Olika reaktioner på olika plattformar

Jag noterade en intressant sak igår.
I förrgår publicerade jag ett inlägg på Instagram, som jag sedan bäddade in i ett inlägg här på bloggen – nämligen det som handlade om Lisa Anckarmans reklaminlägg för sin adhd-utredning.
(Jag kommer ha anledning att återkomma till det framöver då jag blivit kontaktad av kliniken som ger en helt annat bild än den Lisa själv publicerat om saken.)

Det jag noterade var följande.
På Instagram var i princip varenda kommentar kritisk till Lisas inlägg, medan responsen på bloggen var raka motsatsen.
Normalt brukar det vara här på bloggen som ”the gloves are off” eftersom man kan kommentera helt anonymt här inne, till skillnad från Instagram där de allra flesta skriver från personliga konton under den egna identiteten, men inte i det här fallet.
Har det med olika målgrupper att göra?
Skillnaden är så markant att jag reagerade över det, vilket inte brukar ske så ofta.

Varför tror ni att ett och samma inlägg fick så extremt olika reaktioner på blogg respektive Instagram? 

Ps. Förlåt för att jag skrev ett inlägg om p-piller igår och bara dubbelkollade så att ordet ”p-piller” i satt i modd. Det gjorde det inte, däremot satt ordet ”piller” i modd pga idioten som stundtals försöker sälja bantnings och sömntabletter i kommentarsfältet och det missade jag. 

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kanske för att Lisa själv, kliniken det gjordes reklam för eller någon annan i hennes närhet skrev flera kommentarer anonymt på bloggen för att försvara det? Ganska många var väl kritiska på bloggen också.

      Vad är den här grejen med att anklaga ”sympatisörer” för att vara närstående till, eller till och med människan själv?
      Kan vi inte sluta med det? Det är så 2019

      Jag tror snarare tvärtom, att de som hänger på Instagram är Camillas fanclub och där vågar man inte vara kritisk mot denna blogg för man riskerar att få ett drev mot sig

    Instämmer med anonym! Jag kommenterade själv på IG men inte här eftersom jag inte brukar kommentera här ?
    Det är lite omständigt därav brukar jag avstå.

    Du kanske ska säga förlåt till IL också för att du gick på henne så hårt angående något som är känsligt för henne, bara elakt. Du vred hennes ord till att hon skrev ner NC vilket hon ju INTE gjorde men du ville ha det till det. Hon skrev ju för övrigt i sin text att det är ett måste att äta pp för att få medicinen utskriven av läkare. Det är ett krav av läkare att patienten måste äta pp eller sätta in spiral och IL valde pp för att vissa sorter tex Yasmin och Diane även har en positiv inverkan på acnehy. Betyder ju inte att IL inte litar på NC, inte heller att hon skrev ned det som du påstod och inte heller att hon ljugit. Appen är pålitlig om den används rätt men den är inte lika välkänd och beprövad inom sjukvården.

      Sluta larva dig.

        Eh. Mest du 06.15 som larvar dig här ju och den som tramsade, letade fel och vred saker till något annat än det var för att sänka, kränka och smutskasta. DET var larvigt. Det är en märklig besatthet.

          Nu tar du nog fel på ”Anonym”. Det du skriver stämmer inte särskilt mycket. Eller tror du att alla ”Anonym” är samma, förutom du då?

            Din läsförståelse är inte på topp, du verkar missförstå en hel del eller spelar du dum bara. Att skriva ”Sluta larva dig” till en informativ saklig kommentar med rätt fakta är ganska larvigt OCH det där inlägget var tramsigt och larv.

              Kan du bara sluta försöka vara någon form av Rikard rättrådig. Du behöver inte försöka rättfärdiga allt Isabella har skrivit och få det till att hon gör rätt.
              Försök förstå att NC inte är ett säkert preventivmedel. Det är ju du som spelar dum.

                På vilket sätt gjorde hon inte rätt då menar du? Att hon vill ha medicin för sin acnehy och därmed också ska äta pp, vad är fel med det? Det är inget som behöver rättfärdigas och ingen har påstått att NC är ett hundraprocentigt säkert p-medel vilket inget annat heller är. Nej jag spelar inte dum haha men du…

      ja den appen är skitbra, det påstår också en bekant till mig som nu precis gjort sin tredje abort (enligt henne så använder hon den rätt, jag har ingen aning, jag kontrollerar varken henne eller appen).

