Åh, heja Mon Amour!!!

Bildkälla: Instagram johanschampagnes

”Mogi” förtjänar en medalj för att vara ”Världens bästa flickvän”, tycker ni inte?
Hennes ”Mon Amour” har ett Instagramkonto om Champagne med 404 följare i skrivande stund, och för att försöka ge sken av mer aktivitet på hans konto så går Mogi – @afashionistasguide på Instagram – in och kommenterar hans bilder som om de inte kände varandra.
Han, i sin tur, svarar artigt på alla frågor som det bubbel-proffs han är!

Här är några av deras konversationer från Johans Instagramkonto:

  

Naaaw…inget svar från Mon Amour här.
*sad panda*

Med tanke på att kommentarsfälten inte innehåller några andra kommentarer än dessa så verkar inte taktiken fungera så där jättebra, men kanske är det här mer av ett långsiktigt tillväxtprojekt?
Vad tror ni om att gå in och lämna lite bubbliga frågor till Johan på hans Instagraminlägg?
Make his day! 😉

Tack för tips!

154 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Åh nej, vad pinsamt. På knackig engelska och de är de enda som kommenterar ?

      Folk som tuffar sig med att tala om att andra är dåliga engelska ?

        Ja vad är detta krav på 300hp avancerad engelska för att få använda språket som svensk?

          Ja, är otroligt tröttsamt. Vilka andra språk kräver vi av varandra att de ska talas felfritt? Spanska, kinesiska, hindi? Och vem kräver att engelskspråkiga ska kunna hantera (minst) ett annat språk lika bra som ett modersmål?

          Har faktiskt föreslagit för en engelskspråkig person som kommenterade mitt uttal av ett ord på engelska att vi i stället skulle tala ett språk som båda har som andraspråk (engelska är mitt 3/4-språk). Det ville han inte.

            Tycker däremot inte att det är personer med engelska som modersmål som poängterar ens ”knackiga” engelska utan andra svenskar. Bodde i england i två år och tror inte att en enda gjorde sig rolig över mitt uttal eller felaktiga grammatik. Däremot var de imponerade att vi svenskar var så pass bra som vi var och många var nästan avundsjuka att vi hade ytterligare ett språk som vi kan på så bra nivå. De ville gärna lära sig svenska och hankade sig fram i samtal med mig med några få meningar och fraser typ.

            Men nämner man att man bott i england något år så förväntar sig svenskar att man ska låta som en infödd engelsman typ och pekar gärna ut något ”typiskt svenskt uttal” man gör. Snälla, slappna av lite.

        Om de hade svarat en engelsktalande person hade jag inte kommenterat engelskan. Men när de skriver på engelska i ”onödan” kan de väl åtminstone bemöda sig att göra det korrekt?
        Vad menar han ens med svaret angående rose?

          Ökad efterfrågan samtidigt som de letade möjligheter att bredda utbudet.

          Så när man svarar någon får man ha ”knackig” engelska men inte om man inte först blivit tillfrågad?

          Kanske är du som har lite halvkass engelska om du inte förstår det svaret…?!

          Är du seriös?

          Hur ska man bli bättre på språket enligt dig? Inte genom att skriva och prata engelska förstår jag!

      ”Knackig engelska”, du är nog kul på fest!

      Finns det några som är så ängsliga för att inte prata perfekt engelska som svenskar?

        Känner inte igen ngt av de felaktiga uttalen.

          Men kan du ändå hålla med om att man hör en svensk brytning när någon pratar engelska, även om den är duktig? Samma som man hör om någon är rysk, fransk, spansk whatever när någon pratar engelska. Varför är det så pinsamt och fel att det hörs att man inte har engelska som modersmål för svenskar?

          Inte?? Jooorts Bush, Majkkel Jjäckson, The Biittels, Pantene cäär and repäär…

            Gud jag tycker att det är såå töntigt när folk försöker uttala ”rätt”

              Men ja! Gör ni det på andra språk också? Hur uttalar ni champagne? Med franskt uttal? Herregud jag får klåda av er som ska klanka ner på svennars engelska uttal, ni är så fåniga ?

