Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

514 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag skäms rätt mycket över detta…
    Men jag varken orkar, vill eller har direkt lust att träffa vänner. Jag var mer extrovert förr, men med tiden nu när jag blivit äldre (är idag 30 år) och funnit mig själv lite mer så känner jag aldrig ork eller lust att träffa vänner. Jag har några vänner men ofta när de föreslår att vi ska ses så vill jag egentligen inte. Jag går inte heller runt hemma och känner mig ensam, jag bara trivs i mitt eget sällskap som det är. Jag har min hund, och på helgerna är jag helst bara i skogen med honom eller sysslar med mitt här hemma. Älskar att få stå och laga mat i timmar hemma, bara lyssna på nån bra ljudbok i bakgrunden, eller småstäda, skriva och måla ifred.
    När jag ändå träffar vänner så gör jag det för att delvis vara snäll och visa mitt intresse för dem, men också för att jag försöker intala mig själv att jag skulle ångra mig annars. Men om sanningen ska fram så… Känns det aldrig som att jag får ut något av det riktigt. Jag sitter där och spelar en roll. Det skulle räcka att bara ha lite kontakt över sociala medier ibland. Jag är ju oerhört glad över att andra vill vara vän med mig, men samtidigt känns det som att jag hade klarat mig rätt bra utan att träffa dem alls. Det händer även att jag ljuger om att jag har planer när jag egentligen bara tänker vara hemma med min hund. Och det känns otacksamt. Detta är inte något jag berättat för någon, men tänkte se ifall någon möjligtvis känner igen sig? Eller om det bara är jag som är såhär. Glad påsk//mvh ensam hemma

      Jag är 45, ensamstående och har en sprudlande personlighet när jag är bland folk. Rolig och glad jämt men jag bara längtar hem till att få mysa runt och vara ful ifred. Jag älskar av att bara vara med mig själv, se på serier, lyssna på böcker eller vara tvätta. Vad som helst bara jag får vara för mig själv. Jag har aldrig tråkigt utan njuter i fulla drag av mitt eget fantastiska sällskap. Går på bio ofta alltid själv. Går ut och äter flera ggr i veckan själv med en bok i öronen. Jag har absolut inga vänner längre och det är självvalt då jag inte orkar göra saker med andra. Detta trots att jag är supersocial när jag måste, men måste jag inte så väljer jag hellre att vara ensam. Pyssla med blommor, laga mat, cykla på upptäcksfärd eller prata med dottern. Ensam är stark och jag planerar att leva ensam resten av livet i lugn och ro.

        Gud vad skönt det lät…!! Så vill jag också ha det. En av de saker jag ser mest fram emot när min sambo och ska flytta ut från stan och bo i hus (vi letar just nu) är att man kommer kunna ’starta om’ och inte behöva lära känna massa nya vänner där om man inte vill. Jag tänker också att huset ska ligga ifred, kanske nån granne några hundra meter bort som man kan låna ägg av, men som man aldrig ser eller hör annars.

          Åh helvete vilken dystopi.

            Det är inte dystopi för introvert. Lev du ditt liv som du vill, varför så dömande.

              Att vädra en åsikt är inte att döma. Om du tycker att det är drömmen att leva så varför ens ta åt sig? Måste alla tycka att det är härligt?

      Jag är absolut inte extrovert och kan bli helt dränerad i perioder av sociala sammanhang men har ändå ett behov av att träffa vänner, men de är liksom några få utvalda. Tycker jag löser och hör hela tiden om folk som älskar att vara hemma, ensamma, och pyssla med sitt och det är väl jättebra om du mår bra av det? Värre för de som är ofrivilligt ensamma. Sen tycker jag att det är bra att du ibland ändå tar dig ut just för att visa uppskattning gentemot dina vänner så länge det inte är på din egen bekostnad! Gör precis det du mår bra av och fundera inte på vad andra tycker/tänker om det. Jag hade definitivt mindre behov av socialt umgänge när jag hade min hund. You do you!

      Jag känner nästan likadant! Om nån frågar om vi ska ses blir min första tanke att jag inte vill boka in nåt för blir stressad och vill helst bara ducka frågan. Jag älskar mina vänner och vill inte förlora dem, men känner också nästan att det bara vore skönt att dra runt här hemma och göra exakt det du säger. Har också min älskade hund och sambo så känner mig ändå inte så himla ensam utan trivs bra med det. Att träffa folk bryter så mycket det bekväma så det tar emot liksom. Var också social som yngre och nu är jag ca 30 och känner bara att det är krångligt och obekvämt att träffa folk. Och att man ibland bara sitter av tiden av skälen du säger, att man ångrat sig annars typ. Så ja, du är inte ensam.

      Förstår helt vad du menar! Jag är så med en del vänner, medans andra skulle jag aldrig ha det behovet. Kanske du och dina vänner inte klickar helt 100 helt enkelt? Tycker det är helt ok att välja bort dessa personer, så länge du är ok med att de gör samma sak mot dig. Lixom du kan inte välja bort dom och sen samtidigt förvänta sig att de ska vara där för dig om/när du behöver dem, men det är ju ett val du gör.

      Förstår dig fullt ut. Är på samma sätt själv. Har behov av att träffa vänner typ 2-3 ggr per år kanske, om ens det, resten av tiden älskar jag att vara ensam och är också det. Det är dock svårt att våga vara sig själv när man är så, det är ju lite ”skamligt” på nåt vis. Jag tycker inte det men andra verkar tycka det. När kollegor frågar vad jag gjort på helgen eller högtider vågar jag oftast inte säga att jag varit ensam, utan kan hitta på nåt istället.

        Under min tid i arbetslivet hade jag fullt upp med att vara supersocial och hade massor av vänner. Fest och kalas och stora sällskap. Numera tycker jag att det räcker med att heja på grannarna och snacka skit med kassörskan på vår lilla affär. Älskar att vara själv. Det finns tusen skojiga saker att göra hemmavid och att vandra i naturen för jag i min egen takt och dit jag vill. Nej, jag ser det som en bonus att få vara själv.

      Det är många som utvecklat någon form av social fobi efter pandemin tyvärr.

        Så kan det vara! Jag har dock varit sånhär även innan pandemin. Och det har nog mer handlat om att jag funnit mig själv. För innan umgicks jag med folk och var otroligt social men mådde inte riktigt bra heller med facit i hand.

          Pandemin var ju en ursäkt till att slippa alla sociala tillställningar. Men grejen med social fobi är att du kan fly det obehagliga men i längden låter du fobin begränsa din tillvaro. Vi har flytt i två år och nu känns det ännu svårare än innan. Relationer är trots allt det viktigaste som finns.

          Obehaglig utveckling. Att isolera svenskar, världens ensammaste folk…nu är vi ännu ensammare.

        Ja nu vill ju folk inte ens gå till jobbet längre.

          Det behöver väl inte betyda att man är antisocial eller isolerad? Bara att man väljer att lägga energin på sin privata umgängeskrets istället för att behöva dränera sig dagligen på massa tråkiga kollegor man inte själv valt. Man kan väl ha ett jätterikt socialt liv på fritiden, men inte vara så sugen på kallprat över mikrad lunchlåda..

            Tror knappast att det är personerna med ett ”jätterikt socialt liv” som vill jobba hemifrån.

            Dessutom; hur funkar det i längden? Vi (svenskar) är redan extremt restriktiva med vem vi släpper in i vår vänskapskrets, och om man inte ens kan lära känna folk genom jobbet längre hur blir det då? Är man fast med de man lärde känna under skoltiden?

              Haha well, jag har så jag kan väl statuera exempel för personerna du inte tror existerar. Jag jobbar hemma 4 dagar i veckan och spenderar både kvällar och helger med vänner och familj. Och jag är på jobbet för att jobba. Inte för att agera underlag till umgänge för diverse ofrivilligt ensamma extroverter, dom får väl ta ansvar över sitt eget socialliv via aktiviteter och föreningsliv

                Om man är en jättesocial person så vill man inte sitta hemma och jobba ensam 4 dagar i veckan, så är det bara.

              Que? De av mina kollegor som är mest ”hemifrån”-förespråkare är de som bor längst bort. Har ingenting att göra med vem som är mest social, utan hur långa ens de facto arbetsdagar blir.

            Känner igen det så. Lunchen på jobbet är en mardröm. Man sitter där i 1 TIMME varje dag. Och folk kämpar liksom med att försöka komma på saker att säga och försöker dra ut på meningarna så mycket som möjligt. De flesta ser lite obekväma ut. Ingen verkar vilja sitta där. Och det är 1 timme varje dag liksom. Det är mycket tid. En fullkomlig mardröm. Många hittar på ursäkter har jag märkt ”Jag fastnade i ett samtal” osv.

              Läskigt att så många blivit helt socialt inkompetenta. Kanske bättre att träna upp sociala förmågan istället för att sitta och trycka i hemmet?

                Ja, detta! Småprat är ju övning, och om man inte börjar med att småprata så blir det nog svårt att lära känna människor. Önskar att svenska folket vågade mer, istället för att sitta hemma i hemmakontoret för sig själv tills man ruttnar. Hoppas vi hittar tillbaka till den lilla sociala gnistan vi hade en gång.

                  Särskilt när vi vet att isolering och ensamhet leder till psykisk ohälsa och i värsta fall självmord…

                    Precis, det är inte så himla lätt att vara ensam och försöka träffa människor att umgås med när alla har fått kollektiv social fobi och blivit eremiter.

                      Exakt, folk kommenterar här; ”hur skaffar man vänner?”, i andra forum om hur ensamheten äter upp en, artiklar i tidningen om hur man som vuxen skapar nya vänskapsband och hur farligt det är med isolering osv osv.

                      Samtidigt läser man tips om att gå iväg under lunchen, sitta och scrolla i mobilen eller jobba hemifrån?

                      Det lär ju inte va samma människor? Ts verkar ju nöjd med sin ensamhet liksom. Och är väl inget fel med att äta lunch i ensamhet om kollegorna är tråkiga eller man har behov av det för att orka resten av dagen?

                      Nej det är uppenbarligen inte samma människor. Ena halvan söker gemenskap och vänskap medan andra halvan inte klarar av att småprata eller bjuda till utan istället vill scrolla i mobilen.

                      Synd.

                      Fast varför är det synd? Alla får väl leva som de känner de mår bäst av. De som gillar mkt social kontakt kan ju ha det med varann. Jag gillar mina nuvarande kollegor men har också haft hemska. Vi jobbar och har rast i små grupper också, i stora skulle jag inte vilja ha min rast i, behöver ta det lugnt och ha det lite tyst och stilla på rasten för att orka.

                      Du förstår inte varför det är synd att så många lever ensamma idag? Utan möjlighet att bli insläppta i gemenskapen eller ens inbjudna till samtal?

                      Jo det är ju ledsamt, men lösningen är väl knappast att de som inte vill och orkar ska tillbringa sin lunchtid med tråkiga kollegor? Man har ju ingen skyldighet att vara social för ANDRAS skull. Finns gott om folk som gillar sånt ändå.

                      Tycker inte nån enskild ska tvingas till något, tycker bara det är trist att samhället går mot att bli mer och mer osocialt. Då är det svårt att komma in i gemenskapen.

                  Svenska folket säger du. Jag jobbar på en stor kommunal verksamhet med över 80 personer och 70 % pratar arabiska. Cheferna med. Själv sitter man där på lunchen och förstår inte ett enda ord. Det anställs bara araber varje gång någon svensk byter jobb så snart sitter alla och pratar annat språk som ingen svensk hunnit lärt sig. Borde kanske vara gratis skola på att lära sig arabiska. Jag är inte rasist och jag gillar mina arbetskamrater för övrigt men tyvärr så vill man inte gå till sitt jobb när man inte förstår ett enda ord av vad som sägs.

              1 timme lunch? Lyxigt.

                Tycker det är lyxigare med en halv timmes lunch och kunna sluta arbetsdagen en halvtimme tidigare än vad en skulle gjort efter en timmes lunch

                Är det så anmärkningsvärt verkligen? Är väl ändå rätt vanligt?

                  Ingen aning, alltid haft en halvtimme på alla jobb.

              Man måste ju inte prata med nån då? Lyssna på nåt, scrolla på mobilen, gå ut och ät om det är möjligt? Rasten ör ju ens egen tid, man får ha den för sig själv om man vill.

              Men har du en timmes lunch, hinner du väl gå ut och äta? Eller äta snabbt i lunchrummet och sedan gå en promenad?

            Exakt så, har hellre energi kvar efter jobbet att umgås med människor jag vill umgås med istället för att komma hem helt dränerad på energi efter en hel arbetsdag på ett kontor. Alla fungerar olika men personligen blir jag sjukt trött av att jobba i ett öppet kontorslandskap med massa folk.

              Öppet kontorslandskap, vilken mardröm! Iaf om det är stort..

      jag är exakt likadan!! har kanske 2 vänner som jag träffar då och då men det kan liksom gå några månader emellan. när folk ba ”vi träffas inte så ofta kanske 2-3 gånger i månaden” då tänker jag herregud det är ju jätteofta. vet inte varför men det är bara så jobbigt att umgås med folk? speciellt på sin lediga dag typ.. ska jag träffa en vän så tar jag det helst typ efter jobbet så man får det överstökat och inte behöver sminka sig och ge sig ut på sin lediga dag. trodde jag var ensam om detta ? jag har dock en sambo så är inte helt själv hemma men han är typ likadan, tycker också det är jobbigt att träffa folk ofta.

        Vad gör ni när ni ses då? Pratar ni bara om vad som hänt i era liv sen sist? Ni upplever inte grejer tillsammans?

          ja oftast så bara pratar vi och catch up liksom, den ena har jag haft sen dagis dvs 25-26 år och den andra i kanske 7 år! de båda har flyttat från vår hemstad nu men vi brukar ses och fika, äta lunch ute eller dricka lite bubbel! jag har överlag inget behov av att ”hitta på saker” ☺️ skulle jag vilja göra det någon gång så gör jag det hellre med min sambo!

