Joakim Lamotte slutar med journalistik enligt Facebookinlägg

Enligt det här inlägget på Facebook så slutar nu Joakim Lamotte helt med journalistik. 
Anledningen till det uppges vara de hot som riktats mot hans familj.

Klockan 19 idag kommer Lamotte hålla en sista presskonferens på Instagram, där han kommer förklara vad som hänt. Detta blir också den sista livesändningen han genomför någonsin, och han kommer heller inte ställa upp på några intervjuer, utöver sin presskonferens.

Presskonferensen kommer ske HÄR, på hans Instagramkonto, och vill du säkerställa att du kommer kunna ta del av den så skulle jag rekommendera att skicka en vänförfrågan till honom. I nuläget är hans profil nämligen privat – kontots namn till trots.

Håll en god ton när ni diskuterar, tack! 

155 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ÄNT – LI – GEN!

      Kom ihåg det, när samma hat drabbar de journalister eller de personer som du gillar.

        Letar du efter hat så kommer du få hat.

          Ja, och det är en tråkig utveckling när ökad polarisering leder till ökad polarisering.

            Nej inte om polarisering beror på att någon tar avstånd från vansinne. Det är inte polariseringen i sig som är farlig.

              Aha då vissa åsikter är ok andra inte

          Symtom på hur sjukt det är här nu. Folk är mer glada över att han slutar än upprörda över orsaken. Det finns ett känt psykologiskt fenomen som visar att dä ytterst lite visad nyfikenhet inför sanningen möts av ett oproportionerligt stort motstånd hos de som gjort en karriär av att förneka den.

        De journalister jag gillar skulle aldrig bete sig som Joakim Lamotte, han är själv ytterst delaktig i att försämra klimatet genom sina inlägg, kommentarer och totala avsaknad av moderation i sina egna kanaler.

          Du tror inte att Tilde de Paula och Malou von Sivers också kan drabbas av att deras familjer blir dödshotade på grund av deras yrkesval?

          Allt som behövs är en Mijailo Mijailović, just sayin’

          Presskonferens? På instagram? En live alltså?

        Jag håller med dig. Har inget till övers för Lamotte men om det är hot mot familjen som får honom att sluta är det obehagligt och läskigt. De metoder som riktas mot honom kan plötsligt riktas mot vem som helst. Jag vill inte att varken lynchmobbar eller kriminella ska sätta agendan.

        Sen är han såklart inte den som göder ett gott klimat, men två fel ger inte ett rätt.

          Väldigt vettig kommentar!

        Som att inte hat, hot och våld drabbar journalister (riktiga, som söker sanningen) hela tiden.
        Det kan du försöka komma ihåg, Lewis.

          Riktiga journalister?
          Är du ett skåp? Journalist är INTE en skyddad tittel, jag kan kalla mig journalist om jag vill.
          Dock har Joakim jobbat med bla Uppdrag Granskning och de är i mina ögon ett kvalitetsmärkning.

            Fast för fick han sparken pga han ljög!

            Du kan kalla dig vad du vill: kanin, smart, president – det betyder inte att du ÄR det.

      Sluta som journalist? Han har väl inte verkat som journalist eller enligt de etiska regler som gäller för yrket på åratal?

      Det är stor skillnad på att vara skribent och att vara journalist. Det senare ställer krav på objektivitet, något den gaphalsen inte ägnat sig åt alls sedan han blev pöbelns galjonsfigur och störste Swishmottagare.

        Låga odds på att han fått ett politiskt uppdrag…

        Stort skämt att han skulle ha varit journalist. Läs här från Magasinet Paragrafs granskning:

        År 2020 gjorde han inga reportage alls från olika platser i landet men intäkterna kommer in ändå i form av stora swishdonationer. Det räcker att följarna swishar tio kronor var under ett år för att Lamotte ska få in två miljoner.

        Så vad gjorde han istället för att göra reportage? Ja, mestadels skrev han om sig själv. Den enda plattform Lamotte använder för det han själv kallar journalistik är Facebook. Under 2020 hann det bli 81 inlägg, vilket är en kraftig minskning från 2019 då han gjorde 164 inlägg.

        73% av inläggen under 2020 (59 stycken) handlar helt eller delvis om honom själv och 51% av dessa (41 stycken) handlar mer specifikt om att angripa människor som har kritiserat eller skojat med Joakim Lamotte.

