Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

684 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon mer som hann se storyn Margaux la upp med en bild på sig själv i Afrika på balkongen där hon hade satt en smiley som dolde vänstra ringfingret? Har Jacob redan friat, haha… (hoppas)

      Såg den också igår och kommenterade det här haha men fick inte så mycket respons. Tyckte också det var lite suspekt att läggs upp en bild på sig själv och sedan lägga en emoji över vänsterhanden för att dölja ringfingret ?

        Skapa spekulationer? Försöka hålla sig relevant och intressant. Ganska uppenbart.

          Troligtvis därför ja fast jag tror ju att hon och Jakob är ihop igen, varför ville de annars hålla det hemligt först att han var med på resan och när det kom fram så skriver hon att det är för att de gör allt det bästa för sin son och det låter ju bra.

      Undrar mest varför man låter en fyraåring hoppa och dansa på ett bord. Kan inte vara bra för ett barn att bara umgås med vuxna som tillåter allt.

        Växte själv upp utan speciellt stränga regler. När man sen blir lite äldre, typ 7-8 år, så börjar man ju inse att det finns vissa sätt som är acceptabla att bete sig på när man är med andra, tex hemma hos kompisar. Det skapade lite av en osäkerhet om vad som var ok/inte ok då folk kanske inte säger till ordentligt utan man måste känna av istället. Hade varit enklare att ha tydliga regler som funkar generellt och så kör jag med mina barn nu, känns betydligt smidigare.

          Exakt hur jag växte upp, hade varit bättre om mina föräldrar uppfostrat mig än att grannarna förbjöd sina barn att leka med mig.

        De dansar ju själva på borden ?‍♀️

    Kan vi bestämma att vi bojkottar alla influensers som nyårslöfte ? låt dem dö ut

      Då dör denna bloggen också ut. Skulle sakna Öppet spår! ?

        Öppetspårbloggen. Problem solved!

          Det kan jag leva med!

      Var går gränsen för att räknas som bara influencer?!

        När man kan försörja sig på sina sociala medier?

          Vad räknas till sociala medier?! Även YouTube?!

      Jag har blockat dem alla. Får inte upp dem alls i min exploreflik. Bianca, Margaux, Isabella, Paula, Kenza även Anitha, Amanda, ALLA. bort bort bort.

      Älskar instagram just nu!

        Bra idé. Har också blockat alla nu, skönt!

    Någon som har varit på Gran Canaria nu på sista tiden och kan berätta lite hur det funkar med munskydd, covidbevis osv?

      Var där i början på dec (det kan ju ha ändrats sedan dess). Munskydd inomhus, på buss, flyg och flygplats. Fick fylla i inreseformulär där covidpasset bifogas. Detta visades upp på flygplatsen. Visade ev upp det vid incheckning på hotellet också, ingen annanstans.

        Var också där i december. Instämmer med svaret ovan. Väldigt smidigt!
        På hotellet (TUI) var de noga med munskydd inomhus och handskar på buffén. Spanjorerna tar corona på allvar.

      Var där tills i förrgår. Munskydd även utomhus. Undantaget vid strand, pool eller träning OM avstånd kan hållas. Så väldigt mycket munskydd… Väldigt viktigt att ha inredebeviset ”hälsodeklaration”. Bara vaccinbevis räcker inte. Annars är det prima. Hade en skön och solig julhelg!

        Så inget negativt PCR test krävs utan det räcker med ett vaccinpass (2 doser) samt den ifyllda hälsodeklarationen?

          Tvärtom. Vaccin är inget krav men negativt test måste du ha. Men viktigt komma ihåg att vaccinerad eller ovaccinerad inte spelar ngn roll utan de vill se att du testats negativt för covid (helt oberoende av vaccin).

            Nej? Jag reste dit för några dagar sen och vaccinbevis är det enda som krävs för att få flyga (och hotell samt vissa restauranger).

            Test behövs INTE.

              Jag kom idag och man ska ha vaccinationsbevis, negativt test eller bevis på genomgången infektion. Har man vaccinerat sig behövs inget test.

      Är här nu, på södra delen. Kanske 1/3 använder munskydd, 1/3 har det under hakan, och 1/3 inte alls. Ingen har frågat om vaccinpass, varken på restaurang eller hotell ännu. Massvis med turister!
      Tänkte åka upp till Las Palmas och kika hur det är där, har en teori att det är lite strängare i stan..

        Såklart är det meningslöst med munskydd utomhus såvida det inte är extrem trängsel. Men bra att ha med hela tiden då man kan bli bötfälld.

      Munskydd utomhus nu också.

        Ja, sedan julafton.

      Gå in på Sweden Abroad Spanien. Lägesbild och reseinformation finns där. Du kan också ringa ditt flygbolag/resebolag.

    Om ni kunde se tre serier igen för första gången, vilka skulle det vara? ?

    Behöver tips på serier att kolla på. Så svara gärna på frågan, skriv massa tips, vilken som var den bästa ni såg 2021 (ny som gammal) eller något?

      1. The Office
      2. Knutby
      3. Modern family

      Ozark, Downton Abbey, Vår tid är nu

        Minns att jag längtade efter Ozark efter jag sett trailern. Hade för mig jag sett mycket men att det inte föll mig i smaken så inte tänkt mer på den. Gick in och kollade på Netflix nu och jag kollade visst vara 2 minuter ? antar att koncentrationen inte var på topp just då så jag började kolla på något jag redan sett.
        Ska börja kolla på den igen, tack för påminnelsen! ?

      Utan inbördes ordning:
      The Americans
      Dexter
      Nothing but 30 (kinesiskt drama)

      Californication
      Homeland
      Shameless

      Derry girls ❤️❤️❤️❤️❤️
      Veep
      This country

        Ääääälskar ”Derry girls”!

      The X-Files (disney+), One Tree Hill (HBO), Hannibal (ingenstans längre tror jag?) och (förlåt, lägger till en fjärde?) The White Lotus (HBO). Hoppas du hittar någon serie du fastnar för?

        Hannibal finns fortfarande påååå…. comhem play tror jag?

        Åh, tänk att få se One tree hill för första gången igen?
        Måste skaffa HBO Max och kolla igen. Önskar jag hade någon att dela konton med så man kunde betala några var, blir dyrt när serier man vill se inte är på en och samma tjänst ?

          Oth finns gratis på Viafree tror jag det är

      The Office, amerikanska versionen
      Älska mig
      Bloodline

      The Crown

      Big Bang,

      Game of thrones säsong 1-4

      Arrested development
      True detective (första säsongen)
      Mr inbetween

      Vänner, Desperate Housewives, Gossip Girl

      Exit
      In the dark
      Knutby

        Exit! ❤️

          Skulle det inte komma en tredje säsong?

            Jo, till 2023!

      Twin peaks, the wire, the fall

      Homeland – bästa jag sett nånsin (finns på Disney+)
      Queens gambit – Netflix
      Younger – C more

        Började kolla på Homeland men fastnade ej. Gillade du den från första minuterna eller det tog något avsnitt? Borde kanske ge den en chans igen?

          Hmm, tror jag gillade den ganska direkt, första 3 säsongerna tyckte jag var väldigt bra, 4 var inte lika bra, 5 var bra, 6 och 7 också och 8 (sista) var väldigt bra tyckte jag ?

            Får testa att ge den en chans igen. Älskar när man har någon serie man bara inte kan sluta kolla på, dock blir samtidigt vissa andra saker lidande för jag fastnar, mindre bra?

        Supernatural
        Buffy the vampire slayer
        Hannibal

      Sopranos!

      Star trek the next generation, voyager och enterprise ??

        Jaa!! ? Älskar! Deep space 9 var lite sämre, men Next generation är favoriten. Och Voyager. Älskar Picard och Janeway.

          Janeway ❤️ Helt ärligt dessa serier fick mig att vilja bli ingenjör för att kunna skapa en bättre framtid för framtida generationer

        Aldrig sett Star wars eller Star trek, eller dom hör kanske inte ens ihop? Tänkt att dom är samma typ, eller något?

          Nej de hör inte ihop. Älskar star trek men inte sett mer än de allra första Star Wars. Finns massor av Star trek-serier och filmer, vissa jättebra och andra lite sämre. Allra första serien, den med Spock och kapten Kirk är verkligen jäääättegammal och svår att uppskatta av annat än nostalgiska skäl.

          Star wars handlar om en galax långt långt borta för länge länge sedan medans star trek mer handlar om hur mänskligheten kanske ser ut i framtiden och hur man hade reagerat om rymdresor och utomjordingar var mer vardagliga inslag ?

      Friends
      The 100
      Jane The Virgin

        Älskar The 100! Såg så mycket fram emot sista säsongen och skrev upp i kalendern i mobilen datumet den skulle komma till Netflix som är segast (nästan 1år efter sista avsnittet kom den?), inte lyckats ta mig igenom den än, tycker den är så seg, ville det skulle sluta på topp?

          Åhh förstår din känsla med sista säsongen av the 100, den är lite seg och förvirrande MEN ge inte upp, allt klarnar och knyts ihop mot slutet (även om det inte var det slutet som jag önskade/förväntade mig). Mina tips på serier, som jag skulle vilja ”se igen”, är nog orphan black, one day at a time, jane the virgin, dynasty, outer banks, emily in paris (plöjde under julhelgen), hawaii 5-0, och greys anatomy (har dock inte sett klart den men det är så mycket som hänt och förändrats att jag nästan vill kolla om 10 första säsongerna istället för att se de nya)

            Då ska jag kolla klart på den i veckan som kommer, tänkt ge upp?
            Men alltså älskar verkligen själva idéen med serien, tycker det är så häftigt alltihop?

            Orphan black, Outer banks och Grey’s anatomy ??
            Har sett igenom Grey’s anatomy många gånger, ”bara” sett 14 säsonger och varje gång en ny kommit så har jag kollat om alla?
            Den hade jag gärna sett igen för första gången

      The L word
      Vår tid är nu
      Kärlek & Anarki
      Girls
      Bron

        Åh! Bron! ❤️

        L word <3 <3 <3

      Breaking bad alla dagar i veckan, hade betalat för att få se om den för första gången, så bra serie! Annars också virgin river, mest för att den är så sjukt mysig och feel good.

      Omöjligt att välja 3!
      Twin peaks
      The killing
      Dexter
      Game of Thrones
      Arrested development

      Mindhunter
      Midnight Mass
      Vänner

      Orphan Black
      De första säsongerna av TWD
      Queens Gambit

      Finns så sjukt mycket men tre utvalda då;

      1. Six Feet Under (HBO)
      2. Riget (Viaplay producerar en tredje säsong, kommer i vår så då kan nog allt streamas där)
      3. Downton Abbey (Cmore/Netflix)

      Buffy the Vampire Slayer nämner jag som en bonus :’) Disney+.

      Downton Abbey, Grimm, Modern Family

      1. La Casa de Papel
      2. Prison break
      3. Bron

      1. Orange is the new black
      2. Heroes
      3. Dark Angel

        Första säsongen av Heroes är något av det bästa som någonsin gjorts. Ever. Sedan kom manusstrejken och rörde runt allt kan jag tycka men tänker fortfarande på Sylar/Zachary Quinto då och då hehe.

          Ja den är helt fantastiskt! Jag drömde om Hiros krafter redan när jag var barn och cyklade till skolan. Knep ihop ögonen och önskade att jag kommit ett par lyktstolpar längre fram.

      1. Vänner
      2. Breaking bad
      3. Black list

      Modern Family
      Exit
      Bron

      Money Heist
      The Walking Dead
      Friends

        The White lines

      The Fall
      ER (Cityakuten hette den när den visades i Sverige)
      X-Files

        Åh! Cityakuten var länge sedan sist… ?

      Castle (sett om den minst tre gånger)
      The good doctor
      Beverly Hillström (originalet)

        Beverly hills såklart… autocorrect

      Breaking Bad
      Sons of Anarchy
      Modern Family

      1. vår tid är ni
      2. Desperate housewifes
      3. Gossip girl

        Var lite snabb på knapparna:
        *vår tid är nu
        *desperate housewives

      What we do in the shadows
      Call my agent
      Breaking bad

      You!

      1. prison break (säsong 1 & 2)
      2. breaking bad
      3. grey’s anatomy

        eller hade nog satt the haunting of hill house på 3an ?

      Damages med Rose Byrne och Glenn Close! ?

      The Office US
      Breaking bad
      Band of brothers

      Nyare:
      Big bang theory
      Modern family
      2 half men

      Äldre:
      X-files
      Cityakuten
      Sex and The city

      Sons of anarcy
      Bron
      House of cards

      Friday Night Lights
      Arkiv X
      This is England

      Game of Thrones s 1-4

      Breaking bad

      Prison break

      SATC
      ER
      Grey’s
      Gilmore Girls
      o. mm. 🙂

      Så svårt att välja! Här kommer några:
      Lost
      SATC
      Vår tid är nu
      The Tudors
      Versailles
      Mindhunters
      GOT
      True Detectives
      The Crown

      The OC
      Squid Game
      Bonusfamiljen

    En liten jävelrövfjant har sprängt min brevlåda när jag var och handlade. Alltså sprängde en fakkings brevlåda kl 16 på eftermiddagen. Pallar inte FOLK

      Hur vet du att det var en jävelrövfjant?

        Det är det alltid.

        Alla människor har röv och bara en fjant skullle göra detta ?‍♀️

      Jag hade blivit mordiskt förbannad. Hoppas det ryker ett finger på skithögen vid nästa brevlåda. Gott nytt år liksom ?

      Den 29e när jag skulle åka hem igen efter julfirande, står jag o pratar i telefon på stationen. Så ser jag hur en kärring rullar iväg med min resväska. Fick springa efter henne samtidigt som jag skrek. Vafan är det för fel på folk?

        Vad hände sen, vad sa hon? Berätta mer!
        Älskar när idioter blir konfronterade

          Jag skrek i telefonen att det är en jävla kärring som tog min väska, samtidigt som jag sprang efter henne. Släpp väskan skrek jag. Hon släppte handtaget o pep därifrån,. Så det blev inte så dramatiskt. Hon sa inget.

        Kan hon ha tagit fel? Jag fick med mig en annans resväska från Arlanda en gång, hur pinsamt som helst. Jag lämnade såklart tillbaka den så fort jag kom på det men då var jag hemma så den stackars ägaren måste ha väntat en stund på sin väska…

          Nej. Väskan är mintgrön. Hon hade ingen när hon pep därifrån.

        Usch. Precis av såna anledningar jag aldrig släpper min väska. Folk är idioter, blir bara mer och mer bekräftat för varje dag som går.?

          Hädanefter kommer jag inte vända mig bort från väskan. Man vet ju tt det finns tjuvar, men att någon bara är så fräck.

            Hoppas hennes 2022 kommer att bestå av nageltrång, hemorrojder,rövklåda och migrän.

            En sån där människa fortsätter tyvärr sin tjuvaktiga bana.

        Var det en så kallad ”europeisk migrant” dvs tiggare ?

    Kan inte alla VI ovaccinerade stänga in oss i några veckor så covid kan då ut… …
    Så vi slipper bära skuld för alla restriktioner som återinförs nu..

      Men snart kommer trippelvaccinerade skylla på dubbelvaccinerade, att det är deras fel..haha orkar inte detta har blivit en parodi. I Israel funderar dom nu på att ”släppa” smittan lös och undanta alla som inte är i riskgrupp från restriktioner pga smittan ökar trots fjärde dos vaccin. Så det får en att undra hur effektivt vaccinet egentligen är.

        Fakta på det?? De har just börjat vaccinera/funderat på att vaccinera med dos fyra i Israel. De som är sjuka eller äldre. Så det där låter inte riktigt sant.

        Bevis på din lögn. Och till alla som gillat din kommentar. Detta bestämdes alltså i torsdags. Så det att smittan ökar trots 4 sprutor är ju inte ett dugg sanning i.

        ”Israel har under torsdagen bekräftat att en fjärde vaccindos mot covid-19 ska delas ut till personer med försvagat immunförsvar, skriver AFP.

        – Israel kommer att leda vägen när det gäller att administrera ett fjärde vaccin till det israeliska folket, säger premiärminister Naftali Bennett.”

        Skrämmande att en sån som du som medvetet ljuger får likes utan att de ens funderar över sanningshalten. Vart är eget tänkande? Läser folk inte vanliga tidningar?

        Folk köpte utan att blinka att covid sprids trots 4 doser. Fast de inte ens börjat ge det än.

