Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

722 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur får man in bra rutiner med mat? Fattar inte?

    Jag måste äta bättre men mat är tråkigt, kommer aldrig på vad jag ska äta i veckorna, har ingen matlust i perioder, som nu. Mat känns bara så äckligt och jobbigt.
    Äter nästan aldrig både lunch och middag.

    I fredags åt jag en apelsin till frukost, vid 17 tiden kom jag på att jag borde äta något och värmde en paj jag hade i frysen, och det var allt. 600-700kcal (tror det typ ligger där runt) känns för lite. Spelar väl kanske ingen roll någon gång ibland, men händer ofta och jag mår dåligt av att äta så här.
    Trots att jag är medveten om det och känner att jag mår dåligt så lyckas jag inte få in bra rutiner?

    Hade varit lättare om maten bara blev serverad men jag bor själv ?

      Här kommer mina bästa tips, hoppas något passar 🙂

      – Följ matkonton på instagram, som du blir inspirerad av. Vissa har så fina bilder att man genast blir sugen.
      – följ Ica på insta. Ganska roliga, tipsar om recept, varor i säsong osv.
      – jag har album i min telefon där jag sparar god mat som jag ätit. Äter jag någon najs frukost tar jag kort på den och lägger in den i frukostalbumet. Sen när dagen kommer när jag är helt tom i huvudet och inte vet vad jag ska äta kan jag kolla i albumen. Har fyra. Frukost. Lunch. Mellis. Middag
      – Ät samma frukost varje dag. Jag äter ett knäckebröd med ett kokt ägg på. Funkar för mig och jag slipper vara kreativ och ta beslut på morgonen.
      – laga mycket mat när du väl lagar och frys in
      – kanske matkasse kan vara något? Finns massa olika!

      Lycka till! 🙂

        Tusen tack för dina tips! Sparar i anteckningar i mobilen ?

        Samma frukost varje dag är trevligt. Åt gröt till frukost under en lång period, gick upp tidigare än jag behövde och tog en lugn frukost. Underbart sätt att börja dagen innan jobb? får hoppas att jag kan lyckas hitta tillbaka dit bara ?

      Brukade köra på det innan, vilket funkade bra och älskade det + mysiga söndagar att förbereda inför veckan. Men all mat känns bara äcklig nu?

      Men overnight oats skulle nog gå ner, perfekt frukost och kanske även som mellanmål. Det ska jag äta i veckan, tack! 🙂

        Matkasse räddade mig. Åt typ bara microrätter till middag etc. Var singel men köpte ändå för fyra pers varannan vecka (numera finns för två) o gjorde matlådor å frös in så sparade massa pengar på det. Köpte lunch ute på jobbet innan. Å så microrätt till middag

      Skaffa barn, med dom äter man hela tiden, frukost, lunch, mellanmål, middag, kvällsmat ?

        Låter fan nästan lite lockande om det skulle göra att jag åt bättre, tål att tänkas på??

        Ja jävlar vad det äts hela tiden. En av grejerna jag blev mest chockad över med att få barn ? Efter en härlig vabb-vecka plus helg vill man spy av all matlagning ?

      Känner igen mig så mycket! Jag kan verkligen inte äta frukost och fastar därför fram till lunch. Då jobbar jag oftast, så då hinns det inte med (egenföretagare). Då blir det oftast bara middag i veckorna. Men samtidigt så har jag energi till att träna 5ggr per vecka.
      Sedan på helgerna äter jag typ igen alla måltider jag missat med massa godsaker. För mig är mat en stor del av livet och typ det bästa som finns men jag inser ju att jag måste ha någon slags ätstörning. Någon som känner igen beteendet? Har försökt äta ”normalt” och matlådor men det funkar inte

        Ja typ samma, tror jag. Förutom att jag inte äter mat på veckorna. Alls. Jag äter tre ägg om dagen måndag-torsdag. Och då tränar jag efter jobbet nästan varje dag.
        På fredagar veckohandlar jag och därmed handlar även för helgen vilket då innebär middagar. Och godsaker. Det funkar inte för mig heller att ha matlådor etc, i alla fall inte sen jag började jobba skift och jag har för korta raster på jobbet för att kunna äta en ordentlig måltid.

          För mig funkar inte matlådorna för att jag verkligen behöver vara sugen på maten jag ska äta för annars struntar jag i det helt.
          Men helgerna däremot när man handlat hem det man tycker om då är aptiten på topp ? undra vad det kan bero på ?

    Vad tycker ni om sättet Camilla driver den här bloggen?

      Imponerad över att hon håller liv i den och förser oss med underhållning.

      Saggar litet med innehållet, skulle gärna se mer gräv, mindre innehållslöst trams.

      Personligen så ser jag det som en blogg likt andra. Drivs på vinstgivande basis. Enkom.

      Tycker det känns som c har tröttnat med tanke på nivån på inläggen. Men det är helt förståeligt, hade nog också tröttnat.

      Tycker det är synd när C inte lyssnar in kommentarer. Tex förra inlägget. Eller nåt inlägg där ALLA tyckte hon skulle be om ursäkt till IL för ett onödigt inlägg om hennes dotter typ. DET tycker jag är synd. Tror bloggen hade blivit bättre även i inlägg om det är mer interaktion mellan oss och skrivaren.

        Och att ibland känns det som vissa inlägg är gjorda för att håna, tex det senaste idag samt det med nåns stavfel osv. Och alla negativt klingande kommentarer om IL.

        Och!! ”?” – den lilla emojin som ofta avslutar ett hånande/drygt inlägg eller kommentar.

          Om man tar illa upp över en emoji så ska man nog inte vistas på internet.

            Äh det är ju inte emojin i sig. Så jo. Jag får vara på internet ??????

          Fast den är inte hånandd och dryg, den markerar en lättsam ton, skämt.

            Tycker du och vissa andra kanske. Men många med mig tycker dryg osv.

              Du är säkert en sån som tycker att ? är en psykopat-emoji också

                Nej det gör jag inte. Vad mogen du är som håller på såhär.

                  Lika moget som att överreagera på en ?.

                    Tyckte inte att det var en överreaktion. Snarare så att din reaktion på anonyms åsikt om smileyn är smått överdriven.

      Hon gör det på sitt sätt och tycker inte läsarna om det får läsarna gilla läget eller dra.

        Varför läser ni om det är så dåligt?

          Är anonym 21:15. Undrar samma sak. Det är ett väldigt gnäll på folk om hur dåligt det är. För mig är det här bara för nöje, ett tidsfördriv, så jag skiter i om det är ”dåligt”, jag har ingen direkt åsikt. Men av kommentarerna att döma verkar otroligt många ta den här bloggen på blodigt allvar.

            Varför tror du det? Tar man det på blodigt allvar för att man har en åsikt som inte stämmer med din? Att tycka att något kan vara bättre är väl inte att ta något på blodigt allvar mer än om man skulle tycka att allt var bra.

              Jag har knappast sagt att man måste dela min åsikt. Får jag inte skriva på vilket sätt jag ser den här bloggen eller?

              Förresten har jag läst den här bloggen i flera år, jag ser hur kommentarsfältet är. Fruktansvärt många som tar det här med influencers alldeles för seriöst. Just DU kanske inte gör det, men jävligt många gör.

          Tror många är för de andra läsarna, inte för själva blogginläggen.

      Bra grundtanke med att även influencers ska granskas men ibland känns det som att inlägg skrivs efter hennes personliga känslor om personen. Inte lika objektivt som det var i början men det kanske är svårt att hålla sig objektiv när man hållit på i några år.

      Gudinnan Cams vägar äro outgrundliga.

      Min favoritblogg! Och älskar kommentarsfältet. Hade varit så tomt om bloggen skulle försvinna.

    Ursäkta lame fråga, men jag är så trött på mina trötta badlakan och handdukar från Ikea och vill levla upp till några som känns lite mer kvalitativa. Men vilka ska jag köpa?

      H&M home

      Ärligt talat, har du möjlighet att åka till Ullared så gör det! De har så sjukt snygga badlakan och i otroligt bra kvalité. Bättre än mina dyra!

      Hemtex

      Var någon här tidigare som tipsade om Gants?

        Jag har dem, men är inte så nöjd :/ Mina från Ullared är bättre än HM home, GANT och Lexington.

        Har också GANT och är inte heller nöjd, rätt dålig kvalitet faktiskt.

        Jag tipsade om Gant en gång. De är supergoa, fluffiga och sköna, har nog haft dem i fem år.

          Sladdar in för sent och efter för mycket bubbel men GANT is the shiet asså när det kommer till sängkläder och handdukar. Mina sängkläder tvättar jag alltid i 90 grader och gör kanske två gånger i månaden (har två set och byter med så tvättar dom varannan vecka, så ingen tror jag är en lortgris hehe) och efter typ 8 år är dom fortfarande så fina i färgen och tyget!!!! Älskar !!!! Verkligen älskar!! Lätt värt varenda krona även fast dom är pissdyra!! Slut på fyllerant om sängkläder godnaaaatt!!

            Byter lakan varannan vecka och är inte heller en lortgris✌?

              Nää självklart inte. Men jag är uppvuxen med en mamma som var allergisk mot kvalster och massa annan skit så jag är helt (för)störd när det kommer till tvätta sängkläder. Önskar jag hade haft mod att bryta mina rutiner och byta lakan en gång i månaden men det innebär alldeles för mycket ångest och lindande så jag orkar inte ta den kampen haha! Alla byter sängkläder hur dom vill så det var inget illa menat!

      Hemtex hotel selection ??

      Hemtex hotel selection ???

      Rusta, bra pris och kvalitet ?

      Hemtex.

      Himla. speciellt serien bambusa (utgången, bambu+bomull, men brukar finnas på tradera). Bästa handdukarna jag någonsin haft, supersköna&bra&fina! 🙂

      https://www.newport.se/shop/textil/handdukar/frottehanddukar/fisher-island-blue-terry-towels
      Tipsar om dessa! Helt fantastiska och hållt bra i flera år!

    Vad tycker ni om Dyson airwrap? 🙂

      Älskar! Dock inte för airwrap-delen, utan de andra borstarna ?

        Samma här!

          Så den är värd pengarna? Är den lätt att lära sig?

            En till som instämmer med ovan här att jag älskar min (och jag använder alla munstycken men speciellt just ”airwrap barrels”) och personligen om jag på något sätt blev av med min imorgon så hade jag köpt en ny på en gång ?

            Det är ju mycket pengar, men för mig var det så värt det då den totalt revolutionerat min stylingrutin (går snabbare och blir tusen gånger bättre). Rundborsten får jag inte till baktill, motorikmässigt, men övriga var lätta tycker jag ?

              Älskar min också!! Bästa köpet ?

      Hur onödigt som helst, kan göra exakt samma styling med värmeborste för 500

    Fattar. Men om du äter 700 kal någon dag så äter du sannolikt med nästa dag. Så det kanske inte gör så mycket i långa loppet? Totalt sätt får du nog i dig tillräckligt om du är normalbikrig och då är det egentligen ett ickeproblem?

      Svar till 20.01?

      Tänker mer att jag blir trött, tjurig, ont i huvudet och blir svårare att äta nästa dag för jag inte åt så bra dagen innan. Så nämna kcal var kanske fel, är inte underviktig eller så. Utan bara att jag mår dåligt av att äta så sällan.

    Hur tror ni sexuell kemi uppstår mellan 2 personer?? Alltså sån där riktigt jävla passion som man liksom kan ta på!?

      Det ska väl ha något med doften att göra? ? Jag tror det händer när en man och kvinna med perfekt matchande gener möts, liksom biologin säger ”herrejävlar skynda er och gör massa barn!”.

        Omg kan absolut va så! Har alltså precis upplevt detta (aldrig varit me om nått liknande tidigare) och tryckte flertalet gånger ner min näsa i hans hals för det luktade så jävla gott ??

        Haha jaa exakt så skriker hela min kropp när jag ser en viss kille! Är som om att någon med högre makter säger åt mig att det där är din själsfrände. Ta honom!

        Sjukaste dock, var så med min man och vi kan inte få barn ihop! Börjar misstro biologin.

          Gener har inget att göra med infertilitet, ni kanske är genetiskt perfekta ihop men en av er kan ändå vara infertil

            Nej, alltså, de hittat inga fel på någon av oss. Allt ser tiptop ut!

      Så häftigt ändå. Sällan man känner så och bra det eftersom det inte är praktiskt eller smart under rådande konventioner.

        Haha ja en stund per dag iaf. Skulle nog inte palla att bli så pass distraherad under en längre tid dagligen. ? ?

      Rösten, och hans aura. Han ska vara väldigt laid back med en skön röst att lyssna på, herregud

      Ja visst är det intressant hur det kan uppstå. Det är som nån elektricitet i luften som sprakar när det sker.

      Inte samma som sexuell kemi. Men min första stora kärlek var nästan detsamma (vi var inte tillsamman då, vi pratade inte ens). Jag kände i luften när jag skulle se honom. Har funderat på det, hur är det möjligt. Han var några år äldre och hade körkort, och det slog liksom inte fel när jag var ute och fick känslan av att jag bara måste vända mig om för att det är han som kommer. Man kan inte bortförklara det att jag vände mig ofta och det var nån annan bil. Jag bara visste det var han. Det var bara ett exempel, fanns fler tillfällen jag visste att han var i närheten.

      Lite lustigt att än idag kan jag veta när jag ska se honom (han är inte min kärlek längre, men det verkar sitta kvar ändå).

        Men vad är det som orsakar det här?! Känner igen vad du beskriver.

          Det är vår instinkt att vi ska fortplanta oss och föra arten vidare. Det är vår starkaste instinkt efter överlevnad och hunger.

            Men brukar ett sån kemi/känsla uppstå från båda hållen då? För att man är genetiskt kompatibla?

              Ja såklart

            Men det blev inte vi som skaffade barn. Inte ens hade ett ”riktigt” förhållande.

            Vår instinkt är snarare att ha sex.

              Hahaha ja, och vad tror du syftet med sex är?

          Ingen aning. Det är bara konstigt.
          Och intressant 🙂

            Nej för vi människor är ju inte bara instinkt! Jag har till exempel aldrig följt min instinkt, jag har valt förnuft istället och är jättenöjd. Men jag vet vad min instinkt har tyckt.

        Exakt såhär är det med två jag känner. Den ena är min jobbarkompis, egentligen känner jag ingenting när jag ser honom, det bara är nån störd laddning i luften så fort vi är i samma rum. Hatar det för jag vill inte vara nära honom, skulle aldrig vilja vara intim med honom eller något heller, men laddningen finns.

        Samma laddning finns med min ena tränare. Det är inte lika jobbigt, men våra personligheter klickar inte så på det viset är det jobbigt.

      Finns en kille i samma stad som jag bor i, vi tränar på samma gym och vi var kk back in the days ?Han kan jag inte ens titta på utan att känna hur hela jag skriker.. Vet han känner samma för mig. Han är livsfarlig just för den sexuella dragningen ? Eller egentligen dras jag nog till han mer än enbart det sexuella men det kommer jag aldrig erkänna för mig själv.

        Köööör

      Vad sa chefen när du inte gick till jobbet?

      Hur känner man det? Jag är så dålig på att märka sånt, tänker att jag väl bara känner mina egna känslor…

    Vi behöver inte ta den här stormen igen, tack!

    Kärlek på jobbet! Jag är kär i min man, och jag har en kollega som är kär i sin fru. Jag har inga särskilda känslor för min kollega, och han har inga särskilda känslor för mig. Vad ska jag ta mig till?!

    / Kan innehålla spår av ironi.

      Haha jag bara ”va?” Sen läste jag om ”/ kan innehålla…” tre ggr och bara AHA ?

      Vad du ska ta dig till? Lägg in en stöt såklart. Är ju solklart han är intresserad av dig. Han gav dig ett papper från kopiatorn du hade printat, och han höll väl kvar blicken i din blick en hundradels sekund längre än vanligt?

      Han är helt klart intresserad! ?

        Läs inlägget igen ?

          Eller äh ??? Jag borde läst din kommentar ordentligt ?

      Men LÄS IGEN ?

        Äh jag borde läst din kommentar igen ? Förlååååt ?

          ??? jag föll!!

        Men du läs igen

      Ordna en firmafest med fri bar.

