Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

633 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Yaay!! Den osannolika mördaren på Netflix och massor med julmust och choklad. Nu kör vi!

      Kollar första avsnittet nu och den verkar så bra! Men sjukt ändå att de gjort en serie och verkligen pekat ut mördaren?

        Fast så här länge (också bara sett första avsnittet) så har de inte påstått att han är mördaren utan det som utspelar sig är det som hände på riktigt. Vi har inte i serien fått se skandiamannen skjuta Palme tex. Han beter sig skumt som det vittne han själv påstår att han är, precis som i verkligheten.

          Det är väl det första vi ser i serien?! Regissören säger att utan att vida det hade det varit poänglöst med serien.

            Nej. Man hör skott men man ser inte vem som skjuter.

              Ah förlåt, jag som missade någon sekund i början. Såg om nu och du har rätt ? nåja, tycker de är rätt tydliga med att skriva ut att han inte är dömd pga brist på bevis osv. Att brottet är olöst.

                Ja precis. De är väldigt tydliga med att säga att serien är baserad på ett olöst brott.
                Det är ju en teori.

              Men man ser ju att Skandiamannen håller i vapnet en sekund efteråt och lägger ner det i sin väska och springer därifrån? Tycker det är väldigt tydligt i avsnittet att det är han som skjuter. Eller stod han bredvid gärningsmannen på brottsplatsen med en egen pistol menar du?

                Läste en beskrivning nu om serien, det står uttalat att den utforskar Skandiamannen som gärningsmannen och att han i serien skjuter Palme.

          Nej för att på grund av slarv under utredningen och fokus på Christer Pettersson kunde de aldrig hitta rätt person.

            Före Christer P var det väl PKK. Helt sinnes. Fast det fick Holmer ändå sparken för?

            Till något mer ytligt, minns ni när Christer gjorde ett utvik näck på en björnfäll?

              Japp fick min senaste chef att googla på det. Mycket fniss blev det och därmed bröts isen för gott.

                Fint att bilden gör sån nytta ? Skönt att ha en chef med humor.

        Men de har ju gått ut med att de tror att det var han. Alltså officiellt sett så är det avslutat och att han var gärningsmannen.

          Nej officiellt så är han inte gärningsmannen. Officiellt så är han den misstänkte men de kan inte komma längre eftersom han är död. Utredningen är därför nedlagd.

          Du menar polisen när de lade ner utredningen? Jo men det uttalandet blev jättekritiserat av jurister och polis. De har ju ingen bevisning alls, enda anledningen de inte åkte på förtal är ju att gubben som utpekats hunnit dö. Så nej, man kan verkligen inte säga att man vet.

            Att det är nedlagt säger mkt tycker jag. Man letar inte efter nån annan.

              Jo men det är inte samma som att han är gärningsmannen. Han är fortfarande misstänkt.

              Men det är ju för att det gått snart 30 år och kostat miljarder och man har ingenting- bara papper. Hade gubben levt hade det aldrig lett till åtal. Det är årtusendets mest misslyckade utredning på en mördad statsminister.

                Vad märkligt i så fall.

                  Hur ung är du 🙂 Det var skandal på skandal på skandal fram till -95 kanske. Sen blev det tyst och sen lades det ned. Med hänvisning till att en numera död person iaf betett sig märkligt. Det är liksom allt de hade på honom.

                    Född 84! ? Så fram till 95 hade jag inte koll nej… Men såklart hört om sånt. Men jag menar nu. Med det senaste innan det las ner.

                  Jättemärklig utredning.

                  Den är ju ett skolboksexempel på hur en utredning INTE ska gå till.

          Nej det är det inte. Signalementen från de vittnen som var på plats – bland annat taxichauffören – sade att personen de såg var atletiskt byggd och 190 centimeter lång. Poliserna greppade efter halmstrån och den konferens som kom fram när det påstods vara Stig Engström borde aldrig ha skett. Det finns inga bevis och han kan inte försvara sig.

            Håller helt med. Polisen borde bara varit ärlig ”ursäkta, vi har misslyckats och kan inte driva ärendet vidare.” Uselt, oprofessionellt och väldigt oetiskt.

            Och alla andra vittnen beskriver Engström..

        Står ju dock tydligt text att skandiamannen aldrig är dömd och att det inte finns några bevis att han skulle vara skyldig. Att han var ett udda vittne som betedde sig konstigt var ju en sanning när det hände.

          Står också att serien baseras på ett olöst brott.

            Och att det är en teori.

      Jag ska se på The Sopranos. Får se om det blir samma upplevelse som förr. Annars kan jag lyssna på introt länge. Så bra.

      Nu badar han med änder i poolen Gandolfini. Nån som sett nya filmen som sonen är med i?

        Nä men nu blev jag sugen på att se om Sopranos.

          Jag hade glömt hur grinig morsa Tony har. Farbror Junior och psykologen med hemsk röst. Men det är underhållande.

      Jag avskyr vanligtvis svenska serier men den här är helt fantastisk!

      Jag älskar Emil Almén och Joel Spira i sina roller! Emils blick efter ”omöjligt!” till Persbrandt – fantastiskt kul. Och Joels dominans över skinnjackan varje gång den ska på – också väldigt roligt.

      Är på avsnitt 4 och tänker att OM stig var oskyldig så är ju detta den värsta mobbningen han blivit utsatt för, och då verkar han ju ha fått utstå en hel del både som ung och vuxen.

    Först! Det var allt. Godnatt!

      Tyvärr en ständig tvåa

    Hur mycket har ni på ert sparkonto samt hur mycket sparar ni i månaden? Jag har ca 200.000 kr sparat och sparar för närvarande 3000 kr i månaden. Känns väldigt lite när man jämför med andra. Men har inte råd med mer.. ?

      Jag har ca 80 000 på kontot och sparar det som blir över av lönen varje månad. Väldigt olika hur mycket det är.

      Har 90k. Har nyss köpt hus och allt vad det innebär. Ska börja jobba på att reparera buffertkontot nu men jag är föräldraledig så det går jubinte direkt fort kan man säga.

        Skönt att ändå ha så pass mycket pengar kvar när man gjort en så stor investering som husköp. Bra jobbat ?? håller med om det där med att det går långsamt att spara när man är fl.. jag kunde på sin höjd spara några hundralappar i månaden ?

          Tack! ? jag är väldigt nöjd.
          Det gäller att dra ner på spenderadet helt enkelt men det är lättare sagt än gjort. Men ett smått sparande är ändå ett sparande! ?

      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA, förlåt men snälla? 200.000 k på kontot och sparar 3000 kr i månaden? NEJ det är INTE lite och du har MYCKET på kontot.

      Man ska inte jämföra sig för mycket med andra ?

      Jag har ca 1,2 miljoner sparat och jag sparar mellan 10-15.000 i månaden. Vi bor i hyresrätt måste dock tilläggas, annars hade summan varit mindre gällande sparat kapital.

      Det är ju ett svinbra sparande! ? Vi har nyligen köpt bostad, så alla våra pengar gick till handpenning. Nu har jag ca. 25 k på aktiesparkontot och 10 k i bitcoinspar. Spar bara några hundralappar/mån nu dock pga av mammaledighet.

      Få inte ångest eller må dåligt över vad andra gör/har! Allt är ju i relation till vad du har för utgifter/situation (äger du hus tex är det mer relevant att ha större buffert tillgängligt än i brf tex). Bara bra och sunt att du kan spara någonting! ??

      400 000 k på sparkontor. Sparar till hus. Pensionssparar 1000 kr/mån och i övrigt mellan 5-10 k/månaden beroende på utgifter (om jag köpt ngt ”stort” eller betalt en resa etc”). Är 36 år!

      Vi har ca 25 000 just nu, inte optimalt men vi har haft mycket utgifter det senaste. Sparar ca 5000-10000 i månaden

      200 000 kr i aktiesparande. Sparar sedan 2 månader tillbaka ca 10 000 kr i månaden. Hyr ut min bostadsrätt medans jag tillfälligt jobbar och bor på annan ort. Hyran jag får in täcker både amortering och mitt tillfälliga boende vilket gör att jag har mer kvar av lönen att spara varje månad.

        Trots skatt? Tyckte det knappt var värt det när jag tittade på samma lösning :/ men skönt att det funkar!

          Bor väldigt billigt nu i kombination med att jag får ut mycket från min bostad. Hyr en liten etta i en liten stad medans bostadsrätten jag själv hyr ut är relativt stor, möblerad och centralt i en storstad.

            Jag måste fråga hur det kommer sig att ni har ett sånt behov av att här på BB tala om hur mycket pengar ni har och hur mycket ni sparar? Vad får ni ut av det?

              Behov? Det är inget behov från mitt håll men snarare ett genuint intresse av ekonomi. Lika mycket som andra gillar att diskutera graviditet, blommor, inredning, politik, etc. Antar att det är hela syftet med ”öppet spår” här på BB. Vad jag får ut av det? Mestadels blir jag inspirerad och får chansen att lära mig av andra. Men också för att det helt enkelt är roligt att vara med i en konversation om något man intresserar sig för. Rätt harmlöst.

        Det är väl inte lagligt att sätta en så hög hyra?

          Oj får jag fråga vad du baserar den frågan på? Jag har nämligen inte utgett någon som helst siffra här? Varken hur stor lägenheten är eller bostadens marknadsvärde som tillsammans med driftkostnaden ligger till grund för summan som fyi är helt inom ramar för skälig hyra.

            Oj vad man behövde förklara sig…

              Jag fick en fråga och kände att det var rimligt att besvara den någorlunda utförligt. Ber om ursäkt om det stör dig Joanna.

      5000 + ca 12’ i aktier. Tar vanlighetsrollen här ✋?

        TACK. Alltså tack. All eloge till de med flera tusen på kontot men jag själv har en tusenlapp nu. Student, bor i en fantastisk nyrenoverad 3a (hyresrätt) i centrala Göteborg och lever idag. När studierna är färdiga däremot, då ska jag också spara. Är btw 29 år gammal och bor med min arbetande sambo (inom en bra betald tjänst och vi har delad ekonomi).

        Så ni som inte kan spara idag. Bättre tider kommer. Jag lovar. Heja oss.

          Fy fan jag beundrar dig! Din inställning är ?

          Inte så konstigt att inte kunna spara när man är student. Gjorde inte jag heller. Den tiden kommer som du säger.

          Jag arbetar (på ett ganska dåligt betalt jobb) och min man pluggar. Vi har preciiiiis lyckats skrapa ihop knappt 40 000 i sparpengar. Han har pluggat i nästan fyra år, så det har ju ätit på sparkontot. Men 1,5 år kvar och sen tar han examen. Äntligen! Då blir det klackarna i taket, dyr ost och pengar på sparkontot!

            Det är så härligt! Dink! ? (Ifall ni inte har barn).

          Så var det för mig med. Men var singel. Har sparat ihop mina pengar de senaste fem åren. Innan dess var det CSN och 5 k på sparkontot.

          Du är jag för ett par år sedan! Jag är fortfarande student men jag LEVER och det är inte dåligt ❤️ Heja oss!

        Vanlighet här också ??12 000 på spar, 8000 på fonder. Köpte nyss nya däck till bilen som gick på 6500kr, är glad att jag hade det sparat så det inte blev en börda. För mig var det lyx!

        20.000 på sparkontot.

        Ensamstående mamma, försöker så gott det går varje månad.

          Bra jobbat??

      100 tusen drygt just nu, brukar ha ganska mycket mer men har lagt ca lika mycket på husrenovering nyss. Lägger undan 5-10 tusen varje månad.

      750 000. Brukar spara det som blir över varje månad, allt från 0-15000

      En vanlig månad sparar jag runt 5000:-. Nu har jag varit föräldraledig och då har vi inte sparat, snarare tagit från bufferten (lagat bil etc). Jag har cirka 50 000 varav 25 000 låst i fonder men vill helst ha runt 75 000 eftersom vi bor i hus och man vet aldrig vad som kan hända. Åter till sparande efter föräldraledigheten ?

      Har 300 på sparkontot och 1400 kvar att leva på denna månad ?

        Hur menar du? Är det synd om dig? Du kan ju ta av sparpengarna inså fall?

          De 300 kr (ej k) på sparkontot ja? Ja de lär ju ryka också.

          20:43
          Varför så spydig/elak?

            Det var inte meningen. Men undrar hur hen menar? Varför säger hen den informationen? Hen har ju inte alls så lite pengar att leva för? Kändes som sympatifiske…

              Jag har 300 KRONOR på sparkontot och 1400kr på lönekontot. Jag ville bara säga det jämfört med alla som sparat flera hundra tusen.

                Men gud förlåt! Jag läste in ett k! 300 tusen kronor sparat alltså! Kanske för att alla andra skrev om såna summor. Jag läste slarvigt, då förstår jag vad du menar och hoppas månaden ordnar sig ändå!

                  Du läste fel så därför tar du dig rätten att vara spydig?

        Heja dig! ❤️

      På aktiekontot passerade jag för första gången 9 miljoner den gångna veckan.

      På sparkontot (cash): 300 000.

      På lönekontot: 20 000.

      Unnade mig lite nya kläder i veckan. Handlade på Uniqlo för första gången. Nöjd med mina köp, men det kändes konstigt att bränna 2 500 på kläder.

      /FIRE for life

        Wow! Bra jobbat!!

        Men alltså wow!! ????

        55 år gammal. Kom ut i arbetslivet i samband med krisen i början på 1990-talet. Köpte bostad billigt i sviterna av fastighetskraschen – 3 r.o.k./90 kvm på Östermalm för 990 000. (Bor fortfarande kvar och idag värderas den till 12 miljoner). Hade sparat ihop hälften, lånade hälften. Räntan var 12% så jag amorterade varenda hundralapp jag hade över. Efter 4 år var jag skuldfri.

        Då började jag lägga undan minst hälften av lönen. Först sparade jag i fonder, sedan insåg jag hur dyrt det var så då började jag köpa aktier istället. Jag har betalat runt 3 miljoner för aktierna i min portfölj, 6 miljoner är kursuppgång/vinst. Får runt 250 000 i årliga utdelningar.

        Gick i ”pension” när jag var 38. Efter det har jag fortsatt att jobba, men numera tar jag bara uppdrag som intresserar mig.

        Hoppas det kan tjäna som inspiration. Kan jag så kan du! (Inget av det jag skriver är avsett som skryt.)

          Imponerande!! Vilken inspiration! ?

            Den generationen kunde köpa bostäder väldigt billigt. Det är inte inspirerande, de är vad det är.

              Såg du räntan? 12 procent!

                Absolut. Men 12% av relativt små lån som leder till otroliga vinster

          Var det du som skrev på ett annat ÖS om att du hittade din drömlägenhet då? (Glad för din skull i vilket fall!)

          Jävla legend!

      Ca 30 000, väldigt lite mot andra, men vi fick tidigt barn och har aldrig varit i ett välbetalt jobb utan servitris i alla år..

      Att folk sitter med så mkt pengar på kontot samtidigt som man sitter och läser kommentarsfältet på en lågbegåvad blogg som denna!?? ? vart är logiken?

        Och hur mycket har du på ditt sparkonto? ?

        Det är väl snarare din logik som handlar då pengar på kontot och intelligens inte har något orsakssamband. Inte heller intelligens och huruvida man läser bloggbevakning har något orsakssamband.

        Hur skulle det höra ihop menar du?
        Är det bara ok att läsa här om man är fattig?

        Va? Vad menar du?

        Haha what ?

      Jag sparar 10 000 i månaden och har 200.000 snart. Tycker det är väldigt mycket.

