Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre

606 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vilka ämnen upplever ni är tabu att prata om? ?Högt som lågt.

      Transpersoner och transvård. SD. Invandring. Fetma.

        Är det något av dessa du själv har tankar eller åsikter kring som inte följer det accepterade narrativet?

          Är 100% för transpersoners rättigheter (såklart) och jag inser att det är en grupp som tyvärr inte alltid behandlats (behandlas) som andra grupper i samhället. Och jag röstar inte på SD. Men jag håller med om ovan att detta är tabufrågor. Vi (i Sverige) verkar inte hitta ett vettigt sätt för att prata om de här frågorna.

        Eller så är det dina åsikter som är kränkande? … funderat på det?

      Den otroligt låga kunskaps- och engagemangsnivån bland förskolepersonal. Problemen som uppstår när kollegorna inte behärskar svenska språket tillräckligt. Att vissa människor helt enkelt inte är så smarta.

        Du vet att förskollärare läser 3,5 år på universitet va??

          Verkar dock inte hjälpa…

            Är ju dock helt individuellt. Finns många märkliga människor tyvärr, så är det ju inom alla yrkesroller. Jag är själv förskollärare och upplever mig själv som mest engagerad av alla mina kollegor ? Älskar mitt jobb, är med barnen, lyssnar in barnen och planerar verksamheten utifrån barnens intressen.

            Behöver iof inte redogöra det här ? Ville mest visa att vi som är engagerade och hög kunskapsnivå finns ?

              önskar mitt barn hade dig som fsk-pedagog!

                Tack fina du ???

              Och tillägg: jag tycker det är sååå viktigt att få både barn och vårdnadshavarna trygga. Vet inte hur många ggr jag pratat med kollegor som tex ska stänga men byter om till privata kläder långt innan för att kunna springa direkt när sista gått hem. Måste kännas fruktansvärt stressigt som vårdnadshavare! Ibland messar/ringer VH och säger att de sitter fast i köer eller på tåg eller så, hör hur de skäms. Svarar alltid ”Ingen fara, vi stänger inte förrän kl 18, kom fram säkert och kör försiktigt. Pelle sitter just nu och ritar, han har det bra!”.

              Finns inget värre än kollegor som stressar VH eller får de att känns dåligt samvete. Fruktansvärt.

                Håller med om det där att byta om till privata kläder bara för att kunna skynda iväg. Eller de som varje gång de ska stänga upprepar att de hoppas få gå hem tidigt. Tröttsamt. ?

                Va, vadå privata kläder? Förskollärare får inga arbetskläder.

                  Olika på olika ställen. I min kommun får vi regnställ, fleecetröja, mössa, ullkofta samt vinterjacka och kängor.

                  Vet att vissa kommuner har arbetsbyxor och hoodie.

                  Haha jo. Annars hade jag inte skrivit så ? Eller så har vissa sina egna arbetskläder, men byter till privata vid hemgång. Men vi får och har fått på andra arbetsplatser också.

                Ja som förälder har man redan konstant dåligt samvete. Kom ihåg att jag blev ledsen när de ringde mig (30 min innan den tid jag angett att jag egentligen ska hämta barnet.) Och säger att nu är hon sista barnet kvar och tycker jag ska hämta så fort jag kan. Jag satt på tåget ca 10 min bort och blev otroligt stressad av detta. Klockan var typ också 16.10 så inte så att det var sent på kvällen.

                  Nej fy. Inte OK. Hade klagat till chefen över detta. Inte OK någonstans bara för att de vill lämna tidigare. De är där med lön tills stängning, oavsett om barn är där eller inte, så sånt där är bara pinsamt. Som om man dessutom (som föräldrar) önskar att ha barnet kvar, med mening, som sista ungen?

                Testa vara ensamstående med 2 små och se de vara först på plats och sist kvar och vara barnskötare. SPRANG till stationen varje dag för att MINA barn inte skulle vara ensamma kvar för länge. Levde i konstant stress.
                Skit kul när det är ens verklighet och förskolans föräldrar jobbar alla hemifrån och ändå alltid är sena eller ifrågasätter varför inte man e kvar med deras barn och om vi kan ändra scheman så att vi jobbar till senare hahaha som om vi inte har egna barn och liv 🙂 man blir bitter. Är så jävla glad att jag inte jobbar på förskola längre. Det var världens sämsta lön och villkor. O så ska vi vara glada och tacksamma och gärna stanna extra fast vi aldrig ens får 10 kr extra i lön för det. ett av de mest otacksamma jobben ever. Att jobba inom förskola är skit roligt när man inte har barn, när man inte har fler utgifter ön 1 persons hushåll,
                Och när man är förskolleläraren och kan planera själv.

          Verkar inte vara den svåraste utbildningen direkt

            Märks att du inte pluggat lärarutbildningen ?

              Jag har. Personen har ju rätt? Utbildningen håller pinsamt låg nivå.

              Jämför du lärarutbildning med förskollärareutbildningen? ?

                Vi läser dock samma halva tiden ungefär, bara olika inriktning, Båda är lärare, fast med olika inriktningar..

          Ja. Jag arbetar i förskolan. Att vissa har läst på uni spelar ingen roll på varken kunskap eller engagemang, tyvärr. Gäller inte alla så klart. Jag upplever att det är alldeles för svårt att sparka folk som uppenbarligen missköter sig. Det är även så stor personalbrist att man anställer ”vem som helst”, vilket bidrar till inkompetent, oengagerad personal. De som vill och vågar kämpa för förändring orkar inte särskilt länge, eftersom det är motvind från alla håll.

          Upplever jag.

          ja och intagningspoängen är väl hp 0.1? Du behöver inte vara smart för att klara en universitetsutbildning i Sverige.

            Intagningspoängen säger inget om hur svår en utbildning är.

              det säger något om nivån på studenterna som kommer in.

              klart det säger något om hur svår utbildningen är. Du tror intagning hp 0.1 vs hp 1.5 inte ger en fingervisning om kraven och tempot på inlärning som ställs på studenterna?

                Det säger bara någonting om hur många som har sökt utbildningen – eller rättare sagt hur höga poäng dom som inte kommer in hade.

                Tex psykologutbildningen är väl inte såååå svår men typ maxbetyg för att komma in. Sen finns det supersvåra utbildningar i typ fysik som säkert har längre intag..

                  Precis, finns till och med lediga platser på kandidatprogrammet i fysik, för att ingen vill gå en så svår utbildning.

                  precis.

                Antagningspoängen baseras på ANTAL SÖKANDE, inte på utbildningens svårighetsgrad.

                Eh, nej? Om 50 000 sökte till exempelvis förskoleutbildning och 50 till läkarutbildning så skulle det krävas högre betyg för att komma in på den förstnämnda.

                  (Svar till feltänkaren anonym 21.15)

              Jo eftersom den beror på vilka som söker och hur många som söker

          All förskolepersonal är inte förskollärare…

          På vår fsk jobbar en utbildad pedagog och tre barnskötare. De senare har väl på sin höjd tre år på gymnasiet?

            Men de räknas som utbildade pedagoger även om det ”bara” är barnskötarutb. Förskollärare är akademisk utb.

              Pedagog är man väl inte om man är barnskötare? Har inte hört det kallas så. Dit räknas väl personer med pedagogisk utbildning?
              /Lärare.

            Min tidigare bekanta är barnskötare och har inte ens gymnasieutbildning. Dessutom aggressionsproblem och helt fel för jobbet om man frågar mig.

            Ps. H*n kan knappt skriva en korrekt mening på svenska.

        Jobbade på en förskola efter gymnasiet, kom från samhällslinjen så var själv helt outbildad så kan inte säga så mycket om kunskapsnivån hos de andra men gud vad särskilt en av pedagogerna var elak mot vissa barn. I synnerhet de som inte var så ”snabbtänkta”, var blyga eller hade problem med att uttrycka sig. Gud vad jag önskar att jag hade vågat säga något till någon högre upp. Mår fortfarande dåligt över det över tio år senare.

          Åh fy fan ? Jag har anmält kollegor som kränkt barn, till och med polisanmälan där personen tillslut blev avstängd. Kränkande behandling har vi nolltolerans mot. Alltid stå upp för barnen ??❤️

            Åh vad det glädjer mig att läsa det! Önskar att jag hade haft samma mod.

            Det var verkligen hemskt att se, även om det inte var något ”superkonkret”. Det kändes som att hon föraktade dem. Hon hade inget tålamod med dem och visade det så tydligt. Himlade med ögonen, gav dem nedlåtande blickar, suckade, pratade över när de pratade, pressade dem på direkt elaka sätt i sociala situationer och hade generellt en väldigt hånande attityd och ton mot dem. Även när hon ”uppmuntrade” dem var det på ett sätt som upplevdes hånande och förlöjligande.

            Kändes så hemskt att hon skulle föreställa deras trygga punkt på förskolan. Man såg att barnen både skämdes och blev förvirrade av hennes bemötande. Förstår inte varför ingen av de mer erfarna pedagogerna reagerade, men de kanske inte uppfattade det likadant som jag gjorde.

            Hoppas innerligt att det inte satt alltför djupa spår i dem, att de fått stöd och uppmuntran att bli starka individer som tror på sig själva och vet sitt värde. ?

              Jag råkade ut för en liknande ”förskolelärare”, hon skrek på barnet hon pusslade med och tvingade honom att göra om pusslet flera gånger. Jag vågade inte säga ifrån eftersom det inte var min avdelning och jag bara var där tillfälligt.
              Det var så dålig personal att hela förskolans personal fick bytas ut till slut.

                Usch, så hemskt. Man undrar ju vad människor har för sjuka komplex inom sig som måste trycka ner små barn på det sättet.

                Åh snälla, nästa gång, oavsett om det är din avdelning eller inte – stå upp för barnet ?? jag tänkte första gången jag anmälde att så dåligt JAG mådde, som inte ens blev utsatt, hur mår barnet ? Nej, barn ska aldrig behöva utstå kränkande behandling eller gräns på misshandel för att man som vuxen är rädd ?❤️ Prata med flera, garanterat en person som många pratar om bakom ryggen men ingen vågar ta tag i ?

              Jag va 22 år och nyexad första gången jag anmälde. Det blev en stor grej och cheferna kom och beundrade mitt mod. Därför blir jag inte glad när rektorer säger att ”inga kränkande behandlingar har anmälts”. För det betyder att folk blundar, DET är jag rädd för ?

              Men mina kiddos. Dom har det bra ? Längtar till måndag nu haha! ?

                Gudars vad glad jag blir av ditt inlägg. 🙂 Gillar dig.

            Tack för att du finns!

              Inget att tacka för, för mig är det en självklarthet ?? första jag anmälde va jag nyexaminerad och typ 22 år. Det satte spår, därefter är jag inte tyst när jag ser nåt. Aldrig. En arg besviken kollega kan jag ta, men att titta på när barn blir illa behandlade – det går inte ?❤️

        Jag arbetar som barnskötare och tillhör de 1% med högst IQ i världen. Man bör inte dra alla över en kam. Personal med låg kompetens finns inom de flesta yrken.

          Jag sa inte att det var exklusivt för förskolan, jag sa bara att jag upplevde ämnet tabu att prata om.

          Var befann du dig förra veckan när det tjatades om Mensa? Du med din otroliga IQ hade ju varit en perfekt kandidat att svara. Men du kanske inte är aktiv medlem?

          Varför jobbar du som barnskötare då?

            För att hen vill jobba där.

          Såklart finns det, som med allt annat, alltid undantag till huvudregeln. Det vet du ju säkert också med din toppkvot i IQ 🙂 tror absolut ingen härinne tänker att varenda barnskötare eller förskollärare är elak med bristande kunskapsnivå och/eller språkkunskaper. Däremot finns det dessvärre finns en stor andel av dem just inom detta yrket. Som verkar ha valt utbildningen och jobbet främst på grund av att det alltid finns goda jobbmöjligheter och inte för att de brinner för barnets lärande och utveckling.

        Hur har de då klarat av högskolestudier i 3,5 år utan att behärska acceptabel svenska?

          Inom förskolan arbetar även barnskötare och helt outbildade. Jag syftade dock på alla branscher. Det är problematiskt när språkkunskaperna brister och viktig info och vidareutbildning missas.

            Ja största problemet är den outbildade personalen, både inom vård, skola och barnomsorg.

          för att universitetsstudenter har börjat överklaga varenda u, och skolorna sänker kraven för att få pengar utbetalda när studenterna klarat kurserna.

          Pluggar till förskollärare nu och mååånga av mina kursare pratar rätt knackig svenska (på gränsen till oförståeligt), men kriterierna för att klara sig (E) är rätt simpla…

          Min bachelor och master från Uppsala gick båda att göra på engelska. På mastern var det obligatoriskt och det är inget ovanligt i Sverige.

          Kraven är extremt låga för svenska språket på dessa utbildningar, tror du förväxlar med exempelvis juridik eller lärarutbildningen där man är strängare.

          Generellt bedöms studenterna inte för sin svenska, utan för kontexten och svaret som helhet. Min tjejkompis talar norska och skrev alla inlämningar och tentor på typ norsk-svenska. Hon fick aldrig någon kommentar om det ens… ?

        Håller tyvärr med. Finns en del guldkorn som verkligen ger kropp och själ för sitt arbete, som genuint brinner för att arbeta med barn. Stor shoutout till alla er ❤️

        Men… majoriteten av de som jag tyvärr har träffat har inte haft rätt ambition eller inställning för att kunna hantera barn och vara med i deras första steg på livets resa. Jag är inte svensk själv (påtal om tabu: känns som att svenskar inte får säga sånt här utan att de utpekas som rasister ?), men bristande språkkunskaper kan tyvärr påverka ett barn mer än man tror och kraven för språk bör vara striktare på förskollärare. Min systerson hamnade på en förskola för något år sedan där majoriteten inte talade korrekt svenska, de behärskar ärligt talat inte svenska språket alls (ställer inte höga krav på akademiskt språk eller liknande, men det var under all måtta. Tror ni hade blivit extremt förvånade om jag delat deras utskick). Kunde stå typ: ”Föräldra ni komma ihåg måste att barn dem måste ta med yttre kläd för regnig dagarna!”

      Är det något av dessa du själv har tankar eller åsikter kring som inte följer det accepterade narrativet?

        Kan du inte berätta vad DU anser är tabu i stället för att skriva en rad likadana kommentarer?

          Jag? Hade du velat öppna upp för diskussion hade det kanske varit till din fördel att i alla fall ge det ett försök att formulera frågan lite trevligare.

        Subjektivitet Agneta, subjektivitet.

          Vad försöker du säga?

      Tillägg till TS.

      Vilka ämnen upplever ni är tabu att prata om?

      Är det något av dessa du själv har tankar eller åsikter kring som inte följer det accepterade narrativet?

      Feministiska eller normbrytande aspekter med äldre män, ofta även yngre män. Aldrig upplevt med kvinnor.

      invandring, fattigdom, ensamhet

        Varför verkar så många anse att det är tabu att prata invandring? Det pratas ju inte annat än invandring kopplat till precis allt nu? Bara för att folk har olika åsikt i frågan eller inte tycker som du betyder det ju inte att en fråga är tabu.

