Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

500 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan inte ni berätta om olika andliga upplevelser ni varot med om? ?

      Min farmor som jag var nära hade sista åren blivit dement och deprimerad och bodde på boende och jag hälsade inte på henne så ofta längre för jag tyckte det var lite jobbigt. När jag hälsade på så gjorde jag det inte själv utan följde alltid med min pappa på hans initiativ.
      Men så en dag så vaknade jag med känslan att idag ska jag åka till farmor, jag skulle bara ge min dotter frukost och sen skulle vi åka.
      Då ringer telefonen och när jag såg att det var pappa som ringde så visste jag redan innan jag svarat att hon dött..
      Nu 7 år senare kan jag ännu tänka på den morgonen, på vad som fick mig att vakna med den känslan. Men nått var det..

        Visste också när telefonen ringde en gång vad som skulle sägas och vem som gått bort. Men har aldrig sett det som en andlig upplevelse utan mer någon sorts intuition som haft en rationell förklaring om vetenskapen kommit längre. Men det kanske var en andlig upplevelse, vem vet.

          För mig var det inte just telefonsamtalet. Hon var 90 år gammal med hjärtfel och att pappa ringde mig på morgonen hade vilken dag som helst kunnat betyda samma sak.

          Men jag vaknade och kände mig fylld av kärlek och minnen av henne. Svårt att förklara. Men allt jag ville var att åka och krama om henne. Jag tror att hon var med mig den natten hon dog. Hennes farväl.
          Min tolkning, och kanske läser jag in mycket i det. Men kommer aldrig glömma den morgonen och den känslan.

            Nej nej- menade såklart inte att förminska din upplevelse, förlåt om det gick att tolka så! Menade mer du fick mig undra varför man ibland ”vet” saker om personer som står en nära.

            Hade en liknande upplevelse. Var 16 år och som norrländska hade jag mitt första sommarjobb på södra Sverige. En morgon vaknade jag tidigt av att mamma stod i dörren och jag blev så uppjagad att jag mer eller mindre hoppade upp ur sängen bara för att inse att det antagligen var en dröm för jag var helt ensam i rummet. En timme senare ringde pappa och talade om att mamma hade dött. Den känslan är svår att förklara eftersom jag vet att hon stod i dörren och såg på mig.

              Oj, så fint och hoppgivande, kan tänka mig att det är någon form av tröst att få en sådan upplevelse, att det hjälper en att gå vidare i tron att den andre finns, har det bra, och att man kommer ses igen. ❤️

              Hoppas du inte känner att frågan är för personlig men vet du hur långt innan din pappas telefonsamtal din mamma gått bort? Dvs, om du med säkerhet vet att hon var död vid tidpunkten då du såg henne?

              Men vill oavsett beklaga att du förlorade din mamma i så ung ålder, måste varit så fruktansvärt för er familj. ?

                Det var vid den tidpunkten jag ”såg” mamma som hon dog enligt dödsattesten även om jag inte kan säga exakt på minuten när jag vaknade av att hon stod i dörren. Det är många år sedan det hände och mitt liv tog nog en annan riktning än vad jag hade tänkt efter det. Men den känslan över att hon på nåt sätt tog farväl är lika stark nu som då det skedde och jag tror att hon ville se mig en sista gång. Tack för din omtanke❤

              ❤️

      Åh älskar sånthär haha .

      Jag är uppväxt i ett stort hus ( iallafall stort nog för två familjer och tjänstefolk ) som är cr 110 år gammalt . Jag minns i hela min kropp , en specifik händelse . Jag var runt 10 år , ensam hemma och pluggade på övervåningen. Jag skulle precis gå ner, men hör redan i början av trappen att det kommer prat nedifrån . Och eftersom det hänt underliga saker , så VISSTE jag att det var andar. Jag gick därför väldigt sakta ner. Jag hör hur de skrattas , från två olika röster. Jag stannar i mitten av trappan och tänker för mig själv ” nu , nu vet DU att du hör detta. Nu VET du att du inte inbillar dig” och precis då hör jag mellan skratten, en röst som säger ” SHHH nu Amy , hon kommer nu” och e blev knäpptyst . I PANIK kollade jag ifall alla tv:apparater osv var avstängda – och givetvis var dom det .

      Sen har de hänt massa småsaker , som ljud från flöjt, skuggor osv . Det är ingen myt att renoveringar kan driva fram andar, för just under renovering var de som mest i huset . Men de va bara snälla andar , och idag är de ingenting .

        ? tack för berättelsen!
        Jag har bara varit med om att min hårborste var borta, jätte länge. Det var nämligen en speciell hårborste till mitt löshår. Jag bodde i en etta, väldigt stökig dock. Men ensam. Några månader senare så ligger borsten mitt på en byrå.

          Förstår att de måste varit väldigt märkligt när borsten helt plötsligt kom fram ?

          Haha kom på några andra märkliga saker ..
          Under renoveringen jag nämnde , så skulle min pappa riva upp ett av golven i huset . När han rivit upp en del, så står det på en av ”bjälkarna” namn på dom som byggde huset, och ett datum. DET datumet var EXAKT samma som dagens datum, fast för PRICK 100 år sedan. Pappa lämnade faktiskt de rummet i kaoset , och började renovera i andra rum för han tyckte de va så obehagligt haha.

      Inte jag men min pojkvän svär vid att han sett en ung (18-20) soldat från kanske 17-1800 talet. Killen såg mest förvånad ut och de stod och stirrade på varann ett tag. Han har aldrig sett något före eller efteråt.

      Visste att det var nära slutet för min lilla syster och var beredd på det.
      Vaknade exakt på klockslaget hon tog sitt sista andetag❤

        Exakt samma hände mig med min syster

        ❤️ Precis samma hände mig, fast med min pappa. Hade dagen innan fått höra att han var mycket bättre och att läkarna trodde att allt skulle gå bra, så jag slappnade av. Vaknade den natten med rusande hjärta och tryck över bröstet utan att fatta varför. 20 min senare ringer mamma och säger att han dött. Frågade sen på sjukhuset vilken tid han gick bort exakt, och får samma klockslag som när jag vaknade i panik till svar…

      Haha det har egentligen inte med din kommentar att göra. Eller jo, fast nä ändå inte.

      Jag hade varit inlagd på sjukhuset. När jag kom hem så skulle jag gå och köpa pizza (skitäcklig mat på sjukan). På vägen dit möter jag unicorns (alltså 4-5 st), tecknade figurer fast irl osv. Jag tänkte först att fyyy fan va mkt smärtstillande jag fått för jag tyckte precis Batman och Spiderman sprang förbi.

      Sen kom jag på att det va halloween. Så det va ju inget andligt (sorry ?). Men varje gång jag hör/läser ordet andligt tänker jag på den gången ? Jag trodde verkligen att jag blivit dum i huvudet ?

      Annars tyvärr inget ?

      Min farfar låg inlagd på intensiven, natten efter jag varit och hälsat på honom drömde jag att jag låg i hans sjukhussäng och vi kramade om varandra och sa hejdå. På morgonen fick jag reda på av min pappa att min farfar gått bort samma natt jag drömt om honom.

      Min mormor dog året därpå och hon hade ett speciellt sätt att att be någon slå på tv:n. Hon sa alltid: ”Kan du stänga på tv:n”, när hon ville att någon skulle slå på tv:n. Sedan hon dog har min tv börjat ”stänga” på sig själv i tid och otid. Har under åren som gått bytt tv, men samma sak händer ändå. Tv:n slår på sig själv med jämna mellanrum…

        Vilken vacker historia det där med TVn ?

          Jag har den sjukaste. Vi var i Mexico och jag svär att det var andar på vårt rum. Mitt i natten slogs tvn på och då stod det ”Welcome mr…”. Mitt i natten började en typ vape (gamla typen) röka av sig själv. Min sambo monterade i sär den och den fortsatte ändå hela natten. Ytterligare några nätter senare har jag en dröm om att jag är min svåger och tittar upp och säger till min sambos syster ”nu dör jag”. När vi kommer tillbaka från resan berättar han att han att han fått obotlig cancer och några månader senare dör han. Aldrig tidigare och aldrig efter har jag haft några sånna upplevelser.

      Vi bodde i ett hus och vi hade en ganska arg själ som fanns där. Han kastade en tavla i min dotters ansikte en gång och en annan gång ställde han sig och viskade i hennes öra när hon sov. Min man trodde inte alls på det här.

      När vi skulle sälja huset så satte själen på klockradion utan att den var igång, min man drog ut sladden och den var ändå igång. Sen kastade själen ner en lampa som hängde i trappan ner. Jag hade en ”ganska bra relation?” till den här själen så jag gick in i det rummet han härjade mest och förklarade att vi lovar att sälja huset till några som skulle ta hand om huset och honom, och att han absolut inte fick följa efter oss. Det har varit lugnt i vårt nya hus??

      Mina föräldrars kompis var sjuk i cancer när jag var ca 5 år gammal. Jag hade ingen aning om detta ska tilläggas. Jag visste endast att han hade ont i ena armen.

      Går ner till pappa en kväll/natt som sitter i soffan och säger att jag inte kan sova pga att jag hör mitt namn upprepas och att Lars vill säga hejdå. Pappa fryser till, men säger åt mig att gå och lägga mig igen. Tydligen låg Lars på intensiven och var kritiskt sjuk. Några timmar senare ringde hans fru och sa att han gått bort.

        jag ryser <3 tack för alla berättelser! /ts

      Hmm finns flera men en av de senaste hände för något år sedan. Jag drömmar i princip aldrig mardrömmar, så när jag gör det någon gång var 5:e år lämnar de avtryck. Jag drömde en natt en väldigt obehaglig dröm där jag gick ner i en källare med random människor. Vi gick ner för flera trappor, det blev mörkare och läskigare stämning hela tiden. På varje ”våning” fanns det ett antal celler med galler (lite som amerikanska fängelser) men jag såg ingen i dem vad jag kan minnas. De andra jag gick med flamsade och jag röt till sist åt dem ”Lägg av! Märker ni inte att vi bara går djupare ner i helvetet?”. Vid det laget var det riktigt mörkt och fuktigt och liksom äcklig stämning, jag bara visste det lurade onda varelser i mörkret… Då vaknade jag med ett ryck och var helt andfådd och mådde skit. På morgonen när jag steg upp hade jag fått ett sms från min syster där hon sa att hon var på sjukhuset då hon blivit attackerad av en man. :-/ Jag vet inte om klockslaget matchade min dröm eller så, men just för att jag aldrig drömmer mardrömmar annars så kändes det som ett ”tecken” att jag just den natten gjorde det…

      Jag var på krogen i en liten stad. Såg en kompis (som jag också hade en liten crush på), han gick förbi en bit bort och kollade som hastigast mot mig. Var fullt med folk där inne. Han såg helt neutral ut i ansiktet, vilket var lite konstigt pga att han alltid var glad/såg glad ut. Jag hade inte sett honom på länge så jag blir skitglad, hypad som fan haha. Sprang fram redo att slänga mig om hans hals och krama honom. Men ansiktet var inte min väns utan någon helt annan snubben. Blev förvirrad och ursäktade mig. Spola fram några minuter och det går en sus genom hela krogen att min vän dött i samband med en bilolycka när han var på väg in till stan, han skulle på krogen.

    Jag vet att det bara är en serie MEN Eddies och Biancas pappa i bonusfamiljen, vilken jävla jätte bebis. Ja han är rolig ibland i den rollen och finns en charm osv osv, men senaste avsnittet, är han alltså på dåligt humör (förstör stämningen helt, vill inte fixa en mini jul åt sina barn så de får fira med honom, bråkar med alla vuxna inklusive sitt barn) pga att han är sexuellt frustrerad? Att han ville ligga med Sima men hon inte va jätte sugen den dagen. ???
    Jaaa det är en serie men tyckte det var typ så obehagligt bara, vet ju att vissa män kan bete sig sådär ????

    Vad tycker ni förövrigt om serien? Någon karaktär ni känner igen er i eller ni inte tycker om/tycker om osv?

      Kollat alla avsnitt men får på riktigt ångest av serien för att ALLA (undantag Bigge) suger???!! Vilka hemska människor hela bunten. ?‍?

        Bigge är bäst! Asså BÄST! ❤❤
        Sen är väl Henrik en rimlig person? Om än en tråkig tönt kanske.
        Eddie gillar jag också.

          Henrik är okej faktiskt, snäll och godhjärtad, men förstår inte att han vill vara tillsammans med Katja.
          Det är mina åsikter om alla vuxna, har inga åsikter om barnen ?

            Nä asså jag gillar alla barnen egentligen men har såna jävla sympatier för eddie. I synnerhet om man tittar tillbaka från när han var yngre och bråkig i skolan.
            Tror jag identifierar mig ganska mkt med eddie så är väl därför.

