: Vill lägga till efter att ha läst andras kommentarer om saken att jag inte egentligen tror att en människa kan vara ”trasig”, utan att det bara är ett uttryck vi använder. En människa kan vara full av ärr, tunga minnen, trauman osv, men med alla rätt förutsättningar (vilka väl sällan uppstår i verkligheten ifs) tror jag att alla oavsett sin egen bakgrund och historia kan bli sin bästa version av sig själv till slut, hur lång tid det än tar.

      Vem är det du syftar på?

        Inte schysst att skriva ut det här.

      Jag tänker på en person som har vart med om traumatiska händelser och har svårt att gå vidare. Jag ser mig själv som trasig, hade en traumatisk barndom och kan inte förlåta/acceptera/gå vidare. Jag fungerar ok i vardagen dock ptsd (ångest, återupplever, panikattacker) men känner mig inte hel. En bit togs bort från mig och kommer aldrig att reparera det.

        Kan lägga till att jag inte har levt destruktivt. Jag har en fantastisk partner och aldrig vart gränslös. Men är typ för skadad för att fungera ”normalt”.

      Jag är trasig, min pappa slog mig så mycket i barndomen att jag får panikattacker om nån som påminner om honom pratar med mig. Kan inte behålla jobb pga depression och så vidare. Så säljer trosor och nakenbilder för att överleva.

        <3 Hoppas att du får hjälp att bearbeta dina trauman.

        Vännen❤️.

        Jobbigt för dig med din situation.
        Hoppas du hittar nåt snart som gör dig hel å stannar kvar i samma arbete.

        Finns folk som har haft det värre än dig och ändå klarar av att sköta sitt jobb. Enklast att bli ett offer

          Usch, vilken onödig kommentar!

          Och? Gör det mig mindre trasig? Vill du att jag igen ska sitta och karva i armen och försöka träffa den där ålen som kallas blodådra?

            Ditt problem är att du ser dig själv som trasig. Du är ett offer för att du låtit dig bli ett. Det du varit med om är hemskt, men om du är på en plats där du inte behöver ha med skiten att göra måste du förstå att det är upp till dig att inte vara ”trasig”. Jag har varit med om krig, döda familjemedlemmar, sexuella övergrepp och misshandel och jag tänker aldrig se mig själv som trasig. Det låter krasst men livet är det. Du ger dig själv lika mycket hat som din far gav dig. Att börja ge dig själv kärlek och inte låta honom styra hela ditt liv nu är att kapa hans makt. Sorry men så är det

              Jag skrev dock inte allt jag varit med om. Jag skrev om mitt huvudsakliga trauma. Och jag har löst situationen med att sälja trosor och nakenbilder, vad mer begär du av mig.

                Du har löst situationen genom att sälja trosor? Herregud, vi bor i Sverige. Personen må låta hård men har helt rätt. Du har inte löst något, det är upp till dig att stärka dig själv, många människor har liknande upplevelser, att sälja trosor är ingen lösning.

              Och mitt är btw inte över, har skyddad identitet pga min kära far

              Jag har också varit med om döda familjemedlemmar, misshandel och sexuella övergrepp men jag skulle ALDRIG säga till en annan person att de inte har rätt att vara trasiga. Du kanske hade ett socialt skyddsnät? En annan personlighetstyp, upplevelser under kortare tid och och kanske inte lika omfattande. Om vi ska vara såna så låter vvv:s upplevelser värre än dina men ändå verkar hon ha kunnat bevara empati och helt ärligt, du verkar skadad också för ingen skulle skriva så till en annan om man har sociala gränser.

          Och det var en nödvändig kommentar för att..?

        Vilken fruktansvärd kommentar du fick Vvv, jag blir så arg och besviken på mänskligheten. Du som skrev så – hur mår DU egentligen? Kanske du också är lite trasig (men på ett annat sätt)? Men du Vvv – ta åt dig av alla hjärtan som folk skriver här och inte den kommentaren. Du är värd allt gott i livet och jag råder dig att kontakta nätverk som kan hjälpa dig att må bättre (tex inte din hora eller någon av landets tjejjourer). Stor kram från mig!

          Tack

      Tänker på på kvinna i min närhet. Jag känner inte till hennes bakgrund men hon har flera psykiska diagnoser, missbrukar flera olika läkemedel, umgås bara med pundare eller kriminella, försätter sig ofta i farliga eller destruktiva situationer (ex skuldsätter sig för att hjälpa en kompis med pengar, har oskyddat sex för droger, följer med okända människor hem för att knarka tillsammans osv.)
      För mig är hon definitionen av en trasig människa. Hon är en olycklig själ som inte inser sitt värde och inte behandlar sig själv bra.

      Jag kan känna mig trasig ibland. Och med trasig menar jag att min kropp gör ont, jag känner mig bokstavligen trasig, som att min kropp är sönder. När jag har så ont (endometrios) att jag inte kan röra mig, jag blir ledsen för att det är så jäkla tufft, jag lever ensam och känner mig fruktansvärt ensam i det.

      Då känner jag mig trasig, när det gör ont fysiskt och psyket blir påverkat.

    Tips på produkter till torrt hår? Typiskt skandinaviskt, tunt hår. Blonderat med slingor.

      Kérastase Resistance Ciment Duo och Lanza
      Healing serum, såå sååååå bra!
      + luktar ljuvligt

      Redken all soft inpackning

      Kevin Murphy angel wash!

        Jag har köpt den en gång, men fick slänga. Det stank ju som nån otäck tantparfym.

      Jag har verkligen kommit fram till vad som funkar bäst för mitt svenska ”fina” (till kvaliteten) hår:
      Pureology Hydrating serien
      Olaplex bonding créme
      Ouia – leave in conditioner
      Ouia – heat protective spray
      Living proof – dry shampoo

    Vad betyder följande
    ?
    och
    ? för er?

      Den första att man är cheeky/busig/naughty/kinky.

      Den andra att man ler sig igenom en jobbig situation men låtsas att allt är okej utåt, eller att man typ tappar det?

      ? = busig, flörtig typ ”Kom och mys ?” eller typ ”hahah ja dejta båda ?” eller nåt. Kommer inte på bra text nu

      ? = sarkastisk, typ ”Livet är på topp ?” när man egentligen mår skit. Eller typ ”Mm okej vi säger så ?”. Lite dryg men också sarkastisk.

        Bra fråga. Jag undrar om den lilla blå bocken. Alltid nästan från någon annan c-kändis. Till varandra. Typ Daniel Paris, Johanna Toftby……….

          Verifierade konton så du ska veta att Daniel Paris är Daniel Paris och inte någon som låtsas vara Daniel Paris.

            Tack en annan Lisa. Har undrat länge, faktiskt. Till detta kommer säkerligen fler frågor, men det tar vi en annan gång. Återigen Tack

        Ser mest ? som dryg/sarkastisk/ironisk/kaxig/uppkäftig beroende på sammanhang. Går att använda flirtigt med men inte så jag i första hand tolkar den.

        Denna ? ser jag också som att man försöker hålla masken att allt är bra men det inte är det (används frekvent under tentapluggstider), alternativt rörd, alternativt för att framhäva dryghet/sarkastiskt/ironiskt? Kan också vara att man typ skrattar åt någons olycka. Haha.

        Är jag bara en hemsk person?

        För mig betyder den ”gråter glädjetårar” eller rörd liksom.

          Oj, ja. Alla ser ju olika ? Om jag ska vara rörd skickar jag ”?❤️” typ.

          Vad har du för telefon? Kanske ser olika ut ?

      Alltså min kompis ser den som ledsen, så då min morfar dog och min katt dog har hon svarat med denna ?
      Har nog sagt att jag ser den som busig/flirtig nåt sånt men hon tycker den ser ut som en sörjande ?

        Alltså vila i frid till morfar och katten men gud vad sjuk konversation om man ser den där emojin som sörjande?!

        ”Min morfar har dött”
        ”?”
        ”Vad menar du?”
        ”Synd att din morfar är död alltså ???”

          ??

          Min mamma gjorde samma fast med ”?”.
          När min hund behövde avlivas skickade hon typ ”Åh nej ????”

      ? = när man skämtar och leker självsäker eller flörtar
      ? = glädjetårar

        Glädjetårar ? Den var bra ?

      1. Lätt flirtig eller lite lurig
      2. Rörd

      ?: flirtig, listig, har något i baktanken,

      ? använder jag aldrig

    Om ni kunde få en död person att återigen leva, vem hade ni då valt? Jag hade valt Jesus, skulle vilja veta om det som står i Bibeln stämmer.

      Min mormor.

        Min moster, hon var en väldigt viktig person i mitt liv, och saknar hennes råd och stöd nu då jag själv har barn och jag är rätt lik henne!❤️ Min mamma finns som tur var men jag är helt lik moster och min kusin är helt lik min mamma ? så det är lite småroligt!
        Men saknar moster varje dag trots att det gått 14 år sedan cancern vann ?

      Jag hade inte tagit tillbaka någon faktiskt, hjärtat säger mormor, men nej. Hade bara varit sjukt obehagligt.

      Farmor. Hade behövt kloka råd ifrån henne nu.

      Morfar

      Mormor och farfar (vet att det stod en person men det var väl en skitregel osv)

      Min älskade syster som gick bort i april i år

      Då valde du rätt, för han lever ?

      Vilka tänker du på då?

      Min pappa

      Min mormor, pappa och lillasyster som jag förlorade i år. Skulle ge allt för att få se dom en sista gång i alla fall.

        Kan inte ens tänka mig vad tufft det måste vara, din kommentar grep verkligen tag i mig ? All styrka till dig ❤

          Tack❤

      Jag hörde/läste en bok om barn och döden: Varför kan vi inte behålla dom vi har istället för att göra nya hela,tiden

        Eller så tror man på hinduiska reinkarnationer, där tror man att döda familjemedlemmar föds igen i barn barn-barn osv. Därför så viktigt att få barn där så man ger en kropp till de döda att komma tillbaka i.