          Jag tycker också att det är lite tabu. Det är alltid obekvämt när ämnet kommer upp och man ser hur folk skruvar sig i rädsla för att säga något fel/kränkande.

            För att oftast är det i kränkande syfte folk pratar om invandring. Fundera på VARFÖR det är tabu istället för att säga att det ÄR tab, vad är det du/ni har för åsikter? Ha lite självinsikt.

              Åsiktspolis? Det är ju väldigt godtyckligt vad som är kränkande ofta och hur ska gemene man kunna ta ansvar för andras mottaglighetsnivå?

                Om dina åsikter strider mot mänskliga rättigheter eller tex är rasistiska då bör du räkna med att dina åsikter anses kränkande. Du kan slänga ur dig ord som åsiktspolis och dylikt men det gör inte dina åsikter mer relevanta.

                  Ja, du bekräftar ju här problemet och tabun många känner, och varför.

              Det behöver det inte alls vara.

              Jag t.ex. Vill inte prata om invandring, men jag anser mig inte ha kränkande åsikter om det. Undviker att prata om det för det är lätt att det blir missförstånd och t.ex. någon stämplat mig eller någon i samtalet som rasist. Det är ett kort som ingen vill få på sin hand.

              Mina åsikter kring invandring är att vi tar in alldeles för mycket (i det politiska klimatet har flera partier tyckt detta varit rasistiskt fram tills för 2-3 år sedan. Skrivits om det även i tidningar). Jag tycker att de som är här.måste få.krav på sig för att få bidrag. T.ex. lära dig språket, hitta ett jobb. Bli en del av samhället. Det är också saker som fram tills för 2-3 år sedan inte ansågs okej att säga. Nu förs dessa debatter även på politisk nivå så dessa åsikter kommer snart inte längre stämplas som rasistiska.

              Ett tag kändes det som att alla diskussioner som problematiserade invandring stämplade som rasistiskt och därmed blev tabu att prata om.

                Ständigt denna myt att invandringspolitik eller asylpolitik anses vara rasistiskt var kommer den ifrån?.. SD själva? Problemet är när ett parti som SD med rasistiska åsikter och rasistiska partiledare och politiker ständigt drar paralleller mellan invandring och Sveriges alla problem. Som när Jimmie Åkesson kallar kvinnomisshandel ett importerat problem, hur ska man då ta ett parti som SD seriöst? SD förstår sig inte på asylpolitik och jag förstår mig inte på folk som vill offra alla andra politiska frågor när man röstar på ett parti som SD bara för att de ”tar upp invandringsfrågan.” Sd skapar rädsla och hat vilket i längden endast leder till ökade klyftor i samhället och större segregation. Säg något bra med Sd .. förutom ”invandringsfrågan”?

                  Nej, att invandringspolitik och asylpolitik ansetts vara rasistiskt kommer inte från SD. Utan det kommer ifrån resterande partier som inte ville ta i de diskussioner som SD satte igång i riksdagen när de blev invalda. Allt som SD pratade om var rasistiskt, och alla som ens yppade något som kunde dras en parallell till SD blev kallade rasister. Något media gärna spädde på. Folk t.om. valde att ta bort vänner från Facebook för de ansåg att personerna var rasister för de tyckte invandringspolitiken höll på att gå åt fel håll.

      Att man har haft aslätt att bli gravid alla gånger och därmed kunnat planera vilken månad det passat bäst att föda i eller när det passar bäst i livet i övrigt.

        Oj jag tycker snarare det är tabu att prata om att ha haft flera missfall och/eller behövt göra IVF. Känner otroligt få som rakt ut pratat om att de behövt IVF…

        Håller med! Får ofta höra ”man kan inte planera när man ska bli gravid och vilken månad man ska ha barn”.

        Jooo, man kan ju liksom pippa den månaden man behöver bli befruktad.
        Har fungerat flera gånger.

        Sen att folk blir sura är en annan sak, men det går visst för vissa.

          Fungerade inte för mig iaf.

          Fast om det inte fungerar för alla par så är det rätt konstigt att säga ”joo det kan man!”…

            Nej det är det väl inte. Kan man är inte samma som att alla kan.

      Att jag tycker att de muslimer som går på den hatkampanj som pågår nu är korkade.
      De gnäller och vill stt om muslimska barn omhändertas så ska de placeras hos muslimska familjer,, men fattar inte att det är familjerna själva som måste ansöka om att bli jourhem eller familjehem. Och det fattas jättemånga och väldigt få muslimska familjer. Så vill de ändra ngt, ansök och bli granskade och godkända. Men nej, de ska bara ha ha och tycker sveriges system är fel. Bo i ett muslimskt land då istället. Finns jättemånga som är framstående och välmående med många arbetsmöjligheter.

      Orkar inte med hur korkade vissa är

        Fast jag fattar.
        Sverige är sjukt etnocentriskt och anser att bara svensk uppfostran är bra för barnen. Ändå har svenska ungdomar skyhöga siffror för psykisk ohälsa.

          Men så är ju de flesta länder. Har lagar som är skapade av en specifil kulturell konsensus. Frågan är ju varför man flyttar till ett land med så stor skillnad från den egna kulturen.

            För att dom har det bättre här. Det är hårda bandage som gäller i deras hemländer om dom missköter sig .Sverige är för mesigt.

            Många flyttar till Sverige för att få ett bättre liv, skaffa sig ett jobb eller utbildning. Det är inte det kulturella som gör att folk söker sig hit, svaret är enkelt: pengar. Precis som du vill ha pengar, vill alla andra ha pengar. Nu pratar jag inte om flyktingar som flyr krig och elände utan om migranter.

          Fast jag säger inget om att de vill att barnen ska vara i en muslimsk familj. Men då får familjerna ju ansöka precis som alla andra.
          Finns inte resurserna, alltså muslimska familjer att tillgå så har man ju inget val än att placera dem i svenska familjer.

          Det finns inte ens familjer så det räcker idag så man kanske bara ska vara tacksam att barnen får hjälp?

        Jag tycker de ska få sprida denna propagandan vitt och brett. Över hela mena. I Sverige tar vi era barn.

          Jag förstår din tanke. Att det ska ske i avskräckande syftet. Men dessa dårar stannar inte vid det, utan skulle begå terroristattacker istället. Vilket redan är stor risk 🙁

          Du vet, de skulle döda Lars Viiks för en rondellhund. De dödade en vakt där i Danmark där Viiks var. De sköt ihjäl folk i Frankrike som visade nidbilder på profeten.

            Ja, du ser ju vad vi har gett oss in i. Bättre att vi i den generationen som har skapat denna konflikt, drabbas, än att låta problemet växa och verkligen explodera under nästa generation.

      Icke-monogama förhållanden 😛

      Att jag har gjort NIPT-test vid varje graviditet och skulle göra abort om barnet hade down syndrom.
      Jag tror ingen vill ha det, MEN vet man inte det innan och får det så älskar man så klart barnet lika mkt och gör förhoppningsvis allt man kan för att barnet ska få det stöd det behöver.

      Men finns valet så hade jag valt att avsluta graviditeten.

      Varför? Barnen är det bästa tycker jag, men jag har jobbat med barn med särskilda behov i många år och även som lägerledare och flera där hade Downs. Och nej, jag hade inte pallat det varje dag, och oron för hjärtfel och eventuell för tidigt död innan 40.
      Och nu har jag flera barn och kan man välja tycker jag det är fel mot de man har att sätta ett barn som kräver supermkt till världen.

        Håller med. Inte så kul i det här tuffa samhället heller. Sen när den är 18-20 ska den bo på gruppboende för man inte orkar längre för man har kämpat för rätten till hjälp i 20 år.

      Lisebergskaniner

    Kan vi prata om att Edvin Törnbloms pappa spolar ner ris och semla i toaletten?? Och säkert massa annat med ??
    Gör folk sånt här? Nån sa i kommentarerna att de håller ut grytor i toaletten?!?!?!? Helt sinnessjukt beteende.

      Varför gjorde han det?!

        HAHA dog när han ringde upp hnm ? Han sa att han gjort det för att det inte ska stinka sur grädde i soporna. Men jag tror ändå han gjorde det på skoj, för Edvin blev sur sist (ris ?)

          Ehhhh gå ut med soporna då på en gång om de luktar så illa??? Haha blir helt chockad. Börjar det lukta har soporna stått inne alldeles för länge, folk får börja slänga sina sopor oftare.

      Men typ som folk som spolar ner tamponger och bindor. Och tops för den delen. Folk verkar tro att toan är någon form av avgrundshål som leder rätt ut i tomma intet. Inte att saker ska genom trånga rör ut i ett reningsverk.

        Ja fattar inte hur folk tänker. Man får ju lära sig redan som barn vad man inte får spola ned.

      Läste i något inlägg på facebook för några år sedan där en tjejs pojkvän hällde ut mat i toan. Tex soppa för det är så mycket vätska så kändes mer logiskt enligt honom att göra så?

      Om man står i köket med en gryta med soppa, bredvid vasken, hur kan det vara smidigare att gå in på toa? ?

        Men visst??? Fattar ingenting ?

          Så konstigt. Skulle aldrig ens komma på tanken liksom ?

      Tror ändå han gjorde det på skoj, efter det med riset ? Sjukt att göra så, men hur han säger allt – sååå jävla roligt ?

        Okej semlan är på skoj (helt sinnessjukt ändå) men riset?? Va i hela helvete ? att man ens får för sig slänga det i toaletten?

          Hahah ingen aning ?

      Eller hur! Fine med purésoppa eller liknande men semla ???‍♀️

        Men va ? nej inget av dessa ska ner i toaletten, att man ens får för sig det? ?

      Mitt ex hällde ut överbliven olja i toaletten, blev helt chockad första gången han vandrade iväg med stekpannan haha?

      Dagens erkännande, medelålders kvinna som ibland slänger lite mat i toan. Dock ingen semla för det blir inget över. Har även tjocka skator i trädgården som agerar hushållsgrisar. De älskar mig!

        Vad slänger du för mat i toaletten och VARFÖR? Haha så sjukt

          När jag var kattägare åkte det i lite ratat blötfoder ibland. Det är inga falukorvsringar eller torra stekar. Jag är lat och maten skulle ju liksom blivit bajs ?

            Har du ingen papperskorg?

            Jag har slängt överblivet färskfoder i toan. Det luktar lik om det står i kylen i två dagar och går inte att lägga i soporna ens fem minuter så då har jag tänkt att det nästan har samma konsistens som vissa typer av bajs och stinker avlidet bajs då måste det kunna likställas med bajs i toan. Har inget dpligt samvete för det. Måste vara värre när man klämmer ur sig osmälta champinjoner och osmält äpple och annat. Är föremål bara ok i toan så länge som de antagit formen av bajs? Men så länge de har formen av livsmedel så är det inte ok? Vart drar man gränsen, om man tänkte på de osmälta champinjonerna.

            Ja jag ska gå till läkaren för min mage…

              Exakt min tanke. Den dagen räkmousse förstör avloppet blir jag förskräckt. Kan inte se något vettigt med otaliga kompostpåsar med lite innehåll.

              Det låter förresten klokt att gå till läkare. Osmält mat måste kännas obehagligt.

        ja mata djuren. Men kan bli svindyrt pga stopp i rören. Plånkan kommer bli tom.

      Min kompis som är kock säger att man ska hälla ut matfett i toaletten. Rören där är tjockare och slammar inte igen lika lätt som i köket.

        Du torkar ur pannan med hushållspapper och slänger sedan pappret i soporna. Problem solved chef.

          Haha. Beror väl på hur mycket matfett det är dock. Men torka på du! Berättade bara anledningen givet att folk verkade undra.

          I min kommun får man en speciell tratt att skruva på en vanlig flaska. Däri häller man fettet och slänger sedan.

        Jag häller ibland grytor i toan ??‍♀️

          Helt sinnessjukt

          Jag gör också det, har faktiskt aldrig tänkt på att det ska vara dåligt? ?

            Förutom det direkt olämpliga i och med reningsverk osv – tycker ni inte det känns äckligt på något sätt? Att ta in tallrikar till toaletten? ?

              Nejdå, tallriken lägger vi i botten och får renspolad. Är det finporslinet åker WC-ankan fram som diskmedel.

                ?

              Nej, jag tycker inte att det är äckligt. Jag har lärt mig av mina kära föräldrar (som tydligen lärt upp ett dåligt beteende hos mig ?) att göra så. Då gäller det sånt som är för blött för att slängas i komposten, inte ris och sånt.

        Man låter det kallna och blandar ut med diskvatten, eller torkar ur och slänger i sopor om det är riktigt tjockt matfett.

        Din kockkompis har alltså inte förstått att fettbergen som bildas inne i kloakerna beror på hans handlingar? Undrar var han utbildat sig?

          Skulle tippa på London ^^

        Helst ska det i bioavfallet men annars är toan bättre än vasken. Det sa iaf de som kom med slambilen till mitt jobb!

      Min mamma hällde alltid ut våra frukosttallrikar med mjölk och flingor som blev över i toan när vi var små. Trodde därför det var helt normalt att slänga mat i toan långt upp i åldern. Har dock int anammat det själv. Ganska praktiskt ändå! ?

    Veckans låt? ✨

      Lyssnat väldigt mycket på Like My Father med Jax, så fin!

        Justin bier. You broke me first. Han sjunger med hjärtat. ❤

          tate mcraes låt? visste inte att han gjort en version också, men den var fin!

      Beautiful trauma – pink

      Górecki – Symphony No.3

      <3

        Kul att höra.

        /Tipsaren

        Såg också tipset om Górecki – älskar!!!

      Sofi Tukker- Original Sin
      Jung Kook-Stay Alive
      Moonica Mac – Stark och Sårbar

      Latto – Big Energy

      En ganska speciell men härlig låt ?

      The weeknd ft. Swdish house Maffia – sacrifice

      Veckans Shazams får det bli för jag har lyssnat på dem ungefär lika mycket??:

      Skotthål – Daniel Adams Ray
      Ooh aah…just a little bit – Gina G
      Sunshine – Onerepublic
      Push it – Salt-n-pepa
      Viva Las Vegas – ZZ Top
      Lavidalokka – Markus Krunegård

      Melissa horns låt som går på radion men bara hört en gång men herregud så vacker

    Var är de bäst på botox/fillers i Halmstad med omnejd?

      Birgitta på avanzakliniken!!!

        Jag rekommenderar att du skippar kliniken och sätter in motsvarande summa i någon fond eller aktie på banken Avanza.

          Hur hjälper det mot rynkor?

            Mindre stress vid ekonomisk frihet ?

    Är det någon här som är singel, tycker det är kul med matlagning och ofta ”råkar göra lite för mycket mat” som du sedan erbjuder dina kollegor på jobbet? Isf, finns det någon tanke bakom vilka du erbjuder mat? Eller är det bara så att du inte hinner äta upp själv?

    Eller har du en kollega som erbjuder dig matlådor? Känns det normalt? Udda? Vet inte själv eftersom jag avskyr matlagning och aldrig skulle ”råka” göra för mycket mat, så tänker direkt att det måste vara medvetet??

    (Finns en story bakom detta men frågar detta först)

      Min ens kollega erbjöd mig matlådor för att jag är sjukskriven och ibland inte orkar laga mat. Men skulle inte ta med o bara välja ut nån random.