      Jag har börjat känna så kring mina gamla vänner jag inte har gemensamma intressen med. De jag har gemensamma friluftsintressen med är min sambos vänner & deras partners. Det ger mig så dåligt samvete att tänka så för jag har upplevt så mycket med mina gamla barndomsvänner och dom är så fina människor, men vi liksom bara sitter och pratar när vi ses och det ger mig inte så mycket i längden. Och jag har inte lust på vanliga ”Svensson”-grejer som aktivitet (bruncha, gå på spa, bio osv..). Det är som att jag håller kvar kontakten så hårt som ”försäkring” ifall jag och sambon nån gång skulle göra slut och jag inte vill vara helt beroende av vårt umgänge på ”hans” sida (även om flera av både killarna och deras partners numera är goda vänner jag hänger ensam med även utan min partner)

      Efter pandemin är jag allergisk mot att vara själv. Förstår inte hur folk kan sitta hemma ensamma dag efter dag och trivas?

        Du kanske ska vara lite mer ödmjuk mot att alla fungerar olika.

    Alla Familjelivs och bebis frågor tas upp här.
    Camilla, skulle vi kunna få ett eget öppet spår för familjeliv och bebis frågor? Det blir så tjatsamt mee samma frågor om ett spädbarn på två månader är normal om den inte äter tex peppar flera gånger i månaden.

      Ska folk som ligger med kollegor också få ett eget spår då? ?

        Sia
        Det räknar jag som familjelivs frågor.
        Är man upptagen och känner hur det vibrerar i äggstockarna när man ser sin kollega så får man bita sig i handen. Eller så säger man att man vill ta en paus för att reda ut tankarna.
        Folk blandar tyvärr i hop åtro och kärlek.

          Och du blandar ihop öppet spår med.. ja nåt. Öppet spår = för alla.

          Vad har äggstockar med det att göra? ?

          Dessutom så är det inte äggstockarna som vibrerar om du blir sugen på din kollega.

            Fast det är ju hormonellt betingat. Moder jord försöker alltid se till att vi befruktar/ befruktas.

              Men det känns ändå inte i dem…

                Är du rolig på fest?

                  Ja faktiskt. För jag blandar inte ihop kåthet med att skaffa barn.

                    Hmm undrar varför kroppen fixar så att man blir kåt?
                    Om det bara hade funnits något (bio)logiskt svar… vänta nu..!

                      Men ge dig… Människan har sex för att det är kul också, alla tänker inte på barn och biologi hela tiden..

      Haha ja vad är det frågan om? Tappat man förmågan att googla och söka information totalt när man blir mamma? ?

        Oh nej min bebis på tre månader kan inte göra kullerbyttor, kan det bero pp npf??

        Och vad för ovanliga frågor tar du upp? ”Hjälp, min grannes hund skäller 3 dB för högt.”
        ”Min kollega existerat, ska jag ligga?”
        ”Vad ska jag plugga?”
        ”Vad tjänar du och hur mycket sparar du?”
        ”Dagens låt?”

        Barnfrågorna är iaf lite nyanserade.

          Är de verkligen det?

          Hur länge tog det innan ni blev gravida?
          Sömnrutiner?
          Barn med eventuell diagnos?
          Repetera.

            Men du kanske förstår att dessa frågor är rätt stora och viktiga, speciellt för föräldern till barnet. All input hjälper oss få en bild av vad som kan vara fel och hur detta kan utvecklas.

            Veckans låt och vad jobbar du med är helt värdelösa frågor i jämförelse.

              Jo men nu var det ett svar på att de skulle vara nyanserade.

              Stora och viktiga frågor angående ens barn kanske ska ställas till barnsköterska/läkare/psykolog/1177 eller liknande istället för ett anonymt forum?

              Dagens föräldrar är ju helt värdelösa.

                Här är ju alla disputerade superforskare i ämnet som är aktuellt för stunden. Kan man få bättre hjälp åt lille Kevin än så?

              Veckans låt… värdelös. Va falls?
              Nä nu? Nu är det ?

              Haha, ja tänk om världen kunde snurra runt mig och mitt. Fantastiskt enkelt och antagligen otroligt tråkigt.

      Min kollega tittar på mig, tror ni han vill något mer än vara vänner?

        Kollegan sade ” bra jobb med projektet”
        är det ett hemligt meddelande för att han tycker om mig?

          Ja, kasta om bokstäverna i ”bra jobb med projektet”, översätt till swahili, ta numervärdet av hela meningen (6+6+6) från Tanakh så får du ” jag vill sätta på dig och sen ignorera dig”.

            20:23 så kul ?

              Asroligt..

      Ja onsdagens öppet spår var något alldeles extra, aldrig scrollat förbi så mycket?

        Jodå, när TRH ihärdigt stod på sig i en l å n g diskussion förra året så slogs rekord. Det sätter jag mitt lillfinger på.

          Good times ❤️

            Ja haha?

          Var det den episka diskussionen där hon ifrågasatte både ögonläkare i Kanada och någons avhandling?

          Han var så konstig…

        Samma här WTF

      Bra sätt att börja med ert jävla gnäll om vad folk skriver eller inte.
      Inte konstigt att öppet spår får färre kommentarer om det ska gnällas så fort ngn vill prata om ngt som inte passar er.

        Lite kul är det dock att folk ibland skriver att de väntat på öppet spår för att ställa en fråga som det finns ett stort forum till där man kan ställa frågan dygnet runt.

          Är det relevant dock? Om folk vill fråga, om vad som helst, låt dem? Personligen skiter jag i barnrelaterade frågor men också i huruvida ni ligger med era kollegor och hur mycket ni tjänar.

            ?????????????️‍??

      Ett eget Öppet spår för sminkfrågor tack… Eller så ser vi fördelarna med ett kommentarsfält där människor får skriva precis vad de vill?

        Och ett eget för alla hund-/katt-/husdjursrelaterade.
        Sen är vi hemma.

      Och psykisk ohälsa kan få ett eget spår.
      Och jobbintervjuer/frågor kan få ett eget spår.
      Och skvaller kan få ett eget spår.
      Nä bäst skulle vara om nyheter24s utvecklare kunde få till önskemålet om dropdown-kommentarer, alltså att alla svar på en första fråga kan dras upp/ner så man bara ser första frågor/kommentarer och sen välja vilka trådar man vill fortsätta läsa.

      Du är på fel plats. Det du efterfrågar kallas för forum, det här är ett kommentarsfält på en blogg.

        M
        Jag hoppas att Bloggbevakning får så att man bara läser första inlägget. När man vill läsa och svara på kommentarer så trycker man på en flik och så kommer allting där.
        Ibland får man skrolla i evigheter om man inte är intresserad av inlägget och vill se vad nästa inlägg handlar om.

      Gabjoss måste också få ett eget öppet spår!!! ?

      Bästa lösningen på problemet hade ju varit att kunna ”vika in” konversationer för att slippa se alla kommentarer i sånt som man själv inte tycker är intressant

        K
        Ja en sådan funktion vore toppen att ha då en del inlägg kan ha mellan 15-30 svar.
        Nu måste man skrolla i evigheter om man skriver ett inlägg dom hamnar långt ner.

          Vore bra om man kan citera den man svarar också. Speciellt med långa trådar som far åt flera olika håll. Då är det svårt att hålla koll ofta.

      Men alla har väl olika intressen? Om det kommer mycket barnfrågor eller frågor om jobbförälskelser betyder det väl att det är något många vill diskutera. Alla andra frågor folk har finns väl också att googla/finns forum om? De tråkiga trådarna jag inte orkar läsa scrollar jag hastigt förbi och lämnar dem till folk som är intresserade av ämnet. Såklart det är tråkigt ibland när det är långa trådar, men det tar int många sekunder att scrolla förbi och så är det ur världen ?

    Bolåneränta.

    Någon kunnig?
    Sitter på fin ränta just nu som bara är bundet på 1 år och går ut i början av juli -22. Räntorna stiger ju en hel del nu men går ändå att få helt ok räntor på 5-7 år om man binder typ NU. Men sitter ju fast till juli. Någon som har tips på hur man kan göra eller är man helt körd där i juli när alla räntor kommer att vara skyhöga? Går det att ”förbinda” sig? ??
    Tips och råd från någon kunnig?

    / ?

      Så fort går det inte! Om du planerar att bo kvar i några år till är det kanske hög tid att kontakta banken och inleda en dialog. Du är snarare ute i väldigt bra tid. Banken skiter i om du har bundit till juli, de vill bara att du ska binda dig ännu mer. Och det kommer inte gå från 1,5 till 5% på tre månader. Ring på tisdag och börja dialogen där 🙂

        PRECIS det här jag ville höra ??
        Köpt drömhuset så att flytta är inget alternativ, då får de bära ut mig – vilket jag är rädd ska hända om räntorna stiger i den fart alla ”experter” påstår ?

        Så när räknar man med att räntan höjs? Mitt är bundet till april -23, vilket känns sådär just nu…

          Den kommer höjas successivt så väldigt svårt att säga vad den är på om ett år. Lite knepigare i ditt fall men skulle ändå råda dig att ta kontakt med din egen bank och en/några andra banker och se vad de kan erbjuda. Det går alltid att köpa sig fri från en bunden ränta och beroende på vad du blir erbjuden kanske du måste ta ställning till det. Generellt skulle jag säga att om du har plan på att bo kvar en längre tid så är det läge att börja fundera på att binda men du måste absolut inte göra det imorgon liksom.

            Ja jag vill bo kvar och binda räntan i ytterligare några år, men har räknat på vad det skulle kosta att göra det redan nu, och det är tyvärr några tusen. Kanske är värt att prata med banken ändå… De tycker inte att det är konstigt om man gör det alltså?

              Det är aldrig konstigt att vara medveten! Jag skulle råda dig att prata med flera banker (även om du gillar den du har och det behöver inte betyda att du måste byta), mest för att få perspektiv på det långsiktiga. Det är alltid bra att ha något att förhandla med.

      Ja det går ju att förlänga i förtid, men det kostar såklart räntan som är kvar till dess lånet är bundet just nu.

        Kan kanske vara värt då det skiljer ganska mycket på vad man, generellt, kan binda nu än hur det såg ut för bara en månad sedan…
        Nej, inte alls stressad ?

    Vad är era tankar om upploppet i Linköping?

      Idioter hela högen. Alla som inte har medborgarskap och deltar i detta borde utvisas på stört.

        Anmärkningsvärt att polisen valde att dra sig undan för att ”inte provocera” typ (minns inte vilka ord som användes) och att endast ca sju personer gripits varav ca fem på grund av ”ordningsstörning”.

          Haha hade det varit svenskar hade polisen skjutit i ”försvar”.

            Nä men nu får du ge ett exempel på när det hänt att polisen skjutit i försvar på svenskar om du nu menar att det brukar ske.

              Hände väl senast förra månaden.

            Den svenska pojken som körde på trimmad moppe och jagades till döds av polisen. Då jäklar fanns det både mod och resurser.

              Han var norsk.

              Eller coronademonstrationer när dom bröt armen på en pensionerad sjuksköterska, vräkte ner 70åringar på marken, och knuffade en tant med rullator, grep och åtalade en journalist som var där och jobbade osv osv.

              Det är ledningen. Finns ett vittnesmål på hanif balis Twitter(öppen för alla) av en polis som var med i Linköping igår.
              KATASTROF.

                Jamen vad tusan! Vad arg jag blir. Varför tvekar man med vissa grupper men ingriper med övervåld mot andra?

                  För att det är ledningen som bestämmer. Och ledning styrs av generaldirektören, som utses av…………………

        Ja fy fan ursäkta men ingen respekt. Dom ska få sitt straff!!

      Blir vansinnig. På alla inblandade. Nassedansken kan väl åka runt och bränna koraner i landet där han är politiskt aktiv, vad har han i Skäggetorp att göra? Och sen dessa snorungar som beter sig på det här viset som följd.

        Snorungar?? har du sett videoklippen så ser du att det är bra många fler än snorungar där.

          Jag har sett videoklippen ja och i brist på bättre ord föll ordvalet på snorungar. För man ser tydligt på klippen att många är väldigt unga, men inte alla såklart.

        Han är halvsvensk och har medborgarskap.

        Han har bränt koranen i Danmark under flera år, upploppen där har slutat nu, och typ ingen verkar bry sig längre, utan accepterar att det är lagligt.

        Jag gillar inte honom. Men jag vill absolut inte ha blasfemilagar. Så om jag måste välja, väljer jag bokbrännande alla dagar i veckan. Även om människor vill elda upp bibeln. Och ja, jag är troende kristen.

          Nej, har inte sagt något om att man inte ska få bränna böcker om man vill, kör i vind. Men hans enda syfte är ju att provocera en reaktion för att ge ett stöd till sin antidemokratiska politik i ett annat land, svenskt medborgarskap eller ej. Jävligt onödigt.

            Onödigt ja. Men jag går på vad han själv säger. Och jag har sett många intervjuer med honom, just för att förstå syftet. Och enligt honom själv så är det för att visa att man får bränna koranen och att det ska accepteras i ett demokratiskt land, och så länge det blir upplopp så måste han fortsätta. Nu är det Sveriges tur tydligen, nånting om broderland.

            Jag vet inte om hans parti är odemokratiskt. Så kan inte uttala mig om det.

            Jag hoppas han slutar med detta idag. Sverige är inte Danmark, vi har inte samma resurser, eller lagar som Danmark, så här är det för farligt för oss invånare att starta sånt trams.

            Man kan få bli provocerad, men man behöver inte agera på sina känslor.

            Jag blir ledsen över allt hån man läser om kristendomen, speciellt på påsken, men dom känslorna får jag hantera på ett civiliserat sätt.

        Håller helt med. Det största felet är ju att fanstyget har fått tillåtelse att sprida sitt hat här! Hur fan kan det ens hända?

          Tänk om det blir blasfemilagar här, och vinden helt plötsligt vänder. Då har vi satt oss i en fruktansvärd sits.

          Att inte få kritisera en religon kan bli väldigt farligt om det kommer en dag där den är i en majoritet. Det har hänt många gånger, och människor tvingas fly hit pga det.

          Nej. Det är inte det största felet. Det är så yttrandefrihet funkar. Det största felet är att vi har så många idiotier som väljer att misshandla poliser och skapa upplopp.

        Du förminskar när du kallar dem snorungar. Det är mestadels vuxna män.

      Så arg över hur idioterna går på polisen när det inte är polisen som håller i någon demonstration. Det ser mörkt ut detta land. Fyfan.

      Jag fattar inte varför folk måste jävlas med islam, med koranen och deras gud och allt vad det är. Låt muslimer vara!!!! Sluta trakassera dom! Självklart slår dom tillbaka. Jag menar, bränna upp deras heliga skrift mitt på stan. Vad förväntar man sig liksom. Varför trakasserar man islam på det här viset. Man behöver inte gilla en religion, men man ska respektera det. Dom flesta muslimer är helt vanliga, fredliga, snälla människor.

