Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

631 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon som är medlem i Mensa och vill berätta lite om vad man får ut av medlemskapet? ?

    Exempelvis om det ges föreläsningar eller liknande, vad för ämnen är vanliga respektive ovanliga?

    Vilka andra former av arrangemang anordnas? Hur ofta, samt hur många som, som regel, träffas under de olika sammankomsterna?

    Har man någon form av samarbeten med Mensa i andra länder? Hur ser dem ut i så fall?

    …Eller vad som helst annat som kan vara intressant att veta!

      Har du inte ställt denna fråga 3 gånger nu? ?

        Jo, har fått några intressanta svar men det var endast från några som aldrig varit med på någon fysisk träff, utan bara hade erfarenhet av facebookgrupper. Hoppet lever än att det ska gå att hitta någon här som faktiskt varit med och deltagit eller till och med gör det regelbundet. ?

          Ja men vad vill du få ut av det egentligen? Är det inte uppenbart att det är ett gäng elitistiska dryga människor som samlas?

            Elitiska människor..vilken generalisering. Många högintelligenta känner sig ensamma då de ofta har ett annat tankesätt och kanske inte alltid samma sociala färdigheter som medelintelligenta personer. För många är det en samlingspunkt för givande samtalsämnen/aktiviteter. En samhörighet.

            Du kan läsa några av kommentarerna nedan, det tycks finnas medlemmar som inte delar din uppfattning. Personligen tänkte jag att det skulle vara kul att ta del av intressanta föreläsningar och möjligen även engagera sig i andra aktiviteter.

              Gå dit och testa då?

                Har bokat tid för att skriva provet senare i vår, men som jag skrev nedan, jag brukar som regel försöka ta reda på information om saker innan jag engagerar mig i dem, därav ville jag höra om någon här hade lust att berätta om sina upplevelser av organisationen. Tycker det ger ganska mycket att få höra andras erfarenheter på förhand. ?

            Lovisa kommer passa in perfekt ❤

      Eller så går du bara med och ser om du får ut något av det? Klarar du inte testet spelar det ingen roll vad någon svarar här.

        På förhand ser oddsen bra ut för att jag skulle klara, har bokat tid till att göra det senare i vår. Men det vore intressant att redan på förhand höra lite om vad medlemskapet innebär och erbjuder samt hur andra medlemmar uppfattar det. ?

          Men herregud det räcker??? Du har frågat flera gånger nu

            Ja med tanke på att det är 2% av befolkningen som är kvalificerade att vara med kanske jag kommer behöva fråga några gånger till innan jag får svar. ??‍♀️

              Eller så hänger inte Mensa medlemmar här så du kan sluta fråga Ingen av de jag känner som är medlemmar slösar bort sin tid på sociala medier. På att gamea ja men inte på att följa influencers eller bloggbevakning.

                Mensa-medlem och bloggbevaknings-missbrukare här! Visst finns vi, men självföraktet är ett faktum. Jag har personligen inte engagerat mig så mycket IRL, men jag vet att det anordnas en del nationella (årsträffen, julbord ex) och internationella träffar (nordiska kryssningar ex). Innan pandemin hade Mensa Stockholm träff/AW på Wasahof varannan vecka eller så också. Det finns även en brädspelsklubb i Stockholm som ses emellanåt.

                Jag ser mest Mensa och Mensas fb-grupper som terapigrupper. Många är väldigt öppna med att de känner sig annorlunda, vilket jag kan känna igen mig i och det ger mig tröst.

                  Hej! Kul att få svar! Låter ju som en rätt härlig organisation av din beskrivning att döma! I synnerhet brädspelsklubb och julbord, hur trevligt som helst ju!

                  Hur många var ni varit på de sammankomster du deltagit i, på ett ungefär? Är det oftast samma personer eller varierar det mycket? Samt hur är stämningen generellt?

                  Blev lite avskräckt senast jag frågade då några hade lite mindre trevliga erfarenheter av framför allt facebookgruppen, men så som du beskriver det låter det ju faktiskt väldigt fint.

                  Bara av intresse, och du behöver förstås inte svara om du inte är bekväm med det, men blir nyfiken på på vilket sätt du upplever dig annorlunda? Om du kan sätta fingret på det. Och hur beskriver andra att de upplever sig själva?

                    Ät en baconlindad sadel och var glad! Ni mensafolk tänker för mycket.

                    Ät en baconlindad (eller vegansk om ni vill fast det inte smakar samma) dadel och var glad.

                      Det här var uppenbarligen ett känsligt ämne för många.

                Haha, nej du har väl rätt. Dataspel och raketforskning är nog det enda mensamedlemmar pysslar med.

              Men kan du inte hitta ett bättre forum för det kanske? Här är det ju gissningsvis 98% som blir irriterade 😉

                Som vadå? Flashback? Där är nog alla medlemmar om man frågar. ?

                  Ska du som är så smart fråga mig med helt medelmåttigt iq det? 😉

                    Nej du kan givetvis inte bidra med något jag inte redan vet, vet inte vad som flög i mig. ??‍♀️

              Kan du inte kontakta Mensa direkt och fråga vad medlemskapet innebär och vad som ingår?

                Tycker den information som finns att ta del av är rätt intetsägande, så ville gärna höra om mer personliga erfarenheter samt upplevelser av organisationen.

                  Utifrån ditt svar så utgår jag från att du enbart har sökt information. Men om du som den första personen skriver, kontaktar dem?

                    Har varit i kontakt med organisationen via mail som hänvisade till hemsidan. Och utöver vad som står där är jag mest intresserad av att höra en mer detaljerad beskrivning av vad sammankomsterna utgörs av samt om medlemmars personliga erfarande och upplevelser. Tänker oavsett att det ger mer att höra andras berättelser än svar från en kundtjänst vars intresse ligger i att promota organisationen. ?

          Ja är det du vill få fram? Att du är smart nog att gå med i Mensa?

            Gå på mensaträffar istället för att hänga här, det är säkert mycket roligare ??

            Jag är ledsen om mina frågor triggade ditt mindervärdeskomplex.

              Men sluta dryga…

                Det är lite tröttsamt att få kommentarer likt den ovan för att man ställer en fråga. Ni som inte är intresserade av ämnet kan säkert hitta någon annan tråd att engagera er i.

                  Du ställer inte frågor, du spammar.

                    Om någon frågar en fråga om att köpa labradorer, en kommande förlossning eller att resa till Sydostasien, men inte får några svar, är det förbjudet att ta upp samma fråga på nästa öppet spår då?

                      Eller frågar om en serie, någon hudvård, matlagning eller träningsform osv.

                      Är du lika otrevlig under alla ämnen som återkommer eller var detta bara en öm punkt?

                  Det du sänder ut får du tillbaka, du har svarat drygt flera gånger, även till de som inte skrev nåt farligt…

                    Inte vid ett enda tillfälle har jag svarat drygt på något som inte varit otrevligt skrivet.

                    Men du verkar på förhand ha bestämt för vad du ska tycka om mig, så det är väl inte konstigt om du tolkar in en dryg ton i mina svar som inte finns där.

                    Det säger mer om dig och är inget jag kan ta ansvar för.

      Är det avgörande för om du ska göra provet eller inte? Annars är det väl bara göra provet, bli medlem och se vad det finns att göra?

        Det mesta som diskuteras här inne kan man få svar på även utanför detta forum. Men är inte det lite charmen med öppet spår, att man anonymt kan diskutera precis det man har på hjärtat för stunden? Skulle givetvis kunna vänta tills efter testet i vår men brukar som regel försöka ta reda på information om saker innan jag engagerar mig i dem. Tycker det ger ganska mycket att få höra andras erfarenheter på förhand.

      Jag är medlem. Avskyr dock allt som har med fysiska sammankomster att göra. Du kanske kan läsa lite på sidan om vad som brukar anordnas och se om du finner något intressant. Det finns massa sociala evenemang om man är lagd åt det hållet. Gillar du att resa t ex så kan andra medlemmar vara till hjälp med boende osv. Här finns alltså ett världsomspännande samarbete. Om jag hade gillat folk så hade jag säkerligen nyttjat detta. Resa, träffa folk att utbyta kunskaper med, få guidning och boende. Nu är det som det är dock.

        Jag läste få guldring ?

          Haha, sign me up! ?

        Hej! Vad roligt att du svarade! ? Jag har kikat på hemsidan men tyckte den var rätt intetsägande. Vore också intressant att höra mer personliga erfarenheter.

        Jag är inte heller så mycket för sociala tillställningar egentligen, är rätt ensam, vilket är självvalt. Men jag saknar ändå att ha ett sammanhang att delta i där jag varken förväntas prestera eller bli bästa kompis, haha. Men ett sådant utbyte som du beskriver skulle kanske kunna vara givande, det vore också intressant att höra mer om de lokala träffarna också, och eventuella föreläsningar osv. Dels vad som arrangeras men också hur stämningen är, osv. Har du någon insyn i detta? ?

        Och av intresse undrar jag bara vad man som ”passiv medlem”, som du själv, får ut av medlemskapet?

        ”Om jag hade gillat folk” haha ?

      En kursare till mig var med i Mensa, gick på träffar i Stockholm och träffade flera pojkvänner genom Mensa.

      Hon sa att det var kul och bra för såna som hon som inte riktigt känt att de passar in. I Mensa finns alla sorters människor och därför passar alla in även om många är lite speciella, alla tolererar varandra enligt henne eftersom de har en gemensam nämnare, dvs hög IQ.

        Det låter fint! ? Jag fick tidigare svar från några som endast hade erfarenhet av Mensas facebookgrupper, men genom dem hade de inte fått något gott intryck. De hade upplevt det mer elitistiskt och inte så inkluderande, så jag är glad att få höra om lite positiva erfarenheter också! Tack för att du delade med dig! ?

      Det man får ut är att kunna gnugga det i andras ansikte resten av livet.

        ?‍?️

        Hade en bekant för längesedan som var medlem i Mensa. Kan säga som så att hen var den mest tråkiga, osmartaste och intetsägande personen jag någonsin mött.

        Hen påpekade ofta att hen var medlem, slutade med att ingen ville dra med hen på saker. Det var så det gick med det när det gnuggades in i ansiktet på oss andra.

          Haha vilken social kompetens!

          Det är ett såhär soligt umgänge jag har att se fram emot alltså.

    Flashback forever.
    Herrejösses. Efter veckans avsnitt har jag läst igenom hela tråden med ”Mjau Entreprenad”

    Någon stackare här som råkat ut för psykopaten? Hur länge ska han få fortsätta???

      Haha ja vilken underhållning det är att läsa den tråden ?

        Ett tips är tråden om Peppes Pizzeria i Hägersten

          Han verkar kapabel till vad som helst. Riktigt obehagligt!

        Hur hittar man?

      Är det en snickare eller vad handlar det om? Måste lyssna antar jag! ?

      Vad heter tråden?

        ”Vi som råkat ut för Göttsche Entreprenad – Företaget svarar i tråden”

      Jisses. Tänkte först att det bara blir upprepningar från WG men så kom lögnen med bilolyckan, så nu måste jag se vad som kommer mer i tråden.

    Ni som sett hela nya SATC. Vad tyckte ni? Jag tyckte första avsnittet var lite charmigt och nostalgiskt men resten har varit katastrof.

      Tyckte tvärtom. De två första var så pinsamma, från avsnitt tre blev det ok.

      Jag ville verkligen, VERKLIGEN gilla And just like that men balle det var svårt. För en jävla soppa.

        Balle ? Ska också börja använda det så!

        Matilda, är det du?

      Hemskt.
      Alldeles för mycket woke-trams för min smak.
      Och det fungerar bara inte utan Samantha, de kan inte ersätta henne med den där mäklaren och tro att det ska bli lika bra.
      Nä, stor besvikelse tyvärr.

        Tror det här är sjps vanity project. Hon vill tillbaka till sin storhetstid och tjäna pengar.

          Och Miranda! Skådisen har liksom gjort om henne till sig själv.

      Dessutom! Någon annan satc-nörd som la märke till att skådespelaren som spelar zed som seems blir kär i på slutet är samma som jobbade i versace(eller gucci?) butiken i satc serien….. så konstigt att använda samma man men låtsas att det är någon ny hahah

        Han som spelade Seemas pappa var även med som servitören Samantha hånglade med när hennes dejt inte dök upp!

        Det var Prada ?

      Patetiskt. Serien borde få vila i frid.

      Tycker om det mest för nostalgi tror jag, men tycker den var lite rörig dels för att de tydligen klippt bort flashbacks mr Big, dels för att de försökt trycka in så mycket på så få avsnitt. Ogillar verkligen Mirandas arc, känns som en helt annan karaktär och synd om Steve ?

      Men den har sina stunder!

        Ja Miranda skulle aldrig ha gett upp en karriär chans för att vara ett bihang i la för att ”hon är kär”. Du ska ge upp din chans för att följa med Che på hennes? Förlåt, hens.

      Alltså, jag tyckte den var ganska bra ändå. Eller om jag säger såhär, den levde upp till sina egna mått. För gamla Sex and The city är ju inte ett konstnärligt mästerverk om man tänker på varje enskilt avsnitt, varför skulle då and just like that vara totalt genialiskt rakt igenom? Jag gillar att de inte försökte göra något vräkigt (som filmerna) utan behöll de små sidoberättelserna utan att allt skulle vara bombastiskt. Också bra att det inte bara var en massa nostalgi som det lätt kan bli med återupptagna serier. Summa summarum, enligt mig har de har lyckats med att vi gamla sex and The city rävar kan få känna igen oss i upplägget och berättandet.

        Jag bara sett lite. Känns som dom vill att tjerna ska se äldre ut änn vad dom är. Borta var smink tex. Carrie är för mej viktigaste personen.

        Håller med! Det låter på så många som att originalet höll så hög kvalité? Tycker inte det skiljer sig så mycket på den fronten. Dessutom känns det som att så många vill klaga för att klaga, om man hatar första 3 avsnitten, varför sitter man och plågar sig i 7 avsnitt till?

        Tycker att slutet var bra med fina små upplösningar på allas stories. Fint när Carrie säger ”i am carrie bradshaw and this is Sex & the city”, kändes som att hon tittade in i kameran då!

