Mogi öppnar upp om livet och framtiden

Bilderna är syntolkade.

Fråga: Vad har du gjort det senaste året som du är stolt över? Svar: Jag är stolt över den utveckling jag gjort med min inre resa jag varit på de senaste tre åren. Jag är stolt över att ha fått in meditationen i mitt liv under 2021, jag började i januari och mediterade ca 1-3 gånger i veckan och mediterar idag 1-2 timmar per dag, 6-7 gånger i veckan. Bästa redskapet man kan ge sig själv för inre läkning och personlig utveckling. Att jag stannat upp och gett min själ samt Lilla-Malin denna inre läkning är guld värt och idag ser jag min väg framåt klarare än någonsin, något jag inte kunde för 3 år sedan. Fråga: Hur började du din inre resa? Svar: Den började 2016/2017 då jag blev emotionellt utbränd, min kropp orkade inte längre men jag fortsatte jobba på trots att jag mådde illa medan jag satt och redigerade bilder samt skrev inlägg, hela kroppen sa ifrån, jag ville bara vila. Började gå till en psykologen kände att det var inte det min kropp behövde så efter att ha testat 3-4 psykologer under 6-8 månader så började jag göra research efter andra mer holistiska ways of behandling. Började då med ayurvedisk kost för att reboota hela mitt system och gjorde även mycket akupunktur och cryotherapy vilket jag trivdes mycket bra med, det gav mitt system energi. Men det viktigaste för mig var att sluta jobba, det skapade ett sådant stresspåslag i mitt system. Jag började sedan läsa på om Shamanism, healing, kroppens chakras samt vad som händer om energiflödet hamnar i obalans pga blockeringar och började då testa olika former av chakra balanseringar, healing-former och på den vägen är det och den inre läkningen som skett de senaste 2 åren och speciellt det senaste året när jag verkligen fått in meditationen i mitt liv är otrolig. Jag känner hur min energi och inspiration är på väg tillbaka.

Fråga: Har ni flyttat till Bromma? Svar: I och med att jag påbörjade min inre resa och slutade jobba i samband med detta så ville jag inte känna någon press kring pengar utan jag vill kunna lägga 100% fokus på att läka min kropp och själ. I samband med att Covid-19 kom 202 så bestämde vi oss för att flytta hem till mina föräldrars hus i Bromma så jag kan fokusera på att läka utan stress och press. Något som hjälpt min läkningsprocess något enormt. Sen är det ju inte billigt att läka när man varit egenföretagare och inte varit löneanställd med alla statliga skydd som det ger. Alla behandlingar samt psykologer jag gått till har varit privat och har nog lagt i snitt 8-9000 kr på behandlingar varje månad. Men den dagen jag känner att jag är redo att börja jobba igen så kommer vi helt klart köpa i Bromma, har ingen längtan tillbaka till stan, älskar lugnet som finns här. Fråga: Vad vill du jobba med i framtiden? Svar: Jag håller på att utveckla en produkt (Det jag pratade om i en tidigare Q/A i januari i år) så håller på med sampel utvecklingen just nu. Det får ta den tid det tar, jag tycker det är superkul och min vision är att lansera produkten under 2022. Mina sociala kanaler kommer jag ha kvar för min passion för fotografi samt att skriva men det företaget jag lanserar i 2022 är det jag ser mig själv jobba med  kommande 10-20 år. Började även skriva på en roman i somras som är baserad på min spirituella resa fast i romanform. Ett passionsprojekt idag, en väldigt läkande process och kanske att jag ger ut boken en dag, den som lever får se.
Bildkälla: A fashionistas guide Instastory

Bortsett från att jag är hyfsat övertygad om att Mogi skrivit alla frågorna själv, för att på ett ”naturligt sätt ” kommunicera ut den här informationen, så var det en väldigt intressant läsning.
Personlig utveckling och att jobba på och med sin själv är en process som jag inte tror att man någonsin kan känna sig ”klar” med, och hur man gör det är upp till var och en. Så länge man hittar det som fungerar för en själv så spelar det föga roll vad andra människor tycker om det.
Det finns lika många ”inre resor” som det finns människor på jorden, och på samma vis som vi alla är olika individer, så kan vägen framåt se ut på alla möjliga vis. Det som fungerar för en, fungerar kanske inte för någon annan och så länge som ens inre resa inte är på bekostnad av en annan människa så är det bara fantasin och google som sätter gränserna.

Tack för tips!

134 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad skönt för henne att hon kan göra allt det där utan en inkomst. <3

      Visst kan man bli emotionellt utbränd men varför blev hon det då?
      När min ena förälder gick bort alldeles för ung i cancer efter en tuff kamp mot sjukdomen med mycket smärta så visste jag knappt hur jag skulle orka gå vidare men jag hade inget val. Bara att gå till jobbet och ta hand om mina små barn, det var nog bara bra att få träffa andra och inte sitta hemma med sina egna tankar för mycket.

