Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

0 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad prioriterar ni när det kommer till boende?

      Att det är fräscht, finns tvättmaskin, diskmaskin och parkering.

        Just nu när vi börjar kolla på villa/stort radhus. Läge i fråga om socioekonomi i närområdet, kommunikationer samt take away och restauranger i närheten. I övrigt planlösning

      Relativt nybyggt, tvättmaskin, balkong och att inte bo för högt upp om lägenhetshus.

      Bra planlösning är allt!! Då spelar boarea mindre roll

      Läge.

        Kommer bara att bli viktigare i framtiden.

        Samma här, läget är absolut viktigast.

        Ni som har svarat läge. Vad är bra läge för er? Landet? Stan? Villaområde?

          Så långt från mångkulturen det bara går

            Amen to that, sister!

              Amen säger jag med.

                Ni är säkert sådana som är för invandring och ”öppna era hjärtan” men sen vill ni själva inte bo med invandrarna och bidra med integreringen?

                Ni är säkert dom som skriker rasist till alla som ett argument också.

                  Nej det är vi inte. Vi förstod tidigt att det skulle gå åt helvete

            Wtf

            Amen här också

            Vi från Mellanöstern har också börjat flytta till eftertraktade områden så ni slipper inte oss. Buhu stackars er som råkar se nån mörkhårig person. Jätte hemskt faktiskt…

              Det innebär att ni har bra jobb och är antagligen riktigt städade, respektabla människor. Jag (tror) det folk menar med att man inte vill bo i mångkulturella områden är för man vill undvika kriminalitet, dagdrivare, tiggare, droger, skjutningar osv. Bor du själv hellre i Rinkeby eller Danderyd?

              Varför framställer du dig själv som ett offer?

              Det är den attityden du har i din kommentar som skapar konflikt. Absolut finns det rasism i Sverige men alla är det inte. Alla oavsett var man kommer ifrån behöver fundera på sitt eget beteende. Jag är heligt trött på alla tjafsiga aggressiva människor som tror att livet är en räkmacka.

            Vad skönt, då slipper man dig!

            Genuin fråga. Även om man stängde gränserna för allt framtida invandring och upplöste segregation för bättre integration tycker ni att det vore fint men bara om det inte sker nära mig? Hur ska man hitta en lösning om ingen vill vara del av lösningen?

          Stan.

          Jag säger också läge, definitivt läge. Men läge handlar inte om boendeform, utan bästa läge utifrån den boendeform du valt. Om jag vill bo i lägenhet så vill jag ha bra läge i stan eller i attraktiv närförort, om jag vill bo i villa måste det vara i en attraktiv villaförort, om jag vill bo på landet så ska huset ha ett attraktivt läge på landsbygden osv.

          Bra läge för mig (i sthlm) är:
          – nära till buss/t-bana
          – nära natur
          – inte för långt till jobbet
          – nära matbutik
          – lugnt område

      Friliggande hus utan alltför nära grannar. Strukturellt friskt och de största sakerna som tak, uppvärmning och badrum ska vara i gott skick och efter min smak.

      Att det ligger i ett lugnt område och balkong typ.

      Hade gärna prioriterat tvättmaskin, nybyggt, inglasad balkong osv men då springer priserna iväg så har inte råd.

      Hade gärna prioriterat att det är tyst. Inte som i gamla lägenheter att man hör ALLT.
      vet att vissa nybyggen kan vara lyhörda också men hade nog valt en mer modern lägenhet idag.

        Detta. Tyst lägenhet är guld värt! Och bra solläge, gärna balkong, inglasat… Bra planlösning. Diskmaskin. Ljust. Nära till stan/mataffär alt. nära till goda kommunikationsmöjligheter.

      Location, location, location.

      Tyvärr har det gått så långt att rätt läge är den viktigaste faktorn.

      Spelar ingen roll om det finns balkong, uteplats och bubbelpool om det är i ”fel” område.

        Läget har väl alltid varit viktigt?

          Inte på samma sätt som det är idag.

            Fick lära mig när jag läste en kurs i fastighetsvärdering att det i värderar kretsar fanns en sägning och att det finns tre faktorer som är viktiga för priset ”läget, läget och läget”.

            Och det var inte något nytt.

            Så skulle nog ändå vilja opponera mig: läget har alltid vart den absolut viktigaste faktorn.

          Nope.
          Saker har ändrats och läget/området är numera prio 1.

            Läget har givetvis alltid varit prio 1.

        Blir som i USA. Område är allt.

      Området och läget i området är viktigast. Jag vill inte bo med insyn på alla håll och kanter. Avskyr nya områden där man bokstavligen äter frukost tillsammans med grannen för att deras fönster är typ 2-3 meter från mitt. Eller att man lätt kan kliva över till grannens balkong.
      Sen vill jag ha balkong utan insyn mot ett grönområde eller om det är hus vill jag ha uteplats mot utan insyn. Resten går liksom att fixa nästan jämt.

        Det är inte det vi andra menar dock ?
        Vi menar att vi inte vill bo i stökiga områden som Rinkeby, Husby, Tensta, Skärholmen, Rissne, Hagsätra, Rågsved, Vårby, Norsborg osv..
        (Tänker att de som inte bor i Sthlm menar typ Biskopsgården i Gbg och Rosengård i Malmö)

          Vad fick dig att tro att jag inte förstod er illa dolda rasism och fördomar?

            Bra då får du en utmaning här: Bo i Rinkeby eller i Biskopsgården/Angered 6 månader och återkom sedan.

              Gumman, du vet inte var jag redan bor….

                Kalla mig inte gumman.

                Mariatorget?

                ”Gumman”. Jag trodde ärligt talat bara sexistiska gubbar använde sån nedvärderande retorik.

                  Rasister får de svar de förtjänar. Särskilt när de med dryg ton killgissar.

                    Och pk vänstern från Mariatorget får den behandlingen de förtjänar. Visst är det trist med människor som drar slutsatser baserade på sina egna fördomar om andra. Om man verkligen är seriös när det gäller att adressera rasism, främlingsfientlighet och utanförskap är det dags att bli vuxen och börja lyssna på vad folk verkligen säger istället för att agera på sin egen förutfattade mening.

            Är det fördomsfullt och rasistiskt att värdesätta sin trygghet? För det är vad många människor gör oavsett hudfärg. Kriminaliteten har eskalerat och tack och lov har våra politiker äntligen insett att man inte kan ignorera problemet och att det inte löser sig av sig själv om man vänder ryggen till och låter buset ha ihjäl varandra. Vanliga hederliga människor oavsett etnicitet är rädda.

              Men folk skriver inte det här ovan. Det är dravel om ”mångkultur”. Nej, ingen vill bo granne med en galen kriminell snubbe. Men rasisterna ovan vill inte bo granne med sjuksköterskan Manuel och läkaren Fatima heller.

                Och det läser du in i att man inte vill bo i ett mångkulturellt område? Rasism är när Manuel och Fatima inte är välkomna i homogena svenneområden. Det är inte vad som diskuteras i kommentarsfältet. Det är inte särskilt otippat att man väljer homogena bostadsområden före mångkulturella och det är inte rasism som är drivkraften bakom det beslutet. Det är så trist att i Sverige blir allt en fråga om ras. Läste förövrigt en intressant kommentar på linkedin där en person skrev om Sverige ett av de vitaste länderna i världen pratar om mångfald utan att mena det.

              Tillhör du en av de som är rädda? Isåfall, varför? Obs undrar genuint, är inte ute efter att tjafsa

                Nej jag är inte rädd. Jag bor inte i ett belastat område utan i ett område med hög socioekonomisk status. Men jag har kontakt med människor som bor i dessa områden. Ensamstående invandrarkvinnor med barn. De är rädda för sina barns säkerhet och trygghet. De vill bort därifrån. Andra har tagit sig bort och upptäcker nu att deras nya område börjar bli otryggt även det. Det är inte ok att någon i Sverige oavsett hudfärg inte ens ska kunna känna sig trygg i sitt eget hem.

          ”Vi andra” står ju dock inte för alla ovan ?

          Jag vill inte bo i områden med massa barn. Fy fan. Håll er borta ?

            Eller hur! Skulle vilja bo i ett lugnt hus i ett lugnt område, alltså inga festande ungdomar eller skrikiga barnfamiljer. Borde delas upp mer så. Finns ju seniorlägenheter, borde finnas barnfamiljshus, ungdomshus och barnfria lugna hus m.m. ???

      Tänkte på 3 saker när jag köpte hus
      1 Läge
      2 Läge
      3 Läge

      Allt annat går att ändra på. Köpte ett hus i fantastiskt läge vid vattnet i ett ”fint” område utanför Göteborg. Huset var i stort renoveringsbehov. Men efter 1 års renovering börjar vi bli klara
      Huset värde har ökat med 50% mycket tack vare läget.

      Läget är helt klart viktigt. Hade aldrig gått på visning av ett boende som inte har rätt läge för oss. Men sen så är det förstås viktigt att det är tillräckligt stort och att planlösningen funkar. Visst kan man ändra om till viss del men jag slipper helst. Lägger hellre om tak t.ex. Och skulle inte vilja ha sovrummen på olika plan. Garage eller åtminstone uppfart och gräsmatta. I övrigt så kan jag kompromissa med resten. Alltså, ingen bostad som inte uppfyller dessa krav hade jag varit intresserad av alls. Uppfyller det kraven så går resten att fixa, behöver inte vara trevligt eller fint inrett/fixat eller så.

      Att huset inte kan drabbas av översvämningar eller el/vattenavbrott så lätt. Ett prepper hus.

      Balkong!!! Och inte för modernt med bra planlösning och ljus

      Lugnt område med närhet till natur, fast ändå bra kommunikationer till stan, och en planlösning som stämmer överens med så som jag vill leva.

      Om jag ska köpa lägenhet: max 4-5 min promenad till tunnelbana/buss (isåfall en smidig bussresa, men helst tunnelbana). Parkeringsplats i föreningen. Nära till någon typ av pub/bar och restauranger samt åtminstone en liten mataffär om man glömt något i storhandlingen. Själva lägenheten måste ha bra planlösning och diskmaskin (eller möjlighet att koppla in), i övrigt spelar inte stil/standard på lägenheten så stor roll utan det kan jag fixa med tiden. Viktigt att det INTE är lyhört eftersom min kille är musiker och vill kunna spela hemma. Gärna balkong och badkar men har levt utan båda i flera år nu och det funkar. Gärna fina omgivningar att promenera i.
      Om jag ska köpa hus: Inte för nära/bra insyn till grannen. Bra planlösning där alla rum kan användas om ni fattar hur jag menar, att inte en massa rum bara är genomgång. Vettig tvättstuga där man kan hänga ordentligt. Stort plus för någon typ av uthus där min kille kan ha trumset.

      Högt upp i huset, relativt nybyggt, hiss, badkar, tvättmaskin i badrummet, och ja bra läge också. Vill bo ganska nära centrum men inte mitt i smeten. Vill absolut inte ha hus.

      Bor själv i Sthlm, läget, nära till t-bana (men inte så man hör tågen när man är hemma). Sol på den sida av huset som altanen är på. Inga närliggande stora träd som man inte får ta ner. Med facit i hand skulle jag valt 1-planshus men hade inte råd då jag köpte. Nära till barnens skola nära till affär.

    Tips inför arbetsintervju? Så nervös! ?

      Det är inte bara dom som anställer dig. Du ska välja dom oxå. Ställ frågor om vad du funderar över, hur det är att arbeta där, vilka möjligheter det finns för att utvecklas i framtiden osv.

      Reflektera över dig själv. Du kommer få frågor vad du kan tillföra, vad du har för egenskaper som passar för arbetet. Tidigare jobb vad har du fått bra kritik för, vad behöver du förbättra.
      Snacka inte skit om tidigare arbetsgivare och säg inte att du kan börja direkt trots att du har ett avtal med tidigare arbete.
      Det kanske låter tillmötesgående, men vi söker ju någon som följer lagar, regler och överenskommelser.
      Läs på om företaget. Kom i tid, om du inte lämnat referenser så var förberedda på att göra det.
      Ställ frågor, du skall ju även intervjua din ev. nya arbetsgivare. Vad är viktigt för dig på en arbetsplats, arbetsgrupp.
      Var ärlig med vem du är och vad du kan.
      Stort lycka till!!!

      Den här snubben har flera bra videos. Visst, på engelska och amerikanska förhållanden men den här tex som jag länkar till ger han tips på hur man ska svara på frågan om vad som är ens största svaghet. Och den ”formeln” som han ger är ganska allmängiltig tycker jag. Så kolla på den och hans andra videos, eller sök på andra liknande videos på Youtube.

      https://youtu.be/yzWo8EXsfTs

      Var dig själv! Och känns det rätt så känns det rätt. Skulle på en intervju gällande ett uppdrag som utvecklare (vilket jag inte är utbildad som) och fick göra tester på att visa mina kunskaper. Gick inte så bra som jag ville så var helt gråtfärdig och mejlade honom som jag skulle få intervjun hos företaget till och ba: jag är faktiskt bättre än såhär! Hahaha. Han lugnade mig och sade att personligheten är viktigast så jag fick jobbet och har jobbat där i snart två år.

      Power posea! Sök upp den tedtalk som handlar om just det.

        Seriöst? Största myten

      Jag googlade vanliga frågor man får på intervju, förberedde mig på dom. Och intervjuaren verkade också ha googlat samma, för jag fick typ alla frågor ? Fundera ut någon bra fråga om företaget och var dig själv, var ärlig. Säg ärligt att du är nervös, den som intervjuar kanske också är nervös. Det är riktigt svårt att hitta bra anställda idag så det är inte bara arbetsgivaren som sitter på trumfkort.

    Den som vill lyssna till vacker musik kan slå på SVT2 nu där Herbert Blomstedt dirigerar Mahlers första symfoni.

      Han är fantastisk! 94 år och still going strong.

    Är det stor skillnad på dagens plattångar jämfört med de som är 5-10 år gamla? Vilken plattång är BÄST? GHD? Hur är de med rundade kanter som går att locka med?

      Älskar min 5 år gamla GHD med rundade kanter! Lockar bara med den. Lika bra nu som när jag fick den, och den är välanvänd! Så värt att köpa bra kvalité.

      Steampod! Sliter mindre på håret. Och den plattar och lockar riktigt bra. Bästa på marknaden!

        Berätta mer! Har helt missat denna apparat. Vilken typ av hår har du?

          Jag har lockigt hår. Typ 3a-3b.
          Många plattänger lyckas inte få en plattning som får mitt hår att hålla. Det gör denna. Redan på lägsta gradantalet, 180. Sedan är det lätt att locka till det med stora hollywoodvågor (såna lockar som absolut alla har nu typ..).

        +1 på den. Bästa investeringen. Rekommenderar att man köper avdestillerat vatten , finns billigt på apotek och Åhléns så att man minskar risk för kalkavlagringar ?

      GHD Platinum+ är en investering, absolut! Rundade kanter och rörliga plattor är ett måste för mjuka fina lockar. Annars om man vill ha större lockar kan jag rekommendera Hot Tools Volumiser!

    Är så orolig för min katt, fått veterinär tid imorgon men har sån klump i magen. Hon betyder så mycket för mig ?

      Åh vad har hänt? Håller tummarna allt löser sig. Jag älskar också min katt. Fick en megachock för några år sedan när hon fick en allvarlig diagnos, MEN allt har gått fint och hon mår toppen!

