Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

645 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Behöver filmtips asap! Ska finnas på antingen netflix, cmore eller svtplay.

    Ingen skräck eller komedi, gärna thriller eller kriminalare!

      Knives out!

      Den om Kristi brud?! Tror jag ? Verkar bra!

        Knutby är suveränt bra!
        På Cmore! Lyllos er som inte sett den ännu…ni har en mycket bra serie att se framemot!

        Bron är oxå fantastisk! Bland det bästa jag sett!

          Har redan sett den! Sjukt bra!

          Ska se den när jag sett klart ”Johanna Möller, Sveriges mest hatade kvinna” ?

            Är den bra?

              Ja. Den är ju jäkligt speciell! Man blir fundersam ?

          Finns ju flera filmer om knytby. Men den som gick senast på tv är jättebra. Jisses vilka människor!?

          Älskar Aliette Opheim som spelar Kristi Brud! Hon är även med i bl.a tjockare än vatten – på SVT play fanns den förut (tror den även finns på Viaplay nu)
          Innan vi dör(SVT), himmelsdalen (cmore)& snöänglar (SVT) är tre bra svenska dramathriller serier

            Apropå himmelsdalen, ska det inte komma en säsong 2? Eller har jag missat den?
            Tycker den serien är så bra!

            Exakt och hon spelar även i Kalifat. Grym överlag!

          Är det den med Alba August?

            Yes! Den enda du behöver se. På Cmore!

        Det vore kul att höra Camilla Gervide s tankar om den! För jag gissar att du (Camilla) sett den? Jag minns inte exakt vad du berättat att du hade för relation till Knutbyförsamlingen men det vore intressant om du ville dela med dig av om du tycke den speglade Knutby och människorna på det sättet du uppfattat det?

          Förlåt att jag taggar dig hela tiden Camilla Gervide men är det något du skulle kunna tänka dig att göra ett inlägg om? Det vore oerhört intressant att läsa om.

          Någon rollinnehavare kanske har instagram eller så kanske någon semikänd influencer nämner serien i förbifarten som gör att du kan rättfärdiga en lång utläggning om det? ?

      Sicario

      Brottet. Dansk serie i tre delar.
      Trodde Bron var riktigt bra. Men det var innan jag såg denna. Svinbra!!

      Den siste mohikanen. ?? Finns på netflix.

      The girl from oslo

      Memories of murder finns på Cmore! Den var bra. Kriminalare. Av Bong Joon-ho, mannen bakom Parasit.

      https://m.imdb.com/title/tt0353969/

      Våra vänners liv på SVT

      Prisoners med Hugh Jackman (lite skräck men mest thriller) och Dont look up med Leonardo Dicaprio, båda på Netflix.

      Pokemon

    Någon som gjort IQ-test både i samband med exempelvis utredning av psykiatrin OCH via Mensa (eller någon annanstans där Wechslerskalan används)?
    Blev resultatet detsamma, likt, eller skiljde det sig mycket? Vilket upplevde du som svårare, och hur stor blev skillnaden? Vilket presterade du bättre på?
    Vad testas i IQ-utredningen hos psykiatrin? Vad för uppgifter får utföras?

    Jag känner till att IQ-tester bör ge ett motsvarande resultat oberoende av vilken typ av test man gör, men är intresserad av att höra om det blir så även i praktiken.

    Jag postade detta under ett annat öppet spår tidigare, men testar igen då jag hoppas på att få svar från någon som frågeställningen träffar! Senast fick jag svar från psykologen Acie, hej om du är här igen! Ditt svar hamnade en bit ner och jag missade det helt, trots att jag flera gånger gick in för att se om du hade återkommit. Jag ville bara säga tack för att du tog dig tiden för att svara så utförligt!

      Jag är psykolog och tänkte försöka svara på din fråga så kortfattat som jag kan 🙂 I test med wechlerskalorna mäts 4 eller 5 aspekter av intelligens beroende på test. I vuxenpsykiatrin används Wais som ger en bild av verbal förmåga, perceptuell-logisk förmåga, arbetsminne och snabbhet. Utifrån resultaten får man en medelpoäng som är tänkt att motsvara intelligenskvoten. I Mensatester innefattas i regel bara den logisk-perceptuella delen, därav skillnaderna.

        Tack så jättemycket att du tog dig tiden att svara!

        Det innebär alltså att man KAN få två ganska olika resultat på Wais och weschler? Är det förväntat att kunna bli skillnader, eller är det normala att man får ungefär samma utslag ”i siffror” oavsett vilket av testerna man gör?

        Om man gör Wais-testet, kan man få veta vad man fått för resultat på just den logisk-perceptuella delen?

          Ja det kan man! Testet ger både en sammanvägd poäng och poäng på delskalor.

            Tack för svar! 🙂

      Nu vet jag inte riktigt i vilket syfte du söker dessa svar. Om du tror att du eller någon du känner har hög eller låg IQ, eller bara är nyfiken på var du ligger. Jag har aldrig gjort något IQ test inom psykiatrin men är med i Mensa. Då Mensas test är skapat för att se om du har tillräckligt högt IQ för att gå med så ger det max ett resultat på ”135 eller mer” vilket motsvarar 99:e percentilen.

      Jag gissar att ett IQ test inom psykiatrin skulle kunna mäta mer exakt/högre än det och därför ge ett annat och mer precist resultat.

      Det finns också olika skalor som används, Wechsler-skalan, Stanford-Binet och Cattell. Därför säger artiklar om ”genibarn med X i IQ” ganska lite när det inte framkommer vilken skala som används. Dock vet jag inte om Mensa och psykiatrin använder sig av olika skalor.

        Hej! Tack snälla för svar!

        Anledningen till frågan är egentligen att jag på Mensas hemsidor från olika länder, samt ”motsvarande” IQ-test på internet har fått allt mellan 133-135 i resultat (Sveriges sida har ju som du säkert känner till en gräns på 126 eller dylikt, högre resultat än så visas inte), men har aldrig gjort ett officiellt test. Jag står just nu i kö för utredning för ADHD och jag har förstått att den här andra formen av IQ-test då kommer göras. Det testet som används inom psykiatrin är bredare än mensas och jag var mest bara nyfiken på hur resultaten skiljt sig åt för dem som gjort båda.

        Jag fick en känsla av att min prestation på detta test kanske inte kommer vara lika god som den kanske skulle varit på ett test enbart baserat på den skala som Mensa använder sig av då jag dels lider av utmattningssyndrom och inte uppfattar mig själv som särskilt ”högfunktionell” i praktiken. Tappar snabbt tankar, har dålig koncentrationsförmåga, upplever att mitt korttidsminne inte är särskilt bra, med mera. Det vore därför inför min egna utredning intressant att höra hur resultaten har, eller inte har, skiljt sig åt för andra.

        Har förövrigt funderat på att ta Mensas officiella test, vill du berätta lite om hur det är att vara med, vad för olika typer arrangemang som anordnas samt hur ofta? Föreläsningsteman? Hur många människor brukar det vara på Mensasammankomster av olika slag?

    Ni som har antidepp för PMDS. Hur mår ni? Biverkningar? Mildare ångest? ☺️

      Inga biverkningar. Mår bra! Som natt och dag mot hur det var innan jag fick antidepp

        Åh toppen! Tack ?? Jag måste testa, efter 34 år ?

      Jag får huvudvärk första dagen när jag påbörjar ”kuren”. Men annars inget. Och det har hjälpt mig så mycket, så glad att jag började med det.

        Åh så skönt att höra ???

      Känner oerhört stor skillnad! Ångesten är som bortblåst. Jag som i vanliga fall somnar på 5 minuter om kvällarna får svårt att somna de första 2-3 kvällarna men i övrigt inga biverkningar att tala om.

        Gud va skönt! Jag insåg denna cykeln att min ångest är sjukt påtaglig efter ägglossning och kunde nu (är 34 år) koppla till min pmds. Heeelt sanslöst. Min läkare står typ med antidepp i handen åt mig men jag har inte velat. Men nu ska jag banne mig testa! ??

      Funkar jättebra

    Någon annan som har problem med tres nätverk i Stockholm? ?

    Har ni någon dröm ni har tvingats ge upp fast ni inte ville?

      Vara snygg

      Att bli polis.
      Men efter en olycka är min kropp inte stark nog för att orka stå och gå så många timmar.

      Det smulade sönder mitt hjärta under en lång tid.

      Flytta till New York. Eller ja, tvingats är väl fel ord. Men det verkar som att jag har valt kärleken.

        Tänk om ni gör slut. Vilka drömmar du lagt på hyllan för hen.

          Fast hon kanske är så pass kär och vill satsa på förhållandet. Jag skulle iallafall inte vilja lämna min pojkvän.

          Visst är det så. Men vi har snart varit tillsammans i tio år och jag tror och hoppas han är den jag kommer bilda familj och bli gammal med. Det är såklart inget jag kan ta för givet, han kan ju ändra sig imorgon eller om tio, tjugo, trettio år.

          Men ibland kan jag nästan bli typ pirrig av tanken på att han skulle göra slut, för att jag då kan ”flytta vart jag vill”, haha. Det är inget jag önskar alltså, och jag skulle ju inte lämna honom själv, värderar det fina och trygga vi har ihop väldigt högt. Önskar han var lite mer äventyrslysten bara, han är världens finaste person, men rätt bekväm av sig, haha.

            Kankse pusha honom lite? Han kan ju växa, inspireras av dig och få nya inputs liksom. Nyttigt. Inte bara en som ska offra.

              Jag har försökt länge och han vet vad jag vill. Han har dock precis fått sitt drömjobb som han kämpat för väldigt länge (en nischad branch) som gör att han är fast i Sverige i alla fall ett tag framöver. Han säger ”kanske sen”, och menar då om typ tio år, och jag vet att det inte är så troligt att det kommer hända.

              Den enda taken som får mig att känna att jag kanske bara borde flytta är känslan av att jag skulle vilja veta om han skulle följa efter för att kunna vara med mig eller om han skulle prioritera Sverige över mig. Han har dock bott utomlands tidigare, i ett annat land i Europa, och vantrivdes. Så jag vet inte, jag vet ju att han älskar mig väldigt mycket och han är en så varm och omtänksam person. Han har verkligen funnits där för mig och prioriterat mina behov väldigt mycket i vår relation. Jag kanske inte borde ta det personligt om han inte skulle vilja följa med om jag skulle flytta, för jag ”vet” ändå att han, så länge vi är här i alla fall, planerar sin framtid med mig, och vi har det väldigt bra tillsammans.

                Finns väl massa med anledningar till att man inte vill bo i ett annat land? Speciellt ett land som USA? Konstigt att vilja flytta för att testa sin partner, låter som det finns osäkerheter i relationen snarare i så fall.

                  Jag tror du missförstår. Det var ett uttryck för en känsla av att någon som inte vill följa efter en vart som helst kanske inte älskar en tillräckligt mycket. Men försökte sedan förklara att jag förstår att det är en orättvis tanke eftersom jag vet att han vill vara med mig. Men önskar att han skulle vara beredd att offra allt och gå genom eld och vatten för oss. I synnerhet då jag känner att jag stannar för att vara med honom. Men förstår att han värderar det han känner är hemma väldigt högt och jag får ju acceptera det eller inte, det senare med konsekvensen att vi i så fall måste göra slut, och det vill jag ju inte, för vi har det helt fantastiskt ihop, det finns inga osäker från något håll mer än när min hjärna börjar försöka rättfärdiga en flytt för att han ändå inte vill tillräckligt mycket och den försöker intala sig att jag måste hitta någon som skulle flytta till andra sidan jorden för mig. Men jag inser ju att det är överdrivna tankar i mina svagaste stunder, som regel vid pms.

            Ni kanske åka till New tork och bo där på semestern.

            5 v om året är ju bättre än inget.

            Man kan ibland mötas på halva vägen.

          Jag valde också att lägga en utlandsflytt åt sidan när jag hittade min nuvarande partner. Det kändes SÅ rätt trots att jag var väldigt ung (ca 21 år). Tacka gudarna för det då vi nu varit ihop i 10 år och han fortfarande är mitt livs största kärlek, är evigt tacksam för honom och ingen flytt till ett annat land hade varit värt honom. ? Den glädjen och trygghet han gett mig under dessa år är verkligen värt allting, även om han hade lämnat mig imorgon.

            Jag valde istället att lämna mitt ex och flytta utomlands då vi hade helt olika behov gällande socialt umgänge och resor. Toppen kille på alla sätt men träffade min nuvarande man utomlands och vi har nu två barn och varit tillsammans i åtta år. Man vet aldrig oavsett om man väljer att stanna eller flytta vad som är bäst för en själv och tur är väl det 🙂 så länge man gör ett val så blir det bra

              Glädjande att höra att du följt dina drömmar och att allt fallit på plats! Hur lång tid var du och exet du lämnade tillsammans? Får man fråga var du bor och om du någonsin saknar Sverige?

            Så fint att läsa detta, så glad för er skull! Jag var ca 23 när vi blev tillsammans, jag hade hoppats att den trängande längtan efter något mer skulle lägga sig med åldern, att jag skulle kunna landa i att vi har det riktigt fint ihop och det räcker, men är 33 nu och vill det fortfarande (nästan) lika mycket. Med skillnaden att mina föräldrar (som var äldre när de fick mig) är gamla nu, det känns hemskt att flytta så långt bort från dem om man kanske inte har så många år kvar tillsammans, och sen förstås biologiska-klocka-aspekten. Känns dumdristigt att lämna en trygg och bra relation för att flytta till ett land man inte med säkerhet vet att man kommer stanna i, borde kanske inte skaffa barn där direkt jag landat, men man måste ju dejta och lära känna någon ordentligt innan man ens inleder en relation som potentiellt ska leda till barn. Och om jag sedan skulle inse att jag vill flytta hem blir det ju en väldigt sorglig situation för ett barn, att ha en mamma i Sverige och en pappa i USA (om inte den mannen skulle vara mer äventyrlig av sig då, haha). Och har jag liksom tiden för allt detta? Det skulle vara en enorm sorg om jag inte fick barn, även om jag inte alls känner mig stressad över det just nu mer än när sådana här tankar kommer över mig.

              Får du barn i ett land är det inte alls säkert att du kan lämna landet och flytta till Sverige med barnet. Du kan bli fast utomlands tills barnet är 18.

              Vill du ha barn är det dags att frysa ägg och/eller börja försöka bli gravid

                Ja jag googlade faktiskt äggfrysning senast förra veckan. Ska bara spara ihop pengarna och sedan göra det. Känner mig inte alls redo för barn än, tror det är den barnsliga längtan till att göra något annat än att vara här som orsakar det, att jag liksom inte är färdig med livet innan barn än. ? Önskar att jag bara var redo och inte så tveksam över allt.

      Jag ville göra karriär men insåg att med min psykiska ohälsa kommer det aldrig funka. Jag måste kunna ha ett jobb där jag inte har så mycket ansvar eller där folk förlitar sig för mycket på mig. Skulle aldrig kunna ha ett jobb där jag tvingas jobba mycket övertid eller sådär heller. Så nu har jag ett skitjobb, men jag har också kunnat skita i att jobba typ 3 timmar den här veckan för jag har suttit och gråtit sååå……..

        Skita i att jobba?? Vad säger chefen?

          Ingenting, det är ett jobb där det inte märks att jag är borta. Är online på skärmen, och det räcker typ. Jobbar administrativt och kan lika gärna göra mitt jobb 8 på kvällen som 8 på morgonen, bara jag gör det jag ska varje dag.

            Då har du ju inte skitit under direkt, vara gjort det under en annan tid. Bra ”skitjobb” ändå som är så fritt, kopplar begreppet mest till praktiska låglöneyrken…

        Vad jobbar du med? ?

          Har ett adminjobb

            Det är ju inte ett ”skit”jobb…

        Vad jobbar du med och vad hade du jobbat med om din hälsa inte satte stopp för dig?

        Känner mig lite i liknande situation. Tror inte jag nånsin kommer kunna jobba med det jag är utbildad för då min hälsa är kass efter en virusinfektion för ett antal år sen. Har kronisk trötthet, feber och POTS och i perioder mår jag okej nog för att bita ihop ett tag, men i längden kommer det inte funka att jobba med mycket ansvar och hektiskt schema. Känns som livet är helt förlorat när ens potential förändras och man inte kan göra det man tänkt att man var ämnad för.