      Men oj, vem är han och vad står han för? :O

      Hur tusan uttrycker du dig?
      Även om man inte gillar det han gör, och inte stödjer hans åsikter. Så ska Sverige vara ett fritt land där man ska kunna säga (nästan) vad man vill utan att få hot.
      Jag har aldrig hört honom säga eller göra något som rättfärdigar att han får ta emot hot.

      Att det blir så illa att han väljer att sluta visar på hur allvarlig situationen är i Sverige gällande yttrandefrihet. Nästa gång är det kanske din åsikt som inte uppskattas, och din familj som får hot.

    Hot är naturligtvis aldrig acceptabla, men i övrigt känner jag HURRA att han lägger ner, hans ”journalistik” har om något drivit på både hat och hot.

    ”Presskonferens”, haha. Lär vara stort pressuppbåd som närvarar.

      Någon som närvarade vid offerkoftans presskonferens?

      Han överdriver alltid sina ord! ?

    Sorligt att hat och hot tystar röster som inte rätat in sig i pk-ledet.

    Att en stor mängd av er här inne kommer tycka att det är helt rätt att Joakim tystas är givet. För jäklăr om man har en avvikande åsikt i detta kommentarsfält, speciellt om man är just en man.

      Ja men visst! Jag älskar sexism och rasism! Det är inte att ha avvikande åsikter, det är att vara fördomsfull.
      Och det är precis det Joakim är.
      Sen att du inte fattar att det inte är ok, och drar till med ”man får inte ha avvikande åsikter” kortet..
      Tänk att så många som är rasistiska och sexistiska konstant säger det. Ni tål inte att få kritik och hojtar yttrandefrihet!

        Tack Bee, väldigt bra skrivet. Det är så konstigt att det endast är rasister och sexister som tjatar om PK-ledet. Det är inte konstigt att det inte är ok att vara en skitstövel.

          Som tror de är obekväma för att de säger *ИƎӘИIИИAƧ*.
          Nej, ni är jobbiga för att ni är skitstövlar som helt objektivt har fel och sprider fördomar.

          ”Men det får man väl inte säga I DET HÄR LANDET.”

        Håller helt med dig, Bee. Samma trötta argument så fort saker inte går deras väg. Nej, han är inte märkvärdig på något sätt för att han har de åsikter han har. Han är bara ännu en kränkt vit man som vet absolut ingenting om omvärlden.

      De som hatar PK-ledet är precis lika goda kålsupare när det kommer till att tysta meningsmotståndare med hot, våld och utpressning. Det är ett problem i hela samhället.

      Jag gillar inte lamottes åsikter eller metoder men jag tycker det är oroväckande och sorgligt att orsaken till att han slutar är hot.

      Btw apropå att vara man i det här kommentarsfältet brukar jag tänka tvärt om. Att det är knäppt hur mycket snällare beteende det är här motande få mannen som kommenterar, jämfört med alla kvinnor. Han Victor (?) som brukade kommentera hade ju kunnat kamma hem typ 15 frierier utan ansträgning.

      Jag är kvinna och tycker att Lamotte har sina poänger, även om jag inte alltid gillar hans sätt att framföra dem.
      Men så har jag också begåvats med förmågan att tänka kritiskt, till skillnad mot majoriteten här inne..

        Och där kom det argumentet: de som inte håller med kan inte tänka kritiskt….. check på den liksom. Nej, vi inte är rasister och uppskattar inte hans sexism. Det har inget med vårt kritiska tänkande att göra.

          Han har visat upp det som annan media har velat sopa under mattan. Inget rasistiskt eller sexistiskt alls, men vissa skriker ju de orden automatiskt när dom i te förstår.

            Åhh herregud, Stay in school kids annars (se ovan)

              Bara för att andras åsikter gör dig obekväm betyder det inte att de inte får finnas. Fast du kanske inte vill ha yttrandefrihet?
              Apropå stay in school…

                Fast nu ska väl inte journalister framföra sina _åsikter_ utan sanningen. Att någon uttrycker sitt tyckande som ”obekväm sanning” gör det inte sant – bara obekvämt.

                  Aha, så varje gång jag läser en debattartikel i tidningen så är det sanningen jag läser, inte journalistens/författarens åsikter. Ok, bra att veta.

