Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

355 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad kommer ni ha för byxor och jeans i vår och sommar? Och vilken kjol- och klänningslängd?

    Tillägg gärna om ni är inspirerande av rådande trender eller inte, eller om ni kört samma modell i 20 år. Hehe.

      Jag kör alltid klänning och kjol som slutar precis under knät. Till både sneakers eller ballerina, använder aldrig klackar längre men som sagt gärna en kjol till precis under knät, en skjorta, kofta eller tröja med och helst sneakers alltid nya och eller i alla fall i nyskick. Ser välvårdat ut och ägnar en timma i veckan åt att skura, smörja och se till att de ser helt rena och fina ut.

      Kommer använda dom kläder jag har- lite korta jeans med hyfsat hög midja ?
      Sen långa linnebyxor, och jeansshorts i sommar. Någon klänning blir det också och dessa är till knäna ungefär.
      Gillar kvalitet och etiskt producerat, så har inte råd att köpa nytt varje år för att följa modet ?

      Kostymbyxor ”vanliga” och utsvängda i neutrala färger såsom vit, beige, grå och svart. samt ljusa jeans i rak modell. Följer kanske inte trender fullt ut, kör mer på det tidstypiska och klassiska. Kjollängd skulle jag köra midi

      Lite inspirerad av vissa trender men kommer mest satsa på mina favoriter som redan finns i garderoben: superskinny (ja, det kanske är omodernt, I don’t know, men jag har snygga ben och vill framhäva dem haha) jeans i svart eller blått. Kostymbyxor, lär köpa fler för det är skitsnyggt. Även köpa en kostym i nån härlig färg till våren/sommaren. Inne på grön?

      – Jeans med hög midja och en relativt rak modell! Har inte varit ett fan av slimfit jeans eller byxor sen jag gick i typ gymnasiet, tycker en rak modell ihop med bra skor gör benen rättvisa. Gärna i en mid blue samt en väldigt ljusblå ton (Favourite cut jeans från Other Stories).

      – Cremevita vida kostymbyxor med hög midja, gråa kostymbyxor i rak modell.

      – Jag kommer nog använda samma kjolar som förra året. Satinkjol som är relativt lång, någon plisserad kjol, någon blommig historia med slits. Älskar min safari-klänning från Adoore till vår/sommar. Är i övrigt ingen klänningsperson, blir väl någon slipklänning och en linneklänning. Längden är oftast till knävecket om jag inte drar på mig en partyblåsa eller ett cocktailfodral, är inte så bekväm med korta klänningar pga lång människa. Inspireras sällan av trender, utan använder det jag tycker är snyggt men omedvetet blir man nog påverkad av trender ändå. 🙂

      Har ett par fina jeans som jag älskar! Lee och deras modell Carol i croppad modell. De kommer jag nog använda mycket i vår!

        Tittade på dom online idag!! Hur är storleken, stretchen, midjehöjd? 😀

          True to size skulle jag säga! Lite stora kanske! Jag är 165 cm och de croppade stannar precis ovanför fotknölen. Midjan på mig är någon cm under naveln! Stretch är som de flesta märkesjeans lite hårdare i början men mjuknar efter användning. Jag är supernöjd och tycker definitivt att de är värda priset!

      Lite inspirerad av vissa trender men kommer mest satsa på mina favoriter som redan finns i garderoben: superskinny (ja, det kanske är omodernt, I don’t know, men jag har snygga ben och vill framhäva dem haha) jeans i svart eller blått. Kostymbyxor, lär köpa fler för det är skitsnyggt. Även köpa en kostym i nån härlig färg till våren/sommaren. Inne på grön?

      Jag går inte efter trender utan bara det jag gillar. Då blir man glad när ngt man gillar blir trendigt, så att man kan hitta sig ngt snyggt

    På tiden

      Det står att inlägget publicerades 20:00. Det är alla läsare som är sega.

        Det publicerades inte 20.00

    Wooohoo ös is back. Vad var det bästa med din dag idag?

    Jag åt massa god mat och dryck i min ensamhet. Gräsänka och barnen somnade tidigt. Det behövde jag idag när ena barnet vart kaos några dagar 🙂

      Det blev helg

      Är utomlands och på hotellet idag såg jag ett par 75+ spela pingis tillsammans. Dom skrattade och båda såg ut att vara tävlingsmänniskor. Stannade upp och tittade ett tag och tänkte att jag hoppas att det där är jag och min man om 50 år.

      Att jag tog en extra skön dusch imorse , och blåste håret . Sen blev mitt smink 9/10 , så fett nöjd. Skaffat nya kontakter i branschen . Men kanske är de bästa att jag är själv ikväll och äter pizza haha ?

      Det bästa idag är att jag äntligen hittade ett par byxor jag kan ha utan att min kassa mage säger ifrån ?

      Jag har slutat med kaffe pga krånglig mage, idag var första dagen utan huvudvärk, så skönt! (Slutade i måndags). Så det var dagens bästa för mig.

      Att jag behövde ha solglasögon på!

    Säg det första ni kommer att tänka på när ni tänker på något som får er att skratta.

    Jag börjar!
    La en fis en gång som min man hörde från köket och frågade ”Vad kartong?”.

      ?

      Min katt

      Vad kartong?

    Dermapen/micro needing. Någon som provat, är det bra? 😀

      Jaaaa! Testat 3 gånger den här säsongen, grymt resultat!! Inte gått utan smink typ någonsin? pga haft väldiga komplex öve rmin hy sen jag fick acne i 12-årsåldern (blev helt acnefri vid 24 år). Ska köra 2 gånger till innan sommaren ?

      Jag märker ingen skillnad över huvud taget efter 3 gånger. Är jättebesviken efter att ha lagt ut flera tusen på en behandling som enligt hudterapeuten skulle vara såååååå bra och föryngrande.

      Rekommenderar inte dermapen!! Jag har gjort typ 15 behandlingar totalt och såhär 1 år i efterhand ångrar jag mig. Min hy har blivit jättekänslig och torr. Upplever även ökad hårväxt (fjun) på kinderna där vi körde som djupast för där hade jag lite gropiga acneärr. Ärren har ju blekts och blivit mindre synliga men det väger inte upp eftersom att huden är så känslig idag

        JAPP – ta detta i beaktning!

        15 behandlingar på ett år låter lite mycket dock. Har inte provat dermapen men microneedling yes yes yes 😀

          Sorry om jag var otydlig! Det var ett år sedan sista dermapen behandlingen gjordes. Tror jag gjorde 15 behandlingar under typ 2/2.5 års tid ?

    Jag har ett litet problem. Är i en lycklig relation många år tillbaka med en person jag verkligen älskar. Nu till problemet. På mitt jobb finns en kollega jag verkligen dras till. Kollegan är också i en lycklig relation sedan många år tillbaka. Ingen av oss skulle någonsin gå över gränsen men känns som att det kanske ligger lite spänning i luften. Jag varken vill eller kommer agera på den här känslan men märker att jag reagerar instinktivt på kollegan. Typ att jag blir extra vänlig, lyssnande och skrattar lite väl mycket åt kollegans skämt. Kan liksom inte hjälpa det utan blir fnittrig fastän jag inte vill det. Som att jag inte kan kontrollera mina egna känslor eller reaktioner. Hur fan gör jag för att bli normal och bara se på min kollega som på alla mina andra kollegor?

      Men skojar du? Är du samma person som skriver detta vecka in och vecka ut eller hur många här är egentligen i en sån här situation med sina kollegor??

        Hahaha jag tänkte detsamma. Hur många finns där ute? Är det en biverkning av allt hemmajobb?

        Nä, det här var första gången

        Haha tänkte skriva samma sak. Kommer aldrig våga vara i ett förhållande med någon som har ett jobb. Alla verkar ha kollegor som de är på väg att hoppa i säng med ?

        Det finns flera.

      Det konstiga tycker jag är att alla dom som skriver en sån här historia verkligen ääääälskar sin man/sambo och skulle aaaaaldrig göra någonting.
      På riktigt, jag tror inte ni vet vad älska är.

        Är det så? Kan man inte känna en attraktion till en annan människa utan att det betyder att man inte längre älskar sin partner? Har så svårt att tänka att jag aldrig någonsin i mitt liv inte skulle kunna bli attraherad av någon bara för att jag är i en relation. Men jag kan ha fel. Är genuint nyfiken!