      Haha gud vad spännande! Har bara varit med om att folk från andra kulturer än den svenska gör så. Är det en svensk så skulle jag lyfta på ögonbrynet haha

      Jag är inte singel, men brukar göra storkok på tex linssoppa. Brukar sen ta med mig flera matlådor och ha stående i kylen eller frysa in. Då kan jag erbjuda mina två närmaste kollegor att ta en matlåda om de vill!

      Jag har en arbetskamrat som bjuder mig ofta på mat han har gjort hemma.
      Han tycker att jag behöver gå upp i vikt, helt enkelt.

      Jag uppskattar det väldigt mycket!

        Ni borde gifta er!

        Är ni singlar? Bjud ut honom ?

      Vill veta storyn!

      Haft flera kollegor som tagit med dig mat och bjudit på.

      Inte jättevanligt att ta med hela matlådor att dela ut men hade uppskattat det jättemycket. Om maten var god

      Jobbar bara hemifrån men mellan grannar brukar vi ibland gå över med mat till varandra när vi fått över och det inte riktigt lämpar sig att frysa in. Vem jag väljer att gå till beror på vad det är för mat, vem som är hemma och liknande.

      Har en kollega som ibland tar med matlåda till en annan kollega pga den andra ogillar att laga mat och är dessutom väldigt smal. Trivs de med arrangemanget så okej, bara ingen tar med ett gymkort för att pika mig så kan de väl göda varandra då. 😉

        ?

      Jag bjuder min kollega på mat ibland om jag gjort lite för mycket, vilket jag typ alltid råkar göra pga sämst på att bedöma mängd mat tydligen ? plus att det är en trevlig grej, ibland bjuder hon tillbaka om hon har extra!

      Okej skönt att läsa att det ändå händer folk där ute. Anledningen till att jag frågar är för att det är en tjej på min killes jobb som för det första skriver långa noveller till honom på sms/DM rätt ofta och ett par gånger då även erbjudit honom matlåda. När jag läser vad ni skriver så kan jag förstå att hon gör det eftersom min kille ofta köper med sig mat. Men jag har tyckt att det varit väldigt märkligt för att jag aldrig varit med om att någon jag jobbat med bjudit på matlådor (jag är också väldigt ointresserad av matlagning själv så kan inte fatta att folk frivilligt lagar mat som de sen inte äter upp utan ger bort ?) och tyckte också det var märkligt med tanke på att hon som sagt skriver massa till honom.

      Har tagit upp med honom att jag tycker att det känns som att hon är intresserad, men jag kanske övertänker. Min kille säger att hon är så med flera på hans jobb, så.. hon kanske bara försöker vara trevlig och hjälpsam ?

      Jag är glad att min kille är öppen med det och jag litar på honom till 100% så det är
      Inte så. Men nu kan jag sluta haka upp mig på det ? ?

        Skulle reagera betydligt mer på dom långa novellerna på sms/DM än matlådorna

          Har reagerat på båda såklart..

        Om hon skriver långa DM till fler än din kille skulle jag inte ta det så allvarligt. Låter som en person som är rätt kontaktsökande men inte riktigt fattar de sociala koderna

      Haha på tal om matlådor, är det någon annan som tycker att det känns lite pinsamt att andra ska se vad man har lagat för mat? Tycker matlåda känns ofräscht (även om det inte är det) och skulle ALDRIG få för mig att ge en matlåda till en kollega

        Nej men jag hatar att folk ska kommentera vad man äter.

          Haha håller med och blev så chockad för jag upplevde aldrig detta när jag bodde på landet eller i småstad. Men stockholmare? Ska alltid fråga om ens mat? Vad är grejen? Låt mig käka min sunkiga pannkakslåda för det blev över igår, jag är ingen foodie och vill inte höra om din hemlagade linssoppa heller. Du äter ditt och jag äter mitt, sluta gagga? ?

        Håller med och kan inte förklara den känslan ?

    Vilken är din bästa respektive sämsta egenskap? ?

      Min sämsta egenskap är att jag hatar folk. Min bästa egenskap är även att jag hatar folk.

        Jag hör vad du säger?

        människor är så överskattade

        ”People do not seem to realize that their opinion of the world is also a confession of character.”

        Jag hatar att vara runt folk för mycket men älskar samtidigt och är fascinerad av människan. Ett så oerhört intressant och dubbelbottnat djur.

      Mina bästa: jag är bra på att ge ärligt menade komplimanger och få andra att se saker från den ljusa sidan. Jag är även bra på att ge kritik på ett sätt schysst och konkret sätt.

      Mina sämsta: jag kan skjuta upp vissa jobbiga saker trots att de har stor påverkan på mitt liv. I min yrkesroll är jag bra på att ta tag i saker men privat så är det nästan tvärtom

      Bästa: lättsam och rolig, är liksom rätt snabbtänkt och kvick i käften så det brukar uppskattas, brukar få folk att skratta.

      Sämsta: hatar att förlora. Och då menar jag verkligen att jag h a t a r att förlora. Som att jag endast ser mitt eget värde i prestationer.

      Bästa egenskap hos mig är att jag är inkluderande, skämtsam och fördomsfri när det kommer till ursprung, utbildning etc
      (Själv uppväxt i annan kultur än majoriteten så kanske pga detta).
      Sämsta egenskap hos mig är att jag är sjukt lat, lättdistraherad, får typ en sak gjord om dagen och har stora problem med prokrastinering.

      Bästa: Lojal och hjälpsam.
      Sämsta: Lojal och hjälpsam ?

        haha samma här.

      Bästa : social kameleont, känner av och anpassar mig efter rummet direkt. Det KAN inte bli stelt med mig. Går in i döden för lojalitet , det är allt.

      Sämsta : folk får aldrig en andra chans av mig . Är tidsoptimist.

      Bästa: jag älskar att lyssna på folks problem. Jag är den personen på en fest som kan fastna i samtal i timmar med en person som har problem ?

      Sämsta: att jag är perfektionist och extremt glömsk.

      Bästa: att jag inte ältar saker och är långsint utan ganska easy going, kul också ?
      Sämsta: att jag lätt blir uttråkad och inte orkar lyssna på andras ältande och ser jag ibland kan snäsa irriterat åt folk utan att jag tänker mig för

        Kunde varit jag som skrev, alltså jag förstår inte hur en del kan mala på om saker!! Jag har en bästis som alltid ska prata om sitt jobb och mandat, uppdrag, procent och bla bla bla osv. Det hon säger hade jag själv sagt i max tre meningar, sen hade jag varit klar ?

        Jag pratar mycket hellre om viktiga, roliga, intressanta, sjuka, häftiga saker.. men visst det där är väl viktigt för henne. Jaja alla är vi olika, tur det 🙂

        Ja gud!!! Fan, har en kompis som på riktigt är besatt av en kille. Han är inte intresserad men hon ska analysera och prata om honom konstant, vet liksom inte vad jag ska säga snart?

          Totta henne djupt i ögonen och säg: han är tyvärr inte intresserad. Varje minut få lägger ner på honom gör att det tar en minut längre att hitta en man som är genuint intresserad. Släpp och gå vidare!

      Bästa: Är snabblärd, allt fastnar på en gång.
      Sämsta: ALLT fastnar på en gång…

        Lyllos!

          Jo men sen är det sånt som vad alla varor kostar i alla affärer så blir jag stressad när jag tänker på priset i den andra affären som är billigare på en vara men dyrare på en annan så vet jag inte vilken mataffär jag ska välja ? Så är det med allt, tv-tablån hmm just det ju går det på den kanalen och sen alla åtal från freden i Brömsebro till mammas mosters bröllopsdag etc etc. Så har inte plats för det verkligt viktiga som att få med sig nycklar och plånbok ut eller passerkort till jobbet ?

      Jag är världens lataste människa.

      Rolig och lat.

      Bästa: Omtänksam och lojal mot de jag bryr mig om. Väldigt hjälpsam mot andra. Kvicktänkt och engagerad.

      Sämsta: Katastrofalt dålig på att höra av mig, hetsigt temperament, kan ta över samtal om jag blir för engagerad. Svår att komma in på livet. Svår att komma in på livet och väldigt folkskygg, gillar inte att behöva träffa nya människor

      Bästa: jag är otålig (så får mkt gjort på kort tid)
      Sämsta: jag är otålig (har låg tolerans för andra människor som behöver mer tid)

    Är det någon som vet hur det förhåller sig med skönhetsprodukter och hållbarhet?
    Ta tex. Eight hour creme. Det står att det är 36 månader hållbarhet, men tuben är ju inte förseglad. Gäller då 36 månader from den dagen jag öppnar tuben, eller från produktions datumet?

      Är 36 bredvid en burk med öppnat lock så är det får att du öppnar den ?

        Läst detta tre gångar. Fattar verkligen inte vad som står 🙁 Vad menar du? (är nyfiken, menar ej elakt).

          Jahaaa vänta. Tror det skulle stå ”från”. Makes better sense ?

      Ja detta tänker jag på ibland, särskilt när jag ser influencers med stora sminksamlingar. Hur gör vanligt folk, slänger ni en mascara efter bäst före-datum? Eller ett puder som är gammalt som gatan?
      Jag gör inte det. Sminkar mig inte dagligen men tycker om att sminka mig när jag ska ut på något, men alla mina produkter har nog iaf ett år på nacken. Mascarorna är väl det som är nyast men annars är det mesta nog köpt före pandemin. Det känns inte heller som att hyn tar skada eftersom jag inte använder gamla produkter dagligen och har det på för typ en kväll bara, sen tvättar jag ju bort det, så om inte problem kan komma långt efteråt så har det inte hänt något.

        Har aldrig någonsin slängt smink för att datumet gått ut. Mascaror har jag kvar tills de torkar in och pudergrejor tills de tar slut. Parfymer har ibland börjat lukta sprit och då kan de få åka i bingen(om inte flaskan är för fin).

          Skönt att höra att fler gör samma, ibland känns det som att man absoluuuut inte får ha kvar något som är så gammalt?

        Slänger allt ”blött” som mascara och läppglans vid utgångsdatum men inte typ ögonskuggor och sånt.

      Finns fortfarande Löwengrips gamla produkter på Åhlens Outlet 😉

      Jag har ett puder som är sälert 5 år gammalt. ? jag gör rent mina borstar varje gång och ibland använder jag en spritservett för att torka av det översta lagret så känns inte hållbart att köpa nytt när det funkar ?

    Var på arbetsintervju häromdagen men har inte hört något än. Hur vet man om intervjun gick bra eller dåligt?

      Det vet man inte. Lider med dig och håller tummarna!

      När skulle de återkoppla?
      Tänker att du får gå på din känsla, eller när de hör av sig ?

      Min pojkvän säger alltid att om de frågar ”tycker du att det gick bra” när intervjun är klar så har du fått jobbet.

        Aldrig fått frågan, alltid fått jobben?

      Hör av dig i ett Mail och tacka för intervjun och att du undrar när du kan förvänta dig återkoppling.

    Kanyes insta är helt spårad nu …. Tycker nästan det mest problematiska är kommentarerna han får under, vad är det för människor ?

      Haha håller med! Men han har inte alltid fel i sak, han är ju bara spårad. Klart han inte vill att North ska ha Tiktok! Lever för detta alltså, har längtat efter att deras skilsmässa ska spåra.

    Jag mår skit! Så vill se något roligt eller bra dokumentär ? Ge mig tips är du go ?

      Sex education på Netflix

      Ja! Bästa. Har du fler tips?

    Ni som jobbar med rekrytering: På frågan om vad man har för svagheter – vad ska man svara egentligen??
    Och på frågan om man måste välja mellan kvalitet (inga slarvfel) och kvantitet (effektivitet) – vilket är det bästa svaret?

      Jag ska på intervju nästa vecka på rekommendation av min chef och chefen i fråga… jag vet redan att min chef tycker att jag tar för lite plats och jag kommer säga det, och ”men nu gör jag ju något åt det”.

      Obs. Jobbar inte inom, men läste nyligen annat inlägg från en som gör.

      Det här med svagheter är svårt. Jag har hört att det är bäst att svara om svagheterna man har relaterat till tjänsten man söker. Typ ”min största svaghet är att jag inte är bekant med linuxbaserade system” eller något liknande. Kanske en självklarhet för alla andra än mig, men jag har alltid tänkt på mig som person. Vad är JAG dålig på. Men svaret ovan tyckte jag var mycket bättre och lättare att ”ta på”. Mer konkret, liksom. Det visar även att man har läst ansökan/jobbeskrivning/hemsida ordentligt och är insatt.

      Rekryterare får gärna rätta om jag har fel info 🙂

        Riktigt bra tips. Samma gäller ju styrkor.

        Riktigt bra tips!

        Fö så borde domden frågan släppa det snart….?

        Jag jobbar med rekrytering och det där är verkligen en viktig poäng, att svagheten kan lika gärna vara ”saklig” dvs att man inte är systemvan t ex eller vad det nu kan vara. Eller inte van att hålla presentationer, skriva på engelska eller vad nu som kan va relevant för tjänsten.

        När jag ställer den frågan är det viktigaste inte själva svagheten i sig utan 1, att det faktiskt är en svaghet och 2, att man kan resonera om den och 3, visar på förmågan att kunna ta till sig feedback och jobba på det.

      Hur glömmer man ett klankande ex?

        Det här var en fråga som skulle ha haft en egen rad, vet inte hur den hamnade här.

          1. Svårt att bara glömma kan jag tänka mig. Men försök förstå människan bakom orden. Exet måste må dåligt själv om hen klankar på dig? Vad bra att personen är ett ex nu. Gör saker som du mår bra av. Omge dig med människor som får dig att må bra.

          2. du tryckte på ”svara” på ett annat inlägg.

      Att lyfta svagheter är alltid svårt, och det beror lite på vilket typ av yrke det gäller. Men om rekryteraren frågar om det (vi tar stress som ett exempel) och du inte är särskilt stresstålig, kommer hen med stor sannolikhet kontra med typ ”när var du senast stressad i en arbetssituation? vad hände då?”. Var inte rädd för att ta en stund och fundera, det är helt okej. Det är alltid bättre att vara ärlig och säga att det är en svaghet men att du är medveten om den, och att du har strategier för att ta dig igenom till exempel en stressig deadline eller liknande.

      Den andra frågan, har den dykt upp i ett personlighetstest? I såna fall kan det vara för att se hur du tar dig an saker, om du gärna har igång många saker samtidigt eller helst en sak åt gången. Svara så som du känner, det är på så vis störst chans att du blir matchad med tjänsten så att det blir så rätt som möjligt både för dig och för arbetsplatsen. 🙂

      Så svårt! Jag är själv en person med många brister. ? och jag skulle ju gärna liksom vara öppen och ärlig med dem för vill ju inte bli anställd på falska premisser och att arbetsgivaren sedan blir besviken och jag får sparken…

      Men förstår ju att jag aldrig kommer bli anställd om jag ba ”Jag är virrig, har en oförmåga att hålla fokus, ha flera bollar i luften, hålla ordning…”. Hur gör man? I synnerhet om man snart är färdigutbildad jurist och hade hoppats på att få jobb som det?