      Bli pilot. Sörjde det då men nu i efterhand blev livet himla bra ändå.

      Typ alla

        +1 på den. Jag vill så mycket mer än jag klarar av.

      Att få den kropp jag vill ha (den är förstörd av två barn, och jag saknar motivation till förändring), att flytta till en annan stad, att resa.. jasi.

        Förstörd av två barn… så sorgligt resonemang. Jag hoppas inte att du talar så så dina två barn hör.

          Men vaddå, man kan få såna skador att det aldrig blir detsamma. Tror inte hon snackar om lite hängmage direkt…

            Eller? Nu läste jag nogrannare och det kanske var nåt sånt haha (fast mer liksom). Men men, man kan väl få tycka så.

          Haha vad ovilligt tolkat, hon menar väl ändå förstörd EFTER två barn/förlossningar och det måste man väl få säga och tycka även om man älskar sina ungar. Sluta pekpinna folk, oerhört ocharmigt och osympatiskt

            TACK! Exakt så!

          Haha, vad du blev upprörd över att man inte är nöjd med sig själv? Självklart inget som jag säger högt. Men varför får man inte vara onöjd tänker jag? Den är förstörd i mina mått. Har ärr på magen av brännskador från förlossningen, massor med lös hud, ränder som aldrig kommer gå bort, en bredare höft som gör att jag måste köpa en helt ny garderob. Det är JOBBIGT och inte alls vad jag hade önskat mig. Man får faktiskt känna så.

        Vad mener du med att den är förstörd av två barn? Hände det något fruktansvärt? Min kropp är tightare, mer tränad och snyggare efter två barn, men det är ju bara pga träning. 4 år sen sisteman kom ut.

          Har ärr på magen efter brännskador från förlossningen, mycket bredare höfter, massor med lös hud överallt, känner typ inte av klittan längre? Fattar inte. Massor är så himla jobbigt och jag hade inte förväntat mig detta alls. Jag går promenader hela tiden, äter periodisk fasta och går inte över dagliga intaget men inget händer. Kroppen blir bara sämre ändå. Helt förstörd av två barn helt enkelt.

      Få en dotter. Blev tydligen pojkmamma istället.

        Förstår dig. Jag var löjligt övertygad om att jag skulle få åtminstone en dotter men har idag två pojkar på 8 och 9 år. Men vet du, jag har så oerhört roligt med dem och minns knappt min önskan om en dotter!

        De har roliga kompisar som gillar mig och vi hänger tillsammans i snö och på stranden. Jag anade inte hur kul jag skulle ha med mina barn – oavsett kön. Kan idag givetvis förstå min och andras önskningar om döttrar (och även längre upp i åren) men vill jag vill verkligen betona att livet kan bli superkul oavsett.

        Hur många barn har du? ?

          Två… Hade varit mer öppen för en trea om jag fått ”en av varje” från start tror jag. Nu skulle det bara kännas som ”ett försök att få en flicka” och det känns inte helt rätt. Men kanske ändrar mig, vem vet!

      Ja, hela riktningen i livet fick ta en skarp u-sväng när vi fick besked om att vårt barn är svårt sjukt.
      Livet blev absolut inte sådär ”vanligt” som jag trott. Faktiskt väldigt dramatiskt och traumatiskt.

        ❤️❤️❤️ kärlek till dig och ditt barn!

        Usch livet är verkligen inte rättvist, vissa tvingas vara mer starka än andra. Hoppas ett barn mår bra och har ett givande och glädjefyllt liv trots sjukdom. Och att ni har ork och kraft att se det fina bortom allt det jobbiga. Även om det inte är lätt alla gånger. ❤️

      Att ha en stor familj. Mannen säger nej till fler barn så jag får landa i att två är ”allt” jag får. Vet att det är fler är många får och kan drömma om så har accepterat det och försöker tänka vad jag har istället för vad jag inte har ❤️

        Försök hitta tillbaka till dig själv ?? Du är mycket mer än bara förälder.

          Åh tack! Jag vet det egentligen och kommer mer och mer mot samma insikt, och ser också fördelarna med att ”bara” ha två barn också ☺️

        Smart man.

          Haha, ja ok ? ska hälsa honom det

        Tänk också på att det kan vara gruvligt jobbigt att ha en stor barnkull idag. Kraven inom skolan är höga och man behöver räcka till till varje barn.

        Ett eller två barn med särskilda behov tar tid ifrån fritiden och sådana behov är inte speciellt ovanligt idag.

        Försök lägga sin/er tid på de barn ni fått och gläd er över att de barnen kommer att slippa att ni föräldrar springer iväg jämt och ständigt för att mata och sköta en eller flera bebisar.

        Att ha en stor familj påverkar barnen som aldrig får vara med och välja att deras tid med föräldrarna ska minskas.

          Tack för din kommentar! Det är sånt jag behöver höra, du har helt rätt ☺️

      Att bli teckenspråkstolk (jag är både syn- och hörselskadad). För att jobba som detta behöver man ha fullgod syn och hörsel för att garantera en översättning / tolkning som är ”sann”.

    Gbp

      Anonym , källor på det ?? Berätta mer!

      Görs mest sleeve idag!

    Tips på en Brun utan sol som inte stinker på huden och som gärna inte kostar skjortan..?

      Jag tycker att tanning drops från Isle Of Paradise är bra. Några droppar i din hudkröm/body lotion och bara att smeta på. Finns i olika styrkor och man kan själv välja hur många droppar man tar. Jag är superduper blek, så har svårt att hitta bra bus som ser naturlig ut.

      Inte dyra och väldigt dryga, iom att man blandar med hudkräm.

        Jag hoppar in fast jag inte är ts.
        Det lät intressant, hur luktar den?

          Var tvungen att gå till badrummet och sniffa, haha. Jag tycker inte att den luktar så mycket. Lite sött kanske. Men eftersom man använder ganska lite tycker jag aldrig att den luktar på huden, liksom. Tycker man att den luktar superäckligt kan man kanske använda lotion med doft man tycker om.

          Jag är ganska doftkänslig med lider inte av den alls.

        Vet att Clarins också har tanning drops, doftar inget, är dryg och ser en jämn färg!

          Tack så mycket. Då låter det som nåt jag ska testa.

          Har testat dem. De ger ett bra resultat till ansiktet, men är inget för den doftkänslige, jag tycker den luktar horribelt. Lite sött och bränt samtidigt. Hua.

            Hur får du färg med den? Jag har använt och använt men inget händer..

        Tack!! Ska kolla upp detta.

        Vilken variant skulle du rekommendera till en som också är kritvit?

          Jag har den som heter light. Börja med typ två droppar per ben (blandat i kräm) så ser du hur mycket färg den ger. Är det för lite är det bara att kleta på mer, dagen efter 🙂

          Obs. Är ingen bus-expert alls, men tycker att den funkar bra. Det mesta annat jag testat blir lätt alldeles för orange för oss blekisar.

        Håller med Isle of Paradise. Nu använder förvisso jag mousse som ofärgad, men absolut bäst av alla BUS jag testat. Och det är många ?

      Kan tipsa om Bondi Sands Pure. Ingen doft, ingen färg. Eller alltså du får ju färg av den, men den är ofärgad. Jag kan ana en svag doft av den typiska BUS-doften på morgonen (smörjer alltid in mig på kvällen), men den är oparfymerad.

      Hoppas något av det jag skrivit är går att förstå. Ligger hemma med covid och hjärnan har helt stängt av…

      Gillar faktiskt Ida Wargs. Men använder enbart den till ansiktet. 🙂

      Jag gillar Ida Wargs instant tan. Nackdelen är att den färgar av sig innan man sköljt av den (ska sitta minst 3 tim) men tycker att den efter det inte luktar illa, ger en fin färg och sitter bra. Plus att den inte försvinner fläckigt heller. Jag brukar försöka timea in att lägga på kvällen innan jag ska byta lakan så behöver jag inte bry mig om det färgar av sig och sen skölja av på morgonen. Till ansiktet och händerna använder jag sprayen som heter tanning water mist.

    Precis börjat älska klassisk musik, vill ni säga era låtar?

      bästa

      Man säger ’stycken’ istället för ’låtar’ när det handlar om klassisk musik.

        Okej, klassisk-musik-polisen!

        TS: tack, det visste jag inte 🙂

      Gorecki: Symphony no. 3. Sjukt vacker.

        Ts: tack ?? lyssnar nu!
        Väldigt vacker… gillar den starkt

          Kul att höra. Då kommer du antagligen också att tycka om:

          John Tavener: The Protecting Veil
          Gerald Finzi: Cello concerto
          Lars-Erik Larsson: 12 concertinos

            Inte TS men sitter också och lyssnar på den just nu!!! Magiskt fin, kan vara bland det bästa jag lyssnat på. Tack för att du delade med dig <3

              Tack! Väldigt roligt att höra!

                Här är en till som totalt fastnat för Gorecki efter första lyssningen! Wow vilken musik

                  Ursprungliga tipsaren här, väldigt roligt att höra. Då måste du också lyssna på Arvo Pärt från Estland. Stycken som: Spiegel im Spiegel, Für Alina, Te deum, Festina lente, Cantus in Memory of Benjamin Britten …

                    Har så mycket att lyssna på ??? ts

        Den är inte riktigt min smak, den är lite för dyster. Men härligt att ni gillar den!

          Älskar dyster musik…. ts

            Vad bra att du fick tips som du gillar!

      Má Vlast av Bedrich Smetana!

      Kanon av Pachelbel
      Air av Bach
      Våren av Vivaldi

        Ts; Kanon? Menar du Canon? Kan du länka? (Ääääälskar canon in d)

            https://youtu.be/-eAGt2RVAXI

            Lägger in von Karajans version också, gillar egentligen den mer!

              Denna version är som en orgasm https://open.spotify.com/track/1L4NadMj3Jj7YgGaikyhfr?si=0IbpUCN8Q1Gs_5Pt58PyTw&utm_source=copy-link

              mwen ja när jag lyssnar typ samma…. älskaaaaaaarr / ts

        TS; tack väldigt klassiska

      Opus 48 nr 1, Chopin

        älskar….. tack !! /ts

      ”Sentimental Walk”, av Vladimir Cosma. Filmmusik till det franska mästerverket Diva (låten finns på YT). ”Sentimental Walk” är den, ja, största anledningen till att jag vill lära mig spela piano. Hela filmen Diva är gjord för den gillar klassisk musik, och fransk action. Och kärlek.

        Oh ja! Diva! La Wally heter operan, och arian är Ebben io andro’ lontano
        Underbar musik!
        Och filmen är fantastisk.

        Och regissören har också gjort BETTY BLUE.
        En ännu mer fantastisk film.
        Skådespelarerskan heter Beatrice Dalle. Hon var SÅ VACKER.

        Alltså förlåt att jag gick igång på din kommentar och bara tog över. Sentimental Walk i filmen är ju också bra!

        TS: jag har precis köpt en synt för att se om jag gillar att spela piano, så jag kan spela klasisk musik!

        MMM älskar att det är mer som älskar piano här ….

        Jag har precis köpt synth för att i framtiden köpa piano, tacktack för motivering /ts

          spelar du piano?

            försöker lära mig 🙂

      Claire de lune- Debussy
      Va pensiero – Verdi

        Erik Satie – gymnopedie

      Drottningholmsmusiken, Johann Helmich Roman, 1744
      https://youtu.be/k9rzix8BtJY

      TS; bästa tråden jag startat!

        Bästa tråden någonsin TS! Tack! Skönhet och kultur, vi behöver det. Tack.

          Tack 🙂 lets keep it this way

        Ja jag tipsade också om den lite längre upp. Visst är det himmelsk musik!

        Detta älskar jag, tack ? / ts

        Åh, vi hade Canon in D att gå in till på vårt bröllop. Älskar den utan att egentligen gilla klassisk musik ??

          Vill också gifta mig till den

          Vi ska nog ha den ☺️

      Requiem: Lacrimosa
      Artisten är nog Mozart

        requiem, ouff love it…. /ts

      https://youtu.be/cWc7vYjgnTs

      Nessun dorma av Puccini
      Här med Luciano Pavarotti

        jag älskar denna! /ts

          lyssnar mycket på PUccini

        N’sync – Bye bye bye 🙂

          ????

          Älskar dem!

          Aldrig hört! SKa lyssna 😉

      Tjajkovskij, piano concerto nr 1, snacka om pampig inledning…

      https://youtu.be/BWerj8FcprM

        yes yes yes! tack / ts

      Requiem av Gabriel Fauré, så mäktig!
      Även Verdis Requiem, speciellt Dies irae.

      Sjostakovitjs Jazz Suite nr 2 Waltz 2 Väldigt fin och rolig att hoppa runt och dansa (låtsas-) balett till. Satie, gymnopedie och gnossienne. Mozarts Eine kleine nachtmusic brukar jag spela för barnen och Ravels Bolero. Howard Goodall Eternal Light och Karl Jenkins The Armed Man A Mass For Peace. God lyssning!

      Ballade no 1 – Chopin
      La campanella – Liszt
      Piano sonata no 1 in c minor – Chopin

    Livet känns så piss just nu

      Varför då?

      Det kommer att bli bättre även om det inte känns så just nu. Ta hand om dig ?

      Precis så kände jag med. Såg få anledningar till att fortsätta leva och gick omkring och tänkte att det nog är bättre att jag tar livet av mig för att slippa känna allt.
      Nu ca ett halvår senare mår jag bättre än vad jag gjort på många år. Jag lämnade en väldigt destruktiv relation och har insett att jag är värd så himla mycket bättre. Det är du med. Du förtjänar det bästa och jag hoppas att du snart också ska förstå det.
      Oavsett vad du går igenom så läker tiden alltid såren hur lång tid det än må ta. Om känner för att prata får du gärna höra av dig

    Vad har ni för tips för att planera en bra roadtrip i USA? Tar gärna emot konkreta planeringstips men också på hidden gems i södern!

      Unclaimed Baggage Centre i Alabama. Alla saker som folk tappar på flygplatser / bagage etc säljs där. Köpte dator, klocka och kläder!
      https://www.unclaimedbaggage.com/

      Jag och min man har gjort en roadtrip från DC till Florida. Fantastisk resa!

      Mina tips inför planering:

      – Planera inte in för många kördagar utan vilodagar i mellan. Man måste orka med att köra, annars blir det inte kul. Man vill hinna se de städer man stannar i också ju.
      – Inte för långa kördagar heller. Ser man nåt spännande vill man ju kunna stanna!
      – generellt sett: planera inte in för mycket om ni vill kunna vara spontana. Ha luft i planeringen!
      – USA är stort så researcha innan vilka ställen ni vill lägga mer krut på.
      – Om ni ska till södern: BBQ!!!!!!! Googla bästa bbq-ställena och ÄT. Finns fan inget bättre. Vi åt på B’s Crackling BBQ i Savannah och ÄLSKADE det.
      – Oavsett om ni är stora på sport eller ej: gå och se nån match i basket eller baseball eller amerikansk fotboll. Jätteroligt!!
      – är så mycket Southern food ni bara kan
      – NOLA älskar typ alla som varit där

      Enjoy! Ni kommer ha en fantastisk resa!

        Tack!! Hur många körtimmar per kördag är max skulle du säga? Och hur gjorde ni med boenden om ni inte bokade iförväg? 🙂

          Vi körde några dagar där det blev 8 timmar, men då gjorde vi det med flit för att pusha på liksom. Annars är 3-5h bra tycker jag, då hinner man luncha och se saker på vägen också 🙂 Men det beror såklart på hur man är som person också!

          Vi bodde främst på motell faktiskt och bokade typ samma dag eller dagen innan via hotels . com och booking. Funkade kanon!

          Och just ja: Charleston (inte södern dock men såg att nån nämnde det längre ner) är supersuperfint! Rekommenderas varmt!

      Hur lång tid har du? Annars är det rätt bra att dela upp landet i delar. Har själv åkt runt på alla metropoler på östkusten. NY, Philadelphia, DC, Boston, Buffalo (Niagara fallen), Och sen åkt från Toronto ner till Nashville (hemsk väg faktiskt, inte så mkt att se i mitten av usa). Och sen har vi slingan längs Kaliforniens kust. Har en kollega som åkte längs södra usa mellan Miami västerut och åkte igenom Texas, Lousiana, Arizona och avslutade resan i LA. Tyckte att den resan var jättekul. Jag blev rätt sugen själv.

