Simon Gärdenfors backad av sina fans

Hej!

Simon Gärdenfors heter jag och jag vill göra en långfilm.
Har ni sett min sitcom ”Mina problem” på Youtube? Planen är nu att skapa en ny, 90 minuter lång komedi som utspelar sig i samma värld som Youtube-serien. Vi snackar alltså om helt nyproducerat material.
Istället för att göra en ny säsong med 6 stycken 15-minutersavsnitt, tänkte jag att det skulle bli ännu roligare att göra en sammanhängande långfilm.
Om du inte sett första säsongen av Youtube-serien så kan du se alla 6 avsnitten gratis här: Mina Problem – Säsong 1

Så skrev Simon Gärdenfors på kickstarter.com, en finansieringsplattform för kreativa projekt, där han beskrev sitt nya projekt – en långfilm – och bad om finansiell backning från sina fans, följare och vänner för att kunna genomföra det.
Så här beskriver Wikipedia själva förfarandet på ett enkelt sätt:

Projektskaparen erbjuder sponsorn en inblick i projektet samt olika belöningar (rewards) till dem som väljer att sponsra. Om målsumman uppnåtts vid deadline dras pengar från sponsorernas kreditkort, om inte blir ingen debiterad. Kickstarter har valt denna ”allt-eller-inget”-modell för att minska risken både för entreprenören och för sponsorerna, samt för att motivera sponsorerna att sprida ordet då projektet annars inte kommer att se dagens ljus.

Målsumman/budgeten som Simon Gärdenfors satte för sitt projekt var 100 00o kr.
I skrivande stund har han fått in över 500 000 kr från hela 1087 sponsorer/backers, på 34 dagar.
Det är ett ganska stort stöd, skulle jag säga.
Grattis och vad kul!!!


Så här skrev Simon på sin sida efter att kampanjen var avslutad.
Vill du läsa om de olika ”belöningarna” som Simon erbjuder för de olika sponsrade summorna, så gör du också det på hans Kickstartersida.

Tack för tips!

31 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jahapp…

    Med tanke på hur snabbt och hur mycket som samlades in så blev jag nyfiken på vad det är för nått Simon Gärdenfors gör.

    Blir till att kolla youtube när jag kommer hem.

    O storr grattis till Simon såklart.

      En kort beskrivning på ett inlägg om en totalt ny person vore kanske ändå bra ? Det va liknande för ett tag sen, nån helt random ingen visste vem det va. En mening typ om vem personen är skulle ge inlägget en helhet ?

      Också nyfiken på om det kommer nån kommentar ang förra inlägget. Majoriteten av kommentarer va på samma spår.

        Ja, jag missförstod hennes inlägg. Jag hade kanske behövt en punkt?
        Men med det sagt så rekommenderar jag en Mocca Master. (Finns ingen adlink) ?

          Du hade kanske behövt vara källkritisk? Inte första gången missförstånd händer när det är något du blir tipsad om

            Vad ironiskt att inte du heller använder punkt…

            Tror inte det var källkritiken som var problemet här. Snarare läsförståelse och avsaknaden av skiljetecken. 🙂

              Tipset hjälpte nog inte till att läsa inlägget subjektiv

      Standup. Poddarna Specialisterna och Arkiv samtal. Turné med Anton Magnusson ”Uppvigling och Förledande av ungdom” som fått fina recensioner i bland annat DN. Serieförfattare, Död kompis som är utgiven i ett antal länder.

    Han känner(tror jag) , Mr Cool. Cancel that dude.

      Är det du Armann?

        ?

      Okej så nu cancellar vi folk utan att veta varför?

      Varför cancella Mr Cool? För den uppmärksammade låten (undviker att skriva namnet för det känns som ett klockrent fall av att fastna i modd) som var grunden till drevet 2018?

      I så fall kan jag meddela att Simon är medskapare till nämnda låt.

      Men är du skön i huvudet. Ska simon bli canceled för att han KÄNNER någon som du anser är klandervärd ? lägg in dig på sluten idag

        Varenda gång Mr Cool nämns, eller någon med koppling till Mr Cool, så är det en eller flera som verkar vilja få igång kommentarerna… Nog lite beroende av uppmärksamhet (misstänker helt klart han själv eller vänner). Absolut bäst är att bara ignorera det.