        ?

        Det där är ju inte sant!

      Och sluta ljug. Appen är ökänd inom sjukvården och blev 2018 anmäld till och utredd av Läkemedelsverket pga stor andel ofrivilliga graviditeter. 7 av 100 drabbas vilket är högt.

        Fast den har väl blivit godkänd sen efter det. Man kan ju undra vem som anmält den, kanske samma person som många gånger skrivit ner den här i diverse inlägg, mest troligt för att IL var delägare. 7 av 100 är inte särskilt mycket. Andra preventivmedel är inte heller säkert till hundra procent liksom. Appen är ju pålitlig om man mäter på samma tider varje dag, men oväntade och oönskade saker kan alltid hända.

          Läste du ens kommentaren? Men jag ska vara lite tydligare. Appen anmäldes av främst barnmorskor på SÖS pga att antalet ofrivilliga graviditeter ökade markant och samtliga var resultatet av NC. I Sverige finns ingen process för godkännande av medicinska hjälpmedel utan det är Läkemedelsverket som är tillsynsmyndighet vilket innebär att de enbart granskar vid anmälningar. De stängde granskningen med rekommendera att det ska framgå att metoden inte är säker.
          7 av 100 är inte särskilt mycket. Helt seriöst säger du det för att rädda din kassa argumentation eller tycker du verkligen det?

            Jag är ganska säker på att appen blivit godkänd. Ja de måste ju granska anmälningar som inkommit och de har ju granskat en massa annat också, mycket som blivit anmält. Tror andra preventivmedel också blivit granskade och annat som sagt. Du är uppenbart en bellahater som måste ha sista ordet och engagerar dig till max för att sänka henne. Inget svar behövs tack, ta en kopp kaffe istället.

              Drar till med det ”säkra” kortet..Bellahatare? Vad är du då? Bellas främsta fan som försvarar allt som hon skriver. Nu börjar det bli löjligt.

              Du behöver träna upp din läsförståelse. Jag rättade dig för du skriver felaktigheter om NC. Var skrev jag något om Bella?
              Nu är du helt hysterisk och verkar helt smällt av. Du får gärna skriva sista ordet för jag tänker inte lägga en sekund till på att försöka förklara något för dig som du så uppenbart inte har kapaciteten att ta till dig.

                Nja det är snarare du som verkar helt hysterisk och har smällt av haha. Du behöver inte förklara något för mig jag har full koll på läget serru och jag har kapaciteten att ta till mig men du däremot kommer med diverse härskartekniker, skäll och fjant när argumenten tryter och det säger en hel del..Ha det bra!

              Du har verkligen spårat fullständigt, Bellas riddare. Kanske för att det skrivs så lite om din älskling nuförtiden att du inte får utlopp för din besatthet.

                Nja är väl mest du som spårat fullständigt, i vanlig ordning så fort någon försvarar Bella. Jaså skrivs det för lite om henne tycker du, tycker det skrivs en hel del, och ganska ofta… att det är min älskling hahaha du är komisk mitt i allt elände.

              Men snälla. Alla förstår väl att en metod som bara är temperatur och en app inte är en helt säker metod. Det är ju bara ett smidigare sätt att få koll på sin ägglossning och då också sin mens istället för att behöva sitta och ha koll på det själv. Det är en bra lösning för de som inte vill ta andra preventivmedel då det gör det smidigare för dem att hålla koll, men det kommer aldrig att vara en säker metod.

                Fast ingen har påstått att det är en helt säker metod heller, inget p-medel är en helt säker metod men pp och spiral anses vara de säkraste. Ja appen är en lösning för de som inte vill eller kan ta hormoner, och många som försöker bli gravida använder den på det sättet också. Det är väl dessutom 18-årsgräns på att använda den.

      Det C borde be om ursäkt för är väl ändå att hon överhuvudtaget ifrågasätter vilket preventivmedel en kvinna väljer att ta. Det är att gå så långt över gränsen för vad som är okej. I det här fallet pga sjukvårdens krav. Det har inte med nc att göra överhuvudtaget, oavsett om nc är 0% säkert eller 100% säkert. Bella var även tydlig med att det handlade om acne och inte enbart graviditet.

        Det har jag överhuvudtaget inte frågasatt, utan jag undrade över hennes svar och hur de inte gick ihop med reklamen för Natural Cycle och det nog sen sa till mig. Jag skiter i vad privatpersonen Isabella gör, det här handlar om henne som marknadsförande varumärke.