      Den här kommentarstråden skapade kortslutning i min hjärna hahahaha ? (ironi är inte min starka sida)

      Berätta GENAST för din man att du inte har känslor för den här kollegan. Så jävla oschysst att inte vara ärlig om det.

        Nej jag tycker att hon ska berätta för kollegans fru istället. Att de inte är intresserade av varann. Så inte psyko-frun får för sig nåt.

          Ta ner henne på jorden genom att säga – vilken osexig man du har. Sen vänta på kram eller käftsmäll.

            Nej nej STYRKEKRAM, medsyster

      Du frågar och om han säger nej så frågar du nästa dag fram tills dagen han säger ja.

      #ett sant tips jag hört i högstadiet

    Självklart kommer en bild upp på en i soffan sovande muskelhund. Haha, den här bloggen är så lik Bellsans att det är komiskt. Lite provokation, Excel ark och en nypa ”glimten i ögat”

      Det är väl ofta Camilla har en bild på sin egen hund Selma under rubriken.

        Jodå, men nästan oftare är det något annat. Förstod att Selma i soffan skulle komma upp idag och..voila.

          Jaha?? Ok??

      Vad skulle vara provokativt med en familjehund i soffan?

        Inget. Läser man kommentarer under tidigare inlägg så ser man mönstret i hur påföljande inlägg kommer se ut dock.

          Mycket inbillning.

      Skulle säga att det väldigt ofta är en bild på hennes hund så vad är din poäng?

    Here we go again?

    Godkväll!
    Önskar tips på lite härlig chicklitt/tantsnusk ?

    Är småbarnsmamma och önskar något lättläst till kvällen, är less på mobilscroll men för trött för en klassiker

      Denise Rudbergs böcker!

      Typ allt med Marian Keyes?

        Tack för tips. Läste alla dom för länge sen men får kanske läsa om

      Jackie collins gammalt som gatan, men tantsnusk på högsta nivå!

      Outlander – Diana Gabaldon
      Serien om Ayla – Jean M. Auel

      Förlåt om jag verkar dum… men vad menas med tantsnusk? Är det typ 50 shades fast lightversionen? ?

      Bridgerton! Även Lucy Dillons böcker tycker jag är mysiga

      ”Kyssa sammet” av Sarah Waters.

      Skriver inte Simona Arnstedt snusk, ish? Det var längesen jag läste något av henne nu så jag kan ha väldigt fel? kanske t.o.m stavat fel på hennes namn?

      Jilly Cooper, Rivaler, Ryttare och Polo.

      Love Hina eller Let’s Play på webtoons.

      Böcker av Victoria Dahl.

    Embrace yourselves för bloggbevakarna anno 2022: ”Min hund!!!1111” ?

    Givetvis hade jag valt ett barn. Alla dagar i veckan. Utan tvekan. Har inte ens barn själv, men det är ingen snack om saken för mig.

      Givetvis för dig. Men då vet vi.

    Jag får ibland ont i livmodern / magen / blåsan. Kan liksom inte lokalisera vart det kommer ifrån. Typ som att man är jätte jätte kissnödig fast jag inte är det. Någon som haft samma eller vet vad det kan bero på?

      Låter lite som urinvägsinfektion? Kan också vara cysta. Eller bara kroppen. Kan du lokalisera NÄR i cykeln det sker?

        Jag äter minipiller så har ingen mens så har noll koll på när jag egentligen ska ha ägglossning och mens osv. Men kanske ska börja försöka se om jag kan se ett mönster

      Känner också det ibland. Får för mig att det är kring ägglossning. Känns som att blåsan är överfull fast jag kissar oftare än vanligt, håller i sig 1 dag kanske sen släpper det… trodde jag hade blindtarmsinflammation förra ägglossningen, hade sjukt ont i magen i 2 dagar, sen gick det med över. Skumt.

      Samma här!! Ingen aning vad det kan bero på tyvärr. För mig kommer det oftast veckan innan eller efter mens och håller i sig ett par dagar, riktigt obehagligt. Magen blir spänd och uppblåst på ett konstigt sätt ?

    Är ni noga med rutiner? ?
    Städar på torsdagar tex, alltid veckohandlar samma dag, går upp samma tid varje dag och lägger er samma tid varje dag, har någon speciell rutin innan ni ska sova osv.

    Om ja, märker ni stor skillnad på ert mående och liv när ni faller ur rutinerna?

    Har ni några tips hur man lyckas hålla rutinerna?
    Hade gärna haft bra kvällsrutiner och lagt mig typ samma tid alltid, men fastnar ofta i mobilen?

      Läs boken 1% metoden, läser den nu och är pepp på att ändra mina vanor!

        Åh, den kollade jag på för ett tag sen men sen glömt bort, tack för påminnelsen! ?

        Är den seg att läsa? Eller det är intressant och man blir pepp så det flyter på bra? Beror kanske på hur mycket man gillar att läsa också såklart ?

      Ja och mår så bra av det. Vardagslivet flyter på så bra. Kan låta tråkigt men jag njuter av rutinerna. Gör matsedel och veckohandlar på söndagar, kompletteringshandlar inför helgen på torsdagar. Städar toaletterna på vissa dagar, åker med återvinningen på vissa dagar… ja som sagt, låter tråkigt när jag skriver det såhär. Men blir verkligen vilsamt för själen. Är kvällstrött så behöver ingen rutin för det, lägger mig samma tid varje kväll för att jag är trött. Äter på samma tider varje dag, håller samma mattider även på helgerna (är man van att äta vissa tider så blir man ju hungrig då)

        Tycker det där låter helt jävla underbart! Så avis på hur du lyckas!
        Jag faller ur mina rutiner i perioder och lyckas inte hitta tillbaka denna gången. Mår bättre när jag har bra rutiner och blir mindre sårbar eller hur jag ska beskriva det.

          Ja det är skönt, sen så lever jag ihop med en person som också gillar rutiner så det hjälper – vi kan stötta varandra i det. Typ om någon av oss inte är på humör att veckoplanera så kan den ändra peppa och påminna hur skönt att det är att ha det gjort. Och så hjälps vi åt och får det gjort. Brukar lyxa till det och köpa med nåt gott fika efter veckohandlingen, funkar bra som morot de dagar när man hellre velat stanna hemma i soffan än att ge sig ikväll på Ica maxi.

            Vad härligt att leva med en person som också gillar rutiner så ni kan stötta varandra.
            Kommer du aldrig ur rutinerna?

            Måste verkligen jobba på mina rutiner. Blev lugn av att bara läsa hur ditt liv ser ut, så underbart!
            Dammsuger man alltid på fredagar tex så känns det inte ens motigt efter några gånger för det bara rullar på så allt går snabbare och enklare.

              Jo vissa rutiner kan ju falera ibland i perioder, men t ex detta med matsedel och veckohandling har vi nog hållt i under flera års tid. Det är också den rutin som har absolut störst nytta för mitt mående. Att slippa vardagsstressen kring mat är jätteskönt. Att städrutinen ibland skjuts upp nån dag gör mig mindre.

              Precis som du skriver så gör rutinerna att det rullar på och man reflekterar inte ens över det. Jag vet att jag ska renbädda imorgon, vilka dagar jag ska träna under veckan osv.

                Har ni några rätter ni gillar och äter eller provar ni mycket nytt också?
                Matrutiner är viktigare än städning, äter man dåligt några dagar märks det fort en dammtuss eller två påverkar inte lika mycket ?

                Ska börja med mina gamla vanliga rutiner jag hade förr imorgon. Hoppas jag lyckas

      Jag mår bäst med ganska strikta rutiner. Utreds för bipolär sjukdom och adhd, så rutiner är livet, haha.
      Tränar varje dag, lagar och äter bra mat varje dag, är utomhus varje dag osv.

      Min sömn är i perioder krånglig, så kvällsrutiner är väldigt viktiga. Kl 20 tänder jag ljus och gör ett kort yogapass. Helst samma varje kväll, men varierar ibland, när jag känner mig äventyrlig. Gör kvällstoalett och går och lägger mig. Läser cirka 20 minuter i sängen och sätter sedan på min sovspellista och kryper ner. Somnar senast 22.

      Då mår jag bäst.
      Just nu är jag sjuk och rutinerna rubbas så klart och jag blir helt knäpp.

        Hoppas utredningen går bra!
        Jag har bland annat ADD, så rutiner är viktigt men har svårt att hålla dom.

        Din kvällsrutin låter underbar! Så mysigt verkligen?
        Sovspellista, är det vanlig musik, något sånt relax med vågor, naturljud eller vad är det? 🙂
        Jag somnar alltid till Gilmore girls?

        Härligt att du hittat något som funkar bra för dig. Hoppas jag lyckas komma dit också.

          Min sovlista är mina favoriter som jag sparat i en spotifylista bara. Sovmeditationer och -hypnoser av Michael Sealey och Jason Stephenson är väldigt lugnande. Flummiga, men sköna 😛
          Lyssnar också på Nothing much happens bedtime stories for grown ups. I sovlistan finns mina favoritberättelser. Tycker om när det är samma varje kväll.

          Min sömn funkar mycket bättre när jag håller rutinerna. Just nu är klockan över midnatt och jag är fortfarande vaken, så du kan ju gissa om jag höll mig till rutinen idag eller inte 😛

      Yes är extremt noga med mina rutiner och det är typ det som håller mig vid liv ?? Tror alla människor skulle må bättre med lite mer rutiner. Allt behöver inte vara så jäkla häftigt ? Svaret på din fråga om hur man håller sina rutiner är ju att bestämma sig för hur man ska leva och sen köra på det. Jag går upp samma tid varje dag oavsett ledig eller jobb tex.

        Precis! Fick ofta kommentarer av en kollega att mitt liv låter tråkigt och ”du gör samma sak varje helg ju. Hur kan man vilja leva så?”. Handlar varje lördags morgon och gjort länge. När pandemin började så började jag även handla till min mormor och åka ut till henne och lämna det.

        Ny dag imorgon, ska börjar med att få in mina gamla rutiner som jag mådde bra av.
        Gå upp samma tid är väldigt bra. Sov till 07:30 en dag denna veckan, går upp kl 05:55 annars, och allt blev bara skit ? orkade inte ens göra någon frukost. Blir så seg om jag sover längre och blir stressad

      Jag försöker ha rutiner. tex städa toan på onsdagar. Men är just nu i en sorgperiod så då hamnar det efter. Hatar att ha sorg.

        Hoppas du mår bättre snart?
        Fullt förståeligt att sånt inte blir gjort efter dom rutinerna man brukar ha

        Hoppas du snart mår bättre ❣️

      Jag har jättesvårt för rutiner… Men har märkt att det fungerar bättre på morgonen, de rutiner jag har sker alla på morgonkvisten haha. Vill bli bättre på det dock, tror det hade varit bra för mig.

        Samma för mig ? är lugn och pigg på morgonen så rutiner då går bra. Framåt dagen har jag svårt för det tyvärr.
        Vi får jobba på det, dom flesta mår nog bra av rutiner ?

      Har inga som helst rutiner, älskar det. Jo, jag jobbar, äter, sover och motionerar flitigt. Men när, var och hur spelar ingen roll.

        Det kommer om man skaffar barn sen. Då blir man så illa tvungen. Tvungen att bli morgonmänniska också ? egentligen är det ganska skönt, men kvällsmänniskan i mig gör att jag aldrig lyckas lägga mig i tid :/

    Typ alla olösta fall känns väldigt lockande. Var är Madeleine? Vad hände med Estonia egentligen? Låg USA bakom 9/11?

      Fattar inte hur man kan tro att usa låg bakom.

        Låt mig gissa: du är inte vaccinerad mot covid?

          Är inte TS men lite intressant är det ju med alla de där konstiga sakerna, vet inte om det räknas som konspirationsteori utan mer massa underligheter.

        Snacka går ju. Uppenbarligen. Kom med bevis, inte massa hittepåstrunt du har läst på FB.

          Ja alla dessa hittepå videos om konspirationer som får massa likes och wow-kommentarer men om man kollar uppgifterna brukar de inte ens stämma. Det är det där med källor.
          Det verkar som människor vill tro på allt de läser.

        Byggnaden kollapsade efter att ha brunnit i flera timmar. Stålet smälte inte men försvagades. Osv osv osv efter alla dessa år

          ”Ojjjj…Finns ju hur mycket evidens som helst.” skrev du och låter inte som någon som ändrar åsikt i frågan så lätt och jag svarade där efter (20 år senare har så mycket av det där gåtts igenom. Därav osv osv).

          Men vem har berättat för dig om hur en byggnad ska kollapsa, hur stål regerar på kraftig eld med tanke på att du ser det där som ”evidens”

            ”Även om det är 9o% du som har rätt så finns det ändå en risk att du har fel”

            Ingen större risk

          For the undying 9/11 MORONIC JET FUEL ARGUMENT
          https://youtu.be/FzF1KySHmUA

          Did a WTC Leaseholder Buy Terrorism Insurance Just Before 9/11?
          A longstanding urban legend holds that World Trade Center leaseholder Larry Silverstein ”fortuitously” took out terrorism insurance just months before the 9/11 attacks.

          https://www.snopes.com/fact-check/wtc-terrorism-insurance/

          When did WTC 7 collapse?
          On Sept. 11, 2001, WTC 7 endured fires for almost seven hours, from the time of the collapse of the north WTC tower (WTC 1) at 10:28:22 a.m. until 5:20:52 p.m., when WTC 7 collapsed.
          https://www.nist.gov/pao/questions-and-answers-about-nist-wtc-7-investigation

          Final report on the collapse of World Trade Center Building 71: federal building and fire safety investigation of the World Trade Center disaster
          https://www.govinfo.gov/app/details/GOVPUB-C13-4d4c17460292ee57ef313f6491fa8d1e

          According to testimony by Susan Ginsberg, a staff member of the National Commission on Terrorist attacks upon the United States, in the January 26, 2004, Public Hearing:

          Four of the hijackers’ passports have survived in whole or in part. Two were recovered from the crash site of United Airlines flight 93 in Pennsylvania. These are the passports of Ziad Jarrah and Saeed al Ghamdi. One belonged to a hijacker on American Airlines flight 11. This is the passport of Satam al Suqami. A passerby picked it up and gave it to a NYPD detective shortly before the World Trade Center towers collapsed. A fourth passport was recovered from luggage that did not make it from a Portland flight to Boston on to the connecting flight which was American Airlines flight 11. This is the passport of Abdul Aziz al Omari.

          https://en.m.wikipedia.org/wiki/PENTTBOM

            Tack själv! Och varsågod.

        Du har listat frågor, inte evidens. Att du inte kan svaren på dem betyder inte att 9/11 var en konspiration, och det räcker med en snabb googlesökning för att få svar på majoriteten av frågorna. Att det krävs så lite för att du ska bli 100% övertygad om något säger för övrigt något om hur lättlurad du är.

          Jag är inte 100% säker på någonting. Det är det du som är. Och du vet ju inte ens skillnaden på frågor och evidens.

          Fattar du vad svårt det skulle vara att hålla en konspiration av den magnituden hemlig? Enkelt? Jo tjena. Kan du tänka dig vilken enorm övervaknings- och kontrollapparat som hade behövts? Och ändå finns alla dessa ”evidens” så lättillgängliga för två nobodies som du och jag att googla fram och dela fritt med varandra.

          Har du ens läst förklaringen på det där med stålet, t.ex.? Vad i den förklaringen låter orimligt i dina öron?

            100% säker OCH går på känsla.

            Ja jösses.

            Varför skulle Usama bin Ladin som hatade USA samarbeta med USA? Han stred i Afghanistan mot Sovjetunionens invasion, så varför skulle han gå med på något som han förstod skulle drabba både Afghanistan och andra araber? Och med tanke på hans hat mot allt som hade med USA att göra, varför skulle han vara tyst om vad dom gjort mot sin egen befolkning?

            Men då är det ju ett moment 22 att föra en diskussion kring detta med dig, om fakta som motbevisar dina frågeställningar ändå är manipulerad enligt dig och du bortser från evidens som finns och går på känsla istället.

        Det är ingen som hävdar att flygplan smälter stål, det krävs högre temperaturer än så. Men vid hög temperatur förlorar de sin färstbarhet vilket innebär att saker kommer kollapsa.