      Min morbror som gick bort plötsligt alldeles för ung för en månad sen, vi var inte redo

      Min vovve. Han är en person för mig. ❤

      En liten tant som gick bort för ett par år sedan på äldreboendet där jag jobbar. Hon är den roligaste och mest fantastiska människa jag träffat.

      Galileo, Newton eller någon, så de kan få se hur världen utvecklat sig och se vad deras forskning betytt.

      Är väl bara att be jesus gå över en simbassäng eller ge honom en ramlösa. 🙂

    När Anna Book blir känslosam då känns det minsann som att adamsäpplet ska sprängas ?

      Do tell!

        Ja många mysterier där, men hon sitter i bilen och lyssnar på ”The winner takes it all”, klämmer fram en tår i ögat och skriver att det känns som att adamsäpplet ska sprängas, oklart vems… Stor humor ?Men man hade ju på nåt sätt velat se det brisera!

    Hur blir man trygg i sig själv samt bra självkänsla?

      Man blir äldre.

      Enligt mig kommer det med åldern, om man inte har fått det av familjen.
      Med en trygg uppväxt är det ofta inbyggt i en.

      Man skall vara snäll mot sig själv, alltså inte tänka dåliga tankar om sig själv.

      Ålder, livserfarenhet och inse att oavsett hur man är som person så kommer alltid någon ogilla en….Så att inte bry sig allt för mycket vad oviktigta människor tycker och tänker om en är en stor del i det hela.

      För mig var det erfarenheter av situationer där jag inte kunde stå upp för mig själv och blev överkörd och utnyttjad, främst i arbetssammanhang, jag var en glad och kravlös anställd som var tacksam att köra med. Jag led av det och tillslut insåg jag att min tid och förmåga hade ett högre värde och framförallt att det var jobbigare för mig att ångra situationer i efterhand än att ta tag i saker direkt och ifrågasätta inte bara andra utan vad jag själv vill och står för. Idag kan jag ibland uppfattas som en besserwisser och en bitch. Men hey, life made me that way. Och jag tummar inte längre på mina värderingar för att framstå som lojal till andra. Jag är min egen number one, take it or leave it.

    Växtintresserade, vad har ni för favorit växter hemma just nu?

      Har en monstera variegata som är min favvo. Men palettblad i olika typer är ju också roliga eftersom de snabbt blir så stora.

        Inte förstått hypen med monstera variegata. ? De är jättefina, men såg en rotbit gå för 1400 nyligen. ? Men ja paletterna är roliga. Har en aarti som växt mängder sista veckorna, så himla fin.

          Köpte min för 600 kr och redan sålt 2 sticklingar för 800 kr/st, så det kan löna sig om man orkar hålla på 🙂

            Herregud, bladen är fina men…

      En orkidé i plast från Ikea. Har haft den i 15 år.

        Så då är du alltså inte intresserad av växter men kände ändå att du ville flika in med lite onödig info.

          Jo jag är visst intresserad av växter. I plast.

            ?

        ???

      Hortensia

      Olivträd älskar dem

      ”Vanlig” monstera, palettblad, och sen en monstera adansonii- den är ny här hemma och superkul för den växer snabbt och skickar ut nytt hela tiden ?

      Nu kommer jag tyvärr vara årets neggo men hur tråkiga är palettbladen?! De är ÖVERALLT, ALLA har dem. Man kan inte gå förbi ett hus utan att se palettblad i alla fönster utom ett. Vilket är fine. Men alla ”växtgäris” som är självutnämnda växtexperter på instagram och bara tar sticklingar av palettblad som alla ändå har och säljer…? Trenden palettblad måste gå över snart……..

      Förlåt men gud vad skönt att få skriva ut detta som tyngt mitt hjärta så länge.

        Haha. Jag gillar mina palettblad, men håller med om att det är tröttsamt. Tröttnar på allt som blir en hype. För mig är det en enkel växt att ha eftersom jag har djur och de är inte giftiga samt tåliga om de blir bitna i. ?

        Hahahaha +1 på den.

        Gud håller med, min stora palettblad blev sjuk så jag slängde den idag. Tyckte mest det var skönt att bli av med den ?

        Har sett att begonior är på väg in som den nya inneväxten. Vi kan nog snart säga hejdå till palettbladen.

      Mina sockerärtor som producerar som galningar.

      Min änglavinge, så gullig ?

      Hatar alla mina växter. De vill uppenbarligen bara dö. 🙁 Eller ok, mina orkidéer går det bra för…

      Älskar alla mina hoyor! Har en med 16-17 knoppar nu och en med 12-13 knoppar, så roligt?

      Tog över en av mamma som är runt 10år, aldrig blommat och jag har fått 4 knoppar som blommat 2 gånger i år, den luktar choklad.
      Har även en som luktar smörkola som blommat i 3 olika perioder i år har jag för mig 🙂

      Jag gillar mina gullrankor, min Benjaminfikus och min doftros (som fortfarande lever det goda livet på balkongen). Jag har även en porslinsblomma som jag fått en stickling från mamma, den börjar snart blomma för 3e eller 4e gången i år, medans den köpta porslinsblomman har kanske blommat 2 gånger sen jag köpte den för flera år sen.

      Palettbladen börjar bli för mycket. Och de tar över, växer för snabbt och är för kinkiga. Måste vattnas stup i minuten och hänger så fort solen lyst i fönstren i en kvart

      Om man vill lära sig om växter och framförallt ta hand om växter, hur gör man då? ? Jag glömmer tyvärr alltid bort att vattna och har olika arbetstider så kan inte ställa larm om det.

        Min Florida beauty som skjuter nytt skott, väntar med spänning på att se hur de ser ut!? (japp, STOR växtnörd?)

    De första veckorna ska du använda den varje gång, därefter kan du minska ner till kanske var 3-6 hårtvätt. Du får känna av vad ditt hår behöver. ?

      Ja

        Vill säga nej, mitt hår blir ganska grovt och ”ruggigt” av den, dock lättborstat?! Underligt. Mitt hår blir bättre av balsam och inpackning, men kanske inte givit den tillräckligt med tid? När jag plattade håret efter att ha använt den blev det dock plattare och perfektare än det någonsin varit i mitt liv, men plattar aldrig och tycker om mina naturliga lockar, som inte direkt blir fina av denna produkt. ? konklusionen av detta är kanske: beror på vad du har för hårtyp, mål samt om eu stylar det? ?

          Min frisör tipsade om att k18 behöver värmas in. Så efter jag haft i det fönar jag håret och avslutar med att platta det så blir resultatet prima och håller länge

            Ahaaa tack för tipset! Jag fönar aldrig så det kanske är det som är problemet! Ska man vänta några minuter innan man fönar då, eller föna direkt?

              Vänta fyra minuter, sen kan du styla som du vill ?

    Räknas det som ett missfall om man får sin mens på den beräknade dagen? Tänker på Vulverinekoos som skriver att hon fått missfall fast mensen var beräknad igår. Då är det väl bara vanlig mens eller?

      Nja hon hade tydligen testat positivt, så det var inte bara en känsla.

      Hon hade väl fått positivt på ett tidigt test ett par dagar innan och räknar det därför som ett missfall.

      Alltså jag kikade precis på hennes insta och JISSES vilken människa. Vill inte vara elak på nätet så vill inte säga vad jag tänker men vilket ufo till människa???

      Fattar inte att de som vill bli gravida ens orkar följa henne än mindre köpa webinarier. Känns som man pröjsar mycket för att bara bli skuldbelagd över exakt allt du gör.

        Mmm håller med till 100%.

          Avföljde henne idag tyvärr. Gillar det hon skriver men sen hon träffade killen har det blivit alldeles för mycket cringe

            SÅN cringe också! Dansvideon med killen?? Qué???

            Och jag vill inte vara okänslig och hemsk men att skriva ”såhär kan man också hantera ett missfall”, alltså hennes missfall kom dagen hon skulle få mens. Jag förstår att det är tråkigt men det är klart som fan lättare att dansa i det läget, när man inte försökt särskilt länge och missfallet är en vanlig mens, jämfört med när man faktiskt varit GRAVID i veckor och sedan får genomgå den ganska smärtsamma processen att stöta ut fostret. Det bara känns som att hon ska liksom visa alla hur bra hon är, hur bra hon hanterar något så svårt.

            Obs vill såklart understryka att alla missfall kan vara smärtsamma och sorgliga och hemska. Har själv fått missfall (en gång i vecka typ en 11-12 och en gång tre dagar efter att mensen skulle komma)

              Jag blev rentut äcklad av den dansvideon. Ok hon är supernykär och är i knulla-som-kaniner-fasen med sin nya kille men får känslan av att hon vill få honom att stanna kvar hos henne genom att bli gravid?
              Jag kan ha fel men om det inte gått åt helvete om 6 mån med honom så är jag beredd att ändra åsikt. Kanske.
              Har flera vänner (3) som träffat män som de blivit gravid med asfort och ja.. jag hade iaf inte resonerat som de..
              Och nu står de där med unge på armen och inbokade möten med familjerätten.

      Det kallas en kemisk graviditet. När ägget befruktas men fäster inte. Räknas som missfall, väldigt vanligt men man brukar inte märka av det. Dock med Vulverine så la hon upp en bild på ett tydligt negativt test. Hade hon haft ett positivt test hade hon säkert lagt upp det. Liter inte alls på henne.

        Nej, jag litar inte heller på henne. Känns som att hon kan säga lite vad som helst.

      Varför gick jag in på den Instagram profilen? Usch

    YAY!
    Jag har varit så orolig för min kurs som jag går på… men hittills har jag fått högsta betyg på alla uppgifter!! Jag är så glad! Trodde jag skulle bli konstant underkänd.
    😀

    Någon mer som vill dela med sig av något positivt?

      Elektrikern kom idag och satte upp alla dyra italienska lampor idag. Lägenheten är komplett nu en månad efter inflyttningen och fan vad fin den är

        Vad trevligt. 🙂

        Snabbt jobbat med att få lägenheten klar så snabbt!

