Let’s meet at Karen’s

Bildkälla: Tan by Klara Instastory

Helt ärligt, vem ska med till New York och gå på Karen’s?
Än så länge är det jag och Klara Elvgren som signat upp oss på gruppresan.

Vem är förresten influencer-Sveriges allra mesta Karen?
Vem tror ni är mest benägen att kräva att få tala med managern vid minsta missnöje? 🙂


Om du inte vet vad en ”Karen” är så kommer här en summering som sidan Baaam skrivit:

Namnet Karen är slang för det vi på svenska skulle kalla en jävla kärring. Alltså en rätt jobbig person som gärna, på ett förminskande sett, ”want’s to speak to the manager”. Termen Karen kommer från USA och har på senare år fått symbolisera stereotypen av en vit medelklasskvinna vars priviligerade uppväxt gjort henne rätt dryg. Ibland kan hon även var rasistisk. Att bli kallad för en Karen är med andra ord inte en komplimang.

Bildkälla.

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Anna Book tror jag är en riktig karen när hon inte får som hon vill.

      Utan tvekan. Och Antonija ”matmarodören” Mandir.

    Camilla Läckberg och Pernilla Wahlgren alla dagar i veckan

      Zytomierska och Läckberg.

        Ja verkligen Katrin och Läckberg!!
        Minns den där kryssningsresan Katrin var med barnen ?

          Vad gjorde Katrin?

            Släppte på ungarna i förväg utan biljett och släntrade på i gott mak fast färjan passerat avgångstid… och blev skitsur och chockerad när de stoppades från att gå på. Deras barn var ju redan på?! De beskyllde sedan färjan för hela grejen fast det var dom själva som var fullkomligt respektlösa, och de släpptes naturligtvis på båten, ändå blev hon en Karen.
            Så minns jag det ur minnet så kan ha fel.

              Tillägg: jag mindes fel! Det där var en annan Karen! En stor grupp med flera vuxna och barn där några sprang i förväg och några vuxna, som råkade vara föräldrarna, tog sig tid att parkera utan att ha bråttom. Och blev sedan förvånade över att färjan åkte?! Föräldrar som är vana vid att deras handlingar aldrig får några konsekvenser, och har svårt att komma i tid och hålla koll på klockan i vardagen är min gissning.

              https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/gPmobB/alandsfarjan-akte-med-barnen–foraldrarna-var-kvar-pa-kajen

              https://www.hant.se/noje/katrin-och-bingos-ilska-under-lyxsemestern-kritiken-mot-1-aringen-behandlades-vidriga-manniskor/5190835

    Antonija. Och Klara själv.

      Ja, tänk vilken mardröm att resa någonstans med dom där två! ?

    Läckberg, TanbyKlara, Cassklatzkow (med tanke på hur mycket hon skäller ut sina egna kompisar) och Antonija Mandir.

      När skäller hon ut sina kompisar? 🙁

        Det har varit flera Ig stories där man ser hur hon skäller ut sina vänner för de inte gör som hon vill. Bla en story när hon ville att Nadia skulle fota henne och bilden inte blev som hon ville så så började hon gråta och skrika på kompisarna. Någon annan story när de var på något event där man skulle bygga ihop egna möbler och cass skriker på någon manlig flunsavän, kanske han julian, för att hon ville ha sin tur nu. Flera andra stories när hon är på middag med massa andra och de inte gör som hon vill/håller med henne och hon då gapar på dom. Hade aldrig pallat vara kompis med henne.

          Men oj :O
          Trodde inte det om henne. Hur fasen har hon kvar vänner?
          Tack för svaret

    OT – jag behöver hjälp!
    Jag har skrivit med en kille från tinder i över 2månader. Vi klickar väldigt bra och hörs varje dag. Vi båda är helt inne på att när vi väl ses så är det bara sex som gäller, ingen av oss är ute efter något dejtande.
    Nu till saken. Han vill ses ikväll och då ska jag åka med till hans hotell i Göteborg (vi kan ej ses hemma hos varandra av olika anledningar, ej något med otrohet att göra!).
    Jag vill såååå gärna göra det samtidigt som jag känner mig som den största slampan i världen av det… åka 1,5h bara för att få ligga liksom. Vad ska jag göra? Hjälp mig!!! Behöver råd som av tjejkompisar jag inte har haha.

      Men gud. Ligg om du vill. So what om någon tycker att det är slampigt.

      Om du vill och det känns säkert så varför inte? Ser inte hur det skulle vara mer ”slampigt” än att ha sex hemma hos någon av er…?

      Har du aldrig träffat honom under dessa två månader utan bara skrivit? Jag hade aldrig gått med honom men alla är väl olika. I mina ögon är det slampigt men alla gör precis som de själva vill.

        Menar du att det är ”slampigt” att när två människor som vill, har sex med varandra? ?

          INTE DET JAG SADE. Läs.

            Fast det är ju det. Två människor vill ha sex med varandra. Måste de träffas en gång innan? Två, sju?