                    Vet du inte skillnaden på en debattartikel och en nyhetsartikel?

                      Bland journalister födda 1980 och senare har just den definitionen mystiskt försvunnit ur kunskapsbasen, skulle man kunna tro.

                      Jo.
                      Det var dock inte vad som diskuterades här.
                      Kan du inte läsa?

            Förklara då för oss, Klok. Vad exakt är det vi inte förstår? Och tänk nu på, att detta tydligen är ett kommentarsfält fyllt utav lågbegåvade människor, så håll det simpelt.

        Jo, jag lyssnar och tänker just kritiskt som du påstår att alla som är negativt inställda till hans budskap inte gör.

        Kollar man upp den ”fakta” han förmedlar eller stories så stämmer de ju ofta inte alt är grovt vinklade så han ska få mer swish…

        Jag är journalist och hade faktiskt aldrig riktigt sett något Lamotte hade gjort. Sedan skulle han till min hemkommun och jag tänkte jag skulle kika för att se vad allt handlar om, blev chockad över inte hans åsikter i första hand utan hur låg nivå på ”journalistik” han presenterade.

        Några brister:
        – Absolut noll faktakoll, visste ingenting om den plats han befann sig på (detta gör han för att vara ”fördomsfri” men verkar bara en genväg för att slippa göra arbetet)
        – Litade till folket runt omkring för ”fakta” = fick enbart känslor.
        – Vänder sig till nya personer hela tiden tills han får det svar han vill ha = confirmation bias. Det här är hans värsta brott mot god journalistisk sed och hade varit helt uteslutet på vilken redaktion som helst.

        Kan gå in på ämnet hur långt som helst men detta är kontentan, och slutsatsen: Joakim Lamottes ”journalistik” är farlig, den driver hat och skapar klyftor.

          Jo, men det är ju ganska känt att hans ”journalistik” går ut på att driva hans egna åsikter. Och att han inte är en riktig källkritisk journalist.
          Däremot har vi yttrandefrihet som gör att även han ska ha rätt att uttrycka sina åsikter, vilket folk inte verkar fatta.

        Klart att alla debattörer kommer iaf döga några saker man håller med om. Sen är det ju på vilket sätt det framförs

      Håller med! Kommunismen börjar få grepp om Sverige.

    swisha till vadå eller vad har jag missat? menar han tex istället för blommor som tack så ska folk skänka pengar?

      Jag tror det… alltså att man nu inte ska swisha för att han ska kunna fortsätta med sitt arbete, utan som ”tack i efterhand”. Ganska märkligt.

      Ja, han har ju tidigare bett om att folk ska Swisha honom, eftersom ingen ville anställa honom som journalist. Så det är väl som en sista ”lön” eller nåt.

        måste få in semesterlönen ?

          Han kan ju skura snål-Jons båt!
          Då får han ju en åktur för besväret = lyxsemester!

      Ja, han försörjer sig på det folk swishar. Ju hårdare han går på, desto mer pengar strömmar in. Rekordet slogs väl när han stod i skottsäker väst i ”Debatt”.

        Men han har ju uppenbarligen hotbild mot sig? Så konstigt kanske det inte var trots allt. Tärande att behöva känna sig så rädd. Det är ju inte som att folket som hatar honom i orten t.ex. inte verkar ha vapen om vi säger som så…det skjuts ju varje dag numer. Just debatt känns väl dock som ett ganska säkert ställe.

    Sverigedemokrat? Stackaren får inte fortsätta sprida dynga!
    Han får bli bonde så han får fortsätta sprida dyngan där istället.

      Osmaklig, barnslig kommentar! Men han kan komma och jobba hos mig… jag är bonde.

    Om någon vecka så är han tillbaka med ”ett nytt spännande projekt swisha till..” det här är bara en till martyrgrej för att framställa sig själv som den som blir tystad för att ha sagt sanningen. Han är verkligen ett utav Sveriges största proffsoffer.

      Exakt min tanke. Han är snart tillbaka…tyvärr

      Han får ju väldigt mycket tid att sticka vidare på koftan nu…

    Otroligt tragiskt faktiskt.
    Att de ”goda” hatet får vinna..