          ”Läser inte folk vanliga tidningar” ahhahahaha

            Ja eller söker fakta från seriösa sidor. Ingen jävla trollfabrik att läsa kvällstidningar om hur vaccination i olika länder ligger till.

        Tycker fortfarande det är illa att din kommentar får stå kvar. När du medvetet sprider desinformation om vaccinet. Och att 43stycken är så blåsta att de gillat din lögn till kommentar.

      Ja snälla gör det!

      Om du börjar följer nog fler på, så kör!

      Göre

      Ännu en vaccinerad/ovaccinerad tråd här som kommer bli oändlig, jippi! ????

      Fan va trött jag är på allt som har med covid att göra. Så fucking less. Tack för mig

      Kommer inte förändra ett skit vaccinerade sprider mer smitta.

      Jamen snälla gör det! Vore jätteskönt för resten av oss.

      Haha vilken otur att vaccinerade också sprider covid, men annars hade det kanske varit en bra idé?

        Men gud kan vi inte bara sluta älta och tjafsa om detta? Ja vaccinerade sprider också så just därför är det JÄTTEBRA om alla ovaccinerade idioter stannar inne.

          snarare vaccinerade som är idioter som är så fruktansvärt blåsta & lättmanipulerade ???

            Åh herregud ????

            Men gå tillbaks till flashback och härja där istället. Vet apor som är betydligt smartare än dig.

            Foliehatten på! ?

              Den verkar ju skydda mot idioti, så att…

                Sorry gubben, du framstår bara som ett riskpucko, men det fattar du inte. ?

          Du menar ju såklart att alla vaccinerade idioter ska stanna inne och ge fan i att smitta andra.

      Det är ju inte genom att vara drivande i smittspridningen som ovaccinerade främst bidrar till restriktioner mm, utan genom att bidra till onödigt hög belastning på vården då en större andel av de som blir sjuka blir allvarligt sjuka.

      Jag tycker inte alla ovaccinerade ska stänga in sig i ett par veckor, men däremot vara rejält försiktiga för att verkligen undvika att smittas när läget är ansträngt. Vilket också är vad som upprepas.

      Sen bär ovaccinersde verkligen inte ensamma skulden för hur läget är i världen. Och tyvärr verkar de tvål vara så med den här sjukdomen att den inte kommer gå att stävja helt varken med vaccin eller restriktioner, så vi får nog helt enkelt vänja oss med att periodvis anpassa oss efter läget i några år framöver. Detta helst utan att bli allt för mycket ovänner med de som inte gör samma val som oss själva.

      Spelar ingen roll så länge folk envisas med att resa runt, festa m.m. Hade det funkat så hade pandemin varit över för längesedan. Men inte ens nu när spridningen är på sin högsta topp verkar det bita.

        Det hade spridits ändå och kommer att behöva spridas tills den inte muterar längre och dör ut. Detta eftersom vaccinen inte skyddar smitta utan bara allvarlig sjukdom.

          Tills den inte muterar längre och dör ut? Varför i hela fridens namn skulle detta hända? Väntar du på att våra andra vanliga virus ska följa den utveckligskurvan också?

          Snarare tills det muterar till att bli mer smittsamt men (för hoppningsvis) mindre allvarligt.

            Många virus har historiskt dött ut, ibland med hjälp av vaccination och ibland av sig självt ??‍♀️

        Det är inte resandet som driver smittan utan främst i förskola och skola bland unga och barn.

          Det är sättet att man fortsatt leva på ”som vanligt” sedan två år tillbaka som gjort att det muterats, spridit sig från land till land och kommer fortsätta mutera. Och sprida sig världen över. Att leva ”som vanligt” är just resande, festande, julbord etc. Sen har det ju så klart spridit sig via skolor, jobb etc men jag syftar på spridningen i det stora hela, globalt.

          Haha lol så smittan från Sydafrika spreds på förskolan, intressant.

            ”Främst” är ett nytt ord för dig?

      Tycker alla länder samtidigt ska stänga i typ 3 veckor och sedan poff ??‍♀️? alla skulle köpa mat osv så att man klarar sig och där är det.

        Och när man öppnar sen då?

        Alla stannar hemma alltså? Ingen för bli sjuk under dessa tre veckor, för det kommer inte finnas någon sjukvårdspersonal på plats ?

        Nu krävs förstås mer än tre veckor med tanke på eventuell inkubationstid osv, och sjukhus mm. måste naturligtvis vara öppna både för covid-patienter och andra sjukdomsfall, resulterande i att alla som vistats där får stanna i karantän tills den sista personen på sjukhuset med covid blivit frisk. Men skulle detta kunna fås att fungera globalt över några veckors tid skulle det med all sannolikhet vara mycket effektivt (om det hålls till 100% skulle det vara vattentätt, men det i sig är ju osannolikt).

    Hur gör man på riktigt för att få en person att vilja ha något seriöst med en..? Det är första januari och har redan fått meddelande från två upptagna killar som vill va otrogna med mig (ignorerade såklart) samt att min föredetta kk gått ut offentligt med sin nya tjej. Känns som att ingen tar mig seriöst 🙁

      Kan du kanske ha ett yttre som signalerar att du är öppen för sex?

        Hmmm, och hur skulle ett sånt yttre se ut?

        Hur har man det? Hur ser ett sånt yttre ut

        Jag hoppas inte det.. jag ser väl bra ut men jag lägger inte ut avklädda bilder eller så. Jag är en väldigt glad sprallig tjej men så fort jag träffar en kille som jag börjar tycka om så sätter dom genast ner foten för att det inte ska bli något seriöst, att de bara vill ha sex. Jag vet inte vad jag gör fel eller vad som är fel på mig som person men jag har börjat stänga av nu, vågar inte träffa fler människor när ingen tycker om mig för den man är. Fruktansvärt deprimerande.

          Du nobbar alla som bara vill ha sex. Var sjukt svårflörtad istället och kräsen såklart (men de är sen gammalt).

            Jag försöker nobba alla som tar kontakt med mig nu då jag vet att de bara är ute efter en sak.. men känns ju inte som att någon nånsin kommer kontakta mig för att lära känna mig. Har inte några högre tankar om mig själv längre, det är svårt när folk försvinner så fort man inte visar sig intresserad av casual sex..

          Kanske dumt skrivet av mig. Svårt förklara utan att misstolkas. Men många män, säkert kvinnor med, anser att vissa utseenden inte är ett seriöst utseende. Men troligtvis är det inte du som signalerar fel utan du har inte hittat rätt.

            Man behöver ju inte låtsas som att sociala ”koder” inte existerar bara för att man inte tycker om dem.

            Att t ex. framhäva vd som traditionellt setts ses som sexuella attribut, bära avslöjande/tighta kläder, sminka sig på ett ”festligare” sätt eller något så enkelt som att färga/fixa håret på vissa sätt som associeras med en viss typ av kvinna kan vara saker man kan göra för att människor ska uppfatta en mindre seriös/mer öppen för lösa sexuella kontakter.

              Människan är inte det enda djur som tar till vissa knep för att väcka sexuell uppmärksamhet av det andra könet liksom.

        Ursäkta språket men vad fan betyder det?

      Sluta välj/lägga tid på oseriösa personer. Jag hade det precis som du förut tills jag av en slump kom in på ett instagram konto som fick mig att inse att det inte var en tillfällighet att ingen ville ha ett seriöst förhållande med mig.
      Tror instagram kontot som jag började följa hette benjamindaly eller något i den stilen. Lycka till!

      Du sänder kanske ut fel/oseriösa signaler, speciellt om du har kontakt med upptagna personer

        Jag försöker lista ut vad det är med mig som gör att killar/män som redan är i väldigt seriösa relationer väljer ut just mig att kontakta.. i början är de alltid väldigt vänliga, ger komplimanger, vill prata, sen gradvis kommer det på tal om sex eller ses och då ställer jag alltid frågan om de precis gjort slut eller så, men nej, de har partner. Som om jag skulle acceptera det ändå? Man blir bara chockad att man själv då ska behöva avsluta något som dom startade.. känns som jag drar till mig dessa personer. Men samma med de som är singlar, de vill inte ha något seriöst just nu men ändå vill de prata med mig och ha kontakt.

          Låter som du träffar dessa via nätet?! Hur ser din profil ut, skriv i din text vad du är ute efter

          Det händer andra med men den normala reaktionen när en kille man vet är i ett förhållande hör av sig, och i synnerhet om killen ”är vänlig och ger en komplimanger”, är inte att inleda en konversation med honom. Det är nog i huvudsak där ditt problem ligger.

          Ta själv reda på om killen har sin relation officiell på t ex. Fb, har han det kan du ju bara ignorera honom, om han inte har det men du vet om att han är i en relation bör du ju rimligen fråga om det omgående istället för att dra ut på det tills att killen initierar sex.

          Det är inte otrevligt, lovar. Har han avslutat relationen kommer han se dig som en seriösare person som tycker det är relevant, än om han vet att du känt till tjejen men inte bryr dig om det. Har han däremot inte avslutat sin tidigare relation är han ju en gris som med all rätt förtjänar att se dum i huvudet ut, och du har inget ansvar för att få honom att inte känna sig ”obekväm”.

          Leta upp happydating på insta. Lycka till! ?

          Detta låter lite hårt men det är du som kan göra något åt din situation, vill du träffa seriösa personer så får måste du släppa de oseriösa.

          Du skriver att upptagna män börjar prata allmänt och sen kommer sex på tal, men varför pratar du ens med dem från början, det märks väldigt tydligt vad någon vill även om det bara är allmänt prat i början. Av det du skriver så tolkar jag det som att du vet att de är upptagna och låter det hålla på tills sex kommer på tal.

          Kort sagt, du måste ändra ditt beteende. Det finns så många bra killar där ute men om du vara tittar efter de som är dåliga kommer du aldrig se de bra. Jag har varit i exakt samma sits som du men ändrade mig och träffade mannen i mitt liv.

      Bor du i Örebro?

      Samma för mig med ?

        Varför ödslar du tid på upptagna killar? Börja med att prata med killar som faktiskt är singlar…
        Mina dejting tips:
        -De flesta killar gillar glada och öppna tjejer. Var okomplicerad, kul och härlig för att hålla intresset uppe i början. (berätta inte om dina djupaste trauman på första dejten, sådant kommer senare)
        -Visa att du har självförtroende.
        -Visa intresse men var inte klängig.
        -Ha en flörtig ton men sätt gränser om det blir anspelar för mycket på sex.
        -Visa att du är mer än bara ditt yttre. (Led samtalen så att han inte endast skriver hur snygg du är och hur mycket han åtrår dig. Du är en intellektuell varelse som vill ha givande samtal)
        -Visa att du trivs med ditt liv. (Du är inte beroende av honom, men han kan bli en fin krydda på tillvaron om ni båda gillar varandra)
        -Ta reda på hur killens liv ser ut. Har han tjej, ja då åker han i soptunnan etc. Nolltollerans är det som gäller!
        -Efter ett tag var ärlig med vad du söker och passar han in i ditt liv?

        Du är en j*vla topp vinst och förtjänar en snubbe som vill vara med dig. Det är inte en förlust för dig att dessa otrogna, olyckliga svin inte vill ha en relation med dig. Det är universum som håller upp dörren till dig och säger, vänligen gå vidare för här finns inget att hämta.

          Eller … var dig själv så kommer den som passar dig att attraheras.
          Killarna du beskriver verkar vara puckon och du verkar ha en finfin känsla för att identifiera puckon.
          DU gör inget fel. Men det finns för många puckon.

            Självklart ska hon väl vara sig själv men ibland vill man framställa sig i god dager…
            Ingen har sagt att hon gör fel men hon frågar om råd och handfasta tips.
            Genom att vara sig själv är ju så hon hamnat i sitsen hon är idag

      Rent krasst så utstrålar vissa tjejer sexuell lust. Och då drar de till sig en viss typ sv killar som inte är intresserade av annat än just ligga. Testa att expandera ditt urval av killar du träffar, inte gå på samma vanliga mönster.

      Alternativ förklaring är att du är rätt tråkig att umgås med men väldigt bra på sex.

      Tycker du själv att du klickar med killarna du träffar och som inte vill mer med dig?

      Säger som andra. Prata inte med upptagna killar. Radera dom/blockera med en gång när du får reda på det.
      Klart dessa killar enbart vill ha sex när de redan har en partner.

      Är man KK så är man ju inte seriös. Det säger ju sig själv.

    Vilken tycker ni är den bästa streamingtjänsten? För film/serier alltså ?

      Ingen är väl direkt jätte bra tycker jag, alla är bra och dåliga på olika sätt, men jag har iallafall haft mest användning av Netflix 🙂 och efter det skulle jag säga HBO.

      Svårt att välja, beror lite på vad för serie/film-smak man har. Vi har Disney+, Netflix, HBOmax, discovery+ och ibland Viaplay och Amazon prime ? Delar med familjemedlemmar. Jag tror jag hade valt Netflix eller HBO.. ?

      Delar så har nästan alla och använder Netflix absolut mest!

      Har haft lite allt möjligt men tycker nog Netflix är bäst när det kommer till balansen mellan film och serier. Det är nog sista streamingtjänster som jag skulle säga upp.

      HBO Max är super när det kommer till serier men jag tycker att deras filmutbudet är magert, det kan bli betydligt bättre.

      Om jag var tvungen att rangordna tjänsterna;

      1. Netflix
      2. Disney+
      3. HBO Max
      4. Viaplay
      5. Cmore (guldkorn när det kommer till svenska filmer)
      6. Amazon Prime (99% är ren skit, men man kan finna mer okända filmer här. Känns även som att tjänsten är under uppbyggnad, vissa grejer saknar t.ex text)

      Sedan vill jag alltid lyfta fram gratistjänster Cineasterna som många bibliotek är anslutna film. Fantastisk tjänst ❤️ mest bara film.

      Jag funderade innan jul och det var helt klart Netflix, Disney+ samt HBO som var i topp. Vad tycker du om? ♥️

      IP-TV. Då har du alla tjänster till priset av en ?

    TW viktnedgång

    Jag ska gå ner i vikt och börja räkna kalorier. Har ni några tips och dos and donts? Några bra recept? Nåt inspirerande konto på insta att följa? Hit me!

      Snabbaste sättet att gå ner i vikt på är 5:2 dieten. Och tro mig jag har provat mycket. Varit gravid 3 gånger (där jag gått upp mellan 25-35 kg) varje gång. Har alltid lyckats gå ner allt med 5:2 dieten. Visst är det jobbigt dom dagar man fastar men man vänjer sig. Det är något med den kombinationen äta/fasta som gör att man rasar i vikt.

        Förstör man inte ämnesomsättningen?

          Myt.

        Hur mycket/ofta äter du då de fem dagar när du äter normalt? 🙂

      Håll det enkelt och gå inte ut för hårt.

      Satsa på bra mat i ordentliga portioner så du blir mätt och inte hungrig igen efter en timme. Att inte småäta kommer man långt på. Sen kan det vara bra att mäta upp portioner innan du börjar äta (och inte ställa fram allt så man kan ta hur mycket man vill).

      Ska du börja träna rekommenderar jag att börja vardagsmotionera ordentligt fört (ta trappor, gå/cykla till jobbet om du kan, annars kanske du lan hoppa av någon hållplats tidigare? Om du åker kollektivt dvs. Om du inte tränar redan nu tror jag det är svårt att komma igång med både bra kost och träning samtidigt.

        Ja, fokusera enbart på kosten initialt, träning är ju toppen på alla sätt och vis men det som kommer få dig att gå ned i vikt är kosten.

          Det är min tanke. Jag har lågt satta mål för att hålla dom realistiska. Gå 10.000 steg om dagen till att börja med och sen lägga på träning märkningen funkar.

      Jag gillar lifesum. Enkelt att använda och för mig bra för att jag annars har en tendens att äta för lite när jag vill gå ner i vikt.

        Jag använder lifesum och gillar den massor!

      Hur mycket behöver du gå ner? Följ 16weeksofhell

        Minst 10 kg. Tack för tips!

        Herregud nej nej NEJ – följ INTE 16 weeks of hell!!!
        Det är en EXTREM diet tillsammans
        Med väldigt mycket träning för att få så stor förändring på så kort tid som möjligt. Detta ger INTE långvariga hållbara resultat. Påbörja inget du inte kan se dig själv göra förevigat – då kommer det inte hålla. Skapa nya vanor som du kan följa livet ut.