        Tack ❤️
        Hon slickar sig frenetiskt på samma ställe och blöder, allmän beteendeförändring också 🙁 googlade på stället hon blöder ifrån och det var inte så positivt, men hoppas på det bästa och låter en veterinär uttala sig istället.

          Försök få på henne en tratt ❤️ har du ingen hemma går det att bygga en egen. Kan vara avgörande även om det bara gäller tills imorgon.

            Och skulle katten inte gilla tratt så passar bebiskläder i strl 50 eller 56 på katter, så i värsta fall kanske köp en bebisskjorta eller dylikt!

    Vad tror ni om Hanif Bali?
    Kommer han kandidera för något annat parti? Eller är han helt körd för all framtid?
    Personligen tror jag att han är helt oskyldig och utsatt för en mytoman. Men icke desto mindre har han ingen chans till en comeback.

      Varför skulle han kandidera för ett annat parti?

        Varför blir inte alla som vill bli rika politiker för att sedan bli vildar? Verkar ju inte krävas speciellt mycket.

      Förstår inte varför han skulle vara körd. Hans historia håller till skillnad från hennes.

      Tror inte han är körd. Denna historia kommer snart att vara bortglömd.

        Den är typ bortglömd redan och få trodde på den ens initialt. Främst därför att upplägget var så regisserat från en speciell person som droppade dåliga hintar under en tid. Verkligheten är att man direkt anmäler om en minderårig misstänkts bli utnyttjad.

      Varför bad han om bilder om det bara var läxhjälp, för åklagaren sa att bilderna inte var av sexuell karaktär. Så helt oskylldig är han nog inte!
      ?️?️?️

    Vad kan man göra med sitt utseende om man känner att man ser sjukt tråkig och alldaglig ut?

      Rött läppstift ?

      Ändra frisyren?

      Färga håret?

      Ändra frisyr skulle jag säga gör en del, både klippning och färg 🙂 sen kanske färga fransar och bryn? Göra lash lift? 🙂

        lash lift rekommenderas inte. Det ser så dockaktigt ut. Som en robot.

          Nej det håller jag inte med om ? tänker du på lösögonfransar kanske? Typ som Isabellas? Hon har ju väldigt långa och dockaktiga fransar

          Lash lift är ju samma effekt som att böja fransarna själv och färga dem? Det ser ju mer ”dockigt ” ut med vanlig mascara.

      -Spara ut långt hår
      -Slinga gärna håret
      -Använd bus det gör susen
      -Blek tänderna
      -Motionera/träna
      -Sträck på dig, en fin hållning är viktigt

      Tänk annorlunda. Du är fin, var dig själv.

      Det beror på vad du anser vara alldagligt med ditt utseende? Men överlag brukar håret göra mycket samt lite solkysst hy, snygga bryn och vita tänder.

      Klä dig i färg ?

      Billigt; Tråda ögonbrynen och färga (på salong)

      Lite dyrare; blek tänderna

      Skorna gör hela skillnaden! Köp ett eller två par snygga skor, borsta håret och sträck på dig/ha bra hållning. Klart!

      Jag har bokat tid för klipp och färg, ska prova att göra omvänd baylage samt bokat in lash och browlift (och en diskret browlift, tkr inte det är snyggt när det står rakt upp ?)
      Om du inte jobbar inom vården, fixa naglarna! Kände mig så fin när jag hade det ?

      Älskar att gå på ansiktsbehandlingar, gör mycket för huden, en nystart

    Byredo parfym håller inte länge? Alltså lukten på kroppen efter att man sprayat. Vad är era erfarenheter? Håller ni med? ?

      Överskattat märke i största allmänhet.

      Väldigt individuellt. De håller hela dagen på mig, men på två av mina kompisar försvinner de efter nån timma. Samma med Tom Ford.

      Om du prompt ska ha en doft från dem så kanske köra oljan? Har vänner som sagt att det är bättre att köpa oljan än parfymen just pga håller längre.

    GYNEKOLOGISK SMÄRTA, hjälp!

    Drar det så kort jag kan. Har sen flera månader haft värk på venusberget, blygdbenet. Endast där. Inte ont vid öppningen eller annanstans. Även lite ont i magen. Lite trängningar. Fått 2 antibiotikakurer som inte hjälpt. Står i kö till gyn (skickat egenremiss) men vill höra här om nån haft samma problem? Ingen diagnos jag kan söka mig fram till passar in. Funderar kring cysta. Men som sagt, vill höra mig för.

    Tack!!

      Tillägg: ingen könssjukdom. /TS

      Är det magont kan det ju vara en cysta. Viktigt du går och kollar upp det. Hoppas allt går bra.

      Min syster hade liknande. Dom hittade inte fel o hon sökte vård i ca 1 års tid. Var en stor cysta i urinblåsan som hon tillslut fick operera ur!

        Tack! Är det jag är rädd det kan vara. Var hon inte hon gynekolog först? Tänker där borde de sett cystan?

          Gyn akuten, vanliga akuten och vc. Tillslut såg som en förändring under naveln och dom visste inte vad det var. Det såg dom kör dom öppnade upp, slutade med att dom fick öppna från venusberget upp till naveln

      Jag hade exakt samma under en period, gick till en gynekolog och hon hittade ingenting. Sjukt märkligt. Smärtan försvann för mig och har inte återkommit.

    Magdalena Graaf… vart börjar man. Vad är grejen med att ALLT ska gå så fort hos influencers? Har inte hon lärt sig ett skit?

      Blir förvånad om inte minst en diagnos är inblandad.

      Varför dömer man kvinnor alltid hårdare? Henens ex hade hittat en redan innan de skildes åt men hon får mest skit ??‍♀️

        Sant. Skillnaden är att han har ett jobb som inte är Instagram, han behöver inte fläka ut allt på sociala medier så som Maggan måste för att hålla sig relevant, så han kan vara relativt privat men det kan inte Maggan.

          Håller med att det är därför hon får mer skit men även utan IG verkar folk tycka att hennes/en kvinnas/mammas beteende är värre än en mans i samma fråga.

            Ja absolut. Kvinnor blir alltid dömda hårdast.

              Av andra kvinnor.

                Och män.

                  Nope

                    Bara att kolla t ex på Flashback.

                    Bara att kolla t ex på Fla sh ba ck.

                      Ja visst kan även högermän vara vit sharia-poliser. Men de är ändå en minoritet. De flesta män i vardagen är faktiskt inte lika snabba att döma ut kvinnor, som kvinnor är själva.

      Sanna, vad tycker du att hon ska vänta på? Man får ta till vara på det som kommer till en.
      Är man lycklig så varför vänta?

    Igår hjälpte jag en med att skriva tinderprofil. Det var kul. Tänkte att jag kunde erbjuda någon mer idag. Berätta några saker om dig så kan jag nog knåpa ihop en tinderprofil som är kul ?

      Det var sjukt kul och jag är så tacksam för det du skrev! Du är bäst ❤️

        Har du fått några matchningar?

          Har inte laddat ned Tinder ännu haha är inte på humör och mår dåligt i min endometrios (förlåt alla som klagar när det ordet nämns) men tog en screenshot på texten igår och ska ladda ner den så småningom!

            Du ska inte be om ursäkt för det, hoppas att du snart känner dig bättre! <3

        Tack! Det var skitkul!

      Ger dig en utmaning: Jobbar som lärare. Älskar att resa, åka på spa, laga mat och baka. Söker något seriöst. Älskar snälla killar. Gillar romantik men kan även uppskatta en rolig fest.

        Ja du den var svår. Jag är nämligen inte så romantiskt lagd själv, då ber om ursäkt i förväg om något blev cringe haha.
        ”Här har du en som älskar att bryta upp en monoton vardag med spontana infall. Har ett roligt och givande jobb som lärare dagtid, och på fritiden omvandlas jag till en stjärnkock i köket. Älskar långa middagar med flera rätter över tända ljus, men också att dividera viktiga saker över frukost, tex om man ska ha fil eller inte när man bakar scones. När vi har brunchat färdigt hänger vi gärna på spa och skrubbar varandras ryggar, eller så går vi på upptäcktsfärd ute i världen. Kan också dansa loss och festa loss när tillfället ges. Vill ha en vänlig själ som vill dela alla aspekter av livet med mig. Jag kan stå för stöket och matlagningen, så får du gärna disken efteråt”
        /happy dating ?

          Klockren tack!!?

          Du borde ha signatur /Hapbee dating ?

            Ja jättebra idé! Den tar jag.

      Du får gärna hjälpa mig om du orkar och vill ?

    Vart köper man en snygg, klassisk rock med bra kvalitet? Någon som man kan ha resten av livet!

      Kolla Hobbs. Något av ett märke för ”damer” och där kan du verkligen hitta en klassisk kvalitetskappa. De kostar en slant men är superfina.

        Tack ❤️

      Filippa k

    Träffade en så fin kille inatt, vi hade så skoj och pratade i flera timmar. Men glömt vad han heter (haha) och har inte numret. Vad gör man??

      Ringer vårdcentralen och begär utredning av eventuell alzheimer?

        Jag var full ??‍♀️

      Känner du nån som känner honom? Så du kan snoka reda honom på instagram/Facebook?

      Jag träffade en kille en kväll som jag också glömde vad han hette. Men min kompis ringde en annan kompis som hade en syster som gått på samma skola som honom. Så då fick jag tag på namnet och numret. Haha invecklat. Men jag vågade inte ringa, så hängde på samma ställe helgen efter och då dök han upp.

        Smart! Jag gör ju tyvärr inte det.
        Kul för dig att ni sågs igen!

          Ja det var kul, helst när han hade försökt få tag på mig också.

          Men vad vet du om killen? Var ni hemma hos nån av er? Finns det några som helst ledtrådar att gå efter?

            Finns det nåt i namnet du kommer ihåg? Eller åldern. Tänk efter 🙂

            Sen finns ju risken förstås att han inte är lika skimrande i dagsljus ? Ibland gör ju alkoholen sitt ?

              (Sorry blev hundra smileys)

              Tack för bra tips! Vi var hemma hos mig så får tänka att han letar upp mig om han vill ?
              Det stämmer, allt är lite ljusare och bättre i alkoholdimman ?

                Ok det är ju bra att han vet det. Hamnade ni i säng eller satt ni bara och pratade? Om det inte är för personlig fråga. Antar ni träffades annanstans först?

                  Vi pratade tills vi somnade, så inget ligg. Träffades på krogen, så länge sedan man kunde säga det ? sen blev det inte av att vi bytte innan han gick hem.

                    Men det är bra, att ni inte låg. Om jag nu får spåna lite 😉
                    Ingen vän till dig uppfattade hans namn heller?
                    När han gick, ni sa inget om att ni kanske ses igen?

                Förresten, hur kom det sig att ni inte bytte nummer?

    Du som var intresserad av kollegan som hade skickat mail om att ta det över en kopp kaffe. Har du vågat kontakta honom idag ??

    Vad gör ni på er fritid som inte är sitta med mobilen, datorn eller kolla på tv?

    Känns som jag bara sitter med mobilen eller framför någon serie. Vill känna att jag faktiskt gör något, men har samtidigt inte så mycket energi.
    Hur hittar man en hobby om man aldrig direkt haft någon? Hur bryter man mönstret så man inte plockar upp mobilen hela tiden?

      Lyssnar på ljudböcker och poddar, känns mer ok att sitta i telefonen då och slösurfa ?

      Jag läser väldigt mycket böcker, bästa tidsfördrivet och alltid lär man sig något.

        Vad läser ni alla för något? 🙂
        Skulle gärna vilja läsa något som ger något, man lär sig något eller så. Nu läser jag typ bara deckare.
        Måste dock vara något bra för annars lär jag aldrig orka ta mig igenom det ?

        Tack för alla era tips?

          ”Illusionisten” av John Fowles, bästa romanen jag har läst.
          ”Fågeln som vrider upp världen” av Haruki Murakami.
          ”Anna Karenina” av Leo Tolstoj.

          Avundas dig alla äventyr du har framför dig.

      Läser bok, mediterar, går till skogen, plockar svamp, fuldansar till bra musik, dricker vin med min granne.

      Börja en kurs utanför hemmet. Ex silversmide. Kul att göra smycken! Börja spela ett instrument. Eller sticka och lyssna på ljudbok samtidigt. Det finns så mycket att göra. Jag önskar jag hade den tiden ? Lycka till i ditt sökande ?‍♀️

        Ok med instrument men inte hemma. Fy fan hade en ovanför mej som körde igång elorgeln men det satte jag punkt för. ?

          Klart man kan spela instrument hemma 🙂

            Beror på faktiskt. Vilket instrument och hur lyhört det är.

        Någon sån kurs hade varit rolig. Har bara så dåligt tålamod. Blir något inte bra första gången så vill jag inte göra det mer, känns onödigt att göra något man är dålig på. Sen förstår jag ju egentligen att man såklart måste öva för att bli bättre, men blir ändå arg och besviken på att jag ej kan ?

        Något handarbete och ljudbok låter mysigt. Två flugor i en smäll? väldigt mysigt nu på hösten också.

      Åh, hade tänkt ställa exakt samma fråga! Här är några grejer jag har tänkt för mig själv:
      – läsa fler böcker,
      – lära mig ett nytt språk (Duolingo, busuu, babbel är bra appar),
      – online dans klasser (move your frame är bra! Har ondemand för typ 60kr i månaden),
      – bli bättre på att laga mat (typ hitta någon ”klass” på Youtube eller så),
      – gå ut och gå
      – hitta något nytt område i närheten att utforska

      Mycket av det här är ju skärmtid men känns bättre när det är något man aktivt gör än bara typ strösurfande. Ska bli roligt att se vad folk svarar, vill gärna ha tips på saker som inte kostar så mycket och kan göras lite när som helst, dvs inte kräver så mycket planering

      Diamantmålar?

        Sameeeee ?

      Mycket av min tid går till min hund och nära och kära. Annars läser jag, går promenader och lyssnar på poddar och ljudböcker, lagar mat och målar akvarell.

      Tränar 🙂

      Jag bakar rätt mycket bröd, lagar mat och övar gitarr. Tränar en del.

      Spelar korpenfotboll

      Tränar, yoga eller pilates är lugnt och skönt om man inte har så mycket energi. Läsa böcker, måla etc

      Jag stickar, läser och skriver. Hade jag haft mer tid hade jag läst antingen språkkurs eller kurs i skrivande. Funderar på att söka upp en bokcirkel att gå med i.

      Jag har bestämt mig för att beställa hem en tavla med korsstygn, ett julmotiv!
      Min mormor har gett mig några såna hon gjort när jag var yngre så tänker att hon skulle bli glad att få en sån av mig. Behöver inte vara en tomte, utan något mer vintermotiv kanske så hon kan ha den uppe längre än bara jul. Plus lyssna på ljudbok ?

      Beställer jag imorgon och börjar på det i i veckan som kommer så är det kanske klart till första advent så hon kan få det? jag är dålig på att ta tag i saker, men detta borde jag väl lyckas med haha

        Prova detta, det finns i julmotiv.
        Mormor blir överlycklig.
        Ett tips! Börja med runda pärlor som är lättast första gången och välj en lite större storlek så motivet blir tydligt. Typ 40×50 cm.
        Som broderi fast med glittriga pärlor?

      Jag tränar, promenerar, försöker prova nya maträtter att laga, sjunger eller spelar instrument!