        Så man kan inte tycka nån annan är attraktivt om man älskar sin sambo?

          Det skiljer sig nog väldigt mycket från person till person, precis som med allt annat.

      Så länge du håller det avstånd du har just ju är det väl ingen fara? Inte så konstigt att bli lite betuttad om allt du ser hos den här personen är positiva egenskaper.

        Nä, det är väl sant, tack för svar. Bara jag som inte vill känna såhär. Känner mig dum fastän jag inte gjort något. Så konstigt det där med attraktion. Är ju inte som jag valt det eller vill kunna känna attraktion till någon annan än min partner.

          Tror ens hjärna lurar en eftersom man som jag skrev bara ser det positiva. Precis som att vissa kan tänka på gamla flörtar det aldrig blev nått med och romantisera bilden av personen. Kanske försök tänka på det så blir det mindre jobbigt? Tror det kommer släppa för dig till slut, det gör det för de flesta!

            Tack, du har helt rätt. Och som sagt är det inget jag vill känna eller agera på. Tänker också att det kanske släpper med tiden bara.

      Ser noll problem med detta. Du är och vill inget annat än att vara lojal. Klart man blir förtjust i andra, vad som betyder något är ju vad du vill. Vilket är att vara med din man.

        Ja, det är verkligen så jag känner men kan liksom inte låta bli att känna mig kass som känner som jag gör. Men tack för din kommentar, tror jag behöver påminna mig om det!

      Varför måste du bli normal? Det är väl toppen med en liten förälskelse sådär i hemlighet. Det behöver alla ibland.

        Det är sant, tror hela situationen är lite ny för mig så känner mig ovan och dum typ. Så tack!

        Det kan ju va lite jobbigt dock? Eftersom man aldrig får göra nåt med den man känner så för. Det är bara massa längtan.

          /Annan anonym med samma problem

      Mitt tips är följande: Nämn din man/sambo i ev. samtal på jobbet. T.ex. ”Kalle fyller år nästa vecka, har ni några presenttips?” eller ”Kalles mamma är sjuk så vi ska åka och handla åt henne.”

      Att levandegöra din partner under arbetstid kan få både dig och din kollega att komma på att det är där fokus för exklusiv närhet ligger. Jobbet blir på så sätt ett annat forum. Kanske kan den kollegiala relationen omvändas till ett starkt partnerskap i stället.

      Hoppas att det kan funka!

        Åh tack, väldigt bra tips!

      Känner igen mig totalt. Vet dock inte hur man slutar, för mig har det hållt på i fem månader…

      Helt normalt, vi är ju djur med instinktiva luster. Att kunna bejaka men inte agera på dessa instinkter är väl typ det som gör oss till människor ?

    Lite väl sent va

    Om jag har massa streamingtjänster, typ hbo, disney, cmore och netflix mfl. Kan jag ha dom och betala för dom som vanligt och även dottern som flyttar till eget kan använda samma hos sig fast vi bara har ett konto? Och vara inloggade samtidigt? Alltså flera användare på olika adresser fast vi bara har mitt konto?

      Ja det kan ni 🙂

        Tack! Skönt då slipper hon teckna massa egna och vi kan köra på som vanligt.

      Det beror på vad du har för abonnemang, Netflix har iallafall olika nivåer, lägsta är en inloggad enhet samtidigt.

    Hur hanterar man om man har ett ”elakt” barn? Vilka känslor är normala att känna för det barnet?

    Menar då ett barn som levt i trygghet, fått mycket kärlek, försök uppfostra till att respektera andra och vara snällt, men som ändå beter sig illa mot andra, har mobbartendenser m.m? Inga diagnoser.

      Låter jättejobbigt. Min kompis son är lite sådär. Tyvärr ingen man längtar efter att träffa. Vet inte hur man hanterar det varken som förälder eller som jag då, nära vän till föräldern. Hoppas någon har ett konstruktivt svar!

      Barn är inte elaka i grunden. Kanske mår barnet inte bra på nått sätt, osäker i sig själv osv? Har den sett någon annan vara elak och tagit efter? Försök prata med barnet om varför hen säger & gör elaka saker.

        Idk… det finns barn som är ”elaka” i grunden. Som förstår att de orsakar djur eller andra människor smärta, fysisk eller emotionell, och tycker om det. Inte sådant beteende Agneta syftar på kanske, men det finns sådana barn.

          Nej, de är inte ”elaka i grunden”. Håller de t.ex. på att skadar djur, har de någon form av psykisk störning och behöver behandling.

            Varpå jag skrev elaka som just ”elaka”. Det jag menar är att barn kan vara just elaka i gurnden, alltså inget de har lärt sig och tagit efter eller pga. att något hänt som de mår dåligt över som NE föreslår.

            Sen kan det absolut ligga en psykisk störning bakom som borde behandlas, men det är lättare sagt än gjort att få en sådan psykisk störning diagnostiserad hos ett barn och ännu svårare att få till en bra behandling.

              Väldigt ovanligt …

      Har du funderat på att kontakta BUP?

      Mitt barn är inte elakt men kan vara hårdhänt och bufflig. Just nu även väldigt trotsig. Jag kan tänka mig att om man träffar honom korta stunder ibland så kan man få en bild av att han är, kanske inte elak men inte heller särskilt snäll. Men som förälder ser man ju alla sidor och han är ju också väldigt härlig och mysig så jag älskar såklart honom. Jag blir ofta arg på honom, sen försöker jag prata lugnt. Ignorerar småsaker. Han mår inte dåligt, han är glad och positiv men det är mycket energi och mycket känslor.

      Varför lever så många föräldrar i en bubbla och saknar självinsikt? Enklare att skylla på ett barn, eller hur? Om inte ditt barn lider av en störning då får du faktiskt fundera över var barnet plockar upp beteendet ifrån. Bara för du skriver att barnet fått kärlek, trygghet och uppfostrad till att vara ”snällt” (weird ordval men okej) betyder det inte att barnet duckat från traumatiska händelser. Barn hör och ser allt.

      Hej! Jättesent svar, men ville ändå ge lite råd och tips. Beroende på barnets ålder skulle råda dig att vända dig till BVC/BHV, BUP eller Socialtjänsten. Socialtjänsten kan låta läskigt och jag tror att många har en felaktig bild av soc som en instans som är ute efter att sätta dit föräldrar och ta barnen ifrån dem. Så är absolut inte fallet. BUP och Socialtjänsten erbjuder föräldrastöd till föräldrar som känner att de behöver lite stöttning i sitt föräldraskap, som behöver utbildning i bemötande av ”svåra” barn och hjälp att hantera de egna känslorna gentemot barnet.

      Det är så bra och viktigt att du lagt märke till eventuella svårigheter att hantera/bemöta/känna gentemot ett sk ”elakt” barn. Detta pga att föräldrar som har barn som är mer svårhanterade tenderar att mer eller mindre medvetet brista i delar av föräldraskapet eftersom det kan vara rejält utmattande att hantera ett svårare barn dagligen. Det finns ingen som lägger någon skuld på dessa föräldrar, däremot uppmuntras man att söka stöd för att förbättra kommunikationen/hanteringen av sitt barn och även för att kunna hantera sina känslor gentemot barnet så att man ej riskerar att brista i föräldraskapet. Exempelvis tenderar föräldrar till ”svåra” barn att spegla sina barn mindre pga man är så trött och kanske lite irriterad på barnet. Att spegla barnet är viktigt för barnets utveckling av flera kognitiva förmågor, som exempelvis att kunna ha förståelse för sitt eget och andras känsloliv och tankevärld, så kallat theory of mind eller mentaliseringsförmåga (mycket förenklat) exempelvis. Mycket viktiga förmågor med andra ord!

      Mitt råd är därmed att söka stöd, kanske börja med BUP och fråga om råd vart ni kan vända er. 🙂

    Tur man inte har en öppen instagram och sitter på ett hotellrum och super och lägger ut som Mediamamman ??
    Jag hade då skämts imorgon.
    Fast å andra sidan skämdes hon inte över Jyskutbrottet heller då hon kallade nån för åsnearsle.

      Fy så barnslig och pinsam.

        Ja det känns som två fjortisar.