      Som jag förstått det så har hon väl mest åkt på superlyxiga semestrar och haft en blogg där hon lagt upp bilder från hotellen?

      Jag vet inte vad jag vill komma till egentligen men hon känns en smula bortskämd. Som att hon lever i en bubbla. Att skriva en roman och dessutom baserad på sin egna spirituella resa när hon knappt orkat jobba, det är det sannerligen inte många som kan göra men jag önskar henne lycka till och hoppas hon delar med sig av sin inre resa.

        Jag håller med. Men tror du inte att det i slutändan är väldigt jobbigt att inte vara… behövd? Jag tror att Mogi ljuger om att det hon haft ett jobb som ”hotellkonsult” och att hon egentligen mest planlöst har rest omkring och låtsats. Att sakna syfte i livet tror jag kan vara väldigt tärande, om det finns en förväntan på att vara framgångsrik och lyckad och så når man inte dit. Att ta ett ”vanligt” jobb är då helt uteslutet och så är man plötsligt arbetslös (eller sysslolös i alla fall, om hon nu har pengar nog för att slippa jobba). Så dels avsaknaden av att göra något som faktiskt betyder något, plus att hon stod där rätt avklädd som icke lyckad när fasaden började krackelera (lex Isabella Löwengrip).

        Jag får verkligen beklaga din förälders bortgång. Jag hatar cancer och vad den jäkla sjukdomen gör, inte bara med den sjuka utan också med familjen runtomkring.

          Men hon kan väl plugga som alla oss andra på universitetet? Det är toppen för att dölja att man tycker att man är lite ”för fin” för mcdonalds och butiksjobb. Man behöver inte läsa teknisk fysik. Har själb sölat runt på universitetet har nu snart en master och är part-time trainee och känner att det passar mig mycket bättre. Men det är klart, jag låtsas inte att jag är mångmiljonär på Maldiverna och jag har heller aldrig gjort mig märkvärdig över ungefär det mesta kopplat till klass och stil som mogi gjort.

            Jag hade inte klarat av att plugga under den tiden jag var deprimerad. Det var faktiskt orsaken till att jag hoppade av, trots att jag tyckte att studierna i sig var ganska enkla. Läs Kos svar här precis under ditt, lite mer insiktsfullt och förklarande.

              Absolut, men det känns så falskt att resa jorden runt och låtsas vara miljadär samtidigt… Antar du inte gjorde det samtidigt som du var deprimerad heller? Man kan vara low key och plugga lite på deltid kanske? Hon orkar ju resa runt kors och tvärs menar jag… jag orkar knappt plugga jag heller och jag har som sagt sölat runt och tagit det i min egna takt och det har gått bra ändå! Sedan har hon lite öppnat upp för att bli hånad när hon har hållt på som hon har gjort i alla år. Kommer själv ihåg när jag gick på vanligt gymnasium och bodde ute i en förort och tänkte att mitt liv kanske hade varit lättare om jag hade haft hennes attityd och trott att allt hängde på hur mycket jag shoppade på NK etc… hon har ju direkt eller indirekt hånat misslyckade människor under flera år.

          Så kan det mycket väl vara. Jag tror du är inne på rätt spår. Hon har väl inte varit helt ärlig innan och skrivit kommentarer till dig själv. Jag har ganska svårt med oärliga personer och tänker alltid kan hen ljuga om det så kan hen lika gärna ljuga om annat.

          Och tack! ❤️

        Det handlar ju inte alltid om yttre omständigheter. Vad som händer inuti är ju en minst lika stor faktor.
        Jag upplever att det fortfarande finns ett stigma och en missuppfattning kring utbrändhet, depression och andra liknande sjukdomar. Många med depression beskyller sig själva och har tankarna ”jag har ju egentligen inget att klaga på. Varför är jag så ledsen? Alla andra kan ju, det är bara jag som är svag och dålig. Det finns massor med människor som har det värre, men ändå är glada. Jag är bara gnällig, svag och bortskämd. Om jag bara skärper mig blir det bättre! ”
        Men man kan inte skärpa sig och så är det ens eget fel för att man är dum och svag och man förtjänar att må dåligt, för man är en kass människa.

        Man behöver alltså inte vara med i ”powerkvinnor” och sova en timme per natt för att bli utbränd. Eller ha förlorat en förälder, eller gått igenom trauma.

          Nej det är sant. Man kan vara deprimerad och må dåligt och ha ångest av ingen egentlig anledning. Ibland behövs så lite för att man ska känna sig nere och orkeslös. Även om man tänker jag har ju ingen anledning att klaga.

          Men ibland tror jag att man tänker och känner in för mycket.

