Triss i Instastory

Att vara trendy and stylish är det absolut viktigaste när man åker hundspann. Det är sedan gammalt. ????
Det verkar Hanna Friberg och Tanbyklara veta ALLT om.

Team Beställa blodpudding på restaurang eller Team Vägra äta blodpudding generellt?

Vi såg ”Tindersvindlaren” igår. Vilken genomrutten människa han verkar vara.
Har någon av mina läsare med Tinder matchat med honom?
Oh, do tell… ?

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Antalet som klickat ”ja” bara för skojs skull ?

    Jag har inte sett filmen ännu (det är på min att-göra-lista), men jag brukar läsa en del nyhetsartiklar om folk som blivit lurade så här.

    Jag ser mig själv som en ganska genuin människa, med sympati och empati för världen och människor runt omkring. Men just en sån här sak… jag känner verkligen noll för dessa människor som sätter sig själva i sånna här situationer. Idioti. Vem i helsinge dar lånar ut/betalar saker för människor de knappt känner.

    Eller är det bara jag?! Blir typ provocerad av deras dumhet. (Och lite därför jag inte sett filmen ännu, jag vet att jag bara kommer bli provocerad)

    Och bla bla bla, victim blaming, bla bla.

      Tror bara folk inte får lära sig tillräckligt om ekonomi, riskerna som finns, och dessutom imponeras för lätt av pengar. Du borde dock se den, norska tjejen föll pladask och ville bjuda in honom till sin familj och grejer

        Hon verkar hjärndöd. Herregud så blåst. Blev typ förbannad.

        Finns väl en anledning till varför norsk polis la ner utredningen. Intressant också hur den norska tjejen konstant måste påpeka att hon pluggade en master i London när de träffades. Som att hon är mycket medveten om hur korkad hon måste framstå som gick på denna blåsning. Vem tar upp lån på flera miljoner och ger pengarna till någon annan?

      Knappt känner? De trodde ju att de kände honom? En var ju tillsammans med honom i ett år…

      Samma med folk som blir rekryterade till sekter. De har en svaghet och har sen oturen att träffa på någon som utnyttjar det helt skoningslöst.
      Tror att i fallet med bedragare spelar det också in att de som blir lurade inte vill erkänna för sig själva att de blivit bedragna, de intalar sig själva att de kommer få tillbaka pengarna/kärleken/hedern tillslut, men då de kan ju inte sluta att ge bort pengar och riskera att bli osams med personen som redan är skyldig dom en massa saker…

      Känner exakt samma. Det var golddiggers som blev utsatt för en.. golddigger av annat slag. Skämdes å deras vägnar.

      En film om kvinnors naivitet. Hur tänker man
      – Jag är mångmiljonär, men skulle jag kunna få låna pengar av dig???????

      Men de anser ju att de känner honom? Ska flytta ihop osv. Tror du underskattar kraften u en utstuderad bedragare.

        Ja han är ju extremt manipulativ. Har byggt upp en hel historia om sig själv som även andra i hans närhet bekräftar hela tiden.

        Sen har han säkert pratat med mååånga kvinnor som bara var ”slöseri med hans tid” då de inte ledde till några pengar för honom. Jag tror att män som honom vet efter ett fåtal meddelanden vilka av kvinnorna som är värt att spendera tid och engagemang i för att få dit de vill. Och det räcker ju att ett fåtal trillar dit.

          Håller med till 100 där.

      Jag tror alla kan manipuleras under fel förutsättningar, men att gå all in med en så sliskig människa och bah ”oh true Love och perfekt första kyss, självklart ska vi flytta ihop omgående”. Vilken slump att den stora kärleken är mångmiljonär! Som har fiender så han inte kan använda sina egna kort och de tar lån för miljoner. Det är bara korkat.

      Snälla personer som bryr sig om personen de är tillsammans med, ska köpa boende med och planerar att skaffa barn med. Onödigt att döma tjejerna. Naivt: sure. Men det är väl killen vi ska ifrågasätta och bli provocerade av.

