Årets Mamas är korade

Vissa har fått ta emot pris, medan andra enbart minglar på röda mattan.
Till skillnad från förra året då vinnarna i stället bjöds in till ett gemensamt digitalt vinnarmingel, så ägde den här mama-galan rum IRL så att säga, och här kommer lite blandade bilder från galan.

En glittrande Josefin Dahlberg skiner som solen på Mamagalans röda matta. Hon och sambon Josef Fares väntar nämligen sitt andra barn, vilket gör dottern Mio till storasyster.
Stort grattis till hela familjen.

Carina Bergfeldt fick utmärkelsen ”Årets utmanarmama”.
Så här sa hon i sin segerintervjun med Mama:

Jag vill vara en bra person och förebild för Hamilton och han är den viktigaste personen i mitt liv, men att vara en bra mamma är också att fortsätta vara jag. // Carina Bergfeldt

Vivi Wallin aka ”Mammasanningar” blev årets humormama och sa så här i sin intervju med Mama:

Två år innan ”Mammasanningar” startade jag kontot @fixasjalv som handlar om pyssel och lifehacks. Vid den tiden var speciellt mammakonton på Instagram enormt polerade, med syskonmatchade kläder och en ständig optimism. Jag började undra om det verkligen såg ut så hemma hos andra människor, så vid några tillfället postade jag inlägg där jag skojade om mammalivet och fick en sån enorm respons. Då insåg jag att det faktiskt fanns behov av ett sånt konto och sen gick det väldigt fort. Men för mig har det aldrig handlat om att vara rolig, istället har det känts viktigt att normalisera verkligheten, just genom igenkänning och humor, säger Vivi.

Ellen Bergström och Isabella Jedler på röda mattan.

Knivlisa håller traditionen vid liv.
Här följer lite blandat smått och gott från Mamas story.

Mimmi Kapell verkar vara gala-redo, och så även dessa två donnor.

Årets framtidsman blev Siduri Poli, och Årets mamaikon tilldelades ingen mindre än Birgitta Dahl.

Penny Parnevik blev Årets peppmama och Bianca Kronlöf tog hem titeln ”Årets viktigaste röst”.

Och så slutligen så är Årets inspiratörmamma korad, och det blev ingen mindre än Negar Mottaghi.

121 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vivi Wallin aka ”Mammasanningar” blev årets humormama och sa så här i sin intervju med Mama: ”Tänk att jag kommit undan så länge med att sno alla skämt från andra på Tik Tok tihi!”

      Finns ingen mer störande än henne. Hatar när hennes videor kommer upp ?

        Det är skämskudden fram när klippen far förbi.

        Jag blockade till och med henne för stör mig så mycket på henne. Och alla kommentarer ”du är så rolig”, ”hur kommer du på allt?” Hon har kommit på noll saker själv. Och nu ska hon stå och ta emot pris för skiten också.

        ”Årets peppmamma” måste ju vara den töntiga titeln jag någonsin har hört. Tycker hela ”galan” känns obehaglig på något sätt.

      Fast snor inte alla av alla på Tiktok och instagram? Det går ju att hitta femtioelva varianter av samma skämt och låt.

        Jag trodde att det var hela grejen med tiktok.

          Fast hon lägger ju upp sina varianter på instagram. Ser man inte på Tik Tok vems ljud eller idé man tagit liksom?

            Vet ej. Jag har inte tiktok.

      Hon är så jobbig.

      Hon lanserade väl någon barnmatstallrik också, vars idé/design var snodd?

      Grattis ALLA mammor och framförallt grattis till Birgitta Dahl!
      Såg dokumentären om henne på SVT och WOW tänk att vara den enda kvinnan bland alla gubbsen på den gamla tiden!
      Beundransvärt.
      Ni som inte vet vem det är kolla in dokumtären!

        Bra doku men kolla aldrig en bra story.
        Våldtäkt inom äktenskapet förbjöds 1962, förbudet mot barn­aga infördes 1957.
        Birgitta Dahl kom in i riksdagen 1969.

