Magdalena Graaf som cirkusprinsessa?

@cirkusbraziljack är djurfri cirkus med fokus på konststycken av musik och underhållning, humor, finess och artister av världsklass!
Så imponerad av ert och ditt mästerliga arbete för förändring och förbättring direktör Trolle.
När jag var liten var min högsta dröm att resa runt och leva med en cirkus…

Nu lever jag i och för sig i en modern EJ djurfri vardagscirkus. En cirkusgorilla @louie_marti, hundar, finsk tant, och en stor näve ungar av gott-och-blandad karaktär ????
Vad var ditt drömyrke som liten? // Magdalena Graaf

 De potentiella drömfrågorna fortsätter och den här gången är det Magdalena Graaf som delar med sig av att hennes största dröm som liten var att resa runt och leva med en cirkus.
Besöket på Cirkus Brazil Jack verkar vara del av hennes nya program och när jag först såg hennes inlägg så kände jag bara att ”Cirkus, usch så himla förlegat och plågsamt för alla djur” men så läste jag att det här faktiskt är en djurfri cirkus.
Det är så jäkla bra!
Jag glömmer aldrig när jag satt på ett kontor vid Gärdet och Cirkus Skott var i stan. De stackars djuren som tillfälligt befann sig på fältet såg ut att må allt annat än bra, så det blir sannerligen en spontan applåd för alla cirkusar som följt med i utvecklingen och medvetenheten genom att avskaffa sina djurnummer.

Magdalena ville alltså bli cirkusprinsessa som liten. 
Jag ville knappar på en kassaapparat.
Vad ville du bli?

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag ville ha en butik som sålde kryddor över disk. Älskade när vi skulle köpa kryddor och mamma skickade iväg mig i affären för att hämta basilika eller något annat. Tyckte så mycket om de ordnade hyllorna med burkarna i bokstavsordning.

      kryddorna är i bokstavsordning på ICA med ??‍♀️

        Ja, det var ju kryddhyllorna på typ Ica och coop som jag älskade att få hämta kryddor i, för att det var så fin ordning. Så jag ville ha en butik där folk köpte kryddor över disk så att jag hela tiden fick plocka fram.

          Men snälla starta en! Jag hade köpt alla mina kryddor hos dig

      Gud vad gulligt?
      Har du dina kryddor i bokstavsordning som vuxen?
      Älskar hur barn tänker.
      Min unge vill jobba på en biltvätt(?) och ett barn på förskolan jag jobbar på har som högsta dröm att bo på äldreboendet bredvid förskolan.

      Min pappa hade en butik som hette Kryddhörnan innan jag föddes och jag är lite lätt bitter att jag inte fick organisera och botanisera där inne, haha

    De har varit djurfria sen 2018 så det är inte direkt en nyhet.

    Cirkus Scott slutade ha elefanter och sjölejon i sina föreställningar så sent som 2013.
    Björnar, apor, tigrar och lejon var tillåtna i Sverige fram till 1998 men jag är tveksam till om någon svensk cirkus hade sådana djur i modern tid. Apor kanske?
    Som barn såg jag lejon och/eller tigrar på cirkus. Tror det var på Cirkus Zoo. Skönt att sådant inte förekommer längre.
    En dansande björn i kedja såg jag vid en vägkant i Indien. Inte trevligt.

      Det är jättebra att de inte har djur men oavsett skulle jag aldrig betala för att gå på cirkus.
      Har varit på en jättefin cirkus en gång som INTE var Brazil Jacks utan nåt annat som jag inte kommer ihåg namnet på. Inga djur…ungarna som var med ryckte det var jättefint och kul. De förstod vad clowner och andra sa och gjorde. Kul men DYRT.
      Sen var vi EN gång på Brazil Jack men det var då en STOR besvikelse. Ungarna förstod inte nånting och det enda som kunde ha roat dem var några som skulle vara clowner men skämten gick inte hem. En massa sunkiga husvagnar / lastbilar och allt vad det nu var…
      Näe, en gång där och aldrig mer.
      Dyrt utav helvitte också.

    Åh, vilken härlig målbild! Jag blir nästan lite sugen på det specifika yrket nu?

      (….kryddbiden alltså!)

