På tal om barn

Lojsan Wallin släpper en ”mommy and me-kollektion” tillsammans med företaget ”NA-KD” som hon lagt hela sin själ i.
Betyder det att hon gjort mer än pekat på olika plagg och sagt ”den”?

Jag läste också det här i tidningen. Usch och fy alltså! Hur kan man göra så här mot barn? Små barn?

Ett nytt sätt att försöka hitta ny bostad.
Jane Marina har gjort det som en tävling med ett presentkort i potten – allt för att hitta ett nytt boende till sig och sina barn.

145 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har inte läst artikeln men angående Läckbergs inlägg: barnlag har ju ofta upplägg med att de som varit med på flest träningar är de som får komma med på cuper om det är begränsat antal. En morot för att jag engagera sig mer. Är det bara tre som inte får komma med vore det kanske läge att kika på en annan cup dock…

      Då kanske du ska läsa artikeln, för det verkar som att det var vad som inte hade hänt, tyvärr…

      ”Jag bjöd på ett smakprov av min friterade kyckling och fruktfat och till det drack vi vatten” -Anna
      ?????

      Är det här ett storstadsfenomen? Jag har aldrig hört talas om att begränsa inför cuper. Kommer ifrån en mindre stad med ett mycket stort föreningsliv.

        Också mindre stad där ”föreningen” började bedriva akademi. 80% av laget hoppade av efter nått år, det blev inte roligt längre när inte alla fick vara med på samma villkor. I dagsläget är 3 killar med från ursprungslaget. Resten av gänget mår bra idag och jag och många andra föräldrar är stolta att dom sa ifrån. Tyvärr lyssnade inte föreningens ledning men oj vilken sorg att mista 15 talangfulla ungdomar,deras avgifter till föreningen och alla arbetstimmar vi föräldrar ställde upp med.

    Så ledsamt att barnen blir behandlade så där. I Östergötland är det inte tillåtet att spela om resultat förrän man kommer upp på 11-mannafotboll. Allt för att alla barn ska få vara med och för att det inte ska bli någon form av toppning av lagen. Det ska vara lustfyllt och roligt att spela i lag, oavsett sport. Skäms alla vuxna som gör som i Läckbergs post.

      Fyfan vad patetiskt. Låt barnen vinna och förlora, dom klarar det!

        Det var inte det som var problemet dock. Utan att vissa föreningar ägnar sig att toppa lag osv vilket gör att ungdomar/ bar hoppar av.

        Man har ju missupfattat varför man får bidrag och kommunen tillhandahåller lokaler osv fr barnidrott. Man måste förstå att det primärt handlar om folkhälsa och inte att odla fram den bästa lilla promillen som blir elitidrottare.

        Dvs det inte barnen som inte kan hantera vinster. Det är de vuxna.

      Låter ju helt idiotiskt. Viktigt för barn att lära sig att man inte alltid vinner.

        Jag skulle varit tydligare i min kommentar. Men det handlar inte om att barnen inte klarar av det utan snarare om föräldrar som står och skriker på domare som de tycker dömer fel. Majoriteten av alla fotbollsdomare som slutar gör det under sitt första år (ibland till och med efter sin allra första match) just på grund av föräldrar och också ledare som inte kan bete sig på eller vid sidan av planen. Om man vill kunna spela fotboll behövs det domare som vågar fortsätta och alldeles för många slutar på grund av vuxna människor som står och skriker och tar matcherna på blodigt allvar. Därav ingen resultaträkning. J

          Mina barn (tonåringar) är fotbollsdomare för ungdomsserier och visst är det tufft, men jag tycker samtidigt det är bra att träna på livets hårda sidor på ett sätt med tydliga ramar. Resultat är naturligt i sport.

            Du får nog ha två tankar i huvudet samtidigt och inte bara utgå från dina egna erfarenheter. Tips tips!

          Vilket kasst sätt att ta tag i problemet – om problemet är föräldrar som inte sköter sig, kasta ut dom! Om det hetsas om vinster mm. prata med laget/barnen/tränarna – att ta bort möjligheten att vinna var väl verkligen inte en bra lösning?!

        Kan ju handla om att det finns många barn som gärna tränar fotboll men inte alls är intresserade av all hets kring matcher och att vinna. Tyvärr måste man ju vara vinnarskalle för att kunna hålla på med lagsport redan som litet barn.

          Ja eller hur och hur bra är det för folkhälsan? Om inte föreningar slutar upp med detta så kommer de privata företagen som tillhandahåller idrott för barn konkurrera ut dem. Eftersom de ger familjerna vad de vill ha, dvs möjlighet alla barn att motionera på ett kul sätt.

          Finns ju för övrigt massor av vuxna (typ 90 %) som sysslar med idrott/ sport utan fokus på tävling. Det är bara inom barnidrotten man fått för sig att det är viktigast.

            Inte alls, det finns jättemånga små klubbar där alla barn är välkomna! MEN jag gissar att sätter man barnet i BP vill man ha bra resultat för barnet, sedan platsar inte barnet och då blir det gråt och tandagnisslan.

              Precis. Alla platsar inte överallt. Det är inte personligt men hur sport fungerar.