      Känns som att minns utmärkande personlighetsdrag är tämligen inkompatibla med mitt yrkesval… ?

        Nu är du för självkritisk ?

        Har du klarat juristutbildningen så är du knappast överdrivet virrig och ofokuserad. Då har säkert redan strategier för att hantera dessa egenskaper hos dig själv. Det kommer gå bra!

          Åh tack för att du säger det, det är snällt att du vill muntra upp mig, men jag har på riktigt problem. Har klarat mig helt okej i skolan, för att jag har väldigt lätt att lära mig, men är tyvärr väldigt dålig på att funka i praktiken. Har hittills aldrig lyckats få en provanställning förlängd. ?

        Hahahshahajsjsja men SNÄLLA.

          Ursäkta?

            det fattar du väl att om du lyckas juristlinjen så har du mer fördelar än nackdelar. Frustade ut mitt kaffe av skratt när jag läste det där. Trams

      Det finns inget ”bästa svar” utan det viktiga är ju hur du motiverar ditt svar. Hur den motiveringen ser ut beror mycket vad jobbet i dig innebär

      Den här videon ger en bra förklaring på ett bra svar på frågan vad som är ens begränsningar/svagheter.
      https://youtu.be/yzWo8EXsfTs

      Tanken är att använda grågantill att prata om ens styrkor för att frågan är skapad för att eliminera dig från processen.

      Så han menar att bästa svaret är att
      1) jag gör… Något bra
      2) det leder till att… Något dåligt
      3) men då brukar jag… Något som löser problemet

      Så förslaget är tex att jag har höga krav men tyvärr delar inte alla dessa krav vilket kan leda till problem men det brukar lösa sig när jag pratar med dem om det.

        *tanken är att använda fråga till att…

    Vad får er att må bra och vad ger er energi när ni känner er helt slut?

    Är inne i en period där jag känner mig rätt likgiltig, hatar jobbet just nu, svårt att äta, ingen energi, alla rutiner har försvunnit och vet inte hur jag ska hitta tillbaka.
    Vill bara lägga mig ner och dö typ. Eller iaf gråta och aldrig behöva resa mig igen?

      Har också ADD. Kan det vara anledningen tro?

      Hade hellre mått riktigt dåligt än detta. Denna känslan av tomhet, att inget spelar någon roll och inget är roligt men inget är tråkigt heller typ, känner mig död. Varit nere på botten förr i många år, skadade mig osv vilket såklart är hemskt och värsta perioden i mitt liv men den känslan kände jag verkligen, det var tydligt men förstår mig inte på likgiltigheten?

      Hur länge brukar dina såna här perioder vara?
      Hoppas du mår bättre snart?

        Väldigt tråkigt att du känner såhär 🙁
        Du märker inte om det är något speciellt som sätter igång dessa perioder?

        Tomhet är värst tycker jag, känns som ett hål i bröstet.
        Mitt liv är bättre nu än för några år sedan så är tacksam för det. Men önskar verkligen att jag aldrig behövde känna mig likgiltig och tom.

        Känner typ igen mig i det. Ena dagen ha massa planer, bestämmer att jag ska göra något nästa dag med någon och sen vaknar man och allt är bara piss.
        Vet inte hur mycket pengar jag lagt på saker för att jag vill börja göra något. Läser på, beställer hem och är så peppad och glad. Men när jag väl har fått sakerna är det inte roligt längre, vill inte göra det och fattar inte hur jag tänkte. Och skulle jag börja rita tex och jag inte är bäst i världen på första ögat jag ritar tex ger jag upp för onödigt att lägga ner tid på något jag uppenbarligen suger på.

        Kan bli så pepp på att göra något, få lust att ut och gå tidigt på morgonen tex men tills jag fått på mig kläder och kommer fram till ytterdörren så är energin och lusten borta ?

        Vet knappt om jag svarade på din fråga ens eller kom av mig och pratar om något helt annat?

        Är inte troende. Kan tänka mig att det är en skön trygghet eller vad man ska säga. Speciellt tro att det finns något efter detta, inte att allt bara blir svart.

      Mitt råd: Tillbringa mycket tid i naturen, gå långa skogspromenader, andas djupt. Nature is a great healer.

        Här vill jag tillägga gå långsamt och utan hörlurar. Känn på träden och lyssna på naturens ljud. Hjälpte mig jättemycket när jag helst inte ville leva.

          Naturen är så härlig verkligen, men tillbringar för lite tid där. Tack för era tips ? blir en promenad i skogen nu i helgen.
          Andas djupt gör jag aldrig, något jag borde öva på.

            Andas så att du känner det i tårna.

      Det enda som funkar för mig då är att göra något kul med barnen, typ museum. Lever ju typ igen genom dom så får åka snålskjuts på deras levnadsglädje och nyfikenhet i såna situationer. Somnar alltid lycklig och rofylld efter en sån dag

      Åker bort till platser jag mår bra på (och borde flytta till).

      För mig är det träning. Tränar tre gånger i veckan i grupp (PT grupp/idrottsgren) och det ger mig verkligen energi. Sen tränar jag själv på gym/springer också men just att träna i grupp ger mig energi!

      Känner precis likadant. Funderar på om det är SAD (säsongsrelaterad depp) nu när ljuset är på väg tillbaka, utomhus that is, i mitt huvud är det becksvart. Tänkte nog gå till vårdcentralen om det inte blir bättre snart. Men bara att man faktiskt inser att man behöver hjälp känns som en indikation på att man inte är sjuk på riktigt. Vill lägga mig ner och dö men skulle ju aldrig göra verklighet av den tanken.

      Precis så har jag haft det några gånger och jag fick rådet av en kompis att först och främst sova ordentligt och att tillbringa mycket tid ute i naturen. Det har blivit min räddning eftersom jag ibland larvar med sömn, mat och sånt när det blir stressigt runt om. Jag försöker att göra enbart trevliga ting och låter det som känns jobbigt vänta

    Säg stopp. Visa att de är dina, om du inte ammar.

      Gör ingen större big deal av det hela och avled hennes uppmärksamhet på något annat så lär det gå över ganska snart.

      Säg stopp istället och visa tydligt att det inte är okej.

      Vi har haft jätteproblem med detta på jobbet (förskola ?) och det visade sig sen att flera av vårdnadshavarna skrattade bort det typ så barnet inte förstod att nej va ett nej. Barnen började tillslut göra samma på oss pedagoger nämligen.

      Säg tydligt nej med bestämd röst, berätta att det är din kropp och lek med nån leksak istället ?

      Allt ska göras så förbannat komplicerat hela tiden, hade en kort period med min sons intresse för mina bröst efter amningen, gjorde som jag skrev och kan lova att det gick över snabbt och han har varken blivit våldtäktsman eller behandlat kvinnor dåligt pga av detta 😉 Är dessutom förskollärare så jag vågade använda mitt egna sunda förnuft.

    Alltså Det Skaver Podcasts instagram stories när Cassandra fräser åt kompisarna att de inte fotar henne tillräckligt väl och sedan sitter och gråter….

      Jag tycker hela podden är väldigt jobbig ??‍♀️ måste sluta lyssna, testade nån vecka men när.. krystat och jag vet inte vad där är som känns fejk ??‍♀️

      Fick gå in och kika. Ingen kan omöjligt bete sig så, måste vara fabricerat för att skapa snack säkert.
      Jag brukar inte vilja kommentera vad folk har på sig egentligen, men den andra tjejen som fotar.. vad fan??

        Ser att det blev tokigt formulerat ?

      Ska ge den ett försök. Återkommer senare.

        Gav den två avsnitt, båda var fråge avsnitt men orkade inte leta upp något annat på min promenad.
        Jag vet inte vad de ger någon att lyssna på dessa tre kvinnor? Vad tillför de, vad säger de de gav mig absolut 0.
        Tror inte de har mångalyssnare och podden avslutas nog så fort deras samarbete med deras två sammarbetare ä över.

      Men hjälp ? hon är ju arg och ledsen på riktigt? Eller? Haha skälla ut någon som tar en bild på en, jag hade sagt ta din jävla bild själv ?

      Ja och när hon i ett fredagsavsnitt fräser åt dom andra att sluta sjunga. ”Varför måste ni sjunga?, hatar det”. Ok, men hon får sjunga och lägga upp på sina stories och få beröm och bekräftelse? Ja hon KAN sjunga men va fan hände men sjunga för att det är kul. Så oskön vän. Och helt seriöst, människan sitter och gråter för att Elsa inte kan ta en fin bild på stackars prinsessan. Barnrumpa. Livet är bra gött om det där är en av hennes största problem.

      Hela den där klicken med vänner verkar så sjukt osympatisk men Cassandra absolut värst av alla

    Okeeeej, syftet med din fråga var? Vad anses vara ”svenska” jobb?

    Varför ska detta diskuteras? Alltså vad är syftet?

      Jo men undran är nog kring varför det ska klassificeras i ”svenska” jobb och ”invandrarjobb”.

    Någon här som har aknebenägen men samtidigt lite torr hy? Vad använder ni för hudvårdsprodukter? ?

      Den här, min vän, har förändrat mitt lille fejs helt. Gudasänd. Har provat MYCKET dyrt och exklusivt och koreanskt och gud vet allt. Den är är det bästa.

      https://www.kronansapotek.se/Kronans-Apotek-Fuktserum-Alla-hudtyper/p/769625/

        Åh tack, ska kolla in den ??

      Nattkrämen Actibiome från Dermaceutic. Har hjälpt mig galet mycket.

        Tack!! ??

      Vill tipsa dig om att kika på Leyglows instagram! Jag har fått så mycket bra tips om hudvård, hon gör inte sammanbeten eller är sponsrad på något sätt utan allt hon tipsar om kommer från hjärtat.
      Jag har själv hormonell acne och är torr, har testat produkter hon tipsat om och min hy har blivit så mycket bättre!

      Lycka till ❤

        Tack för tips!! ❤️ Ska in och kika direkt ?

        Är det inte hon som blivit väldigt kritiserad från flera håll? Minns vagt diskussioner här.

          Oj jag vet faktiskt inte…men jag har fått många bra tips från henne iaf som funkar för mig ?

        Hon gör ju visst samarbeten. Bara inte lika tydligt

      Dermalogica!!! Special cleansing o active moist. Räddade min hy:)

        Tack för tips! ?

      Har själv haft superproblem med torr hy och orenheter, detta har funkat för mig nu!

      CeraVe hydrating cleanser- The Ordinary niancinamide (tas på när ansiktet fortfarande är fuktigt av vatten)- La Roche Posay sensitive riche-spf på morgonen/dagen. Samma rengöring- basiderm (endast när mkt akne, den är stark!), CeraVe moustrising lotion PM-vaseline på kvällen!

        Tusen tack!! ?

      Jag är inte så äventyrlig när det kommer till hudvård men tycker La roche posay är bra. Effaclar-serien funkar till mig som har akne + känslig hud.

        Tack för tips! ?

      L300 hyaluronsyra (den lila) för fukt, Skinceuticals 0.3 retinol för akne samt ärren, Neostrata restore nattkräm för fukt och cellförnyelse. Retinolen kommer torka ut lite först men ge det några veckor. Sen lägger jag en fuktmask från NCP ibland som är väldigt snäll mot huden och innehåller inga aktiva ingredienser. Lycka till ?

    Jag har lönesamtal på måndag. Någon som har några oväntade tips? Är så klart förberedd, har lapp med punkter jag vill trycka på, samt tänker gå in med ”kuken i pannan” och be om mycket lön 😉

      Kolla lönestatistik och hur du ligger till i förhållande till andra med liknande utbildning, längd på anställning, om det finns löneskillnader mellan män och kvinnor osv. Ligger du under nånstans där så kan det vara ett argument. Funkade bra för mig sist 🙂 Ja förutom att betona de framsteg man gjort m.m.

        Absolut, har även dubbelkollat statistik med facket och så 🙂

      Be cool, alltså säg det du vill säga och sitt sen tyst och vänta in chefen. Alla tycker det är jobbigt med tystnad så det är lätt att om chefen inte säger nåt eller säger ’det är för mkt för budgeten jag har’ så börjar man prata igen och förhandla neråt. Om du istället är tyst så kommer chefen bli obekväm och förhoppningsvis ge dig ett åtminstone lite bättre erbjudande. Lycka till!

        Tack 🙂

          Och se chefen i ögonen, inte ner i marken eller upp i taket ? det är jobbigt men håll ut!

    Någon som haft en katt med magsår/magkatarr? Hur visade det sig?

      kräktes spyor med blodprickar / blodblandat.

    Några bra tips inför lönesamtal? Har dragit ut lönerna och sett att de senaste nyanställda fått mkt högre lön än min grundlön, men det kan man väl inte ha som ett argument till att min lön ska öka?! Jag skolar in många så jag vet att jag är bra på mitt jobb och en uppskattad kollega. Sjukt bara att det enklaste sättet att få upp lönen är att säga upp sig och komma tillbaka ett halvår senare. (Är ssk)

      Jag jobbar med löner och ssk och tycker du absolut ska trycka på att du hamnat efter i löneutvecklingen i en ”hängmatta” dvs du halkat efter pga du är lojal och inte bytt arbetsgivare. Du kan försöka kräva högre lön men det kommer bara funka om du presenterar bra och är en uppskattat medarbetare.

    Har ni testat sockervax? Funkar det ?

      Superbra! Gör mindre ont än vanligt vax och håller bättre.

    Hur glömmer man ett klankande ex?

    Vad tråkigt att det känns så för dig. Vad är det lite mer specifikt som du känner ”går nedåt”?

      Jag vet inte om det är till någon tröst, men samhället har alltid varit otryggt och livet jävligt för de allra flesta utom den där topp 1%.
      Allt var frid och fröjd ett tag i Sverige på 80-talet, men det ska snarare ses som en historisk anomali än en referenspunkt.
      Skillnaden är att vi idag ser saker som händer överallt hela tiden och därmed tror vi att allt är mycket jävligare nu.

    Sitter du mycket? Tighta kläder i syntetmaterial?
    Använder du lotion med aha/bha?

      Rekommenderar också aha eller bha! Cerave har tvätt och kräm. The ordinarys aha toner är bra och går att ha på kroppen.

      Klart man vill! Och syror är svaret!

      Jag använder två olika krämer från Paulas choice. En med bha och en med rerinol. Inte samtidigt. Upplever också att några droppar The ordinary retinololja i vilken hudkräm som helst funkar bra.

      Lycka till med ?

    Någon som vet vad som hände med prisonbeauty??hittar inte på insta längre

      Vart är alla andra som brukade kommentera med nick här? Henne kommer man ju ihåg, men det fanns många fler!
      Har inte sett hennes Instagram, men kom på det nu bara när jag såg din kommentar.

      Jag har henne på insta så hon finns kvar. Hon pluggar till socionom nu.

    UNdersköterskor finns det väl reddan massa invandrare som jobbar med

    Har Cassandra klatzkow gjort en gastric bypass eller liknande?

      Undrar också?! Tror det är för hon vill ha barn utan partner.

      Ja!

      Det kanske hon har . Samt att hon verkar fysiskt aktiv nu och tar hand om sig 🙂 fantastiskt att se hennes resa.