      Man måste hjälpa sig själv lite på traven, erbjuda alternativ, se till att saker finns hemma, lägga bort luren, ge sig själv bra förutsättningar osv 😀 (En av mina ”mest chockade insikter/upptäckter” (som jag skrivit om förut i en ÖS-kommentar): en hel del vanligt folk har ingen cykel. Alltså, det måste man ge till sig själv! Om ekonomiska förutsättningar finns osv. Har du en?)

      Andra tips: 1. Sätt telen på ljudlös och lägg den på hatthyllan.
      2. Gå ut och gå, minst en timme, med mobilen hemma. Ah friheten.
      3. Cykla :), cykla, läsa, fika, cykla hem igen.
      3. Läs böcker, t ex: Den stora skrivboken, En berättelse om kärlek och mörker, Harens år eller Händelser vid vatten.
      4. Baka bröd. Mmm vi har nybakat surdegsbröd nästan varje dag. Min man blev obsessed, inte mig emot hehe.
      5. Träna, på gym/utegym eller hemma, t ex ta på en bra platta på Spotify och dansa, gör balansövningar, någon kroppslig utmaning.
      6. Skriv/rita. Listor, dikter, mönster, porträtt. Köp några bra pennor och papper på t ex Akademibokhandeln eller Panduro, allt blir annorlunda (och så mycket bättre) då!
      7. Prova kläder, häng framför spegeln med dig själv, gör en ny frisyr och bestäm dig för en dag i kommande vecka då du ska ha den. Alltså för mig är detta inte ytligt/besatthet av speglar à la Strömquists samtids-tes… för mig är detta bara ytterligare ett sätt att hänga med mig själv, typ som att det är kul att få ett ansikte på den där personen jag känner så väl och hänger med hela tiden :Ddd
      8. Rensa bland papper, tidningar, prylar hemma. Ta en promenad och lämna bort/släng grejerna.
      9. När jag går med återvinningen går jag nästan aldrig bara dit och tillbaka hem igen. Jag tar en extra sväng i parken, går bort till favoritrestaurangen och spanar in atmosfären, tar ett varv på ipn för att det är skönt och för att jag gillar att vara utomhus, ner till vattnet ibland osv.
      10. Pussel? Träffa en vän/familjemedlem lite oftare? Prova ett nytt recept? (Skriv ner det i en receptbok (har du en sån? Annars köp 🙂 typ en bok med hård pärm och vita eller randiga blanka blad som man kan fylla med nedskrivna recept och rita lite bilder av maten osv) så blir det roligare och mobilen kan ligga kvar på hatthyllan!

      Lycka till ?

      Tecknar, målar, stickar, läser, tränar, bakar bröd eller testar nåt nytt recept. Ett tag ägnade jag åt att lära mig grunderna i ett par programmeringsspråk via CodeCademy, en både kul och lärorik hobby 🙂

      Ett tips är att skifta förhållningssätt lite, från att ”skaffa en hobby” till att lära sig något nytt och sedan ta små steg i den riktningen. T ex som med stickning, vilket jag lärde mig under pandemin när jag var permitterad och hade mycket fritid. Jag köpte en bok om stickning för nybörjare och ringde en kompis som har hållit på länge och bad henne hjälpa mig välja ut ett första projekt och ge lite tips på hur man kommer igång. Sen dess har jag nästan alltid ett stickprojekt på gång, har jag inget så saknar jag det.

      På så sätt tänker jag att du släpper pressen lite och kan njuta mer av processen.

      Lycka till!

      Pysslar. Virka är lätt att börja med, amigurumisar är så söta oxå

      Har du testat att kika på Skillshare? Jag är rätt säker på att de har en gratis testperiod.
      Där kan du ta del av jättemånga bra kurser online i alla möjliga hobbys.
      Filmredigering, illustrera, trädgårdsarbete, sticka.
      Jag testade Skillshare och har nu fått en passion för att rita, efter att ha enbart kunnat göra i princip streckgubbar i 30 år.

    Hantverksyrken som t ex florist?

    Funderar på att skola om mig, och är sugen på ett jobb där jag fått jobba med händerna och vara kreativ så har börjat fundera på något slags hantverksyrken. Någon som pluggat till florist? Som jobbar till florist eller annat yrke som har med hantverk att göra? Tips på utbildning osv?

    Jättetacksam för tips!

    Vad är godast att spetsa varm mjölkchoklad (kakao) med efter en kall dag ute på fjället nu i höst? Alltså något med alkohol. Gärna med grädde o riven choklad på.

      Baileys.

      Mintlikör.

      Whisky

      Rom

      Likör 43

        Å älskar Likör 43

      Amaretto?

        Å samma med Amaretto. Så gott.

      Minttu

      Tänk på vad du gillar för sorts choklad. Gillar du mintchoklad? Apelsinchoklad? Nötchoklad? Kaffe? Och så spetsar du med en likör som har den smaken. Likör finns i princip alla smaker.

      Konjak, lumumba! ?

      Punsch!!?

      Minttu

      cointreau!!! smakar som romerska bågar

    Varför använder folk Google maps bilder som sin familjealbum? Tanken är att fota platser som visas på kartan, inte ditt barns eller ditt eget nylle.

      Typ som folk som använder populära tags för att tagga sina menlösa bilder på Instagram….

        Japp. Fattar heller inte folk som t ex taggar bilder på sin katt med #lesbiancouple och dylikt. Vad har katten med ägarnas sexuella läggning att göra?

      Kan ju vara lite klurigt ibland att få till en bild utan att någon syns i den, eller så glömmer man ta en som är på enbart interiören. Så länge man inte bara ser nyllen utan även något som tillför information är det väl bättre än inget.

      Jag brukar lägga in lekplatser (för att det är svårt att hitta i min kommun) men tar iofs alltid bilder utan folk i. trodde inte de godkände ansiksbilder faktiskt.

    Ni som gjort bröstförstoring, vad önskar ni att ni ställde för frågor vid konsultationen?

        Men verkligen ORKA. Om du inte har något att komma med som svar på frågan varför tar du då upp ett fall på miljonen som går så fel? Samma sak som att nån frågar om vilken bil man ska köpa och nån idiot kommer och skriker ”bilolycka!!!!!!”.

      Läs på om breast implant illness

        Jag vet vad det är men är inte relevant till min fråga. Jag ska förstora mina bröst som blivit trötta och tunna efter graviditeter/amning, jag är färdig med barn och är vuxen.

        Men har tretusen frågor och är nervös. Tänkte kanske fel när jag tänkte att det finns tjejer här som fixat sina bröst.

          Jag har fixat mina och det är något av det bästa jag gjort. Jag vet liksom inte vad jag skulle säga att jag önskar jag frågat för jag frågade verkligen allt. Allt från storlek, form, fasthet, rundhet, smärta osv. Kolla pof forum, där finns massa bra frågor som man inte ska glömma. En grej
          jag ångrar mig för är dock att jag typ tvingade kirurgen göra ett minilyft på mig för han ville inte det och jag fick bara fula ärr. implantaten gjorde liksom sitt då brösten ser så ”utfyllda” ut. Så om sin kirurg säger att inget lyft så lyssna på honom/henne. Sen alla de vanliga frågorna, prova bh, se till att din kirurg verkligen förstår vad du är ute efter. Känner du att din kirurg är ”svår” under konsultation så ta någon annan. Jag kan varmt rekommendera Patrik höijer på nordiska kliniken. Lycka till!

    Helt ärligt nu, hur hårda är ni med att följa restriktioner? Tex jag är förkyld och har ett seminarium nästa vecka. Är testad negativ och kan nog med lite nässpray fejka mig igenom utan att någon märker. Tar jag inte detta seminarium så behöver jag göra om nästa gång kursen går, alltså om ett år. Kommer då också missa en massa hp och inte få nytt csn efter jul. Jag är ensamstående med två barn och behöver såklart pengar för att leva. Samtidigt fattar jag att just det beteendet är det som fått samhället att stänga ner.

      Jag tänker att så länge du testar negativt dagen innan seminariet kan du gå dit!

        Sant, men tror inte man kan boka ett nytt test så nära inpå? Fick svar idag

          Du har redan testat negativt. Varför skulle du behöva testa dig igen några dagar senare? Det är helt osannolikt att förkylningen helt plötsligt förvandlas till covid.

            Problemet är att man väl fortfarande inte vill smittas även med andra förkylningar… då nästa person som får symptomen nu måste testa sig och stanna hemma.

          Ta ett antigen-test från apoteket, typ 80kr. Om det också är neg hade jag definitivt försökt gå på seminariet

      Hur kommer det sig att de inte har ett uppföljningsseminarie eller skriftlig uppgift för den som missar? Aldrig varit med om att det inte erbjuds ?

        Ja jag vet faktiskt inte. Det är detta tillfälle eller nästa termin som gäller, har haft så i tidigare kurser också.

          Vilket universitet är detta? Låter jättekonstigt ?

      Är du covidnegativ så är det väl inga problem alls?

        Jag tänker att det är symptom som symptom ?‍♀️ men så kanske det inte är.

        Fast jo det är det. Är man sjuk med något som kan smitta så stannar man hemma, oavsett om det är vanlig förkylning eller covid…

          Det funkar ju inte i praktiken att vara hemma varje gång man är lite hostig. Man hade missat typ 50% av skolgången då. Dock stannar man ju hemma när förkylningen är som värst.

          Precis! Hata folk som kommer till olika tillställningar när dom är sjuka och smittar alla andra. Stanna hemma!

            Ja stanna hemma om man är sjuk. Det ställer ju till det för andra även om det är ”vanlig” förkylning. Barnen smittas, missar skolan. Man förlorar pengar och måste testa sig själv osv

            Om alla som är sjuk håller sig hemma vore det mycket bättre. Vi skulle ha betydligt mindre av magsjukor och förkylningar om folk hade förstånd.

            Men du som frågar, hur länge har du varit förkyld och är seminariet i början, mitten eller slutet av veckan?

              Det kommer att ha gått 6 dagar från första symptom.

                Man smittar inte efter 6 dagar.

                  Första dagarna är man som mest smittsam, men det betyder inte att du inte kan smitta andra efter x antal dagar

                  Kanske inte i covid men i andra förkylningar kan man göra det. Tror jag läste att man smittar i tre veckor med RS virus t ex?

                  Däremot minskar man ju riskerna om man stannar hemma de bästa dagarna.

            Mm till och med Anders bagge på idol dyker upp förkyld ju

      Äh du har ju testat negativt. Har det gått en vecka får man ju fortfarande vara lätt snorig/hostig. Så jag skulle nog satsa på att kunna gå 🙂

      Tänker att ifall du är negativ, inte extremt sjuk och kan hålla dig med distans från de andra så gott det går så why not!
      Det hänger ju massor på detta tillfälle så absolut! Men ifall du nu blir värre innan det så stanna hemma men ifall samma som nu eller bättre så går du!

      På vår arbetsplats får man numera komma tillbaka även om man har vissa symptom kvar, ifall man testat negativt. Jag hade definitivt gått på seminariet, du kanske till och med känner dig frisk då? Förstår inte varför du ska testa dig en gång till när det är samma _sjukdomsperiod” ?

        Ja alltså jag tänker väl att man aldrig vet om man råkat gå förbi ett nytt virus. Fått hem från barnens skola eller vad som helst. Att man testar negativt betyder ju egentligen inte mer än att man var negativ just då.

          Fast då kan man ju aldrig jobba eftersom man kan va asymptomatisk..

          Nej det är klart att det är så, men då får man ju stanna hemma 24/7 isåfall ?

      Jag skulle hålla avstånd och bege mig direkt hem efter seminariet.

        Men alltså vad trött jag blir på såna här beteenden. Det blir en ond cirkel med fler och fler som behöver vara hemma pga enkla förkylningar och testa sig och ta tid från provtagningar osv. Snälla ta ert ansvar och va hemma även med förkylningar, orkar inte ta ett till test nu. Och plus att alla som är infektionskänsliga med cancer etc kan känna sig säkra att röra sig i samhället utan att behöva vara oroliga, för dom kan även en förkylning ställa till med stort besvär!

      Restriktionerna för fsk-barn säger att man är välkommen tillbaka till fsk efter 7 dagar om man är frisk fast uppvisar milda symtom som snuvig eller lätt hosta. Tänker att det samma kanske gäller för vuxna?

      Googla Silvergrogg, tacka mig sen(efter semínariet). ?

      Ett tips för rinnande näsa, bisolvon eller sinupret forte. Hjälper på 2-3 dagar torkar upp allt!

      Corona-tester visar DEFINITIVT i vissa fall felaktigt negativt. Känner man förkylningsymptom så stannar man hemma, punkt slut. Riktigt ö-klass av Idol o Bagge att agera som de gjorde. Vilket exempel för allmänheten att beskåda och ta efter.

      Stanna hemma om du har symtom oavsett om du är negativ. Fett egoistiskt att folk ska bege sig ut sjuka och förkylda och smitta ned andra. Dessutom väntas förkylning och influensa säsongen bli extra tuff i år, så gör ALLA en tjänst (inklusive deras familjer och äldre) och stanna hemma om du är smittsam och sjuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      om du är extra noga med hygien, spritar händerna och använder en ordentlig ansiktsmask så tycker jag ändå att du tar ditt ansvar 🙂

    Woho! Måste skryta lite. I november släpper jag en ljudbok! Vill ni läsa kan ni spara den i bokhyllan på Storytel nu (sök på Tillflykten.) Obs ingen erotiskt roman a lá Margaux, utan en feelgoodroman.

      Grattis, vad kul?

      Grattis!

      Grattis! ???

      Är du från Norrbotten?

        Nix!

    Ni som följer Antonija Mandir, varför gör ni det? Seriös fråga.

      Undrar också.

      Har en bekant som gör det. Jag frågade varför och hon sa att hon alltid är sig själv och att det är Skönt att se eller nåt sånt…?
      Hon tittar på bachelor och BB med så vi gillar olika helt enkelt!

        Ja, folk som gillar BB, Paradise Hotel etc gillar väl folk som faller i den kategorin.

        Själv har jag aldrig kollat på varken BB eller Paradise mer än max 5 min, känner fysiskt hur hjärnan fördummas.
        Skulle aldrig vara intresserad av att följa Antonija etc. Så totalt ointressant, noll riktig livsinnehåll.

    Hur hantera avundsjuka kollegor? Har blivit befordrad och om mina kollegor fortsätter undvika mig och behandla mig som luft kommer resterande tid på jobbet vara en pina ?

      Men va? Har detta hänt eller är du rädd att det ska hända?
      Om jag hade varit i den situationen hade jag tagit en diskussion med mina kollegor och eventuellt eskalerat det uppåt om det behövs. Förväntar mig mer av vuxna människor på en arbetsplats.

        Ända sedan jag berättar om min befordran har de ”missat” att svänga förbi inför raster och lunch vilket aldrig hänt innan under mina 7 år. Blir inte alls lika inkluderar i samtal och man pratar/skämtar gärna om att jag snart är ”fri” och inte behöver oroa mig inför de ganska stora organisations förändringar som verksamheten ska genomgå. Är så himla besviken ?

