Byta pengar mot pass?

Bildkälla: Ditte Svanfeldt Instastory

Hur mycket pengar tror ni en genomsnittlig influencers är beredd att betala för en passtid?
Och vid vilken summa blir det uthängning av girigbuken på sociala medier?


By the way.
Jag söker en Fanny (född 92) som bor här i mina krokar, och som tappade sin plånbok utanför Coop i Orminge igår.
Jag har dmat henne på Facebook redan.
Känner du någon sådan Fanny, skicka henne ett sms och hänvisa henne till mig då det inte finns något nummer listat till henne.
Jag vet själv hur jävligt det är att tappa sin plånbok och behöva skaffa nya id-handlingar mm.

Gudars tänk om hon hade tappat sitt pass….
En helt ny nivå av panik!

Plånboken är tillbaka hos sin ägare igen. 🙂

140 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Rätt lyxigt att ha så stort kontaktnät att man kan fråga om en passtid, undrar om hon kan fråga åt mig också ? Skulle vilja ha nytt pass men får snällt vänta, haha

      Ja verkligen, även andra saker som tex Fayme som brukar fråga efter ”har jag nån följare som är barnmorska/läkare/ etc etc” skönt kunna fråga och få råd och hjälp så lätt ?

      En annan bokade tid i februari och får glatt vänta på sin tur i augusti…

        Jag bokade min tid för två veckor sedan. Fick tid inne på Kungsholmen idag ?

        En annan såg till att skaffa nytt pass trots att det var pandemi så att passet är giltigt nu.

          Mitt har inte gått ut än…

        var bor du? jag bor i Sthlm och bokade tid i februari och det fanns då massor av tider nu i påsk

      TIPS till er alla som vill boka en tid!

      En programmerare var med på TV4 och berättade om att han hade skapat ett skript som söker efter tider åt dig. Jag körde koden i några timmar och fick en tid dagen efter. Jag lyckades även boka in tider åt familjemedlemmar i april.

      Sök efter passfuralle eller länken nedan:

      https://passfuralle.se/

      Lycka till ☺️☺️

    Det går ju bra att lämna sådana saker som en tappad plånbok till polisen också. Allt måste inte skötas på sociala medier ?

      Polisen har väl inte öppna kontor på påsken? Så risken är väl att tjejen hunnit spärra alla sina kort innan hon får fatt på plånboken. Är väl super om Camilla kan förmedla att hon har den i så fall. Hon lämnar säkert in den till veckan om hon inte fått napp.

        Om hon inte kontaktar mig idag så kommer jag åka hem till henne med den. Det fanns bara inget nummer till henne.

      men då blir hjältedåden inte uppmärksammas!

    Men dom har väl gjort så att man inte kan ge bort sin passtid nu, utan att bokningen är personlig?

      Fast avbokar man sin tid blir den ju ledig, så då får Ditte va snabb att boka den

    Tycker inte ett dugg synd om de som inte har ett giltigt pass. De får skylla sig själva att man inte fixat ett nytt i tid.

      Nä, jag tycker verkligen inte det argumentet håller. Ska man tex ut och resa i augusti och försökt boka passtid i början av mars ÄR man ju ute i god tid? Att utföra identitetshandlingar inom rimlig tid ska bara funka av många anledningar, exempelvis för att vi ska kunna nyttja vår rörelsefrihet. Det här är inte medborgarnas fel.

        Det har varnats om, redan under pandemin, att detta skulle hända iom att många pass blev ogiltiga och man förnyade inte passen under corona. Att inte kunna resa är ett i-landsproblem, så jag tycker fortfarande inte synd om någon som inte kan resa. Bara hålla sig hemma.

          Polisen och ev andra myndigheter borde satt in åtgärder i god tid, inte minst för att vi inte ska få samma problem vart femte år.
          Det kan finnas andra orsaker till att man behöver ett pass än att nöjesresa.