    Han och Katerina har ruter och törs faktiskt säga saker vanliga mainstream media inte törs pga att de är alla styrda av en och samma ”ledning”…

    Folk som säger att Joakim är rasist är ju tappade. Han har ju aldrig uttalat sig rasistisk + han har ju skickat lika många kängor till både svenskar och ikke svenskar..

      Dagens sanning tillsammans med Trump vann valet: ”Han har ju aldrig uttalat sig rasistiskt”

        Vad har lamotte sagt som är rasistiskt då?

        Lamotte har hängt ut vita DÖMDA män som är pedofiler, våldtäktsmän och djurplågare och som nu är ute idag med ny identitet och fortsätter i samma bana blandannat på Tinder.
        För att skydda andra kvinnor.

        Det är inte mer än rätt att hänga ut dessa as.
        Men ni som verkligen avskyr Lamotte verkar ju oxå stödja dessa drägg han hänger ut. Fy fasen vad osmakligt av er. ?
        Snacka om att ni kvinnor är hycklare..

        Han är oxå för övrigt journalist och har jobbat för SVT, han var även med i Uppdrag Granskning om Grums..

          Jo för avskyr man Lamotte så stödjer man automatiskt dräggen som han hänger ut. Lombax, man kan ha två tankar i huvudet samtidigt.

            Indirekt så ja.. du står ju i deras hörna om du är emot publiceringen…. men jag är mer nyfiken på vad du vet om honom som vi andra har missat? Vad har han exempelvis sagt som gör honom till rasist? Är genuint nyfiken.

              A, jag är ledsen men när du säger att någon står i deras hörna bara för att man är emot publiceringen (vilket jag för övrigt inte har sagt ett ljud om men det kan vi lämna därhän) så kan du uppenbarligen inte förmågan att tänka ett steg längre.

                Vad har han exakt sagt som är rasistiskt?

                Synd att kalla Lamotte för journalist, och hans största brist är att han utger sig för att vara just det när det egentligen handlar om hans personliga åsikter.
                Lika trist är det när människor som inte kan argumentera sakligt och faktabaserat ger näring till alla som gillar Lamotte.
                Det är helt uppenbart att du antingen duckar eller använder härskartekniker när någon ber om exempel på Lamottes rasistiska och sexistiska påståenden.
                Du hjälper tyvärr inte diskussionen.

      Katerina Janouch är jag förbluffad över hur hon utvecklats. Tyckte hon var skarp en gång i tiden. Tråkigt.

        +1 på den. Och fort utför gick det.

        Och Ann Heberlein med väl

    Min känsla är att han är tillbaka om några månader.

      Det får vi hoppas?

        Varför då? Det är ju inte så att han gör någon faktisk skillnad?

    Riktig id**t som är skenhelig som f*n. Råkade ut för honom på fyllan.. Länge sen nu, men har ju tyvärr blivit påmind om det så fort hans namn dykt upp lite här o där.

      Gör mig orolig att så många av svenska folket sett han som en journalist? Han är en hatisk upprorsmakare som tjänat pengar på att åka ut till förorter och trycka upp en fattig kamera i ansiktet på minderåriga icke ”svenskar” och starta konflikter . Utöver det har han ”hängt ut” redan kända dömda och deras brott som riktiga media & domstol redan berättat om. SD anhängare och mindre begåvade människor hat swishat han pengar för detta. Sämre ”journalist” kan man knappast hitta. Han är snarare en influenser, likt paow när de gäller drama och hänga ut folk.

        Varför placerar du ordet svenskar inom citationstecken? Gör du det när du skriver om andra folkgrupper också?

          Tänker att det nog är att den som skrev kommentaren uttryckte sig utifrån vad den tänker sig är Lamottes (eller hans följares) perspektiv, men samtidigt vill markera att det inte är självklart att det rör sig om ”icke-svenskar” för hen eller gemene man. Fast då kanske citationstecknet skulle vara på ”inte” eller inkludera bägge orden?

        Vi borde vara ännu mer oroade över att så många läser Aftonbladet…

    Hej, jag ska sluta arbeta på [arbetsplats] men betala gärna lite pengar nu när jag slutat i allafall.

    Vad ska kommande swish gå till undrar jag ??