          Är det sant? :/

            ——
            Den 15 mars 1979 förbjöds barnaga uttryckligen genom införande av en ny lag i föräldrabalken vilken gäller sedan den 1 juli samma år och förtydligar att brottsbalkens straffbestämmelser för misshandel även omfattar barnaga, och stadgar följande:

            Barn har rätt till omvårdnad, trygghet och en god fostran. Barn skall behandlas med aktning för sin person och egenart och får inte utsättas för kroppslig bestraffning eller annan kränkande behandling.
            Detta förändrade dock inte lagen i praktiken, eftersom barnaga i själva verket redan var förbjudet sedan 1957, då barnaga i form av ringa misshandel straffbelades. Skillnaden blev alltså rent pedagogisk.
            ———-
            Birgitta Dahl ska absolut ha cred för att hon ganska ensam drev opinion och informerade om de lagar som redan fanns. Ingen liten sak i sig och värt att uppmärksamma.

    Kul med gala.

    BIANCA! ❤

      The REAL Bianca!

    Detta är inte på något vis body shaming men jag SLÅS av hur smala och smäckra alla dessa mammor är… vilken skillnad att titta in i i Stockholms mediabubbla och jämföra med mammor på förskolan i min ort. De är jättefina men man undrar ju djupt hur mycket tid de lägger på träning osv? De är smalare än en annan nånsin var innan barn. Allihopa!

      Jag är smalare än någonsin efter mina barn. Bor i en mellanstor stad. Har få vänner som är större efter barnafödande. De flesta går tillbaka till ursprungsvikt 🙂 snare i så fall en ökning vid 40+ orelaterat till barnafödande.

      Jag orkar verkligen inte ännu en diskussion om vikt och form och att bli smal. Alltså jag är så jävla trött på det. Men självklart hittar jag ut själv. Ses i nästa inlägg.

      Att du väljer att fokusera på personernas vikt och kroppskonstitution än deras viktiga uppgift som förälder och livsguide till ett litet barn –

      DET säger mycket om dig och DIN SYN på ditt värde relaterat till din kropp.

      Du är lika mycket värd som vem som helst, det är inte din kropps utseende som sätter värdet.

      Kram pu di.

        Fast så funkar det inte i verkligheten. Dessa kroppar är de som syns och hyllas, medan vi andra i värsta fall får lyssna på glåpord och fniss när vi visar oss ute.

      Tycker din kommentar är otroligt tråkig. Finns ingen anledning att jämföra någon på dessa bilder med någon annans kropp. Och man behöver verkligen inte vara en person som lägger ner massa tid på sin kropp/träning bara för att man är smal. Och om man nu tränar så är det väl jättebra att man gör det och ingenting som är konstigt alls.

      Du visar bara vem det är som kroppshetsar, tack att du bekräftar min världsbild.

        Skärp dig.

      Jag tycker överlag inte man måste diskutera kroppsideal konstant, men med det sagt så förstår jag lite att du reagerar. Men mediavärlden är ju mediavärlden. Alla dessa kvinnor vi ser på bild konstant är ondvikligen mer medvetna om hur de ser ut på bild/video än vad en vanlig Svensson är. Det är ingen hemlighet att kvinnor blir mobbade för sin vikt, även om många löpsedlar lugnat sig så går snacket ändå om kändisar som går upp eller ner i vikt. Jag tror själv jag hade känt större press att vara smal om jag ofta figurerade i TV eller tidningar. Camilla Läckberg har väl flera ggr pratat om just detta.

      Jag förstår precis hur du menar. Jag reagerade också på det, och jag brukar även tänka på hur influencers umgänge ser ut. Det är så skönt att följa ex LD och de vänner hon väljer att visa. Alla ser olika ut, precis som det gör för de flesta av oss IRL.

      Ja, därför är det bra att lyfta blicken ibland och se hur människor ser ut irl. Eller styra sitt eget flöde så att man ser de människor man vill se där.

    Det här måste vara den larvigaste av alla galor och prisutdelningar!

    Jag tror att det finns mer prisvärda mammor ute i vårt avlånga land.
    Jag tror inte att föräldraskap är mätbart på något sätt.

    Larvigt!

      Du får väl uppmärksamma de mammor du tycker bör uppmärksammas då.

      Du tror det finns ”MER PRISVÄRDA MAMMOR”

      men du ”TROR INTE FÖRÄLDRARSKPA ÄR MÄTBART PÅ NÅGOT SÄTT”-

      Okej…..

      Då får du väl skapa ett icke-pris till alla mer prisvärda mammor som du absolut inte kan plocka fram då det inte går att mäta.