          Tack! Nyproducerad takvåning med över 3 m i takhöjd och jag har fått välja varenda material. Den är inte så stor och har en ganska minimalistisk stil så det gick rätt snabbt 🙂 Men den är alldeles perfekt för mig.

        Vad för lampor är det?? ?

          Vill också ha tips på italienska lampor!!! Hur kan de alltid vara så magiskt vackra ? vad är det med Italien och lampor?! Miii amore lampousi

      Jag har precis bytt yrke till nånting som för mig är en stor utmaning. Jag trodde när jag började för ett par veckor sen att det skulle bli kaos men det går SÅ bra och jag har fått massor med beröm. Vilket gör underverk för min självkänsla.

      Grattis va kul att det går bra i kursen! Jag själv fick reda på att jag fått min drömpraktik så det är roligt! ???

        Var ska du göra praktik om jag får fråga? 😀

          Jag pluggar Programvaruutveckling ( software engineer) och ska göra praktik som junior software engineer på ett stort IT företag, ska bli såå kul! ? ( pluggar utomlands på engelska det är därför jag skriver min praktik titel på engelska) ?

      Jag kuggade varje tenta förra terminen. Mådde fruktansvärt dåligt pga dödsfall i familjen. Hade 2 tentor kvar som jag skrev i augusti, fick VG på, varav ena med endast ett enda fel. Är så sjukt stolt att jag lyckades med det! 8

      Jag har bytt yrkesinriktning helt och det känns så himlahimla bra! Är så glad att jag 30+ äntligen slutat lyssna på alla som säger att man inte kan.

      Min botoxbehandling har äntligen börjat kicka in och min kroniska huvudvärk börjar äntligen lätta. Känns som att få livet tillbaka ?

    Tandläkare!! Vet ju att ni hänger här.

    – är 6 mm tandfickor katastrof eller nåt man kan ordna? De är så vaga på min mottagning

    – min tandhygienist tycker att jag ska tandtråda från bägge håll två gånger om dagen?? Inte realistiskt? Tandtrådar lite snabbt 5-6 ggr/veckan. Är det ok, handen på hjärtat?

    Kram på er

      Menar inte att kapa din tråd men jag har också några tandläkarfrågor. Har ni börjat bli mer noggranna och strikta på senaste? Har aldrig haft några hål men nu behöver jag tydligen ”laga”/”fylla” flera gropar/hål?

        Cash är svaret.

      Vaa vad menas tandtråda från bägge håll??? Jag kör sån där plackerspinne varje kväll, duger alltså inte detta?!

        Jag skulle säga att om du har 6mm djupa fickor så måste du göra rent med tandtråd varje dag för att det inte ska bli värre och utvecklas till tandlossning. Använd gärna mellanrumsborste och typ munskölj efter lunch så att tänderna får vila i så rent tillstånd som möjligt så många timmar du kan. Alltså undvik småätandet.

        Och det är ju så att folk som alltid haft bra tandhälsa lätt blir bekväma och självklart åldras även tänder och slits på daglig basis. Risken för hål har inte enbart med kosten att göra utan även salivproduktionen som påverkas av exempelvis mediciner och stress samt bakteriefloran vi har i våra munnar. Det är en skam att så många får ex antidepp utskrivet men aldrig informeras om hur det påverkar den orala hälsan, lägg då till en depression som gör att personen inte prioriterar tandvård eller ens den egna borstningen 2 ggr om dagen och konsekvensen blir då både karies och tandlossning. Inte direkt upplyftande för en icke deppig människa

        Tandtråda från bägge håll kan menas att du ska lägga an tråden på båda sidor om tandköttspapillen (trekanten av mjuk vävnad mellan tänderna) och verkligen följa tandens kurvatur så att emaljen hela vägen ned blir mekaniskt rengjord av tandtråden. Att bara köra fram och tillbaka med rak tråd ger inte så mycket rengöring av tandsidan utan tar ju bara bort de resterna som fastnat mellan tändernas kontaktyta

      Du har tandlossningssjukdom i någon fas. Det betyder att du är väldigt känslig för bakteriebeläggningar på tänderna i kombination med att du har en patogen mikroflora och måste hålla plackfritt för att sjukdomen ska börja läka ut. Sjukdomen är kronisk och går i skov. Vid utläkning stannar den upp och om du inte klarar att hålla lika rent drar den igång igen. Sjukdomen är långsam och leder till att benet runt tänderna drar sig undan som svar på inflammationen bakteriebeläggningarna orsakar. Tänderna blir rörliga och lossnar i förtid om sjukdomen lämnas obehandlad.
      Dvs halvdan rengöring 5-6 ggr/v räcker inte för dig.

    Jag vill bara tacka för alla fina kommentarer jag fick igår ang att jag ska lämna min destruktiva redaktion med min sambo ❤ Även om jag inte har någon aning alls om vilka ni är, så känns det jättefint att ni bryr er.

    Jag vet att många har sagt att han verkar svinig, jag har försvarat honom med näbbar och klor. Framställt honom mycket bättre mot hur han egentligen är. Om 3 veckor sitter jag i min egna lägenhet på nästan 80 kvm med mina två katter och förhoppningsvis mår jag lite bättre än vad jag gör nu. Det är målbilden jag har i huvudet när det känns tufft.

    Kram på er, ni är så fina och så värdefulla.
    Glöm aldrig det.

      Hoppas att allt ska gå bra. Så starkt av dig!
      Och så fint att du har kissarna. Min katt hjälpte mig igenom en väldigt jobbig separation efter en destruktiv relation. Kändes inte ensamt att vara hemma och fick inte någon lust att gå ut och dränka mina sorger med fylla och nya killar.

        Tack ❤
        När jag lämnade mitt ex hade vi två katter ihop som egentligen var mina men han vägrade lämna tillbaka dom pga många anledningar. Så nu med mina missar så har jag varit så jävla noga med att dom är mina och han tycker egentligen inte ens om katter.. Så jag vet att jag får med mig dom den här gången och det känns så bra.

      Jag har läst dina inlägg förut men missat det senaste om detta. Vill bara skicka en kram och att du är stark som tar dig därifrån. Allt kommer att bli bättre nu ❤️

        Tack ❤ jag ska göra mitt bästa.

      Jag minns att du skrivit att ni skulle försöka få barn, det lät i din text då inte riktigt som det var något du själva önskade eller längtade till med honom. Glad för din skull att du inte blev gravid med någon du inte vill leva med och mår bättre utan. Kram och styrka till dig!

        Haha ja jag har skrivit saker som inte stämmer heller. Vi försökte faktiskt inte få barn, vilket jag är glad över.

          Varför har du skrivit saker som inte stämmer?

            För att ge ett sken av att förhållandet är så mycket bättre än vad det egentligen är?

            För att jag valde att skapa min egna verklighet istället för skiten jag lever i? Ska jag fortsätta?

      Svarar sent men hoppas du ser! Jag har också levt med en fruktansvärt destruktiv sambo, skyddat honom mot alla som försökt få mig att lämna honom och stannat alldeles för länge. Men för precis en vecka sen fick jag nog och avslutade. Hade föreställt mig att jag skulle må skit och sörja i några månader innan det blev bättre, som jag gjorde när jag gjorde slut med ett tidigare ex. Men vet du, redan efter en vecka känns det så ENORMT mycket bättre. Det känns som att jag har vaknat upp från en dröm och äntligen kan tänka klart igen. Jag kan äntligen sluta göra våld på mig själv för hans skull. Det är en sån LÄTTNAD. Men för att det ska funka tror jag det viktigaste är att absolut inte ha någon kontakt. Blockera överallt om han försöker höra av sig. Stort lycka till, var stolt över dig själv för det är så jävla svårt att gå men så otroligt värt det. ❤️❤️

        Ååååh precis vad jag behövde! Tack!! Jag känner också att det kommer gå fort att komma över, just för att han har varit sånt svin och jag har 0 känslor just nu
        Allt är klart, ska börja köra flyttlådor imorn, chefen vet om det så jag ska förhoppningsvis få så många jobbpass som möjligt. Fyfan va starkt jobbat av dig! Grym är du! ❤

        Och jag lovar att blocka honom överallt.

    Tänkte fria till min kille . Tips på hur man kan göra det ? ^^ ps liten budget så kan inte köpa champage ^^

      Tro han kommer uppskatta en kall öl minst lika mycket?

      Något jag hatar är dessa ^^. Förlåt, men nej.

      Min kille hade sagt ja till vem som helst som hade haft med sig en ask Noblesse… Har din kille något han gillar att äta/göra extra mycket? Ändå mer speciellt att ge honom hans favorit eller hitta på något han genuint uppskattar än något ”generic” lyxigt. 🙂

        Hehe sant ^^ man blir lite blind av alla lyx frierier som syns överallt

          Ja men förstår det, du kommer säkert på något bra! Har du några idéer du funderar över? 😀
          Stort lycka till när du väl tar mot till dig! Så mysig sak att ha att se fram emot, glad för er skull! <3

      Tänk ut något som är speciellt för er och inte något du sett en massa amerikaner göra 🙂

    Tror ni fortfarande att läsare (följare som de kallas numer) kommer fram till Kenza, Blondinbella och gänget för att ta foton tillsammans? Vet att bloggarna blev stannade av följare förr just för att ta foto ihop med dem (och antagligen få autograf?!). Tror ni fortfarande att det kommer fram folk till de stora influenserna på daglig basis?

      Kanske, men i så fall 99% barn.

        Och fulla tjejer på toa på krogen som kommer fram lite för nära och brölar om hur mycket dom ÄLSKADE DIG NÄR JAG VAR TONÅRING

          Haha sant, men Kenza, IL, Forni och det ”äldre gardet” inom bloggvärlden lever ju mer familjeliv än klubbliv nu för tiden så det lär vara sällan

      Ärligt, vem bryr sig!

      Tror deras målgrupper blivit för gamla för sånt nu? Men det händer säkert de som har yngre målgrupper, typ Bianca eller Hanna Friberg

    Tips på goda alkoholfria (non-alcholic) rödviner? Dom jag har testat smakar outspädd svartvinbärssaft. Jag föredrar fylliga viner under höst/vinter halvåret.