        Låter rimligt att dela upp! Vi har varit runt en hel del innan men aldrig i södern förutom Florida/Texas, så tänkte fokusera där ?

      Vad vill du se? Hur länge är du där? Charleston, SC, är otroligt vackert. Det var även där Dear John spelades in, de har en stor militärakademi där!

        Vill se allt haha! Natur, städer, landmarks etc! Kanske inte så taggad på massa museums men några. Vill definitivt till Charleston!

      Så bra tips! Vi har ca 2 månader och 150 000 kr 🙂

      Jag har bott i närheten av Nashville och det är faktiskt ett mysigt ställe att besöka. Gjorde en roadtrip till Atlanta och New Orleans. Båda ställena väldigt sevärda och framförallt New Orleans med mycket live-musik och spännande historia.

      Har även bilat genom California och avslutade med att flyga till New York. Tips för planera roadtrips är att Google saker ni vill se/besöka då vissa saker kräver att ni bokar i förväg. Finns mycket man missar om man bara åker förbi. Skulle rekommendera att boka boende (hotell/Airbnb) som man kan avboka. Då har ni en plan men ni kan avboka om något kul dyker upp. 1-2 nätter på varje ställe och någon timme bil/dag för att ta sig till nya ställen eller utflykter. Att vara i bilen och de så mycket som möjligt är ju charmen med roadtrip. Ladda ner kartor offline om ni ska dit det är lite off så ni kan hitta utan internet. ?

      Gå på Robert’s Western World i Nashville, Tennessee för bra country.
      Åk till Clarksdale i Mississippi och gå på Red’s lounge för en äkta bluesupplevelse.
      Ät bbq överallt i Texas, finns otaliga ställen, man måste inte gå till Franklins i Austin för att det är trendigt!
      Gå på rodeo i Stockyards i Fort Worth, Texas, och missa inte Lil Red’s Longhorn Saloon om ni vill dansa med local Texans! Billy Bobs är också ??
      Broken Spoke i Austin är amazing. Ät tacos från foodtrucks!
      Södern är bäst! Alla är så vänliga och peppade på att man är där. The southern hospitality är verkligen på riktigt.

        Tänk vad mycket du gjort! Allt i tråden! Undra med hur många olika tjejor?

    Tycker hon är så otroligt vacker!

    Ni som har barn, när man önskar sig ”småfigurer” som sjuårig pojke vad sjutton menar han då?

    Vad köper man? Små djur? Små actiongubbar?
    Tennsoldater?

    Han är finurlig också så när jag försöker få ur ungen mer info så ler han bara stort och säger ”småfigurer!”

    Jaha ?

      Kinderägg?

        Det blir många kinderägg för att få ihop ett paket till födelsedagen ?
        Tror inte det är kinderägg men bra förslag!

          Massor med Kinderägg vore ju en superpresent till en sjuåring ?

            Jaaaa det hde varit drömmen men hans mamma hade inte blivit så glad. Men jag ska faktiskt stoppa ner ett eller två. Så det var en fin idé ?

      Såna små med tex pyjamashjältarna?

        Jag kollade nu och dom älskar ju mina brorsöner. Hm han kanske tycker dom är kul.
        Tack för tips! Hade inte alls tänkt på dom.

      Klipp ihop några pappfigurer så ska han nog se till att sluta flina sen.

        Hahahahaha ??

      schleich?

        Jag tänkte faktiskt på dom. Jag had röksalt sånna djurfigurer.
        Tror inte han menar sånna men det kanske blir några ändå.

      Popfigurer

        Popfigurer?
        Hittar bara Funko pop när jag söker.
        Vad tänker du på för popfigurer?

      Har du kollat sylvanian families?

      Paw patrol, djur, super Mario har kommit i leksaksgubbar och sen finns ju alla andra som Spiderman,Hulken osv i flerpack minigubbar.

        Jisses ? jag får gå in och se vad jag hittar på affären imorgon.

      Legogubbar kanske.

        Ja han önskar sig Lego också så jag kanske går på det istället.

        Det var inte lätt det här!

      Beställde små Sonic-figurer från Kina till min unge när han fyllde fem. Skitdålig kvalitet så rekommenderar inte, men kanske finns några liknande av bättre kvalitet? Typ Sonic och Super Mario har min lillkille gillat mycket (han fyller sex snart),

      Gillar han något särskilt så är det nog figurer i den genren, tex pokemonfigurer. Mina killar 5 och 7 år kan leka massor med pokemonfigurer, turtles, drakar, minecraft figurer m.m

      Legofigurer, de minsta

      Små actiongubbar? Typ marvel? Superman, ironman? Osv
      Har två små barn i samma ålder och då har det gått hem.

        Min 6-åring älskar fortnite figurerna (dom har dock vapen så jag vet inte hur du ställer dig till det) fanns för 19 kr på matsmart innan jul i alla fall

      Småfigurer från Minecraft, Among us, Fortnite och div. andra TV-spel. Man behöver inte ladda ned spelen (åldergräns) för att kunna leka med dem.

      Sådana figurer finns så snart du googlar ”fortnite action” osv.

      Men fråga honom. Eller fråga mamman.

    Någon annan som varit riktigt dålig av influensan?
    Den värsta influensan för mig. Positiv covid på det.
    Vad faan, jag som tagit båda sprutorna och blev så här dålig.
    Fler därute?

      Japp.
      Sjukskriven med postcovid.
      Hälften av grannarna på gården är lika dåliga. Vi stapplar runt här ute och skrattar åt varandra för att vi ser ut som små zombies hela högen.

      För mig har det dock vänt till det bättre rätt drastiskt.

        Hur länge har du varit dålig? Och när upplevde du att det vände drastiskt?

        Från en annan som fått samma elände!

          Blev dålig för 2 veckor sedan med hemskaste huvudvärken, ont i varenda del av min kropp, feberfrossa så jag skakade tänder bara av att röra mig från sovrummet till toaletten (väldigt kort sträcka), hosta (fruktansvärd hosta hela natten), snorig…

          Faan, trodde i min enfald att man skulle ha svaga symptom iom 2 sprutor men ack nej.

            Förstå hur sjuk du skulle varit då, om du inte hade vaccinerat dig.

      Jag är också sjuk i covid, jättedålig trots vaccinerad.

        Krya på dig! ?

      Jag har haft flera influenser för om åren och varit så dålig. I år hoppas jag slippa.krya på dej.

      Inte influensa men blev riktigt kass av covid. Huvudvärk, yrsel och illamående. Nu en månad senare är jag långt ifrån bra och det verkar kunna sitta i ett tag, dock med god prognos på sikt. ”Hjärntrötthet” är det vanligaste att få och det kan man även få av influensa men kanske troligare att det är covid som orsakat det om du har sånna symptom.

      Hade en riktig panginfluensa för ett par veckor sedan. Kära nån. Kommer att ta influensasprutan nästa vinter enbart på grund av detta.

    Vilken influencer tycker ni har mest trovärdighet?

      Kan på riktigt inte komma på en enda

        Vendela Nilsson

      Vanja wikström eller Ditte Svanfeldt

        Ja på vanja! Följer ej ditte

      Sandra Beijer.

      Underbara Clara

        hahahahahhaha va?

          Tycker du inte? Håller med Flaggi, tycker hon känns väldigt trovärdig. Lite jobbigt präktig för mig kanske?, men definitivt seriös i samarbeten.

      Fayme, hon varken låtsas eller förskönar saker. Hon bara är och står för sitt liv och de val hon gör. Hon är cool!

      Tror helt ärligt Matilda Djerf

        Man kan tro det kanske, men det är just dom som ser mest ”effortless” ut i flödet som påriktigt fixar mest . Det är en jävla ansträngning att få saker att de ut som att ”de bara hände”

        Som person tror jag hon är god dock.

          Idk, men nu pratade vi trovärdighet. Hon har lyckats bygga upp ett eget varumärke som omsätter miljoner på några få år bara. Hon är också stor internationellt, så därför tror jag Matilda.

      Lovisa Karlsson (laki)

      Forni!

        Näää? Va

      Som person,Bianca . Det är ingen influencer/mediaperson som så många människor beskriver som så omtänksam och varm som man gör med henne (folk som mött henne alltså)
      Men kanske inte så jäkla trovärdig i sina sponsrade inlägg haha .

        Har alltid tolkat det som att alla smörar för Bianca för att en vänskap med Bianca är lika med en lovande karriär som influencer…

      Andrea Hedenstedt

        +1!! uppfattar henne som så genuin, trovärdig och bra med vettiga åsikter enligt mig

      Flora Wiström!

      Hanapee

        Så krystade sponinlägg

      Margareta Grääs

        Håller med men IBLAND får jag en känsla av att hon går in lite med inställningen att kändisprodukter ska vara dåligare än andra?

          Dåligare

            Sämre. Sorry

        Men hon får sluta med sin engelska som hon slänger in med ibland

      Har inget förtroende för någon som gör betalda samarbeten. Faktiskt.

      Alexandra Bring kanske?

      Absolut ingen.

      Sanna Jörnvik och Johanna Johnson

        Sanna ❤️

          Jag gillar Sanna men jag förstår inte riktigt känslan kring när man fått en rejäl skjuts av att man har en viss partner. Förstår att partnern inte är allt, tex verkar det ju gå bättre för Sanna än Jonas tjej Malin, men samtidigt i grunden/från början handlar(handlade) det ju om en nyfikenhet för dom är någons partner. Har lite svårt att förstå det där, både för partnern och influensern

      Alexandra Bring

      Queen feyli

      Therese!

    Tror jag ska se sova med fiender på tv senare. Sett den många gånger. Var flera filmer annars som verkar bra i kväll.
    ?

    Tror hon blivit delvis förblindad av smicker. Alla gillar att få komplimanger och alla som någon gång har gått ner i vikt vet hur det låter från andra då. Det är väldigt motiverande att plötsligt bli flirtad med mycket mer, få avundsjuka blickar, kunna hitta kläder i fler butiker m.m.

      Vilka försommar du har, blev lika ofta flörtad med ect oavsett vikt (har pendlat en hel del) gissat så är det för fler!

        Jag blev aldrig så uppvaktad av killar som när jag var ätstörd och underviktig. Nu får jag SÄLLAN ragg tbh :)))) så nä

    Någon som kollar på Grace Booth på youtube? Om inte så är det ett hett tips till er som vill ha riktigt wholesome content

      Älskar henne ?

    Tror ni på livet efter detta och reinkarnation?

    https://www.youtube.com/watch?v=I7oJ67l_N_Q

    Detta är fint förklarat. Börjar vid ungefär 5 minuter, kattunge historien är vid 15:30.

    Men att nutiden och framtiden skulle påverka historien, det fattar jag inte.

    Här berättas också att när man kommer till en situation där man måste göra ett val,
    kan man antingen välja rädslans väg eller kärlekens väg.

    Jag tror 99%.
    Oavsett ger denna film mig alltid tröst.

      Vet inte riktigt om jag tror på något särskilt, men jag har vid två enskilda tillfällen haft ”kontakt” med nära anhöriga som gått vidare. Den ena gången var det min farfar som var riktigt orolig när vi skulle sälja ”hans” hus, men jag berättade att vi skulle ta hand om farmor på bästa sätt, och att han kunde slappna av, släppa taget och gå vidare. Då gjorde han det.

      Den andra gången var det jag som bjöd in till samtal med min morbror som gått bort ett par veckor tidigare. Jag berättade för honom att jag satte stort värde på den tid vi tillbringat tillsammans, mest på somrarna. Alltså ett vanligt samtal med varandra, ge och få tillbaka tankar och synpunkter. Jag gav honom min kärlek, och önskade honom lycka till på färden mot vad det nu var som väntade. Det satte han stort värde på, och gav sig iväg.

      Ungefär så.

      Notera: jag är en rationell person som inte går igång på religion, kristaller, änglar eller något annat dravel. Det här är vad jag har upplevt.

        Vad fint av dig att lugna din farfar och morbror.

      Jag tror med, till 100%! Jag har själv haft en del andliga upplevelser, men har alltid försökt förklara bort dem i efterhand. Hamnade av en slump på denna sida där tusentals NDE:r (near death experience) samlas från hela världen. Har säkert läst ett femtiotal berättelser genom åren, och är nu helt säker på att något helt underbart väntar oss när vi går över till andra sidan. Och att våra liv här spelar en viktig roll, vi är lika betydelsefulla, oavsett hur obetydliga vi känner oss. Tack för tipset om filmen, ska kolla igenom den. https://www.nderf.org/Archives/NDERF_NDEs.html

        Man tror väl vad man vill men hur i h-vete kan man tro på abrahamitiska religioner (judendom, kristendom, islam)? Vänligen läs det djupt störda gamla testamentet med våld, våldtäkter m.m.

        Lägg sedan till galenskaperna att Jesus är son till Gud via Maria som var 14 bast. Och Jesus öde som skrevs om efter TREHUNDRA år för att passa gängse historia.

        Vänligen!

          Alla religioner är sagoberättelser, ibland i syfte att tillskansa sig makt över andra.

          Vet inte om kommentaren var riktad till mig. Men jag varken tror på eller förespråkar någon religion. Andlighet är grunden i religion, men man kan tro på livet efter detta UTAN att tro på en religion. Det är alltså inte ett likamed-tecken mellan dessa. Det går också att läsa på om. Instämmer dock att alla får tro på vad de vill.

            Tack för länken:)
            Kan rekommendera boken
            ”Till himlen och tillbaka : en neurokirurgs nära döden-upplevelse” av Eben Alexander

            När han är på ”andra sidan” kommer han inte ihåg sitt jordeliv, så det skiljer från andra NDE berättelser.

    Hur gör man för att se typ ung och fräsch ut? Inte nåt med fillers osv, utan jag tänker mer vårdat hår i en hårfärg som passar hudton, såna typer av tips! Några?

      Välsittande underkläder och lagom mycket smink.

      Mycket sömn, regelbundna tider, långa skogspromenader.

        Nä haha, bra gener skulle jag säga ? Jag är 34, mina kollegor trodde jag fyllde max 25 nu. Sover dåligt, har absolut inga regelbundna tider och går inte långa skogspromenader.

        Men mina gener! Både mamma (58) och pappa (66) är rynkfria trots alkohol, rökt back in the days osv.

          Bra gener är nog det mest effektiva sättet att se ung ut. Men eftersom TS bad om råd så hjälper det ju inte henne.
          Men grattis till dig, jag brukar också få höra att jag ser yngre ut men jag vill ta hand om mig både på insidan och utsidan. Jag tycker inte det är viktigt att se ung ut men vill se fräsch ut.

      Sov när du behöver. Drick vatten. Vila mycket. Är grönsaker. Dra ner på socker. Rör på dig.

      Inte för smala eller hårt stylade ögonbryn. Naturligt smink, dvs inte full glam. Highlighter i ögats inre kant. Lite lagom med rouge. Återfuktade läppar med lite läppglans på.

      I övrigt återfuktad hy och ett stort leende 🙂

      Drick vatten, rör mycket på dig, dra ner på socker och ät mat lagad från grunden, slarva inte med sömnen. Välvårdad hy gör stor skillnad. Vistas utomhus så ofta du bara kan.

      Mindre alkohol, inte röka/snusa, vårda tänderna, träna (gud vilket glow jag får efter ett pass!), inte slitet hår.

      Något som får alla tjejer att se äldre ut är kort hår i naturlig färg. I mitt yrke träffar jag många unga tjejer och de som har kort hår ser alltid ut att vara tio år äldre än vad de egentligen är.
      Så satsa på långt hår om du vill se ung ut.

        Hör dig på den (hälsningar från en korthårig), men en svårighet med långt hår är att det ser lätt tråkigt ut. Dvs har man inte kvalitéen för det eller sköter det, så kan effekten bli tvärtom enligt min mening ?

        Hur kort är kort?

          Med kort menar jag typ axlarna och kortare. Dvs en frisyr som är mer praktisk än snygg.

          Jag förstår att inte alla kan ha långt hår, precis som att alla inte har ett vackert ansikte eller smal midja. Man får framhäva det fina och försöka dölja sin skavanker haha! Eller bara acceptera att det är okej att vara både gammal och ful. ?