          Ja söta gulliga Bigge, synd hon behandlar sonen som en bebis bara.

        Alla huvudkaraktärerna är ju odrägliga (Lisa, Martin, och han som var Tobbe i Eva och Adam, och Katja också men hon är mindre provocerande). Konstigt nog så träffar de ändå charmiga, snygga, snälla människor som gullar med dem när de är orimliga och lirkar när de tjurar, utan att de behöver göra något tillbaka. Sima, Henrik, Bigge, ”Tobbes” nya flirt, Bigges jättesnälla roomie, Gugge, Martins samtliga kollegor/ fd kollegor). Och som dessutom uppvaktar dem intensivt och gärna vill umgås med dem. Det är helt orealistiskt – folk som beter sig som Martin har inte massa kompisar och släkt som vill träffa dem.

        Det andra som stör mig med den serien är att ”Tobbe” och Lisa har råd med värsta superhuset i Stockholm trots att det upprepat beskrivs att de har dålig ekonomi. De borde knappt ha råd att skaffa en hyreslägenhet…

        Annars tycker jag det är en jättebra serie, hehe. Och de flesta huvudkaraktärerna är sympatiska ibland ändå.

          Det är väl knappast ett superhus? Eller har de flyttat? Har bara sett de första säsongerna och då bor de rätt trångt i ett gammalt hus.

            Det är ett hus som är rätt stort och ligger i Sundbyberg. Skulle tro att ett sånt hus går
            på i alla fall 15-20 mille.

              Men gud nej. Det är kanske 150 kvadrat och det är inte särskilt fint. Sumpan är inte så dyrt. Det är inte Värmdö eller Lidingö.

      Håååller med!! Och att sima typ skrattade och gulligullade med honom efter sin utstormning??? När han förtjänade en fet jävla utskällning för sitt beteende

        Ja jag förväntade mig verkligen inte den reaktionen, trodde hon skulle skälla ut honom ordentligt.
        Hur många gånger klantar sig den pappan och sen ber om ursäkt, har så svårt för honom.

        Jag hade såå hoppats att hon skulle ta Eddies sida där. Be Martin skärpa sig och gå tillbaka och be alla om ursäkt och Eddie särskilt.

      Ja! Så irriterande att hon typ ”okej då går vi hem och ligger” efter att ha upptäckt att han är världens mansbebis ?
      Trodde hon skulle typ göra slut haha

        Ja jag trodde också hon skulle göra slut, säga typ ”jag tror jag stannar i Malmö och du kanske ska stanna kvar här ?”

      Får total panik på deras pappa, men också Eddie, Lisa och den nya katjaskådisen. De har verkligen misslyckats i att göra dem sympatiska(?) denna säsong? Det enda lite spännande känns som den stundande affären med Henrik och den andra mamman. Älskar affärer på tv-skärmen och vet inte varför ?

        Okej inte Henriks affär då utan Patriks, snurrigt.

          Men vaa på vilket sätt är Eddie osympatisk denna säsong? Känns som han mognat jättemkt (med undantag för att han brände ner lägenheten).
          Team Eddie som sagt.

            Ja jag tycker Eddie är skit bra den här säsongen, mognat massor. Så grym. Förutom lägenheten då som sagt, hade nog brutit ihop och gråtit om de va min lägenhet ?

            Älskar att han har mognat jättemycket FÖRUTOM när han brände ner en lägenhet hahahaah. Tack för morgonens skratt!

              Den här kommentaren hamnade helt fel ?

        För mig svänger det typ varje gång jag tittar, ena avsnittet klarar jag inte av Lisa och sen nästa kan jag gilla henne osv, för de flesta karaktärer. Men Eddies pappa (kommer inte på vad han heter) är så sjukt jobbig den här säsongen.

        Ja de är nog något på gång där men Patrik är ju också verkligen en karaktär det svänger om vad man tycker om honom, iallafall för mig.

          Patrik är så jävla oskön. Fyrkantig, inte snäll mot sin bonusson, sur, våldsam mot ett barn på skolan och nu snart otrogen.
          Vilket rövhål.

            Håller med. Jag har svårast för honom faktiskt. Är väl för att de andra har sympatiska sidor också även om det pendlar, men han är liksom ego hela tiden. Och sur.

        Ja undra vad som kommer hända där!!

        Jag tror att de gjort lisa mer osympatisk för att man ska ha mer ”förståelse” för Patrik och hans sits när han träffar den nya mamman.

        Katjas nya skådespelare gör ett toppenjobb tycker jag även om rollen är onödigt kall den här säsongen. Har typ redan glömt att Mede hade rollen innan.

      Tycker om serien men känns som allt bara går om och om igen. Händer inte direkt något oväntat och karaktärerna utvecklas inte. Ogillar alla vuxna förutom Henrik. Bigge är ju fruktansvärd..

      Han är jättebra i sin roll i humorserien Leif & Billy. Jag gillar landsbygdshumor ?

      Fast jag tyckte julklappsscenen var verklighetstrogen.
      Martin har komplex, han har dålig ekonomi, är ständigt i underläge… Det gjorde ont när Patrik tog det sista paketet…. Tyckte inte det var orealistiskt alls, man såg ju hur Martin led av att tvingas delta i någon form av fejk-Tomten är far till alla barnen-jul för att han inte hade råd och ork och lust att ordna en egen julafton med Eddie.
      Befriande att Sima inte reagerade enligt regelboken och dumpade karln utan faktiskt hade sympati.

      Sexet var ju bara för att de inte hade något annat att ge varann än sina kroppar.

        Hade ju inget med ekonomi att göra? Han orkade inte, det är ju inte ens han som skulle ha fixat ändå det hade varit hans mamma. Alla fixar jämt allt runt omkring honom för barnens skull för han aldrig orkar nånting, han gnäller heeeeela tiden, gör bort sig hela tiden ( typ som glömmer fixa försäkring för han tror mamma ska fixa allt eller att Sima ska göra det) han kan inte ta ansvar för nånting. Hans son behövde honom men han va för upptagen med att vara sexuellt frustrerad.

          Håller med det var superslött, de hade kunnat korka upp en flaska julmust och spela tevespel. bigge skulle säkert gärna bjuda på lite lussebullar. Vill ens barn fira jul med en säger man inte nej. Aldrig 🙂

        Lägg också till att Patrik och Lisa träffades innan det tog slut mellan Martin och Lisa. Dvs han tog även frun ifrån honom, något man i säsong ett förstod tog riktigt hårt på honom (tror han till och med kom på dom på bar gärning). Patrik har ”allt” och Martin har ”inget” så som han ser det.

        Haha ja jag tycker det är riktigt elakt att ta det enda paketet från den enda personen som bara fått ett faktiskt. Särskilt om man vet att det är en person som är dålig förlorare och man är typ ovänner, och man vet att ens fru slagit knut på sig själv för att skapa god stämning.

        Näe det var riktigt taskigt!

      Fast det handlade väl egentligen inte om att han var sexuellt frustrerad utan att han var rädd att hon var på väg att lämna honom. Tror dessutom hans karaktär ska ha någon form av adhd. Fast håller med om att han är en jättebebis och att hans mamma inte borde dalta så mycket med honom

      Är det bara jag som tycker att den serien (och många andra svenska ”humorserier” för den delen) känns så sjukt tragiska och deppiga? Blir typ nedstämd av att titta på den snarare än road…

        Är det verkligen en humorserie? Skulle nog kalla det drama.

        Bonusfamiljen är drama. Det är ju inte en humorserie som typ Solsidan, sommaren med släkten osv.

    Vilka kollar Bachelorette? Vad tycker ni? Visst har det gått rykten om att Julia varit tillsammans med Bingo R hela tiden?

      Skäms otroligt mycket. Vilka konstiga typer de valt ut. Är det ens seriöst?

        Tror inte så många vanliga vettiga människor vill ställa upp.

        Jag kollar! Håller med om att det var många skumma killar. Gillar dock Jesper, Filip och Angelo!

      Snabbspolar en hel del men tkr Julia är så himla rolig! Och så oerhört snäll, hon känns verkligen genomgod, hittills.

      Tycker dock med tanke på att Benjamin säger i KAA att han bara hade sett en bild på Julia och inget mer, plus varit på tinder när han kom ner till Rhodos och matchat med nån i produktionen, att han ba kan dra ?

      Men mycket skämskudde också, haha, fy fasiken. Men kommer fortsätta titta!

        Så intressant att så många killar ändå var öppna med att de sökte för att det var en kul grej och inte för Julias skull. Det hade ju aldrig hänt i Bachelor! Och guuuud vilket skitsnack grabbarna emellan. Så elaka de är mot varandra.

          Ja de är ju väldigt mycket hederligare iaf. Vad kommer det där tramset bland tjejerna ifrån ”jag är här för att gifta mig och skaffa barn..”? Är det ett krav från TV4 för att få vara med?

      Men angående det med Bingo. Jag tror faktiskt inte det, tror verkligen Julia vill ha barn och allt och att Bingo är färdig med det.

      Jag tänkte naivt att det skulle vara ”lugnare” och mindre drama med killar. Ack så fel jag hade. Inser också hur avtändande det är med machokillar ?

      Han Kujtim är ju Tova Helgessons ex, tror dock inte han var särskilt sjysst mot henne

        Stämmer. Han tyckte Tova va otrogen när hon sov hos Bente. Bente har gjort en tiktok om detta med screenshots och grejer, riktigt obehaglig snubbe

      Tycker att vissa killar verkar så otrevliga och omogna, inte alls redo för något seriöst. T.ex. Caesar som sa typ ”kanske är dags att hon väljer en riktig man?” och syfta på att Filiph inte var nog manlig eller nåt. Känns lite som att vissa är med för att de inte kom in i Paradise Hotel ?

      Hon jobbar ju också som e****t. IQ badboll hela bunten.

      ???

      Skitbra!!!

      ?

      En ganska menlös åtgärd med tanke på hur dålig effekt vaccinet har. Bättre förnya/ släppa på restriktioner efter behov. Vilket (igen) jag gissar att man kommer behöva göra iom att vaccinet inte är så effektivt. Summa summarum: ganska poänglöst.

      Hmm tycker det går emot svenska frihetliga fundament.

        Hade kunnat köpa den inskränkningen om det handlat om en åtgärd som räddar liv. Men om det stämmer att Pfizer är effektiv mot delta till ca 30 % & då enbart någon/några månader efter vaccinering känns passet mer som en farlig åtgärd.

        Håller med faktiskt. Det blir ju lite av ett indirekt tvång. Förstår båda sidor men ?

      Blir mer emot att vaccinera mig när staten vill tvinga folk att vaccinera sig. Känns oxå poänglöst när vaccinerade kan få covid och sprida vidare det

        Samma här!

        Fast man blir ju inte lika allvarligt sjuk om man är vaccinerad.

          Har du fått bekräftat på hur länge din vaccination håller? Har du fått tredje boostern än?

            Studier verkar indikera vaccinets verkan sjunker kraftigt efter bara en månad. Vid vilken tid det ev är helt värdelöst vet jag inte om man vet men det verkar gå fort neråt efter den första månaden.

            Du kan börja med att kolla läget på sjukhusen så har du lite indikation på att vaccinet hjälper mot svår sjukdom och död.

              Vad beror på vaccinet och vad beror på de naturliga antikroppar som flera också har? Kan man skilja på det när man kollar på att färre blir svårt sjuka?

                Precis, tack vare att vi inte hade meningslösa lockdowns ibörjan bör vi ha en bredare T-cells-immunitet hos många i befolkningen, än vi nu ser i många andra länder där smittan skenar TROTS bred vaccinationsgrad

                  Sverige har ju ett stort antal döda också vilket bara är att beklaga. Tror att vintern kommer att ge svar på tal eftersom Sverige inte är ett eget land i universum utan bara lite efter de andra

              Japp! Vaccinen har hjälpt för riskgrupperna, för andra (och smittspridningen) har det varit ganska poänglöst med massvaccination.

                Det är ju inte poänglöst eftersom man inte blir lika sjuk eller dör av covid om du är vaccinerad.

      Riktigt beklagligt. Sverige har ju varit ett föregångsland som inte hållt på med dessa poänglösa sk ”åtgärder”. Pinsamt att vi nu ansluter oss till den ovetenskapliga skaran foliehattar som på riktigt tror att vaccinpass gör någon skillnad.

        Foliehatten är du. Inte gör någon skillnad? Hur gammal är du – 13?

          Varifrån hämtar du din kunskap som tror att vaccinpass gör skillnad? Aftonbladets sk vetenskapliga artiklar? Eller enbart folkhälsomyndigheten? Det finns mer kunskap i världen än så. Och nej då menar jag inte antivaxxers på youtube, sån skit klarar vi oss gott utan.