          Det är detta som du inte förstår, att det är precis vad du ifrågasätter. Du borde lägga till i slutet av ditt inlägg att du nu förstått att det är sjukvården som kräver att hon går på p p under behandlingen av nc och inte att hon väljer det själv framför nc. Vi andra förstod hennes svar. Hon förtydligade även att hon tagit p p ibland för att det hjälper mot acne, vilket nc inte gör.

            Fast dina frågor och dina bortförklaringar går inte ihop för IL gjorde på inget sätt reklam för NC i sitt inlägg, hon berättade bara vad hon ska testa för att bli av med sin acne på inrådan av läkare. Du menar att hon duckar frågor MEN det var EN ”fråga” och den var tydligt hånfull enbart och dumma frågor får inga svar. IL hade dessutom i sitt inlägg skrivit att hon måste ta pp på inrådan av läkare så den frågan var ju bara dum. IL brukar dessutom inte besvara alla frågor hon får på sin blogg men att hon, som du menar, duckar en tramsfråga använder du och vrider och förminskar henne för att hon inte förklarar mer tydligt och utförligt. Att erkänna när man har fel och kunna be om ursäkt är en bra egenskap, tänk på det. Håller med dig Ems.

          Menar du alltså att Bella ska strunta i sin acnebehandling för att hon är delägare i NC? Eller hur menar du att hon ska göra? För att gå på acnebehandlingen så krävs att hon använder pp. Det är ett krav. Men du verkar inte förstå det.

    ”The GLOVES are off”.

      Jag tror folk förstår vad som menas. Uppenbarligen försvann en bokstav.

      Det var en ganska bra felskrivning.

        Och det kanske inte ens var en felskrivning utan en ordlek. Så läste jag det och tyckte det var rätt fyndigt.

      Vad stod det från början?

    Hade inte läst inlägget på bloggen innan och kollade nu. Responsen på bloggen var väl inte alls ”raka motsatsen” till kritisk?! Det var lite mer blandat men en hel del kritik ändå. Så en rak motsats var att ta i.

    Läser du ens kommentarerna du får?
    För det första så var det inte alls ”raka motsatsen”. Man behöver bara ögna igenom kommentarsfältet för att se att så icke är fallet.
    För det andra fick du massiv kritik för hur du uttryckte dig och vad du skrev om när du skrev om Isabella igår. Hade du inte tänkt att bemöta den kritiken alls?

      Läsförståelse?

        Försöker du ens fatta vad jag skriver, eller vill du bara bråka?
        Jag är fine med vilket som

          Oj då dålig morgon. Jag har också ”ögnat igenom” kommentarerna och undrade om läsförståelse är orsaken till att jag har en annan slutsats än din om skillnaderna mellan Instagram och bloggen.

            Som man frågar får man svar.
            Om man utvecklar sig lite istället för att bara skriva ett enda ord uppfattas man som 200% mer trevlig. Om man inte är mån om att uppfattas trevlig så får man vara beredd på att få lika dryga svar tillbaka.

            Det är inget fel på min läsförståelse. Hur är det med din?

              Apropå trevlig.
              En genuin fråga, varför tar du upp ett gammalt inlägg?

                För att Camilla själv tog upp det?

                  Aha nu förstår jag vad som brister. Hon tog INTE upp ett gammalt inlägg, hon förklarade varför folk som skrev ordet piller blev satta i modd när de kommenterade på ett inlägg som handlade om p-piller.
                  Du bestämde dig för att nu har jag chansen att bråka, igen, för hon nämnde inlägget om p-piller.
                  Numera läser jag aldrig inläggen om Isabella Löwengrip och huvudorsaken är du som spammar sönder kommentarsfältet med dina försvarstal. Trist att du känner dig tvingad att spamma sönder även andra inlägg.

                    Tror du på allvar att det är en och samma person som påpekar den hårda frågesättningen av Löwengrip?
                    Det är inte så konstigt att du tolkar det som spamming om du buntar ihop alla kommentarer och tilldelar det en enda person.

                      Så är det… Jag är inte någon som tror det, utan någon som vet.

      Jag bemötte den i kommentarsfältet under inlägget.