        En till konstig sak är ’ hur kunde de ringa från ett flygplan som var i luften? Alla vet hur mycket det låter i ett flygplan samt hur dålig.mottagnkmg man hade i sina mobiler på den tiden, men ändå i de inspelade samtalen från de som var ombord på planen så är samtalet väldigt tydligt och klart. Nästan så man kan tro att samtalen inte utfördes på ett flygplan…

      Men ang Madde. Antagligen ett jättehemskt öde. skulle inte klara av att veta det. ?

        Jag tror ändå att det var föräldrarna, fast av en olyckshändelse. Och sen att de försökte mörka det.

          Jag med

            Absolut inte. Det är en pedofil som tog henne.

              Både föräldrarna och deras vänner kom med en hel del motstridiga uppgifter om kvällen. Är inte alls övertygad om att en pedofil skulle tagit henne. Varför är du det?

              Hur kommer det sig då att både blod- och likhundar reagerade i deras rum och hyrbil?
              Att man ens ger sina barn alvedonliknande preparat för att kunna äta ostört på en restaurang 200 m bort är för mig helt obegripligt. Tvillingarna var dessutom bara 1,5 år. Vem fan låter sina barn sova utan uppsikt? Vadsomhelst hade kunnat hända.

                De var väldigt oförsiktiga och faktiskt ganska kassa föräldrar. Men det ska till bra mycket Alvedon för att en treåring ska dö. Och att en hund markerar blod i ett hotellrum säger väl ganska lite om föräldrarnas skuld, speciellt eftersom hon enligt de flesta skulle dött av en överdos av Alvedon och inte av våld. Det kan likagärna vara någon som hade näsblod, pillade på en sårskorpa eller hade mens.

          Tror att det var en olyckshändelse, alltså inte mord, men att det kan ha funnits saker som kommit fram vid undersökning efteråt, tex läkemedel i blodet eller annat som de kunnat blivit dömda för om kroppen funnits kvar. Hade det varit en helt vanlig olyckshändelse i en helt vanlig familj hade de inte gått så långt att gömma kroppen.

      Ja VAR är Madeleine? Det är så märkligt.

        Död.

    Hade velat veta samma ?

    Inte den här diskussionen igen

    Vad som hände madeleine mccann

    Barnet och alla som lämnar ett barn för att rädda ett djur anser jag är mentalt störda och förhoppningsvis barnlösa till de dör. Defekta gener helt enkelt.

      Vilken tur då att jag redan vet att jag kommer vara barnlös tills jag dör??‍♀️

        Ja.

        Är du mentalt störd så är det ju bra

          Är gladeligen mentalt störd om det innebär att jag slipper barn??‍♀️

        Haha så om, säg, din kusins barn och djur är i huset, så räddar du djuret? ? Jag tror helt ärligt inte att någon som säger det skulle välja så om scenariot blev verklighet. Oavsett vems barn och vems djur, förutom möjligen om det är ens egna djur, men då tror jag personen skulle handla i panik och inte tänka klart.

          Då tar man nog barnet. Men om det är ett djur man älskar vd okänt barn tar ju vissa djuret. Är det en mördare eller pedofil vs okänd hund vinner hunden självklart enligt mig.

      Gladeligen defekt då ?

      Haha men gud. Finns många ”mentalt störda” då. Vi är helt vanliga människor faktiskt. Varför måste man rädda andras barn bara för att man har ett själv? Och varför måste alla älska barn mer än djur och prioritera som du?

    Ni som varit ensamstående föräldrar men sen hittat kärleken hur gjorde ni??? Mvh ensam med bebis

      Väntade …. länge ….. men så en dag hände det bara.

      Låt barnet bli lite äldre först. En bebis behöver inte att du är nykär i någon utomstående med allt det innebär.

        Fast nä. Blir du kär TS, så blir du. Man behöver närhet och kärlek, innebär inte att barnet träffar personen direkt för det.

        Blir du kär – gör upp en plan ?

      Men snälla, du har en bebis. Slappna av och fokusera på föräldraskapet. Vad ska du med romantisk kärlek till just nu? Inte ens gifta par fokuserar på sin kärlek när de har bebis.
      Längre fram, kanske?

        Jag fokuserade väldigt mycket på min och min makes kärlek.. tyvärr gjorde inte han det…

          Exakt! Så fokusera på din bäbis nu istället, den förtjänar din kärlek mer än en random karl.

    Borde jag sjukskriva mig.
    Är gravid, har bf om 2,5 månad. Känner mig så trött, orkeslös, inget engagemang alls för jobbet. Har svårt att få saker gjorda och fatta beslut. Minsta lilla sak känns som en oövervinnligt hinder. Blir ofta arg och irriterad.
    Jobbar som kontorschef så egentligen ganska stillsamt.

    Sover hela tiden. Har en 1,5 åring hemma.
    Får ont i magen av bara liten ansträngning.

    Gyn har sjukskrivit mig 3 veckor och hade återbesök i fredags. De lät mig välja om jag ville vara fortsatt sjukskriven eller inte. (Pga ont i magen) (de vet inte vad som är fel)

    Jag får såååå dåligt samvete om jag väljer sjukskrivning men känns som att jag gör ett dåligt jobb på jobbet och att jag inte orkar leka med mitt barn när jag kommer hem elller göra ngt när jag slutat.

      Ja! skit i jobbet! vila upp dig så du kan vara en bra mamma för dina barn!

      Jag hade sjukskrivit mig. Känns lika illa att gå till jobbet och inte orka jobba som att inte jobba alls (om det dåliga samvetet är gentemot jobbet då?) tycker jag. Dessutom inte så himla lång tid det handlar om. Men i grund och botten handlar det väl om vad du mår bäst av? Är det bra för dig att komma iväg till jobbet eller mår du bättre av att inte jobba? Kan du välja deltidssjukskrivning?

      Jag säger som Linus: En sån här chans får man bara en gång i livet!

      Ta sjukskrivningen, ingen på jobbet kommer ifrågasätta det.

      Men snälla, jobb kommer och går! Sjukskriv dig och få en lugn sista tid på graviditeten!

      Sjukskriv dig såklart!
      Man ångrar knappast på sin dödsbädd att man jobbat för lite!
      Ingen tackar dig dessutom för att du sliter ut dig. ?

      Ja, sjukskriv dig! Ingen kommer tacka dig för att du biter ihop nu och det är inga konstigheter med en sjukskrivning 2 månader innan BF. Absolut inte ❤️

    Varför minister Strandhäll inte klarar av att betala sin räkningar, trots påminnelser, inkasso, påminnelser från inkasso, kronofogde, påminnelser från kronofogden, utmätning från kronofogden. Först när pressen frågar så kommer ett litet ”hoppsan” fram. Det skulle jag vilja veta.

      Hon verkar riktigt virrig.

        Mona Sahlin-varning.

          La hon hela sin lön på toblerone?

      Jag tror nog det beror på ett rågat mått av ”jag står lite över andra”.

        Med andra ord som dom flesta politiker. Ang att stå över andra. Mycket prat och pröjs.

      Tråkigaste hemligheten?

      Känns mänskligt att man kanske under en period missar grejor när ens man och pappan till ens barn dött.

        Två år sedan … Dessutom har hon kuckelimuckat med en annan minister, så att betala räkningar borde hon klara av.

          Hand i hand på Visbys kullerstenar. Men det var säkert inte hon enligt henne. Hon har bara sett Visby på vykort ?

        Inkassokraven började ju komma flera år innan han dog.

          Han led av depression och hade hotar med självmord länge har jag för mig. Till syvende och sist är hon en människa. Måste slitit oerhört på henne. 2 år är ingen tid i sorgearbetet efter sin partner.

      Men det är ju hennes man som sköter hennes ekonomi, sa hon. Fattar inte varför hon inte tar hand om sina egna pengar och börjar tvivla på att hon är kapabel att sköta de uppgifter som ligger på hennes bord. Varför skulle det vara ett lättare jobb än att ha koll på sin ekonom?

    Jag skulle nog rädda mina krukväxter först. Sedan teven.

      Har du barn och husdjur? ???

    Förstår inte det här med människor som tror att deras svartsjuka är deras partners problem. Ser det så ofta här inne, senast igår på ÖS när någon skrev att hens partner blev arg efter att en kille skrivit till hen efter att de pratat på en fest. Flera skrev att de förstår partnern för att hen ”måste ha gett vibbar om att hen var intresserad”. Alltså är ni seriösa med det??? Så oerhört orimligt förhållningssätt till sin relation? Hur får ni era relationer att överleva med den inställningen?

      Men vad spelar allt detta för roll? Det viktigaste utfallet måste ju ändå vara hur ens partner hanterar situationen? Förstår inte hur lågt man sätter ribban för otrohet ? man måste väl få prata med det motsatta könet, oavsett omständigheter? Det är ju en sak om man är fysisk med en annan person, kan jag tycka.

        Men prata skrev iallafall jag inget om. Men leta upp nåns nr/ ge bort nr är ju inte oskyldigt.

        Sen hade jag inte gillar om min sambo satt och pratade med en annan tjej en hel kväll. Nog för det har hänt, men jag tycker inte det är ok för fem öre.

          Tror hen skrev på messenger, de kanske var bekanta på fb sen innan? Ingen biggie ?

        Nej, en glad man som kan föra en konversation vill man ju inte gärna ha något med o göra!

          Så du litar inte på din man?

      Håller med dig helt. Skrev liknande igår, varför hade nåt letat upp nr för att skriva tack för igår.

      Man gör inte så till någon som har ett förhållande. Man klampar inte in i andras förhållanden och sår osäkerhet. Inte om man inte är ute efter något. Inte någon sådär från en fest, absolut inte.

      Då har inte personen varit tillräckligt tydlig att den redan har ett förhållande!

        Enligt personen igår visste killen om att hen var i en relation och att hen har sambo och barn.

          Alltså borde han inte kontaktat henne. Det är att gå över gränsen.

            Av HONOM Ja ?

        Alla tänker givetvis på sig själv i första hand. Att tro något annat är naivt.

      Jadu, min relation har överlevt i 23 år eftersom vi inte flirtar på fester. End of story.

        Well, jag antar att vi alla sätter ribban för otrohet olika ??‍♀️ själv tror jag svartsjuka föder otrohet (alltså sån otrohet där man är fysisk med en anna människa, för att förtydliga ?)

          Så du skuldbelägger partnern om någon är otrogen? Det är ditt eget fel, du var ju svartsjuk?
          Tycker du det är partnerns fel om någon misshandlar också?

            Precis. Många ggr har man ju som kvinna rätt i sina misstankar om otrohet. Allt behöver inte handla om att ligga, men att hålla på sms:a i smyg eller flirta med någon annan kan ju räknas ditåt iallafall (enligt mina mått på otrohet).
            Jag har blivit anklagad för att vara svartsjuk av mitt ex, för att jag inte tyckt det varit ok att han var ute och festade och kladdade på andra tjejer. Kommit på honom ha telefonkontakt med andra ”tjejkompisar” men han ”valde ju att inte berätta för jag blev svartsjuk”. Vilket jag inte hade blivit om han hade varit öppen med det på en gång. Så han la över allt på mig. Fast det var han som betedde sig fel. Eller då han kom hem med nerfläckad skjorta full av smink efter en utekväll, oj hur hade det hamnat där. Och hur kunde jag bli svartsjuk för det? Jag var ju så jobbig som skulle bråka om allt.

              Fast det är väl stor skillnad att prata med en kvinna eller kladda på henne?

                Ja men prata i smyg och hålla det hemligt är ju väldigt misstänksamt.

            Nej, nu drog du lite för höga växkar tror jag ?

      Varför får inte din man ha vänskapsrelationer? Tror du att du äger honom?

    Jag är kär i min KK, ska jag berätta det för honom?

      Jaa

      Ja – om du tror att det är besvarat.
      Nej – om du inte tror att det är besvarat men vill fortsätta ligga med din kk.

    Vill börja vardagsstyla mitt hår. Skandinavisk kvalitet, platt. Vad behöver jag?

    Varmluftsborste? Plattång? Någon volymprodukt? Locktång?

      Roterande varmlufsborste ?

        Kapar tråden! Vilken är bäst för långt ganska tjockt hår!?

          Men snälla inte aliexpress ? Varför vill du stödja en sån sida? Jag köpte en varmluftborste på Netonnet för ett par veckor sedan för 399 kronor, den är från Revlon.

      Dyson Airwrap ?

    Jag får ont i magen av homebyskyman/malinshusochhem. Stackars hennes barn som blir så utlämnade!! ?

      Jag tycker synd om barnen som har en så okänslig pappa ?

        Tänk på att det endast är mammans synvinkel som framgår i blogg/instagram. Det är något med henne som skaver, sättet hon exponerar sina barn på är fruktansvärt. Pappans sida av historien har vi inte hört.

        Att alla deras gemensamma vänner, inkl mammans vänner valt pappans sida är ganska talande – eller?

          Tycker det är talande att socialtjänsten trots tre (eller fler?) utredningar inte öppnar något ärende. Tycker själv att pappan verkar vilja förstöra för henne genom att använda barnen.
          Om han nu var så orolig och ser något annat än vi ser så tycker jag han skött det värdelöst från början. Säger inte att hon är perfekt och att jag står bakom allt hon gör, men tycker pappans sätt att verka vilja kontrollera alla i omgivningen (soc, gamla vänner, ringa/smsa/göra oanmälda besök) är varningsflaggor också. Synd om barnen i det hela.

      Ja snälla kan någon granska henne. Hon saknar självinsikt och det är något som skaver rejält

        Hon blir ju redan granskad – av socialtjänsten. Tänker att det räcker så. Men håller helt med om att hennes sätt att exponera barnen och exmaken skaver. Läser man mellan raderna (och ibland inte ens mellan raderna) förstår man att barnen får höra mer än de borde från mamman.

    Någon mer som blivit shoppingberoende i och med corona? ??

      Nej. Snarare sparberoende.

        Jag med!

        /FIRE for Life

      Tvärtom för mig faktiskt! Är oftast bara hemma, så slipper köpa nya skor, jackor och övrig klädsel (som jag annars alltid köpte förut då jag gärna skulle vara finklädd på mitt jobb), likaså med naglar, hårprodukter, smink, etc.

      Hoppas att vi aldrig kommer att återgå fullt ut till kontorslivet – älskar detta och sparar en rejäl slant! ? Tror det jag slösat mest pengar på rent klädesmässigt har varit snygga och bekväma hemmakläder.

      Ja. Köper massa saker. Får panik och ger bort. Köper mer. Repeat repeat..

        Jag med. Jag försöker verkligen sluta jojo rensa men det är svårt. Slösar bort så mycket tid på att köpa för att få en kick – få panik över att ha så mycket saker – rensa – köpa mer. Vore så mycket bättre att inte köpa från första början. Gör så här när jag är uttråkad eller mår dåligt och ska trösta mig.

    Någon som fått celiaki i vuxen ålder, vad var era första symptom?

      Yes men hade känt mig dålig under många år. Främsta tecknet var att jag var dålig i magen och fick gå på toaletten flertalet ggr/ dag. Vissa gånger mer akut. Hur känner du dig?

        Tackar som frågar, har haft väldigt mycket problem med magen senaste åren, kramper /hård/lös/allmänt sjuk , nu väldigt lös mage (akut,) efter en stund att jag ätit bröd/bulle ??‍♀️

      Inte jag, men en kille jag dejtade. Det verkade dessutom vara svårupptäckt på honom och han hade mått som om han vore magsjuk under väldigt väldigt lång tid. Jag har inte hela storyn, men han berättade det så i alla fall.

      Jag var runt 25 vid diagnos, hade inga problem alls med magen men upplevde en enorm trötthet och orkeslöshet som förvärrades över tid. Utvecklade vitaminbrister som är vanliga vid celiaki (tex järn, b12, folsyra) och sov till slut större delen av dygnet, orkade knappt gå upp för en trappa, hade koncentrationssvårigheter, tunnelseende etc. Celiaki kan yttra sig på en mängd olika sätt, börja med att söka hjälp på vårdcentralen om du har misstankar om det – de börjar oftast med ett enkelt blodprov.

      Jag!! Var så jävla dålig. Arg som ett bi. Somnade överallt. Hjärnan fungerade inte. Ett exempel: var ute och körde bil i min lilla hemstad och visste sen inte var jag var. Mina föräldrar fick hämta mig.
      Orkade inte göra någonting , att gå från söngen till köket gav mig mjölksyra och behövde vila och ta igen mig från den ”promenaden”. Magen var också tokig men det var inte mina primära symtom. Deppig blev jag också.
      Blev så glad när utredningen visade på celiaki.

