Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

379 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ni som blivit utbrända/gått in i väggen. När märkte ni det? Finns det något ni hade gjort annorlunda innan ni hamnade där?

      Jag har! Märkte det pga sömnsvårigheter och hjärtklappning. Sedan huvudvärk och yrsel som till slut var konstant för jag försökte ignorera alla symptom. Gick och höll mig i väggarna på slutet för att jag var så yr. När jag väl blev sjukskriven tog jag mig knappt ur sängen. Var sjukskriven på heltid i 9 månader. Hade jag fått göra om nu så hade jag tagit symptomen på allvar direkt. Gått till psykolog direkt, läkarkontakt direkt. Skaffat massör, kiropraktor. Sagt nej till tråkiga saker och ja till roliga saker istället för tvärtom. Begärt avlastning av chefen direkt. Pga min stolthet och dumhet blev jag onödigt sjuk och fick en onödig lång rehab… Nu har jag jobbat heltid i 4 år efter sjukskrivningen men måste fortfarande tänka mig för i stressiga situationer.

      Ljudkänslighet, minnessvårigheter och glömska, sömnproblem. En tryckande känsla i huvudet, bakom ögonen. Förvirring. Kallsvettades kopiöst mycket på natten.
      Hade inte kunnat göra något annorlunda, det var covid som gjorde det (jobbade inom omsorgen). Nu är det framför allt ljudkänsligheten som dröjer sig kvar. Jag tycker bara om musik om jag väljer den själv och håller den på låg volym. Behöver vara beredd.

      Sov mycket mindre, kände mig aldrig färdig och konstant igång, kunde inte slappna av, oroade mig mycket, hoppade över måltider och fick magkatarr. Tillslut glömde jag av saker så som vart jag parkerat bilen, hur jag skulle köra till jobbet fast jag åkt där 1000 gånger. Nu i efterhand kan jag se att det började redan ett år innan, både känslomässigt och arbetsmässigt. Var först sjukskriven på heltid i 8 månader, jobbade sedan tyvärr 100% igen i 6 veckor och sen small det hårdare än första gången. Nu har jag fysiska och psykiska men, kan inte köra bil långa sträckor, höga ljud eller visst ljus är jättejobbigt osv. Vart sjuk 100% i 3 år sedan jag small andra gången och ska nu börja jobba långsamt igen.

      Jag har varit där..
      Jag blev extremt otrevlig, svårt att sova, svårt att äta. Problem med magen. Grät en hel del också ganska ofta.
      Tog mig kanske 2 år att bearbeta det hela.
      Det jag hade gjort annorlunda idag, är att jag hade aldrig tillåtit mig jobba så mycket som jag gjorde. Att jobba 300h på en månad är verkligen gjort för att gå in i väggen.

        Det är lätt att sitta här nu och säga ”si och så” när jag nu fått distans till det hela så ser jag så tydligt när första varningsklockorna började. Som person som är inne i denna extremt hemska och farliga karusell så är det svårt att se eller förstå.
        Något som alltid kommer nog följa med mig livet ut efter detta är mitt behov av egen tid. Att få ligga hemma och vila och bara göra det jag vill för återhämtning.

        Ingen kommer någonsin tacka dig för att du jobbade dig in i väggen. Du är också den enda som får betala ett högt pris. Så var rädd om dig❤️
        Stress och press är inte farligt, men om du inte får tid till återhämtning så är det väldigt farligt.

      Ska lägga till ett par saker till mitt svar ovan.
      För det första, såg att någon svarat ”extremt otrevlig”, jag med! Kunde tycka att det var jobbigt att lyssna klart på en mening.
      För det andra. Även om jag inte kunnat göra något annorlunda där och då, jag jobbade tills jag stupade för att jag behövdes, så har jag nu bytt jobb, lugnt och tyst. Jag fick ett recept från min doktor så nu tar jag sömnmedel för att kunna sova. Jag vet inte hur länge jag kommer att behöva det, det får framtiden utvisa.

      Började med att jag tappade lusten för allt jag brukade tycka var roligt. Drömde riktigt vidriga mardrömmar. Kände att jag började tappa greppet och att jag ”borde skärpa till mig bara”. Hade migrän och magkatarr ofta. Kände mig misslyckad som människa. Svag i kropp och själ. Var ofta yr, hade koncentrationssvårigheter, glömde saker.

      Kunde tex glömma att ställa ifrån mig cykeln innan jag skulle gå in och fattade inte varför det var så svårt att gå in.. tills jag såg att jag fortfarande höll i cykeln. Och diverse liknande grejer.

      Borde ha sökt hjälp tidigare och inte varit så hård mot mig själv. Det är först i efterhand man inser vad som utlöst problemen och det är då man kan göra något åt det.

      Jag vet inte om jag var/höll på att bli, det är först i efterhand jag har hört andra säga att det är symptom på det. Men jag sov ingenting knappt på 3-4 månader. Ringde vårdcentralen som på riktigt sa ”vi vill inte ge något till så unga personer, men testa att somna till lugn musik på Spotify”. Det hjälpte ju inte ett skit.
      Men att jag mitt i dessa sömnproblem bytte jobb gjorde inte saken bättre. Ett jobb jag vantrivdes på. Jag är ingen person som gråter lätt, men här grät jag varje morgon för att jag var tvungen att åka dit, varje eftermiddag av lättnad för att jag fick åka hem, men också varje kväll för att jag skulle dit nästa morgon igen.

      Bytte jobb efter 2.5 månad, jag blev gladare och sov bättre, men hade noll energi och det tog tid att komma tillbaka till mitt gamla jag.

      Vet inte om jag riktigt hamnade DÄR men var grovt överstressad åtminstone. Det visade sig först i insomnia (vilket skapar irritation), när jag väl sov så var det otroligt länge. Hur länge jag än sov var jag dock alltid trött. Sedan fick jag förstoppning och ont i kroppen. Tillslut kom panikattackerna och de bara ökade och ökade. När det var som värst hade jag panikångestattacker typ 6 gånger om dagen men vid det laget var jag så van att jag var helt passiv inför de fysiska symptomen och bara satt och väntade ut det.

      Tillslut gick jag i terapi där jag kunde avlasta mig allting som stressade mig och inse hur jag behövde ändra min inställning till livet och andra människor för att må bättre. Sedan dess tror jag att jag har blivit känsligare mot stress eller så är det bara att jag kanske lyssnar mer, och tidigare, på min kropp. Jag har iaf aldrig hamnat där igen och har inte haft några fler panikattacker.

      Jag blev extremt trött, kände mig aldrig utvilad hur mycket jag än sov eller vilade, klarade knappt köra bil på slutet. Gjorde jag något mer än att vara hemma så var jag tvungen att sova några timmar när jag kom hem sen. Drömde mycket konstigt, vaknade ofta på nätterna i panik känslor. Blev på dåligt humör, orkade inte lyssna helt när andra pratade med mig, som om att hjärnan inte klarade ta in mer information, vet jag sa att det kändes som att någon tryckt in ludd i huvudet på mig ? Fick dåligt minne, både när och kort, koncentrationssvårigheter, tappade lusten på allt. Ingenting var roligt, allt kändes som något jobbigt. Fick mycket ångest och oro, kunde helt plötsligt börja gråta. På jobbet, på affären, hos en vän. Det Huvudvärk, dålig matlust och magkatarr. Var jättesvag i kroppen, när jag red så orkade jag knappt det, det kändes lite som att jag inte klarade kontrollera kroppen. Jag var hemma helt i 3 månader, jobbade 25% i en månad, 50% i två månader. Nu i januari ska jag börja jobba 75%. Får fortfarande tänka mig för, blir trött fort och får ställa in saker som vart planerade. Hjärnan är inte helt med än, har ibland svårt o koncentrera mig när något känns svårt att förstå. Jag sov mellan 10-14 timmar varje natt och ofta en lur på dagen dom första 6-7 veckorna jag var hemma. Sen vände det och jag kände att jag blev piggare. Har gått bra att jobba hittills, men osäker på hur det kommer o gå på 75%.

    Ni som inte ser er för innan ni går över en väg, hur resonerar ni?

    Varje dag när jag kör genom centrum i min stad så möter jag gående och cyklister som går rätt över gatan utan att se sig för. Många som har blicken fast i mobilen och bara kliver rätt utanför min bil, eller cyklister som susar snabbt över utan att se åt sidorna. Varför?!

      YOLO. That’s why

      Är det vid ett övergångsställe så ska du stanna och släppa över. Även om någon har nosen i mobilen.
      Annars får du väl slänga dig på tutan och skrämma skiten ur dom. Om det inte är på ögs.

        Självklart ska man stanna vid övergångsställe. Men lika självklart ska man se sig över innan man går rakt ut i trafiken. T o m min 5 åring har mer trafik vett. Nu när det är mörkt syns många inte, och susar du över med en cykel efter en husknut hinner man kanske inte stanna bilen. Folk borde vara mer rädda om sig och andra i trafiken.

          Jo jag håller med dig. Svårt att få folk, speciellt i stan, att använda reflex. De tror att de syns ändå.

            Ja jag ser inte folk förrän precis innan mötet om de inte har typ reflexväst på sig. En liten reflex i jackan syns inte som man tror.

              Kanske dags att skaffa glasögon 🙂

                Har du körkort? Det låter inte som det för så självklart är det inte.

                Ja jag har glasögon, och får köra bil. Hur vet folk vem dom möter när de går rätt ut och riskerar livet? Om jag kommer vid en husvägg och någon cyklar snabbt ut eller om det är vinter, halt väglag och någon går ut i mörka kläder utan reflex är det långt ifrån säkert att jag hinner stanna hur försiktig jag än är. Självklart ska man kolla åt bägge håll innan man går eller cyklar rätt ut i en trafikerad väg. Det lär man sig som barn. Allt annat är ren idioti.

      Funderar över detsamma…. Jag kör bil själv sedan 17 år tillbaka; alltid nykter och drogfri och är under 75 och skulle aldrig kliva ut på ett övergångsställe utan att bilen stannat för att släppa över mig. Man vet aldrig status på chauffören och mitt liv är mer värt än att chansa.

        Speciellt nu när det kan vara halt ute. Svårt även för den bäste föraren att stanna när man kör på en isbana.

      Har vänner som gör så. Samtliga saknar körkort, de tror att de syns bättre än vad de gör.

        Jag fick en chock när jag efter 30 år i livet skaffade körkort och insåg att jag inte syns!!

          Samma här. Trodde jag skulle synas med en liten reflex dinglande i jackan. Men de enda jag ser i trafiken vintertid är dom med reflexvästar. Ni andra syns inte, så tro inte att vi ser er när ni kliver rakt ut i en väg. Alla har ansvar att se sig för, hur svårt kan det vara?

            Vi med ok syn ser absolut även er utan reflexväst, dock inte lika snabbt.

              Och hur vet man om bilisten har ok syn? Varför är man inte mer rädd om sig?

                Du bör verkligen skaffa ordentliga glasögon innan du kör bil.

                Var rädd om andra.

