Barn på röda mattan?

Under Billborad Music Awards i Las Vegas så hade Kylie Jenner och Travis Scott med sig dottern Stormi Webster på röda mattan. 
Vissa kändisar vill skydda sina barn från fotografer och exponering, medan andra inte verkar bry sig nämnvärt.
Kylie Jenner har tidigare valt att göra reklam för leksaker, men utan att dottern medverkat i kampanjen vilket jag skrev om här. 

Att som kändisförälder ha med sin dotter på röda mattan?
Vad tycker ni om det?
Absolut inte, eller helt okej?
Kanske går det inte att maximera exponeringen av den här familjen mer än det redan är, så det egentligen varken är för eller till, eller borde barnen lämnas hemma?
Beyoncé är en annan kändisförälder som haft med sig dottern på röda mattan, men är det skillnad med tanke på att hon inte har en reality show där i princip allt visas upp?
På sociala medier finns det även de som tycker att det är opassande för en liten flicka att ha en klänning där den ena axeln är bar. Är det något att uppröras över?
Eller är det upprörande att någon upprörs av det?


Om jag någonsin blir inbjuden till en röd matta så ska jag ha THK i en sele på magen.
En hundtandsmönstrad sele, som den Maja Nilsson Lindelöf har här.
Just sayin…

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    När du länkar till gamla inlägg funkar ju inte bilderna, är det ingenting som kan fixas?

    Texten säger inte mycket utan bilderna, så hela inlägget känns rätt värdelöst i min mening.

      Tyvärr inte.

        Vad trist ?

      Alltså inte detta inlägget, utan gamla inlägget känns rätt värdelöst. Det förstod man kanske så behövde kanske inte förtydliga ?

    Jag förstår inte hur man som kändis, som vet hur det är att vara kändis, kan vilja visa upp barnen överhuvudtaget. Men det beror kanske på om man själv älskar att vara känd eller inte, Jenner/Kardashian-klanen verkar ju ha fobi för att inte synas och Kylie har ju växt upp framför kameran så det kanske inte är något de ens reflekterar över.

      Förstår inte heller detta? Hur kan man vilja att ens barn växer upp med samma miserabla tillvaro? Kylie känns ju dessutom som den som skadats mest i den där familjen. Men samtidigt vet hon ju inget annat…

        Tänker så säkerheten för barnens skull. Skulle aldrig exponera mitt barn om jag vore känd.

          Jag tänker på barnets integritet jag.. även kändisungar ska ju kunna gå i skola, ha kompisar, leka…men de görs till små vuxna som tydligen inte har nåt val.
          Den här familjen har inga skrupler och vore ingenting om inte vi hade alla de sociala medier vi har idag. Deras namn kommer även ge de här barnen lite kändisstatus under uppväxten och under resten av livet kanske.
          Se på familjen Wahlgren / Ingrosso här i Sverige. Deras kändisskap bygger på namnet och sociala medier bygger på.
          Det / de vi läser om finns ju och då bidrar vi alla till deras sk kändisskap. Vissa i familjerna kanske har nån talang men jag undrar om de ändå inte går miste om LIVET. Om de vet nåt om världen utanför sina bubblor.
          Näe, låt barnen vara barn och låt dem sen själva forma sina liv.

      Det kanske har att göra med hur man blev känd, de inte kända för något specifikt egentligen förutom att exponera sig själva , och ska man fortsätta vara med i leken så måste man exponera allt och alla kanske.

    Tänk att vara så torr att man bryr sig om att ett barn visar axeln… nää nu går jag och lägger mig istället.

      Den handlar väl inte om det?? ??‍♀️

        ”På sociala medier finns det även de som tycker att det är opassande för en liten flicka att ha en klänning där den ena axeln är bar.”

        Vet inte vad du ?‍♀️-ar åt riktigt när det står där.