      Existerar absolut inte. Satsa på ett bättre alkoholfritt bubbel i så fall. Enda som är drickbart.

      Det finns ett väldigt gott alkoholfritt vitt vin som heter Natureo.

      Tror som ovanstående kommentar att det tyvärr är att ge upp tanken på ett alkoholfritt alternativ som smakar just rödvin – men det finns ju såklart kul alternativ att ersätta rödvinet med. Kan tipsa om Saxhyttegubbens 100% blåbär som säljs på flaskor på systemet. Alkoholfri blåbärsdryck som har samma lite beskhet som rödvin och inte så mycket sötma, passar fint till kött och säkert chark mm, det mesta. Finns garanterat fler liknande såna alternativ ? fråga på systemet – och kanske omfrasera frågan från ”finns det nåt bra alkoholfritt rödvin” till ”vi ska äta x, y, z – finns det några goda alkoholfria drycker att matcha till det?”

        Tack! Ska testa det ?

    Lustigt att philip cohen hyllar märket global i sin senaste matlagningsvideo och säger att han fick sin första kniv som 20åring som sedan hängt med.

    Kan inte se någon global-kniv i någon av hans tidigare videos..

    Mvh jag har inget liv

      Är ju grymmmma dock!

      Han verkar så fejk och elak.. kollade en av hans videor och nej tack…
      Konstigt att han igen blev tillsammans med Bianca just då han skulle starta restaurangen.. det hämtar ju säkert mängder av kunder att Bianca kommer dit nu som då ??‍♀️ sen tröttar han väl snart igen på förhållandet!

        Varför verkar han fejk och elak?
        Förutom att han hittade tillbaka till B i lagom tid för att få massa gratis reklam. Undra om restaurangen hade gått så bra om hon ej gjort reklam.

          Får samma vibbar av honom. Han är så oattraktivt dryg med sin fula Gbg-dialekt och korkade skämt han drar mot henne. Ser inte ett uns kärlek från honom till henne, han är så kall. Och gör man slut 7 ggr på 7 år så finns det ingen äkta kärlek där

    Tror ni att Vivvi Wallin (mammasanningar) får sin hund sponsrad? Hon taggar uppfödaren orimligt mycket.

    Jag är intresserad av att flytta till Umeå, Skellefteå eller Luleå pga att jag är less Stockholm, någon som kan rekommendera någon av städerna?

      Umeå är en underbar stad! Bor i Göteborg och funderar på att flytta dit.

      Luleå är jättetrevligt och trevliga invånare. Fint på sommaren!

      Skellefteå är trevligt på sommaren men annars Umeå.
      Finns mer att göra i Umeå och mer jobb.

        Är Skellefteå bara trevligt på sommaren?

          Jag tycker det ?‍♀️
          Folk är öppnare och det finns mer att göra.

      Umeå är en fantastisk stad verkligen! Mycket att göra, underbar natur nära tillhands och trevliga människor.

      Glöm inte Piteå! Lite mindre men väldigt mysig stad ?

        Just ja, men det är nästan föör litet tror jag ?

      Definitivt Umeå. Luleå är en väldigt omysig stad imo och det blåser alltid

      Skellefteå! Expanderar som tusan nu, men fortfarande en lugn och go stad ? Många jobbmöjligheter

        Ja, det har jag läst om ?

      Jag skulle nog säga att Umeå är trevligast. Umeå är störst med massor av studenter, och erbjuder mer aktiviteter. I Luleå blåser det mycket och Skellefteå är allmänt tråkigt ?‍♀️

    Nån annan som tagit dagen efter-piller och ca 5-6 dagar efteråt fått som graviditetsymtom i form av illamående, molande värk m.m? Det hände nämligen mig och jag var övertygad om att jag var gravid, men ett par veckor senare kom mensen som den skulle. Ska tilläggas att jag tog graviditetstest som jag inbillar mig (?) visade svagt positivt, men med facit i hand måste jag sett fel, eller? Jättekonstigt alltihop iaf.

      Japp, står nog i fass med. Man kan få blödning

      Dagen efter-piller hjälper inte om du redan haft ägglossning den cykeln, så du kan mycket väl ha varit gravid och fått missfall.

        Förtydligande, om du hade oskyddat sex i samband med ägglossning så kan du ha blivit gravid trots akut-ppiller

      Yes varit med om det. Jag var gravid.

    Bor Anna book i lägenhet? Detta var ju 4år sen.
    Alltså… är människan såhär på riktigt eller spelar hon typ, när hon gråter i början på videon? (Syftar på denna videosnutt från när arga snickaren hjälpte henne)
    Sjukt konstig människa, blir typ rädd
    https://youtu.be/dTC8UmWcBfw

      Varför tittar du då om hon är så konstig att du blir rädd??

        Jag har sett att många skrivit om henne, sagt både de ena och det andra som fick mig att kolla in henne på insta, där fick jag uppfattningen om att hon bodde i villa, sen dök denna video upp och jag blev chockad – förstod vad folk menade.
        Har du aldrig kollat på något som chockerad dig?
        Och fortsatt kolla bara för att man inte sett nå likn. Rädd var kanske fel ordval men skrämmande då, skrämmande hur man kan betee sig så.

    Nån här som använder aktivitetsarmband? Tycker ni isf pulsmätning & stegräkning brukar stämma bra?

      Jag har en enklare från fitbit, den stämmer bra!

        Samma här, har fitbit charge 4 och är jättenöjd 🙂 även charge 2 som jag hade innan var jag nöjd med!

      Pulsen vet jag inte… men stegen verkar stämma

      Hade ett från polar, det var jättebra och verkade stämma.

    Jag har problem med att jag typ rodnar/blir röd i ansiktet i helt random situationer som inte ens är särskilt jobbiga. Har väl nån grad av social fobi, men det här kan vara helt harmlösa situationer typ främling frågar vad klockan är, eller om typ kassörskan säger nåt oväntat. Aldrig i jobbsammanhang dock, bara när jag måste vara jag privat. Tips på hur man kan göra? Jävligt täckande foundation? Vad som helst.

      Betablockerare

        Det kan man väl inte ta varje dag?

      Jag har haft samma problem! Har fått fantastisk bukt på det genom att 1) gå i KBT! och 2) använda grön concealer under mitt vanliga smink (lite puder). Funkar helt fantastiskt bra!

      Jag använder den här när jag vill vara säker på att kunna känna mig trygg i att rodnaden inte syns: IsaDora Cover Up Long Wear Cushion Concealer 60 Green Anti Redness 60 Green Anti-Redness.

      Lycka till! ❤️

        Tack så mycket ❤

    Har blivit besatt av bergsklättring. Vill nästan bestiga mount Everest. Vill känna hur de känns att vara så högt upp

      Jag ska gå upp till base camp. Räcker för mig haha.

        På riktigt? Fan va häftigt! Ja att bara ta sig dit är ju ett äventyr ? vilken utsikt

        Va? Vilken dröm!
        När, hur?
        Så nyfiken?

        Berätta mer ??

      När man insett att det är rena rama motorvägen upp där och en massa skräp etc så blir jag inte alls sugen

        Nej vet. De är väl ”gamla” Everest som lockar egentligen. Inte sophögen/toaletten som är nu ?

      Rekommenderar isåfall att ”börja med” Kilimanjaro. Ett fantastiskt äventyr och man behöver inte vara van bergsklättrare men ändå känna sig oövervinnlig när man når toppen!

        Tack. Ska börja med Kebnekajse nästa år så får vi se hur de känns efter de ?

    Hej! Jag hade flyttat runt en del och har nu samlat alla mina grejer på ett ställe. Och nu inser jag att jag har för mycket kläder. Hur går man igenom allt på bästa sätt? Tips?

      Släng det du inte använt senaste typ året, för det första.

        Vissa kläder gillade jag men de var utomlands. Så fick inte använda dem. Tänker mest hur man sorterar. Kanske i olika kategorier? Typ idrottskläder, mjukiskläder, vardagliga etc.? Och sedan minimerar antal i varje kategori :)?

        Men SLÄNG inte kläder, hallå?! Hoppas du bara slarvar med språket. Enormt svek mot planeten att slänga saker bara för att man tröttnat.

        Lämna in dem till stadsmissionen eller dylikt, skänk bort till vänner, vad som helst. Men släng aldrig kläder som fortfarande är fina och hela även om du tröttnat

      Dela dom in fyra högar: sånt du ska behålla, sånt du kan sälja, sånt du kan skänka bort och sånt du ska slänga. Så där brukar jag göra.

        Tack!

      1. Ta ut exakt ALLA kläder och lägg dem i en hög.
      2. Rensa ut allt med hål/fläckar som inte går bort. Finns kanske något du kan laga, men var ärlig med dig själv om du verkligen kommer orka fixa det, om inte, släng.
      3. Släng allt som du rent färgmässigt (kolla färganalys hudton om du vill ha tips) och kläder som inte passar/känns obekväma på kroppen.
      4. Skapa olika typer av outfits så ser du vad du kanske saknar och vad du har alldeles för mycket av.
      5. Häng tillbaka allt alt. vik och lägg i lådor. Jag gillar att färgkoordinera min garderob så det blir enklare att hitta, men hitta ett system som fungerar bäst för dig 🙂

        Snart kommer den. Kommentaren om att ”du är en miljöbov som slänger och bidrar till konsumtionshets och att jorden kommer gå under”. Om 3…….2……..1…….

          Eller så inser folk att man inte menar att slänga i sopporna utan bara slänga iväg dem från sin garderob

        Tack snälla! Jag har en konstig fråga. Men… hur mycket kläder är ok att ha? Typ träningskläder. Det räcker ju med två-tre par byxor, två t-shirtar, två tröjor etc.?

          Beror ju lite på vad för intressen och livstil du lever och försöker eftersträva. Är du en person som tränar mycket passar det ju med flera ombyten medan det räcker med ett par/inga alls om du inte tränar alls. Jag försöker leva minimalistiskt i alla aspekter av mitt liv (det betyder inte att alla lever som nomader haha) så jag har hittat vad som passar för mig genom den vägen. Bara sök på minimalism på youtube om du är intresserad

            Smart! Ska nog fundera på vad som är rimligt just för min livsstil.