        Men bara för att du bryr dig om någon behöver du ju inte tappa allt omdöme? Finns så många uppenbara glapp i den historia han spinner.

        Nej, du kan inte stänga av hjärnan till den graden. ”Snälla människor”. Så alla som inte går på allt är elaka?

      Flera av tjejerna är ju golddiggers. Han lurar dom att han är svinrik och dom tror att om dom hjälper honom nu när han sitter i knipa så kommer dom att tjäna på det ekonomiskt så fort knipan är över.

      House of Philias kommentar inne på sin blogg: Kan ju inte låta bli att ändå beundra dessa charmiga svindlare som ju lyckas lura folk så bra och på så stora summor?

        Hoppas det är en felskrivning och att hon menar att hon fascineras av dem, inte beundrar. ?

      Håller med. Jisses att låna ut så stora summor. För han ser snygg ut. Crazy!!!

        Du har uppenbarligen inte sett filmen eller massuppfittat den å det grövsta.

          Massuppfittat ?

          Massuppfittat :lol Bra ord.

      Haha jag sa till min sambo: ”inte ens efter tio år tillsammans hade jag lånat ut 100 000:- till dig?!”. Lite med glimten i ögat då men kan verkligen inte föreställa mig en situation där jag skulle göra det om det inte verkligen var någon jag litade på till 110%…

        Haha amen! Finns nog bara två personer i hela världen jag skulle låna ut detta till och det är mina bröder.

        Lånar inte heller ut, om någon verkligen behöver hjälp så ger jag hellre bort en summa till dem om jag kan. Men inte låna. Har alltid blivit fel när jag gjort det tidigare.

      Samma här! Är djupt fascinerad av hur lätt man kan lura av folk pengar/tjänster/prylar
      Är helt säker på att det aldrig skulle hända mig, litar inte på någon. Men det är ju för att jag levt och vart med om mkt. Tror detta är kvittot på att man haft det bra, trygg uppväxt och mkt kärlek. Alltså, folk som har haft ett bra liv går på sånt här för dom har aldrig behövt tänka att någon inte skulle ha ärligt uppsåt. Skulle inte kalla det att vara korkad. Snarare lyckligt ovetande om hur jävligt livet kan vara.

        Du har säkert rätt till viss del, men låna flera miljoner och föra över till ngn annan? Det är korkat.

      Det är inte film, utan dokumentär. Och jag håller med till viss del. Tror dock han lurade in dom bra. Se den först haha

      Jag började kolla lite på dokumentären och min känsla var (och ÄR) precis det du beskriver. Genom hela dokumentären (så länge jag pallade titta!) Satt jag och sa för mig själv; ”Men hur jävla blåst är du??!!!” Kände noll empati faktiskt. Och då är jag en enorm känslomänniska med mängder av empati som jag slänger till höger och vänster;) Nog för att man kan bli kär och dum. Men kom igen liksom! Provocerade mig enormt mycket och fixade faktiskt inte att se klart hela dokumentären.

    Jag är kanske lite av en moraltant men celsius event som bl.a Felicia Bergström är på, på kvällen var det fest och drinkar och morgonen därpå körde dom snöskoter. Inte så bra (eller lagligt) att köra snöskoter bakfull (svårt dock att veta vilka som drack alkohol men..). Bara nåt jag reagerade på, såg väldigt sunkigt ut på Felicias story där hon först skriver att det blir fest och alla kommer vara så ”trötta” imorgon och sen klipp till nästa story då dom kör snöskoter 9.30.

      Håller med till 100 %. Reagerade även över ordet ”snöskoter”. För en norrbottning finns inga behov av specificering. Det är läääänge tills vattenskoter är aktuellt. ??

    Såg litegrann men skäms över hur korkade människor är. Samma gäller Dear John. Herregud använd hjärnan!

    Jag sa upp Netflix precis innan den släpptes. Irriterande! Jag vill se den. 🙁

      Är ju bara att skaffa nytt abonnemang…

        NÄHÄ?!

        ??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️

        Ska man behöva ha ett abonnemang för att se något på streamingtjänster. Nä nu jäklar??!!