      Eller så kan vi njuta av att kvinnor lyfts fram som bra mammor och bra förebilder!
      Och det kan vi alla göra när vi vill varje dag!!!

        ….sorry för VERSALER och felstavningar… ser ut som jag skriker – det gör jag inte, jag är lugn 🙂

        Jag, personligen, tycker inte att kändismammor, generellt, är förebilder.

        Kalla mig gammaldags, men mamman (och pappan), som sätter barnen (i synnerhet under deras första levnadsår) före att förverkliga sig själv är mina ideal.

        Jag tror definitivt inte att ”kändismammor” är bättre än den ”vanliga” mamman. Men det är inte mätbart. Bara barnen är nöjda och mår bra så är föräldraskapet lyckat, oavsett om du har följare på sociala medier eller inte. Men VEM kan avgöra det? Utmärkelserna på galan har väl egentligen inget med moderskapet att göra? De bara ”råkar” vara mammor samtidigt som de är roliga, influerar, nytänker och allt vad det kan vara…

        Det var ungefär det jag menade när jag skrev lite väl hastigt och motsägelsefullt ovan.

          Haha ja så sant! De är influencers och råkar vara mammor ?

      Fint namn ??❤️

      Jag tror inte de får pris för hur de är som mammor alls utan att de är just mammor och sedan gjort något annat inspirerande under året. Så kallar de pristaggrejen för årets mama bara för att tidningen heter det. Lite som svenska powerkvinnor, hade bara benämningen varit annorlunda hade inte folk stört sig så mycket.

    Har så svårt att förstå syftet med den här galan. Hur vet någon något om dessa personers mammaroller? Barnen har ju inte heller valt offentligheten.. Kalla det influencergala bara. Motiveringarna låter som skrivna för en skoltidning på högstadiet.

    Kontot Mammasanningar är så cringe

    Jättefina personer säkert men vore fint att hylla ”det vanliga riktiga livet” eller vad man ska säga. Mama har i alla år glorifierat ”Business mamman” som har bebisen i ena handen och mobilen/datorn i andra. Lite som Blondinbella. Det är såklart inget fel i att jobba eller göra massa saker när man har en nyfödd om man vill, men jag upplever det som en norm som pressar nya mammor att prestera- när de precis tryckt ut ett barn och borde få gå upp i det 100%. När man är mammaledig ska man inte vara hemma och fokusera på amning, vara med sitt barn osv utan man ska starta nya företag, skriva en bok, jobba på sitt cv, börja plugga, åka jorden runt, renovera hus osv osv. Såklart ingen som säger att man MÅSTE men det är det som hela tiden lyfts och hyllas. Vi behöver inte fler krav på mammor, vi behöver färre.
    Alla har dessutom inte barnvakter, assistenter och massa pengar för att leva det livet.

      Jag håller inte riktigt med. Är väl bara prnevik som passar in där av dessa. Någon kämpar för barn med funktionsvariation (något som i allra högsta grad är folks vardag), någon uppmärksammar mansnormen, någon har ändrat lagar i riksdagen. Mammasanningar ska väl visa hur vardagen ser ut också även om det inte är min humor direkt. Är väl jättebra saker att uppmärksamma?

        Sa som sagt inte att någon var dålig eller oinspirerande på något sätt. Vore bara uppfriskande med någon, en endaste person som var BARA mamma. Att det OCKSÅ, inte istället för, kunde lyftas och hyllas att vara hemma med sina barn. Ha mjukiskläder och få livet att gå ihop. Att det räcker. Att varenda kvinna som fött ett barn och sedan tar hand om det är en ”Power Mama”. Att det inte är skillnad. Att det är okej att fokusera på sina barn, inte gå på fester för man varken hinner, orkar, vill eller har någon som kan passa barnen.

        Tror lite av båda världarna behövs. Pepp och inspiration att göra lite mer men lika mkt acceptans och respekt för att ”bara överleva” . Vet att många mammor å föräldrar kämpar. Är ju inte för inte som många gör slut mitt i småbarnsåren- för det är tufft. Att dessutom, som kvinna då, känna ännu mer stress och press är inte bra.