    Jag ville jobba i telefonväxel och ta emot beställningar… typ på postordetkataloger. (Året var 1985)

      Åh jag minns att jag, i slutet på 90-talet, ringde HM:s postorder och beställde kläder muntligt. Man sa numret på plagget först, sen storlek och det var först efter det man fick veta om det fanns kvar. Älskade att få höstkatalogen i brevlådan i juli ??

    Jag ville bli veterinär men är värdelös på – och avskyr – matte fysik och kemi. Sedan är jag för känslig så ingenting för mig. Blev utvecklare istället.

      Jag drömde också om att bli veterinär som liten, men orkade verkligen inte plugga, min mamma sörjer detta än idag, hon sa till alla att jag skulle bli det när jag blev stor ?

      Idag är jag något jag aaaldrig skulle bli, chef, för jag har haft sånt chefsförakt i hela mitt liv, men gör och häpna, det är det roligaste jag gjort, jag är bra på det, och på ett år har jag skapat ett arbetslag där 95% älskar att komma till jobbet*. (*Enligt anonyma arbetsmiljöenkäter)

    Kan inte minnas att jag haft något drömyrke när jag var liten. Men minns att jag tänkte att jag aldrig ville bli vuxen.

    Lindansös skulle jag bli.

    Frisör, polis och blev uska och jobbar som personlig assistent, älskar det! ?

      Jobbar också som personlig assistent, bästa jobbet jag har haft!

    Frisör!

    Ville bli lärare och arbeta ”i buschen i Afrika” när jag var ca 10 år. Blev lärare men har inte jobbat som det utomlands, nu 33 år senare.

      Jag har jobbat som lärare i Kenya. Väldigt lärorikt och man får en helt annan syn på pedagogik, svenska skolan och sitt eget tyck och tänk.

    Som sexåring var jag lite orolig över att hitta lämpliga kläder till mitt framtida deltagande i Melodifestivalen. Reflekterade aldrig över att jag inte hade någon märkvärdig sångröst utan antog att det är sådant man bara är med i, vid intresse. ?

      Skulle nog säga att en del är med av intresse snarare än sångröst

        ? sant

      Samma här! Jag oroade mig också lite över att det skulle vara en helt ny låt man skulle tävla med. Vart skulle jag få tag på den liksom? Skulle jag hitta på den själv? Hur gjorde man det? Den enda låt som dök i mitt huvud var Bä bä vita lamm. Jag blev sååå frustrerad.

      Haha underbart! Älskar självsäkerheten barn kan ha.

    Ville bli frisör. Jobbade extra på helgerna med att sopa golv och tvätta hår på trendig salong. Men växte upp, studerade vidare och är idag chef inom stadsplanering.

      ”Men växte upp och pluggade istället”.. Menar du bokstavligt ”växte upp” eller menar du att du ”växte upp och blev nåt bättre”? ?

      Här tänkte jag skriva ett lite argt svar om huruvida frisör skulle vara ett barnsligt / mindre värt yrkesval men läste din kommentar igen och tror inte du menade så ?
      Låter som ett intressant jobb, stadsplanerare. Trivs du? Var det värt pluggandet?

        Det var inte meningen att förringa frisörer. Men det var något jag inte skulle blivit bra på av olika skäl. Det är fantastiskt kul att arbeta med att planera för hur en stad kan växa och utvecklas i olika perspektiv. Har läst ekonomi och statsvetenskap och givetvis massor av utbildningar i olika system sam processkartläggning, projektledning o s v. Många kontaktytor och att kunna tänka i ett helikopterperspektiv är sådant som är kul!

          Välkommen att titta på Borås. Trist om stadskärnan dör

    Lekte förskola redan i förskolan på -90talet. Är idag förskollärare och älskar mitt jobb ?

      Och jag älskar att läsa om människor som älskar sina jobb! Särskilt yrken jag själv aldrig varit inne på. Det visar så fint hur diversifierade människor (och våra intressen) är.

        Håller med! ? Och saknar att höra det ibland, blir oftast mer fokus vad man inte trivs med eller så. Men jag älskar verkligen mitt jobb, får höra varje dag att barnen älskar en, att man är bäst, vårdnadshavare som får locka barnen på morgonen med ”den fröken är där” osv ? Sååå roligt! Och alla kramar, skratt och roliga konversationer ???