        När man pratar om utbrändhet är det alltid ett emotionellt tillstånd men som ofta tar sig rent fysiska uttryck, såsom en bedövande trötthet, oförmåga att kunna koncentrera sig orkeslöshet mm. Har man jobbat för mycket men man mår ok psykiskt brukar man prata om utmattning.
        Alla drabbas inte av utbrändhet och olika personer kan drabbas av samma upplevelse men reagera helt olika på situationen. Vi är alla olika predisponerade för utbrändhet och det finns lite entydig forskning inom området. Man tror att vissa personligheter har en lägre tröskel, dvs kan lättare hamna i utbrändhet. Men det finns en del faktorer som man vet påverkar alla människor negativt. En viktig faktor är arbetsmiljö. En giftig arbetsmiljö leder till att individen hela tiden måste inta en försvarsposition vilket leder till en känsla av otrygghet och otillräcklighet. Detta nöter ner en och ökar risken för utbrändhet. På arbetsplatser är det främst ett toxiskt ledarskap och företagskultur som är riskfaktorn. Människor som livnär sig på att vara influensers är en annan riskgrupp eftersom just att bli bedömd är en så stor del av rollen. Jag säger inte att man inte får kritisera influensers men vill man jobba som influenser behöver man fundera på hur man skyddar sig mot kritik som tränger djupt in i en själv och som kan skada en. Många har en romantiserad bild av att vara influenser och många är väldigt unga och saknar därför ett utvecklat konsekvenstänk. Jag blir inte förvånad om nästa stora grupp av utbrända är just influensers.

          Vad bra beskrivet och det sista har jag inte tänkt så mycket kring och det kan mycket väl stämma. Även för Mogi. Hon lägger ner mycket energi på att göra fina inlägg om sina resor och en lyxig och avundsvärd livsstil, men kanske det inte fått den respons utifrån som hon hoppats på.

          Har alltid tänkt att influencers älskar uppmärksamhet men med det kommer givetvis ett pris, allas tyckande och att man ständigt måste hålla sig aktuell och fläker ut hela sitt privatliv vilket kan skapa en stress och något man mår dåligt över.

        ❤️

    vad tycker ni om outfiten gabriella joss hade på sin sons kalas? man får ha på sig vad man vill såklart men är det bara jag som tycker det är sjukt opassande att gå runt i minimal rygglös topp utan bh under på ett barnkalas? ?

      Låg självkänsla

      Var det en top? Tyckte det såg ut som en bikiniöverdel ?

      Möjligen om det hade varit ett utomhuskalas med vattenlek en sommardag i juli med 30+ i luften…

      Har hon inte blivit ”värre” med åren…? Märkligt att jämt vilja vara sexig.och pose-ig, även med barnen…

        verkligen! hon var en av de få unga mammorna som verkade vara vettig och mogen, men hon har verkligen åldrats bakåt efter sin skilsmässa!!

          Hade också den bilden förr, att hon var vettig och rätt sansad ändå. Nu är det bara to much av allt..
          Blev lite besviken på henne haha

        Jag tycker verkligen inte det är fel att lägga upp bilder där man visar hud (gör det själv absolut) men i vissa fall är det bara osmakligt. Tänker speciellt på när hennes dotter skulle operera sig och hon lägger upp en bild från sjukhuset när hon går bredvid dottern i sjukhussängen påväg till operationen och samtidigt putar med rumpan för kung och fosterland. Vet inte men något kändes bara så extremt fel med den bilden, liksom att hennes rumpa ska vara i fokus och se så bra ut som möjligt samtidigt som dottern är på väg in till sin operation…

          ja håller med! samma sak med bilden på hennes son när hon hjälper honom öppna paketet, i hans barnögon ser han ju bara att hans mamma ska hjälpa honom men vi andra ser ju på henne hur hon gör sig för bilden, posar, vrider kroppen och trycker ut brösten ? känns bara så sorgligt haha så många gånger hon fotar dom och egentligen bara vill visa upp sig själv

            Men va sjukt, bägge exemplen.. Varför måste det putas så extremt, gillar alla kvinnliga följare det eller vad?
            Blir ju liksom inte sexigt heller när man överdriver sådär mycket

      Så opassande.

      men herregud, vad spelar det för roll? var väl inte värre än nåt annat som folk har på sig idag. en vanlig kort topp med snören liksom. inte min stil men låt henne ha vad hon vill!

      Fattar inte varför folk följer henne. Så intetsägande. Får typ panik av hennes bilder – det vita, beige hemmet där barnen exponeras och allt är stageat. Vet inte ens hur hon ser ut för hon sitter och poserar på exakt samma sätt hela tiden, döljer ansiktet. Och så blir det väldigt märkligt när hon gör så mycket för att vara sexig och samtidigt som barnen är involverade i dessa ”familjebilder”. Känns off. Sen mår jag dåligt för det är så uppenbart att hon har dålig självkänsla.

    Varför är det bara lågutbildat folk utan ett riktigt arbete som måste lära sig om kroppens chakras för att må bra?

      Jag äter enligt ayur veda – jag har en kandidat och en master ?

        Flera kollegor på avdelningen här på universitetet jag arbetar på äter enligt ayur veda. Each to their own men att det skulle betyda lågutbildad är så klart svammel.

          Kandidat i internationella relationer, och master i mänskliga rättigheter med inriktning juridik, båda från Lund ?