        Jag vet många som blivit sjukskrivna av sin föräldraledighet eller egentligen av att bli föräldrar just för att de känner en enorm press som dom inte kan hantera. Vet och märker också att många mår dåligt över sin kropp, sitt utseende i stort, sin prestation, sitt hem osv under småbarnsåren för att det inte ser ut som på insta och youtube å i tidningar. Såklart ens egna ansvar att ta tag i det, att inte jämföra men det är ju inte så lätt när man blir bombad med prestation och tillrättalagda liv

          Jo fast det är ju det som är grejen, att Bianca får pris för hennes jobb med boken är ju inte ett förminskande av mig som är hemma i nerspydd T-shirt och ammar hela dagarna. Man måste ju kunna hylla hennes och andras insatser utan att se det som att det sätter press på mig. Jag behöver inte skriva en bok för att hon gör det. Och jag tycker inte att vi behöver hylla folk för att de gör helt vanliga saker. Tar hand om sina barn, går till jobbet, tvättar och lagar mat. Det kan vi väl visa uppskattning åt de som gör i vår närhet. Alternativt starta en egen gala som hyllar alla miljoner människor som satte mat på bordet ännu en dag.

          Tar man bort det faktum att det är tidningen mamas pris och skulle kalla det för något annat än årets mama så skulle nog inte den här kritiken uppstå. Då skulle det vara samma insatser som prisades men ingen skulle sitta och jämföra det med valfri mamma i Bromma liksom.

      Nu är jag INTE insatt i de nominerades privatliv – men har verkligen alla jobbat sig igenom småbarnsåren med betald hjälp, eller som du skriver som ”Business mamman”.

      Har ingen aning, är det som du skriver så håller jag med dig. Men är det bara något du antar eller vet?

        Fast vad är det för 50 talstjafs? Köp eller köp inte hjälp- på vilket sätt gör att inte köpa hjälp dig till en bättre mamma? Det här är bara gammalt konservativt chauvinisttänk ägnat att få dig stå vid spisen.

      Fast med den attityden kan vi inte ha några pris alls. Jerringpriset? Ställer krav på unga som idrottar. Nobelpriset? Ställer orimliga krav på utbildning. Osv.

        Ja vad säger det till nyblivna pappor när Zlatan vinner guldbollen? Att man har krav på sig att bli fotbollsproffs samtidigt som man är pappa. Helt orimliga krav. Kan man inte få vara hemma med sitt barn bara.

          EXAKT. & nästa gång Zlatan gör mål…ska vi hylla honom som årets ”pappa.”? Eller som fotbollsproffs? Den här galan och utmärkelsen till årets mamma med motiveringar som inte har ett dugg med motherhood att göra är jätteskum.

            Fast varken Bianca, neg eller Birgitta har fått priset ”årets mamma”.

              De var åtminstone alla tvingade att ha barn för att få priset överhuvudtaget.

                Så årets manliga idrottare får priset för ”årets man”? Eller får han det för prestationerna som idrottare?
                Eller bästa kvinnliga huvudroll på Oscarsgalan, får hon priset för årets kvinna eller för sin prestation som skådespelerska?
                Bägge förutsätter att de är män elle kvinnor för att ens bli nominerad.

      Hur tänker du att de ska hylla det vanliga riktiga livet? Ge pris till någon mamma som lagade köttbullar till middag? Ett annat pris till en som bokade tvättstugan?

      Alltså att dessa personer får pris betyder ju inte på något sätt att alla andra är värdelösa.

        Hade älskat de kategorierna! Årets köttbulle-mamma ???

        Jo på ett vis särskiljer ju dom det Detta är ju kända rika kändiskvinnor. Så visst är det ett stort glapp till en ensamstående mamma som kämpar med barn och arbete. Två olika värdar där den kända vinner pris. Jag gillar det inte.

      Vem av dessa kvinnor har haft barnvakter och assistenter?

      Nja, men de flesta har väl ”barnvakt” i form av en föräldraledig partner eller förskola. Så brukar de flesta lösa det när de ska arbeta. Hur de här kvinnorna har löst det vet jag inte, men jag följer Bianca på Instagram och hon verkar inte ha anställd barnvakt och assistenter i alla fall. De andra kan jag inte uttala mig om.

    Men vad är det här? Har de totalt glömt supermammorna My och Anna. Med sina små egon har de aldrig fokus på sig själva.