                Nu pratar vi ju om att uttala rätt när man talar det språket. Om jag pratar franska så uttalar jag så som man gör på franskan (med min knaggliga brytning då).

            Schilavsa – jä – jä – jä!

        China är riktigt svårt för svenskar att uttala (det blir liksom SHajna istället för TJajna)

          Just det! Och det är tvärtom med ”international”. Det ska var ”sch” i mitten som i slutet på det svenska ordet ”fors”, men ofta hör man ett t i mitten.

            Plus inner istället för inter

          Svårt för dig kanske 🙂

        Hmm min sambo säger tvärtom om just J:en. Han heter James och säger att alla svenskar uttalar det med mjukt j (som i vårt jul tex) i stället för Djames.

          Har också fått höra det

          Jag jobbar i en amerikansk koncern så vi tvingas ofta prata mer eller mindre bra engelska. Nog hörs det på de flesta att de är svenskar men de uttal du påstår är vanliga är det inte. Det kanske helt enkelt är du som inte är så bra som du tror.

          Ingen amerikan reagerar heller med ”man ba… va?”, ens när det blir lite tokigt.

            Jag som också ofta pratar engelska med svenskar skulle vilja påstå att de fel som listas ovan är rätt så vanliga. Dock inte så att de begränsar någon typ av förståelse, och ingen skulle någonsin sitta och peka ut dessa fel så som det görs här inne så fort någon ger sig på engelskan. Så länge alla förstår varandra så spelar det inte så stor roll om ett J är mjukt eller hårt eller om sche-ljud blir mer svenska än engelska.

            Faktiskt jättevanligt. Bor i England sedan många år och just det svenska J:et är det absolut vanligaste misstaget hos svenskar, så även mig själv i början. Helt rimligt då vi säger J som man gör på svenska, vilket är Y här och blir helt fel. Ett annat är V och W, uttalas likadant på svenska men inte på engelska. Spelar dock självklart ingen roll, man blir förstådd utan problem.

        50+ kvinnor som ska säga att någon är en drama queen – uttalar det alltid som DRÄÄÄMA… Brrrr.

          Min dotter, vars pappa är brittisk, protesterade vänligt när hennes lärare i engelska i högstadiet (!) envisades med att uttala ”grandma” och ”grandpa” som ”grändmÄÄÄM” och ”grändPÄÄÄP”! Samma lärare som alltid skrev ”hello” som ”hallo”, vilket väl inte är totalt fel men … rätt så …

            Påminner mig om när jag blev inkallad till min sons engelsklärare. Han gick i 8:an och hade korrigerat hennes grammatikfel och hon var helt vansinnig. Hon kände sig förolämpad och förnedrad, men han hade ju rätt, vilket jag påpekade. Det var inte heller populärt.

        Men de där uttalen låter lite som hur 50-60plussare snackar engelska? Typ när man hör vissa politiker ?

        Absolut att svenskar har en svensk accent (är det rätt ord här) när vi pratar engelska, men den är väl inte riktigt lika påtaglig som de här exemplen? Tänker nu då folk under typ 40? För tycker ofta folk från andra länder säger att just svenskar är väldigt bra på engelska generellt.

        Fokus här är väl inte dålig engelska utan usel marknadsföring?

        Nämen fy fan vad jag håller med. Jag har träffat en kille som har engelska som modersmål och han pratar MINST SAGT knackig svenska. Men han gör det. Jag har knappt sagt ett ord engelska framför honom pga så ängslig.

    Seriös fråga: Varför har inte Mogi fler följare? Såg på insta nu att hon ”bara” har 26k. Hon har ju funnits sedan sociala medier uppfanns, och vad jag förstått, varit konsekvent med uppdateringar och innehåll under alla år. Hon håller en rak linje i sitt tema i innehållet, tar ju fina bilder och så och når ju en stor målgrupp iom att hon skriver på engelska. Jag fattar inte då att hon inte har en större följarskara? Vad är den saknade komponenten som gör att hon har färre följare än många andra, liknande influencers?

