Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

655 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Långskott men försöker ändå. För ett par veckor sedan hade Hemtex en reklamfilm där en mörkhyad tjej hade på sig en vit, löst sittande paljettklänning. Har googlat mig blodig efter denna klänning. Hemtex kan inte heller svara på vilken klänning det är. Finns det någon här som minns klänningen och vet var den kom ifrån?

      Kolla med Hemtex om du kan få veta vem som stylade modellen så du kan fråga hen?

        Tack för tipset, ska undersöka det vidare ?

      Försök hitta en bild från kampanjen, så kan man bild-googla. (Ladda ner Google-appen och ta en skärmdump från kampanjbilden) ibland funkar det ?jag brukar göra så med inredning ?

      Du har ingen länk till reklamfilmen? Jag har inte lyckats hitta den.

        Tyvärr inte, de verkar inte ha publicerat den på nätet.

    Ända sen barnsben har jag alltid känt mig så jävla trött. Eller om jag bara är lat. Alltså jag gör väl det jag ska för det mesta – till sist. Men det kräver sådan kraftansträngning. Tid tar det också. Någon som känner igen sig?

    Tycker inte att det är så här för människor i min närhet, även om alla givetvis är trötta emellanåt. Jag har ständig panik över min to do list. Orkar/hinner inte göra saker i den takt det behövs.

    Har flera olika trauman från barndomen och min terapeut säger att sånt ”sätter sig i kroppen” och kan göra en trött, men liksom hur funkar det? Eller är vissa bara mer trötta rent biologiskt?

      Det har funderat över men uppfyller nog inte riktigt alla kriterier. Hur får du vardagen att funka bra?

        Det låter vettigt! Ska försöka få till det lite mer!

      ”Måste” du ha en diagnos eller orsak? Skulle det vara möjligt bara acceptera att din personlighet är lite åt det latare hållet?

        Nej det måste jag absolut inte, snarare att jag skulle vilja ha en förändring! Tänkte om någon satt på ett gött tips 🙂

          Hur vore det med att testa en coach? Nån som kan hjälpa dig sätta upp mål och följa upp?

      Det kan absolut vara en psykisk orsak. Men har du tänkt på att det också kan ha en fysisk orsak? Kollat upp dina värden? Många har ju brist på ett ämne, till exempel B12 och D-vitamin som gör att de blir extra trötta. Både att vi bor i Sverige, och att man är kvinna (speciellt om man har mens) så blir man lättare trött.

        Men skulle jag haft brist hela livet i så fall liksom? Men kanske kan vara värt att ta lite prover. D vit tar jag i alla fall.

          Tror det är bra att kolla. Om det inte är hela orsaken så kan det ju ändå vara en del av orsaken. 🙂

          Bra att kolla upp järnvärden också

          Jag har haft blodbrist hela livet men ingen har gjort nåt åt det förrän 2020 när jag äntligen fick en järninfusion. Då fick jag energi som jag saknat hela livet

            Nyfiken på vilka värden du legat på?

        Vill också slå ett slag för detta! Jag hade odiagnostiserad celiaki (glutenintolerans) i ca 15 år och var då vansinnigt trött. Att tex plocka ur diskmaskinen eller ta en dusch kändes som ett omänskligt projekt, typ som att bestiga ett berg. Hade en rad olika vitaminbrister, bland annat järn, folsyra och B12 vilket kan vara orsak till trötthet. Värt att kolla upp, räcker med ett enkelt blodprov på vårdcentralen!

      Jag är likadan, har ADHD och komplex PTSD. Hanterar det med centralstimulantia.

        Har också komplex ptsd… Fantasierar ibland om att komma över lite centralstimulerande, få känna lite energi i mig om så bara för en dag haha.

      En influencer skrev jättebra om det. Att det är ok att orka bar göra en sak om dagen. Hon har andra yrken med. Och man ska inte jämföra sig ned andra. Var superbra skrivet av henne på insta.

      Känner igen mig så mycket i det! Har heller dock aldrig förstått varför och upplever som du, att människor generellt har mer energi än såhär.

        Skönt då är vi två i alla fall ?
        Hur känner du kring det? Som någon skrev ovan, visst kan man ”bara acceptera” men känner dels att jag går miste om saker i livet och dels att livet känns som så tungt ibland när allt går så trögt.

          Känner precis så också. Att jag går miste och det gör mig väldigt ledsen emellanåt. Jag försöker med rutiner, men saker hamnar ändå efter för jag tänker ”Jag orkar bara inte nu, gör det sen” så går jag typ och sätter mig i soffan, känner mig tung i kroppen och dum i huvudet typ, som inte ”är som alla andra” ? äsch, kanske blev rörigt. Men har inte hittat nåt riktigt bra sätt att hantera det. När jag kollat upp det fysiska verkar jag inte haft några brister på vitaminer eller järnvärden osv. Hoppas du hittar en lösning på detta iallafall, det är inte alls kul att känna såhär

      Alltså jag känner igen mig i det här så mycket och har även ställt en liknande fråga i ÖS för nåt år sedan. Är så inåt helvete trött och har alltid varit. I tonåren kunde jag sova flera dagar i sträck och i dagens läge sover jag 12 h/natt och även eftermiddagssömn på dagen. Jobbar heltid och ibland sover jag på min lunch. Känns som att livet bara är jobba och sova eftersom mitt sömnbehov tar så mycket tid av dygnet. Jag är utredd flertalet ggr både psykiskt och somatiskt och är kärnfrisk förutom diagnostiserad med PTSD pga traumatisk uppväxt. Jag får saker gjort men aldrig aldrig någonsin att jag kan känna mig ”pigg och fräsch”, att man kan känna sig pigg och påfylld med energi efter träning eller en promenad i solen. Jag är slut i flera dagar efter. Har i övrigt ett fantastiskt liv idag och mår bra men vill ju bara få vara MED i mitt liv och inte sova bort tiden! Försökt med allt men tror idag att acceptans och en dag i taget är enda vägen fram. Vissa människor är kanske bara trötta, eller så är man ”utbränd” av all stress och rädsla man upplevde som liten för en livstid.

        Och jag känner igen i mig massor av det du skriver. Befriande att läsa att andra har det så också. Kände sånt enormt självhat i många år att jag var så lat och usel.

        Har du fått behandling för ptsdn?
        Tänker liknande, jag upplevde så mycket mina första 18 år så det hade räckt för ett helt liv. Och all den där konstanta stressen kan inte ha varit bra för kroppen.

        Tack för att du skrev!

        Har en kompis som också kunde sova hur mkt som helst (hen har även haft depression osv) och det blev bättre med narkolepsimediciner, vilket även underlättade för att ta tag i den psykiska ohälsan. Sånt är inte lätt ens när man har normal energi och supersvårt om man hela tiden ligger på minus.

      Jag var exakt som du, ville sova hela tiden fram tills jag var 25 och det upptäcktes att jag hade extrem järnbrist. Har ett helt nytt liv

      Jag är fullt frisk fysiskt och mentalt. Inga trauman, ingen järnbrist. Sköter jobb och familj, har klarat utbildning och interagerar bra med människor. Ingen diagnos.
      Jag är bara så inih***ete lat. Om jag inte har möten eller deadlines får jag ingenting gjort.
      Det har blivit bättre med åldern, nu kan jag ibland sätta mig ner och tvinga mig att göra jobb utan deadline. Men jag orkar inte hålla på och fixa hemma, baka, träna, ordna middagar etc som mina vänner gör. Jag har fullt upp med att få det nödvändiga att flyta på.
      Jag tror vissa av oss har begränsningar helt enkelt, utan att vara sjuka eller ha diagnoser.

    Så onödig fråga. Låt folk ligga med prick så många de vill utan att diskutera vad som är för mycket och inte. The limit does not exist så att säga.

      Hur menar du, ammo?

        Låter inte som en vän.. om du samlar ammo för en diskussion?

          Öh? Vilket skitkompis. Dumpa!

            Hade någon sagt det till mig hade personen fått en käftsmäll.

          Varför tror du att hon känner skam? Det verkar snarare vara du som utgår ifrån att hon borde känna skam.

            Verkar lite onödigt med en diskussion, kanske bättre försöka få henne att prata om sina tankar kring antal sexpartners. Absolut att det är irriterande när man blir påhoppad. Men det kommer nog stärka er vänskap om du vänder det till att fokusera på henne, för det verkar ju som att hon har problem med sina val och inte dina.

          Låter inte som en bra vänskap där man håller på så. Skulle lägga ner den, inte diskutera mer.

          Om du låter bli att snacka om hur många du legat med så kan ingen säga varken det ena eller det andra. Sex är mellan 2 parter.

    Tycker det är ganska oväsentligt men hade det varit över flera hundra hade man kanske börjat undra ?

      Uh? Ja självklart. Förutsatt att han är hygglig givetvis. Men man dömer väl ingen efter antalet sexpartners 2021? Jag kan inte föreställa mig många bryr sig om sånt.

        Att vara 20 år och ha sex med hur många som helst, bara för att. Och sen snacka med alla om det….

    Oj men det beror ju så mycket på ålder, hur långa perioder man har varit singel, sammanhang man varit i osv. Men snackar vi ett par hundra av någon halvung person så skulle jag nog fundera lite.. Vad tycker du själv?

      Vad räknas som att ha legat runt för mycket för dig?

        Men oj, 4 tycker inte jag känns så mycket direkt. Har själv haft några KK men för mig har de alla också varit vänner till mig. En KK är väl just en sådan som man ligger med under en tid/ett tag för att det är najs men ändå inte vill ha relation? Alla mina KK har varit vänner som sagt, de har brytt sig om mig, jag har brytt mig om dem, vi har hörts jämna mellanrum och de flesta av dem har jag haft en KK-relation med i flera månader/ibland flera år, någon som man har återkommit till under massa år mellan seriösa dejter när vi båda varit singlar. OBS! Såklart inte flera KK samtidigt (inte fel med det heller men inte ngt för mig) ?

        ONS är väl mer som du beskriver, att man raggar upp någon, ligger men förmodligen inte ens byter nummer.

        Då är ju alltså inte siffran relevant för dig utan den relation han haft med de han legat med?

        Om han haft två seriösa förhållanden och 2 kk då? Jag tänker att det sällan är någon som bara haft det ena eller det andra utan i olika perioder bara.

    Vad behöver göras för att komma tillrätta med allt jäkla gängvåld?

      Repatrieringar av hela familjer.

      Kombination av sociala insatser och att uppdatera straffen för den här typen av brott.

        Håller med som koncept. Men vad är det för typ av sociala insatser som behöver/kan göras och vad menar vi med uppdatera straffen? Vad ska vi göra åt de som är under 18 eller tom under femton?

          Som ett exempel med straff så tänker jag på begreppet ”hundragubbe”. Det är att en ung person under 18 begår ett mord, för att visa lojalitet till ett gäng. Pga ålder ger det bara typ fyra år ungdomsvård. Och det fanns ju god anledning till att lagen såg ut så förr, men nu behöver det förändras till rådande omständigheter.

          Malmös Sluta skjut projekt har ju tydligen funkat mycket bra och minskat skjutningarna avsevärt. Hoppas det sprider sig!

            ”Färre skjutningar än innan och färre än Stockholm och Uppsala under samma period. Det hade Malmö under de två år som Sluta skjut var ett pilotprojekt, det vill säga 2018 till 2020.

            Men de kriminologer vid Malmö universitet som på Brottsförebyggande rådets uppdrag undersökt hur projektet fungerar säger att det behövs mer tid. Att projektet startade i en period då skjutningarna minskade i Malmö gör det också svårt att peka på vad som är orsak till minskningen.”

            https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/antalet-skjutningar-minskade-under-sluta-skjut-men-svart-att-sla-fast-orsaken

            Det är ett stort problem med ”ungdomsrabatten”. Jag köper tanken bakom, men idag utnyttjas ju unga killar och i utbyte mot 4 år blir de, som du skriver, en 100-gubbe. Kanske, kanske, hade det hjälpt att ta bort den regeln. 18 till life kanske är mer avskräckande i vissa fall.

      Närvarande föräldrar

        Men hur ska man åstadkomma det? Och hjälper det verkligen i områden där gängen blivit högstatus- alltså har mamma och pappa så stor betydelse om det coolaste och tuffaste du kan göra och det som ger dig snyggast tjejer är att börja sälja knark?

          Precis, det är så oroväckande att gänglivet är något eftersträvansvärt och coolt. Det handlar ju inte längre bara om fattigdom, utan unga människor ser det som en rimlig ”karriär”!? Så oerhört sorgligt att det kunde bli så här.

          Vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig utan att nån ska misstolka eller man ska få skit för man eventuellt trampar någon på tårna men när vi pratar gängkriminalitet så är det killar/män med utländsk bakgrund som det oftast gäller, familjer från dessa typer av länder är ”kända” för sin ganska hårda uppfostran och man har oftast stenkoll på döttrarna i dessa familjer, de hamnar i stort sätt aldrig snett men när det gäller killarna i familjen så kan man inte ha samma koll/bestämma över dom, hur kommer det sig? Sönerna får i stort sätt härja helt fritt men döttrarna lever oftast super strikt med kontroll av familj och släkt.

            Du har ju helt rätt i att killarna har mer frihet i vissa kulturer. Däremot är föräldrarna så klart inte okej med att dom ägnar sig åt kriminalitet. Jag uppfattar det som att i många av dessa familjer är mamman ensamstående och har många barn. Det blir svårare att ha koll på barnen. Och att hjälpa med läxor. Och skjutsa till fotbollsträning. Och ordna med adhd utredning (vilket många gängkriminella har). Osv osv osv.

              Säger inte att föräldrarna är okej med det, jag bara undra hur döttrarna kan ”tyglas” så hårt av familj och släkt, de måste ”bete” sig, men sönerna finns det ingen som har koll på? Får inte ihop det bara.

                Handlar det verkligen om att att tjejer ”tyglas”? Eller är det dina fördomar? Det är ju väldigt få tjejer öht som är kriminella oavsett bakgrund. Upplever du att även etniskt svenska tjejer ”tyglas” och att det är därför de inte alls (eller mycket lite) förekommit i tex Hells Angels eller andra grupperingar som i princip uteslutande bestått av svenska män? Jag själv tänker att det finns en biologisk och social skillnad som gör män mer benägna att söka sig till våldsamma miljöer. Risktagande beteende är ju långt mer utbrett hos män än hos kvinnor. Det går dessutom bättre för flickor än för pojkar i skolan, vilket jag också tror är en bidragande faktor. Slutligen är samhället och skolan betydligt mycket snabbare på att agera när flickor är utåtagerande eller våldsamma.

            Gängkriminell är inte en homogen grupp. Men de har en sak gemensamt, de har valt att ställa sig utanför samhället av olika anledningar. De tillhör en grupp med egna regler och koder. Det finns många olika anledningar bakom valet allt från känsla att inte passa in, pengar och makt, grupptryck är några. Sen behöver folk inse att många kan man hjälpa med rätt insatser men det kommer alltid att finnas psykopater som aldrig går att förändra. Samhället måste bli bättre på att jobba förebyggande, hitta alla dem som vill och går att hjälpa och få bort psykopaterna från gatan.

              De rekryterar barn. Så små som tioåringar är kurirer åt gäng. Har de tioåringarna valt att ställa sig utanför samhället pga makt eller har de tackat ja till en 50lapp för att springa med ett paket? Sen blir det mer och mer och grövre ärenden, tills de är insyltade och inte kan säga nej och lämna.

            Vi har ju väldigt få kriminella kvinnor även bland etniskt svenska brottslingar. Allt är inte socialkonstruktivism. Att vi tenderar att tro det gör att vi missar att söka svar utifrån det biologiska perspektivet. Män är av naturen mer benägna att ta risker och begå våldsamma handlingar.

        Närvarande föräldrar, ja. Jag flyttade till centrala Stockholm för ett par månader sen och brukar promenera på kvällarna måndag-torsdag, 21-22/22.30-tiden. Det är alltid ute olika barngäng, de yngsta max 12-åringar, killar och tjejer, som bara driver runt (när de inte t ex försöker bränna ner saker och gapar och skriker när man säger till). Hittills alla jag sett har haft utländsk härkomst av utseende att döma. Var finns föräldrarna? Går inte dessa barn i skolan så att de kan hänga ut i stan alla kvällar istället för att vara hemma och sova?