        Kolla upp Magnus Method på Youtube (kändis PT med massa tips kring kost & träning) och David Haroun (har både YT och IG).

        Tänk på att du vill skapa en ny livsstil – att det ska vara hållbart i längden. Lär dig göra bra val och balansera intaget under dagen så du kan äta ute ibland etc. Något som 16 weeks of hell lär dig ingenting om ett hållbart liv efter dieten. Se det inte som en diet under en period – hitta ett sätt du kan leva på så du aldrig behöver finna dig i denna positionen igen.

          Tusentack för detta tips!

            Läs om 800 kalorier och 5:2. Det kan visst vara bra att gå ut hårt i början (det verkar typ vara vetenskapligt bevisat det är bäst). Däremot förespråkar mosley inte hårdträning under perioden man lever extra kalorisnålt (inget 16 weeks of hell alltså). Men det här svenska ”hållbara vanor” stämmer faktiskt inte.

              Totalt BS! ”Det verkar typ vara vetenskapligt bevisat” säger ju allt om hur påläst du är.

              Det säger sig själv att man måste skapa vanor man kan hålla för att vikten inte ska komma tillbaka. Så fort du börjar äta mer än 800kcal (vilket är en svältdiet och är under vad kroppen behöver för att fungera = inte hållbart att leva på) så kommer du gå upp i vikt igen. Du vill ju äta så mycket du kan och fortfarande gå ner i vikt – inte svälta dig och må kasst. Kolla upp ditt basala näringsintag för att förstå hur skrattretande 800kcal om dagen är. Äter du som innan när du nått sin målvikt kommer du väga som innan, oftast + något kilo då du påverkat din metabolism negativt om du svälter dig (kroppen anpassar sig).

              Kolla upp biggest loser fenomenen = många deltagare går upp mer än de vägde innan då de har försämrat sin metabolism något enormt under sin extrema diet.

              Känner man att 5:2 är något man är ok med att hålla på med resten av livet så kan det absolut vara ett alternativ. 800kcal om dagen är dock totalt ohållbart och en hemsk sak att rekommendera med tanke på ÄS och hälsoaspekter.

                Studierna finns refererade i mosleys böcker. Men du verkar för emotionellt investerad i din egen okunskap för att orka bry dig:)

                  Det var mig en synnerligen svag comeback! #teamAna

                    Vi är helt enkelt olika. Själv föredrar jag medicinska studier när jag ska fatta ett beslut som rör min kropp och hälsa mot #team anna# & antal likes på bloggbevakning:)

              Men vanorna måste ju ändras för att inte gå upp igen efter en viktnedgång? Och då bör det ju vara hållbara vanor som man kan tänka sig att leva efter resten av livet.

                Absolut, han rekommenderar 5:2 & hälsosamma vanor efter 2-12 veckor om jag minns rätt. Men det är faktiskt ”kraschbantning” som är bäst i början, också för att den typen av kraftig viktnedgång på kort tid är bäst mot diabetes 2 och farligt fett. Det här är alltså medicinskt underbyggt.

              800 kalorier? Jag åt typ det när jag gick ner i vikt. Tappade typ allt hår. Man får ju för fan näringsbrist. Jag rekommenderar inte det till någon.

              800 äter väll fan inte ens en 2-
              Åring.

                Tror man får vara väldigt noga med vad man stoppar i de 800 kalorierna. Det måste ju vara bra mat, man har inte riktigt råd med skräpkalorier på den dieten…håller helt med om att det var jobbigt i början.

                  Ett barn ska äta typ 1000. 800 är sjukt!

          Jag har själv genomfört programmet och kan därför rekommendera det. Och det finns väl ingen som är ute efter att gå ner i vikt om den avser att gå upp i vikt sen. Självklart innebär alltid den sortens förändringar långsiktiga förändringar i livet. Och Tony, som är skaparen bakom programmet, har levt som han lär i 10 år nu. Och jag nu i 2,5. Det är inga konstigheter, även jag äter pizza, chips och godis.

      Ät mkt mat! Stora portioner med näringsrik mat. Då får du energi att göra av med energi. Aldrig ätit så mkt mat (!) som när jag gick ner i vikt.

      Läste ” tips på dos och donuts” ?

        Tips på donuts nu när Dunkin Donuts konkat?

      Sluta räkna kalorier är mitt tips. Ät bara ren, naturlig och så lite processad mat som möjligt. Håll kolhydratnivån låg, typ 10-20g/dag.

        Nej. Jag är en sådan som hellre dör än äter för lite kolhydrater. Sluta vara rädda för kolhydrater!!! ?

        Följ David haouron på insta.

          Ja, då får du väl dö då.

      Följ mamma fitness ich Olga Rönnberg. Bäst!

      Gå med i Fysall online. Jag var med två omgångar (120 dagar) och gick ned 13kg.
      Bra pris och upplägg.
      Lycka till!!

      Shapeuup.se på IG är grymma. Kommer med vettiga råd kring kost och träning. De har onlineprogram (träning+mat eller bara mat) och folk har fått jättebra och framför allt hållbara resultat. Man räknar inte själv kalorier, men får lära sig portionsstorlekar, hur ofta man ska äta och hur mycket man ska äta beroende på hur mycket man rör sig. Rekommenderar varmt!

      Välj magra proteinkällor. Hoppa feta såser. Drick inte dina kalorier. Lätta ”upppffringar”.

      Lightläsk när sötsuget kommer smygande!

        Nej skit i det, drick bubbelvatten ist ?

      Absolut ”don’t” är att jojo. Alltså du äter strikt, sen kastar i dig allt möjligt skit under några dagar och börjar om igen. Det skapar skam och mycket ångest, och man går ofta upp väldigt snabbt det man har gått ner. Värst av allt är att man till slut kan sabba metabolismen i kroppen (många som hoppat på och av lchf tex kan få rubbade signaler). Så gör något hållbart över längre tid. Hellre att du gör en pytteliten förändring i veckan/månaden som du kan hålla än att gå hårt ut, och känslan att du lyckas hålla dina löften kommer ge dig en rejäl boost.
      Jag är mitt upp i min resa (är fruktansvärt känslig för att räkna osv för att mitt mål blir alltid noll kalorier). Så min dietist sade 1-1,5 dl kolhydrater per måltid, hur mycket grönsaker och protein jag vill, max 3 frukter per dag, 0,5 dl sås, och absolut undvika att dricka kaloririka drycker. Helst vatten. Dag ut och dag in, när det blev automatiserat så bara rasade jag i vikt, gick inte runt hungrig, och jag slutade tänka så mkt kring mina måltider. Men den modellen är utifrån mig som person. Jag äter när jag är hungrig, det är automatiserat, jag går därifrån när jag är mätt. Blir jag extremt sugen på något skräp så skriver jag dagbok kring omständigheterna där känslorna dök upp, och skriver hur jag mår efter att jag tryckte i mig min godis eller vad det var jag var sugen på. Sen åter igen på mat-planen. Gjort såhär i drygt 8 mån, kan säga att sötsug kommer allt glesare nu än i början. Lycka till!

      Periodisk fasta. Det är så sjukt enkelt! Jag skippar bara frukosten och äter en lätt lunch ca 12-13, middag ca 19-20. Jag gick ner ca 7 kg på 6 månader på det sättet. Nu håller jag vikten genom en lite mer avslappnad variant. Äter precis vad jag vill till middag och ofta snacks eller dessert också. Det känns inte alls som en uppoffring eftersom jag kan äta vilken mat som helst varje dag, dessert flera gånger i veckan, salta snacks flera gånger i veckan och hålla vikten utan problem.

        Jag håller med. Periodisk fasta fungerar väldigt bra.

        Kontrollerar du måltiderna något? Alltså har du ett Max kalori-intag per dag? Någon typ av mat du inte äter?

        Har du testat annan variant av periodisk fasta eller hur visste du att just denna skulle passa dig bäst? 🙂

          Nej jag kontrollerar inget alls. Äter all mat men bara mellan ca 12/13 och 20/21. Lite lunch och så mycket jag orkar till middag.
          Har inte testat någon annan variant eftersom middagen är viktig för mig, hela familjen är samlad, medan frukost och lunch äter vi på olika tider i och med skola och jobb.

      Kolla Karoline Pettersson på insta.

      Var försiktig bara ❤️ Jag började räkna kalorier, drog ner på dem vecka för vecka och tränade konstant – för att det ”gick så himla bra och alla tyckte att jag gjorde en fantastisk grej”. 9 månader och 60 kilo senare blev jag diagnostiserad med ätstörningar och ortorexi och har kämpat i tio år för att komma på banan igen (och jag är fortfarande sjuk och ätstörd men tack och lov inte i närheten av vad jag var).

    Mitt hår är helt förstört från ingenstans, de är som små tovor i hela håret och de är bara så dålig kvalité och har ingen aning om varför. Tips på hårvård som kan rädda?

      Olaplex nr 3!!

        Först nr 0, sen 3, ihop!

      Se mitt svar som råkade hamna nedan ?

      Sax.
      Börja om.

        Jag klipper mig 1 gång i månaden

          Håller med om olaplex

      Hej har du haft covid eller liknande? Förundras över att inte fler talar om hur håret kan bli helt kaputt.

        Men jaaa!!! Mitt hår är än idag helt förstört efter covid, gick från tjockt hår till att se ut som Gollum med typ 5 hårstrån på skallen. Fattar inte vad jag ska göra för ”återhämta” mig.

          Det kommer tillbaka. Man kan tappa mycket hår efter en ordentlig infektion, men de kommer tillbaka.

        Nej jag har inte haft covid

      Massera skalpen varje dag i fem-tio minuter. Använd svinhårsborste. Proteinmask en ggr per vecka, fuktinpackning varannan dag. Käka omegakapslar och använd schampo som slätar ut.

        Förslag på proteinmask?

          Davines nounou mask är helt otrolig!! Håret blir som silke, riktigt bra kvalite på de produkterna. Man får verkligen vad man betalar för.

          Äggula.

            På riktigt, dränk håret i äggula, låta verka och sen tvätta som vanligt?

      Bakpulver

    Alltså vad va det Gabjossposs med entourage la upp på insta på nyår????

      Vad var det du reagerade på? Tycker att det ser ut som vanligt gabbjoss content 😉

      Så jävla osmakligt

      Vad la hon upp??

      Ja men jaaaaa, instämmer till 100000% ???? Fatta att Tove filmar allt detta också?!?!?!! Och att barnen är hemma och vakna?!?! ??? Och videon med killen och hans jäkla tunga ??????

        VA! Vad la hon ut?!

        Får såna sliskiga vibbar från honom

      Vad? Har hon utökat röv tuttar styva bröstvårtor med penis och pung? Inget skulle förvåna

      ? Vad har hon lagt ut?

      Men varför följer ni nån ni verkar så triggade av oavsett vad den lägger ut. Seriöst…

      Sluta kolla bara ?????

      kan någon svara på vad det var hon lade ut?

        Hon/han la ut klipp på när hon sitter i hans knä, åmar sig och han smaklöst smeker över hennes kropp. Inte på ett kärleksfullt och gulligt sätt – utan mer ”denna kropp äger jag och gör vad jag vill med”. Samtidigt som hon sitter där i knät, pillar sig i håret och är obekväm med vad hon ska göra med händerna för att få smekningarna att se så naturliga ut som möjligt. Kan tillägga att han hade på sig en så kort klänning att jag trodde det var en baddräkt hon hade på sig. Riktigt riktigt smaklöst.

        Sen var det även klipp på när han slickar i luften med sin tunga mot hennes ansikte. Vilket antagligen jag & många andra kopplar till vad han brukar göra med den tungan på diverse områden av hennes kropp. Detta par är bara så j*kla tacky, osmakliga och rent utsagt white trash. ?

          ***Rättelse – HON hade på sig en så kort klänning att jag trodde att det var en baddräkt.

          Jag har skrivit det förr och gör det igen: de är som två fjortonåringar som tror de är de enda i världshistorien som har s*x. Och de är så himla edgy att allt ska visas upp!

          Tacky var ordet

    Otippad vänskap mellan Elsa Billgren + Sandra Beijer och Anna Björklund? Eller är det bara jag? Sistnämnda har ju blivit känd för att provocera, outa vänners graviditeter och (i min mening) lekt ledaren i Mean girls i podden Della Q medan de andra två känns mer.. PK och snälla, gulliga?

      Är i chock över att Sandra umgås med henne. Är det nått slags konstprojekt? Strategi? Amningshjärna?

      Jag gillar alla dessa 3 o blev inte alls förvånad när jag såg nyårsbilderna!

      Vem är den där Anna Björklund alla pratar om? Är det ”annakattlund” på Insta? Hon verkar ju hyvens i sitt flöde?

        Ja precis. Jag har främst ”konsumerat” Anna via hennes förra podd Della Q och Tankesmedjan. Tankesmedjan slutade hon på efter att ha hängt ut en kollega med drogmissbruk. När Della Q lades ned outade Anna sin poddkollegas dittills okända graviditet som hämnd för att hon ”gått vidare”. Annas prator var ofta ganska extrema och hon har alltid en ton som är extremt (och läskigt) övertygande. Vill minnas att hon klankade ner en hel del på andra mammor som inte var lika fantastiska som henne. Detta återspeglas en del på hennes Instagram. Hur hon lyckas ha så många barn, så lite på förskola och ändå hålla ihop det.. Jag gillar henne för hon är intressant som person och väldigt extrem. De andra känns långt ifrån extrema på det planet och Sandra upplever jag vilja vara motsatsen till den mamma Anna förespråkar att alla ska vara.

          Sandra skiter nog bara i vad denna Anna tycker om hennes föräldraskap. Tror inte hon är så känslig för vad andra tycker om det generellt, har för mig att jag läst uttalanden om att hon inte kunde bry sig mindre om andras åsikter osv.

            Må så vara. Starkt att bli vän med någon som så tydligt uttrycker vad som är rätt och fel om mödraskap när man själv vill ha det på annat sätt. Det kan ju dock vara en ”roll” från Annas sida. Jag tycker iaf det är en oväntad vänskap.

              Vem har sagt att dom är vänner? Var dom inte bara på samma ställe?

                De är ju hemma hos Anna och kringlan på nyårsmiddag. Sandra har skrivit tidigare att Björn är vän med dem och Anna och Kringlan var hemma hos Sandra i somras. Jag har följt Kringlan sen starten av crazy town och skulle ge mycket för att få höra honom prata om den här middagen!

    Ditte Svanfeldt, är så satans nyfiken hur de kan ha så mycket pengar?? Går kaffeföretaget så bra?

      Är hon biologisk mamma till äldsta dottern i huset? ?

        Nej, det är hon inte. Men kom in tidigt i hennes liv. Hon har berättat det i sina sociala medier och om jag inte missminner mig, så har hon adopterat henne.

        Fint

          Jätte fint ?

        undra vad som hände med hennes mamma. det är ju rätt sällan mammor överger sina barn till skillnad från pappor. och speciellt nu när ditte med familj är offentliga liksom, på tidningsomslag osv. den biologiska mamman måste ju sett det så man undrar ju vad hon tänker

          Kanske har hon gått bort?

      Det undrar jag med! Tesla och nytt husbygge! Nyfiken!

        Verkar bara vara du och jag som är det ?

        Teslan är köpt begagnad och de sålde sitt gamla hus med typ 2-3 miljoner i vinst och kunde därför bygga nytt hus. Hur kaffe-företaget går vet jag inte då det inte finns någon årsredovisning än.

          My bad, fanns visst. Kaffebolaget omsatte 9 miljoner 2021 med blygsam vinst.

      Troligtvis så tjänar hon rätt bra via sociala medier. Sen har väl företaget kanske gått bra? Oklart, kul iaf. Så mycket de gått igenom, unnar jag de all framgång (inte för att de tar bort deras sorg!) Men kanske underlättar lite lite!!

      Men jaaa de verkar verkligen sjukt täta

    Hade som du förut! Min frisör rekommenderade Paul Mitchell Marula rare oil (inpackning) har seriöst aldrig tyckt om några hårdvårdsprodukter frisörer tipsat om men denna är fantastisk!

    Dumpad igen. Jag har alltid haft otur med män men nu är jag över 30 och hoppet har börjat sina. Antingen har jag blivit mobbad och förd bakom ljuset, eller så har han inte utvecklat långvariga känslor för mig, eller så har han, som nu, inte kommit över sin före detta och känner att det är orättvist mot mig att fortsätta.