          Haha vad som är okej? Så mycket kläder som du vill ha! Det finns inga rätt och fel och folk på bloggbevakning är typ de sista du ska fråga med tanke på hur extrema de är.??

      Man får vara hård mot sig själv. När man tänker ”den här kan jag svepa om mig en kylig sommarkväll när jag sitter och tittar på solnedgången” eller ”tänk om jag ska på fest med tema limegrön, då kan jag ju använda den här”. Nej, kommer inte ske, bort med kläderna!

      Jag brukar fuska lite. Jag är skithård mot mig själv i utrensningen men sen lägger jag de utrensade kläderna i källaren ett tag och känner efter. Har jag inte saknat något donerar jag allt!

        Haha! Det var ett bra tips! Jag kommer nog göra likadant, spara det bortsorterade ett tag och se om jag saknar något. Tror inte ens att jag kommer att minnas vad jag sorterat bort 🙂

    Skulle gärna följa fler som vloggar på Youtube. Tittar i dagsläget typ enbart på Mimi Höglins vloggar, så gärna någon som vloggar i samma stuk som henne. Har någon några bra tips? ❣️

      Elin Kungsman gillar jag! Mimis svägerska Miranda vloggar också men det visste du säkert redan ?

      Helen Torsgården är min favorit. 🙂

        Tycker att hon säljer ut sig mer och mer nu. Hon verkar desperat efter att tjäna mer och mer pengar. Hon är inte alls genuin längre och verkar göra samarbete med allt och alla.

          Vilka videor har du sett tänker jag som känner så ? Sen är det deras jobb.. Klart de ska få in pengar för sitt jobb.

      Emilia Faust!

    Hej!
    Någon här som leasar bil? För/nackdelar? Är ni nöjda? Vad betalar ni/vad har ni för bil? Ångrar ni er och tänker att ”fan vi skulle bara köpt en bil istället!”. Jag är sugen på att leasa bil och min sambo var först peppad men sen skeptisk. Vad tänker ni?

      Ja. Priset beror ju på både modell och miltal, men jag har en liten bil och 1500 mil/år och betalar ca 2800/mån. Alltså utan försäkring och skatt, men man behöver ju bara halvförsäkring. Är supernöjd! För det första så är ju bilen helt ny så man slipper slitage som ska repareras. Och så är det ju en trygghet kan jag känna, att veta sin månadskostnad för bilen. Och så slipper man tänka på försäljning om några år, utan när avtalet går ut är det bara att lämna tillbaks. Man förlorar alltid pengar på bilar vare sig man köper eller leasar, så jag ser det som en mindre fråga.

        Håller med i allt, plus att man inte behöver lägga ut massa pengar i handpenning. Du går i stort plus minus noll på leasing men du har ”mer pengar på banken”.
        Jag är supernöjd med att leasa och kommer snart byta till min tredje.

        Får man köra hur mycket som helst eller är det något max milantal som ingår i leasingavtalet? Det var väl något år sedan som det pratades om det på nyheterna att många fick betala extra för de kört för mycket med bilen och det var en kostnad de inte räknat med. Jag skulle vilja ha leasingbil, därför frågar jag ?

          Standarden brukar vara 1500 mil per år. Vissa har att man kan ha mer men då kostar det mer i månaden också såklart. Jag leasar min första bil nu (Toyota Yaris, har haft i 2 år och betalar ca 2500 inkl försäkring och vinterdäck exkl skatt) och har kommit upp i knappa 900 mil på 2 år hehe .. Mindre körning i Corona-tider i och med att jag har jobbat hemma mer än innan vilket spelat in såklart men hade nog aldrig kommit upp i 1500 ändå. Väldigt bekvämt och speciellt när man inte kan bilar är det skönt att allt ingår och att den inte är/kommer bli så gammal att den kan gå sönder lite närsomhelst!

      Jag leasar, har gjort det i snart 6 år. Så är inne på bil nr 2. Betalar ca 3500 för en SEAT leon. Grundavtalet ligger alltid på 1500 mil per år. Jag har höjt min till 2000 mil per år så det kostar såklart lite mer. Men det är ca det jag reser för per år, då jag pendlar till ch från jobbet 8 mil per dag.
      Det är mest lönsamt med leasing om man inte kör så fruktansvärt mycket per år, praktiskt med försäkring och att service (ofta) ingår i summan man betalar för bilen.
      Så länge man lämnar tillbaka den i godkänt skick och med normalt slitage så blir det inga merkostnader därefter.
      Nackdelen: jag saknar min första bil, hade inte råd att köpa loss den. Och det kan vara jobbigt att spara pengar till kontantinsats på bilen samtidigt som man redan betalar för den varje månad. Det kan bli dyrt om man råkat skada bilen och måste åtgärdas innan återlämning.
      Fördelar: man får köra en ny bil som nästan garanterat inte krånglar de första 3 åren, bra försäkring som ingår, service som ingår

    Mona tycker igen att hon är sååååååå snäll människa och att det är inget självgodhet i det eftersom hon är en snäll människa. Typ så går hennes resonemang (lyckas inte länka det, sorry!). Alltid när hon proklamerar sin snällhet och godhet tänker jag på Fitterbittan…

      Och jag på alla hon hänger ut så fort hon inte blir nöjd med ”servicen”, bl a äldsta dotterns läkare. Fast enligt henne själv är det varje gång första gången hon hänger ut någon. Så självgod människa…

        Ja, hon är enastående självgod. Riktigt obehaglig.

      Alltid när jag ser den här typen av kommentarer börjar jag nynna på ”skvallerbytta bing bång…”

      Vet inte riktigt varför, det sker bara automatiskt.

    Funderar på att köpa ett Airwrap-set från Dyson. Någon som har det och tycker det är värt pengarna?

      Har inte detta men andra dyson produkter. Dyson är väldigt dyrt men år andra sidan får du vad du betalar för. Extremt bra kvalitet, produkterna är toppklass. Om du vet att det är något du behöver och kommer använda tror jag absolut att det är värt pengarna. Har bla deras hårfön och tycker den är 100 ggr bättre än andra, håret blir torrt på nolltid och du bränner inte hårbotten osv. Så i detta fall skulle jag säga att om du använder liknande produkter ofta och vill ersätta dem så tror jag det är värt det, däremot om du bara ”vill testa” och se om du gillar/orkar styla håret skulle jag välja billigare och sen uppgradera om du håller i det.

    Majk, hette du det, du som hittade hjärtan i din mans mobil från hans kollega? Hur gick det för dig? Tänker på dig till och från ♥️

      Undrar också ?

      Oj jag blir lite rörd över att ni är så fina ❤️ just nu är livet rätt bra trots att allt är lite rörigt, vi ska sälja vårt hus och letar samtidigt nytt och jag flyttar lite fram och tillbaka för att barnen ska få bo kvar tills jag hittar något. Jag har släppt besvikelsen och ilskan över vad han gjort och försöker se framåt istället.
      I samma veva som allt hände hörde mitt ex av sig (vi har inte pratat på säkert 10 år), han har varit ett fantastiskt stöd under sommaren och hjälp mig med allt jag behövt hjälp med. Vi har börjat dejta lite men går väldigt långsamt fram, men det känns bra och jag mår efter allt som hänt väldigt bra ❤️

        Åh vad härligt att höra att du bestämde dig för en förändring och bottnade i att du förtjänar bättre! Toppen att du hittat stöd och bekräftelse från någon du känner och är trygg med i den turbulenta tiden. All lycka till dig!

        Dethär glädjer mig att höra. Heja dig! ?

    Varför faller man alltid för fel killar? Och hur ska man göra för att bli mindre analyserande?
    Skrivit med en underbar kille i över ett är, aldrig sets då han är bla blyg. Men idag tyckte han att jag skulle glömma han då jag är analyserande men fan tycker ju om han sjukt mycket ???

      Vad är det han inte gillar med att du är analyserande? Om du kan ge något exempel ?

      Honom.

      Alltså, du borde gett upp för länge sen, 1 år utan att ses?? Är man så sjukt blyg har man stora problem och behöver hjälp, väldigt svårt att få till ett förhållande då. Och sen har han mage att klaga på DIG?? Hahaha. Ingen förlust alltså…

      Men omg move on.

      Oftast folk med dåligt självförtroende som ”alltid faller för fel killar”. En, två ggr, fine. Men alltid? Nej nått stämmer inte

        Nja inte självförtroende men någon form av anknytningsmönster som inte är helt 100.

    Sjuksköterskor- vad tjänar ni?

      I Norge – 1 000 000 kr ca.

      För lite . Som nyutexaminerad 27500:-, får ut strax över 20.. efter ett år och en lönerevision 28200:-. Märker ingen skillnad typ. Jobbar inom region skåne

        29550 efter fyra år. I Region Skåne som är sämst på löner! Fick 750 kr senaste lönerevisionen och då har jag jobbat uteslutande med covidpatienter, offrat hela mitt privatliv för jobbet etc. Stort tack för 750 spänn ?

      34 000

      30400kr

    Hur bygger man upp nya vänskaper?
    Jag har ett par nära och goda vänner i dagsläget men jag känner att vi glidit ifrån varann på senaste tiden. Dom verkar inte ha samma möjlighet till att umgås längre och jag känner mig många gånger väldigt ensam. Har försökt på jobbet vid flera tillfällen men det blir aldrig av att man ses. Festar inte och har inga direkta intressen utanför hemmet. Appar finns men jag vet inte, finns det någon här som lyckats på dessa?

      Hade så gärna träffat dig men bor i en liten håla ?

        Sofia! Dig vill jag typ bli cybervän med. (Jag, endotjejen ?❤️)

          Du är varmt välkommen att bli min vän, mitt namn länkar till min fotoinsta ??