            Konsthistoriker är dock lika viktiga i ett demokratiskt samhälle, det finns en anledning till att diktaturer och repressiva stater inkräktar på kulturen först. De är dessutom toppen att ha på museum ?

            Flumm mao. Det har gått total inflation på utbildningar. Inte ens jurisprogrammet från de fina högskolorna är något värt om du inte har bra betyg. Tack vet jag KTH.

              *tacka

              Eh. Ni som nu spårar ur ang flum och ayur veda- läs på lite…jag äter/lever inte själv enligt ayur veda och har hyffsat hög utbildning. Men att påstå att det är ”flum” vore att ta i- det är ju rätt erkänt även om inte just i väst. Men inte ens här har det väl så flummigt anseende som ni påstår. Längre…okej för 30 år sedan.

            Haha, jag känner tre stycken som pluggat internationella relationer, allesammans antivaxxers och allmänt flummiga ?

          Och du kan ju inte ändra dig från utbildning genrellt till viss typ av utbildning mitt i 😉

          Min avdelning är energisystem. Utbildar ingenjörer och bachelor/masterstudenter.

            Ja jag menar inte att min avdelning är representativ för alla inom ämnet. Menar inget mer än att ifrågasätta att det bara skulle vara lågutbildade som pysslar med sådant.

            Brukar du gå runt till dina kollegor och förhöra dem? ”Hej! Jag undrar om du har en tro på 1. Ayrveda? 2. Astrologi? 3. Gudomar? 4. Tarotkort? 5. Chakran? Förresten, detta blir långt, vill du fylla i ett formulär istället….?”

            Kan säga att jag hade backat direkt om en kollega började fråga ut mig om min tro och andliga intressen. Ser det som väldigt privat och enbart någonting jag delar med mig av till mina närmsta.

          Jag har en juristexamen från landets ledande universitet. Jag har även tagit en masterexamen inom mitt specialområde inom juridik och den examen tog jag på det universitet som är rankat andra bäst i Europa inom min inriktning. Jag jobbar som mellanchef med några jurister och assistenter i mitt team.

          Med det sagt skulle jag aldrig snacka ”övernaturligheter” på jobbet, man får väl välja sina strider.

          Flum stavas det.

            Men snälla. Västerländsk ignorans i ett nötskal. Ni som per automatik skriver ”flum” vet ju inte ens vad det är? Trots den höga utbildning ni stoltserar med. Och nej, jag håller inte på med ayur veda själv.

        hur äter man enligt ayurdveda? samma som typ anti-inflammatorisk kost osv? 🙂

          Det handlar om flera saker. En av aspekterna är att veta din dosha, jag är pitta så jag undviker stark och kryddig mat och äter ofta kall mat. En stor del är att vara medveten och närvarande – alltså inte kasta i sig maten vid jobbdarorn – jag sitter inte och begrundar min mat men gör ingenting när jag äter, en annan del är att lära sig avgöra om det är uttorkning eller hunger som gör mig hungrig, hålla sig till naturliga ingredienser, lyssna till kroppens behov ?

        Läkare inom ayur veda har ju typ 10 års medicinsk utbildning. Det är absolut inte mumbojumbo även om västerländsk tro är att ”vår” läkekonst är den enda rätta.

        Chakra och dylikt vet jag däremot inget om. Är väl som all tro, det funkar väl för de som tror.

      Njäe det är väl snarare lyxiga hemmafruar i typ Bromma som pysslar med sånt. Som både har tiden och medlen att sätta sig in i det.

        Jag ingår i en coven, vi har personer ifrån alla håll i samhället. Läkare, lärare, lagerarbetare. Inga hippies dock, fanns säkert förr. Ofta man läser fördomar som din, tror ni skulle bli ganska chockade över hur utbrett det är i samhället och vilka som är inblandade. ?

          Var bor du?

          Läkare är ju generellt emot alternativ medicin och läkekonst. Och lagerarbetare…….

          Tror du med mig skämtar aprillo.

            Haha gud ?

          Nu är ju chakra och meditation en väldigt liten gren, som inte ens utövas i alla spirituella ”religioner” utan kommer ifrån hinduismen. Om man tror att det spirituella gör är att sitta med stenar i pannan så förstår jag att man tycker att det är konstigt.

        Hur får du då ihop att präster har en akademisk teologisk utbildning på 4 år? ?

          Jag tror personen utan att inse det själv tror att allt västerländskt är ”bra” och att allt österländskt är ”flummigt, irrationellt och dåligt.” En kvarleva från kolonialismen. ”Där sitter (de lågutbildade) infödingarna med stenar i pannan.”

      Håller inte med dig. Men för att svara på din dryga kommentar, livet är svårare för lågutbildade utan ”riktigt” arbete. Vad riktigt nu innebär. Ofta får man kämpa mer, jobba hårdare, för mindre pengar. Att finna saker som ger en ”läkning” är ofta viktigare för dem än högutbildade trångsynta Karens som dig själv. ??