            Så exakt alla Eus forskare har fel utom dig som sitter och basunerar ut dina övertygelser på en skvallerblogg ? alltså vilka troll hänger här inne

        Föregångsland? Fakta på det☺

        Jättenyfiken på vad du menar med Sverige som ”föregångsland” ang covid? Inte ens FHM ställer nog upp på den beskrivningen.

          Angående att inte vidta åtgärder som lockdowns och vaccinpass alltså! Som man nu i andra länder upptäckt varit poänglöst. Men ”föregångsland” (kring de sakerna) var bara min högst subjektiva åsikt haha, ingen objektiv sanning alltså, som jag kanske fick det att låta som 🙂

            Jag är alltså nicket Anna ovan, trodde jag var i modd så körde på p istället

        Föregångsland?! Vart har du fått det ifrån? Så mycket kritik detta land har fått sedan corona slog till. Antar att du bars läst/lyssnat på svenska nyheter?
        Började faktiskt skratta och skaka på huvudet när jag läste denna kommentar.

      What about naturlig immunitet? Och kom inte med ”men du vet ju inte hur länge din naturliga immunitet håller”, uppenbarligen håller inte vaccinen heller för all evighet, knappt ens ett halvår vad det verkar. De som tog sina två doser först, hur ”fullvaccinerade” är de i nuläget egentligen?

        Ja kanske att testa för antikroppar borde vara mer naturligt?

      Jag är vaccinerad. Jag tänker ta tredje dosen (men osäker på hur många efter det). Jag tycker att alla som kan borde vaccinera sig.
      Men det borde vara helt frivilligt utan tvång eller press från makthavare inklusive arbetsgivare. Och jag tänker aldrig någonsin visa något vaccinintyg för någon annan än vårdgivare.

        Exakt!❤

        Nä hejdå! Räcker med två vaccin. Är ung och ej i riskgrupp. Det räckte inte med det heller så nu ska man ta en tredje spruta, nej tack.

        Det är ju inget tvång. Att gå på evenemang, restaurang osv är ingen mänsklig rättighet så vill du inte visa ditt vaccinationsbevis kommer du inte in. Inte svårare än så. 🙂

        Det är väl ingen vårdgivare som vill se ditt ”vaccinintyg”?
        Hur tänkte du där?

      Toppen!

      Men du får väl gå som ovaccinerad om du kan visa upp ett negativt covidtest har jag fattat det som? Så det kommer ju visst gå att göra saker som ovaccinerad.

        Det låter väldigt bra! 🙂

          Men vad i hela världen ska man då med passet till? Om vi är överens om att också vaccinerade insjuknar och sprider smitta- varför inte bara testa alla…?

        Nej, det kommer man inte få göra. Detta är ett Vaccinpass inte ett Covidpass.

      Vad blir nästa steg? Vaccinera alla småbarn?

        Ja, jag tror faktiskt det kommer pushas för det också.

        Ja det hade varit bra! De vaccineras mot så mycket annat, lika bra att skydda dem från covid också!

    Äntligen förslår regeringen vaccinpass!!
    Jag är så för detta! Såklart ska de som inte kan ta vaccin av speciella anledningar, inte komma i kläm här. Att inte kunna kontra att inte vilja är två olika saker.
    Men jag tycker inte icke-vaccinerade ska få springa runt i samhället som pandemin inte existerat. De ska återgå till att hålla sig hemma och undvika folkmassor och hålla avstånd. Vaccinerade kan absolut bli sjuka i covid-19, men det belastar ej vården på det sättet som en icke-vaccinerad gör. Så heja Sverige!!

      Håller med, bra gjort, men känns samtidigt som att det inte kommer få någon effekt?

        Varför är det då bra gjort?

          Äntligen visar regeringen att de kan fatta något beslut rörande covid

            Jo men DET borde inte vara ett objektiv i sig om själva åtgärden då inte får några effekter…

            Du menar använda makt som inte är nödvändig?

              Säg samma för ett år sen. Vadå använda makt som inte behövs? Studier har nu visat att Sveriges hantering av pandemin har påverkat grannländernas smittoläge, det går inte att försvara Sveriges dödstal, eller jo, om man är en sån där ”Sverige är alltid bäst bäst bäst” foliehatt

                AlLt SuGEr tA mIg tilLbAKa tiLl 2019

            Fatta något beslut rörande covid? Tycka vad man vill om den svenska regeringen men regeringen har fattat bra beslut sen pandemin började. Ja, det är förfärligt att så många har dött men det är även människor som sannolikt inte hade överlevt en vanlig influensa. Att införa vaccinpass kommer inte göra ett skit för det svenska folket. Att på så vis tvinga på människor ett vaccin som de inte vill ta pga olika anledningar är allt annat än demokratiskt.

              Menar du att Sverige har äldre som är skörare och sjukare är många andra länders äldre befolkning?

              Regeringen fattat bra beslut? Haha! Kolla våra dödssiffror och jämför med övriga nordiska länder och upprepa din lögn igen.

              Du tvingas inte ta vaccin, håll dig bara borta från evenemang, restauranger osv så slipper du. Det är ingen mänsklig rättighet att ta det av sådant.

      Jag är faktiskt emot i dagsläget (är vaccinerad). För några månader sedan tyckte jag ett vaccinpass var bra men ju mer det kommer fram att vaccinet inte är så bra mot de nya mutationerna kan jag tycka passet blir väldigt onödigt. Jag gissar också att det inte finns resurser förnya passet med de boosterdoser som uppenbarligen är ett krav så blir lite som ett slag i luften för att visa man ”agerar.” Så nej- som det ser ut nu är jag faktiskt emot ett vaccinpass.

      Bra, men kanske ännu bättre att de återinförde test av alla som har symtom!

        Eller ännu bättre, snabbkolla feber på evenemang som de gör i många länder. PLUS att alla måste ha munskydd.

          De där scanners de använder är inte tillförlitliga öht.

            Hur vet du det?

            Inte antigen tester heller. Jag tog först ett snabbtest och fick neg, sen dagen efter tog PCR test då jag hade hög feber och varit i direktkontakt med en covid positiv person 3 dagar innan. Det visade ju sig såklart att jag hade corona, så de där snabb5testen ger jag inte mycket för.

          Fast det är ju inte infört ? Men de ändrade ang testningen idag. Känner dock att fler restriktioner borde komma igen.

          Nja. Bättre att få ordentlig statistik på hur smittan ser ut och sprider sig, så att samhället kan vidta lämpliga åtgärder. Dessutom, alla som har corona har inte feber.

        Ja håller med! Förstår inte hur de kunde ta bort det ? Vet minst 4 pers som haft corona som inte är med i statistiken pga fullvaccinerade (tog hemmatester).

          Jag tog inget test alls. Tog antikropp test när jag blivit frisk. Jag har inget samhällsbärande yrke så när jag skulle boka tid för ”riktigt” test var nästa lediga tid om över en vecka. Tills dess var jag frisk och hade helt ärligt surat ihop också. Höll mig hemma, blev frisk. Hade antikroppar sen.

            Finns ju tyvärr de nötter som inte håller sig hemma ? Och bra för statistiken tänker jag, skulle ingen testa sig så ser det ut som att vi har noll smitta här

          För att efter 29/9 finns ju inte covid längre ?

      Det är ju ändå lite lustigt att vaccinerade är rädda för ovaccinerade. Som nån kollektiv bestraffning för att vaccinet kanske inte var så bra. Obs är vaccinerad.

        Varför är det lustigt? Man kan ju fortfarande bli smittad som vaccinerad, och vilka är det som främst sprider smittan? Jo ovaccinerade.

          Vi får väl se med vaccinpassen då vilka som smittar och inte smittar. Vem skyller man på när ovaccinerade inte är inbjudna?

            Barnen kommer bli de som får skulden nästa gång. Kom ihåg var ni läste det först.

          Har inte vaccinerade gått om nu?

            Jo.

          Ovaccinerade sprider väl inte mer smitta? Om man tänker att en ovaxxad förmodligen är BETYDLIGT mer uppmärksam på symptom och stannar hemma vid minsta lilla. Till skillnad från fullvaccinerade som lever i en falsk trygghet att de inte blir smittade, alternativt att de smittas men får så lätta symptom att de inte tänker på det. Däremot kanske ovaccinerade riskerar att bli mer sjuka och behöva vård, men det är en helt annan sak.

            Ja men precis, och speciellt antivaxxers sätter alltid kollektivets bästa framför sig själva. Det där med att ordna en demonstration trots restriktioner var ju bara ett undantag…nej, de känns pålitliga.

              Sanslöst korkat att förutsätta att alla ovaccinerade är antivaxxers!

            Statistik har ju visat att ovaccinerade smittar mer än vaccinerade. Statisk har visat att vaccinerade i princip inte smittar alls kontra någon som är ovaccinerad.
            Ovaccinerade kan alltså smitta ovaccinerade och vaccinerade. Så därför är det bra att man vaccinerar sig.

              Vaccinerade kan smitta ovaccinerade och Vaccinerade.

        Det är precis som med andra influensor och förkylningar, självklart kan man bli sjuk trots immunitet av antingen vaccin eller genomgången infektion. Det ’lustiga’ här är att alla egoister i Sverige går emot faktabaserad logik.

          Det är typ 1% dödlighet.

        Lite min tanke med här faktiskt. ?

      Folk som på riktigt tror att vaccinpass gör någon skillnad och är till godo är fan foliehattar. Är själv vaccinerad men lockdowns och vaccinpass är ett stort jävla skämt som ”åtgärder”. Jaja, snart vaknar väl folk upp ur masspsykosen.

      Känns mer som statligt tvång

        Hur får du detta till ett tvång??

          Hen menar tror jag att för att kunna utnyttja din frihet att röra dig ute kommer ett krav på att du måste ha tagit två vaccindoser. Annars blir din rörelsefrihet begränsad. Frågan uppstår om förslaget är lagligt. Det är möjligt att så inte är fallet och att regeringen mer tar till det här som del i en valkampanj, medvetna om att det aldrig kommer att gå igenom i riksdagen.

        Statligt tvång? Du menar att ovaccinerade ska hålla avstånd, hålla sig hemma och inte får gå på evenemang med många människor?
        Det var ju så vi levde under pandemin när vi inte hade vaccinet.
        Så då får man ett val, vaccinera dig eller håll dig hemma.

        Det är ju ingen mänsklig rättighet att delta i evenemang eller liknande så strunta du i att vaccinera dig och håll dig hemma istället. 🙂

      Kravet på vaccinpass kommer ju dock inte innebära att dom utan är portade. De kommer få följa andra restriktioner bara

        Jo, de kommer att vara portade på inomhusevenemang med fler än 100 deltagare.

    Jag har ett litet företag med några 100 följare. Jag har inga mega pengar till budget, vad/hur kan jag erbjuda mina tjänster till olika influencers? Jag vill inte skamerbjuda men har inte heller råd att betala för en add för flera 1000 kr.
    Har ni några idéer?
    Är det fel att bara erbjuda produkter?

    Sido not, min produkt är med i en heminredningsbok som släpps snart, hur kan jag på bästa sätt utnyttja detta?

      Du måste ju börja nånstans 🙂 Vad har du för företag?

        (Sorry läste inte det sista tydligen ?)

      Kan du köpa annonser på facebook/Instagram istället? Vet inte hur mycket det kostar, men kanske är det billigare. Jag vet inte hur mycket det ger att annonsera hos små influenser och stora kostar mycket! Reklam mot produkt kan vara ok om det är ett väldigt litet konto, men vad har det då för nytta? Hoppas du kommer på något smart sätt att nå ut!

        Jag har provat ganska mycket. Instagram ads är bra! Har haft en ”influencer” som också köpt saker av mig som visat på instagram. Ännu bättre!

      Gör fina enkla demo-videos och lägg upp på TikTok! På TikTok syns din video för alla intresserade och inte bara de som följer dig. Heminredning är jättestort!

        Bra ide! Har du tips på enkelt redigeringsprogram? För Android??

      Byta annons shoutout med någon ?

        Vad innebär det? Haha ?

      Du kanske kan börja med att skriva vad din hemsida/IG heter här? Du ska ju såklart ta alla tillfällen att sprida din verksamhet….

    Vilka kollar Så Mycket Bättre? Trodde Cherrie skulle vara bättre faktiskt..

      Jag ser på det, tycker att Cherrie är väldigt osynlig i både samtal och uppträdande. Man glömmer bort henne.

      Bäst hittills är bröderna Norén och Stenström. Tänk att ha Gustaf som musiklärare? ?
      Melissa Horn är bra och stabil men har alltid tyckt att allt låter lite samma hela tiden.
      Är ganska besviken på Jöback och hans tolkningar.

    Mamman har gått ut offentligt på Instagram

      Ja men hon/de skulle aldrig erkänna ifall de var surrogat då det inte är tillåtet

      Vad heter mamman på insta?