            Jo men om alla hade fixat pass när deras pass gick ut och inte väntat till efter pandemin så hade det inte varit såhär. Problemet är ju att otroligt många pass gått ut men att man struntat i att förnya det eftersom man inte kunde resa. Tycker att det är slarvigt och oansvarigt att inte ha giltiga identitetshandlingar.

              Rimligtvis har man ju någon annan identitetshandling, annars blir det svårt att ta sig fram i livet 🙂

              Nej det är myndigheternas ansvar i ett land som Sverige att se till att grundläggande funktioner som att få ett pass fungerar. Oavsett pandemi, särskilt när de idendifierat problemet så tidigt.

              Man är inte oansvarig för att ens pass gått ut under pandemin, man kan fortfarande ha giltiga handlingar. Det är oansvarigt av myndigheterna att inte förse folket med fler möjlighter att få pass i tid.

                Du måste skämta?!? Är det myndigheterna som ska se till att 10 miljoner människor har pass? Herregud vad kommer sen se till att du har mat, medicin, betalat räkningar, städat mm det är väl självklart individens egna sak se till att ha ett pass och det i tid? Först pass sen resa det vet t o m ett barn

                  Är du helt tappad eller? Ja, myndigheterna ska se till att passTIDER finns. Möjligheten att förnya sitt pass inom rimlig tid ska finnas för alla medborgare. Hur kan du inte begripa det?

              Mitt pass och nationella id går ut samtidigt i början på juni, trodde att jag var ute i god tid när jag bokade ny tid i februari men icke. Har gjort ett id-kort hos skatteverket för att kunna identifiera mig i Sverige i sommar…

                SKYLL DIG SJÄLV!!!!!!! Du skulle bokat tid för två år sedan!!

                (Nä, såklart inte. Hoppas du lyckas få en tid snart ?)

                Och om alla andra vars pass har gått under pandemin inte hade väntat tills nu så hade du fått en tid snabbt. Du ÄR ute i god tid. Inte ditt fel att andra inte tar ansvar för sina egna handlingar och skyller på myndigheterna.

                Bokade tid i mars o fick tid nästa dag 🙂

                var bor du?

              Fast hade man varit ute och förnyat sitt pass under pandemin hade man blivit kölhalad för det istället (att man gjorde onödiga ärenden) 🙂

                Hur är det onödigt att ha ett giltigt pass (id-handling)?

                Onödigt att de vars körkort gick ut förnyade dessa också?

              Fast mitt pass går ut i maj. Inte under pandemin. Så med ditt argument ska jag skylla mig själv för att folk med pass som gick ut under pandemin inte förnyade då?
              Hur fan kan man ens försvara myndigheter som inte kan se till att pass kan göras inom rimlig tid?
              Ni måste vara enstöringar alt aldrig resa..

              Man skaffar ju inte pass om man inte ska resa. Ett pass räcker ju bara 5år så man väntar tills man behöver ett.

          ”bara hålla sig hemma”? Så jäkla tröttsamt med folk som försvarar att våra myndigheter bryter mot grundlagarna. Hur tänker ni egentligen? Hur kan det vara BRA att samhällsservice nedmonteras och att invånarna inte kan resa ut ur landet?

          Vilka fler lagar är bra att myndigheterna bryter?

            Vilka lagar bryter de mot nu då? De gör ju allt de kan och försöker lösa situationen så snabbt som möjligt. Men håller med C och TS att det inte är myndighetens fel att slöproppar inte fixat sina utgående pass under pandemin.

              Så man är en slöpropp som följer polisens uppmaningar?

                Jag följde polisens uppmaningar förra året när de varnade om att många pass gått ut och att man skulle se till att uppdatera sitt pass i tid.

              Regeringsformens andra kapitel: ”Den som är svensk medborgare är tillförsäkrad frihet att förflytta sig inom riket och att lämna det.”