                  Jag har nästintill perfekt syn men har du svarta kläder på dig och klockan är efter 15:20 (mörkt) så tro fan att du inte syns förrän på nära håll. Folk som inte kör regelbundet verkar inte förstå, jag gjorde heller inte det när jag inte hade körkort. Man åker i hastigheter som är onaturliga för människans öga, vi är liksom inga örnar, och det är inte naturligt för oss att färdas och se i mer än 20 km/h. Det gör att mörka kläder, ingen reflex och mörker ute gör att många människor är nästintill osynliga för bilister på håll.

                  Jag har glasögon och har helt godkänd syn för att få köra. Men även dom med bra syn kan lätt missa människor i mörker. Men du har inte körkort eller hur? Jag är rädd om andra men nej ni syns inte så bra som ni tror. Vad tror du ens att en reflex är till för? Folk borde vara rädda om sig själva och inte riskera sina liv varje dag. Nästa gång kanske inte personen hinner stanna för dig.

              Nej, det gör de inte. Vet inte vad du har för supersyn men man syns verkligen inte så bra.

        Inte undra på att de flesta olyckor där trafikanter blir påkörda är vid övergångsställen.

    Någon mer som hatar december?
    Mörkret och kylan är kvävande och vintern har bara börjat.
    Julhetsen är påtaglig även för mig som i år valt att inte göra något alls på julafton. En självvald ensam dag jag ser fram emot! Men det finns så många ofrivilligt ensamma i jul och sånna som inte har råd att vara lediga på julen. Busschauffören, sjuksköterskan som måste ta obekväm arbetstiden för att det är för dyrt att tacka nej.
    Arbetet på arbetsplatsen eller skolan är störd. Det är antingen väldigt stressigt eller tvärtom satt på paus för att komma igen i januari.
    Och så alla virusvarianter utöver covid som strösslar eländes månaden december med sina olika nyanser.
    December fuck you!

      Åh jag älskar december och januari, jag tar 7 veckors semester från 2a advent och bara myser med massa ljus och julfilmer, gärna 3-4 st varje dag. Bakar och shoppar i lugn och ro, äter långa luncher på stan och går på bio. Läser böcker och lägger mig sent och sover till 10-11 på morgnarna för att vakna och se på julkalendern. Älskar verkligen vintern och är snart 48 år.

        Fy fan vad jag önskar att jag var som du. För mig är november-mars en enda lång jävla pina. Konstant trött och tung. Sen kommer ju ljusglimtar också men nej fy. Låter dock väldigt mysigt så som du beskriver det!

        7 veckor?! Vad jobbar du med, haha? Är du ledig på sommaren också?

          Jag är städerska nattetid, har 5 veckor betalt och jobbar en del extra så kan ta ut lite ytterligare så det är ljuvligt att njuta hemma istället för att slira runt i slasket om jag inte vill. Nä tar enbart vintersemester för att slippa lite av det tunga vinterstädet.

            Kan ta ut lite ytterligare dagar semester alltså, inte att jag jobbar extra under semestern.

      Nej jag älskar vintermörkret och kylan 🙂 kraven minskar och det är vackert ute när det är sol och krispigt. När det är mulet mörkt och tö, myser jag inne. Så glad att jag inte är årstidspåverkad på det sätten, måste vara så tungt 🙁

      Älskar december fram till typ 17e, sen får jag ångest över att det mys jag byggt upp under drygt 17 dagar inför julen snart är över.

    Vill diskutera exonphspoiler! Vad hände egentligen? Var det någon rättegång som hon pratade om? Hur många var dom bakom kontot? Hennes samarbeten som var under all kritik (använde samma foton/filmer) om och om igen. Någon som sitter på någon info?

      Jag har helt glömt att hon fanns ?

    En av mina bästa väninnor närmar sig 40 (drygt ett år kvar) och har börjat utveckla en sån fruktansvärd fåfänga. Allt handlar om hur männen ser på henne, om de vänder sig efter henne på gatan, hur kn*llbar hon är. Nu behöver jag råd.

    1. Först måste jag förstå – vad är det som har hänt? Hon brukade ha ”intellektuella” intressen (konst, litteratur), nu handlar allt om yta och hennes rädsla för att åldras.

    2. Jag står inte ut att höra på hennes tjat om det egna utseendet längre men vet inte riktigt hur jag ska framföra budskapet. Vill ha kvar henne som väninna, men som hon var förut. Vad gör en? Tips mottages tacksamt.

      2. Folk förändras och går för den delen igenom faser i livet. Så att få ”tillbaka henne” är att gapa efter för mycket. Däremot kan du ju undanbe just den typen av prat när ni umgås, så kan hon spara det snacket till andra relationer.

      Eftersom du skriver att hon är en av dina bästa vänninor så tycker jag att du ska kunna fråga henne om det. Säg att du tycker att hon förändrats på det sättet du beskriver. Fråga om hon håller med i det du säger och om hon i så fall vet varför? Är det något speciellt som hänt, är det en sorts ”40-årskris”? Bolla det med henne.

      Säg att du känner att ni dragit åt olika håll det senaste och det känns som ni får mindre gemensamt pga det. Ta det därifrån.

      1) Ålderskris. Extern yttring (utseendetjat) av intern ångest (åldersnoja) och oro som grundar sig i rädsla att tappa kontrollen över sin identitet via utseendet. För män, där utseendefokuset är mindre än hos kvinnor, yttrar sig samma känslor men med ett fokus som är stereotypiskt för män (… snarare än utseende snöar de in på områden som vitalitet, framgång och styrka). Grovt förenklat nu, men låter verkligen som att hon har drabbats av 40-årskris Formulär 1A.

      2) Prata med henne om det. Utan att låta dömande eller råka bli nedvärderande, fråga varför utseendet nu har sånt totalfokus nu när hon förut hade andra intressen. Fokusera först på hennes mående och de bakomliggande orsakerna till förändingen snarare än hur ev. jobbigt eller fånigt det är att hon blivit så fåfäng och ytlig. Och sen berätta om dina känslor, att det blir förmycket för dig och att hennes fixering gått så långt att det nu går ut över dig och hur du ser på er relation, att hon borde tagga ner med utseendetjatet och kanske försöka se på sitt *beteende* utifrån och inte bara på sitt utseende utifrån. Hoppas hon kan ta till sig det, annars är det nog bara att lägga relationen på is ett tag tills hon landat i sin ålder och mognat. Det är jobbigt att åldras, det händer mycket både internt och externt och det tror är bra att ha iaf. lite tålamod med det, försök prata med henne om vad fixeringen handlar om för hennes del men sätt också gränser för egen del och var tydlig med att er relation ändå påverkas negativt av hennes fixering och att du inte trivs med hur er relation ser ut i dagsläget.

        Vilken otroligt rimlig, förstående och saklig kommentar! Inte ofta man läser det här. Blev glad!

          Yay ?? Tack du!

            internt och externt! Älskart! :D, //en som fyller 50 nästa år!

      Jag är 50 år och jag tycker du ska säga till henne att det är de yngres tur nu att vara snygga så acceptera läget helt enkelt.
      Att vara snygg är egentligen bara att få uppmärksamhet utan att behöva vara rolig eller intressant, är det så viktigt för henne med uppmärksamhet så måste hon jobba på sin personlighet.
      Eller så slappnar hon bara av och låter nästa generation stå i rampljuset.

      Klassisk fyrtioårskris.

      Appropå detta – någon mer än jag som tycker att det är rätt skönt att killar slutat kolla efter en på stan? Minns när jag var 18-25 och man inte kunde gå någonstans utan bilar som saktade in bredvid en, röster som ropade hej efter en eller viskade ”kiss kiss mjau”, främlingar som stannade en för att visa intresse, främlingar som kladdade på krogen osv osv.

      Är 35 nu och inte en jävel bryr sig om att jag finns. Helt underbart att få vara i fred ?

        Kiss kiss mjau? Wtf? ? Var tror man man ska komma med DET?! Herregud.

          Undrar också.. bara obehagligt 🙁

        Nä, jag har alltid varit ful, så jag märker ingen skillnad.

          Du har inte missat något!!

    Tips på hudvård för en kvinna 30 år gammal med väldigt torr och känslig hy? Upplever ofta såhär års att jag smörjer in mig i ansiktet och allt känns bra men om jag sen rör ansiktet och smörjer vidare så är det som att den yttersta huden börjar flagna lite, korva sig och lossna när jag med fingrarna smörjer in det sista av hudkrämen. Låter värre och äckligare än det är och gör absolut inte ont, men det är som att det yttersta hudlagret (?) inte kan ta upp krämen utan istället lossnar. Vad beror detta på?

      Låter som att du skulle behöva ha en peeling så att du får bort alla döda hudceller (tänker att det är det som lossnar). Jag har också väldigt känslig hy och jag använder Emma S Enzyme Peel. Lycka till!

      Lås in fukt med en ansiktsolja! Garanterar att det kommer funka!

      Du behöver nog en mild exfoliering, jag använder by wishtrend mandelic acid. Andra bra återfuktande produkter är paulas choice omega serum och kronans apotek nattkräm för torr hud (funkar på dagen också).

        Använder också by wishtrend mandelic. Jättebra och mild för oss med känslig hud. Sedan har jag Lancôme
        Advanced Génifique Youth Activating Concentrate Serum som är helt fantastiskt, och har precis börjat med nattmask från filorga. Känns som en lagom hudvårdsrutin och bra för känslig hud ?

        Jag peelar som en liten galning här hemma typ var tredje kväll men det tycks aldrig sluta bildas ny hud som lossnar och korvar sig när jag sen väl smörjer in mig. Till saken hör att jag nyligen tillbringade två veckor på Lanzarote och då hade jag inga av dessa problem, luftfuktigheten där är ju mycket högre än här så kan det bero på torr luft kanske? Skulle en luftfuktare vara en god idé..? Jag är så lost verkligen ?.

          Det låter som du peelar alldeles för ofta. Var tredje dag skadar huden. Ta en paus ett tag sedan peela varannan vecka, absolut max en gång i veckan om du har torr hud. Använd absolut inte en peeling med korn. Du fick fina tips här ovan i övrigt, och förslag på peelings som samtliga saknar korn.

            Det kan också vara så att det du tror är hud egentligen är ansiktsprodukter tex kräm som inte sjunkit in ordentligt pga passar ej din hud/tagit för mycket/funkar ej med övriga produkter. Det låter helt sjukt faktiskt att din hud ska RULLA av om du peelar så ofta, så jag tror verkligen det är produkt som du misstar för hud. Om du nu inte gör detta på ren hud utan något på dvs.

          Gör hudvårdstestet hos Skincity, skicka med bild, beskriv hela faderullan. Låter som reklam men fan vad kunniga de är! Har gjort mirakel för min före detta problemhy.

      Det kan vara hudkrämen som korvar sig.

        Ja för mycket gör att huden inte kan ta upp allt. Bättre att använd serum innan som hjälper att absorbera hudkrämen ☺️

      Okej jag har senaste året verkligen nördat in mig på hudvårt, testat dyrt & budget, och har fastnat för CERAVE som finns på apoteken. Jag tipsar om denna enkla rutin:

      1.Rengöring (rengör du morgon och kväll? Om inte, börja!): Salisylic azid cleanser, en lätt kemisk peeling för att få bort det ”lager” du pratar om.
      2.Toner (För fukt i dessa supertorra tider): Klairs supple prep toner (köp på zalando eller skincity)
      3.Ansiktskräm: Någon basic från Cerave eller Toleriane från La roche posay

        Salicylsyra (BHA) löser främst upp talg/smuts som bildas i huden, medan AHA-syror tar bort döda hudceller, så jag skulle snarare rekommendera det senare om syftet är att få igång cellförnyelsen ???