        Är ju inte polisen som jävlas? Men du kanske tycker de ska få stenar kastade på sig och hamna på sjukhus för att en person vill bränna koranen?

        Man ska inte heller försvara sin heliga skrift med våld i ett demokratiskt samhälle med religionsfrihet. Men absolut helt galet att man bränner Koranen istället för att hålla normala möten där man talar om vad man tycker är fel med den.

          Var syftet med bränningen att kritisera koranens budskap eller var det en symbol för att yttrandefriheten inte ska tillåtas hotas eller inskränkas? (Varav reaktionerna som följde är en del av poängen)

            Det var nog snarare en medveten provokation för att visa sitt hat mot muslimska invandrare…

              Ja absolut provokation. Varför annars ha möten just i invandrartäta områden?

              Som Emma Frans skrev på Twitter, typ:
              ”1. Antidemokrat använder demokratiska rättigheter för att provocera
              2. Provokationer leder till våldsamma upplopp
              3. Antidemokraten ses som den som står upp yttrandefriheten”

              Med detta sagt är det naturligtvis för jävligt att hoppa på poliser och de som gör detta ska förstås bli straffade.

                Man kanske ska fundera över varför låta sig provoceras till våld av en grupp som så uppenbart bara är ute efter att skapa hot och kaos. Det säger tyvärr en del om gruppen som svarar med våld. Det är helt oacceptabelt att ge sig på polisen.

              Eller en provokation för att visa på bristerna i det muslimsk samfundet? Det finns ju onekligen inkompatibla element mellan svenska samhället och det muslimska.

        ”Självklart slår dom tillbaka”?

        Visst är det smaklöst att bränna upp en annan religions heliga skrift, handlingen kan absolut kritiseras trots att det också är var mans rätt att bränna upp sin egen bok.

        Men koranbränningen rättfärdigar naturligtvis inte våldsamheter, stenkastning, våld mot blåljuspersonal, allmän skadegörelse och att slå sönder polisbilar, attackera brandbilar och bilbränder.

        Oavsett hur provocerad eller kränkt man blir av handlingen.

          Jag är själv muslim och tycker dessa idioter som gör såhär är dumma i huvudet! Som muslim ska man inte ens bry sig om de som bränner koranen. Personen som bränner koranen vill ju bara provocera, bästa skulle egentligen vara om ingen dök upp. Men när dessa snorungar skapar upplopp och förstör så skapar det ett ännu sämre rykte för oss muslimer, för alla tror att alla muslimer är likadana.

            Ja det är synd, för varje gång sånt här sker så känner jag mindre och mindre sympati för muslimer. Börjar faktiskt känna att ni inte alls ska vara här. Har börjat överväga AfS trots att jag egentligen är sosse. För så ill tycker jag det är, vi måste börja utvisa och återvandra alla som begår brott (ALLA sorters brott) och varenda en som inte försörjer sig själv ska också ut.

        Och jag fattar inte hur vuxna män kan tappa fattningen så totalt över att en bok, alltså papper med text på, bränns upp och väljer att skada människor som jobbar med att rädda liv.

        Idag skickade vi två ambulanser till Rinkeby. Gissa hur många som kom fram pga stenkastning och våldsamheter.

        En persons dumheter får aldrig aldrig aldrig vara en ursäkt att bete sig som djur, dom drar vanära över alla religioner.

        Detta är bara ett bevis på att vi inte kan blanda folk från så totalt olika religioner och kulturer. Mina föräldrar har flytt från länder med ungefär samma värdegrunder som vi har i Sverige.
        Dom skulle aldrig ge sig ut och slåss för att någon pratade ner deras religioner.
        Dom vet bättre.

        Usch! Sån jävla skam. Så jävla less.

          Det är inte bara en bok för många.

            Men i verkligheten är det bara en bok.
            Är man vuxen och lever i verkligheten så fattar man att det bara är en bok.

            Dansken stod ju och sa andra saker som var mer provocerande än att bränna koranen.
            Det var ju helt uppenbart att han bara ville elda igång dom.

            Och dom svalde hela betet och gav sig på oskyldiga.
            Dom gav sig på personal i ambulanser och brandbilar dom hade NOLL med detta att göra men som försökte göra sina jobb.

            Sen när kommer en bok före människors liv?

            Hur kan man ens försvara detta utan att skämmas?

              För att dom är såna av naturen. Se bara hur dom älskar att få bränna bilar, kasta sönder saker, misshandla och skada. Empati finns inte hos dom. Koranen står för förnedring av kvinnor, rätten att skada och våldta barn.

            Har ändå svårt att tro att det skulle bli samma våldsamma upplopp om bibeln skulle brännas offentligt, den boken är mer än bara en bok för många kristna men har VÄLDIGT svårt att se en grupp kristna personer agera på det här viset.

              Om du tittar på ställen i världen där kristna är en förtryckt folkgrupp, exempelvis i Indien så skulle det bli liknande upprörda känslor.

                Muslimer är inte förtryckta i Sverige.

                Nja. Har både jobbat och bott i Indien genom kristna organisationer och skulle inte påstå att det skulle bli såna här bråk och våldsamheter där om ngn började elda upp en bibel.

          Hundratals år av kusingiften, där har du förklaringen

            Sluta bara.

        Så poliserna jävlas??

        Finns det något mer genant än vita kvinnor som ska försvara islam…?

        Man provocerar muslimer just därför att det bevisar en poäng. Varför väljer politiker att missa poängen? Varför blundar de? Ingen kommer provocera dem längre om de visar att lagen gäller över deras religion.

      Först och främst vansinnig på nazist-idioten som är grunden till allt. Sen såklart också orimligt att polisen attackeras. Men, i första hand vansinne att tillåta nazistiska och rasistiska demonstrationer etc, det borde inte gå att få tillstånd för.

        Klart det är provocerande, men ska man börja förbjuda folks yttrandefrihet? Kan väl stå ensam och bränna koranen om han vill det, men behöver inte lägga ner samhällsresurser på det. Får han ta konsekvenserna själv.

          Fast yttrandefriheten är ju inte obegränsad som det är nu, hets mot folkgrupp tex förbjuder ju vissa delar av yttrandefriheten.

            Du missförstår begreppet yttrandefrihet. Du kan inte hindra folks rätt att utrycka sig för att du tror att de kommer att begå brottet hets mot folkgrupp. Det är dessutom upp till en domstol att pröva detta.

              Jag vet vad yttrandefrihet är. Det jag menar är att demonstrationstillstånd för att bränna koranen inte borde ges ut. Tycker det är på samma nivå som att man inte borde ge tillstånd till någon som har planerat att stå och skrika n-ordet eller heila. Hets mot folkgrupp bestäms av domstol ja men jag anser inte att det pga det är rimligt att få säga eller göra vad som helst

                Så då är du alltså motståndare till yttrandefrihet. Jag tycker det är vidrigt att bränna böcker och det får tankarna att gå till bokbålen i Tyskland 1933. Men att förbjuda sånna handlingar gör att man sänker sig till samma nivå som asen. Vi har valt att tro på demokratin för att vi tror på maktdelning och allas rätt att uttrycka sin åsikt. Jag kommer alltid att slåss för den rätten och alla försök till att urholka den rätten för man inte gillar vad andra tycker är något jag alltid kommer att ta avstånd ifrån.

          Om det är IS som sätter upp ett litet stånd på Almedalsveckan, kommer det vara yttrandefrihet som gäller då också?

            Det var det när dom gick runt och värvade folk i Nordstan. Hade broschyrer, och uppställda bord.

            Det var ingen som hindrade IS när de öppet värvade krigare till att försvara sitt kalifat. Jag har mer än en gång sett IS stå vid sitt bord på Hötorget och sprida sin propaganda utan att någon hindrat dem. Alla som bor i vårt land har rätt till sin åsikt och rätten att sprida den. Finns en hel del jag inte håller med om men skulle aldrig ens komma på tanken att inte värna om den rätten för alla oavsett hur antidemokratisk åsikten må vara.

            Vad tror du. Klart som fan dom får. Ingen skulle säga ett enda ord. Deras ord är lag. Punkt slut där.

        Vad ska vi gå på här näst? Religionsfriheten?

          Varför inte tillåta att heila på stan också? Helt vansinnigt att jämföra religion med nazism

            Vem jämför? Du vill göra inskränkningar i yttrandefriheten, min tolkning, så jag undrar vad kommer härnäst?

        Ja men vad bra att skylla hela problemet med att rättsväsendet blir attackerat på att någon ville tända eld på en bok

      Kan någon förklara varför POLISERNA attackeras? Finns det någon rimlig förklaring till det?

        Nej finns ingen annan förklaring än att det är människor som inte förstår de demokratiska systemets institutioner.

        1. För att de som ger sig på polisen är idioter.
        2. För att polisens jobb är att försvara yttrande- och demonstrationsfriheten och dessa idioter tycker bara att det ska gälla när det passar dem.

        Dom som är ute och ger sig på blåljuspersonal är inte samma människor som är arga över att koranen bränns.
        Det är samma äckliga pack som rånar, langar, bränner bilar och kastar sten på blåljuspersonal även när ingen bränner koranen.

        Dom utnyttjar tillfälllet och folk går på det.

        Dumma naiva idioter som går på det!

        Jag är så arg och bitter över idag. Fy fan vad vi slitit röv pga dom här djuren som bara förstör.

          Det är inte bara oreligösa slödder som är med i upploppen.

          Här är kvinnan i Malmö som dömdes för uppvigling(?)

          https://m.youtube.com/watch?v=QPn4kJz99Wk

            De är svin. Inget annat. Ut med skiten.

          Det är inte bara det där packet som är med i upploppen. Kvinnan i länken nedan dömdes för uppvigling. Inga vackra ord om oss svenskar eller polisen.

          Håller med om att de utnyttjar tillfället. Det var samma i franska städer det året Frankrike vann fotbolls VM. firandet på gatorna kapades av bråkstakar från förorterna som började ge sig på blåljuspersonal, vandalisera gator, butiker och bränna bilar. Av någon anledning triggas de här grupperna av uppståndelse oavsett uppståndelsens grund och gör krigstillstånd av det för att de ska ha någon action i sitt lilla liv. Jag var på plats och det var otroligt obehagligt att uppleva testosteron som skenar.

        Polisen är den myndighet som beviljat tillstånd för demonstrationerna. Kanske det har något att göra med varför motdemonstranterna går hårt åt Poliserna på plats.

          Nu tänkte du inte så lite fel.

            Va?

          Polisen har tillåtit en demonstration.
          Vilket dom måste. Annars måste dom snart förbjuda varenda demo.

          Att bränna böcker som man äger är inget brott.
          Polisen kan inte lägga sig i att du bränner dina egna böcker.

          = polisen bär ingen skuld i detta.

          Förstår du nu?

            Det borde de inte ha tillåtit. Att bränna Koranen borde snarare räknas som hets mot folkgrupp.

              Du kan inte mena alvar?

              Jo dom borde. En demonstration är en sak, att personen som ansökt om tillståndet sen väljer att bränna sina egna böcker har inget med polisens utfärdande av tillståndet att göra.

              Om jag bränner en lapp med en dikt som du skrivit, är det olagligt eller bara något som skulle kunna göra dig ledsen?

              Vi kan inte förbjuda folk att bränna en bok.
              Däremot kan vi förbjuda folk att använda sin religion som en ursäkt till att använda våld.

              Eller vänta, det är redan förbjudet.

              Nej. Sverige är sekulärt. Det är muslimer som bör acceptera demokratien och det fria talet.

              Får man fråga vad ni tror att yttrandefriheten är till för?

            Skillnad på Polisen som myndighet och poliser till yrket, eller ska läkarna slås ner för att sjukvården inför beslut som ogillas som ex… *suck*. Poliserna på plats har NOLL med demonstrationstillståndet att göra.

        Ja för många har väll tidigare bråkat med polisen eller vill hämnas pga någon dom känner gjort ett brott. Och så vill idioterna ge igen.

        Nej och det undrar man ju ibland även annars när det blir våldsamheter, t ex i samband med större fotbollsmatcher.

      Ser rökmolnet från brinnande polisbilar från mitt fönster just nu, i Örebro. Läskigt och lite overkligt. Hoppas det inte blir värre, bor många gamla och barnfamiljer kring Sveaparken.

      Är det någon som vet VARFÖR Rasmus åker runt och bränner koraner? Har försökt söka mig fram till det svaret men hittar inget motiv.
      Finns det något motiv?

        Han vet och vill att exakt detta kommer hända för då framstår det som att han har rätt i att ”islam är en våldsam religion”. Det finns ingen annan anledning.

          Fast det ÄR den. Fråga min kristna man från Mellanöstern varför han inte kan bo kvar där om det nu är så trevliga och fredliga människor där. Fråga varför dom brände biblar så att hela tigris blev svart men inte accepterar samma sak för deras egna bok. Är man praktiserande islamist kan man inte vara fredlig. Koranen säger bokstavligen att kristna och judar är otrogna och man har rätt att döda dem. Man får också gifta sig med barn och ha flera fruar. Att stjäla pengar från otrogna är också okej osv. Men absolut en sån trevlig fredlig religon, ni som är så allmänbildade kan lära er arabiska och läsa koranen själva så får ni se det svart på vitt. Kommer säkerligen komma massa svar på det här som väljer att fortsätta vara naiva. Jag önskar att ni hade rätt men tyvärr kommer vi bli lika utrotade här som i de länder. Mellanöstern var förresten nästan enbart judiskt/Kristet förr. Tänk på det. Ingen såg det komma…!

            Jag vet inte under vilken sten du och din ”kristna” man bor men sist jag kollade så var inte bibeln särskilt trevlig heller alla gånger. ?

            Sen kan vi också säga att kristendomen är våldsam. Jugoslavien är ett sådant exempel där kristna dödade fredliga muslimer.

            En religon blir var du gör den till.

              Kristendomen var våldsam, dåtid men islam är våldsam, nutid. Det pågår försök till reformation inom islam men tyvärr motarbetas det av en liten klick maktfullständiga män. Under medeltiden styrde den katolska kyrkan med järnhand.
              Islam hör inte hemma i väst där vi lösgjort oss från vår egen tyranniska religion som var tvungen att reformera för att överleva.