    Ge mig lite hopp, snälla.

      Vidga vyerna och börja dejta tjejer, du kommer inte ångra dig.

        Alltså… Hade du sagt åt någon som är homosexuell att vidga vyerna och börja dejta det motsatta könet?

          Nej, men jag vet for sure att alla ”heterosexuella” inte är det utan väldigt många följer faktiskt bara normen. Därav tipset.

            Det var jag som skrev kommentaren. Jag tog illa upp, det var inte en typ av kommentar jag väntade mig att man ska få när man precis fått sitt hjärta krossat.

            Jaha så du förutsätter att ts som uppenbarligen dejtar män och vet sin egen sexualitet egentligen inte gör det? Är det vad vi ska säga till er som är gay? Att ni bara följer en trend och egentligen inte är födda så och att ni måste återgå till det normala? Alltså sök hjälp verkligen

        Tjejer är inte heller så enkla att dejta tbh

          Inga av de som är gay i min bekantskapskrets håller särskilt länge i förhållanden.

    Vi har fått veta att vår fyraåring har en kromosomavvikelse. Hur tar man sig ens igenom ett sådant besked?

      <3

      En liten bit i taget, ni fixar det.

      Bara tiden kommer göra mycket ?
      I början lever man i chock och sorg men tiden gör att mycket faller på sin plats och det blir en del av vardagen. Tillåt dig känns allt du känner nu.

      Sök dig till andra föräldrar i samma situation, det hjälper så mycket att bolla och skriva av sig med andra som verkligen förstår vad det innebär och vad man går igenom.

        Just att tillåta sig själv att bryta ihop tycker jag är svårast. Han är ju varken hjärtsjuk eller har cancer liksom men det måste ju vara okej att känna sorg ändå kanske.

          Ja, det är helt okej att bryta ihop. Det kan kännas svårare i vissa stunder och det är okej. Det är ofta mycket känslor, men du kommer att lära dig att hantera nya situationer och du kommer att klara det. Ta hjälp och stöd om samt när du känner behov. Var inte rädd att prata med andra i liknande situation. Det kan vara obeskrivligt värdefullt! ♥️

      Och ja, nu kommer fixa det här. Ni kommer lära er att leva med det och hitta vägar för att göra det bästa av situationen. Allt nu är nytt och det är säkert mycket att ta in. Men ni fixar detta.

      Hur märker man det eftersom det upptäcktes så sent?

        Vi googlade alla hans symtom och tisdag g sedan upp det med hans läkare som tyckte att det skulle kollas upp.

          Är det något barnet mår dåligt av alltså? Finns säkert hjälp att få! Det kommer att gå bra!

      Vad är det för avvikelse och vad innebär den? Erbjöds ni inget samtalsstöd av vårdinrättningen när ni fick beskedet?
      Det måste kännas hemskt och oroligt så skickar en kram och avslutar med orden, med tiden kommer det att lätta lite, inte försvinna men lätta.

        22q11. Vi lär få stöd tänker jag men har precis fått veta så svårt att veta vägen framåt nu.

          Kolla om du hittar några stödföreningar eller stödgrupper, brukar hjälpa. En nära vän till mig gick igenom en liknande process och kände att det hjälpte en del.

          Vår son på 12 år har också 22q11,fick diagnosen som 6-åring.Han har grav tal och språkstörning pga av kromosomavvikelsen.

      Snälla, det är ju ditt barn vilket som och även om förutsättningarna ändrats så är det ju inte en dödsdom. Det blir en omställning ja visst men jag förstår inte varför du är rädd att du inte ska komma över det?

        Har du ett barn som fått en sjukdom? Det är säkert svårt att förstå annars. Men när man får ett sådant besked kastas världen om just där och då. Även om det inte är en dödsdom så innebär det nya helt nya utmaningar för ens barn och man kan vara orolig hur barnet ska klara sig i livet, vad det kommer innebära med mera. Man kan i början hamna i en chock och det tar tid att landa i ett sådant besked. Det är inget fel med ens känslor eller tankar kring detta och alla reagerar så olika.

        Vadå rädd för att inte komma över det? Det skrev jag ju inte? Han kommer troligtvis aldrig kunna gå i vanlig skola, få ett jobb eller bo själv. Det är väl självklart att jag känner oro för hans framtid och tycker så oerhört synd om honom för allt han ska gå igenom. Innan han fyllde tre hade han opererats fyra gånger. Det är inte superkul precis!

      Ingen reaktion är rätt eller fel. Ditt sätt att bearbeta är ditt.
      Det är ett omtumlande besked och jag ser att du söker vägledning och stöd här. Framöver kommer ni träffa många, många engagerade och varmhjärtade läkare, sjuksköterskor, förskolanställda, handläggare med flera som alla gör sitt yttersta för ert barn och hans utveckling. Ni kommer att bli sedda, lära känna fler föräldrar och barn i liknande situationer och få ett nätverk och stöd. Förutsättningarna för ett bra liv med funktionsnedsättning är goda.

      Varma kramar från en som arbetar med detta

      Men du, din 4åring är väl samma fina 4åring som innan diagnosen?

    Någon som vet hur det gått för slida Anckarman?! Inga inlägg sen sjukhusinlägget på IG… men ngn som följer henne har kanske sett en story?!

      Lisa såklart 😮 vad gör min telefon ?

        Ja vad har du för välanvända ord i din telefon ?

          Haha… tror inte det är ett ord jag skrivit förut på den.

      Heter hon verkligen så?

        Nu rättade jag mig ju innan du skrev 😉

          ???

          Vill bara inflika att det händer att man svarar på någons kommentar men att ens egna kommentar hamnar senare eftersom sidan/nytillkomna kommentarer inte har uppdaterats 🙂

      Du gjort mig kväll, skrattade rakt ur (ja, hemskt uttråkad)

        Ja ibland blir det verkligen fel… me roligt ?

        Haha skrattade också rakt ut

    Börjar året med att få halsfluss! Livet är en fest! ?

      Hur känns halsfluss? Aldrig haft det.

        Jag är inte ts men hade det en del som barn. Minns att det kändes som om jag hade knivar i halsen. Det skar verkligen när jag svalde och jag minns att jag försökte att svälja så lite som möjligt. Jag satt upp i sängen när jag skulle sova, gjorde liiite mindre ont då men var omöjligt att sova ändå. Plus att halsen var tjock som tusan också.

      Jag började året med covid ✌? Tog ett test hemma 23.30 och det var minsann positivt

    Ni med partner, hur ofta ger ni varandra närhet? Min man och jag har varit tillsammans i 11 år, jag tvingade mig till en puss när vi firade vårt första nyår tillsammans. Sedan dess har han aldrig gett mig en puss. Vi har aldrig kysst varandra, han ger mig aldrig kramar och vill aldrig ligga och mysa. Jag kommer fram och kramar honom då jag vill ha närhet och då kramas han tillbaka lite stelt.. Sex har vi kanske en gång i månaden (då utan att pussas,kyssas eller kramas.) Jag önskar mer närhet..
    Är det normalt att ha det så? Någon mer som har det som oss?

      Låter rätt udda.

      Det låter väldigt ovanligt.

      Kanske dags att byta partner? Om ni har haft såhär i 11 år så lär ni vilja helt olika saker.

      Finns säkert någon som har det på samma sätt men tror det är väldigt ovanligt, särskilt eftersom det verkar ha varit på det sättet redan från början. Kanske en konstig fråga men hur blev ni ens tillsammans? Var ni aldrig nykära?
      Alla är väl olika men för mig låter det helt otänkbart och tyvärr också helt fruktansvärt att vara med någon utan kramar, pussar och närhet, och hade inte kunnat ha sex utan det.

        Vi träffades via en dejtingsida. Vi hade en förälskelsefas där vi hade sex oftare och han såg på mig på ett kärleksfullt sätt och sa fina saker till mig, vi kramades även mer då men mest på mitt initiativ. Jag har nog inte lika mycket behov av närhet heller som genomsnittet så det är väl därför som jag stått ut med så vi haft. Men jag börjar tro att mina återkommande depressioner och låga självkänsla kan ha med brist på närhet och bekräftelse att göra. Annars har vi det bra. Vi har även två barn tillsammans.

          Dags att prata ut med honom om det

      Vad som är normalt eller inte spelar ju egentligen ingen roll. Jag tänker att det viktiga är att alla inblandande är nöjda o om jag läser din kommentar rätt så är du inte helt nöjd med detta, det hade inte jag heller varit. Då är frågan om du tagit upp det med honom? Testa det annars o se om det händer nåt, förklara att det är viktigt för dig osv. Om det ändå inte blir bättre så är nästa fråga om du tycker att hans bra sidor kompenserar hans dåliga sidor tillräckligt mkt, om ja; stanna kvar, om nej; gör slut!

        Jag har sagt till honom att jag vill att han ska krama mig mer och säga ”jag älskar dig” till mig. Han säger mest ”jaja” och det sker ingen förändring. Det känns också dumt att jag ska behöva tigga till mig närhet, då känns det som om det är av mig själv jag får en kram och inte från honom. Det är svårt att veta om de bra sidorna överväger eftersom jag börjar tro att bristen till närhet har varit en stor bidragande faktor till mina återkommande depressioner och låga självkänsla. Men jag måste nog ändå svara ja på den frågan, vi har det bra tillsammans annars och vi har två fina barn tillsammans och han har i princip försörjt oss hela tiden medan jag knappt bidragit något ekonomiskt.

          Din man kanske är på spektrumet? Då är den typen av närhet som du beskriver inte så viktig för honom och förmodligen inget han saknar, trots att han älskar och åtrår dig. Bara en tanke som nyligen slog mig och sedermera blivit högrelevant i en av mina relationer.

          Ta ett allvarligt snack med honom. Säg att du inte vill leva ett sånt här närhetsfattigt liv.
          Inget utrymme för jaja…

      Närhet varje dag! En puss här. En kram där
      Varit ihop i 5 år.

      Låter.. trist… vi pussas och kramas flera gånger varje dag, myser i soffan varje kväll efter barnen har somnat och har sex 1-2, ibland 3 gånger i veckan, ibland snabbisar, ibland mer med passionerat förspel osv, ibland på morgonen.. ??‍♀️ Säger varje dag att vi älskar varandra, vi har varit ett par i 17 år..

        Önskar att vi hade det så. Det känns som det är svårt att bli deprimerad när man har en sån relation?

          Att bli deprimerad kan ju bero på en miljon fler grejer än hur ens relation är, så det ska du nog inte utgå från.

          Såklart blir man glad när ens relation fungerar, men det betyder ju inte att jag inte har annat som kan störa mitt mående… livet hänger ju inte helt på hur ens kärleksrelation fungerar, jag har hemsk pms, livet suger på många plan varje månad pga det, men försöker ändå vårda vår kärlek, men det finns andra problem i livet..

          Jag och min kille har varit ihop i 11 år. Vi kramas, pussas och kysser varandra många gånger varje dag. Har sex regelbundet. En underbar relation på alla plan. Jag är ändå deprimerad och har svår ångest. Livet har fler nyanser än så, och jag vill bara säga att det inte behöver bero på ens relationer. Om du känner dig deprimerad kan du söka hjälp på vårdcentralen.

          Jag förstår inte att så många nöjer sig, med vad som helst, bara dom får vara i ett förhållande?

      Vi har ”bara” varit ihop i tre år, inga barn än men hund. När hunden kom ändrades fokus lite men vi kysser varandra minst 10-30 ggr per dag. Kramas ibland och tar på varandra ofta. Sex 1-2 ggr i veckan. Mest sexet som drabbats av hunden då hunden samt dens träning tar mycket tid och energi.

      Jag är nog mer din man i förhållandet jag är i. Vi har varit ett par i sju år. Min sambo är supermysig, ska alltid gosa och kramas. Jag är inte en kramig av mig ? men försöker tänka på det nu för hans skull att dela med mig lite mer av kramar och så. Att ligga och gosa på morgonen är noll procent min stil dock haha, så där får han skynda sig om han vill mysa

    Får ont i magen av the swedish family, de la upp på sin insta för några dagar sedan att deras son blir väldigt utsatt på nätet och la upp exempel på kommentarer som va fruktansvärda, och de stämmer att många är på honom och jag har även fått upp videos som hånar honom på tiktok vilket även föräldrarna visste om också. Men dom har ingen tanke på att de kanske är dags sluta exponera barnen? Är det svårt släppa taget om allt gratis de får? Alla resor och boenden? Att de i princip är som lediga (föräldrarna) och inte vill släppa taget om det?

      Läste det också och jag tycker man bör vara starkt självreflekterande vad man själv bidrar med. Dels att barnen exponeras hela tiden, men också att dela hans upplevelse.

      Visst, det är väl för att skapa debatt. Men man får inte glömma att det handlar om barn.

      Men det är ju tyvärr inget unikt för den här familjen. Det är många som använder familj, barn, djur som en extra krydda i sin i ”influenserkarriär’

        Ja men här tycker jag vi ska göra skillnad på vilka influencers som exponerar sina barn.

    Jag har sån ångest idag. Är ganska säker på att jag hade ägglossning för några dagar sedan och försöker bli gravid. Var på nyårsfest igår och hade tänkt att inte dricka men jag drack ändå en hel del och snusade. Tänkte väl då att det kanske inte är så stor chans att jag skulle bli gravid just den här gången och så hatar jag att vara nykter på fest. Är så rädd att jag förstört ev. graviditet från att hända och ångrar mig idag… Inser också att det låter som att jag har alkoholproblem men jag dricker bara på fest vilket är sällan.

      Blev du gravid där vid ägglossning så skadas inte det lilla fostret av att du drack alkohol igår ❤️ Var inte orolig! Kramar och lycka till

      Det är ju långt innan det finns moderkaka osv.Det skulle jag inte vara ett dugg orolig för. Sen är det ju alltid bättre för fertilitet att avstå alkohol, men jag tycker inte du ska ha ångest i efterhand.

      Tror det är lugnt! Jag tänkte samma men blev gravid den gången jag festade 2 dagar i rad (händer aldrig) och hoppade i badet direkt efter sex..

      Tidigare drack jag aldrig vid ägglossning samt låg kvar länge i sängen i konstiga ställningar efter sex haha

      Jag tycker man ska leva som ”ogravid” tills det visar sig att man är gravid

      För bara x antal år sedan så sprang man inte och köpte gravtester, så man visste ofta mycket senare att man faktiskt var gravid. Man lever som vanligt tills man vet att man är gravid.

    Hur slutar jag tänka på en person som jag absolut inte bör tänka på?
    Lever i en sund och trygg relation (trots mitt i intensiva småbarnsår) men kan ändå inte sluta tänka på en kille som är en vän till familjen. Försöker att undvika honom, inte prata med honom mer än nödvändigt och så vidare men ändå dras jag till honom hela tiden och tänker på honom då och då. Vaaaad gör jag, vill bara radera honom från tankarna.

      Vad är det du dras till exakt? Vad väcker han för känslor hos dig som inte din partner gör liksom?

      Är du inte kär i kärleken? Något som kryddar din grå vardag och en go-to som du kan fantisera om?

      Vänner till familjen, åtrå = har en tendens att bli riktigt rörigt. Du får se fördelar vs nackdelar om du ska göra något aktivt it åt dina känslor

        Ja du har rätt, det är nog så… Jag kommer definitivt inte röra till det genom att agera på attraktionen.

      Kämpa på, det kan vara typ en tillfällig crush! Dom brukar gå över efter ett tag. Försök göra romantiska grejer med din partner (så mycket det går med småbarn hehe)

        Så bra tips! Tack, verkligen.

      Det är väl lite klassiker att hjärnan skapar en spännande illusion av något annat just när man är stabil och mitt i en intensiv familjefas.

        Ja, du har säkert rätt. Det är bara första gången för mig och så rädd att jag ska börja tvivla på min sambo och mina känslor för honom.

      Det är jättebra att ha en liten hemlig crush. JG har haft många genom åren. Agera inte på känslan utan låt det vara din lilla myshemlighet som du tänker på när du är ensam.
      Det är vanligt att bli orolig första gången, och vissa tror att man ska följa sitt hjärta osv. Men det är bara hjärnspöken och efter de 2 första lär man sig känna igen dem och låta sig fantisera lite.

        +1 på den!

        Tack! Så kloka tankar och tips. Ska försöka få lite distans och inte oroa mig. Förhoppningsvis är det bara något väldigt tillfälligt och att jag fokusera på sådant som är viktigt bara ?