          Du är en del av ledningen nu. De är inte med i ”gänget”

            Jag kommer ha en ledande position på företaget men inte gentemot den avdelning mina tidigare kollegor jobbar på. Är snudd på utfrysning känner jag och jag funderar ärligt talat på att ta med mig datorn hem och jobba hemifrån de sista veckorna även om jag hade hoppats på att få ha en trevlig sista tid med kollegor jag jobbat och känt i 7 år ? Sorgligt att vuxna (främst kvinnor) inte kan bete sig.

              Säg det till dom! Vad har du att förlora? Dom borde skämmas.

                Är subtila små saker, svårt att veta hur jag ska adressera det. Är dessutom flera så inte en person och känns väldigt jobbigt att samla 8-9 pers och försöka argumentera för min sak när mycket är subtila saker som inte nödvändigtvis går att ta på..

                  Kanske de känner att du kanske har dragit sig undan och beter dig annorlunda.
                  Kan ju ha börjat med att du trodde dig se tecknens på utfrysning och så blev du stelare och så blev de mer obekväma osv.
                  Tycker du kan prata med dem

      Undvik inte tillbaka, var trevlig och prata som vanligt. Fortsätter de ändå att hålla avstånd, fråga vad som pågår och tala om att det är viktigt för dig att fortsätta ha en kollegial relation som vanligt även om du har en ny befattning. Lycka till!

        Tack för tips! Försökt vara extra trevlig men är helt dränerad i slutet av dagen då jag plockar upp all energi och konstig stämning som uppstår. Känner verkligen att min befordran triggat igång något hos flera av kollegorna som troligtvis också längtar bort men inte tar sig för att faktiskt göra det.

      Kill them with kindness

        Nä jag skulle jobba hemma och undvika dom. Varför gå dit om det är så.

          Har övervägt det men kommer jobba kvar i samma företa och är mån om goda relationer. Är också ganska känslig så har lite svårt att bara släppa det och acceptera att kollegor jag jobbat tätt med i 7 år och delat en del privat med nu plötsligt behandlar mig som luft. Känns inte okej men vet inte heller om jag kan göra något för att vända det.

            Jobba hemifrån tills du slutar. Skulle aldrig ägna en uns av min energi på såna bitterfittor. Se till att det bränner i dom när du sen är tillbaka (om ni sitter på samma kontor) och går och har det underbart med dina nya kollegor på din nya högre befattning ?

      1. Grattis, vad kul! Tyvärr(!) så sker det ofta när man tar nästa steg, det resulterar i missunnsamhet hos andra innan du som gått vidare i karriären själv ens ”hinner” dra några gränser eller börjar skippa luncher/raster för att man kanske inte hinner etc. Fokusera på dig själv och fortsätt vara trevlig och hälsa och poppa förbi och kolla läget annars skulle jag inte bry mig så mycket, life goes on och låt dom prata om dig på deras raster?

        Tack så mycket! ?Ska försöka mig på detta.

    Vet någon, vad som hända med Nathalie schutermanns man, som hon gifte sig med för ett par år sen. Alltså inte Chiles pappa och inte den där gottschild som hon är ihop med idag… så jäkla nyfiken på hur hon är som person

      Googlar man exmannens namn så kommer det upp lite intressanta artiklar från i år. Men undrar som du också hur Nathalie är som person.

    Jag hade tänkt att min kropp inte orkar med piller längre då jag började få mens varannan vecka och massa kramper i magen så jag slutade pillren till en tid. Men sedan läste jag att många har fått likadant efter covid19-vaccinet, jag själv tog andra sprutan i juli, och efter det var det varannan vecka mens. Före det typ en mens per år.

    Har ni fått konstigheter med mensen efter covid19-vaccinet?

      Ja, min mens är helt kocko sen vaccinationen. Kom redan efter första sprutan i början på juli. Först kom inte mensen alls när den skulle, men hade sjuk PMS (med ömma bröst och humörsvängningar). Den var en månad försenad. Efter det har jag haft mens nästan nonstop. Ibland har det pausat en halv vecka, men sen på det igen. Så trött på det. Har varit och kollat men de säger att de inte kan se något konstigt.
      Jag är helt säker på att det beror på vaccinationen, har hört så himla många som har fått problem. Men läkaren säger bara att det kan bli så. Att det inte alls beror på vaccinationen. Har förlorat allt förtroende för sjukvården nu.

        Man blir så arg och frustrerande! Nu då jag sedan slutade med piller slutade mensen helt.. men kanske den kommer snart, eller sen har man blivit gravid emot min önskan ??‍♀️

          Gå till en gynekolog. Man ska alltid kolla upp sånt. Viktigt faktiskt.

      Varför är ni så många som glatt trycker i er injektionen innan ni har tagit reda på eventuella biverkningsrisker?

        För att allt i livet har biverkningar och konsekvenser ??‍♀️

        För att man vill komma bort från denna pandemi, som det nu verkar lyckas i och med att folk tagit vaccinet. Tror inte någon specifikt testat hur mensen reagerar på vaccinet, utan det nu märks! Jag har själv barnantalet fullt enligt mig så för mig gör det inget men hoppas alla som vill ännu har barn har möjlighet till det och att det inte framkommer fler aspekter.

        Jag kan inte förstå folk som inte tagit vaccinet och sedan blir sjuka och gråter och klagar hur hemst livet är då de är sjuka och då vill de ha vaccinet.

        Det kan ju förstås vara så att Covid-19 också ger menustrationsrubbningar ?

      Jag vet inte om det hänger ihop men tog första dosen 13 juli, då hade jag precis haft mens och nästa skulle inte komma förrän runt 4 augusti. Istället fick jag 31 juli, varade några dagar och sen kom nästa mens efter det 26 augusti.
      Enligt min app skulle jag denna gången fått den 24 september, men fick 30 september. Fick andra dosen 1 september.
      I perioder är den dock oregelbunden så jag vet inte om det är en oregelbunden period jag är inne i eller om det är vaccinet som spökar.

      Har inte fått något konstigt med mensen efter vaccinet men efter jag hade haft covid så hoppade min mens över 2 perioder och efter det var den helt galen i någon period. Sen blev det normalt igen. Fick till svar att kroppen blir knäpp när den utsätts för en främmande infektion.

      Viktigt att rapportera in sånahär biverknings till Läkemedelsverket!! Om många rapporterar in så måste de ju ta det på allvar snart.

    Var köper ni schampoo på internet? Vilka sidor är bra? Har hört om nån webshop som sålde fejkade frisörprodukter men minns inte vilken… Känner bara till Lyko.

      Bangerhead, nordicfeel, zalando eller diverse apoteksidor ☺️

      Eleven

    Vart köper ni kläder nu för tiden? Är trött på allt som ska vara magkort, öppna ryggar osv

      Zalando och Second Female. Ibland Filippa K

      Lindex

      Second hand, till 80%. Roligare och mycket billigare! Man vet framför allt aldrig vad man kan hitta, vilket jag älskar.

        Tips på bra second hand? 🙂

          Jag vet inte var du bor, men Myrorna och Stadsmissionen brukar ju generellt ha mycket (se upp med Myrorna dock, de kan vara lika dyra som vanliga butiker vad gäller mer trendiga/unika plagg). Annars gillar jag de flesta, Emmaus, Erikshjälpen osv. Även mindre loppisar kan ha många fynd. Kan tipsa om https://www.vintagekartan.se/ !

      Monki

      Wera och Carin Wester på Åhléns, vissa märken på MQ, Vila, Other stories. Men tycker också att det är svårt, allt känns så ungt liksom! Eller så börjar jag bli gammal

    Hur fixar man sånt här hår som Sanna Jörnvik har på bilden? Är det locktång eller plattång? Hon kanske har sånt hår naturligt, vad vet jag, men om man vill försöka sig på det, hur gör man? Är så lost i hårvärlden men älskar den frisyren! (Och hon är så jävla fin!) https://www.instagram.com/p/CS9ztBiNc5H/?utm_medium=copy_link

      Fd frisör här. Ta några cm breda sektioner hår. Använd plattång, börja i samma läge som om du ska platta håret, men du ”sicksackar” dig ner. Håll ett par sekunder med tången lätt utåtvinklad från hårbotten, dra sedan ner tången en bit och vinkla ut plattången åt motsatt håll. Kan vara lite tidskrävande men man behöver p andra sidan inte vara allt för noggrann ? lycka till!

        Ååh tack!! Ska testa imorgon? behöver man någon produkt? Tänker på t.ex saltvattenspray eller såna grejer (som jag iofs inte vad man har de till..)? Har värmeskydd som enda produkt samt en mjukgörande olja bara?

          Värmeskydd ska du alltid använda ☺️ Du kan absolut använda saltvattenspray eller dylikt om du vill ha en lite ”beachigare” look, men du kan också bara rufsa till och separera slingorna med fingrarna och sedan ta ett lättare hårspray. Viktigast är att det inte ser för ”perfekt” ut!

            Ja värmeskydd använder jag alltid, går av bara farten även om jag inte ska fixa håret? tack! Ska testa imorgon och se om det blir lila snyggt på mig?

              Det kommer du säkert greja! Annars är det bara att börja om och testa igen ?

                Haha ja det är väl så? skulle locka håret med locktång häromveckan och jäklar, det är en konst! Locka håret med plattång kan jag inte heller men det här känns inte riktigt lika svårt?

    Ngn som sett dokumentären oförlåten på svt?
    Intervjuer med föräldrar från fyra familjer där de glömt barn i bilen så att barnet dött.
    Fick nästan fysisk ångest av att se den alltså.

      Inte sett den men tack för tips!

        Ja! Se den inte om du själv har småbarn.
        Fick orimlig ångest att jag ska ha ihjäl mitt barn.

          Kanske bra om föräldrar och djurägare ser.

            Handlar inte om föräldrar som lämnat barnen i bilen med vilje utan av misstag. De har under hela dagen trott att barnen varit på förskolan/ barnvakt. I de fall de händer brukar de vara en del stress samt att de vanliga rutinerna ändras.

            Det är jätteskönt att tänka att de aldrig skulle kunna hända en bra förälder, men jag tycker nog det är mer rätt mot barn (och djur) att ändå våga erkänna att människors hjärnor kan felkoppla. Även om det är skönare att fullkomligt distansera sig från risken för den här typen av grejer potentiellt skulle kunna hända ”vem som helst”, men det är ju bara man sig själv man skyddar med den inställningen (Med det sagt tror jag såklart inte det skulle hända mig – inte en chans i världen. Men tror dessa föräldrar skulle svarat samma sak…).

            Jag uppskattar för övrigt de två andra dokumentärerna i serien också, Pervert park och den om föräldrar till skolskjutare.

    Vinna tillbaka ett Ex, hur gör man? Kommentar om att gå vidare undanbes ?

      Varför gjorde ni slut?

      Det är ju så individuellt och med många faktorer som avgör vad som eventuellt kan fungera i ditt fall. Men kan dela med mig av min historia åtminstone. Jag vann tillbaka mitt ex efter en tid av strul, skit och en hel del on and off, minst sagt. Det kom en punkt där jag gav upp och tvärt slutade att höra av mig. Vi följde varandra dock fortfarande på sociala medier och ibland (låt säga 1 gång varannan vecka eller mindre) la jag upp en story på Snapchat. Eftersom jag kände honom väldigt bra visste jag vad skulle lägga upp för att fånga hans uppmärksamhet och som kunde få honom att tänka på mig lite extra (dock aldrig ngt för att framkalla svartsjuka!). Han brukade se dom men det var i princip den enda ”kontakten” vi hade med varandra. Efter sisådär ett halvår av total tystnad fick jag ett meddelande från honom där han förklarade hur mkt han saknat mig och frågade om vi kunde ses så att han fick chans att förklara sig bättre. Jag svarade något skeptiskt men gick ändå med på att ses. Efter det har vi sakta men säkert byggt upp vårat förhållande igen. Det har nu gått 2 år sedan dess och vi har nyligen flyttat ihop och är stadigare än någonsin.

    Förälder som har alkoholproblem och vägrar ta stöd, erkänna eller få hjälp. Hur går man tillväga? Har försökt flertal gånger att ge råd och sånt. När ska man inse att det aldrig kommer ske en förändring? När är det ok att släppa relationen då man skadas av relationen?

      Låter som du ska släppa det nu. Börjar man fråga andra så brukar det vara att det känns för jobbigt.

      Är i samma situation. Väldigt svårt när personen vägrar inse. Tror inte det spelar roll vad jag än säger. Har funderat på att bryta, men kom fram till att det mest var för att ”straffa” min förälder i hopp om att hen ska inse och ändra sig. Min förälder är också en väldigt fin person och aldrig elak, men allt blir ändå väldigt jobbigt när hen dricker. Har egentligen inget tips, annat än att kanske fråga dig själv varför du skulle vilja bryta. Om du tror att du skulle må bättre av det i ditt liv, eller om du som jag mest vill få föräldern att ändra sig.

        Har tagit avstånd men det fortsätter bara i samma spår. Alkoholen går före mig. Tragiskt men sant. Det är inte bara jag som skadas utan fler men förälder inser/förnekar att det är ett problem.

          Förstår precis frustrationen. Läste precis om vad som sker i hjärnan vid beroende, vore ju en helt annan sak om föräldern kunde erkänna iaf. Nu blir det ju att föräldern vet att man tar skada, säger att hen inte är beroende, men vägrar ge upp. Det lämnar en ju med känslan att alkoholen går före en själv. Kan du föreställa dig en tillvaro där ni inte hörs av? Hur tror du att du skulle må om några månader utan kontakt?

            Hade inte kontakt på några månader. Men har det nu ibland. Var ganska skönt att bryta men samtidigt finns problemet kvar. Det känns som jag bara skjuter undan problemet, vilket kan vara bra kanske då jag inte kan förändra något. Så tragiskt allt. En skam.

      Bara att släppa det. Min pappa har haft alkoholproblem hela mitt 30åriga liv. Behandlingshem hjälper bara för stunden.
      Se det som en sjukdom så blir det lättare att hantera och släppa det/honom.

        Men allt det tragiska som sker pga alkoholen är svårt att släppa…

    Behöver tips på present till min pojkvän som fyller 30 år om några veckor ?
    Han är absolut vden svåraste personen att köpa present till..
    Han har allt han vill/ha behöver, många anser nog honom som en minimalist, gillar inte prylar, smycken, klockor eller fina ting liksom.

    Gillar att vara ute i naturen, vandra, tälta, plocka svamp typ. Gillar upplevelser, konserter.
    Han tycker om att fota och har inte riktigt en bra kamera men är det trist att få en kamera i 30 års-present? ?
    Kom gärna med idéer
    Ska tilläggas att jag går på föräldrapenning så bankkontot är bra fett direkt ?
    Priside: runt 5000:-

      Det är jättekul att få en kamera om man gillar att fota!

      Annars nåt typ av kit kopplat till hans intressen. Gärna med saker man kanske inte unnar sig själv. Tex: svampkorg fylld med Stanleytermos, outdoorsbyxor, fin mössa, svampkniv etc. Hade gått till Naturkompaniet och spanat. ?

        En bra kamera med optik kostar ju dock bra mer än 5k?

          En hobbyfotograf klarar sig alldeles utmärkt med en kamera + optik som kostar runt 5000 kr.

            Om en är hobbyfotograf, är det inte bättre att skaffa en mobil med riktigt grym kamera?! Känns som en kommer ha mer användning av det? Eller är det något särskilt att ha en digitalkamera att plocka med sig? ?

              Nej, det går inte att jämföra med en systemkamera med en mobilkamera. Systemkamer vinner alltid.