    Vilken kändis skulle ni vilja vara kompis med? Jag skulle välja Adele, tycker hon verkar superhärlig med rolig humor ?

      Jennifer Lawrence (passande nick haha) alla dar i veckan!

        +1 på den här. Störtskön människa.

      Paul McCartney eller Paris Hilton ?

      Emilia Clarke, verkar så genomtrevlig.

      Alla i Vänner. De verkar vara lika härliga även när de inte är i sina karaktärer. (Och jag menar såklart inte alla-alla, de sex bara)
      När jag såg reunionen började jag nästan gråta för att de känns så fina med varandra och det där bandet man bygger upp efter att ha jobbat ihop så länge, jag vill vara den sjunde vännen?

      Patti Smith!

        Henne har jag bjudit på en cigg, New York, 1984.

          På riktigt avis!! 🙂

    Vilken influencers pojkvän/man/flickvän/fru hade ni helst varit ihop med och varför? Jag hade nog valt Linn Ahlborgs kille, tycker han verkar rätt gullig och normal!

      (Thereses) Anders!

        Oj han verkar snäll men konstig? Håller med om Linn Ahlborgs kille däremot, gullig, normal, ödmjuk. Gillar även Linn, grattis till dom som hittat varandra!

      Carolina gynnings självklart!! Om hon räknas som influencer?

      För att han är snygg, ROLIG, manlig, kan jaga och laga mat och har snygg stil!

        Tycker han ser ut som en slekig och dryg överklasskille som gillar det vita pulvret lite för mycket.

          Nää han är snygg och jordnära som fan. Ger inte alls intryck av att vara överklass och klär sig inte stekigt över huvud taget.

        Ja, jag gillar honom också. Lite oväntat. Skön kille.

      HanaPees Anton. Vet ju absolut ingenting om hans personlighet så går bara på utseende, mmmhh!

        Han är väl väldigt kort? Ser ut som det iallafall hehe

          Nej. Hanapee är 172 cm och han ser ut att vara typ 185 cm.

    Presskonferens från Vita huset, ser ut som att Putin har bestämt sig för krig i Ukraina. Rädd.

      För att du befinner dig i Ukraina..? Nog ingen större risk för Sverige i dagsläget.

      Tycker också att det är otäckt men jag tror också att det här är ett spel så tupparna kan visa sig skrämmande och få folk att bli skrämda. Det bästa du kan göra är att inte läsa allt som skrivs, rubrikerna har ett syfte.

    UTANFÖR PÅ JOBBET

    Känner mig så himla utanför på jobbet. Har jobbat på samma ställe i snart 3 år och haft en paus på ett halvår när jag pluggade. När jag kom tillbaks har nya personer börjat, men jag klickar inte med nån. Allt känns precis som 2019 när jag verkligen kände mig utfryst.

    Problemet är att jag upplevt detta av min styvmor som barn och av klasskompisar i grundskolan. Det förföljer mig. Vad är det för fel på mig? Jag tycker jag är trevlig. Försöker alltid välkomna nya kollegor. Försöker alltid hjälpa de som ber om hjälp. Ler, är nyfiken och intresserad när jag ändå får tillfälle att prata med kollegor. Gör alltid mitt bästa, men känner mig ändå inte en i gänget, känner mig ändå utfryst. Vad gör jag för fel?

      You’re trying to be liked. You’re worth is more then what you’re going through and really work is just work. Sure you spend a lot of time there but change work or be fine with being left out really <3 You have a life besides work, focus on that if you're not able to change job because whatever reasons. Sorry for the tough love but life is bigger then work, try to enjoy it 😉

      Alltså jag tror det här bara beror på hur man är som person. Jag är precis som du! Folk kommer till mig tills de hittar någon bättre. Tror helt enkelt vissa är bättre på det sociala planet än andra. Det stör mig inte längre pga tillslut hittar man sina personer iallafall. Det kanske tar längre tid och folk får kanske anstränga sig mer för att lära känna mig men jag slipper å andra sidan en massa ytliga vänskapen och är endast vän med personer jag genuint gillar, och som gillar mig. Och personligen är jag faktiskt riktigt bra vän med flera av de ”populära” personerna (dvs dom som de nya människorna har byt ut mig mot), då de också tröttnar på ytligt folk. Dvs, min poäng är att vissa personer attraherar många människor, men det betyder inte att det är en riktig vänskap.

        Kommit till samma slutsats och är numera nöjd och bekväm.

    För tre veckor sedan var ju på ett utomhus fest. Sambon stannade hemma och skulle hämta mig på kvällen. Blev erbjuden skjuts hem när jag kom dit så messade sambon att han inte behövde hämta. På festen pratade jag med en kille större delen av kvällen, vi hade gemensamma vänner kom vi fram till och pratade om allt möjligt. Dagen efter skriver han till mig på messenger och tackar för en trevlig kväll och att jag var rolig att prata med. Svarade tack detsamma. Han svarar tillbaka att det var länge sedan han var ute och han ska ut snart igen. Jag svarar med en tumme upp.

    Sambon lånar min mobil några dagar senare (inget konstigt att vi lånar varandras mobiler) och ser konversationen (han skulle skriva till min pappa då han hade glömt sin mobil hos han). Han blir sur och menar att jag måste ha gett vibbar till killen och att man inte skriver till någon sådär dagen efter som man aldrig träffat innan om man inte klickat och visat intresse.

    Igår skriver killen från festen igen och undrar om min familjs företag (där jag jobbar) har fullt upp. Svarar att vi är fullbokade till hösten. Han svarar att han ska kolla med annat företag annars väntar han till hösten.

    Vad tror Ni, har jag ofrivilligt gett han vibbar? Jag får dåligt samvete och känner mig nästan lite otrogen. Killen från festen vet om att jag har barn och sambo

      Alltså man MÅSTE få prata med det motsatta könet utan att ens partner lackar ur. Det är så orimligt beteende av din sambo. Du har inte varit otrogen.

      Varför är du emot det?

        Ja det är ju tur att man tycker olika.

      Knappast ditt ansvar att en annan person uppfattade din vanliga trevlighet som flitighet. Finns gott om kvinnor som träffat på män som tror eller vill tro att kvinnan ifråga är intresserad av något romantiskt/sexuellt fast hon bara var normalt trevlig. Det är rätt vanligt. Din kille har rätt till sina känslor men att han lägger över ansvaret för dem på dig är orimligt

      Hade din sambo reagerat likadant om det var en tjej som skrivit detsamma?!

      Vad är en utomhusfest? Var det inte kallt?

      Jag är emot det också. Hade min sambo varit på fest och sen fått meddelande hade jag verkligen trott att det hänt mer. Eller att båda hade flirtat.

        Okej, men skulle du tänka att det var din partners fel? Eller skulle du snarare tänka att det är du som överanalyserar och inte känner tillit?

          Vill nyansera lite här. Jag är heterokvinna. Gift. En av mina bästa vänner är man, han var bla med på min möhippa. Min man har många kvinnliga vänner och kollegor. Han är väldigt charmig och utåt och blir lätt festens mittpunkt, även bland kvinnor.

          För oss är det självklart att umgås med människor, oavsett kön/genus/vad som helst. Bara för att jag har en manlig kompis betyder det ju inte att jag tänker hångla med honom? Hans fru är också okej med att vi hänger. Varför skulle hon inte vara det? Jag var vittne på deras bröllop och om en månad är jag med på deras sons dop. Inga konstigheter.

          Jag tycker att din kille överreagerar som blir sur. Han får skärpa sig.

            Jag håller med! Man måste kunna vara vän med människor av motsatt kön utan att det leder till något mer.

          Självklart min partners fel, om han är på fest och sen droppar komplimanger in från tjejer!?! Det är inte jag som överanalyserar då, det är han som flirtar.

            Det är hans fel om ANDRA personer ger honom komplimanger? Jisses

              Jadu om en tidigare okänd tjej känner vibbar att här är det fritt fram för flirtiga sms…då har ju killen inte skött sig.

                Absolut, jag håller med dig. Att ens veta hela namnet eller nr och skriva till honom. Det är att gå över gränsen. Och han lär ha uppmuntrat det.

        Men va? Hur orkar ni leva så? Min sambo har massa kvinnliga vänner och går på aw med både manliga och kvinnliga kollegor, och jag gör detsamma. Jag har en kollega (man) som jag kan gå ut med själv. Ska jag leva med en människa hela livet och aldrig få umgås med någon med snopp? Ni måste skämta.

          Vänner är något helt annat än random tjej från fest som känner att hon måste skriva flirtiga meddelanden nästa dag.

            Flirtiga meddelanden??? Det var ju helt vanliga trevliga meddelanden!

      Om min man var på fest och sedan fick meddelande av en tjej nästa dag att han var rolig att prata med … nej tack! Då skulle jag inte bli glad. Man ger definitivt fel vibbar om random people från en fest känner att de ska skriva komplimanger nästa dag.

      Säker på att du inte gett han det frivilligt? Lite konstigt att prata mer med en främling än med dina egna kompisar?

        Fast är det? Tänk om han var en tjej istället, de klickade skitbra och pratade mer med varandra än med sina kompisar. Fortfarande konstigt att prata så mycket med en främling?

      Haha vad är svartsjukan baserad på, det låter ju inte flirtigt utan mer som nätverkande? Dvs ni klickade bra och du sitter på ett företag med jobbmöjlighet så han vill vårda kontakten?

    Hur skulle ni som har ångest beskriva att den känns i kroppen? Inte panikångest, men när man mår så dåligt psykiskt att man liksom…känner det fysiskt…

      Andningssvårigheter och spänd.

      kryper längst ryggraden och upp i nacken, känns som att jag har en spya i halsen som är på väg upp

      Kanske inte samma men bakfylleångest ger mig typ ilningar i magen

      Min har flera former…dels klassisk tryck över bröstet, illamående och klump i magen. Sen har jag en som är som myror/sockerdricka i benen/vaderna och en som är riktigt jobbig, är på vänstra underarmens insida också typ myror fast ändå inte.

      Höjd puls, ont i magen och enormt rastlös, omöjligt att komma till ro. Av nån anledning blir jag också mkt kissnödig (även om jag inte ens druckit mkt vatten) och måste springa till toan hela tiden.

      Skakningar och illamående. Kallsvettningar och humörsvängningar. En mage som börjar bråka. Koncentrationssvårigheter. Andnöd. Ökad puls och hjärtslag.

      Tryck över bröstkorgen och som att nån stryper mig. Kan inte ta hela andetag. I slutet på andetaget så slutar det innan det är ”klart” och det är obehagligt som fan. Tänker ofta att det är lilla pojken i the shining som sitter på bröstkorgen och håller sina onaturligt starka fingrar runt min hals.

      En konstig rastlöshet, en känsla av att jag inte vet var jag ska ta vägen, vad jag ska göra av mig själv. Blir också kissnödig. Det känns mörkt i sinnet och nedstämd/ledsen och kan ibland gråta. Jag kan också reagera med att stänga av utåt och bli väldigt inåt mig själv, slutar prata och svarar kort på tilltal då fullt fokus är på ångesten och tankar.

    Hej! Ni som har hus och renoverar/fixar hemma själva – hur har ni lärt er? Jag vill köpa hus men är nervös pga kan INGENTING. Jag kan byta glödlampor, typ. Förväntar mig givetvis inte att jag ska kunna byta ut el eller vvs själv, men jag skulle gärna lära mig the basics så att man förstår vad elektriker/rörmokare/byggare/målare osv ens pratar om. Typ när man går på visning – hur ser man om badrummet är i akut behov att renoveras vs ”jag vill renovera pga gillar inte stilen” om ni förstår hur jag menar. Skulle givetvis besikta men man vill ju gärna kunna sålla ut INNAN det kommer till det stadiet. Finns det något liknande ”husägande for dummies”? ?

      Kunde inget när vi köpte hus men man lär sig ganska fort om man är intresserad. På visningen får man gå på om det kommer någon doft i badrummet eller om det finns fläckar. Färgvalet brukar ge hintar om när det är byggt om det inte framgår av mäklarinfo. Om det sen behövs tapetserare så är mitt tips att börja i ett rum ni inte kommer vara i så mycket. Vi började i vardagsrummet och nu får vi leva med det dåliga underarbetet eftersom jag inte fattade hur noga det är. Och man behöver inte förstå byggarbetare, de vi har haft hos oss har jag knappt pratat med, de vet vad de ska göra och gör det som beställts. Och till sist YouTube, din bästa renoveringscoach ?

        Tack för svar! Det låter rimligt och tack för tipset ❤️

      Learning by doing

      Börja med att läsa på om livslängd på grejer, hur länge beräknas ett tak hålla, när ska man byta el, fasad, avlopp, när ska man dränera… och när du läser bostadsbeskrivingen hos mäklaren så kollar du på när saker är gjorda.. och verkar det som att den beräknade livslängden på något är över, kolla extra på det (behöver inte betyda att det ÄR dåligt)..och ta dig TID på visning.
      /mäklarassistent

        Tack för svar!

      Skulle tipsa om att dra på duschen och se hur fallet ser ut på golvet. Alltså rinner vattnet ner i brunnen eller åt andra hållet? Även fråga om papper finns på vem som gjort badrummet och när. Ta också med något hårt och peta på panelen på huset, särskilt i utsatt läge. Fråga när taket lagts om senast samt kryp in och kolla på vind/källarutrymmen, peta även med ett hårt föremål lite var som för att se om något är rötet eller inte.

      Var på en visning en gång där säljaren sagt till mäklaren att taket lagts om för inte så längesedan och ”allt var tipptopp med det”. Kröp in genom luckan och såg lite längre in att det brunnit på vinden och ena takstolen (googla om du inte vet vad det är) hade tagit mycket stryk. Åkte därifrån direkt.

      Sen är det bara att ställa jävligt mycket frågor och inte vara rädd för det när du stöter på hantverkare, ju jobbigare du är desto mer lär du dig haha. Hade hellre vart jobbig mot hantverkare än litat på saker gubbar säger i olika forum. Lycka till ?

        Åh tack, superbra tips! ? Det är såna här saker jag inte ens skulle komma på tanken att göra så jag uppskattar det verkligen!

          Inga problem! ? Och glöm inte att där det finns spindlar finns det fukt, men det behöver inte alltid vara skadligt för det. Ordspråket ”finns det spindlar har man ett friskt hus” stämmer inte eftersom spindlar skyr ljuset och trivs på mörka platser med hög luftfuktighet?️

    Jag är så trött på allt med Corona och göra MEN, jag kan inte sluta bli så fruktansvärt irriterad på alla som springer ute trots att de är positiva och även har symptom. Vet flera som gått ut och handlat, gått till läkaren och annat. Är verkligen inte konstigt att smittan aldrig slutar. Får panik.
    Känner dock samtidigt att jag inte orkar sitta och informera vuxna människor att ta sitt ansvar för tyvärr skapar det enbart osämja.

      Smittan kommer inte sluta även om alla låser in sig.

        Det förstår jag men tycker man borde ta sitt ansvar att inte springa ute när man är positiv bland människor. Ute på promenad absolut, men inte butiker och läkare.