      Har ca 3k på sparkontot ? dock köpt lägenhet i somras så då for allt jag hade till handpenningen (ca 88k) och nu är jag föräldraledig så kommer inte kunna spara mer än 1-3k per månad beroende på utgifter etc

      Jag har 550.000 på vanligt konto. 500.000 i fonder.
      15.000 i depå som buffert. 33000 öronmärkta för kommande utgifter. 26.000 på semesterkontot. 4500 på lönekontot. 600000 på mina barns sparkonton, de är 12 och 15 år.

      Jag har arbetat sedan jag var 13 år. Jobbade samtidigt som jag pluggade. Fick 35.000 kr till studier när jag flyttade hemifrån när jag var 19 år.
      Lever gott och reser en hel del.

      Har ut 22.000 i lön då jag jobbar deltid. Sätter över till sparande direkt efter mina räkningar. Prioritet.

      Hur?

      Vi bor billigt i eget hus, jag cyklar, min man tjänar lite mer och betalar lite mer, vi är intresserade av ekonomi.

        Vill tillägga att pengar verkligen inte är allt.

        Jag har fått en hemsk sjukdom som inte dödar men som plågar mig. Det måste jag leva med till jag dör.

        Jag hade gärna bytt alla mina pengar mot att få slippa sjukdomen!

      26 år gammal.
      Jag har 5000 kr i aktiespar, 4000 i pensionssparande och 2000 kr på vanligt konto. Jag hade gärna sparat mer men sen vi köpte hus för två år sen är det lite svårt. Jag är gravid och hade inför föräldraledighet viljat ha mer i buffert men blev idag avstängd från jobbet pga stor covidrisk så nu lär det inte bli mer sparat ?

      Jobbat heltid efter examen i snart 6år. 69.000kr varav 25k pensionssparande. Försöker spara mellan 2000-6000kr månad, men alltid vart dålig på sparande pga impulsiv, gillar att unna mig?

        34 år gammal har ca 850 000 i aktier/fonder och ca 250 000 på sparkonto. Sparar från 2000-15 000 kr/mån beroende på. Jobbar på provision så lönen varierar mycket.

      Alla ni är jätteduktiga som kan spara och planera men är det typiskt svenskt att sitta och jämföra sin ekonomi med andra? På en sån här blogg? Vilket syfte har det?

        Tycker det är både inspirerande att se hur duktiga vissa är samtidigt som jag även hyser all respekt för att alla inte har samma möjligheter. Men så är jag intresserad utav ekonomi också.

          ja men 99% här ljuger för det stämmer inte, men jag sparar ca 80tkr i månaden på min lön, därför hänger jag på bloggportalen och pratar om min ekonomi 😀 statistik statistik statistik statistik statistik statistik statistik är din vän, läser man här skulle svenskarna vara typ det rikaste folket med 1000x närmast någon annan 😀 😀 😀

            Det är ju bara några enstaka personer av Sveriges befolkning som kommenterat här…

      Sparkonto kanske 300 000, sen 400 000 i aktier och fonder. För typ 6 år sedan började jag spara, och är stolt över mig själv ☺️ Jag har varit utan pengar, och behöver den tryggheten nu.
      Vet inte hur mkt jag sparar, jag har en viss summa till pension, barnen, ”guldkanter” osv – men slänger in det som blir kvar i slutet av månaden också.

        Jag har 225 000 på sparkonto. Sparar 10 000 i fonder varje månad via Avanza. Är 34 år. Bytte jobb. Innan: 22 000 i lön – nu: 35 500. Pluggade bara två år.

        Gjorde vinst på lägenhet på 1,2 miljoner varav en miljon av dem la jag in i kontantinsats på huset. Alltså för två år sedan hade jag noll kronor sparade, beroende på hur man ser det. Lägenheten ägde jag ju i 12 år och där växte pengarna rejält.

          Du sparar 10.0000 på en sådan låg lön, äter du något? Jag tjänar dubbelt upp dig och skulle aldrig kunna lägga undan 10.000 men iofs jag vill leva livet…..

          Bra jobbat att spara 10 000:- månaden med en så (relativt) nätt lön! Så många här som har sån självdisciplin ☺️

      Jag har cirka 6 miljoner sparat nu och sparar undan 2000/månad. Bör tilläggas att jag inte nu äger några fastigheter.

      har ca 500k på sparkontot, sparar 10-15k per månad 🙂
      betalat av alla studielån, inga skulder, 27 år gammal

        Herregud vilka pengar alla har. Själv är jag 31 år och sjukpensionär. Är glad om jag får över 3000kr till mat. Blir inte mycket till sparande här.

          Det är ju fullt nog att vara sjuk och så en dålig ekonomi på det. Kämpat mot Fk länge.

          Lia, Jag tror att de som har en del sparat är mer benägna att svara i en sån här tråd, tror du inte? Det skapar en illusion av att ”alla andra” har ett stort sparande.
          Var stolt över att du är en sån konstnär som klarar av att gå runt på din sjukpension!

      hahahahaha, jag har 487 miljoner… i dollar då såklart, sedan sparar jag 22kr i månaden i pantburkar, ni andra kanske inte ska tro på allt ni läser här, för gemene svensk har inte de summor folk skriver här, eller så räknar de inte med de lån de har…. statiskt sett så har du bättre ekonomi med 0kr på konto och inga lån än någon med pengar på kontot och miljoner i bostadslån.

      Är 31 år gammal och har 30 000 kronor på sparkonton. Tjänar ganska bra men är dålig på att spara.

        sparkontot*

      300’ cash 5 miljoner i huset

      Jag och sambon har ca 500 000 ihop. Det inkluderar dock barnens spar och våra privata pensionssparanden. Vi har nyligen köpt hus också och båda är föräldralediga så lär väl minska ett litet tag innan det vänder uppåt igen ?

    Knutby med Alba August ????

      Åh, jag vill så gärna gilla den, men har inte riktigt fastnat. Har läst/lyssnat på massor i ämnet, så tänkte att jag skulle älska den ?

      Så sinnes dålig

    Hej! Är det någon här som har blivit anställda när de var gravida? Hur gick det? Jag ska gå på en anställningsintervju och jag vill inte tala om att jag är gravid:( Det känns som om jag lurar arbetsgivaren men jag vill verkligen verkligen ha jobbet.

      Det gör du ju?
      Vet att alla kommer säga ”man måste inte berätta, man har rätt att va gravid osv osv” men jag skulle inte kunna med. Hade blivit väldigt irriterad som chef, de måste ju göra om rekryteringen (vikarie) så snart igen… Tycker det är fel och sneaky.

        åh fan nu fick jag mer ångest

          Är väl bara att säg som det är, det lär väl synas sen ändå

          Tänk ångesten när du efter typ en vecka ska tala om för chefen att du är gravid…

          Skulle vilja veta hur många män talar om att deras flickvän/sambo/fru är gravid. vid en anställningsintervju. Finns många män främst i akademikerbarn som delar hälften hälften på ledigheten.

            Men det blir ju längre fram då de oftast tar över andra halvan av ledigheten, när barnet är äldre. Samt att de inte påverkas av graviditeten och kommer va hemma pga den.

        Fast en anställning gör man inte för de närmsta året utan en längre period, man investerar ju i rätt person oavsett graviditet som kan ske när som.

          Men man är oftast borta minst ett år… Tycker det är sjysst att låta arbetsgivaren avgöra om den tycker det är värt att göra den investeringen…

            Nu har vi ju diskrimineringslagar av just den anledningen att man inte kan avgöra på grunden om någon är gravid eller inte. Tror det är diskrimineringslagarna men kan också vara någon annan lag..

              Svårt att bevisa att det var pga det…
              Tycker inte riktigt det är diskriminering heller…

                Tur att det inte är upp till dig att avgöra om det är diskriminering då vi har lagar;
                Tilläggas kan att det förhållande att du är gravid inte ger arbetsgivaren rätt att välja bort dig i en rekryteringsprocess. Skulle du berätta om graviditeten och arbetsgivaren därefter anställer någon annan med sämre meriter än dig, talar omständigheterna starkt för att du har du blivit direkt diskriminerad på grund av kön (graviditet anses kopplat till det kvinnliga könet) (1 kap 4 & 5 § diskrimineringslagen). Följden av detta blir inte att du kan tvinga till dig arbetet, men ger dig rätt till diskrimineringsersättning från arbetsgivaren (5 kap 1 § diskrimineringslagen).

                  Du behöver inte va sådär… Tycker arbetsgivaren har rätt att avgöra om den investera i nån som snart ska försvinna eller inte.
                  Vet att jag inte avgör och hur lagen är men jag får ha en åsikt. Sen är det svårt att bevisa att det är just därför man inte blev anställd så… Tycker man ska vara ärlig, bäst för alla.

                  Man kan ju anställa nån med samma meriter, finns oftast flera såna till varje tjänst. De kan skylla på personligheten, nåt svar man gett, vem som passar in i dynamiken på jobbet etc.
                  Tycker det blir konstigt om man kan dömas för diskriminering hej vilt utan bevis.

            Så det är okej för företaget att bara tänka på sig själv men det är inte okej för en blivande anställd att göra det?

              Det gör man ju. Kan bli dåligt för en i efterhand.

      Jag upptäckte att jag var gravid när jag just fått nytt jobb och sagt upp mig från gamla. Ringde upp nya chefen och var ärlig och rak direkt och berättade. Hon uppskattade det och var helcool med det. Kändes som vi startade vår relation bra på det sättet.

        Klokt. Det var bra tänkt, relationen och förtroende är viktigt.

      Man får ju inte välja bort någon på grund av graviditet MEN tyvärr sker ju det. (Kan tom förstå att en arbetsgivare gör det ibland, även om jag tycker att det är fel.) Hur långt gången är du?

      Om du VERKLIGEN vill ha jobbet skulle jag inte säga något än. Vet inte hur marknaden ser ut för ditt jobb men ärligt talat, du behöver ett jobb och om du är säker på att du vill ha det tycker jag inte du säger något till en början.

        vecka 12, arbetsmarknaden är inte så bra, tanken på att jag skulle missa jobbet för att jag sa sanningen gör mig arg, men tanken på att de kanske skulle vara skitsura senare ger mig så mycket ångest

          Om du får jobbet, berätta då! Om de drar tillbaka då gör de fel och då är det en dålig arbetsgivare. Jag menar, du kunde lika gärna ha fått jobbet och då blivit gravid. Det är ju så det är att vara arbetsgivare. Du kan också vara med om en olycka, drabbas av Covid-19 eller råka ut för en personlig tragedi. Saker sker.

          Lycka till ??

          Säg inget nu. Och du behöver inte ha ångest för det alls.

            Eller hur? Det är ju så tidigt ändå, du hade kanske inte ens berättat för vännerna innan v 12?
            Vi kan inte ta något helt för givet, utgå från vad som känns viktigt nu. Go for it!

          Du är inte så långt gången, så jag säger vänta.

      Tänk på dig själv och inte på din arbetsgivare! Lycka till

        Kan ju komma tillbaka och bita en i röven sen dock… Förtroende och ärlighet…

          Det låter inte så lagligt. Eller vad tänker du på mer exakt?

            Lagligt och lagligt. Påverkar relationen, de kanske inte litar på en. Man kanske inte får semester när man vill, betros med vissa uppgifter. Finns många saker arbetsgivare kan göra eller låta bli som inte är olagliga. Work politics. Låter mer dramatiskt än det är och kanske inte så trevligt, men så kan ju verkligheten se ut. Tänk er själva, vem premierar man, en som slackar eller en som ställer upp t.ex. (ett helt annat exempel än ts för att vara tydlig).

              Det är även olagligt med repressalier.

                Det verkar vara värre att inte göra något olagligt (M i detta fall) än att faktiskt bryta mot lagen (diskriminering och repressalier)

                Det är inte repressalier. Men såklart kan man ligga bra eller dåligt till hos arbetsgivaren, det Tor jag många känner till.

                  Man måste ju också leva i verkligheten, allt är inte som man önskar det vore. Man får vara realistisk.

                  Då kan vi kalla det kränkande särbehandling

                    Fast det är det ju inte. Det man ger får man tillbaka. Menar inte att gravida behandlas så alltså utan just om relationen till arbetsgivaren som kan påverkas av många saker. Det är inte orättvist, en som kommer mycket sent, inte samarbetar osv får mindre förtroende hos chefen och troligen inte lika lätt igenom önskemål. Inget konstigt, ge och ta.

                      På vilket sätt skulle det inte vara det? Arbetsgivaren straffar en anställd enbart för att hon inte berättade att hon var gravid.

                      Straff och straff.. Man har inte rätt till att få allt man vill men man kan förtjäna det. Inte för att man är gravid utan att man undanhöll det – skadade förtroendet.

                  Att få sämre arbetsvillkor, arbetsförhållanden, större arbetsbörda, okvalificerade arbetsuppgifter, inte behandlas jämlikt med de andra pga en graviditet är diskriminerande och inte lagligt.

                    Nu sa jag inte pga graviditet just. Men att ha undanhållit/ljugit kan såklart påverka förtroendet. Och då tar det ett tag att jobba upp det igen.

                      Nu diskuteras en graviditet

                      Ja och vad som kan hända om man ljuger. I längden, det större perspektivet. Men tro ni att det inte spelar roll, orkar inte förklara mer. Ärlighet varar längst.

                Haha seriöst, repressalier? Du har aldrig hört om ”ge och ta”? Eller ska man som arbetstagare bara ha rättigheter, kunna göra som man känner så länge det är lagligt och sedan förvänta sig att arbetsgivaren alltid ställer upp på ens krav och önskemål?

                  Helt seriöst, ja. Jag hade tenta på detta i tisdags så det ligger rätt färskt i minnet.

                    Men så funkar det inte. Allt sånt är inte olagligt. Arbetsgivaren måste inte bevilja semester när helst du vill t.ex. Eller ge dig just de arbetstider du önskar.

                      Såklart inte men repressalier innebär ju att det sker som straff, inte av andra rimliga anledningar…

                      Inte straff att inte ge belöningar som inte förtjänats.

          Då känner jag ännu mer att M ska tänka på sig själv och sitt barn och inte sin arbetsgivare, eftersom arbetsgivare bara tänker på sig själva

      Vi fick en ny kollega som berättade att hon var gravid. Anställdes, jobbade fram till föräldraledigheten. Gick hur bra som helst!

        Kul för er. Men förstår att inte alla arbetsgivare eller kollegor vill ha det så.

          Min arbetsgivare är helt fantastisk och vår nya kollega kom in så fint i gänget, är upplärd i all processer och är en sån tillgång för oss. Så det är inte så vidare värst jobbigt att vara utan henne några månader nu, bortsett från att vi givetvis saknar henne! Har verkligen inget negativt att säga – vår arbetsgivare satsade på henne och hon kommer ju snart tillbaka från sin FL 🙂

            Kul för er som sagt. Funkar inte överallt.

      Säg inte att du är gravid och ta det senare tycker jag, du måste tänka på vad som är bäst för dig! Du lurar ingen om arbetsgivaren inte frågar, vilket inte är en okej fråga att ställa från en arbetsgivare. Om arbetsgivaren frågar ändå så tycker jag att du har rätt att säga att du inte är det med tanke på att frågan inte borde ställas öht. Du ska inte ha skuld över att du är gravid och berättar senare när det är ett bättre läge, du är ju i vecka 12 så du har ju lång tid kvar att jobba innan barnet kommer.

        Lång tid? Många får problem och måste gå på ledighet i sjunde-åttonde månaden. Det är inte ens ett halvår OM hon börjar jobba nu direkt…

      Jag, men imisstag.. jag fick deltids jobb, jobbade och blev gravid, så erbjöd de fast tjänst i samma veva, men var i v5 och hade haft missfall innan så litade ju inte helt på kroppen.. men i v22 fick jag berätta för chefen hur det låg till…

      Berätta inte förens du får ett erbjudande om anställning. Då blir det svårt för dem att dra tillbaka erbjudandet pga graviditeten, berättar du tidigare är det lättare för dem att välja bort dig och skylla på annat. Jag blev av med en provanställning när jag berättade om graviditet, dom skylde på ekonomi men vet att det handlade om att jag var gravid. Folk är inte så reko som man gärna vill hoppas.