        Tack snälla ?

      En sån kryssning kanske som går över en helg till typ Tallinn? Kostar ca 3,5 för en hytt fram och tillbaka, om man tar en lite finare.

        Hade gjort slut om jag fick en kryssning i present. Hua…

          ? Jag är nästan beredd på att instämma.

        Kryssning är inte riktigt hans grej, men tack för tipset ✨

      Kanske kika upp någon vandringsled ni kan åka till så packar du picknick med saker han gillar. Ni kan ju tälta i anslutning till det med, kanske tända en liten brasa och grilla smores? ?

        Superbra idé men vi har en femåring och en liten bebis, inte helt optimalt just nu ?

          En liten yxa som man kan ha när man ska grilla och elda på grillplatser vid sjöar m.m.

      Avsmakningsmenyn på Gastrologik är en höjdare:

      https://gastrologik.se/meny

      Bjöd min pappa på den när han fyllde 75 och han pratar fortfarande om den kvällen flera år senare.

        Håller med. Finns så många restauranger om han har ett sådant intresse!

        Åh! Ska kolla in. Tack för tips!

      Eftersom du skriver att du går på föräldrapenning så ser jag framför mig att ni har småbarn. Vad är då finare än att ge honom riktigt kvalitetstid bara ni två? Det blir som en present till dig själv också ? skaffa barnvakt och kör en övernattning. kanske gå på stand-up/show/spa, ta en drink innan? Sen sovmorgon och hotellfrukosten på rummet?

      Gå till en barberare eller finare butik och köp en snygg rakhyvel. En snygg pryl som kommer att komma till användning.

    Alltså nu har jag skrivit samma kommentar 2 ggr och den blir borttagen!
    Jag undrar hur man kan vinna tillbaka ett ex . Någon som lyckats? Hur?

      Den blir borttagen för att du inte SKA vinna tillbaka ett ex. De är ex av en anledning.

        Haha du kanske har rätt, att jag borde se det som ett tecken men kan tyvärr inte det och vill höra om någon lyckats

          Varför vill du vara med någon som valt att inte vara med dig? Kanske hårt men du förtjänar bättre ❤️

            För att jag vet att vi fortfarande älskar varann (det har även han sag) men att det bara ”bytt skepnad” och jag anser att man kan hitta tillbaka till den kärleken bara vi inte ger upp

              Förstår. Varför gjorde ni slut och varför tror du att han inte söker samma kontakt som du?

                Jag tror att han tror att det gått för långt.
                Att vi ska finna oss i att vi inte är kära längre utan älskar varann på ett annat sätt medan jag tror att man inte kan vara kär hela tiden efter många år utan måste ibland kämpa lite så länge man älskar också respekterar varann

                  Parterapi i så fall kanske om ni hittar tillbaka. Risken är hög att ni skils åt igen om ni inte har samma syn på kärlek i grunden.

                    Vi har testat det och jag tyckte funkade, vilket han också sa funkade
                    vid tillfället men som nu enligt honom inte alls funkade för honom

                      Då har du svaret där

              Nej nej nej. Tro inte på den gamla myten. Två som älskar varann ÄR IHOP.
              Man kan sakna det som var och därför vilja säga att man älskar den andra fortfarande etc etc MEN let’s face it: två som älskar varandra är ihop, inte isär och pratar om att de fortfarande älskar den andre.
              Äkta kärlek är enkel, inte krånglig. Det är när man INTE älskar som man håller på och krånglar. Är det verkligen kärlek från båda finns inget som stoppar.

                Är det så svart eller vitt? Kanske.. hoppas inte det.
                Du kanske har rätt men då undrar jag varför han ändå är angelägen om att höras och vill hjälpa mig med saker. Kanske dåligt samvete?

                  För att han kanske kan tänka sig att vara vänner, det är så vänner gör

                    Det har han sagt. Att han gärna ser att vi är vänner i framtiden. Så du kan absolut vara något på spåren

                      Mm exakt. ”Vänner”. Dvs han vill inte bli ihop igen. Sorry, hårt sagt men sant

                Näää, klart två personer kan älska varandra utan att vara ihop av massor av olika anledningar??

                  Ja, med betoning inte ihop.

      Kommentarer om att gå vidare undanbes ?

        Jag har försökt vinna tillbaka flera ex. Några ”vann” jag tillbaka men det tog slut snabbt igen. Och andra vann jag inte.
        Det finns nämligen en anledning att det tog slut till att börja med.
        Ångrar samtliga vinna-tillbaka-kampanjer. Med facit i hand var det en förnedrande process. Att övertyga någon om sin förträfflighet och be om deras kärlek är inte hur kärlek fungerar.

          Jag vet, och jag vet att jag borde bli klokare av det du skriver men just nu viljan att vinna tillbaka större

            Jag har slutat ge ”goda” råd till mina vänner och bekanta. Man kan inte lära någon att undvika göra fel i livet. Vissa saker måste man bara få göra och fatta själv.

      Rekommenderar inte att försöka ta tillbaka någon som inte vill ha en helt. Men hör inte av dig alls, till slut så kommer han förhoppningsvis att komma tillbaka.

        Finns det inte en risk att de glömmer bort en,
        om du förstår vad jag menar

          Då är det sannolikt meningen

      En som lyckats här och fortfarande, flera år efter återföreningen är tillsammans och nu även har barn ihop ??‍♀️
      Om du verkligen känner att det är personen du vill leva med, var helt ärlig och säg exakt det till personen. Skriv ett sms eller ett handskrivet brev om du menar allvar. Eller ring om det känns ännu bättre. Kanske inte är jättelämpligt om ni var tillsammans en kortare tid, men om ni varit ett par länge och verkligen älskat varandra tycker jag att det är så du ska gå till väga. Ärlighet varar längst, och här tror jag i längden inte på något spel.
      Man blir väldigt sårbar och riskerar såklart ett nej, men då vet ni båda iallafall var ni står.
      Håller alla tummar!

        Vi har varit tillsammans länge och haft många bra år tillsammans. Tyvärr så har jag testat det
        men funkade inte

        Vill också tillägga att vi fortfarande har en väldigt
        fin relation med stor respekt för varann så inte det som är problemet

      Beror ju väldigt mycket på varför ni gjorde slut. Handlade det på nåt sätt om personlig utveckling som behövdes kan du bevisa att den har skett och försöka gå den vägen.

        Handlar om att han inte älskar mig på ”det sättet” längre men älskar mig som person.
        Hans egna ord
        Han anser att det varit mycket tjafs senaste året,
        vilket jag iofs inte håller med om

          Med andra ord vill han inte vara tillsammans med dig. Förlåt, men du måste släppa hnm. Du kommer bara må dåligt annars

          Okej, då tror jag du har störst chans till att vinna tillbaka honom genom att ge honom space och säga till honom att inte höra av sig på ett tag då det är jobbigt för dig att vara kompisar just nu. Lycka till ?

          Okej då tror jag du har störst chans att vinna tillbaka honom genom att ge honom space och säga att han inte ska höra av sig på ett tag då det är jobbigt för dig att vara kompisar just nu. Lycka till ?

      Vad var anledningen till att du förlorade honom ?

        Kopierar svaret ovan ?

        Handlar om att han inte älskar mig på ”det sättet” längre men älskar mig som person.
        Hans egna ord
        Han anser att det varit mycket tjafs senaste året,
        vilket jag iofs inte håller med om

          Men då är det så. Han älskar dig inte. Hade han älskat dig begriper du väl att ni hade varit ihop. Han vill inte. Släpp det.

            Så kan det vara

          Ursäkta om jag är för hård nu, men du kommer aldrig vinna tillbaka honom.

          Tjafs är det värsta i ett förhållande och när han nu slipper det så kommer han aldrig att vilja riskera att hamna där igen.

            Det är lugnt. Jag ställde en fråga och efterfrågade olika synpunkter ?
            Och du kan absolut ha rätt. Att anser att han har det bättre utan. Det är bara att jag
            inte vill ge upp utan att veta att jah gjorde det jag kunde

      Jag skulle fråga mig själv *varför* jag vill ha tillbaka honom. Är det för att ”vinna”?

        Inte för att vinna utan för att jag fortfarande älskar honom. Så känns det nu i alla fall. Hoppas att det inte är vanan det handlar om för då har har orsakat mig själv mycket huvudvärk i onödan

      Vi hade gjort slut av olika anledningar, men så skickade jag efter ca 1 år ”heeej hur går det? Ska vi ta en kaffe nån dag?” Kaffe hos han ledde till sängen som ledde till att vi nu varit lyckliga igen i 12 år, ser inget slut på vår kärlek nu, behövde bara en paus då vi blivit tillsammans så unga..
      Så ifall du är intresserad, hör av dig till honom! Bära eller brista, men hellre det än ångra det hela livet att du aldrig hörde av dig..

        Har faktiskt funderat på det. Att ge honom space nu så får han den tid han behöver och sen höras
        Om ett halvår typ.
        Ge oss båda space egentligen. Vill han fortfarande vara isär ja då är det så

      min var tekniskt sett inte ett ex utan mer granne/bästa vän/kk men han var kär i mig och jag förstod inte det slash hade inte såna känslor för honom. sen flyttade han och 5 år senare insåg jag att gud vad han hade varit den perfekta killen för mig?! snygg, smart, rolig och vi hade så kul tillsammans. så jag skrev till han, trots att jag visste att han hade ett långdistansförhållande sedan 3 år tillbaka. men han svarade, allt var som för 5 år sedan och vi blev liksom kära direkt.. vi hade så lika åsikter, humor och mål i livet och kunde prata i telefon i typ 12 timmar. vi kände direkt att vi bara ville vara med varann helt enkelt! han åkte utomlands till sin tjej för att göra slut med henne och nu har vi varit tillsammans i snart 2,5 år ❤️ kanske taskigt att ”sno” nån annans kille men vafan, vi hade ju historia och hans ex är förlovad med en tjej nu så jag tänker att dom var inte rätt för varandra ändå helt enkelt ? så ja mitt tips är att skriv till personen! är det rätt så blir det ni igen!

      Oj det var här denna tråden fick fart. Såg den kommentaren som hamnade längre upp först och svarade där men klistrar in samma svar här också!

      Det är ju så individuellt och med många faktorer som avgör vad som eventuellt kan fungera i ditt fall. Men kan dela med mig av min historia åtminstone. Jag vann tillbaka mitt ex efter en tid av strul, skit och en hel del on and off, minst sagt. Det kom en punkt där jag gav upp och tvärt slutade att höra av mig. Vi följde varandra dock fortfarande på sociala medier och ibland (låt säga 1 gång varannan vecka eller mindre) la jag upp en story på Snapchat. Eftersom jag kände honom väldigt bra visste jag vad skulle lägga upp för att fånga hans uppmärksamhet och som kunde få honom att tänka på mig lite extra (dock aldrig ngt för att framkalla svartsjuka!). Han brukade se dom men det var i princip den enda ”kontakten” vi hade med varandra. Efter sisådär ett halvår av total tystnad fick jag ett meddelande från honom där han förklarade hur mkt han saknat mig och frågade om vi kunde ses så att han fick chans att förklara sig bättre. Jag svarade något skeptiskt men gick ändå med på att ses. Efter det har vi sakta men säkert byggt upp vårat förhållande igen. Det har nu gått 2 år sedan dess och vi har nyligen flyttat ihop och är stadigare än någonsin.

      Kan även lägga till att vi hade ett långt och fint förhållande innan strulet började och att vi var väldigt unga när vi först blev tillsammans. Vi har alltid älskat varandra innerst inne.

    Någon här som haft myom? Vad fick ni för hjälp med det? Lider av sådan fruktansvärd ”mensvärk” dygnet runt och fått konstaterat myom.

      Op om så mycket besvär

      Jag har myom, men jag har inte några besvär av dem och därför gör vi inget åt dem.

    Är 33 år, utbildad jurist, men känner mig inte hemma i yrkesrollen. Vill byta yrkesbana men vet inte vad jag då skulle syssla med. Vill inte utbilda mig på nytt av det enkla skälet att jag redan pluggat många år som ni kanske förstår. Känner helt enkelt att livet är för kort för att arbeta med nåt jag inte vill arbeta med men vilsen eftersom jag inte vet vart jag ska ta mig vidare. Någon som har några idéer?

      Vad vill du jobba med/inom?

        Det är väl lite det som är problemet, att jag inte riktigt vet.

          Prova dig fram, du måste inte hitta rätt vid första försöket. 33 är ju ingen ålder.

          Förstår, dock kanske en förutsättning om du ska ta dig vidare till annat. Vet att jurister kan jobba väldigt brett och med annat pga just en bra grundutbildning. Kan du vända dig till en mentor/coach eller på annat sätt genom ex tester på internet ta reda på åt vilket håll ditt intresse går? Alt om möjligt ta tjänstledigt för att konkret prova något annat.

            Kan tilläggas att jag aldrig jobbat inom ramen för min grundutbildning men tagit mig vidare till en intressant bana med hjälp av den.

      Juridik är ett stort fält som kan appliceras på de flesta branscher. Kan du inte använda dina kunskaper i ett företag eller organisation som du faktiskt är intresserad av. T.ex. Amnesty om du är intresserad av människorättsfrågor.

      Jag hade kunna skrivit exakt detta, men är inte 33 utan 30… annars exakt jag. Så följer gärna denna tråd!

      Jag läste till jurist direkt efter gymnasiet för att jag ville ha en trygg utbildning och ett välbetalt jobb, fast jag egentligen vill bli konstnär. Skulle så gärna vilja försörja mig på att måla men ville samtidigt vara säker på att kunna bygga upp en stabil ekonomi. Nu är jag så trött på jobbet och det tar så mycket tid, så jag känner ingen inspiration att måla alls. Asså även om jag tvingar mig själv att sätta mig med penseln så kommer det ingenting. Och det var verkligen min dröm… 🙁 känner mig så stressad…

      Kan tillägga att jag har bolån och barn så kan inte bara säga upp mig och gå en målarkurs nu.

        Gå en målarkurs på fritiden? Börja utbilda dig till kursläsare inom det? Inkludera barnen i ditt hobby för att leka fram lusten? Besök olika tillställningar med eller utan familj för att få inspiration?

          Ja alltså det finns ju massa sätt, särskilt när man ligger här på kvällen och bara funderar. Men i vardagen… nja. Jag känner liksom att jag måste ha orken för att det ska vara värt att prioritera det. Dagen går ju i ett med jobb, småbarn, handling, träning och sömn…. Poängen är i alla fall att jag också känt att jag valt ”fel” jobb och nu sitter fast lite. Vill göra något annat med mina 40 h/vecka men vet inte vad (tja, måla och sälja tavlor då haha men det går ju inte nu).

            Fast det är just poängen. Man ska inte skjuta upp allt, och hur länge? Tills barnen är 20? Livet pågår nu. Jag menar inte att det är lätt men vill man hittar man tid och sätt. Byta till ett företag som arbetar med den konst du gillar? Finns så mycket man kan göra för att få utlopp för sitt inte utan att för den delen offra ekonomisk trygghet.

              Så sant, så är det ju. Men i vissa lägen ÄR det lite lättare sagt än gjort. Jag går ju på konstutställningar ibland, ritar med barnen och försöker måla lite själv vissa kvällar. Det jag menade med mitt inlägg var mer kopplat till TS, dvs att det jag egentligen vill är att försörja mig på konsten och jobba med det 40 h/v istället för att vara jurist 40 h/v. Sitter inte och deppar över det men kände verkligen igen mig i det TS skrev; att jag känner mig fel i mitt yrkesval. Tror helt ärligt inte att det skulle ”hjälpa” om jag sökte jobb som jurist på ett konstmuseum liksom..