    Kollar på Carina Bergfeldt och skäms typ över Daniella Rathana samtidigt som jag gillar att hon är så öppen

    Varför så få kommentarer?

      Det öppnades för sent

      För att ÖS lades upp för knappt 10 min sedan…

        Och? Har folk schemalagt Bloggbevakning?

          Va? Det är väl självklart att det kommer mindre kommentarer på 10 min än på 1,5 timme

          Ja vissa följer det

          Ja. Inte ovanligt att någon lägger in en lååång kommentar 20:00. Så rätt många har nog skrivit sina kommentarer färdigt och postar sekunden det kommer upp.

            Yup! Jag bland annat ??

            ?

    Är det inte konstigt hur mycket vi är på jobbet och umgås med kollegor som egentligen bara är främlingar eller ej valda personer? Vi umgås ju mer med våra kollegor än våra familjer. Inte konstigt att folk blir intresserade av varandra på jobbet egentligen?

      Har också tänkt på det. Men det är väl tur att det inte är tvärtom! Tänk att komma hem från jobbet till personer man inte har valt själv.

        hahaha TOUCHÉ

      Det är ju samma för de som går i skolan, utbildar sig som vuxna, osv. Klart man inte bara kan vara med de man själv väljer.

      Ja tänk vad mycket tid jag slösar på personer som jag inte gillar (gäller inte alla kollegor dock) istället för att få vara med de jag gillar.

      Man måste ju utsätta sig för att träffa folk man kanske inte kommer gilla, för att kunna träffa dem man gillar!

      Sjukaste är ju när man slutar på ett jobb. Folk som man umgåtts med åtta timmar om dagen, mer än med man och barn som man bor med om man räknar bort sömn etc, helt plötsligt är det bara hejdå vi ses aldrig mer.

    Har ni som är föräldrar till fler än ett barn ett favoritbarn? Oavsett om ni har det eller inte, hur skiljer sig era känslor gentemot de två barnen? Behöver inte ha med hur mycket man tycker om det att göra, utan generellt bara på grund av att barnen är olika personer?

      En av de sorgligaste kommentarerna jag har sett på ett forum:

      I love one of my children.

        Det kan inte va normalt.

      Jag älskar båda lika mycket. Men har en mer intuitiv kontakt med ett av barnen, känner liksom på mig mående och känslor där. Svårt att förklara.

        Det här tror jag verkligen kan stämma. Har själv en väldigt stark kontakt med min pappa (mina föräldrar är tillsammans, kanske hör till saken, I don’t know) och vi hörs flera gånger om dagen. Men det slår ALDRIG fel när han frågar hur läget är på ett visst sätt.

      Nepp, kan variera beroende på barnens humör, men älskar båda lika mycket! Men vissa dagar är ens lättare än andra ??‍♀️

      Jag har absolut ett favoritbarn. Nu är det yngsta väldigt liten fortfarande. Kanske ändras det när hon blir äldre och man kan kommunicera osv.
      Kan inte riktigt förklara känslorna men umgås hellre med den äldre, vill trösta den äldre mer vid gråt osv

        Du behöver ta hjälp med det där beteendet! Det är inte snällt mot ditt barn!

          Jag tröstar och umgås med barnet. Även om jag inte vill.

      Jag har tre barn och jag har inte ett favoritbarn. De är väldigt olika sinsemellan och jag har olika band till dem, men lika stark kärlek. De berör mig på olika sätt, jag connectar mer med en av dem, beundrar mer en av dem och den tredje fascinerar mig mer.

      Jag har ett favoritvapen. Vilket det är brukar dock variera.

        Favoritbarn ska det givetvis vara.

        Hahaha är det pistol eller kanske pilbåge?

        Jag har toffla, det är favoritvapen!!

      Jag har en vän med två barn (har inga själv). Hon har berättat för mig att hon älskar båda barnen precis lika mycket men att hon ”klickar” mer med ena. De barnen är nu vuxna och hon och ena barnet har mer gemensamma intressen, kommer bättre överens, osv. Har nog inte med mängden kärlek att göra alltid utan snarare vad man har gemensamt eller så. Jag skulle lätt kunna flytta in hos min mamma utan att vi skulle gå varandra på nerverna. Min mamma och min syster är mer olika och för dom är en helg i samma hus nog så intensivt för dom båda.

    Går det att förbättra sin personlighet, till att bli en öppnare och roligare människa? Eller är personlighetsutvecklingen klar när man är 30?

      Nej tyvärr hoppet är ute för dig

      Vill också veta?

      Ja det tror jag! Handlar nog om att ändra sin inställning till saker och ting

      Klart det går. Träffa nya människor, se nya platser och lär dig nya saker. Då kommer du bli både mer öppen och intressant. Sitter du bara hemma med en tråkig sambo och åker till Rhodos vartannat år ser prognosen sämre ut för personlighetsutvecking.

      Tror inte nån enda som är 50 tycker dem har samma personlighet som när dem var 30. Så ja, man kan ändra sin personlighet. Det kommer med tiden och kallas självinsikt.

      Läste precis klart en kurs i interkulturalitet. Enligt forskarna så är våran identitet i ständig rörelse. Vi är aldrig samma identitet hela tiden utan den förändras när vi får nya erfarenheter och möter nya människor.

      Så ja, det går absolut att förbättras, förändras och utvecklas och du kommer antagligen göra det resten av ditt liv ?

      Jag är fejk-extrovert. Jag kommer nog aldrig komma ifrån att jag är introvert i grunden men eftersom jag har låtsats vara pratglad och öppen i många år så är det inte lika jobbigt eller svårt längre ?

        Min kommentar råkade visst bli anonym ?

      Såklart, kallas ”personlig utveckling”

    Oj jag som trodde jag skulle vara för sen på bollen ikväll ?

    Jag är så arg på mina föräldrar. Så arg på min mamma som behandlat mig som skit och jag har sträckt ut handen och hon anstränger sig 0 för vår relation. Så arg på min pappa som klankar ner på mig och ser mig som svarta fåret och bara ser allt som fel på mig, som att jag är så jobbig osv osv.
    Så trött på Sthlms bostadspriser där en lägenhet kostar 10 000 vilket gör det svårt för mig att flytta när jag pluggar, vilket gör mig beroende. Vill bara vara fri, skapa egna relationer och be mina föräldrar fuck off.

    Trevlig fredag till er alla, haha!

      Kan du tänka dig att lämna Stockholm och plugga i en mindre stad är det nog betydligt lättare att hitta bostad.

      Väx upp.

      Flytta till studentkorridor. Hade några av mina roligaste år på Lappis och billigt var det också.

    Jag ska kontakta vården för utredning då jag vill försöka få hjälp genom IVF.

    Hur många ägg är normalt att ha per äggstock i 20, 30 respektive 40 årsåldern? Vad räknas som lite och vad räknas som mycket inom olika åldersspann?

      Det går inte att räkna antalet ägg, man räknar antalet folliklar som är på gång att mogna ? Det är en vanlig missuppfattning att äggen ”tar slut”, det gör de inte utan det är äggstockarna som blir sämre på att ”orka” producera mogna ägg ju äldre man blir. Det viktigaste med ferlitet är inte antalet ägg utan kvalitén på äggen och kroppens förmåga att ägglossa! Det kan du påverka genom livsstil och kost ???

        Fast nu tror jag du får googla lite.

          Det har jag ??

            Tack för svar! Hur många folliklar är normalt att ha inom dessa åldersspann då? ?

        Tack för svar! Hur många folliklar är normalt att ha inom dessa åldersspann då? 🙂

          Jag tror att det är rätt svårt att hitta statistik på det, eftersom man får ta sprutor med olika hormoner vid IVF för att kunna plocka ut många ägg så är det ju inte riktigt samma resultat som man skulle se hos en kvinna utan ”extra” hormoner. Alla svarar ju olika bra på behandlingarna också.
          Men ett bra resultat när man plockar ut ägg vid äggplock är runt 10 st ägg. Får du bara ut tex. två så är det väldigt få, men ett bra ägg kan ju räcka ändå om man har tur?

            Jag fick ut 17 ägg, det ansågs som många vid IVF.

              Ja det är många, det är inte så vanligt att man plockar ut så många eftersom det ofta gör ont ?