      Tycker det är omoraliskt bara att undanhålla sån viktig information.

      Jag har haft tillsvidaretjänst utan fast placering inom vården men jobbat på samma ställe de senaste åren, när jag berättade för min chef att jag är gravid gick han till HR och sa att han behöver anställa mig, han ville säkerställa att jag ska få komma tillbaka till ”min” arbetsplats efter föräldraledighet. Så ja, jag har fått ny anställning under graviditet, dock ej som jag aktivt har sökt eller gått på intervju för.
      Jag tycker du ska berätta! Blir bara jobbigt att skjuta det framför sig…

      Gissar att män sällan berättar att dom har en gravid flickvän/fru på arbetsintervjuer, eller får frågan även om de planerar att ta ut föräldraledighet. Du lurar ingen genom att inte berätta då det är diskriminering att inte anställa pga en graviditet. Jag skulle inte berättat.

        Kanske därför folk tvekar att anställa kvinnor ibland… Om man är oärlig.

          Tvärt om borde man väl bara ställa kvinnor isf eftersom man lättare kan se om de väntar barn.

          Knappast därför… Och sjukt att ens tänka tanken att ”tveka att anställa kvinnor”.

            Jasså, sjukt? Om det är såhär utbrett att va oärlig och luras så skulle jag va försiktig som arbetsgivare ja… Hoppas dock inte det är så.

              Ja, sjukt att dra alla över en kam baserat på kön oavsett om det är kvinnor eller män eller annat man baserar det på.

      Jag hade berättat! För din egen skull. Lita på att de vill ha dig ändå. De gör en mycket bättre start för dig själv, både på jobbet och på graviditeten.

      Jävligt intressant hur samtliga antar att TS planerar en längre föräldraledighet. Tänk om den andra föräldern ska vara hemma med barnet? Säg inte att du är gravid i detta skede. Går du vidare tror jag det är bra att informera om ev. planerad föräldraledighet.

      Jag gick på intervju när jag var gravid. Syntes inte då å sa inget. När jag fick jobbet och kom första dagen.. då syntes det. Gravid med tvillingar… Inte populärt och chefen undrade varför jag inte sagt något. För att ni inte hade anställt mig då! (Tänkte jag men sa inte det)
      Jobbade tre månader och gick sen på föräldraledighet.

      Du behöver inte berätta. Gör du det så var beredd på att bli bortvald. Var också beredd på sura miner sen. Men bry dig inte!!

        Sånt här jag menar, inte ok. Dålig start på jobbet…

      Har du prövotid så lär det ju komma fram under den och vill de sparka dig så kommer de hitta ett skäl. Jag tror förtroendet är för alltid förbrukat om du inte säger något men hälften vunnet om du berättar.

    2 timmar in i ILs nya bok. Superkorta kapitel, varför det? Är det någon mer som läser?

      Är det bra?

        Nej det skulle jag inte påstå. Eller varken bra eller dålig. Men jag var väldigt nyfiken. Hittills påstår hon att hon i princip aldrig dricker längre, att hennes bloggstatistik är ”svår att beräkna” (antar att om hon erkänner så blir hon åtalad för bedrägeri), att en av hon var ömsom mobbad ömsom populär osv osv. Hittills inget nytt iaf.

        Ja, jag har läst det mesta. Skummade igenom några kapitel som inte verkade så intressanta ? Tycker den är välskriven, men med hennes bakgrund vet man inte vad man ska tro på. Enligt boken ska hon ha kommit till kloka insikter efter kraschen och jag hoppas för hennes skull att det klokare levernet och den sundare livsinställningen håller i sig. Utifrån hur hon skriver upplever jag dock att hon är i uppvarvningsfas.

        Det mest intressanta i boken var väl att hon går ut med att hon är bipolär, att hon hade en kort relation med Stordalen och hur livvakten överdrev hoten mot henne för att han blivit förälskad i henne. Men tror inte rubrikerna har blivit så stora och intressanta för omvärlden som Isabella förväntade sig.

          Intressant. Läste en artikel om henne och boken via länk på FB där det stod att hon inte minns försäljningen och att den skedde under en permission från sjukhuset. Har hon inte alltid sagt att hon smet ut under förevändningen att hon skulle träffa barnen? Förstår att det återigen måste vara svårt att veta vad som är sanning och vad som är påhittat.

            Jo hon uppger att hon fick permission för att träffa barnen. Å andra sidan kan ju vårdgivaren inte förbjuda en patient att utföra ett specifikt ärende. Svårt bli inlagd för tvångsvård och så verkar heller inte vara fallet med Isabella.
            Det hon berättar i boken är att hon i efterhand på bilder från försäljningsögonblicket upptäckt att hon hade målade naglar, och att hon inte har något minne av hur nagellacket kommit dit.

          Relation under tiden Stordalen var gift, hon åt till och med lunch med hans hustru i samma veva hon låg med hennes man. Hon la ut små ledtrådar under speciellt en resa och Gunhild publicerade ett ledset inlägg strax efter.
          Skyller hon också det på att hon är bipolär?

            Nähä, men vad svinigt av dem.

          För den som följt Bella under många år kommer detta inte som någon ny information.
          Stordalen, livvakten och bipolär sjukdom har i alla fall jag vetat om i flera år.
          Och jag har ingen speciell inside information utan jag har läst, lagt pussel och dragit slutsatser av vad som framkommit både i Bellas sociala medier och andras.

      Jag har läst typ 60% av boken, den är bra skriven, men jag vet inte riktigt vad jag tror.

        Jag tror att en hel del fortf är ljug tyvärr. Hennes nya persona att sälja nu för att kunna fortsätta där hon avslutade sist.

        Spökskrivaren har gjort ett bra jobb, alltså?

          Spök? Rebecca Edgren Aldén står som medförfattare.

        Läste hela igår via BookBeat, tycker motsatsen – är skriven på ett väldigt enfaldigt sätt. Känns som att det är en, förvisso duktig, högstadieelev som skrivit den.

      Jag tror inte ett dugg på att hon är bipolär och att hon hade maniskt skov mellan 2017 och 2019 men skönt att kunna skylla på något. Jag hade uppskattat boken om hon istället sagt ”Jag utförde bedrägerier, fick storhetsvansinne och gjorde bort mig”. Då tar man ansvar. Men att skylla på sjukdom, nej det köper jag inte.

        Håller med dig. Inget ansvar alls för vad hon gjorde och säger fortfarande att hon inte förstår hur hon ska beräkna sin räckvidd. Det är bara fel på alla andra.

        Du satte ord på exakt det jag känner. Hon skyller ifrån sig ist för att äga sina handlingar.

        Brukar man få ligga i personalrummet på psyk när man tycker att man mår lite extra dåligt? Det har jag väldigt svårt att tro.

          Har inte erfarenhet av psykiatri, men inom somatisk slutenvård. Man behöver ofta vara flexibel och om Bella upplevde det tryggare att ligga i en soffa i personalens närhet kan jag mycket väl tro att vårdarna gått med på det.

            Min kompis kände sig tryggare i personalens närvaro så en ur personalen satt i kompisens rum. Tror inte ett dugg på att ens psykpatienter har så mycket flexibilitet att de skulle få hänga i personalrummet. Tvärtom, psykpatienter behöver tydliga regler och struktur.

              Jag har varit med en brukare på psyk flera gånger och personalrummet verkade vara väldigt fredat. Patienterna sökte personalen ofta vid både deras lilla kontor och personalrummet dygnet runt, att de då skulle få se en patient sovandes i personalrummet hade inte fallit väl ut hos dessa sköra människor som söker kontakt hela tiden med oro och frågor. Sen finns det väl regler kring det ur säkerhetsaspekt? Att ha en hallucinerade patient på natten inne i ett personalutrymme kan inte anses vara säkert för vare sig personal eller patient. Där finns ju glas och knivar och lite allt möjligt. Och ofta så är det få som jobbar nattid så de kan inte sitta med en patient och vakta. Nä, hon ljuger.

        Fast menar hon att hela 2017 till 2019 var ett maniskt skov, så ljuger hon rejält eftersom kroppen och hjärnan aldrig skulle orka så länge. Ett maniskt skov kan hålla sig ett par månader, från en person som lever med bipolär sjukdom.
        Men vad skönt att ha någonting att skylla på att man är en idiot ?‍♀️.
        Bipolär sjukdom är inte en ursäkt för att bete sig vidrigt, det är en allvarlig sjukdom som är vidrig att leva med.

        Precis. ” Diagnosen” är storhetsvansinne och inget annat.

        Jag som har bipolär sjukdom kan bara hålla med. Man får tankar och impulser som kan vara extrema och maniska men man kan också lära sig att kontrollera handling. Det är ett ansvar man har och självklart kan det gå snett ibland. Med person med så mycket skyddsnät som Isabella har, speciellt ekonomiskt samt tillgång till vård så försvinner ursäkterna. Det gäller att inte bara omringa sig med ja-sägare. En tanke eller impuls kan man inte kontrollera, däremot handling.

        Nu vet jag inte hur länge hon jobbat med sin diagnos men med rätt medel kan man leva på hyfsat vanligt. Skulle dock vara rädd att ha en så stor plattform i de stunder jag inte känner att jag har 100% självkontroll. Men det är ett ansvar man får ta även där.

      Varför heter Hampus Alexander i boken?

        Som Alexander Lukas i Kalle anka

          Jag är nyfiken på vad H heter i boken. Och då menar jag inte H som i Hampus…

            ?

        Nämns han-sång-och-dansmannen ens i boken någon gång? Eller har han också fiktivt namn?

          Tror han kanske är ”Elias”

    Såg att johannescullberg gjort ett instagraminlägg om att titandioxid som finns i vissa apoteksprodukter är cancerogena. Någon som vet mer om detta?

      Har läst tidigare inlägg av honom om just detta E ämne, E171, att det finns i en mängd olika produkter, det är vitt i färgen. Det finns i allt från godis, majonäs, tandkräm osv., obehagligt,, detta ämne är då litet i i storlek eller så, att det lätt tar dig igenom tarmen ut i kroppen.. Johannes konto är grymt bra! ??

      Populistiskt trams – han vill skapa rädsla hos mammisar för att de ska köpa ekotandkräm på hans butik Paradiset. De som tycker hans konto är grymt bra har verkligen noll förmåga till källkritik eller eget tänkande.

        Precis… Han har för det första ingen utbildning, (förutom läst kurs som är väldigt inriktad på det han tror på), att han försöker lära ut genom att skrämma och skuldbelägga folk är helt sjukt. Kan man något om kost så ser man igenom ganska fort hur outbildad han är. Och jag blir nästan chockad hur folk inte kan vara mer källkritiska till vad dom läser på hans konto och på internet i allmänhet?

    När ni åkt tåg nu det senaste, har ni haft munskydd då?
    Har en 2.5h tågresa nästa vecka, dock enkelsäte så ingen bredvid mig, och funderar på om jag bör ha munskydd eller inte.

      Nej. Och ingen annan i vagnen hade det heller när jag åkte.

      På tunnelbanan är det några få som har munskydd. Så glad jag nu är vaccinerad. Hoppas alla har det bra och trevlig helg. ????

        Av de tre jag känner som fått covid nu i höst har alla varit fullvaccinerade. Så det hjälper ju inte så bra även om det säkert är bättre än ingenting.

          Blev de svårt sjuka?

            Nej det blev de inte. Men svårt veta om beror på vaccinet eller inte, alla är unga & ingen i riskgrupp. Jag hade covid före jag vaccinerade mig och blev heller aldrig särskilt dålig.

          Fast det är väl inget konstigt? Vaccinet gör inte att du inte blir sjuk, men du får en mildare variant förhoppningsvis.

            Min sambo är sjuk, han är vaccinerad.
            Han är väl inte svårt sjuk. Ligger inte på iva liksom men har haft 39 i feber och legat mer eller mindre däckad i 10 dagar.
            Betydligt värre än en förkylning.
            Därtill har han ju smittat vår bebis.
            Men tjoho jag har inte blivit smittad.

              Det där är milt sjukt… I sammanhanget.

                Jag skrev ju också att han inte är svårt sjuk. Men det va kanske inte på den låga nivån man tänkte att ett vaccin skulle funka. Det är ju inte jättevanligt att som vuxen ha hög feber i en vecka.

                  Tänkte man inte? Ok…

                    Nej det tror jag verkligen inte att de flesta trodde eller ens tror. Självklart förväntar du dig inte däcka en vecka i covid och 39 graders feber inom ett halvår (gissar jag) efter att du tagit vaccin.

                      Om man läste på lite innan man tog vaccin så kunde man förvänta sig det. Och ja, jag tog bägge sprutorna.

                      Inte? Det kan hända, det är ingen mirakelmedicin. Men beror väl på om man tar in information eller inte…

            Läste att i Norge är de flesta (?) på sjukhus vaccinerade. De har ändå fått åka in. (Obs- osäker på om det var majoriteten eller gruppen som ökade mest).

              Svårt veta vad man ska tro, här i Sverige har det väl övervägande varit ovaccinerade som behövt sjukhusvård?

                4 av 10 har varit fullvaccinerade (i Sverige). Dock står det olika i samma tidning dag till dag. De vill väl inte skrämma folk…. 🙂

                Man räknas som ovaccinerad upp till två veckor efter sista sprutan.

              Inte de flesta, men det syns en liten lite. ökning av de äldre som läggs in av de som är vaccinerade

                Troligtvis för de fick sin andra spruta för flera månader sedan och skyddet har minskat.

                  Kul vaccin som ger skydd i ett par månader?

                    Har du nåt bättre på gång?

                      Stärk immunförsvaret.

                      Åh herre…

                Det handlar inte om en ”liten” ökning?

                ”De siste ukene har de utgjort flertallet av de innlagte på sykehus.”

              Ca 56 % var vaccinerade av de som låg på sjukhus för några dagar sen…

          Men det hjälper mot att bli mycket svårt sjuk.

            För unga är det alltså helt onödigt att ta vaccin. Eftersom de ytterst sällan blir väldigt sjuka av covid och med två av vaccinen däremot har en lätt ökad risk att få sidoeffekter.

              Fel. Det är inte onödigt.

                Jo. Med tanke på avvägningen av risker, den jämförelsen renderar vaccinet onödigt för ungdomar och barn.

              HUR svårt kan det vara för folk att fatta vad vaccinet gör.
              1. Minskar risken för allvarlig sjukdom (att man hamnar på IVA).
              2. Minsker risken att man smittar viruset vidare.

              Men man KAN fortfarande bli sjuk, smitta vidare osv. Men vaccinet är som en liten bromskloss. Därför är det bra för alla i samhället om man vaccinerar sig.

                Men tack Sofia, äntligen en vettig människa. Exakt så!

                Har hort om fyra smittfall i min krets under senaste manaden. Alla 4 var vaccinerade. (Har ej hort att nagon av dem blev speciellt svart sjuk dock.)

      Tror det är smart så har du ändå gjort vad du kan. Det är ju väldigt trångt på tåg även om man inte delar säte.

        Känner lite så också, säkra före det osäkra i dessa tider känns nog bra?

      Åker pendeln till Uppsala varje dag, ingen har munskydd. Kanske nån enstaka har. Men det är inte trångt på tåget den tiden jag åker. Sitter typ alltid helt själv på en sån 4a plats

      Jag hade struntat i vad andra har, jag hade haft på mig det ändå ??

        Ja det är inte så att jag frågar för att jag är rädd för att få blickar, utan mer att jag undrar hur folk gör nu när restriktionerna har släppt, pandemin är ju inte över.?