              De följer inte heller förvaltningslagen, som säger att statliga myndigheter ska handlägga ärenden så snabbt och enkelt som möjligt.

                Jo, fast bryter de mot dessa? De gör det ju så snabbt som möjligt, inte så att de stänger ner eller inte gör något alls för att försöka förbättra situationen. Och den första meningen, du kan både förflytta dig inom Sverige och lämna landet (tex till Danmark) utan pass om du skulle vilja, varsågod!

                  Vad hjälper det att jag kan förflytta mig till Danmark om det är England jag behöver åka till?

                    Står inget om exakt var du har rätt att åka ??‍♀️

            Fast vadå bryter mot grundlagen? De jobbar och gör vad de kan för att folk ska få tider? Inte direkt så de drar ut på köerna med flit, det är ju inte konstigt att det blivit såhär när hela Sverige vill söka pass samtidigt liksom, det hade man ju kunnat tänka på innan som egen individ

              Individerna har självklart tänkt på det men blivit uppmanade att avvakta. Polisen har givetvis fattat att folk kommer vilja resa efter pandemin, men de har inte jobbat förebyggande. Så jo, de hade absolut kunnat göra mer.

                Fast polisen gick ju ut med information förra våren att det var bra att förnya passet om det hade gått ut under pandemin då de förutsåg att det skulle bli stort tryck så snart restriktionerna släpptes? Så folk har ju uppenbarligen inte följt deras direktiv.

        Människor har ett eget ansvar och jag tycker det är väldigt slarvigt att låta passet gå ut och bara låta det vara. Men tycker det är riktigt illa att polisen trots att de ser vad som håller på att hända inte tidigare börjar planera för hur de ska lösa situationen. Myndigheten ska tillhanda hålla pass till alla som behöver inom en rimlig tid. Det är passpolisens uppdrag.

          Slarvigt eller…lydigt? Vi är många som har väntat eftersom polisen just – bad oss – att vänta.

            Fast det var inte riktigt vad de uppmanade folk att göra. Inför sommaren 2021 gick de ut till med att om du inte planerar att åka utomlands till sommaren, vänta med att skaffa pass till efter sommaren då det är lugnare hos passmyndigheten. Det var alltså inte en uppmaning att skita i att skaffa pass utan att vänta och söka pass när det är mindre tryck.
            Oavsett tycker det är illa och att polisen misslyckats samtidigt man måste faktiskt själv tänka efter också.

              De gick ut redan 2020 med att man skulle vänta om man inte ska ut och resa.

              Och nej, i ett fungerande I-land ska man inte behöva tänka att pass med 5 års giltighetstid ska förnyas 3 år innan det går ut. Helt orimligt.

                Jag håller med om att det är helt orimligt att behöva vänta till 14 november vilket var då jag fick min första tid när jag var inne och sökte nyss. Men någonstans har man väl ändå någon slags självbevarelsedrift. Man vet när trycket är större efter pass och när det är mindre.

          Väldigt slarvigt att låta passet gå ut….Du har inget liv va? Jag gissar att du aldrig har slut på toalettpapper heller, eller mjölk eller annat ?

          Det är ännu värre att polisen inte kan erbjuda passtider än att ett pass har gått ut. Det finns några stackare som aldrig haft ett pass tidigare men behöver ett nu, Kallar du detta också för slarv?

            Helt korrekt att sådana grundläggande saker inte tar slut hemma hos mig eftersom jag ser till att köpa nytt INNAN det tar slut.

              Ja men precis. Jag har aldrig varit utan vare sig toapapper, mjölk eller annat mer eller mindre nödvändigt, ALDRIG.

      Eller hur. Bokar man ens resa utan å ha klart för sig att man hinner få pass först?

    Men vad är det med influencers oförmåga att googla? Att ta reda på information från en adekvat källa tex Gräpo är ju inte svinsvårt.