    Bästa spartips för att ha råd att köpa ett hus? ?

      På YT:

      Pete Adeney (Mr. Money Mustache) – Full Talk at WDS 2016
      +
      Alla inslag av, om och med Vicki Robin.

      Lycka till!

      Mitt bästa tips är att när alla räkningar är betalda så sparar du direkt, en summa på ett annat konto, som är svårt att ta ifrån. Vi hade ett konto i en annan bank där överföringarna tog 3 dagar innan de gick igenom. På så vis kan man inte bara ta ifrån bufferten.

      Sen levde vi på en lön och sparade en typ. Drog in på i stort sett alla nöjen tex. Äta ute, bio, shopping osv. Var tufft men det gick och så värt nu när vi har vårt hus!

      Viktigt med inställningen, tyck inte synd om dig som måste spara och ha tråkigt, se det som en chans att upptäcka nya nöjen, nya semestermål, laga nyttigare och billigare mat och fokusera på hur kul det är att kontot växer.

    Har ni sett Naked Attraction UK på kanal 11? Så sjukt program på ett sätt, men sjukt befriande på ett annat sätt, haha

      Hahaha det är sinnessjukt. Men när jag zappar förbi kan jag inte sluta kolla ? Förstår inte hur det programmet kan vara ok 2022 med allt PK-snack som genomsyrar precis ALLT annat.

        Brittisk tv… en helt annan grej än här.

    Vem är snyggast i Euphoria?

      Jag!

        Eller aha, läste Europa ???

      Eva Green!

      Algee smith

    Värt att köpa en Dyson dammsugare? Vilken modell isf? Är det jobbigt att tömma den?

      Alltså sent svar men JA värt! Det är inte jobbigt att tömma den, jag gör det snabbt efter varje städning direkt ner i soporna. Jag älskar vår Dyson. Vi har både en Dyson och en Roborock och helt ärligt gillar jag nästan Dyson bättre för att man verkligen kommer åt överallt samtidigt som den är så smidig. Det enda negativa är väl att man måste ladda den efter varje våning (vi bor på två plan + källare) men så värt att slippa bära runt på en tung dammsugare med sladdar osv. Så ja – köp! ?

        Oj, glömde svara angående modell. Vår är sedan 2019 och som du ser är jag nöjd med den men hade jag köpt idag hade jag nog köpt en nyare modell pga värt när man ändå köper?

          Tack för svar! Har funderat länge pga hög kostnad men lutar åt att det blir ett köp snart för har bara hört mestadels positivt.

    Okej jag vet inte hur jag ska förklara hur jag känner. Jag har en femåring som alltid varit tidig med det mesta utvecklingsmässigt, men hon är liksom mer barnslig än hennes jämnåriga kompisar (så till den grad femåringar inte är barnsliga liksom). Eller jag vet inte vilket ord jag söker… Idag umgicks hon, jag och två andra barn i samma ålder och deras mammor, och medan min tjej tex ville visa hur stolt hon var över sitt halsband som hon gjort, så ville de andra två prata om vilka de var kära i, prata om smink osv. Jag är rädd att min tjej ska hamna efter och vara typ ”töntig” för att hon är ett barn. Vilket är sjukt då det är femåringar vi pratar om.

    Och jag vet inte vad jag vill med det här. Jag börjar bara bli rädd för att mitt barn inte ska passa in, snart börjar ju skolan och allt vad det innebär. Och jag tänker lite att jag kanske uppfostrar henne fel som fortfarande ser henne som ett litet barn… Så ja, era femåringar, hur är de?

      Känns mer som att de andra hör lite för mkt vuxensnack. HON ÄR FEM! Klart hon ska va nöjd över ett halsband. Femåringar ska inte prata smink eller vem man är kär i. DET hade jag varit mer orolig över.
      Jobbat med femåringar länge. Din dotter låter som vilken femåring som helst.

        Tack ❤ jaa alltså jag vet ju det här egentligen. Men den här ständiga oron över allt rimligt och orimligt liksom.

          Kan bara hålla med svaret du har fått ovan. Min femåring och hennes kompisar är mycket mer lika din än de andra barnen du beskriver. Tror hon kommer passa bra in i skolan också ❤️

      Jag har två barn som nu är tonåringar. De pratade INTE smink och kärlek när de var 5 år. De pratade om typ käpphästar, loombands och Frost. Tänker att det nog är rätt olika i den åldern, barn är lättpåverkade och har nån av dom t ex en mamma eller äldre syskon som pratar om smink och sånt så kan det smitta. Låter väl jättesunt att din femåring pratar halsband hon pysslat istället. Jag försökte uppmuntra mina att behålla sina barnsliga intressen så länge som möjligt.

        Tack för svaret ❤ ibland är det bara skönt att nån säger åt en att det man oroar sig över är orimligt.

      Är detta på allvar? FEMÅRINGAR som mest vill prata om smink och personer de är kära i?! Hjälp. Tycker ”titta på mitt halsband jag har gjort” känns fullständigt rimligt och mycket mer hälsosamt?

        Jaa eller alltså, smink som i skrikig ögonskugga och läppglans, men ändå nåt de medvetet gjort sig ”fina” med.

          Haha❤️ sorry men jag kunde inte låta bli att skratta år det här. Så förvirrad kring om du menade 5 eller 15.

      Din femåring är normal … dom andra är hjärntvättade.

      Har dom andra äldre syskon? Både mina barn är pojkar och pratar inte kärlek (eller smink) men jag upplever ändå att det är skillnad nu när den yngre är 5 än när storebror var 5. Anledningen är att lillebror hör vad storebror och hans kompisar pratar om/gör och då tar han efter.
      När storebror var 5 var han mycket mer ”barnslig” så du ska nog inte oroa dig. Tycker din dotter verkar vara som vilken 5 åring som helst. Barn anpassar sig så snabbt när de börjar i skolan så det kommer gå toppen! Hon hittar sin plats i den stora skolvärlden också.

      Säger också att du inte behöver vara orolig. Tycker att också det låter tidigt prata smink och killar 🙂 Det låter som din femåring är som vilken femåring som helst.

      Min dotter är konstaterat sen i utvecklingen emotionellt. Det betyder ungefär att hon är lite barnsligare än andra barn i hennes ålder. (har ingenting med kognitiv förmåga att göra) Hon har ”yngre” intressen och umgås gärna med lite yngre barn. Enligt BUP är detta ofarligt och alla kommer ikapp innan vuxen ålder. Hon är nu 11 och trots detta så klarar hon av både skola och sociala relationer fint. Vi håller lite extra koll i smyg så att hon till exempel inte hamnar i dåligt sällskap eller blir utnyttjad eftersom hon är lite naiv men annars så får hon vara precis som hon är. Funkar fint. ❤️

        Men hur märkte ni det?

          Hon blev rekommenderad utredning för adhd i första klass och det var i samband med det. Jag kan inte påstå att vi själva märkte något onormalt gällande hennes utveckling.

            Ok tack för svaret. Jag tänker att barn utvecklas olika, att det inte nåt konstigt.

    Var den Romerska soldaten Pantera verkligen Jesus pappa, som den samtida romerska historikern skrev. Han beskrev hur Jesus var en bastard som stack till Egypten ett tag och sedan kom tillbaka och påstod att han var den Judiska gudens son.

    Ett barn. Jag tycker inte att djur är lika mycket värda.

      Jag tycker inte automatiskt människor är mer värda än djur. Det är nog detta som avgör frågan, du är nåt på spåren.

    Här kommer en gratis idé: En pod om Bloggbevakning öppet spår, likt flashback forever! Jag tänker uppläsning av valda inlägg och diskussioner samt egna anekdoter och tankar av programledarna. Varsågod den som känner sig manad!

      Har tänkt på det många gånger då jag pratar om trådarna med min man och syster ofta! ?

      Och där försvinner nog 75% av alla som skriver i ös.

      Låter som en ointressant podd då 90% är samma trådar som upprepar sig vid varje öppet spår. Hur många avsnitt kan man göra om någon som är tänd på en kollega, undrar vad andra tjänar/sparar och hur länge det tar att bli gravid?

    Någon mer som får ont i öronen relativt ofta? Sitter i några timmar och känns typ som huvudvärk fast inuti öronen?

      Jag brukar få det i mitt vänstra öra. Nu har jag tagit bort mina örhängen för att se om det går över. Det går inte att känna exakt var det gör ont. Konstigt.

      Jag har tinnitus pga bullerskada och med det kommer ofta ljudkänslighet som gör fysiskt ont. Min öron näsa hals-läkare förklarade att det är öronen som reagerar och bearbetar starkt eller stressande ljud. Kan det vara det du känner? Använder du ofta hörlurar?

      Hur som helst, var rädd om dina öron!!

    Hur många barn anser ni är lagom att ha?

      Ett eller två.

      2 är det perfekta antalet. Ensambarn blir knepiga och har man 3 hinner man inte ge alla den uppmärksamhet de kanske behöver. Samt vi behöver inte större befolkning.

        Nej det där en myt. Eller din personliga åsikt. Snälla sprid inte den, finns så många fina barn som inte har syskon.

        Kan finnas anledningar till varför någon är ensambarn, schysst att kalla dem knepiga när det kanske inte är föräldrarnas aktiva val att bara ha ett barn.

      Ett

      2

      Menar du hur många som skulle kännas lagom för mig och min familj, eller hur många jag anser att man generellt bör ha för att vara lagom?

      Jag har ett, känner att det är en självklarhet att vi ska ha ett till om det går, är öppen för en tredje om vi skulle känna längtan efter det sen, men 4 känns just nu inte realistiskt eller önskvärt för oss.

    Min hund framför någon annans barn, såklart.

      Skojar du? Så jävla vidrigt av dig.

        Nej. Mitt djur är mitt ansvar och betyder mer för mig än vad någon annans barn gör. Dennes föräldrar får väl se till att rädda det som dom valt att ansvara över.

          Sök hjälp, du är inte frisk i huvudet,

            Nej. Människor är helt enkelt inte helt osjälviska. Med ditt tankesätt betyder det ju att om du får välja att rädda ditt barn eller 3 andra barn så väljer du dom 3. För varför skulle ditt barn vara mer värt än 3st?

          Har svårt att tänka mig att någon ser vilket val jag gör inne i ett brinnande hus.

            Ja, precis som hunden ser samtidigt som den brinner till döds och ingen av dom vet något om saken när dom väl dött.

              Jag hade räddat mina djur alla dar i veckan. Förmodligen hade ingen annan hjälpt mig att rädda djuren, så….jag räddar mina djur och var och en får ta hand om sitt.

                Tuffing.

                Vaddå tuffing? Finns det bara ett rätt svar här? ”Ooh tuffingmamma, hade räddad dina barn, ooo”. Varför hånar ni människor som bara svarar utifrån sig själva?
                /Annan anonym

          Min hund.

          Och? De får ändå inte göra nåt mot hen, då ringer man polisen.

            Vad menar du, ska du ta till våld för det? Ska jag misshandla dig för att du väljer ditt barn/djur framför mitt? Ger du dig på nån kan du få stryk tillbaka. Handlar inte om att frukta polisen utan att följa lagar, de kommer och tar dig oavsett om du fruktar. Jättekonstigt resonemang. Varför ska du komma efter nån som inte gjort nåt mot dig? Du blir skadad eller hamnar i fängelse, vilken vinst.

              Om man aktivt låter bli att rädda ett barn så får man nog räkna med stryk.

                Det ska man aldrig räkna med, det är olagligt, sjukt att säga så. Då ger man tillbaka eller ringer polisen. Jag är inte rädd för strul om jag säger så, kan försvara mig väldigt väl.. Så skulle mest bli synd om den idioten som gav sig på mig ?
                Intressant att de som kallar andra sociopater är de som vill ge folk stryk… vem är det som störd egentligen? ?

                Varför? Tycker du våld är rätt alltså? Herregud, hoppas du inte har barn!

                Man är inte störd för att man blir arg och vill ge sig på någon som sett till att ens barn dog. Det är en normal och mänsklig reaktion.

                Tycker absolut att våldtäktsmän, barnmisshandlare och sociopater som räddar djur före barn förtjänar stryk ja.

                Man är störd om man gör det. Och så kallar man andra sociopater ? De har ju inte dödat ditt barn… Behärska er. Spelar ingen roll vad man känner, man får ändå inte göra det, då blir man straffad. Tugga i er det. Det ni vill göra är olagligt, att välja ett djur framför människa är det inte. Och etiskt sätt är det ju värre att medvetet försöka skada någon. Så sitt av era höga hästar.

                Du jämför dessa människor med våldtäktsmän?? Yikes. Skillnad på att medvetet skada någon. Och dessutom olagligt. Försöker man ge nån stryk får man nog räkna med stryk tillbaka…

                Bara en sociopat tycker det är ”etiskt värre” att ge någon en smäll på käften än att låta ett barn brinna inne.

        Varför vidrig? Varför måste hen offra sitt älskade djur för okänt barn? Måste alla tänka och prioritera som du? Fattar inte hur man inte kan förstå detta och att ens egna känslor för individen går först och avgör. Att vi alla är olika. Inte så svårt att fatta.

          Handlar inte om att alla är olika. Det handlar om att de som resonerar såhär har något vajsing med empatin.

          Rent intellektuellt måste väl alla förstå att förlusten av en människa drabbar så många fler än förlusten av erat husdjur? Och FAN ta er om ni skulle vara i närheten om något händer någon jag älskar och ni väljer att rädda en hund!

            Det är klart att det är en egoistisk handling. Men när allt kommer till kritan, det är det även när du räddar ditt eget barn före någon annans. Varför är ditt barn och din sorg mer värdigt någon annans?

              Vi diskuterar alltså djur vs människa här. Fler kommer sörja barnet än ditt husdjur = större lidande.

              Om man istället pratar om två barn så spelar valet ingen roll eftersom det totala lidandet blir lika stort oavsett vem som räddas.

                Då räddar du alltså en okänd 16 åring före din egen syster/bror/mamma/pappa? Om det handlar om vems sorg som blir störst.

                  Läs min kommentar igen! ?‍♀️

                    Men du skriver ju själv klart och tydligt att det är beroende på hur stor sorg det är att förlora ett djur framför ett barn. En 16 åring är troligtvis någons barn och har hela livet framför sig. Men du påstår fortfarande då att du räddar denna okända person framför din egen familj?

                    Vadå påstår fortfarande? Jag har inte påstått någonting om någon 16-åring, det är ditt eget förvirrade resonemang.

                    Självklart skulle jag INTE rädda en random person framför hela min familj.

                    Sätter punkt här nu eftersom diskussionen jag var intresserad av gällde människor vs djur och inget annat.

                    Så du skulle alltså välja att rädda din gamla morsa framför någon annans barn som har hela livet framför sig? Vilken jävla egoist du är!

                    Anonym 1:14 – Och diskussionen går inte att ha eftersom du sätter djur lägre än människor. Du måste förstå att alla inte gör det, en del ser individer och sina känslor för dem. Man älskar nån och det orsakar lidande om de dör. Man har ansvar för dem. Du kanske inte upplevt detta för ett djur eller värderar dem lägre än människor, det är ok. Men alla tycker inte att människoliv automatiskt är mer värt bara för att man är samma ras.
                    Jag menar inte att jag älskar min katt lika mycket som du älskar ditt barn men jag älskar henne mer än vissa släktingar och absolut mer än random människa. Och mer än vissa älskar sina syskon säkert osv.

                  Hur lyckades du med den tolkningen? Det står ju klart och tydligt att det totala lidandet vid förlusten av ett barn är LIKA STORT oavsett vem det gäller, därav spelar det ingen roll vem man räddar.

                  Men rimligtvis så räddar man ju den man håller kär.

                  PS diskussionen gäller fortfarande människa vs djur, verkar vara svårt att hålla sig till det?

                    Diskussion? En diskussion har inte bara ett acceptabelt svar.

                    Att börja prata om familj vs random barn är ju dock inte ett svar på frågan djur vs människa, utan det är en helt annan diskussion.

                    Om du lär dig skillnaden på svar och diskussion så blir det lättare för dig att hänga med.