          Jag åkte mycket tåg även under värsta pandemin. Inte många munskydd då heller faktiskt.

            Oj inte? Vart bor du?
            Eller ah, jag har egentligen inget att jämföra med. Åkte tåg i februari förra året och efter det dröjde det till augusti i år. Då hade vi munskydd men vi var ensamma om att ha det. Det sjukaste av allt var konduktören som i högtalarna sa ”sätt er där det är ledigt. Munskydd behövs inte, det finns ingen corona”, öööh?!?!??‍♀️?‍♀️?‍♀️?

              Bor i Mellansverige och har främst åkt både till Malmö och upp till Luleå ett flertal gånger. Men även mer närliggande resor.

          Jag (21:00) använder munskydd ofta 🙂

        Har inte haft munskydd någon gång under hela denna ”pandemi”. Inte blivit sjuk heller.

        Kommer inte heller vaccinera mig. Värdelöst att behöva ta vaccin var 6-12e månad. Kommer ju tillslut må super bra av alla vacciner ?

          Du verkar smart… ??

            Friskast av alla jag känner ? inte ett ända vaccin. Haft mässling,röda hund, vattkoppor men klarade lindrigt.
            Jag äter hälsosamt och lever en sundlivsstil. Men nej jag är nog inte så smart för jag inte vaccinerar mig med ett testvaccin där långtidsbiverkningarna inte är kända ❤ gud så osmart jag är.

              Inte ett enda vaccin* såklart. Inte ända. My bad

    Finns det några filmer ni kan rekommendera? Ingen skräck, sci-fi eller övernaturligt .

      Filmen med dom gula roliga. Vet inte vad den heter.

        Dumma mej?

        Simpson?

          D’oh!

      Little miss sunshine.

      Tips är att beta av imdb topplista.

      Erin Brockovich

      – Disturbia, thriller
      – Shooter, action
      – The other woman, komedi

      Knives out

      The Budapest hotel.

      About time

      Promising young woman borde alla se.

    Någon som kan ge tips på blodsocker bra mat?

    Erfarenhet av dintidning.se?

    Tänkte beställa en årsprenumeration på LasseMajas detektivbyrå-serietidning från dintidning.se till lillasyster i julklapp. Recensionerna är dock blandade. Någon som beställt nyligen och vill dela med sig av köpupplevelsen?

      Nej, men Tidningskungen är bra annars.

        Tack för tipset!

    Avlivade min 17-årige birma igår. Kan inte sluta gråta, hjärtat brister

      ❤️!

      ❤️❤️

      Styrkekram till dej. Min blev 18 år. Det är jobbigt första tiden. Ta hand om dej. Kram. ❤

      Åh stackars, lider med dig. Hemskt.

      Åh fy satan vad kämpigt. Förstår det. Hoppas du får bra stöd av nära och kära❤

      Åh ??? kram ❤️❤️

      Beklagar verkligen sorgen! ❤

      Tänker ofta på att min katt en dag inte kommer att finnas. Hoppas all glädje man haft kommer väga upp och att det kommer att vara värt all sorg man få.

      ❤️

      Båda mina katter har dött i år. Känner mig halv utan dem och sörjer och gråter varje dag.

      Jag har inga tröstande ord. Sörj på ditt vis och låt ingen annan säga åt dig hur du ska känna. ?

      Många frågar om jag ska skaffa ny katt, men jag vill bara ha mina.

        Fy va hemskt 🙁 ❤️
        Förlorade också mina 2 katter nästan precis efter varann för några år sedan, saknaden blev så enorm och påtaglig .. så tyst och ensamt hemma, klarade inte av det, adopterade 2 kissar från katthemmet och vi behövde nog alla 3 varann, mitt hem fick liv igen och dom en trygghet, har fortfarande ett kort på spisen med mina förra katter och ett ljus jag tänder då och då.

          ❤️ Så fint med katthemskatterna! Och ljuset.

          Jag kanske kommer till det stadiet nån gång. Bra gjort att ta hand om utsatta katter. Finns så många där ute som behöver ett kärleksfullt hem.

      ♥️♥️♥️

      Jag vet inte varför men varje gång jag scrollar förbi din kommentar läser jag ”min 17-årige son”, det är inte ens likt!!??‍♀️?‍♀️

      Förstår att du är ledsen, och det är helt okej, dels har det ju bara gått ett dygn, men det kommer också vara helt okej att bli ledsen framöver också. 17 år är mycket och husdjur blir ju så mycket mer än bara ett litet pälsigt sällskap. Med tiden hoppas jag att du kommer kunna se tillbaka på tiden ni hade och bli glad istället❤

    Ni som fått adhd och/eller autism diagnostiserat i vuxen ålder. Hur reagerade ni och anhöriga? Vad har ändrats i vardagen?

      Yes! Både ADHD och autism när jag var 26. Jag tyckte det var skönt. Många frågor som blev besvarade. De allra flesta anhöriga har regerat bra och har varit nyfikna och ställt frågor, ett par stycken har ifrågasatt det hela eller varit skeptiska till att man ens får diagnoser (typ ”idag får alla diagnoser” osv)

      Livet har förändrats till det bättre helt klart! Får medicin för adhd som hjälper såååå mycket. Har också fått en hel del nya verktyg för att kunna hantera vardagen. Respekterar mig själv och vet mina egna begränsningar på ett annat sätt.

        Tack snälla för ditt svar!

      Varför frågar du det? Har du själv fått diagnos?

        Har inte fått diagnos men funderar på att göra en utredning. Undrar därmed hur livet förändrats efter, eller för vissa kanske inte förändrats.

      Fick ADHD-diagnos som 26-åring. Jag visste att jag skulle få diagnosen då den är så funktionsnedsättande för mig men det blev ändå ett trist besked. Begåvningstestet visade att jag låg klart över genomsnittet på flera delar, samtidigt som min skolgång och mitt liv visar raka motsatsen. Jag har behövt sörja och vara arg.

      Vara arg på alla vuxna omkring mig som testade allt allt allt förutom tesen om ev. ADHD. Fruktansvärt ledsen över det liv jag känner att jag gått miste om, jag undrar vilken utbildning och karriär jag skulle haft idag om jag hade fått adekvat hjälp i skolåldern. Ledsen och ångerfull inför alla dumma impulsiva saker jag gjort.

      Det är vad det är. Börjar medicinera snart och jag får se vad denna andra halvan av livet med diagnos och rätt hjälp har att erbjuda.

        Tack snälla för ditt ärliga svar! Låter skrämmande likt mitt liv.

      Diagnos som 21 åring. Medicin hjälpte något enormt, slutade dock efter ett halvår pga varken jag eller min pojkvän gillade hur jag blev på medicinen. Varje kväll när den gick ur kroppen var det som att jag blev mig själv igen. Att medicinera är för mig som att stänga av bakgrundsbruset (bokstavligen kunde jag knappt höra mina egna tankar), tänka på en sak i taget istället för tusen, och blev väldigt labil/ robot-aktig. Perfekt när jag övningskörde men världen kändes grå, utan känns det färgglatt 🙂

      Hej Mila,

      Jag fick min diagnos väldigt sent. Min familj och omgivning reagerade väldigt bra och sa att det har förstått det hela tiden. Är väldigt stöttande och tycker precis om jag att det på något vis känns skönt. För mig blev det verkligen en AHA upplevelse och jag kunde äntligen förstå varför jag varit som jag varit (och är) alla dessa år:) Kände mig helt plötsligt inte så annorlunda och konstig om du förstår vad jag menar?:) Jag har dock valt att avstå medicin, ialf för nu då jag tycker att jag kan hantera vardagen väldigt bra. Tar dock naturliga preparat som GABA och olika vitaminer. Min vardag har inte förändrats mer än att jag nu förstår varför jag agerar som jag gör i vissa situationer samt att jag faktiskt upplever att jag därmed kan kontrollera det bättre. Inte alltid såklart då jag är extremt impulsiv.

    Hej hej, jag med en hemlig crush igen (vet att vissa är trötta på sånt).
    Funderar på hur man vet om nån annan är intresserad? Alltså en del säger att man känner stämningen/kemin mellan sig men jag tänker att det jag känner är väl från mig? Alltså det är subjektivt, kan ju inte veta hur den andra upplever det?
    Vilka tecken ska man leta efter? Vi jobbar tillsammans och måste ses så blir ju sjukt stelt om jag skulle övertolka nåt och göra ett move.

      Jag brukade försöka få med mig folk på häng utanför arbetstid i grupp, på arbetstid funkar säkert också om ni har möjlighet att gå ut och käka lunch tillsammans och så. Tänker att om nån var intresserad hade det varit ett perfekt tillfälle att få umgås lite närmre men på ett ofarligt sätt och då tackar den ja? Minus för att det kan skrämma bort introverter men då får man prova nåt annat.

    För några veckor sedan besökte jag och min dotter hennes farmors jobb. Idag berättade min svärmor att hennes manliga kollega hade sagt ”ditt barnbarn har samma kropp som du, knubbig och en putrumpa”. Tyckte det var en sån äcklig kommentar, även om det var på ett skämtsamt sätt, att sexualisera min dotters kropp och kommentera den överhuvudtaget och sedan jämföra den med en vuxens kropp.
    Sa inget idag vilket jag ångrar men det är något jag tänkt på under hela dagen och kan fan inte släppa det. Vad hade ni gjort?

    Min dotter är 2,5 år.

      Det var verkligen vidrigt, på flera sätt.

        Tror dock inte du kan göra nåt men man hoppas ju att farmorn sa ifrån, för barnets och sin skull, när han sa så. Skulle anmält till chefen om jag var hon. Så obehaglig gubbe. Sen skulle jag inte ta barnet dit nåt mer förrän han var borta.

          Det tror jag absolut inte att hon gjorde för hon återberättade historien med en himla entusiasm och skratt. Hon tyckte det var en rolig och gullig kommentar.
          Kommer aldrig ta med henne dit igen, första och sista gången.

            Oj! Gud vad konstigt! Han var ju äcklig mot både din dotter och henne själv (även om det mot barnet var värre). Sa du nåt till henne då, att historien inte var kul?

              Nej jag gjorde ju inte det och ångrar det såhär i efterhand.

                Förstår. Men var inte för hård mot dig själv, man kan bli ställd i såna situationer och inte komma på vad ska säga.

                  Ja, alltså jag kände direkt att kommentaren inte satt rätt med mig men blev lite mållös för jag visste inte hur jag skulle reagera. Ville inte heller ställa till med en scen då det hände för flera veckor sedan och min svärmor kunde inte direkt göra något nu .. ältar det bara i mitt huvud.

      Jag tycker inte det låter som att han sexualiserade henne. Mer en observation. Typ som ”ditt barnbarn är lik dig, samma uppnäsa och knubbiga kinder”.

        Det var ju inte riktigt samma sak…

        Hade kommentaren varit som ditt exempel hade jag aldrig reagerat.

      När jag bara läser din kommentar så tycker jag att du överdriver. Vad är sexuellt med att säga att barnet har samma kropp som farmorn? En putrumpa är inte per automatik sexuell.

        Jag tänker mer att han ens har kollat på min dotters rumpa. För mig är inte rumpan det jag först spanar in när jag ser andras barn.

          Han noterade väl att hon var lik sin farmor i kroppen, det kan man ju göra utan att ”spana in” rumpan. Som att säga att de har samma gångstil, samma runda mage, samma whatever. Att han spanade in henne är något du påstår. Spanar du in ett barns läppar om du säger att de har sin mammas mun?

            Jag hör dig och jag förstår vad du menar och jag kanske överdriver, men tycker ändå det var en obehaglig kommentar.

        Han kanske försökte skoja till det med tanke på att hon har blöja.

          Hon har dock inte blöja

            Han kanske faktiskt inte kollade på barnet egentligen utan ville skoja med farmorn? Har din dotter ens en putig rumpa, det har väl sällan blöjfria 2,5 åringar?

            Tänker att eftersom farmorn skrattade åt det gissar jag att han kanske inte pratade så specifikt om barnets kropp utan snarare sa till farmorn på skoj att hon påminner om en bebis/ ett litet barn (inte särskilt kul, men långt ifrån att specialisera småbarn).

      Fruktansvärd kommentar och din svärmor verkar rent ut sagt dum i huvudet som accepterade det och sen återberättade det med glädje.

        +1!!!

        Eller så är svärmor bara inte så otroligt stel som vissa.

          Stel??
          Snälla utveckla.

            Gillar man inte opassande kommentarer om sin eller småbarns kroppar så är man stel fattar du väl, herregud lev lite! Slemmiga gubbar är ju bara härligt!
            ??‍♀️

    Är i behov av nya vita vardagstallrikar. Gillar mönster bla. ränder och rörstrands mönster. Vill ha tallrikar som håller länge och inte får fula svarta märken på tallriken. Har ni tips på några av bra kvalité?

      Swedish grace kanske.

      Camilla, detta är femte gången jag försöker posta den här kommentaren med recaptcha could not verify. Vad gör jag för fel?? Blir galen.

        Samma här! Måste alltid ladda om sidan för att funktionen ska fungera, går aldrig på första försöket.

      https://www.royaldoulton.com/en-se/dinnerware/plates/dinner-plates/maze-white-dinner-plate-grmzwh13498 🙂

      Jag har precis köpt dessa. Ingen tidigare erfarenhet av märket så vet inte hur kvalitén är tyvärr.

      Jag har rörstrands swedish grace i vitt till vardags, de har hållit sig fina i flera flera år nu.

      Diné har jag från Rörstrand, kanske inte faller dig i smaken men Rörstrand håller ju hundra gånger mer oavsett mönster än t ex något från Ikea

      Swedish Grace

      Tack snälla för alla svar! ☺️

      https://www.evasolo.com/sv/pa-bordet/porslin-och-bestick/tallrikar/legio-nova/887222/

      Vi har de här. Lite billigare än Swedish Grace och bra kvalitet ?

    Någon amerikan här som kan förklara varför amerikaner alltid har sina persienner nerfällda?

      Kan någon som känner sig träffad förklara varför vissa har tandläkarbelysning i sina hem, ryser i hela kroppen, ser en sån lägenhet där jag står och väntar på bussen varje morgon.

        Är det inte såna anti depp lampor under hösten och vintern? Tror det är bevisat de är bra för humöret & hälsan under vinterhalvåret.

          Nja har man sån lampa i taket i varje rum?

            Ingen aning 🙂 jag tänkte iaf skaffa en till sovrummet & en som arbetslampan. Men läste i annonsen de tydligen lyser rätt starkt.

        Ja det undrar jag också, snälla kan inte nån snälla förklara detta obegripliga fenomen?

        Förmodligen dålig syn?

        Min spaning är att många som har sitt ursprung i länder utanför norden (och i ännu högre grad utanför Europa) gillar tandläkarbelysning. De verkar inte lika inne på mysbelysning, kanske för att mota bort mörkret? Men jag ryser också när jag ser det.

          Stämmer. I Sverige gillar vi varmt ljus för vi längtar efter värme. I varmare länder har man kallt ljus för man vill ha svalka 🙂
          Källa: Nordiska museets utställning ”The nordic light” ?

            … och det kanske då även gäller om man bor i Sverige, men kommer någon annanstans ifrån 🙂

        Utanför Nordeuropa är man inte så mycket i hemmet som här. Mysbelysning är inget man bryr sig om då. Det finns ingen tradition av smålampor helt enkelt i de familjerna.

      För att folk inte ska se in. Det är samma i Europa utanför Norden.

        Precis. Privacy. Amerika ligger ju även längre söderut än Sverige och längre söderut så vill man gärna stänga ute värme och solljus, medans i Sverige vill vi ha in den mer och öppnar liksom upp mer.