            Alla religioner är ju skeva om vi ska se det så. Kolla bara på historien, de flesta händelser är förknippade med olika religioner. Du framstår som ganska korkad när du uttrycker dig som du gör för att din snubbe har dålig erfarenhet av en viss religion.

            Ja, islam är en farlig religion. Pratar ibland om detta med mina (icke troende) muslimska vänner som blev fria från skiten när de kom hit (ensamkommande) och slapp äldre släktingar osv

            Det är väl inte så konstigt att det bara var judar och kristna innan muslinerna kom iom att Islam är den sista religonen efter kristendomen och judendomen. Inom islam tror man på alla 3 religoner men följder islam då den kom sist och kompletterade de andra. Man tror även på jesus, Abraham, Noah osv.
            Nu kanske du har bott på en plats där kulturen är starkare än religonen men inom islam är allt du räknar upp förbjudet förutom att ha flera fruar, vilket inte bara är så lätt att du tar en fru. Mvh bor också i ett muslimsk land men här bor umgås och arbetar muslimer och Kristna utan problem

          Har han inte rätt då? Ingen skulle göra det dom här galningarna gör om bibeln eller nån annan religiös sak förstörs. Han har så rätt i det han vill ha fram. Hade det inte varit så, hade alla dessa skadegörare, mordbrännare, misshandlare gjort något om han hade fel? Nej just det.

        Han säger att han vill lära muslimer att det är lagligt att bränna religösa skrifter. Och om man gör det om och om igen så kommer dom förstå att det inte är någon ide att göra upplopp. Och så länge dom inte respekterar våra grundlagar om yttrandefrihet, så måste han fortsätta.

        Nu har dom kommit så långt i Danmark att ingen bryr sig längre, och då vill ha göra likadant i Sverige.

        Typ som ett hårt sätt att sekularisera islam i Norden.

        Snubben är en knäppgök.
        Finns intervjuer med honom. Han är så burdus så det går nästan inte ta honom på allvar.

          Ja han är knepig men budskapet är direkt och poängen är korrekt.

            Jo visst. MEN Sverige är inte Danmark. Vi har en lam regering som inte vill stärka, ändra eller skapa nya lagar. Det finns inga häktes platser eller fängelseplatser.

            Vi har inte resurser för att polisen ska klara av stora upplopp. Detta är farligt för vårat folk just nu.

            Men som jag skrev längre upp, jag väljer bokbränder alla dagar i veckan före blasfemilagar och inskränkning i yttrandefriheten.

            Jag tycker till och med att lagen om hets mot folkgrupp ska tas bort, eller iallafall skrivas om. Vi har lagar om hot, och våld. Åsikter ska inte förbjudas, det är farligt.

              Vi har resurser men polisen gjorde här en reträtt för att de inte ville ta konflikten. De bröt samhällskontraktet och ville inte säkra tryggheten för allmänheten. Den karamellen hoppas jag svenskarna suger på och tar in. Nej, den här demon var ett riktigt test på läget. Nu vet vi var alla står.

      Helt sjukt att de låter han demonstrera. Och framförallt i Skäggetorp av alla ställen. Hur kan de inte ha förväntat sig kaos?

        Hahaha men…det kanske finns en anledning till att han demonstrerar i Skäggetorp och dylika områden istället för på Östermalm och Lidingö? Eller?

        Nej. Det är inte sjukt. Det är så det funkar i Sverige och i en demokrati.

      Det skjuts för lite. De borde gått in med gummikulor eller skarpladdade vapen och matat ner alla som kastade sten eller uppträdde aggressivt. Man ska ha respekt för polisen och det kommer polisen inte få om de inte sätter hårt mot hårt.

      Helt fruktansvärt. Idioter som hittar en anledning till att bete sig som idiotier. Fruktansvärt att se den här utvecklingen i Sverige :/

    Ska söka en yh-utbildning. Betyg har jag så det kan jag bifoga. Men det finns också så att man kan bifoga cv, personligt brev etc. Det står att det är för att visa att man är behörig typ (jag saknar nån särskild behörighet men det finns en förutbildning där man kan bli behörig för yh-utbildningen).
    Vad bifogar jag där? Cv? Ett brev där jag skriver varför jag vill gå den?

      Jag höll också på med de där förra året. Det bästa är att bara ringa skolan helt enkelt, och eventuellt boka in någon form av handledning med syo. Lycka till !

      Är det obligatoriskt att bifoga cv och personligt brev?
      Lyft i så fall fram kunskaper som kan vara användbara för utbildningen. Har du inte tidigare erfarenhet från yrket kan det personliga brevet förklara ditt intresse och varför du söker.

    Tips för en lyckad tinderdejt mottages tacksamt

      Ha ha!

        ?

      Använd kondom

      Gör någon aktivitet så det inte bara blir att ni sitter och stirrar på varandra och pratar. Blir lätt lite stelt då och känns som en intervju (talar för mig själv nu, förstår såklart att alla är olika!).
      Typ biljard, shuffelboard, gå på quiz, eller något ni tycker är skoj. Brukar bli lättare stämning och ni gör något aktivt liksom. Ta någon öl, drink eller ett glas vin om ni dricker alkohol, brukar lätta upp stämningen lite och man blir lite mer avslappnad. Talar återigen om egna preferenser/erfarenheter. Har du en dejt på g?

    Gillar denna blogg, men har varit lite dåligt med skvaller här?
    Varför inte ta upp att anordnings Mandir och Camilla Hamid stulit” en annan kreatörs idéer, att det kommit ett nytt Instagramkonto likt ”ExOnPHspoiler där någon anonym nära Kardashianfamiljen avslöjar hemligheter om kommande serie/samt hemligheter om systrarna.
    Bianca har köpt en lägenhet för 40 millar minst.

    Allt detta skulle ge diskussioner här?

      Antonija mandir*

        Haha Anordnings Mandir

      Camilla vill inte skriva om Lisanna av någon anledning. Men ja, sjukt dålig stil att sno hennes idé!

        Men lägg av. Det är knappast hennes idé. JLC gjorde en Halv Åtta-serie för två år sedan. Konceptet är knappast nytt.

          Haha eller hur. Sen har vi Halv åtta hos mig från tv4 och Come dine with me, den brittiska varianten

        Ta istället upp att Lisanna hade ett only fans konto bakom hennes killes rygg.. eller ah numera ex ?

          Haha va hur vet du? Är det därför hon har råd med massa shopping och operationer etc?

      Berätta om mandir och hamid please

      Vad heter kontot om Kardashians?

        Itzangel_j.
        Vissa tror att det är Mason eller Kims BFF Jonathan som driver kontot

      Är väl inget skvaller att Bianca köpt en lägenhet för 45 miljoner, det har hon ju gått ut med själv + att det redan skrivits ett inlägg om det här ?

        Ja jo, fast allt som skrivs på denna blogg är ju inte hemligheter?‍♀️ Bianca har nu en helt ny lägenhet, men kanske skrivits om det här och jag missat då?
        Det är väl först nu hon gått ut med priset tho iof

          Vad svamlar du om?

            ”priset tho iof”

            Var ganska trött när jag skrev, hade jobbat sen 07.?
            Tror bara jag menade att det kan vara intressant att läsa om biancas lägenhet ändå, då den garanterat är en av Sveriges dyraste.
            Och att jag i så fall missat att det redan skrivits om den här

              Den är dyr, men nej, inte en av Sveriges dyraste…

                EN AV Sveriges dyraste lägenheter sa jag, vilket det garanterat är.
                Den dyraste någonsin såldes för 100 miljoner, enligt Bianca var hennes lägenhet ”betydligt dyrare än 40 miljoner”.
                Hennes lägenhet är där i toppen?

                Fattar inte varför detta fick så mycket argument dock. Kan vara intressant att läsa om att en så ung tjej, som många känner till, har råd med en så pass dyr lägenhet.
                Är väl bara kul??‍♀️

      Ja eller Melinas nya podd

        Vad vet vi om Melina egentligen?

          Vet ej men ville diskutera podden med någon ?

            Jag har följt Melina på gravid vecka för vecka & har lyssnat på podden. Diskuterar gärna ? tycker hennes podkollega är lite tråkig tyvärr. Eller tråkig är kanske fel ord men ja vet inte. Kan inte sätta fingret på varför men får ingen bra vibb och har hittills inte tyckt att något avsnitt varit direkt underhållande

              Åh håller med! Nu är jag för trött för att skriva mer men tycker inte heller att poddkollegan verkar något rolig..

                Vilken bra diskussion det blev! Hahahaha!

      Den ”anonyma” är Mason. Kourtneys son. Han sände live i förrgår och då dök Kylie upp i liven. 🙂 kul.

    Sluta med p-piller

    Några erfarenheter? Ätit i 2-3 år. Fått lite bättre hy av dem samt mindre mensvärk så jag antar att det kommer återgå till hur det var tidigare.

    Vet någon hur det funkar med blodtrycket om man slutar och sen skulle börja med p-piller igen? Eftersom man får lite högre blodtryck av dem.

      Jag åt p-piller pga pms. Åt i 2 år ungefär. Slutade och fick mindre pms, ökad sexlust och mer stabil humör. Men det bästa var att jag blev så mycket piggare. Var sjukt trött jämt, orkade inget efter jobbet och sov på eftermiddagen varje dag. Kopplade inte ihop det med pillren förrens jag läste en artikel i lokaltidningen om en kvinna som också varit sjukt trött men som blev piggare när hon slutade med pillren. Slutade direkt och orken återkom på bara någon vecka.

      De flesta får inte högre blodtryck av p-piller, om man får det ska man byta preventivmedel. Den största nackdelen med att sluta och sedan börja igen är att den något ökade risken att drabbas av blodpropp är som störst precis när man börjar med pillren, även om det beror på ett uppehåll. Annars går det fint att sluta och börja bäst man vill.

    På tal om diskussionen häromdagen angående ålder och fertilitet – är det någon som har eller har tänkt på att frysa ner ägg i en mer fertil ålder för att kunna använda när man vill få barn i högre ålder om det skulle visa sig inte vara möjligt på ”naturlig” väg då?

    Jag är själv 26 och barn kommer sannolikt inte vara aktuellt förrän om minst 5 år och jag har själv funderat på att det kanske inte är en så dum idé att ”ta vara på” de förhoppningsvis bra ägg man har nu.

      Yes! Är också 26 och tänkt i de banorna. Dock har jag för mig att det kostar runt 30k, så har inte råd tyvärr

      Jag hade kaaanske gjort det om jag var 30år och singel. 26 är jätteungt fortfarande och det är ju dyrt att frysa ägg men om du har pengarna och vill vara jättesäker på att få bra ägg så kör, förutom kostnaden finns det väl inga nackdelar. Många har ju bra ägg upp till 40år…

        Ser verkligen ingen anledning att frysa äggen redsn vid 26. Vänta 5 år och tänk ett varv till om det fortfarande inte är några barn i sikte.

        Ja det är nog inget jag kommer göra nu direkt. Just nu är jag jättesingel och lägger i princip all tid på mitt jobb så bara en relation känns avlägset. Det är nog om jag är i samma läge när jag närmar mig 30 som jag kommer titta på det mer på allvar.

      Frysa ägg är inga garantier. De flesta frysta äggen är värdelösa.

        Precis. Det ger en falsk trygghet.

      Det är dyrt och frysta ägg får oftast sämre kvalitet. Dock är det bättre att göra det nu än om några år.

      Om man har en partner man litar på – skaffa barn nu. Vi skjuter upp barnalstrande alldeles för mycket nu för tiden. Man behöver inte ha varit tillsammans i 10-12 år, äga villa, hunnit doktorera och blivit chef innan man får barn. Man behöver inte heller ha en sjukt utdragen frihetsperiod där man ”bara får tänka på mig själv”. Djupa relationer och att finnas till för andra även om det minskar ens möjlighet att resa över världen eller vara ute till sju på morgonen är inte ett fängelse.

    Sluta med p-pi ller

    Några erfarenheter? Ätit i 2-3 år. Fått lite bättre hy av dem samt mindre men svärk så jag antar att det kommer återgå till hur det var tidigare.

    Vet någon hur det funkar med blo dtrycket om man slutar och sen skulle börja med p-pi ller igen? Eftersom man får lite högre blodtr yck av dem.

    (Fastnade i modd…)

      Jag har haft uppehåll några gånger och fått värre smärta och blödning, inget annat. Sen är det inte att rekommendera pga risk för proppar, bättre att inte ha uppehåll alls då.

    Någon som har tips för bank gällande bolån? Planerar att köpa min första bostadsrätt i år eller nästa år och tar tacksamt emot tips på banker.

    Trevlig kväll!??

      Jag har hört mycket gott om Länsförsäkringar bank. Har den inte själv, men är sugen på att byta. Dock är jag lite för lat för att göra slag i saken. ?

      SBAB.
      Dom har inget kontor men jag är så nöjd med deras bemötande när jag bytte från Handelsbanken dit och köpte ny lgh.

      Hela min släkt har lämnat h-banken för SBAB.

      Absolut inte sbab. De gav lånelöfte och sedan när jag skulle ta lånet så nekade de. Så har de gjort för fler jag känner.

        Oj vad tråkigt. Vi fick lånelöfte måndag kväll och torsdag skrev vi kontrakt. Betalat handpenning och SBAB har godkänt alla papper osv så hoppas de inte ändrar sig om en månad när det är dags att betala resten ??

    Vad är en rimlig summa för sjukdoms- och olycksfallsförsäkring? Per år alltså. Betalar själv typ 2700kr.

      Jag betalar ca 600 kr/år för olycksfall (Moderna försäkringar genom facket), har ingen sjukdomsförsäkring.

      Tror jag betalar något liknande för min sjuk- och olycksfallsförsäkring. Det är Trygg-Hansa, en barnförsäkring som ”omvandlades” efter 25. Ingen aning om det är rimligt, har inte gjort någon jämförelse utan gått på att det är bra att inte byta om man har haft samma hela livet.

    Jag avskyr att sköta mitt hushåll, som att städa, diska, tvätta, slänga sopor osv. Det tar emot så sjukt mycket. Jag håller det skapligt städat, det är ingen sanitär olägenhet men det är inte heller i skick att få oväntat besök för då skäms jag. För att få det tipptopp inför gäster tar det 2-3 timmar att städa. Hur gör man för att orka ha det skapligt städat jämt?