        Men söta du vad glad jag blev av din kommentar ? vi kanske inte har möjlighet att träffas här och nu men jag tar mer än gärna upp någon slags kontakt om du skulle vilja? Att bara kunna prata med någon gör väldigt mycket.

          Absolut, vad kul! ? Mitt namn länkar till min Instagram så du kan ta kontakt med mig där ?

      Hur har du försökt på jobbet? Bara pratat om det? Är ju sånt man säger för att vara trevlig, typ som när man stöter på en gammal vän och avslutar med ”Vi får ses snart”. Ordna upp någonting och bjud in personer. ? Fika, aw eller liknande. Något som är fast bestämt som de sen måste tacka ja eller nej till, så det inte blir hängande i luften att man säger att man ska hitta på något någon gång men så blir det aldrig av. Jag brukar bjuda hem på middag när jag vill lära känna någon bättre, typ tjejmiddag med några stycken.

        Bra tips att styra upp en träff med de på jobbet ordentligt. Då märker du också av lite vilka som är sugna på att ses och du kan fokusera mer på dem än de som har fullt upp.

        Jag skulle också försöka prova på lite nya aktiviteter på fritiden, kan vara kurser, träning, volontärarbete etc. Kolla upp vad som finns och vad som verkar intressant, du behöver ju inte vara speciellt intresserad innan. Sen kollar du om du kan prova på en session/lektion för att känna av stämningen lite, om det är folk du skulle kunna umgås med. Är det en kurs i franska, föreslå att bi går och ser en film på franska ihop etc och sen bygger du från det. Tar lite tid men folk som går kurser och liknande är ofta folk som är öppna för nya kontakter.

        Annars rent allmänt så var intresserad av andra människor och var snäll och se vart det leder. Menar inte att du inte är det nu men att liksom fundera lite extra. Notera vad som händer i folks liv och uppmärksamma det, låna ut en bok, köp en liten present, erbjud dig att hjälpa till att rasta hunden eller flytthjälp osv.

        Väldigt bra och tänkvärda tips! Jag kan medge att jag har problem att höra av mig till både vänner och att sträcka ut en hand till kollegor/personer jag gärna lär känna bättre. Är rädd för att vara ”påträngande” och att få ett nej. Min självkänsla är kass och tar saker för personligt, min hjärna intalar mig ofta att det är något fel på mig om personen ifråga inte har tid att ses när jag hade hoppats. Försöker jobba bort detta genom att utsätta mig för situationer där jag inte hinner överanalysera vad svaret blir utan mer bara chansa och fråga och låta svaret bli vad det blir! Ska absolut ta till mig av dina tips, att komma med förslag om en aktivitet och vid ett specifikt tillfälle istället för att lämna det helt öppet. Och att börja med någon slags aktivitet där man får möjligheten att träffa nytt folk. Är sugen på testa boxning..Får se om jag vågar mig till en lokal för att testa ?

          Det skulle kunna vara jag som skrivit detta?

    Jag har en vän som vart min bästa vän senaste 17 åren. Vi har alltid pratat om allt, vart som syskon, ibäand vart arga och ibland svartsjuka på varandra (när vi var små), men vi har alltid pratat om precis allt vi känner och har en extremt djup relation. Nu är det så att jag är gravid och hon håller på med ivf. Helt plötsligt tackar hon nej till alla inbjudningar och hör knappt av sig till mig. Jag gissar att det är jobbigt för henne att jag är
    Gravid, men det gör så ont att hon inte säger set till mig. Jag går i ovisshet om varför hon backar när vi alltid vart närmst av alla.

    Blir så himla ledsen av situationen och jag vill inte riktigt ta upp det för jag vet hur känsligt det här med ivf är för henne.

    Vet inte vad ja vill med detta, mest att ja saknar min bästis 🙁

      Ja det är troligen jobbigt att du är gravid men själva ”kampen” med ivf är också väldigt jobbig och tar mycket energi. Alla jag känner som gjort den resan blev mer isolerade under tiden, utan att någon av oss vänner var gravida då. Som hennes vän kan du ju bara fråga henne hur hon mår. Visa intresse och visa att du finns där om hon behöver stöd.

        Tack för din input. Har inte tänkt på att det år så energikrävande faktiskt, så tack för det.

        Har frågat väldigt mycket och erbjudit mig o prata (som vi ofta gör) men hon vill inte så nu har ja gett henne lite space de senaste tiden. Jag vill så gärna finnas där.

        Det som gör ont tror jag är att hon öndå träffar många andra vänner som ja vet att hon inte är lila nära. Och det är ju självklart ok, hon ska göra det hon orkar och vill för stunden. Men de är så tufft o känna sig utesluten 🙁

          Jag tror bara du måste försöka ändra tankesätt. Du är inte utesluten för att du gjort något fel eller för att du inte är omtyckt, det är hon som tar avstånd för att klara av dagarna, elelr för att hon inte vet hur hon ska vara en bra vän eftersom känslorna tar över

          Du går ju inte ”i ovisshet” om varför hon backar, hon backar ju för att du är gravid och hon inte kan bli det

            Tack för dina ord. Skönt att få någon annans input på det hela❤️ Ska absolut försöka tänka så

        Vad är det som är energikrävande? Känslomässigt eller processen i sig? Tänkte om du kan vara mer konkret.

      Alltså förstår dig. Men IVF är så jävla tungt med hormoner och det psykiska.

      Jag är ”din vän” som står i ivf-kö.

      Mina gravida vänner har pratat normalt, utan att nämna nåt om graviditeten och jag har sagt att jag inte vill prata om min situation förrän jag själv isf tar upp det.

      Om jag va din vän, skulle jag bli jätteglad om du hörde av dig bara för att kolla läget. Nämn inte foglossning om du har ont, säg att du har ont i ryggen tex. Nämn inte barnmorska eller amning eller annat graviditetsrelaterat förrän du vet var hon står.

      Kontakta henne. Hon saknar förmodligen dug med, och går säkert igenom ett helvete iom ivf ❤️

      Vill du inte bara fråga henne? Och kanske berätta ärligt hur du känner. Så kanske hon också kommer att öppna upp.

    Blir tokig

    Skulle haft min mens i tis/onsdag. Ingen mens än. Tog ett test idag, visade Ej gravid ( clearblue)
    Vi försöker bli gravida och hade samlag runt ägglossning sist.
    Kan man ändå vara gravid fast testet idag visade negativt?
    Är det bäst att ta med morgonurin?
    Vilka grav tester är de bästa?

    Min och sambons högsta dröm är att få bli en liten familj

      Aldrig fått negativt och det sedan visat positivt tyvärr.. Är det negativt så är det nog så. Clearblues digitala är de absolut bästa testen. Alla test ska tas med morgonurin!
      Ibland är mensen ens värsta fiende och skippar några dagar eller skippas helt fastän det inte är något. Bästa med att vara kvinna antar jag.. not.
      Önskar dig lycka till ❤️

        Stort tack för svar, då kanske mensen kommer om några dagar eller hoppar över en månad.
        Tänkte ifall jag tog för tidigt och inte med morgonurin?
        Ja mensen / utebliven mens kan göra en tokig.
        Men får försöka igen.
        Tack för svar ♥️

          Jag fick negativt flera gånger med clearblue , tog tredje testet innan det tillslut visade positivt tror jag.

          Efter det litar jag inte på ett test. Kommer definitivt ta flera med långt tids mellanrum för att vara säker.

      Sannolikheten för positivt test är liten, men ta ett nytt om några dagar om mensen inte kommit.

      Jag var gravid men testet visade negativt. Mensen uteblev och jag gjorde ett nytt test några veckor senare som var positivt.
      Vet dock inte om något test är bättre än andra. Jag håller mina tummar att ni snart blir en familj ❤️

        ♥️♥️

      Finns ju två alternativ. Antingen känner kroppen av att du hoppas på graviditet så du stressar upp kroppen och då skjuts mensen fram.

      Eller så är du gravid men det hormonet inte är tillräckligt starkt än.

      Försök slappna av och se, jag brukar tänka ”är mensen en vecka sen, då testar jag”. 3-4 dagar är helt normalt att den är sen ???

      Hoppas på en graviditet för er Om det ör det ni önskar ??

        Tack för svar, ska försöka slappna av och är mensen över en vecka sen så gör jag ett nytt test. Tack alla för er stöttning ♥️

          Din mens är inte sen, din ägglossning har skett senare än vad du tror

            Så är det nog, min mens kom nu morgonen ??
            Men bara att försöka igen ?♥️

    Har tyvärr fått kliande hud. Aldrig haft det tidigare. Vet någon en bra kräm från apoteket? Jag köpte en dyr sån man sprutar på men inte nöjd med den. Den återfuktar för lite. Det gäller kropoen ej ansikte. Så rädd det är något invärtes fel.

      Har du provat Helosan? Min hy torkar lätt ut, men blir väldigt återfuktad av helosan. Använder dock inte så ofta men pga jobb inom vården och handsprit så går det snabbare nu för tiden.

      Kan vara candida-överväxt. Äter du mkt socker?

      Kan även vara leverproblem. Jag fick en enorm klåda efter en virusinfektion som satte sig på levern. Har du nyligen varit krasslig eller druckit nycket alkohol/fet mat?

    Hjälp blir tokig

    Min mens skulle kommit tisdag/onsdag men inte kommit än.
    Gjorde ett test ikväll som visade negativt?
    Kan det ändå vara så att man är gravid?
    Ska jag vänta några dagar att ta ett test?
    Är morgonurin det bästa ?
    Vilka tester är de bästa?
    Min och sambons högsta dröm är att bli en liten familj .

    Min bebis är en månad och fortfarande namnlös, behöver tips på namn som passar med storasyster Milou ?

      Har bebisen ett kön?

      Tintin?

        Oj, snacka om att jag var tvåa på den bollen ??

      Lo

      Tintin ?