        Samanthas frånvaro är ju trist men tycker att de pratar om både henne & hennes skäl.
        Hur däremot en karaktär som Stanford ”tillåts” lämna serien med en otänkbar lapp om skilsmässa fattar jag inte (men ja, jag vet att skådespelaren är död.)

        Tycker att slutet var bra med fina små upplösningar på allas stories. Fint när Carrie säger ”I am carrie bradshaw and this is Sex & the city”, kändes som att hon tittade in i kameran då!

        Samanthas frånvaro är ju trist men tycker att de pratar om både henne & hennes skäl.
        Hur däremot en karaktär som Stanford lämnar serien med en otänkbar lapp om skilsmässa fattar jag inte (och ja, jag vet att skådespelaren är död.)

      jag drog en hel rant inför min make igår (som inte sett serien) om hur besviken jag är. Jag gillar inte hur karaktärerna har utvecklats. Carrie går runt o är en deppig änka hela säsongen. Miranda dumpar steve(!!!) för en hen. Jag gillar inte den där Che. Charlotte har inga riktiga problem öht, bara en rik hemmafru som vill fixa flådiga middagar för att impa på andra. Och Samantha är inte ens med 🙁

        Jag tyckte Che gjorde hela serien. Älskar att Che var med och tyckte Mirandas och Ches relation var det mest spännande i serien. Tycker också att det var alldeles för mycket PK som skulle tryckas in. Men efter att ha sett hela vill jag ha mer. Hoppas på en till säsong! Väldigt synd att Samantha inte har med, hon saknades verkligen!

        Justice for Steve!

          Varför då? Gå tillbaka och se hur han betedde sig, mansbebis…

            Eh nej? Reko kille 100% ju.

              Oj, då har du inga höga krav på män….

                Va? Steve backade Miranda i alla lägen. Han var otrogen en enda gång och ångrade sig resten av sin levnad typ. Du måste blanda ihop trofaste, 100% pålitlige, jordnära och charmige Steve med nån skitstövel.

                  Nej, låter mer som du är van vid mansbebisar. Dom man också vara snälla män men det gör dom inte till mindre mansbebisar.

            På vilket sätt var han en mansbebis?

              Deras relation blev väl precis så som Miranda inte ville ha det, hon tog hand om honom för ofta. Tydligast exempel var hur han betedde sig när han plötsligt fick för sig att de skulle skaffa barn och hur det blev när Miranda sen behövde åka iväg. Även hela grejen med hunden är väldigt mycket mansbebis tycker jag.
              Blir tydligt om man tittar i en nutida kontext tycker jag.

        Tyckte inte alls att Carrie var en deppig änka. Tyckte knappt att hon sörjde honom. En stund i avsnittet efter han dog och sen var livet tillbaka till det vanliga för henne ungefär.

      SÄMST!! En kavalkad med PK-grejjer. SATC för mig ska handla om kvinnor som gillar män, sprit, fest, mode.
      Inte flickor som vill vara pojkar, lesbiska, att de är gamla och grå, döden osv osv.

        Håller med! Jag saknar girl power som SATC stod för på den gamla tiden.

        Har börjat se om serien från början och nä det är inget mästerverk men fan vad skönt att bara låta fantasin flöda och drömma att man var där i new tork med sina bästisar

          Drömmen! Önskar att man hade ett liknande gäng med tjejkompisar

      Alltså den där scenen när Carrie och Miranda var förvånade över att Charlotte fortfarande sög av Steve? Varför skulle man sluta ge oralsex till sin man, eller fru för den delen? Tycker det är en viktig del av sexlivet som iaf jag tycker om.

        Harry menar jag så klart!

        Men finns ju ett helt avsnitt serien som bara handlar om att Charlotte inte suger av killar??

        Hur gammal är du då? Tror poängen är att i många långa äktenskap där båda är över 50 så slutar man med vissa ”spännande” grejer i sängen. Inget konstigt. Ska vi låtsas 50+ personer generellt är lika äventyrliga som 20-åringar vad gäller sex? Har väl varit så i alla tider att den yngre generationen ofta anses vara den mer sexuellt avvikande/galna jämfört med äldre…

          Avvikande och äventyrligt med oralsex?

            Min mamma, 73 år, tycker definitivt det.

              It’s what you think …

        Tycker förresten det är lite kul att Charlotte har sina dolda sidor. Minns avsnittet där Miranda funderar på att slicka sin dejts brunöga och alla är tysta utom Charlotte som glatt säger hon brukar göra det haha. 🙂

      Gillade ändå, även om den var cringe ibland. Tyckte inte alls om Che, och den där podden var väldigt pinsam, men överlag lite småmysig serie.

      Jag fattade ingenting. Vem var snubben som Carrie hånglade upp i slutet på sista avsnittet? Det var ju inte läraren hon dejtade? Detta var ju någon producent? Var kom han ifrån?

        Om jag förstod det rätt så verkade snubben vara någon typ av producen för Carries nya solopodd.

      Jag tycker AJLT är jättebra! Över förväntan med tanke på att SATC är en av mina absoluta favoriter. Nya serien väcker känslor, endera skrattar eller så gråter jag. Hoppas på en ny säsong.

      jag tyckte att carrie kunde få leva lyckligt med sin jäkla mr big som dom spenderat över 20 år fram och tillbaka att få ihop. jag tyckte charlotte kunde få ha sitt perfekta liv med sin man och sina två små döttrar som hon drömt om i alla år och tillslut fick. jag tycker miranda kunde få ha sin steve och vara lycklig med honom. jag tycker samantha kunde flyttat till london om det nu var det hon ville. jag tycker inte dom behövde göra carrie till änka, charlottes dotter till en pojke och miranda som lesbisk. så fruktansvärt onödigt allt ihop, helt slut på stories så dom var tvungna att fucka upp precis allt

    Hej!

    Jag ska åka till USA och måste söka turistvisum istället för ESTA. Har någon gått den vägen och kanske kan dela sina erfarenheter? Är orolig för processen och för att bli nekad. Jag är i 20års åldern men har en prick i registret. Har läst på olika ställen att man kommer bli nekad direkt om man svarar att man åkt fast för brott, men om man nekar i dokumentet och inte tar med sig belastningsregistret till intervjun (som det står att man ej behöver om man är ostraffad) så kan det vara lugnt då USA ej kan se ens belastningsregister? Jag vet att man absolut inte ska ljuga, och jag vet heller inte om jag skulle våga det. Men kan det ändå finnas en chans att man kan slinka in på det sättet om de ändå inte kan kolla upp en? Har någon varit i samma situation, jag får streeess.

      Jag hade aaaaaaldrig ljugit för amerikanska immigration, jag har åkt dit med fel papper en gång, det blir ett jävla liv. Och då hade jag ändå inte ljugit eller så. Men de hotade med att deportera mig om jag någonsin anlände till USA med fel papper igen. Samma sak med en kompis som hade något fel och de gick i taket, höll henne tre timmar och tvingade henne till lögndetektortest osv

        Nej men herregud är det sant…. Sett så många trådar där folk skriver att de tagit sig in och haft narkotikadomar, misshandel o alla sjuka saker och ändå kommit in utan problem bara för de ej vart ärliga, så tänkte att det kanske skulle funka. Men blev livrädd nu när du skrev så haha, kanske får glömma usa drömmen då?

          Det beror väl på vad du är straffad för och hur längesedan det är. Amerikanska myndigheter kan väl inte få tag på ditt straffregister heller? Vad är det för speciellt turistvisum?

            Snatteri/stöld. Det är det jag inte vet om de kan, men jag tror inte det.. varför skulle de annars begära att man tar med ett isåfall om man är dömd? B-2 turistvisum, kan inte söka ESTA för har dubbelt medborgarskap i ett av de 7 länderna som USA ”spärrat”..

              USA kan varken se ditt belastningsregister eller om du är medborgare i ett svartlistat land, så om du är bekväm med det kan du ljuga om antingen det ena eller det andra. Jag är dubbel medborgare och det finns ingen koppling mellan amerikanska myndigheter och svenska myndigheter. Det är därför de vill ha saker utskrivna eller redovisade. Samma sak gäller svenska myndigheter. Det finns liksom ingen internationell databas med information om alla människor.

                Är du helt säker på det? Även sen om man skulle få godkänt visum då, när man åker in till USA genom gränspolisen eller vad det är och de ska ta fingeravtryck osv på en, de har inget system i datorn som kommer lysa rött eller något? De kan liksom inte se något på en förutom det man själv visar upp? Eller kräva utdrag på en från myndigheterna/polisen här? Är så tveksam på hur jag ska göra, egentligen är jag rädd för att ljuga men känner typ att jag kanske inte har något val, ska försöka resa med några vänner iår så kan liksom inte skjuta på det.. vill heller inte nämna mitt dilemma.

                  Jag är säker på att de inte kan se något ja. Såvida du inte är efterlyst av Interpol. Jag skulle personligen inte ljuga för amerikanska myndigheter, men jag har ljugit för svenska (ang dubbelt medborgarskap). Så jag kan inte riktigt råda dig i hur du ska göra, men du KAN ljuga. Frågan är väl mest om det är värt stressen du kommer att känna.

                    Det är det, för stress kommer jag garanterat att känna. Kommer förmodligen spy haha. Men så länge jag vet att det kan funka kanske jag klarar av det. Hur ljög du för Sverige om dubbelt medborgarskap?

              Hur länge sedan är det du blev dömd? Gallras ju efter fem år. Skulle absolut inte undanhålla det, immigration är hemska om det blir problem. Kan säkert gå bra men skulle inte riskera det, bättre att säga som det är, tveksamt om de ens skulle neka turistvisum för snatteri/ringa stöld i ung ålder och om de gör det kan du ju planera resan till efter att du är gallrad ur belastningsregistret. Bättre det än att du chansar och det skiter sig då kanske du aldrig får komma in i USA.

                3 år sen.. Ja det har du rätt i. Vågar heller inte vara ärligt om det för risken finns att de nekar och då kommer jag ju typ aldrig kunna söka ett visum. Känns som pest eller kolera detta, faaan. Men frågan de ställer är ”har du någonsin blivit dömd”, så även om det skulle va ute ur registret så måste jag antingen svara ärligt eller ljuga? Oavsett eller?

                  Ja men jag tänker att om uppgiften är gallrad i Sverige det vill säga det kommer inte med på utdrag ur belastningsregistret så borde det ju inte vara ett problem. Då kan du ta med ett utdrag som inte visar något och då borde de inte leta vidare. Men tror som sagt inte att du behöver oroa dig för att bli nekad, är framför allt brott mot staten (skatte- och bidragsfusk), terroristbrott, knarksmuggling och övrig grov brottslighet som spelar in. Nu vet jag inte hur gammal du är men om det hände innan du fyllde 18 så är även det förmildrande. Att ljuga i visumansökan är mycket mer allvarligt och grovt än snatteriet i sig.

                  Jag har sökt visum på amerikanska ambassaden som ”straffad”, sökte dock ett studentvisa men same same antar jag. Jag nojjade precis som du men bestämde mig för att ljuga och det är jag verkligen glad för! Fick mitt visum utan problem, ljug på!!

                    Är det sant??? Höll stressen på att äta upp dig när du väl ljög? Du behövde inte visa ditt belastningsregister eller något? Är så nervös haha.

    Bristande hygien. Smutsigt hem… Gäller iofs alla människor inte bara män.

    Hur är det att bo i Sundsvall?

      Inte så händelserikt skulle jag säga, jag har dock bara bott här under pandemin. Men vill du ha roliga uteställen är det ingen hit. Det finns dock gott om bra restauranger (i förhållande till stans storlek dvs)! Butiker existerar i princip inte i stan utan då måste man åka ut till Birsta, vilket jag personligen nog tycker är det sämsta med stan.

      Annars skulle jag säga att det är en fin stad, vackert centrum, ligger bra vid vattnet, bra friluftsområden runtomkring och jag har alltid tyckt att det känns lugnt och tryggt, även om det finns områden som är mer oroliga än andra såklart. Ingen bostadsbrist vilket såklart är en fördel!

      Jag är född och uppväxt här. Gillar du röj och uteliv lär du bli besviken. Annars är d bra. Tryggt och fint!

    Långt skägg. Långa naglar. Hår på ryggen. ?

      Jultomten?

        Gimlis fru.

    Ni som haft covid vad hade ni för symptom? Hur länge tog det för er att bli friska?

      Det är suuuuuperindividuellt. Men förkylning liksom, täppt näsa, ont i bihållorna, hostig och snorig. Tog typ 2 veckor att bli frisk

      Så proppfull av snor att jag inte ens kunde snyta mig emellanåt. Blev som ngt vakuum ? hemskt!

      Hqha att man vänder sig till Bliggbevakning för en sån här fråga ?

      Täppt I bihålorna, lite hosta, feber i ett dygn, frisk efter tre dagar

      33 år, pigg, frisk och vältränad i övrigt. Dubbelvaccinerad.

      Blev jättesjuk. Feber, supermycket snor, huvudvärk, ont i kroppen, tryck över bröstet, andfådd och jättemycket hosta. Tog över en vecka innan jag var bättre.

      Feber i tre dagar och jätteont i huvudet. Sen ont i leder spec i benen och lock/ tryck över örat. Igår ingen feber men fortfarande ont i örat. Idag känns det bättre. Lite ont i halsen men inte snorig.

      jag var snuvig i tre dagar sen frisk 🙂

      Första gången: ovaccinerad (inget vaccin fanns då). Som en jobbig influensa, var hemma från jobbet nästan tre veckor.
      Andra gången: trippelvaccinerad. Sängliggande en vecka, hög feber, mkt snor. Otroligt orkeslös.

      Hög feber och frossa i 1,5 dygn, sen bra! I stort sett exakt samma symptomoch förlopp på alla jag känner som liksom jag fick det nu i dec/jan, dvs feber i 1-3 dygn.

      Började med huvudvärken från helvetet i två dagar. Sedan blev jag omotiverat trött höll på att somna mitt i ett zoom möte. Gick och la mig och vaknade tre timmar senare i feberfrossa. Hade feber hög i fyra dagar. Sen kom rinnsnuva och ont i kroppen. Tog ca tio dagar innan det var över helt.

    På tal om äckligt lukt… efter att ha sett under kniven där erik galli berättar om fisklukten från hans näsa så får jag kväljningar nu varenda gång jag ser hans bild eller hör hans namn.