              Exakt och där BP håller till är det inte brist på andra fotbollsklubbar…

                Tja, BP bokar ju upp de flesta planer så det är svårt att få till träning utan att vara med i BP, som det stod i artikeln. Man kanske inte har tid som förälder att åka över halva stan för att hitta ett vettigt alternativ. Verkar vara brist på planer och träningstider i Sthlm överhuvudtaget (och föräldrar som har tid att träna), en del lag åker till Uppsala och bokar upp planer för att få chans att träna ordentligt. Och vi Uppsala-bor som redan tycker att det är svårt att få tag i vettiga tider till knattelagen…

            Jag spelade handboll i nedre tonåren. Ingen i vårt lag ville spela match, eller åka på cup. Vi bråkade alltid om vems tur det var att sitta på bänken när det var dags för match. Hade vi bara fått träna två kvällar i veckan hade vi varit mer än nöjda. Träningen var ju rolig.

          Tyvärr? Det är ju ett drag precis som att vara bokmal. Kan vi inte sluta tala ner förmågor hos andra bara för att vi själv inte har den preferensen?

            Det är väl jättesynd att det inte finns lagsport för barn som inte går ut på att tävla? Att få träna i ett lag med vänner utan att allt det ska gå ut på att vinna. Vad ska de barn som inte är vinnarskallar men vill hålla på med sport göra? Som vuxen finns ju dessa alternativ men varför inte till barn?

      I USA delar man upp i A och B-lag (varsity resp Jr varsity) tränarna avgör genom bedömningar under träning vilka som hör hemma var. På så vis får alla tävla och möta andra i motsvarande A eller B-lag. Startuppställningar bedöms utifrån vilka som deltagit mest på träningar och utifrån om man presterat bra. Detta börjar från högstadiet. Tycker det är en bra lösning som peppar barnen inför livet men ändå är någorlunda rättvist.

        I det här läget var det ju så att ingen ville träna B-laget, 8 st blev utan tränare och lag då ingen ville satsa på dem. Pinsamt.

          Det finns jättemånga klubbar där de är välkomna.

    På tal om lag och idrott, finns det någon sport där tjejer liksom kommer varandra nära, har kul och liksom växer som låg? Vill gärna att min dotter hamnar i något lag där hon kan få ut sin energi men samtidigt få vänner för livet (och förhoppningsvis blir riktigt duktig på något som är kul).
    Fotboll känns inte 100…något där tjejer tar lite mer plats på världsarenan är att föredra.
    Provade handboll och det var kul, andra tips mottages gärna. Mvh en mamma som har 0 koll på idrott.

      Ridsport är en fantastisk sport för barn. De lär sig ansvar, empati och även mycket om samarbete. Stort plus för att män och kvinnor tävlar på helt lika villkor. 🙂
      Nackdel: Dyrt… 🙁

        Amen. Ridsport skapar många starka tjejer med bra värderingar. Många är i stallet flera gånger i veckan även om det inte rider. Vissa ridskolor har även fritidsledare på plats någon dag i veckan.

          Verkligen inte. Hästfolk är dryga jävlar som gillar att dominera, styra och ställa. Fyfan.

          Bra värderingar? Aldrig träffat en trevlig hästtjej. Dryga as är vad de är.

        Hästtjejer är så viktigt-pettriga av sig och det är en riktig materialsport från låg ålder.

        Hästsport skapar små as. Alla hästtjejer jag känner till är oempatiska och elaka. De går igång på att trycka till andra. Så nej för fan. Ingen hästsport!

          De som har fina minnen från stallet är ju ofta de som var värsta mobbarna själva.

        Alltså alla ni som har dåliga upplevelser av hästtjejer, jag är nyfiken på vad ni hittar dessa? Jag har ridit i hela mitt liv. Haft turen att ha egen häst i ett privatstall. Jag har bara goda minnen av det! Om man räknar bort att man under tonåren tyckte det tog mycket tid. Har ni hängt på ridskolor eller liknande? Antar att jag bara haft tur att möta goa hästmänniskor.

          Persö i Eksjö.

          Träffat de på arbetsplatser i skolan och även i andra föreningar. Gemensamt för de alla är att de skryter om att vara tuffa hästtjejer. De har även gemensamt att de är elaka och älskar att trycka till andra. Utöva sin makt.

      Ridsport! Där blir man som en stor familj och umgås även med folk i alla åldrar. Fotboll, handboll, innebandy är ju bra eftersom man är ett lag. Sen kan ju dåliga saker hända överallt. Tror inte det är extra mkt inom ngn sport. Det viktiga är väl isf att välja en sport som barnet vill hålla på med å blir bra på. När folk är engagerade och brinner för samma sak så tenderar man ju att gilla varandra och forma fina vänskaper.

        Håller inte med om att ”man blir som en stor familj” inom ridsporten. Har sett otroligt mkt mobbning inom ridsporten. Där tjejer med egna hästar nedvärdera ridskoleelever bla. Sen beror det ju helt på hur klubben är givetvis.

          Lite flugornas herre på många ridskolor.

          Håller helt med… vet inte hur många gånger jag sagt bakom stallet och grät tills mamma kom och hämtade mig.

            Ja ni ser vilka ”fina” personer som den världen drar till sig.

              Håller också med 🙁
              ”Har du inte pengar, vad gör du här?”

      Volleyboll! En av få sporter där damer tjänar mer än män. Inte för att hon ska tjäna pengar utan som indikation att damerna värderas högre än herrarna ?

        Och vilka kroppar de damerna har, wow!
        Tycker dock att det är trist hur kvinnor objektifieras inom den sporten (jag gjorde det själv nyss).

          Tror du blandar ihop det med Beach volleyball. Kläderna I vanlig volleyboll är liksom en t-shirt.