        Jag skulle säga tvärtom, rengör inte för mycket med starka rengöringar! Jag slutade och har knappt smörjt in mig nu i vinter och är inte torr. Innan var jag så torr att jag inte ens kunde sminka mig pga alla flagor. Endast vatten på morgonen och mild rengöring på kvällen OM DU MÅSTE.

          Sådant där är ju väldigt individuellt. Jag måste tvätta mitt ansikte mycket för att hålla borta rosacean. Får direkt stora skov när jag slarvar. Jag har min pappas hud. Min mamma behöver inte göra ett jota för att alltid ha fin hy.

      Kan vara fel produkt du har. Jag tycker gelkrämer är bättre och går in bra i huden. Apoteket har mycket bra.

      Jag har väldigt torr och känslig hud, får lätt eksem. Jag testade The Ordinary efter att min kompis som är hudvårdsnörd tipsade om dem och jag har är väldigt nöjd fortfarande efter typ två år. De har ett frågeformulär på hemsidan som jag gjorde för att få rekommendation för min hud, testa det och se vad du får för resultat. Deras produkter är inte särskilt dyra så man ruinerar sig inte på att testa vilket jag tyckte var bra.

      https://deciem.com/en-se/theordinary/regimen-builder.html

      Är 100% dina produkter som reagerar med varandra då den första produkten inte gått in i huden tillräckligt.
      Testa byt produkter.
      Har varit ett fan av the ordinary sedan de landade på marknaden men märkte efter ett tag att deras hyaluron syra inte sjönk ned i huden och när jag efter smörjde in med hudkräm hände det som du beskriver. Produkten ”peelar” på huden. Bytte till the inkey list hyaluron och det är mycket bättre

      Det låter som att du behöver bra produkter. Gå till en duktig hudterapeut. Jag använder nu mer Exuviance dag och nattcreme. Sen har jag provat ett billigt men jäkligt välrenommerat serum från The Ordinary. Min hy är som en persika sen jag började med det här, men det tar några veckor innan du ser skillnad. Jag har ofta vart torr och känslig i hyn. Exuviande är medicinskt bra. Kostar lite, men är mer värt än att köpa skitcremer som inte funkar.

        Vilket serum använder du från The Ordinary? Jag använder deras Granactive Retinoid 5% in Squalane och det funkar jättebra för mig men det är alltid kul att testa något nytt.

    Min man mår dåligt pga dåligt på jobbet, har försökt ta mer ansvar hemma och med barnen, uppmuntra till att söka nytt jobb samt finnas där då han vill prata! Men han tycker inte det finns nåt jobb som skulle intressera och allt verkar dåligt enligt han.. han har pratat om att säga upp sig tills han hittar annat jobb, men då kommer familjens ekonomi vara extremt knapert med min lön endast i 3 månader ??‍♀️ Någon som kan ge tips?

      Förlåt men han får växa upp och söka nytt jobb, åtminstone gå på intervju innan han avfärdar alla jobb. Nästan så du borde ge någon form av ultimatum att han ska sluta klaga på jobbet inför dig eller göra något åt saken.

      Min man gjorde det, sa upp sig för han mådde så himla dåligt på sitt jobb, sen satt han hemma och gjorde ingenting i ett halvår medans han försökte komma på vad han ville göra, fick verkligen pusha honom att börja söka. Sen blev det nya jobbet inge bra, bytte jobb igen, och nu vantrivs han på nya. Typ värre än på det första. Men jag pallar verkligen inte supporta honom igen. Han måste hitta nytt, utan prövotid, innan han får säga upp sig. Känner mig så jäkla taskig när jag ser att han mår dåligt men jag tycker inte precis heller att de e superkul att jobba. Man gör det ju för att man måste. Så inget tips annat än säg att det inte är ett alternativ, varför skulle han hitta ett nytt jobb inom 3 måndag om han inte gjort det under de senaste 3 månaderna lixom..

        Detta är det jag är rädd för.. att han sedan ligger och pruttar i soffan och gör liksom nada.. och nej, att jobba är inte alltid skoj och fridfullt!??‍♀️
        Hejja oss! Vi klarar det! ?

      Du är en fantastisk fru, fortsätt stötta din man! En eventuell uppsägning förstår jag kan bli tufft ekonomiskt, men det skulle också kunna göra så din man kan släppa sitt nuvarande jobb, återhämta sig och lyckas hitta inspiration till något nytt! Ställ inte ultimatum som en person förslår, din man mår ju redan dåligt och behöver dig som sin trygga klippa! Det kommer att reda sig! Lycka till!

      Min sambo mådde riktigt dåligt på jobbet och hade en riktig idiot till chef. Till slut sa han upp sig, och när han väl kunde andas insåg vi att han var helt utbränd. Tanken var att han skulle ta en liten paus, men nu har det gått tre år. Han sysslar visserligen med en hel del trading, har renoverat vår lägenhet etc men han är inte alls närmare att komma på vad nästa steg är. Vi skulle ha flyttat utomlands våren 2020, men det gick ju sådär. Så egentligen inga riktiga tips, annat än att försök ha en plan om han skulle säga upp sig, eller ett mål med det. Det är svårt och jobbigt att söka jobb och tro på sig själv när man mår dåligt, kanske är en uppsägning pushen han behöver ?

      Jag skulle säga att han behöver en sjukskrivning för att få tid att landa. Även män kan bli utbrända och må dåligt. Så ta kontakt med läkare, sjukskrivning (överdriv om det behövs) sen ett steg i taget. terapi, kanske coaching osv..men låt människan få reda ut livet innan krav ställs. Är man deprimerad ser man inga utvägar. Och även om man inte är det kan känslan vara den samma. Jag talar av egen erfarenhet här, som kvinna.

        Ja jag tycker också det låter som en depression. Att inget är roligt och allt känns jobbigt. Bättre söka hjälp.

    Eftersom du skriver att hon är en av dina bästa vänninor så tycker jag att du ska kunna fråga henne om det. Säg att du tycker att hon förändrats på det sättet du beskriver. Fråga om hon håller med i det du säger och om hon i så fall vet varför? Är det något speciellt som hänt, är det en sorts ”40-årskris”? Bolla det med henne.

    Säg att du känner att ni dragit åt olika håll det senaste och det känns som ni får mindre gemensamt pga det. Ta det därifrån.

      Felpost. Skulle vara svar till Anonym 20:04.

    Funderar på att utbilda mig till frontendutvecklare men rädd för att jag är för korkad? Hur vet man det? Hur smart behöver man vara egentligen?

      Känner en som är det och hon är inte särskilt smart ärligt talat.

      Inte så smart, du behöver kunna googla och lära dig tyda kod och pussla in de bitar du behöver, det är väldigt sällan man behöver sitta och knacka kod helt sprunget från någon slags genial kreativitet.

        Svinbra input, tack! Det är typ bilden jag har, skönt att den kanske är fel då

      Tålamod före IQ när det kommer till programmering skulle jag säga.

        Ja herregud! Tålamod är fan en dygd i det här jobbet. Tålamod + Google = 100% success

          Stack Overflow ❤️

      Däremot är det jävligt smart att välja yrket, kryllar av jobb och det är välbetalt och går att klättra i lön snabbt!

        Tack för svar allihopa. Pratade med en kodare som sa att det är typiskt mig att ha dåligt självförtroende och det är ju sant haha, men inte fan vill man hoppa på en utbildning och ba ”okej det här var rocket science”.
        Känns bättre nu, jag är nog medelsmart, men har mycket tålamod så det kanske kan bli bra ändå ❤️

        Beror dock på vilken typ av person man är.

          Jag är ganska introvert och ”pillig”, det är därför jag tror det skulle passa mig. Sen tycker jag det är roligt med språk, och har alltid haft en fallenhet för att lära mig språk, och det finns ju likheter med att lära sig kodspråk kan jag tycka. Så ja.. sån är väl jag.

            Som utvecklare arbetar du oftast i team där ni arbetar Agilt (Scrum eller Kanban till exempel) där allt handlar om att hjälpa varandra och lära sig av varandra. Introvert eller extrovert spelar ingen roll så länge som man har en vilja och vill sträva efter att bli bättre genom självstudier och samarbete. Mvh/mjukvaruutvecklare

              Åh vad spännande! Jag funderar också på att byta bana, men har alltid känt att bilden av programmeraren som en ensamvarg som bara sitter själv i sin källare och skriver kod dagarna i ända skrämmer mig. Är social och älskar att arbeta i team och samarbeta med problemlösning. Skulle det passa mig också då?

                Hoppar in här för känner jag måste svara ? Det är ett stort stort plus att gilla samarbete och att jobba ihop för att lösa problem. Jag jobbar som utvecklare inom Business Intelligence och har ALLTID jobbat i team. Tung servernära programmering är kanske lite mer som du tänker dig, men BI, webbutveckling etc borde passa toppenbra. Go for it ??

                Finns säkerligen sådana människor också men absolut! Jag är extrovert och arbetar som utvecklare och trivs som fisken i vattnet så det skulle du klara galant.

      Klart du klarar det. Men var beredd på att det kan vara svårt att få jobb. Mkt tryck på programmerare/utvecklare men inte lika mycket mot frontend tyvärr.

    Hej ”S”! Är du med här ikväll också? Har tänkt mycket på dig?. Hur har du haft det de sista dagarna?

      Hej! ♥️
      Jag är här! Tack, nu kommer tårar ♥️
      Jag har varit hos läkare idag och fått lite hjälp med antidepp och lugnande. Och en väldigt bra genomgång av vad jag ska göra om jag får de allra mörkaste av tankar. Så nu följer väl några veckor att fasa in de här tabletterna, så ska jag ha återbesök om 5 veckor. Fick även lite annat för sömn och ångest, och det känns väldigt bra. Nu har det varit en väldigt tuff dag, det är jobbigt att sitta framför personer en inte känner och verkligen erkänna ens mörkaste, vidrigaste tankar och känslor. Det har jag gjort så mycket det senaste i och med att jag sökt stöd. Jag är helt slut nu.

      Just nu känner jag mig lättad att jag kanske inte kommer fortsätta självmedicinera så som jag gjort fram till idag.

      Och tack igen allihop för ert fina stöd till mig. Det har betytt och betyder väldigt mycket ♥️

        Skönt att höra, att du delat med dig även om jag förstår hur jobbigt det måste vara. Har väldigt svårt att prata om mig själv. Tänkte kontakta dig på det där kontot du uppgav häromdagen, inte idag men om någon dag, om du vill det. Så hörs vi när och om det känns bra utan något som helst tvång. Hur låter det??

          Ja, det är tufft. Men jag tog verkligen till mig en av de kommentarer som jag fick förra veckan. Om att om jag inte längre skulle finnas så skulle min familj alltid undra hur livet hade varit om jag hade funnits. Och det gör att allt brister för mig, att jag känner att hur djupt nere jag än är, så ska de aldrig någonsin behöva undra det. I alla fall inte att jag själv valde att inte finnas mer.