      Vad gräpo inte skriver dock är att väldigt många hotell behöver passet och passnumret för att man ens ska kunna checka in

      Kommentarerna på denna blogg visar att det där med att inte kunna googla är ett ganska spritt problem.

    Den där Fanny borde väl gå att hitta på ratsit? Och därmed också få adressen där man kan lägga plånboken i brevlådan om man inte vågar plinga på?

      Nej nej. Camilla har världens största blogg, så det är mer effektivt att eftersöka människor genom den.

      Upplysningstjänsterna brukar ha 15 år som åldersgräns för att få reda på vilka som bor på viss adress.
      Ibland 18 år t ex Ratsits lönekoll.

        Om man är född 92 fyller man 30 i år…

        Fast född 1992 = 20 år

          Japp, jag fyller 20 i år och inte 30. Tack för att någon äntligen förstår ❤️

          Hahahaha

          Född 2002=20 år ?

          Hej matematik…

          Ja! Det är bara 2012 än så länge, gud så skönt!

            Oh nooo, kommer jorden gå under igen då?! ?

              (Det kanske är det den har gjort…)

          Åh nu blev jag glad!?

          Jag är född 91′. Fasen vad skönt att jag bara är 21 år! Har levt i en lögn

            Kom ihåg denna dagen❤

          Eh..nä?

          Woho då fyller jag 19 idag och inte 29 ??

            Inget systemet för dig då!

              Tur att jag inte dricker ??

    En snabb googling.
    Körkort funkar inom norden.
    Med det nationella ID-kortet kan man resa till följande länder utan att medföra pass: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

      Dock har länder ändrat sina regler iom kriget, tex vi från Finland behöver pass för att komma in till Sverige, körkort var inte tillräckligt bevis.. så lönar sig verkligen att vara noggrann och kolla upp!

        https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/finland/reseinformation/ambassadens-reseinformation/

        Som svensk medborgare som reser till Finland räcker körkort, lyckas inte hitta någon annan info.
        Men om du visar mig info att det inte räcker med körkort för inresa till Finland så kommer jag vara tacksam.

          Du kanske ska läsa inlägget du svarade på en gång till…

            Men vad är det med folk idag.
            Mitt första inlägg var ett svar gällande blogginlägget, dvs Ditte Svanfeldt och hon bor i Sverige.
            Är helt irrelevant vad som gäller för medborgare i Finland, Peru eller Kina.
            Varför ens ha den diskussionen?

              ?
              En del här alltså, älskar att märka ord, bli upprörda för EXTREMT långsökta saker osv.

              Vad är du för människa? Hur orkar du vara så dryg exakt hela tiden? Aldrig läst något vettigt från dig, bara sura, trista, nedvärderande och dryga kommentarer/svar. Hur orkar man må så dåligt hela tiden utan att göra något åt det?

                Exakt vad var drygt med mitt inlägg?
                Jag svarar på vad som gäller för svenskar om man måste ha pass för att resa, vad är drygt med det?

                Hur du uppfattar mig eller inte bryr jag mig inte det minsta om (troligen en av anledningarna att du har så svårt för mig).
                Du kan kolla senaste inlägget om Elin Kjoos och sen återkomma med vad som var fel med mitt svar i de inlägget.

          Den nordiska passunionen som varit i kraft i 70 år stipulerar passfrihet för nordiska medborgare vid resa mellan Sverige, Norge, Danmark, Färöarna, Island, Finland och Åland. Finns dock krav på identitetshandling t ex körkort eller godkänt id-kort. Reglerna under pandemin har utgjort undantag från reglerna i passunionen.
          Har man nationellt id-kort är det en god idé att medföra sådant även vid resa inom Norden. Då kan man som svensk på besök i Norge ta flyget från Oslo till Berlin om andan faller på 🙂

        Var precis på resa till Sverige. Behövde inte visa pass alls ?

        Är du säker? Jag var i sve för två veckor sedan och kollade upp att man inte behöver pass utan körkort är ok. Dock flög vi med SAS som inte godkänner (finskt) körkort som id-handling. Finnair skulle ha godkänt.