                    Men vad är det du inte förstår i mitt svar? Personen skriver klart och tydligt att det är beroende av att sorgen är större/drabbar fler när det gäller ett barn. DÄRFÖR ställde jag frågan om personen då skulle rädda någon annans barn före sin egen VUXNA familj.

                    PS. Ingen vill diskutera med er för att ni är hysteriska och gråter av tanken av att hypotetiska barn dör. Skrattar bokstavligen när jag skriver det.

                    Men snälla. Det går ju inte att diskutera med dig när du inte förstår vad som skrivs.

                    Förlusten av ett BARN drabbar fler än förlusten av ett husdjur. Anledningen till att det står BARN är pga att ts handlar om BARN vs hund.

                    Du kan byta ut det mot människa eller vuxen också: förlusten av en VUXEN MÄNNISKA drabbar fler än förlusten av ett husdjur.

                    Det enda jag gråter över är tanken på att du är både empatilös OCH korkad som inte ens hänger med i de enklaste resonemangen.

                    Snarare verkar det vara väldigt svårt för er att erkänna att ni också hade gjort ett egoistiskt val genom att rädda era egna vuna familjemedlemmar framför andras barn.

                    Nu är inte jag samma A som tidigare svarat. Men nej bara för att du tycker att man räddar ett okänt barn framför sin egen hund så betyder det inte att alla skulle göra det. Vissa skulle ta hunden och många skulle bara rädda sig själv.
                    För min familj kanske sorgen är större om vår hund dör, varför ska jag orsaka onödigt lidande för dom jag tycker om?
                    Du är lika egoistisk som alla andra, bara det att du har andra värderingar.

                    Men hur kan det va lika stort? Om ett barn har stor familj och en inte? Då ni skriver ”fler som kommer lida av det”. Så kan man ju inte mäta. Dessutom är väl ens egna lidande det centrala, jag tänker ju inte lida för att andra ska slippa? Räddar ni nån annans anhörig framför er egen?

                    Och? Ska man alltid välja den som orsakar störst förlust och sorg? Djuret kanske orsakar störst förlust och sorg hos mig och min familj? Man tänker väl på sig själv i en sån situation, precis som med andra familjemedlemmar, därför går det att likställa. Människor är inte mer värda per automatik för många.
                    A 8.20 är den enda vettiga här… (

                Det vet du ju inte? Är det så ok att välja djuret om den har större familj som kommer sörja den än barnet? Bättre att rädda Agda 86 med stor familj än en föräldralös bebis eller barn till ensamstående mamma? Om man ska räkna sörjande personer. Sådär kan man ju int erkänna. Andras förlust/sorg är inte mitt ansvar, jag väljer inte att lida framför att andra ska slippa. Är det utan förlust för mig är det klart jag räddar nån. Är ingen moder Theresa och det är inte ni heller.

                  För att diskutera filosofi ens på den här låga nivån, så krävs det att man begriper att förlusten av en människa skapar mer lidande än förlusten av ett djur.

                  Så är det, och förstår man inte det så har man inget att tillföra här.

                    Men det är ju ANDRAS förlust. Inte min.

                    Kan man inte diskutera utan att avfärda andra sådär så har man inget att tillföra skulle jag säga. Herregud, ta att andra har andra åsikter än dig.

                    Målet kanske inte är lägst lidande i det stora hela? Tänker ni så? Ska man sitta och räkna?

            Jag tänker så här….det där barnet kan växa upp och bli en sådan som innehar samma tankesätt och åsikter som människor i det här kommentarsfältet. Jag räddar hunden.

              Skrattade högt. Det var ett bra svar.

            Nej, vi har faktiskt inte det. Är en helt normal person, precis som ni. Inga problem med empatin för djur eller människor, det skulle ha märkts. Men jag värderar de jag älskar och mina känslor/välmående framför okändas i en sån här situation, det gör de flesta. Du räddar ditt barn/partner framför okändas, elelr hur? Handlar inte om empati. Eller så har du så enorm empati att den går över vad du själv vill och du räddar en person som har fler anhöriga – fler sörjande, än din egen anhörig. Men det tror jag inte på.

              Fast frågan var ju aldrig om du räddar dina före andras utan djur framför barn.

              Klart att man räddar sitt barn före en annans barn men att rädda sin hund framför någon annans barn… det tror jag först när jag ser det.

              Tror att många försöker leka tuffa här inne och vara så där coolt obrydda om barn. Men lätt att säga.

                Nej men det är en liknande diskussion. Ni måste förstå att en del älskar sina djur högt. Har man inte barn är det dem man älskar mest ibland. Jag försöker inte ”leka tuff”, ser inget tufft i det ena eller andra.

                Varför tror du folk bryr sig så mkt om andras barn? Är det nåt du fått känsla av?

              Skulle 100% rädda ett litet okänt barn före min mamma.

                Oj.
                (Notera att jag inte kallar dig fula ord fast vi tänker olika ?, som vissa här…)
                Snällt av dig ändå!

    Barnet såklart. Fattar inte ens hur man kan tveka.

    Stig Dagerman är det du?

      Åh! En kulturell person! Här?! ?

        Varför läste jag en kantarell person? ?

          Du ser, matsuget kommer så småningom. ?

            Haha verkar så?
            Längtar tills sommaren när man kan gå i skogen och plocka kantareller ?

              Sommaren? svampplockning är på hösten. Bara ett litet tips.

                Kantareller växer vanligen mellan juli och oktober. Är ju definitivt en del av sommaren.

                Plockade flera liter en dag i mitten av augusti, räknas väl som sommar? Men även in på hösten så klart.
                Dom första man hittar i slutet på juni som är dom mer små och tjocka är godast tycker jag 🙂

      Hahaha! Åh!

    Vad händer efter döden?
    Finns Gud?

      Gått till kyrkan oftare.

        Inte särskilt troligt.

        ”Islam är världens dummaste religion.”

        – Michel Houellebecq

      Vilken mardröm! Om gud hade funnits alltså. Så mycket den borde ställas till svars för men det hade ju inte passat sig. Då hade man förpassats raka vägen till skärselden. ?

    Är det någon som gjort en intimoperation? Om i Sthlm – var? Gjorde ni både blygdläpparna och klitorislyft? Nöjda? Varför gjorde ni det?

    Till er som inte tänker besvara mina frågor: jag förstår att detta med operationer är ett känsligt ämne som skapar mkt diskussion. Men skapa gärna en egen tråd isf så håller vi denna till mina frågor. Tack!

      Du får ändå ursäkta för jag är gammal och ”ute”. Klitorislyft? Varför gör man det? Sitter den fel från början eller har den ramlat ner av nån orsak?

        Antagligen som när man får slapparsel.

          Min klitoris sitter på framsidan.

            Min läkare opererade min klitoris och nu vet ingen var den sitter! Jag brukar ha skattjakt på helgerna och den som hittar den kommer få ett fint pris!

              Vänta jag glömde skratta

              Vem letar? Fast partner? Krogragg? Så jävla kul att skippa finsnacket,- vill du leta efter min klitoris? ????

        Man tar bort överskottshud runt klittan hehe. Så är väl inte ett ”lyft” direkt men den kommer väl högre upp på ett sätt för man tar bort hud kring den

          Varför gör man det? Hänger den för hålet eller för urinröret?

            Utseendet endast i mitt fall

              Ahaa.

      ?

      Jag har, förminskade inre blygdläpparna för ca 10 år sedan, på Strandkliniken i Stockholm. Det var dyrt men jag blev jättenöjd och jag är så glad att jag gjorde det.

      Ja jag hade klittan som hängde nere vid knäna så självklart kontaktade jag Dr *** VI VET VEM på Strandvägen som gjorde ett jättefint klitorislyft och passade på att göra lite fillers i blygdläpparna när han ändå var där.
      Nu får jag org*sm varje gång jag knäpper jeansen och jag frågade Dr *** om det var normalt och han sa att det kan bli så och jag ska se det som en bonus! Han tar inget extra betalt eller så för det!
      Jag gör detta bara för min egen skull!

        Vem utav Stefan och Krister är du?

        Men lägg av.

      HUR vågar man göra ett klitorislyft?! Tänk så försvinner all känsel eller ngt annat går fel?

        Men du vet väl att utseendet är viktigare än eventuella org*smer?
        Om en sexpartner tittar lite därnere måste ju klittis se pigg och uppnosig ut! Om klittis fungerar är sekundärt. Här bryr vi oss om looks och bra bilder till insta!

          Sa inte jag att dessa diskussioner skulle hållas till en annan tråd? Var det så svårt?

          Jag gillar inte min klittas utseende. Jag tycker det är för mkt hud, både runt klittan och blygdläpparna. Det handlar inte om någon sexpartner, jag är nästintill assexuell och hade sex senast 2017. Så nej. Ang funktionen påverkas den inte då man inte opererar själva klitoris.

          Nu ber jag er att starta er egen tråd.

            Men hur ofta kollar du som inte ens har sex på din klitta? Jag som har sex har aldrig ens reflekterat över utseendet på min.

              Oj ofta. Detta har stört mig hela livet, långt innan min sexdebut. Dom få gångerna jag har haft sex är typ då jag minst tänker på mitt utseende där nere, då har jag fullt upp med annat hah. Så det är inget komplex relaterat till sex, öht. Nör jag har bikini och dom syns, i byxor, när jag duschar osv.

                Okej. Känns det ändå inte som en läskig grej att göra?

                  Nej, men jag är rätt orädd. Men med tanke på att jag läst på mycket om processen, riskerna osv känner jag mig lugn ändå. Jag har dock bra erfarenhet, har gjort flera ingrepp tidigare med 0 komplikationer. Sen är jag inte naiv utan medveten om att det finns risker, alltid. Men jag är beredd att ta det.

                  Måste tacka dig för dina kommentarer! Du verkar inte dömande och inte hånfull trots att du och jag har olika åsikter 🙂 Då diskuterar jag gärna! Till skillnad från flera andras kommentarer här.

                    Ja jag är väldigt tråkigt och ”emot” skönhetsoperationer, eller mest att det blivit sånt himla fokus på yta och en jakt på perfektion. Finns ju så mycket annat som är viktigare här i livet enligt mig.
                    Men man får ju så klart göra som man vill 🙂

              Men låt personen va! Som att säga till nån ”ingen bryr sig att du är tjock” NÄ MEN PERSONEN GÖR.

                Tack <3 Tycker alla får göra sina egna val. Tvingar ingen annan att göra ett klitorislyft. Men däremot är jag helt för att skönhetsingrepp diskuteras, men strukturellt.

                  Klart det är bekvämast att diskutera på strukturell nivå så att man personligen slipper ta ansvar över den här sjuka utvecklingen.

                  Förstår dock att operationer känns lockande. Anyway, hoppas operationen går bra!

                    Resonerar du på samma sätt gällande andra, mindre ingripande saker? Ex; ska folk inte få banta för att man vill vara smal för det är en sjuk vikthets. Ska man inte få raka benen för att det är ett sjukt hårfritt-ideal bland kvinnor? Ska man inte få sminka sig? Eller vad är skillnaden, är detssa saker ok men inte skönhetsingrepp? Jag ex har mått otroligt dåligt över håridealet pga har grov kroppsbehåring men skulle aldrig säga att det är tjejen som rakar sig som inte tar ansvar

                      Alltså: du riskerar inte permanenta skador eller t.o.m. ditt LIV av att raka benen.

                      Skönhetsoperationer däremot medför tyvärr stora risker och är därför inget man bör stötta. Förstår att det är jobbigt att ta ansvar, men ni som väljer att skönhetsoperera er influerar tyvärr negativt oavsett om ni vill eller inte.

                      Lovisa, skillnaden mellan att sminka sig och att skönhetsoperera sig är att du kan dö av det ena!

                      Till Anonym & Anonym; om ni alltså inte menar att det handlar om idealet utan risken för att något är farligt, då borde väl ingen influera till att göra något farligt? Ex extremsporter som är otroligt farliga borde folk inte hålla på med för andra kan haka på. Jag accepterar om det handlar om ett sjukt ideal, rakning som skönhetsoperationer, men människor måste väl själva få välja vad dom tar för risker i sitt liv? Det är väl inte någon annans ansvar? Förutom farligheten är det ju samma sjuka ideal bakom båda.

    Är jag jättetöntig om jag gör ett alla hjärtans dag-kort med lite peppande ord och sätter i personalrummet på jobbet?

      Vill säga att det är gulligt! Meeeen jag är så anti denna dag och mår (seriöst) skit och får mkt ångest. Inte bara nu, utan alla högtider.

      Så. Gör det inte ?

        Jobbar ni på samma arbetsplats? ?

          Tror jag inte? Vadådå? ?

            Läste det som att du avrådde ts från att göra det för att du skulle må dåligt av det ?

      Svar ja.
      Men jag är nog rätt tråkig som person ?

      Beror på vad för peppande ord. Du duger/du är underbar/ du är fin osv känns bara pinsamt

      Jag hade nog bara tänkt ”töntigt”, sorry ? En på mitt jobb gjorde en jävla burk med ”peppande ord” på lappar man kunde ta när man kände det behövdes. Den burken stod orörd kan jag säga.

        Jag har aldrig förstått detta, är det kanske vetenskapligt bevisat att man ska bli glad av random peppande ord? För jag har så svårt att se varför en lapp som inte är skriven till mig personligen skulle göra mig glad.
        En mataffär jag handlar i ibland har en spegel vid ingången och texten ”här kommer vår snyggaste kund!”, en annan mataffär har en peppande lapp vid kortläsaren i kassan, kommer inte ihåg vad det står på den dock men något man ska bli glad av.

          Jag är en sån som blir glad av ett ”vad fin du är idag” när man ska betala på Lager157 ?

        Han?

      Nej, jag hade tycker det låter jättefint – vilken go kollega du verkar vara!
      Tycker man ska fira allt man bara kan, på små eller stora sätt ?

      Är du den som är utanför på jobbet och på detta viset försöker komma in genom att fjäska lite? Töntigt? Ja.

        Den här egenskapen kan du radda upp som en av dina tre dåliga på nästa jobbintervju

          Du kan radda upp egenskapen på din dejt nästa gång. Oj, nej förlåt glömde… du är ju fast i en olycklig relation just nu?

            blä för din kommentar

      Kör på! Jag satte upp sånna lappar i hissen på jobbet förra året, vi delar lokaler med en ätstörningsenhet för barn/ungdomar, fick superfin efteråt!

      Skulle tycka det var lite cringe och larvigt, men jag är i allmänhet ganska emot sånt, peppande citat och lull-lull. Folk i allmänhet kanske uppskattar, idk? Däremot är inte DU töntig pga det.

      Min erfarenhet säger mig att en ask med gelehjärtan eller choklad i personalrummet kommer bli mer uppskattad.

    Hela melodifestivalen känns som hemma när alla är skåningar.

      Håller med ?? Eva Rydberg med! Helsingborg is representing ❤️?

    Inne i en dålig period med mitt föräldraskap.. Lilla är ett halvår och sömnbristen börjar verkligen tära på mig. Stora är inne i sådan sanslös trotsfas. Känns som det enda jag gör åt att bråka och tjata mellan amningsstunderna. Känns som mitt stora barn är negativt hela tiden och jag är less på det, förmodligen är det någon slags reaktion på småsyskon men nu har det ju gått ett halvår. När tar det slut???

      Så småning om ❤ ni kanske kan ta hjälp av farmor/mormor/annan barnvakt om det finns?

      Kunde varit jag som skrev!!! Samma här ? hur gamla är dina barn?

      Igenkänning! Min lilla är 4 månader och har sovit riktigt dåligt senaste månaden, och i takt med det har jag blivit mer orklös och irriterad på min stora… sen det vidrigt dåliga samvetet som drabbar en när man då och då inser att ”stora” inte är så himla stor, och måste få testa gränser, busa och mötas av tålamod och kärlek precis som förut… inte en irriterad snäsig mamma 🙁
      Har inga råd att ge, vill bara säga att jag känner likadant som dig! Tror och hoppas det blir bättre när man får sova bättre och det mest är att försöka stå ut just nu!

      Stora känner väl att hen kommer mellan, söker uppmärksamhet – får den men den blir negativ. Försök ändra inställning, ta ensamtid med stora och visa att hen inte är bortglömd.