    Lärare och journalist.

    Är ganska dålig på pedagogik och hade antagligen varit en väldigt otålig (dålig) lärare. Typ ”hur fan kan ni inte fatta skotten i Sarajevo?”. Blev inte journalist heller. En gymnasiepojkvän kommenterade att journalistik och fritt skrivande är väldigt väsensskilt och det kanske ligger en hel del i det.

    Jag jobbar idag med EU-samordning och skriver många projektansökningar och rapporter. Det blev en perfekt kombination för min del.

    Jag ville bli sjuksköterska och gick på vårdlinjen på gymnasiet. Insåg att jag inte tålde blod/sprutor etc och dessutom är jag för känslig och engagerar mig för mycket.
    Lite för empatisk helt enkelt.
    Jobbar inom den ytliga/glammiga världen istället.

      Vad innebär det?

        Vad menar du?
        Vad är din fråga?

          Antar att frågan är: vad jobbar du med, alltså?

          Kan du inte läsa? ”Vad innebär det?”. Det var hennes fråga. Det står klart och tydligt en fråga. Vad innebär det att jobba i den ytliga världen, undrade hon.

            Du behöver något lugnande!
            Ta en chill-pill vetja!

    När jag var sisådär 4 år ville jag bli grävmaskinist och köra motorcykel till jobbet.

    En klassisk småflicksdröm…eller nåt.

    Ville bli hockeyproffs

    Jag ville bli läkare, hjärnkirurg närmare bestämt, haha. ? Läkardrömmen lever väl egentligen fortfarande, någonstans djupt där inne. Den förträngdes i samband med att jag var så skoltrött att jag valde samhällsprogrammet i stället för naturvetenskapliga programmet på gymnasiet. Blev jurist i stället. ?

    Gick i skolan med både Trolle Jr och Max och under 90- och 00-talet gick vi ofta efter skolan för att klappa och mata elefanterna dom hade då. På den tiden, och som barn, var det extremt häftigt och fascinerande att ha elefanter och andra exotiska djur som grannar. När man sen växer upp och förstår bättre är jag dock väldigt glad att djuren tagits bort från cirkusen och jag hoppas dom har samma succé utan djur som de hade back in the days ?

    Jag ville bli sopgubbe.

    Jag ville bli polis, vill det egentligen fortfarande (snart 40). Jobbat inom vården i hela mitt liv, funderar dock på om det går att jobba inom polisen endå? Civilanställd har jag läst något om. Tål att undersökas ?

      Man kan bli utredare hos polisen som ”civil”. Det verkar vara ett intressant jobb för den som är sugen på polismyndigheten utan att vara polis.

      Du kan ju omskola dig till polis ? Många som gör det vid 40+.

      Vill du jobba så nära polisens arbete du kan komma utan att vara polis, rekommenderar jag polisens ledningscentral.

      Jag har jobbat inom polisen. Kan garantera dig att du inte vill jobba där. En smutsigare arbetsplats får man leta efter. Sexuella trakasserier, mobbning osv bland kollegor är vardag, en allmänt väldigt skitig och dålig arbetsplats.

        Vad konstigt, jag upplever precis tvärtom! Mycket stor sammanhållning och omtänksamhet mot varandra❣️

      Visste inte vad jag ville när jag var liten. Växte upp och visste inte då heller vad jag ville blir. Har jobbat uteslutande inom serviceyrken som anställd/chef och egen. Så här i slutet av arbetsåren har jag kommit på vad jag vill bli när jag blir stor, polis!
      Gärna mordutredare eller så. VI får väl se;)

    Jag ville bli statsminister men blev hemmafru i ett tropiskt land. Jag gick klart universitet innan jag flyttade hit och jobbade som analytiker innan jag fick mitt barn. Jag ångrar mig inte. Nu börjar mitt barn bli större och jag drömmer om att starta eget inom möbelsnickeri. Jag hatar att köpa kinatillverkat och vill ha lokalproducerade möbler i landet där jag bor.

      Oh! Vilken världsdel snackar vi om? ☺️

        Vad ska du göra med den informationen?

        Sydamerika. Jag älskar att bo här ☺️, rekommenderas varmt.