            Långt hår är ju en jättepraktisk frisyr! ?

              Ja, och oerhört tråkig imo. Haft långt hår större delen av mitt liv, det har snudd på alltid åkt upp i en tofs, pga hatar när det hänger i ansiktet. Klippte mig ”kort” till strax ovan axlarna för två år sen och det bästa jag gjort, valmöjligheterna, kan fortf ha tofs, men även styla och ha en riktig frisyr för typ första ggn i mitt liv, älskar det och kommer aldrig mer ha långt tråkigt här. Sen kan det ju vara mer åldrande med hängande ”gardiner” om man uppnått en viss ålder än ett välklippt lite kortare hår imo.

            Mja… Man är ju inte ful för att man inte har långt hår och smal midja.

            Allt sitter i leendet och frippan!

        Personligen tycker jag att de allra flesta passar bättre i kort hår. Typ page eller kortare.
        Är ju 100% en smaksak dock 🙂

        Nja jag håller med till viss del, tänker på den typiska tant-frillan med lockigt hår till öronen… Men samtidigt kan en fint klippt längre page vara fräsch och ungdomlig tycker jag. Viktigt att inte ha torrt/fnissig hår dock. Men att envisas med att ha långt hår fastän det är tunt och slitet tycker jag ser riktigt tråkigt ut. Hellre då klippa en bit men ta väl hand om det och lägga lite tid på att få upp volym och fin glans.

        Inte när du är en bit över 40, det händer ngt med ansiktet som gör att långt hår gör att ansiktet ser långt (?) ut. Är väl gravitationen som kommit ifatt mig men jag lever i förnekelse ett tag till och har axellångish hår för att få upp ansiktet lite

          Fast det där är ju bara en gammal klyscha. Titta på lite bilder så får du se. En del passar i långt hår andra inte.
          20 år eller 60 år.

            ah jag förstår, jag ska ignorera vad jag ser i spegeln för det är en gammal klyscha. Got it!

              Är förstås individuellt beroende på ansiktsform och gener i fråga om hur den ändras med åldern.

              Jag kommer troligtvis aldrig ha kort hår då jag ser hemsk ut i sådana frisyrer, har testat allt mellan riktigt kort till midjelångt och allt som slutar ovanför axlarna är väldigt osmickrande på mig.

              Däremot har jag mitt långa hår uppsatt 99% av tiden, antingen i hästsvans eller en slarvig knut. Jag kommer troligtvis fortsätta med att sätta upp håret det tills håret trillar av. När jag blir äldre får jag väl möjligen lära mig mer sofistikerade uppsättningar om hästsvans och slarvboll känns för ungdomligt. ? /33 år

                Hästsvans och slarvboll är tidlösa. =)

              Jag förtydligar. Just du kanske inte passar i långt hår när du är 40+

      Samma som ovan i princip: sov ordentligt, träna/motionera gärna utomhus, drick vatten, inte för mycket smink (men gärna concealer under ögonen så man ser syntetisk pigg ut hehe), fräscha tänder och – I can’t stress this enough – bra hållning och gärna strukna kläder i den mån det går. Fattar att man inte stryker jeans, men tshirtar, skjortor och blusar ? samt, aldrig bär noppriga kläder (köp noppborttagare och undvik stickade akrylplagg) ?

        Stryka t-shirtar?! Känns inte som en ung look.. haha. (Är ju inte ens skrynkliga?)

          Ung och ung… fräsch?? i ärlighetens namn ser man nog mer ”vuxen” ut i strukna tshirtar, men alltså inte gammal utan snarare mogen eller vad man ska säga. Jag hängtorkar alltid mina tshirtar, vilka alla består av i princip 100% bomull, och trots det måste jag steama eller stryka dem när de torkat ?

            Hon efterfrågade ju att se ung ut. Jag hängtorkar också men behöver inte stryka…

      Konditionsträning ger min hud lyster och fräschare, friskare ton. + alla andra fördelar som följer med såklart!

      Undvik att sola för mycket, ger definitivt mer rynkor.
      Smörj in/återfukta huden dagligen.
      Långt hår brukar få många tro att man är yngre.
      Rör på dig mycket, man kan inte komma ifrån att en smidig kropp gör att man ser yngre ut.
      Undvik kläder som är överdrivet stora.

      SPF gör att du kommer försena åldrandet. Insåg idag att uva strålarna finns året runt så från och med imorgon blir det SPF året runt.

        Ja om man vill ha kemikalier i ansiktet året runt

      Undvika sol och allt som har med BUS att göra. Viktigt med ansiktsbehandlingar, träna, massage, en frisyr som passar dig. Fillers är ett big no no om man vill se ung ut enligt mig.
      Tycker de flesta tjejer med fillers och botox och långt hår ser äldre ut än vad de faktiskt är.

      Brun utan sol eller lite solande, lite brun gör iaf mig hundra gånger fräschare, vita rena tänder, glansigt hår gärna lite stylat, kläder som du känner dig bekväm i som passar din kroppstyp.

      Fina vita tänder, glansigt hår som inte är grått i en klädsam längre frisyr. Följa med i modet. Träna och le ofta, samt gå snabbt. ?

        Åh som det gamla ordspråket;
        ”Gå fort och håll huvudet högt så är det ingen som ser att du är ful”.

      Allt sitter ju i generna i grunden. Men ta hand om dig, jag är 34 men ser ut som 25, pga gener. Men jag duschar varje dag, tvättar håret. Färgar håret hos frisören. Sminka lagom, skratta! Va trevlig, positiv inställning.

      Kanske slinga några slingor i håret för att ”pigga till”. Återfuktande krämer, bb-creme med lyster, lite solpuder och mascara som inte klumpar. Välvårdade naturliga naglar med glans (typ Depend 129).

      Häng med i modet men med din touch. Snygg väska sätter piff på outfiten.

    Känns som att jag just nu är bara mamma. All, precis all min tid lägger jag på mina två barn (en tvååring och en niomånaders). Vantrivs hemma, har superdåligt samvete för att den äldre har så tråkigt på dagarna. Vi har varit isolerade (med undantag för några få vi träffar) i flera månader. Minstingen genomgick en öppen hjärtoperation i december och får inte bli sjuk nu. Att ta hand om honom tar nästan hela dagen, sondmatning och mediciner, otaliga kontroller. Värdigt missnöjd är han också, alltid varit. Sa till min man att vi inte haft en bra dag sen han föddes, bara mindre och mer dåliga. Säg att det blir bättre!! Ville bara få ut lite klagan, känns som att jag inte borde få klaga utan vara tacksam för att vi är friska.. men när jag är så trött och utmattad!

      Det blir bättre ❤

      Låter som att ni har det riktigt, riktigt tufft just nu. Hoppas minstingen blir bättre snart och att ni hittar tillbaka till det fina i vardagen igen. Den kommer en dag när solen skiner igen. <3

      Det blir bättre! Min yngsta har iofs inte genomgått någon operation eller liknande men har mer eller mindre alltid varit sjukt gnällig av sig. Nu ska han fylla ett år på måndag och det har blivit mycket bättre. Fortfarande gnällig ibland men inte alls lika illa som det var förut.

      En tvååring är inte särskilt stor. Hur märker du att hen har det tråkigt eller tror du det bara? Ställer frågan då många tror att små barn behöver så mycket stimulering.

        Tror det är båda delarna, säkert dels i mitt huvud. Jag tänker att han borde underhållas och aktiveras jämt. Men vi klättrar nog på väggarna här hemma, har heller inte kunnat vara ute just alls nu efter operationen, det har varit antingen kallt eller blåsigt och vill inte riskera nåt för sen yngre. Sen så tycker jag nog att han borde få träffa andra barn oftare än han gör. Han är social och älskar att leka och prata med alla han träffar.

          Vet hur det känns, och det blir bättre! Mina är 1 år äldre en dina och när yngsta var 1,5 år ca upplevde vi att det började lätta.. När vi haft långa vabperioder har jag då och då letat upp billiga leksaker på marketplace. Ibland går det att köpa ett helt gäng leksaker från samma säljare. Plockar fram en grej då och då och Det kan liva upp åtminstone en halv dag ? annars är ju hemmagjord trolldeg/play dough poppis och billigt. Går att använda skedar, gafflar tandpetare/det mesta att dega med. Trolldeg/porslinsdeg går att torka i ugn och sen Måla/klistra fast grejs på. Vi klistrar fast pasta vi målat bl.a.
          Det blir bättre..

      Jag lider med er, men det är klart att minstingen är missnöjd. Han har väl ont efter operationen.
      Försök att komma ifrån en i taget så ni får komma hemifrån en stund.

      Jag förstår dig verkligen! Det är ok att känna att det suger. Är också hemma med två små men ingen av dem har genomgått någon stor operation så som ditt barn. Tycker ändå det är påfrestande och får dåligt samvete för att det blir för mycket skärmtid för den äldsta.

      Jag brukar försöka tänka att ”här och nu, inte för alltid”. Det kommer att bli lättare och bättre, att det är dåligt nu behöver inte betyda att det är så för alltid. Det blir bättre.

      Klart att det är skitjobbigt med ett sjukt barn och ett som fortfarande är litet. Ditt äldre barn klarar sig, så små behöver inte så mycket stimulans av andra än sin närmaste familj. Ställ inte så höga krav på dig själv just nu utan att det dag för dag. Snart är det vår och mindre risk för förkylning, det blir varmare, ditt barn kommer mår bättre, ni kan vara ute mer, din lilla kommer att ha blivit större och troligen mindre gnällig. Det blir bättre. Du är grym som klarar detta!

        Tack för din kommentar❣️

      Det låter otroligt tufft och påfrestande. Hoppas hoppas hoppas verkligen det blir bättre för din familj, speciellt för minsta barnet. Låter extremt tufft att gå igenom något sånt som en hjärtoperation när man är så liten..

      Kom ihåg att du är en människa, vilket innebär att du är mänsklig. Att klaga är mänskligt och att må dåligt när man går igenom såna saker betyder bara att du är människa. Hoppas verkligen allting vänder snart och att du och din familj mår bättre. ❤️

      Det blir bättre. Jag har två barn, har svårt för bebisperioden. Jag tycker det blir mer roligt än jobbigt vid 2/3 års ålder. Men det är tufft att vara småbarnsförälder, speciellt om du har ett barn med större omvårdnads behov. ❤️ Du klarat det.

        Tack för alla fina, peppande kommentarer❣️ Trodde att jag bara skulle få ”skärp dig”- och ”som man bäddar får man ligga”-svar ??

      Jag är inte i liknande situation men hade en tuff start med vår förstfödda som idag är tre år. Han föddes prematur och tillväxthämmad vilket gjorde att vi heller inte kunde träffa andra utan levde väldigt isolerade. Hela hans första år i livet mötte vi motgång på motgång. Ultraljud av lever och buk, MR-röntgen pga olika stora pupiller (misstänkt tumör). Kändes som sjukhuset var vårt andra hem en period.
      Jag vill skicka med dig en massa styrka och medgång. Att vara inlåst med livets största gåva är krävande. Och att dessutom ha en aktiv tvååring hemma gör det inte lättare.
      Du gör ett fantastiskt jobb och det kommer bli bättre! Försök finna lite utrymme för dig själv, om så bara 10 min ❤️
      Ta hand om dig, då gör du både dig själv och barnen gott ❤️❤️

        Min var också prematur, har typ exakt samma story som ovan. HEMSKT med allvarligt sjuka barn, men man klarar mer än man tror ❤️

      Din man då? Kan inte han ta över ibland? Så du inte lägger ALL tid på detta utan kan lägga lite på dig själv.

      Minnas gör man nog…

      Du är grym! Hoppas bebisen kryar på sig och får en snabb återhämtning. Det gällande det dåliga samvetet, jag känner med dig. Hoppas det vänder snart!

      Oj vad tufft! Fortsätt kämpa. Och det är väl toppen att du gör precis det som behövs för ditt barns hälsa.
      Jag har också en 9-månaders som är lagd åt det missnöjda hållet. Märker absolut att han är mer nöjd vid aktiviteter som typ öppna förskolan. Är ju ingen tröst för dig. MEN nu till trösten. Som är helt byggd på mina egn förhoppningar och teorier. Men det blir bättre. Om…säg två månader typ..då är det typ vår! Och lillen kan gå med eller utan stöd! Så ni kan vistas utomhus och store får springa av sig och de kan leka. Så tänker jag…håll ut så blir det bättre om inte allt för lång tid. Vet inte om missnöjet beror på hans hälsotillstånd eller on det bara är allmänt missnöje.
      Jag tror och hoppas på att en del frustration lossar när lillen lär sig gå till exempel!
      Jag hade nästan en hel månsd som va helt ok när han lärde sig krypa. Nu är gnället igång sen ett tag igen då han försöker gå.
      Enda nöjda stunden är med lära gå vagnen.

      Jag har också 15 mån mellan mina som är 2år resp 3år 3mån nu. Stora har alltid varit lugn och enkel och lilla har ett hett temperament ? vi har lyckligtvis inte behövt operera så nu är det nog överlevnadsläge för dig tills operationen, men sen är utomhuslek på lekplatser mitt tips. Min lilla bodde i sjal/sele på mig tills han lärde sig gå typ (så det kändes som jag var ’gravid’ dubbelt så länge hehe) men då hade jag iaf händerna fria att gå efter det stora (lilla tyckte inte om att vara i vagn). Nu leker de och kramas och dansar ihop och jag blir helt överväldigad av kärlek, för oss ’vände det’ runt drygt 1-1.5år och jag tror det bara kommer bli bättre och bättre med två nära i ålder ? lycka till med operationen och kom ihåg att du är superstark, och den här perioden kommer snart gå över ❤️

    Era fördomar om:

    – Jurister
    – Ordningsvakter
    – Förskollärare

      Jurister: har bara vita och ljusblåa skjortor från Ralph Lauren

      Ordningsvakter: ”mini” poliser som får ta hand om LOB-fall

      Förskollärare: pratar skit om ungarnas föräldrar

        Jaa gud vad mycket skitsnack det är faktiskt! Har bara varit på en enda avdelning där det inte klagats på föräldrar konstant /förskollärstudent

          Ja jag förstår precis. Jag är lärarstudent och på min första VFU förra terminen snackade lärarna skit om både elever och deras föräldrar. Kändes som att de inte alls förstår sig på barn eller ungdomar!

            Du skulle bara veta hur mkt skit vi föräldrar snackar om barnens fröknar/pedagoger också ????

              Tråkigt att ni inte gillar barnens pedagoger!

            Vilka tråkiga ställen ni är på…

              Ja det var ganska dålig stämning där jag var

        Jobbar som vikarie hos olika förskolor. På vissa ställen har det snackats skit om föräldrarna. Jag tycker det är väldigt oprofesionellt och skulle själv aldrig snacka skit.

          Nu är du ju bara vikarie och kanske inte förstår riktigt hur det kan va. Beror på hur du menar med ”skit”. Ibland behöver man ventilera om jobbiga föräldrar eller ta upp kritiska saker om dem. Finns många problematiska.

      Jurister : tar sig själva på för stort allvar ( dock har jag mött väldigt kloka och varma jurister. Värre med läkarstudenter haha )

      Ordningsvakter : lite för intresserad av småtjejer .

      Förskolelärare: röstar vänster och vill egentligen jobba med någonting annat .

        Tack för att du sa det! Läste bara i dag i Uppsala Nya Tidning om hur de ÄNTLIGEN dömt en särskild ordningsvakt för våldtäkt och sexuella trakasserier. Han har hållit på i flera år och massa utredningar lagt ner men nu äntligen har han en dom på sig i alla fall. Jävla äckel. Han har utnyttjat sin position som ordningsvakt i flera år.

        Förskollärare här! Vill absolut inte jobba med ngt annat ? Denna veckan har jag dock velat spy på, men det är pga corona. Ingen personal men massa barn. Känner fortfarande hur hjärtat rusar pga stress ? Men! Skulle aldrig vilja byta arbete ?

      Förskollärare: white trash, korkade, inte så begåvade

        Hoppsan.