    ”Journalist”

    Håller inte med Lamotte om ngt men fy fan vad deppigt det är att han slutar pga hot. Hat och hot är helt oacceptabelt, även om jag inte håller med tex Jimmie Å i hans åsikter så skulle jag ALDRIG hota honom eller någon i hans familj, det är ju helt sjukt? Vi lever i en demokrati och då ingår det att även de man inte delar åsikt med får säga vad de tycker. Tänk om det var så att en person som man verkligen håller med o har åsikter man sympatiserar med är den som blir tystad? Inte lika kul då.

    Trist med hot men han har ju inte själv stått för ”god ton” o s v. För övrigt har han plockat ut nästan 4 miljoner ur sitt bolag under 2021. Så han ska nog klara sig ett tag.

    Otroligt tråkigt och sorgligt. Det nya Sverige.
    Det folk har svårt att förstå är att om man inskränker någon annans rätt att tycka och tänka, kommer du till slut inskränka din egen.

      Bra där Sandra.
      Äntligen någon som förstår att resultatet av sådana här drev med hat och hot i slutänden genererar inskränkt åsikts och yttrandefrihet.

        Det är ju precis det som Lamotte sysslar med. Drevar mot folk som haft åsikter mot det han sagt och gjort. Gå igenom hans kanal och kolla själva.

          X, sluta leverera poänger här. Tror du att de tänker jobba för saken, läsa, lära sig, skaffa sig ett större perspektiv? Knappast…

            Uppenbarligen tänker inte du jobba för att ta igen dina bristande kunskaper. Sov du dig igenom samhällskunskapen i skolan?

    Hur kan man sluta med något som man aldrig sysslat med?

    Jag håller inte med honom i hans åsikter. Men för de som håller den typen av åsikter varmt om hjärtat, kan ni inte se att hans ”journalistik” är extremt clownig? Allt ska göras ett spektakel och show av?

    Han är ju precis som den där koranbrännaren, och beter sig extremt illa mot folk och när någon sedan tappar det så bara: VAD VAR DET JAG SA DE ÄR INTE KLOKA!!!

      Fast det är ju en poäng i det.. Hur kommer det sig att ungdomar på landsbygden utan fritidsgårdar inte kastar sten och skjuter folk hej vilt?
      Det enda idioterna som provocerar (ja det är idioter) visar är ju att dessa farliga män och ungdomar är lättantändliga.

    Gör mig orolig att så många av svenska folket sett han som en journalist? Han är en hatisk upprorsmakare som tjänat pengar på att åka ut till förorter och trycka upp en fattig kamera i ansiktet på minderåriga icke ”svenskar” och starta konflikter . Utöver det har han ”hängt ut” redan kända dömda och deras brott som riktiga media & domstol redan berättat om. SD anhängare och mindre begåvade människor hat swishat han pengar för detta. Sämre ”journalist” kan man knappast hitta. Han är snarare en influenser, likt paow när de gäller drama och hänga ut folk.

      *HONOM

    Sedan att man får hot och hat som en riktig journalist hör nog till vardagen, män och kvinnor offrar sina liv i andra länder för journalistiken och att han ens jämnför sin journalistik med detta är fruktansvärt kränkande. Rip till alla de journalister som dött i Mellanöstern de senaste åren för de arbete de gjort, för sanning och frihet.

      Så då ska vi tycka det är ok???

    Joakim Lamotte är tydligen den enda journalist, (jo han är faktiskt det!) som fattat vilket hot vi står inför…

      Nej det är han inte

    Familj och barn? Vem har ens velat ligga med honom? En swishkåt gaphals är han.
    Men, jag tror att han lägger ner sitt ”journalistiska” arbete nu endast för att återkomma som valbar i något högerparti snart.

    Hot och hat är aldrig ok oavsett vad man tycker om han som person. Nu har jag inte följt just Joakim men känner spontant att vi behöver fler människor som vågar vara obekväma och inte så politiskt korrekta. Som vågar vara obekväma och säga det som många kanske tänker men håller för sig själv.

      Håller verkligen med dig! Alternativet är faktiskt det som händer i Ryssland.

      Problemet är när man säger ”det många tänker” och det baseras på känslor och åsikter – inte fakta. Därför fri journalistik behövs med utbildad personal som följer etiska regler och svensk lag, inte tyckare med tillgång till mobilkamera och bil som säger det ”många tänker” för att få swishbidrag.