      Dans ? Dansat allt, men showgrupper tex kommer man extremt nära. Sjukt roligt med! Har dansat i musikaler, bakom artister osv. Så roligt!

        Balett? Hur är det, kanske för hög press på att vara perfekt?

          Alltså beror nog på dansskola. Balettakademien – absolut! Men finns barndansklasser på vanliga dansskolor, där är balett inte så som man tänker att balettklasser är, alltså ryska baletten är ju extrem. Kan förvisso inte svara för hela Sveriges dansskolor ? Men de jag gått på har handlat om att ha roligt för barnen, sen finns det olika steg ju duktigare man blir. Tävlingar, uppvisningar osv. Jag dansade på köpcentrum tex på julen när jag va 10, vi hade sååå roligt!

          Jag dansade på elitnivå tex, vi åkte ju runt i Sverige på danstävlingar, SM, EM osv.

          Balett är iof kanske mer när man ser sitt intresse. Finns discodans, showjazz (sååå roligt!), tiodans, afro osv.

          Googla fram dansskolor i din stad och se vad det finns för barnklasser ? Nu blev jag sugen att börja igen, haha! Min fd danspartner flyttade till L.A och startade hiphopskola där ?

          Började på barndans när jag va 3år (dans/musikalfamilj), dansade till jag va 22, sen satte plugget lite stopp. Men men barndans är att ha roligt, bygga en trygghet att få använda sin kreativitet och våga leva ut sin inre kretativitet. Låter flummigt! Men åh så kul ?

      Koala och Jojojo, kul att ni båda nämner ridsport, hade bestämt mig för det men sen antog jag att det inte är en ”lagsport”. Tonårstjejer verkar mest hata och tävla mot varandra av det jag sett, är det inte så? Fördelen är ju att hästmänniskor totallever för stallet och glömmer allt vad bus heter, vilket är värt varenda krona när grannbarnen röjer, festar och testar på Gud vet vad…

        Absolut inte min upplevelse. Jag höll på med det hela min uppväxt, i Sthlm där många dessutom har mkt pengar å så. Men upplevde en otrolig gemenskap å familjekänsla. Hästtjejer blir ansvarstagande, bra på att ta instruktioner, värderar andras kunskap å erfarenhet (nån slags respekt mot äldre) och det är skönt att ha ett andra hem(stallet). Man kan inte ”hålla på” för hästar är stora djur och det kan bli farligt om man inte gör vad man ska. Så man blir ordentlig å noggrann (inte alla dock)

        Jag upplever dessutom att man respekterar kunskap, inom hästsport är man aldrig klar och får lära sig det tidigt. Vilket får folk att va väldigt ödmjuka å inte ”tuppa sig”. Det är enligt min erfarenhet bra för både självkänslan å självförtroendet. Också att det alltid finns folk runt en som vill hjälpa. Man tar liksom hand om varandra. Redan när jag var i tidiga tonåren träffade jag ryttare å hästforskningen på hög nivå och det var aldrig några konstigheter att prata med varandra. Det är ju lite skitigt liksom å även Om man rider OS eller driver toppstuteri så mockar man ju bajs liksom. Det tar ner en på jorden.

          *hästfolk inte hästforskning ?

        Helt ärligt så kan man välja att vara en av dem som lever i stallet och för hästarna, eller som har det som en hobby. Jag är den senare. När jag växte upp och hade ponny fanns det ”rivalitet” mellan de som tävlade samma klasser i hoppning. Jag hade å andra sidan mina ponnykompisar i samma länga som jag red ut tillsammans med och bara hade mysigt i stallet med. Vi hängde med tävlingstjejerna också och tränade och tävlade lite, men var aldrig intresserade av något drama. Somrarna i stallet är magiska!

        Min dotter har ridit sedan hon var 6 år. Aldrig varit intresserad av att tävla, majoriteten tävlar inte. Många ridskolor/ridklubbar jobbar aktivt med frågor som rör mobbing, sociala medier mm.

      Började med fotboll redan som typ 3 åring men tröttnade rätt fort. När jag var 5 började min bästis på truppgymnastik. Jag fick följa med och testa. Tyckte det var jättekul. Mycket lek men ändå disciplin och man fick testa roliga saker. Hade tydligen talang och blev placerad i AG gruppen, alltså den gymnastik man ser på OS. Bytte tillbaka till trupp efter 1 år. AG var för mycket elittänk, det var inte kul. Fortsatte med trupp tills jag gick ut gymnasiet. Har även testat simning, klättring och friidrott. Trupp var det roligaste jag gjort. Kul kompisar, mysiga läger. Vi hade ingen kroppshets och alla hade sin egen kropp som absolut inte var normsmal. Men det har jag förstått beror så mycket på klubb, grupp och tränare. Fördelar med trupp är att man bygger styrka, smidighet och koordination.

        Det du beskriver är precis det som skrämmer mig. Har man tur är det kul och givande men har man otur så sitter man med en tonårstjej som bantar, känner sig dålig och pressar sig själv bortom mänskliga gränser. Det är en av anledningarna till att jag strök balett bla. Jag som förälder kan ha koll men aldrig kontroll och det sista jag vill är att det som egentligen skulle ge mitt barn något nyttigt blir vad som förstör hennes självkänsla och självförtroende.