      Sund och trygg relation? Räcker det för dig?

    Såg att Erica Lindberg och hennes kille (som vi trodde separerade) firade nyår ihop, i vad Erica skriver är sitt egna hus och egna spabad.

      De gick väl aldrig ut med att de gjort slut… vara att de letade boende på var sitt håll

    Vill också veta!!

    Min pappa är antivaxxare….jag är gravid och vill typ inte träffa honom. Han har blivit en foliehatt. Hans teori är att det är vaccinet som gjort folk så sjuka.

      Aha covid fanns inte innan vaccinet eller? Och de som är ovaccinerade och blir sjuka då? Vad är hans förklaring till det? Va trött man blir.

      Låt han tycka det och tala om saker ni faktiskt tycker lika om. Det är din pappa trots allt.

      Covid tog onekligen ännu mer fart när man började vaccinera. Bara att kolla på statistiken.

        Tröttmössa.

        Men ge dig. Lögn.

      Han får ju tycka vad han vill men jag tycker nog som dig, att man inte hade velat träffa honom.
      Har själv en släkting som inte är vaccinerade, när det bjuds in till middag/kalas bjuds resten av familjen men inte hon. Hon har gjort sitt val. De andra i familjen kommer.
      Man får absolut ha olika åsikter men man måste stå för åsikten också, och i vissa fall blir följden att man slutar ses.

        Hon ska vara glad att hon slipper er, hemska människor!
        Btw, vad är du rädd för om du redan är vaccinerad?

          Är du så här ointelligent, eller lyssnar du aldrig på forskare läkare och andra experter?

        En pappa är inte ”en släkting”.

        Bjuder ni alltså inte in släktingen endast på grund av att denna är ovaccinerad?

        Om personen är noga med att känna av symptom finns det ju ingen anledning för er att undvika den ovaccinerade…? Alla kan bära på smittan, men ovaccinerade kan göra det under fler dagar. I övrigt är det samma mängd virus.

        Intressant input, tack! (genuint menat)

        Det gäller en vuxen kvinna som själv valt att avstå vaccin. Vi andra har tagit vårt ansvar och vaccinerat oss.

        Jag har en syster som är gravid och en annan som precis fått sin bebis, så vi är nog lite extra försiktiga. Men känner mig bekväm med beslutet. Hon har andra personer i sin närhet som hon umgås med.

        Håller med.
        Alla har ett val, och väljer man att inte vaccinera sig så får man då också stå sitt kast.
        Som gravid tex är du i riskgrupp, så skulle försöka undvika att träffa ovaccinerade i såg hög mån det går!

          Gode Gud. Var höggravid och fick covid. Super lindrigt. Många i min närhet har fått covid gravida. Alla lindrigt. En bekant som tog vaccinet fick missfall. En av mina kusiner hamnade på akuten efter första sprutan. Gravid i v 30. Så njae

            Du vet att man också kan bli supersjuk och faktiskt även dö av covid?
            Har inte lust att chansa.

            Usch vad osympatisk människa du är ? Vilken tur det gick bra för DIG då. Eller nja.

            Vad är det du skrev ”så njae” om?
            Att personer som är gravida ska undvika ovaccinerade personer?
            Det är väl jäkligt självklart oavsett om den gravida är själv vaccinerad eller inte? Herregud, vissa personers IQ är skrämmande låga

    Är det någon som följer den där mamman som åkte till sälen med sina sjuka barn? Vad har hon för lösenord till sin blogg, som hon skulle ”avslöja” på något finurligt sätt i sin story, hon har gjort kontot privat.

      Åh vill också veta!

      Lite motsägelsefullt att först prata om barns integritet och sen sprida lösenord mot föräldrarnas vilja.

        Vem har pratat om barns integritet? inte är det då jag. Jag tycker bara det är spännande att följa hennes skilsmässa.

      Just det – vad hette hon? Hon som skrev såååå sjukt hemska och utlämnande saker om sitt ex och även väldigt utlämnande om sina ganska stora barn….

        malinshusochhem på insta!

    Margaux och gängets festande i syd afrika när Arnold är med, det känns fan inte vettigt. Stackars barn.

      Vad var det för typ av festande som du inte kände var okej?

    Nu ska Kenza till Maldiverna igen…. ??

      Skönt för henne!! Jag är avundsjuk!

        Jag med! ??‍♀️

      Åh Maldiverna ?

      Såklart hon får sponsrad resa den snåljoppen. Så less på hennes face.

        Joppe haha

        Rädda Joppe! Död eller levande!

      Det kan vi väl unna henne

        Varför det? Helt ärligt.

          Men sluta vara så förbaskat mkt jante.

            Unna gör jag, MEN KANSKE INTE UNDER EN PÅGÅENDE PANDEMI?
            Hon måste ha ett fruktansvärt tråkigt liv som har ett behov av att resa så ofta. Jag avstår från att resa och överlever trots en tråkig svensk vinter och barn.

              Du vet att människorna där lever väldigt mycket på turismen? Det finns flera nyanser i detta mer än att ”det är dåligt att resa man sprider smitta”

                Men du menar väl inte att någon influenser reser till Maldiverna för att människorna där är fattiga? Snälla.

    Sandra Beijers snubbe B är allt annat än uppskattad på sin arbetsplats. Många vistelser på HR på senaste. Mvh/GP anställd

      Ok berätta mer?

        Hans plötsliga flytt till Stockholm utan att ha förmedlat skapade ingen glädje på HR avdelningen direkt samtidigt som hans kollegor är extremt missnöjda med hans ledarskap. De har framfört det mer än en gång.

          ?

          Det har du lyckats klämma in här mer än 1 gång. Vad vill du säga med det?

      Visst har det stått någonstans i media?

        Hittar inget i media, men däremot har det ju hävdats liknande grejer i kommentarsfältet förut (kan ju dock mkt väl vara samma person)

        Varför man från HR lägger sig i var Björn Werner bor medan han är föräldraledig vet jag inte.

          HR är de som bestämmer och GP står liksom för Göteborgs Posten och inte Stockholms Posten. Han har fått många på sig tidigare på grund av kommentarer han har slängt ur sig. Den mot sina kollegor gällande Covid-19 var ju vidrig.

            Vad va det?? Om covid-19?

              Han skrev bland annat en artikel om att människor inom kultursektorn är smittspridare av covid-19: https://www.opulens.se/opinion/media-och-natkultur/helsnurrigt-bjorn-werner/

              Du kan även läsa den här fåniga incel-artikeln han har skrivit:
              https://www.gp.se/kultur/kultur/tinderm%C3%A4nnen-blev-10-talets-stora-f%C3%B6rlorare-1.22069409

                Kunde bara läsa lite av den ena där det i andra hand berättas om hans krönika. Men va skönt att han verkar vara förståndig kring corona och dess smittspridning!

            HR är de som bestämmer? Bestämmer vadå? Vart anställda får bo?

              Möjligen hur tillgänglig han är som chef?

              Han är Kulturchef och vid en flytt borde det meddelas. Tycker du inte?

                Nja han är ju föräldraledig. Och jag vet många som pendlar mellan Stockholm och Göteborg i veckorna. Särskilt nu när man jobbar på distans.

    Fick ut mina BUP-journaler för ett tag sedan. Det STÅR I MINA JOURNALER att jag bor med en person (samt dess vänner) som ”självmedicinerar” (i.e. missbrukar/tar droger). Varför ignorerade alla vuxna ansvariga detta? Jag har lite svårt att förlåta mina föräldrar som iallafall visste lite grann vad som pågick (dock var det ju en av mina föräldrar som sa det till min psykolog, där av det stod i min journal så vet de försökte lite/satt i stora dilemman) men som inte gjorde jättemycket. Men det jag har svårt att förstå är varför min psykolog, läkaren, poliserna som hämtade mig mm HELT IGNORERADE ALLT DETTA. Det var tillräckligt att göra en orosanmälan på mig till soc för självskada, men inte att jag bodde i en knarkarkvart (utredning påbörjades dock inte pga redan hade en etablerad BUP-kontakt). Varför gjorde ingen någonting när det kom till detta?

    På ett sätt är jag besviken och arg över att jag aldrig vågade säga något så min situation kunde blivit bättre. Hade egentligen önskat att mina minnen från mina 20 första år i livet inte var så mörka och att jag hade en normal tonårstid som alla andra. Men samtidigt är jag ju glad över den människan jag är idag och de vänner jag fått på vägen. Nu är det väl bara svårare att släppa allt och gå vidare.

    Vet att jag ventilerat lite ang denna situation med att gå vidare på ÖS tidigare, men tror inte jag ännu då visste att det klart och tydligt stod i mina journaler som så många vuxna i min närhet hade tillgång till. Det är väl något jag har haft svårt att ”förlåta”.

      Förstår din upprördhet. Det är fruktansvärt hur utsatt man är som barn, och hur det du beskriver kunde pågå utan att något gjordes. Har själv läst i mina papper från soc som barn och tänkt va i helvete… Också önskat att jag själv gjort mer, men alltså nej du var ett barn och vuxenvärlden skulle ha skyddat dig! Skickar en stor kram. Låter ändå som är du mår okej idag, skönt <3

        *som vuxen

    Hur mår ni nu när ”allting är över?” Jag har haft en sådan satans ångest idag . Vet inte hur jag ska beskriva det , men jag har haft en sådan värme i kroppen efter jul med min familj och nu känns det så … grått ?

      Jag känner som du, blev precis dumpad också.

        Fy! ?

        Jag har också megaångest idag och då drack jag knappt alls igår, hade några vänner över och allt var trevligt mm. Men är bara ledsen i hela kroppen.

      Ja nyårsdagen är en deppig dag. Man börjar i november att julpynta, bygga upp längtan efter jul och kanske lite ledighet. December är en mysig månad med juldekorationer, julmusik och röda dagar. Julafton kommer och det är lite vemodigt efter det, men man vet att nyår och kanske lite festligheter är om en vecka. Mellandagarna brukar kunna bestå av julfilmer, godis och innedagar. Sen kommer nyår och det blir ett nytt år.
      Julen var ifjol. Inte konstigt det känns tomt och tråkigt. Och att vi ändå har 3-4 vintermånader framför oss.

        Eller hur, dessutom hjälper inte baksmällan till.
        En positiv sak dock att det nu blir ljusare för varje dag! ☀️

      Tycker tvärtom att det är skönt att allt är överstökat. Redo för januari som visserligen kan vara tråkig men det blir i alla fall ljusare och ganska snart vår!

        Ja det är så konstigt , för jag tycker till en viss del att det är skönt. Men kan ändå inte hjälpa ångesten och känslan i kroppen.. men vet att de brukar bli efter efter några dagar efter nyår, när jag påminner mig själv om att vi går mot ljuset.

        Jag med. Så bra det är januari. Det blir ljusare och jag räknar mars som vårmånad jag tänker att det kanske blir varmt? sen älskar jag påsken.

          Precis, mars är vår! ? Även om februari och mars är vinter så kan man soliga dagar börja känna värmen från solen och DET är något att se fram emot tycker jag.

            Taack! Känner precis samma. Min sambo tyckte jag var galen när jag sa Men snart så är det vår!?

      Ja visst är nyårsdagen så deprimerande? Känner exakt samma, känner typ ”jaha … och nu då?”

        Exakt så ! Usch ..

      Samma här. Ska försöka – för första gången i mitt liv – komma igång med träning men jag vill verkligen inte. Gym är inte för mig utan vad jag gillar är yoga och pilates vilket människor säger att man inte kan bli stark på eller komma i form med och då kollade jag på gym men tar fan emot stenhårt jag vill verkligen inte.

        Så 2022 där sprack du.

        Kolla Holly Dolke & pink dragon på instagram och youtube. Hennes träning är superbra, har helt slutat med gym och har under hösten gått ner 7 kg och är mycket starkare i kroppen.

      Jag har på sätt och vis ångest, det har jag alltid i januari och särskilt precis i början. 1:a januari är riktigt jobbig på riktigt. Men i år känner jag inte alls så. Visserligen var min nyår inte som den brukar och trots att jag varit bakis hela dagen har jag hunnit med mycket (var tvungen helt enkelt, annars hade jag legat i soffan) och trots min bakfylla har jag väldigt mycket energi inombords. Jag har en känsla för det nya året som jag typ inte haft sen jag gick på gymnasiet så jag ska göra allt jag kan för att behålla den här inställningen och känslan.

      Annars hade jag ångest fram tills igår, får alltid ångest runt 17:e december just för att man lagt hela november och december på att maxa julmyset.
      Mitt 2021 var sämst så jag tror att det spelar in lite.

      Nu har jag mest ångest över att jag fyller 30 i år och över att jag ska tillbaka till jobbet på måndag och jag hade nog behövt den här veckan ledigt också.

        Blir så glad av att höra att du känner en härlig känsla! Behåll den.
        Mitt 2021 var tvärtom, bland de bästa året i mitt vuxna liv . Så därför känner jag en så jävulsk tomhet nu när det är över .

          Haha och fick för två minuter sen ett meddelande från en jag var på dejt med i veckan, blev dissad. Det tar ju på en, vet inte hur mycket mer jag orkar bli dissad…men ska verkligen försöka ha kvar känslan, försöka få den att vara större än besvikelsen av att ha blivit dissad.

    Flera kommentarer togs bort där det stod om hennes flickvän så antar att det inte är okej att prata om det

    Hur träffar man nya vänner? Svårt att träffa folk på jobbet och är inte alltid så social av mig. Rätt blyg i början och har svårt att ta plats och ta första steget. Tips?

      Skaffa barn och gå med i olika mammagrupper. Nyblivna mammor längtar ihjäl sig efter sällskap.

        ? Jag har då iaf inte träffat någon mammagrupp. Vet inte om det är så vanligt längre.

        Undvik eller var försiktig! Kaos i dessa grupper. Mycket drama

      Min nya idé är att våga berätta mer vad man tänker och önskar, och ibland testa att göra tvärtom mot hur man brukar i en situation. Då borde det leda till andra resultat än hittills?

    Exet har lagt upp en video på YT, kan vara värt att kolla den eftersom man inte får skriva om hennes upplevelser här.

      Vems ex och vad heter hen på yt?

    Kolla @jessylarsson på instagram. Hon har lagt upp tre IGTV’s angående hennes ex (Saras flickvän)

      Kolla även jesys sparade stories ”psyk1sk m1sshandwl”

    Ni som läser gabjoss blogg kan ju inte ha missat hennes otroligt dåliga försök till hennes redigerade bild i senaste blogginlägget. Näst sista bilden när hon häller upp köttfärs. Vid hennes arm/en del av listen vid dörren till altanen. Ville hon göra sin arm större eller vad var syftet?

      Undrar mer varför hon har byxorna i rumpan, alltså MELLAN skinkorna? Känns ofräscht

        Syftar du på hennes träningsbyxor? Många av mina byxor, särskilt tajta, sitter liknande. Har stor rumpa haha. Beror kanske på rumpans form + byxorna? Sen vet jag inte varför det vore ofräscht, om man har trosor på sig?

          Hon har väl ”trosor”, en sytråd mellan skinkan, skyddar knappt byxan..

    Hur noggranna är ni med att inte låta det ni tinat få tina igen? Hört att det inte är bra att dubbel tina. Tänker på framför allt kött.

      Visste inte detta. Jag kan tina och frysa ner igen, gjort i flera år?

        Men visst. Visste inte heller förrän en på jobbet blev helt galen.

      Skulle aldrig frysa något som redan tinat en gång tidigare.

      Aldrig att jag fryser mat som jag redan en gång tinat. Samma med värme, jag värmer inte upp mat i micron och sen ställer in i kylskåpet och värmer igen.

      Aldrig frysa ner något igen, som redan varit fryst. Om man inte tillagat det förstås.
      Det står väl på alla kartonger och påsar?

    När tar ni bort julpyntet?

      Nästa helg

      Vanligtvis i mellandagarna men nu är jag bortrest så tas ner på måndag när jag är hemma igen.

      Kommer nog börja ta bort på fredag-lördag.

      Ville på ett sätt plocka ner allt innan nyår för dagen efter julafton är all julkänsla borta för mig så ville bli av med allt, men granen lyser så mysigt ? + januari är så tråkigt så kändes som att jag behövde låta början av januari lysa upp lite?

      Efter trettonhelgen. Men vill inte kasta ut min gran egentligen för den är så perfekt ??