    Så less på mig själv. Förkrossad över att bli ghostad av ett as för att sedan några månader senare få veta att samma as haft en flickvän i flera år. Nu i efterhand ser jag en massa röda flaggor men jag är ändå så trött på att jag dras till såna killar och trött på att människor som honom existerar. Jag hoppas på att hans flickvän ser hans sanna färger men han är väldigt bra på att ljuga och manipulera tyvärr. Intresseklubben antecknar osv men behövde få spy av mig.

      Jag dejtade en i 4 månader. En månad efter han dumpade (blockade) mig så fick han och hans nya missfall. Så antar att spyan dejtat flera samtidigt.

      Äh njut av singellivet! Ta hand om dig själv, må bra! ? Omringa dig av bra vänner! Min bästa vän ger mig sååå mkt energi. Visst hon ger mig inte närhet och sex ? Men det löser man om man vill.

      Tell her

      Vad var det för röda flaggor?

      Jag tror nästan alla tjejer träffat en sån kille vid något tillfälle. Själv blev jag pressad att flytta ihop med en gammal pojkvän när jag var 24 då hans hyresvärd skulle sälja huset han hyrde. Han flyttade in hos mig hux flux och jag fick stå för alla kostnader då han inte kunde jobba kvar på sitt gamla jobb iom flytten. Till slut tröttnade jag och skaffade ett jobb till honom plus en bil så han kunde ta sig dit i hopp om att han skulle bidra till hushållet. Det visade sig att han två veckor in i nya jobbet började ha sex med sin chef i bilen jag hade köpt ? Fick veta på omvägar några veckor senare och när jag slängde ut honom flyttade han direkt in hos chefen istället. Fick sedan veta att han flyttade in hos mig från början för att undvika bli hemlös då han inte betalat sin hyra på flera månader. En riktig winner… Kan skratta åt det idag men då var det inte kul.

      Berätta för henne så kan hon göra sitt val sen på rätta grunder.

      Klanka inte ner på dig själv pga att han är ett as. Inte ditt fel ju!

    Varit godisfri i 6 veckor! SHIT va stolt jag är ?

      OCH jag har fått ett ca datum när min IVF som ensamstående med donator ska startas ? Woho!!

      OCH jag har gått ner 4 av ca 20kg. Känns så jävla bra ?

        Grattis till dig!?

          TACK ?❤️

        Härligt att livet ler mot dig just nu!! ❤️

          TACK ??? ja, ÄNTLIGEN säger jag ?

        Åh grattis!! Spännande. Långt bort?

          Tack ??? Haha ja, fast ändå inte. I april-juni, ungefär. Sååå lång kö. Stått i kö in2 år redan. Men det gör ingenting, är sååå taggad ?

    Jag har mitt examensarbete på juristprogrammet kvar. Hur lång tid kan man skriva ett sånt arbete på? Jag förstår att det är lite som att fråga om hur långt ett snöre är hahaha, men behöver man verkligen 6 månader på sig? Jag har deadline sista februari 2022

      Har du inte börjat föreslår jag att du gör det nu. Tiden kommer gå ruggigt fort

      Ja det behöver du. Sista februari är ju jättesnart i de sammanhangen.

      Vi behövde (lärarutb.) definitivt den tiden. Observationer, intervjuer, forskning, läsa läsa läsa läsa. Det tar en jäkla tid. Mitt tips är att punkta ner allt du ska göra tex:
      1. Vad ska jag skriva om?
      2. Vem ska jag analysera?
      3. Vem ska jag intervjua?

      Osv osv och sen göra en tidsplan. Att lyssna på inspelat material och skriva ner tex tar en eeeevighet ?

        Har du möjlighet att jobba med det så mycket du vill fram till sista februari så är det ju inga problem att få just tiden till att skriva själva arbetet. Men oftast är det saker runt omkring som gör att det börjar bli bråttom. Har du hittat en handledare än? Behöver du lämna in utkast till denna, revidera och liknande innan deadline? De har ju inte alltid tid när man själv vill och snart är det jul/nyår etc. Kommer du behöva information som du inte kan få tag i direkt? Alltså att du måste vänta på godkännanden etc innan du går vidare. Försök hålla det enkelt om du satsar på februari.

          Äsch jag skrev mitt för 11 år sen, så jag är godkänd och klar ?

          Äh fattade att det va till TS ?

      Har ”bara” skrivit c-uppsats (15 hp), i två olika ämnen, behövde all tid jag fick. Men begränsade mig till att arbeta med dem 8 h/dygn. Men det beror ju på hur man är såklart. Är du ett geni så lär du ej behöva sex månader. Annars är det hög tid att dra igång.

      Antar att det är kandidat? Utöver intervjuer (tog sammanlagt en dag och transkriberade bara det jag ville använda) så skrev jag uppsatsen på 2 veckor. Då satt jag från 08-ca. 01 varje dag, det enda andra jag gjorde som tog längre tid var att gå till affären. Kanske inget jag skulle rekommendera men nej, du behöver inte 6 mån.

      Nja, jag skrev mitt på kortare tid och la mycket av tiden på att prokastinera och stressa över att jag behövde skriva ? det var också inom juridik, men det beror såklart på ämne, metod och omfattning och såklart hur man jobbar. Jag jobbar väldigt effektivt korta perioder och pausar mycket. Har tur som hittade ett jobb där det funkar att jobba så!

        Samma här. Gjorde uppsatspraktik på tingsrätt i tre månader och resterande tid skrev jag på uppsatsen max ett par timmar per dag. Tror det viktiga är att låta ämnet sjunka in och inte hetsa genom att spika ämne och skriva hela uppsatsen de sista två veckorna, även om det går. Skrev i immaterialrätt och fick (som de flesta andra) AB.

      Min dotter tog sin juristexamen i våras och hon använde hela terminen till uppsatsen. Sen fick hon också högsta betyg.

        Som de flesta andra. Får man inte AB på examensuppsatsen är det något fel. Åtminstone i Sthlm och Uppsala, kan inte uttala mig om de andra universiteten. Dock är ju betygskriterierna samma och ofta även examinatorna, oavsett universitet, så bedömningarna lär vara rätt lika.

      Du behöver oftast inte 6 månader förutsatt att praktiska saker som handledare är ordnad när terminen börjar så du slipper härja runt om sånt. Jag hade uppsatspraktik halva terminen, sen skrev jag resterande 10 veckor typ knappt heltid (men extrajobbade och fixade jobbsökande också). Hade kunnat fixa att lämna in efter 10 veckor men var extremt omotiverad pga skrivit på nytt jobb redan, så jag förlängde uppsatsen med ca 4-5 veckor för sista fixet och fortsatte extrajobba under tiden. På min tid fick man förlänga utan att det påverkade betyget.

      Beror helt på. Jag behövde verkligen inte den tiden. Jobbade samtidigt och kände det nästan som att jag var ”ledig” ? köttade på flera timmar i taget när jag fick känsla men annars tog jag verkligen vara på min ”lediga” tid den terminen. (Ja, jag fick AB).

      Jag behövde inte alls 6 månader. 🙂 Men du måste däremot snarast möjligt hitta litteratur, eventuell rättspraxis och skapa innehållsförteckning om du ska lämna slut februari. Jag jobbade 100% så hade inte tid alls för examensarbetet (också juridik), min taktik var därför att ha ovan bitar redo och sen nöta på i 4-5 veckor innan inlämning. Funkade hur bra som helst!

      Ps. Det gick jättebra (även betygsmässigt) så det går absolut! 🙂

    Eller jaha förlåt nu förstår jag hur du menade. Intressant!

    Tror att många influencers/kändisar slarvar med (dvs struntar i) reklammarkeringen när de åker till Yasuragi. De ses ofta övernatta i Yasuragis dyraste svit som kostar ca 15 000 kr/natt. Har svårt att se att alla influencers skulle betala denna summa varje gång de är där, även om vissa av dem säkert har råd med det. Nope, tycker det luktar spons i utbyte mot exponering på insta/youtube/blogg. Detta är i så fall reklam som ska markeras, men jag har då aldrig sett en enda markering någonstans… 🙂

      Anmäl?

      Nu har ju yasuragi fotoförbud på stället. Kanske troligt att dem har blivit uppgraderade på plats?

        Vad har det med smygreklam att göra?

    Jag och sambon vill skaffa katt men han är allergisk. Finns det någon här som skaffat katt trots allergi? Hur funkar det? Hjälper medicin/luftrenare? Vi har träffat ragdollkattungar nyligen men han känner att det kliar överallt vilket ju inte är hållbart i längden… någon som har något tips? Vill verkligen ha en liten katt ?

      Sibirisk katt. Funkar jättebra trots allergi. Underbar ras.

      Beror mkt på hur ni bor, kan katten även vara ute så underlättar det både allergi och rastlös katt. Sen finns det raser som de flesta allergiker tål bättre ( även om det är individuellt såklart) Sibirisk katt är en sådan man kan kolla upp.
      Finns även medicin och jag tror även man kan ta en ”kur” för att försöka bli av med sin allergi

      Sibirisk katt. Åk dit och borra näsan i föräldrarna, kattungar har sällan utvecklat allergener.

      Ska finnas ett nytt vaccin mot kattallergi där man vaccinerar katten, googla på Hypopet. Vet inte hur utvecklat det är eller om det finns i Sverige men värt att kolla upp.

      Har han en allergi som visar sig genom att det kliar när han vistas i samma rum som katter skulle jag absolut inte våga skaffa katt. Särskilt inte om katten ska vara en innekatt. Är själv allergisk mot katt men kan bo ihop med katt under perioder om jag tar allergimedicin och undviker att gosa med katten. Skulle inte våga skaffa egen katt och medicinera varje dag eftersom risken är stor att allergin blir värre efter ett tag och jag då skulle behöva placera om katten.

      Vill ni verkligen ha katt kanske immunterapi är värt att kolla upp som alternativ.

        Immunterapi får man inte igenom för att man vill ha ett djur/behålla sitt djur. Sen är det långt ifrån alla gånger det hjälper.

      Nej nej nej. Din kille kommer bara bli mer allergisk. Finns tyvärr inget som hjälper mot allergi. För en del kan det lindra, men risken är stor det blir värre.
      Även om jag skulle ta sprutor mot min allergi har läkare sagt att jag aldrig kommer kunna ha ett djur. Och det vet jag med mig själv också. Får svår astma av djur. Och eksem.

    Vilka lyssnar på Det Skaver podcast? Har nyss börjat (hunnit igenom kanske 1/3 av alla avsnitt). Vet inte om jag gillar den eller inte? Tjejerna har sådana självklara åsikter ibland men uttalar sig på ett sätt som framstår som att de är helt revolutionerande. Elsa snackar alldeles för mycket om sitt barn också..

      Gillade ej senaste avsnittet. Elsa gapar och talar inte så bra om sin partner.

      Har inte lyssnat pga min fördom om podden är exakt det du skrev här!!

      Gillar Nadia, har lite svårt för Cassandra och hennes ”allt jag säger är rätt”-attityd. Men kommer nog inte sluta lyssna, generellt är den bra 🙂

      Jag lyssnade från start. Känns som att den har nått sin klimax och nu åker det bara neråt. Samma skit cirkulerar. Och jag har jättesvårt för influencers som klagar på sina följare (cass rantar om sina DM i typ varannat avsnitt). Och sen är de all tre omogna på olika sätt. Efter ett tag blir det liksom samma samma och jag har helt enkelt hoppat vissa avsnitt pga trött på hypokondrin, dubbelmoralen, attityden och bristen på nyskapande.

        Glömde också säga att jag är irriterad över att cassandra har gjort en magsäcksoperation men mörkar det. Antar att hon kommer tappa följare om hon går från kroppspositivism till att operera sig smal. Visar bara på hur följare går före allt, även personlig integritet. Patetiskt.

          Vad jag har förstått det som så vill hon gå ner i vikt för att kunna bli gravid och inte för att passa in i samhällets normer. Kanske därför hon väljer att inte prata om operationen, om hon nu gjort en.

          Det blir lite samma diskussion som med fillers, man får hat om man inte är öppen med det och när man är öppen om det.

      Tycker mest det är ett gäng sköra förvuxna fjortisar som sitter och skriker en timme i streck. Eller gråter. Kräks på allt ”pirrigt och glittrigt och sexigt tss tssss”

      Ja. Jag borde verkligen sluta lyssna ?

    Jag luktar svett på jobbet. Har problem med oro och när jag blir stressad luktar det och nu har det satt sig i kläderna och jag får inte bort lukten. Har testat vinäger, citron, lagt kläderna i frysen, tvättat i 60 grader, men det luktar fortfarande. Måste jag kasta alla mina tröjor och börja om?