          Jag förstår precis vad du menar. Men tror att det där med kroppshets kan hända i vilken idrott som helst. Jag testade rätt många saker och jag tror faktiskt att jag fastnade för trupp för att det var en mysig grupp. Min mamma frågade alltid hur det kändes varje gång jag kom hem från träningen. Tyckte hon var småjobbig men har fattat nu som vuxen att det var hennes sätt att kolla att jag hade det bra.

      Inte en lagsport per definition, men jag vill slå ett slag (pun intended) för kampsport. Tävling är inte ett självklart inslag och även om träningen är individuell, så innebär det ofta att man kommer nära varandra och bildar en gemenskap.

        Självförsvarsdelen som medföljer ger kampsport 10 pluspoäng.

        Håller med om kampsport! Speciellt Muay thai(thaiboxning). Mycket respekt och gemenskap. Superbra även för vuxna som vill finna gemenskap

      Kan bara säga fotboll! Bästa åren i mitt liv! Vilken gemenskap och billig sport! ?

      Ett plus med stalltjejer är att de har gott rykte i arbetslivet. Man vet vad det är att arbeta redan i tonåren

        Eeeh tvärtom. De har dåligt rykte skulle jag säga. Har aldrig stött på någon som har positiva saker att säga om hästtjejer som de jobbat med. Tvärtom är det tyvärr oftast negativt.

          Finns väl t o m statistik på att hästtjejer är bra ledare och lyckas bra i arbetslivet.

            Ja för att de är hänsynslösa.

            Statistiken säger att de ofta blir ledare. Huruvida de är BRA ledare säger det inget om….

          De har inte dåligt rykte, många som ser det som ett plus att ha bakgrund i stallet. Just eftersom det hör till att hjälpas åt och jobba i stallet. Sveriges ridskolor hade kollapsat utan det arbete tonårstjejer utför på sin lediga tid. Obetalt. Det är ju inte särskilt glammigt att hänga i stallet.

        Hahahha är du helt tappad eller? I yrkeslivet är de ofta några jävla skator som gillar att söndra o härska.

        Det rykte de har är att de är dryga och totalt rubbade

        Jag har hållit på med hästar i 25 år (sedan 7-årsåldern) och har alltid varit uppskattad på arbetsplatser eftersom jag är ordningsam, har hög arbetsmoral och är tydlig i min kommunikation. Just nu är jag en, enligt både VD och de anställda ”på golvet” en mycket uppskattad personalchef. Alla dessa egenskaper har jag format i stallet.

        De snällaste och mjukaste, men samtidigt tydligaste och konsekventaste, människor som jag känner är hästmänniskor.
        MEN – några av de absolut värsta människor som jag har stött på har jag träffat på i stallet.

        När jag var liten var det mycket mobbing i stallet. Mycket tjaffs om vem som fick rida de bästa hästarna och vilka som hade de snyggaste sakerna. Ridlärarna hade alltid sina ”gullungar” som fick en massa förmåner.

        Så stallet tror jag formar redan vettiga människor till att bli bättre medan trista människor får en arena där de kan härska och vara viktigpettrar.

        Något som har varit gemensamt för nästan alla (Jag har träffat tusentals) hästmänniskor är att de har väldigt hög arbetsmoral, men självklart fanns det ett fåtal slöfockar bland dem med.

          Chefer som hänvisar till sig själva som utmärkta trevliga chefer är oftast tvärtom.
          Dvs urdåliga och elaka

            Synd att du har haft en sådan otur med chefer i din närhet. Jag har själv haft turen att ha många riktigt bra chefer och brukar i allmänhet mest stöta på trevliga människor så då blir det såklart lättare att vara trevlig själv ?

      Cheerleading! Jag upplevde exakt allt det där via den sporten

        Samma här! Och många i mitt lag körde på tills de var runt 24-25 år, vissa har börjat om efter 30 och barn i veteranlag. Finns för alla nivåer och åldrar ??

      Beachvolleyboll! Man kan spela med olika partners om man vill och det finns tävlingar för mixade lag med tjejer och killar (man spelar två och två men kan som sagt byta partner vitt och brett). Och alla lag hejar alltid på varandra på cuper och är polare trots motståndare. Fantastisk sport !!
      Min sambo har spelat i 15 år ungefär och känner folk över hela Sverige genom sporten. Underbart community!

      Synkroniserad konståkning! Nej, man tjänar inga pengar på det och jäklar vad vi kämpar för att bli erkända på världskartan men HERRE vad kul man har!!
      Det kräver mycket av en som person och det kräver mycket av ens föräldrar men det får en att växa enormt samt att det hjälper en mycket i framtiden. Är övertygad om att jag fått jobb pga mina samarbetskunskaper, uthållighet och disciplin som jag fått från denna grymma sport!

        Rugby Forever <3

      Jag älskade mitt basketlag när jag var i tidiga tonåren.

      Tror man kommer närmast varandra i brottning.

      Cheerleading!! Världens bästa lagsport som stärker både självförtroendet och självkänslan.

      Cheerleading! Har tyvärr lite dåligt rykte pga alla amerikanska bitch-cheerleaders men det är verkligen en fin lagsport och kräver stor tillit inom laget så det rekommenderar jag verkligen.

      Det beror väl på vad hon gillar själv, tycker det är viktigt att de får testa olika och prova sig fram till nåt de tycker är kul. Innebandy eller gymnastik är några tips.