                Förstår, ville bara hitta nya vinklar. Finns det inget annat du kan tänka dig däremellan?

                  Ja fattar. Jättesnällt att du försöker. Jag vet inte, det finns säkert massor jag skulle tycka var kul men jag vet liksom inte vad… eller vad som finns… och vad som är möjligt… scrollar ofta bland jobbanonser men det är ju bara samma samma.. ”gå ner i lön” eller ”ha jättemycket erfaranhet av just den här lilla specialgrejen”.

                    Sök ändå! Och om du har möjlighet att kontakta en coach/mentor för att få råd.

      Försöker att fundera på vart din utbildningsbakgrund kan komma till nytta inom andra områden. Den kan vara din konkurrenskraft tillsammans med personliga intressen/engagemang. Arbete med våldsutsatta kvinnor för att nämna ett exempel.

      Vad jobbar du med nu? Vad är det som gör att du inte känner dig hemma i yrkesrollen?

      Klassiska juristyrken som domare, advokat och åklagare är ju väldigt olika yrkesroller så för att kunna försöka tipsa om något annat skulle det underlätta att veta vad det är som skaver nu.

        Jag är inte TS men är också jurist och vill något annat men vet inte vad. Min uppfattning är att många icke-jurister tror att vi har så mycket att hoppa mellan men jag ser det inte så (sorry för negativitet!).

        Exempel från min situation: jag jobbar på byrå idag och trivs inte. Svårt att sätta fingret på varför. Känns bara inte rätt… jag är duktig på det men känner mig inte på rätt plats och är stressad och nervös hela tiden.

        Har testat att vara bolagsjurist på ett företag. Det kändes okej men hann inte vara där så länge. Pga nedskärningar sa de upp alla med provanställning, ink mig. I samband med att jag sökte det jobbet fick jag bilden att det är skitsvårt att få bra bolagsjobb. Antingen ska du vara en riktigt attraktiv kandidat som nyexaminerad så att de kan ”forma” dig (gäller även på advokatbyråer), eller så vill de ha någon med lång erfarenhet av just den typen av jobb.

        – Domare: går inte, har inte suttit ting
        – Åklagare: går inte, har inte suttit ting
        – Sitta ting nu: kan inte pga ekonomiska skäl (men detta kan ju också vara att man saknar betygen och/eller inte kan/vill flytta till en småstad långt från hemmet)

        Vet att jag låter supergnällig men jag har känt mig lost med jobbet länge nu men så fort jag tar upp det med någon så får jag alltid höra att ”men du är ju JURIST! Du kan ju göra typ vad som hels”. Nää…

        Sen ska också tilläggas att inom juristbranschen kör typ alla med provanställning oavsett erfarenhet. Och det är inte alltid man vågar riskera att bli arbetslös om man har familj och så.

          Låter som en jobbig situation. Vad skulle du vilja jobba med, det du listar i slutet är ju kopplade till yrket? Jag har stött på många jurister i mitt yrkesliv som varit i helt andra roller. Vad intresserar dig, om ens lite?

            Hmm träning och idrott, barn och ungdomar, matlagning, foto/instagram/journalistik, mode, politik

              Politik, jobba i en politiskt styrd organisation eller regeringskansliet?
              Barn och ungdomar, inom kommunen? Som handläggare/utredare/verksamhetsutvecklare? Även idrott kan vara möjligt på så sätt. Arbeta förebyggande etc.
              Eller i en verksamhet för barn/ungdomar/idrott?
              Arbeta med sociala medier på ett företag?

                Absolut. Jättebra tips. Såklart jag kan hålla ögonen men det är ju inte ”bara att ta ett jobb med sociala medier på ett företag”. Min poäng är att även om man inte vill verka negativ så är det ofta inte så bara. Det finns såklart en massa jobb man tycker verkar kul, men det är ju i praktiken inte så lätt att hitta och få de jobben.

                  Få saker är alltid lätt i livet men man kommer sakta framåt om man försöker. Ex söka, let, gå någon mindre kurs för att öka attraktiviteten i den branschen etc. Jag säger erfarenhet, absolut inget har kommit gratis utan kräver ett konstant aktivt handlande. Vägrar bli bekväm och ev bitter bara för att.

                    Ja vilken bra inställning och vad duktig du är. Heja!

          Hur är det med myndighet då? Tycker det verkar rätt trevligt.

            Jag har jobbat på många myndigheter och kan säga att det är allt annat trevligt och väldigt olika på olika myndigheter. Viktiga jobb men slitsamt och sällan uppskattat. Ändå är jag kvar, för att jag har ett starkt grundintresse för vissa områden.

          Hej, vet inte om du ser det här nu dagen efter, men med erfarenhet tycker jag inte att du ska acceptera provanställning! Inget konstigt med provanställning på första byråjobbet men sen har du ju testats för liknande uppgifter. Så sök jobb och försök att se provanställningsfrågan mer som en förhandlingsfråga mellan er 🙂

            Hittills har det varit tvärkört. Icke-förhandlingsbart. Och mina vänner och bekanta som är jurister säger samma sak. Tyvärr. Men man kan såklart alltid försöka.

              Det är sällan förhandlingsbart även på många myndigheter så man får gilla läget. Skulle inte fokusera på det. Om du är ex intresserad av statligt arbete får man vara tjänstledig för att prova nytt jobb ganska fritt inom staten.

              Vad trist, har bara upplevt tvärtemot (dvs ingen provanställning) inom privat sektor. En vän erbjöds prov men det är det enda tillfället jag hört om. Hoppas ändå att det löser sig men jag förstår oron att släppa fast tjänst!

      Kan du tänka dig att jobba med AML? Anti penningtvätt? Alla banker och finansinstitut bokstavligen skriker efter kompetenta människor inom detta område 🙂 jobbar själv inom det, trivs som tusan. Är många jurister hos oss!

        Om de skriker efter kompetenta människor inom det så kan jag nästan lova att de bara söker jurister med erfarenhet av det. Inte så många som har om man inte jobbat med det innan.

          Jag säger våga sök, har gjort det själva många ggr. Man förlorat inget mer än några timmar på ett CV.

            Jajamen! Jag scannar jobbannonser ibland och brukar skicka till det jag tycker verkar intressant. Men är de ute efter en viss typ av kandidat (dvs med viss erfarenhet) så hör de sällan ens av sig om det inte står med på CVt.

      Läs KPU och bli gymnasielärare. Världen bästa jobb och ändå relativt välbetalt i juridik (jämför med andra lärare i andra ämnen alltså). Samt att det är brist på juridiklärare så lätt att få jobb.

        Jaa det har jag på min lista för framtiden haha. Men har inte råd att studera nu på några år. Och just den utbildningen finns tyvärr bara i en stad som ligger väldigt långt bort. Kanske ändras i framtiden.

        Är det inte svårt att få heltidsjobb som ämneslärare om man bara har juridik?

          Jag förstår! Ja jo det är sant, på många skolor är det nog svårt att få 100% i juridik och det vore nog bra att ha ett till ämne. Dock är det många som läser på halvfart och jobbar samtidigt som KPU, det kanske skulle lösa lite av den ekonomiska biten.

    Min granne ovanför går som en elefant. Herregud vad han låter. Han renoverar även väldigt ofta och gjort det i två år. Hamrar i golvet osv. Sent på kvällen. Hjälp mig skriva en lapp till honom!

      I call bullshit.
      Finns ingen anledning att ”hamra” i golvet och vem renoverar i två år.

      Om det mot all förmodan skulle vara så, gå och prat med grannen, var inte en Karren och skrivs en lapp.

        Jodå, det finns… tyvärr

      Ring till störningsjouren så kommer dom.

    Finns det något mer oattraktivt än fåfänga? Vad isåfall?

      Filler och botox. Ser så lyxfällan-trashigt ut.

      Girighet och egoism. Och nazism.

      Snålhet

      Radikalfeminism.

        Varför just den grenen av feminism? 🙂 Är det bättre med marxistisk feminism? Haha, förlåt men det är alltid lika lustigt när någon tror att radikalfeminism betyder RADIKAL FEMINISM och inte har förstått att det är en inriktning inom feminism.

          Men det var ju precis det jag menade.
          Särartsfeminismen stödjer jag men radikalfeminism är tyvärr inget för mig.

            Ja men högst troligt att du finner EN feministisk inriktning som oattraktiv. Du försökte iallafall!

              Du frågade jag svarade.
              Du ifrågasatte och jag specificerade.
              Du är ändå inte nöjd.
              Jag personligen föredrar en fåfäng person än en radikalfeminst, har du ett problem med det så är det exakt ditt problem, inte mitt.

                Lol. Tyckte bara att det var pinsamt att du trodde att radikalfeminism betydde radikal feminism.

                  Varför är det så pinsamt? Snälla. Knappast något man kan begära att alla vet.

                    Om man ska gaffla om hur oattraktivt det är osv så kanske man bör veta vad det är för något åtminstone?

                    Ingen har begärt att ”alla” ska veta.

        Varför då?

          Väldigt intressant hur man kan finna radikalfeminism oattraktivt men inte Marxistisk feminism!

    Jag är i en lycklig, men inte så spännande, relation. Har småbarn.
    Tänker väldigt ofta på en man som jag träffade till och från under 10 års tid. Vi bodde i olika städer och hade mkt sms och telefonkontakt, dagligen under många sv de åren. Och sen sågs vi när vi befann oss i samma stad. Ngn period bodde vi i samma stad och sådär.
    Relationen va inte kk men inte heller vän. Den rörde väl sig i gränslandet där emellan.
    Jag avslutade kontakten och bytte nummer när jag träffade min nuvarande.
    Jag skulle aldrig någonsin göra ngt eller ens höra av mig till honom. Men en del av mig saknar honom så mycket.
    Hur går jag vidare och slutar tänka på honom?

      Är det just honom du tänker på eller en flykt från din nuvarande relation? Vill du satsa på relationen så var ärlig mot dig själv och gör något aktivt för att förbättra den och ex i parterapi i förbättrande och förebyggande syfte. Att stanna kvar i en relation som man bedömt som död pga barn är en mycket dålig ide. Barn känner av och vet mer än man tror.

        Jaha nä asså relationen är bra. Den är absolut inte död. Vi har en bebis. Så det är anledningen till bristen på spänning.
        Nej det är just den andra mannen det handlar om. Har tänkt på honom under hela relationen.
        Och med mitt ex som jag var tillsammans med ett par år så fortsatte jag att ha kontakt med den andra mannen (på sms och telefon). Det va en dålig relation (mitt ex va ett as) men även mitt beteende va ju pissigt i det avseendet.
        Det här var anledningen till att jag bytte nummer och deletade den här mannen ur mitt liv när jqg teäffade min nuvarande.
        Jag fick väl aldrig ngt riktigt avslut. Hade dock berättat för honom att jag träffat en man.

          Jag förstår, missuppfattade först lite. Håller med nedan. Han är en fantasi och ju mer du satsar och investerar i din relation trots bebis kommer fantasin att bli svagare. Att få bebis är stor förändring och sätter alltid igång tankar och känslor.

            Men med ovan sagt finns det även en gräns till mental otrohet där man är i en relation men önskar att man vore annanstans. Ingen partner förtjänar det under längre tid och på något sätt påverkar det relationen.

              Jag önskar verkligen inte att jag var någon annanstans. Det är min partner jag vill leva med. Och ja delvis är den andra killen såklart en fantasi eftersom det aldrig blev vi.
              Men en del handlar nog om att han stod mig nära, att vi hördes varje dag och hade en djup emotionell kontakt och vänskap. Ngt som bara försvann. Inte som med ett ex man gör slut med pga negativa saker, svek, kärlek som tagit slut eller vad som
              Jag va bara tvungen att skala bort honom ur mitt liv för att göra det rätta. Det hade inte varit en ok relation att ha kvar. Men jag saknar honom och han va en del av mitt liv under lång tid.

                Varför var relationen inte ok att ha kvar? Du kanske behöver gå i terapi för att bearbeta och få hjälp att gå vidare. För på något kanske osunt sätt uppehåller han sig i ditt liv.

                  Ja kanske hade samtal med professionell varit bra för att få bort denna låsningen.
                  Jag tyckte inte relationen va ok mot min sambo. Detta utifrån att vi bara ett par månader innan jag och min sambo träffades hade legat med varandra senast. Det fanns så starka sexuella inslag i relationen att det hade varit fel. Även när vi tidigare har sagt att vi bara ska va vänner. Som när jqg träffade mitt ex. Då har ändå det sexuella bubblat under ytan.

      Han är en fantasi. Du projicerar allt du tycker dig sakna på honom, som spänning och passion. Han är troligen en helt vanlig kille och ni skulle också hamnat i rutin om det hade blivit ni.
      Jag vet att visdomen i detta kommentarsfältet är: Om livet inte är regnbågar och enhörningar varje dag så dumpa honom!
      Jag säger: Uppskatta det du har innan det är försent. Jobba på din relation istället för att drömma om något som inte finns.

      Behåll honom i din fantasi, men låt det stanna där.

        Du försöker trycka till,, men du lyckas inte?

          Eh va ??

      Börja dejta din partner igen, tänk på hur du själv och din partner var när ni först träffades.

        Just det här är tyvärr omöjligt. Men vi har det faktiskt väldigt fint och båda av oss visar mkt uppskattning. Vi ägnar mkt tid åt varandra.

          Varför är det omöjligt?

          Vadå omöjligt? Du fantiserar ju om en annan man, det är ju en indikation på att du saknar något i din nuvarande relation. Lev i nuet istället för en ouppnåelig alternativ verklighet.

            För att vi har en bebis som är för liten för att lämnas till barnvakt enligt mig. Åtminstone för ngt jag inte tycker är att prioritera framför mitt barns mående. Vi saknar därtill barnvakt i den stad vi bor, inga mor eller farföräldrar, mostrar osv.
            Jag tror inte att det måste vara så att det handlar om att ngt är fel på min nuvarande relation.
            Jag ville nog primärt ha lite tips på hur man slutar tänka på eller sakna ngn. Inte på hur jag ska förbättra min nuvarande relation.

              Jag förstår men något i din situation gör att han finns kvar så starkt. Förstår att det är svårt med barnvakt men hitta de små stunderna i vardagen. Prata om tiden när ni träffades etc,

      Jag förstår hur du känner då jag själv varit där. Hade också kontakt med en man i tio års tid, vi hade något djupt, unikt och oförklarligt ihop men samtidigt inget som passade in i verkligheten. Som en romantiskt klyschig film som fick stanna som just en film.
      Jag tänkte ofta på honom fastän jag hade det toppen med min nuvarande. Vi höll dock kontakten fram tills min nuvarande sa ifrån och tyckte det var olämpligt. Sen dess har åren gått och han fadear ut mer och mer. Kanske du bara behöver tid att låta din gamla flamma dö ut också? Jag gillar att se på mitt ”ex” som en fin upplevelse som jag är glad att jag fått vara med om. Och det är skönt att det kan få stanna så och inte vara ännu ett misslyckat förhållande.