                Man plockar ut alla som är plockbara, oavsett hur många det är. 33 här ?

                Jag fick ut 19 ägg vid äggdonation. Gör inte speciellt ont alls

            Tack för svar! ?

        Vill bara tillägga att självklart minskar antalet ägg med åldern eftersom vi inte producerar nya, men även vid klimakteriet kan kvinnor ha 1000 äggblåsor kvar men inte tillräckligt med hormoner för att producera och släppa bra och mogna ägg. Så vad jag menar är att det stora problemet med kvinnors fertilitet är inte att det inte finns ett enda ägg kvar utan att de som finns försämras med åldern ?

      Och? Har folk schemalagt Bloggbevakning?

        Hamnade helt fel.

    Ser det ”maskulint” ut att med tatuering på vristen? Har ni bättre tips på ställen? (Relativt liten tatuering)

      Nej skulle snarare säga att det är en förhållandevis feminin placering. Ett bra ställe, neutralt, man behöver inte stirra någon rätt i urringningen eller troskanten för att kunna lista ut vad den föreställer, vilket är tacksamt. ?

    FIDELI från ett tidigare öppet spår, hur mår du?

    Vart är Anna?!?!?!!!!!

      Jag träffade Anna i korvkioskkön

        Hon utstråla’ värme ❤️

          Och var av rätt kön.

          Å va av rätt kön.

        Hon utstrålade värme.

          så jag höll fram mina stelfrusna händer och värmde mig

            ?

      Var är Anna.

      Därt.

      Jag känner en bot…

      Hur hittar jag den? 🙂

        Under kändisskvaller

      Nu har det verkligen spårat ut i den familjen. Stackars Anna. Hon må var helt talanglös och dum i huvudet, men det här är då inget att önska henne.. Nu måste hon göra annat än ta på sig sin megastore offerkoftan.

    Någon som har tips på vad man kan göra med alla papperspåsar. Tycker inte om att använda dom dom soppåsar och det känns dumt att bara slänga dom

      Brukar ha några i bilen, samla återvinning i dom

      För att slippa få så mycket pappåsar så tar man med sig egna påsar när man handlar.

        Håller med. Man kan i typ alla mataffärer köpa flergångskasse (i plast?). Ta en sån nästa gång och använd den varje gång du handlar istället för att köpa papperskasse.

          Inte om man handlar online, då får man massor av papperspåsar! Typ drunknar i påsar! ? Visst borde det gå att fixa något reuse-system? Fast det kanske blir svårt pga allergener osv. . . ?

            Ja, jag såg på ICAs Instagram att någon frågade just detta och de svarade att det tyvärr inte går pga allergier och att det kan åka med katthår etc.

            En kollega till mig hade gett tillbaka ett lika stort lass påsar till sitt maturkörarbolag

        Har alltid med egna påsar när jag handlar mat, men när man går i klädbutiker eller liknade så följer det jämt med påsar eller om man köper matkassar

      Gå med dem till en återvinningsstation?

      Jag lämnar mina till den loppis som katthemmet där jag bor har. De brukar behöva kassar just för sin försäljning i butiken och tar tacksamt emot. Funkar säkert lika bra att skänka till Röda korset etc.

        Tack för bra tips.

    Vilka influencers följer ni?

      Linn Ahlborg och Sanna Jörnvik. Johanna Johnson också.

      Rena influencers?! Inga

        Hur vet du att de inte har duschat?

    Skulle ni kunna amma någon annans barn? Är det vanligt?

    Jag ammar min bebis som är 4 mån och personligen skulle jag inte det. Möjligtvis om typ en bebis mamma svimmar av på babysimmet och bebisen är otröstlig, då skulle jag kunna prova att lägga bebisen till bröstet.

      Ja i någon nödsituation, typ mamman har dött, är sjuk eller varit med i en olycka eller liknande, och det verkligen är nödvändigt för barnets skull. Skulle aldrig ta initiativet själv om det inte var en nödsituation och hade inte uppskattat om någon satte tutten i mitt barns mun bara för att det var upprört eller liknande, oavsett hur otröstligt det skrek.

        Eller om det är ett hemlöst barn som jag specifikt ombeds amma, eller även om mamman ber mig för att hon inte har mjölk eller dylikt och mamman verkligen önskar att barnet skulle ammas. Hade så kunnat göra det som ”välgörenhet” liksom, men hade som sagt inte gjort det oombett om inte nöden krävde det. I synnerhet inte om föräldrarna lever och kan ha en åsikt om saken. Är båda döda så hade jag ju kunnat göra det på eget initiativ om jag bedömer att ingen annan person (närstående till barnet) är närvarande för att se till barnets bästa. Hade någon annan närstående varit där hade jag frågat personen i fråga om jag tyckte att barnet måste ammas (typ att det inte finns något substitut att tillgå). Hade personen bett mig amma trots att substitut finns så hade jag ställt upp.

          Om mamman svimmar på babysimmet är det kanske lämpligare att vagga barnet i famnen eller liknande.

          Haha, finns det nån som skulle amma oombett? Typ rycka tag i en randomiserad bebis och börja amma den?

            Ja alltså TS verkade ju tycka att trösta en bebis som är ledsen på grund av att dennes mamma svimmat på babysimmet är anledning nog att börja amma den. Så tydligen.

      Självklart! Om situationen krävde det hade jag absolut ammat ett okänt barn.
      Är det äckligt? Fattar inte varför i så fall. Tycker det är instinktivt och fint. Hade känt mig tacksam om någon gjort det för mitt lilla barn.

      Ja absolut, så fort jag hör en hungrig bebis! ? Men såklart bara om mamman bad mig eller om barnet var övergivet eller något.

    Har tror GabJossPoss man fejk följare på hans konto tellusflyfishing? 11k följare men bara runt 200 likes på bilderna ?

      Även Gabjossposs instagram, 188 k följare men alltid runt 1000-3000 likes på bilderna.

    Nästa helg ska jag träffa min kompis flickvän som hatar mig (inte mig personligen kanske men svartsjuk) , jag och min kompis har pga henne inte umgåtts på typ 6 månader. Hon vet inte om att jag vet detta (kompisen har berättat det för mig för att förklara varför det är envägskommunikation atm) , hur sjutsiken beter man sig i en sådan situation?!

    Ska tilläggas att jag inte gillar henne heller pga hennes beteende mot min vän.

      Jag tycker inte ni behöver umgås överhuvudtaget om ni redan vet att ni ogillar varandra.
      Är hon svartsjuk på din och kompisens relation?

      Varför ska ni ses då?
      Och din kompis må ju ha en egen vilja?

      Du kanske ska strunta i dom båda istället

        Vi ska ses alla tre + några andra kompisar, var lite otydlig. Helt enkelt för att tjejen nu ”går med på det”.

        Jag vill inte strunta i min vän, förhållandet är otroligt destruktivt och kontrollerande på många olika sätt… Så känns hemskt att strunta i honom när han kanske behöver en vän som mest.

        Tycker det är fint att han månar om sin flickväns känslor. Svartsjuka är otroligt tufft att känna och hantera, att som partner förbise det tycker jag vore otroligt respektlöst. Tycker det är en fin egenskap.

        Svar till TS, om du vill fortsätta vara kompis med killen, gå dit med ett öppet sinne och försök ha i åtanke att tjejen mår dåligt. Var vänlig, det kommer både hon och din kompis uppskatta. Vem vet du kanske får en ny vän.

          Låter toxic snarare än fint att förbjuda partnern att träffa sina vänner.

            This^^^^^

            Nu var det inte flickvännens svartsjuka jag beskrev som fin.

          Tack för svar.

          Ja det är en fin egenskap, håller helt med dig och det är inte så att jag vill att dem ska göra slut, bara att kunna bibehålla kontakten och fortsätta ses är mitt mål då vi varit nära en gång i tiden.

          Har en tro att situationen kommer lösa sig naturligt, vi ska (otroligt nog) resa iväg och det kommer som sagt vara andra vänner med – skulle varit annorlunda om det bara var vi 3, då hade jag faktiskt inte åkt. Men är ganska nervös iallafall, vill inte att det ska bli stelt tex. Bästa hade varit om jag inte visste att hon ogillade mig, då är det ju bara som att träffa en ny person som, vanligt eller vad man ska säga.