      Är det så? Oj jag är väl det enda undantaget då, har utbildning från Lunds universitet och jobbar heltid på en organisation som arbetar med cancerforskning och cancerstatistik.

      Tråkigt du har fördomar. Check yourself kanske….?

    Att backa, hoppa av och ta hand om sig själv är ofta livsnödvändigt. Jag önskar henne allt gott. Men – för mig t.ex. hade det varit omöjligt rent ekonomiskt. Inga föräldrar att flytta hem till, massor av utgifter (huslån etc) och räkningar varje månad. Lycklig den som har möjligheten att leva utan dessa krav….. Hur bär man sig åt?

      Kanske är det just kravlöshet som gör att man blir orkeslös? När man inte har några måsten eller ekonomi att tänka på?

      Låter bli att ha huslån och barn, samt ha föräldrar med stort hus, verkar det som.

      Huslån, barn och dessa ”krav” är ju självvalda. Visst får man gnälla ibland men du hade också möjligheten att leva utan dessa krav.

      Jag har visserligen inga föräldrar jag kan flytta hem till men bor i Stockholm, inga barn och inga lån förutom studielån. Högst medvetna val.

      Fast hon skriver ju också att hon som egenföretagare inte hade andra alternativ än att flytta till föräldrarna och leva på sparpengar? Är det verkligen den ”lätta vägen” nu, helt ärligt? Jag är inget fan av Mogi direkt, men om jag efter 30 behövde flytta hem till mina föräldrar hade jag mått riktigt skit… Vi som är anställda kan ju faktiskt ta tjänstledigt om vi vill typ studera chakran i några månader, eller vid behov om vi är utbrända bli sjukskrivna och då chilla hemma ett tag…

    I sin senaste vlogg säger Bianca att hon ska flytta på köket och göra om badrummet.. Kalla mig naiv men jag trodde verkligen att alla kommentarer om att Bianca kommer renovera sin drömlägenhet var strunt. Men det visar sig att hon visst ska göra ”små” ändringar.

      Notera hur hon upprepar att det är hon som köpt lägenheten. Jag har köpt, min nya lägenhet, jag budade, jag vann, jag ska renovera, jag ska flytta in, jag ska bo där i 20 år. Jag jag jag! Inte ett enda vi! Undrade hur Flip hade råd med 300 kvm på Östermalm, och här är svaret. Det är Bianca som köpt lägenheten, de har inte köpt den tillsammans. De lär ju oavsett ha gjort slut igen innan det är dags för inflyttning.

        Tänkte på det också, nu säger hon JAG har köpt MIN men hon skrev ju på ett instainlägg VI har köpt. Är det kanske fnurra på tråden igen, var ju ett hångel som filmades i en vlogg… Kommer nog kännas konstigt att bo ensam i 300 kvm, undrar om hon verkligen kommer trivas med det men det är säkert en bra investering och hon lär väl ha familjen och vänner sovandes där.

      Vill bara påpeka att det är många som flyttar kök och justerar planlösningen så att den passar deras behov, har en kollega som flyttat köket i varje lägenhet hon bott i. Bianca är inte direkt unik i att vilja skapa ett hem som passar henne ?

    Att som vuxen kvinna flytta hem till föräldrarna för att spara pengar och lägga 8-9000/mån på sin spirituella utveckling… hahaha ja vad säger man
    .. ?

      Tillsammans med sin pojkvän/man dessutom. Det måste kännas märkligt…. Hur finansierar han sitt liv?

        Exakt. Det är fullt möjligt att leva på en inkomst om man rättar mun efter massäck, så gissar att han inte heller drar in några pengar. Mogi vill inte ha ekonomisk press, men pratar ofta om att de ska köpa i Bromma -”Brommakalkylen”

          Matsäck

      Inget fel att som vuxen kvinna bo hos sina föräldrar. Inte som vuxen man heller.

        Jo om man är 30 år och inte betalar hem till sin föräldrar vilket Mogi omöjligt gör om hon inte har något arbete men ändå lägget 9000 på psykologer.

          Att arbeta är en stor del av människors hälsa. Att vara en del av samhället och dra sin del mår människan bra av. Man behöver inte kasta ut folk men vid vissa sjukdommar som tex missbruk är det ofta rekomemderat då just familjebilden kan försvåra tillfrisknaden. Mogi har ingetvmissbruk men hon är bortskämd hon har fått bygga upp ett hittepåliv och verkar inte fixa en vanligt liv. Vad är skillnade på Mogi och Dessie? Jo, att Dessie när hon tröttnat på och inte löngre trivdes med att sälja saker med ett hittepåliv online skapade sig en ny karriär. Pluggade som ensamstående mor och jobbar nu som mäklare. Varför gör inte Mogi något liknade istället för att känna på kristaller. För att hon kan låta bli pga att andra försörjer henne. Att älska och stötta är inte samma som att aldrig ställa krav eller vara ärlig mot personen.