    Någon här som haft covid under graviditet? Hur var det för er?
    Jag är gravid v.33 och misstänker att jag har covid då sambon testade positivt på snabbtest iförrgår och jag har också börjat få symptom så idag testade vi båda med pcrtest så vi får väl se efter helgen…
    Hoppas på milda symptom och att bebis inte tar skada ?

      Hej! Jag hade inga symptom förutom trötthet. Hade jag inte varit med i en smittspårning hade jag nog aldrig vetat om att jag haft covid.
      Dottern är 10 månader nu och är frisk. ?
      Funderar dock på om jag har fått det igen nu, trött, nästan feber och dålig i magen. Kul med bebis och 5,5 åring hemma ?

      Hej!
      Jag fick covid i v. 39. Hade hög feber 2 dagar och fruktansvärd halsont samt snuvig. Tog nog 1 vecka innan jag blev återställd. Bebis mådde bra!

    Grinar konstant och kramar mina barn dygnet runt.

    Hur stor procent av er nettoinkomst sparar ni (aktier/fonder/sparkonto etc) och vad är er ålder?

      50%, 27 år

        Guldstjärna till dig!!!

      10%. 39.

      20% just nu men hoppas på att kunna höja lönen rejält detta året och därmed spara mer. Är 30 år och driver eget företag med min partner.

      Ca 10% fördelat på buffertspar till huset, spar till barnen, pension och rent konsumtionsspar/spar till resor.
      Är 27 år och bor i nybyggt hus som jag planerar att bo i till jag hamnar på hem hehe (uppvuxen i fattigt hem så för mig är det stort, jag ber om ursäkt för humble brag) så eftersom jag inte sparar till boende längre väljer jag nu att luta mig tillbaka lite och LEVA varje månad och sparar endast det nödvändiga. För vem vet vad som händer imorgon?!

        Till Anonym?: Vad härligt det låter! Tycker du gör helt rätt i att njuta. Stort grattis ?

      Sparar 10% i fonder och amorterar 20% på det. Tjänar rätt bra men av nån anledning finns inga pengar kvar att spara utöver det ändå… så jag är ganska bra på att leva också! Obs är ensamstående, 32 år.

      Kul fråga, jag har aldrig räknat på detta. Min filosofi har varit att jag vet hur mycket jag klarar mig på i snitt i löpande kostnader per dag ”mellan löner”, så att säga. I löpande kostnader ingår avgift till brf, ränta+amortering (amortering räknar jag alltså ej som sparande, vilket tekniskt sett blir snett), mat, nöjen och liknande. Oavsett lön har jag behållit ungefär samma löpande summa på mitt lönekonto och resten har jag direkt överfört till olika former av sparande.

      Oavsett, efter en snabbkalkyl nu så landade jag i att jag nu sparar ungefär 40% av min nettoinkomst. 31 år gammal.

      Känner att jag jämför mig och blir besviken på mig själv när jag läser såna här trådar, känner att jag inte alls sparar tillräckligt eller har en bra ekonomi trots att jag i princip aldrig köper något och aldrig något dyrt. Räknade på den som skrev 40 % (utöver amortering) här i tråden. Hade jag gjort det hade jag haft 1700 kr för ”övrigt” varje månad…

        Det var jag som skrev 40% och jag vill verkligen understryka att mitt sparande har varierat över tiden.

        Som student hade jag absolut inte möjlighet att lägga undan 40% av min disponibla inkomst. Inte heller när jag började jobba. Jag har snarare gjort en kalkyl på mina ungefärliga fasta och rörliga utgifter varje månad, splittat det på 30 dagar (lön till lön) och sedan lagt undan det som går att avvara utöver det.

        Anledningen till att jag räknar dag för dag är helt enkelt att min hjärna har enklare att begripa det i vardagen. Jag har enklare att förstå om jag ligger i över- eller underkant av min tilltänkta budget. Sedan att jag har försökt hålla mig på ungefär samma dagliga budget oavsett lön (från att jag började jobba i alla fall), det är ju ett aktivt val jag har gjort.

        Vad jag menar är helt enkelt att du inte ska jämföra dig med någon annan, alla har olika förutsättningar. Fundera på vad du har för möjlighet att spara just nu. Fundera på vad din motivation till att spara är. Sedan är det naturligt att sparandet varierar över livets olika faser och det är helt okej.

        Så ser jag på saken i alla fall ?

          Jag tycker du verkar ha en bra filosofi! Och just att ens kostnader varje månad inte direkt ökar trots att inkomsten gör det tror jag verkligen är ett vinnande koncept för sparandet! Många vill ju direkt de får högre lön också ändra sitt levnadssätt men då blir det sällan något större sparande eftersom utgifterna också ökar.

      Är 27 år sparar ca 55% av inkomsten. Inga aktier inga fonder utan direkt in på sparkontot ?

      Månadssparar inget just nu. Har lägenhet i Stockholms innerstad och bra med pengar på konto och andra investeringar. Passar på att leva lite! 32 år.

      Jag sparar drygt 20% av lönen i fonder, (och barnbidraget till barnen), samt amorterar relativt mycket på huslånet.
      Lite mindre än vanligt då min man nyligen börjat plugga.

      Covid + vinter gör det ganska enkelt att spara för oss, vi är mest hemma, ofta köper vi dessutom lite extra aktier som nu när det är rea på börsen ?
      På sommaren brukar vi pausa sparandet och hitta på roliga saker och fixa med hus och trädgård.

      För oss blev det roligt att spara när vi läste på och lärde oss om aktier och fonder, det blev som en hobby, istället för att köpa prylar och nöje köpte vi olika aktier, bästa som hänt vår ekonomi! ?

      Jag är 33 år med man och två barn.

      Var tvungen att räkna ut det haha. Ca 33% går till fonder och sparkonto. Dock mindre under semestertider.

      Är 29 år, har en sambo att dela kostnader med. Har inga barn.

    Äsch bara ät 🙂

      Nej skit i den! Borsta tänderna, gör nåt annat! Pussla? Virka? Måla?

        Duttig kicka! ?

    Sysselsätt dig med något. Jag virkade en bebisfilt med mormorsrutor som gravid. Höll händerna sysselsatta och det tror jag är nyckeln.

      Lycka till! Finns jättebra filmer på Youtube som beskriver hur man gör. Sen var känslan när jag la filten på min bebis på BB oslagbar ?

    Berätta en hemlighet ni har?

      Jag har fettsugit hakan. Bara mina allra närmaste som vet om det.

        Gud vad spännande, jag går i samma tankar! Vill du berätta mer? Vad det värt, blev du nöjd, hur var läkningen osv. Vill veta allt 😛

          Jag har också gjort det. Supernöjd! Ångrar att jag inte gjort det tidigare. Jobbigt med gördel runt huvudet dygnet runt i tre veckor. Gör det på vintern när man kan ha mössa och halsduk för att dölja gördeln.
          Trodde jag skulle bli blå och grön men jag blev bara lite gul efter någon dag.

          Det är bland det bästa beslut jag tagit. Hade haft komplex över min dubbelhaka i cirka 20 år. Ångrar att jag inte gjorde det tidigare.
          Jag gjorde ingreppet med lokalbedövning och var vaken. Kändes konstigt och gjorde ont till och från men hade en jättebra läkare och sjuksköterskor så det gick bra. Från att jag kom till kliniken tog det kanske 2-3 timmar innan jag for hem. Hade duktigt ont i kanske 2 dagar, sen var det hanterbart. Jag fick ha ett tajt bandage som gick runt huvudet och skapade tryck mot hakan och halsen dygnet runt i en vecka. Det blev mycket blåmärken som försvann efter 2 veckor ungefär. Nu har jag ett knappt märkbart ärr under hakan som inte syns. Betalade 20.000 och det var värt varenda krona.

            Taaaack! Jag är så frustrerad över min dubbelhaka. Det spelar liksom ingen roll vad jag väger, eller hur min fettprocent ser ut i övrigt, den är där ändå. Har aldrig varit överviktig. Hade dubbelhaka till och med när jag vägde 48 kilo. Vad fan, liksom.

            Ska nog boka in en konsultation.

              Jag hade samma, oavsett vikt var den där. Boka in en konsultation men läs på ordentligt om kliniken och läkaren innan. Kolla på IVO så de inte har några anmälningar.

      Jag snattade i tonåren och åkte fast. Blev hemskjutsad av polis. Värsta men också det absolut bästa straffet för en ung och dum 14åring

        Exakt samma för mig som fjortonåring. En hårmousse och ett paket kondomer ? Jag som var oskuld tills jag var 16.

      Jag är jätterik!

        Hur rik?

          Tillräckligt för att helt kunna sluta jobba.

            Hur blev du rik? ?

              Hårt arbete, målmedvetenhet, envishet, lite tur och skicklighet.

                De säger ju alla här. ?‍?

                  kanske det är så det är?

        Rikare än joakim von anka?

      Jag har egentligen inget emot folk som röstar på SD

        Men du låtsas att du har det för att inte bli utstött ur gruppen?

          Ja typ så.

            Den självutnämnda goda, toleranta, gilla olika sidan. Hur klarar ni ens av att se er själva i spegeln?

        Man kan ju inte automatiskt ha något emot folk bara för vilket parti de röstar på. Dock pga av vilken anledning

          Eller det finns väl gränser iofs… som tex nmr

          Nä men jargongen i min närhet är ofta att SDare är obildade och dumma i huvudet, osv. Jag tycker man har en ganska onyanserad bild om man säger så.

            Fast vad säger de nu då när sossarna låter som SD? Är ju lögn pga valår visserligen men ändå.

      Jag har hånglat med killen min kompis är olyckligt kär i. När hon varit kär i honom.
      Dock hade jag och kompisen ett långt uppehåll på 1.5 år när det hände, men ändå.

        Fan vad f*ttigt

          Spela roll. Om det beror på att kompisen aldrig tagit initiativ så har hon blåst sin chans. Om kompisen frågat men fått nej så är det också fair game.

      Men hur vet han?

        Alltså vad är det här, är det ett kammarspel från 1959 eller va? Konfrontera, inte ha nåt med barnet att göra, förstöra en familj … kära nån, det finns lagar och skyldigheter samt dna-testning i parti och minut nuförtiden.

      Det kommer ju att uppdagas förr eller senare med tanke på hur vanligt det är med DNA-släktforskning. Det måste ge henne oerhört mycket ångest att ljuga om något sådant

      Jag gillar inte min bästa väns fästman och hoppas att de ska göra slut.

        Åh har varit i exakt samma situation. Som tur var gjorde de slut

      Jag är livrädd för intimitet och vägrar ha sex trots min höga ålder. Ingen vet om det utan tror jag är en pryd liten flicka.

        Ja det där med att vara rädd för intimitet ställe verkligen till den. Klarar inte ens av nära vänskap.

          Vad beror det på?

            I mitt fall urusla föräldrar som aldrig borde ha skaffat barn eftersom de inte ville ha några. Vilket min mamma erkänt. Kändes bra, var inte som att hon gjort en hemlighet av att hon tyckte jag enbart var i vägen för hennes liv.

              Sen kunde hon inte sluta berätta hur ful fet och onormal jag var. Farsan är våldsam och hotfull. Men allt skulle se fint ut utifrån, hur det var i verkligheten spelade ingen roll.

                ❤️

            För mig som skrev om rädslan om intimitet beror det på att jag blev lämnad av en familjemedlem när jag var barn. Personen kom tillbaka flera år senare men lämnade mig igen när jag var en skör och mobbad tonåring. Tårarna rann ner längs mina kinder och jag bönade och bad att hen skulle stanna kvar. Familjemedlemmen gick ut genom dörren och kom aldrig tillbaka igen. Det har gått fjorton år nu. Jag glömmer det aldrig.

              Ja är man inte värd ngt i familjens ögon hur ska man tro att man är det för ngn annan? Och den förlusten vill man inte känna igen.

              <3<3<3

      Jag tycker min bästa kompis barn är jobbiga så orkar bara umgås med dom några gånger per år. Vi bor inte i samma stad längre så när vi ses blir det övernattning och väldigt intensivt. Är helt slut i flera dagar efteråt.

        Ni måste inte ses.

          Nej exakt, åk och träffa bara henne, vi på hotell. Eller be att hon kommer ensam till dig. Skönt för henne med lite egentid också!

            Har bara blivit så att det alltid är hela hennes familj som är med inkl partner, även om jag kanske besöker de ensam eller bara har med mig ett av mina barn. Vi har haft små barn i omgångar så inte helt lätt att bara åka iväg själva tyvärr. Sen vill jag träffa henne, bara det att hennes ungar är all over the place.

              Jaha, du har barn själv.. ja då är det en svår resurser kanske.. hon kanske tycker samma om dina? ?
              Men som sagt, man kan ju alltid försöka.

                Request, inte resurser.

                Haha, ja kanske det!

        Att hon inte ens frågar om det är ok att barnen är med?? De gör ju inte en självklarhet. (Och ja, jag har barn själv).

          Bara det är en anledning till att sluta ses. Låter inte kul alls.

      Haft sex på fängelsen.

        På Säter??

      Jag skulle så gärna vilja ha en fest i samband med min födelsedag, men jag vet inte om jag orkar med allt jobb som krävs.

    Smutsigt hem ?

    Vad anser svenskar om finländare och Finland?

      Tycker att finlandssvenska låter väldigt intellektuellt.

      Har en finsk kompis! Men överlag trevliga människor, intresserade av konst och design

      Planerade nästan att åka till Finland för min förlossning. Har hört så bra om vården. Har varit i Helsingfors en gång med kryssningsfartyg. Så rent och fräscht. Verkar vara ett bra land ☺️

        Och man får ett ”vänta-barn-paket” med massa praktiska grejer har jag hört ? alltså inte som de svenska babyboxarna

      Att de gör bra rockmusik!

      Finland har bättre förlossningsvård än Sverige och bättre skola. Finländare älskar kaffe och har inte mycket tillövers för skitsnack. Lite som svenskar kan de verka lite ”kalla” på utsidan men är mycket varma och roliga människor.

      Att de är besatta av bastu.

      Finland är det nya Sverige! Ni verkar göra allt rätt! Coola är ni

      Tycker finnar verkar vara så snälla. Har en del med er(?) att göra i jobbet och utskälld skulle jag aldrig bli nej

        Men gör du något fel kan jag lova att det snackas om dig bakom din rygg! Haha jag är iofs delvis av finsk börd men det är min uppfattning av finnar. Att de snackar mycket skit. Inte så mycket min egen familj (eller så är jag bara van vid just deras skit hehe) men typ alla andra jag kommer i kontakt med. Bittra, sura, skitsnackande.