        Håller med om förskolelärare. Vet så många som hade noll ambitioner, festade järnet, blev med barn tidigt och sen utbildade sig till förskolelärare. Sen tycker jag förskolelärare snackar mycket skit om folk som ”bara” är barnskötare. Och barnskötarna snackar skit om förskolelärarna pga tror att de kan allt som nyexade vs någon med 10års erfarenhet. Väldigt toxig miljö med stark hierarki.

          Barnskötare med dålig självkänsla finns det gott om! Förskollärare som snackar skit om barnskötare vet jag inte om jag någonsin stött på. Tycker snarare att de tar hänsyn till barnskötarnas dåliga självkänsla och knappt vågar säga högt att de är förskollärare. För övrigt. En förskollärare har en massa kunskaper som kommit med utbildningen som inte en barnskötare är i närheten av. Barnskötare måste sluta tro att deras praktiska erfarenhet är värd mer än en förskollärares utbildning. Och de måste också också jobba på sin självkänsla!

            Håller med i det du säger, att förskollärare knappt vågar ta upp sin kompetens för att inte trampa barnskötare på tårna har jag stött på i många fall.

        Jag arbetar på förskola och har gjort i många år. Tyvärr stämmer det här väldigt bra på vissa ställen.
        Mycket tråkigt, för det ger en miljö som stöter bort duktiga, intelligenta, ambitiösa nytänkare.

        Inte alla överallt, så klart.

          Det är ofta mycket grupptryck i förskolan. Finns det en stark stå i grupp-kultur på gården sållar sig majoriteten till den. Kommer det in en person med nya tankar och idéer tas det sällan tillvara på utan ses som ett hot. Sedan så tror jag det handlar om intresse och vilja. Det är det som är så dumt. Förskolan är ofta en blandning av folk som är där av rätt anledning (arbeta utefter läroplanen) men också av otroligt många som bara hamnat där. Förskolan är också en plats för mycket eget tyckande och tänkande, vilket gör att det blir en sådan blandad kompott av hur man ser på förskolan och vad man gör där. Det borde vara med styrning. Istället ska man ta hänsyn till allt och alla för att inte riskera trampa någon (oftast barnskötare) på tårna. Är så less på det. Någon med samma erfarenheter? Hur ser ni på förskolan?

        Håller med. Nästan alla förskollärare jag känner till som pluggade vidare till det efter gymnasiet var sådana som knappt klarade gymnasiet, var generellt mindre intelligenta och oftast rätt dryga. ?

        Haha, WT kan knappt ens läsa och för att bli Förskolärare måste du läsa på universitetsnivå. ?

          Eller hur! Känns inte alls som typen som beskrivs här blir förskollärare. Kanske blandar de ihop med att bara jobba på förskola eller barnskötare? (Obs, inte alla barnskötare osv).

        Så tråkigt att läsa sånt här.. blev förskollärare på grund av att jag är intresserad av barns utveckling och lärande. Roligaste jobbet som finns! Dock väldigt slitigt och stressigt!

      Jurister – stela, tråkiga. Bryr sig mer om karriär och pengar än familj och vänner.

      Ordningsvakter – gillar att jobba men inte att plugga. Har mycket humor och värme men tar ingen skit.

      Förskolelärare – lugna, gillar familjeliv. Vill åka till Böda camping å semestern och gillar Melodifestivalen.

        Förskollärare här! Skulle aldrig sätta min fot på Böda ? Lever inget familjeliv, trots 11 år som förskollärare. Mello är inget jag lyssnar på förutom när barnen önskar ? Lugn är jag dock ?

      Jurister: kan lite om typ allt, inte alltid ödmjuka i det

      Ordningsvakter: han (ja, män) som aldrig kom in på polishögskolan. Snälla, trevliga men håller varandra hårt om ryggen så maktmissbruk kommer sällan upp till ytan

      Förskollärare: ung kvinna som ”älskar barn” tills hon skaffar egna och då blir jobbet mest kaffe och klagosång

        Förskollärare här! Älskar barn, men kaffe och klagosång är inte min grej.

        Shit va märkliga fördomar många har ?Har dock insett att jag är rätt one of a kind. Iaf om jag lyssnar på våra vårdnadshavare ?

          Alltså, personer som använder sig av uttryck som ”white trash” är väl knappast några som är värda att lyssna på.

      Jurister: Aktivister, torrbollarnas torrboll eller jävligt sköna.

      OV: Gillar Volbeat och bearnaisesås. Tycker dom är så jävla coola. Jobbet är deras personlighet. Lägger sjukt mycket pengar på skäggprodukter.

    Har ni några tips på ”brun utan sol” som man ”torkar” bort på kvällen, alltså tänker typ som Sensais bronzing gel? Finns det några solprodukter som ger färg och som man kan tvätta bort med två och vatten sen på kvällen? 🙂

      Tänker att MakeTheMakes Vitamin E liquid bronzer kanske är något för dig?

        Ja, den är superbra!!! Men den är slutsåld överallt och enligt Skincity kommer den in först under våren 2022 🙁

          Våren 2022 är ju typ någon månad bort bara, så det kanske är okej att vänta lite, om den är värd att vänta på liksom.

          Ah, vad synd. Men rekommenderar den ändå, trots väntan 🙂 Har den själv och gillar den verkligen!

      När jag var liten använde min mamma Kastanjevatten som hon gjorde sig brun med. Fanns på 70-talet! ?

    Nån mer som sett dokumentären om Johanna Möller på Viaplay? Har läst mycket om fallet och lyssnat på nästan hela rättegången. Min uppfattning är att hon tvärskyldig både till mordet på sin dåvarande man och sin pappa. Undrar dock över hur mordet på mannen gick till? Han lär ju ha varit bra mycket starkare än henne, men kanske hade hon hjälp av någon. I dokumentären ifrågasätts huruvida hon var med i bilen när mordet på pappan begicks. Finns en del tveksamheter kring det men jag tror att även om hon inte var med så var hon definitivt inblandad. Å andra sidan tänker jag att man ju kan vara både galen och mytoman utan att för den sakens skull vara mördare.. Tankar?

      Jag har inte sett dokumentären men att båda hennes man och hennes pappa (och nästan hennes mamma) dör under mystiska omständigheter säger det mesta. Hon lyckades väl antagligen droga mannen på något sätt tänker jag.

        Eller ok, mordet på pappan var ju inte ”mystiskt” på så sätt, väldigt tydligt vem som begick själva gärningen. Men du förstår säkert hur jag menar 🙂

      Jag har lite samma tankar som du. Jag tror inte hon var med i bilen, men hon var inblandad. Det är därför hon är så tvärsäker för att det var just så hon planerade det typ, att hon inte skulle vara med i bilen. Men inblandad tror jag absolut att hon är i båda fallen.

        Måste vara så otroligt jobbigt för de anhöriga att aldrig få veta exakt hur det gick till.. Hon känns verkligen iskall, så läskigt hur människor kan bli så

          Hon är ju anhörig själv ? Men sjukt hur dottern känns förlåtande?

      Hennes beteende när hon ”hittar” maken och även att hon kontaktar försäkringsbolaget i princip omgående skvallrar om att det inte var någon olycka. Eftersom hon är kapabel till att planera mordet på sina egna föräldrar så finns det väl inte så många tveksamheter, knappast nån inom polisen som tvekar på att hon är skyldig. Åklagaren trodde ju att hon skulle bli fälld (annars hade inte åtal väckts).

        Det är ett riktigt skumt, och jag tror hon är skyldig till hans död men… Dock så ska man efter ett dödsfall kontakta försäkringsbolaget så fort som möjligt enligt villkoren . Så hon har egentligen gjort rätt där, men tydligen var det för snabbt.

          Har du hört avlyssningen när hon försöker få hans som mördade hennes pappa att begå självmord? Riktigt creepy, hon försöker även lägga över morden att det var en nära anhörig som planerat och inte hon. Någon av hennes barn alltså! ?

      Förstår inte varför den narcissisten ges uppmärksamhet. Låt henne gömmas bort i fängelset.

    Tips på hur man gör för att börja må bra igen?

    Vet inte om någon här minns eller ens läste det inlägget men för några månader sen skrev jag här och mådde väldigt dåligt…

    Kände mig sjuk men doktorn hittade inget och proverna visade ingenting men något kändes ändå fel..
    De runt mig sa att jag var hypokondrisk och även här sa någon att jag kanske hade GAD, vilket jag också verkar ha..
    Jag hade då också nyligen avslutat en destruktiv relation…

    Det visade sig senare iallafall att jag gått runt med obehandlad borrelia…

    Ett tag efter det dog en nära anhörig…

    Och jag försöker börja må bättre..
    Jag försöker meditera, promenera, planera roliga saker…
    Men jag känner mig så långt ifrån den jag brukar känna mig som..
    Jag har så mycket ångest och oro och känslor som jag inte riktigt vet vart dem kommer igen och jag känner inte igen mig själv..

    Jag tar tacksamt emot alla tips, stora som små på vad jag kan göra för att börja må bättre..

    Försöker tänka på vad jag är tacksam för, jag försöker med små medel men ändå är jag sån här…. ?

      Har du provat terapi? Jag gick i samtalsterapi där psykosyntes var grunden hos en fantastisk kvinna i Stockholm. För mig gjorde det stor skillnad att prata med någon professionell och få råd hur jag skulle möta vissa känslor.

        Du vill inte dela med dig av hennes namn? Letar efter en BRA.
        Tack på förhand! ❤️

          Självklart! Förlåt såg detta nu
          https://www.psykosyntessamtal.se/

      Testa hårda rutiner för kliva upp, duscha, äta frukost, borsta tänderna hela vägen till lunch, middag och att gå och lägga sig. Samma sak vare dag, vardag som helg. Mycket bra med fysisk aktivitet.

      Jag går i terapi, men än så länge har det inte hjälpt jättemycket, sen är det ganska dyrt så har inte råd att gå oftare.
      Försöker röra på mig men tar det försiktigt med träning då jag var ganska dålig efter borrelian då den hann sprida sig till nervsystemet. Har fått remiss till fysioterapeut som jag ska börja träna med

      Boken
      Läk dig själv

      Inte för det hjälper dig, men du är inte ensam om det där, var nästan som att jag skrivit det själv!

      Har du testat antidepressiva? Jag har gått med ångest i princip halva mitt liv. Nu äter jag sertralin och det funkar bra för mig. Det är ingen mirakelvändning men det mildrar liksom ångestkänslorna.

    Alltså har inte programmet Talang blivit sjukt tacky de senaste åren? Förut var det ju roligt men nu ser man hur fejk det är med publikens reaktioner och vilka som går vidare och inte.

    Kanske vad så förr i tiden med, men då märktes det isåfall inte lika mycket. Underhållnings-TV känns döende! (Okej nu överdrev jag lite men ni fattar)

      Håller med! känns som att många får gå vidare för att de inte vågar säga nej och så är det mindre auditions med folk som inte går vidare – det var ju det som var kul att se. Samma med idol ?

        Ja som den där sjuåringen som kunde räkna flaggor. Ja coolt, men det är ju inte direkt någon talang? Vad ska han kunna göra i semi-final eller final, räkna ännu fler flaggor?

      Jag tänkte på det också idag, att varför har de ens kvar de där knapparna med kryss? Det är ju aldrig någon som trycker på dem längre. Alla är snälla i juryn och ger snäll kritik även på de som inte går vidare . Förut hade de alltid iallafall en bad guy med som dissade, och de hade flera konstiga/dåliga nummer. Nä det är för mesigt!

      Ja dom som drack inälvor fett äckligt. Vat knappast roligt eller talang.

      Talang är ett pajasprogram. Mycket på grund av en gapig människa som gör att man inte orkar se programmet.

    Dag två av sjuk i covid. Allmänt dålig och febrig. Är dessutom hemma helt själv plus hypokondrisk, jätterädd och orolig för att sluta andas i sömnen eller ngt. Fyfan rädslan är värre än att faktiskt vara sjuk. Hur lång tid tog det för er att bli bättre?

      Usch stackars, kan relatera till rädslan, jag oroade mig trots att jag har sambo. Men så vida du inte tillhör någon känslig riskgrupp så behöver du inte oroa dig. <3 Be någon ringa dig på morgonen, det är förstås alldeles överdrivet, men kanske känns tryggare att veta att OM något händer så kan någon påkalla ambulans om du inte svarar. Bara en tanke. Men du kommer med allra största sannolikhet vakna på morgonen och vara frisk, om inte snart, så om någon vecka. Mvh inne på 14de dagen av covid.

      Krya krya! Hade covid för nästan exakt 1 år sedan och vet precis vilken rädsla du pratar om. Var tvungen att sluta ta del av nyheterna för allting blev bara som ett svart, mörkt hål. Medan själva sjukdomsförloppet egentligen inte var med än en jobbig, långdragen förkylning. Jobbade hela tiden jag var sjuk mest för att skingra tankarna under några timmar på dygnet bara för att jag märkte att jag skapade en panikångest efter alla dåliga nyheter jag sett. Så förstår verkligen vad du känner.

      De flesta jag känner som har covid nu är bra inom en vecka, så hoppas att du också blir kry snabbt!

      Jag förstår dig, jag hade covid för ett år sedan innan man hade fått vaccin. Jag var rätt risig i två veckor och orolig, feber, andfådd och svintrött. Beställde faktisk hem en sån där pulsoximeter som man sätter på fingret för att mäta syresättningen. Det lugnade mig när det såg bra ut där. Finns på typ de flesta nätapotek osv för runt 400 spänn. Krya på dig!

        Om du har dålig syresättning, så märker du det. Vill inte vara elak.

    ALLA har covid nu?!

    Träffade (satt bredvid) en person igår som idag har fått konstaterat covid, vad förväntas jag göra nu?

      Stanna hemma i en vecka, testa dig också!

        Man ska bara testa vid symtom. Annars träffa inga andra än nödvändigt under en veckas tid.

        kommer inte stanna hemma i en vecka som frisk och arbetsför ung människa

          Varför frågar du då?

          Nähe, skit i det då och sprid smittan vidare ??? kommer säkert uppskattas av de runt omkring dig som du droppar corona på

            Hen är ju inte sjuk? Sluta

          Då bryter du mot smittskyddslagen. Du riskerar att smitta andra som kan bli allvarligt sjuka, smitta andra i sin tur och så vidare. Många viktiga arbetsplatser som skolor, förskolor och polisen har extrem personalbrist just nu pga att folk måste va hemma. Bidra inte till det. Fem dar ska du va hemma minst, de två sista med bra allmäntillstånd och ingen feber.

            Ok, läste fel, läste att du fått konstaterad covid… läs på 1277 elelr FHM hur du ska göra. Begränsa sociala kontakter tror jag gällde.

              jag har inte fått konstaterad covid, en person jag träffade igår har fått det

                Jag såg det som sagt. Men du ska va försiktig och testa dig/stanna hemma om du får symptom.

        Behöver inte testa igen, hon har ju fått svar?

          Äsch, läste fel.

      Du har väl covid med typ 99% säkerhet nu. Det suger såklart men bättre att ta det säkra före det osäkra. Mvh 14de dagen med covid.

        men om jag själv hade covid förra veckan, kan jag bli smittad så snabbt igen?

          Har du verkligen så svårt att hitta svaret på dina frågor själv? Tips: börja med Google.

            Trevlig kväll på dig med

              Men ärligt, jag är inte 20.58 men känns det inte säkrare att ta reda på svaren på din fråga på FHM eller 1177? Här inne gissar ju folk och du får 20 olika svar. Då vet du ju ändå inte.

          Nej, troligtvis inte. Förlåt men om du hade covid förra veckan varför oroar du dig då för att få det igen? Du har troligtvis relativt starka och nya naturliga antikroppar som ger dig ett starkt skydd.

          Förstår inte om du skojar, men dina svar är rätt dryga.

            Är det samma person som svarar? Hen har ju konstaterad covid nu säger hen?

              Va? det har jag inte sagt? jag har skrivit att jag har träffat en person som fått konstaterat covid

        Fast så kan man inte säga. Har exempel på folk som sovit med folk som sen testat positivt i Covid direkt efter utan att bli smittad. Familjer där bara en fått det och fyra inte…osv osv. En del färder flera ggr, andra inte alls….Verkar väldigt individuellt hur mottaglig man är för smitta.

        Nej, så kan man inte tänka. Jag har mött kollegor/barn/vårdnadshavare på jobbet med konstaterad covid efter de varit på plats. Testat mig med snabbtest hemma som varit negativa. Gäller att vara uppmärksam på symptom och hålla sig hemma om man blir sjuk.