        Ja, jag vet det. Dom mejlar varenda dag. Bara att återställa abonnemanget. Men jag fick en elräkning på nästan 12 tusen så jag behöver dra in lite på onödiga saker. Insåg att jag faktiskt bara kollar Netflix nån gång i månaden.
        Tack för förståelsen.

      Du kan ju dela med några komisar eller familj. Delar mitt med två andra.

    Antar att det i och med artikeln i Aftonbladet är bekräftat nu att Lady D har skilt sig? Det har ju spekulerats en hel del om det här men vad jag vet är det första gången det framkommer tydligt (från henne själv).

      Hur ska hon då klara sig ekonomiskt? Kan ju i allra värsta fall skaffa sig ett jobb.

        De hade inget äktenskapsförord och det är känt sen innan att hennes man är god för x antal miljoner (kanske 10+). Minns att LD brors man fick runt 300 mkr och att brodern också ägde några procent i det bolaget.

        https://www.wellness.se/mental-halsa/a/Bj2jjl/lady-dahmers-tips-for-att-strunta-i-andra

        I artikel står det 3 barn som familj och när hon pratar om intressen så nämns inte mannen

          Jag läste artikeln nu och gillade verkligen innehållet. Kunde köpa allt LD sa, rakt av. Kommer till och med att använda hennes tankar och råd framöver. Kände mig genast lite bättre till mods.

        Haha nu var du rolig. Ld jobba? ?

          All husmanskost med blod, lingon och fläsk är ljuvligt och dessutom nyttigt under vinterhalvåret.

      Hur är det bekräftat menar du? Det stod väl inget om det i artikeln?

        Tänker nog att det syftas på att det stod typ; familj: 3 barn. Inget om någon partner.

    Eh skulle du kanske kunna utveckla alt länka till artikeln du referera till? Ditt inlägg faller ganska platt utan vidare förklaring eller källa

      Va?

      Vilken artikel?

      Skulle du kunna utveckla eller förklara vad du menar.

      Antar du kanske menar min kommentar ovan? Som jag skrev finns den i Aftonbladet. Lady D har själv också länkat den på story.

    Gillar inte svensk blodkorv men spansk morcilla är gott. En liten bit till tapas, inte så att jag vill äta mig mätt på det.

    Stoppa Pressarna borde skämmas:

    Både personer vid hovet och kronprinsessparets vänner som Stoppa Pressarna varit i kontakt med är förvånade över uttalandet.
    – De känner naturligtvis en oro eftersom krisen blivit så känd och nu gör man väl det här utspelet för att försöka förhindra att mer detaljer ska komma fram. Men skadan, och där får man ju faktiskt lägga skulden på Daniel, är redan gjord. Om jag vore i hans skor skulle jag vara mycket bekymrad just nu, berättar en person i kronprinsessparets direkta närhet.

      Japp det skrevs både ett, två och tre inlägg ner i kommentarerna.

        Har de ett kommentarsfält? Har jag aldrig sett!

      Vilket himla tjat om detta rykte. Inte bara här utan precis överallt.

        Tror inte du skulle varit väldigt glad om sådana rykten hade florerat kring dig.

          Va? Påstod jag det?

      Det är ju vad skvallerpressen lever på, sprida massa rykten.

      Det har ju varit välkänt i flera år nu att Daniel inte behandlar Victoria bra, t ex ger spydiga kommentarer, är ointresserad och allmänt dryg. Hoppas att Vickan sparkar ut honom snart!

        Och det här vet du Anni för att ni umgås nära du och kronprinsesseparet eller? Sprid inte rykten om det som inte finns.

        Hoppas att gemene man förstår att ”allmänt känt” i sammanhanget, endast är dina spekulationer. Hade du haft nära insyn hade du knappast kallat henne ”Vickan”.

    Jaa jag matchade med honom och hade honom på whatsapp, var inte så mycket information men han skrev väldigt mycket.

    Mimmi Kapells fest som pågår just nu. Jag. Fattar.inte.