      Tvätta med ättika

      Verkar så

      Finns någon enzymspray som bryter ner odörer, minns inte vad den heter men man sprayar på textilier där katter pissat eller dylika kroppsvätskor och låter verka någon halvtimme innan man tvättar.

      Ett supertips är Washologis sporttvätt. Den går in i fibrerna i tygen och får bort ALL svettlukt. Mina äckliga gamla träningskläder har slutat lukta svett, och numera kör jag alla mina kläder med washologi. Säljs på Åhléns, väldigt dyrt dock (ca 179 kr för en flaska flytande tvättmedel som räcker till ca 30 tvättar) men OTROLIGT bra. Obs måste vara sporttvätten just. Detta har varit min stora räddning.

      Med vänlig hälsning,
      En extrem-svettare

      Wtf? Hur mycket luktar du om Ariel inte funkar?

      Prova rexona maximum protektion3X. Utan att överdriva bästa på marknaden! Känner igen mig sååå väl i din situation, otroligt jobbigt o genant. nu svettas jag ingenting,! Brukar ta under armarna, under brösten, lite på händern och vid ljumskarna… kosta ca 100kr o finns på Ica Maxi. Ang klädena så vädra de innan tvätt, ha i lite ättika och citron blandat med sköljmedel.
      Lycka till?

      ÄTTIKA!! En skvätt i sköljmedelsfacket räcker! Billigaste och bästa tipset ever. Typ 15 kr för en liter på Willys. Släng inga kläder!

      Prova BioCool Safe Wash tabletter. De är egentligen mot svamp men tar bort lukt OCH rengör maskinen samtidigt. 🙂 Vågar inte lova det får bukt med svettlukten, men värt ett försök. Känner med dig – jag luktar själv lätt svett tyvärr.

    Alltså Gabriella Joss reklam på insta story nu sen hennes sambo började göra filmerna.. Visst är det fina och välgjorda filmer, men fokuset ligger extremt mycket på barnen, de är med i varenda reklamfilm. Nu senast en film om städtabletter som man löser upp i vatten. Är det verkligen nödvändigt att ha med barnen i dessa filmer? Känns inte helt ok att göra reklam på/med barn. Bara jag som reagerat på detta? Innan var en reklam för twistshake t.ex. en film på Gabriella där hon stod och pratade i kameran och förklarade produkterna, nu är det en film med barnen som hoppar runt i soffan och skakar på flaskorna för att visa att de inte läcker..

      Hade exakt samma tanke tidigare ikväll. Tycker redan greppet känns uttjatat med att filma sådär lite drömskt, slowmotion, närbilder på barnen osv.
      Var snyggt när det var kläder ute med barnen men nu känns det ruggigt påtvingat när barnen ska visa hur man städar… hade väl kunnat göra exakt samma klipp med bara henne så hade det känts rimligare.

      Kan man vänta sig samma typ av film med underkläderna från hunkemöller snart? Där barnen hjälper mamma knäppa bh:n ?

        Jamen precis, hela konceptet känns bara så…utlämnande på något sätt. Och vad hade sekvensen på Jason när han tänder ljus med städtabletterna att göra?

        Haha, alltså nej, bara nej, en sån film vill jag inte se ?

      Hur trovärdigt känns reklam med städprodukter som sägs vara miljövänliga för ”våra barns framtid” när hon flugit 2 långa resor, kört bensin bil tur Umeå-Sthlm 3 ggr bara sen i sommras?!

    Ja jag tror att båda barnen är surrogat! Äldsta flickan är ju lite lika den ena pappan, och nytillskottet är ju en kopia av den andra pappan. Tror stenhårt på surrogat!

      Tror också surrogat. Nu när du säger det… shit så lika de är ?

    Vad är driver gamla flörtar att fortsätta flirta?
    Träffade en kille när jag var runt 20, vi hade kul och umgicks mycket. Men han fick känslor och uttryckte det lite väl starkt, så jag backade undan helt och hållet. Vi började ha kontakt igen efter ett tag och började umgås igen, speciellt som singlar.. Spola fram 20 år, vi har inte setts på jag vet inte hur många år, flyttat till varsin del av landet, gifta, barn och hörs kanske av en gång om år med i still med Hej, hur mår du? typ av ytlig konversationer. Nu har han hört av sig vid flera tillfällen i år och varit flörtig och på.
    Vad driver det? Bekräftelse? Kan inte vara för att få ett lätt ligg direkt. Tänker kanske mer allmänt eftersom ni inte kan veta exakt hur denna man tänker..

    Jag har feber, tyck lite synd om mig. Skicka gärna *sTyRkEKrAmAr* osv.

      Jag har ett hemskt gravidillamående i kombination med kräkfobi. Har mått dåligt dygnet runt i flera veckor och får panikångest när jag är nära att spy ? vi kan må dåligt tillsammans! STYRKEKRAAAAM

        Damn woman! Du kan få alla mina styrkekramar jag samlar in för det där lät inte ett dugg trevligt. KÄMPA!

          Tack ❤️

        Känner med dig då jag lider av samma fobi och har i v.22 fortfarande illamående ibland. Men på något sätt tar man sig igenom det. Jag har provat flera mediciner utan resultat, har du Inte provat så gör det! Det kan hjälpa just dig!

        Jag har gravidillamående och vinterkräksjukan härjar för fullt på mitt jobb. Bevittnade flera barn spy igår på jobbet ?

          Fick skicka hem 2 barn idag som inte mådde bra (förskola), är rädd att jag blir sjuk! :'( ett barn sa att hen spydde IGÅR så förstår ej varför föräldrarna skickar barnen till förskolan.. De vet att det är 72 timmar hemma innan de skickas till förskolan.

      Tar gärna också emot en kram eller två ? Är i ett jävulskt endometrisskov som inte ger med sig ? Fått ta morfin ovanligt mkt nu, så magen ör kaos på alla plan ? Helt sinnessjukt hur ont man kan få.

      Menade inte att tävla eller jämföra, skulle också behöva en styrkelkram eller fem ?

          Åh Sofia ❤️

    Hur gör man en god brunsås utan grädde ? hjälp

      Mjöl och smör?

      Mjölk, soya,Maizena redning och köttfond

        Går även att använda vatten med samma övriga ingredienser ?

      Ersätt grädden med soyagrädde. Tillsätt även lite grönsaksbuljong.

      om du tål nötter så använd 40g osaltade cashewnötter och 2dl vatten. Kör nötterna i en blandare först till mjöl och häll sedan vatten på och blanda en minut. Häll sedan på redningen. När man kokar upp det så förtjocknar den.
      Får väl erkänna att jag inte testat detta att laga brunsås men har använt cashewmjölken i andra såser och det blivit jättegott.

      Det gör man inte.

    ANG. KNIVLISA
    Varför kritiseras hon aldrig för hur mycket hon visar sina barn på bloggen och insta?

      Eller Helen Torsgården, Mimi Höglin osv osv

      Hennes barn är ju stora. De förstår vad sociala medier är.

        Jo men hon har ju hållit på sen de var små!

      Typ alla visar sina barn, och dom kommer inte sluta med det för att ni gnäller. Släpp det bara.

    Har aldrig läst My Martins blogg, bara läst om henne här. Gick in på hennes blogg idag och tappade humöret direkt. Vilken okunskap den tjejen sitter med och hur otrevlig kan man vara mot sina följare som lämnar kommentar.
    Om.man nu inte bara lämnar en massa hjärtan.

      Förstår dig precis!

      Du menar My Martens, antar jag.

    Tips på hur man uppskattar livet? Finner mer glädje i vardagen? Behöver lite pepp.

      Är också inne i en period där jag känner mig nedstämd. Har ångest till och från vilket är nytt för mig 🙁 mottager gärna tips jag med

      Åh detta har jag ”precis” gjort, eller ja, hållit på med i 4-5 månader.

      Varje kväll skriver jag ner minst en sak som jag är stolt/tacksam över. Kan vara hur små saker som helst. Tex tacksam för att jag åt en god lunch, eller att jag höll humöret uppe när barnet var trotsigt.

      Detta gör jag inte lika frekvent längre, men i början så ”betygsatte” jag mitt mående under dagen timme för timme. Satte plus om jag mådde bra och minus om jag mådde dåligt. Sen kollade jag igenom på kvällen och blev i princip alltid förvånad över hur många plus jag hade. Små saker som att sätta fötterna på en fluffig matta innan man kliver upp ur sängen kunde ge ett plus. På så vis så fick jag liksom svart på vitt att dagarna inte är så tokiga ändå.

      Låter kanske flummigt men man förlorar inget på att testa 🙂

      Jag mår fysiskt inte bra. En riktigt strulig endometrios. Men jag ändrar min inställning. Låter mig få må skit men ser också det positiva. Gör en lista på saker som få dig må bra. En promenad i skogen? Ta tag i att göra det! Åka och fika? Gör det! Baka? Pussla? Kolla på film? Prata med vänner?

      Jag tror att mkt har med inställningen att göra. Jag har fruktansvärt ont och känner sån tomhet på energi. Men så gör jag saker jag mår bra av utifrån förutsättningarna. Tex idag har jag bara kunnat duscha. Och jag njöt! Gjorde ansiktsmask och sånt.

      Det lilla blir det stora. Och är det nåt som tynger behöver du kanske göra en förändring ?

      Mitt tips är att fokusera på vad du har och vad som är bra, ofta gör vi tvärt om och lägger både tankeenergi och tid på vad vi inte har eller är missnöjda med.
      Min son är allvarligt sjuk och det har gett mig så mycket perspektiv på vad som är viktigt och vad som gör en dag bra. Just nu är familjen samlad hemma (igen är på sjukhus) så underbart! Vi har haft en mysig dag och skrattat. Jag åt gott kvällsfika. Det är tillräckligt för att jag ska vara lycklig idag. Hitta de små sakerna som är bra varje dag och fokusera på dem! Det kan vara att du åt en god frukost, ska kolla på din favorit serie ikväll eller vad som helst. Vår vardag innehåller ofta mycket fina små saker men tyvärr är det lätt att missa dem om man inte är uppmärksam!

        Tack för påminnelsen Anonym ❤️❤️❤️

      Jobbar på det själv. Jag har mitt mantra/affirmation. Se/uppleva glädjeögonblick i vardagen. Behöver påminna mig själv.

      Det och mer medveten närvaro. Njuta av en kopp kaffe, en varm filt.

    Visst måste Margaux och kille gjort slut??!

      Nej.

        Hon har fortfarande ringen på. Tror detta är ett pr trick och att hon aktivt inte nämner honom för att få fler klick och kommentarer.

      Jag tror det

      Släpp det

      Ja

      Vem bryr sig!

      Kan ju också vara så att de har en dålig period just nu, behöver ju inte betyda att det är slut

    Bonde söker fru!! Så taggad på att se Heidi idag!!

      Undrar om hon är seriös eller driver? Läst att hon ville ”röra om i grytan” men man börjar ju fundera om allt är som det ska där

        Jag har läst samma men det känns så otypiskt den produktionen? Folk söker ju verkligen för att de vill träffa kärleken! Begriper ingenting när det gäller henne!

      Haha tyckte hon var så konstig idag! Backa, Peja!!

        Jag hade blivit livrädd, fattar inte hur han kan tycka hennes beteende är attraktivt

          Inte jag heller! Man tänker bara SPRING FÖR LIVET PEJA!

      ”Jag har köpt badbyxor åt dig” ?
      Lite senare: ”Jag har köpt ett par likadana åt mig själv.”

      Jag får känslan av att hon planerat deras liv redan innan hon visste att hon skulle bli utvald till att få dejta i programmet ?

        Ja! O då blir det ju aldrig bra.

    Alltså hälsoångest ? nån veckas lugn sen kommer nått nytt. Har jobbat så mycket med inre lugn och verktyg och sen kommer saker som inte går att stänga av. Känner ett tryck bak mot rumpan, utan att behöva på toa. Inga synliga hemorrojder eller nått. Tänkte att det går över men har känts sen förra veckan nu. Ska ringa vårdcentralen nästa vecka om det inte släppt. Fattar att läkare ser mycket men sån stress också då undersökningen säkert innefattar att känna invändigt. Vet inte vad jag vill säga annat än att jag inte kan hantera min oro, en så påtaglig och obehaglig känsla så går liksom inte tänka bort ??

      1/3 får cancer och dom flesta överlever, försök tänk på det och se inte på cancer som en dödsdiagnos. Är du inte över 50 eller har andra symtom som svart/mycket slemmig avföring har du inget att oroa dig för.

        Vad glad jag blev av att läsa ditt meddelande A ??‍♀️

      Du kanske ska ta kontakt med en psykolog/terapeut istället? Alltså inte drygt menat, utan de kan verkligen hjälpa till med hälsoångest, om det är det som är ditt största problem….