      Alltid tjugondaknut, dvs 13 jan.

      Tjugondagknut då ska julen ut. Lagom för oss som inte klädde granen i slutet av oktober…

      Julpynt om en vecka men belysningen får nog stanna lite längre… Höjer min livskvalitet med julljustakar.

      Annandagen

      Tjugondag knut, dansas julen ut.

    Vad gör man om man har en arbetsledare/kollega som vill ha allt på sitt sätt? Påpekar alla fel och hittar hon inget fel så letar hon efter dem. Är så fruktansvärt trött på det och försöker att inte låta henne påverka mitt arbete men det är fan svårt.

      Jag hade exakt samma problem med en kollega. Jag pratade med min chef om hur jag upplevde arbetet och hur dåligt jag mådde av att ständigt få höra hur fel man gjort gällande allt osv.
      Det blev ingen bättring efter det dock, så jag stod ut i 3 år sen bytte jag jobb tyvärr. Vilket var väldigt tråkigt då jag älskade mitt jobb annars.

      Du kan ju alltid testa att säga ifrån och börja ifrågasätta beteendet. Hur är kollegan mot andra kolleger? Upplever du att han/hon är så mot enbart dig?

    Finns det någon hjälp att få mot man är så pedant att det påverkar min vardag? Omöjligt att bli avslappnad om jag inte har det städat runt mig. Varje gång jag kommer till jobbet så börjar jag städa och lägga saker på sin plats trots att jag inte behöver det. Det skadar liksom inte att det ser ut så men i min hjärna går det inte ihop. Damm/fläckar får mig stress. Har provat att försöka låta bli en gång men jag gick tillbaka.. tänker annars på det för mycket.

      KBT? Låter lite ocd aktigt.

      Kan det vara OCD (tvångstankar/beteende)? Prova att kontakta en terapeut för behandling om du tycker att det är ett stort problem i vardagen.

      Jag har varit där. Har gått i KBT i många år och det har fungerat bra. Vill fortfarande ha ordning och reda, rent och snyggt men har lärt mig att överse att allt ligger på rätt plats hela tiden. Kan låta disken stå kvar till nästa dag och liknande. Det bästa är att jag kan släppa hur det ser ut på jobbet och inte ta på mig att hålla ordning åt alla vilket känns befriande skönt. Det tar tid men det går, lycka till;)

    Mitt hjärta gör så ont. Ska komma med en storytime här. Året var 2018 när en kille tog kontakt med mig och han var en otroligt bra kille men jag var så ointresserad av något seriöst så det tog slut. Han gifte sig för ett år sedan och har hört att dem har det lite veligt i deras relation. Denna killen har jag hört pratat om mig ofta och bett den jag är med att hälsa till mig osv. Känner alltså två som har kontakt med honom. I höstas la min syster ut en bild på mig när jag fyllde år där han kommenterade ”hon blir bara finare och finare” då svarade min syster nåt i stilen med ”inte tillåtet”. Ska tilläggas att min syster känner hans nya genom honom. Han hade svarat ”jo för mig”, alltså att han får tycka så. Detta med att man inser inte vad man har förrän man förlorat det. Men å andra sidan så hade jag inte velat ha en kille som tänker så om en tjej han dejtat tidigare. Detta är iallafall mig hemlighet som jag aldrig kommer berätta för någon jag känner, dels för att inte verka sjuk i huvudet som tänker så med jämna mellanrum och för att han är gift.

      Poängen är?

        Lättade på hjärtat.

      Kan du berätta för honom hur du känner? ❤️

        Åh gud nää.. hade varit så konstigt. Men jag tror på universum och att han på något konstigt sätt ”vet”. Förresten du trädgårdsmästaren, vill bara säga att jag ofta sett dig här med att svara så fint till folk och alltid hjälpsam. Du verkar vara en fin människa ❤️

          Håller med! ❤️ Verkar vara en fin människa bakom det namnet!

            ❤️

      Konstig grej att ha ont i hjärtat av.

        Eller så håller du käften bara.

          Mysig du verkar vara Sanna.

      Förlåt kommer låta superhård nu, men ”jag var inte ute efter något seriöst” är bara skitsnack. Du gillar inte killen tillräckligt mycket. Hade du gjort det så hade ni blivit tillsammans 2018. Du är nu bara intresserad för att det är förbjuden frukt och att han är otillgänglig.

        Förlåt, men vad fan vet du? Förutom den informationen jag lämnade så vet du ingenting mer.

          Sant.
          Men om du hade gillat killen mer än bara som någon ”fling” hade du inte släppt honom för att ”du inte var ute efter något seriöst”. Annars är det jäääävligt dumt.
          Så står fortfarande fast vid att ditt ”intresse” nu är alltså mer av att du vill ha honom nu för att han inte är tillgänglig. Är du rädd för att binda dig?
          Därav ”är inte ute efter något seriöst?” Och nu när han absolut inte är tillgänglig är du intresserad igen för att chansen att det blir ni är inte alls lika stor som när han var singel 🙂 men som du sa, vad vet jag?

          Alltså VEM är du haha? Jag vet inte vad jag ska säga förutom att jag typ är i samma situation. Jag har dock inte ont i hjärtat av det och känner ingenting emotionellt (tack och lov) men jag tänker på min sambos bästa vän hela tiden. Innan vi blev tillsammans bjöd han ut mig och jag har fått höra tusen gånger hur kär han var i mig, men lite försiktig av sig. Jag gick aldrig ut med honom då pga att jag hade börjat dejta hans bästa vän (han visste inget då) och jag var seriöst inte intresserad. Vet du hur mkt jag ångrar mig nu? Alltså på riktigt. Han är gift nu och har till och med barn men till och med min sambo säger att han blir så konstig när jag är nära och blir typ röd i ansiktet när jag pratar med honom. Jag är dock super distanserad när vi träffas och pratar knappt med honom men i min hjärna är det roligt ?. Jag vet att det aldrig kommer hända nånting pga han är som en bror till min sambo och superlojal. Jag är likadan, hade aldrig kunnat såra min sambo så men jag lever i någon fantasi i min hjärna. Dock tror jag att om jag hade blivit tillsammans med honom hade jag hittat något fel och något annat ”objekt” att ha i hjärnan. Min sambo ör underbar men jag märker att jag tänker mer på den andra när vi bråkat, eller jag känner att något fattas.. det här brukar ju liksom gå i perioder. Kan det vara så att den här killen är ett ”objekt” eller en symbol på det som fattas i ditt nuvarande förhållande? Tänker på eftersom du precis som jag inte var intresserad när du väl hade chansen? Jag märker ju att jag kan vilja ha mer av vad den andra killen har som min sambo inte har när det han saknar tydliggörs mer genom något beteende eller liknande.

      Du är intresserad, för att du vet att han är intresserad.

        Hur menar du?

    I år hoppas jag att jag får min livspartner. Det hade varit otroligt. Min längtan är så stor och saknaden ännu större.

      ❤️

        Det hoppas jag också att du får!

      Åh jag hoppas på samma för både dig och mig !
      Jag har varit singel i hela mitt 27 åriga liv , men nu jäklar är det dags att faktiskt ” öppna upp” hjärtat .
      Haha har även läst massa olika horoskop , och tydligen är de rätt år för kärleken ?

      Hoppas jag ska få träffa en bra kille som får mig att skratta och känna mig älskad och må bra i hans sällskap

      Det vill jag ska hända under mitt 2022 också?

      Jag med. Har varit singel i 34 år känns som tiden har runnit ut för mig nu.

      Hoppas du hittar rätt person för dig. ? ?

    Vem är det som Hanna Friberg dejtar? ??

      Hej Hanna.

        Nepp, inte Hanna, Amanda heter jag ??‍♀️

          Hannas syster alltså.

            Men nej ? känner inte Hanna och har aldrig träffat henne, bara en nyfiken lyssnare ? bor själv i Luleå! ?

    Ni med partner hur ofta ger ni varandra närhet? Jag har varit tillsammans med min man i 11 år och när vi firade vårt första nyår tillsammans tvingade jag till mig en puss, sedan dess har han aldrig gett mig någon mer puss. Han kramas eller myser aldrig med mig och vi har aldrig kysst varandra. Ibland när jag jag vill ha närhet ger jag honom en kram och då kramas han tillbaka lite stelt.. Vi har sex cirka en gång i månaden (då utan kramar, pussar eller kyssar). Jag saknar närhet.. Är det normalt att ha som oss? Någon som har det liknande?

      Dagligen.

      Nej, det är inte normen!

      Varje dag. Vi har varit tillsammans i 7 år. Ligger 3-4 gånger i veckan.

      Flera gånger per dag. Pussas, kramas, klämmer på rumpan osv fler gånger per dag. Ligger ca 1-2 gånger i veckan. Varit tillsammans 15 år. Nyårspussen klockan 00.00 är ett måste.

    Blir lite sorgsen när jag läser om vad en del nyblivna mammor ( och pappor ) skriver om småbarntiden, att de känner sig kvävda, att inget kul händer och att de typ är fast med sitt barn som behöver dem. Känner på något sätt med det lilla oskyldiga barnet som inte kan något annat. Hoppas de inte senare behöver läsa vad deras föräldrar skrivit. Hade inte tyckt att det var kul om min mamma hade beklagat sig över hur jobbigt och hur fast hon hade känt sig när jag växte upp. Och vad har man egentligen för förväntningar på den första tiden? Det handlar ju sömn, mat blöjbyten men det är ju typ ett år.

      Jag skulle absolut inte bli kränkt om min mamma sagt att hon tyckte att första tiden var så. Är ju inte barnet i sig som är ”problemet”. Värre då med min farsa tex som valde bort mig när jag blev äldre (4 år), då var jag ju mer en person som han inte orkade bry sig om. Att tycka att det är jobbigt med en bebis är väl inget personligt mot bebisen.

      Fast att tycka att något är jobbigt och krävande är inte lika med att man ångrar sitt barn? Det är ju naturligt att det är jobbigt att vara tillgänglig dygnet runt, ha ansvaret över någon annans liv, kunna vakna när som helst, prioritera bort det mesta man gjorde innan osv. Och på det, livsförändringen som sker över en natt från det att barnet fötts.

      Jag blir också sorgsen av det. Man kanske inte måste lämna ut allt som är jobbigt när det involverar en annan liten människa? Min kille mår dåligt när han kikar i gamla fotoalbum för det är så tydligt att hans mamma inte var glad när han föddes och då är det ändå privat.

        Men det är ju inte barnets fel om föräldern mår dåligt efter förlossningen. Jag fick hela kroppen förstörd, fick gå med stomi i sex år pga skada, mådde piss i början och tyckte att livet sög. Var inte min dotters fel.

          Men det låter ju som något helt annat än det ts beskrev?

            Min poäng är att man kan tycka att det suger och är jobbigt utan att det är barnets fel eller att man för den sakens skull fortfarande älskar barnet.

            Ja, det var inte det jag menade. Fick också en förlossningsskada och kunde inte gå efter förlossningen. Det är mer att inte kunna göra lika roliga saker längre, att bebisen behöver personen hela tiden osv. Jag vet inte, ser bara den lilla bebisen framför mig och mamman som egentligen vill göra något annat.

              Du måste förstå att de pratar om känslor.

              Inte att man vill välja bort sitt barn eller hellre hade gjort något annat som känns festligare, utan att man kämpar med att känslomässigt må bra i en ny situation. Livsförändringar, även positiva, innebär ofta påfrestningar på folks psyke. Det är samma sak med t ex att gå i pension: man tycker att man borde bara glad med t ex förändrade rutiner gör att man kan sättas ur balans.

              Ge folk lite tid att hitta nya rutiner och strategier för välmående. Man måste inte ha fysiska skador eller likande för att ha en legitim anledning att inte må bra.

            Kan väl vara så att barnet ser att mamman inte var glad men inte vet om orsaken. Dvs det kan mycket väl bero på annat som inte hade med själva barnet att göra men som föräldern inte delat med sig av till barnet (just för att det inte är något barn ska behöva tänka på).

              Ja men barn har ju tendens att dra egna slutsatser om att det är deras eget fel tyvärr.

                Ja, så oavsett varför mamman inte är glad på bilden så kommer barnet tro att det var pga den? Så vad ska man göra?

        Hon kanske hade mått bättre om det inte var så himla tabu? Hon kanske till och med hade kunnat få hjälp? Det är väl det viktigaste, inte att det blir ett mysigt fotoalbum att titta i.

          Nej nu missar du poängen.

      Det säger ju absolut inget om hur mycket man älskar barnet.

        Nej, jag vet. Men jag skulle nog tolka det så om min mamma skulle berätta att hon inte tyckte att det var kul att vara med mig och kände sig kvävd. Men det kanske bara är känslig.

          Jag sov så lite med min nyfödda att jag började hallucinera. Jag utgår från att min mamma älskade mig lika mycket som jag älskade min dotter även när jag önskade mig sömn mer än något annat i världen.

          Men helt ärligt. Sömnbrist är en tortyrmetod av en anledning.

            Det gjorde jag också tyvärr, såg stora fläckar på väggarna som rörde sig pga av sömnbrist. Det är jättejobbigt men det ingår ( sömnbrist inte hallucinationer ) ju lite i den perioden när barnet inte vet vad som är dag eller natt.

              Absolut att det ingår. Men det kan ju få en att må som en påse skrot för det.

      Hur tänker du att Nova-Li ska hitta det som mamma ”anonym” har skrivit om sina kassa småbarnsår i den här bloggen om 10 år? Den risken är så liten att den inte existerar.

      Det är såna jävla dumeheter att det skulle vara skadligt för barnet att mamman t ex känner sig instängd under spädbarnspeioden eller få ångest. Det är oroligt vanligt. Antagligen kände din mamma periodvis negativa känslor under dina första månader.

      Frågan är vad DU förväntar dig som tror att man nödvändigtvis måste vara glad under sömnbrist, när vardagens rutiner rubbas, kanske med förlossningsskador osv, när man ska axla världens största ansvar och försöka hitta rätt.bland skräcken för allt som kan hända ens barn? Dessutom har vi otroligt olika förutsättningar i grunden för att tackla sådana påfrestningar. Jag lovar att föräldrar alltid haft kluvna känslor kring detta, men att denna moderna idé om att man måste vara så himla lycklig har skapat mycket mer ångest kring att inte känna rätt.

      Ge nyblivna föräldrar lite tid och känslomässigt svängrum, herregud.

      Vet du förresten att en förlossningsdepression definitionsmässigt är en vanlig depression, som drabbar under en speciell tid i livet. Men det som ändå utmärker dessa depressioner bland andra är att just skulden är ett starkare inslag. Gissningsvis tack vare den här typen av åsikter från omvärlden, att man inte klarar av att ha en lite mer komplex bild av mammors känsloliv utan måste skuldbelägga dem som inte landar rätt direkt. Ni gör det alltså VÄRRE. Om ni nu bryr er så mycket om barnen så pröva att lägga samma energi på att stötta nyblivna föräldrar istället för att stjälpa dem som har det tuffast. För alla önskar ju såklart att man ska få vara lycklig och njuta av den sk bebisbubblan, men tyvärr så är det inte alla förunnat. Det minska omvärlden kan göra då är att i alla fall låta bli att strö salt i såren genom att klaga på att det är ”synd om barnen”.

      Jag förstår att du själv mådde bra snabbt i ditt föräldraskap. Var glad och tacksam för det! J ag mådde för piss första typ året men älskar att vara förälder nu och tycker inte det är jobbigt alls. Men nog tusan kan jag ändå vara snäll och stöttande mot andra föräldrar som har den jobbigt med senare delar av föräldraskapet ändå, istället för att hacka på dem när de redan har det tufft. Allt är inte svartvitt: man kan ha positiva och negativa känslor blandat. Och om man inte förstår vad andra tycker är jobbigt, så sätt dig ner och lyssna på den som har det svårt. Då kanske du på kuppen lyckas hjälpa en familj litegrann också.

        Och orsaken att folk berättar om det är ju just för att hjälpa varandra genom att minska känslan att vara ensam. Många vågar inte prata med t ex BVC om väldigt vanliga känslor, för att.man tror att man är onormal och kommer bli anmäld till Soc, eftersom bilden av hur man ”ska” känna är så snäv.

        Om min dotter någon gång blir förälder hoppas jag verkligen att hon blir det i ett samhälle där vi tillåter fler typer av känslor. Inte att hon sitter ensam om hon ej mår bra. Jag berättar och stöttar andra som ej mår bra för att göra världen bättre, för hennes generation.