          Det är du så välkommen att göra ♥️ Och känn ingen press så, det går bra här med ?? Men jag vill gärna lyssna på dig.

          Hahaha men gud frågan är ju om du mår bra? Du verkar mest nyfiken på vem denna ”S” är. Har du inga egna vänner att tänka på? Familj? Du verkar vara en ensam själ som sitter och tänker på andra. Lös ditt shit.

            Du vet ingenting om hur svårt det är för mig att ens tänka på hur jobbigt andra har det. Du vet ingenting om vad jag går igenom själv. Men om jag kan göra det minsta lilla för att någon, i detta fallet, ”S”, ska må lite lite bättre så gör jag det.
            Det började häromdagen här med att ”S” berättade om hur dåligt hon mådde. Hon berättade om sina tankar, inte planer och hon blev av några väldigt illa bemött. Därför ville jag visa henne mitt stöd även om jag själv inte mår bra. Jag kan tycka det är skönt att fokusera på något eller någon annan.
            Du borde skämmas för hur otrevlig ton du har mot mig. Även om jag inte mår bra så vet jag vad ordet vänlighet och omtänksam betyder.

              Lev som du lär då. Ta tag i din egna hälsa än att försöka hjälpa andra.
              Skämmas? Nä, verkligen inte. Har ingen aning om vem du är så skämmas är det sista jag kommer göra här.

                Tycker synd om dig. Man kan bry sig om både sig själv och andra.
                Jag skriver inte för att jag vill ha någon annans hjälp, jag skrev av vänlighet, omsorg. Ord som jag förstår är främmande för dig.
                Jag kommer inte svara dig fler gånger för du förtjänar inte ett enda inlägg.
                Det gjorde däremot S och hon hade vett att uppskatta att både jag och andra brydde oss och det gör vi fortfarande. Det kan du inte förstöra. Hur gärna du än vill.
                Önskar dig en riktig god jul. Gräv gärna lite djupt i pepparkaksburken, det skulle säkert göra dig gott.

                  Usch hatar pepparkakor, men gärna lite saffransbullar så tackar för omtanken? och juste, försök att inte vara så nyfiken av dig av andras problem. Då ska du se att livet går framåt? god jul, hoppas dina tänder inte är gul…?

                    Trolleri trollera ???

            Anonym 22:02. Världen behöver fler människor som TS som tänker på andra än sig själva, sina egna vänner eller familj. Som med empati och medmänsklighet når ut till andra och lyssnar, även om det är en främling som i detta fall.

            Du borde verkligen prova på det, att vara vänlig mot en främling. Nu kring jul finns det extra många chanser till det. Det skulle få även dig att växa och kanske en chans för dig att lösa ditt shit som du uppenbarligen bär på? Ensamma själar finns det gott om, och det är inget att skämmas över om man är ensam. Det är inte ett misslyckande. Men att skriva en sån kommentar som du gjorde, det är något du borde fundera över varför du gjorde.

            All respekt till anonym (ts) här. Läste alla era kommentarer till S häromkvällen och det värmde verkligen att se att hur flera slöt ut kring S och visade omsorg. Otroligt fint ?

              Gå och lägg dig istället för att lära upp andra

              Dig svarar jag gärna. Tack för att man vågar fortsätta tro på sina medmänniskor. Man borde verkligen inte svara alls på kommentarer som Anonym 22.02 men man gör ju ett försök, det får räcka.

              Tack för det fina du skrev. Det värmde och säkert blev S också väldigt glad av dina ord. Det var jag som undrade hur det var med S. Jag känner mig inte alls ensam, många gånger söker jag ensamheten för att jag trivs med den. Det är värre för dem som inte mår bra av den.

              Tack igen?

                Tack själv ?

                Ha en fin jul nu och ta hand om dig ❤️

    Är det konstigt att gå på bio själv? Vill göra det men är så osäker….. Har ni gjort det någon gång?

      En gång. Man fick lite blickar men det var härligt att få sitta i mörkret och moffa godis ifred ?

      Just do it! Jag åt frukost ensam på stan idag! Skönt att kunna trivas i sitt eget sällskap ?

      Göööör’t! Supercoolt ju, ”ikväll trivs jag bäst i mitt eget sällskap”.

      Verkligen inget konstigt med det! Kör på

      Nej! Inte det minsta konstigt.
      Jag hade tyvärr inte vågat för är inte tillräckligt trygg i mig själv och gillar inte att vara bland mycket människor, knappt ens med sällskap? Men så avis på dom som kan göra saker själva och njuta av sitt eget sällskap. Gå på bio, gå till stranden, sätta sig på ett cafe, verkar vara så mysigt?

      Inte konstigt alls. Ganska skönt faktiskt att tex direkt efteråt prata om filmen utan man kan fundera på den i lugn o ro. Gjort det ofta tidigare, nu går jag inte på bio pga anledningar.

      Massor av gånger. Det är jag inte ensam om att göra. Går hur bra som helst.

      Oja! Det är jättemysigt att gå på bio själv. Får inga blickar, folk är för upptagna med sitt upplever jag. Om nåt så känner jag mig bara lite småcool som går och gör nåt själv som andra annars bara gör tillsammans. Så testa! Skönt att välja film och tid helt själv och slippa ta socialt ansvar för sitt sällskap etc.

        Jag som gör mycket för mig själv, tex bio, får alltid höra hur stark jag är att jag vågar göra saker på egen hand. Ibland tittar folk lite nyfiket när jag gör vissa saker själv där nästan alla andra gör det parvis. De ser inte alls ut att tycka jag är ”konstig” utan jag får ofta ett leende och många inleder ett samtal(inte på bio?).

      Det är bara mysigt, gjort det massa gånger! Kör du 🙂

      Ja flera gånger. Just bio är något jag tycker är supermysigt att göra själv. Speciellt om det är lite folk på bio. Gick o såg den nya spiderman i söndags och det var så mysigt för jag hade en loveseat för mig själv och lite annat folk 🙂 känns inte heller som att folk kollar eller bryr sig. Bryr mig dock inte själv om annat folk så kan vara så att jag inte märker.

      Ja flera gånger. Bio är ju inte en så social aktivitet ändå, man sitter ju bara där och tittar även om man har med någon. Kör!

      Det är inte konstigt! Ibland kan det vara hur härligt som helst. Vad vill du se? ♥️

      Hela tiden! Delar inte filmsmak med mina vänner 🙂

      Det är inte konstigt. Sett flera gå ensamma. Gjort själv vid några tillfällen. Bara gör! ?

        Såklart du har din trädgårdsTÖNT

          Ville du såra mig? Förlåt men jag Älskar uppriktigt att vara en trädgårdstönt ? God Jul på dig ?❤️?

      Älskar att gå på bio själv och har gjort det sedan tonåren. Sådan mysig frihetskänsla! Komedier ser jag däremot bara i sällskap. Bio är ju inte socialt i sig så varför skulle någon bry sig?

    Tillskärarakademin – har någon av er pluggat där och isånafall vad? Jobbar ni med det nu?

    Okej HUR kommer man över sitt ex när man har fastnat i att hen var det bästa människan en någonsin kommer träffa? Att ingen kommer någonsin ens kunna mäta sig med hen?

      Nämen gud! Det tar vi andra 8 miljarder ppl som en förolämpning! Så jävla bra är han nog inte ???

      Jag har varit i din sits, blev dumpad för kanske 8 år sen. Det ÄR jättetufft när man liksom inte kan se sitt liv med någon annan. Men när du träffar andra kommer du också märka ”ah fan, vad kul att vara med någon som har samma humor som mig/är väldigt bra på att städa/är romantisk” eller andra saker som den ”perfekta” brast på men som du kanske inte såg just där och då. Tillåt dig att vara ledsen och sörja, det är en fruktansvärd sits. Men det är inte den enda, det lovar jag ❤️❤️

      Tid och våga träffa andra när du känner dig redo. Jag har haft otroligt svårt att släppa mitt ex, vi har träffats till och från i perioder och det har inte hjälpt så klart (även om det inte direkt har gjort saken värre heller). Men det hjälpte mig mycket att börja dejta andra och märka att det faktiskt finns andra bra personer som kanske till och med passar mig bättre på vissa sätt!

    Är Bonde söker fru en svensk programidé eller taget från något annat?

      Från Storbritannien enligt Wiki

    Kan det vara ett separat öppet spår för alla som vill fråga vad folk tjänar, barnfrågor, endometriosfrågor osv osv också?

      Familjeliv edition hade vart kanon.

      Är det verkligen så jobbigt att såna frågor ställs här?

        Nej, och tycker heller inte det är jobbigt att folk diskuterar covid, så tycker det är konstigt att dela upp det på två ÖS

          Några har bönat och bett för att få ett öppet spår för bara covid några veckor nu

            Är ju lite tröttsamt när alla frågor här inne ska vinklas till covid, som det varit ett tag.

            ”Tips på mat att laga på första dejten?”
            ”dejta i en pandemi!!???”

            Osv.

      Varför inte ett separat ös för enbart dig?

      Eller så hittar du ett nytt ställe att hålla till på.

      Vad vill du själv diskutera? Starta lite intressanta diskussioner du så hakar säkert flera på.

      Att ni stör er så mkt på endometrios ? Det är bara skitbra att det pratas mer om det.

    Hade ni stört er på om graveringen var upp och ner i er förlovningsring/vigselring?

      Har dina ringar en tydlig sida som ska vara åt ena hållet? Oavsett hade jag nog inte stört mig.

      Nej.

      Vänd på ringen. Problemet löst.

    Har ni något speciellt ni tänkt kolla på under mellandagsrean? 🙂 Jag skulle behöva nya soffkuddar och en ny badrumsmatta så det står överst på min lista.

      Behöver eller villhöver? Planeten behöver i alla fall att du låter bli.

        Hatar ordet villhöver. Gör inget om jorden går under när folk använder det.

          Haha hade aldrig sett det ordet förrän nu. Jorden får gärna brinna upp nu.

          Usch, jag skrev ”villhöver” i en grupp på Facebook en gång. Skäms

        Behöver! Är student, så har oavsett inte råd att leva över mina tillgångar och köpa saker bara för nöjets skull. Tråkigt att du har den tonen när jag specifikt skrev ”behöver”, bara för att det är rea betyder det inte att man inte kan handla med saker man behöver och med sunt förnuft.

          Second hand är bättre. Tänk solidariskt!

            Badrumsmatta secondhand…?

              Trosor på secondhand?

            Eller så låter vi stackars ✌ få handla i lugn och ro utan att bli ifrågasatt för sina val gällande inköp, mellandagsrea etc. Jag tror hen redan är medveten, är gammal nog att ta ställning själv eller har närstående som kan tillrättavisa om så inte är fallet ?

              Och så kan vi sluta lägga oss i om folk vaccinerar sig eller inte

        Husdjur förstör naturen mer än en manlig crossåkare i skogen. Så länge ingen går efter hundägare så tänker iaf jag fortsätta köpa kuddar till min soffa.