      Är du hård i magen? Så kan jag få ibland när jag är förstoppad, även om det inte känns som jag behöver gå på toa.

      Alltså pga av oro kan man tyvärr få ont överallt. Och tyvärr ingår rumpan.

      Man kan ha inre hemorrojder! Köp Alcosanal vagitorier och testa. Funkar jättebra!!!

    Blev nyligen frisk från Covid-19, men fortfarande inget lukt- eller smaksinne. Hur lång tid tog det för er att få tillbaka? ? Så orolig

      Typ en månad så var det tillbaka för mig!

      Lite för tidigt att konstatera att vissa ”ALDRIG får det tillbaka”. Det har inte ens gått 2 år.

        Du har ju inte en clue! ?

      En kollega hade Corona i oktober 2020 och det är inte tillbaka än….. men för vissa kommer det ju tillbaka väldigt fort! ??

      Fyfan så dryg??? Nu har det ju bara gått två år, hur kan du vara så säker på ditt påstående?

        Ett tips – logga ut från internet om du inte kan bete dig.

          Bete dig själv. Vi har typ ett av världens mest egocentriska folk.

            troll

      Men fy va otrevlig du är ?

        Men ursäkta – VA? ? Jag är förövrigt fullvaccinerad, håller mig hemma och ligger dessutom inlåst pga annan sjukdom. Det har inte med saken att göra.

        Du svarar TS jävligt otrevligt, och sen kallar du mig ego för att jag backar TS? Vem är du eg? Och du tycker folk ska ha empati? Vart fan är din empati nånstans? ?

      Hade covid i februari i år, det har blivit lite bättre men vissa smaker är väldigt förvrängda fortfarande…

      Jag var svårt sjuk i covid förra våren, och om jag inte minns fel så tog det ett par – tre månader innan det var tillbaka.

      Snart 1 år utan smak/ lukt. Det senaste har det börjat hämta sig. Men mycket smakar konstigt 🙁
      De jag ABSOLUT inte kan äta/dricka längre är Lök (alla slag), paprika, godis, coca cola, vitt vin.. håller hoppet uppe och livet leker trots detta! ? hoppas de kommer tillbaka för dig snart! Kram ?

      Min sambo och dotter hade covid samtidigt och båda tappade doft och smak. Ca en vecka efter de blev friska kom smaken tillbaka och ytterligare en vecka senare även doften. Men det verkar vara VÄLDIGT olika för alla…

      Jag var sjuk i covid för ganska exakt ett år sedan. Blev av med smak o lukt men det kom tillbaka isch en vecka efter att jag blivit frisk. Märkte det när jag stod i tvättstugan och kände doften av sköljmedel ? glädjeskuttade efteråt!

    Du som tipsade om ”The Body Project ” på YT i augusti, tack!
    Jag sparade tipset och testade först nu, pga uppenbarligen moralbortfall. Vad kul det var!
    Sitter nu glad, svettig och trött efter passet samt är stolt över mig själv.

    Är det någon som kan hjälpa mig med detta?

    Det jag vill få hjälp med eller höra mig för om är ifall någon annan i Göteborg vet vilken klinik detta är eller hur jag tar reda på vilken klinik det är.

    https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/larm-om-oserios-hudklinik-i-goteborg/repucw!lBSAhrttuFymGJ8p6clHHw/

    Då jag varit på en hudmottagning och fick ett födelsemärke bedömt av ev läkare och borttaget av en sjuksköterska, (men läser att det är felaktigt och ssk inte ska göra detta utan läkare) men är orolig för att det kan vara den och att bedömningen då gjordes av en läkare utan kompetens, han sa att det var ofarligt och födelsemärket typ klipptes bort samt slängdes bara….

    Tänk om det var hudcancer och det aldrig undersöktes korrekt och jag har gått runt med det sen dess ?

      Någon? ?

        Vet ej men är du orolig kan du kanske gå till en ny läkare och be om prov från närområdet? Vet inte om det stämmer men skulle du ha massa metastaser (vilket vi inte tror du har) måste man ju kunna kontrollera det på huden runtomkring?

        Du kan gå till din vårdcentral och berätta om din oro. Läkare där kan bedöma om det finns anledning att kontrollera mer från samma område. Om läkaren du besökte tittade på födelsemärket med en speciell ”lampa”, dermatoskop, kan hen se om det ser godartat ut. Om det klipptes bort är det sannolikt en ”skin tag” som är helt ofarlig. Men självklart ska du inte ta råd här utan vända dig till din VC!

          Han tittade inte på det med en speciell lampa eller någonting, han bara tittade på det i mitt ansikte där det satt och sa att det inte var något elakartat men att det kunde tas bort ändå om jag ville det och så gjordes det av en sköterska ?

      Ta kontakt med din vårdcentral och be om hjälp.

      Det handlar om Dr.Berne och Klinik34. Finns på Instagram.

        Eller så misstog jag mig, men klinik34 är i blåsväder just nu också.

      Vet inte om det skulle gå att ta prover på huden runt omkring för födelsemärket var inte så stort och hela klipptes bort, så finns bara ett litet ärr kvar och inget annat runt det ? får så klart gå till vårdcentralen men vill så gärna ta reda på om det var där jag var, minns inte vad stället hette ?

    Mitt kylskåp gick sönder i måndags, fick ett nytt idag och är överlycklig haha. Det ser bara lite roligt ut med ett nytt kylskåp i ett orenoverat kök haha

      Förstår precis

      Renoveringshysterin alltså…

        Jag, ts, bor i en lägenhet som renoverades vid senaste stambyte, 1999 ? jag har mer än gärna kvar saker tills de går sönder, men kan ändå anse det fult att ha ett kylskåp från 2021 i ett betydligt äldre kök.

        Två tankar samtidigt, du vet 😉

        Man har väl inte renoveringshysteri för att man tycker det ser roligt ut ? Har också ett gammalt slitet kök och hade sett väldigt lustigt ut med ett modernt kylskåp där också

    Boktips. Näktergalen av Kristin Hannah.

    ”I kärlek upptäcker vi vilka vi vill vara.
    I krig förstår vi vilka vi är.”

    Började läsa den idag och jag älskar den!

    Men, man kan inte bara ’ge bort’ sitt barn. Idén om att ’give up for adoption’ stämmer väl inte med svenska regler?
    Har släktingar som inte fick adoptera sitt fosterbarn som bott hos dem hela sitt liv – även om biomamman var med på det – inte så länge hon levde.

      Tyckte också det lät märkligt att nån vild främmande människa tar kontakt och vill pappirna ifråga adopterar ens barn. Det här är inte Usa.

        Papporna*

      Verkligen märkligt. Behöver man hjälp och avlastning med livspusslet väljer man väl ändå inte i första hand att adoptera bort yngsta barnet och så är problemet löst?
      Finns väl närmare familjemedlemmar/släktingar/nära vänner som kan ställa upp?

        Som sagt, tror inte det är möjligt att välja att adoptera bort ett barn i Sverige. Det finns möjlighet att få massa stöd och insatser, men att ge upp juridiskt föräldraskap får du inte hur som helst.

    ”Tre systrar” vilken fantastisk serie! ? 64 underbara ljudböcker.

      Vem har skrivit den? Jag sökte men det finns många böcker som heter samma ?

      Tror jag hittade, men det var 66 böcker, kan det vara samma? Bente Pedersen författare?

        Skrev fel, ja 66 böcker stämmer! ? Älskar släktsagor!

      Raija-serien av Bente är fantastisk, rekommenderar den starkt om du gillar tre systrar ?

    Någon som haft trepartssamtal på en vfu och kan berätta lite hur det går till? Hur mycket måste man förbereda sig?

      Haft två och det har varit väldigt olika upplevelser. Första gången fick jag frågor om precis allt, verkligen ner på detaljnivå. Jag var helt slutkörd efter! Det gick egentligen bra och jag fick VG, men kändes verkligen som att jag blev totalt grillad. Andra gången fick jag i princip noll frågor och fick knappt en syl i luften haha. Så väldigt individuellt skulle jag säga, men förbered dig väl så är du beredd på allt.

        Tack! Kan man bli underkänd?

      Vi fick tydliga instruktioner om vad som skulle pratas om och vad man skulle förberett innan, har du inte fått det?

        Nej då hade jag ju inte frågat 🙂

          Fråga den från universitet/högskolan som ska va med?

    ”Det handlar också om en trygghet för deltagarna, alla som sitter i salongerna. Ingen ska avstå från att boka biljetter av rädsla att sitta nära ovaccinerade.”

    Jag är jättefundersam. Innebär det att jag som fullvaccinerad ändå inte är skyddad? Om jag tog vaccinet för att vara solidarisk och stoppa smittspridningen, borde inte smittan då vara farlig för ovaccinerade snarare? Inte att ovaccinerade är farliga för vaccinerade.

      (Citatet kommer från Amanda Linde)

      Man kan ju bli smittad som vaccinerad (ingen har nånsin sagt att skyddet är 100%), och risken är större att en ovaccinerad sprider det.

        Åh jag har missat att ovaccinerade sprider det mer än vaccinerade, vart kan jag hitta mer om detta? Så jag kan bli lite mer säker på benen…

          Fast det är ju en slutsats av logiskt tänkande…

            Fast vad du personligen tycker är logiskt behöver ju inte nödvändigtvis vara fakta.

              Du förstår inte hur vaccin fungerar, eller hur?

                Vi är för det första flera anonyma här, och vad jag förstår eller inte förstår om vaccin är egentligen helt irrelevant. Ditt logiska tänkande är fortfarande inte fakta.

                  I detta fallet så är det fakta, för det är så vaccin fungerar. Hur det är i andra fall är inte relevant här.

                    Nu är det ju så att just detta ”vaccin” inte fungerar som andra vaccin.

            Jag har, som mitt nickname tydligt visar, autism. Jag frågar alltid en gång extra, för min hjärna har svårt att ta in och processerna information och risken finns att jag misstolkar. Alltid så välkomnande för autister i detta kommentarsfält!

              (Försök till användandet av såkallat Sarkasm ovanför, borde kanske klargjort lite)

                Jag fattade din sarkasm – det var roligt!
                Och bra att fråga – detta är komplicerade saker:)

      En del vaccinerade blir jättesjuka och även om man inte blir det kan man bli smittad och sprida till andra som kanske inte klarar det. Jag är dock emot vaccinpass eftersom det dels inte funkar 100% med tanke på att vaccinerade fortfarande kan bli sjuka och sprida smitta och dels för att det är en oerhörd inskränkning i individers frihet för en sjukdom med 1-3% dödlighet.

    Jag skrev på öppet spår för en vecka sedan gällande mina författardrömmar men somnade sedan ifrån alltihop. Hade fått fina svar från Violett Crawley och en anonym person men dessa såg jag inte förrän dagen därpå. Är ni här ikväll?? ?

      Vad skrev du för något då? och vilka svar var det du tyckte om? 🙂

        Skrev om att min författardröm väckts till liv på senare tid men att det kändes läskigt och svårt iom att man hela tiden hör om det pyttelilla nålsögat man måste passera. Fick massa fin pepp ?

      Det var jag som skrev att om du verkligen vill skriva finns det inget som kan hindra dig.

        Åh, var det du som kunde tänka dig att bolla? Isf gör jag jättegärna det! ???

          Gärna. Jag har ett färdigt manus och läser gärna dina texter. Lämna mail så kontaktar jag dig.

          Mitt svar fastnade i modd, men det funkar för mig. Jag har ett färdigt manus och läser gärna dina texter. Vill inte skriva för mycket publikt. Lämna mejl så kontaktar jag dig.

            Vad kul! Jag har blackicesiberians@gmail.com

      Åh hej på dig du! Fint att veta att svaret nådde dig ☺️ minns att jag skrev sent. Jag hoppas att tipsen/orden gav dig inspo och en push framåt. Stort lycka till med skapandet!

        Du skrev galet bra tips, så tacksam för dem! ❤ Fick känslan av att du är väldigt kreativ…?
        PS. Älskar din namne!

          Sent svar igen då men ja, jag älskar Violet/Maggie Smith! ❤️ en inspirationskälla imaginär skyddsängel hehe.

          Jag är dessvärre inte så kreativ längre, har massa halvfärdiga grejer från gamla tider som jag inte orkat ta tag i. Försöker ta del av andras kreativitet istället för ögonblicket.

            Och som ett tillägg vill jag säga att jag alltid blir glad över att se ditt nick med den poetiska klangen.

            Även jag hade velat läsa dina texter men har inte energi till att bolla tankar tror jag, har en tendens att lova för mycket när jag har mina toppar. så jag får läsa vid utgivning ?

    Varför är en del vita människor så ängsliga att de känner sig tvungna att använda sig av emojis som föreställer mörkhyade personer? T ex ??‍?????‍???‍♀️??‍♀️ när de själva ser ut så här ??‍♀️??‍♂️??‍♂️??‍♀️??‍♀️

      Haha, ven gör så? Aldrig sett!