        Någon gång kommer jag sannolikt ändå behöva berätta (pga ärftlighet, om hon själv får barn), och jag hoppas att det så inte ska kännas som en mörk familjehemlighet utan att vi ska kunna samtala om hur jag hade det första tiden på ett avdramatiserat vis.

        Barn är inte här för att göra oss lyckliga. De är här för sin egen skull, för att upptäcka världen och livet.

        Och vår uppgift är att följa med på denna omtumlande resa, i både uppgångar och nedgångar, och stötta dem i den. Jag tror vi ska betrakta föräldraskap som en upplevelse, snarare än som någon typ av mer eller mindre lyckad åtgärd för att höja vår egen lyckonivå.

          Vilket flum. Barn till ledsna föräldrar påverkas ju. Detta vet man.

        Ok, förstår att det är ett känsligt ämne. Hade inte depressioner i åtanke utan mer de som uttrycker missnöje över att de inte kan leva sitt liv som tidigare, inte gå ut lika mkt, att de verkar ha svårt att sätta barnets behov före sina egna osv. Tänker att det är väl något man måste ha funderat över innan man fick barn? Sen tror jag fortfarande inte att jag skulle vilja höra av min mamma att hon tyckte att hon kände sig kvävd och inte kunde hitta på nått kul.

      Det är inte typ 1 år. Mitt ena barn är 5 och jag får inte åka iväg någonstans utan att han blir superledsen och säger att jag inte får åka. Hans pappa kan sticka iväg utan att de bryr sig. Känner mig absolut låst ibland som inte ens kan smyga utanför dörren utan att de märker eller få gå på toa ifred utan att de båda står utanför och ropar på mig. Det är tufft att ha barn. Men det är också helt jävlas underbart. Och jag tror inte att barnen skadas av att föräldrar är ärliga med sina tankar och känslor sålänge man ger barnen närhet, omsorg och kärlek.

        Mitt ena barn är snart 6 och visst vill barnet gärna vara med mig hela tiden, det är ju för att det älskar, känner sig trygg med mig osv. Den viljan att vara nära hela tiden kommer ju att ändras och barnet blir mer självständigt. Men att dela känslor av att känna sig kvävd, att barnet skulle hämma en att hitta på roliga saker osv skulle inte jag välja att dela av mig med till barnet. Är rädd att barnet skulle känna sig oönskad vilket är en hemsk känsla, speciellt för ett barn.

          Men det är ett barn inte en porslindocka. Barn blir inte traumatiserade för att deras föräldrar känner att de kvävs någon gång, det hör till föräldraskapet. Barn behöver också få veta att allt inte alltid är frid och fröjd. Det är verkligheten.

            Att barn frodas bäst i en skyddad verkstad med harmoniska föräldrar är inte en myt. Förstår inte varför folk sitter här och beskyddar kändisar in absurdum.

              Va? Vilka kändisar?

              Men det var ju när de var äldre de skulle läsa vad mamma skrivit, inte när de var fyra år gamla och fortfarande ”frodas”?

            Inte traumatiserade men det kan sätta sig på självkänslan att känna att man är i vägen eller inte önskad . Tror verkligen inte att det något positivt för barnet att få ta del av att föräldrarna känner sig kvävda av det. Självklart ska man dela med sig av sina känslor men man måste fundera över vilka och hur de påverkar barnet.

    Livrädd att mitt 2022 ska bli lika piss som 2021. Börjar ju inte skitbra med att bli arbetslös från och med måndag, och att jag nyss köpt en lägenhet så jag liksom är fast i en stad jag egentligen inte vill bo i. Jätterädd att jag inte ska hitta något nytt och behöva gå tillbaka till att jobba inom vården för 109 kronor i timmen och ett raserat psyke. Rädd rädd rädd för framtiden samtidigt som jag gått i terapi under hösten och därför går igenom en livskris pga allt som kommit till ytan (som att jag lider av PTSD från en obearbetad misshandelsrelation och till följd av det dragit på mig GAD och tvivlar på hur jag någonsin ska kunna bli hel för jag är så fucking trasig). Kaos är det i min skalle. Sover inte, har ingen energi att läka, blir nedslagen av att få nej på nej på jobbansökningar, vill bara försvinna.

    Hur håller man humöret och modet uppe i en tid där verkligen allt känns så mörkt så mörkt och man inte riktigt vet vad man ska göra med sig själv? Är så rädd för framtiden att jag inte vet om jag vill ta mig an den.

    (Tränar gör jag redan så kommentarer om det undanbedes tacksamt).

      Att söka jobb suger, det tar så mycket på psyket! Tyvärr är det ju bara att power through, det kommer lösa sig. Och be om feedback såklart om du kan så du vet vad du kan göra bättre.

      Sen i övrigt:
      – lägenheten kan du sälja
      – försök hitta en ny hobby, gärna något där du måste vara på plats en viss tid och kanske till och med träffa nya människor. Jag ska börja rida nästa vecka, det gör jag att jag måste ta mig dit, vara utomhus, umgås med djur, träna språket (kan inte språket i landet där jag bo än) och kommer (förhoppningsvis) lära känna människor med samma intressen = skapar en känsla av gemenskap
      – acceptera läget att det är skit just nu. Om du tex inte kan sälja lägenheten just nu av olika anledningar så ge det en tidsram och så släpper du det och försöker hitta andra lösningar. Kanske hyra ut, åka hem, hälsa på vänner, testa ALLT som finns i staden du bor i.

      Och var inte för hård mot dig själv i jobbsökandet. Inget får mig att må så dåligt och tvivla så mycket på mig själv som att söka jobb. Men typ alla känner så, jag har känt så även när jag har blivit head huntat och inte ens behöver/vet om jag vill ha jobbet.

        Det enda som hållit mig över ytan senaste året har varit att jag har dans att gå till en-två gånger i veckan och dansar med ett gäng tjejer som verkligen får mig att utvecklas som människa. Kommer dock inte ha råd med det utan jobb pga det är väldigt dyrt, och det är också en jävla sorg som sänker mitt humör och allmänna mood avsevärt. Och pga pengarna kommer jag inte kunna skaffa mig så många andra hobbys heller.

        Försöker tänka mig att jobbet kommer lösa sig, men kan ändå inte sluta tänka ”tänk om det INTE gör det då?”. Känner mig också så jävla misslyckad som är arbetslös som 28-åring trots utbildad.

        Usch usch usch allt känns verkligen skit. Men tack för din kommentar ❤

          Vad kostar det? Kan vi hjälpa?

            Åh, vad fin du är, men det är okej. Det kostar 1700 för 8 veckor, så det blir rätt mycket på ett år. Får se om jag kan prioritera, men ser mörkt ut just nu.

          Nej du är verkligen inte misslyckad! Du har haft det tufft, dina diagnoser är inte att leka men ändå är du här och fortsätter. Du skriver här och ber om råd och tips.
          Kanske du bara ska back to basics nu och ta hand om dig själv. Sjukskriv dig ett tag och minimera stressen så mycket du kan. Så kan man ta allt annat sen.

          Jag fyller snart 31 och är oxå utbildad men är arbetslös. Skäms också och känner mig som en värdelös katastrof.
          Har liksom hankar mig fram på korta tillfälliga jobb, men inget som ger mig ngt mer än ngn månad pga vik.
          Tilläggas bör dock att jag inte just nu är superaktiv i jobbsökande. Ska bli det nu.
          Går ner mig istället för att söka jobb. Skjuter upp det.
          Inte bra.

      Fan, det låter tufft. Försök vara snäll mot dig själv, jag har börjat kolla lite på self compassion (du kan googla, det ska finnas svenska sidor om det). Helt enkelt att man visar förståelse och ger sig själv lite slack. Ta hand om dig själv, kanske meditation kan hjälpa?
      Med PTSD och GAD är det inte så konstigt att framtiden är skitläskig. Försök visa dig själv samma medkänsla som du skulle en vän som gått igenom det du gjort.

      ❤️

        Åh, började gråta av din kommentar. Jag försöker vara snäll mot mig själv, men det är så svårt när alla varit elak mot en stora delar av ens liv. Har verkligen noll självkänsla och känner bara att jag inte kommer klara någonting. Ska kolla self compassion dock! Meditation har jag testat både ensam och med psykolog men det gör inte så mycket för mig.

        Tack för dina ord ❤

          Åh, inte meningen men jag förstår vad du menar. Man är ofta så orimligt hård mot sig själv, långt mycket hårdare än du nånsin skulle vara mot någon annan, så varför förtjänar inte du samma nåd?
          Försök att inte ta på dig för mycket, ha tålamod, att jobba med sig själv tar tid men så plötsligt märker man att saker händer. Det känns helt slumpmässigt men du kommer framåt.

          Meditation kan vara lite hit n miss för en del men kanske medveten närvaro-övningar kan vara nåt?
          Och jag vet inte hur gammal du är men det spelar ingen roll, så länge du andas är det inte för sent och framtiden är oskriven. Håller tummarna för dig!

            Jag har så himla dåligt tålamod för att energin börjar sina. Känner liksom att jag inte vet hur länge jag står ut så jag vill att det ska bli bra nununu? Det tar på krafterna att må dåligt och det tar på krafterna att läka (som jag ju gör samtidigt), och jag har liksom ingen riktig källa till energi så ligger alltid på minus. Känns som att jag kommer krascha totalt snart.

            Medveten närvaro-övningar har jag kört med psykologen och det har ändå gett lite mer än meditation. Vet dock inte om det går att göra själv? Känns som att man (eller jag i alla fall) behöver någon form av guidning? Ska googla lite på det.

              Förstår vad du menar. Klen tröst men det Är skit att må skit. Och det tar på krafterna väldigt mycket också.
              Medveten närvaro är bra för att grunda dig här och nu, googla på såna övningar så hittar du säkert nåt som passar. Det går att göra själv men som allt annat krävs det att man övar. Kan du sjukskriva dig lite innan du söker nytt jobb? Hämta andan lite?

                Jag ska googla på det! Jag vet inte hur man går tillväga för att sjukskriva sig, och jag vet inte om jag vågar göra det heller? Ingen vet om varken hur jag mår eller mina diagnoser och vet inte hur jag ska förklara en sjukskrivning…

                  Gå till vårdcentralen och berätta precis hur du känner. Eller mottagningen där du får terapi kanske har läkare? Eller där du fick diagnoserna?
                  Om du är arbetslös behöver du kanske inte förklara dig? Det är ingen som måste veta, frågar nån så säg att du söker jobb.
                  De lär vilja ge dig antidepressiva mediciner så det kan du ju fundera på hur du vill göra med.

                  ❤️

      Börja plugga, det ska jag göra nu efter år av hundgöra. Skönt med nystart, utveckling och nya horisonter.

        Jag tog examen förra året

    Vem dejtar johanna nordström?

      Adam Smedberg, ”trubbeltanjas” bästa kompis

    Jag har sån ångest idag. Är ganska säker på att jag hade ägglossning för några dagar sedan och försöker bli gravid. Var på nyårsfest igår och hade tänkt att inte dricka men jag drack ändå en hel del och snusade. Tänkte väl då att det kanske inte är så stor chans att jag skulle bli gravid just den här gången och så hatar jag att vara nykter på fest. Är så rädd att jag förstört ev. graviditet från att hända och ångrar mig idag… Inser också att det låter som att jag har alkoholproblem men jag dricker bara på fest vilket är sällan

      Hej! Jag (och flera av mina vänner) drack både under ägglossning och under första veckorna av graviditeten, innan utebliven mens. Jag snusade också dagligen. Jag blev gravid ändå och är det fortfarande, nu i vecka 14. Det var ingen fara alls enligt min barnmorska, dessutom väldigt vanligt (även om rekommendationen förstås ska undvika alkohol när man planerar att bli gravid, min gravid var inte planerad men absolut välkommen?). Hoppas allt går bra, kram!

      Jättemånga som blir gravida trots att de dricker både under och efter ägglossning ju! Inget du kan påverka nu ändå, så om det inte blev något denna gång får du hoppas på nästa cykel! Var snäll mot dig själv ❤️

      Jag förstår din ångest så väl men du kan vara lugn! Min bebis blev till under en MYCKET festlig kräftskiva och hon mår toppen ❤️. Förutom kräftskivan så drog jag även en dunderfylla på shotluckan någon vecka senare och det var heller ingen fara enligt min bm. Hade såklart ingen aning om att jag var preggo under dessa två partykvällar.

      Vet du hur många som blir gravida på fyllan?

    Har en vän som jag tror har ortorexi. Hon tränar hysteriskt mycket men lever typ på yoghurt och energidryck. Hon är inte farligt smal utan mer muskulös, det som känns ohälsosamt är att hon inte verkar fixa att skippa träningen en enda dag utan att må dåligt över det. Någon som har erfarenhet av liknande och vet hur man kan skilja någon som älskar att träna från någon som inte mår bra?

      Vet inte men måste ju verkligen inte vara ortorexi för att hon älskar att träna. Det kan ju bara vara ett stort intresse man har.

        Att må dåligt över att missa ett pass är inte samma som att ha ett intresse. Tyvärr tas inte ortorexi på allvar eftersom det ses så hälsosamt av andra att någon tränar ofta och aldrig missar pass osv. Man har ”karaktär” i andras ögon.

      Föreslå att ni gör saker ihop. Ut och promenera. Följ med och träna.
      Tjata inte om att du är orolig men visa att du finns där.

      Prata inte om mat och träning utan om andra saker.

    Berätta om era nyårslöften !
    Mina är : ta körkort, skaffa ett jobb som är utformad efter min utbildning och dejta mer

      1. Träna 2 ggr i veckan
      2. Bara köpa kvalitetskläder (alltså färre kläder och av bättre material) för miljön och klimatets skull
      3. Bli mer händig, nybliven husägare så vill kunna göra mer grejer obs är extremt dålig. Så årets mål är att lära mig spackla och måla om samt sätta häck i trädgården

      Mer lite roliga mål och önskningar som jag hoppas blir uppfyllda 2022 ? Börja övningsköra, köpa hund, planera för bygge av stuga, bli starkare, umgås mer med mina vänner, ta hand om mig och min son ❤️

      Inte löften, men mål.

      Vill lära mig/börja paddla kajak
      Läsa minst 6 böcker
      Prioritera vänner framför släkt (som jag inte mår bra av)
      Tatuera mig

      Ska sluta var så snål mot mig själv. Unnar mig sällan saker, jag tycker typ att allt är onödigt. Vill kanske gå och fixa naglarna ibland men tycker att det är ”slöseri” med pengar. Tänker att jag inte ska neka mig så mycket utan unna mig mer. Jag har råd liksom. 🙂

    Tips på återfuktande volymshampo som inte torkar ut mina blekta längder?

    Får man olika mediciner för ADHD och ADD?

    Vilka är aktuella för de två sjukdomarna?

      Det är samma mediciner och det finns en uppsjö av dem. Läkare försöker hitta rätt medicin för individen med sina unika förutsättningar, och man kan få testa några olika innan man hittar rätt. Så svårt att säga något generellt.

      Man brukar inte säga att det är en sjukdom?
      Och tro det eller ej, ADD finns faktiskt inte som diagnos. Man har ADHD och sen finns det tre sorters ADHD. Man kan ha ADHD, kombinerad form/huvudsakligen ouppmärksam form/huvudsakligen hyperaktiv-impulsiv form.

      Man medicinerar med samma preparat oavsett form men vi är alla olika så i slutändan så landar det ofta i olika kombinationer, doser och substanser. Men dom vanligaste är Concerta, Ritalin & Elvanse. Sen finns det Attentin, Intuniv och Strattera. Vissa kan också bli hjälpta av en antidepressiv medicin som heter Voxra.

      Jag har kombinerad form och äter Voxra och Concerta ?

        Tack för svaren, båda två! ? Vänsterhänt, extra tack för den ingående förklaringen! Jag har Voxra idag, har troligen det som i folkmun kallas ADD. Gissar att det då är den ”ouppmärksamma” formen.. ? Är i väntan på utredning, svårt att säga om Voxra hjälper förutom mot min ångest typ, känner mig typ lika hopplöst hopplös som innan… ?

    Åh jag har inte instagram men blev galet nyfiken nu! ? Någon som kan berätta?

      Skulle inte ligga som ensam tråd ?