          Och så länge folk handlar nytt så tänker inte jag vaccinera mig mot covid

      Padelracket. Mot min vilja dock, jag är tennisspelare. Men ingen vill spela tennis med mig utan bara spela padel om det ska utövas någon aktivitet, så då får jag väl hitta ett billigt racket?‍♀️

        Jag hade velat! #vågavägrapadel
        Vad ska det bli av alla padelhallar om några år??

          Undrar också? i min stad byggs ännu en, vilket innebär tre padelhallar samt några padelbanor här och var runtom i kommunen. När det blev klart att den skulle byggas var det mitt under 2020 och det var fullbokat på de banor som fanns, från öppning till stängning, alla dagar i veckan.
          Nu kan man boka en tid i befintliga padelhallar bara någon timme innan?

          Nya padelhallen är inte klar än, men de som tog initiativet har redan sålt den. Undrar varför..?

      Robotdammsugare!

      Jag är i stort behov av nya behåar! Har gått upp en kupa sedan jag bytt preventivmedel så behöver verkligen nya som faktiskt passar. Victorias secret brukar ha bra rea så ska nog ta och beställa därifrån.

      Ja täcke och lite annan inredning. Nya badhandukar. Blir nog lite smink också.

      Jag behöver verkligen en skrivare! Hoppas att det finns att hitta billigt någonstans.

      En nyårsklänning!

      Allergifoder till katten och en dosett till matten. Roligare än så blir det inte i år ?

      En chromecast!

      Äger ingen sedan tidigare, och eftersom ingenting funkar på PS3 längre (utom netflix) är det dags att låta laptop vara laptop och TV en TV ?

      En airfryer. Tips?

        Har inte testat själv men jag har för mig att recensionerna till Clas ohlsons är bra.

    Bucketlist-tips?

    Jag har någon slags ålderskris och har börjat ifrågasätta det liv som jag lever. Jag vet inte ens om jag faktiskt lever, jag kanske mest existerar. Jag är missnöjd med mig själv, mitt jobb, mina vänner och vill göra en genuin förändring. Bland annat vill jag uppleva mer saker. Finns det någon här som har några bra saker, stora som små, som passar på en bucketlist? Vad borde man uppleva i livet, vad får man inte missa? ?

      Pilgrimsvandring, typ Compostela.
      Simma med delfiner i Haifa.

        Men ta in på ordentliga hotell isåfall. Helst om du vill slippa vägglöss..

      Hade det inte varit pandemi skulle jag sagt som råd att åka iväg och resa själv ett par månader. Det är himla lärorikt och det hinner hända en himla massa och man träffar så mycket människor när man reser själv!

      Sen är det ju himla olika vad man vill ha på sin bucket-list förstås. Du kanske ska börja med att fundera över varför du är missnöjd med allt just nu. Spontant av det du skriver låter det som du kan börja med en förändring i taget nu när allt känns fel, ibland känns resten lättare om en sak blir bättre. Varför inte börja med att söka nytt jobb om du vantrivs på ditt nuvarande arbete?

      Några saker på min bucketlist har jag redan avverkat . Men har måååånga saker kvar

      * volontärarbeta med exotiska djur. Elefanter eller chimpanser
      * vara fostermamma eller kontaktfamilj
      * Bo i New York
      * köpa hund
      * åka igenom den amerikanska södern
      * besöka Elvis Presleys gamla hus
      * Åka till Portofino med min framtida partner
      * lära mig Franska

      Några saker jag är glad att jag gjort , som kan vara värt att lägga på en Bucket-list

      * Bila genom Arizona
      * besöka grand canyon
      * flytta från en småstad till Sthlm
      * festa på en strand i Thailand under tropiskt regn
      * Bila genom Balkan
      * lära dig rida ( om du nu inte redan kan )

        Men gud vad otydlig jag var. Det första stycket är alltså min bucketlist.

        Sthlm är en småstad.

          Vet inte om du bara var trög , eller bara kände för att vara dryg. Menade att jag hade gjort det ( och från en by i Dalarna, till Sthlm så är skillnaden ganska stor)

      Lära dig spela ett instrument.
      Göra något solidariskt; soppkök, läxhjälp etc.

      Man kanske inte ska tänka i termer av ”bucketlist”? För då blir det mer av ett måste och så kanske man får ångest över den där långa listan på saker man borde/ska göra..?
      Bara en tanke så där.

      NÅGRA SAKER MAN INTE BORDE MISSA

      *Jag skulle vilja resa mer i Europa. 🙂 Finns så många små och stora städer och samhällen med mycket sevärdheter.
      *Hitta nya vänner, kanske våga sig på att studera utomlands.
      *Gruppresor?
      *Utbilda sig till något man brinner för!
      *Bo utomlands

    Min man vill att jag ligger med hans bästa vän. Det är något vi diskuterat sedan somras lite fram och tillbaka som en kul grej. Vi ser det som en kul grej, men känns samtidigt fel ?

      Vill hans bästa vän ligga med dig?

      Låt bli!!!

      Känns det fel är det fel.

      Vem vill du ligga med, är väl frågan du ska ställa dig.

      Har du frågat din man varför han vill att du gör det? Är tanken att han ska vara med? Att han ska se på? Vad får din man utav det? Om han inte ska vara med eller se på så låter hela grejen ganska märklig. Men jag är inte rätt person att fråga då jag eller min sambo aldrig skulle ens diskutera något sånt här 🙂

      Ska han i sin tur få ligga med någon du tycker är ok.
      Nej, det blir bara problem. Och vem vet, han kanske bara testar dig.

      Om jag hade haft en man som sa så till mig hade jag tänkt vad i helvete jag hittat och därefter slängt honom. Tänder han på det eller?

        Ja vad onaturligt att ens tänka tanken. Det kan då inte vara kärlek att vilja att ens partner ligger med nån annan.

        Han tänder nog på det, ja. Cuck är en grej. Han är säkert en porrskadad coomer och nu ska han använda sin tjej till att förverkliga porrfantasier.

      Imagine att ens man skulle säga såhär… blir snigel då

      Vad trångsynta ni verkar! Alla tänder på och gillar olika grejer, varför döma?
      Ts, du måste känna efter vad DU vill! Känns det fel pga normer och vad folk skulle säga eller är det nåt du inte är intresserad av helt enkelt? Gör inget du inte vill och gör det du vill (om andra inblandade vill samma såklart)!

    Min mamma har svår alzheimers med tidig debut (63 år idag) och har nu precis fått rullstol då hon inte kan gå/prata/äta själv längre. Har riktigt dåligt samvete eftersom jag inte besökt henne sedan hon blev såhär sjuk (det har gått så fort och på någon vecka bara) sist vi sågs skrattade vi och hade kul. Nu är hon typ förlamad i en rullstol ? andra familjemedlemmar har varit där och säger att det var hemskt o se och hon känner inte igen någon längre.
    Någon annan – kanske anhörig, som känner igen sig i det här med det konstanta dåliga samvetet?

      ❤️

      ❤️❤️❤️❤️❤️

      Jag känner igen mig i det dåliga samvetet.. Det är ofattbart sorgligt och jobbigt att se sin mamma så sjuk ?

      Har jobbat med människor som har demenssjukdomar och det är en fruktansvärd sjukdom, inte minst för anhöriga. Låt det ta den tid du behöver tills du är redo att besöka henne ❤️

      Finns det kanske en anhörig grupp där du bor som du kan söka stöd i?

      Tror det enda som kan lätta det dåliga samvetet är att åka dit.

      Hur kan man inte träffa sin mamma? Herregud hade varit där dygnet runt

        Nej, du vet inte alls hur du hade reagerat i en sån situation, så var försiktig med att döma andra. Och varför lägger du ens en sån kommentar när ts mår dåligt över just detta?

      Med en så plötslig och stor förändring så skulle jag be ssk kolla upp om hon har en urinvägsinfektion. Det kan ge sådana symptom. Det är vanligt att en sådan infektion blir förbisedd och det är långt ifrån ovanligt att boendepersonal inte vet om att förvirring kan vara en effekt av uvi.

      Jag menar inte att alzheimersdiagnosen är fel, utan den plötsligt ökade förvirringen kan ha andra orsaker.

    Någon som pluggat på universitet som”vuxen”? Jag pluggade i 20-årsåldern men är nu sugen på att läsa igen. Med barn, hus och många år med fast anställning känns det pirrigt men också otroligt kul. Tar tacksamt emot era egna erfarenheter, tips osv.

      Gjorde det när jag var 40. Bland det bästa jag har gjort. Kör!!!

        Tack för peppen! Precis vad fega jag behöver höra. Jag behöver nog en spark i rumpan.

      Pluggar till lärare mot fritids just nu. Pluggar på 75% och jobbar 60. Funkar bra. Inte så mycket plugg tycker jag annat än i omgångar.
      Är 33 och har man, barn och hus.
      Han har bra ekonomi så vi klarar oss på min halvalön och hans lön.

      Kör på om du är sugen. Man kan avbryta om man inte känner att det är för svårt/tufft.

      Jag har en plan att när jag är färdig med min lärarutbildning i november 2022 ska jag jobba ett halvår för att sen läsa en master i barn och ungdomsvetenskap för att sedan förhoppningsvis komma in på forskarutbildningen.

        Tack för din kommentar! Om jag ska plugga så är jag ju tjänstledig från mitt jobb under tiden. Hade gärna jobbat deltid men mitt jobb är rätt påfrestande och svårt om man bara jobbar t.ex halvtid. Ska ev försöka hitta en lösning med nån annan typ av extrajobb.

      Jag är 33 år med hus, partner och barn. Börjar min sista termin nu i januari. Jag har tyckt att det har varit jätte bra att kunna vara ”ledig” på alla lov , hämtat tidigt på fsk osv. Min minsta slutar på fsk när jag tar examen och börjar sen på samma skola som sitt syskon så det känns bra att dom har varandra där när jag ska börja jobba och dagarna blir lite längre på fritids. Nackdelen är att det är lite svårt att komma in i gänget med ett gäng 20 åringar. Inte för att jag har intresse av att festa och så med dem då jag redan har ett stort umgänge men det märks att man prioriterar lite annorlunda än ”ungdomarna”. Något mer specifikt du undrar över?

        Tack för din kommentar, nä inget specifikt jag var ute efter mer än att få höra era upplevelser – och om nån har nåt bra tips om nåt som kan vara bra att tänka på. Angående att inte komma in i klassen med 20-åringarna så gör det mig ingenting. Jag har lätt att komma överens med folk så tror att det kommer gå bra om vi tex ska göra grupparbeten, och har inga problem med att skippa utekvällar (inte intresserad av festandet alls).

      Både jag och min man. Vi har tre barn och bor i radhus. Har studerat samtidigt i 1,5 år. Han började två år före mig, då var jag föräldraledig. Han är klar i januari, jag har 1,5 år kvar. ÄLSKAR DET!! Under pandemin har vi dessutom studerat distans, sån vinst! Vi har kunnat vara flexibla med barnen. Så huxflux semester här och där. Dottern skådespelar lite och blir därav lätt att följa med på inspelningar. Många fördelar!! Nackdelarna, VAB plugget finns ju kvar oavsett. Men man kan anmäla VAB till CSN, då har man inte samma krav på betyg, samt att de dagarna inte räknas som använda, så kan plugga längre. Känslan av att aldrig vara ledig. Jag brukar säga att jag är alltid ledig men aldrig ledig. Dessa nackdelar kan ju s
      Vara desamma som jobb, beroende vad man har för jobb.