          Fast om man är då otroligt svartsjuk är det knappast rimligt att partnern ska anpassa sig. Det rimliga är att man söker hjälp för detta och att partnern lever som vanligt och umgås med sina vänner. Förståelse kan partnern visa genom kommunikation och att sätta den svartsjuka att hantera sina känslor. Att böja sig för orimliga krav så som att begära att man slutar träffa vänner löser knappast något.

          Håller inte med. Svartsjuka är fruktansvärt egoistiskt och bryter oftast ner den som drabbas av att ens partner är det.

          Du tycker att det är ”fint” att vännen inte får träffa sina vänner på grund av att partnern är (dessutom ogrundat) svartsjuk?

          Tycker du inte att det låter som ett kontrollerande beteende som ofta känns igen hos misshandlande män?

          Den orimligt svartsjuka partnern ska ta ansvar för sina orimliga känslor.

            Nej, jag tycker det är fint att han visar hänsyn.

              Du tycker precis vad jag skrev. Eller som du väljer att utrycka det ”hänsyn till flickvännens känslor”.

              Hänsyn som grundar sig i obehagliga och grundlösa känslor.

                Nej, du menar att jag säger att det är fint att pojkvännen inte får träffa sina vännerna på grund av att partnern är svartsjuk. Jag tycker inte att det är fint att ”någon inte får”. Jag tycker det är fint att han, som en vuxen man som kan göra precis som han vill, väljer att visa hänsyn till sin flickväns känslor, om än irrationella, genom att anpassa sitt handlande därefter för att inte såra henne.

                  Hur du än vrider och vänder på det så får du ju det att låta som att det är okej att hon styr över hans liv och umgänge för att det är ”fint”. Hur vet du att han vill ta hänsyn till hennes irrationella känslor då? Han kanske vill säga ifrån men inte vågar? Känner sig tvungen, rädd och hotad att inte träffa sina vänner? Är det fint? För att han tar hänsyn till hennes tvång?

      Bete dig som vanligt bara. Det är ju hennes problem om hon inte gillar dig.

      Fortsätt visa för din vän att du finns där. En dag kommer din vän bryta sig loss från det destruktiva förhållandet och kommer behövs dig

      Vill bara klargöra att jag tycker att det är ett märkligt beteende från hennes sida och något hon antagligen lär behöva jobba på, men – var den mognare personen. Take the high road. Var trevlig, artig, ge henne lite utrymme, småprata allmänt. Givetvis ska du inte tolerera dåligt beteende från henne, men man kommer oftast långt på att vara den större personen så långt som möjligt.

        Vettigaste kommentaren hitills! Man får ha i åtanke att det förmodligen är hon som känner sig i ”underläge” varför det bästa man kan göra är att hantera situationen på ett moget sätt.

        Håller med! Tjej här med x antal killkompisar, man får alltid hålla andan lite när en ny flickvän kommer in i bilden, och se om hon per automatik kommer hata en eller inte. Min strategi brukar vara ”avväpnande” och inbjudande, jag intresserar mig mycket för henne och frågar saker. Vill att hon ska känna att hon och jag har en egen kontakt, att hon själv litar på mig. När jag bjuder in till grejer så inkluderar jag både min killkompis och hans flickvän i chatten/konversationen så de känner att det är en gemensam inbjudan. Och så hjälper det såklart att nämna min egen sambo stup i kvarten haha. Men poängen är som tidigare talare skrev: svartsjukan bottnar ju i någon sorts osäkerhet eller känsla av underlägsenhet. Om man kan hjälpa till att lyfta personen och själv vara trygg och snäll så försvinner ju mycket av den oron? ???

      Inte konstigt att hon är svartsjuk och inte tycker om dig eftersom han snackar skit om sin flickvän till en annan tjej. Om man vänder på situationen så är det faktiskt inte alls konstigt.. säger inte att hon är felfri för det. Men om min kille pratat med sin gamla tjejkompis om vår relation i 6 månader.. utan att jag träffat eller introducerats till hans vän.. låter fishy

    Har ni tips på hur man blir av med sin gymrädsla?

      Fastna inte i slussen in.

        Du är en vidrig människa.

          Hen trollar i kommentarerna ikväll

          På riktigt vidrig, ja. Önskar dig ingenting annat än en förjävlig helg!

            Och ni som gillar den kommentaren, ni är ännu mer hemska och en dag nästa vecka kommer ni få smaka på en god karma. ?

              Ta det lugnt

            2022: humor är sällsynt och ersatt av extrem kränkthet och överreaktion

              Humor är de flesta i det här kommentarsfältet dåliga på att förmedla.

        Era puckon, fattar ni inte ett skämt om ett högaktuellt ämne den här veckan?

        detta var ju en jätterolig kommentar? ? hur kan ni säga ”vidrig”? Lite sarkasm?

      Just do it. Ha på hörlurar, gå in i din egen värld. Strunta i folk runt omkring. Kolla gärna upp ett pass på förhand så att du är förberedd och har en ’plan’. Och snälla, pränta in att INGEN BRYR SIG. Ingen dömer. Alla är upptagna med sitt.

      Vad menar du med gymrädsla?

      Gå direkt till rullbandet där du kan gå ett tag och bekanta dig med lokalen och spana in vilka maskiner som finns.

      Sedan börjar du lite smått med någon maskin. Nästa gång provar du fler. Gå INTE för hårt ut! Börja smått!

        Och om maskinerna känns läskiga till en början så kör med hantlar och gör egna övningar på yogamatta, typ sit-ups och sånt.

      Börja träna hemma med gummiband och pilates boll? Om du känner dig bekväm med träning först kanske gymmet inte blir lika skrämmande?

      Jag tycker att det är mycket enklare om man vet exakt vilka övningar man ska göra när man kommer dit, kolla upp lite träningsprogram i förväg. Du kan även gå till en sjukgymnast (kostar typ 200kr) och få ett träningsprogram, då får du även testa det på sjukgymnastens egna gym. Det fick i alla fall jag, hjälpte mig mycket!

      Gör ett litet träningsschema med fyra övningar. Tänk att du ska göra 3×10 gånger med en specifik vikt på en övning. Känn efter om du kan lägga på lite och prova 3×10 med lite högre vikt.
      Gå in på Google och kolla in lite olika träningssidor. Där finns tydliga instruktioner om hur övningarna du ska göra går till. Är du förberedd och har en plan på vad och hur du ska träna så är det mycket lättare att fokusera på träningen istället för det som händer runt omkring.
      Men gör ett litet schema och håll dig till det. När du är klar så åker du hem. Hemma kan du fundera på om det är något du vill ändra till nästa gång. Du kommer att bli mer och mer trygg för varje gång. Försök hålla dig till basövningar i början och få in tekniken på dem.

      Jag bokade in en PT-timme där jag berättade om vad jag har för mål med träningen och fick ett gäng övningar som hon visade. Kostade typ 700 på Friskis och jag tycker att det är mycket enklare när jag vet vad jag ska göra och vilka redskap jag ska använda

    Har ni läst Micke Gunnarssons tips på sex ?

    Han är riktigt het den mannen. Undra om han är lika bra i sängen som han beskriver det sexuella

      Nej, han är sämst i sänghalmen.

    Yey, ÖS är tillbaka. Flyttar hit min fråga istället då: Ska bjuda på middag imorgon! Vad skulle ni vilja ha? Tänker bubbel och lite småplock typ ost, oliver, chark först, och någon god glass till efterrätt. Men däremellan då? Åtta personer.

      Där emellan vad? Är småplocket efter middagen, eller före, eller vad?

        Småplocket först! Istället för förrätt ?

      Oxfilépasta med tryffel, parmesan och svamp och till det ett riktigt gott rödvin. ??

        Jaa vad gott! Tack

      Köttfondue med smarriga dipsåser.

        förlåt men fyfan vad äckligt det låter

          förlåt men fyfan vad taskigt det låter

          Håll käft ,scorpiondjävel!

        Det var länge sen, kul idé!

      En fräsch hemmagjord pizza med grönsaker på

        Vad är en fräsch pizza? Fräsch sallad har man ju hört talas om. Få vill servera en ofräsch sallad.

          Haha sant. Tänker nog på en som är lite krispig och inte dryper av fett och tjock ost.