      Känner och känner, han vad med och släppte låten.

      2015 släppte komikern Anton Magnussons karaktär Mr Cool, Simon Gärdenfors och Armann Hreinsson skämtlåten kn – la barn.

    Detta är en kommentar i preventivt syfte som särskilt riktar sig till alla snart inkommande ”vem??????????” kommentarer:

    Let me google that for you
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Simon_Gärdenfors

      Känns som det är han själv som skrivit om sig på wiki i tredje person… ?

        Ja, det är säkert vanligt förekommande bland frilansare inom många fält. Vill man bli anlitad så ser det bra ut att ha en stark artikel på wikipedia. God PR. Ser inte problemet faktiskt.

    Finns helt klar många som har för mycket pengar! ?

      För att man betalar för underhållning? Betalar också för serier och filmer jag vill se ☺️

      Bättre att ha för mycket pengar än för lite pengar, som jag brukar säga!

      Kickstarter och crowdfunding är ju jättevanligt och folk backar lite allt möjligt de tycker verkar kul. Jag har köpt ett brädspel, bland annat. det betyder inte att jag har för mycket pengar, bara att jag tror på iden.

    Jag har läst någonstans att kultklassikern Kenny Starfighter egentligen skulle varit en långfilm, men det var ingen som ville producera filmen. Så då fick de dela upp manuset till en serie istället och då nappade SVT.

    Obs, tror jag. ”Läst någonstans” är min supertrovärdiga källa.

    OT, Josephine Qvist som igen bara klankar ner på Elin och tycker att si och så är skam och man kan inte resa till tex Rhodos osv ??‍♀️ tycker synd om Elin om verkar så snäll och därför lyssnar jag på podden .. men Josephine, alltså nej..

    OT: Att Hannapee och Nea gör reklam för BAREFOOT????? i sin podd. Ingen över 17 dricker väl det vinet och särskilt inte de två som helst går på vinbarer i Köpenhamn typ. Hatar när influencers gör reklam för något som är så uppenbart långt ifrån vad de själva ”står för”.

      På tal om reklam och vin och OT, är Pernillas Wahlgrens vinreklam okej att göra, jag menar att hon är själv i bild med vinet, var inte det olagligt att göra?

        Här är en 30åring som dricker barefoot 🙂 Mmh Barefoot mosacto. Om någon har en rekommendation på ett vin som det men kanske inte lika sött vore jag tacksam!

        Sidnot som antagligen ingen vill veta haha. Men! 1. Trodde jag avskydde allt vitt vin för trodde alla smakade som mammas urtorra vita vin hon alltid drack.
        2. Så börja dricka rött vin (Carbarnet), med ett glas vatten nära gick väl det mesta ned men ändå åh sträv tunga och ingen njutning.
        Till jag blev tipsad om barefoot moscato! Mmh iskallt glas med det, mums. Men så så sött, känns nästan som jag ”lurar” folk att jag dricker för det smakar ju typ päronjuice med 0% alkohol smak. Vill ha lite mer “umph” men inte strävt?

          Tips är att kolla på smak-klockorna på systemet under varje produkt! Där ”mäts” bland annat sötma och fruktighet i drycken. Annars bara fråga personalen, de är ju oftast hur snälla och kunniga som helst ?

      Jag är 25, så jag är väl nästan fortfarande 17 lol, men jag älskar barefoot. Och alla söta rieslingviner (typ peacock och relax). Har en vän som tjatar om att vi ”måste börja dricka rödvin för det är mer vuxet!” och jag känner mest varför då? ? har ingen brådska med att ”växa upp” och känner ingen skam i att dricka vin jag faktiskt tycker är gott. Fjortisvin for life! ?

        Ja jo drick ni vad ni vill, men det jag menar är att Hanna och Nea inte skulle dricka det. Och så helt plötsligt pratar de sig varma om det i sin podd. Undrar hur mycket pengar de fick för att sälja ut sig själva för ett kasst vin haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.