      Man får hitta sitt eget sätt. För vissa passar det att ha ett veckoschema där man fördelar städningen över alla dagar så att det inte blir så mycket per dag. Andra gillar att ta krafttag en dag i veckan eller varannan vecka. En del bjuder hem människor med jämna mellanrum för att det motiverar dem att städa.

      Men en ny vana man kan arbeta in är att alltid lägga tillbaka saker samma dag som man plockat fram dem. Då är det alltid avplockat och lättare att städa.

        Jag tycker också det är så sjukt tråkigt men jag brukar lyssna på nån bra ljudbok under tiden, då blir det inte lika mycket fokus på hur drygt och tråkigt det är…

      Finns ekonomin för städhjälp var 3-4e vecka? Vi kör på det här hemma och jag upplever själv att det då är enklare att hålla rent efter det ☺️

      Diskmaskin och tvättmaskin i egna bostaden om du bor i hyresrätt. Är nu städat i köket varje dag vilket det absolut inte var de 15 år jag levde utan diskmaskin.

      Jag är lite som dig fast mest med disken, jag har börjat ge mig till imorgon att diska haha. Har ingen diskmaskin. På kvällen sköljer jag av och ställer det i diskhon sen tar jag det efter frukosten. Så slipper jag på kvällarna. Det andra gör jag bara. Håller efter lite hela tiden. Plockar upp saker och torkar av, kör med dammsugaren 2-3 gånger i veckan beroende på hur mycket skit katterna drar in.

      Anlita städbolag.

      Om du har råd – ta in städhjälp en gång i månaden. Vi har det hemma, det kostar 400 kronor. De grovstädar ordentligt en gång i månaden, jag underhållsstädar lite lätt när det behövs.
      Om ekonomin inte finns – ta tio minuter om dagen och städa något. Tio min om dagen är ju lite på ett helt dygn men gör skillnad i längden.

      Förstår dig. Jag städade inte på typ 1 år. Hittar på ursäkter så att folk inte ska komma hem till mig. Ser ut som en knarkarkvart. För några månader sen behövde hyresvärden komma in i lägenheten, pga ventilationen. Jag köpte lite tid genom att säga att jag var sjuk. Panikstädade i 3-4 dagar, men det såg ändå ut som en katastrof och golvet och annat förstört. Och lukten försvann inte heller, hur mycket jag än vädrade och sprayade. Det luktade APA. Men det gick bra ändå, och han var förstående.

        Du kanske borde söka hjälp, typ boendestöd?

          eller personlig assistent.

        Hur orkar du själv bo så?

        Du vet att du antagligen kommer bli ersättningsskyldig när du flyttar?

      Dela upp det i dagar så känns det lite lättare.

      Jag ska börja städa en kvart varje dag, tänker att då borde man kunna hålla rent?

      Håll efter varje dag och ha var sak på sin plats!

      Men herregud, gå bara upp och gör det. Fu så vidrigt att leva i smuts och så jävla pinsamt att få besök när det ser ut som en svinstia hemma.
      Har själv 2 barn, är gravid i v 39, jobbar heltid, lagar mat OCH håller mitt hem i tipptopp skick. Kan jag så kan du!

        Vill du ha en guldmedalj eller? ?

          Ja det vore kanske på sig än plats. Hur svårt kan det vara att städa regelbundet. Fixar man inte hygienen bör man kanske ha ett boendestöd.

            Alla har ju olika nivåer av vad de känner är bekvämt. OP säger ju att det inte är en sanitär olägenhet och mår man inte dåligt av att strunta dammsuga en dag vem är då du att döma?

            Nu vill ju hen dock ha tips för att förbättra och varför du tror det hjälper att skryta om hur ”duktig” du är förstår jag inte.

            Nåväl, mitt tips är att ha en dag i veckan för ett område. Typ badrummmet på tisdagar, vardagsrummet på torsdagar, dammsuga varje lördag etc. Då håller du efter regelbundet utan att du måste ägna timmar per dag.

        Sympatiskt värre.

        Haha herregud vad osköna vibes du ger ?

      Samma här. Ingen disk framme eller tvätt utan det håller jag undan men dammsuga och sånt sker alldeles för sällan.. Det är ju inget tidskrävande egentligen men skjuts ändå alltid upp. Har funderat på städhjälp men det känns också orimligt när man bor själv i en relativt liten lägenhet!

      Umgås med folk som inte kommer på besök oväntat och städa när du själv tycker att det behövs bara.

      Är också dålig på att hålla det fint hemma pga tråkigt.

      Mina tips är följande:
      Ha färre saker – rensa bort sånt du inte behöver och ha så lite som möjligt framme. Dvs satsa på att ha bra, stängd förvaring.
      Färre textilier så blir det mindre damm.
      Hellre tavlor på väggarna är en massa prydnadssaker och annat.
      Identifiera dina problemområden. För mig är det köket eftersom jag avskyr att diska. Diskmaskin har gjort stor skillnad för hur städat mitt kök är
      Ta 10 minuter varje dag då du plockar och städar intensivt. Ibland kan det krävas 10 min badrum, 10 min kök och 10 min resten. Städa effektivt, sätt gärna timer och när den ringer är du klar. Blir inte perfekt men om du gör så varje dag kommer din lägstanivå att höjas. Ladda ner en riktigt bra ljudbok eller podd och lyssna endast på den när du städar. Det hjälper mig att ha mer motivation att ta lite tid att städa
      Anlita städhjälp som tex kan torka golv, lister och annat extra trist.
      Tänk på att det tar tid att etablera nya vanor.

      Mitt hem är inte perfekt men betydligt bättre än för några år sedan när jag absolut inte kunde få spontanbesök. Nu känner jag mig redo för sånt ca 80% av tiden

      Bästa jag gjort hittills är att köpa en robotdammsugare. Och kolla på städtiktoks.

    Blev negativt påverkad/rädd för hormoner pga allt snack i media och online. Har de sista 17 år haft extrem mensvärk, alltså kräkas, tömma tarmen och vilja dö varje gång och nu gav jag upp och har i veckan börjat äta kombinerade p piller med målet att äta ihop kartorna efter två kartor. Någon här som har positiva erfarenheter av p piller mot kraftig mensvärk som vill dela med sig? Man läser ju mest om negativa saker men vill höra lite pepp.

      Sen jag började ta minipiller för 7 år sen har jag sluppit min fruktansvärda mensvärk helt ? Blöder inget och är jämnare i humöret. Enda negativa är sämre sexlust.

        Och! Tro inte på allt strunt du läser, tyvärr uttalar sig många om sånt de inte har någon aning om och hormonella preventivmedel får oförtjänt dåligt rykte i vissa kretsar. Vi är inte gjorda för att ha mens varje månad i 30 år, det är inte heller naturligt!

          Vad menar du med att vi ”inte är gjorda för att ha mens varje månad i 30 år”? Att vi egentligen skulle ha fött fler barn än vad vi gör i dagens läge och därmed haft längre och fler perioder av uppehåll?

            Exakt så.

      Jag hade också otroligt mycket mensvärk som försvann nästan helt när jag började med p-piller! Den kom inte heller tillbaka när jag slutade ett par år senare 🙂 nu får jag på sin höjd ta en Ipren första dagen typ

      Inget att va rädd för, man ska inte tro på allt alla säger. Olika preventivmedel har hjälpt mig med kraftig mens och menssmärta, vill aldrig va utan. Föredrar p-ring eller hormonspiral.

      Så hade jag när jag var tonåring, svimmade av smärtorna. Började därför med p-piller men uppehåll skulle göras mellan kartorna.
      Nu som äldre bytte jag till minipiller där kartorna ska köras ihop.

      Tack snälla för era svar. Skönt att läsa att det funkat för er. Jag hoppas verkligen att det funkar för mig. ??

        Prova tills du hittar det som funkar för dig! Lycka till!

    Ni som ser Robinsson i år, vad tycker ni om situationen i lag Nord? En viss person som inte är speciellt snäll mot en annan lagmedlem är vad jag syftar på…

      Menar du S mot J?

      Ingen trevlig människa precis.

      Kan nästan inte kolla längre. Fruktansvärt vidrig vuxenmobbing, i ett program som även barn tittar på. Att inte produktionen gör något för att påvisa att mobbing inte är OK, samt för att få Joel att må bättre, är ett under.

      Har inte sett gårdagens avsnitt men tycker fruktansvärt synd om Joel ?

      Tycker så synd om Joel, han är så söt och rar. Konstigt att TV4 inte hört nåt åt saken? De kunde ju ha nån slags tävling eller ör på d där han ”tvingades” byta lag eller nåt.

      Så skönt att fler reagerar! Jag tål inte S, är orolig över att hon ska bli lärare!!! Obehaglig och faktiskt direkt elak.

        Ja, jag tänker samma. Tänk henne som idrottslärare när hon ska hantera elever som mår dåligt, avskyr idrott m m.

    Bästa vårdcentralen i sthlm? Någon? ?

      Capio, finns på olika ställen i Sthlm. Lätta att få tag på via chatt och har alltid fått tid samma dag. Har varit skriven på Slussen, Östermalm och Mariatorget.

        Oj finns det bra capio. Min är så dålig. Dom bryr sig inte. Ska byta.

        Så olika det kan vara, jag har aldrig fått tid samma dag även om jag behövt det. Icke-akuta tider har jag fått vänta 6-7 veckor på. Detta är också en Capio i Stockholms innerstad.

      Ngn på Östermalm eller Danderyd.

    Jag har en Klong Gloria i silver som mörknar fort efter putsning. Har någon bra tips på något som håller länge?

      byt putsmedel kanske? jag har klong tender, constella och teluria och har aldrig putsat dom, de ser fortfarande helt nya ut så vet inte vad du gör med din haha

        Haha?
        Klart jag inte ”gör något” med den. Jag blev besviken över att den blev ful efter så pass kort tid och putsade då. Innan dess hade jag ju inte gjort något, den står ju bara där.
        Kul för dig att du haft tur med alla dina saker.

          Hahahah så sur

      Det där ”haha” är uppenbarligen en ny grej där folk lägger in ett random haha som utfyllnad. Det ser skitdumt ut och jag antar att det är samma gamla trend som frågetecken efter påståenden (?) Ja, typ så.

      För övrigt kan jag tipsa om ketchuprengöring lite då och nu, gällande metallföremål. Lycka till!

      Kolla om leverantören har någon rekommendation ?

    Varför har Magister Nordström inte blivit avpolletterad ännu?

      Vad menas med det?

    Fastnade. Har precis börjat med kombinerade p piller då jag varit rädd för det innan. (Hormoner). Ska äta det mot extrem mensvärk. Någon som har positiva erfarenheter? Hittar mest massa negativt men så delar folk ju oftast inte med sig om så mycket positivt utan skriver när något är fel.. Ska efter två kartor börja äta ihop dem.

    Fastnade. Har precis börjat med kombinerade p pil ler då jag varit rädd för det innan. (Hormoner). Ska äta det mot extrem mensvärk. Någon som har positiva erfarenheter? Hittar mest massa negativt men så delar folk ju oftast inte med sig om så mycket positivt utan skriver när något är fel.. Ska efter två kartor börja äta ihop dem.

      Har både hormonspiral och kombinerade p-piller på grund av hemska menssmärtor! Så himla skönt att vara smärtfri!!!! Frihet

    Tips för att få ett bättre ordförråd? Typ bra app eller nåt. Eller är det bara läsa böcker som gäller kanske?

      Appar hit och dit…öppna en bok istället.

      Läs bra litteratur, såsom Selma Lagerlöf eller Sven Delblanc (sviten om Hedeby är fantastisk språkligt). Mycket nöje!

      1. Läs böcker.
      2. Varje gång du stöter på ett ord som du inte kan – googla det och lär dig betydelsen.
      3. Lös korsord för att lära dig synonymer.

      Att läsa mycket böcker är det överlägset bästa sättet att skaffa sig större ordförråd.

      Jag läste ”under strecket” i SVD varje dag , strök under ord jag inte förstod och slog upp dem. Bra för mitt ordförråd och jag lärde mig en del om random ämnen (typ hästpolons historia).

      Men läs mycket och slå upp ord, helt enkelt

      Lös korsord.

    Någon som vet vad som hänt med influencern Beatrice Forsell? Hon har inte uppdaterat insta sedan i September. Hon är (var?) bästis med Lovisa Barkman men har inte sett henne på Lovisas insta heller.

      Undrar också!!! Lovisa la upp om henne hela tiden innan och kommenterade alla hennes bilder. Nu helt borta och knäpptyst

      Ja jag undrar också vart hon tog vägen. Lovisa följer inte ens henne längre?

      Nej, men undrar också!! Dom är väl från Jönköping båda två och har varit bästa vänner since forever. Känns som det måste ha hänt någonting speciellt om dom avföljt varandra på Instagram?

    Någon kommunikatör här? Jag har pluggat 3 år ekonomi/marknadsföring sedan jobbat ca 6 år med lite inköp samt ganska brett administrativt. Men har alltid drömt om att jobba med kommunikation framförallt i text, kanske kommunikatör på nån myndighet, skola, intern kommunikation.. och vill nu våga försöka satsa på detta. Vilken väg är bäst att gå? 1-2 år magister/master inom kommunikation, ta en till kandidatexamen genom att läsa 90HP, någon YH? Optimalt hade varit ett års plugg, där man kunde fått lite praktisk erfarenhet men yh verkar oftast vara 2 år? Finns någon annan väg att gå? Tips? ☺️

      Marknadskommunikatör här! Kul att du vill joina oss. Beror på vart du går, enligt mig är Berghs optimalt.

      Språkkonsultprogrammet är vad du söker. Skräddarsyr kommunikatörer och språkvårdare för först och främst myndigheter.

      YH. Du lär dig inte så mycket praktiskt av att läsa till fler HP. Jag har pluggat kommunikation på universitetet och har en YH och rekommenderar YH alla dagar i veckan. Jag jobbar dock inom den privata sektorn. Men du har redan en kandidat så jag tror att en kortare utbildning är rätt väg för dig att gå. Och eftersom du vill jobba som kommunikatör så behöver du kunna lite allt möjligt, så som copy, viss medieproduktion, SEO, sociala medier osv.

    Mitt barn har en kompis som bor ganska nära oss. Barnets föräldrar är inte sveriges mest hygieniska personer. Både deras hem och barn luktar urk. Tror knappt dom städar, tvättar kläder eller duachar. Men vad vet jag. Måste typ sanera hela hemmet när barnet har varit hemma hos oss och lekt och jag undviker helst att släppa in hen öht. Och jag vill absolut inte att mitt barn är hemma hos dom. Men det är inte hållbart i längden att hålla på såhär. Några tips och tankar? Vad ska jag göra?