    Varför vill man ha en fest där alla har på sig string och bh? Är det för att man vill vara skön. Vill man visa upp sig? Hon är jättefin, säger inget om det utan jag förstår inte varför någon skulle vilja ha en sån fest eller gå på en sån fest? Tänker att även hon måste ju ha vänner som inte alls är bekväma med det, får inbjudan och direkt får ont i magen. Eller vänner som bara inte vill. Och även om alla vill. Varför vill man det?

      Jag har ofta fest i bara underkläderna med mina vänner. Någon gång har vi varit helt nakna. Det är en frigörande känsla. Man blir så mycket mer skör på något vis. På ett fint sätt alltså.

      Och nej, jag skämtar inte.

      Har suttit helt frågande jag också. Fine att man har festen, men att ALLT måste läggas ut på instagram också?

        Men både att den hålls och att allt ska läggas upp. Jag hade aldrig ens övervägt att gå om jag blev bjuden, kameraförbud eller inte.

      Gud jag gick in och tittade nu, VAD FAN PÅGÅR

      Vad var syftet ens med en sån fest? När alla högtider tagit slut, då måste man minsann slänga ihop någon sponsrat Valentines fest (givetvis i underkläder för att själv kunna visa sin kropp!), och för eventuellt sista gången kunna visa upp sitt hem, som ligger till försäljning, till vännerna och följarna. ?

      Så jobbigt om de har vänner som inte är smala och snygga. De genererar inte saftiga visningar för här är mottot ”se så knullbar ut som möjligt”.

    Finns en i Sverige som jag blev utsatt för. Villa att jag skulle bli borgenär för ett lån direkt. Sa nej men föll för att flytta ihop och betala allt. Idag mår jag bra men tog fem år att bli skuldfri. Han kvar många av mina saker i sin bostad.. nu nionde tjejen som instagrammar kring allt som är mitt och mött ”the Love of her life”
    Idag skrattar jag men det tog en del av mitt liv.
    Nu fick hon precis en av mina smycken och stoltserar runt… om hon bara visste. Ingen idé att försöka varna .. hon är snart en av oss som det på när nästa blir lurad.
    Kollar för jag vet att han försöker ofta nå mig .. men jag är långt borta.

    Jobba under VAB?

    Jag har ett relativt flexibelt arbete och kan absolut ta hem stora delar av mitt jobb. Jag har vid några tillfällen jobbat samtidigt som jag vabbar, men känner att det är något jag inte gillade alls. Dels för att jag har mina områden och kunder som kan ringa och jag måste vara behjälplig med olika ärenden och vissa saker kan bli långdragna och kräver mycket fokus. Speciellt för mig som är i en ny bransch. Och jag känner mig elak mot mitt barn som är sjukt att denne får sitta och vänta och inte ha sin mamma tillgänglig.

    Min chef har sagt att det är noll press att behöva jobba när jag vabbar (har vabbat ca 1 vecka totalt sen jag började i höstas) men har ändå känt att hon blivit ”besviken” de gånger jag valt att inte arbeta. Nu la en nära kollega en kommentar i fikarummet att hon inte kunde förstå hur man inte kan jobba samtidigt och att det handlar om lathet. Hon har 4 barn och verkar otroligt bitter på det mesta.

    Tidigare yrken jag haft har man inte kunnat ta med sig hem så jag antar att jag blev förvånad över hur ”självklart” det verkar vara att man ska vara tillgänglig även när man tar hand om ett sjukt barn ?

      Fel tråd men givetvis är det fel att jobba när man vabbar, förutsatt att du begär ersättning från Försäkringskassan då.

      Tänker att det är ett givande och tagande. Har själv ett sådant arbete och vobbar inte sällan. Men, behöver heller inte ta en semesterdag när det är skolavslutning eller utvecklingssamtal. Behöver inte ta en vab dag om jag ska följa ngn till vården osv. Ibland tar jag vab dag om det är ett barn som är så litet eller sjukt att det behöver mig precis hela dagen.
      Visst har jag ibland önskat mig ett jobb som inte ligger i fickan (mobilen) hela tiden utan ett jobb man gör på plats och sen går hem. Men, sen när jag barnen kan vara ledig alla lov och sommaren så är det värt det!