    Sån där äcklig självgod överlägsenhet med en krydda av dryg otrevlighet när man pratar med honom.

    Jag har en serie som jag verkligen inte kan komma på namnet på. Väldigt frustrerande! Kan också ha varit en film…

    Jag tror att jag såg den på Netflix. Det handlar typ om en polis/detektiv som utreder ett självmord(?), och kommer fram till att det är kopplat till ett hemligt spel. Spelet är typ augmented reality, man ska lösa olika gåtor för att ta sig vidare och man behövde ta sig runt i stan. I en scen så får han hjälp av en tjej, det var något att man via appen kunde se att en trappa blev färgglad och man skulle sedan skriva in ett lösenord, vilket hade med flygplan att göra. Haha, förlåt för luddig beskrivning men har verkligen hakat upp mig på den. Hjälp mig någon?

      Haha åh, det är andra säsongen av den där serien jag också tappat namnet på! I första säsongen är de inlåsta i en källare, va? Och så är huvudpersonen ”synsk” men så visar det sig i säsong två att hon ”bara var psykiskt sjuk”?

        The OA?

        Hahah, nu kom jag på det!!! O.A som i ~ original angel~

          Fan, så var jag inte ens först, så nu ser det ut som jag kopierade förra svaret men försökte få det att låta som att jag visste ?

        Omg! Tack!! Hade glömt att jag hade börjat kolla på andra säsongen! ?

      Låter så bra? Hoppas på svar ?

        Haha tänkte samma ?

        The OA?

        The OA?

      OA?

      Kan det vara The OA??

      Kan någon påminna mig.. var det OA?

    Långa naglar och kass personlighet.
    Även allmän töntighet kan ibland vara äcklande.

    Någon som har prövat foundation från makeupmekka? Klurar på att klicka hem en men kan inte bestämma mig för vilken…

      Har den hemma men tyvärr inte provat den ännu.

      Klickade hem tre olika för att testa, nudget, toffee och honey (tror de hette så, de låg bredvid varandra i färgskalan). Provade precis på handen. Verkade bra 🙂 Låg nära varandra rent färgmässigt, men får ju se hur det blir i ansiktet.

      Jag använder deras smink, har extremt känslig hud och det fungerar ändå !
      Har testat en som heter typ soft dewy den täcker typ inte alls men är väldigt behaglig..den andra heter camouflage eller nått täcker mycket mer men är ganska kladdig i början

    Måste köpa ny telefon och efter noga vetenskapligt forskande så kom jag fram till att iphone 11 ska vara bra. Ni som har – nöjda?

      Nej ☹️ Så missnöjd! Dåligt ljud och touchen är ett skämt. Kanske har fått ett måndagsexemplar..

        Oj, nej vad tråkigt ?

      Jag har haft min IPhone 11 i snart 2,5 år och är sjuuukt nöjd. Den är nästan som ny fortfarande och fungerar felfritt trots att jag använder den hela tiden och har tappat den i både stengolv och vattenpölar. Jag har avverkat många iPhones innan denna och de har varit helt slut efter 1,5-2år typ

        Glömde tillägga att det är en iPhone 11 pro om det spelar någon roll 🙂

          Har PRO Max och den klarar hundra smällar i stengolv och asfalt. Helt klart bästa telefonen jag haft. Är 2,5 år nu och som ny (repar lätt så man måste ha skärmskydd dock). Lång batteritid, strular aldrig. Älskar den ♥️ Tror PRO serien är värd lite extra pengar och livslängden är längre så egentligen blir det inte dyrare skulle jag tro.

            Min 11 pro totaldog random efter 1,5 år under en promenad i regn. Vattenskadad. Den ska tåla vatten och det duggade… sämsta jävla köpet för den var verkligen GALET dyr

        Typ som jag med min iphone 8! ? ÄLSKAR DEN men den sprack igår ? Vill inte lägga en halv lön på en telefon ? Och de är typ samma ändå. Men tack ???

      Min iphone 12 är 500x mer nice än min iphone 11 enligt mig

        Varför? ? Jag använder inte min (iphone 8 ?) jättemkt mer än sms/messenger/facebook, insta jaaa det vanliga liksom ?

          Mycket bättre batteritid, bättre storlek, sjukt mycket snyggare

            Ah okej men det är inget som är jätteviktigt för mig ? Tänkre mer lm den bara vs kass haha! Just nu ser jag inga tangebter pga sprucken skärm ?

        På vilket sätt? Jag bytte nyligen från 11 till 12 men märker absolut ingen skillnad. Känns inte ens som jag bytt telefon ?

      Ah men om han haft Samsung så är der väl därför. Man är väl antingen eller, verkar det som ?

      Investera pengarna istället och köp en äldre.

      Har en iPhone 11 PRO. Det är den bästa iPhonen jag har ägt hittills. Är väldigt nöjd! Valde den över 12:an faktiskt.

      Jag har den och är supernöjd. Har inte haft några problem med den alls och batteritiden har varit bra under dom 1,5 år jag haft den. ?

    Finns det någon här ute som valt att gå till privat logoped med sitt barn (med språkstörning) istället för logopederna inom sjukvården?
    Erfarenheter som någon vill dela med sig av?

      Om man får fråga, hur kommer det sig att du funderar på privat framför sjukvården?

        Absolut! Upplever att logopeden (inom sjukvården) vi går till inte lyssnar. Så privat logoped är inte vårt förstahandsval men som förälder vill jag göra allt och lite till för att skapa bästa förutsättningarna för vår dotter ?

          Finns det fler logopeder eller är det bara en? Jag bad om att få byta ganska nyligt då jag upplevde att den första inte alls gick ihop med varken sonen eller mig. Suckade och hade sig när en treåring inte ville göra det logopeden ville ? Den nya är toppen! ?

            Vi ska försöka byta också! Låter otroligt likt vår logoped, kan det vara samma? ?
            Vi hade gärna sett att mötena med logopeden också var tätare men hitintills får vi bara komma var tredje månad. Därför önskar vi att söka privat också för mer regelbundna träffar.

              Haha man vet aldrig! Den nya är en yngre tjej, helt fantastisk med sonen och låter honom pyssla på med sitt tills han känner att han är redo att vara med ? Vi får inte heller gå speciellt ofta men verkar bero på att de har hög arbetsbelastning.

    1. BMI 27 är INTE mycket, ät!

    2. BMI är inte någonting som är tänkt att användas på individnivå, det är inte ett facit för din kropps hälsa.

      Men beror ju på vem månniskan är. Varför tipsar ni henne att äta?! Hon vill ju bli av med det!

      BMI 27 och gravid är väl ändå inte läge att säga ”ÄT”!? Det är inte bra för varken kropp eller själ att bara vräka i sig mat under graviditeten.

    Kramar min sambo hejdå och åker hem till min mamma, pappa, bror och hans barn.

      Va?? Kanske du borde göra slut?

        För att jag tycker att min mamma och pappa är viktigare för mig än min sambo om jorden går under? Tror jag verkligen inte.

          Oj! Men det är ju också ens familj, din livspartner. Och en kram hejdå?? Dessutom kan man ju va med alla man älskar i så fall. Vet din sambo om dina känslor? Skulle inte vara glad…

          Frågan är varför sambon inte ens får följa med?! Man brukar vara rätt så nära sin partner, närmare än sina brorsbarn

            Klart att han får, om han vill! Men jag antar att han vill vara med sin blodsfamilj, precis som jag vill vara med min. Han har ju också mamma och pappa och syskon. Och ja, jag är nära min sambo såklart, vi har varit tillsammans i 14 år. Så länge har inget av mina brorsbarn än levt. Men de är större än allt. Jag offrar mitt eget liv för de tre.

              Ok, ja då har ni nog ett annorlunda förhållande än en del andra… Bra om båda känner lika iaf.

        Sambos kommer och går, familjen består.

          Tills asteroiden kommer.

          Oj… Vilket synsätt.. Kul för sambon.
          De flesta ser det nog som en seriös relation som varar, det är ju också ens familj.

            Alltså, drömscenariot är ju såklart att han kan följa med och att jag inte ska behöva välja. Men om jag måste välja mellan honom och min mamma så väljer jag min mamma alla dagar i veckan. Eller mina brorsbarn som jag skulle kasta min sambo till vargarna för att rädda livet på. Sue me!
            Om han känner att han hellre vill vara med mig sista dagarna i livet så önskar jag ju givetvis att han var det men jag tror att han känner samma för sin familj som jag känner för min. Och eftersom vi förmodligen inte kommer kunna få ihop två stora familjer på samma ställe, ja då väljer jag utan att blinka min blodsfamilj.

            Då kanske man inte har så nära relation till sin familj. Min syster går före alla mina partners.

              Det är kanske du som inte träffat riktig kärlek.

                Vad är riktig kärlek när de flesta kärlekar slutar i uppbrott? Bara för att vi lever i en norm där kärleksförhållandet står över alla andra relationer betyder det inte att alla måste leva eller känna så.

                  Nä men har man ett långvarigt, seriöst förhållande är det inte konstigt att sätta det först…

                    Har jag påstått att det är konstigt? Snarare ni som sitter och påstår att det är konstigt att välja sitt syskon som man har en livslång relation med?

    Killar som har en aura av ”jag är så jävla snygg”… spänner sig lite och hoppar in i en ”lyxig” bil.. alltså jag vet inte varför men spyr..

      Som den där Will parfat (gissar efternamnet, kommer inte ihåg vad han heter)
      Men såna videos är så sjukt osexiga. Han spänner musklerna och ler lite pojkaktigt.
      Han känns som en manlig hora när han juckar mot skrikande patetiska tjejer på en scen.

      Verkar finnas en uppsjö av dessa patetiska män på instgram som tar av sig på överkroppen och visar musklerna till nån ”tung” musik. Så jäkla osexigt. Och de tror verkligen att de är urläckra.

      hahah verkligen, killar som gasar upp och kör runt med nån jävla bmw och tror en bil överhuvudtaget imponerar ? har aldrig dejtat någon med en speciell bil men gud vad roligt det hade varit om jag var singel och gick på dejt med någon som typ hämtade upp mig i en ferrari eller något. jag hade bett honom parkera den och sagt ”jag kör!” och så hade han fått hoppa in i min lilla golf istället ??

    StinaM från förra ÖS, hur går det för dig? Har inte kunnat släppa din berättelse, mycket pga av att jag varit med om någonting liknande själv.

    Kan trösta dig med att det blir bra en dag även om det inte känns så nu.

      Åh tänkte precis skriva samma. Undrar också hur det går.

        Var det du som skrev ett så fint svar till henne? Ångrar att jag inte gjorde det.

          Åh, ja jag skrev ett svar till henne. Men vet inte om hon läste det. Hoppas hon dyker upp här igen. Och att hon har en bra vän att vända sig till.

            Själv fick jag otroligt bra hjälp av en kollega och en psykolog. De två räddade livet på mig.

    Planerar för att börja försöka skaffa barn inom några månader. Är det en bra idé att både jag och min sambo börjar äta lite extra vitaminer nu innan för att säkerställa att man har en bra nivå av alla nödvändiga vitaminer o mineraler?
    Typ mitt val kvinna och mitt val man som finns på apoteket. Eller räcker det med endast folsyra typ? Kan det finnas en risk att man får för mycket vitaminer i sig om man ändå äter varierad kost samtidigt som man tar kosttillskott?

      Ja, bara folsyra räcker bra.
      Äter du en varierad kost borde det räcka !

      Jättebra att köra på med folsyra och järn redan nu!

      Det skulle jag göra ? En multivitamin kommer aldrig skada. Plus D-vitamin, det behöver de allra flesta under större delen av året, väldigt många har brist på det i Sverige! Det är dessutom en jätteviktig vitamin för fertilitet, så det hade jag definitivt kört på!

      Gör ett blodprov o kolla. D vitamin är tex fettlösligt o inget man ska överdosera

      Järn, folsyra och zink. 🙂 Annars kan du köpa en sån där ”kvinna multivitamin”-tablett.

      Natalben gravid ska vara bra. Folsyra och gärna järn och D-vitamin minst 3 månader rekommenderas!

      Nä, ät inte vitaminer i onödan. Folsyra och typ d-vitamin räcker.

    Ni som gjort IVF – hur lång tid tog det från första möte med vårdcentralen till att ni faktiskt fick börja med IVF? Vi sökte hjälp efter 2 år utan att bli gravida, och nu har det gått ytterligare 8 månader där vi enbart fått testa hormonnivåer… Fyller 34 om några månader och nu börjar jag känna mig lite stressad!

      Gjorde utredning nov 2016, började med ägglossningsstimulering dec-maj. Egentligen fick vi börja med ivf direkt men ville testa detta först. Men i maj bad jag om att få göra ivf och fick kallelse i juni så tog bara 2-3 veckor. Allting gick väldigt fort. Tycker 8 mån låter väldigt långt. Kan det bero på covid kanske.. personalbrist?
      Hoppas ni får gå vidare i utredningen snarast!

      Ska skaffa barn via ivf, dock som ensam. Men köerna är sjuka ? Pga corona, så vi (alla inom ivf) har fått vänta lääääänge

      Började med en fertilitets utredning sommaren 2014. Blev spontan gravida men fick ett MA i augusti. Påbörjade sedan IVF och fick ett befruktade ägg insatt i december. Så bara några månader.

      Kan tänka mig att det är lite kö nu pga pandemin.

      Hoppas att ni får hjälp. Lycka till ❤

        Har det tagit 7 år att få in ägg? ?

          December 2014 pratar hon om!

      Det beror på vilken region du bor i. För oss tog utredningen lite tid men sen när vi bestämt oss för ivf fick vi börja efter lite drygt en månad. Region Stockholm 🙂

      Privat kan du börja direkt. Via regioner kan du vänta i en evighet typ. Om du Inte är äldre ex då går du före i kön.

      Men vad hemskt att skriva så! Vem är du att bestämma vad någon annan här får kommentera? Den enda ”regeln” är ju att man inte får snacka politik.