      Hur gammla är barnen?
      De kanske kan bada ihop om de är i en ålder där de tycker att det är kul? Simhallen?
      Det är ju knappast barnets fel att det är såhär så det känns småaktigt och överkänsligt att ta ut det på ett barn. Det drabbar ju även ditt barn som förlorar en vän.

        Jag vet!! Det är därför det är ett problem. Blir verkligen äcklad av att ens ha barnets kläder hängandes i vår hall, eller att hen sitter i vår soffa. Jag försöker verkligen kämpa emot känslorna och jag vet att det är föräldrarna som brister, inte barnet.
        Dom går i lågstadiet. Och vi bor i ett område där dom kan röra sig relativt fritt själva. Att bada barnen tillsammans är inte ett alternativ. Det skulle nog föräldrarna tycka var märkligt. Och ska jag i så fall även tvätta kläderna? Haha. Och inte heller badhus är ett alternativ. Dom går mellan varandra som dom känner, vi bokar inte lekdejter.

          Men om hen är så smutsig att du inte ens klarar av att hens kläder hänger i ditt hus så borde du göra en soc-anmälan? Eller är det du som överdriver?

            Ja… jag vet inte. Jag tror inte att något annat brister. Dom verkar var bra föräldrar i övrigt. Men man kanske ska det ändå? Känns så svårt att ta upp deted föräldrarna. Och jag vill inte att dom ska fp veta att det är VI som gjort en anmälan i så fall. Der kär ju framgå i anmälan att det är en granne? Jag tror inte att jag överdriver för jag har hört andra barn som också bor här i närheten säga att dom inte vill vara hemma hos den familjen pga att det stinker. Min sambo är enig med mig. Verkar vara mest hygienen dom har problemet med. Allt annat verkar vara i ordning..

              Jag tänker att i en sån situation får man sätta sina egna känslor åt sidan. Barnet kanske inte lider av detta nu, men det kan skapa stora problem framöver för hen med utanförskap osv vilket kan leda till psykisk ohälsa. En anmälan kanske kan få upp föräldrarnas ögon om att det inte är ok att inte sköta sitt barns hygien och kan ge verktyg för att bli bättre på den punkten. Att anmäla till soc är inget straff utan för att kunna ge föräldrarna stöd där de faktiskt (enligt er själva också) brister. De behöver aldrig veta att det är just ni som gjort anmälan.

              En soc.anm handlar inte bara om misshandel, övergrepp osv. Även bristande hygien – tycker absolut du bör anmäla. För barnets skull ??

                Jag anmälde anonymt till soc i en liknande situation. Att leva ohygieniskt kan påverka hälsan och om det nu går ut över barnens sociala liv känns det som att dom behöver stöd så prata med soc ?

            Ja jag håller med, antingen ringa soc om det är en sanitär olägenhet eller söka hjälp för ens renlighetsmani.

            Men om andra också upplever familjen som extremt ohygieniska så absolut det första.

            Att man inte lyckas sköta basal hygien kan ju också vara ett tecken på att något större brister.

          Om föräldrarna brister i detta så borde väl socialen kopplas in.

      Soc?? Låter inte okej

      Varför vill du inte att ditt barn är där? Vad tror du kan hända? Det låter som familjen är dysfunktionell och vill du ta ditt ansvar som vuxen så får du absolut inte beröva barnet i familjen en kompis bara för att du tycker hygienen inte är ok, och om du tycker det känns riktigt illa så får du göra en orosanmälan. Du kan inte enbart tänka på din egen bekvämlighet.

      Är det så illa som du beskriver ska du göra en orosanmälan via kommunen. Snälla gör det, anonymt går bra. Det är ingen stor grejj och visar det sig att dom behöver hjälp så kanske dom är villiga att ta emot det och barnen mår bättre.

        Kan man göra det enbart pga hygienen? Dom verkar engagerade i sina barn, har rimliga regler, sköter tider i skolan, samlar in familjen för middag, är aldrig ute sent. Ja utåt sett verkar allt bra förutom att dom inte är renliga

          Ja gud ja, det kan man. Det i går i att ta hand om ett barn.

          Ja, om om du inte uppger ditt namn eller berättar att du är granne kommer det heller inte synas i anmälan.

      Kontakta soc ❤️
      I all välmening. Familjen kanske behöver stöd och hjälp på något vis och det kan soc bistå med. Det handlar inte om att ”sätta dit någon” utan du uttrycker helt enkelt din oro.. Förhoppningsvis blir situationen bättre.

      Orosanmälan till soc! Låt inte barnet ha det ha så utan att larma!

        Håller verkligen med. Jobbar som lärare och en sådan här sak gör absolut att jag blir uppmärksam och kan leda till soc-anmälan om det är så illa som jag läser in det i din text. Som någon annan skrev kan det ju vara annat som ligger bakom om hygienen brister, även om det utåt sett verkar bra.

        Okej, tack för peppen allihopa! Jag ska göra en anonym anmälan

          Bra!
          Tänk på att du kan behöva göra en ny om inget händer efter en tid och inget förbättrats. Man får ingen återkoppling om vad de gjort eller vad som hänt.

            Konstigt att skolan/förskolan (hur gammalt nu barnet är) inte redan har gjort en orosanmälan alternativt talat med föräldrarna i så fall för bör väl vara lika illa där.

      Gör en anmälan till soc, det går att göra anonyma.
      Men kom ihåg att inte presentera dig med namn för då kan du inte göra den anonym. Vi är väldigt duktiga på att berätta vad vi heter när vi ringer någonstans ?

      Jag var ett sånt barn som hade ett hem som luktade illa och lukten satte sig i kläder osv. Min förälder var hyfsat normal (jobbade osv, gick inte på soc) men hade 20+ katter som luktade och även kissade inne. Hade heller inte råd med varmvatten i huset (uppvärmning med olja, min förälder hade inte råd betala för olja) så var svårt kunna duscha osv.

      Jag är än idag extremt känslig för lukter i hus/bostäder. Hemma hos mig och min man luktar det inget, jag håller det kliniskt rent pga min uppväxt.

      Hursomhelst, ring soc, gör en anmälan. Det är ett helvete att ha det så som barn.

    Bästa meme-kontot på Instagram? Gärna svenskt men det är inget måste. Själv älskar jag meme_lord_jeki

      Ponyhans är ju rolig även om hene och meme delar mycket samma.

      Kassa spaningar!

    Om en person har fått ett arbete i USA i 3 månader i höst. Och sedan åker till Tyskland för att skaffa arbetsvisum, dessutom bilar till Tyskland. Finns mycket annat som är konstigt kring denna person. Kan inte förstå varför en svensk medborgare åker till Tyskland för att få ett arbetsvisum?

      Kanske inte fanns tider på ambassaden i Sverige?

      Helt jävla oklart vad du menar.

        Haha tänkte exakt samma ?

      Personen kanske arbetar på ett internationellt företag med huvudkontor i Tyskland? För vissa former av visa är det arbetsgivaren som måste ansöka om arbetsvisum.

      USA-ambassaderna i många europeiska länder har jättelånga visumköer. Många tvingas fixa visum i andra länder än sina hemländer, till exempel i somras vet jag flera som åkte till Polen för USA-visum eftersom ambassaden i Warszawa hade kortare väntetid än den i Stockholm. Så det låter fullt rimligt det du beskriver.

    Hej! Har någon erfarenhet av att ta antidepressiv medicin mot social ångest? Hjälpte det något och sen undrar jag även om man blir helt känslomässigt ”avstängd” av antidepressiva? Liksom att man inte känner några känslor överhuvudtaget

      Väldigt individuellt. Jag går på SNRI och har inte upplevt någon känslomässig ’avstängning’ öht. Snarare tvärtom, har lättare till glädje och skratt, men kan fortfarande känna alla andra känslor också, liksom. Tar dom dock pga depression och inte pga social ångest.

      Jag har inte social ångest men jag äter Voxra och escitalopram. Är absolut inte avstängd. Känner mig lite mer som mig själv och det känns som att sträckan mellan negativa tankar som leder till stark ångest har ökat och ökat i takt med dosökning osv. Bara positiva saker!

      Hej! Jag får SSRI (serotonin) mot social ångest. Det funkar bra för mig, känner inte samma oro inför sociala sammanhang och har blivit snällare mot mig själv. Jag var också rädd för att bli avtrubbad men har inte märkt nåt sånt än iaf. Om du väljer att börja se till att ha kontakt med läkaren den första tiden så ni hittar rätt dos. Har du testat KBT?

    Behöver råd!
    Jag har fått konstaterad PTSD efter att min 4 åring höll på att dö för 7 månader sedan och jag väntar nu på att få träffa psykolog för detta. Pga den händelsen och sjukhusvistelsen har jag det jätte jätte svårt när min 4 åring blir sjuk.
    Nu är hon sjuk igen i 40 grader feber, precis så som barn blir från förskolan och jag försöker allt vad jag kan för att bete mig som en ”normal” mamma och inte vara överdrivet orolig och rädd för att hon ska dö igen.
    Men jag vet inte hur en normal mamma är?? Hur ofta tar ni tempen på kvällen när barnet sover? Går ni in och kollar läget ofta? Sover ni med barnet för att ha bättre koll under natten?
    Behöver helt enkelt råd kring hur avslappnade ni ”normala” mammor är när era barn är sjuka? Känner mig helt vilse så det hade varit skönt att åtminstone ha någon slags riktlinje för vad som är mer ”normalt”!

      När mina barn haft hög feber har jag sovit tillsammans med dem för att kunna hålla koll på dem. Jag har inte tagit tempen under natten när de sover.

      Samsovning är skönt när de är sjuka. Man kan hålla koll och det känns som att barnet sover bättre också, iaf mindre dåligt ?

      Tar typ aldrig temp om det inte verkligen behövs, vi sover dock tillsammans så att jag har koll. Ger mkt vatten, inte mycket mer än så.

        ”Jag har koll”. Så märkligt att du tror att du vet när det behövs. Feber kan stiga snabbt om man har otur och det är inget barnet signalerar i sömnen.

      Min dotter höll på att dö vid 1.5 års ålder och åren efter var hemska. Minsta lilla skrämde livet ur mig, också när. hon var hos dagmamman/förskolan. Om inte jag kunde skydda henne hur kan jag förvänta mig att någon utomstående kan?

      Jättebra att du försöker få hjälp, kan du inte börja med kurator? Verkar vara kortare väntetider. Jag önskar jag tagit tag i det redan i anslutning till olyckan. Lider ännu av PTSD efter snart 7 år.. Känns ingen skam utan ta all hjälp du kan få både nu och senare. Det är guld värt ? Skuldkänslor och rädsla är så tungt att gå runt med dag in och dag ut?

        Oj vad med stavfel det blev av bara farten. Du förstår nog ändå ?

      Vet inte om jag är normal, men har inte gått igenom det du har (beklagar att du gjort det, måste varit extremt tufft). Min son är två och när han har hög feber sover jag ofta i samma rum som honom, ibland i vårat rum i dubbelsäng men ibland tycker jag att han blir för varm av det och då låter jag honom sova i sin säng och jag sover på en soffa vi har i hans rum. Jag brukar ta temp när han går och lägger sig och sen när jag går och lägger mig. Ibland har jag även tagit någon gång på natten. Jag tycker inte det är konstigt att gå in och kolla läget eller sova i samma rum när de har hög feber eller tex magsjuka, och för min del gör det att jag kan slappna av mer och sova bättre.

      Herregud vad jag lider med dig! Du FÅR vara orolig och överbeskyddande, ditt barn höll på att dö! Det är nog det värsta som en människa kan genomlida.
      Jag hade samsovit med barnet och hållt handen på magen för att se att andningen är ok. Kanske väcka barnet för att dricka lite vatten var tredje timme så får du eliten ro när du ser henne vakna som vanligt?
      Åhh kram!

        Det där låter dock överdrivet…

          Inte om ens barn nästan dog! Förminska inte ts känslor!

            Hon ber ju om hjälp med att få reda på vad som är ”normalt”, inte att få sina känslor bekräftade.

            Men ts behövde hjälp med en normal nivå, det där var inte normalt.. Du spär på hennes rädsla och hjälper inte.

      Jag har tagit tempen någon gång under dagen för att ha koll. På nätterna får de sova i vår säng, tar väl tempen innan jag lägger mig för natten vilket oftast är iaf någon timme efter barnen somnat, därefter tar jag i regel inte tempen mer. Skulle de vakna på natten och be om vatten eller liknande och jag känner att barnet är varmt så tar jag såklart.

      Helt rätt att du sökt hjälp och du kommer att få det! Det kommer bli bättre! Trauman är ju trauman av en anledning och dina känslor är helt berättigade, men hjälpen kommer göra att dom inte begränsar dig eller barnet framåt i vardagen.

      Min svärmor kommer från en krigszon, har en skottskada och PTSD. Hon var enorm tigermamma till sina barn när de var små (gick in i rummet på nätterna bara för att känna med handen över ansiktet att dom andades osv), trots att dom bott i Sverige i flera år i skydd från kriget. Hon fick psykologhjälp och det blev mycket bättre. Fortfarande viss oro igen när barnen blev tonåringar och var ute sent om kvällarna (hon gick upp om nätterna för att kolla vid dörren att deras skor stod där och dom kommit hem). Men jag kan inte säga att hennes rädsla präglat min sambo utan hon har skött det jättefint och är världens bästa mamma.

      Klart man blir väldigt rädd om man varit med om att nästan förlora sitt barn. Bekräfta känslan men försök att inte låta den ta över ditt liv.
      När mina barn hade feber eller sjukdom som satte sig i luftvägarna fick de sova med mig så jag kunde ha koll. Jag lyssnade på deras andning och hade koll på om de svettades, feberfrossa och kände efter om de kändes varma. Lärde mig efter ett tag att känna om de hade feber genom att känna med läpparna mot deras panna.
      Finns få saker som är så ångestladdat som att se sina barn sjuka. Hoppas att du får bra hjälp så att du kan lära dig att hantera din ångest!

      Du får så många likes på en kommentar om att saker och ting är överdrivet. Jag vill råda dig till att göra det som känns rimligt.