          Många, många går ju till läkare pga covid dock? ? Men förstår att det inte är så du menar.
          Jag hade aldrig vågat gå till en affär med symtom, ÅNGESTEN ifall man skulle råka hosta?! ????

        Men du måste ju fatta att folk SKA vara hemma när de är sjuka. Vart är förståndet??

          Men snälla. Det var ett svar på ”är verkligen inte konstigt att smittan aldrig slutar”.

      Men gud vad sjukt. Det är olagligt och oetiskt.

    Är gift sedan och upptagen sedan 10 år. Började nytt jobb för ett år sedan och har helt hux flux blivit kär i en äldre, gift manlig chef. Hade känslan för att han hade ögon för mig också men så är inte fallet. Fattar inte dock hur det kunde gå så långt, jag är ju ändå en vettig människa. Hur fel kunde jag ha…

    Jag mår dåligt över detta på långa olika nivåer självklart. Mest för att jag måste se honom på jobbet men också för min familj. Ångesten är som störst när jag inser att jag aldrig skulle ha bytt jobb. Hade jag inte gjort det hade jag aldrig hamnat i denna känslostorm och trott att mitt liv och förhållande med min man var så bra och stabilt fortfarande. Nu är jag mest lost och trånar efter en annan på jobbet.

    Jag är patetisk!

    Ville bara skriva av mig. Kan INTE prata med någon om detta.

    Mvh 35 åring som både är utbildad och högt uppsatt i sitt yrke, men som uppenbarligen har noll koll.

      Men varför mår du dåligt av det? En crush är helt normalt!
      Låt bara bli att agera på den, så händer ingenting!
      Du kan ha det som din lilla hemlighet. Så gör jag.
      Nästa är kan du råka ha en ny crush. Det betyder ingenting. Det enda som betyder något är handling. Du kan ha småcrush på folk hela livet och ändå vara en bra fru och mamma.

        Precis. En vän sa alltid ”I’m married, not blind”. ?

      Var inte så hård mot dig själv. Känslor kommer och går, vi är bara människor. Denna gången lät det som du agerade på känslorna så fråga dig varför? Tristess? Relationen inte bra? Att du agerade på impuls. Relationen måste inte vara dålig bara för du agerade på en känsla. Jag kan känna attraktion och ibland kärlekskänslor till andra men agerat aldrig på dem och då försvinner dem. Jag väljer min man varje dag och vet att jag i grunden älskar honom och det är honom jag vill vara med.

    Läste tidigare inlägget om Lady Dahmers ilska mot att Livsmedelsverkets kostråd lärs ut i skolan. Reagerade på detta på jag själv behöver lära ut dem i skolan. Om det är dessa som ens egen utbildning baserades på samt vad de senaste läroböckerna innehåller, skulle det då ändå vara mer rimligt att välja ut annan valfri forskning att basera sin undervisning på? Jag brukar alltid nämna att detta är de svenska kostråden och att man såklart inte måste följa dem.

      Valfri forskning kan ju betyda vad som helst!
      Som lärare kan du ju inte välja vad som helst och promota för att du som privatperson gillar det.

      Men ni måste väl ändå ha riktlinjer för vilket läromedel ni använder?! Låter ju helt galet om lärare själva ska kunna välja ”valfri forskning”.

      Just de kostråden finns ju av en anledning och bygger på evidens. Ska uppdateras i vår om jag hört rätt?

        Det är det jag menar, riktlinjerna är ju att lära ut de svenska kostråden från Livsmedelsverket och det är ju det jag gör, men med tanke på hur många olika teorier om kost som folk följer samt att jag själv inte är någon forskare eller vill medverka till att elever tror att man strikt måste äta på ett visst sätt väljer jag att framföra att det är råd för hur man kan äta för att må bra och att de är framtagna av Livsmedelsverket som har till uppgift att ge oss dessa råd. Det jag menade är att en mängd personer verkar tycka att det är helt galet att vi lär ut dem, menar de då att vi istället skulle välja ut annan forskning ? Jag menar inte att det är vad jag själv tycker.

          Ursäkta då missuppfattade jag dig! Vet inte varför man skulle sätta sig emot sådana saker? Kanske dessa personer har svårt att värdera forskning? Eller lurad av någon diet-sekt som lchf? Eller äter så annorlunda själv och noll vilja att förändra det?

      Efter att ha sett LD trycka i sig en hel påse gifflar tar jag inga kostråd från henne.

        Tycker det är sunt att unna sig ibland!

          Jag har aldrig förstått det där med att ”unna” sig mat/godis? Varför?

          Det är skillnad på att unna sig och att frossa.

            Alla borde frossa ibland.

    Ge mig era bästa tips mot vårtor på fingrarna. Handlar om ett tyngre barn.

      Hur tung?

        Som en medelstor ?

        Hahah. Inte att det spelar roll längre men det var felstavning. Menade yngre inte tyngre.

      VårtFri

      Ättika! Doppa bomullstuSSar i ättika och Linda runt fingrarna. Låt de sitta där några dagar, byt tussar ibland.
      Det gör ont ja, jag grät när jag var liten och pappa gjorde det på mig. Men efter otaliga besök på vc där de skulle frysa bort dem och medel hit och dit så var jag så trött på vårtorna.
      Ättikan fräter bort dem och de kommer inte tillbaka.
      Gjort samma sak i vuxen ålder när jag fick en vårta på tumman.

      Lycka till!

    Stadsminister

      Vilken stad är hen minister i?
      Eller menar du statsminister?

        Men så tröttsamt.

    Har ni sett Under kniven på SVT? Jag har, och fattar ingenting. Hela seriens röda tråd är att det är så stigmatiserat och skamligt att prata om plastikoperationer och diverse ”fix” i ansiktet – är jag den enda som absolut inte håller med om det? Tycker folk babblar om det konstant. Fillers är ju sorgligt normaliserat idag. Fy fan vad skönt det är att genuint tycka om hur man ser ut. Tack för mig!

    Någon som vet om ”Patricia V Lindh” och hennes kille gjort slut? Va länge de höll isf…..

      Hahahhaha skulle inte förvåna mig. Hon gillar inte bonussonen och verkar behöva förändring typ var 5 minut

      Varför tror du det? Var iof länge sen man såg honom på hennes insta!

      Men varför tror du det! Det är ju fortf ❤️ I deras bio?

    INKÖPARE!
    Trivs ni med ert yrke?
    Berätta.
    Puss?

    Det enda som håller mig kvar i mitt förhållande är vår dotter. Kan verkligen inte tänka mig att leva utan att få vara med henne varje dag. Samtidigt som jag stundtals knappt orkar se min sambo utan att önska att vi inte bodde tillsammans längre. Har inte sagt detta till någon och vet ej vad jag ska göra

      Har det hänt något särskilt? Behandlar han dig illa?

      Om det ”bara” är för att du inte är kär och attraherad längre så borde ni försöka hitta tillbaka till det ni hade i början. Kanske genom parterapi. Är han däremot våldsam (psykiskt/fysiskt) så är det något helt annat som behövs göras

    Ni som haft covid nyligen med förkylningssymtom, hur många dagar tog det innan ni kände er friska?

      Var sjuk hela förra veckan. Började känna mig frisk i Måndags. Så en vecka.

      Fick första symptom förra söndagen, och än har det inte blivit bättre. Snart upp i 2 veckor. Har börjat sätta sig i bihålorna nu?

      2 veckor

    Hur känner ni när ni tänker på rymden?

      Känner mig liten men jag är också galet intresserad av det. Drömmen hade ju varit att jobba på typ Nasa, men nöjer mig med grafisk design och fortsätter drömma?

      Typ svindel? Att rymden aldrig tar slut?? ??

      Panik över den ogreppbara tanken att det är oändligt.

      Jag tycker det är häftigt och spännande. Det gör mig lugn och harmonisk.

      Kärlek! ❤️ Och fascination.

      En massa vill ha känsla.

      Typ mörk energi, multiversum, ljushastigheten och annat.

    Tips på gott bröd som finns att köpa i vanliga matbutiker? Mina favoriter sen innan är Pågenlimpan och Lingongrova men börjat tröttna.

      Tror att det är Pågen som gör, Lantbröd surdeg med havssalt, nåt sånt. Jag äter inte ljust bröd egentligen, men när det händer är det det eller Åkes hönökaka.

      Pågens Levain

      Pågens grötbröd!

      Grötbräck! Favoriten just nu. Och grötbröd! Jävlar vad mätt man håller sig på det.
      Hönö råg med pepparsalami på… nu blev jag sugen på frukost.

      Åt just rostad lingongrova med smör ost och skivad banan på ?

        ???

      Min son älskar fruktkusar och han är kräsen på mackor, testa dom ?

    Du glömde SFI-lärare check, idag är många från Irak och Ryssland men detta är lite den nya elefanten i rummet när man kritiserar SFI.

    Har du någon gång identifierat, eller trott dig ha identifierat, någon från ”verkliga livet” i Öppet spår? ??‍♀️

      Nämen äre du Sonja?? Hur mår Anders? Gick det bra igår?

      Oja

        Åh vem?

          Haha! Jag säger inget?

            Åh det vore himla kul att veta! Tänk om det är jag! ?

              Haha ja tänk om. Heter du Sonja irl så kan du vara lugn?

                Det gör jag tyvärr inte, så risken finns fortfarande att det kan vara jag. ?

                  Du kan nog vara lugn ändå, du uttrycker dig inte på samma sätt som någon jag känner gör☺️

      Hehe ”Sonja”

      Ja, en gång var jag nästan helt säker på vem det var. Det var en tjej som beskrev stt hon trots att hon bor i närområdet, bott på hotell i min stad med sin dotter, en speciell natt och av en speciell anledning. Inget stort och allvarligt alltså, men jag blev lite förvånad över att hon hänger här.

        Kom ihåg att många av oss ändrar detaljer i historier. Därav kanske du tror att tex ”Sara” varit på hotell i Halmstad fast det egentligen var Josef som var på vandrarhem i Sundsvall.

          Nej jag var faktiskt i Borås /Josef

            Såklart, förlåt ?

          This????

      Nej. Men fått lite olika förslag på vem jag själv är?

      Jag tror att de liv vi lever inte är speciellt unika. Vi går igenom likadana faser, känslor och misslyckanden. Se bara på hur ämnena här i öppet spår upprepar sig. År efter år.

        Ja jag har också fått en gissning på vem jag är. Men det var fel?

          Haha någon gissade på vem jag var och hade rätt!! Blev asstressad ?

            Är bara att säga nej på den ju??

      Nej. Men märkt att några går under olika alias men är samma person. På sättet de skriver, och saker de berättar. En fick lite väl mycket kritik efter en snyfthistoria och bytte namn och ”skepnad”. Är den snälla och lyssnande människan nu. Ni som vet ni vet. Jag skriver inte ut några namn.

        Ja så är det. Men det handlar nog mer om att andra inte kan släppa gamla diskussioner och drar upp det i varje tråd de ser samma person.
        Ex. Amma katter, stjäla granar, otrogen mot bästa vännen. Ni som vet, ni vet.

          Detta! Jag använder typ 4 olika nick för att slippa få idiotiska kommentarer om någon grej jag nämnt en gång som någon gick igång på….

      Nja, däremot identifierat lögner. Min favorit är den som missbrukade för 500 kr i månaden i flera år och påstod att knark var billigt.

        Svar till A
        Att personen missbrukade för 500kr i månaden? Hahaha super billigt då. Jag är fd missbrukare och jag kan säga som så att det var extremt mkt dyrare än 500kr / mån. Snarare typ 15k i månaden jag lag..

      Ja, ni är alla mina hjärnspöken.

        BuuUuUuUU ?

      Yes. En ganska nära kompis.

      Sen har även den gamla goda hmm försagt sig så att jag vet vem det är. En avlägsen bekant till mig.

      Ja, för några år sen då det diskuterades hur man blev bemött efter att ha varit med i tv. Tror verkligen att en av de svarande var min fd kollega som tävlat i SVT:s Atleterna

    Så fort jag reser utomlands eller typ bara en weekend till Göteborg så blir min mage KAOS. Alltså verkligen kaos. Påverkar hela resan för jag får tillslut ont i magen pga förstoppning, uppblåst mage osv.. har ni nåt tips inför mina kommande resor?
    Finns det nå bra kosttillskott t.ex? ? nåt annat tips?

      Försök äta och bajsa på ungefär samma tider som du brukar ? Gärna samma mat som hemma också! ? Vid långa måltider på tex restaurang, upp och rör dig lite emellanåt (man sitter ju inte still och äter i 3 h i vanliga fall ?). Kanske förebyggande laxerande vid längre resa. Kolla ned personal på apoteket ?

        Men hur bajsar man på samma tider?

          man vänjer oftast tarmarna. börjar du bajsa på morgonen så kommer du tillslut oftast vara bajsnödig på morgnarna och sällan under dagen/kvällen

    Någon som pluggat socionom? Hur kändes det för er?

      Åt helvete. Skulle inte rekommendera.

        Varför? Ville plugga till det…

      Utbildningen var lärorik och kul. Jobbet? Hell no. Mardröm från helvetet.

        Vill ni utveckla?

          Jag tog examen för ca 10 år sedan och vet att arbetsmarknaden har förändrats lite sedan dess (till det bättre).

          Men på den tiden var lönen katastrof, jag fick typ 20 000 kr på mitt första jobb. De enda jobben som fanns var vikariat på 4-6 månader på socialtjänsten (mest ekonomiskt bistånd). Vi var ofta flera unga kvinnor som ”tävlade” om att få en fast tjänst för att äntligen kunna få semester. Så vi tryckte bort all stress och kritik, jobbade 10 timmar per dag, nonchalerade alla hot från klienter m.m. Vi mådde så fruktansvärt dåligt men var exkluderade från handledning och företagshälsovård. Så hoppade man runt så bland olika arbetsplatser. Granskade kvitton ”hmm är detta kvitto på en cykel för 400 kr förfalskat?” och avslog några hundralappar här och där. Blev tjatad och gapade på dagligen. Jag gick utbildningen för jag ville förbättra människor villkor men jag kände i princip aldrig jag fick göra just det. Mitt jobb gick ut på att betala ut så lite som möjligt för att spara kommunens pengar. För mig var det inte socialt arbete. Jobbade även som biståndshandläggare ett tag och det var mindre stressigt men inte stimulerande heller… Känner jättemånga socionomer som har lämnat yrket, precis som jag. Aldrig ångrat utbildningen men är glad jag skolat om mig. 🙂

        Håller med! Lagom lätt och lärorik utbildning, men jobbet på socialtjänsten ???

      Plugget var helt okej tycker jag även om man inte lär sig det man behöver kunna för att göra ett bra jobb efter examen ? Hur jobbet är blir värre att svara på för du kan ju jobba med massa olika saker. Jag hamnade på soc och gjorde hela duktig flicka/utbränd-resan vilket kostade mig mycket, inte bara pengar. Men jag tog mig igenom det och har lärt mig vart jag ska lägga ribban. Trivs bra med jobbet nu för tiden men de första åren var hemska.

      Började plugga 2016. Gick in i väggen 2019 så jag har precis börjat på det sista året efter att ha varit sjukskriven i ungefär 3 år. Jag har tyckt att det inte har varit någon jättehög nivå på plugget, vissa ämnen är riktigt intressanta också.