          Snabbtest är ju inte tillförlitligt. Du måste ha väldigt hög virusmängd för att det ska visa positivt.
          Så helt onödigt att använda.

      Pass på att umgås med så många du bara kan innan du själv börjar känna av symtom.

        Eh nej!! Man kan smitta innan det bryter ut. Man ska umgås med så FÅ som möjligt under en veckas tid.

          Inte 20:49, men du är inte så haj på det här med ironi, va?

            I detta forumet behöver det verkligen inte vara ironi…?

      Ingenting. Har jobbat med folk varenda dag sen nyår som fått covid en efter en utan att jag själv blivit smittad.

        Samma här ? Förstår inte varför jag inte blir sjuk?

          Jag har aldrig haft covid. Familjemedlemmar har varit smittade, men aldrig jag (vaccinerad) eller min son (ovaccinerad).

          En del ska ju va naturligt immuna. Eller så har du haft tur/extremt bra innunsförsvar.

      Håll koll på vad som gäller i din region med pcr-test, det är olika direktiv runt om i landet. På grund av högt tryck så räcker inte testen alltid till och test- och labbpersonal hinner inte med. Alla behöver/ska inte testa sig men det beror som sagt på region.
      1177 får du kika in på!

        Tack för trevligt svar 🙂

      Begränsa dina kontakter om du är symtomfri, isolera och testa dig om du får symtom.

        Med tanke på att man träffar personer Hela tiden som är smittade, är det verkligen rimligt att man ska isolera sig och begränsa sina kontakter? Isf kommer vi ju vara isolerade konstant.

          Man ska isolera sig om man får symptom ja, då kan man fått corona. Man ska undvika onödiga sociala kontakter om man kan ha blivit smittad men inte har positivt test eller symptom, för säkerhets skull. Inte isolera sig.

            Vad räknas som onödig social kontakt då?

              Det kan man ni läsa dig till. Men inte träffa några andra än de man bor och jobbar med skulle jag anta. Handla kan man ju göra men håll avstånd och använd mask för säkerhets skull. Det handlar ju bara om en väldigt begränsad tid, 1-2 veckor.

      Arbetar på förskola. Både barn, vårdnadshavare och kollegor trillar dit, som värst fick 3 kollegor gå hem häromdagen. Barnen är supernära oss, och kommer hem o visar positivt. Hänt ca 8 barn denna veckan. Som jag haft i famnen.

      Skulle vi stanna hemma så hade vi fått vara hemma till sommaren ? Men det gäller att vara försiktig, minsta symptom testa med hemtest (beställ hem), om du inte har samhällsviktigt arbete. Håll dig hemma vid symptom.

      Annars – lev på som vanligt i den mån det går ?

    Genuin fråga: Varför blurrar Ida Warg sitt sons ansikte men inte dotterns? Skäms hon?

      Jag funderade på detta häromdagen. Det är väl pga alla kommentarer om att Elvis skulle ha downs syndrom? Men kan tycka det är märkligt att bara vilja skydda ett barn från elaka kommentarer? Som att dottern inte skulle kunna få några? Ett haltande koncept imo.

        Har snarare för mig att det var så att sonen blev så pass gammal att han började få integritet eller nåt sånt. Men bebisen är väl inte där än.. äej vet inte, men har för mig att det var nåt sånt!

        Men va det var ju dottern som någon kommenterade häromdagen skulle ha downs?

      Hon har väl svarat på att det beror på att sonen är äldre och mer blivit ”en egen person”. Vad skulle hon skämmas för? Att folk kallar barnet fult? Så vidriga människor

        På nåt sätt så är det lite humor att svenska influencer, svenska fotbollsfruar vill dölja barnens ansikte medans Ronaldo, Messi, Kardashian osv visar sina barns ansikten. Tror svenskar att dom är så superkända och att nån bryr sig om hur deras barn ser ut. Jag gör det iallafall inte??‍♀️

          Handlar väl också om att alla svinstora kändisars barn i princip inte har någon valmöjlighet att bestämma om de vill visa sina barns ansikten eller inte. Paparazzis efter dom hela tiden..
          svenska influencers har ju möjligheten att låta barnen själv välja om de vill vara offentliga eller inte.
          Hur svårt är det att förstå? Blir fan rädd dör hur svårt många har att lägga ihop 1+1.

            Men vill man inte visa barnet så lägg inte ut alls, blurra en bild är ju iallafall ingen rolig bild att titta på.

      men snälla nej det är ju för att elvis är äldre och har personliget i utseendet så han kan lätt bli igenkänd, medan alba (heter hon väl?) är ju så liten och ser ut som alla andra bebisar gör i den åldern

      Kenza gör samma. Visar inte Nikola längre men fortfarande Danilo.

      Hon pratade om det häromdagen i något forum. Sonen blev igenkänd i Sverige, fick kommentarer på förskolan och av folk de mötte på gatan. Nu bor de i Spanien och funderar på att eventuellt börja visa honom igen, eftersom färre känner igenom honom där. Alba har liksom bara ett liv inom familjen än så länge, ingen närmar sig henne och känner igen henne.

      Lite OT men varför är det folk i Idas kommentarsfält på Instagram som utgår från att hennes barn har down syndrom, och varför ens kommentera det? Så udda beteende

    Har hon förstorat läpparna? (Som så många andra) eller är de såna naturligt?? Väldigt…uppåt liksom. Jag har inte haft koll på henne förr.

    Det skaver podden, men usch vad de är jobbiga att lyssna på, så många som rekommenderar men huuuu vad jobbigt pratsätt och alla mellansmackningar ???‍♀️ testade lyssna på 2mdumheter och där smackades det också helt förfärligt mycket!

      Smackar de utan att äta alltså? Varför?

        Jag vet int,störde mig otroligt! Typ som att då de vill göra statement eller framhäva nåt så smackar de och har sig! Och så hör man med hörlurar ?

          Men gud vad märkligt!

    En tanke : jag har sällen (typ aldrig) fått ångest och känt mig ful på grund av tjejer som varit ”fixade” på Instagram . Det jag får ångest över dom som får allt att se effortless ut . Dom som inte visar hur extremt mycket de krävs för att de ska se naturligt ut , att hyn glänser utan smink och att håret är perfekt rufsigt trots en 32 graders varm och svettig dag på stranden . Finns inget som får mig att känns mig så ful som då, och ändå är allmänna synen att dom inte anstränger sig alls.

      Håller med. Hanna schonberg är expert på o va så naturlig?

        Och janni deler ? och typ flera modeller

          Alltså jag tycker Janni är så sjukt snygg. Naturligt fin liksom. Hon är super snygg när hon sminkar sig också, men är ju ofta osminkad och ser bara så fräsch ut. Alltid ? men två små barn dessutom. Lyllo henne. Såg inte ut så när jag var föräldraledig.

      Hahahaha! 2010 var jag i Thailand, det var över 40° varmt varenda dag och svetten rann tillomed från knäna(!).
      Tittar med fasa på bilder därifrån för jag SER exakt lika svettig ut som jag minns det.
      Kan inte bli annat än imponerad av alla influensers som lyckas med både hår och smink och ”svalhet” på sina bilder från alla varma resor.
      Det lär krävas en del fix för att lyckas med det ?

        De går nog runt med våtservetter extra ombyte och portabla små fläktar vad annars. ???

    Frankrike – Sverige på tv 6 nu! Vad tror ni om resultatet? ?

      Asså Palicas mål???? ?

        Jaaaa!! 3 st dessutom? Fenomenal! ?

      Åh! Jag fick upp hoppet nu när vi leder! Heja!! Hade inga förhoppningar innan matchstart

        Aaa men fytusan vad nervigt det är nu… ??

      EM-FINAL!!! ????????

    Men vad har hänt med Mys studio?
    Varför har hon bytt lokal så himla plötsligt?

      Jag tycker inte den ser mycket större ut, så mycket jobb för lite större lokal.

      Den som hon nu lämnar innan invigning var helt perfekt.
      Så dök det plötsligt upp en ny lokal som var helt perfekt.
      Så vem vet.

        Hennes boenden brukar iallafall vara perfekta närmare ett år. Tror lägenheten som var perfekt i höstas snart är för liten.

    Jag har valt att avsluta en 4-årig relation. Det är mitt första riktiga break up. Vad önskar ni som gått igenom break up att ni hade tänkt/gjort precis i början?

      Jag önskar att jag inte hade försökt med honom två gånger till och slösat bort ännu mer tid på något som uppenbarligen inte funkade första gången heller…

        Jag förstår vad du menar. Har själv försökt SÅ många gånger innan jag valde att avsluta nu, en gång för alla. På något sätt känns det dock ändå inte enbart negativt för mig att ha försökt? Nu vet jag HELT klart att jag inte ger upp något som är värt att kämpa för. Men klart, många jobbiga månader hade kunnat besparas.

          Bra att den fasen bara tog månader för dig och inte över fyra år ? Men visst är det sant, så skönt att iaf vara helt säker på att det var rätt beslut! Hoppas du njuter av att vara singel nu och gör saker som du själv verkligen njuter av ?

      Önskar att jag tänkt in att nu är det jag och jag ska ta det lugnt och njuta av att vara hemma själv, softa…
      Jag kände någon sorts stress att träffa någon ny. Vilket var helt onödigt eftersom man inte ska börja dejta så fort man blir singel.

      Önskar att jag inte hade sagt och tänkt ”ska vi inte ge det en chans till?” NEJ. Det tog slut av en anledning. Absintens pga vana är inte skäl nog att harva vidare. Önskar dig all lycka till, det blir JÄVLIGT mkt bättre med tiden. Puss

      Njuta av livet som singel! Om det var du som avslutade det, blicka framåt och se på alla möjligheter som din nya *frihet* ändå ger! När jag avslutat mina två tidigare relationer har jag fått ett helt nytt driv, men mycket för att jag insåg att jag lämnade något som ändå var fel. Njut av att göra vad DU vill oavsett vad det är! Ta en lång sovmorgon? Planera inte in någonting en helg. Eller planera in massa saker med vänner, ägan tid åt sånt du tycker är kul, passa på att testa en ny hobby, fokusera på DIG och vad DU vill! Tänk inte tillbaka till en början, lättare sagt än gjort men därav, fokusera på sånt som du vill göra. Var ego!

      1. Skriv ner alla anledningar till att du ville avsluta i din telefon. Så många och detaljerat som möjligt. Det hjälper att läsa när man börjar tvivla på sitt beslut.
      2. Ge personen det avslut som den behöver och ta sedan avstånd. Jag hamnade i ett ’ingenmansland’ där vi varken var i en relation eller vänner, bara något konstigt där emellan. Det drog ut på hela uppbrottet även fast det kändes mildare där och då att ”fasa ut” relationen (vi hade varit ett par i 10 år)
      3. Du kommer känna skuldkänslor för att du lämnade (i alla fall jag)
      4. Det kommer ta längre tid än vad du tror att läka, men det blir bättre!!

    Någon som varit på en bra dragshow i Stockholm?
    Tips?

    Fick mitt första U idag. På en tenta. Dog lite inombords och kände mig så fruktansvärt misslyckad. Börjar helt ärligt undra om det är värt att plugga?

      Klart det är värt, du får väl fler chanser? Ett U är inte hela världen och kommer bara göra att du lär dig av dina misstag. Du kommer säkert leverera nästa tenta. ?

      Varför skulle det inte vara värt att plugga? Det är okej att vara besviken men inte att vara en bebis

      Jaaa det är värt det! Har själv fått flera U och allt känns hopplöst och självkänslan går i botten. MEN, känslaaaan när man sen nailar tentan. Man inser också att ett U
      1) inte gör någonting,
      2) inte definierar dig som person,
      3) går att ordna
      4) INTE definierar dig som person ❤️

      Tips: lägg upp en plan för omtentan. När är den i relation till nästa examination? Avsätt tid redan nu för att plugga på omtentan och prioritera det framför vänner, aw, jobb (i den mån det går). Vad/vilka delar bidrog till U:et, dvs du kanske inte behöver intensivplugga allt material igen utan fokusera på några delar och endast repetera andra?

      Kör hårt ??

        Det var helt klart tidsbrist. Dessutom min första tenta så hade ingen bild av hur upplägget var eller hur man skulle fördela tiden. Hann då inte med den sista frågan som var rätt omfattande och landade då 1p ifrån G. Kändes mest surt av den anledningen ? Skulle få info under nästa vecka om det blir omtenta eller komplettering.

      Två val: 1) ge upp och ställ dig och stek hamburgare resten av ditt liv, eller 2) acceptera U och se till att plugga upp det för att så småningom bli färdig och få en bra framtid.

      Förlåt men vad trodde du? Att det är helt smärtfritt att plugga? Och att man får VG rakt igenom på allt under alla år? Du kanske inte är redo för att plugga helt enkelt om du har den barnsliga inställningen.

        Du är inte redo att röra dig i allmänna utrymmen (även online) med den inställningen.

        Du är inte redo att röra dig fritt online med den inställningen.

        Synnerligen sympatiskt mötande av någon som känner sig ledsen över att blivit underkänd på en tenta! Internet ?

        Vilken fantastisk person du verkar vara! ⭐️

      Men du är väl bara en människa? Ryck upp dig och kom igen ??

      Man pluggar ju för att lära sig, att få ett U kan man också lära sig av.
      Jag fick två U under min studietid – första pga att jag hade lite hybris. Andra för att jag fick total blackout, var superstressad och hade sovit väldigt dåligt. Stirrade på tentan i en halvtimme och fick inte ner ett ord. Båda dessa är ändå lärdomar på olika sätt och det har löst sig mycket bra för mig trots U.
      Sen förstår jag att det känns jobbigt i stunden, men med distans till detta kan jag lova att du kommer släppa detta. Se det som en möjlighet att lära dig att hantera något som känns som ett misslyckande.
      Allt kommer gå bra! Lycka til ⭐

        Bra skrivet! Är en riktigt bra erfarenhet att misslyckas och komma igen. Så bryt ihop och kom igen nu!!

          ”Try. Fail. Try again. Fail better.”

          – Samuel Beckett

        Det var min första tenta ? Fick tidsbrist och hann inte med den sista frågan som var rätt omfattande. Landade tillslut på 1p ifrån G. Så surt och det är väl det som gjorde att jag kände mig misslyckad. Men har landat i det nu och väntar in mejl om omtenta/komplettering ?

      Vet du, när jag pluggade juridik fick jag U på en tenta. Höll på att genuint dö. Kände mig så oduglig och funderade någon sekund på att hoppa av studiet ?

      Sen fick jag göra omprov och kammade hem toppbetyg! Se detta som en fantastisk möjlighet för att lära ännu mer, vilket ökar dina chanser för att få bra betyg vid omprov.

      Jag var otroligt rädd för att få U när jag började plugga på högskolan. Var såklart besviken när det så småningom hände, men upptäckte att man överlever. Åtminstone i Sverige brukar man få gott om försök och det man behöver plugga in mer än en gång brukar sitta bättre efteråt. Ett U betyder inte att man är dum. Bara att man behöver öva mer. Om du tycker det du pluggar är kul (vilket även brukar underlätta när man ska lägga ner den tid som krävs), fortsätt kämpa, du tar den nästa gång. (Om det inte är kul kan du alltid byta inriktning.) Tror på dig!

        Är helt säker på min utbildning! Nu med en natts sömn kan jag se på det annorlunda ? Jag var 1p ifrån G och det var väl mest där besvikelsen låg.

      Klart det är värt det. Skrev en tenta tre ggr på min utb innan jag klarade den. Jag och typ halva klassen. Men jag minns fortf typ allt från den jävla tentan!

      Man är ingen riktig student innan sitt första U! Så grattis, bara att kötta vidare ???? mvh kandidatexamen med toppbetyg som också fått U nån gång. Det händer de flesta, du är varken unik eller oduglig. Ta dig i kragen och ace:a omtentan!

    Jag är så JÄVLA LEDSEN att Workout Empire verkar ha gått i graven, för deras ”Regalia Flow”-thights var marknadens bästa.

    Någon som sitter på bra tips på SKÖNA tights i mjukt material som passar på någon med smal midja och stor röv?
    Vill kunna göra mina squats på gymmet utan att vara orolig över att jag visar allt…

    Mjuka, följsamma och blir inte genomskinliga så fort man böjer sig.