    Problemet är inte att BP vill satsa på bra spelare, det är väl helt korrekt och något som ska vara i ett breddlag. Dvs det finns olika nivåer.
    Problemet är hur dom uppenbarligen sköter detta och skiter totalt i de barn som inte är tillräckligt bra. Har man ett barn som inte är så bra och tycker att det är kul att sparka boll en gång i veckan, är det ju bättre för alla att det barnet får göra det med likasinnade istället för med barn som drivs av bli bäst.
    Men BP har liksom ingen plan för detta, lag utifrån ambition. Dom har ett par elitlag och resten lämnas helt åt sitt öde ihop med föräldrartränare som gör detta på sin fritid.
    Uselt. Och stackars dessa barn som drabbats.

      Mitt barn har spelat i ett medelmåttigt lag hela sin uppväxt, gick hur bra som helst. De vann inga cuper men hade kul.

    Usch, min son blev utvald till ett utvecklingslag i BP för många år sedan. Han var riktigt duktig och Tommy Söderström den som ville ha sonen där. Tydligen tyckte inte alla pappor samma sak och stod och snackade skit om sonen bredvid mig under träningar och matcher. Gjorde ont i magen, så vi klev av…. ( bara ett minne som dök upp nu)

      Ursäkta men hur kan en vuxen människa stå och snacka skit om ett BARN? Hur är man funtad i knoppen om man tycker att något sådant är helt ok? Usch

        Äsch de är män. De ser väl till sina egna behov först som i mycket annat. Sina behov av att ha en framgångsrik son att vara stolt över

        Rent krasst för att när det väl kommer till kritan så är det egna barnet viktigare än andra för många människor och väldigt ofta för idrottsföräldrar. Bara mitt barn får speltid så är det lugnt typ. Inte konstigt att de börjar få svårt att få domare till många matcher. Vem vill bli gapad på av vuxna människor. Såg en match i höstas där en incident inträffade, där kom t o m en pappa som stod i publiken inspringande och jagade efter en av motspelarna som var Max hälften hans storlek.

      Har liknande upplevelse, men från AIK. Sonen blev uppflyttad från ett breddat till utvecklingslaget, när (den jättebra) breddtränaren informerade laget om att min son skulle flyttas ”upp” så slutade mammorna hälsa på mig och behandlade mig som luft..

      Samma mammor som jag stått och pratat och skrattat med bredvid planen på varenda match. Var helt chockad!

      Föräldrarna är (enligt mig) de stora problemen, särskilt i sådana här ”elitklubbar”. Man inte bara accepterar hur barnen hanteras i sådana här situationer utan driver dessutom på helt hysteriskt…

      Har 10 års erfarenhet av en vanlig (härlig) breddlagsklubb och där existerande inte sånt här. Det som hände där var mer att pappor som tyckte att dras söner var Messi flyttade dem från vår klubb till den ena elitsatsande klubben efter den andra med gigantiska förväntningar och krav på sina barn, som allt som oftast slutade någon gång i mitten av tonåren…

    Kan varmt tipsa om innebandy! Alla får vara med, även på matcher, cuper och poolspel. Är man ny och har mindre erfarenhet kanske man får vara inne ett kortare byte men jag har aldrig upplevt att något lag toppar spelare förrän senare (13-14 år och uppåt).

      Kan instämma däremot blir det ett gytter av svågerpolitik och toppande när de är 13-14 år och uppåt. Mkt konstiga uttagningar när det gäller distriktslag mm. I alla fall i Stockholmsområdet och ofta är det väldigt viktigt att vinna, så viktigt att det går före att alla ska få spela.

    Min systerson fick när han var åtta år höra från sin tränare att han var för dålig på fotboll och aldrig skulle bli något, att han borde satsa på någon annan idrott. Jag blev förbannad när jag hörde det, min syster köpte det och tvingade honom prova på andra idrotter som han aldrig gillade. Det slutade med att han inte idrottade mer efter typ 10 års ålder.

      Så ledsamt!

    Lojsans kollektion… sjukt osmidiga tröjor om man verkligen har barn.
    Vem fan vill ha sånna långa, opraktiska ärmar på sitt barns tröja. Kan fan inte tänka mig ngt jobbigare i klädväg.

      Men det blir ju 100% otroooooooooooligt snyggt på instagram ju?!

      Men eller hur? Vad är syftet med ärmar som är för långa som man ändå kommer få rulla upp stup I kvarten?
      Var för första gången inne och kollade nakeds barnkläder och de har udda passform och ser ut att vara billiga Kina-import men är ändå dyrare är ex Kappahl eller Lindex. Varför skulle någon handla där istället för ett mer etablerat märke? Och vill man handla kläder som ser billiga ut kan man lika bra beställa ifrån Shein.

      Tycker att NAKDs kläder generellt är tråkiga, dålig passform, så långa ärmar är ju rätt smart ändå för att dölja resten av den taskiga passformen. Har aldrig kollat in barnkläderna men även de var ja rätt basic och som någon annan skrev inte direkt billiga med tanke på att det är billig kinakvalitet. Tråkigt att de inte kunde satsat på en fotograf som kan fota barn för det var väldigt söta ungar men tyvärr inget bra resultat pga fotograf som inte är van med att fota barn.