      Mariana= tjej johannes=kille

      Elise
      Elliott
      Julian
      Billie/Billy
      Juni
      Hedda
      Theodor/Theodora

    Ni som gjort bröstförstoring, se hit! 🙂

    – Bästa kliniken i Stockholm?
    – Ni som skaffade implantat innan graviditet och amning, påverkade det något tyckte ni?
    – Ni som är små och smala och skaffade ganska stora – var det svårt att hitta kläder som passade?
    – Bemöttes ni annorlunda när folk fick reda på att ni opererat brösten?

      Säger bara patrik höijer på nordiska kliniken ?? Är så nöjd!

        Håller helt med. Patrik på Nordiska 🙂

          Haha wtf… har också fixat mina hos Patrik ? han är såååå bra

    När jag kokar ägg så går typ 10% av äggen sönder i skalet och läcker ut en massa äggvita i vattnet.

    Något bra sätt att hindra detta?

      Salt i vattnet

      Vattnet får inte räcka äggen helt, då studsar äggen och går sönder i kastrullen.

      Lägger du i dem i kallt vatten eller när vattnet kokat upp? Lägger man dem i kokande vatten så spricker de lätt.

      Du har för hög värme tänker jag..

      Bikarbonat/bakpulver och salt ??

      Använda en äggpickare.

      Äggkokare! Det bästa jag har i mitt kök, perfekta ägg varje gång! Och inte går de sönder heller??

      Lägger du ner ägg i kokande vatten eller kokar du upp vattnet med äggen i från början? Om du lägger ägg i kokande vatten är det viktigt att de inte är kylskåpskalla, då spricker de.

    Jag är nyfiken på LD:s nya situation som separerad. De har ju två bostäder så jag antar de tänker alternera mellan Söder och villan, och barnen bor permanent i villan? Eller vad tror ni?

      Undrar också!

      Vet vi att dem de facto har separerat?

        Han är på tinder och hon… umgås med en man.

          Vem är mannen? Karatetränaren eller?

          Vaa jag följer henne ganska aktivt men har helt missat detta. När hände detta typ? När har hon umgåtts med denna man?

            Det gör hon inte, folk här har hittat på att hon skulle vara kär i sina barns karatetränare för att han har synts på hennes story ?

              Hon umgås med honom.

          Källa?9

    FRISÖR, HJÄLP!!!
    Jag blir inte klok på mitt hår, jag har självfall, axellångt hår och får inte ut håret längre, det känns som det konstant går av, är torrt och allmänt risigt.. jag slingor det 2 gånger om året, använder regelbundet olaplex en 0-7, varje dusch, även ibland revlon magnetic.. som utrednsning..men det hjälper inte, vad ska jag göra med mitt hår? Vi flyttade till hus med egen brunn för ca 10 år sedan, då hade jag långt fint hår, nu två barn senare är det skit, yngsta är 6 år, är det egen brunnen som gör detta eller vad är det för fel? Tips mottages GÄRNA på hur jag ska få ut mitt svall igen, har håret oftast uppsatt i toffs, så mina polisonger går av också såklart, även att jag bara använder stora hårband i tyg..

      Jag är ingen frisör men – ja det kan vara brunnen som orsakar problemen för dig. Det finns något som heter Nioxin som ska vara väldigt bra och hjälpsamt mot bland annat håravfall: https://www.nioxin.com/en-US

      För det första, ta inga hår tillskott! Finns inte ett enda som fungerar så slösa inte dina pengar. Säger det direkt för det är det vanligaste tipset man brukar få av välmenande kompisar.

      Till en början är det jätte svårt att säga exakt vad som är problemet för dig utan att kunna se håret och veta dina vanor. Vad betyder självfall för dig? Är det vågigt eller smått lockigt?

      Generella tips för att förbättra dom hårkvalitet:
      -Se över din vardagliga kost, får du i dig tillräckligt av alla vitaminer och mineraler?
      -Välj bra hårprodukter, halva jobbet ligger där. Schampo med så lite sulfater som möjligt, speciellt schampo för lockigt hår om du har det. Maria Nila, Redken och Lanza är generellt bra för vanligt hår. Kevin Murphy och Living Proof för lockigt hår.
      -Se över dina hår rutiner, använd inte vanliga borstar utan tangle tweezer eller en kam och kamma bara håret när det är blött eller fuktigt (=mindre slitage).
      -Undvik värmetänger och använd kall luft på fönen
      -Sov med en löst flätad fläta för att undvika slitage
      -Hur är din generella hälsa, hormonrubbningar, stress osv kan påverka håret.
      -Har du testat balsam metoden (den riktiga, prova att googla och välj mer seriös källa än Aftonbladet)
      -Bygg upp ett motstånd mot fett hår och tvätta håret mer sällan

      Det vanligaste är att man inte riktigt tar hand om håret även om man tror det. Tex använder schampo man kan köpa på Ica men sen slänger på en olaplex och tror att det ska lösa problemet.

      Sen skulle jag nästan våga gissa på att det du kallar självfall egentligen räknas som lätt lockigt hår. Om så är fallet så är din hårvård viktigare än för någon annan. Lockigt hår är betydligt mycket mer torrare än andra hårtyper och behöver väldigt specifika produkter, samt fler, och en noggrann rutin – om målet är att ha långt fint svallande hår.
      Mvh frisören

        Glömde skriva att jag har väldigt svårt att tro att det är din brunn som är bekymret, om det inte är så att du också har hudbesvär och andra åkommor från just vattnet?
        Sen är det bra att undvika att ha håret uppe mycket då det är väldigt slitsamt. Du kan välja en snällare tofs, tex de som ser lite ut som en gammal telefon sladd. Hoppas du förstår vad jag menar
        /frisören

    Hur vet man om man har en ätstörning?

    Jag kräks inte och inte heller hetsäter, däremot har jag daglig ångest över vad jag äter och är livrädd för att bli tjock.

    Jag har gått ner 6 kilo senaste tiden, räknar kalorier och ligger på dagligt underskott. De dagar jag ätit mer än jag fått så har jag total ångest.

    Alla säger att jag blivit så fin i kroppen vilket jag också tycker men är så rädd att det kommer att tippa över och att jag inte får kontroll över detta.

    Någon som känner igen sig?

      Bör tilläggas att jag haft det såhär i större delen av mitt liv. Jag har i perioder svultit mig.

      Det låter absolut som ätstörningar eller iallafall tendenser till det. Du bör ta kontakt med någon och prata om detta. Det är inte värt att sjunka ännu djupare ner i träsket. Kram på dig ?

      Om du har daglig ångest över vad du äter så har du definitivt en ätstörning <3 finns det någon du kan prata med om det?

        Ja, jag har vänner jag litar på. De skulle aldrig döma och de vet redan hur jag fungerar men skäms samtidigt över det.

      Låter som mig år 2012.
      Av all välmening skriver jag detta. Sök hjälp nu och vänta inte.
      Min ätstörning tog 6 år av mitt liv. Idag har jag vissa tankar kvar och vissa situationer som triggar mig men jag kan hantera det. Tack vare att jag sökte hjälp. Alldeles för sent men jag fick mitt liv tillbaka.

      Ta hand om dig ❤️

        Tack för svar ♥️ jag var 12 år när jag började att äcklas av viss mat.. Nu är jag strax över 40 och har levt med detta väldigt länge. Vet att så fort jag ställer mig på löpbandet kommer tankarna upp och om efter jag ätit onyttigt mår jag inte alls bra. Frågan är bara var man börjar…

          Jag gick i kbt för att lära mig att hantera känslorna kring mat och träning. Det kanske låter lättare sagt än gjort men för mig funkade det. Att lära mig strategier för att inte agera på känslorna som uppkom.
          Det är väldigt väldigt många år som du behövt leva med dessa tankar men samtidigt har du såå otroligt många år kvar ❤️
          Ta kontakt men din vårdcentral, berätta om din problematik så kommer de hjälpa dig. Om personen du blir tilldelad inte känns rätt, byt då!

          Lycka till och glöm inte, det kan bara bli bättre från nu! ?

      Jag känner igen mig men eftersom jag har sån otrolig spyfobi så kan jag inte tippa över. Rädslan för att spy är liksom värre än rädslan för att bli tjock.

      Men jag tänker konstant på vad jag äter och jag har jättemycket ångest över att jag inte kan träna det jag vill träna atm. För min ätstörning är hetsträning.

    Jag minns det som igår när min pappa ropade på mig och min syster (8 och 10 år gamla) och bad oss komma ner till tv den 11 september. ”Det som sker på tv nu kommer påverka världen för all framtid”. Vila i frid alla omkomna under attackerna och alla tankar till de människor som minst ett anhörig den dagen ❤️

    Irriterade mig på Elsa Billgrens inlägg där hon hyllar ekologisk mat och beskriver romantiserat hur bra djuren har det när det inte är någon större skillnad mot konventionell uppfödning, det är t.ex. samma snabbväxande hönsraser, tuppkycklingarna dödas direkt och de lever 3000 individer tillsammans när det naturliga är cirka 10-12 stycken. Trött på att eko framställs som något bra och att vad som helst som är eko kan man förtära med gott samvete.

      Du kanske ska satsa på politikerna ist för enskild individ. Elsa är inte den som bestämmer vad eko ska innebära för djurhållningen.

    Hej, vi ska, inom en snar framtid, flytta till Tallkrogen i Stockholm. Jag undrar därför om någon här har erfarenhet av förskolor i eller i närheten av Tallkrogen, vilka är bra, vilka ska man undvika osv

    Tack ☺️

      Åå vad kul är själv uppvuxen där!! Världens mysigaste område! Jag och min bror gick båda solrosen (vi är dock 21 och 17 så var ju ett riktigt bra tag sen). Mina föräldrar har två grannar med barn och bägge grannarnas barn går på hinden och de är väldigt nöjda, det är även en väldigt liten förskola. Vet att många i personalen som jag hade på solrosen jobbar kvar och de alla har endast haft positivt att säga om sin arbetsplats när jag eller mina föräldrar sprungit in på dem och småpratat. Solrosen har väldigt stor gård med mycket grönska vilket jag kommer ihåg var väldigt kul som barn.
      Hoppas iallafall ni kommer att trivas hur som helst <3 vill verkligen kunna flytta tillbaka i framtiden då jag trivts något enormt. 🙂

    Jag brukar inte kolla på mainstream tv men i år ser jag fram emot aå mycket bättre, verkar vara ett intressant gäng som ska vara med. Peter Jöback verkar så himla ödmjuk, såg honom på tv4morgon, men den där Maxida, hur kan hon vara så blank?