    Ville bli journalist och resa jorden runt och rapportera från alla möjliga händelser. Sökte in till journalisthögskolan men kom inte in och blev något helt annat istället ??‍♀️

    Är 29 och vet fortfarande inte vad jag vill bli ??‍♀️ funderar på att söka nån rolig yhutbildning men inte helt säker på vad för nåt.
    Att det ska vara så svårt att hitta ett roligt yrke med hög lön och där man jobbar måndag-fredag ?

      Och med kort (helst ingen) utbildning såklart ??

    Ville bli charkuteribiträde, blev socionom/psykoterapeut.

    Jag ville vara den som ropade ut flygavgångar på Arlanda.

      Det skulle jag också vilja vara, lätt!

    Ville jobba på Domus(Coop) sitta i kassan. När jag fick frågan varför så svarade jag att det var för att då fick man ta med sig alla pengarna från kassan när man gick hem. Var 5 år då.

    Jag ville bli marinbiolog och arbeta med vithajar i Sydafrika.

    Jag ville bli författare och det blev jag också.

    Ville bli så himla mycket olika när jag var liten, men det som sticker ut mest i minnet är advokat, veterinär eller ridlärare.
    Nu som vuxen vet jag faktiskt inte vad jag vill bli, jobbat inom marknadsföring i många år men känns inte rätt haha. Trivs tillräckligt för att inte säga upp mig

    Jag ville bli:
    Kassörska
    Frisör
    Balettdansös
    Operasångerska

    Jag blev:
    Psykolog som gör neuropsykologiska utredningar. Är helt nöjd med valet!

    Jag ville inte bli någonting, fick alltid höra att jag inte dög. Arbetar sedan lång tid i en växel och blir utskälld där också…

      Du duger precis som du är, oavsett vad som föranlett kommentarerna (som är elaka och oberättigade oavsett grund). Ens värde sitter förövrigt inte i hur skicklig eller oskicklig man är på sitt jobb. ❤️

    Ville bli bonde. Blev florist.

    När jag läser nyheterna vill jag bli domare.

      Det värsta är att det inte är så enkelt, brottmål döms genom bland annat prejudikat.. Så i stunden är det svårt att göra något åt.

        Varför sköts inte rättegångar med datorer om allt ändå är förutbestämt?

          Allt är inte förutbestämt, men det finns naturligtvis regler och principer att förhålla sig till, likhetsprincipen exempelvis. 🙂

    Jag ville göra musikvideos åt artister.

    När jag var liten ville jag bli upptäcktsresande. När jag blev något större ville jag bli filmregissör eller serietecknare.
    I verkligheten blev jag först grafiker och sedan miljöinspektör. Helt okej.

    Jag ville bli:
    – Konståkare
    – Balettdansös
    – Fotboll/ishockey spelare
    – Barnläkare
    – Veterinär

    Jobbar på förskola idag.

    Trädgårdsmästare!???

    Har säkert haft flera olika drömmar. När man är barn ser man ju lite av en glamouriserad version av olika yrken.

    De yrken jag minns lite diffust att jag drömde om är:
    Sångerska, djurskötare, författare/skribent, dansare, bagare och konditor.

    Nu är min dröm att bli en skribent av något slag.

    På midsommarafton 1960, när jag satt och gungade och sjöng i högan sky, då bestämde jag mig för att bli sångerska när jag blev stor.
    Det blev jag.
    Dansbandssångerska.

      Grattis till dig!

    Det är väl dock hög tid att plocka bort även dom andra inburade djuren – cirkusartisterna. Som kommer från fattiga förhållanden, jobbar och sliter dygnet runt som djur, och förmodligen lider lika mycket som djuren.

    Jag ville bli socionom redan som barn. Så fruktansvärt torr och tråkig unge.

      Hur vet man vad en socionom gör när man är barn? Jag vet inte ens nu ?
      Kände fyra personer som valde att utbilda sig till det för ett gäng år sen, all svarade ”man kan bli VAD SOM HELST! ?” och i mitt inre tänkte jag ”jaha, ha så kul på McDonalds då”

        Jag visste för att min förälder pluggade till det. Var med henne en del i skolan och tyckte det var spännande.
        Haha om just McDonalds vill ha socionomer vet jag inte, men man kan jobba med rätt många olika saker. Jag jobbar med ekonomiskt bistånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.