        Ett stort problem är att dessa familjer oftast har för många barn än vad de har råd med OCH har tid att ta hand och uppfostra. Tycker att barnbidraget (iaf det extra) borde tas bort från barn nr 4. Världen behöver inte hem med stora barnkullar som ingen har tid för. (Opopulär åsikt kanske men less på alla barn som ingen tar ansvar för)

        Tror problemet också är att i de somaliska familjerna så kommer man från ett land där man som samhälle mer hjälps åt än vad man gör här i Sverige. Här är ingen intresserade av att behöva uppfostra någon annans unge och därav krocken.
        Min teori dvs.

      Låta hela familjen få lida. Man vet från i USA att familjer ofta låter sina söner härja och inaktivt skyddar dem från polis. Dras bidrag in eller hot om repatriering så minskar gängen.

        Men herregud, vi är väl en rättstat- tror inte samhället blir bättre för nån om vi börjar straffa oskyldiga familjemedlemmar till folk som begår brott. Ang repatriering, jag skulle kunna köpa hårdare utvisningsregler vid brottslighet men bara det i sig löser inte gängproblematik- de flesta är svenska medborgare och många 2 gen invandrare är födda här. Glöm heller inte bort de pursvenska.

          I många fall är de som begår grov gängkriminalitet ungdomar. Då ska absolut föräldrarna också få stå till svars.

            Men det går ju inte i en rättstat. Alltså det är helt omöjligt iom att vi har individuellt straffansvar. Då får Sverige lämna EU och FN- det är alltså helt omöjligt straffa någon för mord som inte begått ett mord, även om mördaren råkar vara ditt barn.

              Om någon inte är straffmyndig så har föräldrarna ett ytterst ansvar.

                Såhär- du kan tycka det moraliskt eller som åsikt osv. Men juridiskt är det helt omöjligt- vi har en grundlag och konventioner att förhålla oss till.

                  Och den lagen kanske bör ändras för att få bukt med detta. DET är en åsikt.

                    Ja men det handlar alltså inte om ”en lag.” Det är regeringsformen, Sveriges grundlag och allmän princip för en rättstat. Vill du göra så att det blir straffbelagt vara förälder till brottslingar så blir Sverige uteslutet ur EU, FN, påverkar handelsavtal, sanktioner osv. Det är en intressant åsikt men konkret och praktiskt är det inte möjligt.

                      Jag har inte sagt att föräldrarna ska straffas med livstids fängelse. De ska få ta ansvar för vad deras minderåriga barn gör. Något som inte sker i nog utsträckning enligt mig idag.

                      Gängvåldet är en fråga där även EU behöver ändra lagarna och samarbeta mer.

                      Då förstår jag bättre hur du menar. Men rent konkret- på vilket sätt tycker du samhället kan få föräldrarna ta större ansvar? Hur ska man gå tillväga? (Vi är ense om att man inte kan straffa dem med fängelse eller böter om de inte själva begått brott)

                      Föräldrar är idag redan ansvariga för sina omyndiga barn. De döms givetvis inte till fängelse för att de har kriminella småttingar men de är ekonomiskt ansvariga och blir det omyndiga barnet skadeståndsskyldigt blir föräldrarna krävda på pengarna. Så det kan ha konsekvenser om den vilda tonåringen bränner ner skolan och blir fälld även för föräldrarna.

                      Först så anser jag att även ungdomar från femton ska kunna dömas för gängkriminalitet. Att vi ens har ungdomsrabatter för den typen av kriminalitet är galet och gör bara att unga och tom barn rekryteras av gängen. Och döms ett barn (under femton) till böter så ska självklart målsmän betala det enligt mig.

                      Vem betalar om en tioåring slår sönder något tex? Jo, målsman.

                      Dömas hårdare menar jag*

                      (Och nu ska jag sova så jag lämnar här ? god natt)

            Fast i många familjer är pappan kvar i hemlandet. Och stackars mamma försöker ta ansvar.

              Mamman är fortfarande vårdnadshavaren och målsman även om det är synd om henne.

            Ska alla föräldrar till grovt kriminella ställas till svars? Låter rätt orimligt i mina öron.

          Gängen är dock ett främst importerat fenomen. I USA kan man få medborgarskap upphävt och bli hemskickad, har inget med en rättsstat att göra. Rättigheter kommer med skyldigheter. I Danmark blev en danskfödd 2 gen invandrare utvisad. Det handlar bara om lagändringar. Som sagt, man vet att föräldrar till gängungdomar indirekt låter det fortgå och indirekt skyddar ungdomarna som skjuter. Där har man förbrukat rätten till att uppehålla bidrag i landet man kom till. Anser jag.

            Precis, upphäva medborgarskapet och skicka tillbaka dom. Problemet löst.

            Hur många generationer räknas?

            Är det nu vi äntligen kan skicka ’hem’ alla som går runt och hävdar de är valloner?!?!??

              ?

              På den tiden skickades faktiskt en del Valloner hem och många återvandrade själva efter utfört arbete i Sverige. De som stannade skötte sig alldeles säkert exemplariskt. Är man barn till invandrare, så är man invandrarens ansvar. Men visst, fluffa på du med fluff så sakfrågor distraheras.

                Helt sjukt. Svenskar då? Vad du nu menar är riktiga svenskar, vad gör vi med de svenskar som begår brott? Min morfar var från Danmark, kan jag skickas ”hem”?

                  Vi skickar svenska kriminella på kåken. Invandrare och deras barn bör ej få uppehålla sig i Sverige med bidrag om de skapar stora problem. Detta är inget unikum, många länder kör på den modellen.

                  Vad menar du med ”Vad gör vi med svenskar?” Sätter i fängelse förstås, om de begår grova brott ? Din andra fråga (danskt ursprung) är dock superrelevant. Finns säkert exempel på hur andra länder gjort. Svår och jobbig fråga att behöva bena i dock för att inte trampa fel. Menar du att du tycker att ingen ska kunna utvisas för grova brott? Även folk som kommit hit alldeles nyligen och direkt ex. våldtar/mördar? Inget påstående utan är genuint nyfiken då jag tolkade dig som att du är anti utvisningar ?

              Jag bodde utomlands i tio år. Om jag minns rätt så kunde alla (som kom till landet jag bodde i) utvisas om man begick ett grövre brott de första fem åren i det nya landet. Och sen även efter det om man hade dubbla medborgarskap. Det är väl ett sätt. Rimligt om du frågar mig. Finland bestämde nyligen att utvisa en grovt kriminell kille till Somalia trots att killen var uppvuxen i Finland. Väldigt hårt, kan tyckas. Tycker iaf att en prövotid på ett gäng år är helt rimligt.

                ”Väldigt hårt, kan tyckas.”

                Nej, om man bedömt att en människa är ett allvarligt hot mot samhället såsom det var i den somaliska killens fall. Han hade inte finskt medborgarskap, bara det somaliska, så det var lätt att kicka ut honom.

            Tror den varianten kanske funkat för 25 år sedan. Men inte idag- gängen har blivit ett endemiskt svenskt problem. Så att utvisa några medlemmar får ingen betydelse för fenomenet i sig, det rekryteras bara nya. Och du kommer inte kunna utvisa alla.

              Till och med familjer till gängkriminells har ju sagt att utvisning skulle vara ett bra sätt att få många av dessa unga att sluta. Fängelse skrämmer inte, det gör en livstids utvisning.

              Du har fel. Utvisningar och indrag av bidrag har fungerat utmärkt där det har utförts.

            ??? kan man inte följa regler, lagar och seder i det landet man får så mycket hjälp så får man vackert packa och åka tillbaka till det land man kom ifrån. Tydligen trivs dom inte i Sverige och då ska dom få slippa att vara här.

              Sjukaste jag hört. De är väl lika mycket svensk som alla andra? Utvisas till ett land de inte har någon koppling till är det en vettig och human lösning? Det är bara något ni rasistiska människor utan hjärna tar till.

              Problemet ligger ju i att de placerar åt sidan, mammorna sliter och papporna är frånvarande. De har ingen förebild eller trygghet. De lämnas åt sig själva. Vi behöver fånga upp dessa killar! Visa att vi är samma lika. Inte som ni påstår skicka ”hem” dem och göra dem ännu mer satta åt sidan. Jag skäms för mänskligheten.

                Fast om jag flyttar till något annat land, låt säga Tyskland, och begår våldtäkter, bedrägerier, mord. Ska jag då ha rätt att stanna för ”nu bor jag här och är lika tysk som alla andra?” Sverige är ett generöst land men vi måste kunna ge både rättigheter och kräva skyldigheter. Nu vräker vi på med bidrag i olika former till olika utsatta områden. Men vad förväntar vi oss tillbaka? Att behandla folk med respekt handlar också om att kunna ställa krav. Annars får den stökiga minoriteten utöva sitt våld på bekostnad av den icke-kriminella majoriteten.

            Det här är sån bullshit att jag storknar. Totalt ogenomförbart dessutom utifrån utlämningsavtal osv. Plus rasistisk skit.

              Avtal omförhandlas. Lagar ändras. Det finns inget som är hugget i sten. Det är inte rasistiskt att utvisa kriminella eftersom ingen grupp särskiljs.

              Ingen grupp särskiljs med en utvisningslag så den är alltså inte diskriminerande.

              Varför är det totalt ogenomförbart för Sverige när det inte är det för ex. Finland och Danmark? ?

                Finland och Danmark vill jag inte ens jämföras med. Sverige vill skapa något som andra länder inte vågar ta i för att de är fega! Sverige är ett land vi välkomnar alla i! ❤️ Ja det blir fel på vägen men jäklar så stolt jag är över att vi trots allt står där med öppna armar!

                  Varför är du stolt över det??
                  Är det inte bättre att folk i Sverige (oavsett bakgrund) får växa upp i ett tryggt land snarare än att vi ska ha högsta möjliga invandring?

                  Fast det där är ju bara dumt? Jag är själv invandrare men att säga att folk tas emot med öppna armar är bara korkat om det inte finns någon integration att tala om och om folk går hemma på bidrag eller barnen blir gängkriminella istället för att vara produktiva medborgare. Man kan inte ta emot med öppna armar och segregera på samma gång- antingen får du anpassa samhället så att nykomlingar kan integreras eller så får du inte ta emot dem men det är inte ”snällt” ta emot asylunvandrare om man inte har en plan för dem.

        Nej, det är inte så det blir.

      Lås in varenda en med gängkoppling. Stryp varenda inkomst de har. Ta hjälp av alla myndigheter. Ta bort ungdomsrabatten för gängrelaterade brott. Punktmarkera de högsta i gängen, och visa att de har någon över axeln hela tiden (något som visat sig funka riktigt bra när det gjorts, minns inte i vilken stad bara) Så fort de spottar på gatan åker de in. Låt föräldrarna ta mer ansvar om de är under arton.

        Så där gjorde de/gör de i Tyskland gällande ”klanbrottslighet”, läste om en stad där de lyckats utrota det helt med dessa åtgärder.

        I Göteborg har det lugnat ner sig en hel del efter att polisen grep väldigt många högt uppsatta gängkriminella. Så du har en poäng.

      Anonyma vittnen. Hårdare straff.

      SLUTA KNARKA.

      En super komplex fråga. Tipsar om att läsa Diamant Salihus bok ”Tills alla dör”. Inte för att man blir lycklig av den, men han skapar viss förståelse genom genuina röster från lokalsamhället. Blir ledsen när jag läser så mycket skit om föräldrarna i den här tråden. Det finns så många föräldrar som kämpar, lokal samhället mobiliserar och vuxenvärlden förlsker, ändå går det åt skogen. För vad gör man, om man har en son på sjutton år som hamnar snett och som skiter helt i vad man säger.
      Kanske finns en del av svaret till varför de här grabbarna väljer den kriminella vägen i hur vi som majoritet samhälle pratar om dom, om deras familjer, deras mammor och deras områden. Bara att förespråka repatriering av hela familjer är ett bevis på att de aldrig kommer räknas som en lika självklar eller vitkigt del av samhället som jag som vit medelklass gör. Jag tror på allvar att sättet människor pratar om utsatta områden skapar ett utanförskap och ett hat som hos vissa, redan sköra, individer är ännu en trigger.

      Som svar på frågan kanske jag skulle vilja säga att folk måste sluta ta droger. Man måste strypa vägar in för narkotikan. Det finns en poäng med att ta bort ungdomsrabatten, främst för att skydda de som utnyttjas för att i utbyte bli en hundragubbe. Men, det vi måste vara medvetna om är att skjutningarna bara är toppen på ett isberg. Under allt vi ser finns en global maffia med mycket större fiskar. Fiskar som gärna låter oss debattera mammors ansvar och utvisning medan de tjänar stora pengar på narkotika handel över världen.
      Samtidigt är jag pessismistisk. Camorran i södra Italien har hållit igång sedan medeltiden. Kanske är det som i citatet som gett Salihus bok sitt namn ”Tills alla dör”.

        Extremt bra skrivet. Om bara fler hade föemågan att resonera så här nyanserat.

        Ja så bra skrivet! ❤️ Är ju alla ”svenska” idioter som köper knarket som är det stora problemet! Ta tag i det och få alla ungdomar att sluta knarka! Vart är deras föräldrar?

          Det där är en myt. Svenskar knarkar inte mer än utrikesfödda.

          Våldet beror inte bara på droger utan även på hämnd om helt andra saker.

          Narkotika är visserligen en stor intäkt för gängen men de begår också andra brott så som bedrägerier och rån.

            ”men de begår också andra brott så som bedrägerier och rån.”

            + sexualbrott som har ingenting med narkotikabrottslighet att göra.

              Det jag menar är; även om alla skulle sluta med droger så skulle våldet och kiminaliteten finnas kvar men se annorlunda ut.
              Det här är farliga människor som begår många olika typer av brott.

    Jag önskar era bästa tips på smink som går att köpa i affärer såsom Ica maxi!

      Kör filmjölk med havregryn som ansiktsmask!

      Lumene. Deras blur foundation är perfektion! Och deras puder är också favoriten. Och deras liquid highligter ? köp allt Lumene så kommer du bli nöjd ?

    Nån som har en rabattkod på lyko för 20℅? ?

      Nä 🙁 var för sen med den för den gällde bara i 7 dagar men tack!

      Har du signat dig för nyhetsbrev? Jag tycker att erbjudanden som 20% dyker upp ofta i mejlen.

      Japp! ?

      De brukar ha 20all när det är 20%.
      Annars funkar student10 alltid för 10% rabatt

      Är det inte single’s day snart, vet inte om lycko har rabatter då men både den och black week/Frida kommer ju snart

        Vad bra det gick. Lyko och Friday menar jag.

      Bring20

      Du får gärna använda min kod ❤️ Med vänlig hälsning, fattig student som behöver köpa julklappar ?
      https://lyko.mention-me.com/m/ol/tu8qk-509cc24d8f

    Jag tycker att man ska ge f-n i hur många folk har legat med.?

    Personligen tycker jag att den nya är snyggare än exet, ja.

    Vad är era tankar om följande: Lärare för små barn med ett öppet instagramkonto där läraren i fråga lägger ut mycket lättklädda bilder på sig själv, gränslös information om sitt liv och blandar med bilder från sitt jobb på skolan.
    Jag vet precis vad jag själv tycker om det, men skulle gärna höra andras tankar med.

      Det passar sig inte alls

      Gäller att skilja på vad en person gör på jobbet och vad den gör på sin fritid. Tror inte det gör hen mindre värdig att få jobba med barn. Hen kan vara professionell och bra på sitt jobb ”ändå”.

      Bryr mig noll. Så länge inga barn från arbetet läggs upp på bild.

      Skilj på privat och professionell. Hon har sin pedagogroll på jobbet- jag skulle bry mig om hur hon funkar med mitt barn och andras men inte om hon posar på IG privat. Tror också det är viktigt man fokuserar på det väsentliga och inte drunknar i petitesser, du vill inte ha tio usla pedagoger som har höghalsat på IG men bli av med kanske den mest kompetenta för att hon har en stil folk kan reta sig på. Det är vad hon gör på jobbet som är det viktiga- inte hur hon ser ut på instagram.