        Haha asså skärp dig! Och skaffa lite tolerans ? Ja man ” får ” prata om vad man vill och jag får tycka och säga vad jag känner kring det ???‍♀️hur tror du världen funkar egentligen.

          Det var du som började. Jobbigt ställe världen är va. Bara att tugga i sig.

      Denna kommentaren hör absolut inte hemma här och jag hoppas att Camilla blockar dig. Jag har skrivit varningsordet under din kommentar.

      Skärp dig, på riktigt. Du om någon brydde dig tydligen tillräckligt för att sitta och tracka en ofrivilligt barnlös kvinna som skriver i ett ÖPPET spår, där alla ämnen är tillåtna. Skäms på dig.

        Stämmer bra Anja! Jag bryr mig för tycker det är piss tråkigt, och då uttrycket jag det ? tough luck för dig att det stör dig ?

      Ta din dåliga energi någon annanstans och fundera på vad det är som får dig att reagera så starkt på en kommentar som du bara kunnat scrolla förbi. Däremot var ju ditt råd att prata med en vän rätt bra som du kanske kan använda dig av själv!

      När jag sökte hjälp 2017 var det över ett år bara för att få göra utredningen. Hade då velat ha barn i flera år redan och var stressad över min ålder så det var inget alternativ att vänta. Gick privat och kunde börja med ivf i princip direkt. Det är ju dyrt såklart men för mig var inget annat värt mer där och då än att få barn, och är så glad att det gick vägen. Tror kötiden skiljer sig väldigt mycket mellan regioner.

      Tipsar om att gå med i gruppen IVF Sverige på Facebook, där finns det många människor som kan svara på den frågan. Mitt svar är kanske inte så aktuellt: men 2019 i Stockholm påbörjade vi utredning på en gynmottagning i april, fick klar remiss i juni, hade första mötet på kliniken i augusti och startade behandlingen i september. Varför går ni via VC? Många kliniker gör utredningar.

    Många kommentarer på senaste om att Pernilla är en av Sveriges största artister osv osv.

    VILKA är ni som påstår detta? Ni tycker alltså att hon är i klass med ABBA, Avicii, Robyn, Zara Larsson, Roxette etc? Förklara er!

      Alltså jag personligen har aldrig sagt det, men de som sagt så kanske menar en av de kändaste artisterna i Sverige? Det stämmer ju.

      Kanske de tänker en av Sveriges största ”inhemska” artister… som alltså bara är poppis här i landet. De andra är en liga för sig. Tycker dock att det finns bra många fler som skulle räknas större än henne även I den kategorin. Pernilla är ju ingen renodlad artist heller för den delen. Underhållare kanske jag skulle kalla henne för.

        Jo hon är artist vare sig ni vill eller inte.

          Nej!

      Hur kan du missa gyllene tider????

      Nu får du ta o ge dig! Var har du läst det? I inlägget om Anna book var det en (1) person som skrev det! För den personen kanske hon är det. Men inte sjutton har någon sagt att hon är i klass med ABBA ,Avicii osv ??
      Och ja, hon är en artist!

        Tyvärr har folk påstått att hon är en av Sveriges största artister jo:/

      Vem Pernilla, Andersson? Förlåt men inte många under 30 vet nog vem hon är. Om man inte lyssnar på typ P4

      Aldrig läst det här? Det jag läste var inom hennes genre alltså. Folkpark/ Mello/ shower. Där är hon ju helt klart etablerad.

        Jag har flera gånger sett att hon kallas för en av Sveriges största artister.

      En av Sveriges kändaste personer absolut. Men artist, nja. Krävs mer än två kända låtar (picadilly circus och let your spirit fly) för det epitetet.

        Haha Så du tror att man måste sjunga o ha kända låtar för att vara artist?!
        ” En artist är en person som på ett eller annat sätt uppträder. Vanligtvis rör det sig om musiker, men även komiker, skådespelare, dansare, illusionister med flera kan räknas som artister. ”

    Ringer Bruce Willis och ber honom att fixa det.

      Köper sushi, all möjlig mat som jag älskar. Käkar, ser film, myser hemma i pyjamas tillsammans med min partner. Dör i en kram. Känns rätt gött, och skulle nog tycka det var jätte skönt att slippa oroa mig för allt det jag har att oroa mig för (hej psykisk ohälsa).

        Tror du sushirestaurangen är öppen? Tror du elnätet fortfarande är igång?

    Som någon redan skrivit, luktar dåligt. Sen om han verkar mjäkig å tafatt så är det riktigt avtändande. (Stora bröstvårtor/vårtgårdar har jag svårt för också)

    P3 Dokumentär.

    Älskar dokumentärerna men klaaaarar inte av Hanna Frelins röst. HUR kan man dra ut och skrolla med rösten mot slutet på vareeenda ord?! Förstör varenda avsnitt ?‍?

      Håller med ? väldigt synd faktiskt

      Som man saknar Anton Berg och Kristofer Hanson! Alla nu är ju helt värdelösa!

      Vilka har hon läst in?

        Typ alla P3 musikdokumentär

    Synligt öronvax och långa naglar. Fjunigt ”skägg” (enstaka hårstrån). Dålig andedräkt.

    Hjälp oss komma över 1000 underskrifter!

    Vi har lanserat ett nytt patientinitiativ – Sällsynt orättvist. Här är länken till vår namninsamling: https://www.mittskifte.org/petitions/sallsyntorattvist-for-en-rattvis-vard-for-patienter-med-sallsynta-sjukdomar

    Det är fem patientföreningar för olika sällsynta hälsotillstånd som har gått samman och startat en namninsamling för att uppmärksamma allmänheten om hur patienter med sällsynta diagnoser, i många fall barn, systematiskt nekas tillgång till nya och potentiellt livsförändrande behandlingar. Vi behöver alla underskrifter vi kan få för att få politiker att ta tag i den här frågan en gång för alla. Det skulle betyda mycket för vår sak! ❤️

    Sista dagen på mensen och väldigt lite, skulle du ha sex då?

    Vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till ett eventuellt sådant scenario ikväll?

      Det hade jag kunnat göra 🙂 tänker att man kan prata med partnern om det innan.

      Absolut!!

      Om det var min sambo, ja. En ny dejt som jag inte är 100% säker på att hen inte skulle ha något emot det, nej. Skulle heller inte ta upp det och fråga om den var ok med det om det var någon som jag inte känner helt.

        Ja det är en helt ny kille.. känns lite weird och känner jag mig själv rätt blir det inte så?

          Du är ju uppenbarligen sugen eftersom du ställer frågan

            Jag är inte alls sugen för att jag ställer frågan, herregud.

              Men varför frågar du då, om det inte ens var en möjlighet?

                För att det var en situation som jag inte har hamnat i innan och ville veta hur folk ”gör” när mensen består av några droppar.
                Vi hade inte sex.

                  Men varför ville du veta det om det inte var aktuellt för dig?
                  Det lät ju som du funderade hur du skulle göra, alltså möjligt sugen. Skiter i vilket egentligen, men tycker inte du ska sura mot den som sa så när du skriver så som du gör. Flera här som tolkat dig så.

                    Surar? Knappast.

          Är det en helt ny så är det för mig ett självklart nej.

      Ja kör på om du känner för det ???

      Syns väl inte i mörkret ändå ??
      Asså är det lite så tror jag inte ens det märks

      Nu har jag inte mens längre pga minipiller men när jag hade det så hade vi ibland sex på sista dagen.

      Njäe

      Fattar inte problemet? Har som mest sex under perioden mens och ägglossning. Det är då jag är sugen och min man är såklart på!

        Alla kanske inte är bekväma med menssex.

      Ja absolut. Handduk under så är det ju lugnt.
      Så länge killen vet om det också så varför inte.

      Kan ni köra i duschen? 🙂

      Jag brukar säga att jag är i slutet av mensen så får killen själv avgöra om han vill.

        Ja det hade man ju kunnat säga, för visst blev man ändå sugen till slut när vi inte kunde hålla oss borta från varandra. Blev en mysig natt ändå.

    Omanligt beteende: håller inte upp dörrar för kvinnor, otrevlig mot äldre och allt sånt som är motsatsen till en gentleman.

      Jag blir avtänd om en man håller upp dörrar för endast kvinnor. Göra för alla – trevligt. Kan öppna dörren själv annars, är inte svag.

        Haha jag känner exakt likadant. Jag kan öppna dörren själv thank you very much!

    Är Hannah Graaf o Peter ett par igen? ❣️

      Vissa tror det och att det var honom hon var i New york med.

      Hon firade och just den dagen var det hans födelsedag också……..

      Japp.

    Tips på ljudböcker

      Vad gillar du för slags böcker?!

      Gå med i ”vi som gillar ljudböcker” på Facebook.

      Mångder av tips.

      Eller spana in topplistan på Ica/bonus/Akademibokhandeln och läs vilja som verkar bra. Lyssna sedan på den istället!

        Bokus

      Pojken som kallades det!

    Går sönder. Fick precis reda på att min pojkvän sedan tre år tillbaka varit otrogen mot mig för två år sedan. Med två olika tjejer men vid flera olika tillfällen. Kan tillägga att vi hade ett långdistansförhållande då med tidsskillnad men pratade varje dag. Känner mig så otroligt sviken. Vet inte vad jag undrar. Några råd kanske? Hur ska man tänka? Går det att förlåta? Mår så otroligt illa.

      Bara du vet om det går att förlåta, är det värt de?
      Jag tror absolut det går att förlåta men då måste man från bådas sida förstå att läkandet tar tid. Uppbyggandet av tillit tar tid, din pojkvän måste ha förståelse för det du går igenom och kan inte kräva att allt ska vara som förut på en gång.
      Men bara du vet om det är värt den resan, vissa säger att otrohet inte kan förlåtas men jag säger för min del att det går.

        Tack för svaret.
        Har du varit med om det och förlåtit?

          Ja det har jag, min pojkvän var otrogen både fysiskt och halvt känslomässigt med en annan.
          När jag fick reda på det så brast allt, kommer ihåg att vi satt på golvet i timmar och traggla. Sedan insåg jag att jag hade suttit där i timmar, jag älska honom och valde där och då att förlåta.
          Men oj vad de tog tid att förlåta, men jag fick också inse att det var mitt val och då måste jag även ta mig vidare, det går inte att älta det allt för länge.
          Som jag skrev det tar tid och det måste få ta tid, men man måste också aktivt gå vidare. Väljer man att förlåta måste man också göra det helhjärtat tror jag för att gå vidare.
          Och vi lever ihop idag, det är snart två år sedan.
          Jag har även varit i ett annat förhållande med en som var otrogen konstant och där gick jag ifrån, där ville ja inte förlåta.

            Tack för att du berättar. Har några fler frågor om du vill svara.
            Har ni det bra nu två år senare?
            Är du rädd att det ska hända igen?
            Litar du på honom? Eller känner du ett behov av att snoka i hans mobil?

              Vet inte om du kommer läsa,
              Men ja vi har det fantastiskt bra, ibland svajar det men tänker att det gör så i alla förhållanden.
              Idag litar jag på honom och väljer att lita på honom, men det kommer också ifrån att han valt att ändra sitt beteende och jobbat med sig själv. Väljer partnern att ignorera och skita i att ändra beteende kan det bli svårt. Vi är transparenta med varandra, jag kollar aldrig hans telefon för nu mer så ligger den på bordet när vi umgås, han går inte in med den på toaletten och så vidare.
              Tror att om han inte hade varit så pass villig att ändra på sitt beteende för att de skulle fungera så hade det nog blivit svårt. Han insåg att de han gjorde var fucked up och ångrade sig, gör man inte det blir det kanske svårt.

      ❤️❤️❤️ styrka till dig!!
      Du ska göra det du känner är bäst!
      Dock tycker jag du förtjänar du bättre och tycker du ska försöka se ditt egna värde och värdera det högt❤️
      Hur hade du tyckt om det var tex din mamma som blivit behandlad såhär? Vad hade du gett henne för råd?

        ❤️❤️❤️❤️❤️

      Oj vad jobbigt. Bor ni tillsammans nu?
      Hur fick du reda på det?

      Verkligen ingen lätt situation. Jag vet inte hur jag hade gjort. En tjej hade ju varit illa nog. Men två. Vet inte hur man får tillbaks förtroendet för någon efter det. Förmodligen inte alls.

        Ja, vi bor tillsammans i Sverige.
        Han fick ett meddelande från en av dem och jag fick världen konstigaste känsla och började ställa frågor. Efter mycket gråt och skrik från oss båda erkände han. Och det är inte ”en gång vardera” utan de har haft sex flera gånger. Med den andra tjejen också….?

          Fy stackars dig 🙁

          Är han inte från Sverige? Eftersom du skrev att ni bor här.
          Hur reagerade han när du fick veta? Hur beter han sig nu?

          Många frågor, du behöver inte svara om du inte vill såklart.

            Tack för svaret.
            Nej precis, han flyttade till Sverige för mig.
            Han ljög först och fick panik och berättade efter flera timmar av bråk. Han tog in på hotell och ringer, smsar hela tiden. Borde kanske inte tycka synd om honom när jag själv är helt förkrossad men gör det lite ändå. Han är ju trots allt i ett främmande land där han typ bara känner mig.

          Vill inte göra dig ledsen men det är ganska talande att han inte har avslutat möjligheten för henne att kontakta honom. Enligt mig tyder det på att han inte direkt har ett samvete alternativt kan tänka sig att göra det igen.

          Skulle råda dig att lämna. Det finns gott om människor på jorden att bli kär i och leva med. Man behöver inte nöja sig med någon som inte ens respekterar en och relationen ❤

            Okej❤️ Ska försöka tänka så. Det gör verkligen jätteont att de fortfarande har kontakt ibland även om det bara var om allmänna ”vänskapliga” saker.

      Tips är att på något sätt få avstånd från pojkvännen – ta en paus, begränsa kontakten en tid. Landa i dina känslor. Gå på ett samtal med en terapeut/psykolog – ett samtal med en opartisk person kan hjälpa mycket! Det blir lätt rörigt med egna känslor och alla andras känslor och åsikter (pojkvännens, vänners, familjs). Och sköt om dig!

        Tack❤️
        Ska söka efter det i morgon.