    Idag sade maken upp sig från sitt jobb pga vantrivsel och jag står som ensam familjeförsörjare. Känns väldigt pirrigt och lite läskigt. Jag är höggravid och väntas föda i dagarna, så han kommer ta hela föräldraledigheten. Någon mer som också försörjer hela hushållet själv?

      Var han tvungen göra det precis nu?? Säga upp sig innan han fått ett nytt jobb….

        Ja, alternativet är att han jobbar minst 80-timmarsveckor och nästan aldrig är hemma (han måste byta bransch för att få normala arbetstider). Vi klarar oss bra på min lön + hans föräldrapenning, och jag ser hellre att han slutar jobba än härdar ut och riskerar både sin psykiska och fysiska hälsa . Timingen är ju inte perfekt men det har blivit väsentligt sämre arbetsvillkor under senaste tiden.

      Heja heja! Vi har en bebis som är 7 månader och vår situation såg ut precis som er. Jag jobbar delvis
      och min man är föräldraledig. Det går skitbra! Livet är för kort för att gå runt och ha det piss. Lycka till, det kommer att blir toppenbra!

    Jag har brunt hår (färgat) som drar mot orange, så skulle behöva använda silverschampoo tror jag. Men det känns som att alla är för blondiner? Vilken använder brunhåriga?

      Satsa på en färgbomb istället. Silverschampo funkar bara för väldigt ljust hår med gula toner

      Redkens blå schampoo!

      Redken Brownlights eller Matrix Brass Off, dessutom kan Cool Cream från Maria Nila funka och hjälper inget av detta behöver du lägga en toning som är något mörkare med blåa och/eller gröna toner i – fråga en frisör du litar på!

    Om ni hade mått dåligt och haft ångest och er partner ändå gått och träffat vänner istället för att finnas där och trösta er. Hur hade ni känt?

      Generellt tycker jag det där är oacceptabelt. Är man tillsammans så ska man finnas där för varandra. Psykisk ohälsa ska också tas på allvar. Te.x. hade många inte tvekat att stanna hemma med partner om denna har hjärnskakning eller hur? Ja då bör samma gälla för psykisk ohälsa…
      Men det finns också vissa specialfall… Tänker på en vän jag hade för några år sedan. Hon var otroligt svartsjuk av sig och så fort hennes pojkvän skulle träffa vänner över en öl så fick hon alltid enorm ångest och bönade om att han skulle stanna hemma med henne istället. Det blev då en destruktiv relation där han distanserade sig från vänner medan hon ”utnyttjade” ångesten för att kontrollera honom. (Relationne tog slut och så sökte hon äntligen terapi som tur är)… Så ja, allt är från fall till fall.

      Inte så bra…

      Hade 150% låtit honom om han velat. Han har ett eget liv och det bästa för dig är en god natts sömn och typ en rolig film/podd whatever. Har brutal jävla dödsångest extremt ofta och tänker att självmord är min enda utväg men skulle aldrig pajja min sambos dag/kväll för det.

      Om det händer ständigt är det ju ett problem men samtidigt så känner jag att man måste ju få leva sitt egna liv också. Kanske skulle kunna gå att kompromissa att stanna med dig en stund men sedan gå ut och träffa vänner? Man har ju ett eget ansvar över sitt eget mående också. Ja jag lider själv av psykisk ohälsa men har insett att jag har makten att förändra det och ibland får man bara lita på sig själv och ta tag i det själv och inte förlita sig på alla andra och att alla andra ska få en att må bra. Jag hoppas du mår bättre nu ❤

      Beror på om det är en tillfällig period. Är det just ikväll och något speciellt som hänt så hade jag blivit ledsen. Har det pågått en längre period, nej. Man måste ta hand om sig själv för att orka ta hand om andra. Tycker ockås det har betydelse om träffen med vänner var bestämd sedan innan eller ej.

      Alltså beror väl på. Tycker inte man kan tvinga nån stanna hemma, han behöver ju sitt med.

      Jag tycker det beror på. Är det så hela tiden och han oftast stannar hemma för det så förstår jag att han gick denna gång. Men är det en engångsgrej så borde han stannat hemma med dig.

      Samt så beror det på om du bad honom stanna hemma eller inte.

    Igår natt såg jag en bekants fästmän stå och hångla upp en tjej som inte var hon

      Du skulle gått fram och frågat hur det var med hans fästmö framför denna tjej….

      De kanske har gjort slut? Om inte – få henne att bli medveten om detta på ett eller annat sätt snälla. Jag var tjejen alla tyckte synd om länge utan att veta det är hemskt..

      Snälla berätta för henne om det du såg!! Hade en kollega där alla förutom hon själv visste att hennes man var otrogen titt som tätt. Vet att det för henne blev en extra smärta förutom otroheten att få reda på att så många visste men inte sa något.

        Fast anledningen till att folk ibland inte säger nånting är för att kära kvinnor ibland beter sig som idioter. Först kanske de tror man hittar på, sen tror de man vill ha mannen eller är avundsjuk (haha) och gud vet vad. Hände två st i min tjejgrupp, ena tjejens man var otrogen och min andra kompis som är en ängel och själv är lyckligt gift sa det till den andra kompisen och det var början på ett helvete. Han nekade och påstod att den andra kompisen bara ville förstöra pga av avund (vilket är komiskt då det verkligen inte finns något att vara avundsjuk på, och denna tjej har typ världens bästa man och liv med). Det höll på så ett tag tills den här kompisen hittade massa sexvideos som hennes man gjort med andra tjejer. Vi bröt kontakten med henne allihopa då sättet hon betedde sig på mot vår ärliga vän efter så många års vänskap var helt sjuk. Tycker inte synd om henne alls.

    Ni som är i kanske lite länge relationer, gillar ni, handen på hjärtat er partners föräldrar? Jag försöker och vill verkligen gilla min killes mamma men gud vad svårt jag har för henne! Mest för att hon är världens energitjuv som alltid får en att känna sig underlägsen och dum i alla situationer. Vill ha en bra relation med henne men mår typ skit varje gång vi träffats.

      Varför måste du gilla henne?
      Väx upp, lev ditt liv.

      Har precis samma problem. Hanterar det genom att inte ta åt mig av något hon säger.

      Jag älskar min svärmor. Jag gillar inte allt hon gör men hon är väldigt hjälpsam och lägger sig inte i allt för mycket i vår barnuppfostran. Min mor däremot. Men hon har varit svårt psykiskt sjuk och är delvis väldigt speciell. Men min sambo accepterar och tolererar henne, vilket jag uppskattar eftersom jag vet om hennes tillkortakommanden.

      Min man kommer från en annan kultur och i början när jag var ovan vid den och eftersom hans mamma pratar ytterst lite svenska så var jag väldigt obekväm i hennes sällskap. Nu några år senare när jag kommit in i deras familj, fått förståelse för kulturen och delvis lärt mig språket och hans mammas svenska har blivit bättre så älskar jag henne! Vilken kvinna och vilket liv hon har levt. Hon är otroligt varm, snäll och hjälpsam. Lägger sig inte i vår barnuppfostran trots att den skiljer sig från hennes utan bara älskar våra barn villkorslöst. Uppskattar henne så mycket. Inser nu att jag verkligen borde säga detta till henne. Tack för påminnelsen!

      Älskar min svärmor, men inte min svärfar. Försöker att vara vänlig och trevlig när vi ses ändå eftersom att svärfar ändå är farfar till mina barn och jag vill inte att de ska hysa agg mot honom. Varför jag inte gillar honom är bara för vi är för olika typer av människor, är säkert inget ”fel” på honom egentligen liksom.

    Är över 35år, har två barn men är emellanåt sjukt sugen på en tredje. Hur hade ni andra resonerat?

      Om jag var i din ålder och var sugen hade jag nog kört ☺️ Vem vet hur många chanser till man får liksom. Alla goda ting är tre som man säger!

      Skaffat en tredje såklart! ❤️

    Bästa dejtingsidan? Min vän som är singel behöver lite tips och jag har ingen koll på vilka sidor som är bäst.

    Vilka sidor/appar kan jag tipsa honom om (förutom Tinder och match.com)
    Har ni någon koll?

    Någon som har erfarenhet av att dejta en man som är bipolär?

      Nej men har hört folk som gjort det. Tips – dont do it.

        Tips, lyssna inte på kommentaren över ?❤

    Paows kille… kan inte komma över hans nya utseende. Stackarn. Helt förstört

    Det här är jättemycket ot och jag ber om ursäkt för det.
    Min vän är hjärntvättad av sitt ex. Hur gör man för att hjälpa någon få upp ögonen?
    Han har fått henne att tro att hon är en hemsk person som han och barnen har varit rädda för och lidit av att ha i familjen.
    Nu är hon helt förintad som person, skäms över saker hon inte ens gjort (han säger att han upplevt saker på ett sätt, och då är det som att hon gjort det med flit).
    Hon tror på allt han säger. Hon tror sig vara en usel människa.
    Han lämnade henne för en ny kvinna och ändå fortsätter hon att tro på allt han säger om hur dålig hon är.
    Hur ska jag göra för att få henne att förstå att hans bild inte behöver vara sanningen?

      Oj det är ju inte OT, jag hade missat att det var Öppet spår 🙂

      Psykolog! Tror inte att man som vän kan göra mer än att stötta att hon ska söka hjälp, och finnas där när hon behöver sortera och ventilera tankar.
      Håller tummarna att det löser sig för henne. Tur hon inte är tillsammans med karlfan fortfarande iallafall ❤️

    Lisa Maria Jönsson vad händer på hennes Instagram, storys? Ibland går jag in på hennes Instagram och behöver ta fram skämmskudden. Mitt ”gulity pleasure” Har hon ingen självinsikt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.