      Som exempel: mina pojkar (8 och 9) sover med mig sedan länge, fastän de har varsina rum. Det kan låta bisarrt men vi sover oerhört bra ihop och trivs så bra tillsammans. Jag har alltid varit noga med att uppmuntra dem till att sova i sina rum men har också alltid respekterat deras önskan att sova ihop.

      På så vis är det självklart för mig att känna/märka om något barn börjar bli sjukt. De flesta barn sover ju själva och jag tror att vikten ligger vid att checka av morgon, ev. natt och så kväll.

    Varför ser man inga upprörda kommentarer om att instagram har totalt spårat ur? Ser ju inte ens inläggen från de man följer längre, bara massa reklam o skit.

    Blir mer och mer anti sociala medier och digitaliseringen…

      Håller helt med! Så tråkigt!

      Haha och jag som tänker skönt, så lugnt o stilla ?

    Är det någon här inne som vet om det på något sätt går att få reda på vilka bolag en viss person investerat i? Tänker bla på Emilia de Poret som investerat i CDLP och Hello mantel (tror jag) men skulle vara intressant att få veta vilka fler bolag hon investerat i.

      Du kan söka investerare på crunchbase . com

      Mja, om det är onoterade bolag kan det nog bli svårt. Då finns det vissa tjänster man kan köpa för att få tillgång till ägarlistan (Holdings ex). Eller se aktieboken som aktieägare om det är ett AB. Men då får du gissa dig till vilka innehav en viss person har och söka i bolagens böcker.

    Hej! Jag har ett barn med ➿➰ texturerat hår ➰➿ och undrar lite vad ni föräldrar med barn vars hår är lockigt använder för produkter? Upplever även att mitt barns hårbotten är lite torr emellanåt, tips på olja?

      Garniers bananinpackning, gul rund burk använder jag. Använder inte olja dock på mitt barn dock, men olivolja tror jag kan funka bra

      Arganolja.

      Satsa hellre på att bra fuktgivande schampo (gärna speciellt för lockigt hår) så hårbotten får fukt regelbundet istället för att smörja in hårbotten med olja vilket kan göra den väldigt obalanserad.
      Tvätta inte barnets hår för ofta, det kan ofta räcka med att skölja ur det och sätta balsam/inpackning i längderna.
      Ta gärna olja i topparna dock, efter att håret givits fukt i form av inpackning eller leave-in-kräm ☺️

    Efter det föregående inlägget så var jag in på Gabriellas blogg. Hon verkar lägga ut helt gränslösa bilder! Står i någon sexig spetsbody framför spegeln med sin man bakom, sen i sängen i samma uppsättning. Och sedan skriva om middag med hans familj, skulle skämmas ihjäl om någon annan än min man såg mig i sånt. Ännu värre om det är hans familj ?

      Tur att du inte är influencer då!

        Ja tur nog! Finns dock folk för allt. ?

    Rent ytligt – vad gör en tjej snygg? Vad tycker ni är attraktivt hos en tjej eller vad jämför ni er med? Typ er eget ideal?

      Ha alltid fixat hår och fransar (samt bra kropp) i kombination med feminina kläder= du ser alltid bra/proper ut. Är man superful så är ju ingrepp typ den enda lösningen.

        Ja inte lösfransar skulle jag säga haha.

          Ha

          Jodå, finns naturliga. Sätt under fransraden. Undvik de som ser ut som sopborstar.

            Vadå under fransraden? Under fransraden tar ju ögonlocket slut?

            Det är få jag sett som satt fransar som ser bra ut trots att personen svär vid att det är det bästa som hänt dom..

            Om man har väldigt få/korta själv kanske och mascara inte funkar… Men få som har det ser naturliga och bra ut…

            ”Naturliga”

        Ärligt talat såna kommentarer som ”bra kropp” (vad är ens en bra kropp?)
        Eller är man strykful så ska man göra ingrepp är helt sjukt. Varför skriver man ens sånt. Media och samhället påminner oss kvinnor varjedag hur mycket fel vi är och måste åtgärda det. Varför då sitter vissa av er kvinnor med detta skitnack här
        Så mycket toxic miljö här inne.

          Ett så tydligt bevis på att tjejer är as mot varandra.

      Långt hår, kurvig men inte överviktig, stora läppar, stora ögon, fixade ögonbryn, välmålade lite längre naglar. Tycker verkligen inte fixade fransar är fint, fransförlängning ser för djävligt ut.

        Tycker att stora fixade läppar ser förjävligt ut 😉

          Alla stora läppar är ju inte fixade dock 😉

      Tycker absolut inget likt som andra kommentarer här. Tycker INTE allt ’fixat’ är snyggt öht: fransar, hår, naglar.
      Allt ligger i hållning och attityd. Allt.

      Rent ytligt tycker jag att vältränade kroppar är snyggast. När det syns att personen tar hand om sig. Det får mig att tro att de tar hand om annat i sitt liv och har självdisciplin och värdesätter sin hälsa, åtråvärda attributet i min värld (behöver såklart inte vara fallet men jag får den bilden av personen). Naturligt smink, eller inget smink alls, långt välmående ofärgat, eller naturligt slingat hår, korta rena naglar och en avslappnad stil med hela rena kläder. Gillar när tjejer ser avslappnade ut och som att de inte är high maintenance, eller försöker så jäkla mycket. I kontrast tycker jag fransförlängning, långa naglar, mycket smink, hårprodukter och parfym, fillers etc är oattraktivt, men de finns ju både de tjejer och killar som tycker det är ett måste. Smaken är som baken helt enkelt och tur är väl det, gör att det finns någon för alla.

    Ang upploppen i Norrköping/Linköping och nu Örebro.
    Det visar med all tydlighet att islam inte fungerar i sekulära länder med religonsfrihet och yttrandefrihet.

    De som inte håller med får gärna visa något land där islam är den ledande religionen och som har yttrandfrihet, religionsfrihet och där kvinnor har samma rättigheter som män och där HBTQ-personer kan leva öppet med sin läggning.

    De som angriper polisen med stenar och dylikt förtjänar att drabbas av en akut blyförgiftning.

      Som muslim så stör det mig så mycket när ni använder LGBT som någon slags ribba endast för oss. Folk i icke-muslimska länder (Ryssland, slaviska länder, Sydamerika, Kina, USA osv) har inte heller en lika modern syn på LGBT-folk.
      Men vet du, de flesta bryr sig inte. Har aldrig, aldrig, varit med om att en tydligt homosexuell människa blir utstött/misshandlad/mördad av sin familj. Ja, de blir retade och folk försöker ”rätt till dem” men det är 99% kulturellt. Varenda muslim vet att man endast hålls ansvarig för sina egna synder. Om en bög ligger runt (och trooooo mig, araber är väldigt pro-homo, de åker till Thailand för att ligga med shemales) då har denne ansvar för sina egna handlingar. Familjens reaktion är nästan alllltid baserad på kultur.
      Säger inte att Islam tillåter gayäktenskap eller att människor byter kön,enar bara att det är halal att vara homosexuell så länge man inte lever som en homosexuell öppet.

      Det kommer att ta tid för muslimer att acceptera LGBT men det får framåt. Som sagt, den genomsnittliga muslimer bryr sig inte, det är de på toppen som bestämmer och muslimska länder är knappast kända för sin femokrati. Skilj på politik, kultur och den genomsnittlige människan.

        Precis. Är ingen större skillnad från de kristna kulturerna i Mellanöstern.

        Den intressanta frågan är snarare hur det kommer sig att statsskicket i alla muslimska länder utom två är diktatur? Det är enbart i Malaysia och Indonesien som statsskicken betecknas som ”flawed democracy”.

        Så långt inlägg utan att kunna ge ett exempel på ett enda land som jag efterfrågade.
        Du bevisar bara min poäng.
        Islam hör inte hemma i civiliserade länder.

          Intressant att du som var för att passtider såldes på svarta marknaden nu pratar om vad som hör hemma i civiliserade länder.

            Så du kan inte svara på frågan alltså. Ja det är svårt att försvara en totalitär religion där statsskicken i de länderna även är totalitära. Så jag undrar, eftersom du uppenbarligen lämnat ditt land pga att det är en diktatur har du aldrig själv gjort kopplingen mellan religion och statsskick. Till och med jag som ickemuslim vet vad koranen uppmanar till.

              Vad hade du gjort? Sprungit ut på gatan, riskerat ditt liv+ din familjs gör lite rättigheter som du ändå är can vid att inte ah?
              Har inte turkarna demonstrerat 10000 gånger innan 2010 men nu knappt vågar gå ut på gatan?
              De flesta människor vill bara överleva, när de har det så svårt och så lite då bryr de sig inte om annat än överlevnad. De länder med mycket pengar (gulfländerna) tystar sin befolkning med lyx och överflöd, så de håller också tyst.

              Om du tror att det är en bra idé att stå på ett torg i centrala Beiirut (50% kristna) och skrika ”ge oss rättigheter” då vet du kanske inte att du kan bli brutalt torterad i flera år för den lilla handlingen.

              Jag tycker att du ska hoppa ned från den häst du ärvt av ett samhälle som inte haft krig, invasioner, inbördeskrig, 30 olika religioner, 3 olika khalifat, 500 olika kulturer, en strategisk plats på världskartan + massa olja de senaste 100 åren och förstå att demokrati inte är något magiskt som alla måste kunna leva under. Vissa folk klarar sig bättre under en diktator för att en demokrati bara skulle ställa till det. Irak är en demokrati, vill du bo där eller i Kuwait som är en absolut monarki? I Kuwait kan du äga, köra, ligga, klä dig, sola, bada, skrika på parlamentet (bara inte på shejken), skämta om islam (med gränser) osv.

              Eller vill du bo i Libanon där presidenten måste vara typ sunni, premiärministern kristen och någon tredje minster shia, annars bryter ett krig ut?

              Var tacksam för din demokrati (som du inte gjort ett s#it för btw, du bara privligierad nog att födas här precis som jag) och försök förstå att den lösningen kanske funkar hären i andra länder är det för komplext för att bara hoppa från absolut diktatur/monarki till ett öppet samhälle.

              Och jo, jag är muslim, bor här och känner väl minst 100 muslimer som alla lever, jobbar och beter sig som vanliga människor. Så jo, vi kan anpassa oss så snälla, det vore snällt om du inte förminskar hela vår religion baserat på de få insomnia förstör FÖR OSS. Vi blir hatade, utkastade och ifrågasatta, vi stör oss MER! Men vi lever i Sverige, börjar vi misshandla dessa då sjunker vi till deras nivå så vi låter samhället och demokratin agera, precis som du gör.

                Konstigt att alla länder där islam är ledande religon och muslimer är i majoritet är diktaturliknade länder med avsaknad av jämlikhet, yttrandfrihet, religionsfrihet mm.

                Men det är såklart bara en slump, har absoluuut inget att göra med islam. Lustigt att det blir så.

                  Du är så osympatisk och ointelligent. Förstår att du dras till ett kommentarsfält där majoriteten är kvinnor, det får dig att känna dig speciell. Du är inte speciell, rolig eller åtråvärd. Bara patatetisk i dina försök att kränka och trampa ned 2 miljarder människor. Du ser ned på muslimer samtidigt som du menar på att de ser ned på kvinnor/homosexuella. Ohh the ironi… vad har du att skylla din bristfälliga intelligens på? Inte är det fattigdom och diktatur iaf. Rannsaka dig själv.

                    Mogen kommentar som verkligen bidrar. Du förstår väl sarkasmen eller flög det över din fattningsförmåga?

                      Det var verkligen inte sarkasm. Han gör narr av nästan 2 miljarder människor och kastar in en hel skopa arrogans och högmod.

                      12.33 – om det nu är så att han är allt det du anklagar honom att vara varför sänka sig till samma låga nivå. Den som framstår som idioten är du själv.

                    Tackar tackar, fina ord.
                    Finns för övrigt inte mycket att bemöta med ditt inlägg då det bara är personliga påhopp.

                    Glad påsk ????

                Det var en öm tå jag trampade på. Tror du verkligen Sverige aldrig varit en dålig plats för 100 år sedan var landet ojämlikt, folk svalt och dog i förtid. Nej Sverige har inte varit i krig vilket antagligen förklarar att vi är en av världens starkaste demokratier. Men eftersom du verkar helt historielös har du helt missat krigen i Europa under 1900 talet? Jag är själv 3e generationens invandrare. Min mormor kom till Sverige starkt traumatiserad av de fasor hon som nio åring upplevde. I Sverige bor många olika folk med bagage från krig.
                Självklart försöker de flesta som kommer till Sverige att anpassa sig men alla gör inte det.
                Men faktum kvarstår att islam är en våldsbejakande religion precis som kristendomen. Europa jobbade hårt med att reformera kyrkan och skilja på kyrka och stat. Varför går detta så långsamt inom islam och var finns debatten hos muslinerna?

                  För att Islam inte kan genomgå en reform. Det går inte. Islam är ingen religion som följs av människor som litar på människor, det är människor som följer Gud.
                  Islam kommer aldrig att ändras men muslimer kan bli sekulära. Majoriteten av muslimer i Sverige lever ju inte som i någon syrisk förort direkt. Folk lär sig språket, jobbar, går i skolan, äter tacos på fredag och kollar någon ”Arab Idol” eller ”The Voice Arabia” på sin sattelit-tv.

                    Kristna följde gud på samma sätt som muslimer gör i nutid. Utan reformation kommer islam aldrig att kunna vara sekulariserad över tid. Varför är muslimer så rädda att ifrågasätta och ta diskussionen i sina egna led?

                      De kanske inte vill? Bara för att kristendomen gått i en viss riktning betyder inte det att islam ska/bör göra likadant.

                      Islam ser ju kristendomen som helt korrupt. Det gör ju att en islamisk reform inte ens är möjlig då man ser hur kristendomen totalförstördes. Det om något är vad som får de värsta att hålla hårdare i gamla läror.
                      Vanliga muslimer anpassar sig men Islam som religion har ingen skyldighet att anpassa sig. Det är muslimens uppgift att respektera, intigrera och bidra till det nya samhället.

                      12.32 ditt svar prickar in dagens problem. Islam ser sig som den enda religionen. Allt annat är avarter. Men islam har flera förgreningar och det finns muslimer som vill förändra och reformera men som jagas av en liten grupp maktfullkomliga män. Kanske dags att släppa in lite ljus och friska fläktar för det som sker nu är elände och våld. Dessutom om nu muslimer anpassar sig varför flyr man sina hemländer? Och än värre hur får det muslimska patriarkatet för sig att de har någon rätt att ställa krav på vår demokrati?