      Ekonomiskt. Vi köpte vårt hus innan studierna, har fasta utgifter på 10k, vi behöver absolut tänka på pengar men tycker vi lever väldigt bra ändå. Det enda jag saknar är bil! Så när mannen tar examen blir det att köpa bil.

      Jag rekommenderar iallafall att plugga!

    Någon med erfarenhet från fillers i kinderna/kindbenen och kan rekommendera ett bra ställe i Stockholm?

      Forma vita i Södermalm. Saftiga priser men fan vad dem är duktiga. Så helt värt. Rekommenderar Calle där

    Någon mer som hatar december?
    Mörkret och kylan är kvävande och vintern har bara börjat.
    Julhetsen är påtaglig även för mig som i år valt att inte göra något alls på julafton. En självvald ensam dag jag ser fram emot! Men det finns så många ofrivilligt ensamma i jul och sånna som inte har råd att vara lediga på julen. Busschauffören, sjuksköterskan som måste ta obekväm arbetstiden för att det är för dyrt att tacka nej.
    Arbetet på arbetsplatsen eller skolan är störd. Det är antingen väldigt stressigt eller tvärtom satt på paus för att komma igen i januari.
    Och så alla virus varianter utöver covid som strösslar eländes månaden december med sina olika nyanser.
    December fuck you!

      Nä snart är det nytt år. Tycker tiden går fort. Jag längtar till påsk och vår. Och den kommer fortare änn man tror.

      December är snart över, försök härda ut!

      Tänk positivt. Nu går vi mot ljusare tider.

      Varför postar du samma inlägg två gånger? Dessutom är det inte många sjuksyrror som inte ”har råd” att vara lediga över jul. Då är det andra saker som orsakar, sjuksyrror tjänar i regel bra.

        Du kanske kan försöka läsa lite mellan raderna på det jag försökte förmedla. Byt ut Sjuksköterskan till timanställd inom vad som helst. Eller en ensamstående förälder..
        Råkade posta dubbelt för jag trodde jag missade att skicka första gången. Ursäkta för ett misstag ?

          Förstår vad du menar. Är lite gnällig för jag misslyckades med knäcken jag gjorde ikväll haha. Hoppas du får en god jul❤️

            Det kan ta knäcken på vem som helst ? det är ju trots allt december.. God jul!

    Vet någon om early bird levererar på röda dagar? Har fått meddelande att mitt paket väntas levereras om 2 dagar men menar de julafton eller efter helgen…? Jag har googlat utan resultat…

      Med största sannolikhet menar de måndag 27e

      Jag har fått av dem på helger även om det i sms av dem stått ”levereras om x VARDAGAR”

      Det står på deras hemsida att de levererar 7 dagar i veckan, även lördagar. Julafton är inte en röd dag så du får antagligen paketet på fredag.

        Vaaa inte? Julafton är väl den mest RÖDASTE dagen på året? Varför ingen röd dag? Nu blev jag chockad

          Det är en afton.

            Vad spelar för roll?

              Kolla i kalendern!

                Sa mig inget? Jag är nyfiken genuint

                  Alla aftonar följs av en röd dag.

      Julafton är ingen röd dag och tidningen brukar komma på julafton, så det är väl inte omöjligt att ditt paket också kommer då det ändå levereras med tidningsbudet?

      Jag beställde med early bird. Skulle levereras om två dagar. Tog 6 arbetsdagar. Det är mycket innan jul.

      Tack för era svar även om det är lite olika bud hehe! Men sant, jag glömde att julafton inte är röd. 🙂 Har ingen brådska att få paketet men vill inte det hänger utanför dörren alltför länge, ska iväg 24-25 dec…

    Jag avskyr att få vatten i ansiktet, tvättar såklart ansiktet men vissa dagar går det inte, speciellt inte på morgonen.
    Finns det något bra man kan ta på en pad och rengöra runt ögonen på morgonen? Få bort morgongrus och så liksom. Eller man kan bara ta något man tar bort smink med fast man inte har smink?

    Kan ingenting om hudvård?

      Hatar också vatten i ansiktet! Brukar använda Nivea wipes ?

        Visst är det hemskt! Har katt också så använder man en handduk att torka ansiktet med så får jag dra ut såna fina ulliga hår från ögonen helt dagen känns det som?

        Smart med wipes, ska testa! Tack ?

      Kan du inte fukta paden med vatten?

      Annars finns bra rengöringskrämer, vatten, mousse osv på apoteket. Kan man också ta på en pad.

        Provat men tyckt det känts strävt eller hur jag ska förklara det ?

      Haha jag mixar vatten + min rengöring i en gammal facemist flaska, sprejjar med den på en pad och tvättar ansiktet så ??‍♀️

        Men vad smart! Tack för tipset☺

      Du kan köpa ”micellärt vatten”, det tar man på en bomullspad och rengör ansiktet -och det behövs inget vatten. Jag använder sån på morgonen ?

        Tack för tipset, det ska jag köpa ☺

      Micellärt vatten på pad funkar bra för mig!

    Tips på ett bra mattande puder som håller en matt? Gärna inte jättedyrt. Mitt solskydd ihop med foundation gör mig alldeles för glansig.

      Lumene Sheer Finish Loose Powder

      Använd vanligt babypowder, funkar för att göra huden matt och kostar typ 25 kr.

      Säger bara en sak, skit i alla tipsen här. Denna är jävligt bra, billig dessutom! Vet inte hur många förpackningar jag haft av den https://lyko.com/sv/nyx-professional-makeup/nyx-high-definition-finishing-powder-banana?gclid=EAIaIQobChMIjpfC-Kn49AIVQ-qyCh2P2QYnEAQYBiABEgJe6PD_BwE

    Undrar jag med!

    Är så sent ute och tar ödmjukast emot julklappstips för julklappslek! Budget på ca 500-700 kr. Ska passa man som kvinna.

      Fotbad, täcke (ett nytt täcke unnar man sig ju för sällan!), eller fina lakan, sällskapsspel, trådlösa hörlurar, en bra kniv, en avolt-kontakthub, morgonrock, vetekudde…

        Planeten gråter…

          Verkligen. Köp saker folk behöver, inte lägga flera hundra på prylar som ska passa alla och ingen.

            Tanken med att lägga flera hundra är ju delvis för att lättare kunna hitta något som är användbart istället för att köpa krimskrams för 100kr bara för att. Ett tips som Hej tog med som jag nappar på är till exempel lakan. Det om något passar väl alla samtidigt som det är något som man förr eller senare själv behöver köpa?

              Helt rätt!!
              ”Planeten gråter” nog mer av alla dumma julklappsspel där folk köper för 100-150 som ingen använder..
              Har föreslagit detta i min familj att köpa för 800kr så det blir något ordentligt och något som man faktiskt vill använda ?

                Hur dålig fantasi har man om man inte kan köpa något användbart för 100kr?

                Kaffe, te, fin choklad, tvål, olivolja, pennor osv osv.

                Känns sjukt risky att köpa något dyrt? Där kan det ju verkligen bli fel.

              Lakan låter dumt. En som har dubbelsäng använder inte ett enkellakan och en med enkelsäng använder inte ett för dubbel.

                Hmm vad som passar borde N rimligtvis veta bättre än du eftersom paketet är till hens familj.

                Jag vet t.ex. att samtliga i min familj använder enkellakan trots dubbelsäng, då alla har två separata täcken. Alltså bara att köpa två paket av samma. De få som har enkelsängar får dubbla uppsättningar och kan byta oftare. Dvs inte ett dugg dumt i min familj i alla fall, och låt oss anta inte i N’s familj heller.

                Dessutom är väl en vanlig julklappslek att man öppnar paketet innan omgång två och således ser man vad som är i. Passar det inte behöver man inte slåss om just det paketet?

                Jag tycker N’s familjs upplägg med dyrare men BRA saker låter bättre än alla som köper krimskrams på typ Dollarstore för 50kr som sen slängs av mottagaren utan att användas. Och dessutom bättre än att köpa en julklapp till respektive person i släkten.

                  Fast om man väljer att köpa krimskrams från Dollarstore för 50kr så lär man inte köpa någon toppenpresent för 800kr heller…

                    Det vet varken du eller jag. Däremot går det nog att diskutera i all evighet vilket sätt och vilken budget som är ”bäst”. Alla familjer gör som de själva vill, och alla har olika regler för sin lek. Själv firar jag jul med två olika familjer, där ena kör med högre budget och andra med lägre. Jag har i alla fall fått bättre grejer som jag faktiskt använder med högre budget – så JAG föredrar det ☺️

                      Utgå inte från att allt under er budget är krimskrams från dollarstore då kanske?

                      För övrigt är det väl bättre att ge något en person vill ha och behöver? Fattar inte hur julklappsleken kan vara så populär. Om man nu prompt måste ge något till de vuxna varför inte få varsin person man ska köpa klapp till? Så kan det bli något som passar den.

                  Fast.. lakan är det man ligger på. Du pratar om örngott och påslakan ?

                    Och du pratar om underlakan. Lakan däremot är ett samlingsbegrepp (läs din egen kommentar igen, du skriver ju själv att jag pratar om påsLAKAN??‍♀️).

                      Sängkläder brukar man väl säga som samlingsnamn? Lakan är just underlakan.

                  Varför skulle man vilja ha två uppsättningar av samma lakan??

                    För att man har två täcken.

                      ”De få som har enkelsängar får dubbla uppsättningar och kan byta oftare.”

                      Jag skulle absolut inte vilja ha dubbla lakan. Totalt onödigt.

                håller med, dubbelt är inte heller en storlek – det finns ju alla möjliga 210×200, 220×220 osv osv

          Därför som vi i år valt att hålla oss till att köpa en present var och lagt en budget så att man köper något användbart i bra kvalitet. Kan ju även vara någon typ av upplevelse tänker jag.

          Till Hej: Tack för tipsen! 🙂

        Kanske bara är jag men täcke, hörlurar, morgonrock osv vill jag välja själv. Vill ha vissa egenskaper på hörlurarna, är jag varm eller kall vill jag ha olika täcke och morgonrock osv. Lakan vill jag också välja själv, gillar inte vissa texturer. Fotbad är bara ytterligare en pryl som tar plats.

        Jag tror inte att budget avgör om någon blir nöjd av en sak utan snarare hur väl den passar en. Secret santa tycker jag är bättre. Då får alla en klapp av någon och den blir mer anpassad till mottagaren.

      Presentkort på tex Afternoon Tea eller Brunch

      Tv-spel. Nintendo har många familjespel medan ex PlayStation har andra sorters grymma spel. Lägg det som ett presentkort eller något.

    Jag är attraherad av min klasskompis, hon är tjej (som jag) jag lever med min sambo (man). Aldrig blivit attraherad av kvinnor innan, men jag kan inte sluta tänka på henne.

      Välkommen till rätta sidan!

        Finns ingen rätt eller fel sida när det gäller känslor.

          Fast jo, det gör det väl ändå.

            Nej.