        Okej, så det tycker du? Helt allvarligt?
        Du duckar ju frågor bra mycket mer än vad du ifrågasätter Isabella för. Du är extremt duktig på att själv ignorera vissa frågor och svarar på de som passar ditt narrativ bäst. Innan du går på hårt och ifrågasätter andra för exakt samma grej som du själv gör så kanske du ska rannsaka dig själv?

          Hej Paul Djungelvrål

            Vilket konstruktivt svar du kom med där. Verkligen svar på tal och on point!

        Tycker du ska ta bort inlägget och tänka efter lite. Så otroligt integritetskränkande det du håller på med.

        Nej det gjorde du inte. Du verkar fortfarande inte förstå hur gränslöst det är att ifrågasätta en kvinnas personliga val gällande preventivmedel. Du förstår heller inte att det handlar om acne trots att både Bella svarade dig samt alla kommentarer förtydligade. Det handlar inte om att hon väljer ett preventivmedel för att förhindra graviditet, det handlar om medicinsk behandling där nc inte är en godkänd metod att ta under behandlingen. Du ville få det till att Bella skippar nc av egen vilja när så inte var fallet.

          Men jag ifrågasätter inte Isabellas privata val av preventivmedel, utan reagerar på sättet hon duckar frågor om NC eller svarar på andra frågor under sitt inlägg, baserat på hur hon marknadsfört det tidigare och stått bakom det till 100%.
          DET har jag synpunkter på.

            Igår lät det: ”Jag ifrågasätter inte att privatpersonen Isabella använder p-piller, utan hur hon ena stunden lovordar NC för att sedan byta ut det mot en annan metod”
            Kom igen, lägg ner efterhandskonstruktionerna och kom upp till en lite högre nivå än de du ifrågasätter.

              Vi tycker olika helt enkelt.

                Nu är det ju så att det är fakta. Fakta går inte att tycka olika om, det är vad det är.
                Tycker du att du besvarat kritiken genom ditt svar? Skulle du acceptera ett likadant svar om det kom från Löwengrip eller någon annan som du vanligtvis brukar ifrågasätta?

            Hon står ju fortfarande bakom nc? I svaren till dig som du själv delat med dig av. Hon byter till p p nu för att hon är tvingad till det. Du framstår som ganska patetisk just nu som inte inser att du hade fel. Är liksom inte farligt att ha fel.

    Om kommentarerna i detta inlägg sätter tonen för resten av dagen så kan det bli en intressant dag då mpnga har vaknat på fel sida
    Kom igen, det ä fredag och solen skiner (och vi har en hel helg med F1 att se fram emot)
    ?☀️?.
    Njut av dagen.

      Äh lite kamratligt munhuggeri piffar upp tillvaron… även om en del verkar ta allt på blodigt alvar. ?
      Håller med skönt med helg men F1 får du gärna behålla.
      Trevlig helg. ?

        Visst är det så, lite kul kan de vara?
        Ja om inte F1 faller i smaken så är det även slutspelet i hockey att njuta av.
        Eller bara gå ut och njuta av solen och en kall ?
        Trevlig helg.

          Då väljer jag solen och ?!

      Tror du att Mercedes har ordnat upp sig inför den här helgen?

        Hoppas inte, de har dominerat i så många år.
        Kul andra stall i topp.
        Extra kul att Haas och Alfa Romeo fått fart på bilarna ??

        De har ju själva gått ut med att de inte uppgraderat något till denna helgen som planen var, vilket förmodligen är klokt då det är FP1 sen kval, FP2, sen sprintrace och sen race. Annars är det ju FP1-FP3, kval och race.

        Men de har ju haft tur nu de första racen att redbull inte direkt presterat, vilket gjort att de kunnat ta pallplatser.

          Ja Red Bull är en besvikelse denna säsong, de brukar vara driftsäkra.

      Så kul med F1! Men hallå, är ny på det här, går det att se helgens lopp på något annat sätt än att skaffa Viasat á 9000 kr/månaden? Vet du om det går att ex streama eller så? ?

        Viaplay kostar ju bara typ 500kr i månaden?
        Formel 1 har en egen tv sändning, kostar 110 Euro per år: https://www.formula1.com/en/subscribe-to-f1-tv.html#en-SE
        Vet dock inte om de har kommentatorer.
        Annars är det sammandraget på tv10 som gäller om man inte vill betala extra

          9000kr/mån var ironiskt, syftade alltså på att Viasat är alldeles för dyrt att betala för att se två lopp i månaden, plus det faktum att jag redan betalar för fyra andra stresmingtjänster.