      Vet inte hur gammalt ditt stora barn är men barn är ju också svinjobbiga. Jag har varit less på min treåring i perioder i ungefär 1.5 år. Vi bråkar minst två gånger om dagen och däremellan är det tjat och tillsägelser hela tiden. Och då är han ändå en stabil lillebror med en jättefin och kärleksfull relation till sin storasyster.

    CW ska tydligen upp i rätten kommande vecka (och ytterligare någon/några rättegångar). Hoppas att hon får sitta riktigt länge på Hinseberg Spa & Resort.

      Hur många stjärnor har dom?

        Tydligen dåligt med mobiltäckning, WiFi-uppkoppling och problem med utcheckningen. Så synd.

          Säkert fula massörer och dålig mat också.

      Åhå, för boken hon skrev va?
      Vilka är de övriga rättegångarna?

      Våldtagna kvinnor ska inte sättas i fängelse för att de berättar. Tillbaka till Flashback med dig.

      Vilken jävla dum kommentar!

    Skulle räddat mitt Nintendo switch

    Tone Sekelius och Bente Fielding, lika som bär!

    Hej allihop!
    Jag arbetar som konsult och behöver nu efter två år byta uppdrag på grund av nedskärningar. Jag älskar teamet jag arbetar i och jag har svårt att se mig börja arbeta tillsammans med andra just för att jag trivs så gott. Det verkar som det letas uppdrag till oss som ett komplett team men jag märker att en del inte bryr sig om teamet delar på sig eller inte. Jag tänker mycket på det här och funderar på om jag helt enkelt ska nöja mig med nästkommande uppdrag vi får så länge som jag får vara tillsammans med mitt team eller om jag ska tänka på mig själv i första hand. Hur hade ni resonerat?

    Jag älskar företaget jag jobbar på det är en underbar företagskultur men har även gått i tankarna om att byta någon annanstans om den nya kunden inte är lika bra som den gamla.

    Tänker jag fel som prioriterar teamet eller borde jag prioritera mig själv istället?

      Tack ❤️ Jag vet men jag trivs så himla gott i mitt team det är underbara människor och jag är rädd för att hamna i ett jättetråkigt team om vi alla går åt olika håll. Vi kommer ju fortfarande vara kvar på samma arbetsplats men blir ju aldrig samma sak.

        Men när man tänker så upptäcker man sedan att andra i teamet lämnar utan att tveka en sekund.
        De kommer att lämna för en bättre lön eller för en kärlek eller för att de inte trivs så bra som du gör. Inget team håller särskilt länge. Övervärdera inte en så löst sammansatt grupp som ett jobbteam.

          Ja jag märkte det igår när jag pratade med en i teamet. Hen verkade inte bry sig över huvud taget men jag har andra i teamet som är mina bästa vänner som värderar teamet väldigt högt. Det värsta som finns är ju att jobba med personer man inte trivs med.

          Oj vad tråkigt, tror inte alla är så ?

    Tycker att Tone Sekelius var fantastiskt bra i Melodifestivalen. ???

      Svenska Mello är så lågbudget, någon som vet hur mycket den kostar?
      Vissa deltagare har inte ens fixat hår.

        Och samma dansare till varje nummer. Känns extremt lågbudget. Inte har det varit så förut?

          Kanske pågrund av coronan och för att minska antalet människor i produktionen. Produktionen lär ju ha varit planerad och till viss del kanske repad innan regeringen bestämde sig för att släppa restriktionerna.

    Någon tand-kunnig person här?

    De senaste veckorna har jag börjat känna något i en tand på vänster sida. Svårt att förklara vad men det känns lite obehagligt när jag tuggar seg mat där. Det ilar inte av varmt/kallt och jag skulle inte säga att det gör ont heller men jag känner att n å g o t är annorlunda. Jag har tandläkarskräck och har inte varit där på 4 år men sköter mina tänder noggrant och har inte haft något hål sedan jag var 7 år. Kan detta vara ett hål? Eller början på ett? Isf måste jag masa mig iväg till tandis… ? Vill minnas att det gör svinont att laga med?

      Du bör gå till tandläkare och kolla upp det, när det gäller tänder blir det mycket sällan bättre av att avvakta. Visar det sig inte vara något fel så slipper du oroa dig och är det något tar du tag i det i tid och slipper att det blir större och dyrare ingrepp. Och om det gör ont att laga beror både på hur stort det är och hur känsliga dina tänder är. Men det finns ju bedövning 🙂 hoppas det löser sig för dig!

        Jo jag får ju ringa och boka tid. Fan också. Har väldigt känsliga tänder så jag får be om hinkvis med bedövning ?

      Innan sprutbedövning be att få bedövning för den med spray eller salva. Känns inget då.

        Oj, behöver man be om det? Jag har alltid fått bedövningssalva före sprutbedövning, trodde det var vanligt?

      Kan vara inflammation i tandköttsfickan också, du kan prova en kur med naproxen och se om det blir bättre.

    Unpopular opinion.
    Många gravida och nyblivna mammor tror att de är Världens Första Moder. Kvinnor har var gravida _i alla tider_ och det är inte ett dugg speciellt att vara gravid!!! Jag är själv gravid och har många andra gravida omkring det, och det är som att hela deras personlighet har försvunnit och det pratas enbart om graviditet och barn. Jag är fortfarande den jag var innan och vill prata om samma saker som innan men folk förutsätter att jag vill prata barnvagnar, amning, etc. till leda och jag blir galen.
    Någon som håller med mig??

      Du låter dock jävligt negativ. Många gravida är fan hormon-monster och blir bara otrevliga.

      Tänk då att vara barnlös/fri och behöva höra tjatet om graviditet ???

      Min kompis tappade sin personlighet när hon blev gravid, sa tack och hej.

        Det har mina kompisar också gjort, usch.

      Känner så igen det! Herregud ? Det blir hela deras identiteter. Och som du säger, att de är först i världen. Men en del klarar av att ha balans och ballar inte ur sådär.

      Mina vänner har varit helt normala under graviditeten men sedan när barnet har fötts wow snacka om att byta personlighet… Eller snarare helt tappa bort sin personlighet. 🙁

        Sorgligt. Ibland kommer de tillbaka dock!

      Jag är mamma
      Ute o handlar
      Till Molly o Melwin
      För jag är mamma
      Var e pappa?
      Han tränar killarna i fotboll
      Han är ordförande
      För han e pappa
      Och jag e mamma

      Sammanfattar white suburb moms 2022 ?

    Random hund och random barn – barnet
    Min hund och random barn – hunden
    Mitt barn och random hund – barnet

      Skriv in dig på psyket och ta med dig ”A”.

        Det är väl lika mycket liv i en hund som ett barn? Varför är människans liv alltid värt mer? Vem har bestämt det? För att människan är smartare? För hunden lever kortare? Känns så elitistiskt tänk på något sätt.

        Människor är överskattade. Vi förstör ju bara planeten för oss själva och alla andra levande varelser.

          Vem har bestämt att en människa är mer värd än en myra? Jag kommer rädda myran istället för dig!!

            ??? Bästa svaret

            Om det känns rätt för dig så kör hårt ??

          Och du hjälper planeten genom att låta ett barn dö? Det låter ju mest som att du hellre borde döda dig själv och låta goda människor bebo jorden.

            Sa aldrig att jag skulle låta ett barn dö? Men nu ska jag döda mig själv? Hårda bud i Mellerud.

              De blir helt rabiata och kan inte hålla sig god ton.

            Om jag hade räddat planeten från allt ont människan gör så absolut hade jag kunnat dö för den sakens skull. Men har än så länge inte fått det erbjudandet och tills dess gör jag vad jag kan för att skapa så lite lidande som möjligt ?

              ”Så lite lidande som möjligt”

              Hur mycket lidande tror du ett barns död skapar i jämförelse med en hunds död?

                Har som sagt aldrig sagt att jag skulle låta ett barn dö. Det var inte det jag diskuterade från början ens.

                Sen är allt relativt.

                  Det verkade inte helt självklart för dig att rädda barnet med tanke på ”varför är ett människoliv mer värt än djur”.

        ?

      Så du har t.o.m. barn och svarar så? Wow. Bara wow.

        Men vaddå, är andras barn dig jättekära bara för att du har ett själv? ?

          Nä, men vi som har/har haft BÅDE älskade husdjur och barn fattar att där finns en väsentlig skillnad. Man blir liksom inte förändrad för evigt av bottenlös sorg för att ens katt blivit överkörd. Det är hemskt, men sen skaffar man en ny. Och när man inser det, så bryr man sig automatiskt mer om andra människors barn i fara än ens ens eget husdjur. Och gör man inte det så är man gravt empatistörd.

            Klart det kan finnas en skillnad. Tror inte jag älskar min katt som jag skulle älska mitt barn. Men tänker absolut inte som du, ”sen skaffar man en ny”! Alla har dock inte barn och resonerar inte som du, inget fel med det. Alltså man kan ju inte se det på det sättet om man inte är på er sida. Sen har jag svårt att tro att man alltid skulle välja ett okänt barn framför nån man älskar själv, som sin partner tex.
            Och nej, man är inte empatistörd. Sånt hade märkts eller uppdagats (jag är det tex inte).

              Hade du med handen på hjärtat tagit med din katt ut och låtit ett litet barn sitta kvar inne i lågorna?

                Ja. Om jag inte kände barnet. Varför ska jag offra min älskade familjemedlem för en främlings skull?

                  Eftersom du saknar empati så kommer du aldrig förstå varför. Det är liksom inbyggt hos de flesta av oss, att barn går före djur.

                    Det gör jag inte, har flera bevis på det. Om jag saknade empati hade jag ju inte räddar någon.
                    Du tror att det är inbyggt men det är mer än social konstruktion. Alla ser inte människor som mer värda än djur, det finns ingen logisk orsak att göra det enligt mig och många andra. Man är olika, acceptera det. Jag accepterar att du ser människor som mer värda utan att va otrevlig mot dig, på tal om empati…

                Men jag tänker att grejen är att det brinner i mitt och grannes hus typ, räddar de i mitt hus istället för att gå in där.
                I ditt scenario kan man ju ta båda.

          Ja. Jag ser barn, allas barn, som värdefulla.

            Ok, nästan alla människor och djur är ju värdefulla dock. Men är de mer värdefulla än dina anhöriga?

            Gulligt av dig, men jag tror inte alla bryr sig om alla barn. Många älskar ju bara sina egna men ogillar barn i stort tex. Jag skulle inte rädda ett okänt barn framför min man eller syster tex bara för att jag själv har barn? Orimligt ju.

              Frågan var ju inte barn vs nära anhörig ? Frågan var barn vs djur, och där är det självklart att barn är mer värdefullt än ett husdjur.

                Självklart för DIG. Och vissa andra. För andra inte. Mitt djur = älskad och familjemedlem, är värd mer än random barn ja. Min känslor och liv framför en okända ja. Man står sig själv närmast i slutändan.

              Var frågan om man hade räddat sin familj före en okänd människa?

                Liknande sak för mig. Djur är familjemedlemmar. Nån jag älskar va nån jag inte älskar- lätt.

      Håller med. Förstår inte ens varför folk tror att man skulle rädda något som inte betyder nånting för en.

        En sociopat har talat.

          Nejdå, bara en människa som inte tänker som du. Räddar du 5 andra människor eller endast ditt barn om valet står där emellan? Om inte, varför är det okej att vara självisk i det läget och inte om det gäller ett djur?
          Är det okej att jag räddar min mormor framför ett okänt barn?

            Har du gått vidare till gymnasiefilosofin nu? Lite klurigare frågor! Men du räddar flugan före 5 barn va?

              Nej. Det är ju helt vanlig logik som följer ditt resonemang om att välja den osjälviska handlingen.
              Varför skulle jag göra det? En fluga ger inte mig någon lycka och jag tror att det är lättare att få fast någon av ungarna än flugan.

            Du behöver inte tänka som jag men var beredd på att folk kommer höja på ögonbrynen när du visar ett empatistört-sociopatiskt-narcissistiskt -självhatande-beteende.

            Att förlora ett barn är inte samma sak som att förlora ett husdjur. En människa med empati vet detta, filosofera hur mycket ni vill.

              Det är inte samma sak, absolut inte, det är väl ingen som säger. Men varför ska jag lida för att nån annan inte ska det bara för att dens lidande kommer va högre?? Sluta släng er med diagnoser, det är inte sjukt, människan är egoist och sig själv närmast innerst inne.

                Ditt resonemang ÄR faktiskt sjukt, tro det eller ej.

                  Nej, tror de flesta tänker så. Väljer du andras lycka eller brist på lidande framför ditt eget? Offrar du en anhörig för en annans?

                    Nej, som tur är tänker de flesta INTE så. De flesta av oss räddar tack och lov människor före djur.

                    Jo, de flesta ser efter sitt eget hus först.
                    Vaddå tack och lov? Vd spelar det för roll för dig vad andra gör? Rädda sina egna.

                    Och vad spelar det för roll för dig isåfall om någon skulle rädda en hund och låta hela din familj dö? Vad spelar det för roll egentligen? Rädda dina egna.

          Ja, den här frågan avslöjar verkligen sociopaterna runt oss.

            Vi är många i så fall du… Den här sociopaten jobbar med barn, sug på den! ?
            (Tar hand om och hjälper alla möjliga, gråter när jag ser djur eller barn eller andra människor i nöd på tv, bryr mig om massa folk – sociopat? Mmm visst.)

              Du kommer nog få sociopatdiagnosen bekräftad när det sker en olycka på jobbet och du väljer att rädda ett djur istället för ett barn.

                Nej det tror jag inte. Sånt går djupare. Sen skulle jag ju rädda barnen jag känner framför ett okänt djur. Men inte ett okänt barn före mina djur.

                Det här är intressant. Tror ni det är så lätt att få/ställa en diagnos på till exempel sociopati? Jag jobbar inom psykiatrin och kan säga att det är det inte. Jag tar inte sida i den här debatten men förundras över hur lättvindigt man slänger sig med diagnoser.

                  ”Så lätt”? ? Om någon låtit ett barn dö så är det inte direkt något som bör tas lättvindigt.

                  Ja, hur tusan kan det ses som lättvindigt här i skenet av denna fråga. Den sätter verkligen fokus på om man är sociopat eller inte.

    Min kille har gjort en hårtransplantation för några dagar sedan. Han visste nog inte själv hur stort ingrepp detta faktiskt skulle vara och just nu ligger han hemma, skallig, genomsvullen i ansiktet och månader framför sig med massor med eftervård innan resultatet kommer synas.
    Har försökt att prata med han innan för att förbereda honom på detta, men känns inte som han velat lyssna. Följde med honom på resan och har stöttat honom massor dessa dagar. Vill att han ska känna att han har mig oavsett och att detta bara är tillfälligt. Men nu känner jag att han känns kall, irriterad och lite otacksam mot mig. Känns som att vad jag än gör så blir det fel.

    Kan ni ge mig lite pepp vad jag borde göra kommande dagar/veckor för att hjälpa honom och stötta honom genom detta? Utan att få honom att känna sig omanlig och dum. Tycker det är jätte svårt! 🙁

      Tänka att du ger honom några dagar. Man kan bli på dåligt humör när man har ont/inte mår bra.
      Ge honom 4-5 dagar till men sen säger du ifrån. Att du stöttat honom och att han får skärpa sig nu.

      Tycker inte du ska göra nånting, inte ditt ansvar att han ska må bra eller att han är otrevlig.

      Gå därifrån och låt honom lida i ensamhet. Verkligen inte ditt ansvar om han är otrevlig mot dig!

    Ja det är jag. Om du syftar på mig som berättade för ca 3 år sedan

      Nej. För mig där och då fanns inget alternativ och detta är ingenting jag tänker på alls.
      Dock kom påminnelse från kyrkan att betala gravplatsen nu efter 30 år men jag avstod.
      För mig är det som att det aldrig hänt. Så hur konstigt det än målats så är detta inget jag varken tänker på eller känner något för alls.
      Någon skulle säkert bara få det till förnekelse men jag tror inte det själv. För mig fanns som sagt inget alternativ där och då och därför känner jag inget inför det. Jag gjorde vad jag kände var nödvändigt för att klara mig själv och det finns inget att göra något åt nu och bir inte annorlunda för att jag skulle älta, ångra eller tänka på det.