            Visst, om du likställer att sälja passtider med upplopp, stenkastning mot polisen, bränna polisbilar och rena mordförsök så säger det fan mer om dig än mig.

            Definitionen för den svarta marknaden är ”Varor och tjänster byter ägare i strid med gällande lagar”.
            Att sälja passtider var inte olagligt, visst är det omoraliska men som sagt inte olagligt.

      Vid kravallerna i gbg var det vita skitungar som angrep polisen med gatsten, hade inget med islam att göra. Ganska nyligen stormade vita dårar capitomeum i USA, poliser dog. Hade inget med islam att göra. Människor beter sig som idioter hela tiden oavsett religion etc. Det ena gör inte att det andra blir rätt, men försök metvetandegöra din rasism.

        Och hela Mellanöstern är en krutdurk pga olika muslimska falanger. Det är så tröttsamt med människor som du som alltid ska göra sakfrågan till rasism när det egentligen handlar om något helt annat. Men så blir det när sakfrågor ska tas genom den ideologiska linsen.

      Tror inte det handlar om specifika religioner utan om att världsdelar utvecklats i olika takt. Kyrkan var inte så tolerant under medeltiden exempelvis. Och vem vet hur läget är om ett par generationer? Vi är en parantes.

    Jag är så trött på att alltid vara sjuk?!
    Jag vet man ska inte klaga osv för ja det finns dom som har det värre men det har gått så långt att antingen är jag själv sjuk, eller så är barnen sjuka (1 och 3 år gamla) hela tiden. Vi har kanske 7 friska dagar/månaden. Mannen klarar sig 9/10 gånger den jävla lyllosen.
    Varje gång jag planerar något (vilket knappt händer men ändå) så smyger sig sjukdomarna på. Vabbar, sover dåligt, mår skit osv. Har knappt vänner kvar för jag hinner ju aldrig träffa dom? Och många av mina vänner förstår inte varför jag inte kan komma med ut eller ses över en weekend även fast ungarna är sjuka – ”mannen kan väl ta dom?” Ja, det KAN han men dom vet inte hur jobbigt det är att vara ensam med två små som dessutom är sjuka?
    Ge mig alla tips ni har på att få bättre immunförsvar snälla, vare sig det är att koka te på bark eller att be framför kristaller, JAG TESTAR ALLT. Kanske inte allt men ja.
    Help a mother out!

      Fast det måste man vara ibland, ensam alltså, du behöver ju få ett break!

        Du har så rätt.
        Ska planera in något för MIG ??

    Sverige förfaller.

    – sjukvården har avvecklat IVA-platser och ber folk att avvakta med att söka vård

    – polisen bryter mot Sveriges grundlagar och kan inte förse befolkningen med pass inom rimlig tidsram

    – försvaret har nedmonterats

    – fältsjukhus och militär utrustning har skänkts bort

    – folk eldar upp polisbilar och snor utrustning

    Ja listan fortsätter…

      Allt började när de plockade bort trillingnöten. Think about it.

        ??? Du är ngt på spåren!

      Sverige började förfalla när Äggbert bad oss öppna våra hjärtan.

        Långt före det…

      Vi löser allt med automatiseringen. Bara vänta lite.

        Jag skulle vilja ha en automatiserad läkare. Robot-läkare.

          Det är på gång.

    Vem dejtar Cassandra K?

      Ingen aning, men är också nyfiken. I ett av de senaste avsnitten lät det ju dock som att det var över mellan dem…

      Menar du klatzkow?

      Dejtar hon ens? Följde henne i några år, har aldrig sett att hon har haft nån relation eller ens går ut på dejt. Känns som att det enda hon har tid för är att va divig.

    Jag tycker baranikki på instagram hänger ut sitt barn när hon skriver om hens problem så öppet och att hon inte orkar med hen längre

      Har hon inte en bebis? Eller har hon äldre barn också?

    Är det någon här som har erfarenhet av appen GoFrendly?:)

      Ja. Väldigt speciell app, tror den funkar bäst i stora städer.

      Jepp, träffat folk där (bor i Sthlm).

    Hur har er sexlust varit under graviditet? Detta är min andra graviditet och jag har NOLL lust till min partner, likadant förra gången. Känns som att det beror på alla fysiska åkommor (att jag känner mig klumpig, har ont i kroppen av foglossning, trött med mera.). Lite tråkigt bara att den ska dö ut helt i nio månader + mer därtill efter förlossningen… Fler som känt likadant under sin graviditet?

      Åh ja.

      Jepp??
      Vill helst bara sova.

      Jag var supersexuell som gravid. Som ammande och sömndepriverad – not so much.
      MEN – goda nyheter – med barn som passerat mellanstadiet har jag bättre sex än någonsin.

        Med samma man?

      Gravid med mitt tredje barn och har exakt noll lust. Så har det varit de andra gångerna med. Brukar bli full fart igen när barnet är runt två och vi drar ner på amningen. Sen blir det snabbt nytt barn igen och karusellen börjar om :)))))

    Kan du camilla inte skriva ett inlägg om killarna som istället för att göra egna karriärer börjar hänga på sina influencet tjejers istället tex; michaela fornis damon (vad hände med bolagen han hade innan?) kenzas kille och yoga girls kille? Tror inte det är hälsosamt i längden…

      Sjukt oattraktivt…

      I dont want no scrubs

      Tänker det borde bli ganska långtråkigt efter ett tag. Typ som gamarna i djungelboken. ”Hitt på nått..”

    Åh!!! Måste bara få klaga lite på mitt liv senaste tiden ?

    I början av året var jag och gjorde cellprov, visade på förändringar med HPV.
    Försökt att inte oroa mig alltför mycket, men så klart blir man lite orolig.

    För ca en månad sen blev jag sexuellt ofredad av en man vid min ytterdörr.
    Så klart blir det ingenting med det och det gör mig så arg!

    Och nu helt plötsligt är min mens försenad, vilket den aldrig är. Graviditet kan uteslutas och nu ska man börja oroa sig för det här också.

    Inte nog med allt det! Nu har jag blivit utsatt för kortbedrägeri och blev av med mina sista pengar på kontot. Helt perfekt när man är student också.?

    Mvh kan någon skänka lite tur till mig? ?

    Har just lärt mig att det finns något som heter ”pick me pick me-girl”, och inser att jag är en sådan. 100 procent! Någon mer?

      Nej men jag antar att andra tjejer skulle anse att jag är en. Och det är fel, för en sån tjej ägnar sig medvetet åt killiga saker för att bli en av grabbarna, typ?

    Någon annans kyl som brummar högt? Den hörs genom halva huset så får stänga av den när jag äter.

      Har du snott din trådstart från Bygga åt idioter? Det var en som berättade exakt det om en kund.

        Det låter ju inte så himla unikt dock…

          Att behöva stänga av den när man äter? Jo.
          Byt kyl.

            Ja alltså inte normalt kanske men behöver ta snott trådarbeten? Lär ju va fler som har det så.

        Nej däremot kanske jag är kunden ?

    Ni som har en partner, låter ni den läsa era meddelanden, svara på meddelanden åt er, kolla era snapar, snapa åt er?

    Är nämligen i den situationen med min bror. Hans tjej kan svara åt honom och jag gillar inte det. Det är min bror jag vill prata med och ingen annan, då hade jag gjort det. Kan jag säga till honom eller måste jag bara acceptera att han är två nu? Det kommer i så fall leda till att vi glider ifrån varandra och jag vill ha min bror, men jag kan just nu inte ta att hon svarar ibland.

      Nej. Förstår dig precis, vissa saker är ju för den personens ögon bara.

        Men tack! Jag tycker också så.

      Om det funkar för dem så ligg lågt. Du vill inte skapa drama och tjafs för din bror över en – egentligen – skitsak. Om förhållandet håller så kommer hon i längden sluta hålla på sådär, ingen orkar i längden hantera andras mobiler och meddelanden. Och du har då sluppit framstå som gnälliga svägerskan, vilket är bra för framtiden om de skaffar barn och så.
      Jag säger det här i all välmening eftersom min mans syster höll på och var lite jobbig i början, hon fattade inte att vi var ett seriöst par och att det skulle hålla, så hon var lite gnällig och respektlös mot mig. Min pojkvän valde ju mig och det gjorde väl henne lite sur eftersom hon inte gillade mig, och hon valde att visa det. Det ledde ju till att jag undvek henne mer och mer och idag har våra barn en rätt blek relation till henne, sin faster, eftersom jag alltid känt mig obekväm och kritiserad av henne.

      Ring ist?

        Jag ska väl för tusan kunna smsa min bror! Vi jobbar helt olika tider dessutom så det går inte och han kan inte ha telefon på jobbet.

          Ta alla frågor med henne, då tröttnar hon nog rätt snart om hon måste sitta och resonera i sms med dig vad din mamma ska få för present, vem som ska köpa den etc…

      Ta det lugnt bara för om de är förälskade och helt uppe i varandra så är det ett ögonblicks verk att utesluta dig.

        Va?

          Alltså om de är ett par som är kära och vill dela allt, och han låter sin tjej ha hans mobil och svara på meddelanden åt honom. Då låter det som att de är i sin lyckliga bubbla vilket iofs är jättefint, men då är risken stor att om du börjar påpeka saker om deras sätt att vara framstår du som en tråkig pekpinne som vill bestämma hur saker ska vara i deras relation. Och då kanske de istället bara sluter sig mer inom sin kärleksbubbla och du får ännu mindre kontakt med din bror.
          Acceptera deras sätt att vara just nu, den värsta förälskelsen varar inte många år.

            Situationen är något mer komplicerad än det jag tog med i min ts.

            Kommer inte säga något till honom. Även om jag gärna agerar i stundens hetta så valde jag att ta mina tankar i ett ös med okända just i detta fallet.
            Det som kommer hända och som redan börjat hända är att jag drar mig undan honom.

              Ja det är tråkigt men samtidigt är det dessa två som är ett par och kanske starten på en ny familj. Kan du vara den större människan ett tag och fortsätta ha kontakt trots att det känns skevt när hon svarar?
              Jag tror du vinner på det i längden.

                Jotack, jag har fått vänja mig vid den tanken och jag är ju inte dummare än att jag fattar att jag måste acceptera läget. Men det har ju gjort att jag inte kan vända mig till min bror, något jag egentligen velat och behövt göra bara så sent som häromdagen.

                  Om du ber honom ringa upp via sms, ringer hon upp då också?

                    Inte provat men han skulle inte ringa upp om han är med någon. Vi jobbar så olika tider ändå så att ens tajma tid för telefonsamtal är svårt så det har blivit så att vi kommunicerar på sms.

                      Kan du inte säga till honom att du tycker att det känns konstigt att hon svarar när du skriver till honom? Hur de gör med andra kontakter är ju en sak men vore det omöjligt att berätta att du gärna ser att han svarar när du pratar med honom?

                      Men hur olika tider kan man ha? Även om en jobbar natt och en jobbar dag så är man ju vaken viss tid samtidigt. Det låter ju lite som att du insisterar för att du är arg över att hon ”tar över”, men fem minuter för ett telefonsamtal borde ju gå att hitta…

                      11.15: jo det är ju det jag undrar, om man kan säga det? Jag skiter i hur han låter henne göra med andra han skriver med, men jag vill inte att hon ska ta över och svara på mina meddelanden, särskilt inte när det ibland är viktigt och privat.

                      11.26: jadu. Skiftjobb, nätter, kvällar, helger. Och han kan inte ha telefon på jobbet. Han har träning och match, jag har träning och match. Sms har blivit vår grej helt enkelt, man vet att den andra svarar när man har tid. Det har liksom blivit så och ett telefonsamtal håller han så kort han kan, han har aldrig varit särskilt telefonpratig av sig.

                      Säg det till honom då.

                      Ja bra. Det är ju det jag undrar i min ts om det är något man kan säga. Ska göra det nästa gång tillfälle ges.

              Beror ju på hur man beter sig i övrigt, börjar han bli respektlös mot sina nära och kära pga av den nya tjejen eller är han ”bara” nykär?. Du får väl se till att få ett snack med honom mellan 4 ögon i så fall. Annars är det nog tyvärr bara att bida din tid, svårt att påverka nyförälskade hur dysfunktionellt det nya förhållandet än är.

            Eller så är hon kontrollerande…

              Ser inte om du menar om jag är kontrollerande men det är jag inte. Min bror har ett eget liv och jag skiter fullständigt vad han gör, vem han umgås med etc. Men vi pratar om saker, ibland ren skit, ibland viktiga saker och det är det jag inte vill att hon ska läsa.

                Jag skulle tippa att den anonym du svarar på menar att flickvännen skulle kunna vara kontrollerande. Jag är beredd att hålla med.

                  Menade såklart flickvännen! Kan va varningstecken det där..

      Nej, låter ju helt sjukt! Inte så att mina mejl och sms är hemliga på något vis (om det inte står konfidentiella saker i dem) så min kille får gärna läsa dem, men att svara på dem är ju något helt annat. Gränslöst beteende tycker jag.

        Tack!!! Det här tycker jag låter hälsosamt.
        Jag kanske får hoppas att beteendet går över när han/de blivit äldre.

          Är de väldigt unga alltså? Kanske första viktiga kärleksrelationen? Då förstår jag att det kan bli så.
          Jag förstår att detta är svårt, men idag när jag är äldre kan jag ge rådet att försöka glömma ditt ”ego” och se dem som huvudpersonerna i sina egna liv. Imorgon är det kanske du som är helt uppe i en ny relation och din bror framstår helt plötsligt inte som så viktig att höras med I olika frågor. Livet går i faser och våra nära och kära gör misstag ibland.

            Fast det handlar ju inte om huruvida något är viktigt eller inte utan att det är en konversation mellan mig och min bror som hon svarar på. Jag är fine med att det dröjer med svar, men jag är inte fine med att hon svarar.

      Han är din bror. Klart som fan du kan säga det till honom??!! Vad har hänt med att kommunicera?

        Bra. Då säger jag det nästa gång jag får tillfälle.

      Tycker absolut du ska prata med honom om det. Men ring eller vänta tills ni träffas, för det är ju inte henne du ska prata med.

    Ja det är tråkigt men samtidigt är det dessa två som är ett par och kanske starten på en ny familj. Kan du vara den större människan ett tag och fortsätta ha kontakt trots att det känns skevt när hon svarar?
    Jag tror du vinner på det i längden.

      Hamnade fel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.