        De behöver inte jag heller. Min chef erbjöd mig betalt för 6h vab men hade redan klickat i vab tyvärr. Behöver aldrig klicka i om jag går hem tidigare eller är hemma för läkarbesök. Men jobbar på plats och kan inte ta med jobbet hem. Det är inte bara en lyx för kontorsnissar som inte behövs ?

          Hoppla! Har ett kontorsjobb många av er skulle märka direkt om det inte gjordes. Dvs behövs.

    Vem tar med sig sin Chanelväska för att åka hundspann? Pinsamt.

    I’ve said it before and I will say it again: FUCK vad pinsamma stockholmare är när de åker till fjälls. Ingen – och jag menar verkligen ingen – har sådana outfits som de har. Möjligen någon nyrik ryska. Som att vi lantisar skulle åka in till storstan med gummistövlar och stallet-overall.

      Håller med! De ser ut som parodier

      Influencers är inte samma sak som Stockholmare. Mvh / Stockholmare som har en normal mängd vett i skallen.

      Men alltså snälla, det bor en miljon människor i Stockholm, ännu fler om vi räknar Storstockholm. En försvinnande liten del av dessa äger ens en Chanelväska och ännu färre skulle få för sig att ta med sig den på hundspannstur iklädd guldjacka och moonboots, och då rör det sig nästan garanterat om tjejer födda i en småstad som flyttat till Stockholm i tron att Stockholm=Vasastan och Östermalm.
      Jag lovar att majoriteten av personer folkbokförda i Stockholm klär sig precis lika praktiskt som alla andra på fjällsemester, men folk älskar verkligen att få sina fördomar bekräftade. Det bor extremt många idioter i här Stockholm, men det gör det fan överallt.

      Sen håller jag med om att de här exemplaren ser EXTREMT, verkligen extremt, pinsamma ut.

      Oklart varför jag gick igång så på detta, är kanske less på att många ute i landet inte verkar fattar att hundratusentals stockholmare faktiskt äter korv och makaroner hyrestvåor i Akalla, Vällingby och Högdalen och inte dricker avokadosmoothie i snordyra sjurummare med marmorkök på Östermalm.

      mvh,
      hyresrätt i Farsta

    Camilla, varför går det inte att se alla som ”gillar” kommentarer ibland? (Like button notice) eller är det min webläsare som krånglar? ?

    Jag håller inte alls med om att tjejerna är dumma.
    Om jag träffade en kille som jag föll handlöst för, som bjöd mig på resor och allt, så hade jag känt mig som en riktig golddigger om jag nekade honom pengar i en krissituation.

    Kvinnor stannar för sjutton med män som misshandlar dem! Någon kan kalla det dumt, men jag vet att det handlar om empati för den man älskar. Man vet att människan man älskar är trasig och behöver hjälp, och det är SVÅRT att vända ryggen till då.

    Jag är själv en generös person, och har jag pengar så bjuder jag gärna, eller hjälper vänner som inte har det lika bra ställt.
    Det har hänt att jag hjälpt vänner i nödsituationer eller bara rent allmänt varit generös, och sedan när jag behövt hjälp (med andra saker än ekonomiska) så har de inte velat hjälpa.
    Då är det inte så att jag drar upp det jag gjort för dem och använder det som argument, utan jag har klippt rakt av för då är det inte en person som jag vill ha i mitt liv, och det är inte min sak att uppfostra dem eller ställa krav. Kommer det inte naturligt så får det vara. I min värld ger och får man. Och jag vill ha människor runt mig som tänker likadant.

    Men människor är generellt väldigt egoistiska/snåla och tar gärna emot, men när de ska behöva anstränga sig för att göra något för någon annan så är det plötsligt väldigt jobbigt.

    (Dock hade jag aldrig swajpat höger på Tindersvindlaren, är inte intresserad av lyx.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.