          Jo ni kvinnor tycks vara extremt dömande av andra kvinnor och dess leverne. Är det bara Mogi du ser ner på eller kvinnor över 30 som bor hemma generellt? Som kanske tar hand om en sjuk anhörig eller är arbetslös och går på sjukpenning?

            Jag ser inte ner på Mogi, jag tycker det är sorgligt att de kan bli så här. Mogi, till skillnad från många andra bloggare är tex en duktig fotograf och har alltid jobbat ordentligt med sina texter. Jag tror dessutom att hon är väldigt smart och har humor. Under andra omständigheter är jag 100 på att hon hade varit framgångsrik men hon höll kvar bloggen för längre och klarar tydligt inte psykiskt de utmaningar andra klarar eftersom hon missat 10 år av vuxenliv. Och det är sorligt. Precis som alla andra vi har i samhället som är unga och aldrig kommer in på arbetsmarknaden pga psykiska ohälsa som i många fall hade kunnat undvikas.

            Och är man anhörigvårdare är man inte arbetslös, är man arbetslös är det stor skillnad på om man jobbar för att lösa situationen eller om man spenderar dagarna med saker som inte tar en ur det. Jag är uppväxt med funktionhindrade förädrar, båda jobbade utifrån sina förmågor, varför kunde de, båda födda på 40-talet klara det medans dagend ungdommar inte klarar av ett vanligt jobb pga psykisk mående och vill få pension i 30års åldern utan att ha jobbat?

              Jo jag förstår vad du menar frågade bara ☺️ jag bor hemma och tar hand om min förälder som är svårt sjuk men jag har också ett heltidsjobb.

                Jag hoppas att du har tid för dig själv också ❤. Och det du gör är precis motsatsen mot vad Mogi gör. All respekt.

                  Tack vad fin du är ❤️ Det har jag absolut men har inte haft det så lätt i livet men min förälder har alltid funnits där för mig i alla väder så nu är det min tur att finnas där tillbaka. Tycker bara det är sådan man ska vara men alla tycker såklart inte det.

          Det är möjligt att jag låtit barn+partner flytta tillbaka hem vid behov. Men jag hade varit ok med att det spenderas 8-9000 per månad på ”läkning”. Hade förväntat mig att de skaffat jobb, tror verkligen att det stjälper mer än hjälper att inte ha några krav på att försörja sig som vuxen. Alltså att vid den åldern tror jag det är viktigt för ens självrespekt. Dessutom ger det en rutin vilket är bra. Och banar väg för att kunna ta hand om sig själv sen. Få fötterna på jorden, se vanliga människor i sitt vanliga kneg. 9000 är en enormt stor summa faktiskt, on man inte själv har edors inkomster förstås.

            Glad att du inte är min förälder. Mina föräldrar bor inte så pass stort att jag kan flytta ”hem” men de skulle hjälpa mig på alla sätt de kan om jag var sjuk.

              Utan verklighetsuppfattning blir det svårt att bli frisk. Blir väldigt jobbigt när man kommer ut ur bomullsfilten om man suttit på sitt rum och mediterat i 3 år.

              Vi har kanske olika uppfattning av vad det innebär att hjälpa? Stöd till att kunna ta sig tillbaka och skaffa ett eget liv när man är vuxen skulle vara mitt prio ett, de är ändå 30+. Och känner nog innerst inne att det inte är optimalt att bo hemma och spendera sina (eller föräldrarnas?) pengar, motsvarande nästan en hel månads normala utgifter på ”hjälp”. Ibland behöver folk få lite press på sig, behöver höra det de egentligen inte vill höra. Däremot skulle jag aldrig låta mina barn hamna på gatan hungriga.

              Som du skriver har ju alla olika möjligheter till hjälp också, tror verkligen inte alla 30-plussare kan flytta ”hem” och då har man ju inget val än att hjälpa på annat sätt.

          Det handlar inte om att föräldrar slänger ut sina vuxna barn. Det handlar om att man vid 30 års ålder bör vara så pass mogen att man vill stå på egna ben och inte krypa tillbaka till barnstadiet när det kör ihop sig. Och man är nog inte så himla utbränd om man kan hålla på att leka med indiska vishetsläror till det priset.

            Ja som förälder så försöker man väl alltid hjälpa minsta möjliga? T.ex. diskutera kring hur barnet kan göra sin hemuppgift jämfört med att skriva den själv. Ge dem verktygen att klara sig själva. För man kommer ju faktiskt inte alltid kunna finnas där. Om mins barn löste sina problem genom att ”välja bort” ekonomisk stress och bo hos mig under längre tid, hur ska de då känna att de kan ta sig igenom liknande situationer i framtiden? Alla normala föräldrar skulle såklart öppna sitt hem i en akut situation men att uppmuntra till ohållbara strategier i längden hjälper ingen.

        Fel och fel men de flesta kanske inte riktigt tycker det är ett drömscenario?

      Föräldrarna har kanske ett generationshus med separat bostad. Vi har det och jag ser det som naturligt att svärmor flyttar in i lght i vårt hus när hon blir äldre (om hon vill såklart).

        Inte! Mogi bor på vinden!