            Nu blev jag ju sugen på en pizza från pizzerian. Med fett och ost ?

              Fett och ost är icke att förringa! Men har sina tillfällen

          Du förstår nog precis vad en ”fräsch pizza” är, om du fattar vad en fräsch sallad är.

            Ja jag var bara lite dum. Tycker det låter så löjligt.

        Det är verkligen gott! Kanske en pizza bianco med löjrom…

      imorgon? Varför har du inte förberett dig innan? Du får nog stå där med skammen, tyvärr

        Det tar väl inte åtta dagar och åtta nätter att planera en middag, handla och laga den?

        Hahaha, det ska nog ordna sig ? Åker och handlar imorgon, de kommer ju först vid 19.

      En riktigt god Carabonara! Svingott och dessutom enkelt.

      Annars entrecôte men den kan vara svårstekt om man är ovan. Oxfilé i ugn är då ett säkrare kort.

      Varför inte laxsida i ugn men en grym citronsås? 1 dl créme fraîches, 1 dl grädde, fiskbuljong + citronskal.

        Tack för inspon, bra förslag!

          Räkpasta med conjac ? har faktiskt provat pappan ingrossos recept på instagram fast med stora räkor, går väldigt fort och enkelt ☺️

      Rostad macka med ost och skivad banan på. ?+?+?= Sant

        Du med din ost och banan igen. ?

      Jennie Walldéns biff tagliata ??

      Laxpasta! ?

    Jag behöver gå ner i vikt, inte jättemycket men typ 8-9 kg. Några av mina kompisar förespråkar viktväktarna och några keto/lchf. Är kolhydrater så himla dåligt för vikten eller behövs inte det för hjärnan typ?! Hur ska man veta vilket som är bäst både för hälsan och vikten? Vad är era erfarenheter? För och nackdelar. Tack på förhand

      Kolhydrater är viktigt, ja. Du behöver bara hitta en balans! Kanske börja med 10.000 steg om dagen, och ngn slags träning 2-3 dagar i veckan?

        Jag äter rätt bra, sällan godis och fikabröd etc och promenerar med mina brukshundar ett par timmar varje dag.
        Antar det är mina jäkla gener det är fel på!

        Kolhydrater är inte essentiella. Kroppen fixar eget.

      Varför kör du inte med kaloriunderskott? Är inne på min 4e vecka och har gått ner nästan 5 kg.
      Utesluter inte nåt utan äter mindre kalorier bara och försöker promenera 30-45 min/dag.

        Mp, då känns det som jag ”dör” av hunger och det blir till en fixering. Jag bara måste äta massor typ.
        Jag fattar att ”banta” är inte en quickfix utan det är ett sätt att äta som ska hålla for life.
        Det är ju det som är så jäkla svårt

          Kaloriunderskott behöver ju inte betyda att man äter 800 kcal om dagen. Om du har ett kaloribehov på 2500 så ät 2300 kalorier då. Det är också ett underskott. Kommer det ta längre tid att gå ner i vikt? Garanterat, men ha inte bråttom. Kaloriunderskott är inte synonymt med svältdiet.

          Är saker till som är bra utfyllnad

      LCHF: Det mest negativa är att jag inte kan hålla LCHF i längden. Till slut blir jag galet sugen på bröd/pasta eller är ute på restaurang och då ger jag upp. Efter fusk tar det lång tid att komma in i det igen och lätt att lägga på sig vätska… :/ Fördelen är god mat, blir mätt varje måltid, enkla recept, och vikten går stadigt neråt.

      Viktväktarna: Enkelt att följa och få hårda regler utan det går bra att äta ost, bröd, choklad en vanligt tisdag (bara man håller nere mängden och planerar väl). Bra recept i appen. Lätt att lära sig sunda vanor typ byta ut livsmedel mot bättre alternativ. Håller i längden. För mig är det negativa att jag inte går ner mycket alls av VV. Kanske 1 kg/månad. Tror ibland jag är lite för smart och lyckas hitta kryphål och så…

      Alla ”dieter” fungerar tror jag, så länge du håller dem! Att bara dricka pulvershakes eller bara äta ägg och vitkål funkar i max 1 månad, sedan blir man galen och vräker I sig skräpmat. Jojobanta aldrig! Mycket bättre att gå ner långsamt men veta man kan hålla sina nya kostvanor på lång sikt.

        Jag har testat lchf lite halvhjärtat innan och det går bra i tre veckor sen jäklar kan jag inte hålla tillbaks suget! Vill bara vräka i mig nåt crunchy, sockrigt och gott! Det är verkligen som ett heroinberoende (gissar jag för jag har aldrig testat droger).

        Fick tips om en Martina Johansson som har en blogg. Nån som känner till den? Är hon bra/vettig?

          Det går inte bra p.g.a. att du bara gör det halvhjärtat. Skulle tippa på att du dessutom gör sk. Lchf-godsaker och om så är fallet, blir du aldrig av med sötsuget.
          Martina Johansson är superbra och hon skulle troligtvis säga detsamma som jag just skrev.
          Kolla in henne här: https://martinajohansson.se/ + på Fb och Instagram.

            Hon har även varit gäst i många poddar och har dessutom en egen.
            Mängder med böcker har hon också skrivit.

      Periodisk fasta. Ätfönster på 10 timmar, fasta resten av dygnet. Ett bra upplägg är fasta 19.00-09.00. Inget kaffe eller något som får igång tarmarna, endast vatten. Däremellan äter du helt normalt. Var strikt så kommer du se att kilona smält bort på två, tre mån.

        Det är ungefär så jag äter nu. Kanske om jag minskar ätfönstret till mellan 12-18?

          Vågar inte svara på det, är inte medicinskt kunnig på det sättet. Känns spontant svårt att klämma in dagsbehovet av kalorier på endast sex timmar. Risk är att du svimmar av hunger framåt fm. Hur många kcal äter du/dag? Rör sig inte siffrorna på vågen alls trots så pass lång fasta/dag?

            Inga problem att klämma in dagsbehovet av kalorier på kort tid om man äter mycket fett.

          Jag äter mellan 12-20, så kör 16:8. Funkar riktigt bra. Stort mål vid 12 och 19.30 och däremellan något mellanmål eller lite snacks. Hinner aldrig småäta eller bli sugen på sött. Magsäcken krymper typ eller man blir lättare fortare så man över äter inte. Ge de någon vecka så har du vant dig ☺️

        Periodisk fasta är bäst! Jag kan ibland köra 24h fasta (käkar bara en stor lunch och sen inget mer förutom vatten, te och kaffe utan mjölk). Googla dr Jason Fung, han har skrivit mkt om periodisk fasta och det finns youtube videos. Det är nyttigt för kroppen att ha en paus från att bearbeta mat, och billigaste dieten nånsin, att bara inte äta. I början kommer hungern lite i vågor, men tar man ett glas vatten eller kopp te så försvinner hungerkänslan.

        Funkade skitbra för mig förutom att det utvecklades till en ätstörning ??‍♀️

      Men snälla du. Bara ät mindre än vad du gör av med? Hur svårt ska det va. För att gå ner i vikt behöver du ligga på kaloriunderskott!! ÄT MINDRE och/eller RÖR PÅ DIG MER. Vissa tror att det är världens vetenskap bakom det.. ja LCHF funkar pga du för i dig mindre antal kalorier om du skippar kolhydrater. Samma med periodisk fasta. Det finns alltså ingen mirakelkur för att gå ner i i vikt utan bara ÄT
      MINDRE KALORIER PER DYGN ÄN VAD DU GÖR AV MED. tackar

        Haha! Jag behövde fan detta!

        Exakt! Följ ngt vettigt konto på insta och sätt dig in mer. Gå ner långsamt så slipper du vara hungrig. Viktnedgång=kaloriunderskott.
        Diet kvittar.

      Jag ville gå ner 10 kg efter en graviditet, jag tyckte Viktväktarna funkade så bra! Man behöver inte vara hungrig. Kom ner till målvikt efter 5 månader!

    Guldkorn på HBO?

    Sett och gillar: the wire, euphoria, vänner, batman, white lotus, mare of easttown, girls osv.

      Sharp objects, big little lies, peacemaker.