          Ja jag tycker bara det är lite sorgligt att barn ska behöva ha kläder i stil med vad vuxna har på sig. Kort och tight klänning liksom! Jag vet inte men det känns bara.. tragiskt. När jag på 90 talet föddes så hade jag mumin kläder på mig. Eller pippi klänning om jag ville bara fin. Men så är jag inte känd heller ??‍♀️ Nog för att mamma aldrig hade satt på mig något likande, det vet jag.

          Anser inte mig annars som pk, men här är jag tydligen det ✌?

            Jag känner lite som du. Många kläder signalerar för mycket ”vuxen”. Jag har alltid undvikit det stuket till mina barn. Jag vill inte se ut som jag och mitt barn klär oss liknande dessutom. Sedan kan jag känna att det i det här fallet är Kylies ego som strykas med att få det lilla barnet att se ut som en ”mini me”.

              Men förlåt för knepiga meningar!

            Jag är född 1990. 1996-1999 bar jag ständigt magtröjor, korta kjolar och tighta klänningar. Även mina vänner gjorde det. Spice girls-eran.

              Oj liksom….

    Hela den här familjen är äcklig rent ut sagt. Tänk att vara så långt upp i sin egna röv. Osympatiska divor hela högen. Dottern kommer bli minst lika skadad och egocentrisk. Tragiskt.

      Haha vad olika man kan tycka. Visst, de lever i en sagovärld och har inte riktigt fötterna på jorden – men överlag tycker jag att de verkar vara rätt trevliga människor som bryr sig om sin inre cirkel men även andra. Dessutom tycker jag att de är ganska roliga att titta på – jag kan självklart inte relatera till deras värld men gällande underhållning tycker jag att de är bra mycket roligare än många andra reality stjärnor och influensers ?

    Ser ju lagom bisarrt ut med en fyraåring i en typisk vuxenklänning.

      Är mer bisarrt att sexualisera ett barn.

        Ja verkligen, låt barnen vara barn för fan. Sluta klä dem i ”sexiga” vuxenkläder och bikinis och skit.

          Ja, du tycker de är ”sexiga vuxenkläder” för att du sexualiserar dem. Testa och inte göra det.

            Bikini i sig är plagg som sexualiserar kvinnokroppen. Att klä barn i bikini är att bidra till deras sexualisering som i sin tur leder till en sexualiserad syn på barns kroppar. Tyvärr!

              Exakt! ?

              En bikini kan jag förstå. Men en klänning är ju en klänning, oavsett om den har långa ärmar eller korta ärmar eller en ärm. Hur är det sexuellt att se ett barns Axel?

                Det är en vuxenklänning.

              Vad får man ha på sig när man badar?

            *testa att

          Mitt intryck är att i Sverige verkar man tycka att det är att spexualisera att sätta på en liten flicka en bikinitopp, medan man i USA tvärt om verkar tycka att det farliga är om flickan är utan topp.

          Tycker man kan förstå båda perspektiven. Att spexualisera handlar ju ofta om att dölja – men på ett vis som samtidigt framhäver. En helnaken kropp är ofta mindre sexualiserad än en lättklädd osv.

          Förr hade barn mindre ”vuxna” kläder. Men de var också med accepterat att de var helt näck.

            Vet inte varför jag fick autocorrect till spexuialisera 2 ggr ….

      Wow. Du tycker alltså att ett barns axel är något som ska sexualiseras? Fy vilken vidrig människa du är. Vi andra -normala- såg bara ett barn i en klänning. Hur kan man ens tycka att en axel är något sexigt och vuxet? SKÄMS!

        Åh gud, lugna ner dig.. Och läs om – läs rätt snälla!

        Nej vi andra tyckte att det var en liten flicka i en vuxen kvinnas klänning.

    Det finns barn som på riktigt far illa och folk bryr sig seriöst över att hon har sin egna dotter med på röda mattan. För mycket fritid.

      Det uppmärksammas mer nu för att det har blivit en trend av föräldrar i USA som exploaterar sina barn på t.ex jutube. Det är en trend som startats av sådana som Kardashians. Vet inte hur många kanaler nu som är vanliga familjer som gör content av sina barns dagliga liv. Det finns ju studier på hur barn mår som växt upp framför kameran där föräldern agerat agent och det är ingen solskenshistoria direkt.