        Borde ha stängd insta iaf…

      Låter som en jag pluggade med. Poledansare…

        Pluggade också med en poledansare. Inte är hon sämre lärare för det inte.

        Vad är det för fel med poledance? Känns som det blivit en hyfsat vanlig träningsform idag

          Skillnad på olika sorter, hon kör verkligen porrig strippdans och lägger ut. Har egna små barn också.

            Och det är dåligt för att..?

              Om du inte förstår varför kan jag nog inte förklara det för dig.
              Tänk att barnens vänners föräldrar ser, elevernas föräldrar, i värsta fall elever osv. Borde ha stängd ig åtminstone.

        Vad pluggade du? Var det också lärare?

          Ja exakt.

      Jag tycker man måste skilja på privatliv och yrkesliv, så nej ser inget fel med det alls. Jag jobbade på förskola i en period medans jag pluggade och slutade inte ha öppen Instagram för det, och la upp en del bilder i bikini eller med alkohol och fest. Men tycker inte det har något med hur bra jag skötte mitt jobb eller min kompetens att göra.

        Skillnad på det och att vika ut sig.

          Hur mycket kan man dock vika ut sig på Instagram? Är ändå hyfsat strängt med nakenhet

            Ganska så mycket skulle jag säga ?

    Jag har så svårt att slappna av och vara ledig. Känner att jag måste vara produktiv varje sekund. Idag har jag tränat, städat ( ink slängt sopor, tvättat, diskat), handlat, bakat, åkt till clas Olsson och köpt ljusslingor, satt upp slingorna, lagat mat, pluggat franska och läst bok. Känner att jag har slösat bort dagen för jag har ju ”inte gjort någonting”.
    Hur ska man göra? Hur övar man? Jag sysslar med meditation, yoga och mindfullness i omgångar, men vet inte om det gör någon skillnad. Har inte riktigt ro att sitta still heller 😛
    Jag känner att jag måste prestera, GÖRA, vara duktig. Hela tiden. Dygnet runt.

    Hur slappar man? Hjälp en stackars kvinna!

      Herremingud du har ju gjort hur mycket som helst! Om du inte mår dåligt att alltid vara igång så är det kanske inget problem? En del har väl mer spring i benen så att säga!

      Däremot låter jobbigt om du känner skuld oavsett hur mycket du gör. Gräv lite, vad kan det bero på att du alltid måste känna dig duktig och produktiv?

      Funderat på varför du vill prestera? Är det för att du förväntas av eller är det kicken att ha ’gjort något’ som driver dig?
      Kanske kan du hitta något projekt som är mer långsiktigt så att det blir lite meditativt så att du får träna på att uppskjuta belöning? 🙂

      Lägg dig i soffan med lite godis eller chips i några timmar. Upprepa.

    Skrev detta igår men hamnade i modd så det kom fram ganska sent… Så försöker igen.

    ”Hej hej, jag med en hemlig crush igen (vet att vissa är trötta på sånt).
    Funderar på hur man vet om nån annan är intresserad? Alltså en del säger att man känner stämningen/kemin mellan sig men jag tänker att det jag känner är väl från mig? Alltså det är subjektivt, kan ju inte veta hur den andra upplever det?
    Vilka tecken ska man leta efter? Vi jobbar tillsammans och måste ses så blir ju sjukt stelt om jag skulle övertolka nåt och göra ett move.”
    /Frida

      Eller så slutar man vara så rädd för allt och bara kör. Ingen minns en fegis

        Hehe. Konsekvenserna är för jobbiga ?

    Exmannen är exakt en sån vikingtyp som jag bara inte klarar av. Men utan skägg, tatueringar och trist klädstil vet jag faktiskt inte. Kanske hade han varit helt ok med snygg stil och lite skäggstubb?

      Vems? Exets?

        Ja han är rik som ett troll och har gett henne en massa pengar också.

      Oscars?

        Nä han har bara 30 miljoner, han är den fattiga Blomberg. Cissis man är den rika Blomberg.

    Hej stockholmare 🙂 någon som kan säga hur man tar sig till Dollarstore i Kungens kurva om man åker från Skärholmen? Tänker alltså vilken buss man ska ta därifrån, vad exakt som hållplatsen som är närmast att gå av vid heter och eventuell annan info. Kanske finns bra sätt att hitta detta på men jag är ny i stan och mina sökningar ger mig ingenting.
    Ps. om det är lättare att ta sig till en annan Dollarstore från stan tar jag gärna emot tydliga färdbeskrivningar där också 😀

      Ladda ner SL-appen, Res i Stockholm (också app) eller kolla i gooogle maps funktion för detta. Finns olika bussar.

      Gå mot Ikea så kommer du till Kungens Kurva! Går att ta vissa bussar dit, bla 173 (kolla sl.se) men tar typ 10-15 min att gå annars. Bussen kör lite omvägar.

      Buss 173 mot Skarpnäck och du går av vid jägerhorns väg

      Det är en kort promenad från t-banan. Men annars tar du buss 707, 710 eller 740 till Ekgårdsvägen.

        En kilometers promenad.

          En kilometer är inte en lång promenad?

            Inte en kort heller.

              Jo ?

                1km tar ca 15 minuter att gå.

            Tycker du ska fråga rektorn på den skolan.Men snälla, 1km är 1000 meter. Är det långt tycker ni?

    Haha inte för att vara sån men det är nog du som verkar ha en öm tå för att inte många kan relatera till dig eller helt förstår hur du menar 🙂

      Jag tror helt ärligt att det är du som behöver rannsaka dig själv i den här frågan. Folk här som svarat har inte varit upprörda eller kränkta så som du vill få det att verka, utan bara ge olika perspektiv. Kan det vara så att du i själva verket dömer dem som har ”höga siffror”? Diskussionen med din vän är verkligen barnslig och det märks att ni är unga. Låt din vän vara.

    Någon undrade igår i ÖS om systrarna Graaf bråkar igen… Och jag undrar också det!

    Det beror ju mycket på hur gammal ens partner är och hur många år man varit singel.

    Men jag hade tyckt det varit riktigt avtändande med någon som haft en sexpartner i månaden.

    Men jag skulle aldrig ställa en sådan fråga och nog inte vilja veta heller.

    Nån annan som hängt här på Bloggbevakning sen 2017/2018?

      Jag!

        Synd btw att alla slutat med nick (även jag), det var trevligare då när alla hette något.

      Jag har hängt här sen Camilla började kommentera hos Svenskabloggare eller vad hon hette. Sen start alltså? Thank god för det, Bloggbevakning är typ mitt knark

      Jag började samtidigt som Booken var med BL Vip.

      Började läsa här ungefär samtidigt som Lady Dahmers monstera-gate. Tror det var våren 2017.

      Jajemän, sen 2018 i värmeböljan har jag kikat in här alldeles för ofta ? dock mycket mer sällan nu på slutet.

    Föredrar verkligen exet.

      Åh nej absolut inte. Föredrar definitivt män med mörkt hår. Och sånt där skandinaviskt skägg är inte upphetsande, verkligen inte…

        Nä men karatemannen? Nu vill jag inte dissa okända människors utseende här. Men han känns betydligt äldre, gubbig.

          Nä vadå, man ser ju att han är bra mycket yngre än LD. Skulle gissa att han är ca 10 år yngre. Han är lite rund bara! 🙂

            Va? Så inte ens 40? Nää. Tycker absolut inte det.

              Vaaa han ser ut som max 36-37 tycker jag.

                Tycker han ser ut som 40+ ???

                Så LD har gjort slut med sin man? Garanterat för att han inte ville ha fler barn så nu kmr hon väl hitta någon ny att försöka på

                  Haha det låter som en jättedum orsak ? De försökte väl? Tror inte det var det ifall de separerat.

                  Vem säger att det är hon som gjort slut? Tror inte det är därför heller, skaffa ett till barn grejen va nog mer ett försök att hålla ihop eller något

                  Nja hon är 45 så att hitta en ny för att skaffa fler barn är väl lite optimistiskt.

                Oj jaha. Så olika det kan va! Ser bara en gubbe. Och då är jag själv 37… ? (och är gift med en jämnårig, jagar inte 20-åringar om nån tänkte skriva det!)

    Finns inget som är för många. Inte som att du blir en annan människa pga antal ligg

    Vad ska min 6:e prins/prinsessa heta? <3 Har en Cazzandra, Deztiny, Cewin, Dezi-Belle och Stazey sen innan. Gärna z i namnet 🙂 <3

      Zultan-a
      Zmaragd-a
      Zafir-a

      Diezel
      Benzin

        Tack men påminner för mkt om bilbränsle <3

          Bilbränzle

            ASSÅ FÖRLÅT vet att det här är en viktig diskussion men jag GRÅTER av skratt xD Är nog övertrött

              Viktig diskussion? Detta är ju trolleri trollera

          Diezelle
          Benzine
          för en liten prinzezza då såklart!

        Zizzi & zuzzi,

          Zushi

      Zebra

        Tål att tänkas på <3

      Maizena
      Zebritta
      Elizabeth
      Zacariah

        Tack för fina namnförslag <3

        Zebritta ?
        Mitt förslag får bli Bearnaisatrizce

      Ztezoliidh

        Åh nej hehe, kan ju inte döpa barnet till barnens pappas medicin. Tack ändå <3

      Varför fick Sevin inget z?

        Älskar namnet Cewin. Så klassikt och vackert <3 Men om jag får en till prins vill jag gärna att han har Z i namnet <3

          Zorro

      Ztackare
      Zexan
      Zoppatorsk

      Volvo Amazon

      Zeriös
      Zarkasm

      Zlatan junior

      Oj. tänkte genast på en kull med valpar?

      Azul
      Aztec
      Amazona
      Mazurka
      Metuzalem
      Mauzoleum

      Maritza!

      Förlåt men de är de sista namnen jag skulle välja, men du tycker nog inte om mina förslag.

        ?

      Zalababola Zalabim! Hen kommer att älska Babblarna!

      Kapten Zoom

        Full fart mot Jorden!

      Buzter

        Razmuz
        Niklaz
        Zven
        Nilz
        Gözta
        Zune
        Zören
        om man gillar klassiska namn – med en twizt!

    Julklappstips?

      Till vem?

      Överlevnadskit! 🙂

      Usch, tabbade mig lite på nya jobbet igår. Ingen stort, men gjorde en pinsam miss som ledde till irritation hos andra. Prestationsångesten jag lider av är brutal och nu har jag inte kunnat tänka på annat hela helgen. Detta är en helt ny bransch för mig så jag känner mig helt lost och liten. Var tidigare chef i en annan bransch och där kunde man ju allt och var den alla kom till. Men nu känner jag mig som en liten vilsen hundvalp ??

        Men vafan skulle ju va en egen tråd ?

        Tänk på att alla varit ny på jobbet någon gång och slappna av 😉

      En guzzle buddy ?

    Bachelor!
    Vem tror ni får sista rosen? Jag hoppas på Ida och Nora, tror dock att det blir Elvira för Simon. Hoppats på Rebecka sen start meeen så blev det ju inte?

      Tror Ida och Matilda. Hoppas INTE Elvira, orkar inte med henne! Spännande nästa vecka i alla fall.

        Har väl egentligen inget emot någon av Simons tjejer, men stör mig lite på Elvira efter det som hände på frågestunden. Och väljer inte Sebastian Ida är det fasen sjukt, jag är livrädd för både Shilera och Armina?

          Ja, samma här. Elvira är inte så oskyldig som hon vill framstå.

      Nora, varför då?
      Jag trodde på Elin för Sebastian, men så blev det ju inte. Hoppas på Ida nu istället.
      För Simon tror jag det blir Elvira.

      Jag tror på Elvira och Shilera, men jag hoppas på Matilda och Ida.

      Svårt att veta förstås, men tror ni alla avsnitt kommer på måndag eller blir det ett om dagen? Har för mig att det kom ett om dagen i tidigare säsonger när det var finalvecka.

        Ett om dagen!

          Neeeeej? har redan väntat för länge!

        Avsnitten släpps ett i taget, alltså ett avsnitt om dagen sista veckan. TYVÄRR ?

      Jag hoppas Matilda för Simon men osäker på om det blir hon eller Elvira som får rosen, Nora verkar också gullig med tror varken hon eller Simon har hunnit få djupare känslor för varandra än
      För Sebastian så hoppas jag på Shilera pga tror dom passar bäst ihop, gillar Ida och Armina också men tror inte de kommer hålla med Sebastian

        Tror inte det kommer hålla med shilera. Hon känns som två olika personer, en med honom, en med tjejerna. Fast han kanske inte har något emot det iofs..

      Jag hoppades på Rebecka och Ida. Tror Simon kommer att välja Elvira. Hon har nyligen flyttat till Stockholm vad jag hört så det ryktas om att hon flyttat dit för Simon.

        Tack för spoilern?

          Är det en spoiler verkligen? Kollar man hennes Instagram så ser man att hon flyttat dit och sen är det inget man blir förvånad över om hon flyttat dit för honom, de har haft en speciell relation hela tiden.

      Jag hoppas på Ida och Matilda!
      Men (!) Trodde länge på Rebecka för Simons del så blev förvånad när hon fick åka.. trodde också på Elvira men hon kanske sket i det blå skåpet när hon slängde Matilda under bussen… Nora lär det inte bli..
      För Sebastians del så var Shilera högtippad rätt länge men jag tycker det har gått utför för hennes del på senaste, och Armina ska vi bara inte prata om..
      Så, jag hoppas på Ida och Matilda! ?

      Elvira har ju umgåtts mkt med Simons vänner senaste tiden iaf.

    Vad tycker ni om programmet Behandlingen? (Nu vet jag inte om det redan har diskuterats men har inte sett nåt om det)

      Börjat titta på första avsnittet nu! 🙂

      Känns som ett gäng barnrumpor på kollo, de är liksom vuxna människor. Ta tag i era liv!

    Finns ingen magisk gräns för mig. Däremot ganska osexigt med folk som räknar, har koll och bryr sig. ”Jag har legat med 132 stycken! Du då?” Jaha, för du dagbok över dom eller vad? Jag vet väl att det är mer än 30 och färre än 100. Mer exakt än så vet jag faktiskt inte.

      Har en killkompis som räknar. Sista gången han nämnde en siffra var han på 136.

        Fuckboy ?

      Jag bryr mig helt ärligt inte alls, varken om de legat med en eller med 200. De jag träffar är ca 40 år och uppåt. Om det är relevant i frågan.

      Har aldrig frågat om exakt siffra heller. Brukar väl mest vara så att jag märker på ett ungefär hur ”aktiv” han varit när man pratar om ens erfarenheter osv.

      Vad intressant! Jag tycker precis tvärtom, att det är osexigt att inte veta hur många man legat med. Alla tycker vi olika ??‍♀️

        Men räknar alltså folk? Det gjorde jag upp till tio ungefär. Sen var det inte intressant längre. Skulle någon fråga så skulle jag ungefär kunna säga att det är någonstans kring 50, plus minus ett tiotal typ. Jag är 38 så kanske har med ålder att göra, vet inte. Det är liksom inte intressant för mig att veta om det är exakt 42, 51 eller 58 stycken.

          Jag är 34! Och jag räknar faktiskt! Är uppe i 2 st. Bra med kollen ??

            Har man bara varit med 2 st så är det ju inte så svårräknat ? Sen så är det ju oftast svårt att föreställa sig att ha varit med x antal när man varit med så få. Är som en moralisk spärr, iaf var det så för mig när jag var ung. Men beroende på om du är singel i vuxen ålder så ändras ju det ?

            Däremot är det varken fel att varit med få eller med många så länge man själv inte mår dåligt av det på riktigt. Ångrat något/ några ligg är vi säkert många som gör utan att man behöver bli nunna för det.

              Märklig inställning där X….

      Hur kan man inte räkna?!

      Tror du att han hamnar på en bättre nivå för att han har legat med 136 st? Seriöst?