      Hur kan inte Anna vara årets mama? Inte har hon bara gett kallt citronvatten till sitt barn, tagit med en klubba till läkarbesöket, bäddat ner henne i mami och papis säng, skrivit söta sms om hur älskade barnen är… nej, hon har även kammat mys barn, busat med honom och gett honom glass och chokladboll efter fotbollen. Vilken insats!

        Var du ironisk nu?

          Jag svarar ja i anonyms ställe. Anna kan även steka pyttipanna

        Jag hade personligen tyckt att det var underbart med en mamma som Anna ..

          Ja tänk att ha en mamma med så jämnt och fint humör.

            Jag har en mamma som Anna, henne har jag sagt upp kontakten med för 5 år sedan. Narcissist, självupptagen, egenkär, martyr, orättvis m.m?

              Bra gjort ? Man kan inte låta sig dras ner i träsket bara för att personen råkar vara ens förälder.

                Verkligen, det var bara synd att det skulle ta så lång tid för mig att förstå. Jag vågade väl inte säga ifrån mot en vuxen människa, hon tyckte att hon förtjänade att vara min mamma även om hon visste hur hon behandlade mig…det var hennes rättighet sa hon.
                Hon blev rasande när jag bad henne att sluta att ringa.

                  Varit med om liknande med min pappa.

          Va? Underbart?

          Förstår helt ärligt inte om du skämtar eller om du av någon obegriplig anledning är seriös.

        Den ökända kostrådgivaren tjafsar vidare på insta. Hennes juice ska minnsan inget troll uttala sig om. Lever man så stressigt som My så är det motiverat att göra juice för en vecka. När vitaminer förs på tal dricks juicen upp på några dagar. Bilden är från när hon bodde i Vasastan och den där förra bff-Ako lärde henne sina kokkonster.

          Det är jag som är Trollet, jag har tydligen inte kompetens att veta att juice tappar vitaminer om det står i kylen en vecka…men det har tydligen hon. Det vet väl alla utom ”kostrådgivaren”
          Snart tar hon bort kommentarerna igen som i förra inlägget med pastan där jag också var ett troll för att jag sa att hon hade samma bild.

          Den där Anders har raderat allt hon skrivit till honom på Instagram, undrar vad hon tycker om det? Hon får tillbaka med samma mynt??

            Det är bra jobbat. Knappast några orimliga frågor som hon ställs inför. Men svaren avslöjar hennes inkompetens varje gång.

            Alltså tolka mig inte fel nu, jag tar verkligen inte my i försvar. Skulle aldrig anlita henne som pt.

            Men hur orkar man hålla på och tjafsa med influencers om allting? Kan man inte se ett konto, tycka att den är okunnig/dum/har fel/whatever och sen avfölja och gå vidare? Jag förstår inte följare som måste bråka om exakt allting. Speciellt de (inte du) som letar fel med förstoringsglas.

            I många fall verkar en del (inte du) mest vilja provocera fram något att skvallra om här inne.

            Förlåt om du fick ta min rant nu?

              En annan anonym

              Tror att det är främst de grova lögnerna som gör folk förbannade på My. Att försöka tjäna pengar under falska förespeglingar. Hon förtjänar den respons hon får enligt mig.

                Ja det kanske bara är jag som är ovanligt less på allt idag. Förstår bara inte hur man orkar tjafsa. Inte som att de ändrar på sig ändå. Lättare att bara avfölja, färre följare – mindre pengar.

                  Jag, trollet följer inte My och har aldrig gjort men tycker inte hon ska sprida felaktiga uppgifter till godtrogna människor. Hon som utger sig för att vara kostrådgivare ska inte tjäna pengar på lögner, lite ansvar kan man kräva av reklampelare. Dom tjänar ändå pengar på detta och ska kunna granskas utan att vi ska bli kallade för troll, det ska andra företagare tåla.
                  Skulle hon kalla skattemyndigheten också för troll?

                    Jag håller helt och hållet med dig. Vill man gälla för att vara kostrådgivare och raggar kunder får man tåla att få frågor och synpunkter också. Hon är ju inte billig direkt som tar 1500-2000kr i månaden för sina träningsprogram och menyer… Hon borde även visa upp sina godkända utbildningar ev branschcertifikat också.

    Eller hur! Hon kämpar på i det tysta samt värnar om familjens integritet.

      Skulle hamnat under annan kommentar om Book.