      Jag slutade följa henne för kanske fem år sedan, eftersom jag inte längre är intresserad av flöden som är typiska för stora influencers, men jag har lite samma funderingar som du. Visst, hon har inte fläkt ut sig i någon dokusåpa och har heller inte ingått i någon klick med influencers som skickar följare till varandra, men jag tycker ändå att det är lite synd att hon har så få följare. Hon har ända sedan sociala medier uppfanns kunnat satsa på det här på heltid och har alltid visat upp den typ av lyxresor och -shopping som dagens stora influencer börjat visa upp de senaste åren.

      Hon är kanske inte så personlig, skriver kommentarer till sig själv och har köpta följare, men det är/gör ju hundratals andra influencers med större konton.

        Var inte hon med i Big Brother eller har jag drömt det?

          Det har du nog drömt. 🙂

          Hon fick vara i huset å titta nåt år. Innan säsongen började.

        Jag tror att det handlar mycket om att hon inte varit med i något blogg-gäng, där alla boostar varandra via länkar och kommentarer.

      Hon kanske inte har haft råd att köpa följare?

      Följde henne förr, men hon verkar ju vara en rätt trist person och tilltalade mig inte öht. För att fånga mitt intresse krävs det lite humor och det verkar denna tjej inte ha mycket av.

      Men det kan väl knappast vara normalt för de flesta när man väljer vem man följer?

        Really? Tror normalast är att följa ”snygga”personer.

        Finns knappt ngn med många följare som är ful. Use your head ?

          Finns många stora konton där ägaren inte är typiskt influencersnygg. Men då får man så klart annat innehåll än det typiska influencerinnehållet också.

          Men du följer alltså folk baserat på hur snygga de är? Oavsett innehåll på deras sociala medier? Konstigt om du frågar mig

            Japp. Jag är otroligt visuell och tkr serier, filmer osv är tråkiga om det inte finns ngn snygg att inspireras av. Tycker att det är helt sjukt om man inte tycker så så det är tillbakakaka osv ?

              Var och en blir som bekant lycklig på sin fason. Om man inspireras av snygga människor kan man relatera till dig om man bryr sig mer om vad folk säger eller gör kan man det inte.

              Hahah va? Du följer folk baserat på utseendet? Jag är snarare tvärtom, har slutat följa de flesta influensers som enbart lever på att typ vara snygga, såvida de inte har något annat inspirerande att erbjuda. Orkar inte ha ett hjärndött botox-fillers och polyesterflöde. Men jag är 35 år, antar att det kan vara en åldersfråga.

              Oj, spännande vad olika vi är.

              Förstår hur du tänker, själv följer jag konton med gulliga djur och humorkonton. Snälla människor (Alltså de som verkar snälla) och som också ser bra ut följer jag med…

              För mej och säkert för dej handlar det om vad man vill vila ögonen på som avkoppling

              ”Inspireras av.” Hur kan man inspireras av någons snygghet bara?

                Vet inte, blir bara det. Hur man man ifrågasätta vad någon inspireras av? Är du så trångsynt?? Haha

                Jag gissar bara men för att tänka som Emma måste ens målsättning vara att ”vara snygg.” Vill du bli road, inspireras att träna, ha ett fint hem, pyssla med välförenhet etc kommer en snygg person på insta ge dig noll.

                  Nej jag blir svininspirerad av att ha ett fint hem, äta bra, träna osv av snygga människor. För att bli en genomsnygg människa. En av mina målsättningar är att vara snygg men behöver att personen är snygg för att bli inspirerad till det mesta. Sluta killgissa.

                    varför skulle du bli snygg av att ha ett snyggt hem? och varför måste hemmet du tycker är snyggt tillhöra en snygg person för att bli inspirerad av inredningen? Så många frågor.

                    Du låter ängslig och ytlig. Kanske hitta något annat värde i livet än det yttre, det brukar löna sig i längden. Men det kanske kommer med mognad.

                    Som min mamma sa till mig som tonåring:
                    ”välj en snäll kille hellre än en snygg. När de är 40 är de alla gamla och fula ändå!”
                    Tänker att det kan appliceras lite här också. När du är gammal har du inget utseende kvar och med tiden kommer du inte att ha din unga fasta kropp kvar heller, och jag tror att få kommer att se tillbaka på sitt liv och tänka ”tur att jag var så snygg!” när de tänker på vad som skänkte lycka.