        Det finns svenska föräldrar som gör det också, lika vidrigt är det.

    Heter dottern Webster i efternamn fast ingen av föräldrarna verkar göra det, eller är det ett typ dubbelnamn?

      Vid närmare eftertanke låter Stormi Webster Jenner Scott lite väl mastigt, men man vet ju aldrig med kändisar…

      Travis heter det. Scott är bara hans artist namn.

      Travis heter egentligen Jacques Webster, medan Travis Scott är hans artistnamn.

        Tack för förklaringen! Har ingen koll på kändisar.

    Om man nu vill lyfta och belysa barn som far illa (superviktigt tema såklart!) så anser jag att det finns betydligt mer skadliga och farliga situationer barn befinner sig i än att få klä upp sig och gå på röda mattan med sina föräldrar. Vi borde prata mer om hur bråk och konflikter påverkar barnen. Alla skilsmässor och många byten av partner som vissa föräldrar har (säger inte att det är fel såklart, separationer är bättre än dåliga relationer), våld, missbruk, psykisk ohälsa hos föräldrar osv. Flickan verkar inte särskilt upprörd utifrån bilderna.

    Tycker det på denna blogg lyfts mycket kring exponering av barn som om det vore 100% säkert att barn far illa av det. För det första är konceptet relativt nytt och frågan är om det forskats på det eller är det massa ”tyck till”? Jag är ingen kändis eller influenser, och jag fotar mitt barn ofta och spelar in videor som jag sparar och ibland skickar till vänner och släkt. Mitt barn vet ju knappast vem som får det så att barnet blir fotograferat eller inspelat tar nog barnet inte skada av. Och exponeringen? Vad är det som är så brutalt farligt och fruktansvärt med det EGENTLIGEN? Är det att barnet öht syns på bild eller att en förälder som är känd tagit en bild på ett bajsande barn eller sjukt barn eller i någon annan situation som kan vara lite pinsam? Pinsamma föräldrar har vi alla haft och ingen har dött av det. Att i vuxen ålder se det och tycka att det är fruktansvärt integritetskränkande, är det problemet? Jag personligen hade inte brytt mig så mycket. Men hade varit intressant om det forskats på det och faktiskt se om det är skadligt eller bara massa tyck till.

      Exakt, du är ingen kändis så jag gissar att det inte är särskilt många som ser dina bilder. Jag vet inte om precis alla barn tar skada av att växa upp i rampljuset men jag tycker det är skevt att pusha för att ens barn också ska vara kändisar liksom.

    Handlar väl mycket om att barnen inte valt själva att bli ”kändisar” och att tusentals människor ska veta hur de ser ut, vad för skojiga saker de säger och gör eller se dem i utsatta situationer. Förr skyddade kändisar sina barn från paparazzis men idag är det föräldrarna som är värre än det. Angående pinsamma föräldrar så visades det inte upp för allmän beskådning är vi var barn.

      Svar till Bella ovanför

      Lite kan ju vara för att slippa paparazzis. Att man själv väljer bilder att lägga ut och tjänar pengar på det istället för avskummen till paparazzis!
      Sen är det nog svårt att veta var gränsen när hela ens familj gör likadant och man är uppvuxen i det.

    Jag tänkte mer vad fint att hela familjen är på plats när Travis ska uppträda för första gången igen efter hans festival. Men klart folk ska se det så negativt direkt.

    Det finns tyvärr dom barnen som har det betydligt sämre än Kylie Jenners dotter har det.

    Barn som får trygghet, kärlek och en god uppväxt har det trots allt bra, oavsett om det är på röda mattan eller på en rostig lekplats mellan miljonprojektet. Självklart kan man kommentera och ha åsikter, men jag vet inte om vi kan uttrycka oss så hårt som vissa gör. Det vore hemskt om hennes föräldrar negligerar henne och sen dessutom tvingade henne gå på röda mattan, men det vet vi inte och vi får ju bara hoppas att det inte är så!