    ?

      Verkligen snark. Är så trött på influencers. Och på mammor. Och jätte jätte jättetrött på mammainfluencers.

        Jag trodde att influensers var de som lever på samarbeten och reklam. Så en ren influencergala känns det ju inte som mer än att de har konton på Instagram.

    Så jäkla bakåtsträvande att jag storknar.

    [Borttagen kommentar]

      Vad ska vi säga om det?

      Har de gjort slut? Okej.

      När du lärt dig vad hon heter?

    Haha så bittert. Inte ens när folk prisas för sina insatser kan folk låta bli att vara negativa. ”Men viiii då?? Vi som bara är vanliga familjer?? Ska inte VI få pris??”

      Ställ dig frågan istället, VARFÖR skulle kändismammor vara bättre mammor än vanliga?
      Världens fånigaste gala och tidningen mama skiter egentligen i vem som är bäst mamma. Deras enda intresse är att sälja tidningar.

        De fick ju inte pris för att de är bättre mammor till sina barn, det är inte deras roll som mamma som prisas. Men tror man det så förstår jag att man är upprörd. Kanske är det svårt att hålla isär med tanke på namnet på galan, men snälla försök i alla fall.

          Varför lägga tid på det? ? Är bara dumt. Och som sagt mama vill bara sälja tidningar, inget annat.

            Ja klart de vill. Det är ju deras pris och gala. Men de har fortfarande inte delat ut priserna för deras prestation som mamma åt sina barn. Så blir ju lite löjligt att sitta och jämföra med mammor över hela Sverige som också är bra mammor.

              Det är nog därför man menar att det är ett konstigt pris

    Vilka är årets pappor?! ?

      En man behöver knappt nå upp till en normalnivå för att hyllas. Typ alla pappor som är ”världens bästa man och pappa” men är så mediokra att de skulle socanmälas om de vore mammor.

        Var väl Sandras kille som var ”fantastisk” här nyligen. Vad han gjorde? Fixade maten hemma när hon nyss genomgått en förlossning. Fantastiskt? Nja, ganska rimligt bara.

          Men det är väl exakt samma med alla priser ovan. Tex, all respekt till Bianca kroonlöf för sitt jobb och som påverkare. Men varför får hon då pris som årets ”mamma.”? Den här galan är ju märklig.

            Motiveringen står ju där. Och hon fick inte priset för årets mamma. Utan för årets viktigaste röst.

              Fast nja, det är ju där jag inte håller med. Alltså att hennes ”gärning” plötsligt omformuleras till nån sorts ”mama” för att hon råkar ha barn. I just detta sammanhang är det ju totalt oväsentligt.

                Priset kallas ”årets viktigaste röst” och delas ut av tidningen mama.Sen om du vill se det som att hon får det för att hon är inte en bra mamma till sitt barn. Fine. Kanske inte så konstigt att en tidning som heter mama och handlar om mammor delar ut priset till kvinnor som är mammor och som åstadkommit viktiga saker. Trots det måste man kunna hålla i åtanke att de inte prisas för _sin roll som mamma_.

                  Minus ett ”inte” så klart.

    Otroligt konstig och löjlig gala!

    Som många påpekar- det finns nåt lite skämmigt med den här galan. Däremot helt klart värt hylla Birgitta Dahl men lite bisarrt då ge den hyllningen till just hennes mammaroll med tanke på hur mycket hon åstadkommit politiskt.

      Det är ju just det hon åstadkommit politiskt som hon får priset för.

        Men nej. Samma exempel som Bianca kroonlöf ovan (fast vg Birgitta nästan ännu värre- hon måste ha ägnat flera decennier åt att göra vad hon tror är samhället bättre).

        Tramskommetsialiserade mama har som kriterium årets ”mama” måste ha just barn. Ser ni inte hur otroligt förminskande få ett pris som årets ”morsa” för nåt man har åstadkommit? Och en kategori som ”årets viktigaste röst” t ex- ska Bianca känna det hängde på det faktum hon har barn. Eller är barnlösa då uteslutna tävlan?

        Kommersiella galor är kul med fina kläder osv. Men detta är fan för dumt för att passera.

          Men de får inte pris för årets morsa. Alltså jag fattar om ni tycker det är dumt om det är det ni tror att de får pris för.