                    Lycka till!

      Hon är för tantig? För lite botox, ”drömmiga” bilder på slät hud, ”konstnärliga” bilder på holografisk highlighter, inget sexigt?

        Hon kanske skulle kunna funka i ett lite lagom lyxigt ”Bromma-fru”-segment? Då kan man både få in en resa till Charmonix men också lite vardagligare liv med shopping på NK. Kanske det hon redan gör?

          Svårt att kännas genuin där om man bor hemma hos föräldrarna

      Trist att man ska behöva vara fylld med fillers och botox för att funka på sociala medier

      Även om det där lät hårt så tror jag du har rätt. Går man in på ”upptäck” sidan på instagram ser man bara supervackra (ofta opererade) unga kvinnor med horder av följare. Mogi har helt enkelt inte rätt look. Jag tror hon hade tjänat på att se mer glamorös ut á la Blondinbella när hon hade sin värsta mytomanperiod, för hon ser lite för simpel ut.

        Nej Alicia, DU får upp superläckra opererade kvinnor med horder av följare eftersom det är sådana konton du interagerar med. Jag får upp mat, hundar och inredning. Dessutom säger dina ord om en annan människa rätt mycket om vilken sorts person du är….

        Va? Det är ju baserat på din egen aktivitet. Jag får bara upp konst/hantverk, roliga klipp på djur och en hel del kroppspositivism.

          Jo men alla stora konton som inte handlar om typ djur o konst så är det i 99% en snygg innehavare bakom. Tror inte Alicia drar alla över en kam men om hon bara får upp snygga brudar är det hennes värld, varför tar ni så illa upp över det?? Haha

            Nej men jag menar bara att vad man får i flödet beror ju på vad man själv kollar på, inte nödvändigtvis visar det hela spektrat. Att påstå att man bara får upp snygga opererade tjejer på upptäckflödet är inte ett bevis för att det är vad som finns att välja på. Självklart får man följa vad man vill men man bör väl vara medveten om att man gör det just för att man valt det. Ibland får en del det att låta som att det är det enda insta är fyllt av.

            Nej, inte alls. Finns mängder med stora konton som inte tillhör en snygg influencer. Men av alla stora influencers så är typ alla unga, snygga tjejer ja. Viss skillnad.

      Troligen för att många följt henne pga av hennes resor och nu har hon inte rest på 2 år pga pandemin vilket jag tycker hedrar henne då hela hennes lilla inkomst faktiskt kommit från välgjorda reserepotage tillskillnad från andra som fortsatt att resa och festa runt ”för content” fast de inte behövt. Sen ligger bloggen nere, det påverkar nog också.

      Smal på fel sätt?!
      Vad tusan betyder det?

      Alltså man har ju alltid känt att hon ljuger. Nu ljuger iofs många andra – men de har normalt sett också något genuint i bloggen/insta. Logi var bara fejk från början. Inte så intressant att följa någon som bara är påhittad tror jag…

        vad är det hon ljuger om?

    Jag är mer en rödvinsbrud ärligt talat. Så djup är jag.

    ???????? influencers får mig att bryta ihop av garv. Så pinsammaaaaaa

    Vet inte om jag tycker det är så märkligt. Sådär hade jag nog också gjort för att peppa en kompis eller bf. Alltså hade tyckt det vore fånigt om man skapade ett fejkkonto. Men om man är transparent med vem man är tycker jag det är helt ok.

      De skriver ju som att de inte känner varandra…

        Jo men alla som känner dem vet ju samtidigt det är hon. Faller under kompispepp i min värld. En annan sak vore ju om hon skapat fem fejkkonton och försökt låtsas som att hon inte var flickvännen.

        Det är nästan så man tror det är avsiktligt? Lite gulligt, alltså, att de skriver så när de känner varandra utan och innan. De måste ju inse att de flesta VET.

      Jag håller med. Det är ju för att få kontot att växa. Det ger ju mer med frågor om innehållet av kontot än att ha fejkkonton som bara hejar på. Jag sprider ju ordet och talar gott om min sambos företag. Enda skillnaden är väl att vi inte är influencers.

      Tycker detta var lite gulligt faktiskt!