    Frida Lund har ju också varit ute och tiggt tider åt sig själv, barn och man. Suck.

      Precis som att folk letar tider på olika köpsäljsidor på Facebook. Tigger de också?

        Du ser inte skillnaden att själv aktivt leta eller att be främlingar att ge bort sin tid? Varför ska jag slösa bort min tid på en fullständig främling som inte ens orka ta tag i sitt problem och försöka lösa det själv?

          Tvingar hon någon att ge bort sin tid?

          Nej jag ser ingen skillnad på att fråga bland följare eller att fråga i en grupp på Facebook.

    Tydligen kan man få ett provisoriskt pass 72 timmar före resan, på flygplatsen. Enligt grannen som ska resa i maj men saknar pass.

      Verkar ju inte vara helt säkert att man kan lyckas få ett sådant heller om jag minns rätt.
      Var väll på nyheterna för en tid sen att folk köade från tidig morgon/natt för att skaffa sådant och folk fick vända om då de inte skulle hinna få ett pass ordnat den dagen

        Follk fickk väll vännda omm…

      Din granne ska inte räkna med att det kommer att funka. Hon kommer inte att vara ensam om att köa hos polisen på Arlanda. Vill hon vara säker måste hon ut och köa långt innan de öppnar.

        Hon åker via Sturup, kanske kortare köer där?

          Kanske men hon borde kolla genom att åka ut några dagar innan.

      Ja men det är ju långa köer för dessa pass också, rapporterats massor om det senaste veckorna.

    Min familj reser inte utanför Sverige i vanliga fall och av den anledningen har vi inte haft pass, nu ”måste” vi göra en resa utomlands (familjeangelägenheter) så ja det blev ju problem när det inte fanns passtider. Men jag spenderade 2 dagar med att hålla koll på passtiderna och uppdaterade sidan var 5:e minut och fick tider till 6 personer under förra veckan. Folk avbokar hela tiden och det släpps nya tider, bara man håller koll (och har lite tur) så är det inga problem att få tag i en tid.

      Rekommenderar att ha ett giltigt pass oavsett hur mycket du reser utomlands, just pga man aldrig vet när man kan behöva det. Antar att ni har annat ID istället, och det här är inte en pekpinne, bara rekommendation att det är bra att ha ❤️

      Vad skönt att det löste sig och du visar verkligen att vill man så går det att fixa passtider även om det är överdrivet struligt.

    I flashback forever berättades det om passtider som såldes för 3600 kronor tror jag det var. Men nu ska man väl inte kunna överlåta passtider längre?

    Så otroligt fräckt att be nån annan stå över sin bokade tid. Ja det är ett problem att det är så svårt att få passtider, men allas pass går inte magiskt ut samma år. Förnya passen innan de går ut, alltid. Och be för bövelen inte nån annan som varit ute i god tid att ge dig din tid för att du inte har varit lite proaktiv. Jag förnyade mitt förra året utan några som helst problem.

    Klart att en bloggares resa r mer värd så ge henne er tid nu.

    Behöver man pass eller nationellt ID-kort vid resa till Danmark ? Har ju inte med detta inlägg att göra så, men en diskussion vi hade. Kan inte minnas att jag nånsin tagit med pass för att ta tåget t Köpenhamn. Men det krävs kanske – egentligen ?
    Körkort är inte tillräckligt egentligen?

      Nä man behöver inte pass men man behöver kunna legitimera sig om det skulle behövas, om jag inte minns fel. Så även typ körkort funkar.

      Nej jag har varit i Danmark så sjukt många ggr (bor i Helsingborg, färjan över tar 20 min), aldrig visat pass. Nationellt id räcker (dvs inte körkort). Men pass är ju bra att ha ändå ?