      Hur kunde du göra squats med regalia flow? De är som ett par jävla nylonstrumpyxor på mig bara jag står upp trots att jag har en storlek större. Man ser ALLT.

      Köpte dock ett par andra under deras utförsäljning som jag älskar, så är också ledsen att inte kunna köpa dem i fler färger.

        Kanske haft tur. Men de har varit helt fantastiska för mig (3 par in….)

        Men vill hitta några som är i samma/liknande material. Oförskämt sköna! ?

        Genomskinliga eller vad?

          Får inte vara genomskinliga ?

            Ni kanske inte har speglar på gymmet, de ÄR genomskinliga.

      Nine pine, deras asana-tights. De med matt yta är snyggast och skönast men de i mer traditionellt tyg är favoriter när jag antingen styrketränar eller blir riktigt svettig. Jag har smal midja och breda höfter.

        Tack!! Ska ge dem en chans! Kosta vad de kosta vill ?

    Kommit halvvägs in i filmen ” colonia” på Netflix med Micke Nykvist. Helvete vad vidrigt det är att se och veta att det är baserat på verkliga händelser. Mår så jäkla illa av tanken på dessa sekter så jag måste distrahera mig genom att skriva här ?

      Ja usch ?

      Min pappa är chilenare och har hört såååå många sjuka historier från den tiden. Militärjuntan som tillfångatog vänsteraktivister och KASTADE ut de från flygplan… De torterade kvinnor genom att placera råttor mellan benen på dom… Ja listan kan göras lång. Så hemskt..

    Har sån sjuk sommarlängtan! Glor på denna playlist och längtar så till mitt eget landställe!

    https://youtube.com/playlist?list=PLjrgH5tiEkHAIn8YXo5tw7pLrA632otG0

    Ska bli så skönt med sommar och slippa munskydd och visir och sånt!!

      Det är väl ingen garanti att slippa bara för att det blir sommar?

      Har du visir och munskydd? På jobbet eler?

      Spyr på uttrycket ”landställe”

        Ja det är ju inget uttryck utan en felstavning. Lantställe heter det.

          Nej, du har fel. Båda stavningarna är godkända.

            Låter konstigt. Landställe blir fel, aldrig hört nån säga det…

              I såna fall spyr jag också på det! ?

        Det kanske står ute i potatislandet? Kanske bättre att kalla det ”sommarnöje” ändå, det låter lite lagom nonchalant.

          Älskar ordet sommarnöje. Men då ska det ju va lite finare.

          Hahahhaha sommarnöje? Det är inte något trevligt man gör på sommaren utan en tomt/ett hus? Himmel så pretentiöst. ?

        Ungefär som stockholmare som ska åka ut till sitt ”land”. Låter så sjukt töntigt.

          Haha va? Aldrig hört. Så konstigt.
          /Stockholmare.

    Vad heter recensions-sidan där man kan skriva ärliga recensioner om tex företag? Och företagen kan inte ta bort negativa kommentarer?

      Reco typ?

        Eller trustpilot

      Glassdoor

    Har ALLTING med Martin Timell tagits bort från evigheten? Skulle kolla på Den Otroliga Vandringen på Disney+ idag, men den fanns ju inte med svenskt tal?? Alla andra språk fanns, så har dom tagit bort den svenska dubbningen pga Timell gör huvudrollen? ? Slipper gärna Timell i allmänhet, men hade gärna kollat några gamla avsnitt ÄH och att ta bort den svenska dubbningen på Den Otroliga Vandringen måste ju vara att gå över gränsen!! ????

      Tycker det är konstigt att allt han gjort ska raderas som om det aldrig hänt.

      Så skönt att slippa se den där idioten någonsin mer. Han var ju sjukt otrevlig bakom kameran, så ingen ville veta av honom efter hans krasch.

        Ja, usch läbbig människa, likaså brodern.

    Jag har tjockt och väldigt rakt hår till brösten ungefär, vad fasen kan jag klippa för LÅNG frisyr som ger lite rörelse till håret? Jag är mörkblond och stört allergisk mot blekningsmedel och hårfärger så kan inte piffa till det på det viset – det bleks dock i solen. Har lite layers där framme men det ser inte så roligt ut. Sparat ut håret i ett år, så vill inte klippa kortare.

      Jag klippte en sån här lugg i oktober. Fullkomligt älskar det. Har dock lockigt hår men tjockt och samma längd som dig. Snyggt både utsläppet och uppsatt. Och om du har rakt hår så krävs det i princip inget jobb. Också tillräckligt lång lugg för att ha bakom öronen när man tränar etc.
      https://pin.it/61y6bFp

        Anonym – JAAAA! Vill 100% göra detta men varit för feg. Jag gör det!

        Tack till er andra som svarade också – jag är jättetacksam!

          Do it! Inte ångrat mig en sekund trots att jag har lockigt hår och behöver styla det. Hade älskat att ha rakt hår.

      Jag har jättekort hår, så jag kanske inte alls vet vad jag pratar om 😛
      Som jag har fattat det är wolfcut/shag poppis nu. Och gardinlugg.
      Annars är mitt bästa tips att gå till en bra frisör du litar på och beskriva att du vill ha mer liv, men behålla längderna.

      Om du inte vill ta på längden och har rakt hår är nog enda utvägen för att få liv i det, att klippa upp det, men behålla längden, gradera det. Då händer det ngt, blir rörelse, även i ett rakt hår. OM jag själv hade haft rakt, hade jag alla dar i veckan klippt en skarp page, strax ovan axlarna, med lite gradering, allra snyggast på rakt hår imo.

      Färga med henna? ?? Kolla in frisören ecohair som finns i Stockholm för inspiration?

    Är höggravid och så less på min partner. Får varken empati eller stöttning när det känns jobbigt. Idag tänkte jag mig inte för utan satte mig lite för hastigt i bilen, det högg till i hela bäckenet så utbrast ”aj” och stånkade lite innan jag kunde sätta mig tillrätta. Partnern börjar direkt att sucka och ”herregud du kan ju inte ens sätta dig ordentligt”. Vi sover i en 1,40 säng och jag kan inte sova på rygg/mage som jag är van vid utan får försöka rulla runt och växla mellan sidorna, det är tungt o upptill det måste jag gå upp flera gånger och kissa. Han kan inte tänka sig att sova på ett sätt som skulle ge mig lite mer plats utan tvärt om brer ut sig och klagar om min arm råkar nudda hans. Är inte typen som klagar högt speciellt mycket, men har väl sagt några gånger att jag börjar bli trött på att vara gravid nu så det fick jag också en tillsägelse på för ett tag sen ”ja jag vet. Trött på att höra det”. Han lever sitt liv som vanligt och jag har fått ”uppoffra” både arbete och socialt liv sedan v20 och min kropp och rörlighet. Överdriver jag som blir ledsen av detta och anser att man kan försöka vara lite mer empatisk och förståelse även om det säkert är svårt som man att helt förstå? 🙁

      Usch han låter inge trevlig alls. Du överdriver inte!!! Ta ett snack med han o boka en natt på hotell för skämma bort dig själv. Om ni har råd vill säga

      Din partner låter empatistörd och extremt osympatisk. Jag beklagar att det är honom du valt att skaffa barn med.

      Låter som ett riktigt psykopatbeteende, dumpa

        Lite sent påtänkt hon är kopplad till honom för resten av livet nu

        Hoppas han skärper till sig

          Man kan dumpa ändå. Försöka få hela vårdnaden.

            Vet inte riktigt om rätten hade godkänt att ena föräldern ska ha hela vårdnaden om barnet baserat på att pappan breder ut sig i sängen, klagar och är allmänt egoistisk. Men vad vet jag? ??‍♀️

              Nej men han kanske inte kommer va så engagerad eller bra som pappa heller om han är sån.

        Instämmer. Sjukt beteende.

      Har han alltid varit ett rövhål? Förlåt men INTE ok beteende från en partner, någonsin.

      DU ÖVERDRIVER INTE!!!!!! Vad är det för en liten skit. Han ska fan erbjuda sig att ligga på golvet om det är så.

        Bästa kommentaren jag läst här någonsin.

      Sorry men man ska helt enkelt inte skaffa barn med män! Tycker det manliga beteendet du beskriver är jättesvinigt men det verkar tyvärr inte vara ovanligt. Såklart svårt för partners hur det känns att vara gravid men det är däremot inte så svårt att vara trevlig, så det tycker jag du ska säga honom.
      Hoppas ni har planer på att köpa en större säng och lycka till med allt!

      Nej inte alls överdrivet! Jag är också gravid (dock endast v 20) och har varit ett illamående vrak sen v 5, känns som att allt jag gör är att klaga. Min partner gör allt hemma för att avlasta och peppar mig dagligen. Säger inte detta för att skryta om hur bra jag har det utan för att visa på vad som är normalt från en partner under en graviditet! Du förtjänar mer ❤️

        Håller helt med men vill tillföra lite gråskala, min partner är någonstans däremellan. Stöttar mig om jag ber om det men förväntar sig att jag ska orka ungefär som vanligt och är inte överdrivet engagerad i graviditeten – önskar att han var mer intresserad. Som tur är vet jag att det i mitt fall ändrar sig när barnet väl är ute. Men så illa som Anonym som startade tråden har det ska det väl ändå inte behöva vara!

          Ville han ha barn? Låter märkligt att inte bry sig mer då ?

            Barnen (det som finns och det som är på g) är önskade av oss båda. Men även i andra sammanhang är jag den planerande av oss, ligger ett steg före. Tror han har svårare att förställa sig det som är ett par månader bort. Sen har det nog med min egen attityd/inställning att göra också. Och Covid hjälper inte heller, att han aldrig får följa med på nåt (nu heller, trodde verkligen inte det skulle bli samma igen…)

              Försvarar du honom nu, med att det har att göra med din attityd???
              Man säger inte så till någon om man älskar personen ifråga.

      Vilket svin till kille, köp en egen större säng till dig och sov i ett annat rum. Han lär nog få ändra sig när ni får barnet och vänja sig med gnäll också.
      Säg ifrån att han får skärpa sig, han har det minsta jobbet eftersom du bär ert barn.

        Inte alls säkert han ändrar sig när barnet kommer, han verkar ha ordentliga problem tyvärr…

      Vet ju inte hur det är med er ekonomi men kanske kunde ni köpa en separat säng till dig eller honom? Finns på Jysk billigaste 1000 kr.
      När barnet väl kommit kan du ligga och amma barnet i sängen.

      Lita på din magkänsla, helt klart verkar din man visa brist på empati.

      Hur har ni det annars. Om han alltid är sån kan jag tänka mig att det drar ner dig och gör dig nedstämd.
      Om han är normalt funtade tycker jag att du ska med honom om hur du känner. Min man fick ligga på en hård madrass i källaren när jag var nyförlöst för jag ville ha hela dubbelsängen för mig själv och slippa hans snarkningar mm. Kunde amma i lugn och ro. Himmelskt! Det var en win win för oss båda. Han klagade inget utan har alltid stöttat mig.

      Ibland tenderar vissa att bli otrevliga om de inte mår bra. Man kan känna stress och annat. Försök att prata med någon utomstående om ni behöver verktyg för att nå fram till varandra. Du kan ju prata med BVC? Det finns familjerådgivare tror jag de kallas.

      Vissa män alltså.. Hade för ett tag sen en manlig kollega som berättade att han skulle bli pappa om ett par veckor igen. När jag sa grattis så var svaret bara en suck och ”nu blir det ännu mindre sömn”. Typ ingen glädje eller upprymdhet alls. Vill nog mest säga att du inte är ensam, håll ut och hoppas det löser sig ❤️

        Kanske inte ville ha ett till barn? Han borde stått på sig då iofs. Men en kvinnor lurar ju sin partner…

          Hur kan en kvinna lura en man att bli gravid? Är män så jävla dumma att de inte vet att om de inte vill ha barn då använder de kondom, steriliserar sig eller slutar ha sex?

            Som svar på din fråga kan kan en kvinna exempelvis säga att hon använder något preventivmedel trots att hon inte gör det. För att mannen inte ska använda kondom alltså.

            Sen finns det ju alltid en risk att kvinnan blir gravid trots att hon äter p-piller eller dylikt. Detta var alltså inte menat som någon form av argumentation i debatten utan bara ett exempel på frågan om hur kvinnor kan lura män att inte vidta preventiva åtgärder.

          Konstigt att det aldrig pratas om att män lurar kvinnor att bli gravida? Kan det vara för att en kvinna som inte vill ha barn… typ… tja… ser till att skydda sig?

            Väldigt märkligt faktiskt. Men tror att det dels beror på att kvinnan har bestämmanderätt över huruvida hon vill fortsätta graviditeten eller inte.

            Även om det är fruktansvärt att medvetet sätta en kvinna som inte är redo för barn, eller inte vill ha barn, i en situation där hon tvingas ta ställning på det sättet.

      Hoppsan, skrev ett långt svar som togs bort. Tycker i alla fall det låter som att din partner är extremt oschysst och att ni borde prata redan nu för när barnet väl kommer hoppas jag verkligen inte att han förväntar sig att kunna leva/sova som vanligt?! Jämka era förväntningar lite, typ. Och köpa en större säng :). Känner med dig, det ÄR jobbigt att vara gravid och särskilt nu i den evinnerliga pandemin. Kämpa på! Hoppas det blir bättre snart!

      Har han alltid varit såhär ego och taskig eller har det kommit nu? Mkt märkligt.

      Har han alltid varit såhär eller började det med graviditeten? Och om det är något som inte är nytt – varför accepterar du det beteendet och kände att det var en bra idé att skaffa barn med honom?

      Tycker du ska ta dig ett ordentligt snack med honom. Du överdriver absolut inte, men tycker inte heller som vissa att du ska dumpa honom direkt eller att han är psykopat. Men definitivt en reaktion och ett beteende som du bör ifrågasätta och lyfta med honom. Säg hur det går dig att må och att det inte är okej.

        Inte psykopat men dåligt med empati och inget sätt man behandlar nån man älskar på…

      Tack för era svar! ❤️

      Det blir ju väldigt svart eller vitt när jag lägger fram det såhär, förstår det. Det här är en del av vår relation och inte hela bilden. Hade han alltid varit en rövhatt hade jag lämnat. Skönt att veta att mina känslor är befogade och att hans beteende inte är oki.

        Skulle blivit så jävla förbannad. Förhoppningsvis är man två om att skaffa barn då får man gilla läget.

      TS vill din kille ens ha barn?

      Den här killen kan ju inte ha varit drömprinsen ens innan, så hur kommer det sig att du bestämde dig för att skaffa barn med honom?

    Apropå inlägget om spa för handväskor. Flimrade förbi en video på Instagram häromdagen som jag klurat på sedan dess. Handlade om någon som köpt märkes…scarves (tror jag) från något dyrt, fint märke och sedan inte blivit erbjuden att köpa en handväska. Kan ni som begriper sånt här förklara – måste man bli erbjuden att köpa vissa väskor? Huh?!

    Mvh hon som uppenbarligen inte äger någon märkesväska.

      Det är ju ett skämtklipp. Hon gick in på Hermès som är ett märke som är känt för att ha lååånga väntelistor till att få köpa deras väskor (alternativt väldigt bra kontakter).

        Jo, att det var skämt förstod jag. Men ah. Det var för att hon inte blev erbjuden att ”gå före i kön” som var grejen alltså. Jag tänkte att inte vem som helst fick köpa väskan, men det får de alltså om de bara står på väntelista tillräckligt länge. Check!

    Jag har så hårt hår, ”krusiga” hårstrån. Nån som vet vad det beror på?

      Haha Bookbeats fiasko med reklamen på en svart handflata är ju bara för roligt. Så går det när man försöker vara woke.

        Fel. Skulle va ett eget inlägg.

        Haha jaaa. Har du sett skojbilden på Jan Guillou som nån gjorde? ?

    Det har ju pågått en debatt länge om slutförvaret av kärnavfall, och nu har de beslutat hur det ska hanteras i Sverige: grävas ner i urberget. DN har en artikel om hur man ska varna eventuellt framtida människor för faran. Kärnbränslet måste ligga nedgrävt i 100 000 år. Hur kommer man på en varning som funkar under så lång tid? Så himla intressant!