        Fast jag skulle snarare sprida det just så. Alltså ”kolla in vad min fantasiska kompis/fästman etc gör” inte låtsas att jag inte känner varandra.

    ”… suring my next mingel” ????

      During

    My gör reklam för Anyfin.. läste i hennes fb tråd, får lite ont i magen om det där stämmer om orsaken till flytten.
    Tycker synd om L önskar han bara kunde få ha en stabil plats, lite lugn och trygghet

      Som det är oklart om hon vet namnet på eftersom hon uttalar det Anything.

      My kan inte ens uttala Anyfin, hon säger anything hela tiden. Inte så bra reklam tänker jag om man inte ens kan säga rätt namn.

        Så sjukt oseriös och oprofessionell!

    Är nästan mer tveksam till de par som ständigt skriver kärleksförklaringar, info om middag osv osv på varandras insta. Som om det vore deras enda sätt att kommunicera.

      Man kan ju undra. De bor ju hemma hos hennes föräldrar men frågan är hur mycket han är hemma då ju han verkar tillbringa mycket tid som resande säljare. Förr kunde ju hon följa med men nu har ju inte det gått. Allt hon pratar om händer aldrig. Det blev ingen lägenhet i London, de verkar inte ha kvar den på Östermalm, hon har inte börjat jobba som hon sagt och de har inte gift sig ( iof mer förståligt med tanke på corona).

        Varför har hon två ringar (förlovningsring och vigselring) om dom inte gift sig?

          Man kan väl ha hur måbga ringar man vill var man vill varesig man är gift eller förlovad? Jag har börjat bära ring på vänster ringfinger för att jag vill ha flera ringar och skiter i tramsiga traditioner.

      Ja det är faktiskt pinsamt. Eller vänner ”Ring mig sen, tack för i eftermiddag!!” För att de råkar vara kändisar (typ Pernilla och gänget) och de bara måste visa att de känner en annan kändis).

    Vet att det här CamCams blogg men ibland så tycker jag att hon kan låta så nedvärderande mot andra. Vad är det för fel med att hon vill stötta sin pojkvän genom att ställa frågor på engelska? Hellre hon än en massa köpta bottar som bara I Love your content! Eller är det osvenskt och då måste vi skratta åt henne och tycka att hon är pinsam?

    Mycket är ju komstigt med Mogi och allt runt omkring. De är 30 plus och bor hemma hos hennes föräldrar. Ett tag renoverades en lägenhet men de verkar alldrig bott där. Mogi skulle börjat ett ”vanligt” jobb förra hösten men det är rätt tydligt att hon tillbringar dagarna hemma med hunden, handlar smothies på Joe & Juice och ibland åker till NK för att handla te. Man undrar ju vad föräldrarna tycker om att ha dotter och blivande svärson som ständigt boende, det är ju typ 10 år vi pratat om. Mon amour jobbar ju men Mogi verkar mest abvända tiden till att testa nya hudprodukter.

      Det är märkligt, speciellt eftersom hon (och mon amour) så gärna vill framstå som typ miljardärer. Köp ett hem då? ?

      Jag trodde de hade gjort slut???

      Dom kanske älskar det? Mina päron hade älskat om jag bodde med dom och var lycklig. Din sanning är inte den enda sanningen och vi vet inget alls om deras familj. Det du gör nu är försöka implementera en sanning som förmodligen många kommer köpa och den är troligtvis BS. Tänk dig för.

        Jag tror faktiskt ingen 30-åring bor med sina föräldrar för att de ”älskar det”. Alltså visst kan många säkert trivas med det, men det är liksom inte anledningen till att man inte fixar ett eget boende.

        Kanske de gör? Jag skrev att jag undrade vad de tyckte, inte att jag visste. Och mina föräldrar hade inte velat ha mig boende hemma hos dem som 30 plussare. De vill precis som jag vill för mina barn och de finner lycka i att försörja sig själva, vara vuxna och delta i samhället – inte sitta hemma och leva som om det ständigt vore sommarlov.

          Fast du skriver det på ett sådant sätt som antyder att det är fel pga du tycker att det är fel. Kanske avis på att hon har sommarlov jämnt? Det finns så många andra sätt att skriva den kommentaren på. Om man ens måste skriva den ????