        Är du nordisk medborgare ska du normalt kunna resa in i Danmark via färja eller bron utan vare sig svenskt pass eller nationellt id-kort. Det råder passfrihet för nordiska medborgare i hela Norden sedan 1952.
        Men under pandemin har andra regler gällt bl a mellan Sverige och Danmark.

          Plus gränskontroller i Danmark som förlängs och förlängs. Dessa har inte med pandemin att göra. Man ska vara beredd på att kunna visa legitimation.

        Vanligt körkort räcker, du ska bara kunna legitimera dig.

    Mitt pass gick ut 2020. Tänkte att det spelar väl ingen roll, jag som ändå inte åker utomlands behöver inte förnya det än på länge.

    Jag har inte ens varit sugen på att åka utomlands. Förrän nu. Sitter och kollar sommarresor men kommer på mig själv sen ”just det, jag har inget pass”.?

      Det släpps passtider lite då och då så jag skulle inte säga att det är kört att få tag på en för en sensommar resa.

        Nej jag vet, senast jag kollade finns det i september men jag tror inte det blir någon resa I sommar ändå. Kanske får bli en fotbollsresa i höst istället.?

    Detta har folk vetat om i mer än 2 år att det skulle bli såhär men som vanligt väntar (bortskämda) svenskarna och förväntar sig sen att allting bara ska trilla ner från himlen och serveras på silverfat, annars så får de panik. Det är bara att stanna hemma/boka om resan.

      Fast passen räcker ju ändå inte i oändlighet, och ingen visste ju hur länge pandemin skulle hålla i sig så inte var det självklart för mig att skaffa nytt pass till mitt barn när passet gick ut våren -20. Tänkte att det var lika bra att vänta, det har ju tidigare inte varit nåt problem att skaffa nytt. Nu har vi en tid om några månader fast 30 mil bort. Hoppas på att kunna hämta ut passet sen där vi bor och slippa åka två ggr…

      Så jääävla puckad kommentar. Hur förväntar man sig att allt ska ”serveras på silverfat” när man bokar passtid 6 månader INNAN passet går ut? Det är POLISENS ANSVAR att se till att passtider åt befolkningen finns, fatta det någon gång. Som du själv skriver, de har vetat om detta i två år men ändå inte förberett sig.

        Hur har polisen vetat att pandemin skulle vara ”över” våren 2022? Med lite otur hade vi ju fortfarande kunnat ha restriktioner och lockdowns. Att den förr eller senare skulle gå över har väl alla fattat men att det skulle gå från nedstängningar i september 2021 till fullt blås februari 2022 hade väl ingen kunnat förutspå.

        Det är inte polisens ansvar. Det är den enskildes ansvar. Helt sjukt att polisen har hand om passen överhuvudtaget, de hinner ju inte ens med brotten.

          Det håller jag med om. Vore bättre om tex Skatteverket tog hand om passen, de har ju redan hand om id-korten. Men kan statligt anställda tjänstemän jobba efter kl 15 en fredag? Eller på helgen… (själv statligt anställd).
          I Danmark kan man förnya sina pass på biblioteken, ofta utrustade med medborgarkontor. Inga kötider där (deras pass har också längre giltighetstid än våra).

    Men VARFÖR har svenska pass bara fem års giltighet? Alla andra normala länder har 10…

      håller med om att 5 år är rätt lite men samtidigt, tänk vad man förändras på 10 år.. ett pass på en 18-åring och en 28-åring är ju knappt samma person så det är ju ändå bra att man uppdaterar sina id-handlingar mer än en gång per decennium

      Det finns ju en säkerhetsaspekt i att man har 5 års giltighetstid……..

      Samma i alla andra nordiska länder väl?

        Nej, Norge och Danmark har 10 år, liksom de flesta europeiska länder.