      Killing eve

      The gilded age, A Discovery of witches, And just like that, Your honor, Succession, The Leftovers, The handmaids tale, Big little lies, Killing Eve, Sharp objects

        Tack alla! Har ni filmtips också? ?

      True detective säsong 1, fristående från de andra säsongerna, så inte en serie som blir sämre pga att det rinner ut i sanden, ältas eller blir seg. Du kan alltså se bara första säsongen med gott samvete. Min bästa TV-upplevelse

      Är besatt av euphoria. Längtar till måndagar

      Years and years, the plot against america, i may destroy you, the flight attendant, his dark materials

        Låter som att du reciterar en låttext…

      Varför ha Hbo när Discovey+ finns? Jag personligen älskar deras realitysåpor och true crime dokumentärer.

        Jag har hellre HBO Max för att den kostar mig bara 44.90 kr/månad.

      Förresten de guldkorn som finns på Hbo är naturligtvis Sex and the city och And just like that ⭐⭐⭐⭐⭐

      Fringe!!! En blandning av arkiv X/Twin Peaks och CSI.

    tips på fin nyckelring? ?

      kolla på timiofsweden!!

        Nej usch, deras grejer blir gröna direkt ? Läs på trustpilot

      Kolla på Dollarstore. Jo faktiskt

        Nej usch, deras grejer blir gröna direkt ? Läs på trustpilot

          NEJ DEN KOM FEL! Den skulle upp ang Timi ???

      Lina folk har gjort fina nyckelringar i ett samarbete, kolla upp de ☺️ Hästinspirerade dock ?

    Reflektioner på Kim/pete och Kanye dramat?

      kanye mår psykiskt dåligt och måste tagga ner. Tycker synd om kim och pete

        Känns som att deras relation är ett pr-trick, allt för att ta bort fokus från vad som hände på Travis Scott konserten där människor dog. De gick ut med att de var ”tillsammans” direkt efter kaoset.

          Varför skulle Pete bry sig om Travis på det sättet?

          Fast det är väl redan ”glömt”

      Skulle vilja att Pete och Kim var ett PR-trick men tror tyvärr inte det. Dels för att det känns inte som något Pete skulle göra för alla pengar i världen och tror inte Kanye skulle gå med på att skämma ut sig själv som han gör till fördel för Kardashian/Jenner.
      Tror dock inte det kommer hålla i det lång loppet då Pete känns som en familjemänniska och vill ha egna barn och Kim är över 40 med fyra barn redan.

      Obs ledordet här är KÄNNS.

        Har Kim uttalat sig officiellt om Pete?

        Kanye la ju ut prints från smskonversation med Pete så nej tror inte heller det är PR. Tycker typ synd om Kanye?

          Nej men Pete sa nyligen i en intervju att han ”gillar att hänga med sin flickvän bara”. Och samtidigt hade han ett ljus i bakgrunden med Kim på. Stageat såklart. Men det är den enda bekräftelsen. Inga namn nämndes dock.

            Ja det finns ju t.o.m. bilder när de pussas och håller hand haha. Men tror du det blir långvarigt?

              Inte en chans, ger det max 1 år faktiskt.
              Pete verkar vara en riktig drömman och absolut vad Kim behöver som rebound, vem skulle inte det efter Kanye, men pga ålderskillnaden så är de i totalt olika stadier av livet.

              / phd i Kardashian

              Oj såg att du redan skrivit att du inte tror det kommer hålla! Tror inte heller det, han vill säkert ha egna barn.

          Hur på något sätt är det synd om Kanye i just detta? Synd att han har en sjukdom som han inte rår för, absolut. Det önskar man ingen. Men hans handlingar som lett till att Kim vill skilja sig från honom är ju fortfarande hans (sa till hela världen att hon ville göra abort med deras äldsta, skrivit skit om henne och hennes familj otalet gånger, ändrade sin religion väldigt plötsligt och sin inställning till hur barnen skulle uppfostras samt hur Kim skulle få vara/bete sig, insisterat på att flytta runt väldigt mycket och bo separat från sin familj osv.). Enda sedan Kim begärt skilsmässa har han betett sig väldigt illa mot henne fortfarande och växlar mellan att kasta skit på henne och bete sig som att han kan kontrollera vad hon gör. Samtidigt som han nu kastar skit på Pete – som inte gjort någonting – enbart för att Kim gått vidare och dejtar honom (medan Kanye samtidigt dejtade någon annan ska tilläggas…men det var inga problem tydligen).

          Kanye är ett as. Punkt slut. Ett as med en sjukdom, ja. Men ett as fortfarande. Och inte bara mot Kim, Pete och sina egna barn – utan mot andra också, såsom Taylor Swift, Billie Eillish, Kid Cudi etc.

      Det är väl snarare ett Kanye-drama…

    Någon som sett vad Patricia V Lindh ger sin dotter på instastory….? Wtf

      Vad?

        En gigantisk ”gosedjur” snopp.. barnet är typ 10. Äckligt

          Men ew! Wtf?!

          Vidrigt!! Min sjuåring stod och kramade ”ett gigantiskt gosedjur” på stan härom dagen och ville ha det. ”Jo visst”, tänkte jag, tills jag insåg att det var en snopp.
          ?

        En stor kudde/gosedjur som är en snopp

      Alltså det är helt sjukt, dottern är 11 år och får ett gosedjur i form av en mega snopp. Är liksom i chock!!

      Och så en bild där hon pussar den… alltså, förstår man inte att det inte är bra att lägga ut sånt.

      Hahaha men snälla! Det är ett GOSEDJUR ? det ser för fan knappt ut som en snopp! Vilka jävla tråkiga liv ni måste ha! Skäms!

        Hej Patricia!

    Gillar mitt jobb i grunden men organisationsförändringar har gjort att jag fått sämre förutsättningar att göra ett bra jobb. Får inget gehör alls för detta hos min chef. Eller rättare sagt, hen säger att det ska vi tänka på och sen händer inget alls. Nån som varit med om liknande? Bytte ni jobb eller löste det sig på annat sätt?

      Jag har exakt samma problem på mitt jobb. Har pratat med vårt skyddsombud och även vår HR-representant för att få råd. Och det fick jag. Är dock supernervös för HR-representanten ska prata med min chef då det hen (inte) gör är inte okej. Jag gillar mitt jobb och är bra på det så jag vill verkligen inte byta men så himla frustrerande att inte ha/få rätt förutsättningar.
      Se om det finns någon på ditt fackförbund som kan hjälpa eller prata med någon på din personalavdelning. Lycka till!

      Samma här, på pricken! Mitt råd är att avvakta ett år. Min nya chef kunde inte undgå att erkänna de resultat som mitt och mitt teams tidigare arbete hade resulterat i.

      När hon väl fattade det var det bara att köra på. Försök nästla in arbetssättet på ett sätt som gynnar den nya chefen och som får får hen att tro att det var hens idé!

      En chef som inte lyssnar är botten!! Jag hoppas du vågar söka ngt nytt

    Här flyttar man ut på landet för att komma bort ifrån folk i hopp om att få lite tystnad, så ska grann-epa-pojk-helvetet ut och sladda 22.30 högt som fan så fort det är 1 mm snö på marken ?? mvh gnällröven som vill kniva hans däck???

      Fast det är ju inte okej att han gör det så han stör dig så klart. Störande och onödig körning är olagligt. Även på landet.

      Jag älskar ungdomskultur! Tycker det är roligt att de gör något annat än att totalt konsumeras av mobil och datorer. Blir glad när jag ser epor!

        Usch.

          Vadå usch.. tonårsrevolt och ungdomskultur har alltid funnits i alla tider och kommet alltid finnas

            Man får väl tycka det är usch för det.

        Djävulens påfund.

          Verkligen.?

        Du omvände mig lite där. Förstår vad du menar. Behöver ibland ligga bakom dem en bit på E4:an och förbannar varje sekund. Fast ärligt talat – hur jäkla harmlöst är de inte och hur ofta har jag kommit försent på grund av dem? Aldrig, ärligt talat.