    Skulle ni tycka det var ok om er mans jobbarkompis (kvinnlig) ville träffa honom på helgen för att träna tillsammans på gym, och springa tillsammans. (De gör det redan på lunchrasterna men det kan jag tycka är en annan sak).
    Eller att den kollegan skickar ett sms fullt med röda hjärtan till svar på en sak som min man skrev. (Jag såg hela konversationen så vet att min man inte skrev något som uppmuntrade massa röda hjärtan). Jag är alltså inte samma person som skrev förut om hennes sambo som skickat hjärtat till nån annan. Verkar vara en hel del därute som skickar konstiga sms till kollegor/chefen.

      Det är inte vad hon gör som är problemet utan vad han gör. Det är han som har relation med dig.

        Ja fast jag tycker ändå att hennes beteende är fel. Hon är gift och har barn också.

        Men absolut förstår vad du menar.

          Så kan det vara men det är hennes relation, skyldighet och samvete. Hans är till dig. Vi behöver börja adressera problemen rätt ibland och oftast är det svårast att adressera de närmast för att det gör mest ont.

            Det är sant.

      Det beror väl på. Jag skickar hjärtan till vänner både män och kvinnor. Om det inte finns ngt flirtigt i meddelandena i övrigt skulle jag inte tolka hjärtan så. Inte heller att springa ihop.
      Men jag skulle förmodligen vara lite småsotis ändå men om jag inte har ngn faktisk anledning att vara det mer än könet på min killes kompis så skulle jag väl bara ta och uthärda den känslan och inte överhuvudtaget visa det.

        Tack för svaret. Kollegan skickade en mängd röda hjärtan till sin chef (min man) en lördagskväll.
        Ja det är mycket möjligt att hon brukar skicka det jämt till alla.

          Fyfan inte ok. Hon är intresserad av mer det kan jag garantera

            Ja det känns som det. Och jag tycker det är riktigt respektlöst mot mig att skicka ett sånt sms.

            Ojojoj jag skickar hjärtan till olika personer, män som kvinnor, men med helt andra syften! Typ ”tack så hjärtligt” eller typ ”älskar idén” eller vad som helst… är dock väldigt öppen med min och sambons relation och flirtar inte med andra män (är heterosexuell kvinna) så tror ingen tolkar det som att jag flirtar?!

              Hade dock inte varit okej med springandet och tränandet, och inte regelbunden kontakt med någon kollega på det sättet heller. Absolut inte.

              Det har inte jag bör tilläggas, utan hjärtan är liksom typ glädje/tacksamhetsuttryck i sporadiska sms när kontakt är befogat, med folk jag har en avslappnad relation till.

          Håller med. Hon försöker något.

      Nej. Jag hade inte tyckt att det var ok och hade begärt att min man skulle markera ett tydligt ointresse.

        Tack, jag känner samma. Min man sa ifrån då men skyllde mer på mig att jag inte tyckte det var ok. Han tyckte inte det var så stor sak.

          Beror väl på att han blir smickrad. Det är inte så bra.

      Hon är jäkligt gränslös. Du får hoppas din man inte är det. Men jag har en vän som blev dumpad (skiljd) efter att hens partner träffat en ny på exakt samma sätt. De började träna och springa tillsammans och sen blev det skilsmässa….

        Ja det verkar inte vara helt ovanligt att relationer börjar så.
        Jag håller med om att hon är gränslös. Min man sa ifrån efter hennes hjärtan, men la lite väl mycket av det på mig. Att jag inte tyckte det var ok. Sen har kollegan varit väldigt kort mot mig de få gånger vi mötts sen den händelsen.

          Klassiker på folk som redan mentalt är otrogna.

      Din man får ju säga till henne att sluta skicka hjärtan och vara tydlig att det är opassande. Även om han visar dig så är det nästan som att ”titta här andra tjejer vill ha mig” grej. Han måste sätta gränser, gör han inte det måste du ju fråga varför.

        Han har sagt ifrån (än på ett rätt mesigt vid enligt mig). Han tycker absolut inte det är nån stor sak.

          Då behöver ni ta ett riktigt snack om era värderingar passar ihop, jag hade absolut inte tyckt att det var okej om en annan tjej skickat hjärtan. Även om hon också har en partner kan hon ju tycka otrohet är okej.

          Skulle han tycka att ”det inte var så stor sak” om någon man på ditt jobb skickade hjärtan till dig?

            Ja han påstår det iallafall. Att om det var i liknande sammanhang som han fick meddelandet hade han inte blivit svartsjuk.

      Jag var med om det. Inte just träning men det var mycket annat. Det skulle vara aw väldigt ofta och ses en massa hemma hos henne. Jag blev först väldigt arg på min man. Vilket han inte förstod. Jag var dessutom hemma vårt barn som var 3 månader då. En kväll blev han hembjuden till henne. Jag var inte glad så omständigheterna blev att jag följde med. Väldigt mycket hände den kvällen. Som slutade med att min man sa upp kontakten med henne. Till saken hör att min man skulle byta arbetsplats ungefär samtidigt så ingen konstig stämning på jobbet sen. Så jag skulle ta ett seriöst snack med din man och be honom dra en gräns.

        Oj vad bra att du följde med den kvällen och att han sa upp kontakten med henne. Hon lät ju inte vettig på en punkt. Förstår inte de som försöker stöta på upptagna män.

        Förlåt men vad hände som var så allvarligt att han sa upp kontaktem helt?

      Jfr Anonym / 20:11

        ? Han har ju inte fått något meddelande idag så vi får väl hålla koll på hennes svar. Förstår vad du menade. Var komiskt.

      De ligger redan med varandra.
      Är inte normalt att skicka hjärtan till arbetskollegor av motsatt kön.

        Faktiskt är jag inte särskilt orolig att de ligger med varann.

          Vad är problemet då?

          De ligger, 100 % säker. När jag var yngre så hade jag en kollega som jag tränade med varje dag. Visst vi tränade men vi hade lika ofta sex istället ??‍♀️ Han var upptagen, inte jag.

            Som sagt. Inte orolig över det.

      Springa/träna tillsammans ÄVEN under HELGEN?
      I don’t think so.

        Hela situationen bara skriker: Inte ok, inte ok, INTE O.K.!

        De har inte gjort det. Men hon har föreslagit det till honom.
        Håller med, tycker inte heller att det är okey överhuvudtaget.

          Vad tycker/säger han?

            Att jag inte ska överdriva och göra nån grej av det. Att han inte tänker träna med henne på helgen om jag inte vill det. Han tycker inte det är nån skillnad på att träna med henne eller en manlig jobbarkompis.

            Ber om ursäkt om det blir dubbelt svar (flera av mina svar har försvunnit).
            Han tycker att jag inte ska göra nån stor grej av det. Att han ser det som att träna med vem som helst, kunde lika gärna vara en manlig kollega. Men att han inte kommer göra det då jag anser det inte är ok.

              Kanske om hon inte skickade massa hjärtan och man hade anledning att tro annat. Det kan också mycket väl sådan hon är som person och det är tråkigt att motsatta kön aldrig ska kunna vara vänner.

              Nu när det har gått så här långt med förslag om helgträning och hjärtemojis tycker jag du kan och ska kräva att de slutar träna ihop alltsammans.
              Och din man BORDE inte ha några problem att se och förstå varför du vill på det sättet. Om han dvs har rent mjöl i påsen…

          Helgen är normalt till för att umgås just exakt med sin FAMILJ. Inte jobbkollegor av det motsatta könet som skickar hjärtemojis.

            Instämmer till 100%.

            Och med vänner, sina intressen… Vilket detta verkar vara. Lite egentid kan man väl få? ?

              Det här blir lite otydligt allt när flera skriver undertecknat ”Anonym”. Byter därför till Anonym 1234

              Du fattar väl i kontexten av vad vi diskuterat hur jag menade

                Men du skriver ju vad du skriver… Helgen är inte till för att bara vara med familjen enligt många. Förstår inte varför han inte skulle kunna träna med en kompis?

          Men asså killen din är en skum en.
          Låter tyvärr som att han har nått filur från sin egna sida också med i leken.
          Eller så är han en jäkla meslarv. Är han mesig allmänt annars?

          Tycker överhuvudtaget att det är lite röd zon att ena partnern har en ”närmare” vän av det motsatta könet utan att inkludera sin egna partner med i den relationen… Det är liksom alltid lite hmm…

            Haha va? Så en vän av motsatt kön är alltid misstänkt? Så konstigt…

              Om man inte introducerar denne till ens partner och umgänget sker ofta, regelbundet så JA

                Haha ok… Tycker inte jag. Undanhåller man nån kanske det är skumt men jag och min man umgås inte med alla varandras vänner. Behövs inte.

      Det är tyvärr din man som är problemet. Hade han varit normal hade han inte accepterar sånt, han hade heller inte gått och tränat med henne och särskilt inte låtit henne skicka hjärtan och andra sms. Hon är gränslös men din man verkar uppskatta det. Inte ok nånstans och bådar inte gott

        ?

      Jag skulle tycka det var helt okej om jag
      Iitade på att min man aldrig skulle inleda en relation med en annan person.

        Ja, tillit är så viktig i en relation. Och vill man lämna en relation kommer det förr eller senare ske oavsett. Man kan inte hämma en person bara för att det finns dårar utanför dörren.

          På vilket sätt hämmar man en person för att man inte tycker det är ok att som gift umgås med någon ny av det motsatta könet på helgerna och få massa hjärtan skickade till sig? Det har inget med tillit att göra utan respekt. Vilken idioti.

            Det är ju inte han som skickat hjärtan till någon annan. Har ni på riktigt inställningen att det är hans problem/fel att han får hjärtan skickat TILL sig? Herregud så ängsligt beteende.

              Att han tillåter det hända är problemet. Inte att hon skickat hjärtan(dock onormalt).

              Det är han som ändå tillåter det och har relationen med TS. Den andra kanske har öppet förhållande, är på väg att skiljas, vill hämnas sin man som varit otrogen, har blivit kär etc. Mannen måste i det här fallet tydligt markera. Punkt.

              Han tar emot dom och tycker att det inte är så farligt. Eller hur….

            Tack för vettiga ord.

              (Var svar till anonym)

            Jag menade kopplat till tillit. Att även om man inte är i en situation som denna som totalt är mannens ansvar här att reglera så går det inte aldrig att hindra om tycke uppstår på annat sätt. Man kan inte skydda sig mot allt, rätt eller fel.

            Så ens partner ska inte få imgås med nån av motsatt kön under ledig tid? ? Tänk om man är bisexuell då? No friends…

            Det är ju exakt det som är att hämma…

          Och seriöst den enda dåren här är förutom hon, han. Det är han som tillåter skiten, det är han som tillåter att hans fru/tjej sitter här inne och oroar sig över sin relation, det är han som förminskar hennes känslor och han som umgås med en annan kvinna och upprör sin partner. Det kan man inte säga är den där kvinnans fel, det är hans fel som släpper in sånt i sitt förhållande. Det kommer alltid finnas andra fiskar där ute, men älskar man någon släpper man inte in de.

            Hårt men sant. Det är han som tillåter det, för han anser inte det är nån grej. Att om jag vill umgås med någon manlig kollega (vare sig på lunchen eller helgen) är det inga problem.

            Men jag uppskattar det du skriver. Då känns det inte som att det är jag som överdriver.

              Nej du överdriver verkligen inte. Men om han tycker att män kan skicka hjärtan till dig, och du kan umgås med andra män istället för honom på er lediga tid, och vise versa, då skulle jag bli orolig.

        tillit, men vart är respekten? Vad är det för respekt att ha en fru hemma och hålla på umgås med en annan kvinna, träna, få hjärtan på mobilen osv? Wtf? Hade jag börjat träffa någon man som inte är min man på helgen och varit ok med att han skickar hjärtan så tro fan att jag är på väg mot otrohet. Vissa av er är så naiva så det är otroligt. Man kan ha tillit och ett fantastiskt förhållande men det finns faktiskt saker som är opassande när man är sambo gift eller whatever och det ska inte ursäktas.

          Köper inte detta, sorry. Det finns relationer som verkligen bygger på tillit. Jag träffar en annan man på helgen ibland och tränar med honom, min man uppmuntrar det eftersom han helst vill träna själv. Skulle inte bli förvånad om den andra personen har känslor för mig, men han vet att jag är gift och därför är det inte mitt problem.

          För att förtydliga har inte min man träffat henne på helgen och tränat (bara på vardagar på lunchen) . Utan hon har föreslagit det och han hade gjort det om inte jag sagt nej. För precis som du skriver tycker jag att det är opassande.

            Kanske provocerande men vad är det som gör det mer ok på arbetstid? Kan väl hända lika mycket opassande då med tanke på hjärtan etc.

              Hon vill tillbringa tid med honom och han har inget emot det.

                Åh gud vad hemskt, kollegor som trivs ihop och blir vänner! ?

              Dels brukar det vara fler ibland som tränar tillsammans. Sen har jag mest tänkt att det spelar väl ingen större roll om han springer/tränar på jobbets gym med henne eller med någon manlig kollega. I allafall fram till det där sms:et.
              Men det kanske varit lite naivt av mig.

        Men så blåögd och naiv får man inte vara så man tror att det absolut inte kan hända.
        Snälla.

      Att vilja träffas och träna tillsammans är inte konstigt, en del kollegor blir ju vänner. Hjärtan är lite konstigare, men en del människor tar inte så allvarligt på emojis och överdriver. Tror texten är viktigare i smsen.

        Tack för ditt svar. Skönt att läsa efter allt annat. Jag var ju inte nojig innan (bara ville veta vad andra ansåg om hennes beteende). Men efter alla svar så blev jag ju fundersam om jag är en lättlurad idiot.

      Han måste vara tydligare mot henne att han inte är intresserad, så att hon inte går runt och hoppas på nåt mer. (Jag har precis läst Lena Anderssons böcker om Ester Nilsson.)

    Familjen funderar på att åka till Göteborg och gå på Liseberg i december, förutsatt att läget tillåter. Har någon ett bra förslag på hotell? Vi bodde på Gothia Towers för några år sen och det var okej men kanske inte så värst mycket bättre än nåt annat. Vi har bil med oss, så helst ska det iaf finnas ett parkeringshus i närheten. Jag vet att man kan googla och kolla recensioner men jag vill gärna höra från er också.

      Ett par dagar gammal recension om Gothia:

      https://cornucopia.cornubot.se/2021/09/bokmassan-satte-fingret-pa.html

      You decide …

        Haha det där var surrealistisk läsning i stil med paret Ahndorils helvita helg i sommarhuset…ni som minns, ni minns!

        Gothia kom igennnnn! Ska gästen verkligen behöva lyfta bort prydnadskudden från sängen själv när det är läggdags?
        Och champagnen som kunde ha riskerat att bli varm…hämta mitt luktsalt!!!

          Har man planerat att ha ett PR event i samband med Bokmässan är det rätt viktigt att drycken hålls kall….. och hotellet bör kunna fixa det eftersom det beställts i förväg.

            Visst…och de fixade det ju till sist, men SKUMPAN KUNDE HA BLIVIT VARM!!

              Nej, gästerna löste det själva.