        Och ändå sitter TS och glor in genom deras fönster varje dag från bussen ?

    Jag ältar en sak så otroligt mycket, kan liksom inte koncentrera mig på något för att jag går runt och tänker på att jag skulle sagt annorlunda.
    Har nyligen lämnat en destruktiv relation, där mitt ex behandlade mig så otroligt dåligt. Jag skrev mitt sista meddelande för några veckor sedan, där jag var ganska trevlig trots att han inte förtjänade det. Nu stör jag mig enormt mycket på att jag inte bara sa som det var, för han hade verkligen behövt bli riktigt tilltryckt. Nu har han blockat mig och jag kan inte skriva som jag känner.
    Hur ska jag kunna sluta tänka på detta?

      Skriv ett brev och skicka till honom. Jag har också avslutat en destruktiv relation och har fått i uppgift av min kurator att skriva ett brev (sen så har jag inte riktigt bestämt mig för om jag ska posta det eller ej…).

      Skriv ur dig allt du skulle vilja ha sagt i typ en anteckning på mobilen. A) du får ur dig det och slipper snurra runt formuleringar i huvudet och B) om han nån gång skulle höra av sig igen kan du bara copy-pasta och skicka direkt. Kanske kan vara bra att prata med nån professionell också, bara för att unna dig själv ett stopp på ältandet. Destruktiva relationsmönster, även små subtila saker, kan ju sitta kvar i en ett tag. Ta hand om dig ❤️

      ”Happiness is the best revenge.”

    Ok somliga kommer säga att jag är paranoid, eller att det är mitt förmodade dåliga självförtroende som talar, men jag upplever att folk som jag möter ute och som jag inte känner alltid reagerar på ett visst sätt när de ser mig. Gör en viss min/har samma kroppsspråk för att vara lite diffus. Samtidigt känns det helt sjukt psykologiskt att alla som ser en, låt säga ful människa, beter sig på samma sätt?

      Försöker du säga att du är sjukt snygg?

        Haha om det vore så väl…

        Tvärtom va?

          Alltså att hen menar så, inte att det är så…

      Haha upplever också detta, men det är oftast inte så egentligen. Kommer inte ihåg vad det heter nu, men det heter något och podden Dumma människor har ett avsnitt om detta.

      Dock känns det verkligen ibland som att ALLA gör det, fattar inte! Sist jag verkligen reagerade på det var när jag var i Halmstad och en blond tjej i svart kappa gav mig en så otroligt äcklig blick redan på håll, här tror jag visserligen att hon faktiskt gav mig en blick på riktigt för hon verkligen granskade mig. Men upplever det från många andra också, i perioder.

        Tror det heter spotlighteffekten

        Intressant! Minns du vilket avsnitt?

          Jag tror att det är avsnitt 12 som heter Ingen vill veta var du köpt din tröja. (Försökte klistra in länken men den blev otroligt lång och skulle säkert fastna i modd.)

    Vad fan pågår på idol? Vilken slakt av dancing queen.. är detta Sveriges musikframtid eller vad??

      sjukt låg nivå i år faktiskt..birkir lär sjunga hem det där relativt enkelt.

        Han var också jättedålig idag tycker jag

        Birkir och Jaqueline!

      Idol är sämst i år.

      Har inte sett dagens men gillar Amena. Var hon inte bra idag?:/

    Fått veta att jag är gravid med vårt andra barn. Det är välkommet men lite chockartat att det gick så fort denna gång (vi tänkte: ”vi börjar nu för man vet ju aldrig hur länge det tar” och så gick det direkt). Vår dotter är 14 mån och sover fortfarande dåligt på kvällar/nätter så jag känner redan lite stress över det. Vi nattar henne i bärsele på ryggen (funkar superbra) men vore ju skönt om hon kan somna i egen säng om det kommer ett syskon. Borde vi börja träna henne att sova själv redan nu eller lita på att tiden har sin gång? Det lär ju ändå vara stor skillnad på en 14 mån och en (snart) tvååring som hon isåfall blir när bebisen kommer? (23 mån)

      Jag fick andra barnet i samma ålder som din kommer vara och för oss gick det bra med att vi nattade båda i sängen. Lilla ammades och stora låg bredvid. Nu för någon vecka sedan när den lilla är 8 månader så vill storasyster sova i sin egen säng, som vi har i vårt sovrum bredvid vår stora säng. Hon kommer dock upp i stora sängen om hon vaknar på natten med det händer ej ofta.

      Så, känn efter hur det känns för er. Testa egen säng men var inte heller för nedslagen om det inte fungerar direkt. Tänk också på att det kan komma ett ”bakslag” när syskonet väl föds men att det också är helt normalt.

      Jag har samma ålderskillnad mellan mina två barn och var precis som du, orolig över hur jag skulle klara nattningarna.
      För oss gick det bra och nyckeln var att gradvis och långsamt ändra. Testa med att vagga mindre och mindre, börja vagga bredvid sängen, försök natta med att bära utan sjalen osv. Ett litet steg i taget som tar er till att natta i sängen.
      Ett annat tips är att under processen också involvera pappan i nattningen så ert barn också vänjer sig vid det.
      Oavsett så kommer det gå bra och att oroa sig får dig bara att må dåligt ? lycka till!

      Med tanke på att en graviditet kan vara jobbig och man själv behöver vila och sova sina timmar så börja redan nu! För er båda. Hon behöver nog bättre sömn hon med

      Jag har 1,5 år (17 månader) mellan mina och min upplevelse är att på något sätt löser det sig. Ingen idé att planera och stressa nu, det kommer en ny liten person med en egen vilja och saker kommer att behöva anpassas ändå. Den dagen den sorgen typ.

      Det kommer gå bra ❤

      Ju förr desto bättre tänker jag.. en sån sak kan ta tid att få att funka så börja redan nu så är chansen större att nya rutinen sitter bra när syskonet kommer! Just do it!

    Du som hade udda flytningar och ingen ägglossning enligt testen. Gjorde du något graviditetstest i veckan?

      Oh det va jag! Jag fick en liten blödning (rosa/rött) i helgen igen. Idag med, vet inte om det är mensen på G eller om det bara är en liten blödning. Jag har inte testat mig än, jag tog ett ”testa tidigt” men det kan ha varit för tidigt. Så får se hur detta utvecklar sig, börjar dock kännas som mens ? Har endometrios, så den känns nåt så in i helvete ? Men väntar och ser, än är det bara lite rosa/rött. Min läkare sa att pga endometriosen (även utan) så är det vanligt att få små blödningar. Så hoppas på det och ingen mens ?

      Tack gulliga för att du tänkte på mig ?

        Håller tummarna då

          Tack så mkt ☺️??

    Så goda Estrella nya heta häxhattar! ?

    Vad stör du dig riktigt mycket på hos andra?

      när folk avbokar planer samma dag!!!!!!
      folk som skickar sms och sedan inte svarar när man skickar tillbaka???????
      men framförallt: folk som går LÅNGSAMT, och PÅ LED, och vägrar flytta på sig när man springer/går emot dem??? haha blir ibland så frustrerad att jag springer på dem 😀 😀 😀 så himla trevligt beteende, skäms alltid efteråt, men kan inte HJÄLPA det, vill lära dem en läxa!!

        Haha samma här, angående gå på led. Också fotgängare i cykelbana.

          I bredd heter det, på led är ju det du istället skulle önska att de gick för att inte ta upp plats.

        Jag brukar stanna och ställa mig och vänta på att de ska skingra sig. Då tittar de alltid så underligt på en, som om de inte fattar vad som händer(det gör de ju iofs inte heller?), men sen brukar de ändå flytta på sig.

        Förstår inte detta med att gå på led? Det är väl det man ska göra om man vill underlätta att andra ska komma förbi? Missar jag något eller syftar ni på att gå i bredd?

      Folk som ständigt ska läxa upp omgivning för att man inte lever precis som de. Live and let live!

        Detta ???

        Folk som inte lever precis som de gör ELLER lever som dem.
        Go back to pre-school.

          Live and let live.

          Messerschmitt

      oj oj. Folk som inte använder munskydd i denna pandemi. Framförallt. Finns jäkla mycket annat jag stör mig på också.

        Folk som använder munskydd och tror att det skyddar mot virus och därför inte håller avstånd.

      Allt typ. Framförallt folk som håller på och låter mer än nödvändigt, t ex skriknyser, pratar överdrivet högt osv.
      Sedan stör jag mig när folk är snåla, när folk inte fattar att alla inte funkar eller tycker likadant som de själva. Och folk som inte ens vet hur Sverige funkar och styrs, dess myndighetsstruktur osv trots att de är myndiga sedan länge.

        Högljudda personer, brrr….

        Jag skriknyser alltid. Min man hatar mig.

        Jag kan inte nysa så där tyst och fint. Det skriks ut för mig, jag är ledsen ?

      Folk med barnvagn ute på stan som tror att ALLA runt omkring ska anpassa sig efter dem. Det var du som tog med dig ditt åbäke till barnvagn, då får du flytta på dig om vi möts på trottoaren! Men nej nej mammorna som kör barnvagnarna visar noll hänsyn så det slutar alltid med att man själv flyr upp på husfasaden för att inte bli påkörd.

        Hahaha flyr upp på husfasaden ?????

          Jag döööööööör ?

        Innan jag fick barn kände jag som du och jag försöker verkligen att styra undan när jag kan med min barnvagn. Men det är ibland så jävla tungt. Vagnen väger ca 20 kilo, barnet lika mycket, det är inte alltid världens enklaste vagnar att manövrera och om inte hjulen smörja regelbundet blir det ännu värre. Ibland fastar något i hjulen som gör att de inte kan svänga ordentligt, ibland sitter barnet inte helt ”korrekt” så vikten fördelas helt fel. Alltså det är ofta så jävla tungt att köra vagn, och jag uppskattar alla som kan hjälpa till och akta på sig lite. (Med det sagt så finns det vissa som kör barnvagn som jag fortfarande stör ihjäl mig på, typ de som går i bredd eller går mitt i vägen, så går man själv med barnvagn kommer man inte förbi)

          20kilo, vad 17 har du för tung vagn?

        JA, DETTA! Det absolut värsta jag var med om var en pappa som gick med en barnvagn och fyra barn bredvid sig på en smal väg i en park, det var rosenbuskar på båda sidor och han och barnen går i bredd, iaf så mycket som det går att gå i bredd. Jag hade ingen annanstans att ta vägen än upp i rabatten för han och barnen vägrade gå på led.?

          Alltså vad är det för fel på er? Jag brukar säga ursäkta.. så flyttar det flesta på sig så att man kommer fram. Hela världen snurrar inte runt er och personen kanske har annat i tankarna.

            Fel på OSS? Det är rent jävla hyfs att flytta på sig om man ser att det inte går att mötas. Det ska inte ens behövas att man säger något och dessutom bör pappan i det fallet lära sina ungar vad som är rätt. Men det är många föräldrar som inte fattar.

            Jag har till och med sett nära vänner bli helt andra människor när det fått barn. Innan har de kunnat bete sig, sen har de fått barn och blivit helt andra människor där inte bara deras, utan allas, värld endast bör kretsa runt dem.

      Folk som är extremt veliga, pluggar med en person just nu som aldrig kan bestämma sig och stör mig så mycket när hon ska vela fram och tillbaka om minsta grej. Typ om hon ska åka hem eller sitta kvar och plugga efter en föreläsning i flera minuter, liksom bestäm dig bara!

      Folk som är egoistiska.
      Folk som inte förstår att planer kan ändras i sista minuten.
      Folk som går och sover när de är i köpcentrum.
      Folk med barnvagnar och skrikiga ungar.
      Folk som dömer andra hur de lever.
      Människor som pratar med högtalaren på när de åker kollektivtrafik.

        Det sista, varför gör man ens det??? Borde vara olagligt.

          Verkligen! Människor som är utlänningar märker jag mest gör det.

            Min sambo är helsvensk och gör det. Rädd för strålningen…… ?

              Han får la köra med röksignaler istället då…

      Människor som blir bortbjudna på middag och inte har med sig en gå bort-present. Riktigt ohyfsat! Man ska alltid ha med sig en liten gåva för att visa sin uppskattning till värdparet. Många nu för tiden har ingen känsla för vett och etikettsregler.

        Skulle aldrig ha det, bortsett från att ta med en flaska vin. Hur gammal är du? Känns rätt förlegat. Vad ger du ens? Jag är nära mina vänner och behöver inte komma med gåvor hit och dit – snarare bjuder jag väl på middagen hemma hos mig nästa gång?

          Samma här. De vi umgås med tar vi inte med nåt till om vi blir förbjuden. Inte de heller när de kommer hit på middag. Varför skulle man.

            *ditbjuden

            Är man vänner så känns det konstlat och onödigt. Äter med dem nästan varje helg så hade blivit en jäkla massa småpresenter ?.

              Men i ett sånt läge tycker jag att det spelar in vad för middag det handlar om.
              Äter ni ihop varje helg så bjuder ni ju igen, men säg t.ex nyårsmiddag, då tycker jag typ att det hör till.

          Förlegat att vara artig? Ja, kanske.

          Jag är 29 år och i de kretsar jag umgås är det mer regel än undantag att en liten symbolisk gåva överlämnas till värdparet. Jag tycker inte att det är något fel eller konstigt? Men vad vet jag, det är så jag är uppfostrad- visa respekt och uppskattning samt vara artig och givmild. Kanske det anses vara ”fult” idag att hänvisa till vett och etikett..

            Jag är såväl artig som givmild men ger inte gåbortpresenter vid middagar för det

        Tack!!! Så sjukt pinsamt att komma in i någon annans hem, ett hem man blivit inbjuden till och där man kommer serveras mat & dryck och sen ha mage att inte ta med sig åtminstone en flaska vin eller en symbolisk gåva!

          Instämmer. A gift for a gift, som dom säger. Alltid trevligt både när man är gäst såväl som värd.

          Jag får mer skamsköljningar över att det finns folk som bjuder in andra på middag och sen sitter där och förväntar sig små tackpresenter som någon sorts kompensation?

          Och nej, det har aldrig tillhört god stil att förvänta sig presenter.

            Ingen förväntar sig väl men det är en symbolisk grej bara. ”Tack för att du bjuder in mig”. Jag tar alltid med, får sällan.
            Beroende på vem och på tillfälle så tar jag med allt från vin till blommor eller chokladask. Ett litet doftljus kanske eller något hembakat.

              Fast om man hatar människor som inte tar med gå-bort-present (som tråden handlar om) så förväntar man sig det ju?

                Har inte läst allt och därmed inte sett att folk hatar det. Att förvänta sig tycker jag är fel, samtidigt som jag tycker att det hör till och särskilt intressant tycker jag det är att man lärt sig så olika. Där jag kommer från gör man det. Dit jag flyttade verkar man inte göra det alls.

      Haha risk att listan blir för lång, men..
      -SNÅLA människor
      -Folk som inte kan läsa av ett rum .
      – folk som tror att dom är en bra medmänniska bara för att dom röstar rött.
      – Folk som som saknar förståelse för världen
      – folk som tror att ett fint betygsdokument ska sopa banan för ett välbetalt jobb

      Föräldrar som inte har koll på sina barn, och som tror att jag vill underhålla deras treåring i några minuter under min lunchrast. Nej tack? Eller som tar det för givet att jag vill ge min kaka till deras barn? Nej. Hur säger man förövrigt till ett så litet barn när föräldrarna inte bryr sig? ”Stick?”

        Man säger ”Nej, denna kaka är min. Vill du ha en så prata med din pappa/mamma” eller ”Du borde vara med dina föräldrar. Gå till dem” och så vänder man sig bort. Bara för att föräldrarna är skit så behöver man inte behandla barnet som skit tänker jag ?