    Googla dollarstore Stockholm, klicka sedan vägbeskrivning – tips från en Skåning

    Någon som arbetar som arkivarie? Hur ser arbetet vid till exempel en kommun ut? Hur är lönebiöden? 🙂

      Jag är utbildad arkivarie och arbetar på en mindre kommun sedan några år. Det är mitt första jobb efter studierna och jag älskar det. Jag arbetar både med arkivfrågor i stort (jobbar på central förvaltning som har en servicefunktion gentemot de andra förvaltningarna) och utveckling av digital informationshantering. Det som är roligt med att arbeta på en mindre kommun är att man lär sig väldigt mycket om olika verksamheters informationshantering och får vara med i processen i att övergå till helt digitala arbetssätt även arkivmässigt. Samtidigt har vi fortfarande ett analogt arkiv kvar med handlingar från 1800-talet att gräva i när tillfälle ges, så det bästa av två världar enligt mig!

      Är man intresserad av att ”endast” arbeta med traditionellt arkiv så är en mindre kommun kanske inte det ultimata – då skulle jag söka mig mer mot rena stadsarkiv eller andra myndigheters arkiv. 🙂

        Tack så mycket för ditt svar! Jag jobbar i om kommunen idag och mitt arbete berör till viss del digitaliseringsprocessen, att övergå till digitala lösningar osv. Jag vill fortsätta arbeta inom kommunen men skulle vilja ha ett mer ”specifikt” arbete samt inte arbeta i vården/socialt arbete vilket jag delvis gör nu. Har kollat arkiv-och informationsvetenskap för attkomplettera min universitetsutvildning och det verkar spännande ☺️
        En sak som får mig att tveka är dock lönen. Jag tjänar en bit över 30.000 per månad idag och är inte jättesugen på att plugga ett år och sedan sänka min lön. Är därför lite nyfiken på ingångslön och löneutveckling också.

          Spännande! Jag läste arkiv och informationsvetenskap a och b och hade en kulturvetenskaplig kandidatexamen i historia som grund. Jag hade en ingångslön på över 30 när jag började så jag tror inte du kommer sänka din lön avsevärt. Arkivarier är relativt eftertraktade och har man arbetslivserfarenhet som du bör det också väga ganska tungt 🙂

    Söker en filmreplik!
    Okej, försöker igen, fick flera tips sist men inga stämde tyvärr.
    Söker troligtvis en liten gubb-person som säger ”Jao kan va din kissekatt” på skånska. Vi tror det är i en disneyfilm eller annan tecknad eller möjligtvis dubbad film. Gubb-figuren tror vi säger detta till en tjej, på ett litet snuskigt sätt. Vilken film är det????

      Aristocats kanske?

      Tänker bara på Sickan i Jönssonligan när han gått i barndom ?

      Skulle det kunna vara Oliver och gänget? Oliver är väl en liten flickas kattunge och hundgänget bryter sig in i flickans hus, där det bor en fin och jättesnorkig pudelhona som en av hundarna (med lite snuskig personlighet) blir kär i. Det skulle kunna vara han som säger det kanske?

        Tyvärr inte ☹

      Fortfarande? Du frågade samma sak för några veckor sen ?

        Ja, ska sägas att jag funderar på att ge upp. Men det är så irriterande när man liksom näästan vet men inte får fram det från hjärnan ???

      Inte rätt men börjar tänka på skönheten och odjuret när ljusstaken vänslas med en av dammvipporna (gör trött för att komma ihåg namnen)

      Kanske Mulan ?

        Tänkte också på Yao från Mulan. Så Mulan eller Mulan 2 kanske?

      Vem satte dit Roger Rabbit?

      Låter som Yao från Mulan

      Karaktären Kåta Gun i Hipp hipp säger exakt denna replik på bred skånska när hon är iklädd leopardkläder ?

      Jag tänker på hon i kvarteret skatan.

      Det låter som Mulan. Det är han korta killen med blåtiran som säger det

        Ah hade inte laddat om kommentarsfältet innan jag skrev haha?

          Haha vi skrev ju exakt samma minut!!!

      Är det inte han den korta gubben i Mulan

        Han var den första vi tänkte på, men d3t är tyvärr inte Mulan ☹☹

      Tror det kan vara jalle/joppe i 101 dalmatiner, inte helt hundra men något åt det hållet säger den korta till den långa.

      Jag skrev igår att det var från Hipp hipp. Det var FEL. Kvarteret Skatan är det! K*åta Gun heter karaktären.

    Vad tror ni om Heidi i Bonde söker fru? Sa till bonden Peja att hon älskade honom vilket känns en aning tidigt…

      Instabil tror jag

      Lite kär i kärleken så att säga..

      Vet bara att jag tyckte deras slabbande inne hos kalvarna i onsdags var motbjudande.

        Jag tittade bort och började prata högt för mig själv om något helt annat, jättestressad.

      Typisk narcissist skulle jag säga. Svänger snabbt i humöret och sa väl redan innan speeddejten att hon var kär.
      Jag har inte mycket till övers för Peja men för hans egen skulle bör han hålla Heidi på långt avstånd och skicka henne från gården.
      Det verkar dock som att har insett att hon kan vara problem samtidigt som han har haft mest intresse för henne i starten.

      Med tanke på att allt spelas in under en vecka så ehh ja en aning tidigt.

      Får såna toxic vibes från henne?
      Men hennes besatthet av honom och hur hon verkar tro att hon har ensamrätt på Peja är ju inte alls nyttig om man säger så. Lär bli farligt förhållande om han väljer henne i slutet

      ???? hon är galen. Dom borde inte ens ha kvar henne, produktionen borde avbryta hennes medverkan. Sånt beteende ska inte visas som okej. Toxic crazy tant asså ?

    Tips på era bästa serum? För alla sorters åkommor/hudtillstånd ?

      Hur gör man hyaluronsyra hemma? Nu blev jag nyfiken ?

      Mitt allra bästa serum är från Kronans apotek, deras egna märke i rosa förpackning. Fått mycket bättre hud som är mer återfuktad. Bästa som hänt min hud

      niacinamide 10% + zinc 1%!

    Minecraft som julklapp till 7-åring ja/nej?

    (Roblox är redan favorit, medan skol läxor är ingen favorit als)

      Min sjuåring älskar minecraft. Kreativt spel och inte blodigt eller läskigt. Kör!

        Tills dom spawnar kycklingar in i lava…

      Men ja! Minecraft är så kul! Väldigt kreativt! Mkt bättre än Roblox. Men om han är väldigt inne på Roblox så kan jag rekommendera Roblox studio där man kan göra egna spel, min äldsta på 8 älskar det.

      Mycket hellre minecraft än roblox. Roblox är sjukt olämpligt för 7-åringar om du är inne och kollar runt lite. Mycket mördande, blodstänk, psykningar och annat som är svårtolkat för 7-åringar. Se till att du har rätt inställningar så att din 7-åring undviker chattarna med för där finns betydligt äldre personer och även groomers och barnen är allt för små för att förstå det.

        Min 5-åring (snart 6) älskar minecraft men får inte spela roblox. Han bygger jättefina hus och det känns inte för våldsamt. Han är dessutom en riktig räddhare och vågar aldrig titta på typ vanliga barnfilmer för att dom är för läskiga, men monstrena i minecraft går bra. ?

          Om man kör i ”kreativt läge” finns inga monster. Tipstips 🙂

    Ingen av dom är snygga. Verkligen inte min smak.

    Men är det alltså belagt att hon och maken gjort slut eller? Och att hon är ihop m karatekillen? Hur vet folk det isf?

      Det är rätt uppenbart i och med att de alternerar i hemmet, men att Oskar är på Tinder var väl den slutliga bekräftelsen.

      Nej, inget är bekräftat, jag antar att det folk här inne pratar om är rena spekulationer.

      Att LD inte går ut och dementerar på IG är dock ett tecken på att det stämmer, hon var ju väldigt snabb med att påpeka att hon och Fayme minsann fortfarande är bästisar.

      Hon började på karate och sedan var det helt plötsligt bara karate för hela slanten och restaurangbesök med karatetränaren istället för med Fayme. Och nu bor hon i lägenheten på Söder när Oskar är i villan med barnen. Och så har folk här på bloggbevakning fått upp Oskar på Tinder.

        Var väl hennes barn som började på karate. Löjligt när vuxna väljer hobbier efter sina barn…

          Ja barnen började först. Sedan började hon också.

          Varför löjligt?!

          När min yngsta ville börja karate var en vuxen tvungen att träna med tills de nådde en viss ålder. Kan ha varit tio eller tolv. Kanske bara var någon specialregel som gällde här men så var det då i alla fall. Jag fick snällt ta på mig pyjamasen och sparka runt där också.

          Ja så löjligt när vuxna och barn har gemensamma aktiviteter. Vad ska det vara bra för? Lära känna sina barn och ha något gemensamt? Nej tack.

    Bryr mig verkligen inte. Skulle tycka det va märkligt att en person räknade och även berättade. Hade aldrig frågat.
    I övrigt är väl det jag skulle reagera mest på om ngn var oskuld.
    Jag är i 35-årsåldern och låg själv med en del mellan 15-25 typ. Om min sambo skulle dömt mig för hur många jag legat med för 10-20 år sedan skulle jag verkligen ha ett problem med det. Skulle han fråga skulle jag tycka det va märkligt. Känns inte så öppensinnat för att skamma någon pp grund av dens sexualitet eller sexuella förflutna.

    Haha, hamnade i modd igen, vet inte varför! (Hände igår och kom fram för sent för svar…)
    Kort uttryckt så undrar jag hur man kan veta om nån är intresserad av en? Vilka tecken ska man hålla utkik efter (är kollegor och jobbar mkt ihop och nära men umgås inte privat). Vill inte gå över gränsen och göra bort mig.

      Funderar också på det här med kemi och stämning mellan personer som många pratar om. Man kan ju inte veta om den finns där för båda eller? Den känsla man känner är väl ens egen, subjektiv?

      Men jag känner ju inte av det! (Har inga andra tecken på autism ?)
      Aldrig fattat sånt. Visst har jag känt vissa saker förr men tänker också att man lätt övertolkar sånt. Kan ju va att man bara är trevlig som kollega och skämtar med varann etc. Därför ber jag om hjälp…
      Skulle inte va helt okomplicerat om vi försökte nåt av olika anledningar, därför vill jag va säker och är osäker på om han faktiskt vill nåt..

        Då vill han nog inte mer om du inte känner av det.

          Men då har ingen nånsin velat nåt med mig, även de jag blev tillsammans med? ? Och andra har ju sagt det i efterhand…
          Men du tänker att folk är så tydliga alltså? Tack för svar!
          Då blir nästa fråga.. hur gör jag honom intresserad? ?

            Men hur märkte du att de tidigare ville bli tillsammans med dig då? Antigen så var väl de tydliga nog för att du skulle förstå det eller så frågade du rakt ut, eller?!

              Ja men typ haha. Eller de sa det, eller försökte kyssa mig etc. Det gör man ju inte på jobbet.

                Eller hur! Försöker tala om det för en jobbarkompis till mig som håller på. ”Du är så vacker”, ”jag kan inte vara här, du är farlig för mig”, ”jag vill bara kyssa dig, det är allt jag kan tänka på när jag ser dig” och så vidare…jag har dels verkligen förklarat att jag inte är intresserad men dels också att det är inte bra när man jobbar ihop. Han förstår inte alls varför det är en dålig idé.?

                  Det lät slemmigt när du sagt att du inte är intresserad… Lovar att inte bli sån ?

                  Tycker det låter slemmigt ändå, intresserad eller ej. I alla fall när man är på jobbet.

                  Jo sant. Tänker mig ju nu att min crush skulle säga så och då skulle det vara mkt välkommet och oslemmigt ?

                Ah förstår hur du menar.. Men kommer inte kunna låta bli ? Vill mest ha nåt fysiskt, inte seriöst..

      Titta hen i ögonen när ni pratar. Blir pupillerna stora gillar hen dig.

        Eller så har hen tagit substanser

          Det får vi hoppas han inte har pga vårt arbete! ??

      Jag fattar inte heller. Eller, jo, men då är det bara av såna jag inte varit intresserad av. Har aldrig fattat om någon jag är intresserad av varit det tillbaka.

      Kommer inte den här frågan i varje öppet spår?

        Scrolla.

        Ja det var därför jag ”bad om ursäkt” i början ?

      Jag tänker så här, när jag gillar någon så vill jag vara med den personen ”hela tiden”, jag tänker ofta på den och när jag är med om saker vill jag dela det med den. Att jag berättar om det som hänt eller att han ska vara med nästa gång jag gör det. Man vill komma nära varandra, både fysiskt och mentalt. Det kan man ju inte göra direkt men då är det som om de små korta mötena, som är helt vardagliga med andra, blir intensiva och speciella med den där personen, man trivs i varandras sällskap. Man går förbi och har djup ögonkontakt, ser till att äta lunch samtidigt, man pratar mycket och lär känna varandra, man går iväg själva och äter lunch bara vi två, man byter nummer och börjar messa/chatta i tid och otid. Man skrattar mycket, blir glada ihop. Man går på egen efterfest efter jobbfesten, man träffas i vardagen, på uppstyrda aktiviteter och spontana grejer. Man blir vänner (och kanske mer då om båda vill det). Själv är jag lyckligt gift och har familj men allt så här har jag det med en kollega, en man 18 år äldre. Vill aldrig att det ska hända något mer men tycker det är mysigt att bara ha en liten vibb och är glad över vänskapen, han betyder mycket och vi har väldigt kul ihop. Jag gillar uttrycket office wife. Förstår om andra hatar uttrycket men jag tycker det är mysigt… vi ses ju mycket liksom och han har blivit en naturlig del av mitt liv sedan många år tillbaka så man blir lite som två good old friends/ett par utan att vara ett par. Vi har dessutom haft ”snacket” och jag har förklarat att jag aldrig vill något mer och han vet det. Han är också gift och har barn och vi har träffats med familjerna på typ jobbfest. Ok vart tog denna kommentar vägen nu, blev lite privat utsvävning. Ok here we go; ge det tid, du kanske inte får ett svar NU på frågan om han är intresserad tillbaka men fortsätt hänga, snacka, planera in något, umgås osv och se vad som händer. Lycka till 🙂

    Ni som kan GDPR: är det okej hur denna salong förvarar kundernas uppgifter? https://www.monasuniversum.se/2021/11/05/long-time-no-fix/ (Scrolla längst ned på inlägget).

      Ja. För det första reglerar GDPR bara digitala uppgifter, för det andra får man spara uppgifter så länge man aktivt har användning av uppgifterna. Finns inga regler om att man måste ha uppgifterna inlåsta.

        ”För det första reglerar GDPR bara digitala uppgifter”

        Fel.

        ”Finns inga regler om att man måste ha uppgifterna inlåsta.”

        Det finns regler om säkert förvar och för pappret betyder det i praktiken att man låser in det och inte håller dörren öppen mer en nödvändigt (=den stunden man läser pappret). På Monas bild är skåpdörren öppen.

        Varför svarar du på frågan du vet ingenting om, när man specifikt vill ha svar från folk som kan saken?

      Gdpr gäller alla former av datalagring digital och analog. Det är endast Skatteverket som inte behöver ha ditt tillstånd att lagra data om dig. Du har alltid rätt till att få ut all information som finns lagrad om dig. Data ska förvaras på ett säkert sätt så att utomstående inte kan få tillgång till den. Det är svårt att veta om det öppna skåpet står i ett låst och övervakat rum men antagligen är det inte ok enligt gdpr.

        Tack för svaret! Tror inte att skåpet står i ett låst och övervakat rum då Mona (kunden i salongen) har fotat det så där.

        På mitt jobb är det stenhårt med GDPR. Alla papper är låsta i kassaskåpet när de inte behövs, arbetstagarnas externa härddiskar åker också till kassaskåpet efter arbetsdagen, en mobil likaså som används för att ringa/messa kundsamtal förvaras också där så fort den inte behövs etc.

          Många företag satsade mycket pengar på att utbilda alla på företaget i gdpr. Sen finns det alltid de lite mer slarviga som inte riktigt förstår att det kan bli svettigt om man bryter mot gdpr.

    Nu ska jag sova, godnatt!

      Sov gott!