            Emma, du skriver dina komentarer som om du anser att det jag skriver är fel? Hur vet du det? Du kanske är avundsjuk för att jag har förmåga att analysera content på sociala medier i ett forum som just är till för det. Internet är stort, vill du inte läsa/skriva /resonera kring influencers på sociala medier så gå till annan sida. Och om du inte vill att andra ska spekulera hur de känner varför spekulerar du då i om jag har känslor av avundjuka eller inte.

              Jag tycker din attityd är nedvärderande och fel ja. Det är en så ooootroligt onödig kommentar som idioter tar som sanning och vips ”är det så.” Är väl snarare lättad att jag är bättre än dig på att analysera content. Ta bara att din kommentar var onödig, inget att tjaffsa om.

                Jag har inte hittills sett en enda analys från dig om inläggets ämne, dvs Mogi, bara klagomål och ja, nedvärderande (så ooooootroligt onödig kommentar” ”Idioter tar på allvar” ”Ta bara att din kommentar var onödig” osv) Vi andra diskuterar ämnet, du väljer att gnälla på andra i stället.

                Och den enda som tagit min kommentar på allvar är du, och vad var det nu du kallade folk som tog min kommentar på allvar…. just det….

        Vanligt med generationsboende i andra länder/kulturer, är bara svenskar som är livrädda för att bo hemma efter 18. Mogi kanske bor hemma pga sjukdom? Vi vet ju inget om henne eller familjen.

    Så mycket laddat rollspel över detta! ”My student” 😀

    Såg dessa två på nockebybanan i somras. Verkade märkliga båda två, inte minst mon amour som framstod som både rädd och barnsligt speedad när de pratade med varandra.

      Han hade nog haft bubbelprovning med sig själv innan de satte sig på tricken.
      Av bubbel blir man upprymd och fånig i andras ögon.

    Jag reagerar inte alls över att de försöker ”låtsas att de inte känner varann”, känns mer som att det är skrivet med glimten i ögat som man i en relation kan göra. Enligt mig är detta en stor höna av en liten fjäder.

    (Nej, ni behöver inte skriva ”hej mogi”, jag är så långt hennes lyssiga liv man kan komma)

      Tänkte också det!

      EXAKT!

      Ni som följer denna Mogi, brukar hon skoja och ha glimten i ögat?

        Får man aldrig göra det om man inte brukar göra det?

      Jo, det är på pricken deras chargong, precis som hela mon amour-grejen. De flesta par har ju sånt för sig det är väl mer ovanligt bara att man är ”offentlig” med det.

    Pinsamt. Att de inte skäms själva. De måste ju ha räknat ut att andra skulle förstå.

    Men herregud du känner inte henne?? Du har de facto ingen aning om hur hon mår. Denna blogg ska absolut INTE ta upp någons kropp. Skärp dig

    Tynar bort? Tycker jag inte.

    ?

    Mogi är en gåta. Hon vill hela tiden verka vara finare än hon är, fast hon knappt har någon utbildning ens. Hon och hennes kille bor i hennes föräldrarnas hus, sedan massa år, och där i ett rum på vinden. T o m semester firade hon i föräldrarnas hyrda sommarstuga!
    Hon har nog aldrig jobbat, och ändå när hon bloggar så kan man läsa hur hon jämt handlar på kondis, och Joe& Juice.
    Hon har nyligen skrivit om dyra bilar, 30-miljoners hus etc, men det där gäller ju inte någon som inte jobbar, känns så märkligt att hon verkar leva på fantasier bara. Alltid försöka vara finare än man är, det är hennes stil.
    Hon skriver även om shamaner, och märkliga behandlingar som hon gör. Kan inte må så bra om hon håller på med sånt.
    Nu har hon även börjat försöka sälja gamla kläder och skor, till höga priser fast allt är jättegammalt. Det som hon får gratis numera verkar vara hudprodukter, hon är ju bra på att tigga. Aldrig att hon reklammarkerar det hon fått.

      Är man inte fin om man inte har en utbildning? 1800 talet och ringde och ville ha tillbaka sina åsikter ?