    OT:
    Jag har deltagit i ett seriöst företags tävling på Instagram där vinsten är ett presentkort på en väldigt hög summa hos dem.
    Man skulle såklart följa, dela, tagga osv. för att vara med och de skrev att ”vinnaren meddelas direkt via DM”.
    Är inte det lite fult? De borde väl åtminstone nämna den som vann i story? Hur ska alla andra som deltagit ens veta att de dragit en vinnare?
    Börjar tro att det hela var ett PR-trick för att de skulle få fler följare för summan kändes som sagt lite orimligt hög…

      Kan ju vara för att locka folk dit. Ett fult sätt att locka till sig nya följare

      De flesta seriösa brukar meddela i Stories eller inlägg och skriva ut att de inte meddelar vinnaren via DM eftersom de finns bluffkonton som DMar deltagare att de ”vunnit” för att få tillgång till deras kontouppgifter.

    Jaha, och om man nu skulle vinna presentkortet så måste man ta sig till Trosa?

      Fast det är väl ganska uppenbart att tävlingen riktar sig till boende i eller runt trosa som har lite kontakter i bostadsmarknaden.

    OT – Antonija Mandir och Camilla Hamid i Italien.

    1. Måste säga att det va en kul idé! Tills..

    2. …de va på den andra restaurangen, de gick in med inställningen att det skulle vara hemskt. Alltså det kändes verkligen som inställningen gjorde upplevelsen hemsk?

    3. Att lämna tillbaka mat man inte tycker om.. Jag förstår att man lämnar tillbaka och vägrar betala för en maträtt som är fel eller tex hår i, smakar fruktansvärt eller så. Men om man som de beställer in som laxen – men sen inte äter för att DE inte tyckte on det – får man lämna tillbaka då? Alltså då skulle man kunna göra så med all mat?

    Vet inte vad som är rätt eller fel, men alla har ju olika preferenser och beställer man en rätt så är där kanske nåt man inte gillar. Men att man då kan lämna tillbaka o kräva pengarna? Alltså inget är fel på själva maträtten, man tycker bara den är äcklig?

    Äter alldeles för sällan på restaurang pga selektiv ätstörning, jag hade ju varit mardrömskunden ? Så jag vågar inte och vet därför inte vad som är ”rätt”.

    Så vad tycker ni? Får man kräva att få tillbaka pengarna för att man inte tyckte det va gott? Alltså inget fel på maten – bara ens egna smaklökar som säger ifrån. Eller ja, ni som sett videon – vad tycker ni? ?

      Nyrikt tramsbeteende! Som sen kopieras av influencers. Har skickat tillbaks vin som var korkskadat och en biff som var överstekt. Men skicka tillbaka mat för att leka viktig. Väx upp!

        Nu va det ju inte det jag efterfrågade, förstår inte vad nyrikt har med saken att göra ?

        Men korkskada eller överstekt är ju fel på produkten, det ska ju klart lämnas tillbaka. Men just när ens smaklökar bara inte är nöjda så känns det märkligt att be dom ta bort från notan även om de inte äter upp det.

      Får och får, det blir väl upp till restaurangen. Man kan ju alltid be om att få något annat men man har nog knappast rätt till ersättning för det.

        Nä tyckte det lät märkligt, förstår om det är nåt fel på produkten, som ovan skrev om överstekt biff. Men att beställa in tex laxen och sen be om pengarna tillbaka för att de inte tyckte det va gott kändes märkligt. Hon sa att hon förväntade sig att den skulle vara typ helstekt eller grillad. Då kunde de ju sagt ”vi fixar det”. De tog bort från notan, men det va samma på den dåliga restaurangen att de ville ha pengar tillbaka för nåt de inte tyckte va gott.

      Själva idéen är kul, och det kunde ha blivit hur kul som helst men nu blev det mest ett spektakel. Tycker det handlar om tittat på mig, titta på mig, och någon slags missriktad maktdemonstration, asså jag är känd youtuber och kan bete mig precis som jag vill och kräva pengar tillbaka bara för att. Det man undrar är vad det är som får dessa två tjejer att känna ett så starkt mindervärdskomplex?

        Hade varit roligare om de gjort det mer seriöst, första stället va ju mer seriöst men andra kändes verkligen tillgjort ?

      Precis som du har jag selektiv ätstörning så jag brukar inte äta på restaurang.

      Men att det skulle vara OK att få tillbaka pengarna för mat man inte gillar vore väl samma som att be att få tillbaka för biobiljetten för att man tyckte filmen var dålig på bio? Eller om man åker en karusell som man inte gillade – ”jag vill ha tillbaka pengarna tack” ?

      Tycker dom betedde sig som två idioter. Att ens komma på tanken att inte betala för mat som dom beställt in för att dom inte tyckte om den är bara pinsamt. Riktigt pinsamt.

        Ja det kändes verkligen märkligt? Tänker att om alla gjorde så skulle de ju aldrig kunna ha öppet. Och ställe nr 2 gick de in med inställningen att det va skit. Dock det med tallriken, hade sagt till det är ju skitäckligt ?

      Fattar inte vad Camilla gör med Antonija faktiskt. Gillar verkligen Camilla men har så förbaskat svårt för Antonija. Känns inte som att det finns något genuint alls hos henne.

        Följer ingen av dem har sett Camilla på TV4 på bakinslag och där gör hon ett proffsigt intryck. Tittade på Antonijas och Camillas youtube från Italien och tänkte wtf. Ja det är kanske A som drar ner C.

      Jag har gjort samma sak i italien när en pizza kom in och var totalt oätbar (enligt sällskapets smak) Restaurangen var på en turistgata och de erkände att de inte lägger ner någon energi på maten. Vi fick slippa betala.

      Tack för att du tog upp detta!