          Sa och skulle självklart inte säga ”stick” eller något bryskt. Ironin hörs inte genom texten jag skrev. Blev bara väldigt irriterad på föräldrarna, men känner heller inte att jag vill säga till dem framför barnet. Skrev den historien i ett svar längre ner.

        Säger du ”stick” till ett barn så säger det mer om dig än barnet. Men visst.

          Nu hörs självklart inte ironin genom texten. Därför frågade jag vad man faktiskt ska säga. Blir mer irriterad som sagt på föräldrarna.

        Vad jobbar du med Emilia? Tänker varför skulle föräldrar ens tro du ska ge deras unge en kaka? Gud vad pinsamt om min treåring gick fram till en främling och tiggde kaka eller dyl av den haha. Jag har alltid koll på mina barn. Ibland kan de busa med någon främlig på tex kollektiv trafiken (sådär tittut) men då är det på dens iniativ inte mina barn. Just när vi är ute vill jag barnen ska hålla sig till mig för jag inte vill de ska ränna runt eller för nått ska hända dom.

        Förövrigt stör jag mig på folk som inte accepterar att man har sina egna åsikter och lever sina liv annorlunda.

          Jag jobbar i en butik, brukar gå ut till ett fik/sätta mig i en park på vissa pauser. Just denna historien var det en unge som kom fram o frågade om han kunde få min kaka, varpå jag sa ”nej”. Sedan stod barnet där, och jag försökte kolla efter hans föräldrar. Sedan frågade han om jag kunde köpa en kaka åt honom, varpå jag åter svarade ”nej” och frågade om han visste var hans föräldrar var. Barnet förstod nog ej och stod runt mig i tio min innan förälder kom.

            Herregud vad jag inser att jag inte bott i Sverige på en massa år när jag läser vad ni stör er på. Barn, barnvagnar, mammor och folk som ni tycker är långsamma typ. HUR kan man bli så störd över att ett barn ställer en fråga??Och hur svårt kan det vara att säga ett ”ursäkta” och kila förbi någon som man upplever går för långsamt. Svenskar kan verkligen inte kommunicera med andra och att bli så störd på människor man tycker gör fel är faan skrämmande och ociviliserat. Snacka om att den svenska rationaliseringen gått för långt.

              Nu var det dock så att jag inte kände mig så bekväm, då jag faktiskt redan försökt sagt till barnet, och inte kunde se vart dens föräldrar var. Han fortsatte ändå fråga om han fick ta min mat samt om jag kunde köpa mat till honom. Sedan stod alltså barnet vid mig o kollade på i tio min. Jag kände inte heller för att jag ska behöva flytta på mig, från var jag satt. Kanske är det jag som har svårt att förstå hur jag ska kommunicera med ett barn, absolut, jag har inte själv barn. Men blev otroligt irriterad på FÖRÄLDRARNA då de inte brydde sig när väl de kom i närheten. Lät honom stå där, och sa inget till mig.

        Men verkligen. Jag var med om några ungar på en strand för några år sen som inte fattade att vi inte ville ha dem där. De satte sig på våra filtar, vi bad dem att gå. Flera gånger. Föräldrarna gjorde inte ett skit, inte ens när min ena kompis bad föräldrarna att säga åt sina barn att lämna oss ifred. Kommer inte ihåg vad exakt de svarade men något i stil med ”det är väl inte så farligt”…?

        Jag var med om en mamma som frågade om jag kunde leka med hennes barn, då jag hade med mig en studsboll. Jag sa artigt nej, varpå hon ifrågasatte mig och min medmänsklighet samt ”hur tror du jag känner? Hur tänker du att jag ska orka leka med barnet hela tiden?”. Det är inte mitt barn… Och sedan finns det bortskämda barn också.

          Men alltså, va?!

      Folk som gör en grej av att de röstar rött och är pk men i sitt agerande och sina handlingar inte är inkluderande och pratar skit om andra, i själ och hjärta är värre än människorna de menar att de föraktar. Tex akademiker/medelklass som drar fram ”livets hårda skola”-kortet och älskar att dissa lågutbildade som ”white trash” när de samtidigt anser sig vara så godhjärtade och tror på allas lika värde.

      Viktigpettrar som saknar självdistans och som inte kan bjuda på sig själva och sina tillkortakommanden och som gärna påpekar fel hos andra.

      Folk som tränger sig före i köer, är otrevliga mot kassapersonal, nitiska föräldrar på föräldramöten som ställer meningslösa frågor när alla, inklusive lärarna, vill gå hem.

      Stör mig på folk som stör sig på barn. Att de verkar tycka att föräldrar ska avstå från typ allt om de inte kan garantera att barnet kommer att vara knäpptyst och stilla. Det känns bara så… tråkigt? Barn är ju en del av samhället. Typ folk som måste visa sitt missnöje om ett litet barn ”stör” ute fastän man kan se att föräldern verkligen gör sitt bästa. Det stressar ju bara föräldern hundra gånger mer. (Jag är alltså åskådare till det, inte föräldern. Jag är inte en mamma som tror att alla älskar mina fantastiska barn, utan jag är en vanlig person som anser att barn är en del av livet och en del av samhället…)

        Många föräldrar gör ju inte sitt bästa, eller ens nåt.. Det är då man stör sig. Och det finns en tid och plats för allt, passar inte med (alla) barn överallt, t.ex. finrestaurang.

          Ahh exakt så! Hand upp på att jag är en av dem som stör mig på barn NÄR föräldrarna är sopiga. Men när föräldrarna faktiskt kämpar sitt bästa, säger till, säger till igen, avleder situationen osv – då har jag 100 ggr mer förståelse. Såg en jäkla hjälte till morsa underhålla sin 2-3-åring på ett tåg Göteborg-Sthlm i 3 timmar, fenomenal. Blir det ett skrik så blir det ett skrik, men man ser ju att hon tar fullt ansvar. Folk som däremot halvler utan handling och tycker att en annan bara ska hantera eller finna sig i att barnen förpestar en hel tågvagn, tack och hej

          Alla stör sig på olika saker men jag tror världen skulle bli bättre om vi accepterar att alla är olika och att det inte är värt att slösa energi på att alltid fokusera på det man stör sig på. Vissa föräldrar har koll på sina små älsklingar medan andra tycker att deras barn är jordens medelpunkt och inte förstår att resten av världen bara ser på dem som ouppfostrade varelser. Barn gör borta som de hemma lärt. Vill man inte trängas med knäppa människor så låt bli och så får vi ha ett överseende för barn, ungdomar, unga vuxna, medelålders, gamla gubbar och annat löst folk. Vi blir så lätt ett offer för vad vi störs oss på att vi glömmer att det negligé är lika många som stör sig på oss utan att vi ser och fatta varför.

            Haha, vet inte vart negligén kom från.. hoppas ingen större sig på det?

            Men hela den här tråden handlar om att störa sig så…

        Då stör du dig på mig, har ett inlägg längre upp! Inte riktigt så illa som du beskriver dock. Med risk att göra dig kokande, så tänker jag likna barn vid en hund. Jag blir väldigt obekväm om det kommer fram en okänd hund som hoppar upp på mig, slickar på mig, slingrar sig runt benen o vill leka, samtidigt som man ser hur ägaren arrogant sneglar på en. Å andra sidan har jag inget emot glada hundar som springer fram och nosar på en, hoppas på lek men går när de inte ges uppmärksamhet. Det är en stor skillnad. Sedan är barn en del av människor, ja hahah, men jag tycker inte att de platsar sig på tex en finare restaurang med typisk ”vuxenmat”, på finare spa likväl som filmer som inte är barnfilmer osv osv.

          Är det någon som tycker man ska ta med barn på finrestaurang, spa eller barnförbjudna filmer? Det är väl knappt tillåtet? Låter sjukt stressigt som förälder också.

          Däremot tycker jag både barn,långsamma tanter och andra ev störiga figurer ska få vistas i offentliga miljöer. Man får stå ut lite med att alla inte beter sig precis efter ens eget behag om man är ute på stan.

            Har varit med om att barn är på spa, samt en gång på finare restaurang.

            Självklart, annars skulle ju alla vara inlåsta konstant hahah. Men just barn har föräldrarna faktiskt ansvar över. De flesta ungdomar, vuxna och äldre vet var de passar in/hur de kan bete sig. Men sedan absolut kan jag störa mig lika mkt på ungdomar som tycker det faller sig lämpligt att vara fulla lite överallt o stöka. Men ansvaret ligger på föräldern för ett barn.

        Jag stör mig på barn (och föräldrarna) när föräldrarna inte försöker. Var på restaurang sommaren 2019 där ett stort gäng vuxna satt och åt, tror de var 18-20 personer. De hade med sig kanske 10 barn som sprang omkring i lokalen och var väldigt högljudda. Både min sambo och jag, samt flera ur serveringspersonalen försökte säga till både föräldrarna och barnen flera gånger, men barnen lyssnade inte och föräldrarna viftade bort oss och fortsatte hälla i sig vin. De ville heller inte gå när personalen bad dom avlägsna sig.

        Jag hade aldrig fått bete mig så för mina föräldrar när jag var barn. Fick tidigt lära mig att när man är ute bland folk så beter man sig, man sitter vid bordet och äter sin mat och pratar med små bokstäver. Det är vanligt hyfs och borde inte vara så svårt för föräldrar att lära sina barn idag.

      Det här tråden får mig osökt att tänka på Magdalena Ribbings motto:

      ”I förmånen att få vara människa ingår ett stort mått av tolerans för att alla andra som inte är lika trevliga som man själv tycker sig vara”

      😉

      De som är väldigt för #mentalhealthmatters och nästan tycker det kan vara lite härligt att må dåligt, tills det är någon som faktiskt lider. Detta kanske är ett större fenomen på tiktok? Där är det iaf mkt ”jag är så deprimerad” och ”normalisera att inte alltid vara glad”, tills någon kommer med den nakna sanningen om att den inte orkat borsta tänderna på en vecka eller duscha på två. Då är det ohygieniskt och inget de vill blandas med. Det och i alla liknande kategorier. Man vill gärna stötta o vara lite PK eller tycka synd om sig själv, tills någon har det värre eller dess man ser sanningen.

    Jag studerar till jurist och hade idag en föreläsning i marknadsföringsrätt där de diskuterade lite om sociala medier och i samarbete med samt tog upp ett gammal rättsfall rörande Alexandra Nilsson, tyckte det va lite roligt haha

      Med nåt mobilföretag va? Vi gick igenom det när jag läste en kurs om mfl

    Alltså sorry för ett tråkigt inlägg som kommer här haha men jag kan inte låta bli att störa mig liiiite på Therese senaste thumbnail. Jag har följt henne i många år och tycker verkligen om henne. Therese har själv sagt flera gånger hur hon ifrågasätter sitt tidigare val att photoshopa bilder osv osv och att hon tycker det är ”farligt” att det blir normaliserat att tjejer photoshopar sitt utseende. Samtidigt lägger hon upp en thumbnail som är uppenbart redigerad i ansiktet, varför säga en sak och göra en annan? Förstår inte det haha

    https://m.youtube.com/watch?v=D2wDwb7TO0A&t=758s

      Håller med.
      Sen är det exakt samma sak med hennes ständiga uttalande om att tänka på miljön/vara emot black friday osv men trots det pumpa ut rabattkoder för kläder/prylar. Hon säger en sak men gör alltid tvärtom.
      Har alltid gillat Therese men snart drar jag min gräns. Hennes videos har dessutom sjunkit i kvalité och det är bara samarbeten nästan hela videorna.

      Håller med. Therese var länge en ”fri-zon” från allt överredigerat och retuscherat så jag känner mig uppriktigt besviken ?

      Slutade prenumerara för någon månad sen pga orkar inte med alla sexthumbnails och clickbaits

      Jag vägrar kolla på hennes videos som hon clickbaitar med sina bröst! Helt ointresserad av det men gillar henne i övrigt.

        Va fan är grejen med det där? Varför håller hon på så? Det är så pinsamt, ”10 saker om mig” vlogg och bilden är på henne med urringning och bröstvårtorna som sticker ut under linnet påtagligt photoshopat för mer effekt. Är det någon som vet om hon bemött detta? Det är så skumt.

          Nej det har hon inte. Men jag läste många kommentarer under hennes senaste video när den släpptes och många kommenterade och undrade varför hon valt att ha filter.

      Tycker också det är tråkigt… och självklart så ”får man inte kritisera, för hon gör som hon vill och KVINNOR SKA FÅ VISA SINA BRÖSTVÅRTOR”. Ja, vi vet det. Men det skaver i mig då hon själv sagt att hon får fler visningar när hon anspelar på sex/har bilder på sin kropp som thumbnail osv istället för glada bilder/texter. Det känns lite uppmuntrande till att man ska behöva vara så. Och då ska det alltid komma folk som ”nej, kvinnor har rätt till sin kropp, det är inte för att dölja! Alla har sina egna val!” JA. Men det visar liksom lite på det helt motsatta?

        Mitt i prick, bra skrivet ?

    Jag är tidigt i graviditet (v 4+4) och väldigt glad för det. Hur gör man för att inte gå runt och tänka på det konstant – och framför allt inte oroa sig för tidigt missfall hela tiden? Det är som att jag inte ens vågar vara glad.

    Har haft ett missfall i vecka 6-7 tidigare (abort var planerat men uteblev pga missfallet) med en tidigare partner.

      Bara härda ut

        ?

        Ja, det är väl bara att tugga i sig att det är så.

      Man får härda ut. Under den här graviditeten tillät jag mig själv att vara glad över att ha plussat och blivit gravid. Däremot såg jag mig inte som gravid förrän efter vecka 13.

      Har två missfall i bagaget.

        Tack för svar!

        Jag försöker tillåta mig själv att vara glad, men samtidigt försöker jag vifta bort alla tankar som handlar om graviditeten eller den eventuella framtida bebisen.

        Lycka till i fortsatta graviditeten (eller grattis till bebis om du redan fött)!

      Hej! Jag är i exakt samma sits som du, dessutom är jag i v4+4 med… Jag och killen har genomgått IVF och är livrädd varje gång man går på toa att det ska vara blod i trosorna… försöker tänka att det inte går att påverka men det är så svårt. Jag behandlas även med lutinus (som ”hjälper till” att inte få missfall kort sagt) vilket gör att man kan få lite färgade flytningar enligt läkarna jag pratat med, det känns också väldigt olustigt. Kan inte sluta ta graviditetstest men man inser ju att det inte är hållbart i längden… har du mycket symptom? Kram ❤️

      Är också gravid, andra barnet. Förra graviditeten slösade jag sååå mycket tid och energi på att oroa mig. Googlade ALLT! Hade typ inga symptom förrän magen började synas och jag fick foglossning, så hela perioden fram till v. 12 kändes som ett påhitt. Hade inget illamående, inga spända bröst osv. Hade däremot en blödning (liten men ändå) som såklart också oroade mig. Men vid ultraljudet i v. 13 rörde sig en frisk liten tös där inne. Den här gången försöker jag att inte noja, absolut inte googla. Försöker att njuta av att jag inte har några symptom, att slippa illamående osv! Tyvärr får man ju helt enkelt bara ”härda ut” som någon ovan skrev. Hoppas att det går bra för oss båda ?

    Hur tänkte Bassetts när de ändrade den uråldriga smaken på vinegummin?

      Det undrar tamigfan jag med

        Sitter med en påse nu och de är knappt ätbara?

      Vem äter ens vingummin???

        Många

      Kände exakt samma när dom bytte recept. Dom gamla finns dock att få tag på men i annan förpackning ?

        Blev sjukt sugen på vingummi nu, längesen jag åt. Hur vet man om det är gammal eller ny förpackning??

    Ni som arbetar i förskola. Hur vanligt tycker ni det är med diverse härskartekniker och skitsnack om kollegor? Och att känna sig som ett hot?