        Usch! Äcklas så av er som försöker få straighta människor att gå över till ”er” sida så ni mår bättre. Galet.

      Stackars din man. Fyfan

        Är det verkligen så hemskt att bli attraherad av någon annan än ens partner?

        Jag skulle helt ärligt inte tycka att det var hemskt om min man var attraherad av någon annan, tyckte att någon var snygg osv.

          Nej det är helt naturligt.

          Jo om min man blev attraherad av en annan jävla man hade det ju varit värre än om det varit någon av motsatt kön!

            oj vilken homofob du är

        Varför är det synd om min sambo? Jag är ocj kommer aldrig bara otrogen. Jag finner en annan människa attraktiv inget annat

      Vad vill du göra, vill du göra något? Prata med din man om det.

      Tycker så jävla synd om partners som får stå ut med otrohet på detta sättet. Läste en artikel om kvinnor som levt med gaymän. Ingen tyckte synd om kvinnorna, de flesta öppet gratulerade när männen kom ut efter år av otrohet. Det var som att förräderiet gentemot kvinnorna inte räknades och de skulle bara gilla läget och faktumet att de berövats delar av sitt liv och levt i en lögn.

        Hon är inte otrogen dock.

          Nä det sa jag inte heller.

            Men du skrev ”på detta sättet”. Vad menade du då om inte ts?

              Jag skrev ganska tydligt vad jag menade. Det var ett inlägg i samma ådra men inte ett direkt svar till ts.

    Jag sökte ett jobb som jag tyckte att jag var klippt och skuren för.

    Precis lagt fram min avhandling och studierna i den var precis vad de sökte i annonsen.

    Exempelvis skulle man kunna x. Jag har publicerat en artikel där jag tar fram en metod för att göra x (metoder saknas idag) baserat på forskning. Samma med flera andra punkter i annonsen.

    Idag fick jag mail att de tillsatt tjänsten med annan sökande. Fick inte ens komma på intervju. Hade några tidigare kollegor som läste igenom cv och personligt brev och hjälpte mig att lyfta mina kunskaper.

    Skulle ni höra av er och fråga kring varför de inte var intresserade eller skulle ni låta bli? Och hur ska man i så fall fråga, vill inte låta bortskämd och kränkt.

      Skulle absolut höra av mig! Säg att du vill veta vad du behöver komplettera för att komma till intervju nästa gång tjänsten läggs ut.

      Du kan absolut höra av dig!
      Det är ju dock inte osannolikt att det var en riktad annons och de redan hade en kandidat i åtanke… Det är tyvärr alltför vanligt inom akademin/offentlig sektor.
      Men du kanske sökte inom privat?

      Många företag har redan en person som arbetar inom företaget som är tilltänkt tjänsten. De skriver annonsen utifrån den personens preferenser. Då de måste annonsera. Mycket möjligt att de redan innan hör visste vem som skulle få tjänsten.

        Varför är det krav på att lägga ut annons på vissa arbetsplatser? Och särskilt när dom redan vet vem dom vill ha, slöseri med allas tid ju.

          Man låtsas helt enkelt för att slippa bli anmälda.

    Hallå jag har en jätte konstig fråga men jag behöver verkligen veta svaret, om någon här kan det. Hur länge kan en öppnad siraps flaska stå i kylskåpet? Det är asap!

      ”Sirap har en obegränsad hållbarhet. ”Bäst före” märkningen på sirapsflaskan finns endast på grund av den livsmedelslag som finns i Sverige, som säger att vi måste märka de produkter som räknas som blandade livsmedel. Använd sirapen tills flaskan är tom.” – https://www.xn--frgorochsvar-ucb.dansukker.se/org/nordic-sugar-sverige/d/hur-lang-hallbarhet-har-sirap/#:~:text=Sirap%20har%20en%20obegr%C3%A4nsad%20h%C3%A5llbarhet,sirapen%20tills%20flaskan%20%C3%A4r%20tom.

        tack så mycket!!!

      Socker håller väl i en evighet ungefär.

      Den behöver inte ens stå i kylen.

        Men nu har ju jag en sirapsflaska som är öppnad och använd ett tag. Jag kan ju inte bara ställa den i skafferiet eller, då blir den väl dåligt?

          Nej, även öppnade flaskor kan utan problem förvaras i rumstemperatur.

    Nån som vet vart Natali Ben Kalifa som hade bloggen natalis.se tog vägen? Läste den ibland för ett par år sedan. Tror jag följde henne på instagram också. Hittar inga spår av henne någonstans på nätet?

      Jag letar efter en annan fd bloggare som också verkar helt ”försvunnen” när jag letar, Sandra Hjort som hade bloggen Atilio. Passar på att kuppa din tråd och fråga om någon vet vad hon gör nu. Kom att tänka på henne helt random häromveckan men kunde inte hitta henne någonstans ?

        Samma här. Let me introduce google.

        https://instagram.com/myatilio?utm_medium=copy_link

          Jo, jag har googlat. Var det första jag gjorde. Ok, kanske uttryckte mig fel när jag skrev inga spår. Skulle väl ha skrivit nästan inga spår. Det privata instagramkontot med typ 60 följare är det enda aktuella jag kan hitta om henne. Tänkte bara ifall någon vet varför hon la ner bloggen. Antar att jag får fortsätta undra.

          Haha aha, tanken slog mig inte ens att googla. Instagram måste ha ”ghostat” henne för mig för jag hittade henne inte genom att söka på varken namn eller alias

        Sandra ”Atilio” bloggar igen sen ganska nyss, stunderna.com ?

      Google bara hennes namn………………

      https://instagram.com/natalis_privat?utm_medium=copy_link

    Bara jag som gått runt och trott att Torbjörn Averås Skorup är gay? Men han har tydligen flickvän?.

      Trodde det också förut haha. Men visst var han tillsammans med Johanna Nordström förut?

        Haha nä det var ett skämt som byggde på att alla hela tiden frågade om de var tillsammans, så de började skämta om de och sen att de var varandras ex. Men de har aldrig varit tillsammans.

      trodde också det tills jag lyssna på Johanna och Edvins podd där de berätta att han har tjej.

      Vem är han tillsammans med?

      Har också alltid trott det ? men så såg jag att han är ihop med artisten Felicia takman

      Det är kanske därför man inte ska ha förutfattade meningar om någon, för det kan vara så att det inte stämmer bara för att man tror på det själv?

        Okej Britt-Marie

    Någon som sitter på ett bra tips mot nagelbitande? Min dotter gör det och inte ens stopp och väx biter (höhö ?) på henne.. rädd att hon förstör sina naglar totalt

      Eller tänderna. Jag slutade abrupt när jag såg att jag nött bort ett hörn av min ena framtand. Aldrig nånsin bitit efter det. Tror jag var 12 år eller något.

        Nött bort en bit av tanden av att bita på naglarna? Låter… konstigt. Hur gör du när du äter morötter, hårdbrödmackor, och annan hård mat?

          Inte jag som skrev ovan men att gnaga på en nagel är väl hårdare än mat?

          Det pågick ju under lång tid, och jag vet att tanden inte såg ut så innan. Hade nötts bort precis på den del jag använde för att bita. Och naglar är ju hårda ?

      Köp en fidget toy eller chewlery åt henne.

    Har börjat läsa Blondinbella bok. Har kommit till när hon kommit till spåtanten i new York. Funderar på att lämna tillbaka boken på bibblan redan nu. Ni som läst den? Ska jag fortsätta läsa, kommer det några sanningar/hemligheter längre fram?

      Jag är inte så imponerad. Har någon timme kvar på den (ljudbok). Få saker har varit nya, kanske biten där hon iskallt dumpar Nils… Gillar inte alls hur den är skriven. Kort och man saknar detaljer. Överlag vill jag dock avsluta böcker jag påbörjat så ska härda ut.

    Nya SatC säsongen…. vilket cringekalas!

    —Blockad av exet på alla medier—

    Lång historia kort var tsm med en kille för 5!! år sedan.. Jag var den som lämnade inte så mycket för att något var dåligt mellan oss men mer för att jag och han levde 2 helt olika liv och jag ville gå en annan väg.

    Han har en ny tjej sedan två år tillbaka och numera ett barn.
    Ibland har det hänt att han messat mig under tiden de varit tsm. Messen har ofta varit nostalgiska från hans håll där han skriver att han fortfarande tänker på ”oss”.
    En dag fick jag nog och sa ifrån honom ordentligt att det inte var ok att bete sig som han gör. Att det var patetiskt att han gick bakom hennes rygg sådär. Det slutade med att han blockade mig överallt vilket var bra för jag själv har följt hans liv med för mycket intresse trots att jag var den som egentligen gjorde slut.

    Idag kunde jag plötsligt se hans namn på Facebook igen då han dök upp på en grej genom gemensamma vänner. Kollade på instagram och där var han tillbaka med. Betyder detta att han plötsligt avblockerat mig igen?? 3.5 månader efter vi sist hade kontakt..

      Ja? Du har ju svaret själv. Gå vidare bara.

      Nope, du har magiska krafter.

    Är så orolig för att vara den enda singeln kvar bland mina vänner. Nu har flera av de som varit mina singelkompisar träffat någon, och jag är livrädd att de ska bli seriösa och jag ska bli ensam kvar. Kan knappt vara glad för deras skull. Jag tycker att det är läskigt att dejta men försöker pusha mig själv, men det är inte så många som fångar mitt intresse. Jag är mest rädd för känslan att vara ”misslyckad”, inte att mina vänner ska sluta umgås med mig.

    Jag är självständig och trivs med mitt liv men har svårt att släppa tanken och känslan att jag inte är helt lyckad förrän jag träffar en partner (utifrån andras och samhällets perspektiv mest). Hur släpper jag såna här tankar?

    Och hur släpper jag tankar om att jag inte kan/vågar träffa någon förrän jag är helt nöjd med mig själv? Jag känner mig inte riktigt som mig själv nu i min kropp och vet att jag kan känna mig bättre än jag gör nu.

      Kolla happy dating på instagram. ♥️

    Överreagerar jag när jag blir förbannad på mitt ex som även är pappa till mina barn? Jag har ena barnet på heltid (barnet är där varannan helg). Häromdagen skickade han ett sms att han anmält henne till en aktivitet som inträffar varje vecka då hon är här. På en tidpunkt som inte fungerar pga mitt jobb. Han har alltså inte frågat mig om det är okej och vet mig dessutom att swisha. Absolut att jag gärna delar på kostnader även om jag oftast står för allt och han inte betalar underhåll. Men nu sabbade det här logistiken tyvärr varje vecka för mig.

    Ville bara spy ur mig det här för det gjorde mig irriterad och jag vet inte om jag överreagerar…

      Säg åt honom att då får han fixa dit och hämta henne.

      Tycker verkligen inte du överreagerar alls. Helt orimligt att boka upp dig varje vecka, och även be dig betala för detta. Försök vara tydlig med att om du betalar, och det sker under din tid = du som bestämmer. Nu låter jag kanske hård men stå på dig! Om han vill att ett barn ska gå på denna aktivitet får han betala + ta på sig att skjutsa/hämta trots att det inte är hans vecka/helg.

      Kram!

      Skit i att swisha honom. Säg att han inte kan fatta såna beslut själv.