          Eh… Vi hade inte turn down service när vi bodde på Gothia Towers, men så var vi inte på Upper House heller. Tror särskilt inte vi slänger pengar efter dem när servicen inte klarar ut prydnadskuddar och champagne. Vill dessutom påpeka att frukosten på Gothia Towers inte var mycket bättre än nåt annat hotell, särskilt var deras grönsaksbollar närapå en skymf mot mänskligheten. Har fått förslag nedan, men sitter nån på ett bra hotell för familj med rätt små barn nära Liseberg inklusive någon slags parkering i närheten vore det trevligt? Prydnadskuddar, champagneskålar, prosecco och grönsaksbollar är underordnat. Turn down service också. Kaffe är däremot viktigt. Och har de pannkakor blir jag riktigt lycklig.

        Prosecco ? jag dånar!

      Quality hotell panorama bodde jag på för några år sedan, också helt okej. Har parkeringsgarage och gångavstånd till Liseberg och universeum.

        Tackar tackar!

      Quality hotel the Weaver! Helt nybyggt hotell med överkomliga priser 5 min ifrån Liseberg med bil/spårvagn.

      Scandic Opalen är fräscht och har bra läge, ligger också nära Liseberg ca 5-10 min gångavstånd. Det är många långväga Lisebergsbesökare som verkar bo där, hotellet har även parkeringsgarage.

    Haha detta hör kanske inte hit men jag har alltid tänkt att jurister har sjukt många olika branscher/yrken att välja mellan? Vet inte varför jag tänkt/tror att en jurist kan få vilket kontorshus som helst?

      Alla större bolag har ju jurister anställda som är experter på just den branschen. Och dessutom finns många andra yrken roller där juridik är meriterande.

    Någon som har erfarenhet av bipolar typ 1 på något sätt? Förstår att det är individuellt men allt jag läser är så otroligt mörkt och negativt… träffat en kille som har det och vet ej om det är värt att fortsätta.

      Rent allmänt med psykisk ohälsa spelar det stor roll vilken attityd personen har. Gör personen allt i sin makt för att må så bra som möjligt eller intar en offerroll? Går personen på medicin, vad finns det för biverkningar som kan påverka förhållandet osv. Klart att det blir en extra utmaning, fråga dig själv om du är mentalt stark nog för ev. episoder och allt som hör till.

        Han säger sig medicinera och inte haft större skov på flera år, däremot kan jag märka av att hans självinsikt är sviktande och att han lätt väljer att missförstå det man säger istället för att lyssna.

          Om han redan nu är så hade jag backat. Om han missförstår istället för att lyssna.

          Finns fler killar.

      Min pappa hade bipolär sjukdom typ 1 och flera i min familj har typ 2. Och ja, jag säger ”hade” för att sjukdomens tog hans liv.

      Avskräckande inledning, jag vet. Men det borde inte ha slutat som det gjorde för min pappa.

      Jag skulle vilja påstå att bipolaritet (oavsett typ 1 eller 2) är rätt individuellt i hur det uttrycker sig. Min pappa fick diagnosen och dog två år senare. Det var 15 år sedan och en tid när man inte pratade lika öppet om psykisk ohälsa och psykisk sjukdom som man gör i dag. Han kunde nog aldrig riktigt förlika sig med sin sjukdom eller acceptera den. När han tog livet av sig hade han slutat äta sin medicin, vilket också är den största anledningen till att det slutade tragiskt.

      Jag vill inte se ett samhälle där vi räds personer med psykisk sjukdom. Samtidigt förstår jag det komplicerade att välja att ingå i en relation med någon som är bipolär typ 1; dina känslor är inte obefogade. Precis som med många andra psykiska sjukdomar så drabbas även de närstående.

      Ja, bipolära personer (typ 1) är besvärliga. Men det finns medicin. Det värsta och jobbigaste vi fick utstå med min pappa skedde när han inte medicinerade! Det var då han hade sina skov. Att killen du träffar dels medicinerar, dels är öppen med sin sjukdom tycker jag är goda tecken. Att han har dålig självinsikt och misstolkar saker måste inte bero på hans bipolaritet – det är ju egenskaper som kan tillskrivas vem som helst. Däremot är sjukdomsinsikten fundamental.

      Som sagt, bipolaritet kan se olika ut. Men har han typ 1 och skulle få ett skov så skulle jag våga lova att du kommer märka det. Förhoppningsvis får han inte det så länge han medicinerar.

      Jag vet inte om det jag skriver är till någon hjälp. Men jag tror på att fortsätta vara öppen med killen, om du vill ge det en chans. Ställ alla frågor du har och förklara din osäkerhet och rädsla. Försäkra dig om att han VILL vara fungerande och vill medicinera. Medicinen är så jävla viktig.

      Obs! Jag skriver inte som psykiater eller psykolog eller på annat sätt utbildad i ämnet – utan helt och hållet av egen, högst personlig erfarenhet.

        Beklagar angående din far ❤️

        Men tack för ditt svar, det ger perspektiv. Man läser inte mycket positivt om detta tillstånd ö h t och det är väl av just den anledningen tankarna går överallt. Jag har eget bagage och skulle bli förtvivlad om någon dömde mig utifrån det.

      Titta på My Martens, det hade avskräckt mig. Hon ljuger, upprepar sig, otrevlig, rusar fram och träffar väggen gång på gång.

    Hur slutar man älta saker som t ex en dålig arbetsintervju? ? Och när saker inte går ens väg..

      Sluta tänka på det. Seriöst. Man kan ta kontroll över sina tankar.

        Kasta

          Va..?

      Kanske du kan skriva ner det jobbiga som hänt. Annars gå och prata med någon. Bara du vet hur jobbigt det känns för dej.

    Jag är precis fyllda 33. Har fast partner och önskar barn i framtiden men det är inget som är prioriterat nu. Börjar känna oro inför att det med stigande ålder kan bli svårare att bli gravid (har genomfört abort tidigare och vet därmed att jag kunnat bli gravid tidigare). Nu vill jag kolla upp hur min äggreserv ser ut och därigenom vilka chanser jag kan ha för att i framtiden kunna få barn. Vart vänder jag mig?

      Var bor du? En privat fertilitetsklinik kan ordna med allt det men du får bekosta det själv. Googla på fertilitetsklinik, eller privat gynekolog. Du kan även frysa ägg hos större fertilitetskliniker.

        Tack så mycket för ditt svar! Jag bor i en mellanstor stad men med närhet till Stockholm. Om någon här i forumet har varit i samma situation och har bra erfarenheter ifrån något särskilt ställe så blir jag jättetacksam om ni skulle vilja tipsa ❤️ Skriv också gärna varför ni hade en bra upplevelse av den kliniken.

      Säger egentligen inte så mycket om du kommer kunna få barn eller inte, man kan ha många ägg men av dålig kvalité. Kvalitén blir sämre med åldern. Den kan man inte testa på något sätt.

        Precis. Och bara för att man blev gravid en gång betyder det verkligen inte att man kan bli igen.

          Det var ju just det TS skrev dock? (”Börjar känna oro inför att det med stigande ålder kan bli svårare att bli gravid”).

          Sen är det absolut så att kolla äggreservern inte ger någon som helst garanti för att man kan bli gravid. Men det är en sak man _kan_ kolla upp, så varför inte om man vill veta och har pengarna att avvara? Skulle det ge ett mindre bra besked är det ju iallafall lite mer info att gå på. De förklarar ju noga när man genomför testet att det inte innebär någon som helst garanti och att det finns många andra faktorer (samt, TS verkar som sagt redan medveten om detta).

      När jag var 30 kollade jag upp det via en vanlig gynekolog med blodprov, då flera i min familj gått in i klimakteriet. Iom att jag var singel blev det jättestressade när jag fick veta att mina värden var dåliga.

      Spola framåt flera år och jag träffade min kille och blev gravid snabbt men slutade i missfall. Därefter tog det ca 10 mån innan jag träffade en läkare som utredde oss, där det visade att mina ägg var dåliga. DOCK blev jag gravid snabbt efter utredningen igen och allt gick bra sen ??‍♀️

    Tips på frisör som är bra på brunt hår i Stockholm? Fick tips om Peach igår men de har så många helger framåt fullbokade.

      Har tyvärr inget bra tips, men om du pallar vänta på Peach så gå dit! Var där för inte så länge sedan för första gången och blev otroligt nöjd med både klipp och färg (är brunett med). Är snart 30 år och har blivit riktigt nöjd med håret kanske en gång innan detta, kommer gå till Peach för alltid nu haha

    På faymes instagram framkommer det att vissa människor STÅR UPP och torkar röven?!!?? Visste ni om detta?

      Hur når man med handen när man sitter ned.

        Skämtar du?

          Det ovala hålet i min toasits är 30.5cm på längden, vilket kanske lämnar max 10cm emellan när jag sitter. Att riskera nudda toasitsen när man torkar sig är bara äckligt, likaså att flytta fram sig och känna kuken nudda toaskålen.

          Dessutom måste det vara knöligt att torka sig, dra fram handen för att inspektera hur skitigt det är, och sedan dra ned handen bakom baken för att släppa pappret. Inspektionen blir mycket lättare om man hukar sig när man torkar och flyttar handen med pappret i sidled lite för att se, för att sedan bara släppa ned pappret i det 30cm vida hålet. Dessutom förblir handen närmare toarullen för nästa papper.

          Detta tillhör grundkursen i skitfilosofin.

            Varför är det äckligt att riskera att råka nudda sitsen? Du har väl inte skitit på den heller?

              Ja plus att man noga tvättar händerna efteråt…?

              För att när man spolar och locket är nedfällt så stänker det bajsvatten på toalocket, vilket rinner ned på toasitsen baktill hos mig.

              Så fort jag spolat springer jag även ut ur badrummet för inte riskera få några bajspartiklar på mig, och tvättar händerna i tvättstugan där även handdukarna hänger.

    Vad gäller att publicerandet av andras barn på sociala medier? Tänker bara på Antonija Mandir att hon publicerat bild på sin instatory på många barns ansikte, har hon fått lov av föräldrarna?

    Hur lyckas man köpa en lägenhet utan galen budgivning i stockholm? Jag och min sambo ska köpa en 2-3 rok i stockholm och blir alltid knäckta när budgivningen går upp en miljon. Hur kommer man åt objekten innan de läggs upp på hemnet eller innan budgivning?

      Kontakta mäklare och håll koll på på gång/kommande på mäklarnas hemsidor. Dock får ni vara beredda på att de flesta inte släpper lägenheter innan visning om de får ett bud som är lägre än vad de tror att de kan få via visning och budgivning. Tyvärr är det fortfarande mycket lockpriser i annonser och ofta så ligger utgångspriset närmare en miljon lägre än vad säljaren kan tänka sig att släppa lägenheten för.

      Vi köpte vår lägenheten innan öppen visning.
      1. Kolla slutpriser i området, se vart dem hamnat innan (tex, mellan 2,5-3 miljoner). Välj ett snitt där emellan, något som säljaren kan tänka sig bli nöjd med.
      2. Fråga om en förhandsvisning efter detta. Vill ni köpa och det känns rätt, lägg budet samma dag efter ni varit på plats.

      Dock tror jag att vi hade tur med att säljaren redan köpt en ny bostad och ville förmodligen bli av med den asap för ett schysst pris som de vart nöjda med samt som hade lånelöfte för.

      Lycka till!

        Samt som VI hade lånelöfte för* ?

    Googlat javascript i två dagar wohoo. Programmerat mycket innan men roligare om man kan visa andra saker direkt i webbläsaren, eller låta de köra utan att de behöver ladda ned något.

    Några andra som gjort lite webb dev?

    Vad betyder pellegurka? Hittar det inte någonstans.

      Pellelina

    Vet att det är sent ute men jag chansar, glömde bort det igår.

    1) stövlar, t.ex såna här https://m.boozt.com/se/sv/lauren-ralph-lauren/burnished-calf-baylee-bo-csl_27838352
    Hur har man det egentligen? Endast till kjol/klänning? Till byxor? Och i så fall, har man byxorna i eller utanför stövlarna?

    2) jag är 29 år och har verkligen aldrig riktigt vetat vad man har på sig på krogen? Jag är väl i grunden en blus-kavaj-skjorta-tjej men inser ju hur jäkla stelt det blir på krogen och jag känner mig som en tant och jag känner mig alltid väldigt uppklädd. Vill också kunna klä mig avslappnat men snyggt!

      1. Du kan ha jeans innanför.

      2. På krogen hade jag haft ett par snygga tighta byxor till kavaj och blus (ex skinnimitation). Jag skulle haft en lite längre modell på både kavaj och skjorta, evt stoppat in lite av skjortan. Något snyggt smycke till kan ju göra det lilla extra.

    Nu är ju ÖS egentligen över men missade helt att ställa min fråga igår. Någon som fått känningar i hjärtat efter att tagit vaccinet? I somras fick jag känslan av att hjärtat hoppade och hade sig och det kändes både under vila och träning (började iaf efter jag tagit första sprutan) . Tog EKG på hälsocentralen men visade inget så fick remiss till 24 h EKG men kö på 6 mån. Tog andra sprutan i tisdags och nu känns det som att det börjat om. Inser nu att det smygande blev mindre känningar men nu reagerar jag på att det börjat om. Ska ringa hc igen men blir lite stressad.

      Nej men fick en arytmi av covid, en ofarlig men obehaglig), så det kanske kan vara så? Misstänker att man kan få lite samma symtom av vaccinet som av covid. Jag har gjort omfattande utredning och äter betablockerare pga annars slår hjärtat alldeles för fort. Jag hade ringt VC igen och tryckt på! Troligtvis är det ofarligt men det är ju lugnande att veta att det är utrett och konstaterat.

      Vaccinet kan ge hjärtmuskelinflammation.

      Unga män (främst) kan få myokardit av vaccinet tyvärr… Försök få hjälp av vården och viktigt: Träna INTE!! Vänta med all träning tills du blivit utredd.

    Någon som följer Hannah Östebo på Instagram? Hon hade en vit månad och direkt efter super hon sig så full att hon hamnar i fyllecell. När ska hon inte att hon är fullblodsalkoholist? Förstår inte hur hennes föräldrar INTE blev arga? Detta vore ju ett ypperligt tillfälle för dem att dra med henne på ett AA-möte? Gud vad hon är frustrerande.

      Inse att*… Jäkla autocorrect…

      Tror man nog snarare blir väldigt orolig, vissa kanske blir arga och/eller blir arga för att de egentligen blir oroliga. Sen baserar du det på vad hon delar på sina stories, vad hennes föräldrar uttryckt privat vet ju ingen. Slutligen, hon är närmre 30 år gammal. Det är inte som att hennes föräldrar kan direkt göra något mer än att prata med henne. Bara hon själv kan välja att göra en förändring.

        Ja bara hon själv kan göra en förändring men när de daltar med henne och curlar hela tiden blir det ju svårare för henne att inse att hon har problem. Finns en anledning till att ”intervention” används för att konfrontera mi*ssbrukare ibland, för att de ska se hur de skadar sina nära med sina val och destruktiva beteenden. Hon raljerade om att hon fått insikter när hon hade den vita månaden men de insikterna var ju inte mycket värda… Så sorgligt att se en så ung person förstöra sitt liv och så tittar folk bara på. Tänker även på följare som ba ”äh sånt händer alla!”…

    När man äter kiwi, bör man skära mellan polerna (ändarna) eller över ekvatorn?

    Innandömet av polerna är alltid så jobbiga att separera från resten av fruktköttet.

      Poler och ekvatorn?
      Jag delar på mitten. Eller, förlåt, ekvatorn. Sen finns det ju de som äter hela planeten, som ett äpple.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.