      Jag blev helt chockad av beteendet att man tror att man kan lämna tillbaka mat för att man inte tyckte det var gott och har som argument ”jag har ju inte ätit så mycket av den”
      Vad tror hon restaurangen gör med den maten som blev över? Serverar till en annan gäst? Restaurangen går ju back på att behöva slänga maten för att de beställt in något som de sedan inte tyckte var gott och då inte vill betala för. Är man ute efter en grillad laxfilé får man väll fråga innan man beställer hur den är tillagad.
      Blev äcklad av deras beteende och attityd. Så aldrig klar avsnittet så vet inte hur de betedde sig på den andra restaurangen.

      Men tycker det är riktigt märkligt beteende och hade jag varit restaurangägare hade jag aldrig dragit av för någon rätt om det inte var något som var fel.

      Jag tycker det här är jättesvårt! Jag var till Stockholm för en månad sen och beställde in en tryffelrisotto. Jag tvingade i mig några skedar och sen gick det inte. Risotton var dränkt i ost och smakade nästan som mögelost vilket jag har väldigt svårt för (rätten skulle inte innehålla det enligt menyn). Jag brukar älska både tryffel och parmesan men den gick verkligen inte att äta.

      Jag hoppades på att servitrisen skulle reagera på min nästan orörda tallrik men det gjorde hon inte och jag var för feg för att säga något som vanligt. Över tvåhundra spänn för mat och jag fick gå därifrån lika hungrig som när jag kom ?

    Vad gäller BP och deras ungdomsfotboll så är detta mer regel än undantag. Det händer precis varje år att ett gäng barn lämnas när man startar upp något nytt. Ett år så var det t o m en av de av BP anställda tränarna som lade ner sitt breddlag, startade ett nytt och tog med sig alla barnen utom två. Dessa två hade plötsligt inget lag att lita med. Och tränaren ringde föräldrar bakom ryggen på andra tränare och värvade över ett gäng killar han ville ha dit. Och BP gjorde inget åt saken. De vill ha breddlag för att få fram några talanger och för att det driver in pengar. De skiter i det pedagogiska och att alla ska utvecklas och ha kul. Vet en nioåring som spelade med akademilaget men tydligen var hans inställning lite fel. Man frös ut honom så tillvida att han fick ingen speltid överhuvudtaget och till slut så lade han av med fotboll.
    När ett lag läggs ner så blir också tränare ombedda av Tommy Söderström att poängsätta lagets spelare så att han kan plocka in de bästa killarna i de lag han vill ha dem till.
    Tyvärr är de väldigt dominerande i Bromma, finns två- tre andra föreningar som Bromma IF och Nockebyhovs IF men de har svårt att konkurrera med BP om planerna.

      Ängby IF, Bromma FK, Spånga, Bromsten, Vällingby, Hässelby…finns hur många klubbar som helst för oss med barn som inte platsar i BP. Fattar inte varför alla absolut ska spela i BP? Dessa klubbar tränar på Mossen, Åkeshov, Nälsta, Blackan etc. Det stämmer inte alls att BP har monopol på alla planer.

      Det är ju allmänt känt att BP står för just akademitänk, elit, selektering och toppning så vad annat kan man förvänta sig?! Vi som prioriterar andra värden för våra barn, som gemenskap och spelglädje, väljer andra klubbar!

        Det kan ju dock ibland vara så att barnet vill till BP för att kompisarna är där. Då är det inte så lätt för föräldrarna att välja bort BP. Det är en annan sak när det är fotbollsskola och de är fem-sex år. Sen tror jag många försöker peppa sina barn att välja något annat. I vår del av Bromma växer stadigt en annan klubb i tillväxt för att man sett att det är ett trevligare alternativ sen blir det lite svårare när de blir 12-13 ofta vill då juvelerna över till just BP.

          Det är väl inget problem om duktiga spelare vill till BP? Det har hänt i mina barns lag också. Jag har inga problem med att mina barn spelar i lag med de lite mindre talangfulla spelarna. Mina barn är inga Ronaldo heller. De har kul, förlorar ofta men vinner ibland.
          Som sagt finns jättemånga klubbar att välja på i Bromma, särskilt om man vågar titta på lag som inte har hemmaplanen på Mossen/Olovslund/Åkeshov dvs man får lagkamrater som inte är från de finaste delarna av Bromma…kan det vara en del av problemet kanske?

      Idrottsföreningar får en hel del bidrag för sin barnverksamhet, delvis för att man tänker sig att föreningsverksamhet är en demokratisk fostran. Kanske skulle ”elitklubbarna” stå utan bidrag och utan subventionerade hallar/anläggningar, om de väljer att ställa sig utanför den tanken. Det är ju det som skaver, att kommun och stat tar in skattemedel och finansierar för att de hoppas på bättre folkhälsa och ett demokratiskt samhällsbygge, och så utnyttjas de av några idrottsgangstrar som bara vill hetsa fram elitspelare utan att bry sig om hur många knän och psyken som skrotas på vägen.

    Är dubbel i det. Det är även bra att barn får lära sig att man inte alltid får vara med på allt, för det är så livet ser ut sen. Men samtidigt ska det ju vara roligt och lättsamt när man är barn. Det är trots allt bra att barn får uppleva lite sån skit tror jag.

      Om det är ett LAG så ska väl ändå alla få vara med ändå? Särskilt när det är barn? Som i Pollys fall att det endast var tre(!) st som inte fick följa med, och det är ja vad hon nu var då.. 6 år kanske? Tycker det är magstarkt.