      (Gick inte in i väggen pga plugget ska tilläggas.)

      Jag är socionom. Utbildningen var rätt kul men jobbet… nä jag råder ingen att bli socionom. Är på väg att omskola mig, så trött på stressigt och otacksamt jobb i seg organisation. Bara möta elände, inte ha tid för att skapa relationer med människor och alldeles för mycket administration.

      Finns det någon socionom som faktiskt trivs på jobbet? Vilken typ av arbetsplats är ni på?

        Jag har två vänner som trivs som socionomer. En är LSS-handläggare och en annan är sektionschef.

        Ja jag är socionom och jobbar inom socialtjänsten sedan 11 år. Tjänar 43.
        Jobbar på ett mottag för barn och unga. Jobbade på utredning barn och unga tidigare.
        Utbildningen va kul och lärorik men inte så svår och inte heller va man helt rustad för arbetslivet efter.

        Jag trivs på mitt jobb. Arbetar som behandlare för våldsutsatta. Jag känner verkligen att jag och mina kollegor gör skillnad. Jag har i princip alltid haft kurator-tjänster sedan jag tog examen för 10 år sedan. Arbetade fyra månader på ekonomiskt bistånd innan jag sa upp mig. Precis som någon var inne på, det är inte socialt arbete. I alla fall inte för mig.

    Vilket hotell skulle ni rekommendera i Göteborg? Brukar bo på Gothia Towers men det kan vara kul med lite omväxling.
    Har bott på Scandic Rubinen och ett annat som jag inte kommer ihåg vad det heter, men har för mig att det kanske ligger ganska nära Carlanderska. Gillade varken rubinen eller det andra.

    Det får gärna ligga centralt. Sitter och kikar på hotels.com men det är alltid intressant att se andras åsikter ändå?

      Bor alltid på Pigalle ??

        Oj jag googlade. Det är säkert bra! Men vad jag inte var beredd på att ett hotell skulle se ut så, haha! Min första tanke var dock att det säkert spökar där??

    Har aldrig haft, undrar med 🙁

    Tips på första spjälsängen mottages tacksamt – är det värt med en bed side crib?

      Absolut värt med crib! Så nära samsovning man man komma typ. Längre bort än så ville åtminstone inte jag vara min bebis på natten ?

      Nä onödigt. Kör på babynest i sängen istället. Så länge du undviker filt och annat som kan hamna på bebisen samt ingen som ska sova i sängen röker eller dricker så är det lugnt. Använde inte spjälsängen regelbundet förens runt 1-årsdagen

      Jag har gillat Bedside crib jättemycket! ? Dvs vid första barnet var det onödigt, då hade vi babynest i sängen, men vid barn nr 2 och 3 var sängen oumbärlig för att hela familjen ska få plats i sängen ?? Då vågade jag inte ha bebisen i sängen pga storasyskon. . .

      Gav upp med babynest i sängen igår efter 34 nätter. Köpte ett troll bedside crib. Har även en spjälsäng till när mitt barn blir äldre 🙂

    Läste om en vit brittisk kille som gjort massor av plastikoperationer för att mer likna en korean. Han identifierar sig nu som korean. Det fick mig att börja undra varför det är accepterat att man ”byter” kön, men inte etnicitet på det viset? Sverige står ju skattebetalarna för transvården och operationer, men det skulle ju aldrig komma på tal att ge det stödet till någon som känner sig ”trans racial”. Varför är det så tror ni? Vad är egentligen skillnaden?

      Kanske för att könsdysfori är en erkänd diagnos…

        Tror du etnicitetdysfori (eller liknande begrepp) kam bli det i framtiden?

          Det måste väl vara oerhört ovanligt att det ens förekommer, eller? Låter mer som det borde ligga någon annan psykiatrisk diagnos bakom ett sådant fenomen.

            Jag vet inte, varför skulle det vara mer konstigt än att känna sig som att man är i fel kön?

            Vad skulle egentligen vara skillnaden då?

        Nu för tiden ja…

        Precis det är en psykisk diagnos vilket gör det helt sjukt att ”behandla” den fysiskt. Tänk om vi började göra så med schizofrena patienter och istället bekräftade deras illusioner istället för att behandla dem? Det är helt sjukt. Skulle jag som vit kvinna börja identifiera mig som svart och kräva att bli behandlad som det hade jag nog ansetts mogen för att läggas in på obestämd tid. Men män som torr de är kvinnor och vice versa är ok? Nej tack

      Har själv haft samma tankar. Förstår inte varför det ena är så ”vidrigt” och det andra framstår som otroligt positivt idag.

      Nu är det ju inte så att han bara identifierar sig som korean. Han säger ju att han är Jimin. Alltså Park Jimin från bandet BTS.
      Kan man bli en annan redan existerande person?

        Där snackar vi psykisk ohälsa… Tänk att vara en världskändis och så finns det folk som påstår att de är du och att du är fejk ?

        Förr trodde folk att de var Napoleon…

    Cystor och inåtväxta hårstrån har inget med renlighet att göra. Har själv samma problem. Jag skulle be om en remiss till en hudläkare om jag var du. Jag har fått hjälp den vägen.

      Nu behöver du absolut inte ha samma som mig, men jag väntade väldigt länge med att söka hjälp så därför rekommenderar jag hudläkare. Det jag har heter Hidradenitis suppurativa, först fick jag antibiotika i form av kräm för att lugna utvecklingen, sen har jag börjat med kombinerade p-piller istället för minipiller.
      Det finns annan typ av medicin att få också men de är rätt starka så läkarens rekommendation har varit att börja så här.
      Men som sagt, du kan ha något helt annat som kanske är ännu lättare att få hjälp med. Jag hade provat alla möjliga henmakurer innan tills jag tog tag i det och gick till en hudläkare.

    Tror att jag bara blir 30 år gammal. Men det är med vetskapen att jag kommer att vara singel för alltid alltid alltid. Alla mina vänner har någon som älskar dem, killarna kysser sina flickvänner framför mig.
    Vad går snabbast?

      De bästa sakerna i livet händer alltid när man minst anar det. Ta hand om dig!

      Skulle du avsluta nu får du aldrig veta vad som som kunnat ligga framför dig. Det enda vi vet med säkerhet är att livet tar slut förr eller senare oavsett, finns ingen anledning att stressa till det.

      Vill du berätta om din situation och dina känslor? Vad får dig att tro att du inte kommer hitta någon?

      Var rädd om dig snälla.

        Nej nej. Jag vill verkligen inte leva längre. För varför vill jag veta något som aldrig någonsin kommer???!??!)???? Ensam till man bild gammal nej tack.

          Jag förstår att det känns jobbigt att känna sig ensam. Försök ha i åtanke att 30 år inte är någon ålder. Det är ingenting i långa loppet. Jag känner flera som fått sina första förhållanden runt 25-35 och även några mellan 40-45. Det går aldrig att på förhand avfärda vad livet kommer ge. Ont som gott.

          Jag kan med all säkerhet säga att det finns oändligt många andra ensamma människor där ute som längtar efter samma sak, och det finns överväldigande många människor där ute som just precis Du skulle kunna ha en relation med. Människor som skulle älska dig för precis den du är, bara de skulle ”hitta dig”, uppfatta att du är öppen för det och våga.

          Försök se att världen är större än de kretsar du rör dig i (även om det nästan garanterat finns någon i din närmaste omgivning med, det det vet man inte alltid på förhand och så mycket är slumpen!), större än din stad och större än Sverige.

          Jag önskar du skulle se hur värdefull du som person är, hur värdefullt ditt liv är. Ensamhet är en känsla som lätt bedövar en från att se det ljusa, men 30 år är ingenting och om man när man lämnar livet kan se vad som fanns i framtiden är jag nästan helt säker på att du skulle ångra att du slängt bort mycket fint och mycket lycka.

          Får du någon hjälp med din depression? Medicinering? Har du någon att prata med? Någon kontakt inom vården? Jag hoppas du har det, kontakta dem annars, för man ska inte behöva gå igenom livet med sådana tankar och känslor som du har. Kräv din rätt. Det finns hjälp att få. Och tveka inte att ringa 112 eller nödnummer för suicidbenägna om mörkret tar över helt.

          Har också lidit av depressioner till och från, ingen så djup att jag övervägt att avsluta livet, men kan förstå känslan av när mörkret omgärdar en. För mig har medicinering hjälpt mycket.

          Men oavsett, det enda jag kan lova dig är att det finns solsken bakom molnen, din kärlek finns där ute även om dina hjärnspöken försöker avfärda det. Det är helt normalt att ta avstånd från det som känns ouppnåeligt, som en försvarsmekanism för att skydda sitt hjärta från att inte bli besviket. Men kom ihåg att dina känslor inte speglar verkligheten. Det du upplever i ditt huvud är en fabricerad sanning som du matar dig själv och som sänker dig och tar ifrån dig de verktyg du har inom dig för att besanna dina drömmar.

          Det finns miljarder alternativa scenarion men för att kunna se dem måste du antingen själv kunna, eller få hjälp med att, skingra mörkret. De spärrar vi själva sätter upp inom oss hindrar oss ofta från så mycket vi skulle haft möjlighet till i livet. Och de spärrar vi har syns inte bara för oss själva, vi utstrålar dem också. Det gör det förvirrande för andra att uppfatta hur mottaglig man är, och skrämmer lätt bort människor som skulle kunna vara intresserade. De vill inte heller ge sig in i något om de känner att de kan bli sårade.

          Jag hoppas att du får hjälp, även om du redan får hjälp behöver du uppenbarligen mer hjälp, så snälla kontakta vården och kräv det du behöver för att ditt liv ska kännas värt att leva. Även om det innebär långa receptlistor eller ett långdraget schema som kräver mycket tålamod. En viktig tanke att ha med sig är också att lycka är också något självupplevt, man är inte mer eller mindre lycklig oavsett om det är naturliga ämnen i hjärnan eller artificiella ämnen som ger en känslan. Acceptera inte att vara olycklig på grund av att din hjärna är dålig på att producera glädjehormoner, precis som man inte accepterar att må fysiskt dåligt för att t. ex. köldkörteln inte producerar hormon korrekt.

          Summa summarisk. Det är bara tillfälligheter som gör att vi träffar de människor vi träffar, och man kan aldrig förutse när kärleken kommer. Vissa träffar sin partner tidigt, andra får kärlek första gången som pensionärer (vilken underbar tid att vara kär under, förövrigt ❤️), men börja med att få hjälp med dig själv, du är det viktigaste i ditt liv och när du tagit dig ur mörkret kommer du ha alla möjligheter att träffa någon. 30 år är ungt, jag lovar att du kommer bli överraskad över vad livet har att ge dig. Snuva inte dig själv på möjligheten, du kommer vara tacksam att du inte gjorde det. ❤️

            Summa summarum*

      Det kan bli bättre ❤️

      Jag känner samma men har funnit acceptans i att jag kommer dö ensam. Efter att jag accepterade det har det blivit mycket bättre då jag utvecklat mina intressen och hobbies och skaffat en hund som ger mig en anledning att fortsätta leva eftersom att hans överlevnad hänger på mig.

    Finns ju redan otroligt många bra läkare som är invandrare?
    Träffade två förra veckan. En på akuten och en på vårdcentralen!
    Tycker de är mycket trevligare än infödda sjukvårdarna jag träffat. Känns mer noggranna och villiga att hjälpa en❤️

      De är ju handplockade och välbetalda. Min mamma brukade jobba extra som svenskalärare till hitflyttade läkare m.familj. De var alla väldigt nöjda med betalningen och hade blivit exklusivt utvalda och hjälpta med precis allt. Bostad, flytt, uppehållstillstånd och privata lärare till sig själva och barnen.

    Torrborsta . Använd en vanlig kökssvamp den gröna sidan. Smörj in efteråt med en go kräm.

    Alltså jag hör dig. Brukar orimligt ofta tänka på hur jag och barnen och närmsta släkten skulle kunna klara oss ensamma i en stuga i skogen vid samhällskollaps ?

    Är det inte konstigt vad sorg kan göra med kroppen?
    På 12 månader har jag behövt begrava 5 närstående och sorgen har varit en bergochdalbana.
    Men depressionen, herre jösses! Ibland glömmer jag vart jag är, helt plötsligt bara några sekunder glömmer jag att jag är påväg till Ica. Tappar mig mitt i meningar, klarar inte av att kliva upp på morgonen eller lägga mig på kvällen för den delen. Helt slutat städa, duschar endast när jag måste. Och det konstigaste ibland bara glömmer jag bort hur man sväljer, satt i halsen så många gånger senaste året.
    Och ingen vet detta, jag jobbar träffar människor, klär mig helt och rent för endast de tillfällen.

    Haha vet inte ens vad jag vill säga med detta. Kanske skriva av mig och lätta på trycket?

      Åh, fy vad tufft! Tycker inte det är konstigt att din kropp reagerar så. Så mycket sorg, på så kort tid också sätter sina spår. Försök inte att hålla all denna sorg inne. Har du någon vän eller familj som du kan berätta detta för? Att ”hålla ihop allt” gör en bara sjukare. Bra att du lättade dig här ändå! Det låter som att du behöver det. Var rädd om dig ❤️

      Att sörja tar tid och kan påverka fysiskt och psykiskt länge efteråt. Alla sörjer olika men se till att du har någon att prata med, inte håll dina känslor inom dig. Hoppas våren och ljuset kan locka dig ut och att du är snäll med dig själv. Lycka till❤

    Tänkte köpa en produkt online igår, på hemsidan (återförsäljare) stod det tydligt att den var tillverkad i Nederländerna. När jag dubbelkollade med företaget som står för tillverkningen så var de tydliga med att den, och alla deras övriga produkter, tillverkas i Kina.

    Är det verkligen OK att ljuga så för sina kunder, någon som har koll?

    Såg på instagram en kanadensisk tjej som flyttat till Sverige. Hon brukar visa skillnader på länderna.
    Hon bor i Malmö och skrev att där kan man sitta ute året om på uteserveringar. Är det så? Utomhus alltså, inte under tak som är uppvärmt med infravärme.
    Har ni inte vinter i Skåne ? Nejdå jag har sett på flera sidor att folk cyklar och det ser snöfritt ut. Men det var det mer serveringarna jag tänkte på.
    Här är det ju inte att ens tänka på att sitta på en uteservering förrän i slutet av maj ?

      Haha bor du i norra delen av landet? För nog sätter man väl sig på en uteservering så fort det går! Älskar den känslan, vårsolen tittar fram och det börjar krylla av människor på uteserveringarna.

        Japp bor norrut. Så det är lååångt bort än till en uteservering.
        Men när brukar det gå att sitta på en uteservering där du bor utan att frysa ihjäl ?

      Hej från Lund (ca 2 mil till Malmö) . Vi har ju inte vintervinter, men knappast utesittarväder. I veckan har vi haft snöblandat regn och 2 plusgrader. Imorse var det lite snö på taken, senare sol och 4 grader. Jag sitter minsann inte på några uteserveringar 😛

        Haha så man kan säga att den där tjejen överdriver lite alltså 🙂
        Det du beskrev lät som rimligare väder ?