    Bara funderar vad hon lever av? Kostnader för olika behandlingar/samtal 8-9000 per månad. Mat samt andra levnadskostnader kommer till. Hyra står kanske föräldrarna för men resten?
    Kanske har besparingar eller tjänar sambon bra och försörjer båda.

      Soc ger ju runt 12000ish (Beroende på om man ansöker om hyra eller inte). Om hon inte har besparingar.

        Tvivlar på att Soc ger pengar till hyra om du bor hemma hos dina föräldrar, oavsett ålder.

          Soc kan visst ge pengar till hyra, särskilt i detta fall där dottern sannolikt flyttade hemifrån för många år sedan. Ett barn som söker socbidrag direkt efter gymnasiet får oftast ingenting till hyra (då det ej innebär en högre kostnad för föräldrarna att barnet bor kvar som det gjort i 19 år redan), men om man hyr ett rum av föräldrarna långt senare så kan de kräva in hyra och det ingår då i ens levnadskostnad. I Sverige räknar man inte med att vuxna barn får bo gratis hos föräldrarna och ockupera ett rum bara sådär. /Socionomen

        Soc ger inte pengar om de absolut inte är illa tvungen. De försöker få folk att jobba asap.

      Sina föräldrar och sin fästman förståss som är tydligt medberoende till hennes psykiska sjukdom. Att hon försöker bota den med healing och timmar av meditation är bara sorgligt.

        Varför är det sorgligt? Jag får meditation via psykiatrin, rekommenderat av min kbt terapeut. Vilken behandling som passar beror väl på ens diagnos och vilka problem man har.

          2-3 per dag?

            Din KBT psykolog rekomenderar dig att meditera 2-3 timmar per dag?

              När jag gick i KBT så va den enda ”behandlingen” mediation. Det är så terapi oftast fungerar om det är typ ångestrelaterat. Skulle göra det varje dag tills det blev rutin.

                Fast nej, det är inte enda behandlingen vid terapi! Det finns många olika strategier att utgå ifrån beroende på vilka problem man har.

                Nej. Beror på dina problem. Jag har ptsd, paniksyndrom och till viss del tvångsyndrom i bagaget som alla är ångest relaterade. Varken ptsd eller tvång behandlades med meditation, meditation nämndes inte ens. Mitt paniksyndrom behandlas delvis med meditation. Du menar säkert väl, men att det skulle vara så terapi ”oftast” fungerar gällande ångest stämmer inte.

                Mitt ifrågasättande till ts var varför det skulle vara sorgligt.

                  Okej! Då har vården antingen inte haft koll eller sagt fel till mig. Jag har GAD och meditation va enda alternativet. Vet självklart att det är olika beroende på vad man har för problem☺️

                  Jag mår iaf bättre av meditation. Har lyckats få bättre kontroll över min ångest, så bra medicin är det iallafall!

            De har aldrig sagt något om tid faktiskt. Jag får tider via psykiatrin en gång i veckan, då är det 1 timma. Men uppmuntras även att meditera dagligen hemma. Blir väl 30min till 1 timma.

    Är inte föräldrarna ( pappan ) rik

      Om pappan är rik och gift med mamman så är väl hon ändå också rik?

        Inte nödvändigtvis i termer av förmögenhet. Grundregeln är ju att gifta behåller var och en sin förmögenhet under äktenskapet. Först i samband med bodelning kan det bli tal om uppdelning (om inte äktenskapsförord säger något annat).
        Däremot säger lagen att äkta makar ska leva på likvärdig nivå.
        Så om maken är förmögen ska han inte sitta och käka vaktelägg, hummer och tryffel samtidigt som hustrun får nöja sig med gröt och ostmacka.

    åååh pseudovetenskapligt trams…. ”reboota mitt system”

    Vad menas med att bilderna är syntolkade?

      Och varför skrivs fullt synliga texter ut igen i inläggen, men inte de som knappt går att läsa?

      Om man är synskadad kan man använda olika program som läser upp text, men de funkar inte på printscreenade bilder med text på. Att något är syntolkat betyder att programmen funkar ändå, dvs att någon gjort så att textuppläsarfunktionen går att använda.

    Tycker hela hon är sorglig. Pratar alltid om en framtid -lägenhet i London, -hotellkonsultjobb -tjusigt bröllop – villa i Bromma – nytt företagmen verkar med vara helt lost i någon slags flummig new age där hon fokuserar på hitepåsaker istället för det som skulle kunna leda till de där framtidsdrömmarna som tex en vettig utbildning eller ett jobb. Att inte jobba och meditera flera gånger (i tre år dessutom) om dagen kommer bara sätta henne ännu längre ifrån de drömmar hon har och hennes föräldrar gör henne en otjänst att medverka till det. Självklart ligger det ju psykisk sjukdom men sorgligt är det.

      Ja jag tror tyvärr inte alls att hon mår bra. Hoppas, trots alla raljerande kommentarer, att de här new age-grejerna kan hjälpa henne att må bättre. Ingen människa ska behöva må dåligt och tycker att hennes verklighetsskildring på bloggen visat länge att något inte stämmer.