          Tack för info, tror jag är hänvisad till sammandraget tyvärr ☀️

            Kolla med din bredbandsleverantör.
            Fick Viaplay för 199kr/månaden i ett år hos Telenor.

        Det går väl sammandrag på kanal 10? Eller 9 eller vad det nu är.

    Brukar inte läsa på Instagram utan här för kommentarerna är mer underhållande. Jag håller med om att det är skillnad på Instagram jämfört med här. Min gissning är att det är olika grupper men jag tror inte så mycket att det har med anonymitet då du kan vara rätt inkognito även på Instagram.

    Folk är ängsliga för att behöva stå för sin åsikt.
    Du behöver bara titta här på bloggen, alla skriver att dom heter Anonym. Det är såklart för att om de flesta har det namnet här så kan dom skriva sina galna synpunkter och ändå inte känna sig utpekad, dom kan alltid skriva att det var nån annan Anonym som skrivit nåt knas.

      Hade gärna haft ett namn men jag hamnar alltid i modd när jag byter. pallar ej de

    Jag tror många på insta vill jobba på ”sitt varumärke” och då är måna om att tycka ”rätt”. Försöker de nyansera riskerar de att pekas ut och analyseras av ngn digital kreatör på insta. Här inne kan man tycka fritt på ett annat sätt.

    Kan väl se för- och nackdelar med reklamen från Lisa. Största nackdelen är den privata vården, att det blivit en pengarna att få vård hyfsat snabbt. Det drabbar i slutändan oss alla.

      *pengafråga

    Du får det att låta som att folk var mer upprörda över ett relevant ord i modd än över det faktum att du klavertrampade rätt rejält med hela ditt inlägg. Rikta ursäkten dit den hör hemma. Dvs till Isabella personligen. Du kan säkert baka in skoterkortet och preventivmetoden i samma ursäkt genom att erkänna att du båda gångerna hade fel och vevade på helt aningslöst. Just nu duckar du ju själv djupare än du någonsin beskyllt någon för att göra. Och Isabellas tålamod med dig är beundransvärt. Du framstår som besatt.

      Jag bemötte mer kritik än så under inlägget.

        Ytterst lite. Du duckade i princip allt

        Alltså om folk fortfarande frågar har du nog inte bemött kritiken ordentligt. Gör om, gör rätt bara! Har skrivit det tidigare men den här typen av lågvatten märken tar dig ner till StoppaPressarna nivå. LIte bättre kan du!

        Nyfiken fråga utan illvillig underton: lider du av nån form av hjärnskada eller är du bara oerhört osympatisk?

          Alltså, jag vet inte?
          Jag är från Småland – räknas det?

    Min take är att dina följare på Instagram är dina ”fans” och mer benägna att hålla med dina åsikter. Jag följer inte dig på Instagram för jag är inte speciellt intresserad av bloggbevakningen i sig utan mest diskussionerna som uppstår under vissa ämnen här på bloggen.
    Tror också som någon ovan att folk på Instagram är mer benägna att tycka och uttrycka sig ”rätt”.
    Lisa har för övrigt också skrivit ett inlägg och förklarat hur samarbetet ser ut. Hoppas att du tar med det också i din vidare granskning.
    Förresten hörni, det är fredag och här i Karlstad skiner solen! Trevlig helg!

    Som jag tidigare försökt förmedla, en och samma person skriver flertalet av kommentarerna här… Därav skillnad..

      Fast alla ”Anonym” är ju inte samma människa.

        Jodå samt inte bara alla anonym, utan även övriga. Eller hur anonym…..

          Du må lyckas lura många men inte mig. Sorry not sorry.

            Vill du ha numret till Ersta sjukhus?

              Jaha, det är där du håller hus. Nej du, där får du hänga utan mig.

                Om du hade haft rätt så skulle vi nog fylla sjukhusets alla avdelningar. Jag vet inte hur man ska övertyga dig om att det faktiskt inte är enbart en person här som inte håller med dig.
                Synd att det är olagligt att offentliggöra IP adresser. Men det förstås, då skulle du bara försöka hävda VPN.
                Som att försöka diskutera med en flat earther..

                  Haha, precis VPN – samt flera enheter uppkopplade samtidigt. Att du orkar.

                    Som sagt. Flat earther

                      Vi säger så. Hoppas du har det bra på Ersta….

                      #sistaordet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.