      Inte vanligare på någon annan arbetsplats skulle jag säga men vad menar du med att känna sig som ett hot?

      Tycker inte det är vanligt. Men så är min arbetsplats utnämnd till vår stads bästa arbetsplats ?

        Hur går en sådan utnämning till?

      Känna sig som ett hot? Mot barnen, föräldrarna eller kollegorna? Du låter som en drama Queen, finns i alla branscher.

        Mot kollegorna. Men nej, jag är ingen drama queen. Upplever dock att många andra är det, därav min fråga. Gör en höna av en fjäder och så vidare.

          Kan bli så ibland om man är utbildad, vill göra grejer men andra är gamla och bekväma…

        Åh herregud där är exakt en sån där som ska förminska folk som mår dåligt på arbetsplatser. Jo, det finns folk som ses som hot på arbetsplatsen, beror såklart på bransch men inom områden där man kan växa är det ju de drivna som är hot, på lat-arbetsplatser är det de som kommer dit för att jobba och därmed ”stör ordningen”.

          Exakt så…

    Hej. Har någon här gått en kort programmeringsutbildning, de som är på 12 veckor? I så fall vad tyckte ni om utbildningen och vad fick ni för jobb? Jag funderar på att hoppa på en sån utbildning efter föräldraledigheten men vill höra andras erfarenheter innan.

      Tror du måste vara mer specifik med vilken/vilka utbildningar du funderar på, de varierar enormt mycket i hur mycket de går igenom, vad de fokuserar på, hur mycket teori vs. faktiskt kodning, kvalitet osv.

    Nån som fattar vad Lady Dahmer menar med sin story på instagram? Vill hon påvisa att hon fortfarande är gift med Oscar eller vad menar hon?

      Nä men jag undrar hur man kommer med i boken. Uppger man själv sin info eller är det någon som söker upp den?
      Både hon och cissi W är ju inte per se släkt med GV så känns lite vilseledande. Jag påtalar tex inte att jag är släkt med min svärfamilj. Förstår att maken och baren står med men alla som är ingifta? Nja

        Ingifta står ju med pga medförälder till barnen. Barnen är ju också kungasläkt.

        Det är väl genom släktforskning och folkbokföring.

      Nej
      Hennes man är släkt med kungen och står därför med i boken ”Svensk kungaätt”. I den står också make/maka och barn till kungasläktingar, hon pekar bara på att hennes och barnens namn finns med.

        Linus och Cissi (Wallin) står ju precis ovanför med sina barn. Bröderna är avlägsen kungasläkt. Kanske hade LD och Cissi läst den här boken innan de valde män? 🙂

      Hon nämnde inte sin man bara sig själv och barnen så han kanske inte är hennes man längre? Annars hade man väl gjort det, varför utelämna sin partner?

        Nej de har ju separerat, han är ute på Tinder också.

    Så sugen på chokladbollar men beslutsångest om jag ska göra det eller ej.. funderat i 2 timmar och nu känns det som att det är för sent att börja på fast jag bara hade tänkt äta med sked och inte rulla?

    Hur blir man av med beslutsångest?
    Har det väldigt ofta med allt från om jag ska äta eller ej, om jag verkligen ska börja städa, om jag ska ta flexledigt en fredag, om jag ska följa med någon i familjen på något, om jag ska gå ut med soporna nu eller på morgonen ist..

      Inte för sent fy vad gott!

        Gjorde chokladbollar, var inte så gott som jag hade förväntat mig dock ?

          Åh nej typiskt ?

      Det är aldrig för sent för chokladbollar

        ? Skulle kunna vara en bra text till tatuering

      ”Hur blir man av med beslutsångest?”

      Man bara gör det – och sedan ångrar man att man gjorde det istället.

        Får testa, låter inte så kul att behöva ångra sig heller dock?

      Gjorde chokladbollar häromkvällen när jag kom hem från jobbet (eller nej, jag gjorde en chokladbollssmet och åt ur bunken. Livet som singel????). Blandade i pepparkakskrydda och lite sirap och fy satan vad gott det blev!

        Jag har ätit kall grillkorv direkt ur förpackningen ikväll. Är som en gammal ungkarl ibland ?

          Igenkänning!

      man blir nog inte av med det men prova att köra första förslaget och varannan det andra? det du råkar säga först som alternativ liksom typ
      gå ut med källsorteringen eller ta det imon? = gå ut med det
      gå upp direkt eller snooza? = snooza
      ta flex eller inte? = ta flex
      städa idag eller imon? = imon

      Jag kunde också fastna i små ”beslut” för ett par år sedan. Kan tipsa dig om boken Bestäm dig!

    Är det för fler än mig som kommentarsfältet hoppar hejvilt när jag scrollar. Läser i en tråd, hips vips hoppar det så att jag är någon annanstans i kommentarsfältet.

    Varje gång jag klickar på en ny kommentar bland färska kommentarer så hamnar jag helt random någonstans i kommentarsfältet, inte på den färska kommentaren.

    Och detta EVIGA problem med att recaptcha could not verify gör mig tokig.

      Nej men hatar att svara-knappen är precis där jag scrollar så jag får klicka avbryt kommentar 10ggr för jag råkar klicka svara

        Det här!!!
        Och vad är grejen med att den påbörjar en kommentar så fort man ens råkar nudda vid svara-knappen litegrann?? Trycker inte ens på den

        Det är så sjukt irriterande!!

        Har för mig att folk klagade för några månader sedan då svara-knappen låg på höger sida, vilket gjorde att många kom åt den. Då flyttades den till att ligga på vänster sida, det var bra tycker jag! Funkar fint för mig

    Stör mig på Kenza och det började efter att hon uppvisade en helt ny sida av sig själv när hon poddade med Dani

      Vad sa hon i den podden som gjorde att du ändrade din syn på henne?

    Haft en jobbig dag där allt gått fel , varit så himla ledsen . Besökte min morfars grav idag och tårarna slutade inte . Men fick ett lugn när jag pratade med honom och fixade fint runt graven . Hoppas på en bättre dag imorgon ❤️

      Kram! ❤️Jag tänkte på min döda mormor o morfar idag. Ska tända ljus på kyrkogården i morrn

      Fint gjort av dig att göra fint vid graven❤

      Förlorade min bästa vän i tonåren så var vid hennes grav ikväll och la krans och tände ljus. Känns så sorgligt men det är så fint på kyrkogårdarna denna helgen när nästan varje grav har tända ljus. Fint att se att alla människor varit älskade, har nära och kära som går dit och tänker på personerna?

    Microblading i Stockholm! Någon som gjort? Kan ni rekommendera något ställe?

      Jag har gjort på roc brows, var nöjd. Men tips är att kolla deras instagram först och se att du gillar stilen på bryn de gör.

    Alla studenter jag handleder för blev godkända. Trevligt.

      Bra jobbat!

    Nicci Hernestig… stör mig på henne men är samtidigt nyfiken på henne..

    ABBA IS BACK ❤️❤️❤️

    Elsa billgrens plutmun..så ovärdig en vuxen människa

    Ska troligen börja plugga på gymnasiet igen, efter år av sjukdom. Har sökt till natur/natur. Vad ska man tänka på? Vad är värt att lägga extra energi på, samt vad är inte lika viktigt? Jag har rätt lätt för mig, men är rädd att jag har glömt en del från förr, under dessa år. Annars så är jag rätt taggad, inte på gymnasiet, utan möjligheterna som kommer efter. Har verkligen varit död i flera år, och äntligen börjat se en framtid!

      Beror väl helt på men för mig var engelskan viktig så läste engelska a-c (som idag heter 5, 6 och 7) och något som hette Cambridge. Matte a och b (idag 1 och 2) var också viktig men sjukt svår för mig som inte är bra på det, utan är mer språkligt lagd..

      Om du skulle vilja läsa på universitet/högskola i framtiden så är det värt att läsa högskoleförberedande kurser. Hade jag varit frisk och påläst när jag gick på gymnasiet hade jag gjort det för att slippa mellansteget att läsa på komvux innan jag sökte till högskola ?

        Hon skriver ju att hon ska gå natur-natur. Behövs inte nån komvux då.

      Bra jobbat! Lycka till!

      Ska du läsa på gymnasiet-gymnasiet eller via Komvux? Hur gammal är du?

      Till många utbildningar (via högskola/universitet) krävs Matematik 2, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1, Engelska 2 samt Svenska 2. Inte alltid att alla dessa kurser krävs, men de omnämns ofta.

      För vidareutbildning inom just natur kan det också krävas Kemi 1/2, Fysik 1/2, Biologi 1/2 och Matematik 3/4. Det kan vara värt att kolla upp! Kan också vara värt att kolla upp vilka kurser man får meritpoäng för (t.ex. matte, engelska och främmande språk).

      Annars rekommenderar jag att du om möjligt väljer kurser som du också tycker är kul och eventuellt har lite lättare för? Beror ju helt på vad just du har lättare för. Våga ta hjälp om det känns övermäktigt. Särskilt viktigt om du har varit borta ett tag från undervisning.

      Övriga råd är att skapa en plan för hur du studerar. Igen: ta hjälp! Och om det inte går så bra på ett prov/en kurs eller termin: lägg ingen värdering i det. Ibland kommer livet emellan. Du kan alltid ha igen/göra om senare. Var snäll mot dig själv och ta hand om dig ??

        Ska läsa på ett gymnasium som nu är nästan helt online. Jag blir 19 i år, skulle alltså egentligen precis tagit studenten. Tyvärr blev jag väldigt sjuk i depression första terminen i ettan, och har sedan dess varit helt på paus.

        De ämnen jag har svårare för, troligen för att jag inte finner dem alls intressanta, är SO-ämnena. Gillar naturämnena och har haft väldigt lätt för språk. Jag hoppas bara att jag inte tagit mig vatten över huvudet.

        Har även bra stöd hemifrån. Hoppas hitta något bibliotek eller liknande, som kan funka som substitut för rummet för plugg. Det gäller nog att ha god självdisciplin, särskilt i början, för att hänga med.

          Mitt råd är igen att du tar hjälp. Gör det redan från början! Kontakta skolhälsan. Och skulle du känna att det blir jobbigt – välj bort någon kurs och ta igen den senare.

          Det som är positivt med att du har lätt för naturämnen är ju att de är ganska logiska. ”Så här är det och gör man si blir det så”. Har man lätt för det tar det inte massa tid. Finns oerhört mycket bra på Youtube, lärare som visar och förklarar, t.ex. Med SO-ämnen kan det bli mer abstrakt och innefattar ofta mycket skrivande, något som kan ta mycket tid och energi.

          Språk kan ju ta mer tid, men har du lätt för/tycker det är kul är det absolut värt eftersom det gynnar både dig och dina meritpoäng!

          Jag beklagar att du har behövt gå igenom en lång depression men jag är glad över att du nu hittar tillbaka till livet.

          En annan sak som är positiv med att du är 19 och inte 16: mycket av det som är jobbigt i skolålder är vänner, ålder, hormoner, identitetsgrejer osv osv. Kanske, förhoppningsvis, kan du fokusera mer på just endast skolan och dess ämnen vilket blir en klar fördel för dig 🙂

          Lycka till, Emilia!

    Har marque och hennes kille gjort slut??

    Sanne Alexandra som skriver ROMANER på varje bild i story.

      Ja gud vem orkar läsa? Och så liten text ibland så skulle inte ens se vad det stod om jag ville läsa

    Egoina & Sandra Beijer

    Alltså Caia är så sjukt likt Kylies märke. Herregud alltså. Är det plagiat? Någon kunnig som kan uttala sig?

      Tänker att Kylies grejer också är så generiska att det kanske inte går att åkalla plagiat. Kladd och kludd i rosa tuber. Inte så originellt kanske.

        det handlar lite om utseende men mest om att det heter kylie cosmetics & caia cosmetics, kylie skin och caia skin. kylie swim och kylie baby finns redan, dröjer nog inte länge innan caia startar samma.

      Tycker Caias förpackningar är mycket snyggare än Kylies.

    Gabjoss

    Fayme

    Bisse. Otroligt att jag följer henne öht, stör mig på prick varje story hon lägger upp

    tinge-inn andersson

    Bianca Ingrosso
    Alice Stenlöf
    Cassandra Klatzkow
    Hannah Andersson (Fashionablefit)

    Är det någon här som följer My Westerdahl (föredetta lchfingengören)? Vad tycker ni om hennes senaste projekt, Matfri? Jag har följt henne länge, säkert 10 år och gillar henne mycket. Tycker hon verkar rolig och vettig. Men samtidigt har hon gått från LCHF, carnivore, sockerberoende och nu Matfri och allt har varit THE lösning. Lixom hon har jämt gått all in och många gånger ”hittat lösningen”, för att några månader/år hittat det som ”faktiskt” är lösningen, gång på gång. Känns så konstigt att någon som verkligen kämpade för att sockerberoende skulle tas på allvar helt plötsligt lägger upp på stories att hon käkar choklad osv osv och inte längre tror att man kan vara sockerberoende. Tycker inte hennes trovärdighet känns så hög längre. Vad tänker ni andra som följer henne?

      Vad intressant att du tar upp detta. Jag har följt henne i många år och verkligen inspirerats av hennes resa. Blev helt chockad över hur hon tvärvänt och förstår ingenting längre? Har faktiskt avföljt henne för jag har tappat allt förtroende för henne.

      Har själv ätit lchf och det är det ända sättet jag har lyckats gå ner i vikt utan att banta och träna hårt. Kämpar mot ett sockerberoende också.

      Kände mig rätt lurad för allt hon nu beskriver att hon mått så bra av verkar varit lögn till stor del. Nu låter det helt annat.

      Det här med matfri känns som något hon gör för att tjäna pengar på. Det finns ju massor på nätet om man googlar intuitivt ätande.

      Nej jag blev väldigt besviken.

        Ja, alltså jag har inget emot att hon tjänar pengar på det. Men jag har svårt att tro på någon som kan göra en sån helomvändning så fort. Alla kan ju gå all in på något och få bra resultat under en kort period pga man är så motiverad. Jag själv har tränat hårt och ätit strikt keto och gick ner en hel del på typ 3 månader och det är ju enkelt för att man är så inne i det. Som när man är nykär och allt är toppen. För mig känns det lite som att alla hennes projekt/faser är så. Det är fantastiskt i början, man älskar det, vill rekommendera det till allt och alla men sen när nyförälskelsen är över hoppar man på nästa grej. Det känns även som en naturlig övergång från LCHF till carnivore och sen att lära sig om sockerberoende. Men det här är så helt åt andra hållet så jag har svårt att tro på henne. Precis som du säger så låter det ju som att allt annat hon har sagt har varit en lögn.

        Följer henne fortfarande dock pga gillar hennes övriga content men kommer inte köpa hennes kurs. Kanske om några år om hon håller i det.

          Nej det har inte jag heller vill jag vara tydlig med. Om hon har hittat en metod som verkligen fungerar och inte drar ner mig i sockerträsket med viktökning så är hon värld alla pengar i världen. Men som jag förstått det är en viss viktuppgång något man får räkna med men det är inget jag vill för min kropp. Tänker på mina knä och fötter.

          Det enda som får mig att ifrågasätta om varför hon helt bytt spår beror på att hon tröttnat på att hålla sig till lchf och carnivore och ”hittat” den här metoden som hon knappt kan hunnit med att bepröva själv och vill sälja på andra för att hon kanske fallit tillbaka i sockerfällan. När jag såg henne äta en chokladkaka och pizza vilket typ förstört mitt liv så
          kände jag mig tvungen att avfölja.

          Vill mycket hellre följa de som äter nyttig kost som man mår bra av.