      Jag känner igen känslan av att gå sönder som du beskriver det men allting händer av en anledning, oftast är det svårt att se anledningen nu men efter ett tag kommer du förstå.
      Jag vill bara att du ska tänka på att du inte har gjort något fel så det är därför inte heller din uppgift att ”göra rätt” nu dvs det finns inga rätt eller fel från din sida, du gör precis som du vill nu.
      Det finns typ 5 miljarder män i världen, jag lovar att du kommer hitta någon som behandlar dig precis som du förtjänar att bli behandlad. Respektera dig själv. Det verkar inte helt dött det där iom att hon uppenbarligen känner att hon kan höra av sig…

      Fyfan kan inte ens tänka mig. Hoppas hoppas allting blir bra för dig. ❤️ Hur fick du reda på det?

      Hade det bara varit otrohet där han ångrat sig och berättat direkt så att ni kunde bearbeta det ihop så ja, då hade jag övervägt att förlåta. Men nu har han dessutom undanhållit det i flera år och inte tagit avstånd från tjejen/tjejerna i fråga. Jag tror tyvärr att förtroendet är förbrukat. Förutsätter att ni inte har barn ihop, då kan det såklart se annorlunda ut. Men han och du verkar ha alldeles för olika värderingar och det kommer i längden skära sig på ett eller annat sätt. Det finns många fler fiskar där ute, hur kär du än må vara!

        Tack för svaret❤️
        Stämmer, inga barn. Men vi planerar (planerade?) att skaffa snart. Vi är 30 och 35 år.

      Lämna!

    Familjeliv 2.0

      Häng nån annanstans då?

      Tänker alla som tycker det skrivs om samma. Vad vill ni läsa om då? Varför gör ni inte egna intressanta inlägg??

    Tydligen har domen mot Josef Loco kommit, varför lyfter ingen detta? Att han nu är dömd för våldtäkt, hur kan det inte lyftas.

      Ja det vill jag veta mer om! Någon som har någon info? ?

        Vad vill du veta?

        Finns en lång tråd på FB.

      Hoppas hans karriär är över. Fyfan vad vidrigt!! Var bekant med han tidigare. Tur han blir registrerad som sexbrottsling nu. ?

    Jag har följt profilen ”aisha ummharun” ett tag. Tankar om henne?

      Jag har väldigt svårt att förstå varför hon vill täcka exakt varje cm av kroppen. O att påstå att det INTE är förtryck? Förstår inte det heller.

      Tycker det är jättemärkligt att helt plötsligt vilja täcka sig sådär. Visst om hon vill bära slöja men att liksom helt sudda ut sin identitet? Gissar att det ligger dåligt mående eller dylikt bakom men det är ju bara en gissning. Förhoppningsvis mår hon bra och har ett bra liv. Det är bara en udda grej att bevittna i Sverige.

        Är det bara jag som tycker det är ganska skönt? Nu i covid när man gått ut och handlat med munskydd och varit helt inkognito så har jag blivit lite fäst vid det. Så kan ändå förstå varför man vill det

    Säg en influencer som är född 1987?

      Therese Lindgren

        ??

        Ida Warg, om hon räknas, hon är född 1986 ☺️

          Eller kanske missförstod, du kanske behövde personer födda just det året. Trodde du menade att det inte skulle finnas ?

      Linda Hallberg.. allt finns en sökning bort på Google.

      Linn Herbertsson, jag tror även Michaela Forni och PT-Fia.

    Jag opererade brösten för två dagar sen och vill dö av smärta. Någon som har filmtips?

      Där folk vill dö av smärta? ?

      Allt med Amy Schumer!! Trainwreck, Snatched. Båda är SÅ roliga!

      The imitation game på Netflix!

      Wrong missy!

    Känns inte Kim och Kaneys Wests bråk på Instagram lite som Maggan och Jacobs bråk. Man kanske skulle tipsa dom om Maggans youtube-video så att familjen West också kan åka på semester över jul ihop.

    Och ja.. jag har Corona så jag har inget bättre för mig just nu.

    Bästa foundation? Har Loreal true match idag och tycker inte om konsistensen.

      Ingen foundation egentligen, men prova cc-cream från it cosmetics! Bättre än foundation <3

        Är den täckande?

          Det finns olika varianter. Jag har den som heter ”matte” och den är täckande.

      Lumene blur är magisk!

      Lumene glow fluid foundation eller Loreal Glam Nude Anti Redness CC Cream ?

      Jag har en från Dior som är den bästa jag haft. Väl värd pengarna då den mattar ner och tar bort alla skavanker. Medeltäckande skulle jag nog säga. ?

      Har precis köpt Body Shops nya, tror den heter Nude Fresh. Den finns i 40 nyanser och efter att ha provat den nu en vecka är det definitivt den bästa jag haft – bättre än Lumene Blur!
      Tycker den lägger sig fint, är inte heltäckande och blev inte kakig efter en dag på jobbet. Jag har blandhy, fet på hakan och torr i pannan men normal däremellan ☺️

    Jag gjorde ett coronatest igår med pinne upp i näsan och upptäckte då att jag har en liten utrustning i ena näsan. Känns som skelettben med slemhinna på typ. Har ingen i andra näsborren. Har googlat på detta och fått upp näspolyp eller förstorad näsmussla. Har någon annan upplevt detta?

      Har i båda näsborrarna, trodde mans kulle ha det? ? Tänker mig att de ser ut som det som sitter mot näsan på glasögon, de små ”kuddarna”.

      Praktiskt ändå med utrustning i näsan.

      Jag opererade bort mina näspolyper när jag var 10 år.

      Gå till en önh-läkare. 🙂 Kan opereras bort om det stör (typ polyp eller liknande). Kan också vara så att man vill ta ett litet prov för att se vad utväxten består av.

      Polyper?

    Någon som vet varför Gina Dirawi vill fly Sverige?

      För att Sverige suger?

      För att hon inte får tillräckligt med uppmärksamhet här?

      Good riddance!

      Vi vet hur Hennes näsa såg ut före

        HAHAHAHAAH

        ”Andningsbesvär”. Never forget ? Samma varje gång…

    Förutom dålig hygien och smutsigt hem då så säger jag inställsamhet. Smöriga och inställsamma killar får mig att vilja spy. Självgodhet är också jäkligt osexigt.

    Ät. Din kropp skriver nog efter näring efter att ha svultit i månader och bebisen tagit den mesta näringen.

    Hade du suttit och shottat eller rökt eller nåt hade jag sagt lägg av du skadar bebisen. Din bebis tar inte skada av några glassar och chips.

    Klart det inte är bra att vara gravt överviktig som gravid, det ger ökade risker om det slutar med snitt. Bmi 27 är inte särskilt högt, beror ju på var din vikt satt från början och andra faktorer. Ta det lugnt och ät dina glassar och din mat.

      Näring är väl lite att ta i, om det gäller glass. Inte så vansinnigt näringsrikt.

      Hon skriver ju risk för diabetes. Sluta ge henne tips om att äta, hon vill ju inte?! Även om det handlade om övervikt – vill man få tips på hur man slipper det, kommmed bra tips. Att äta är ju inte bra i nåt av fallen tips.

      Tycker personligen att det är så märkligt att det är så ”standard” att peppa gravida att äta massor och onyttigt. Blir nästan ”passa på att unna dig allt nu för du är ju gravid”. När bebisen kommit är det lite tvärt om. Då ”uppmuntras” man att gå ner gravidkilona.

      Tycker att om det är nån gång man ska vara nyttig och undvika chips och glass så är det just de nio månaderna man är gravid. Det är ju det allra bästa för bebisen. Sen när man är övertrött småbarnsförälder kan man väl unna sig en påse godis när man sitter uppe med skrikande bebis på natten.

        Nä tror inte på att unna sig när man är gravid utifrån nån slags föreställning om att man ska passa på att unna dig när man ”ändå är tjock” och annat dumt. Tycker inte heller man ska hetsa och ha ångest i allmänhet

        Har TS ökad risk för graviddiabetes så lär hennes BM redan upplyst henne om det eftersom man mäter blodsockret rätt ofta som gravid.

        Tycker att man ska försöka slappna av och inte hetsa kring att man inte får äta. Det är en begränsad tid man är höggravid ändå. I TS fall Max 12 veckor till.

        Bebisen tar den näring hen behöver er från dina reserver i kroppen så bebisen får det hen behöver även om du äter glass och chips. Det är snarare mamman som kan få brist på vissa näringsämnen i så fall.

          Fast det är ju inte som att socker, transfetter och allt sånt där dåligt som finns i typ chips och lösgodis bara filtreras bort från bebisen och livmodern utan det mamman äter tas ju upp av bebisen. Alla gör såklart som de vill och jag tycker inte att man ska behöva ha ångest såklart, men att tänka att det är fine att äta 4 glassar per kväll under graviditeten för att man är sååå sugen tycker inte jag låter ansvarsfullt och sunt. Så jag förstår att TS vill ha tips att stå emot, och då blir det lite knasigt när flera skriver att det bara är att passa på att äta vad hon är sugen på…

        Håller med. Jag fick så mycket påhopp i en tråd förut när jag sa att både jag och mitt ex var ganska strikta under graviditeten med just socker. De menade att han var en elak person, för när jag hade sötsug så kunde han köpa hem nyttigare alternativ till mig istället. Och detta var just för att vi båda var/är övertygade om att vad vi stoppar i oss förs över till bebisen plus att kroppen behöver den näring och resurser den kan få för att ja – den skapar liksom en helt ny människa!

        You do you – men har aldrig heller fattat det där att det skulle vara mer ok att svulla för att man är just gravid. OBS – nu menar jag inte de som har extremt illamående eller andra bakomliggande orsaker som gör att man inte kan påverka sin kost.

    Tittar inte upp…

    Att han ljuger. Och säger nedsättande saker tex om mitt utseende. Att han tittar på andra kvinnor. ?

    Vad tänker ni om alfa och beta killar? Väljer ni alfa eller beta?

      Tror inte på sånt.

      Var tvungen att googla vad som menades. Men min sambo är helt klart alpha. Aldrig mött någon annan som är så trygg i sig själv, medveten och lugn.
      Tål inte snubbar som är gnälliga, skyller ifrån sig och försöker få andra att göra det slitiga jobbet eller tycker synd om sig själv.

        Fast alla som kallar sig alfa är ju sjukt osäkra och töntiga, machotypen…

          Hon kallade sin egen partner för alfa. Inte han själv? ?

            Nej det såg jag. Menad runt whist honom utan kände inte igen den beskrivningen. Det där var en vanlig, vettig person. Gillar inte massa påhittade etiketter iofs…

      Tänker att alfa tar initiativ, dvs att Sune är en alfa. Beta låter livet rulla på tills någon *kanske* väljer de.

        Vilken Sune?

      Jag blir bara kär i alfa. Naturen har valt åt mig.

      Alfa.

    Har ni hört ryktena om V***oria och D***el? skulle verkligen tappa hoppet om kärleken om de skiljde sig ?

    Ja, feghet är så avtändande.

    Usch tänker på Bachelorette där det var alfa och beta.

    Alfa hörs och syns men är de mest osäkra i sig själv.

      Men de va ju tvärt om om man googlade ?

      Nä, alfa kan vara stoiska, tysta men väldigt drivande och ledartyper.

    Försäljare med backslick. Riktigt sliskiga typer.

    Gör allt jag kan för att hamna på ett rymdskepp och åka härifrån. Hade absolut inte kunnat acceptera läget så jag hade fortsatt kämpa ända in i slutet.

    Vad är det för typ av feghet? Att de låter sig bli överkörda?

      Såna man läser om här, inte våga stå upp mot sin mamma tex…

        Tänk om deras mamma är Cruella deville?

      Vet killar som inte ens vågar säga nej tack till dörrförsäljare.

    Ät, men är mestadels nyttigt. Det är lätt att tänka att det ”bara är att gå ner när bebisen kommer”, men det är inte så bara….

    Vad ska man göra när ens man sedan 20 år tillbaka är kär i en annan kvinna?

    Min man har haft en affär i 6 månader med sin 15 år yngre kollega. De älskar varandra och är kära i varandra. Jag kom över konversationerna av en slump och när jag konfronterade honom erkände han allt. Han har inte känt som han känner med henne på 10 år med mig. Vi har tre små barn, nyligen köpt vår drömlägenhet och jag trodde allting var perfekt. Nu visar det sig att han har levt ett dubbelliv. Jag har inte kunnat sova ordentligt eller äta sedan jag fick reda på det här. Våra barn älskar henne och älskar att hälsa på henne på jobbet, vilket gör mig kräkfärdig av någon anledning. Han har introducerat våra barn till kvinnan han ligger med och älskar med en agenda. Han hävdar att han ändå vill ”jobba på vårt förhållande”, men vägrar byta jobb. Vi är i tidiga 40-årsåldern båda två och hon är 25. Aldrig trodde jag att detta skulle hända oss. Hur tar man sig vidare när ens man älskar en annan kvinna? Tänker främst på våra barn och hur de skulle hantera ett uppbrott. Han försörjer även mig och jag är hemma med barnen, vilket komplicerar en eventuell skilsmässa sett till ekonomin.

      Alltså FYFAN!
      Jag förstår att du är orolig för hur barnen skulle ta en ev. skilsmässa men vill ändå lugna dig med att barn är så himla anpassningsbara. Dom vet ju bara vad vi lär dom och så länge ingen pratar illa om den andra framför dom så kommer det gå bra även om det alltid är en sorg.
      Jag förstår inte vad han menar när han säger att han inte vill ge upp relationen men samtidigt så är kärleksaffären inte avslutad?
      Jobbar du inte alls eller är det mer att han tjänar mycket mer?

      Åh, jag svarade dig i förra ÖS. Vet inte om du såg mitt svar där. Vi var fler som undrade i detta ÖS om dig.

      Är verkligen ledsen över vilken fruktansvärd situation han har försatt dig i. Att man får känslor för någon annan kan man ju inte rå över, men han har ju valt att agera på känslorna, varit otrogen, introducerat henne för era barn. Så många svek.

      Jag förstår att du är i en svår situation. Har du någon nära vän du kan anförtro dig till? ?

      Även om han vill jobba på ett äktenskap, vad vill du?

      Finns väl inget att göra? De är kära och han har introducerat barnen. Verkar som de vill vara tillsammans? Han gör inget för att jobba på ett förhållande, går inte ens med på det enklaste, självklaraste kravet (byta jobb). Om man är kär i nån men inte vill va det är det jobbigt men man agerar annorlunda då. Tror han inte kommer avsluta med henne. Sen är det så otroligt vidrigt att det hållit på så länge och hon träffat era barn??