            Fast det blir ju så automatiskt (inte bara för att tidningen riktar sig till mammor och handlar om mammor). Tidningen mama har som kriterium 1 att priset ska delas ut till en kvinna med barn, dvs en mamma. Mao- ge fan i utmärkelser som handlar om prestationer. De flesta kvinnor (eller alla- en del känner jag inte till) ovan är värda ett pris. Men verkligen inte baserat på det faktum de råkar ha barn.

              Ja. Mammor får priset. Men för saker de presterat annat än att föda barn och vara mamma till sitt barn. Tex varit en viktig röst när det kommer till mansnormer, kämpat för funktionsvarierade barns rätt osv.

              Precis som att tex årets manliga idrottare får priset för sina prestationer som idrottare även om kravet är att han är man.

              Fast det är väl inte så konstigt att en såpass nischad tidning delar ut ett pris med ett kriterium som åtminstone – i runda siffror utan källa! – 25% av befolkningen tillhör.
              Greta & Zara kan ju inte vinna ÄN…

    Negar. Blev genuint så glad när jag såg att hon vunnit pris. Tycker väl i övrigt att galan är ganska ointressant. Men tänker att den kampen och den kraften hon kämpar på med, verkligen är viktig att uppmärksamma. Både för samhället i stort men också så att hon känner medvind och orkar kämpa på.

      Verkligen! Negar är en urkraft och det är fantastiskt att hon får extra uppmärksamhet och exponering i ett sådant här sammanhang.

    Så himla glad att Negar vann pris! Hennes konto @saduprecis är så viktigt, hon förtjänar så mycket cred för det jobb hon lägger ner där! Följtips ??

    Klubben för inbördes beundran.

      Ja, får alltid samma känsla vid den här typen av galor med utmärkelser. Vad finns det för kriterier? Vad gör det för skillnad när man vinner? Men om de tycker att det är kul med den här typen av event så kan de såklart få hålla på. Har dock aldrig förstått vad som skulle vara intressant för läsare, finns det folk som själva inte går på galorna och faktiskt bryr sig eller minns vem som vann?

      Ok låter väldigt bitter nu men tror de flesta läsare skulle uppskatta att pengarna lades på tidningen snarare än galor, men antar att de behöver nätverka och hålla bra relation med kändisar som medverkar.

        Tja. Vad är vitsen med grammis, oscars, fotbollsgala, idrottsgala, olika branschgalor,…?

    Årets inspiratörsmamma är Neg Mottaghi som står bakom kontot ”Saduprecis”. Hon upplyser, informerar och sprider kunskap om hur det är att vara förälder till barn med funktionsnedsättningar. Hon gör ett otroligt viktigt arbete. Och nej, hon har ingen assistent som hjälper henne. Allt gör hon själv. Jag beundrar människor som henne eftersom de skapar debatt om frågor och försöker skapa förändring.

    Nej, jag är inte Neg. Jag känner henne inte heller. Däremot följer jag henne.

      Ingen. De är bara ”påverkare” när det gäller kläder, smink, smycken och annat krafs. När det gäller samhällsfrågor där de kan använda sin plattform för att nå ut till många, ja då lyser de med sin frånvaro. Och kritiserar man detta då sprider man bara ”hat”. Flunsor i ett nötskal.

        Skulle varit svar till Karin 13:21…

    Har egentligen bara en viktig fråga efter den här galan. Hur många av de som var där igår använder sina kanaler idag till att gå med och visa upp demonstrationen för bättre förlossningsvård?

    Kniv-Lisa, finns det någon störigare mamma-influenser? Snark… FInns ingen annan influenser som lägger så mkt energi på att verka vara en ”skön” mamma, men som endast är pinsam och så otroligt märklig. Dessutom skryter hon så fruktansvärt ohämmat om sina barn som beter sig som…ja barn i allmänhet. Nä, en riktigt ointressant mamma-flunsa.

      Håller med hon har spårat ur. Hon var sååå kul förrut innan barn.

    Får förtroende för galan när Negar vinner pris, där snackar vi kvinna och mamma som inspirerar, både på ett samhällsmässigt plan men också hemmavid!

    Tyckte först det såg ut som att Carina förlorat några fingrar i thumbnailen men är nog bara bilden som blivit ihoptryckt.

    Blev ganska konfunderad…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.