      Hittade denna bra förklaring till varför finska pass, likt svenska, gäller endast fem år (för personer över 12 år):

      Det har förekommit förslag i offentligheten om att återinföra tio års giltighetstid för passen. Detta skulle inte vara ändamålsenligt, eftersom en längre giltighetstid skulle göra det svårare att identifiera passets innehavare, samt äventyra datasäkerheten för chipet och säkerhetsegenskaperna för passboken.
      Passfotot på informationssidan används för visuell identifiering av passinnehavaren. Samma bild är lagrad på chipet för ansiktsigenkänning. Ju äldre bilden är, desto mindre tillförlitlig är den visuella och maskinella ansiktsigenkänningen.
      Biometrisk data och andra personuppgifter på passets chip ska skyddas mot missbruk på ett tillförlitligt sätt. Chipets datasäkerhetsnivå hålls hög genom uppdateringar med några års mellanrum. Om man förlänger passets nuvarande giltighetstid till exempelvis sju eller tio år kan chipets säkerhet äventyras innan passet blir gammalt. Ju längre giltighetstiden är, desto långsammare ersätter de nya, mer avancerade och säkra passmodellerna de äldre. Det samma gäller den fysiska säkerheten, som förhindrar förfalskning av passet.
      Källa: https://poliisi.fi/sv/sa-anvander-du-ditt-pass

    Själv har familjen 5 passtider den 9 maj, ojoj vad pengar jag skulle kunnat tjäna.. 😀 (men ingen risk att de säljs)

    Googla pass für alle bara – en utvecklare som öppnat sin kod att hitta passtider.

    Vad beror det på att det är så svårt att få pass i Sverige? Bor i Finland och skaffade nyss nytt pass, det tog sammanlagt en vecka (från att jag bokade tiden till att jag hade passet i handen).

      Rätt mycket som är olika mellan Sverige och Finland idag, bara att läsa senaste nyheterna för att förstå.

      Fast vi har exakt samma problem i Finland, åtminstone i de flesta städer. Är flera veckors väntetid för att få en tid. Gå in på polisens hemsida och det står överallt att tjänsten är överbelastad och det kan ta länge. Du måste haft en otrolig tur eller bo i ”rätt” stad ?.

    Bokade passtid i mars till mig och familjen och har nu gjort nya pass. No problemas!
    Märkte vart åt det barkade när det stod om köer för passtider och bokade då direkt.

    Tycker det är bra att folk inte har pass för det blir mindre resande vilket är dåligt för klimatet.

      Gud vad patetiskt av dig. ?

    Har inte haft pass på 20 år så jag vet ingenting men varför är det sån stor grej att man behöver boka tid för det? Om man ska förnya id-kortet så har jag för mig att det räcker med att knalla in på Polisstationen, de har en apparat där som tar kort, fyller i nödvändiga uppgifter och sen får man hämta när det är klart? Vad gör man när man skaffar pass som är annorlunda?

      Man bokar tid för det. Det har i alla fall alltid jag behövt göra i de olika orterna jag har bott när jag har förnyat mina pass.

        Jo, men frågan var Varför man behöver boka tid? Varför kan man inte spontant förnya sitt pass när som?

          Det ändrades för nåt år sen. Gissar att anledningen är att undvika att behöva hänga på låset hos polisen när man behöver ett, och för att de som kommer en viss tid och dag faktiskt ska få göra sitt pass då och inte behöva vända hem igen. Detta gäller för pass och nationellt id-kort.

            Jaha, det verkar rimligt. Hade för mig att det ”alltid” varit så. Så då får man vänta på tid för id-kort också? Det är det ingen som nämner i så fall.
            Tack för svar!

              Ja det får man. Tidsbokning som gäller.

          Tycker det är jättebra med tidsbokning. Tidigare fick vi sitta en hel dag på passexpeditionen här i Gbg när vi skulle fixa pass om vi hade otur. Var helt bedrövligt som barn med spring i benen.

    Älskar att så många är D E S P E R A T A efter passtider. Boka inte resa om du inte har ett giltigt pass? Går jorden under om du inte får resa utomlands i sommar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.