    Jag tycker faktiskt att man kan vända lite på det här.. Fördt av allt, det finns ingen väg tillbaka för kardashian jenner klanen: oavsett vad de gör så kommer de för all framtid att jagas av paparazzis och vanligt folk; så mer exponering gör säkerligen ingen skillnad. Med det i åtanke…. Är det inte bättre att deras barn får följa med på den här typen av event också och vara inkluderade? Istället för att ha koll förståelse för vad som händer menar jag?

    Klä små barn i tighta klänningar med bar axel är vidrigt. Ska de föreställa små sexiga vuxna?! ?

      Wow… varför sexualiserar du ett barn? Hur kan du tycka att ett barns axel är något sexigt? Skäms du inte?

        Läste du verkligen att anonym tycker att barnet är sexigt? Läs om och läs rätt innan du blir upprörd.

        Jag håller med. Kläderna passar inte ett barn.

          ”Ska de föreställa sexiga små vuxna” = sexualiserar ett barn.

        Märklig taktik folk ägnar sig åt i kommentarsfältet, när man vänder det faktum att någon sätter på barn kläder i en stil som är avsedd för vuxna till att det är den som påpekar att det är ett konstigt val som är problemet. Vad är det för poäng med att barn ska visa upp en bar axel? Eller ha klack på skor, eller ha tajta kläder? Praktiskt och bekvämt för ett litet barn?

          Ja folk verkar tro att de som påpekar det olämpliga i den här typen av kläder på barn ser något sexigt i barnet själva.

          Skulle ni ta på era små barn stringtrosor också? Bh-topp? Stayups? Var drar ni gränsen, för jag utgår från att ni också har en gräns utan att själva se något sexigt i sig i barnet?

          Till M5:

          Varför är en bar axel något som måste sexualiseras? Kan du svara på det?

            För att det är vuxenplagg. Och du läser in för mycket I detta, är inte själva axeln som är problemet. Utan helheten!

        Varför ska jag skämmas? Barnet är klätt som en vuxen i en tight utmanande klänning. Gräsligt! Om någon ska skämmas är det mamman som klär barnet och du själv som lägger in obegripliga antaganden. Jobba på din läsförståelse nästa gång innan du kommer med fina ranter. Idiot!

          Som sagt, vi normala människor såg bara ett barn i en klänning.

          Ni andra såg ett barn i en ”sexig” klänning. Ni anser också att en axel är något som ska vara ”sexigt”.

          Skäms.

            Men är du dum i huvudet? Förstår du inte vad ”sexualisering” är för något? Det är INTE samma sak som ”sexig”. Fan nivån alltså.

    Inget fel på den klänningen. Hon vill väl förmodligen klä sig som sin mamma, som brukar ha såna klänningar. Barnet har klätt sig på samma sätt som när barn klär ut sig. Och hur kan man se något sexigt med barn överhuvudtaget?! Även om barnet hade haft bh och trosor på sig så hade jag fortfarande inte sett något sexigt med det. Ett barn kan aldrig bli sexigt i mina ögon, oavsett vad det är för kläder.

      Skilj på sexighet och sexualisering tack.

      Jag tror inte att de som anser det vara olämpliga kläder tycker att barnet är sexigt.

        Exakt!!

    Vad har hänt med Nellie Berntssons mamma? Smilla har flyttat in hos pappan istället?

      Ja märkligt, hon verkar helt borta från insta

    Men barn ska ha barnkläder och inte gå på event för vuxna. Som dom inte förstår något av.

    Vad tycker ni alla om kungafamiljen då? Där tvååriga prinsar och prinsessor måste följa med på saker, skaka hand (!), och exploateras från dag ett i livet. Man hör inte lika mycket om det.

      Ja tänk att behöva följa med på saker och till och med (!) behöva lära sig skaka hand. Stackars barn.

    Klänningen är alltså gjord så hon ska få ett thigh gap…??

    Det är ju Kardashians. Klart som f*n att ungen måste exponeras, snart blir det väl fillers och implantat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.