      Fixa advokat genast. Berätta inte för honom förrän du vet hur du står ekonomiskt. Detta oavsett hur du vill göra. Du kommer att klara den här fasen i ditt liv, det är bara en fas. Andra dagar kommer. Bättre dagar när solen värmer i nacken, barnen stojar i parken och ditt hjärta är lugnt.

        SÅ FINT SKRIVET!

      Samma mardröm som jag gick igenom för 20 år sedan. Trodde aldrig att jag skulle bli lycklig igen. Men nu, 55 år gammal, är jag plötsligt tokkär igen.

      Det blir bra en dag, även om du inte tror det just nu. Håll ut!

      Lämna?

    Bygger en tidsmaskin.

    När luvorna på vinterjackor hamnat ut och in så att luvan liksom sticker upp som en ballong – har alltid lust att springa och peta ned den då!

      Säger alltid till personen. Samma om lappen i tröjan sticker ut osv ? Uppskattas!

        Haha jag hade tyckt du var jättekonstig om du påpekade nåt sånt för mig. Min huva på vinterjackan vänder sig sådär varenda gång jag tar av den. Jag bryr mig inte ett dugg om det. Så hade inte uppskattat att nån random på affären sa till

    Jag får så dåligt samvete eftersom jag inte presterat på topp på jobbet den senaste tiden.

    Jag hoppas inte chefen märker något.
    Anledningen till att jag inte är på topp är för att jag är gravid och jag vill inte gå ut med det ännu.

    Har någon av er fått skit för att ni inte presterat på jobbet under er graviditet? Både före chefen vetat om att ni är gravida och efter?

      Har du jobbat där länge så är de nog ingen fara. Man har väl alltid lite upp och nergångar. Men är du ganska ny skulle jag faktiskt berättat. Ifall de finns risk att du inte får va kvar..

        Jag har jobbat i några år och jag brukar prestera bra på jobbet och vara engagerad och motiverad. Men det är så svårt nu när man mår illa.

      Min erfarenhet är att det märks förvånansvärt lite om man underpresterar på jobbet, även längre perioder ??‍♀️

        Cheferna på vårat jobb är väldigt noggranna med att vi presterar. Nästa vecka har jag möte med min chef så får se om hon säger något då. Jag har ju ändå gjort mitt jobb men inte lika effektivt och motiverat.

          Bara säga att du sover dåligt eller känner dig låg om du inte vill berätta.

          Bra chefer! Önskar mina var såna.

            Ja N jag får nog säga det. Och hoppas att hon inte ska göra någon grej av det. Utan bara låter mig ha en dålig period.

            Anonym 22:34
            Ja jag trodde det var så på alla arbetsplatser. Men har insett med åren att en del har det väldigt slött.

              Ja, kommunal verksamhet som skola.. ingen gör nåt åt idioterna…

      En av mina närmsta kollegor är en total sopa. 50+ Så ingen möjlighet att hon är gravid. Har hon fått sparken? Nej tyvärr.

      Som chef hade jag uppskattat informationen om det påverkar ditt arbete. Det märks mycket tydligare än man tror när folk underpresterar, mest av allt pga kollegorna som blir frustrerade över att x slackar och de får göra mer. Oftast är det givetvis chefen som får hantera de samtalen, för många vill inte ge feedback till sina kollegor.

      En graviditet är fullt rimligt skäl att inte prestera på topp, och dessutom något roligt, berättar du kan du slappna av och må bra istället för att oroa dig över din prestation!
      (Och ja, jag har själv berättat tidigt om en graviditet som bara dagar senare slutade i missfall, det var skönt att chefen visste, och han hanterade det jättefint)

      Att som någon annan skriver ”man kommer undan länge med att underprestera”, vilken tråkig inställning? Vi har oerhört starka anställningsskydd i Sverige, som chef kan man inte bara ge någon sparken, jobbar du sämre får någon annan jobba mer, frustrationen är ett faktum och det märks. Du är ingen bra kollega.

      Är du dålig på ditt jobb, vantrivs eller ”chefen är värdelös”, snälla gör något åt det – byt jobb. Usch för folk som förpestar arbetsmiljön och energin på arbetsplatsen.

        Ja det är synd att det inte är liite lättare att göra sig av med dödviktsanställda.
        (Ej chef men trött på slackers).

        Men såna där som är dåliga på sitt jobb med flit, de byter inte jobb. De är bekväma där de är ju…

    Ha lightläsk hemma och tar ett glas av det istället för att äta mellanmål 7 ggr/dag när jag jobbar hemma. Ät riktiga måltider på rimliga tider. Ha absolut inget hemma som du inte ”ska” äta samma dag. Ha lättillgänglig riktig mat hemma så du inte behöver gå till affären varje dag och frestas att köpa på dig allt onyttigt, frysgrejer är kanon och halvfabrikat är helt ok särskilt i jämförelse med ett 6-pack delicatobollar (som är en av mina svagheter).

    Mvh inte gravid men en fd kronisk överätare

      *Ha inget onyttigt hemma som inte ska ätas samma dag alltså hehe

      Usch, skulle aldrig dricka light produkter gravid!

    Tips på böcker i liknande stil som Julia quinn skriver (bridgerton, Smythe-Smith serien etc) som finns på Storytel? Dvs böcker som utspelar sig i England på 1800-talet. Känns som att jag har gått igenom hela deras bibliotek utan att hitta något intressant.

      Har inte läst böckerna du nämner men Belgravia kanske kan vara något?

      Sarah Waters: Kyssa sammet

      Jane Austen, Brontë-systrarna

    Vilken skillnad på vädret nu och för några år sedan. Då var det minus 15 och snö. Idag plusgrader och regn i Stockholm.

      Vi hade klass 2 varning (orange) för snöstorm och blåst. 50 mil norr om Sthlm.
      Uppmaning om att hålla oss inne och inte fara ut i onödan. Var rejält snöigt idag.

        Ska tillägga att igår hade vi -17 grader. Så kylan finns med den också.

      Förra året var det winter wonderland i Stockholm vid den här tiden ?‍♀️

        Och i år var det i januari. Och i december innan det.

      15 minus har det väl int svaret i Stockholm detta år??

      Det var nästan så kallt i december ju. Kommer alltid kalla perioder varje vinter. Slipper gärna temperaturer under 5 minus ?

      Där jag bor är det ungefär samma väder som det brukar vara ?

      Snö och minusgrader i veckan ju.

      Det var ju 15 minus för bara en månad sen i Stockholm

    Var köper jag trosor som passar stora rövar? Har S i midja och mer L i röv (höftmåttet är stort men fläsket sitter främst på skinkorna). Tycker inte nånting passar. Antingen hänger det i midjan och blir ev ändå som en ihoprullad matta mellan skinkorna eller så skär allt in överallt och jag känner mig skitfet för att röven väller ut – ja, de är på tok för små helt enkelt. Vill gärna ha med lite högre midja och lite mer tyg i modellen. Köper nytt här och där och typ missnöjd med allt. String hade kanske varit nice men får inte det att funka heller. Nån som har tips? Fan less på alla kläder som inte passar.

      Jag har köpt från Lindex senaste året.

      Jag köpte nyss på cellbes. De var högre i midjan och gick ner på låren. 100% bomull i ribbat material. Väldigt sköna.

      Jag har liknande kroppsform och använder främst string med ”breda band” och hög midja. Dvs inga såna pyttesmå med jättesmala band som skär in utan bredare men då blir det mer magen/höfter som tyget är på och inte över rumpan! Jag brukar ha S i såna trosor just eftersom storleken på själva rumpan spelar mindre roll.

      Kan inte säga någon specifik modell på rak arm men brukar handla på H&M och Lindex och det har inte varit några problem att hitta där!

      Bäst enligt mig:
      Dolly boxer, Twilfit by Change. Har förändrat mitt liv!

      Cubus string med hög midja! Älskar dom!

      Jag köper på Lager157

      Tack hörrni, ska kolla in era tips!

    Är det någon som sett talang och kan berätta för mig vem han som höll i ödlan Ove är? Varför känner jag igen honom? ? Kan inte släppa det, hjälp!

      Viktor Engberg

    Fråga din barnmorska?

    Ja,äcklig lukt. Tycker nästan det är värre med sån där otvättad ”hudlukt” än svett t.o.m, även om gammal sur svett oxå är vedervärdiga. Men lukten av att ngn inte tvättar vare sig själv eller kläder alltså, lite sådär som secondhand butiker kan lukta…blä.

    alltså Postkodmiljonären ? när de ringer en kompis som livlina. Visst googlar personen de ringer?

      Säkerligen. Men idag tror jag inte det, kändes som typer som kunde ämnet,, till och med jag kunde jag svaret.. ?

        Idag lät det som kompisen upprepade rätta svaret och sa bara ja!
        Det lät verkligen som han inte kunde frågan tycker jag.. Samma förra veckan. ??

      Ibland säkert, men det gör väl inget?

    Malin Eklunds story, info-bladet om grundarna: ”hosts the biggest podcast in Sweden”???

    Titti Schultz ögonbryn (och andra som har liknande) – är det botox?

      Nej.

        Vad är det då? Tittis ögonbryn var inte så höjda förr.

      Alldeles säkert, ja.

    Tror ni sweden rock blir av i år? (Början av juni)

      Ja!

      Oh ja! Absolut.

    Hur många medaljer tror ni Sverige tar i OS?

      Tror de klarar målet på 15! Om de verkligen presterar bra genomgående är det inte orealistiskt med några fler än så också!

      Vet ej… det är ju så lite som kan avgöra…

    Lärare/förskollärare – finns det någon fortbildning eller typ studiebesök som ni kan rekommendera? Är jäkligt sugen på att lära mig mer om Reggio Emilia-inspirationen!
    Tips?!

      ej förskollärare eller lärare men har jobbat på en förskola som arbetar mycket utifrån reggio emilia-inspirationer (som jag förövrigt tycker verkar jätteintressant!!) och vet att det finns en del Facebook-grupper om reggio emilia för lärare/förskollärare, det kanske du redan har koll på?? annars släng ut ett inlägg där! tycker överlag det är superhärlig stämning i de grupperna. annars finns nog en del material på reggio emilia institutet? https://www.reggioemilia.se kanske också ett apdåligt tips för du kanske redan kikat där, men vet att den förskolan jag varit på använder sig av den sidan!

      Tomtits kanske ?

      Reggio Emilia-institutet har mycket intressant! Sen googla förskolor. HallonEtt tex. Hade gärna tipsat om mitt eget jobb, men vågar inte outa det såhär haha ?

        Trollet i Kalmar!

          Otroligt inspirerande!! ??

    Någon som är medlem i Mensa och vill berätta lite om vad man får ut av medlemskapet?

    ….. Hehe skoja! Någon som tog några poäng på ”På Spåret”? Själv kunde jag Robinson ön, låtarna (skärgårdsdr, så som i himlen, destinys child) bla.

      Tog Haparanda på 10 och San Fransisco på 6(?) några sekunder innan lagen sa det ? var inne på brittiska kungafamiljen direkt på Edinburgh men fastnade i någon tanke om Charles och Wales istället.

      Tog också så som i himmelen och destinys child, förvånad eftersom jag aldrig brukar kunna musik haha. Robinson-ön, minoritetsspråket, 2 av 3 broar är det som jag kommer på nu av frågorna. Förvånansvärt bra omgång! Tycker verkligen det växlar mellan att kunna ingenting till att ändå få in lite poäng

      Jag kunde kejsarpingvin… Så som i himmelen och Stevie Nicks! Tre poäng! Förra veckan tog jag dock Budapest på 10 poäng så fokuserar på det ist ?

      Humor är ett tecken på intelligens. Sök!

      Jag plockade Haparanda på 10p!

    Vänster och mp åsikter

      Särskrivning

        O k

    Hur får man nån att börja betala underhåll? Mitt ex duckar frågan om underhåll till vårt ena barn som numera bor hos mig på heltid. Jag har skrivit till honom flera gånger och frågat men jag får inga svar. Jag vill inte verka girig men samtidigt så tycker jag att man ska bidra när det gäller sitt barn… tänker jag fel? Känner mig liksom taskig som ”kräver” det…

      Du kan få underhåll via försäkringskassan som i sin tur kräver pengarna av din man. Provat det. Eller kanske ta hjälp av familjerätten. Självklart ska han betala!

        Jag gick in och ”anmälde” till fk att han inte betalat. Man fick fylla i vilka månader han struntat i osv. Så nu är jag lite orolig för responsen på detta, han kommer inte bli glad dessvärre. Men samtidigt så kostar det ju lite mer att ha barnet på heltid och jag skulle absolut betala om det var ombytta roller.

          Men han blir inte glad? Det är ju han som gjort fel och inte ens svarat dig. Klart du ska ha underhållet.

          Förstår det men gör han inte vad han ska så får man helt enkelt tvinga honom. Varför ska han komma undan på ett lätt sätt? 🙂 Nä har man valt att skaffa barn så har man sedan skyldigheter. Du gör helt rätt.

      Sök underhållsstöd! /handläggare

        Jag klickade mig in på FK och gjorde det. Först var jag orolig att man måste försöka komma överens själva typ i familjerätt osv, men smidigt om det räcker att göra såhär. Jag har ju tydligt gett information tidigare och till och med skickat länk med mina uppgifter där han ska komplettera sina. Men inget händer..

      Du har rätt till det. Han är enligt lag skyldig till det. Sätter man ett barn till världen kan man inte bara smita undan ansvar. Bra att du anmälde till FK! Låt honom inte slippa undan.

    Jag saknar uppdateringar från Paow…

      Varför?

    Någon här som bor i Luleå och kan berätta om hur det är?
    Jag överväger att flytta dit.

      Bor inte där längre men hade gärna flyttat dit igen! Vad vill du veta?

        Har funderat på Luleå tekniska högskola, men.. är det bara sportfånar som vill åka skidor där? Är det mörkt och kallt? Mycket mygg? Skev ålders- eller könsdemografi?

          Pluggade på ltu 2016-2019. Jävligt mörkt halva året. många av oss sörlänningar hade nog behövt antidepressiva periodvis, utan att överdriva ?