        Jag valde att inte ta hand om det direkt efter det föddes. Det var fullgånget och fullt friskt men han aldrig ta ett andetag pg av omgivningen.
        Jag har ett barn som jag älskar över allt annat, idag ung vuxen. Jag är ganska känslokall och obrydd när det kommer till andra människor som inte ingår i min egen innersta krets som jag älskar villkorslöst och överdrivet mycket.
        Fulgråter vid minsta inlägg om räddade djur på inta eller YT men reagerar inte det minsta eller bryr mig om jag ser svältande eller sönderbombade barn på nyheterna. Är helt ointresserad av folk generellt och skulle lätt kunna utrota 2/3 delar av befolkningen för att hjälpa klimatet även om det innefattade att jag själv skulle stryka med. Jag är en av de som skulle rädda en hund före någon annans barn.

          Usch hoppas att du aldrig hamnar i en sån situation då. Tänk om nån hade sagt samma om ditt unga vuxna barn. Att de hellre räddade hunden än ditt barn.

            Tror anonym med sitt tankesätt är ganska fullt medveten om att andra människor kan komma att prioritera att rädda sådant som är mer värt för dom själva.

              Tyvärr är det du som beter dig som ett arsle just nu. Att inte klara av att folk inte tycker/tänker som dig är en ganska dålig egenskap.

              Inte ok beteende! Har anmält din kommentar.

          Hann aldrig ta ett andetag pga omgivningen – vad menas?

            Om det är den jag tänker på så dränkte hon sitt barn. Vet inte om hon födde i badkaret eller något sånt

              Sjuka människa, hoppas på hårt lidande som karma

                Karma på dig själv som inte kan känna empati för ett barn – hon som födde barnet – som av någon anledning befinner sig i en situation där detta är ’lösningen’. Så fruktansvärt ensamt det måste ha varit.

          Vad skönt med en människa som kan vara ärlig med något som inte passar in i mallen för hur man ska vara.

            Det är ju du med A. På ett väldigt negativt sätt. Empatistörd kallas det.

          Kan du själv känna att ditt sätt att resonera inte är riktigt ”normalt”? Att du har brist på empati? Tänker utifrån ditt sätt att resonera ovan? Både hur du har agerat som ung men även i vuxen ålder där du inte reagerar på svältande eller sönderbombade barn. Eller att du skulle kunna tänka dig att utrota 2/3 av befolkningen…

    Preppar ni nu när det ser ut att bli krig?

      Inte ens mina bekanta i Ukraina gör det, så nej!

      Varför skulle jag? Lär nog inte drabba oss.

    Av nyfikenhet, hur är fördelningen män/kvinnor/ickebinära här inne tro??

      Ickebinära ? är det kanske samtidens mest skitnödiga begrepp?

        Ja ett av dem iaf

        Nej? Det är så viktigt att vi äntligen har ett ord för hur många känt sig sen urminnes tider

          Men varför är det viktigt?
          Det är väl snarare för mycket fokus på sådant nu, det tillåts ta över och bli hela identiteten = personens värld krymper.

          Jag har aldrig känt mig som mitt kön, inte som det motsatta könet heller, och nuförtiden skulle andra förmodligen vilja kategorisera mig som ickebinär. Men jag förstår inte hur det på något sätt skulle vara viktigt eller relevant. Jag vet vad min kropp har för synligt kön och det är till sådana omklädningsrum etc jag går till exempel. Ser inte behovet av att omvärlden ska bry sig om jag känner mig inuti som jag ser ut utanpå.

            Nej, du har ingen erfarenhet av att inte platsa in så fattar att du inte förstår. Men säg då inte att det inte är viktigt, för det är det.

              Vad betyder ”erfarenhet av att inte platsa in”?
              Platsa in bland tjejerna? Det har jag själv personligen aldrig gjort. Jag har förvisso kvinnligt kroppsligt kön, men har inte någonsin känt mig som något av de båda klassiska könen . Det betyder inte att jag måste bygga min identitet kring detta. Livet är så mycket mer än vilket kön personnumret visar. Jag känner ickebinära och transpersoner som gör detta till navet kring vilket hela deras liv kretsar. Jag själv har valt en annan väg, jag vet att jag är ickebinär och det är också tillräckligt. Om andra säger ”hon” om mig så betyder ju det inget annat än att de ser att min kropp har kvinnligt kön, eller hur?

                Tror inte så många ”känner sig som ett kön”. Icke binär känns så påhittat och onödigt, ett uttryck för uttråkade medelklassungdomar typ.

                  Jag har aldrig ”känt mig vit”, och inte heller känt att jag aldrig platsat in pga min etnicitet/hudfärg. Rasism måste därför vara påhittat och onödigt, ett uttryck för uttråkade invandrare typ.

          Att inte känna sig som ett kön? Man är ett kön, man kan ändra om man känner sig som det andra. Annars är det ganska normalt att intr ”känna sig” som man eller kvinna, man är en person.

    Hej! Jag ska skriva en uppsats om Facebookgrupper och skulle behöva tips på nån grupp som funnits länge, alltså minst 10 år. Gärna en offentlig grupp. Tack! ?

      Hästar finns inte

        Åh!! JUST DET ?

      Kan den här lyktstolpen få fler likes än Göran Persson

      Varför apor aldrig bär rosa har väl funnits ett tag

    What?!

    Neeeeeeeej. Ni som räddar er farfars guldfisks sjöplanta framför ett barn ”okej” ni är supertuffa

      Vad har tuff med saken att göra? Trodde man skullle svara ärligt bara.

    Har ni ätit många semlor? Jag har ätit 4. Är semmelwrap gott?

      Om du tycker om socker o grädde så varför inte?

      Semmel är mer av ovan än vanliga.

    Roligt att de flesta tror att de kommer rädda någon av någon moralisk övertygelse. Man räddar det som ens hjärta slår för när man väl står där. Mvh någon som varit i situationen.

      Ett barn är inte ett ”det”.

        Den barnet????

        Haha, jag kallar alltid barn för det. Eller den. Det finns ingenting i livet som för mig är så ointressant som barn, det betyder inte att jag tycker de skall brinna inne, men ointressanta är de enligt mig. Jag har aldrig släppt in ett barn i mitt hem. Och till detta kan jag ju lägga till att jag är en fullt normalfrisk människa som är särdeles älskad av många trots min öppenhet om att jag har svårt för barn. Jag är till och med vaccinerad!

          Ja, ett barn – barnet – det. ”Barnet sprang ut på vägen. Det skullle hämta bollen”.

          Du är normalfrisk men tycker alla barn är ointressanta och inget barn har fått komma in i ditt hem? Ok…

            Måste man tycka barn är intressanta för att va normalfrisk? ???
            /Annan anonym

              Läste du hela meningen? Kanske normalt synsätt om man är 20 år.

              Läste du hela meningen? Det kanske är ett normalt synsätt när man är 20 år, låter väldigt omoget att inga barn får komma hem till en. Då har man inte syskonbarn iaf.

      Tror du att jag tänker dela med mig av något sånt här av alla ställen där hälften av skribenterna beter sig som arslen? Men nej, det gjorde jag verkligen inte. Det jag menar är bara att det är så många som har moraliska övertygelser som de tror kommer vara det de utgår ifrån i kriser.

        Men största arslet är ju du A

        Det är inte att bete sig dåligt genom att fasa över att folk är så dum i huvudet att de inte räddar barnet. Det är resten som är sjuka i huvudet!

          Lugna ner dig, jag är inte samma A s skrivit tidigare. Ville bara dela med mig av min erfarenhet.

          Men gud vad du går igång, lugna ner dig. Inte ok att kalla folk för öknamn!

        Tror inte folk fattar hur snabbt det kan brinna. Man agerar där och då. Situation och konsekvens.

          Aladdinasken först! Smälter så jäkla fort

            Lämna romrussinen bara!

      Tror inte det är moralisk övertygelse. Tror oavsett vad folk säger att de skulle rädda random barn före sin hund. Mänskliga instinkten tar säkert över och det är inte troligt att man väljer bort ett barn och räddar en hund istället hur mycket man än älskar hunden.

        Jag säger inte att jag vet vad andra kommer välja. Jag säger att instinkten att rädda de man själv bryr sig om är väldigt stark. Dessutom behöver det oftast göras på sekunden.

          Och jag tror att när den instinkten kickar in räddar man vilket barn som helst före sitt djur. Vill se den som låter ett barn sitta kvar i spjälsängen i ett brinnande hus medan de tar med sig hunden ut och går.

            Jag pratar inte om specifikt barn respektive djur utan om de man har en relation med eller inte.

              Frågan var ju dock djur vs barn. Och där tror jag att de flesta tar barnet framför sitt eget djur. Oavsett relation till den lille som sitter där i lågorna.

                De flesta kanske, men inte alla. Det ser du ju här i kommentarerna.

                  Som sagt, jag vill se den som lämnar barnet i huset och tar ut hunden när det kommer till kritan. Lätt att vara kaxig i kommentarer.

                    Vid brand skulle mitt fokus direkt hamna på mig själv och de mina, alltså mina djur. Jag tror inte ens jag skulle SE någon unge på min väg ut, då allt fokus skulle ligga på det som stod mig närmast.

                    Ja man får se. Folk kanske inte skulle rädda sina barn heller, bara sig själva. Som i den där filmen med lavinen. Man kan få panik och överlevnadsinstinkten kickar igång ??‍♀️

                    Ingen är väl kaxig? Intressant tolkning, bara för att nån resonerar olika.

                De flesta har inte varit i den situationen och kommer som tur var inte vara det. Jag kan bara säga att man inte alltid gör som man tror när man väl är där.

                  Nä det ju hårt draget just för att tvinga fram en ställning men de flesta ställs ju inför små dagliga val där man kan ha ett hum om var man står.

      Ok, inte jag. Människor är inte automatiskt mer värda bara för att de är samma slags djur som mig. Vi har inget egenvärde som är större än andras djur i mitt tycke.

      Fan vad du måste ogilla din katt ändå. En cancersjuk 89 åring med två veckor kvar vill nog väldigt ofta bara dö.

        Fast va? Måste man gå till perosnangrepp för att man tycker/känner olika? Varför rädda nån som ändå ska dö snart?

          Det är ju snarare fakta att det är något som inte står rätt till om man räddar en katt istället för människa.

            Nej varför? Du har ett trångsynt tankesätt. Alla måste tänka som du annars är det nåt fel på dem? Alla ser inte människor som automatiskt mer värda än djur. För mig är det ologiskt VARFÖR jag skulle göra det. För att vi är samma ras bara? Är så svenskar mer värda än andra nationaliteter för vi är mer lika tex? Djur är oskyldiga och kärleksfulla. Värderar dem högre än vissa människor.

    Alltså dashas syn på barnuppfostran. Så jädra tröttsamt att läsa om en som hotar sin barn och skyller på att man som mamma inte alltid orkar vara pedagogisk. Skaffa inte barn då!

      Fast jag ”hotar” mina barn ibland. Men det är när jag verkligen inte orkar ta striden. Kan vara en sån enkel sak att gå till bilen och ungen ska börja bråka eller stå och glo på en buske i 15min, efter ha sagt till han 150 gånger att komma så säger jag ” om du inte kommer nu får du inte se på dinosaurier” då kommer han ? eller så säger jag ”hejdå, då åker mamma hem själv”
      Hellre de än att dra ungen i armen skrikandes över Ica Maxis parkering!
      Man väljer sina strider som förälder.

        Nä rätt ofta är kan man väl säga att det är ”konsekvenser” snarare än hot. Barn måste få lite gränser

        Åh min pappa sa ofta att han skulle lämna kvar mig, alltså på det sätt anonym ,22:51 beskriver. Va så fruktansvärt rädd för detta och försökte förbereda mig på hur jag skulle klara mig ensam i skogen till exempel.
        Hemskt

        Jag hotar absolut! Men aldrig hot om saker jag inte skulle kunna genomföra. Tex att hota med att åka iväg/lämna barnet = nej. Hot om att vi inte köper lördagsgodis = japp!

    Skönt att det är lördagskväll och ledig söndag imorgon! ?

      Verkligen ❤

      Du behöver inte skryta ?

      Thank god att det är söndag imorgon! Tog min tredje dos vaccin i morse och det lär ta mig, börjar redan känna av det.

      Uh nej, det är nu man börjar må skit för måndagen är snart här.

        Men gud vad deppigt, må skit redan på lördag kväll??

    Men kan nån snälla skriva vad detta handlar om? Vadå dödat ett barn?

      Jag födde ett barn som ung efter att inte insett att jag var gravid. Pg av situationen och uppväxten kände jag inte att det var ett alternativ att meddela att jag fått ett barn från en dag till en annan och agerade där och då på ett sätt som gjorde att jag ej tog hand om barnet och det dog. Det var en medveten handling där och då då jag ej såg det som ett alternativ att erkänna vad jag gjort. Jag försökte dölja hela händelsen men efter några dygn uppdagades det dessvärre ändå och för min del var skadan då redan skedd. Med allt som blev kunde jag lika gärna tagit hand om barnet då allt ändå kom fram till mina föräldrar.

        Oj…ok.

        Vad fick du för straff?

          Inget.

            Kom det fram hur barnet dött?
            Blev det en brottsutredning?

              Ja och utredningen lades ner.

            Varför? Det är ju ett brott. Ungdomsvård?

              Nej ingenting mer än att de ansåg det vara en personlig tragedi.

                Wow… Du hade nog behövt hjälp och stöd.

        ”Allt som kom fram” – det var ju då både graviditeten OCH att du gjort dig av med barnet?
        Snäppet värre än ’bara’ en tonårsgraviditet… vad var ’värst’ när det kom fram?

          Att jag inte levt upp till bilden av vad mina föräldrar förväntat sig. Det enda som var jobbigt var att bli avslöjad med lögner när jag själv trodde jag löst situationen.

            Stackars barn – alltså det barn du var – måste känts så oändligt ensamt.

    Behöver verkligen råd och hjälp. Min mamma mår psykiskt dåligt i perioder (det var extremt illa i höstas), och igårkväll började jag märka att det började komma tillbaka, och det har varit jättejobbigt idag. hon blir likgiltig, pratar knappt, Problemet är att det påverkar mig så sjukt mycket, jag mår jättedåligt och går runt med ångest och en stor klump i halsen. Försöker komma på saker som kan muntra upp henne, går på äggskal för att inte råka säga eller göra nåt fel – men såklart blir allt fel ändå. Jag vet att hennes mående inte beror på mig men det går verkligen ut över mig, eftersom jag står henne närmast. Vad kan jag göra i den här situationen? kan jag söka hjälp/gå i terapi för det? (hon har gått lite till och från och alltid känt att det inte hjälper…, och medicin får hon hemska biverkningar av så det funkar inte heller).

      Kanske ingen hjälp men du är inte ensam. Har en mamma som också har såna här perioder. Som mamma själv kan jag bli så arg att man som (vuxet) barn ska behöva ta ansvar och må dåligt pga förälderns dåliga mående.

      Själv försöker jag hålla mig undan och vänta tills hon mår bättre och försöker påminna mig om att det inte är mitt ansvar eller fel att mamma mår dåligt.

      Ta hand om dig!

        Förstår att det är jobbigt som närstående, men kom ihåg att personen inte har valt att må dåligt. Snälla var inte arg på henne.

      Det är inte ditt ansvar att ta hand om din mammas psykiska problem, men jag tycker att du ska uppmuntra henne att söka hjälp igen. Det finns massa olika mediciner och olika typer av samtalsstöd som hon kan få, kan vara att hon bara inte har hittat det som passar för just henne. Jag har själv depression och mina föräldrar har gått till vårdcentralen och fått pratat med någon där. Även psykatrin jag går till nu erbjuder stöd till anhöriga så du kanske kan kolla på din kommuns öppetspykatri också. Ta hand om dig ❤️

      kan du söka hjälp hos kommunen. Du måstefå stöd. blir för jobbigt föro dej annars. kram.

        erbjuder kommunen sådant stöd? visste inte om det, trodde typ att man behövde gå via vården eller så. Pratade med en kurator på UMO i höstas men det var liksom en gång bara. kram och tack!