      Har precis hittat tillbaka till henne. Jag följde hennes blogg lite för en massa år sedan när jag också käkade LCHF, och jag har gjort typ samma resa som henne när det gäller insikt kring mat och vikt. På ett sätt kan jag också ifrågasätta hennes trovärdighet, främst då hon säljer kurser nu och även har tjänat pengar på sina tidigare ”lösningar” (nej, det är inte fel att tjäna pengar men det är ändå något där som skaver för mig). Men annars tycker jag att det hon ”predikar” nu är väldigt rimligt.

      Jag har haft hetsätningsproblem sedan många år, och bantat på olika sett sedan jag var 11 år. Jag har tidigare trott på sockerberoende, men numera är jag säker på att mitt problem är hetsätning. LCHF funkar absolut för att gå ner i vikt, men problemet är att jag (och många andra med mig) inte kan hålla sig till dieten tillräckligt mycket för att den ska ge effekt. LCHF är nog det som kickade igång mitt hetsätande på riktig, för när saker som frukt, juice, potatis och annan vanlig mat blir förbjuden blir den också tillgänglig för hetsätning.

      Jag hetsäter fortfarande, och jag försöker fokusera på att njuta av rimliga mängder av saker istället för att förbjuda några livsmedel helt och hållet. Jag vill fortfarande jättegärna gå ner i vikt, men när jag tänker på framtiden är det ändå viktigast för mig att jag är fri från hetsätning, att mina näringsbehov är tillgodosedda och att jag lever en aktiv livsstil. Om jag sedan är tjock fortfarande får det vara så.

        Det låter väldigt vettigt! Min kommentar här var inte för att kasta skit på My utan bara att diskutera och höra vad andra tycker, och jag håller med dig i det du skriver. Det är något som skaver men samtidigt är det ju super om Matfri funkar och folk mår bättre!

          Nej men jag fattar! Blev själv förvånad när jag hittade hennes insta och såg vilka förändringar hon gjort.

        Håller verkligen med om allt! Har också haft hetsätningsproblematik många år och har insett att det är förbuden och att ha gått på olika dieter som ligger bakom det. Är helt fascinerad av att hetsätningarna nästan försvunnit nu när jag äter vanliga måltider i normala portioner och godis etc när jag är sugen. Känner mig så klart rätt dum också för verkar så självklart och enkelt nu. Hade såklart episoder i början när jag släppte på förbuden och åt massor pga van att hetsäta när jag ”fick” äta, men det blev bättre och bättre dvs mer balanserat.

      Jag ställer mig också frågande till hennes senaste projekt. Och när jag ifrågasatte henne så blockade hon mig. Har aldrig varit med om det tidigare. Så märkligt att hon minsann har perfekta värden trots sin storlek, inte bantar och är nöjd med sig själv men ändå tar fram ett program just baserat på dessa grunder för att det är anledningen till att alla bantar. Och hon är inte sockerberoende längre utan kan äta allt. Snacka om att det svängde där. Men värst är ändå hennes propaganda mot Covid-19 vaccinet. Det är helt okej att ha en åsikt men att börja kalla vårt nuläge för Nurnberg återigen kändes som ett lågvattenmärke.

        Oj, vad skrev du när hon blockade dig?

          Jag skrev samma som ovan och ifrågasatte hur hon kunnat göra en sån helomvändning då hon alltid predikat om hur bra hon mår och hur frisk hon är trots sin övervikt. Om hon nu mådde så bra så förstår jag inte varför hon behövde leta efter något annat. Skrev också att jag tycker synd om hennes klienter som gått hos henne för t ex sockerberoende och nu ska de betala dyra pengar för att gå ytterligare en kurs för att lära sig något annat. Jag önskade en förklaring på hennes helomvändning.

        Ja just det, det var ju hemskt vad hon propagerade mot vaccinet. Det var till och med så jag själv pga henne starkt funderade på att inte ta vaccinet.

        Så glad dock att jag inte lyssnade.

        Blir alltid skeptiskt när någon tror sig veta bättre än andra och hittat den mest perfekta metoden som ska hjälpa alla andra. När de erbjuder detta för pengar när man faktiskt kan googla sig till mycket om intuitivt ätande och det finns böcker i ämnet att köpa istället för att betala 10 000 för att gå hennes kurs.

      Har haft liknande tankar som du, men har hon verkligen sagt att sockerberoende inte existerar?
      Är det inte mer att hon menar på att hon har varit ätstörd hela tiden(även med Lchf och Carnivore) pga att hon tänkte på mat på ett eller annat sätt hela tiden och på att vara smal, nu gör hon inte det längre.

        Hmm, jag minns inte ordagrant men om jag minns rätt så skrev hon att hon inte tror på det längre, hon själv är inte sockerberoende och hon jobbar inte med det längre. Hon så även att sockerberoende inte kan jämföras med alkohlism, vilket ju var ett av hennes största argument när hon jobbade med sockerberoende. Jag tvivlar inte på att hon själv genuint tror på Matfri men jag tycker det blir märkligt att man kan göra en sån helomvändning så fort och vara så säker på det. Hon skrev att hon har följt detta helt sedan barnen föddes och det var väl typ 6-9 månader sen? Det är inte lång tid om man jämför med de 10+ åren hon predikade olika former av lowcarb och inget socker.

          Jag förstår hur du tänker iom att jag tänkt ganska lika. Vi får väl se hur det artar sig denna gången. Jag tänker inte haka på hennes kurs, men lyssnar på podden för den är väldigt bra. Erik är en pärla!

            Klarar knappt av att lyssna på podden för My säger lixom hela tiden i var och varannan mening.

              Och ja Erik är en riktig pärla!! Så otroligt intressant att lyssna på med all den forskning han gjort.

          Som av en händelse. ?
          https://mywesterdahl.mabra.com/

      My blir så lätt lyrisk över nya metoder och verkar ha lite svårt med impulsstyrningen. Jag har aldrig varit lika stor som hon, däremot har jag bantat med olika metoder hela livet så känner igen mig i hennes tänk… tyvärr vet jag vad som kommer hända med detta ”matfri”-tankesättet. My kommer äta gott och må bra psykiskt men inom ett år är hon tillbaks på grav fetma med allt vad det innebär (sämre hälsa) och kommer behöva tänka om. Har man behövt kontrollera sit ätande sedan barnsben och plötsligt släpper det fritt så kommer vikten skena iväg. Hon kommer ha en tuff väg tillbaks till normalvikt sedan.

        Det är min oro att det kommer bli så och att hon drar med sig flera i fallet med denna matfri metod.

        Det är väl mest att man undrar om hon enbart äter enligt denna metod om vågen börjar peka för mycket år fel håll?

        Jag har haft sånt stort förtroende att hon ”vet” vad hon pratar och predikar om och att hon nu inte mått så bra som det verkar och predikar en ny metod (för henne) gör att jag inte kan ta henne seriöst tyvärr.

        Om personerna inte blir hjälpte får de pengarna tillbaks och vad händer med de som ev faller tillbaka i sockerberoende.

        Jag är verkligen sockerberoende. Kan kontrollerna min vikt men inte om jag börjar äta socker för då börjar jag frossa i onyttigheter.

    Jag har fixat wifi helt själv utan hjälp idag! Känner mig SÅ hightech ? inte alls teknisk utav mig nej. Började nya jobbet i måndags och stortrivs. Ska träffa vänner imorgon. Nej men alltså förhoppningsvis bästa helgen på länge ✌

      Härligt!!! ??

    Wilma Holmqvist och Bianca.

    Gillar dock Wilma ihop med hennes bror, men inte på hennes egen kanal, ändå kollar jag..?

    Någon som tar venlafaxin och ökat dosen (efter läkarens ord)?
    Positiva/negativa effekter?

    Eller så har hon tränat massor bara de att hon inte visar upp det, hon vill väl bli gravid på egen hand om jag minns rätt? Kanske har något med det att göra.

      Ja hon har sagt att hon skulle gå ner i vikt pga detta men inte prata om det för att inte vikthetsa typ. Men undrar hur hon gjort för kan hon så kan jag känna det som!

    Hjälp med läkemedelsräkning, tack! Förstår mig inte på fråga C..
    En patient ska ha infusion amiodaron. Det är som ”koncentrat” i ampuller på 3ml med en styrka på 50 mg/ml.
    Du ska förtunna koncentratet med annan vätska tills du har en styrka på 2mg/ml.
    Patienten ska ha 5mg per kilo. Patienten väger 59kg.
    A) Hur många mg amiodaron ska patienten ha? Svar: 295
    B) Hur många ampuller amiodaron ska du använda? (Avrunda till helt) Svar: 2
    C) Hur många ml ”annan vätska” ska du förtunna koncentratet med?

      Dom vill veta hur många ml du ska späda med? 25 ml tror jag är svaret.
      Mängd före x styrka före = mängd efter x styrka efter

        Skoja 72 ml borde de va

    Vill bjuda iväg mina vänner på något kul. Skulle ni vilja komma med tips ?

      Boda Borg eller escape room om ni vill göra något lite mer fysiskt!

        Tack för tips!

    Enskild firma eller ab?

    Fayme

    A. Bring och V. Törnegren. Elsa Billgren ?

    Älskar ni era barn lika mycket? Har ni en favorit?

    Det här med att alla säger åt gravida att inte oroa sig, det får visst att älska en person lika mycket. Hjärtat har plats för det. Svar nej. Jag älskar min äldsta mer, även om jag älskar båda.

      Nu har inte jag barn just, men kan tänka på andra liknande situationer. Självklart kan jag inte älska två personer exakt lika mycket i allt de gör. Och en första kommer alltid vara en första, det kommer aldrig inte vara speciellt eller extra betydelsefullt. Sedan älskar man personer för olika saker. Jag älskar mina föräldrar på olika sätt också, och det går i perioder vem jag känner mig närmst. Det enda är väl att du inte kan visa det i ditt agerande, det blir ju fel. Men annars är det ju så det är, man kan inte programmera sådant.

        Alla känner verkligen inte så, angående ”extra speciellt med första barnet”. Som tur är.

          Det var inte barn jag syftade på dock, har inte barn o kan inte sätta mig in i det. I det fallet tänkte jag mer första kärlek, första djur…

            Lite olika saker… Första kärleken är inte den mest speciella för många heller.

              Behöver du kolla så djupt i det lilla? För MIG. Jag har inte barn. Men kan ändå försöka förstå vad ta går igenom. Det jag ville få fram var främst att man inte älskar folk för samma saker o på exakt samma vis.

          Oj chilla! Du skrev inte för dig utan mer allmänt, så trodde du menade så.

      Vad sorgligt! ?

      Går det ens att jämföra? Man älskar väl sina barn på olika sätt eftersom de är olika individer.

      Jag älskar mina barn lika mycket men på olika sätt.
      Min dotter är min förstfödda, min sol som jag kretsar runt, som jag beundrar och imponeras av.
      Min mellanson är min spegelbild, han har exakt samma styrkor och svagheter som jag och jag är stolt, orolig och trygg på samma gång när jag ser på honom.
      Min yngsta son är min följeslagare, min lugna kompanjon, han är säker i sig själv och ger mig ro.
      De är fantastiska alla tre för mig.

        Men du kretsar kring den första ändå

      Jag älskar mina barn exakt lika mycket. Hur kan man inte göra det? Det känns som nigit man väljer och man utser ett favoritbarn av oklar anledning.

      Får ont i magen av att läsa sådant.

      Har bara ett barn ännu men tänker också att man älskar dem ju på olika sätt? Jämför med mina bröder, jag skulle inte kunna välja en favoritbror, de har olika sidor som jag uppskattar och är helt olika personer. Vi delar också olika delar av vår uppväxt eftersom den ena är några år yngre än min andra bror, vi har ju liksom färre år tillsammans i bagaget. Men det påverkar ju inte hur mycket jag älskar min yngre lillebror.

      något jag har märkt bland de vuxna jag känner alltså medelålders är att alla verkar älska sitt yngsta barn mer. som att det barnet fortfarande är 5 år trots att hen är 20-30 år. det ska daltas och fixas och hemmet är proppat med bilder främst på det yngsta. min styvmamma har tre söner, en vikarie på mitt jobb hade även varit vikarie på hennes jobb och när jag berättade att hon hade tre söner så blev hon helt chockad för hon hade hela sommaren bara hört henne prata om den yngsta ? jag och min syster har räknat att det finns typ 18 bilder på honom i deras hus, kanske 2-3 på oss andra äldre syskon ? larmkoden till huset var hans födelsedatum haha.. han är ca 10 år yngre än oss andra 5 syskon så vi skrattar mest åt det, hade han varit i vår ålder hade vi nog blivit ledsna över särbehandlingen

    Andrea Norrman och Ellionor Löfgren

    Gab Joss helt klart!

    Är deprimerad – äter glass för att må bra i stunden – får ångest att jag ätit glass pga är tjock – deprimerad igen- repeat

      Varför är du deprimerad? Vad saknar du i ditt liv? Jag började tröst äta förra veckan så vet vad du menar, ond spiral, men jag sa stopp till mig själv igår och lovat mig själv minst en promenad om dagen, känner mig gladare redan.

      Story of my life

      Jaha tur att man kan göra egna val.. du verkar ha missat den

      Varit i samma cykel. Enda som hjälpte var att jobba på min mentala hälsa i syfte att må bättre och inte för att gå ner i vikt. Började på antidepp, gick kbt, tog aktiva val varje dag att göra saker jag vet jag mår bra av men som jag inte vill göra i stunden (jobba, inte ställa in grejer, gå promenader etc etc). När jag började må bättre föll det andra på plats automatiskt och har en hälsosam relation till mat idag.

    Kenza och Egoina!

    Gabjoss har inte nämnt Tove på jättelänge och förr skrev hon om henne varje dag , osams?

    Kenza, följer & avföljer jämt. Och Fayme fy fan men henne började jag aldrig följa igen. Använder hon fortfarande sina stories istället för att googla på enkla saker?

      Fayme är mer störande än nånsin nu, håll dig borta, jag följer inte men kan ändå inte låta bli kolla hennes stories.

    Nej hon har nog bara hållit koll på kosten, det har hållt på länge tror jag för det var lätt över ett år sedan hon pratade om att hon fått beskedet att hennes BMI är för högt för insemination. Hon vill ju skaffa barn på egen hand och då måste hon väl ner till ett normalviktigt BMI.

    Ni som lyssnar på podden Alla våra ligg. Vad tycker ni om de nya programledarna/avsnitten?

      Snordåligt. Jag kan inte lyssna längre.

      Väldigt opersonlig o tilllgjord tyvärr. Förstår knappt vad de pratar om o inget som jag kan ta med mig till mitt liv. Kände så redan när de gästade o skulle prata om ”ord”? Förstod absolut ingenting o vad som skulle vara roligt med det? Enda bra var det där de pratade om sex på film, men återigen inget som jag kan ha nytta av alls…

    Vad har hänt med systrarna Graaf, ovänner igen?

    Lyssnar på spill the tea podden med Hanna bodelson och Ida asperud då jag inprincip lyssnat på alla andra poddar redan och blir helt chockad över hur många som hajpat den?! Har fortfarande svårt att särskilja rösterna efter över en säsong, halva avsnitten är mest snack som dom kan ta bakom micken och ja det är verkligen repeat på samma ämnen och samtalsämnen ??‍♀️ Och framförallt så hör man hur unga dom är jämfört med andra poddar på beteende och tankesätt ? Alltså gillar inte att känna såhär och framför allt inte att prata om detta men det är öppet spår och jag måste få ur mig skiten haha. ? Så podd tips?! Eller boktips för den delen med! ?

      Lite tung kanske men Konflikt (Sveriges Radio) tycker jag är bra, känner mig mer allmänbildad sen jag började lyssna på den 🙂

    Kenza ?

    Fattar inte varför du tror det? Är hon inte fortfarande väldigt tjock?

      Sandra, nej det är hon verkligen inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.