      Absolut att livet inte alltid är rättvist och hej & hå, men barn ska få vara barn så länge det går.

        Är man av den åsikten så ska man nog sätta sitt barn i klubbar som låter barnen spela för skojs skull i stället.

        Tror det gällde Meja, inte Polly

          Okej, tack! Meja*
          Visserligen måste Meja ha varit tonåring då, men att lämna endast tre stycken hemma känns rent elakt…

          Ja, jag sätter mina barn i klubbar som är schyssta och inkluderande.

    Förstår grejen men måste Läckberg alltid veva sitt missnöje över sakers tillstånd i sociala media? Det är bara några dagar sedan det var SAS som skulle ut till ”vädring”, nu en sportförening. Kan man inte sköta detta privat?

      Men vadå sköta privat – hon kommenterar en offentlig artikel? Uttrycker en åsikt, precis som jag (el vem som helst) skulle kunna göra och gör ibland. Ang sin privata upplevelse gällande dottern så skriver hon ju aldrig ut vilken klubb/lag det handlade om.

      Hon hade också synpunkter på att man inte fick ta med sig eget godis eller mat på bio!

    Alla casuals kan väl skapa sitt egna otoppade lag om de blir bortvalda? Bara för de att starta sin egna klubb och hyra en idrottsplats så blir alla glada.

      Det finns massor av lag och klubbar här i Bromma där medelmåttiga spelare är jättevälkomna. Mina barn spelar i sådana lag och alla som vill börja träna får göra det. Men är man bara intresserad av storklubbar är det väl inte så intressant med små klubbar som Bromma FK, Ängby IF och Hässelby.

        Problemet är väl att många föräldrar inte kan inse att deras barn är just medelmåttor.

          Ja exakt. Alla ska ha ”allt ljus på mitt barn”. Byt till en liten klubb och låt barnen ha kul tillsammans med andra medelmåttiga spelare!

    Fånigt drama kring BP. Jag bor i Bromma, har tre barn som är halvbra på fotboll, de spelar i andra lag än BP och det finns massor av lag i Västerort där alla är välkomna. BP har många lag som satsar, vill man inte satsa eller är man inte bra nog har även BP många breddlag. Artikeln handlade om 09-or, de fyller 13 i år och ska börja högstadiet, klasserna splittras så inte ens det är ett bra argument för att alla absolut måste fortsätta i samma lag.
    Jag upprepar alltså att mina egna barn är halvbra och spelar i andra Brommaklubbar än BP. Tycker ändå det ör löjligt stabil upprörd över några lag för trettonåringar som satsar. Min trettonåring spelar i ett lag dit de som inte platsar garanterat är välkomna, men det verkar som föräldrarna hakat upp sig på just BP.

      Problemet var inte det, utan att BP lovade en massa kring barnen som ”blev över” (tex provspela etc), men höll inget av det – noll kommunikation med barn eller föräldrar. Hade BP centralt hjälpt dessa barn hade det väl varit ok. Tex fördelat till andra lag. Men nu stod BP bakom att ett lag delades i två och halva blev utan något som helst stöd och andra halvan strax under akademilagen.

        Nästan alla BP-lag finns med på laget.se
        samt på Instagram. Vad hände med eget föräldraansvar och kontakta lag för sitt barn?

        Min dotter var i situationen att laget kunde läggas ner, vi satte oss ner och såg över andra lag och klubbar och frågade folk vi kände om deras barns lag sökte spelare. Lag läggs ner hela tiden av olika anledningar.

          BP tillåter inte att man byter lag! Då får barnen sluta. JA på riktigt är det så.
          Dom är inte helt behjälpliga över huvud taget, om det strul med det lag ens barn är med i pga tex inställda träningar eller att laget är för litet för att ens kunna bedriva verksamhet. Dom lämnar allt på föräldrartränarna.

            Det där är ju inte sant. Man kan byta lag inom BP, det känner jag många som har gjort i alla åldrar.
            Gillar man inte BP, byt bara till en annan klubb.

              Fast det är så, det har vi själva varit med om SAMT att dom själva säger det i artikeln

          Fast på killsidan är det inte så enkelt speciellt inte om barnet fått en låg ranking inrapporterad till kansliet. För en sån krävdes när man som tränare lade ner sitt lag. Kanske jobbar de lite annorlunda på flicklagssidan.
          Kulturen inom klubben är ju ingen nyhet, bara något år sedan. Pimenta fick gå efter rätt graverande avslöjanden men vad hjälper det när även ordföranden i sin tidigare roll som pojklagstränare hade samma unkna förhållningssätt.

    Väljer man att sätta sin barn i BP så får man också spela enligt deras spelregler och i annat fall bör man nog välja renodlade breddföreningar istället. En del av problemet verkar dock vara föräldrars jakt efter status..

      Precis. Vi har alltid valt små stadsdelsklubbar för våra barn trots att BP är ”storklubben” där vi bor. Småklubbarna tränar tre ggr i veckan på samma planer som BP, så det är inte sant att man inte får plantid för laget om man är en liten klubb. Vi vinner inga cuper och turneringar, det gör vi inte, det är nog mer där skon klämmer när föräldrarna klagar över att barnen inte får spela i BP:s topplag. Det går jättebra att byta till mindre klubbar, alla är välkomna här!

    Jo hon har väl sin Instagram för att lyfta och dryfta aktuella händelser? Det är väl inte konstigt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.