        Utbildning är fint! Att bilda sig gör att man bidrar till samhället och om inte annat främjar ekonomin. Detta är inte en åsikt, detta är fakta.

          Jag betalar betydligt mer i skatt med min gymnasieutbildning än vad mina släktingar med masters från Konstfack gör.

          Är såklart medveten om att det finns en direkt korrelation mellan hög lön och utbildning, men det är verkligen inte svartvitt.

            Det är svartvitt – gå en kurs i nationalekonomi – detta är basics. Du för ett inte-alla-män-resonemang.

          Utbildning är fint! Jag har en universitets examen, även om jag varken använder mig av den idag, eller jobbar för den delen, så är det fint att ha och det är definitivt bra att ha

          Nej, inte i dagens samhälle där kulturmarxismen har tagit över och folk kallar sig akademiker för att de har läst till förskolelärare, omvårdnad, trams på konstfack som leder till arbetslöshet, trams på södertörn etc. Det har helt klart gått inflation på universiteten!

        Emma. Om någon gillar röd betyder det inte att de tycker att blått är fel. Att tycka att det är fint med utbilning betyder inte att man tycket illa eller ser ner på personer som inte har utbildning. Men i Mogis fall gör hon inte heller något annat som på något sätt går att jämföra med den ansträngning det innebär att bilda sig.

          Och det måste man göra? Måste man värdera det? Och nej att tycka utbildning är fint är en åsikt och inte fakta. Att det bidrar till samhället är fakta men att utbildning är fint är en åsikt. En töntig sådan.

            Emma, nu är du där igen. När någon annan tycker annolunda än du är de ”töntiga”. När någon tycker detsamma om Mogi slår du ut i ”varför tycker du något om henne” Så om jag nu vill ha”töntiga” åsikter ska jag inte få ha det då utan att du bryr dig? Vaför ska alla vara så ”coola” som du? Måste du värdera mina åsikter? Att du tycker jag har töntiga åsiker är ju inte heller fakta, eller hur?

      Och vad spelar det för roll om inte jobbat ett hamsterhjulsjobb? Tragiskt hur många som bara köper att samhället ska vara såhär och bara såhär och alla som inte följer mönstret är ”konstiga”.

        Helt rätt Emma, alla våra sjuksköterskor och läkare på Covidavdelningarna borde lämna sina hamsterhjulsjobb och sätta sig i sina flick/pojkrum och dricka te från NK i stället. Poliser med, och lärare (för vem behöver utbildning?) Hur tror du att vårt samhälle finansieras? Hur tror du att all vård från när du föddes på ett KK, din grundskoleutbildning, polisen, kollektivtrafiken, att huset du bor i är kontrollerat och säkert, att vi har vägar, trottoarer, folk som tar hand om våra äldre osv kommer i från och finansieras? Genom att att vuxna som arbetar naturligtvis. Hur hade du tänkt att man ska sköta en avdelning med Covidpatienter, genom att folk dyker upp lite när de känner för det och jobbar lite som de vill (och utan utbildning för inte är det fint att ha det) Seriöst, väx upp.

          Men nu tog du väl ut svängarna lite väl, ingen har uppmanat sjuksköterskor att sitta och dricka te? Samhället måste väl ha utrymme för både samhällsviktiga fuktioner som lärare, poliser och sjuksköterskor och några drömmare.

          Dessutom börjar jag innerligt tröttna på hur det gnälls om hur ”vården och skolan går på knäna hela tiden” som en ursäkt för att inget annat får existera eller leva sitt liv på sitt eget vis. Lovar att vi alla uppskattar dessa funktioner men önskar så innerligt att bilden av dessa yrken bara blir sämre när det hela tiden ska användas som ett argument och realitycheck.

            Absolut. Och då är du också okej med att inte ta emot den vård du eventellt behöver? För konsekvensen av att gå och drömma på andras bekostnad är ju att det varken finns folk eller pengar till vården.

              Du läste inte min kommentar Anna. Jag skrev: ”ingen har uppmanat sjuksköterskor att sitta och dricka te? Samhället måste väl ha utrymme för både samhällsviktiga fuktioner som lärare, poliser och sjuksköterskor och några drömmare”

              Jag bidrar och betalar skatt för ett välbetalt jobb,. Jag förväntar mig samma vård och samhällsfunktioner som alla andra.