          Jag blir galen av alla Epa och omgjorda bilar. Det fullkomligt exploderade av dessa för nåt år sedan. Eftersom de har vanliga Volvo och till och med jeepar så tar de upp ännu mera plast än vanligt. Hamnar i 9 av 10 fall bakom en sån påväg eller påväg hem från stan. Blir alltid långa köer och ingen möjlighet köra om. En del är vettiga och lägger sig åt sidan, en del lägger i mitten där det är tvåfiligt för att jävlas med trafiken bakom. Hamnade bakom en sån och de började även kasta smällare mot min bil.
          Skulle köra om en omgjord a-traktor på en raksträcka, trodde det var vanliga bilar framför, men när jag påbörjat omkörningen var det 5 såna till framför. Det var ju lätt att komma förbi där ?

          Tycker det ska vara hårdare krav innan dessa får tas ut i trafiken. Att jävlas med andra bilister eller vara rent trafikfarlig är inte ok. Mognad hos en 16-åring kan ju diskuteras.

            Exakt. De åker runt och förpestar tillvaron och är farliga i trafiken.
            Varannan vecka åker jag till jobbet ungefär vid den tiden då ungdomarna slutar skolan och det är förjävligt att ta sig fram. De åker på led, en gång var det tolv epor på rad. Sitter med telefonen gör de också, det ser jag nästan varje gång jag möter dem.
            Ställer bilen mitt i bostadsområden på nätterna och spelar musik så att det inte går att sova. Här i stan verkar majoriteten vara emot dem så det är ”vi och dom”.
            Det är inte heller sällan man råkar ut för dem och de är helt jävla ohyfsade. Spottar efter folk på väg in och ut från Ica (där de också står och tigger pengar). Kom hem sent från att ha jobbat övertid en fredagskväll och behövde mat snabbt, då hade de blockerat drive through till Burger King och flyttade inte på sig. Minns att jag tutade, de började istället bete sig hotfullt, dels långfingrar och stöddiga grabbskratt men en var på väg mot mig då jag stod stilla med bilen.

            Det är liksom inte konstigt att man inte gillar dem när erfarenheten man har inte är det minsta positiv. Blir därför lika glad varje gång jag ser att en polis haffat en epa.

      Hahaha. Klassiskt problem ute på landet!

    Hur går man tillväga om man ska köpa bostad utomlands, rent praktiskt?
    Flyttar man pengarna till ett konto utomlands eller för man en överföring från Sverige?
    Hittar verkligen ingen info!

      Beror på vilket land osv alla har olika regler och seder, vilket land kollar du på?

      Beror på hur du väljer att göra egentligen. Om du väljer att öppna ett konto i en bank utomlands så är det väl smidigt att föra över pengarna dit. Och varför vill man ha konto utomlands? Om man tex planerar att jobba där, så vill man ju få in lönen någonstans.
      Men om du inte ska ha något konto i landet för praktiska skäl så kan du föra över pengarna direkt till dit pengarna ska, mäklares klientmedelskonto eller vad som är bestämt. Din bank i Sverige kan ta ut en avgift för överföringen och kommer kolla upp vart pengarna ska.

    Jag önskar att det fanns ett piller man kunde ta så man inte vill småäta/inte är sugen på chips, godis osv.

      Snus!

      Kan du ersätta chipsen med ostkrokar? ?

        Ostbågar!

      Jag brukar borsta tänderna om jag blir onödigt sugen på ”något”. Efter det vill jag ju inte stoppa något alls i munnen.
      Och nej, inte ens den. Jag vet nog vad ni tänkte, era små snuskhumrar! Hahaha….

      Vitkålsblad

      Jag tar ett glas pepsi max, inte optimalt men det funkar. Har försökt göra mig av med sötsuget på allvar men har aldrig lyckats hålla det någon längre tid.

    Någon som kollar senaste säsongen av love is blind? Alltså kan vi prata om Shaina och Shaynes pratstund som eskalera?

      Ja alltså vad fan hände, ena sekunden säger hon att hon önskar han all lycka och att han ska ha det bra klippt till att hon skäller på att de är sån mismatch och att han är blind som inte inser det blabla. Tycker det är sjukt hur de kunnat skapa en samma situation som förra säsongen med Jessica och Barnett dramat.

    Är det någon här som testat Loreal True match Nude, dvs den nya lite ”tunnare” färgade krämen? ?

    Jeanette Svedberg, aka den” ofrivilliga influencern” har nu ”lyft sin plattform till en helt ny nivå enligt proffsen”.
    En helt ny värld står nu öppen enligt henne;
    https://www.instagram.com/jeanettesvedberg/
    Idag lanserade hon sin ”nya plattform” med en reklamfilm och erbjuder 20% rabatt på allt i shoppen.

    Plattformen är visserligen fin men om hon nu vill nå ut i världen så bör hon verkligen korrigera sina texter;

    Tex hennes ”Advanced Spot Treatment Gel” beskriver hon översatt så här:
    ”Innehåller naturliga fläckbekämpande ingredienser i en Aloe Vera-bas för att återbalansera
    naturliga oljenivåer. Reducerar åldersfläckar, solfläckar och mörka ringar under ögonen som ofta beror ofta på pigmentering. Aloe Vera är nyckeln till lugnande egenskaper relaterade till akne och förhindrar ärrbildning genom ökad kollagensyntes. Blandad med havtornsfruktolja minsks rodnad och svullnad samtidigt som huden ges näring för att mjuka upp och läka ärr. Denna olja innehåller en naturlig källa med ett stort antal vitaminer som ger antioxidanter och minskar därför tecken på för tidigt åldrande. Tea Tree Leaf Oil ger antibakteriella egenskaper som hjälper till att tackla propionibacterium acne, de fruktade bakterierna som lever i hårsäckarna och orsakar fläckar”

    Hennes leverantör; https://www.herabeautywholesale.co.uk/product/pl-spot-treatment-gel skriver så här om samma produkt;

    ”Fights spots
    Our spot treatment gel contains natural spot fighting ingredients added to an Aloe Vera base to help rebalance natural oil levels. Aloe Vera leaf juice is key for soothing properties related to acne and prevents scarring through increasing collagen synthesis. Blended with Sea Buckthorn fruit oil reduces redness and swelling whilst also nourishing the skin to soften and heal scars. This oil contains a natural source of a wide range of vitamins providing anti-oxidising properties therefore reducing the signs of premature ageing. Tea Tree Leaf Oil provides anti-bacterial properties that help tackle Propionibacterium acnes the dreaded bacteria living in hair follicles causing spots. Opaque gel. * Due to the make up of this product NO further fragrances or extracts can be added”.

    Har Bisse opererat sin näsa eller mage?? Någon mer som reagerat på att den är smalare och nättare på senare bilder? Väldigt förvirrande.

      Ja hon har opererat ihop sina magmuskler som delats efter graviditeterna. Därför hela midjan är smalare, hon har skrivit om det i sin highlight som heter ”magmuskeldelning”.
      Näsan vet jag inget om!

    Tog min tredje dos Pfizer förra helgen och inte nog med att jag totaldäckade med influensasymptom och en feber som inte försvann förrän i torsdags, jag har fått jättedålig hy också! Kan det på något sätt ha ett samband eller är det bara en konstig slump?
    Hakan och pannan är det som fått finnar. Jag har inte helt problemfri hy annars, men jag får sällan finnar och nu fick jag ca 10st på bara någon dag.

    Jag fick även som små kliande plitor på min ena underarm, kanske fem totalt under en dag bara. Men jag tvivlar på att det var en allergisk reaktion mot mat eller tyg då jag hade T-shirt på och hade haft det även innan jag upptäckte detta på min arm. Skulle det kunna hänga ihop med vaccinet?

      Ingen aning om det finns ett samband, men min hy ballade ur när jag hade covid.
      Först fick jag mycket finnar, och nu är jag jättetorr. ??‍♀️

        Hoppas det inte blir ett evigt problem utan går att lösa med rätt hudvård:)

      Läst om flera som fått kliande plitor på armarna efter vaccinet. Och ja, självklart kan du få reaktioner på hyn. Ofta får du finnar när kroppen försöker få ut ”skit” ur kroppen, tex efter avslut av preventivmedel, när du kör detox osv.

        Visste inte det, tack??

        Total bs

          Hahahaa okej. Så kroppens största organ (huden) hänger inte ihop med resten av alla organ? Alla organ är helt fristående bara ?

      Jag hade samma symptom efter första dosen som jag tog i juni. Tyvärr har det inte gått över helt ännu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.