    Någon som har tips på hur man lär sig koda? Jag skulle vilja ha tillräckliga skills för att skapa en enklare hemsida men har svårt att veta var jag ska börja. Nån bra kurs man kan söka, eller bara lite grundläggande tips om var man kan börja skulle vara guld. Vet att det finns info ute men det är så svårt att sålla bland allt material.

      Hej! Jag lärde mig grunderna genom online kurser på Udemy! Köpte ett ”kurspaket” som heter något i stil med Web development bootcamp och där ingår allt för grunderna att lära sig göra basic hemsidor ? kostade mig ungefär 100kr. Om du inte vill betala så tror jag att Coursera har gratis kurser, stort lycka till med lärandet!

        Tack för supertips, ska kolla in det (och er andras under här)!

      W3css.com är rätt enkelt att börja med!

      Bara att välja och vraka på antagning.se skulle jag säga!

      Kan rekommendera Codecademy

    Så ambivalent. Tror jag vill gå ifrån min sambo sen 12år. Älskar honom men.. han är så lat. Han blir också arg på mig såfort jag säger något som inte passar. Kallar mig dum, jävla människa, efterbliven, psykiska, osv i princip dagligen. Känner jag tappar mig själv. Får ångest och vet inte vem jag är längre..

      Låter inte bra. Du förtjänar bättre!

      Oj, var inte ambivalent alls! Hur många år ni varit tillsammans eller hans bra sidor spelar ingen roll när det är sådär illa! Hade det bara varit latheten hade det varit nåt annat. Men det där är psykisk misshandel. Lova mig att du lämnar! Ta hjälp av vänner/familj/kvinnojour och var försiktig när du gör det. Kanske ha nån med dig när du säger det, packa och dra när han inte är hemma osv. En kvinnojour kan hjälpa med såna tips. Såna män kan bli farliga.

      Ens partner ska inte kalla en dum eller säga taskiga saker. Det låter inte som en trevlig relation.

      ? Det är lätt att skrika lämna för en annan – men det han gör är inte okej alls! Det där är psykisk misshandel och det är sunt att du börjat fundera på att lämna honom när han gör dig illa.
      Jag var i en exakt likadan situation och att lämna var det absolot svåraste jag gjort någonsin. Har du stöd runt onrking dig? För du kommer förmodligen tvivla många gånger och då är det bra att ha folk runtomkring dig som kan dra ner dig på jorden igen när du börjar tveka. Jag skrev ner allting i telefonen som sagts och gjorts mot mig – stort som smått och när jag behövde en påminnelse så läste jag det. Nu är jag såå glad att jag lämnade och jag vet att det inte var mig det var fel på. Stor kram till dig, ingen partner ska någonsin få en att må dåligt ❤

      Gå! Jag stannade alldeles för länge med en sådan människa och det tar TID att hitta tillbaka till sig själv! Lämna och gå till psykolog helst igår.

      Jag stämmer in i kören. Vill att du ska få höra så många som möjligt som säger: nej, nej, nej. Det där är inte ett acceptabelt och sunt beteende. Ingen ska få bli behandlad så. Där har du svaret vad du ska göra. Ta hand om dig!

      Det låter som psykisk misshandel. Så pratar man inte till sin partner. Tycker du ska gå på din magkänsla och göra slut. Gräset är grönare på andra sidan ❤️

      Lämna!!!!

      Gud vad jag skulle vara lycklig att lämna en sådan man. Han låter hemsk.

        Nej, alltså latheten är sådär. Lite drygt att han sover på soffan hela dagarna och jag får sköta allt. Annars blir inget gjort. Men kan leva med det… men det är att jag inte får ha åsikter, säga vad jag tycker utan att få höra hur dålig jag är. Höra hur trött han är på mig. Att jag ska hålla käften. Dra åt helvete.

        Exempel: en kille vi ”känt” i ca 1 år har blivit bostadslös. Min sambo har sagt ”du får sova hos oss när du vill” utan sagt något till mig. Det resulterar i att han sovit här i stort sätt varje dag i ca 2veckors tid. Jag måste tassa på tå för att behaga han som bor här just nu. Får inte skramla med disken, inte damsuga. Måste prata lågt ja men så han inte stlrs? I MITT HEM. Jag frågade min sambo hur länge han ska sova här då blev han arg och skrek att jag hatar människor.

        Men är så mkt mer. Orkar bara inte. Har inte sagt till någon men min mamma misstänker något har hintat mig flera gånger. Vänner har övergivit mig pga jag har blivit förändrad. Jag är så rädd för att vad händer om jag lämnar. Har ingenstans att bo. Ekonomi. Vara ensam. Kommer jag vara ensam jämt? Träffar jag en lika elak? Jag får skulden för att han kallar mig saker. Säger det är mitt fel. Ligger vaken varje natt och funderar på vad jag gjort.. kan fråga snällt och han skriker tillbaka.

          Allt det praktiska går att ordna med. Hans sätt att behandla bryter ner dig så att du tror att du inte klarar att lämna. Det är inte ditt fel att du blir behandlad på detta sätt heller. Du blir psykiskt misshandlad, det fuckar med din hjärna.

          Ta kontakt med tex Kvinnofridslinjen så du kan få stöd. Och du, var försiktig. Den farligaste tiden i en destruktiv relation är när man berättar att man ska lämna och tiden precis efter. Träffa honom inte ensam efter att du sagt att du ska lämna honom, sök stöd i dina nära och kära.

            Och hämta ut dina viktigaste saker ur hemmet i smyg och frakta till en trygg plats, innan du gör slut.

          Ojojoj, lämna nu!
          Kvinnojour är första steget.
          Lycka till, kära du ❤️

          Kan du inte flytta hem till din mamma om du inte hittar något nytt nu?

          Han låter som en riktigt giftig person. Jag tror att du har hamnat i en fas av läkning. Med det menar jag att du har vaknat upp. I år av psykisk misshandel börjar din kropp och psyke tala om för dig att situationen för dig inte är bra och du börjar nu fundera på hur du ska agera för att återta makten över ditt liv.
          Det låter som att din sambo över tid har psykat ner dig bokstavligt talat och du tvivlar även på hur du ska klara dig utan honom. Det kallas för traumaband. Det är en metod en giftig person använder för att kontrollera sitt offer. Det viktiga är att hur äkta de känslorna än känns, dina tvivel alltså. Så finns det ingen sanning alls i dem. Det är 100 procent en av alla de manipulationer de gifta människorna använder sig av för utöva sin makt.

          Jag kan varmt rekommendera dig att söka upp youtubern och beteendevetaren Klara Leger. Hon är expert på giftiga relationer och har så mycket bra material på sin kanal hur man kan hjälpa en att lämna det som skadar en.

          Du har vaknat upp och det är så modigt av dig att du äntligen tagit bladet från munnen och börjar prata om de psykiska övergrepp du är utsatt för. Det är absolut inte normalt och det du beskriver förekommer aldrig i en sund relation.

          Om du inte har ork eller mod att bara packa och dra (vilket är det absolut bästa), så börja utbilda dig. Samla på dig fakta genom youtubeklipp som jag rekommenderade tex. Leta boenden. Öppna upp dig till någon, din mamma kanske?. Fortsätt skriva till oss här. Skärmdumpa alla svar på den här tråden och läs om och om igen för att påminna dig om att det du är utsatt för är inte är kärlek.

          Och en sak är så viktigt att komma ihåg: Han kommer ALDRIG att ändra sig. Du är hans dörrmatta och ju längre du ligger där på hans golv framför dörren, ju smutsigare och slitnare kommer du att bli och när det bara är trasor av dig så kommer han att kasta ut dig. För att hitta en ny dörrmatta som han kommer att behandla exakt lika som dig.

          Var rädd om dig och du förtjänar att älskas och respekteras. Det är din mänskliga rättighet ❤.

          Men flytta genast hem till din mamma! Förklara vad han gör mot dig och be att hon stöttar dig tills du hittar något nytt. Du vill inte bli en till i den tragiska kvinnovåldsstatistiken!

          Din kille är inte bara lat utan en riktig skitstövel. Du är hans passup, inte hans käresta.

          En dag kommer du att träffa en man som respekterar och älskar dig för DIG! Om du så blir ensam så måste det vara hundra ggr bättre än vad du har nu. När du har fått tillräckligt med distans till honom (det kommer med tiden) så kommer du aldrig förstå hur du har kunnat vara med honom.

          Alla ni som lever i ett destruktiv relation- lämna! Mannen kommer aldrig att bli bättre. Hade du haft kvar en vän som betett sig då där?

      Det är psykisk misshandel. Vad du ska göra är lite svårt att säga. Är det något som plötsligt börjat eller har det alltid funnit där i bakgrunden. Vilket skyddsnät har du själv för du kommer att behöva stöd från människor du litar på. Har ni gemensamma barn. Du måste göra något det är helt klart för du är i ett destruktivt förhållande och det blir antagligen inte bättre.

      Herregud vilket vider till man!
      Självklart ska du lämna, finns inga alternativ.

      Kort och gott;
      LÄMNA.

      Det finns så mycket fina killar därute. Jag var i en sån relation, dock inga glåpord involverade men fortfarande psykisk misshandel. Lämnade efter 7,5 år och har nu en sambo sen snart 5 år tillbaka som lyfter mig varje dag. Jag kan inte ens säga saker som ”åh vad korkat av mig” utan att han ber mig sluta trycka ner mig själv.

      Du förtjänar någon likadan babe. Nöj dig inte❤️

      Så klart man lägger en värdering i det. Och du kan ju knappast bestämma att man inte får göra det.

        Och den kommentaren kom på tok fel

      Om din kille behandlar dig så, så älskar han dig inte. Vill du leva med en kille som inte älskar dig och beter sig som ett svin?

    Usch, tabbade mig lite på nya jobbet igår. Ingen stort, men gjorde en pinsam miss som ledde till irritation hos andra. Prestationsångesten jag lider av är brutal och nu har jag inte kunnat tänka på annat hela helgen. Detta är en helt ny bransch för mig så jag känner mig helt lost och liten. Var tidigare chef i en annan bransch och där kunde man ju allt och var den alla kom till. Men nu känner jag mig som en liten vilsen hundvalp ??

      Åh sånt är jobbigt! Men alla kan göra (och gör) misstag och snart är det glömt!

      Haha oj oj vet du vad, det där kommer du bara skaka på huvudet åt om 10 år. Jag är en relativt högpresterande och ambitiös anställd och jisses vilka tabbar man gjort genom åren. Man överlever. Och lär sig av dem. Och är respekterad ändå. Tänk att du är en liten liten individ på ett jordklot med 7 miljarder människor med sina egna problem, jobb och öden – i ett oändligt stort universum. Så stäng av mobil, sociala medier mm och gör nåt kul med familj eller nära vänner så du kan släppa stressen kortsiktigt. Sen kan du läsa boken ”Karriärhandbok för kvinnor” och slappna av. Den tar bort en hel del av prestationsångesten tycker jag. Ha’t gött och ta inte dig själv eller jobbmissar på för stort allvar, du har hittills överlevt alla ditt livs värsta dagar och kommer gå levandes ur detta också ❤️

    Tjejer ! Glöm inte att vaccinera er med nya HPV-vaccinet ❤️ Gjorde det i veckan och det gick utmärkt

      Nytt vaccin? Varför? Jag har tagit HPV-vaccin när jag var typ 12 eller något sådant. Måste man ta igen menar du?

        Ja ! Det som togs i 12-års åldern skyddar mot 6 st olika sorters ( tror även att de skyddar som bäst fram till 9 år, men ta ej detta som fakta)
        Detta skyddar mot 9 sorter. Fick Mail , och detta Mail skickas ut successivt.
        Efter denna dos , ska jag få ta igen efter 3 år . Har tre vänner som också vaccinerade sig

      Funkar väl bara när man är väldigt ung och inte sexuellt aktiv än eller?

        Om man inte har fått viruset så ska vaccinet funka (iaf det gamla, känner inte till det nya). Man kan ju ha varit sexuellt aktiv utan att ha fått viruset.

          Men du vet ju inte ens om du har haft viruset eftersom det allt som oftast läker ut av sig själv? Kan vara värt att vaccinera sig ändå, förstås. Men fortsätt gå på kontrollerna!!

        Ja precis! Men detta är något nytt . Men bättre att googla typ 🙂 detta skickas till tjejer i vissa ålder . Nu var det 21-26 i Sthlm

      Kan man göra det som 35-åring? Inte hört något om detta.

      Jag tog det vaccinet förra månaden, känns jätteskönt!

      Varför spruta in så mkt kemikalier i kroppen? Herregud. Använd kondom och sluta ligga runt med allt som rör sig så slipper man få virus och andra sjukdomar i underlivet.

        Hahahah va i helvete va dehär

        Oj nu kommer du att få hela internet på dig!!

          Jamen det är ju sant. Vi är så löjliga idag som håller inne med sanningen för att inte såra folk. Hade gjort många gott att använda ordentligt skydd istället för att försöka vaccinera bort allt. Vaccinet skyddar inte mot klamydia, gonorré m.m. Det har heller inte funnits tillräckligt länge för att kunna BEVISAS skydda mot livmoderhalscancer. Säger sig själv att det de hävdar från företagets håll är rejält kryddat för att sälja sälja sälja… De som behärskar engelska kan googla hpv vaccine side effects och se vad kvinnor rapporterar i många andra länder avseende dessa hpv vaccin. :/

            Fast.. om jag inte minns fel så har de kommit fram till att det funkar bättre än förväntat, detta HPV-vaccin:

            ”Förekomsten av cancer minskade med som mest hela 87 procent, visar en studie som publicerats i The Lancet” står det när p3 skrev om detta häromdagen.

            ”Studien visar på en kraftig minskad förekomst av livmoderhalscancer i de vaccinerade grupperna. Som förväntat var vaccineringen som mest effektiv i den som grupp vaccinerades när de var 12 och 13 år gamla”

              Från 1177: ”Vaccinerna ger skydd mot livmoderhalscancer. De ger också skydd mot mer ovanliga cancersjukdomar som orsakas av HPV. Dessa cancersjukdomar kan utvecklas i ändtarmsöppningen, halsen, munnen, kvinnans yttre könsorgan, slidan och på penisen”

              Så jo, de ser att det funkar?

              Nej. Tänk logiskt. De som vaccinerats var runt 12 år gamla när man började vaccinera för ca 20 år sedan. De är idag ca 32. Det har inte gått tillräckligt med tid för att dra ordentliga slutsatser. Tänk till!

                Från P3:

                ”I studien analyserade forskarna förekomsten av livmoderhalscancer och förstadier av cancer i sju olika grupper i England mellan januari 2006 och juni 2019. Alla kvinnor var mellan 20 och 64 år i slutet av 2019. Tre av grupperna bestod av vaccinerade individer, som antingen blivit vaccinerade när de var 12-12, 14-16 eller 16-18 år gamla”

                Så det har visst gått sån tid att de ser att det funkar, och att alla individer inte är 32 år, men att det funkat BÄST hos de som varit 12-13 år.

                Du kan ju fortfarande jämföra med samma åldersgrupper och frekvensen av livmoderhalscancer och på så sätt se en tydlig effekt (om sådan finns) även fast de äldsta inte är äldre än xx år.

        Haft en sexpartner och fick hpv. När det upptäcktes hade det börjat utvecklats till cancer.
        Ta vaccinet! (Fanns inte när jag var ung)

        Svårt med kondom om man ligger med tjejer..

          Svårt? Det får du nog utveckla. Bara att trä på.

            Alltså en tjej som ligger med tjejer menar hen väl?

              Vet inte vad personen menade, därav frågan?

    Förut idag hade vi en liten tråd om menstrosor. Jag känner att jag inte riktigt ändå fattar. Ni som har menstrosor, hur gör ni? Byter? Hur ofta? Hur går det med lukten?

      Det varken luktar eller är blött. Möjligen lite fuktigt på insidan om det har gått många timmar. Jag kan ha dem på mig en hel dag, inga problem alls! De sköljs av i kallt vatten och sedan in i tvätten bara! Kolla Laki’s video på youtube där hon testar menstrosor!

        Varför inte bara köra tybindor? Är ju samma bara de att man kan ta bort bindan om den känns fuktig.

          Tygbindor är bara så bra.

    Du som i förra lördagens ÖS funderade på att lämna din man sedan 30 år – hur har det gått? Så nyfiken på att få höra av dig!