              Varför får det inte vara slampigt? Något måste ju vara slampigt och för vissa går gränsen vid ”åka till ett hotell 2h bort för att ligga med en främling”. Låt folk definiera sin egen slampighet.
              För mig är slampighet att ligga med någon man inte varit tillsammans med i flera månader och för andra är det efter 2 dejter. Men att åka för att ligga med en främling är slampigt oavsett om man är kvinna eller man. Sen får folk vara oj med det, alla fria att ligga när och var de vill.

                ”Men att åka för att ligga med en främling är slampigt”
                …enligt DIG ja.

                  Exakt det jag sa! Även enligt ts, så nedvärdera inte hennes känslor och gränser. Vi borde stötta varandra till att hålla oss inom vår nekvämlighetszoon, inte uppmuntra till sånt som kan orsaka negativa konsekvenser mentalt.

              Hon har ju för fan aldrig träffat människan förut! Vem är en sådan idiot att man träffar en främling på ett hotellrum? 1+1=2

      Han är ju en lika stor slampa han i sådana fall? Kör säger jag ?

        Men allt handlar om hur man ser sig själv. Jag vill inte se mig själv som en slappa oavsett om varenda människa öppet skryter med sin slampighet.

          I all välmening, då kanske det är dags att göra upp med dina egna värderingar. Ordet ”slampa” kommer från en unkel kvinnosyn och medeltida sexualsyn, varför använder man det ens i vår tid?

            ?? ?

      Är slampighet dåligt i dina ögon? Alla är vi rätt slampiga i Sverige så du är inte ensam lol.
      Men jag förstår vad du menat, jag hade känt mig billig och desperat, inte slampig direkt. Tycker inte att du ska åka, hur du ser dig själv är viktigare än ett snabbt ligg. Har du en viss standard som gör dig bekväm, håll dig där för att inte må dåligt. Livet är långt och bensin är dyrt.

      Att du vågar? Jag skulle aldrig göra det. Särskilt om det är första gången ni träffas. Polisen varnar för att träffa obekanta män.

      Kör på!

      Se dock till att du berättar för någon du känner var du befinner dig (vilket rum) och att du ska höra av dig vid en viss tidpunkt, annars ska de bli oroliga.

      Inte slampigt.
      Men tänk på säkerheten!
      Idag hade jag aldrig vågat följa med någon jag aldrig träffat förut. Har blivit rädd av allt jag läst om, om våldtäkter.

      Du säger att du är ok med upplägget med tvekar ändå. Jag skulle känna mig utnyttjad men det är jag det. Även om jag bara skulle vilja ligga är inte upplägget med att ses på ett hotell och göra det något för mig.

      Av samtliga män jag har träffat som inte kan träffas hemma hos dom av miljoner olika anledningar så har det alltid kommit fram att de är otrogna.

        Har också varit med om det så förstår att misstankarna dras dit. Men nu är det så enkelt som att jag har ej bil att ta mig dit han bor och jag anser att tågresan är för lång. Och han kan ej komma till mig då jag har en katt och han är superallergisk haha.

      Svarar mig själv här nu. Bestämde mig för att inte göra det. Jag testade honom lite och sa att jag kanske fått förhinder (jobb). Han satte på sig största offerkoftan och tyckte minsann jag skulle ringa jobbet och säga att jag är sjuk, Jag hade ju trotsallt lovat att vi skulle ses och ligga. Han kan absolut inte förstå hur jag väljer att jobba inom vården med de premisserna och började verkligen klanka ner på mitt jobb (som jag älskar haha så då blev jag bitter).
      Väldigt glad att jag testade för att se hans rätta sida haha. Det blir inget med honom helt enkelt!

        Det låter som att du gjorde helt rätt. Att reagera som att du på något sätt skulle ha ”varit skyldig honom sex” är verkligen inte ett bra tecken. Det finns många andra och bättre.

      Jag åkte två timmar för att få ligga med min ”liggpartner”. Fick förvisso världens bästa natt ihop med honom så det var så jävla värt det. Skulle jag vara slampig för det så ok, haha. Kunde inte bry mer mer eller mindre ?

        Haha samma här, drygt två timmar på tåg för ett riktigt bra ligg. Skulle absolut göra det igen. Slampa? Vem bryr sig?!!

    Usch jag tycker hela Karen-grejen är så misogyn. Typ skratta åt arga medelålders kvinnor? Jag HATAR det. Igår sa jag till min tonårsson att plocka undan sin disk, han svarade ok Karen. Jag blev så arg!

      Den manliga motsvarigheten är väl typ surgubbe..?

        Eller bara gubbe ?

        Senast igår pratade jag och mina vänner om fenomenet ”gubbarg”, dvs att bli så där orimligt arg (ofta när de själva har fel i sak men vägrar att erkänna det) som bara gubbar kan bli.

      Ok Karen

        lol

      Hm han verkar ha missuppfattat uttrycket men fattar att han tycker han fick till det där! Jag tycker inte det är misogynt.