        Skämtar du? ? Såg precis en vit person i min lokala Facebookgrupp som svarade på ett meddelande om lådor som ges bort, ”Jag mä! ??‍♀️”. Helvit människa med vit man och vita barn när man kollar profilen. Jobbar dock på SVT så det kanske kan förklara saken… Woke

          Ah ok… Jag hänger inte i fb-grupper. Mina vita vänner för gör inte så, aldrig sett ngt så tydligt. Men de flesta gör kanske inte det pga är ängsliga? Tänker att de flesta människor är dumma i huvudet och typ tycker det är lite ”exotiskt” med ??‍?

          Man får väl ta vilken färg man vill? Varför bli kränkt? Får inte jag som halvindiska välja en mörkare ton på min emoji tumme utan att du blir kränkt?

            Men skämtar du med mig? Hur kan man misstolka ? Självklart får man använda vilken färg som helst. Jag funderade bara på varför kritvita människor i Sverige med svenska anor tillbaka till 1800-talet helt plötsligt ska göra det för att vara ”inkluderande”

        En vit medelålders manlig släkting till mig använde ett tag ??. Vet inte om det var ett misstag eller medvetet

          Han kanske såg det som svart färg och inte en mörkhyad hand. Det var en häftig svart rockig tumme upp för honom helt enkelt haha

      Jag använder gula emojis utan att vara gul. ?‍♀️

      En fd kollega gör så.
      Hon har även sjal över håret eller turban ibland fast hon är ateist och svensk.

        Eh? Man behöver inte vara troende för att ha sjal i håret haha.

      Tror dom vill vara inkluderande bara ?

        Woke-töntar enligt mig ?

          Äsch, nu tycker jag att du var onödigt hård.

          Vadå woketönt? Jag trycker på en random färg när jag väljer emoji. Ibland blir det gul, andra gånger brun en annan gång vit. Vem bryr sig? Snacka om att övertolka??‍♀️

      Hahaha jag gör så! Aldrig fattat att en emoji måste representera en själv och ens egen hudfärg- bara trycker på första bästa tumme jag råkat se…

      Haha va? Vadå ängslig? Kanske är så att folk inte läser in så mycket som du verkar göra i deras val av färg till emojin ???‍♀️

    Youtube ålderskontroll. Skickar folk verkligen bilder på sina körkort/betalkort?
    Blir tokig på alla random blockade videor. Inloggad på mitt Google konto, så de vet att jag är långt över åldersgräns.

      Mmm ”okej”. Bra försök Anna. Vi tänker inte hjälpa dig…

      ?

        Vänta! Vad har jag missat nu?
        Anna?

    Vill så gärna plugga till kiropraktor men att sätta mig i Stockholm för en fem-åring utbildning med barn och man i Skåne är inte ett alternativ. Finns en utbildning i Köpenhamn också men finns det fler? Hittar bara kliniker men alla kan väl inte ha pluggat i Stockholm?

      En släkting till mig pluggade till kiropraktor, det är inte brist på folk i den branschen kan jag säga… Han jobbar inte som det idag

      undvik Stockholm. Rektorn styr den utb med järnhand..

    Definitivt. Hur vanligt är det ens med adoptioner inom Sverige? Och att mamman, som uppenbarligen kan vara mamma åt sina andra barn, skulle adoptera bort sitt tredje barn bara sådär, adoption är ju verkligen inte förstahandsvalet och hade ju sett mkt skumt ut om någon kontaktar ett specifikt par och vill adoptera bort sitt barn till dem bara sådär.

    Har precis skaffat tinder igen. Kan man inte matcha längre utan att betala?

      Jo det kan då jag

      Jo det kan man absolut göra.

    Nu är jag tillbaka och söker fler bra dokumentärer! Gillar det mesta som är grävande, samt om mordfall och sekter. Bomba mig gärna med tips ?

      Lindomefallet, Skandiamannen på netflix, SVT har många tex dokument inifrån och utifrån.

      Har du sett ”Don’t f*ck with Cats: Hunting an Internet Killer” på Netflix?
      Jag tyckte om den väldigt mycket. Tre avsnitt.

      ”Förförd av sekten” på cmore

      Denna som handlar om c-19 och hur allt är uppbyggt för att kontrollera oss borde ALLA se!!!!!!!!!!!!!!! En riktig jävla ögonöppnare som kommer förändra hela eran världsbild.

      https://www.stopworldcontrol.com/monopoly/?fbclid=IwAR0QAPzE8zsIL6LgPT_DfuU-7SfTXpJSQgm_sJYfVnyy657kSEe_Jr8HvUY

    Någon som har sålt begagnade kläder hos Sellpy? Har plaggen blivit sålda, var det smidigt och andra saker som kan vara bra att veta? 🙂

      Jag har sålt en hel del! Smidigt pga slapp fixa paket etc själv, men förlorade troligtvis en del pengar pga sellpy tar en del.

      Jag tycker det är svinbra men klart jag skulle få mycket mer om jag pallade lägga upp och sälja allt själv. Men det gör jag inte.

      Brukar kolla igenom annonserna när de lagt upp dem, oftast tycker jag de är helt ok skrivna men ibland nåt som måste förtydligas. Jag har framförallt skickat in grejer från medelpris-märken, typ Filippa K och sånt, sånt brukar gå bra.

        Vad säljer dom ett plagg från filippa k för ca och hur mycket får du?

          Beror ju såklart helt på vad det är för nåt. I min förra försäljning sålde de en ”kavajkofta” från Filippa K som var typ sex år gammal (men i ok skick) för 210 kr, jag fick 74 kr. Sålde en jacka i samma påse, sålde för 1100 kr och jag fick 730 kr. Ju dyrare nåt är desto större andel får man behålla.

            helt ok ratio då antar jag. men det är nog svårt att få sålt en gammal tröja från hm.

      Rekommenderar Tise.

    Förlåt men vad är det med GabbJoss senaste samarbete på IG Stories? Någon sorts städvideo där hon ”sensuellt” torkar en toastol och samtidigt får visa upp sig i sin favoritpose och städar ett bord men det enda man ser är hennes bröst på prick hela skärmen. Så många funderingar! Självklart hennes kille som filmat, meddelar hon stolt. Varför hans konstanta behov av att visa upp hur sexig hon är? Plus hur kan de ansvariga på företaget känna att detta är spot-on och hur kan det passera alla lager utan att någon tänker ett extra varv på hur deras brand kommer presenteras?

      Håller med… kunde inte hålla mig för skratt när man ser henne i en ”pose” med styva bröstvårtor, putande läppar sitta och torka av toastolen.. Herregud

    Jag funderar. Det är så många vänner till mig och i min ålder, ca 57 som har blivit illa behandlade på sin arbetsplats. Allt från chefer som beter sig och från yngre medarbetare. Inte bara inom min organisation utan det handlar om posten, privata arbetsgivare och i regel är det om yngre chefer som ger sig på äldre trotjänare. Visst kan vi äldre göra fel men när vi snakcar om typ tio i min bekantskapskrets som drabbas så har jag svårt att tro att all de betett sig illa. Ligger kanske i tiden?

      Jobbar du med upphandling?

      Tror inte det ”ligger i tiden” och inte bara äldre. Är 32 och jobbat i snart tio år på samma arbetsplats och har blivit väldigt illabehandlad och bemött av chefer (och någon enstaka kollega). Har såååå många historier som skulle kunna bli en bok. Tyvärr ska vissa inte vara chef och många företag borde se över sin kultur. Vet att alla arbetsplatser inte är sådana. Min sambo skrattar högt åt alla mina historier, på hans jobb skulle kollegor/chefer aldrig bete sig hur som helst eller säga vad som helst.

        kan du ge exempel?

          Ett exempel är en kollega på min förra avdelning och hans beteende mot oss på avdelningen. Facket tolkade det som trakasserier, viss del sexuella trakasserier, och de vill mer eller mindre se honom få sparken eller iallafall byta avdelning. Men cheferna ansåg att hans jobb var viktigare än det vi höll på med så han var tvungen att vara kvar, vi skulle skaffa oss lite överseende med hans dåliga sociala kompetens. Ett annat är att en chef satt på vårt avdelningsmöte och snacka skit om andra kollegor och menade att de måste börja använda sig mer välutvecklade del av hjärnan (snällt formulerat här). Annat exempel på en av våra avdelning, gör du fel där så kan du bli kallad för ”fucking jävla retard” av chefen. Eller är detta acceptabelt beteende av chefer?

      exempel?

    Nej det tror jag inte. Barnen har ju varit alldeles för gamla när de kommit till dem, varför skulle de i te kommit som nyfödda om de var surrogat? suggorat i Sverige brukar väl också arrangeras genom att man gifter sig med mamman/ skriver på faderskapet? Vad skulle de annars lösa för.problem med ett sådant upplägg isf adoption tänker ni? Har hon fött barnet är hon ju legalt mamma oavsett DNA, så som inte någon av dem skrivit på fadeeskapet bör de fortfarande kärvas fosterplacering/ adoption.

    Även om det är förbjudet med surrogat så är det ju också ändå något som görs och som många berättar om offentligt (lagförs det ens?).

    Men framförallt verkar det jättekonstigt att släktingar till båda barnen visas upp med bild och i ena fallet även namn – tror verkligen inte att man skulle gå ut offentligt med att.man överlåtit sitt barn till någon annan om man faktiskt inte gjort det, det är ju oerhört kontroversiellt och lär ju sprida sig väldigt snabbt bland vänner och bekanta och orsaka mycket frågor. Knappast mindre kontroversiellt än att vara surrogatmamma.

    Dock tror jag att den biologiska mamman bara berättar en liten del av historien kring varför hon ej tar hand om sitt tredje barn. Det barnet är väl heller inte adopterat än utan bara placerat?

    Aaaah!!! Är så j@vla arg på min hyresvärd. Jag och min partner har flyttat ut från våran gamla lägenhet, satt tillbaka de möblerna som ingår i lägenheten, tvättat all textilier… köpt ny matta till vardagsrummet. Vi har tom haft en professionell städfirma (rekommenderade av hyresbolaget).
    Ändå säger dom att lägenheten luktar hund och katt? Kan det ens vara möjligt? Obs. De har själv innekatt.

      Vi har då hyrt i andra hand och hyresvärden gillar oss inte.

        Varför gillade inte hyresvärden er?

      Jag antar det.. Det finns så många olika sätt att städa på… Kanske måste ni även vädra mycket…

        Frustrerande! Vi vädrade varje dag btw…

      Alltså hund luktar oftast mindre om de är små och man tvättar dem men katter ! Fyfan. Var på visning i en svindyr lägenhet i Sthlm och lägenheten luktade katt så jag höll på spy. Frågade mäklaren om de hade katt och hon typ fnissade nervöst och ba Jaaa men vi har ju tagit ut allt som hör till (mat, sand osv), det gjorde inget det luktade vidrigt ändå. La såklart inte bud utan stack därifrån på bums.

        Konstigt. Jag har flera vänner som har katt/katter. Aldrig upplevt det du berättar.

        Låter märkligt. Jag har haft katt och har även flera vänner med katt och tycker inte det luktar. Var på kattkafé härom veckan och det luktade inget där heller…

    Alltså Gabriella Joss reklam på insta story nu sen hennes sambo började göra filmerna.. Visst är det fina och välgjorda filmer, men fokuset ligger extremt mycket på barnen. Nu senast en film om städtabletter som man löser upp i vatten. Är det verkligen nödvändigt att ha med barnen i dessa filmer? Känns inte helt ok att göra reklam på/med barn. Bara jag som reagerat på detta? Innan var en reklam för twistshake t.ex en film på Gabriella där hon stod och pratade i kameran, nu är det en film på barnen som hoppar runt i soffan och skakar på flaskan för att visa att den inte läcker.

    Vad jag blir trött. Vi har riktlinjer på arbetet nu om att vi ska vara på kontoret minst två dagar i veckan om vi inte har en specifik anledning. En i mitt team är så omogen och säger: tänker bara vara på kontoret en dag i veckan för vill inte gå ut när det är kallt och regnigt. Suck.

      Vad gör det då? Om chefen är ok med det är det väl ok.

        Det är inte okej från chefen men personen gör det ändå. Anledningar är liksom om man vabbar till exempel eller är sjuk. Inte att ”det är kallt och jag vill inte gå ut”

          Då hoppas jag personen får konsekvenser från chefen… Annars kan ju ni andra börja göra det också.

      Så är det hos oss också, så tråkigt att det börjar myglas med närvaron.

        Verkligen. Så jävla tröttsamt.