      Det var jag, och tack för att du tänkte på mig❤️
      Jag har sagt hur jag känner och att om han inte skärper sig så flyttar jag. Han kunde hålla med om att han kanske varit frånvarande och mer irriterad på sista tiden, men att vi nog hamnat i en ond spiral med tjafs. Han har haft en större förändring på jobbet som krävt mycket jobb av honom.
      Han plockar upp efter sig och försöker sköta sig för det mesta än så länge, men nu vet han läget.

        Tack för att du berättade. Skönt att höra att det verkar vara på rätt väg. Håller tummarna för dig!

    Jag blev choklad när Sebastian i bachelor så han haft 80 tjejer!!??

      Nä menar chockad ?

      Påtal om Sebastian förlåt men vad ser tjejer i honom?????!!! Han är ju inte direkt ful men killen kan ju inte prata och föra en konversation utan att säga samma saker han sagt 19008 gånger innan

      Matte va inte din grej iaf.

    Någon som har koll på komvuxstudier : om man tog studenten 2013, men icke godkänt i Matte A (alltså icke behörig för universitet) hur lång tid har man på sig att läsa upp det betyget ? Och hur lång tid har man ifall man kanske vill utöka och läsa Engelska B (godkänd i EA)

      Vad händer om man vill göra det efter 9 år?
      Jag pluggar just nu på YH , och kom in via arbetsprov osv . Älskar detta ! Men man vet aldrig om framtiden . Jag kanske vill plugg igen när jag är 40 lixom 🙂

        Finns nog ingen tidsgräns. Det är ju många äldre som läser där tänker jag.

      Det kan du göra när du vill. Du kan antingen gå en termin matte a. Gå på lektioner, precis som gymnasiet. Eller kan du tenta bara. Då får du läsa på egen hand. Tror det kostar lite.

      Jag läser matte A (eller 1 som det heter nu) och valde att läsa deltid på NTI, kursen blir då sammanlagt 10 veckor lång. Jag gick ut gymnasiet 2010 med icke godkänt i matte A så 11 år sen. Funkat väldigt bra för mig!

        Tack för svar ! Blir så förvirrad va de är för ”någon spärr” när jag hört om antal år . Fattar inte vad det är som händer annars osv .
        Men ska ringa till en Syo

      Men du har ett slutbetyg, men inte betyg i matte a? Då spelar det nog ingen roll. Det handlar väl om man har gamla betygssystemet eller det nya. Har du blandat?

        Ja precis , jag har ju slutbetyg men icke godkänt i Matte A somsagt . Och hade det gamla betygssystemet 🙂

          Då är det lugnt. Man kan ju tex ha slutbetyg med godkänt i alla ämnen men ändå behöva läsa några kurser för behörighet 🙂

    Ny på Tinder!
    Tips på vad man kan skriva i sin Tinderprofil? Hur inleder man en konversation på Tinder?

      Mitt enda tips! Ha realistiska bilder och inte selfies!

      Hej! Hur har du det en lördag som denna?
      Om jag säger rödvin, vad säger du då?
      You had me at the dog. Vad är det för ras? (om personen t.ex har en hund på någon bild)
      Är k-ken lika stor som fisken? (Om du bara vill ligga och om han har en fiskbild, men det har typ alla)

      Jag brukar bara tuta och köra, känner jag för att skriva något jätterandom, då gör jag det. Vill jag skriva något vanligt som hej hur är läget, då gör jag det. Det är inte så allvarligt imo, mest en kul grej och det blir vad det blir.?

      Kanske två lögner en sanning? Sen försöka komma på hyfsat roliga saker typ. Känns som att det kan vara en rolig konversations byggare

        Åh jag tycker de presentationerna är så krystade?

      Nåt kort och intressant/otippat om dig själv och nåt kort som är kul/konversationsstartande, typ en skämtsam öppen fråga

      Om jag hade tinder skulle jag skriva: ”Jag letar efter en kille som kan vara min massör (ofta) chaufför (då och då och jag har körkort och bil själv, bara att jag vill dela livet och bilen med någon :D) och tennisinstruktör (vill utveckla min serve, kanske kan vi bli bättre ihop). Så länge kan vi väl gå runt Riddarfjärden och se vad vi pratar om.”

      Sen hade jag gått runt Riddarfjärden på alla mina dater. Alltså inte suttit stilla i en bar utan träffats i Hornstull eller vid Stadshuset och gått och pratat om allt möjligt, det man ser, det man upplever under promenaden, det som hände för 25 år sedan och det man önskar om nästa år. Var det en rolig promenad? Då hade jag tagit en till. Osv.

      Vad skriver du i din? Dela gärna här senare 🙂

        Hade du haft parenteserna?

    Alltså dessa tjejer Woman in gold och helloNicki på insta som ständigt ses shoppa dyra märkesgrejer, ny Chanel varje vecka, typ. Någon som har något smaskigt skvaller?? Hur har dom råd, vad gör/jobbar dom med liksom

      Gjorde lönekoll på Womaningold för ett tag sen om jag inte missminner mig och hon deklarerade mellan 0-50000kr såååååå hennes pengar är 110% svarta alternativt att hon blir försörjd av en man.
      Vet att hon har någon hyresrätt också…….

        Låter shadyy, bra spanat!

      Woman in gold är ihop med en kriminell. Vet det för en bekant, hänger med henne.

    Är så trött på mitt liv.
    Behöver förändring men har ingen kraft att ta tag i det. Vet inte vart jag ska börja. Vad jag ska göra, vad jag vill göra.
    Fyller mina dagar, veckor, månader med olika jobbgrejer för att känna mig värdefull. Har ett heltidsjobb, två deltidsjobb plus att jag pluggar 75%. Hade jag haft mer tid över så hade jag garanterat varit deprimerad för när jag får en kvart över tänker jag direkt på hur mycket jag hatar mitt liv som det ser ut nu…

      Så där kunde jag också känna tidigare. Det som fick mig att må bättre var dagliga långvandringar i naturen.

      Nu ska du få känna att ditt liv är värdefullt. Du har det definivt bättre än mig:
      1. Permanent sjuk
      2. Kroniskt deprimerad
      3. Riktigt ful
      4. Oerfaren vad gäller allt som har med kärlek och sex att göra.
      5. Inget jobb
      6. Kronisk ångest

      Så dåligt kan inte ditt liv vara ändå, jämfört med mitt. 🙂

        Oj, nu vet ju inte du något om hur mitt liv ser ut i övrigt, vad det är jag tränger undan som jag egentligen behöver ta tag i, varför jag tränger undan det eller något alls.
        Så skulle inte sitta och jämföra mitt liv med någons liv som jag inte alls har särskilt stor inblick i, för att jämföra vem som har det värst.
        Men jag beklagar din situation och ditt mående.

        Men va? Varför kan inte TS få tycka att hens liv är dåligt för att DU har det sådär? ? Kan ju inte jämföra på det viset.

        Då kan ju inte du tycka att ditt liv är så jävla dåligt, finns de som varken har mat/värme/tak över huvudet. Man kan inte jämföra så.

          Det var nog inte menat som en jämförelse utan för att lyfta upp ts ?

            Ja. det var ett sätt att tänka för TS att ’det kunde varit värre.’ 🙂 Ingen härinne vill ha mitt liv, jag lovar. 🙂

      Förstår inte hur du får ihop det? Hur många timmar har du på ett dygn?

      Känner du att det kommer vara hållbart i längden? Om nej: prata med en psykolog, man ska inte behöva känna sådär!

        Nej, det är inte hållbart. Jag dränker mig dock i jobb och ideella engagemang för att känna mig behövd och uppskattad. Få bekräftelse. Och för att tränga undan det jag egentligen behöver ta tag i med mitt liv. Men orkar liksom inte. Det är enklare att jobba dygnet runt än att ta tag i mina faktiska problem..

          Lyd ett gott råd och dra i handbromsen för om du fortsätter kommer du antagligen att slå huvudet på spiken. Du måste träna dig att dra ner på tempot snarast. Ta hjälp av psykolog/kurator som kan ge dig hjälpmedel.

            Slå huvudet på spiken betyder att man kommer på nåt, att man har rätt… Gå in i väggen kanske du menar?

              Detta måste ha skapat sjukt många missförstånd för 22:41 genom åren ?

            Slå huvudet på spiken???

          Jag gjorde exakt så från 16år-27år, sen smällde ja in i en utmattningsdepression. Va så jävulskt sänkt och orkade ingenting under ca 1 år. Blev både inlagd på sjukhus för ja fick inte i mig mat, sen samtalsterapi 1 år sen kbt 1 år. NU mår kag dock bättre än någonsin, men jag önskar verkligen jag hade tagit tag i det lite tidigare så hade nog inte konsekvenserna blivit så stora ❤️ Hejar på dig

      Jag är inte i samma situation men brottas med tankarna vad vill jag, vem är jag, vad FN gör jag med mitt liv. Jag har tagit hjälp av psykolog (mindler), vänner/familj, självhjälpsböcker.
      Håller på nu att skriva mitt livskompass för att sätta på pränt mina värderingar, för att sen utforma konkreta beteenden för några av dem.

        Känner du att det har hjälp med psykolog? Jag har gått i terapi i flera år, provat olika former och olika psykologer men känner inte att jag kommer någon vart..

          Vilka former av terapi har du provat?

          Via mindler så har jag gått i-kbt vilket ger mig verktyg. Men behöver få en mer långvarig psykologkontakt.

          Jag skulle rekommendera att du söker dig till tolvstegsrörelsen

          För mig sa de att ja inte får gå i KBT förrän ja tömt min rygga hos en samtalsterapeut, när jag kände att jag inte längre orkade älta samma saker så var ja redo för kbt.

          Har oclså testat terapi i omgångar. Men ovn är
          De enda som hjälpt

    Ärligt, vad spelar det för roll?! Är det en tävling?!

    De sista 10 åren har jag bara legat med en person (min man) men fan va vi knullat. Haft bra mycket mer sex än någon som haft 200 ons de senaste 10 åren. Hur kan då ens antal sexpartners spela roll? Är det för att man tros legat så mycket då eller vad?

      20:52 jag håller med. Men är den romantiska typen. ?

      Kärlek ingen rättighet, du ser väl bra ut om din man inte velat beta på annan mark

      Du Emma, du vet att det sägs att om man skryter om hur mycket sex man har så är det för att man inte har så mycket……..

    Jag är snart 30 år och tror kanske att jag har autism. Har nyligen lärt mig mer om det och förstår att jag tidigare haft en stereotypisk bild av det.. Finns det någon kvinna här som fått utredas som vuxen och vill dela med sig av sin erfarenhet? Var det värt för dig att få diagnosen och hur har det i så fall hjälpt dig?

      Tips! Filipparebecca på insta!

        Tack ☺️

      Morgonpasset i P3 hade en gäst på ämnet nyligen (kvinna 42 som diagnostiserats med autism i vuxen ålder) som även skrivit bok om ämnet. Tips!

      Clara Törnevall

      Gå med i gruppen ”Women with autism/autistic women and girls” på fb!! Den har varit extremt bra för mig iaf

    Tycker det är äckligt med engångsligg och folk som ligger runt. Sex är inte casual för mig och jag förväntar mig samma inställning från min partner. Struntar i hur andra gör men det är så jag fungerar.

    Träffade mitt x hur illa han hade betett sig mot mig och krävde att han skulle be om ursäkt.
    He did.

    Mitt hår har varit en katastrof det senaste året. Varje gång jag kammat mig eller tvättat det har jag tappat jättemycket. Det har varit så frizzigt att ingen mask, balsam eller stylingprodukt kunnat tygla det och hårbotten har kliat. Har testat allt möjligt, både dyrt, billigt, medicinskt, och igår provade jag att tvätta det med ”Källans linoljesåpa” och efteråt sköljde jag igenom det med utspädd äppelcidervinäger. Det var som en dröm att kamma igenom det efteråt, tappade mycket färre strån, hårbotten slutade klia och håret är blankt. Testa!

      Åh, har lite samma problem… vad skönt att du har hittat något som funkar för dig!
      Undrar bara om du sköljde med vatten efter äppelcidervinägern?

        Ja, sköljde ordentligt. Blev inte kvar någon vinägerdoft.

      Luktar håret vinäger?

      Gammalt knep att använda äppelvinäger som sköljmedel och det luktar inte något från håret när de torkats. Prova så får du själv se vad du tycker;)

    Bröderna Norén ❤Sången och deras reepektfulla sätt mot Siw.

      * respektfulla

      Ja så fint ?❤️ underbara människor!

        Nu när föräldrarna varit med förstår man varför sönerna är så fina.

      Åh tänkte precis samma sak !! Älsklingarna . Tittar i detta nu ?

      Älskar dem?

      Så fina män, förstår föräldrarnas stolthet, hela programmet och artisterna är jättebra i år❤❤

      Fantastiskt! Vilka människor! Och underbara Siv, lika härlig i verkligheten som på tv! ♥️

    Tycker att SanneAlexandra verkar favorisera sin dotter så mycket. Är det bara min uppfattning? Hoppas verkligen jag har fel och att det bara är en bild man får på sociala medier, hon verkar ju vara så go som person i övrigt Sanne.

      Har absolut inte den uppfattningen! Hon visade sin son lika mkt när han var i den åldern som dottern är i nu. Nu är det nog bara svårare för henne att visa relationen hon har med sin son eftersom hon inte vill visa honom på sociala medier.

      Favorisera är kanske fel ord. Men hon jämför lite dottern med sonen och låter alltid som att dottern är perfekt med allt. Och sen lite märkligt att inte visa sonen och sen överexponera dottern istället. Vid vilken ålder slutar det vara ok att visa upp sitt barn? Förstår inte riktigt flunsornas logik här.

    Har ingen gräns.
    När jag var yngre var jag mer dömande, nu lägger jag ingen värdering i antalet.
    Dock om min vän hade legat med 3 olika varje vecka hade jag kanske tagit upp det mer för att denne skulle reflektera om hen bara är jäkligt kåt eller ligger med olika folk av en anledning. Bekräftelsebehov?
    Men Ammo? Låter väldigt barnsligt.
    Sluta lägga en värdering i varför en person ligger med si eller så många.

      Så klart man lägger en värdering i det. Och du kan ju knappast bestämma att man inte får göra det.

    My har tight mellan tänderna och har svårt att flossa. På väg till tandis fotar hon sig själv i hissen med de där beiga ribbade långkalsingarna. Som tur är växer hennes pt verksamhet så det knakar för tandläkarräkningen blir väldigt dyr vilket hon detaljerat beskriver.
    My och hennes vän Anna har en förkärlek för att beskriva saker och ting på minuten/öret/detaljer med tilltagen saltning.
    Märkligt att både My och Anna även har trubbel med gaddarna. De är ju baske mig som kopior av varandra!!!

      Hon lär ju inte ha några tomma platser att erbjuda längre. Jo då, om några dagar finns 6 nya platser ?

        Tight schema !

      Ganska mkt qualitypleasure att läsa hennes konversationer på insta. Människan är ju helt urblåst. Såg att någon påpekat att hon själv kommenterar sina inlägg. Hon hanterar 6konton säger hon som hon ibland växlar. Har du problem med det lägger hon till. Hahah, hon är ju fan hellt obstinat. Och vadå växlar? ?.

        Hennes hund har konto. ”Kom hem matte” ❤

      Bilden från hissen är gammal, den var med för några månader sedan. Hon låtsas att den är ny.
      Hon är nog på topp i sin maniska period innan hon kraschar igen, det syns tecken på det igen.

        Hon har det jobbigt nu, säger hon. Så ingen topp.

    Kan vi prata om Elsa Billgrens girlcrush på Sofia wood? Hon skrev igår att sofias utseende var det snyggaste hon vet och idag gör hon värsta sofia-minen i spegeln (hon gör ju mkt konstiga miner nu för tiden men just denna har jag aldrig sett). Jag är så fascinerad av Elsas kopierande av Sofia och undrar vad sofia tänker om detta??

      Har också tänkt så mycket på detta!! Speciellt minerna hon gör nu som påminner om Sofias. Och sedan att hon kopierat Sofias klädstil och inredning rakt av. Undrar hur det känns för Sofia?