      En sån gigachad

      I mig skaver det att det så ofta används kvinnliga ord för att nedvärdera. Typ jävla fi**a, tjejslag, springa som en tjej, kärringstopp, kvinnogöra och nu Karen. Finns mig veterligen inget motsvarande som är nedvärderande med manlig koppling? Är mer grow some balls och liknande.

        Är det inte bara en viss typ av människor som använder de där uttrycken nu mera?

        Kukhuvud är väl det enda jag kommer på.

          Surkuk
          Gubbslem
          Snubbig
          Chad

            Pungsopa ?
            Gråtrunkare

        Gubbslem

          Surkuk
          Snubbig

        FI´s partiledare Teysir Subhi, kallar andra kvinnor för Karen när de inte stryker henne medhårs. Alltså en partiledare för ett parti som utger sig för att vara feministiskt…

          Finns de ens kvar som parti?

            Inte så länge till(får man hoppas).

          FI:s på svenska, inte FI´s.

          Finansinspektionen?

      Karens är inte den gemena medelålders kvinnan, snarare en inskränkt bitch. Inget misogynt med det. Den manliga motsvarigheten kallas Ken. ?

        Trodde den manliga motsvarigheten var Kevin?

          Eller Kålle.

      Då har han ju missuppfattat hela Karen-grejen…

    ”Sett”? ”Priviligerade”?
    Suck!

    Katrin Z

    Margux,
    Lovisa Worge och Lukas.
    Cissi Wallin
    Läckberg
    Lojsan
    Åsa ingrosso

      Håller inte med om Cissi Wallin, hon är definitivt ingen Karen.

        Cissi wallin blev ju superkränkt när en restaurang inte ville ge henne gratis vin när hon klagade på maten. Låter lite karen

    Läckberg och även Pärleros, tycker han klagar på allt och alla.

    Vilka manliga influencers är chads undrar jag då.

      Typ alla från paradise hotel?

    Daniel Paris 100%

    Tycker att det är fel att göra sig lustig över, det är extremt vanligt att medelålders kvinnor är så, arga, bittra osv, och det kan bero på mycket, klimakteriet, blir nedvärderade av samhället pga ålderism osv. Jag är själv en extrem Karen, har blivit så extremt arg/bitter (vilket även vissa har påpekat här inne), jag har även börjat hata män (när jag började bli 38-39 år gav män mig nästan ingen uppmärksamhet längre), jag märker att man är allmänt otrevlig mot män. Om man redan nu (vid 40 års ålder) är såhär, hur kommer man då inte att vara när man är 50? 60? 70? Vågar inte ens tänka på det.

      Sagt med all välmening, om du märker att du är extremt arg och bitter och allmänt otrevlig mot män så finns det ju fortfarande möjlighet att ändras. Antingen genom att själv jobba på det eller ta hjälp. Antingen accepterar man att man är sur och bitter eller så gör man något åt det. Jag vågar nog lova att ens egen tillvaro (och andras i ens närhet) blir mycket trevligare genom det senare?

      Eller att de helt enkelt är jävligt sura och missnöjda och inte gör något åt det?

      Det är skitjobbigt men att utsätta sin omgivning för elakheter är fortfarande inte okej. Då får man ta ansvar för sitt mående och ta till den hjälp som behövs.

      Om du märker själv att du beter dig så kanske du ska söka terapi för att få hjälp med det? Inget okej beteende.

      Usch, såna som du ska inte vara bland folk! Bete dig.

      Om det är anledningen, att du inte får någon uppmärksamhet av män längre, så kan jag säga att jag är över 40 och har fortfarande inte ens fått en kyss av någon i mitt liv… Drömt om det i alla år och varit jättesnäll mot alla kvinnor jag träffat, i hopp om att någon ändå ska värdera det förr eller senare och ge mig en chans. Men det hände aldrig och man har bara fortsatt se de klassiska ”bad boysen” få nya kvinnor hela tiden, de som aldrig haft den minsta respekt, oftast har den värsta kvinnosyn man kan hitta, endast ser varje ny kvinna som ytterligare en erövring och som ofta varit direkt kriminella. Nice guys finishes last har gällt helt och hållet.

      Jag kan faktiskt förstå din kommentar här. Vi lever i ett samhälle där kvinnor anses mer eller mindre uttjänta vid 40. De är inte vackra längre, de är inte fertila, de är ofta underbetalda på stressiga arbeten, närmar sig klimakteriet med allt vad det innebär… Ja, det är fan inte lätt att vara kvinna! Så lite bitterhet kanske man ska förstå ändå…

    Wetterholm men hon törs inte säga det till de som berörs utan kräks bara i bloggen.

    Förvånad att ingen har nämnt Josephine Qvist än! Verkligen Karen-fasoner på henne.

      Lyssnar på hennes och Elins podd, och håller med dig angående Josephine. Verkar fett oskön och man hör att hon ofta säger saker som är PK som hon tror att lyssnarna vill höra. Det ligger verkligen i luften att hon tycker något helt annat än det hon säger. Känns som hon ”styr” Elin också och Elin inte riktigt vågar säga emot J.

    Johanna Toftby… alla dagar i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.