              MEN med det sagt – en dag kanske en polis drömmer ett litet tag under en tjänstledighet. Kanske skaffar Mogi ett förskolejobb. Vad vet vi FÖRUTOM att majoriteten av oss INTE lever Mogi-liv.

          Haha absolut inte men måste man trycka ner dom som inte är tex sjuksköterskor? Som sitter hemma och dricker te? Kan dom och vill så låt dom och det behöver inte alltid tryckas till och klankas på. Du behöver ju inte dra det så långt liksom att samhället ska gå under haha

            Hur tror du att saker som skola, sjukvård och polis betalas? Eller för den delen vägen/kollektivtrafiken som krävs för att åka köpa te? Berätta gärna.

        Men NU är det väl ändå dags för….. HEJ MOGI!

      Precis. Hon skriver hela tiden om ”Bromma-kalkylen”. Hur hon räknar på hur de ska kunna köpa det perfekta livet (i hennes ögon), men villa i Bromma i 30-MSEK-klassen, två Range Rovers, tre utlandsresor om året med barn etc.

        Var skriver hon om den? Hittar inget på bloggen el ig. Låter intressant! ?

      Måste man verkligen må dåligt om man tror på shamanism?

        Nej, men det hjälper nog att göra det.

    Nej, skriv absolut INTE om det! Är du inte klok, S?!

    Tycker det är mer intressant varför ILs exman inte verkar bo på Lidingö längre. Folkbokförd i Tyresö. (Och nej, jag är ingen stalker, skulle söka upp honom i ett annat ärende, och en av träffarna var MrKoll).

      Varför är det intressant menar du?

        Förstår inte hur någon frivilligt vill köra barn till och från skolan i runda slängar 3 mil, enkel väg. Finns ju gott om hus på närmare håll.

          Jadu. 30 km pendling är nog inte så mycket för de allra flesta. Eller så ha de båt och tar fågelvägen 500 m. Hursomhelst…

            Hur är det 500 m mellan lidingö och tyresö? Hela Nacka kommun är väl emellan?

          Det är en mardröm att pendla Trollbäcken-Lidingö och omvänt med två barn till skolan på morgonen och hem igen på eftermiddagen. Precis mitt i värsta rusningstrafiken längs Nynäsvägen och rakt genom stan.

      Otroligt intressant med en flytt från Lidingö till Tyresö…njaej kanske inte föresten.

      Ja, radhuset på Lidingö såldes i slutet av augusti.

      Det är så enkelt att han flyttat ihop med sin fästmö som han väntar barn med.

        Vänta va? Han var ju på tinder för Max ett halvår sen?! Snabba puckar ?.

      Han är ingen offentlig person så det är väl inget att spekulera i men jag hoppas verkligen att det är för att han har hittat kärleken och har ett bra liv.

      Vad heter han? Kan inte hitta honom någonstans med hans ”artistnamn”

    Tycker detta inlägg är överdrivet. Hon vill stötta sin partner, jag hade kunnat göra likadant. De låtsas ju heller inte att de inte känner varandra.

      Håller med med dig – tycker att det här var bara gulligt. Jag råkar känna båda två och vet att de brukar skoja med varandra så här glimten i ögat 🙂

        Då kanske du kan berätta varför de bor hemma hos hennes föräldrar och varför hon inte började jobba på det påstådda jobbet förra hösten.

    Om du uppriktigt är orolig så borde du förstå att det skadar mer än hjälper att göra ett inlägg om det på en stor skvallerblogg där både du och jag vet hur diskussionerna i kommentarsfältet kommer att låta.

    Skärp dig! Du är inte det minsta orolig.

      Jag är uppriktigt orolig för henne, tjänar inget på att få någon annan att må dåligt. Tänkte om det kommer utifrån kanske hon reagerar, verkar inte som att någon i hennes närhet gör något. Ibland måste man få sig en reality check.
      Men nu när jag fått se andras resonemang håller jag till viss del och vill absolut inte skapa ett drev av hat mot henne.
      Camilla du kan ta bort min kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.