      Och hennes foto av en kaka hon bakat som hon la upp idag. Exakt Sofias estetik med ett skrynkligt bakplåtspapper, en rustik träskärbräda och ett av Sofias signum, det brutna granatäpplet!

    GabJoss har väl aldrig gillat kläder/prylar i färg? Så roligt nu att man ser att hon ofta har rött på sig, att hon skrivit om någon röd adidasväska (?) som hon köpt. Samtidigt har hennes nya kille på sig rött typ jämt och mycket adidas/sportmärken. Tillhör det vanligheterna att ändra smak utefter vad ens partner föredrar? Vad har ni för upplevelser gällande detta?

      Ibland kan man ju upptäcka tex andra plagg/färger pga att man är med nån. Får man inte det? ? Ni är många nu som tycker att man minsann aldrig får ändra sig ?

      Kanske inte så konstigt om man inte riktigt har hittat sig själv ännu. Hade inte heller blivit förvånad om det grundar sig i något typ av bekräftelsesökande från sin partner. Lite som att man försöker skapa någon typ av samhörighet som egentligen kanske inte finns.

      Sjukt vanligt! Men oftast tjejer som kör på killens intressen etc. Börjar älska ett visst fotbollslag etc.

      varför måste hon förklara hennes kärlek till honom via insta/blogg med alla dessa inlägg kan hon inte säga det direkt till honom? gäller alla människor som håller på så här, vaför delar man sådant egentligen?

    Kan man visa intresse för någon om man haft en fling med dennes bror för ca 15 år sedan eller skulle det räknas som konstigt/förbjudet?

      Lite konstigt men inte hela världen. Livet är kort och kärlek är värt det!

      Vem bryr sig om vad som hände för 15 år sen… kör!

      Fråga Carolina Gynning!

    Verkligen en hel roman och visst är de ett radarpar. Hur kan man skryta ena dagen och vara kaxig för att sen gråta ut.

      Svaret var till Lavendel.

    Hej alla! Jag letar efter ett par byxor som fanns på Zara typ 2017-18. De var vida dressade byxor med hög midja och två stora guldknappar i midjan. De fanns i både vitt och svart och jag söker båda färgerna i storlek medium då jag vuxit ur mina i xs och. Tänkte istället för att tvinga ner kroppen i vikt att jag skulle försöka hitta någon som tröttnat på sina i en större storlek och är villig att sälja dem om de är i bra skick. Det kanske går med storlek S också, beroende på om de var små eller stora i storleken.
    Camilla kan säkert länka ihop oss via våra mejladresser.

      Årets long shot ?
      Men älskar din optimism, önskar dig genuint lycka till i jakten!!

        Jag tycker inte det borde vara en long shot. Menar, alla handlar ju på zara och springer runt som små kopior i samma kläder. Måste finnas fler som jag som handlat och sen gått upp några kilo av olika anledningar. Och på säljsidorna säljs liknande plagg i tusentals så vafan, nån kan väl krafsa fram en sån där byxa till mig!?

      Hej! Kolla Sellpy! Finns sjukt mycket från Zara så chansen att du hittar som där borde vara större än här iaf. Gå in och kolla ofta så dyker dom nog upp till slut!

    Har arbetat på ett nytt arbete nu i fyra månader och fått information om att jag har ett par tusen lägre i lön än kollegorna. Jag har tappat motivation och känner mig lurad. Skulle ni kräva mer i lön inför samtal om tillsvidareanställning? Eller skulle ni lyfta det redan nu? Är ca två månader kvar tills jag kanske blir tillsvidareanställd. Hur tänker ni?

      Du har bara arbetat där i fyra månader och jag antar att dina kollegor är fast anställda och har varit där längre än du. Jag är ledsen men din lön ska inte höjas. Jag är juniorutvecklare och är fast anställd men tjänar fortfarande minst fyratusen mindre än senior utvecklaren i mitt team och det är helt normalt.

        Nej. Anställdes samtidigt men relativt samma bakgrund.

          Med*

          Det tror jag tyvärr inte på.

            Haha du får tro vad du vill. Jämför inte min lön som nyanställd med kollegor som arbetat där längre. Du kan passa att fortsätta svara om du ska vara bitter.

              Jag är inte bitter men anser att en löneförhöjning efter fyra månader är så banalt att fråga om. Vänta och se först hur du behandlas på arbetsplatsen. Och om du är kvinna och dina kollegor är män så har du svaret framför dig.

                Handlar för mig mer om att arbetsgivare ska korrigera lönen så den blir lämplig utifrån vad övriga nyanställda har för den arbetsrollen. Men har förstått att du inte hade talat med din arbetsgivare om du hamnar flera tusen under en som har börjat samtidigt som dig och har liknande erfarenheter. Vi ser olika på det helt enkelt.

                  Jag fokuserade knappt på min lön när jag började. Viktigaste för mig att bygga erfarenhet och SEDAN löneförhandla ordentligt.

                    Fokusera inte på din lön? Antingen är du en arbetsgivare själv som är rädd för att folk ska begära mer i lön eller så är du bara ung och oerfaren.

                    Låter som en riktigt dum idé faktiskt.

            Det är samma för mig men är ssk och jobbar i regionen. Har 1500 kr mindre än en kollega och jag har mkt bredare kompetens. Men jag är tjej, så jag antar att det är därför. Manliga ssk brukar tjäna mer. Men är rejält sur för detta.

              Du valde att inte lyfta frågan med din chef?

      Jag är relativt ny på mitt jobb och tjänar nån tusenlapp mer än de som började samtidigt som mig fast vi har liknade arbetslivserfarenhet. Jag var väl förmodligen bättre på att löneförhandla helt enkelt. ??‍♀️

      Löneförhandlade du vid anställning eller accepterade du vad som erbjöds direkt?

        Acceptera då jag tyvärr inte kollade upp vad lönerna låg på för nyanställda. Dumt ja, men tänker att ska jag fortsätta så får AG korrigera.

          Nej individuell lönesättning betyder inte att du ”måste” få samma lön. Även om det såklart känns surt men AG har inte gjort något fel, du bara krävde ”för lite”.

    Tips på fars dag-present till en 60+ som har allt? Gillar whiskey, laga god mat och att titta på sport i alla dess former.

      Köp en flaska whiskey? Behöver det vara större än så?

      Vill också ha tips på fars dag-present. Har världens bästa pappa, han önskar sig aldrig något och han tycker inte om att vi lägger pengar på dem. Så jag måste hitta något som han inte kan protestera mot, något som inte är dyrt (för det kommer han kommentera) men något som visar hur mycket jag älskar honom. Mer än ett grattiskort med text. Och han dricker inte alkohol så det är extremt svårt.

        Ett presentkort på fotvård??? Många män
        (och såklart också kvinnor) kanske inte är jätteintresserade av att fila/klippa och kostar inte på sig lite egenvård.
        Skulle ta ett lagom häftigt ställe (kanske inriktning medicinsk) så han inte känner dig alltför obekväm. Kanske inte billigaste nagelsalongen där du också kan fixa fossingarna, då språkförbistringar och sitta bland unga tjejer som bygger naglar kanske inte uppskattas av farsan !

      Nåt abonnemang på streamingtjänst som visar sport kanske? Biljetter till något sportevenemang, kanske där man kan käka middag och titta på match samtidigt?

      Bjuda på middag hos dig eller ute. Biljett till någon match. Någon aktivitet ni gör tillsammans.

      Presentkort på Byggmax ?

      En glögg med whisky i?

      Du bjuder ut honom på middag så klart.

    Hudvård för känslig hud/Filorga.
    Någon som använt Filorga time filler-serien? Är nyfiken på den! Jag har torr hy, får ibland finnar/plitor, är känslig mot parfym och starka produkter. Nu på vintern skulle jag behöva en väldigt fuktgivande dag-och/eller nattcreme och en mildare rengöring. Använder just nu rengöring från Kiehls (Ultra facial cleanser) och dagcreme från L300 både morgon och kväll. Har slutat med bha/pha/aha-syra sedan ett år tillbaka då min hud inte klarade av det. Enazympeeling funkar om jag gör det sällan.

    Har någon tips på bra ställen för microblading i Sthlm?

      KC Brows i Vasastan – SÅ prisvärd och jag är jättenöjd <3

    Hur ska man komma över svartsjuka? Rädsla att maken ska få ihop det med någon annan? Han har vänner av båda kön, gör ingen skillnad, men jag blir galen av ”tänk om” tankar..

      Prata med proffs! Din svartsjuka är ditt eget ansvar, inte hans – men det kan vara en tung börda att bära själv. En terapeut/psykolog kan ge dig verktyg att stanna upp, observera dina känslor på ett nyktert sätt och hantera dem adekvat. Lugn och glädje för dig, härlig relation för er båda

    Jag har fastnat och jag vet inte vad jag ska göra för att ta mig framåt.
    Är deprimerad och har (väldigt mycket) ångest (generell, men också specifik som typ prestationsångest, social ångest osv). Är inte suicidal, men känner ofta att jag inte ser någon mening i att leva och som att mörkret liksom slukar mig. Sökte hjälp i våras och fick komma till psykolog, men jag behöver mer hjälp. Jag behöver RIKTIG hjälp, inte bara samtal, men jag vet inte hur? Jag har sagt till min läkare att jag verkligen inte mår bra, men han tycker att psykolog är det jag ska hålla mig till men jag känner ju att det inte räcker. Men vet samtidigt inte vad det är jag behöver? Jag är inte den som ställer krav eller ber om hjälp, eller sänker garden och visar hur jag faktiskt mår, så jag vet inte hur jag ska gå vidare med det.

    Jag hatar känslan av att livet rinner mellan mina fingrar, och jag är trött på att vara så jävla begränsad. Jag varken vågar eller orkar göra något längre. Har ett jobb som jag inte trivs speciellt bra med, men jag vågar inte byta för jag tänker på vad alla ska tycka (eftersom jag bara jobbat där i nio månader) och för att jag känner mig för dålig för att söka något annat. Jag vill ha bättre och närmare kontakt med mina vänner, men jag orkar inte upprätthålla relationer och jag vågar inte släppa in dem. Jag vill dejta och kanske träffa en kille, men vågar inte i rädsla att bli sårad + jag vet att jag måste jobba på mig själv innan jag kommer kunna fungera hälsosamt i en relation. Jag vill utforska världen, resa och se saker, men jag kan inte ens gå in på en ny affär för att jag får panik när jag inte vet hur det ser ut, var kassorna ligger eller om dörren går utåt eller inåt.

    Gud, jag är så ledsen. Jag vill inte må såhär längre. Jag vill börja leva, inte bara överleva. Jag har förlorat så många år av mitt liv på det här, jag vill inte förlora fler till förmån för mina hjärnspöken ?

    (Jag tränar redan fyra-fem gånger i veckan, så det behöver vi inte ens nämna.)

      Börja med att förändra en sak i taget. Man kan inte göra allt på en gång. Kanske börja med att få bättre kontakt med dina vänner? Sedan är ingens liv perfekt!

        Fast problemet är ju att jag inte har någon ork/något mod till någonting, inte ens en grej i taget. Och det är rätt förminskande att säga att ”ingens liv är perfekt”, när det inte ens är det det handlar om. Jag skulle gärna leva ett icke-perfekt liv, men just nu vill jag ju sällan leva alls.

          Kanske ska dra ner lite på träningen och få mer energi, tid. Har du ätstörningar?

            Träningen är det enda som håller mig över ytan. Nej.

            Bra poäng, jag blev själv bättre i depressioner och orkeslöshet när jag drog ner på träningen. Maxade det för mycket med ”nyttig kost” och träning så kroppen var helt överansträngd. Nu tränar jag knappt alls, bara promenader i normal takt och energimässigt mår jag bättre än nånsin. De dagar jag inte promenerar mer än tre km mår jag som bäst. Dock tycker jag det hjälper sömnen att vara fysiskt aktiv så det kommer aldrig bli en lätt balansgång. Men jag vill ändå belysa att man kan känna sig risig och göra sig sjuk av att träna så mycket som vi gör idag. Det är mycket fokus på fetma och att vi BÖR träna men lovar er att det kommer komma fram mer och mer att vi tränar nog lite för mycket idag, många av oss, och det osunda i det.

            Att jag slutat träna är dock anledningen till att jag behöver köpa nya byxor, se mitt tidigare inlägg.?

              Precis, kroppen mår bra av att vila också.

      Det här är ingen hjälp men det är som att läsa om mig själv.
      Du är inte ensam.

        Åh, ledsen att höra ❤

          Byt läkare och testa Mindler. Mvh, en vars utmattningssyndrom inte togs på allvar tros fem olika vårdcentraler, tills att jag bytte läkare och testade just Mindler.

      Vad är det för hjälp du tänker dig? Medicinering? För annars har inte vården så mycket mer att erbjuda än just psykologkontakt.

        Någon form av behovsanalys/utredning och samtalskontakt som fokuserar på mina problem/behov pga upplever nu att jag bara pratar men inte får någon konrekt hjälp hur jag ska hantera mina känslor/tankar/problem/svårigheter. Och tror absolut jag är i behov av medicin. Har mått så pass dåligt så pass länge att jag inte orkar mer nu.

          Kanske psykologen inte är rätt för dig, be om att byta? Läs lite om olika terapier och se vad du tror skulle vara hjälpsamt för dig. Låter som kbt är lite vad du är ute efter. Och klart du ska få testa någon medicin!

            Har testat flera olika men upplever att de inte har någon konkret plan för någonting. Ja, jag vill verkligen testa medicin. Jag är liksom trött på att gråta tre-fyra-fem gånger per dag. Är hellre helt avtrubbad än detta. Orkar inte med mina känslor mer.

              Ingen läkare ska hindra dig att medicinera . Utifrån egna diagnoser och att jag haft insyn i andras sjukdomsbild. Något antidepressivat /stämningshöjande. Sen kanske inte du lyckas med första medicinen, men det finns många att prova. På mig har förhoppningen under infasning av läkemedel tonat ner den intensiva hopplösheten.

      En grej som tar noll kraft; testa ljusterapi genom att köpa hem en ljusterapilampa. Finns billiga för 500kr och dyrare för 1500-2000kr. Hjälper mig massor! Ljuset hjälper till att bilda serotonin och funkar bättre än all antidepp jag testat. Jag har mått jättedåligt och läkarna sa att det var kroniskt och att det blivit som en multisystemsjukdom i mig. Hade massor av vidriga symtom som inte gick att förklarara, från ont i leder och urinrör till insomni, domnade kroppsdelar, låg saltbalans, enorm utmattning som gjorde att jag grät av ”smärta” och sa att det kändes som att jag höll på att dö för att all energi rann ur mig.
      Det är ofta en kombination av saker som gör att man blir frisk har jag fått höra, och erfara. Det är sällan en grej. Men jag fokuserade just på att fixa till balansen på substanserna i hjärnan, och då var ljusterapi klart överlägset. Fick energi som en supermänniska. Akta ögonen bara, använd den korta stunder typ 15-20 min, kolla inte rakt in i ljuset och använd inte varje dag utan några ggr i veckan räcker.
      Testa det som första grej!
      Fasta inte! Det stressar kroppen och sabbar för serotoninet.
      Ha sex. Massage. Gör massor av roliga saker!
      Man blir inte frisk av att bara göra ”roliga” saker men som sagt, det är en kombination. Så småningom kanske du orkar byta jobb och det ger dig ännu en skjuts. Jag hoppas du får må bättre snart.?
      Kan säga att jag klarade inte att jobba eller knappt sitta upp och läkarna sa att det var kroniskt och att jag inte skulle räkna med att kunna jobba men nu jobbar jag igen, på 50 %. Så, heja oss!?

      Jag känner igen mig mycket i det du beskriver. Mådde med dåligt i många år och fick ångest av att ens vara hemifrån, orkade inte upprätthålla relationer osv. Jag har testet samtalsterapi från vården och jag kände att man skulle passa in i en färdig mall, hitta ETT problem man vill bli ifrån, jobba på det och sedan avsluta terapin så fort som möjligt. Mitt största problem var min ångest och särskilt GAD, så jag började leta efter privata psykologer som inte har någon slags ”vårdstandard” eller vad man ska säga. Jag hittade en psykolog som jag trodde på och gick dit. Det är det bästa jag gjort. Det var dyrt! Men hade jag inte lagt dom pengarna hade jag nog faktiskt inte levt idag.