      Uteserveringar med värmelampor finns NÄSTAN året runt i Skåne vill jag påstå. Men inte utan värme, det hade varit jobbigt. 😛 Däremot är det barmark nästan hela vintern vilket jag sörjer… Sparar pengar när man kan cykla året runt men snö är ju så vackert!!

    Jag behöver en ny 20-minuters komediserie att se. Har sett ”alla stora” som vänner, himym, big bang osv. Tyckte inte om simma lugnt Harry. Vill gärna att det ska vara minst fem säsonger. Finns det någon jag missat?

      Antar att du sett Seinfeld och the Office?

      Sex and the city?

      That 70s show? Sex and the city är 25 minuter! The Nanny är väldigt skojig också ?

        Kan man se The Nanny nånstans?

      Modern family!

      The middle!

        Den kan nog vara intressant, tack! ?

      After life?

      Scrubs? Archer?

      New girl

      Tack, den ska jag ta en titt på ?

    Har en dotter som fick en kronisk sjukdom (diabetes typ 1) när hon var väldigt liten. Upplever att mina släktingar på min sida inte vill kännas vid hennes sjukdom överhuvudtaget. Min bror har också diabetes typ 1 sen vuxen ålder. Så det finns i släkten ändå. Men Tex när jag berättade en positiv sak häromdagen att vårt barn äntligen ska få träffa jämnåriga barn med diabetes (vilket vi är så glada över) bytte min mamma (som alltid) samtalsämne och frågade om vilket väder vi har hemma. Det går inte att nämna något rörande mitt barns diabetes och detta har lett till att de heller aldrig velat lära sig om sjukdomen så att de kan passa henne. Vi har aldrig haft barnvakt sen dottern var 1 år och fick sin sjukdom och vi sover aldrig en hel natt. Det har vi ändå fått accepterat men hade så gärna velat kunna vara öppen om saker gällande oss och vårt barn utan att behöva ”sudda ut” eller censurera allt som rör diabetesen. Den är inte henne men en så stor del av vår vardag. Så det känns så märkligt att de byter samtals ämne, aldrig frågar hur vi mår eller ignorerar oss när det är något med diabetesen. Vet inte hur jag ska bemöta det här längre.

      Fy vad jobbigt för er 🙁 Och er dotter såklart.
      Tror inte folk fattar hur jävla besvärligt det är att leva med diabetes. De verkar tro att det bara är att undvika socker så är det lugnt.
      Hela livet påverkas. Att inte få sova på nätterna är oerhört påfrestande.
      Jag har en brorsdotter som fick diabetes som barn, och har sett på nära håll hur hemskt och besvärligt det är.
      Tycker att man som närmsta familj ska lära sig om sjukdomen. Min brorsdotter sov här ibland när hon var yngre, och jag var såklart orolig att nåt skulle hända. Men ställde klockan och kontrollerade blodsockret medan tjejen sov. Sen ringde jag min bror rapporterade.

      Vad synd att din familj är sådär. Jag tänker att din mamma kanske tycker så synd om din dotter att hon inte klarar av att prata om det? Har du försökt prata med henne? Att det vore bra för både er och dottern om hon kunde så sova hos mormor ibland. Eller bara ha barnvakt en kväll. Att det är viktigt att de också lär sig om sjukdomen.

      Jag önskar så mycket att ett bra botemedel mot diabetes kommer.

        Tack för ditt fina svar! Vilket fantastiskt stöd du varit åt din brorsdotter. Så fint när släktingar engagerar sig, för då kan man ju också bygga en starkare relation med barnet. Vi försökte i 3 år att lära upp dom, men de har verkligen inget intresse. Tycker det är så himla synd att vårt barn inte kan få sova över hos släktingarna som de andra kusinerna gör. Men det är som det är. De kan tex gärna ta barnet och gå iväg med henne men utan att ta med pumpar/larm och dextro.

      från en annan typ1:a. Se upp, er dotter är inte er diabetes. Hon kommer tillslut sparka ut och göra revolt om föräldrarna sitter i arslet på barnen.

        Men hur läste du in det i mitt meddelande? Läs om det igen.

          Löste det 100000009 ggr mamsen

      Om din bror har det, kanske det varit jobbigt/traumatiskt för din mamma och hon inte vill prata om det? Dvs du är ju isf inte den enda föräldern till en diabetiker i den här situationen och dina känslor kring ditt barn trumfar inte hennes kring sitt barn. Har du testat att fråga henne rakt ut? ”Kan vi inte prata om det här – jag tycker det är svårt och vill få stöd av min mamma, särskilt som du kanske har råd/erfarenheter jag kan lära av?”

    Så trött på mitt jobb nu och vill byta, vill bara byta NU. Har sån ångest över att veta att jag måste jobba kvar tills jag hittat annat och sen även uppsägningstiden… känner mej så omotiverad till att göra nån nytta, men har samtidigt inte hittat nått nytt jobb…. Ångest

      Vad jobbar du med just nu?

    Finns det någon Fifa spelare här? Min kille fyller år om en vecka, han är från Argentina och älskar Maradona. Han pratar om detta typ hela tiden men vägrar spendera pengar på spelet vilket jag givetvis förstår. Å andra sidan spelar han det varje dag så det skulle bli en uppskattad present. Finns det något sätt jag kan köpa Maradona till honom? Utan att han vet om det, typ som ett presentkort eller nått? Som ni kanske märker har jag noll kolln? Dröm scenariot är typ att jag kan köpa kortet nånstans och ge honom en kod som sen laddar in spelaren i spelet.

      Haha testa frågan på ditred eller backflash kanske. Mitt enda tips. ? Annars skriv ut en bild på gubben med text på baksidan. ??‍♀️ Lycka till!

    Hej!
    Någon som har lösenordet till homebyskymans blogg? Vill så gärna läsa hur det går med allt.

      Jag undrar också! Men jag tänker att vill hon ha intäkter från bloggen kommer hon behöva låsa upp den. Och då finns det en hel del att läsa ikapp! Hon verkar jobba rätt hårt på att svartmåla exmaken inför både följare och inför sina barn.

      Hemligt22

    Hej allihop!
    Jag arbetar som konsult och behöver nu efter två år byta uppdrag på grund av nedskärningar. Jag älskar teamet jag arbetar i och jag har svårt att se mig börja arbeta tillsammans med andra just för att jag trivs så gott. Det verkar som det letas uppdrag till oss som ett komplett team men jag märker att en del inte bryr sig om teamet delar på sig eller inte. Jag tänker mycket på det här och funderar på om jag helt enkelt ska nöja mig med nästkommande uppdrag vi får så länge som jag får vara tillsammans med mitt team eller om jag ska tänka på mig själv i första hand. Hur hade ni resonerat?

    Jag älskar företaget jag jobbar på det är en underbar företagskultur men har även gått i tankarna om att byta någon annanstans om den nya kunden inte är lika bra som den gamla.

    Kenzas outfit ikväll. Ja jag är tydligen gammal. Men att sitta på en restaurang i bh… fattar inte. Skulle känna mig så sjukt obekväm?!

      Hon kanske svettas väldigt mycket och behövde något luftigt? ?

      Jättekonstigt.

      Är mer fundersam på hennes underdel, på hennes story ser man en jacka och bara ben??

      Håller verkligen med?

      Hahaha det såg ut som en amningsBH

      Gud vad glad jag är att jag inte är hon. Så tomt liv med bara yta, sitta med self tan och bh på en restaurang och skåla med andra som har lika tomma liv…kända för att vara kända och skriva om sig själva med dålig språkbehandling på Instagram…

        Men att sitta på öppet spår och gnälla över andras tomma liv en fredagskväll låter ju också rätt tomt?

          Haha du har rätt men influensernas livsstil är bara en fasad, majoriteten mår skit. Stressen kring att ständigt skapa content drar ner på livskvalitén…

        Sjukt .. jag hade samma tanke när jag kika in på hennes Instagram idag. Jag kommer ihåg bloggtiderna då jag avundades hennes liv .. lol.

        Tycker Kenza verkar ha ett asnice liv? Snygg man, söta barn, riktiga vänner och ett drömutseende! Hon verkar inte vara blåst och verklighetsfrånvänd heller?

        Tycker Kenza verkar ha ett asnice liv? Snygg man, söta barn, riktiga vänner och ett drömutseende! Hon verkar inte vara blåst och verklighetsfrånvänd heller?

          Ja förutom barn så verkar det nice! Pga det slipper jag va avundsjuk ? (inget fel på just hennes).

      Tänkte EXAKT samma. Kanske i behov av ÄNNU mer uppmärksamhet?

    Tryggt och stabilt? Vart då? Kriminaliteten som ökar med korkade politiker. Bostadspriser som skenar och en bostadsbrist som skenar. Känns verkligen tryggt hörru.

    Jag vill få ner mina tänder genom operation. Gummysmiles är vad jag har. Är det dyrt att göra det i Sverige? Hur kan jag gå tillväga? Och nej, jag vill ej göra lipflip eller fillers.

      Jag tror att jag har läst att man kan göra pyttelite botox i överläppen för attförhindra att den dras upp så mycket när man ler. Kanske kan vara något?

        Ja, det är sista utvägen, men tack för förslaget! ?

    Tror ni att Bingo och Julia är ihop? Blev fundersam när jag såg på en instastory att Bingo har Julia som bakgrundsbild på sin mobil. ?

    Idag blev jag (i princip) friskförklarad från en sjukdom jag haft i 10 års tid. ?❤️ Fortfarande svårt att förstå.

      Åh grattis ☀️
      Ska du fira det på nått sätt?

      Skönt !! ?

      Vilken befrielse, grattis!! ??? Får man fråga vilken?

    Dumt eller smart att köpa samma klädesplagg i olika storlekar? Kan inte bestämma mig för storlek…

      ska du lämna tillbaka dom i fel storlek?

        Tänkte om jag skulle behålla plagget (favoritplagg) i två olika storlekar och använda båda…

          Det hade jag gjort, om det är ett plagg du tror du kommer använda mycket!
          Jag har tex svarta t-shirts i alla möjliga strl för att de ska se olika ut ?

    Jag går i gymnasiet och måste bara ventilera lite om hur mycket jag avskyr grupparbeten! Jag är ganska ambitiös och tar alla skoluppgifter på allvar, tyvärr har det hänt flera gånger att jag hamnat i samma grupp som folk som är ungefär motsatsen. Flera gånger har det slutat med att jag fått göra typ hela arbetet själv, för att det helt enkelt inte blivit klart annars, och jag har inte samvete att lämna in en ofullständig uppgift. Det är så provocerande när dessa latmaskar i slutändan kan rida på ett arbete som de själva knappt lyft ett finger för att bidra till.

      Gamla goda tider 😀

      Skriv en bidragsrapport som du lämnar in med arbetet. Sedan är det upp till läraren att ge eventuell komplettering och sätta individuella betyg.

      Blir tyvärr inte bättre när du kommer ut i ett arbete sen så lika bra att vänja sig.

      Minns det där från gymnasiet! Jag var som du och det var verkligen irriterande… Men helt ärligt: såhär i efterhand är jag övertygad om att lärarna var medvetna om vilka som presterade och vilka som mest åkte snålskjuts. Det brukar vara ganska tydligt. Kanske särskilt om dessa människor helt plötsligt presterar på typ A-nivå istället för E-nivå eller vad de nu har för medelbetyg. Det blir ganska genomskinligt.

      Lycka till❤️

      Hörru lilla skrytan. Jag har också jobbat med sådana som dig, tillslut håller man käften då ni bara ska bestämma.

    Vet du inte vilken storlek du har?

    Hehe lite sen men måste bara kolla med er, michaela och jannis podd, har någon annan som lyssnar märkt hur janni i nästan varje avsnitt lite smygande trycker ner/pikar michaela? Det är så svårt att sätta fingret på det eftersom hon gör det ”lowkey” ibland hör man det på tonen bara, men som avsnittet som släpptes sist där janni börjar med att berätta att att hon inte längre tar planerade bilder till instagram, sen fortsätter med att instagram har blivit sååå tråkigt och alla lägger ut samma saker och alla kopierar varandra, allt känns som direkta pikar mot michaela som börjat ta instagram mer seriöst, som hänger med ”gänget” som är lojsan, hanna, klara etc och tar dessa ”planerade” bilder som janni syftar på. Och sen när michaela håller med henne om att folk tar planerade oäkta bilder, så kontrar janni henne med att hon också är en av de, och tillslut säger stackars michaela att hon ska sluta med det. Asså som sagt, det finns många exempel, går typ inte att förklara hahah, men har någon annan som också lyssnar märkt det eller? Jag har en syster och hade aldrig kunnat småpika henne sådär, inte ens när vi är själva, än mindre framför tusentals lyssnare.

      Hur kan man lyssna på sånt meningslöst dravel ?

      Oj, så drygt. Låter som att det är någon form av komplex som yttrar sig? Obehagligt beteende.

        Går det fortfarande att göra karriär på
        Bostadsmarknaden? Hur? Alla objekt går så dyrt och speciellt renoveringsobjekten. Hade verkligen behövt en miljon

    Kolla på SCBs insta, där finns lite kul statistik. Läste häromdagen att endast 3% av tandläkarna som blir klara nu är män med svensk bakgrund. 58% är kvinnor med utländsk bakgrund! The future really is female ? Vita män är så lata, de är vana att inte behöva anstränga sig och det visas tydligt i statistiken över de som börjar och slutar utbildningar på högskola och universitet.

      Få av de utländska kvinnorna hade varit i Sverige om det inte vore för vita män och deras skatt.

        Jo kvinnor fick ju inte jobba förut och sedan fanns inte dagis förrän på sent 60/början av 70-tal så de har tagit hand om barn och annat obetalt arbete.

          Ja fast vi talade om moderna utländska kvinnor vs vita män nu. De kvinnorna har många vita män att tacka för sina svenska liv.

    Hjälp! Minns nån Nemo Hedéns ex Amanda som var halviranier och hade typ ett träningskonto på insta?? Hon hade massa piercings och tatueringar. Har försökt googla i typ en timme nu, blir tokig för att jag inte minns vad hon hette i efternamn. Vet nån?

    Har du kollat om du har HS? Hidradenitis supportiva? Hårsäckarna blir inflammerade som finnar i nedre regionen. Ärftligt.

    Tänker så ofta. Men sen tänker jag att det bara är dom superrika som kommer klara sig, vi normala är körda.

    https://vm.tiktok.com/ZMLjkoHQd/

    Adinators flickvän om sin misslyckade BBL.

      Å så ska man tycka synd om dom sen. Nä, det där är risker som de självmant tar.

        Du behöver inte tycka synd.. tur att det finns folk som är kapabla att visa empati och förståelse. Jag tycker det är viktigt att hon lyfter fram sina komplikationer .. många vågar inte nämna sina komplikationer pga victimblaming som du gör. ”Skyll dig själv” .. jag tror nog att dom skyller på sig själva tillräckligt mycket.

    Ser att det finns både vårdpersonal och förskolepersonal som läser här, detta är till er.
    Tack för att ni finns ❤️
    // Sjukt sliten småbarnsmorsa som försöker få livet att gå ihop mellan vattkoppor och allergi anfall

      Vet inte hur relevant det är att kalla det victimblaming när det är hon själv som är förövaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.