      Tror inte heller man generellt gynnas psykiskt av att vara/försöka vara en sk influencer där allt handlar om yta, allt från sig själv till bilder. Inte få känslan av att man är behövd till vardags, ständigt vara på jakt efter nya samarbeten för att upprätthålla sin image, aldrig riktigt veta hur mkt pengar man ska dra in osv

    Mm, fast även egenföretagare har väl möjlighet att gå till vårdcentralen och söka psykolog och läkare där? I sthlm finns ju även ”stressmottagningen” som man kan komma till om man har svåra utmattningssymptom, också landstingstaxa.

      Haha tänkte precis samma. Man får ju samma vård oavsett om man har varit egenföretagare eller anställd. Men hon är ju inte vassaste kniven i lådan direkt…

      Självklart, det hon inte får är sjukersättning eller en väldigt väldigt låg då hon troligen inte tagit ut någon lön.

        Fast hon måste väl tagit ut lön? alla har ju löpande utgifter som boende, mat, och andra räkningar.
        Om hon däremot inte är sjuk nog för att sjukskrivas får hon ingen sjukersättning, och då får man A-kassa, men för att få A-kassa måste man ha betalat in till A-kassan medans man jobbade.

    Hon har relativt mycket skrivet om sig på Wikipedia. Har hon suttit och knåpat ihop texten själv tro?

      Säkert.

    Tror hon att lönearbetare får skydd som motsvarar 8-9000kr i månaden i psykologsamtal och akupunktur..?

    Jag tycker Mogi ger ett väldigt fint och sympatiskt intryck. Jag hejar på henne faktiskt <3

      Tycker också det. Tyvärr verkar de snällaste människorna alltid få en massa hat.

        Tror inte ni vet hur hennes internet-karriär började… det är ingen slump att folk tycker hon r komisk när hon har hånat fattiga i så många år. Som kissie.

          What detta hade jag missat helt. När har hon hånat fattiga?

    Föräldrarna är rika, håller henne så högt och är sååå stolta. Har råkat hamna på en kurs samtidigt med hennes mamma som nöjt berättade att hon var just det (”Mogis” mamma och så stolt). Det är minst fyra år sedan men då läste jag mogis blogg ibland och hon gled ju bara runt. Mamman pratade om henne som vore hon helt geniförklarad. Följer henne inte nu. Gissar allvarligt bortskämd, aldrig behövt kämpa för något eller bygga sin självkänsla genom att stå på egna ben. Att bo hemma och lägga en hel jävla månadshyra på akupunktur? Såklart ska man stötta sina barn men var ska det leda, tänker dem sig?

      Det är väl klart att hon är stolt över sitt barn oavsett? Och vänd på det – hade det inte varit jättekonstigt om hon sa något annat till dig, en helt utomstående, som hon inte känner? Jag håller med om att sättet som föräldrarna väljer att stötta henne, inte alls är i linje med vad jag tror på, men jag tycker att det är fint att hon vill vända sig hem för hjälp. Det är många med ”bra föräldrar” som inte skulle göra det.

        Det är klart att alla föräldrar är stolta över sina barn, det märkliga här är ju att mamman förklarade vem hennes dotter är. Om man ändå pratar om sina barn. på en kurs, dvs inte bara på arbetsplatsen, kanske man kan hålla sig till ”jag har en vuxen dotter som jobbar i olika länder.”

          Varför?! Om hon är stolt? Du tycker att hon inte ska framhålla vem hennes dotter är?

            Vill du missförstå? Är ju skillnad på att vara stolt över sitt barn, eller att som förälder till ett vuxet barn deklarera vem ens barn”är”

      Alla föräldrar är väl stolta över sina barn?

    Jag såg henne med pojkvännen på Grand förra veckan. Tyckte hon såg rakryggad och lugn ut.

    Hon verkar snäll! Önskar henne all lycka

    Vad för statligt skydd har löneanställda som inte egenföretagare har?

      Inget. Däremot är reglerna för att vara sjukskriven alt arbetslös annorlunda och om ditt företag gått dåligt en längre tid blir ersättningarna väldigt låga.

    Man har ju känt länge att det inte står rätt till där, jag tror hon skulle må bättre med ett annat jobb än influencer. Hon har aldrig fått det genomslag hon eftersom ingen kan relatera till henne. Hon verkar snäll, men litf naiv och besatt av status. Det är kanske dags att inse nu att det kostar mer än det smakar att jaga den drömmen och göra något annat. Fotografera till bildbanker? Plugga? Butiksjobb på halvtid i nån klädaffär på östermalm?

    Mogi verkar väldigt snäll och håller sig undan allt skitsnack och drama. Hoppas att hon mår bättre snart.

    Kul att flytta hem till mamma o pappa igen när man är 30+ ??

      Kul att sparka på nån som ligger?

        Hon har ju själv gjort det i ett decennium…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.