      Du reagerar fullt rimligt. Han kan ju knappast fatta det beslutet själv och sen förvänta sig att du bara ska lösa logistiken kring det. Dessutom fult av honom att begära pengar när han inte ens betalar underhåll.

        Nu swishade jag honom tyvärr. Jag vill ju såklart att barnet ska få göra den här aktiviteten eftersom det är nåt hon själv bett om. Men jag tänker vara hård och låta honom sköta logistiken kring det hela. I fortsättningen hoppas jag att han kommunicerar någorlunda iaf.

          Med tanke på att han inte betalat underhåll vilket han är skyldig att göra, så skulle jag inte Swisha för såna här saker mer. Han borde betalat det själv! Hoppas verkligen du låter honom styra upp hämtning och lämning till aktiviteten nu, och sätt hårt mot honom nästa gång annars kommer han bara göra likadant.

    Förlåt, jag måste få gnälla och klaga på min man. Jag har julpyntat hela huset sen första advent, bakat lussebullar och vörtbröd, gjort knäck, pajer, köpt varenda julklapp till våra två gemensamma barn och till hans tre barn, slagit in dom ”god jul från mamma/Moa och pappa”, handlat och fixat granen. Tidigare idag skulle vi klä granen och jag frågade honom i måndags om han kunde köpa en ny ljusslinga då den gamla är trasig. Tror ni att han har köpt en ljusslinga? Nej. Tror ni att jag KLICKADE VINKEL? Ja. Jag blir så jävla less, jag vill bara att min familj ska få en fin jul men jag kan inte göra allt ensam! Jävla mansbebis JAG BLIR SÅ TRÖTT

      Jag känner igen det där. Jag har börjat
      a) endast skriva ”från mamma” på alla julklappar
      b) trösta mig med att de kommer minnas att det var jag som gjorde julen magisk för familjen.

      Tyvärr mansfenomen. Man är ju typ morsa till sin egen kille ? man måste ha koll på vart allt ligger och vad som ska handlas osv osv. Idag hade sambon varit ledig och hör och häpna; han hade tvättat på eget initiativ och för det ska dem ju ha stående ovationer. ??Överväger ofta att leva ensam resten av livet. ? Var singel i över 3 år och älskade att bo själv!

        Men gud, gör slut. Morsa till sin kille, nej tack.

      Detta är min första jul som ensamstående. Och har känt noll stress i år! Och då har jag även pyntat, bakat, köpt julklappar och julstädat hemmet etc. Men det är sjukt hur mycket lättare det känns ibland med logistiken som ensam, då slipper man den där gnagande besvikelsen och tröttheten som följer med en partner som inte kan steppa upp och göra det där lilla extra.

      Nu rekommenderar jag inte att alla som är trötta på sina snubbar ska separera nu, men jag själv känner att julen varit lätt och rolig i år trots allt jobb själv.

      Man får se till att gifta sig med en fixig kille med schysst driv.

      De fantiserar väl om att fira jul med nån ny som de kan skaffa fler barn med. Om de inte redan gör det vid sidan av dvs.

      Män är inte monogama av sig helt enkelt för att de har spridit sina gener mer genom att ligga runt, varför de även är så fokuserade på makt och karriär – för genom makt har de kunnat få sex historiskt.

      Så mitt råd är att tänka att mäns intresse och engagemang varar ett par år max. Resten är utöver vad som kan förväntas.

        Studier visar ju även att kvinnor ser sig om efter andra män efter att barnen överlevt småbarnsåren. Vid barnets sjunde år cirka så blir kvinnan oftast mottaglig för andra män.

          Glömde skriva att kvinnor vill också sprida sina gener och helst få barn med bästa möjliga man.

      Hade blivit tokig om min man hållit på sådär. Prata med honom och gör klart för honom att han inte ska ta dig och det du gör för givet. Det finns liksom ett alternativ som är att du lämnar, för att du inte pallar vara någons extra morsa.

      Vad gör han medan du gör allt julstök? Ligger på soffan? Till nästa år, ta ledigt tillsammans en dag och gör julklappsinköp tillsammans där bi delar upp listan, fixar gran tillsammans, tar en kväll och beställer julklappar tillsammans. Prata om vilka traditioner ni vill ha kvar och bestäm vem som fixar vad och när.

      Ärligt talat, att fixa den där magiska julen för barnen är faktiskt inte helt lätt, att ta initiativ och planera i en tid som är ganska stressig i sig. Jag firade knappt jul alls innan jag fick barn och innan var det ju mina föräldrar som fixade. Hade min partner skött allt och typ balat vörtbröd så hade jag nog också tagit ett steg tillbaka och fokuserat på annat.

      Men om ni lever ihop, det måste ju ha funnits tillfällen att förklara för honom att du VILL att han också fixar, att du inte VILL göra allt själv. Som sagt, vad gör han när du bakar tex?

    Det har skrivits om att covidpass är giltigt 9 månader efter den andra dosen, detta gäller från och med den 1 februari. Gäller det alltså även de covidpassen som redan har delats ut eller gäller det bara covidpass som delas ut från och med den 1 februari?

      Delas ut? Det är väl bara att ladda ner till kivra om det inte skulle gälla? Åh har jag missat något?

        Ja, det är inga problem så länge man har Bank-ID.

        Jag har en äldre bekant som inte har Bank-ID eller internet och kan inte ens använda internet. Med min hjälp beställde hon sitt covidpass med en blankett. Dock syns inte hennes tredje spruta på passet trots att det hade gått två veckor från den tredje vaccinationen när hon skickade in blanketten (enligt e-myndigheten skulle det räckt att det gått en vecka). Om det nu blir så att de redan utfärdade passen är också giltiga 9 månader efter den andra sprutan, måste min bekanta beställa ett nytt pass asap med tanke på kön för blankettbeställare – hennes pass är redan för gammal för 9-månadersregler. Det är pga. henne jag ställde min fråga där uppe.

          Förtydligar ännu mer: på min bekants covidpass står det att hon haft tagit två sprutor varav den andra i mars 2021. Men hon har tagit tre sprutor varav den tredje i november 2021, den tredje syns alltså inte på passet. Detta leder till att OM denna 9-månadersregeln gäller även covidpass som är redan utfärdade, är min bekants pass för gammal as in ogiltigt så fort denna regler träder i kraft den 1 februari.

            Hjälp din bekanta att ringa, så rättar de som behöver till det.

    Är det bara jag som har svårt att se vad som är speciellt med Sofia Woods lägenhet? Jag begriper inte riktigt hennes tänk bakom inredningen och vad som kvalificerar den för omslag och inredningsartiklar.

      Fast nu ska ju inte du bo där så du behöver inte förstå någon okänd människas inrednings”tänk”

        Jag råkar vara intresserad av inredning och hennes lägenhet läggs ju ut för allmänheten att skåda på en inredningstidning där diskussioner redan går om inredningar ingen av läsarna ska bo i. Varför får man inte kritisera hennes ”verk”? Det är ju inte personligt. Och ja, inredare brukar berätta om sitt tänk.

      Grejen med Sofia Woods hem är väl att hon har en fin lägenhet, inte nödvändigtvis fin inredning i en fin lägenhet.

        Ja, lägenheten är vacker så klart men får liksom inget grepp om hennes inredning. Ögat söker oroligt men finner inget lugnande.

    Fråga:
    En vän med vuxna barn. Barnen är strax över 30.
    Den ena hör knappt av sig till sina föräldrar (separerad), svarar aldrig på messenger/sms. Andra släktingar får jaga också för att ens få svar.
    Det andra barnet säger ”du är faktiskt förälder, det är ditt ansvar, ligg på!”

    Men hur länge ska man jaga sitt barn om man inte får en respons? Ska föräldrar fortsätta ”vara på” även när ungarna är 30, 40, 50 eller 70? It goes both ways?
    Hur mycket ”ska” man anstränga sig som förälder?

    Följdfråga:
    Är det skillnad om barnet har (lättare) form av diagnoser? Är man ”småbarnsförälder” for life då, även om barnet är 30+? (Jobb och parrelation verkar fungera bra)

      Tycker att det beror på varför man inte får svar. Misstänker man att barnet inte mår bra eller inte har det bra hade jag fortsatt att ligga på om jag trodde att barnet behövde min hjälp. Lever barnet i en bra relation hade jag väl släppt hjälpdelen, men ändå fortsatt bjuda in samt fråga om jag får komma och hälsa på.

      Men sedan beror det också på ungen förstås. Alla visar inte öppet att de längtar efter en mer närvarande förälder fast de kanske innerst inne gör det. Där kan syskonet i det nämnda fallet ha rätt i att det är viktigt att fortsätta höra av sig även om barnet väljer bort.

        Kan också tillägga som förälder till vuxet barn med funktionsnedsättning: ja, man kan vara småbarnsförälder for life då. Allt beror på vilken/vilka funktionsnedsättningar och svårigheter barnet har. Jag har två vuxna barn: ett som klarar sig utmärkt utan mig, ett som kommer behöva hjälp och stöd av mig så länge jag lever (troligtvis) trots att många tror att det barnets funktionsnedsättning är ”lätt”

      Om barnen inte svarar så vill de väl inte ha kontakt? Jag har flera släktingar som kan terrorisera mig via telefonen i perioder. Jag har en skit dålig relation med dom och hade helst inte velat ha kontakt alls. Det låter som den här personen önskar samma. Och det får man respektera i så fall.

    ????????

    Önskar så gärna att Dani Pavlica ska announca en graviditet från Maldiverna. Hoppas inte det låter fel men hoppas så hjärtligt att de ska få ett syskon till Vienna. Blev väldigt berörd av hennes historia.

    Jag har frågor till alla frisörer där ute!

    Varje gång jag är hos frisören så gör jag samma behandling: slingar utväxt, kör nyansering och klipper topparna. Ändå varierar priset typ varje gång!? Vad beror det på? Hur kan frisörer ta olika betalt för samma behandlingar? Detta är alltså på samma ställe och ibland även hos samma person.
    Och hur är det möjligt att vissa gör samma procedur på 2 timmar medan någon tar 3,5 timme på sig (båda erfarna)?
    Tar frisörer betalt för tidsåtgången och kan de då justera priset utifrån om det tar längre tid än de tänkte? Eller gäller ett fast pris sen innan oavsett? Tycker det verkar så märkligt att både tiden och priset varierar så.

    Tycker vissa frisörer bara snackar och tar onödigt mycket tid på sig.. jag vill bara bli klar och gå därifrån, sitter alltid o undrar om dom gör så med flit för att kunna ta mer betalt pga tidsåtgången ? får man ens göra så?

    Sen undrar jag varför vissa frisörer kör på en sån där värmegrej ovanför huvudet när man slingar hår och vissa gör inte det? Varför gör man olika?

    Så många frågor…..

      Jag håller med dig. Självklart inte alla. Sedan kan jag tänka att en frisör själv har en någorlunda fin frisyr själv. Självklart är det inte en välstylad frisyr varje dag, men ändå,något som kan inspirera kunden..

    Skräms. Safari ger bara vissa flikar, en tub, privat, delas med dig, bokmärken och läslistan.En pensionär här. Inte så dum, men kanske ha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.