      Tack för era svar Isa och Tomatketchup! jag behöver verkligen få höra det där, även om det är väldigt svårt att inte ta ansvar liksom. Det känns bara som att jag ”bekräftar” hennes negativa tankar om jag typ släpper taget och inte skulle bry mig? Jaa, det ska jag försöka trots att hon är väldigt negativ till det men däremot ska jag verkligen försöka få hjälp själv som anhörig för jag känner verkligen hur det blivit som ett trauma för mig och jag också börjar må dåligt av allt hon (eller kanske ”hjärnspökena”) säger till mig. känner mig så ensam och vilsen i situationen, hon är liksom min enda familj.

    Någon som vet vart man kan hitta veganska och cruelty free gelnagellack?

      Googla?

        Jag har googlat men har inte hittat något i Sverige eller någon sida som fraktar till Sverige.

          Yves Rocher hade det förut iallafall

    Hur kan det vara så svårt att träffa någon vettig? Har fått reda på att min relativt nya pojkvän sexchattat och skickat bilder till en annan tjej för att få bekräftelse då han fått för sig att jag ljugit för honom om en tidigare relation, något jag absolut inte gjort.
    Mitt hjärta är krossat.

      Det där är bara en uselt dålig bortförklaring från honom. Han har sex chattat med en annan för att han velat. Släpp honom. Det kommer inte bli bättre, Jag vet!

    Har jobbat hemifrån 100 % sen pandemins start mer eller mindre på mitt nuvarande jobb och älskar det verkligen. Första gången i livet jag känner att jag får ihop min vardag med träning, familj och annat. Har dock fått ett nytt jobb med bättre lön och större utvecklingsmöjligheter men ev en arbetsplats med mindre öppen inställning till hemmajobb.. Börjar om en månad men funderar redan nu på hur och om jag ska ta upp med chefen att jag skulle vilja jobba hemifrån iallafall 2 gånger i veckan på sikt..Börjar oroa mig för att jag gjort ett misstag att ta jobbet om det innebär att jag sitter på ett kontor 5 dagar i veckan ? Ska jag hålla låg profil och kanske framåt hösten börja smyga in hemmajobb när jag är mer självgående eller redan nu framföra mitt önskemål? Är rädd göra att klassas som lat iom att de tycks ha en tråkig inställning till hemmaarbete. Jobbet i övrigt lockar absolut och lönen är betydligt bättre men är rädd att jag kommer ångra mig eller så kanske man blivit lite förslappad med allt distansarbete? Hjälp!

      När du tar upp det kan du ju nämna något i stil med att när du förut jobbade hemma så märkte du har effektiv du blev i ditt arbete jämfört med när du satt på kontoret mm. Liksom, sälja in idén. När vet jag tyvärr inte.

    Vad mörk energi och mörk materia är.

    Ingetdera. Allt liv är kopplat till lidande och jag är avundsjuk på planeter utan liv.

    Bästa tips vid budgivning på hus? Är det ens någon ide att försöka ”för” köpa ett hus innan visning? Hur mkt högre ska man lägga sig än utgångspriset isf?
    Tacksam för alla tips och råd .

      Kommunicera med mäklaren och se hur hen tycker att läget ser ut och vad säljarna kan släppa det för på förhand. Vissa vill ha visning ändå oavsett om det är ett bra eller dåligt bud och andra tycker det är skönare utan visning är otroligt individuellt och situationsbaserat.

    Hahaha det är EXAKT samma svar här som sist ?

      Ja det är ju inte så konstigt, folk ändrar sällan åsikt.

      Varför skulle det vara skillnad?

    Vem det var som sköt palme egentligen?

    Är det bara jag som får panik på att Antonija ska trycka upp sina fingrar i Olivers röv(hålet) hela tiden!
    Sjukt beteende att tycka det är roligt!

      Va? När då? ?

        Kolla hennes storys ??‍♀️ Hon gör det med jämna mellanrum och lägger ut

    Vilken dag är din dolmiodag?

      På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest.

      Jag vill ha fredag idag!

        Men fredag är ändå den dagen som känns bäst. Ge mig då kyckling det gillar jag mest.
        Kyckling på fredag då mår man riktigt bra. Kyckling på fredag, det enda jag vill ha.
        Kyckling på fredag vad var det jag sa?

        Jag vill ha fredag idag!

          Blev alltid på bra humör på torsdagarna när de hade den reklamen ?

            Det är dags för fredagsmys
            Om det så är det sista jag gör
            Snart är det fredagsmys
            Hoppas inte föräldrarna stör
            Nu är det slut på veckan
            Det är dags för fredagsmyyyyyyyys

    Beror på vilken jag hade en relation till. Känner jag ingen av dem väljer jag barnet, då det verkar som folk skulle bli minst arga av det samt att det har en längre förväntad tid att leva. Om det är ett psykopatbarn som plågar djur och sånt får det dö, lika bra.

      Om djuret är en våldsam kamphund med låsbara käkar då? Tar du psykopatbarnet eller dödshunden då?

        Ingen.

          Eller dödshunden (?) om jag måste ta en, lättare att få avlivad.

    Jag känner mig helt villrådig, hjälp! Är skild sedan i somras, efter ett långt förhållande som slutade jävligt jobbigt. Börjar så smått fundera på att se mig omkring och vara öppen för ny relation. Men det är så svårt att föreställa sig att vara nära någon annan efter så lång tid med samma person. Hur gör man ens?

    Jag har dessutom ett stort problem i att jag fortfarande har väldigt starka känslor för ett ex från långt tillbaka. Jag har inte träffat honom på säkert 10 år, men han har alltid funnits i tankarna, jag har aldrig riktigt slutat ha känslor för honom. Även under alla år med min numera exman. Kände mig nästan otrogen i tanken ibland. Jag vet att han numera är upptagen med en annan. Visst är det då helt fel av mig att vilja ta kontakt med honom? Men tänk om han är min stora kärlek och jag missar den chansen?

      Jag skulle passa på att vara singel en längre tid. Bara fokusera på sig själv. Låt det ta tid innan du går in i en ny relation.

      Ta det stegvis med dejtandet. Dejta inte för att hitta nästa stora kärlek. Dejta för att det är kul, känn efter. När du sen väl finner din nya kärlek kommer det falla sig naturligt. Även om tanken på en ny känns konstig nu.

      Jag tror inte på att man har en enda stor kärlek. Jag har också ett ex sen 10 år som jag fortfarande har känslor för. Men jag tror mycket av det egentligen bara är i tankarna då vi inte fick ett bra bra avslut. Varför tog det slut med ditt ex?

      Det finns inte ”en stor kärlek” I våra liv. Tänk inte så. Vi styr själva. Jag trodde att jag hade en stor kärlek som det av olika anledningar inte blev något riktigt med, efteråt gick jag och romantiserade oss och tänkte på hen som ”mitt livs kärlek” etc. Så träffades vi igen efter många år och jag upptäckte att jag hade förändrats så mycket och att hen inte längre var något speciellt för mig. Vi har så lätt att tro på det där om en viss person som är speciell, men allt handlar om faser och timing och vad vi söker efter just då.

      Ja det är fel, om han blir singel kan du ta kontakt. Tror inte heller på en stor kärlek, den rätta etc, det finns flera personer som kan vara den för oss.

    Ska ni göra nått kul på sportlovet? 🙂

      Är för gammal för sportlov?

      Eeeem..? Jobba. För att jag är en vuxen person.

        Alla lärare är ju barn ?

          Alla lärare har inte ledigt på sportlovet, beror på skolan.

          Lärarna har inte ledigt alla dagar som barn har lov, var länge sedan det var så. Sen beror det på vilken typ av tjänst man väljer att ha, 45 timmar/v el 40 timmar/v med lovledighet.

            Faktum kvarstår att det inte endast är barn som är lediga på sportlovet.

        Många med barn härinne. Därav frågan 🙂

          Inte självklart att man är ledig bara för att barnen är det!

            Exakt, jag ska jobba, det är min ”roliga” plan. ?

      Stackars dig, tydligen måste man skriva en övertydlig fråga som tar hänsyn till alla olika människors förutsättningar för att få svar här ? Jag är lärare och ledig med mitt barn. Vi ska mest mysa men också åka skidor med min familj fre-sön ?

        Haha helt galet alltså ?? en enkel liten fråga bara om nån ska göra något kul.

    Någon som vet om det fortfarande är möjligt att skaffa ett intyg (giltighetstiden var ca 6 månader) på att man tillfrisknat från Corona? ?

    Vad har tyga skrivit till Paow måntro? Hennes story!

      Va? Inte sett nåt där

    Förstår inte varför vissa som skulle välja barnet blir så arga och går igång så hårt på att folk tycker annorlunda? Är det nytt för er att man är olika? Så till den grad att ni kallar andra arslen och störda? Inte ok. Inte bra förebilder för era barn heller… Låt folk tänka och känna olika, det skadar ju inte er.

      Nej, det skadar ju bara alla närstående till det hypotetiska barnet som får sätta livet till pga en hund!

        Ja men man tänker väl inte på andra i det valet utan sig själv? Väljer du nån annans barn framför din syster/partner etc? Man måste inte va Moder Theresa och offra sig och sin lycka för andra.

          Offrar gladeligen ett djur för ett barn faktiskt.

            Det är ok, andra tänker tvärtom – också ok.

        Jamen eftersom barnet är hypotetiskt är ju dess närstående hypotetiska också.

      Eller hur. Hur kan det vara svårt att diskutera hypotetiska grejer i vettig ton.

        Verkligen! Herregud, det tar fram det värsta i dessa människor. Och de har barn.. hjälp!

          Nä jag har inga barn, däremot en hund.

      Ja för hundräddarna håller ju så fruktansvärt god ton… eller?! ?

        Hittills har jag bara sett att barnräddarna tycker jag ska gå och dö redan nu och kallar andra störda som borde in på psyket.

        Tyckte hundräddarna var lite mindre hysteriska och vidgade i sitt synsätt ?

        Det barnräddarna menar är att människor är mer värda än djur (kanske för vissa men inte för alla) samtidigt som de skulle rädda den individ de håller mest kär och den som skulle skapa störst lidande om den förolyckades. Vilket är intressant för allt det är ju subjektivt, vilket gör att deras argument inte håller.

          Det är EN och samma som skriver det. Det ser man ju. Resten håller bra nivå.

            Hoppas det. Men jag tycker det var många kommentarer…

              Jag tycker jag ser en hel del av de som skulle rädda hundar som har oerhört låg nivå på sina kommentarer också. Men man har väl lättare att se det hos de man inte håller med.

                Ser inte det nej. De kallar inte folk för fula ord och balkar ur.

      Den ultimata individualisten har talat.

        Vi är alla individualister…

          Nej. De flesta samhällen i världen ser sig som tillhörande en grupp och de allra flesta av våra förfäder också. Bara någon generation tillbaka så ansåg man att samhället borde utformas till det som passar gruppen. Inte individen. Individualism är modernt och extremt ur ett brett perspektiv.

    Tror ni på ett liv efter detta, på medium osv?

    Hej!
    Jag och min kille vill skaffa katt. Vi bor högst upp (2a våningen) i en trea på 79kvm. Vart ska man helst kolla efter en katt och vad bör man tänka på? Ska man skaffa två hellre än en?

      Definitivt två.

        Det där är verkligen från katt till katt. Men ett katthem kan beskriva katternas behov.
        Vissa katter trivs bäst själva.

      Katthem! Finns jättemånga katter i behov av hem där.

      Tänk på att katter kan bli över 20 år gamla och att ni behöver ha en bra försäkring. Folksams är bättre än Agria. Ska katten bo i lägenhet utan möjlighet att komma ut och tillgodose sina naturliga behov (jaga tex) så kommer ni behöva stimulera den inne.

      Finns massor av åsikter om detta hehe.

      Jag rekommenderar faktiskt en raskatt där katterna är godkända för avel. Man slipper då tråkiga ärftliga sjukdomar (njursvikt, hjärtproblem) eftersom de har testats noga för detta. Man slipper även de psykiska problem många katthems-katter har (kissar överallt, aggressiva m.m.). Läs på om olika raser och gå efter den friskaste – jag har en njursjuk katt och pengarna och oron är inte kul…

      Spenderar ni mycket tid hemma så funkar det med en katt. Katter är inte flockdjur och det finns stor risk att 2 katter hatar varandra och slåss. Tänk själv att vara instängd på 70 kvm med en människa du avskyr? Ska ni ha 2 katter så ta 2 ungar från samma kull, det ökar chanserna att de inte hatar varandra.

      Och superviktigt: Försäkring från första dagen! Värt varenda krona.

        Jag har 2 djurhemskatter och det är och har aldrig varit något fel på dem. Tvärtom. De är så himla gosiga och tacksamma 🙂

      Jag säger två st! Det kan vara samtidigt för att underlätta men behöver inte vara det. De kommer reda ut rangen och uppfostran sinsemellan själva. Vi uppfostrade våra katter rätt bra till att aldrig hoppa upp på diskbänken eller matbordet och vissa möbler de ej fick vara i. Använd en sån sprayflaska du har vid strykningen!

      Det beror på vad du ska ha för katt. Bor du i småstad eller så då finns det ju bondkatter så det räcker och blir över som ges bort. Är det raser så uppfödare. Det finns också många fina katter att adoptera, vissa är inte så gamla heller. Vi adopterade två stycken och har väldigt bra erfarenheter av det. Du kan också adoptera en och sen skaffa en kattunge, de brukar komma bra överens. Mysigt med katt, vill också ha men bor för litet nu. Lycka till ?

        Kan tillägga här att vi försäkrade aldrig våra katter, hade både bondkatter och raskatter och ingen av de behövde någonsin åka till veterinären (förutom kastrering) förutom en som blev för gammal och trött och fick avlivas. Men absolut kan det säkert vara bra med försäkring men katter är inte såna problemdjur som hundar. Bondkatter kan dock längta ut lite mer!

          Katter är inte såna problemdjur som hundar? Hur menar du?

          Vår försäkring på vår katt kostar runt en 100 lapp i månaden. Han blev nyligen biten i svansen av en grann katt och det gick på över 10 000 kr, som tack och lov försäkring täckte största delen av.

          Alltid alltid ha försäkring. Så vida man inte kan och vill lägga ut 10 000 tals kronor. Förstår inte varför man inte försäkrar. Man vill väl kunna ge vård om något händer? Att man haft tur att slippa uppsöka veterinär är ingen garanti för att det inte inträffar något. Har haft hundar som knappt behövt vård alls på 14 år och katter som behövt massor av vård. Det handlar ju bara om tur.

      Köp 2 syskon!

    Vem vare som kasta?

      ??

    Barn eller hund, barn såklart. Barn eller katt, då tar jag katten! (skojar) Man tar ju människan tio gånger av tio.

      Man? Du gör. Tala för dig själv.

      Ja det gör man. Sen vad folk tror och påstår sig skulle göra är en annan sak. Här inne får man likes av att vara så obrydd som möjligt om barn.

        Nej, alla gör olika, läs själv här. Du kan inte tala för andra, världsfrånvänt att tro att alla är lika.
        Vad snackar du om, så är det väl inte? Bara för att man väljer nån man älskar framför ett okänt barn betyder Helle ringt att man är obrydd i allmänhet. Och är man det är ju inte för att plocka likes, haha. Tror du det här är högstadiet eller? Genom sig själv känner man andra…

    Finns spöken? Finns andra dimensioner? Har utomjordingar besökt eller kontaktat jorden, och om svaret på någon av dessa frågor är ”ja”, har det blivit mörklagt?

      Och när jag ändå är inne på det spåret, finns det vandringssägner som är sanna? I så fall vilka?

    Är det bara jag som har en slags ångest över att samhället öppnar upp igen? Jag har alltid varit en person som har hittat på mycket saker- varit ute och ätit, festat och älskat tanken på att träffa nytt folk. Under Corona har jag dock förändrats och tanken på att göra detta känns plötsligt oerhört långt bort. Blivit så van att spendera mina kvällar hemma och säckat ihop totalt, orkar inte ens sätta på mig en BH och tanken på att gå tillbaka till kontoret efter 2 år remote känns ovanligt och skrämmande. Jag har alltid haft mycket FOMO och är sjukt stressad över att vänner var ute i helgen men inte jag. Jag vill verkligen, men samtidigt vill jag inte för det känns utmattande. Tanken på att vara social igen känns skrämmande. Är det någon som känner igen sig i detta?

    Varför går det inte att kommentera inlägget om gabbjoss?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.