      Jo det ska jag berätta, det är en app där man delar med sig av bilder och små korta klipp på olika saker

    Har Clara Henry och Melanie Wehbe gjort slut?

      Är det Melanie hon är/har varit tillsammans med?!

        Jag vet inte, men jag har trott det iaf?

      Ja, Clara har själv sagt det i någon intervju inför släppet av hennes nya tv-serie!

    Ni som bunkrade toapapper under pandemins start. Hur i hela friden tänkte ni?

      I mitt fall så var det andra som bunkrade så det var tomt på hyllorna i butiken. När det väl kom in så köpte jag lite extra så att jag skulle ha hemma om det fortsatte vara tomt.

        Precis den effekten som blev när många andra började bunkra. Alltså är du precis lika delaktig som de som bunkra. Vi ska heller inte tala om de som filma/tog kort på tomma hyllor och la upp på sociala medier. De spred oro och rädsla hos folk som också börja bunkra…

          Det sjukt var när GRILLKOLEN var slut – i mars!? var och handlade sent en lördagskväll och det var precis precis i början när de gått ut med att det var en pandemi. Utplockat på hela ica och jag blev nästan full i skratt när det ekade tomt på hyllorna för grillkol och andra grilltillbehör, det blev så overkligt på nåt vis.

          Du S verkar vara en rolig person.

          Ja visst. Men jag vill gärna att det ska finnas toapapper hemma när min familj skiter. Sue me. När jag säger att jag köpte extra så köpte jag kanske två större förpackningar i stället för en som jag brukade.

      Jag tänkte att jag inte vill behöva ta mig till affären stup i kvarten för att köpa mer. Ville inte röra mig bland folk för både min och andras skull. Tycker fortfarande att alla borde bunkra mer i dessa tider.

      Vill ju också ha så jag klarar mig en stund ifall jag blir sjuk, då man bör låsa in sig hemma då.

        Stackars de som gick miste om sådant fär att andra ville ha extra hemma. Tänker på äldre tex ??‍♀️

          Hur tänker du när du handlar i vanliga fall? ”Nej så här många av xxx kan jag inte köpa ifall någon annan vill ha”?

          Jag fattar vad du menar, men samtidigt tycker jag att man ska få köpa vad man vill och hur mycket man vill.

            Tänker att yngre generellt har större möjlighet att beställa från nätet vid behov. Jag handlar så mycket som jag behöver för en stund fram över, inte för ett år eller två. Så att andra också kan handla i lugn och ro. Skulle man planera för jordens undergång, en naturkatastrof, pandemi eller liknande så skulle helt ärligt att torka röven med Lambi vara det sista jag skulle prioritera ?

      Haha, bunkrade inte precis toapapper och har alltid haft ett lager av det mesta hemma sedan länge. Man vet aldrig vad som ska hända och jag känner mig trygg med mitt lager.

        Precis. Det hör till vuxenlivet att inte leva för dagen.

      Lever man m IBS så……

    Jag fick mitt yngsta barn för 4 år sen, har inte haft några bristningar eller så. Såg idag att jag fått en rand som ser ut som en bristning både över och under naveln. Varför blir det så? Har varit smal hela tiden, så ingen större viktförändring nu

      Hur ska vi kunna veta det?

        Tänkte väl om det är vanligt att det uppstår så långt efter? Om nån annan varit med om det.
        Men tack för att du tog dig tid att svara, det var hjälpsamt

          Hormoner? Bristningar behöver ju inte bero på graviditet

            Förstår inte vad det skulle komma ifrån bara ?

      Är det inte en såndär rand, Linea nigra? De kan ju sitta kvar länge, jag gnuggade bort min.

        Har aldrig haft någon ?

      Linea nigra. Hmmm, det kan inte möjligen vara så att du är gravid?

        Nä, jag är ju inte det. Har inget preventivmedel och har inte haft sen innan 4-åringen föddes. Så tänker att det inte borde kunna bero på hormoner heller?

          Det är klart att det kan vara hormonellt? Kroppen har ju massor av hormoner och det utsöndras olika beroende på menscykel, stress, sömn, infektioner och massa olika saker. Har t.ex. själv nyligen fått två bristningar på låret. Har inte gått upp i vikt eller byggt muskler under denna tid. Använder inte heller preventivmedel.

    Under 2022 lovar jag att vara snällare mot mig själv. Jag lovar att sänka kraven, att prioritera återhämtning och välmående, att lyssna in vad kroppen behöver. Jag ska göra mig av med dåliga relationer som fått mig att må dåligt, jag ska prioritera mig själv och mina drömmar.

      Åh! Detta inspirerar mig, jag hakar på! ?

    Varför känns det som att Forni aldrig passar i sina kläder? Tycker hon har ganska fin stil med klassiska plagg, men känns ändå som att inget sitter bra? Eller ser typ tantigt ut.

    Funderar på om det kan vara att på matchar lite för mycket, som nyårsoutfiten tycker klänningen och skorna var fantastiskt fina, men inte ihop?

    Gjorde själv det ett tag tills en kompis läxade upp mig, hon umgås ju med modelejon varför säger ingen något? Eller kanske bara jag??

      Vet du vad jag tror det beror på? Hon poserar nämligen inte så som vi är vana att se andra influensers göra. Hon står liksom rätt upp och ner, ler lite sparsamt och ser lite ”stolpig” ut.

      Håller med om att allt typ har konstig passform på henne? Hon som ändå jobbat med mode borde väl ha lite bättre koll på vilka kläder som hon passar i.

      Hennes spikraka hår är inte för henne, hon behöver mer volym och mjuka former. Känns som att hon så himla mycket försöker men det faller ändå platt.

      Trot hon försöker för mycket att passa in i någon maximalism a la hennes kompis TessHell, men hon är en mycket mer petit och feminin i sina former. Vilket gör att hon skulle passa bättre i mjukare och mer draperade plagg.

    Tips på bästa avsnitt av P3 dokumentär?

      Svensken i Bolivia
      Tvångssteriliseringarna
      Mirakeldoktorn i Aneby
      Vipeholmexperimenten
      Dråpmisstänkta barnläkaren
      Mordet på John Hron
      BT Kemi skandalen
      Galan kosjukan
      Lex Sarah
      Fallet Bobby
      Självmordet på Flashback
      De von Sydowska morden
      Lindomefallet

        Oj glömde ju
        Svenska kuppen mot scientologerna
        Dioxinfisken.

      Det om Galna kosjukan är mitt bästa avsnitt.

      Alla med Anton Berg
      Tjörnbrokatastrofen
      Tågkraschen i Lerum
      Spårvagnsolyckan
      Norrmalmstorgsdramat

      Barnläkaren som dömdes för mord(?)
      Diskotektsbranden
      Kidnappningen av Erik Westlund(?)

      Inte en P3 dokumentär men om du inte lyssnat på Spåra serie om kaj Linna och mordet så måste du göra det.

        Åh tack tack tack ???

          Skulle stå spårs serie men det kanske du förstod ? den är det bästa jag hört (och även en anledning till att linna till slut också fick resning)

    Jag köpte Ida wargs volymshampoo och balsam, men flaskorna har olika nyanser av gult, måste blivit fel i produktionen. Är väldigt estetiskt nördig och det stör mig, men är rädd att de ska tro jag snyltar gratisgrejer om jag reklamerar. Hur skulle ni skriva? (Har större problem i livet också, oroa er inte! ?)

      Ställ en flaska emellan.

        Ställde dem på olika hyllor, irriterade mig ändå.

          Jobbigt! ?

        Men de ska väl vara i olika nyanser för att man ska se skillnad på dem i duschen och inte ta fel?

          ??

      Grattis, du har inte många problem du?

      Det SKA vara olika nyanser på dessa, vilket gör att du lättare ser skillnad.

      Haha nej skriv inte till dom?

        ???

      Då är det ju jobbigare att dom luktar kemiskt tycker jag.

    Hoppas någon kan hjälpa mig. Jag har två veckor kvar på mitt gamla jobb, innan jag börjar nästa, men mår sååå dåligt där.
    Funderar att ringa vårdcentralen på måndag för att bli sjukskriven de sista veckorna. Men vad om jag inte får någon tid.
    kan jag då bara direkt kontakta kry el. liknande för tid? Trots att jag inte använt det tidigare?

    Kan man ens bli sjukskriven för detta?

      Du kan vara hemma sjuk en vecka utan läkarintyg, sen kan du känna efter på nytt. Du kan alltid få en akuttid på vårdcentralen sen. Ring när de öppnar. ♥️ Och kanske känns sista veckan uthärdlig om du får vila en vecka först?

      Säg att du känner dig förkyld? Så vill ingen ha dit dig. Tycker generellt att man inte bör hitta på sånt, men det känns svårt få till en sjukskrivning per telefon. Läkare brukar inte vilja sjukskriva i första taget.

        Nej vad krävs för en sjukskrivning egentligen? Eller för att ens få komma till vårdcentralen?
        Jag skadade foten allvarligt för ett år sen och kunde inte gå. Men jag fick ändå inte träffa någon läkare, det tog 8 månader. Förstår mig inte på sjukvården.?

    Första ”dejten”-tips??
    Har aldrig varit på en dejt innan. Det är en gammal bekant som jag ska möta upp, men som jag inte haft någon etablerad kontakt med. Är det bra att äta/fika, eller är det smartare att gå promenad? Jag hoppas ju att det inte ska bli så stelt, då vi ju ändå känner varandra på vissa plan. Men vad gör man? Hur länge håller vi på? Signaler? Osv osv. Allt möjligt!! Skriv!

      Det beror på hur avslappnat du vill att det ska vara. Nu känner du ju personen sedan tidigare och då kanske en fika hade varit mysigt? Eller om du vill göra något kul kan ni åka gokart till exempel.

      Bra med en aktivitet, då har man alltid något att prata om då att det blir avslappnat. Sen får det ju vara en aktivitet som det går bra att prata under

      Padel eller bowling+nåt att dricka.

    LD – Vad händer där tror ni? Hon refererade till Oskar som ”maken” på insta i dagarna och har lagt upp flera bilder där han är med under senaste veckan. Är dom ihop igen? Var det aldrig slut?

      Jag tror att det aldrig tog sig med karatetränaren som hon hade en jättecrush på. Oskar är nog en sån kille som accepterar det mesta, så om LD vill börja om igen blir det nog så, och han tar ner sin tinderprofil och firar jul och nyår med frun igen.

        Ja han känns lite … mähäig? LD hade en sommar/höst med sin crush och frihet men kom säkert på sen att det är nog bäst att stanna med Oskar.

          Ja jag gissar att karatekillen var lite för ”färdig” som person och hade egna idéer, LD är nog mer van vid en mjukisman som hon kan berätta för hur allt bör vara.

          Tror ni det är så alltså? Jag får inte ihop det med alla stories hon lägger ut om hennes extremt dåliga mående. Hon skrev ju något om hur det här året varit skit också. Känns som det kanske inte bara var hennes beslut? Men vad vet jag! Förstår att det är känsligt pga barnen så klart men det hade varit superintressant att höra hennes reflektioner och tankar kring separation, att (eventuellt) vara singel efter så många år i ett förhållande etc. Sjukt mycket mer intressant än alla influensers stories om perfekt tillrättalagda julfiranden.

            Ja jag tror hon lämnade Oskar och hoppades på karatetränaren men det blev inget. Därav en massa depp och tvivel efter sommaren och nu jul- och nyårsidyll med Oskar.

            Tycker hon i så fall ska ha cred för att hon lämnar det privat när hon ändå har så stora barn. Vår nyfikenhet är inte prioriterad över barnens integritet.

              Hon har ju tvärtom hintat massor och skapat mystik, skrivit om att hon trodde hon var på väg åt ett håll men inte var säker längre och så vidare.
              Barnen har hon ju till och med exponerat angående könsidentiteter och sexuell läggning så deras integritet är inte första prio öht.

      Kollar hennes stories och profil men inte sett ordet ”maken” nånstans? Men däremot är han med på bilder, inte konstigt dock då det varit jul och nyår? Firar tillsammans för barnens skull såklart 🙂 eller hittat tillbaka? Öppet förhållande? ??‍♀️

        Det var på en av bilderna när hon förberedde maten inför nyår. Då stod det något om att kryddorna vet hon inte var man får tag på för det är maken som brukar handla

          Det var en gammal bild från en story hon printar. En storlek från en annan gång när hon gjorde såndär mat

            Ahaa! Det förklarar ju en del!

            Ja jag tyckte väl att hon sett betydligt smalare ut än så på sistone. Alltså ingen åsikt om det ena eller andra. Bara konstaterade.

              Nej det är bara receptet som är gammalt väl?

        Jo det stämmer att hon skrev om honom som ”maken”, det var i stories om ett recept.

          Fel – ser nu att det var gammalt!

      Jag tänkte på det igår när jag såg hennes story. Var det inte i början av året hon försökte bli gravid? Så de gjorde den klassiska gravid eller gå?

        Nä det var sommaren/hösten innan som hon ville bli gravid, samtidigt med Fayme. Sedan blev Fayme gravid och då gick LD istället all in på karate.

    Är det någon som köpt, eller doftat på, Kayali Vanilla 28? Är den värd priset? Eller har andra åsikter om den? Har tyvärr inte möjlighet att besöka Sephora.

    Vilka bloggare tycker ni aldrig riktigt får till stilen? Vs vilka lyckas bra?

    Dålig:
    – forni, alltid illasittande kläder och så platt hår
    – Kenza, lyckas alltid för allt att se så vanligt och tacky ut. Allt är som taget ur Cubus

    Bra:
    – Lojsan, perfekt combo av lyx och skandinaviskt
    – Lovisa Barkman, underbar stil med röd tråd, man vet exakt vad hon skulle bära

      Lojsans tycker jag är hemsk, ser riktigt tacky ut

      Alltså jag bryr mig noll om mode men förutom Lovisa Barkman så tycker jag att Victoria Törnegren verkligen får till det med sin minimalistiska gråskala (bara hon skippar mjukisbyxorna!!). Så fint.

      Håller med om alla utom Lojsan. Ser ofta billigt ut och hennes outfit på sin brors bröllop var en av de värre jag sett.

      Fler bra:
      • Sara Biderman. Men ja, hon är ju stylist så det kanske inte räknas.
      • Petra Tungården
      • Lisa Olsson
      • Hanna Schönberg
      • Filippa Moulier
      • Matilda Djerf
      • Lovisa Worge

      Tycker verkligen alla dessa + Lovisa B har hittat en egen stil och klär upp just den stilen väldigt bra.

      Fler dåliga:
      • Hannalicious. Förstår återigen inte hur man kan ha så mycket pengar och få sin stil att se så billig ut. Ansiktet av fast-fashion
      • Dasha. Kul med glitter men ser ofta väldigt old-school ut

    Vad har hänt med bente?? Har hon och Daniel gjort slut??

    Har börjat tvivla på mitt äktenskap.
    Och börjat att på allvar tänka på ett liv med en kvinna. Har på skoj och allvar flera gånger sagt till min man att om det tar slut mellan oss så kommer jag leva med en kvinna.

    Var kär i en tjej när jag var yngre, men det har aldrig lett till något med en tjej. Killar har varit lättare och mitt självförtroende med tjejer har varit så dåligt. Nu i efterhand önskar jag så att jag hade vågat mer.

      Vilket trams. Och om du aldrig blir kär i en kvinna? Du kan ju inte utgå från att en kvinna per automatik kommer göra dig nöjdare.
      Jag sa aldrig tvärsäkert att jag skulle leva med en man. Vem vet sånt liksom? Många träffar ingen att leva med överhuvudtaget.

        Varför är det trams att jag börjat ifrågasätta min sexuella läggning? Utveckla gärna!

          Trams att du utgår från att du ska leva med en kvinna. Du kanske inte blir kär i någon? Hon kanske inte blir kär tillbaka?
          Det jag menar är att relationer går inte att ta för givna. Jag känner både heteros och homos som inte hittar någon överhuvudtaget, alla lever inte med någon. Oavsett läggning.

            Det jag syftar på är att jag har pratat om att om det tar slut med min make så skulle jag vilja leva med en kvinna och önska att jag finner en kvinna att älska. Men det jag nu börjat tvivla kring är om jag ens vill leva med en man. I min familj är det inte acceptabelt att vara annat är hetero så jag har alltid valt den vägen de velat. Och det börjar jag ångra.

    My martens har nu höjt ribban på hur länge dem vart sjuka. Nu är det månader…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.