    Bland förslagen finns att genmanipulera träd eller katter, så att de är blå eller ändrar färg (som en varning), att uppföra nån slags spetsiga monument eller att skapa en slags religion som varnar för platsens farlighet. Problemet med vanliga symboler som t ex dödskallar är att de kan ändra betydelse under årens gång.

    Mänskligheten har bara haft ett skriftspråk ca 5000 år. Det går ju inte ens att föreställa sig en sån här lång tidshorisont.

      Tycker det är ett dåligt beslut. Hur kan de tro att kapslarna ska hålla i 100 000 år? Vad händer om det blir krig?
      Tror som en del forskare att det är mer troligt att kapslarna håller i 100 år.

      Jag är för kärnkraft men bättre att göra som i Frankrike där de tar tillvara på kärnbränslet och kan använda det om och om igen.

      Läste det här och insåg att jesus föddes för 2022 år sedan. Så mindblowing på något sätt. Över 2000 år sedan. Känns som om det vore igår.

      Kommer mänskligheten ens finnas om 100 000 år? Vissa säger ju att vi kommer dö ut om typ 150 år

    Var på en så otroligt märklig dejt igår, killen måste varit hög eller nåt och gick inte att föra ett normalt samtal med. Gick efter 45 minuter, nästan full i garv men trist att vaska en skön torsdag som jag kunde spenderat i soffan eller nåt. En fråga som såklart inte har ett svar, men FINNS det normala killar nånstans? VAR? i 30-års åldern i Stockholm? Hellooooo.

      Du fick ju en rolig story iaf!

      Gemensamma vänner! Tacka ja till allt och alla när det kommer till sociala grejer, skriv till folk som bara är bekanta men verkar kul och se om de vill hänga. Träffa alla som vill träffa dig från tinder (selektera hårt vid matchning dock). Gå in med noll förväntningar men hög energi. Inte lätt under pandemin men jag började köra på den strategin för 1,5 år sedan (efter 7 år som singel), har fått massor av nya vänner och träffat en otrolig kille i två månader nu. Inte via tinder, trodde typ inte det gick.

    Nån som har solskenshistorier om sin farmor/sina farföräldrar/en man med nära relation till sin mamma även i vuxen ålder? Verkar som att det blir bara söner för mig och det gör inget, men blev förvånad över att jag blev så ledsen över att inte ens ha en liten chans att bli mormor. Känns ju också som att det ses som normalt att en kvinna (t ex jag) messar med sin mamma typ varje dag och träffas ofta, medan detsamma för en man är typ knäppt?

      Och ja, jag vet att det här är en typ Familjelivfråga… Men nu frågar jag er!

      Min bror! Han är vuxen men är fortfarande extremt extremt nära vår mamma! Han har alltid varit mammas pojke och är fortfarande det än idag, fast på ett vuxet sätt. Min sambo har även en kompis som simmar med sin mamma två gånger i veckan, jag tycker iallafall inte alls det är konstigt med män som umgås med sina mammor, känns också allt vanligare idag <3

      Min man kommer från Italien och han messar med sin mamma varje dag och ringer 2 ggr i veckan. Hur hon lyckats med det – hon och alla andra italienska mammor-? De är kärleksfulla men lite stränga, de är tydliga som personer på något sätt. Starka kvinnor, även de som är hemmafruar och ”bara lagar mat”, de är starkare och säkrare på något sätt än svenska mammor.
      Min man är ingen morsgris på något sätt, han respekterar och älskar sin mamma och han respekterar alla kvinnor som en självklarhet. Antar att det har att göra med att hans mamma alltid varit så säker på sitt eget värde oavsett karriär, utseende etc.

        Åh vad fint att läsa. Är inte TS men också mamma till två pojkar. Hoppas att mina söner kommer ha den kontakten med mig.
        Undrar också, ni som har äldre söner eller partners som har den kontakten med sina mammor, vad hittar de på ihop?
        Nu är min yngsta bara två år, men är något jag funderar mycket på. Vad man kan ha för intressen ihop.

          Min man gör inga särskilda aktiviteter med sin mamma, de sitter och pratar, typ. Jo matlagning är ett gemensamt intresse också. De pratar mycket om matlagning och recept.

          Alla möjliga, samma som med en dotter. Beror ju på personerna.

      Mina barn har haft en mycket nära relation till sin farmor och en närmast obefintlig relation till sin mormor, så det är ingen naturlag att mormor är närmast.

      Min pappa. Han kommer från ett annat land och min farmor bodde kvar i det landet. Han ringde min farmor varje dag på morgonen, och vi reste alltid till henne minst tre gånger per år för att hälsa på. När vi inte kunde åka ner så skickade han alltid ner saker till henne eller bad någon av hans vänner där gå förbi med ex. mat.

      Mina barn avgudar sin farmor (som bor 5 min bort) men har inte alls så nära relation med sin mormor (som bor 25 min bort men inte alls prioriterar sina barnbarn). Jag har aldrig varit så nära min mamma men min man avgudar sin mamma så därför har det blivit naturligt att våra barn också får SÅ bra relation med sin farmor. Allt hänger på hur man som farmor/mormor engagerar sig i sina barnbarn ?

      Åh, min farmor är hela min barndom. Jag är uppväxt med min pappas sida av släkten , och mina kusiner var som min andra familj när jag växte upp. Farmor är den som håller ihop hela tjocka släkten, och ingen kan trösta, skapa julfirande och ge så varma kramar som farmor❤️

      Min bror är väldigt nära vår mamma, ringer, messar, hälsar på mm. Min man är mycket nära sin mamma och hon är en underbar farmor till våra barn som älskar henne. Tror som de flesta är inne på att det beror mycket på hur man är som mamma/ farmor snarare än om man har söner/döttrar.

      Min kille pratar med sin mamma varje dag. Dom har en väldigt fin relation. Och hon är världens bästa svärmor! Så ja, det finns solskenshistorier ?

      Min pappa brukade ringa sin mamma varje dag ibland flera gånger om dagen fram tills hon dog på nyårsafton. Hon bodde dock inte här i Sverige så de kunde ej ses så ofta men någon gång per år brukade han åka ner till henne. Men den dagliga telefonkontakten har varit konstant från att han flyttade till Sverige tills hon dog 86 år gammal❤️

      Åh jag kunde ställt samma fråga. Jag Lu uppväxt med systrar och har nu två söner. De är världens bästa och jag känner absolut inte att jag vill ha en dotter men jag önskar mest av allt i hela världen att jag och mina grabbar kan ha en kärleksfull nära relation livet ut och att om jag i framtiden blir farmor får en fin relation med mina barnbarn ❤️

      Min farmor har varit min bästavän och min tredje förälder. Sörjer henne som en mor nu när hon har gått bort. Hennes kärlek har varit allt för mig, helt villkorslös. Mormor har också funnits i bilden och älskar henne också men det är ändå något helt annat.
      Att bli älskad på ett sätt som jag blivit av min farmor är den största lyckan jag upplevt i mitt liv.

    Jag gick in och tittade på P Wahlgrens villabygge-konto och när jag tittade igenom inläggen läste jag i kommentarsfältet och det är ju inte klokt vad många som är rent elaka och oförskämda i sina kommentarer. Inte heller är de särskilt privata. Det är mobbing skulle jag vilja påstå sen förstår jag att Pernilla inte kunde bry sig mindre.

    Det känns som att många saknar en spärr på nätet och kan häva ur sig det mest elaka kommentarer eller om så bara något nedlåtande. Ofta kvinnor runt 60 år. Att de inte inser hur pinsamma de är som skämmer ut sig?!

    Är det så att de som är äldre och ser tillbaka på sina liv och önskar att de hade gjort saker annorlunda tar ut sin avundsjuka på de som är lyckliga och förverkligar sina drömmar?

      Nej, Pernilla bryr sig inte mindre om någonting. Förutom pengar.

      Såklart inte ok med mobbing som du beskriver det men tycker nog att de flesta tvärtom verkar avguda henne och har som högsta önskan att vilja bli hennes bästa kompis vilket jag – personligen – tycker är ett minst lika stort problem.

        Jag funderade mer på hur de som skriver elaka kommentarer är som personer och varför de tycker sig ha rätt att skriva saker för att vara elak och pika Pernilla förbudet ena eller andra.

        Pernilla rör det nog inte det minsta och som du skriver kan nog vara mer ett problem för henne med alla beundrare.

        Men är det inte konstigt att många kan skriva elaka kommentarer utan att inse hur pinsamt det är?

    Handboll ❤️Sporten som ALLTID är spännande! Även bollsporten (till skillnad från vissa sporter där tex. bollen sparkas-herrsidan då,damerna är grymma!) Sverige ofta tar medalj OCH är nu i EM final på söndag!

      Basket 🙂

        Är Sverige bra där? Följer inte (medias fel delvis, dålig bevakning av basket ju)

      Fruktansvärt tråkigt sport. Och då är jag ändå sportintresserad.
      Ser snarare fram emot finalen i Australian Open.?

      Spelarna pajar sina axlar dock när de försöker hopa igenom en mur av spelare och göra mål.

      Damernas innebandy är det bästa.

        Sa ingen någonsin

    PALICKAAA ❤❤ och Gottfridsson alltså FYFAN vilka hjältar fyfan vad jag älskar handboll ???❤❤❤

      Jaaaa!?Såå grymma, Palicka-väggen, Gottfridsson mfl, blir fan gråtmild?. Nu är det dags att vi spöar Spanien på söndag!??

    Någon som varit med om en destruktiv relation och fått PTSD/ångest av det, som bearbetat det och blivit frisk? Precis börjat behandling och det känns som att jag aldrig kommer bli fri den kontroll han fortfarande har över mig, mitt liv och mina tankar. Behöver solskenshistorier innan jag ger upp. Livet är fan inte värt att leva om det ska vara såhär… ?

      Det är klart det blir bättre! ❤️

        Fast hur, exakt, kommer det bli bättre? Det är tomma ord för mig eftersom det _aldrig_ blir bättre.

          Du har ju precis börjat?

            Ja, fast jag har försökt bearbeta det här i över fem år och det blir bara värre och värre.

              Men med professionell hjälp? Nu får du ju behandling. Du eftersökte iaf solskenshistorier och här har du en! ??

                Ser ingen solskenshistoria.

                  Att det blir bättre som jag skrev, jag är levande bevis! Gå igenom behandlingen och kämpa!

    Vad tänker ni om folk som lägger in en bild på sig själv och låten Alicia Keys This girl is on fire?
    Gjort en bröstförstorning i hemlighet så måste ge sig själv beröm.
    Låten och bilden var i hennes stories på Insta igår.
    Ok att man är nöjd med sig själv men att lägga in en låt och beröma sig själv känns så cringe på något vis
    https://www.instagram.com/p/CZMYm_Os8x2/

      Märklig sak att berömma sig själv för ?

        Man kan vara nöjd med sig själv mem att öppet visa med en låt dvs att man är så pass hett visar på narcisstiska drag.
        Klart att man kan se ut så där när man inte ens har barnen heltid hos sig de är separerade så barnen ser hon på halvtid. Det enda hon gör då är att fixa sig själv, träna och spenderar på sig själv mest. Barnen får billiga outlet kläder från stadiumoutlet.

      Det där ju inte så farligt. Vill du se internets mest självupptagna brud ska du kolla in Jeanette Svedberg. Hennes konto är själva definitionen av cringe och medelålders kris….

      https://www.instagram.com/reel/CZOqMQfIGkB/?utm_medium=copy_link

    Sommar/extrajobb för mig som inte är så service-inriktad, stresstålig eller gillar barn…? Vad finns? Trivs bäst att jobba själv och sköta mitt, är inte rädd att ta i!

      Kyrkogårdsförvaltningen. Låter kanske trist men det bästa sommarjobb jag har haft. Fick vara utomhus, jobba självständigt (med bra musik i lurarna), slapp jobbiga människor och tjänade dessutom helt ok.

        Yes, instämmer. Dock förvånansvärt mycket kontakt med människor ändå. Folk som ville stanna och prata om sin avlidne man osv.

        Åh tack, har helt glömt att jag faktiskt tänkte på just det, för ett tag sedan. Ska absolut kolla upp detta!

    Kyrkogårdsförvaltningen. Låter kanske trist men det bästa sommarjobb jag har haft. Fick vara utomhus, jobba självständigt (med bra musik i lurarna), slapp jobbiga människor och tjänade dessutom helt ok.

      Sorry, hamnade fel ?

    Jag skulle behöva ventilera en sak. Jag är i ett (lyckligt och stabilt) förhållande sedan ca tre år tillbaka. Innan jag träffade min nuvarande var jag dödligt kär i en annan kille (ca 4 år sedan). Av olika anledningar så blev det aldrig vi och det avslutade på ett väldigt sorgligt sätt. Jag vet att han var minst, om inte mer, kär i mig och var nog det ett bra tag efter vi slutade ses. Problemet är att jag verkligen är övertygad att han var mitt livs kärlek. Jag tror aldrig det hade fungerat mellan oss om vi verkligen blivit tillsammans och satsat, men problemet är att vi aldrig fick chansen. Jag är som sagt lycklig på annat håll idag, och vill så förbli, men jag kan och ena sidan släppa den andre. Jag drömmer fortfarande om honom om nätterna minst en gång i månaden och vaknar då med världens tyngsta sten i bröstet. Jag vill inte ha det så här, jag vill vill vill verkligen gå vidare för det känns så taskigt mot min pojkvän, men också för att få en inre fred hos mig själv. Jag vet inte vad jag ska göra, jag har ingen kontakt med den andre killen och ibland tänker jag om jag borde skriva till honom för att lätta på mitt hjärta. Men har å andra sidan ingen aning om vad jag isf skulle skriva.
    Är det någon här inne som har haft ett liknande problem, eller känner igen sig?

      Sånt där är bara hjärnspöken. Man fastnar i ett ”tänk om”.
      ”Mitt livs kärlek” finns inte, det finns massor av personer som skulle kunna bli rätt för oss, det där med ”mitt livs” finns bara i våra hjärnor så att säga och det kan ta slut som ”poff”.
      När jag var yngre fastnade jag också i det där, särskilt om man inte varit ihop på riktigt och killen verkade förälskad i mig, då byggde jag upp sådana fantasier.
      När det hade hänt fler än två gånger började jag se mönstret och förstå att det här är ju något min hjärna inbillar sig.

      Ah, en sak till: det finns folk som bryter upp, flyttar över halva jorden, splittrar familjer för att de blir kära i någon och gör vad som helst för att få vara med den personen.
      Är man två unga fria människor som är kära i varandra men inte blir ihop, då är det oftast så att den ena egentligen inte vill. Men det är mer romantiskt att skylla på omständigheterna än att erkänna att man nog inte vill gå på djupet med personen.

    Är det vanligt att känna sig fast i en ålder/tid då något traumatiskt hände?
    Jag känner mig lite fast då mina barn var små och föddes prematurt (extremt, flera månader på sjukhus). Känner att jag har kommit över traumat på så sätt att jag inte är så orolig över dom men känslor sitter fast.

      Ja jag var länge mentalt fast i en period när mitt barn var sjukt. Kunde inte släppa känslan på flera år, inte förrän nu kan jag se att jag var kvar i en känsla, jag trodde då att det var så livet var. Jag tror det är vanligt när man varit väldigt orolig för sitt barn.

    Någon som handlat från homeroom? Gjorde en beställning för 4 veckor sedan och har ännu inte sett röken av prylarna. Läst recensioner om dem och verkar inte vara ett så seriöst företag.

      Jag har beställt från homeroom flera gånger och är nöjd! Konstigt med leveranstiden för dig dock ??‍♀️ Jag har aldrig behövt vänta så länge.

    Någon som har problem med ögonfransförlängning? Att det inte har funkat? Jag tappar mina efter typ en vecka och det ska hålla i 3-4 veckor och mina ögon svider och tårar jättemycket ? för mina vänner funkar det klockrent. Jag förstår inte, varför funkar det inte för mig?!

      Har du någon oljig ögonkräm/ansiktskräm, det kan göra att det fäster dåligt. Eller så kanske du är allergisk mot limmet?
      Jag hade förlängning förut men jag saknade att klia mig i ögonen så jag började med xlash serum istället och nu har jag långa fransar som ser mer naturligt ut istället

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.