    Ser på Gina Dirawi nu, i Carina Bergfeldt. Vet nån sagt tidigare att hon har ändrat utseende, men nu ser jag det verkligen. Vad tror ni hon fixat? Näsan, såklart. Fillers i läppar och kinder? Det är nåt med ögonen också…
    Självklart får man se ut hur man vill, det är jag gammal nog att veta, men jag tycker också att det är sorgligt nånstans, att förändra så mycket.

      Min gissning är faktiskt enbart näsan. Resten ser annorlunda ut dels pga vanligt åldrande (menar inte hon ser gammal ut med man ser annorlunda ut vid 30 än 18), och även pga stor viktnedgång.

        Nej, det är klart att sminket kan göra stor skillnad. Men jag letade upp gamla bilder, och tycker ändå munnen är annorlunda. Men hon kanske gjort mindre än man tror.

      Mycket mindre smink också eller iaf smink för att se osminkad ut. Kände knappt igen henne

    Kan någon förklara vad som händer på bellas story? Olika bilder på klädinspo och sedan skriver hon ”här är jag när jag strosar i Paris” och ”här är jag i Italien. Jag ska våga vara lite mer vulgo i bland med mer urringning”. Och nej, jag vet att det inte är Bella på bilderna

      Det är väl inspo för henne, hur hon föreställer sig att hon skulle se ut i vissa miljöer. ?

        Väldigt patetiskt

    Hej!
    Ville bara säga att min dotter gjort slut med sin psykopat/ narcissist till kille och jag är så fruktansvärt stolt och glad för hennes skull! ? Håller tummarna (och vågar tro) att det är finally over denna gång!

      Åhh ?
      Heja henne!!!

        Ja eller hur! ??? Vågar knappt säga det åt någon för att inte jinxa ?

    Look a like – lojsan och Jenny strömstedt.

    Vilka tycker ni är lika?

      hannah graaf och magdalena graaf

        Tycker du??

      Henrik & Joel Lundqvist

      Anna Book och Beyoncé

    Ni vet barnvagnsmobiler, visst ska den vara vänd mot barnet och inte mot den som kör? Har börjat tänka på det sen jag såg egoinas barnvagn.

      Nej, är väl till för föräldern att ha något kul att kolla på om barnet sover?

      Självklart emot barnet. Det är ju barnet som skall ha nytta av den. Den som drar vagnen behöver förhoppningsvis ingen leksak att roa sig med ?

    Ni som använder fillers i läpparna? Vilket medel använder ni och är mest nöjda med? Jag gjorde mina nyligen men vet inte riktigt om jag trivs med materialet. Formen blev kanon men dom känns lite för hårda. Eller så är det bara jag som är ovan.

      Innan använde jag något som gjorde läpparna hårdare men de blev större och fylligare. Sen tömde jag de för de börja lägga sig utanför läpparna. När jag börja på nytt la jag i Restylane kysse men tycker typ inte att något hände.

    Svartsjuka

    Du kan väl ha en dag i veckan när du får äta 3 glassar men resterande dagar äter du något näringsrikt och mättande istället? Jag gör äppelpajsgröt på äpple, kanel, vaniljpulver, mjölk och havregryn. Toppa med lite honung.

    Alltså, drömscenariot är ju såklart att han kan följa med och att jag inte ska behöva välja. Men om jag måste välja mellan honom och min mamma så väljer jag min mamma alla dagar i veckan. Eller mina brorsbarn som jag skulle kasta min sambo till vargarna för att rädda livet på. Sue me!
    Om han känner att han hellre vill vara med mig sista dagarna i livet så önskar jag ju givetvis att han var det men jag tror att han känner samma för sin familj som jag känner för min. Och eftersom vi förmodligen inte kommer kunna få ihop två stora familjer på samma ställe, ja då väljer jag utan att blinka min blodsfamilj.

    Självgodhet! Och lukt.

    Förutom att lukta illa som många sagt, så säger jag snål. För mig är det ärligt värre än att vara typ tråkig. USCH

    Bästa c vitamin-serumet du testat? Prisklass spelar ingen roll, men budgettips uppskattas så klart. Har trust issues med bloggar och influencers som rekommenderar produkter eftersom jag tänker att de flesta kan köpas för rätt summa pengar ??

      Jag tycker Revox vitamin c 20% är jättebra. Dessutom riktigt bra pris ?

      Pixie

    Säger hejdå till alla dom står mig nära, tar min sambo med mig och åker till havet med massa god mat och vin.
    Möter slutet full, mätt och tillfredsställd!

      Nice!

    Vad tycker ni jag ska göra? Jag har en väldigt jobbig hund som jag inte gärna lämnar bort till någon annan när jag behöver resa bort eller jobba över eller liknande då jag är obekväm med att lasta över all hans jobbighet på andra personer. Likväl så är detta ibland nödvändigt. Men då är ju heller ingen villig att ställa upp.
    Han är väldigt liten men helt knäpp i huvudet och beter sig inte som en vanlig hund. (Varför han är så är ett annat kapitel.)
    Hur ska jag hantera när jag verkligen behöver ha någon som passar honom? Det händer typ en gång per år, men ska jag lämna in honom på ett pensionat då? Är inte bekväm med det då han är liten och min förra blev ihjälbiten när den blev hälsad på av en (snäll) mellanstor hund. Vill alltså bara ha hundar av samma storlek runt honom egentligen. Är inte alls trygg med att kvarta in honom på något ”hundstall” eller vad det nu är heller där han ska sitta i en box men är inte trygg med att nån annan jag känner eller inte känner ska ha honom i sitt hem då man lätt blir sjukt irriterad. För att citera en familjemedlem ”jag vill strypa ihjäl honom”. Jag kan ju verkligen inte lämna honom till NÅGON som uttrycker detta, men jag förstår verkligen om man vill strypa honom, eller sparka till honom eller rycka till i kopplet för han är, för att citera min sambo, helt jävla störd.?
    Jag är inte bortrest tillräckligt ofta för att tycka att jag behöver ha en hundlös vardag, men jag vet verkligen inte vad jag ska göra med honom när jag verkligen behöver hjälp med passning.
    Kan han ha det bra på ett pensionat? Jag läste om ett som hade boxar där hunden kan gå ut på en liten utomhusyta dessutom, men det kommer inte gå med min lilla mupp för han kommer skälla i 24 timmar om han står på den uteplatsen.
    Finns det ens någon som kan ta sig an en jobbig hund?

      Har inte direkt några tips då jag har en hund som sköter sig perfekt med alla men fick mig ett gott skratt av ditt inlägg (förlåt men känns bara som en komisk situation och du beskriver det väldigt kul). Finns det ingen som skulle kunna älska honom för den han är i små doser? Antar att du ser något älskvärt i honom eftersom han är din hund? Kanske går att hitta nån människa som är lika störd som hunden/dig och inte bryr sig om hans fasoner?

        Haha jaa du vet jag har lärt mig att i den här tragedin måste jag lägga an lite humor annars skjuter jag mig och stryper själv hunden. Skrattade gott åt din sista mening också!? känner verkligen att jag blev lika mycket miffo som hunden efter han kom in i mitt liv.
        Jag älskar honom verkligen, både trots hans brister men också pga hans brister. Att han är så missanpassad till livet gör att jag känner att han behöver ännu mer kärlek. Och sen har jag fått lära mig att man inte ska se det som att en jobbig hund ÄR jobbig, utan att den HAR det jobbigt. Vill därför att han alltid ska vara i en empatisk persons vård, för han har det jobbigt, ungefär som ett barn med särskilda behov.

        På samma sätt som man alltid kommer ha kärlek för sitt eget barn oavsett hur snorigt och jävligt det är, men absolut inte ha samma kärlek till andras barn, så är jag ganska säker på att jag inte kan hitta någon som kan älska min lill-djävul till hund ens i mikro doser. Många hatar honom faktiskt.? Då älskar jag honom bara ännu mer men det hjälper ju inte när jag behöver åka bort.?
        Ska jag kanske skriva i nån hundvaktsgrupp på Facebook precis som det är? ”Söker vakt åt väldigt märklig hund, tålamod är viktigare än hundkunskaper” och beskriva exakt vad det rör sig om…

          Haha åh förstår dig ändå trots att jag inte haft nåt fullt så icke älskvärt djur själv, men ibland ändå galet vad man står ut med! Det skulle kanske vara er räddning, att djurmänniskor verkligen kan vara spritt språngande i vissa fall? Kan se framför mig hur nån arm tant med lite krut i skulle falla pladask för en ärlig annons om din galning och vilja ge det en chans. Kanske en döv?? Med hundgård på tomten haha, jag vet inte. Finns ju trots allt folk till allt, som det brukar heta.

            Hahaha där har vi det! Behöver en döv hundvakt! Att jag inte tänkt på det tidigare ? Ska lägga till det i annonsen! ?

      Har inte heller något tips tyvärt (kan inget om hundar eller hundstall) men otroligt roligt formulerad text ? tack för skratt!

      Ååh min gamla hund var också helt störd. Helt jäkla galen, fast på ett bra sätt. Eller ja jag tyckte det i alla fall.
      Jag lämnade in min hund på ett pensionat en gång när jag skulle iväg och inte hade någon som ville passa (chockerande). Nämnde att hunden var lite säregen och totalt hjärndöd vissa gånger och de lät henne vara i en egen gård med ett eget krypin.
      På det pensionatet var det mer regel än undantag att man särade på hundarna speciellt när de inte varit där förut med de andra regelbundna hundarna.
      Så jag tror säkert att det går att ordna. Kolla bara innan hur de låter hundarna bo under tiden de är där.

        Jag hör att du vet hur det är att behöva anpassa sig efter sin hund.?
        Vad skönt att det funkade med pensionatet för er. Men var din hund lite enstörig då och det var därför den trivdes att sitta för sig själv i sin gård? Vet inte om pensionatet är rätta formen av passning för min vovve. Om man släpper ut honom på gården själv beter han sig bara helt sinnesrubbat och retar gallfeber på alla inom hörbar radie. Han behöver sitta i en soffa tillsammans med en person. Om han har nära kontakt med människan så är han lite mer normal. Vet inte hur hundpensionat brukar bara uppbyggda men där får han väl inte vara i en soffa i ett bostadshus eller?

          Blir glad i hjärtat när jag läser om din kärlek till lilla odågan ? ?

      Din text är helt fantastisk, men jag blir så orimligt nyfiken – vad gör hunden? Hoppar? Skäller? Bits? ?

      Jag har en katt som ingen vill vara kattvakt till, han är en sphynx (naken), luktar ganska äckligt, är oerhört PÅ, beter sig inte som en katt så han blir alltid osams med andra katter. Utöver detta så har han magproblem sen alltid, hetsäter och kräks nästan varje dag, och bajsar på golvet trots tre(!) stora fräscha kattlådor. Senaste tiden har han börjat gå runt och vråla på nätterna också så ALLA vaknar, som den värsta löpjägaren, trots att kulorna är borta sen han var liten. (Jaaa, han är utredd av veterinär och allt, han är snart tio år)

      Jag har i de mörkaste stunder övervägt att avliva honom, men nu börjar barnen bli stora och de älskar honom, och lite som du skriver: han är ett måndagsexemplar, han behöver min kärlek.

        ?‍⬛ ? Du är en kärleksfull människa.

    Jag åt, och jag åt massa skit. Hade cravings på mozzarellasticks ifrån Max, oboy, mackor, glass, och choklad. Ingen risk för diabetes, inte ens i närheten. Man ska inte vara orolig i onödan det skapar bara stress ?
    Min sambo har beskrivit min graviditet som att jag var ett självhatande monster, så jag åt allt jag ville ?

      Ok, kul för dig men du vet att andra kan ha risk för diabetes?

    Fler än jag som tycker att Västerås har blivit en riktig skitstad, centrum är en skam som man knappast visar upp för hitresta vänner . 🙁 Väl aldrig varit någon fantastisk stad men blivit betydligt sämre de senaste 10 åren.

    Dokumentären om Tova Helgesson. Varför gör ingen något? Hon säger att hennes mål med 2022 är att hon ska ta sitt liv och att hon inte vet om hon skulle vara vid liv när dokumentären släpptes. Bara jag som tänker att hon måste tas om hand av vården omgående, och om hon inte vill, så tvångsvård. Jag har arbetat inom psykiatrin och min erfarenhet är att när någon ”hotar” med suicid ska de tvångsvårdas om de inte själva vill ha vård (vilket ”på riktigt” suicidala sällan vill, då det hindrar dem från att göra det dom planerar). Hade även en vän en gång som ringde mig och sa att hon skulle ta sitt liv, jag ringde givetvis 112 och ambulans hämtade henne på en gång. Jag var så nära att göra samma sak när jag hörde Tovas ord, hade slagit in siffrorna på mobilen. Men det som stoppade mig var att alla andra (speciellt hennes närstående) måste ju veta något som jag inte vet, då ingen verkar göra något? Att dela videon och skriva ”så viktigt!!” ”Tårarna rinner” hjälper inte Tova? Hon måste ju tas om hand omgående. Snälla snälla hjälp mig att förstå detta.

      tror det har att göra med att hon sagt så i så fruktansvärt många år så fruktansvärt många gånger men inte gjort det, så givetvis tas orden inte lika seriöst tyvärr

        Att vårda henne först efter hon gjort det känns ju inte så lönt så om någon resonerar på det viset är vederbörande inte den skarpaste kniven i lådan

      Blev själv väldigt berörd av hennes avsnitt och förstår inte heller varför ingen ger henne den hjälp hon behöver. En tanke när hon berättar att det varit hennes stora längtan under flera års tid men inte ”lyckats” säger mig att hon någonstans i sig själv känner en anledning att leva. Vill man verkligen dö och ser det som sin enda utväg så är det inte svårt att åstadkomma. Det kanske är därför hon inte blir tvångsvårdad, för att hon inte är ”tillräckligt” suicidal. Väldigt hjärtskärande oavsett att ha fått uppleva så mycket tragedi i så ung ålder. Jag hoppas att hon kan få hjälp så snart som möjligt.

    Social inkompetens alla dagar i veckan

    Ringt mitt ex och berättar hur mycket han betytt för mig och frågar om han vill ligga en sista gång. Sen. När det är klart så åker jag och min mamma och syrra ut till landet och festar som om det inte fanns någon morgondag (going out with a bang liksom)

    Typ allt, vad ska man med en man till ens? ….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.