      En annan sak som verkligen hjälpte mig att må bättre var att ha riktiga rutiner. Vakna, somna, jobba, äta, motionera, varva ner på samma tid varje dag.

    Kvällens diss. Har en tinderdejt hemma hos mig. Dricker vin och pratar på.. uppfattade det som att han satte sig närmre mig. Helt plötsligt så har hans kompis fått en vattenläcka och behöver av ngn anledning dejtens hjälp…
    Alltså finns det inte smidigare sätt att avsluta en dejt? Han visade meddelandet men var förmodligen en backup han ordnat? fattar bara inte, klockan är knappt 21 och ännu ingen stel stämning…
    Tack för mig. ??

      Ni klickade väl inte helt enkelt.

        Men ja tydligen inte, men blev lite förvånad att sådana här dissar existerar när man aldrig råkat ut för det innan… ?

          Kan du inte ringa honom imorgon och ställa tusen frågor om vattenläckan, skadorna samt erbjuda dig att hjälpa vännen i fråga att sköta kontakten med försäkringsbolaget?

            Efter en(!) dejt? Haha även om han är seriös så lär det ju inte bli en andra dejt efter det ?

            Varför skulle hon det? Han får väl gå därifrån hur mycket han vill. Och är han inte intresserad så behöver han varken svara på frågor eller komma tillbaka.

      Eller så kanske han jobbar med det/är kunnig och faktiskt behövde hjälp? Behöver ju inte tolka allt negativt ?

        Nääe ? men behövde mest bara lätta mitt hjärta lite. Kände så snörpligt för anser jag varit på sämre dejter men som ändå varade mer än en timme ?

      Vänta och se om han hör av sig till dig igen innan du dömer det som hände ikväll

      En kille som ordnar med backup på det sättet är iaf inte mycket att ha även om det skulle ha klickat så på ett sätt bra att det visar sig nu! Det är ju betydligt enklare att låta det dö ut lite så att ni båda känner att ”nja” och sen tacka för sig. Som tjej är det ju lite annorlunda, upplever man att stämningen börjar bli obehaglig kan det vara bra med en enkel väg ut. Men låter knappast som att du försökte ge dig på honom ? så det var ju bara fegt.

      Och ja, visst finns det en chans att det är på riktigt. Men. Hade det varit en akut vattenläcka så hade väl polaren ringt? Och hade han velat stanna hade han väl frågat om kompisen kunde ringa någon annan då han är upptagen? Men ja, framtiden får väl utvisa hur det blir ?

        Håller verkligen med i allt ? upplevde det som att det var har han som flyttade sig närmre mig, han gick förbi mig vid ett tillfälle och la händerna snabbt runt midjan på mig… ? allt under en timme också. Men man ska väll aaldrig sluta förvånas 🙂

        Kände som sagt mest för att lätta lite…

          Men konstig kille. Först vara trevlig och verka intresserad för att sen ”oj sorry, nu blev jag TVUNGEN att gå, så synd”. Kanske vill han ha bekräftelse genom att vänta och se om du hör av dig?

            Ne så märkligt. Han är bara i Sverige ngn vecka till så detta skulle bara vara en kul träff och sex ? så nej kommer inte lägga ner ngn energi efter denna kvällen men känns fortfarande snörpligt ☺️

              Swipea vidare då.

                Men läs vad hon skriver och sluta dryga dig.

                  Va? Det var inte drygt menat utan lite så ”plenty more fish in the sea”. Fortsätt swipea och tänk inte mer på honom.

                  Man måste inte läsa allt med negativa glasögon på.

                    Nej men uppenbarligen fattade du inte att hon bara ville skriva av sig, hon skriver ju att han bara var ett tänkt ligg ändå.

      Vill du verkligen vara med en tönt som inte klarar av sociala situationer utan att ha ordnat ett fejk-sms med genomskinlig lögn?

    Jag är i 30 års ålder och har som många haft en dålig relation till kroppen. Testat olika bantning metoder och har lyckats gå ner i vikt ett par gånger.
    Blir alltid lyckligare när jag är närmare ideal vikten så visst spelar det roll hur man känner sig i kroppen.
    Nu till saken är att jag innan sommaren lyckades gå ner till ek vikt jag inte haft på 8 år. Och jag hade några kg kvar till mål MEN av lite olika anledningar gick jag upp 6 kg under sommaren och höst och detta känns som ett sånt nederlag. Jag vet att det är skit löjligt men jag saknar att ha kontroll över maten, att vara lite lite ätstörd och känna mig bekväm i kläderna.
    Hur vänder man på uppgången och hittar tillbaka till formen?
    Fler som känner igen sig i att man kan trivas med att vara lite ätstörd då annat i livet brukar funka bättre då med? I och med att man håller diciplin?

      Att trivas med att vara lite ätstörd, driver du eller?

      Det är ätstörningen som ” vill” att du ska känna att du har kontroll och ha diciplin. Det är därför ätstörningar är så svåra att bli av med, för man på ett sätt känner att man trivs med dem, är trygg och känner sig bra. Men det är bara falsk kontroll, det är ätstörningen som kontrollerar dig.

        Men med den logiken kan man aldrig gå ner i vikt för man får aldrig hålla koll på vad man äter för då är man ”ätstörd”….

          Fast hon säger ju själv att hon är ätstörd, inte mina ord.

      Japp

    Behöver filmtips!!!

    Inte någon skräck eller kriminalare, men gärna någon feelgood eller komedi kanske?

    Tack på förhand osv ?

      Portrait of a lady on fire (Frankrike)
      Canola (Korea)

      Little miss sunshine. Min go to feel good film.

      – The other woman
      – Bridesmaids
      – Grown ups

      Ser att du vill ha filmtips men slänger ändå in ett serietips i kategori mysig feelgood i vinter/julmiljö. Norsk, snygga miljöer med Briget Jones känsla.
      -Home for christmas – Netflix.

      Tittar gärna på Burlesque när jag behöver en feelgoodfilm. Den finns på Netflix och där finns även Mamma Mia, grown ups, bad Boys, shes the man och Grease!

      The heat! Skrattar varje gång ??☺️?

      Love hard på Netflix.

      Strictly Ballroom, Once (Markéta Irglová, så fin filmmusik), Det stora blå (apropå… mmm filmmusiken). Svart katt, vit katt. 10 orsaker att hata dig. Mitt liv som hund. Cykeltjuven. Brända av solen. Evita. Andarnas hus. Några av mina favoritfilmer 🙂

    Föräldrar ?
    Hur mycket lägger ni på julklappar till era barn? Är mitt i julklappsinköpen och det drar fan iväg ??…. Varenda år säger jag att ”detta år ska jag hålla igen litegrann” ??

      Köper det mesta på second hand. Kanske… 3-400 kronor per barn. De är 6 och 8 år. De fyller år i december och januari så lite beroende på vad de får i present också. Får de något större till jul eller födelsedag blir det lite billigare till det andra.

        Tack för svar. Har också ett barn som är 8år (snart 9) och det är liksom önskning om FIFA-spel och bara där drar ca 400 kr iväg… Fan va prylar och kläder är dyrt ??

          Nu måste ju inte barn få allt de önskar sig?

      Ca 2000kr till varje. Dock inget krimskrams utan lite dyrare, få grejer. Detta året blir det padelrack, ps5 spel och kickbick.

      Absolut max 500 per barn. Har två barn, 6 och 3 år gamla.

      Jag köper allt second hand så det blir inte alls dyrt. Tips! Mycket bättre att göra så

    Vet någon varför margå och hennes kille gjort slut ???

      Margaux*

      Vem har sagt att de gjort slut?

    Vad kul när mensvärken drar igång klockan tio på kvällen. Ingen sömn för mig. Hoppas ni andra mår bra och har en fin kväll.

      Hoppas den går över så du får sova! Min senaste mens inkl mensvärk började halv 4 morgonen till en söndag, perfekt ?

        Jag fick sova fram tills nu i alla fall för nu kom den värsta värken. Dags att vara vaken några timmar då!

    Okej hörni! Letar efter en svensk film jag såg när jag var liten (90-talist) som jag har glimtar av i minnet men inte. Lyckas. Googla. Mig. Fram. Det handlar om en nallebjörn som tappad av ett barn och sen åker på någon slags rutt genom posten och till olika städer (?). Vill minnas att det är snö och jul osv. Känner att jag måste veta vilken det är och se den, tänkt på den i många år men kan inte för mitt liv hitta vilken det är. Någon som vet trots min extremt dåliga beskrivning?

      Känner igen detta! Kan det vara ”En liten julsaga”? https://sv.m.wikipedia.org/wiki/En_liten_julsaga

      En liten julsaga tänker du nog på. Nallen hette Nonno. Jag såg den med mina barn i slutet på 90-taley (jag är inte purung), tyckte den var jättefin. Tomas Hedengran spelade pappan

    Har Annica Englund slutat med Nu Skin?

    Någon som nyligen fått charterresa med Ving inställd?

    Varrrfööööörrr tror (speciellt) manliga läkare att magsmärtor = gynekologiskt problem??
    Kom in till akuten idag för har haft ont i 3 dagar nu, i magen. Rätt säker på att det är blindtarmen. Läkaren skickar iväg mig på en gynekologisk undersökning för att ”han tror inte det är blindtarmen”. Väntar först 40 minuter för att få ta blodprover och sen ytterligare 1,5 timme för att få komma till gynekologen, som inte hittade något fel på mig. Skickas tillbaka till akuten och får vänta 1,5 timme till innan jag skickas iväg på skiktröntgen istället. En halvtimme efter det är klart kommer läkaren och säger hoppsan, blindtarmen är inflammerad så vi ska operera dig imorgon.
    Jag blir knäpp.

      Exakt så gick det till när min blindtarm opererades 2017. Fast de sa att de ville utesluta det gynekologiska först, så det blev gynakut först. Sedan inläggning på kirurgavd.
      Lycka till?

      Hej! Många gynekologiska åkommor kan vara väldigt akuta och viktiga att utesluta, därför ber man ofta om en gynekologisk bedömning tidigt vid lågt sittande buksmärtor hos fertila kvinnor om det inte är en helt klockren kirurgisk diagnos. Blindtarmen kan vara lurig och är sällan urakut vilket tex en ovarietorsion eller utomkvedshavandeskap kan vara!

      Sluta anta att manliga läkare/forskare struntar i kvinnor och deras sjukdomar. Det finns ställningstaganden och differentialdiagnoser som du inte har någon aning om. Som läkare är man tränad att se helheten, att tänka logiskt osv. Man gnuggar inte händerna och utbrister i onda Bondskurk-skratt när en kvinna kommer in och har ont.
      Tänker även på larviga påståenden som: ”om män födde barn skulle det ske smärtfritt”.

        Ponera att dom skulle gjort skiktröntgen först så skulle dom fått reda på orsaken till mina smärtor direkt.
        Den här läkaren sa också till mig att ”efter 3 dagar brukar blindtarmen spricka redan och då skulle du vara mycket sjukare än vad du är nu”.. jag har alltså haft ont sedan torsdag kväll men det kunde omöjligt vara blindtarmen enligt honom för.. den borde ha spruckit?
        Till och med jag kunde luska ut att det var blindtarmen innan jag ens satte foten på ett sjukhus.

          Ja, du hade säkerligen fått diagnosen snabbare om du varit man. Men det är ju inte på grund av diskriminering utan för att det gynekologiska behöver uteslutas först. I ditt fall var det inte gynekologiskt men i andra fall har det kunnat vara det och därför har man rutiner för hur man handlägger olika typer av buksmärta. Varför skulle man slösa tid/pengar på gynekologer om det inte vore viktigt för en säker vård för kvinnorna? Du fick ett bra svar av Hanna här ovan. Visst hade du kunnat diagnostiserats snabbare om läkaren tagit ditt ord på att det var blindtarmen. Men nästa gång en annan kvinna kommer in med samma symptom kan det sluta värre. För dig blev skillnaden ”bara” extra väntan.

          Man får inte göra skiktröntgen hur som helst, det är röntgenstrålning inblandat.

        Fast det finns ju forskning som visar att kvinnor blir mindre tagna på allvar i vården.

          Trams

    Jag har legat med en person innan min kille och samma för honom, vi är alltså varandras nr2. Jag skulle nog inte bry mig så mycket om antalet. Om det var något i stil med 20 tjejer i ens ungdom, kanske under studenttiden eller så hade jag inte brytt mig. Men om jag träffar någon som ligger med nya tjejer regelbundet hade jag kanske varit lite dömande… Jag hade själv inte kunnat ha sex med så många män och känna mig ok med det.

    Gabjossan har förlovat sig och ska gifta sig nästa månad

      Fort skare gå! Skynda skynda!?‍♂️

      Wow…

      ???

      Har hon tävling med exet eller? Snabbast vinner? Fy tusan vad jag tycker att hon har tappat sig själv sen hon träffade den här killen. Yikes.

      Hon verkar inte ha så bra konsekvenstänk. För senast typ ett år sen skrev hon ju att hon inte ska gifta sig så lättvindigt igen pga hur struligt det var att skilja sig. Men hon är ju kärast i världen i sin nya kille och ska vara med honom för alltid!!! ???????? Nåja vi får väl se… Får creepy vibes när allt ska gå så fort.

        ”Är det lätt så är det rätt” ?

    Hmm total oviktig fråga egentligen, men… vad hade ni helst köpt för rakhyvel: estrid eller Venus? Har haft Venus länge men måste köpa ny. Köra på ett säkert kort eller testa den hajpade nya hyveln?

      Venus

      Venus.

      INTE Estrid! Den är inte bra. Man blir slajmig och len av gegget på hyveln men den är klumpig och rakar inte nära så man får stubb snabbt, alltså väldigt snabbt! Lätt att skära dig också pga dess tyngd i kombination med dåligt grepp.
      Venus är som en rakhyvel ska vara.

        Gillar just tyngden, stabil och ändå lätt att hantera. Aldrig skurit mig.

      Jag gillar Estrid mer. Var väl inte så galet bra som folk skrivit men bra, bättre än vanliga som venus enligt mig. Och mkt hållbarare och snyggare.

    Vad är anledningen till att det inte bloggas nåt om IL:s självbiografi? Hade sett fram emot ett mastigt inlägg om alla lögner.

      Kan tänka mig att det är mycket upprepningar. Hur många nya scoop kan det finnas kvar som hon inte redan mjölkat?

      Jag förstår inte varför alla säger att det är lögner .. hon är den enda som har upplevt sin barndom och hon har rätt till att beskriva den på sitt sätt?
      Sen kanske de syftar på alla delar med företaget men jag tycker hittills (kap 34) att hon verkar genuin och rätt självkritisk.

        Det är många lögner i boken, bland annat kring livvakten, pappan, expojkvännen osv.

          Japp, jag filar på ett lite mer omfattande inlägg om bokens innehåll.

    TEMPUR

    Okej mina vänner, jag tar gärna emot ris och ros ang. sängar från Tempur från er som har erfarenhet.

      Väldigt skön, ”kramar” om kroppen. Nackdelen att den ibland känns som att den suger tag i en och det är svårt att resa sig.

      Köpte nån tempur-modell som hette typ relaxation i januari i år. DET ÄR MITT BÄSTA KÖP NÅGONSIN!! Blev 36k med sänggavel och allting. Mina bäst spenderade pengar everrrrr. Okej vi har den på avbetalning så har iofs inte betalat hela än men ändå. 36 månader räntefri avbetalning så det är gött att inte behöva tömma halva sparkontot för det.

      Älskar, älskar, älskar min Tempur-säng!!! Har aldrig sovit så skönt i en säng och den är dessutom väldigt bekväm att sitta i (har ställbar). Mitt bästa köp någonsin faktiskt.

      Ett par minus: Blir ibland för varm, men sover då med fönstret öppet, och kan vara lite knepigt att ha sex i den för att man sjunker ner så mycket.

    Nån som har erfarenhet att vara en sugar baby online med en snubbe som bara vill snacka?

    Vadå exman? Ska dom skiljas?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.