    Jag vet verkligen inte vad jag ska göra, så jag hoppas några kloka människor här kan hjälpa mig.
    Min dotter började nyligen rida på ett dressyrcenter. Jag hjälpte henne sadla och råkade sätta strykkapporna på fel ben. Hästen gick timmen efter så det var inte vi som sadlade av. När räkningen för ridningen kom hade ägaren lagt på nästan 1000 kr för att vi skulle haft sönder strykkapporna (spännena satt inåt). När jag protesterade så hotade hon med inkasso, så jag blev rädd och betalade. Efteråt blev jag sur och kände mig lurad, så jag gav ett dåligt omdöme på deras sida. Då blev jag och min dotter portade på dressyrcentret.
    Nu vet jag inte vad jag ska göra, för dottern är superledsen. Hon älskar verkligen en av hästarna där, hon har hållit på med den innan den såldes dit, och den var orsaken till att hon ville rida på det stället (som egentligen är alldeles för dyrt för oss). Jag har tagit bort omdömet, men jag kan verkligen inte förmå mig till att fjäska för ägaren, jag tycker hon är en hemsk människa. Samtidigt skulle jag göra allt för min dotter. Några tips?

      Stall är toxiska platser ofta. Spela med i spelet eller undvik.

      Försök att ha ett vuxet samtal? Alltså förklara att du blev ledsen över det men har betalat och att din dotter inte ska behöva bestraffas.

      Får hon inte komma tillbaka så skriv nytt omdöme. Hade inte velat sätta min dotter eller son på ett sånt ställe

      Konstigt.
      De åren jag jobbade som ridinstuktör låg det på mitt ansvar att lektionshästarna hade rätt tillpassad utrustning. Jag kollade av till varje nytt pass, även privata ekipage som deltog. Mest för hästarnas skull förstås.
      Tokerier och galenskap finns det gott om i hästbranchen. Sök er någon annanstans! Detta var bara ett par strykkappor. Vad händer om olyckan är framme på riktigt? Det känns inte som en seriös verksamhet.

      Du skriver ”ägaren”. Är det hästens ägare eller ägaren till ridcentret? Sorry, har inte så bra koll på hur det är upplagt på ridcenter.

      Rent spontant känns 1000 kr för ett par strykkappor väldigt dyrt, men det beror givetvis på vilket märke det är. Rent krasst får du nog stå ditt kast i vilket fall, men du kan ju alltid höra med dem om du kan kan köpa nya strykkappor (samma typ då) och få tillbaka pengarna. Nu håller jag till i ett privatstall som ägs av nära familj till mig. Men jag hade blivit arg om någon som red min häst hade sönder mina prylar, oavsett om det var ett misstag. Jag hade velat att de bad om hjälp om de var osäkra på hur de skulle sitta.

      Det låter ju tyvärr som ni inte är välkomna tillbaka. Men alla relationer går att fixa och om din dotter är väldigt ledsen så kanske du ska försöka sträcka ut en hand till dem.

        Kan ju säga att jag håller med ?! Om det är en ansvarig ridinstruktör på plats (som på ridskola, om det ens är någon skillnad?) så har hen också ansvar över utrustningen.

        Och åter igen, 1000 kr för ett par strykkappor låter väldigt dyrt.

      Varför är det alltid så här när det handlar om hästfolk???

    Nån annan tjej som kör marklyft? ?‍♀️

      Jag! Men är nybörjare och kämpar med tekniken.

      Ja jag gör!???️‍♀️

      Såklart?? Älskar marklyft!

      Det är mitt absoluta favoritlyft ?

      Jag med! Började efter en ryggskada (sjukgymnast sen PT) och kom upp i 80 kg ca. Sen haft knäskada så pausat helt och jobbar mig nu upp lååångsamt. Så bra lyft, rumpa, ben, rygg, armar – allt. Skönt att stressa av med.
      Kör barfota eller five fingers på hårt underlag – alltså inte mjuka gympaskor som man inte får god kontakt med marken i.

    Varför kommer varken mina inlägg eller svar fram? ?

    Hur får man en kille att bli intresserad? Blir galen typ, hittat MR. Perfect men är så otroligt dålig på att skriva/snacka med killar jag är into så vet inte vad jag ska göra. Inser att det låter desperat, är inte i desperat behov av ett förhållande direkt men gillar honom väldigt mycket bara. Vi bor inte särskilt nära heller och ja vet inte riktigt…

      Tyvärr kan man ju inte få alla intresserade. Försök visa din personlighet så gott det går, ställ frågor, starta samtalsämnen.

        Haha mitt råd är tvärtom. Var så ointresserad du bara kan men så fixad utseendemässigt du kan. Är han intresserad kommer han att visa det

          Är ju inte direkt dom bästa/mest intressanta killarna man drar till sig genom att göra så. Är väl bättre att försöka se om det klickar personlighetsmässigt med personen

            Håller med.

            Annars lär det bli killar som är ute efter utmaningen – och ser det som en ego boost att ragga ointresserade tjejer och sedan få håva in dom. Och de killarna är även ganska omogna, så även om de redan har ett förhållande så fortsätter de flirta med andra för att det är just utmaningen som är spännande för dom.

      Fråga om en fika kanske.

      Tycker tjejer som kan ta initiativ är mycket mer imponerande än de som kör fyrdimensionella mindgames med att spela ointresserade, samt det är enklare att vara med tjejer som säger vad de tycker och tänker. Då behöver man som kille inte vara så orolig för att tjejen surar och inget säger.

      Samtidigt förstår jag normen kring att killar tar initiativ, då en kille som inte kan ta initiativ inte är så imponerande.

        Ja, men grejen är att vi inte känner varandra super bra och bor i olika delar av landet atm.

    Vart kan man vända sig på nätet när man har mycket ångest, den KBT terapeut jag träffar säger själv att han inte kan hjälpa mig. Mindler, Kry eller någon annan, och vad kostar det?
    Tacksam för svar❣

      Om din egen KBT terapeut inte kan hjälpa dig så kanske du enbart kan hjälpa dig själv? Vad är det du lider av?

        Ångest som jag skrev, jag är orolig för mycket och oron gör att jag inte kan sova ordentligt så jag blir trött. Det leder till mer ångest.

        Pja- nu är det ju tack och lov inte så att det bara existerar EN terapeut i världen utan det går ju bra leta vidare om den man har inte kan hjälpa en.

      Varför kan inte din terapeut hjälpa dig? Hen borde ha gett en anledning. Kanske behöver du prova en annan metod? Metakognitiv terapi kan ha en mycket bättre effekt än KBT på just oro (har du GAD?), du kanske kan kolla upp det? Eller handlar det om att du inte anstränger dig ordentligt/är mottaglig just nu för terapin?

        Min terapeut tror jag har GAD, han säger att jag behöver en annan typ av hjälp som t.ex en psykolog. Det finns inga att skicka mig till för dom har inte tid, så just nu står det och stampar och vi träffas bara ca var 3:e vecka trots att jag bara varit där några gånger.

          Kan du prova privat psykolog (om du har råd alltså?). Och som sagt, jag rekommenderar verkligen metakognitiv terapi, det har hjälpt mig massor med min GAD.

            Jag ska kolla upp det.

      En KBT-terapeut kan ha många olika utbildningar i botten. Ex präst, ssk, beteendevetare, som inte nödvändigtvis har grundkunskap om psykisk ohälsa och diagnoser. Se till att få träffa en psykolog så du kan få en diagnos, kanske också värt att utreda mer utöver ångest. Mindler har psykologer anställda, kostar som ett vårdcentralsbesök dvs 100 kronor. Kan åtminstone va en bra början.

        Jag får nog leta vidare för detta funkar inte.

      Ahum! Kerstin nånting, helt fantastisk!

    För att ungen liknar… vem då? Varför skulle hon vara besviken?

      Hon skrev i ett blogginlägg när hon var gravid att hon önskade bebisen alla sambons gener både utseende och personlighet. Att hon själv kunde strykas helt om hon fick välja själv. Att det drar i hennes livmoder bara hon tänker på barnets Fs utseende och humör. Hon skojar något om att allt annat är som en skräckfilm för vem vill ha burit runt på en avbild av sig själv. Och på bb hade hon känt sig frånkopplad av hormoner av utmattning och tyckte bebisen såg konstig ut.

    Köpa bostad i Skellefteå på just nu, bra investering på kort sikt eller riskabelt? Tror ni priserna håller i sig efter northvoltetableringen?

      KÖP!

    Påståenden om olagliga förehavanden kanske?

    För att det som skrevs va olämpligt. Det är deras privatliv, det ska ingen sitta och diskutera.

      Haha nä vi diskuterar ju ingen annans privatliv i denna bloggen heller…

        Spelar väl ingen roll? Jag brukar iaf inte kommentera om andras privatliv. Men när folk diskuterar det ni diskuterade, då är det absolut inte okej. Så jag (bland annat) anmälde för att jag fick ont i magen av det som skrevs.

    Men ? Vem skriver ens så om nån man inte känner?

      Hellre det än om/till någon man känner. Som kompisen som skrev och varnade alla vänner att nya bebisen i gänget var seriöst det fulaste hon någonsin sett och att de måste förbereda sig för att kunna hålla masken. Sen råkar man skicka till mamman också.

    Jag skulle vilja komma mer och mer ifrån fast fashion, köpa mer kvalitetskläder som håller länge, där de anställda har bra arbetsförhållanden osv. MEN görs såna kläder för plus size? Har storlek 48-50 och känns som att det är så svårt att hitta ”bättre” kläder??

    Varför skulle hon vara besviken? Hon verka ju tycka sonen är världens finaste ? Man kan ju gissa och så innan vem barnen kommer likna mest, men klart man inte blir besviken. Speciellt inte om man kämpat länge med att ens kunna få uppleva ett första barn

      Sen ändrar nyfödda utseendet väldigt mycket efter bara några månader, så svårt att veta redan nu vem han kommer likna ??‍♀️

      Har de kämpat länge? Trodde inte de varit ihop så länge?

        Hon gick väl på olika kontroller, undersökte äggledaren osv. Att de kämpade länge var kanske en överdrift men hon har ju skrivit mycket om att det inte varit lätt och att hon inte trodde hon kunde bli gravid osv. Men tror de varit tillsammans ttp 6år, så det är ju ett tag faktiskt.

        Jo hon skrev att hon sökte gyn efter ett par månaders (?) försök då hon saknar ena äggledaren och då fick spola igenom äggledaren och liknande. De har väl varit ihop i säkert 5 år, men med kort paus någon gång?

    Är det något fel på öppet spår eller har alla bara gått och lagt sig? ? eftersom senaste egna ”tråden” är från 22.34

      Fastnade i modd, så antar att fler kanske gjort det ?

    Någon som har varit på Näsby slott i Täby som en romantisk staycation eller liknande, var det bra? Hur är maten?

    Eller om någon har tips på liknande ställen i Stockholm, tänkte ge min kille i födeseldagspresent nämligen. Obs ej så dyrt som tex the winery hotel </3

      Jag har varken ätit eller sovit där, men har varit på deras aw nån gång. Det var jättemysigt med musikuppträdande och vin. Ett riktigt vackert slott är det iaf.

        Kan annars rekommendera Såstaholm som ligger i Täby kyrkby!

    Jag är nog väldigt sent ute i ös men vart kan det finnas snygga svarta paljettklänningar för max 700:-?
    Känns som att jag har letat överallt:

    Bubbleroom (deras snygga klänning hann ta slut innan jag hade bestämt mig?)
    Nelly
    H&M
    NA-KD
    Vero Moda
    Boozt
    Zalando
    Lindex
    Asos
    Ellos
    Gina
    Åhléns
    Cubus

    Uppenbarligen har jag inte kollat överallt men det börjar ta slut på idéer.
    Bubbleroom leder överlag, snyggast nyårsklänningar så mitt i-landsproblem kommer lösa sig. Men det är första gången jag kommer göra något särskilt på nyårsafton och därför vill jag hitta den perfekta outfiten och för en gångs skull känna mig riktigt riktigt snygg, och då helst i en svart paljettklänning? så har ni fler tips på sidor eller affärer som jag har missat tar jag gärna emot dem???

      Bonprix levererar faktiskt ibland när det gäller den typen av klänning som du beskriver.

        Toppen! Ska kolla?

      Kolla sellpy / tradera och sök på svart paljett klänning typ.

    Skojar du eller? För det första är barnet några dagar gammalt, det går inte att säga hur han kommer att se ut om några månader eller några år. För det andra, de flesta säger väl lite lättsamt ”hoppas barnet får pappas vackra ögon/hår/läppar!” men det är ju ingenting man tänker på sedan när barnet väl är ute?! Hur tänker du dig att föräldrar känner om barnet har ett stort födelsemärke i ansiktet? Vill de direkt lägga ut ungen i skogsbrynet eller?

    Väx upp för fan, ”Johanna”!

    Öh? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.