        ”Det många tänker” är väl ändå det man ser? T.ex Bilbränder, stenkastning mot blåljuspersonal, kravaller, rån, misshandel, våldtäkter, inbrott, skadegörelse…behöver jag fortsätta??

      Precis. Många av sd:s åsikter blev spottade på innan massinvandringen. Sen visade det sig att det faktiskt fanns en del poäng i deras åsikter. Många var emot att släppa in halva världen utan att ens kolla deras id, se sen hur det gått med kriminell verksamhet och utanförskap. Och alla gruppvåldtäkter som plötligt Sverige översvämmades av. Det är ju ingen längre som förnekar att gruppvåldtäkter mestadels begås av invandrare.

    Hade ni hurrat och varit lika skadeglada om det hade varit någon extrem vänsterjournalist?

      Lista gärna dessa. Vet faktiskt inte om en enda svensk journalist som bedriver sitt arbete som Joakim och som inte tar något som helst ansvar för vad som sker på sina egna kanaler.

        Det är för att vänsterextremister inte kan ta sig igenom en utbildning. Inte ens journalistutbildningen.

          Som Lamotte menar du? Som varit inskriven ett år på universitetet?
          Säkert nytt rekord på dina kanter…

            U jelly?

          Ena stunden är dom akademiker innanför tullarna som inte lever i verkligheten, andra saknar de utbildning. Hur ska nu ha det egentligen?

            En gång i tiden var vänsterakademiker riktigt duktiga på metod. Något som inte verkar ha gått i arv till deras barn som tror att metod och det egna tyckande är samma sak.

          Då skulle Lamotte vara vänster ?, han gick nämligen inte klart sina journaliststudier.
          Han gick delkurser i Halmstad och i Göteborg.
          Varför han inte gick klart eller tog ut sina bevis vet jag inte men förmodligen för att han inte klarade kurserna.
          Dessutom är vänsterns politiker och väljare högst utbildade, finns fakta på det.
          Och gissa vem som har lägst? SD….

            Nope inte SD. Även om Jimmys akademiska meritlista inte riktigt imponerar heller. Nej sämst är Ebba Bush var högsta utbildningsnivå är livets ords bibelskola vilket även skulle förklara hennes gammaltestamentliga syn på rättsskipning.

              Du vet att ett partis politiker är fler än bara partiledaren va?

              EB har tagit studenten på Katedralskolan i Uppsala.

      Vilka kategoriserar du som vänsterextrema journalister?

        Alla som jobbar åt Expo. Vet dock inte om de räknas som journalister heller..

          På vilket sätt är de extrema?

            Kanske för att de tycker att vissa människor får bete sig hursomhelst, och bedöms utifrån vart dom kommer ifrån… ( tycka synd om…typ)

            Men snälla nån. De är ju vänsterextrema så det skriker om det. Tycker det är oseriöst av tidningar att ta expo som källa.

              Okej, du kan alltså inte motivera det

    Kolla in Dyngbaggegalans sammanställning om Lamottse s k ”journalistik”

    På Joakims CV står just nu följande:
    *hänga ut valfri personer till drev, gärna kvinnor, gärna invandrare. Ibland är det personer som själva attackerat Joakim men lika ofta är det någon som bara stått upp/argumenterat mot honom eller utfört en handling han inte gillar. Personer som blir utsatta för drevet har bla fått blod kastat genom dörrinkast och hakkors ritat sina dörrar, fått motta hotbrev inklusive mordhot et c. (Själv har jag bara argumenterat ibland och då har hans hejdukar nöjt sig med att skriva på messenger att jag är en ”äcklig hora” och liknande). Joakim tar noll ansvar för detta eftersom ”han inte hinner läsa sina kommentarer”. Han scrollar dem dock uppenbart eftersom han annars inte skulle hitta motståndare att hänga ut.

    *bidrar till polarisering och gränsar till uppvigling när han annonserar sina ”live-reportage” och ber folk komma dit. Filmar under samma reportage personer som explicit säger att de inte vill bli filmade

    *kostar samhället stora polis – (och väktar) resurser då de ständigt måste skydda honom och hantera alla polisanmälningar som relaterar till hans verksamhet. Vilket är stor ironi eftersom han ständigt påpekar hur andra grupper belastar polisen .

    *Ringer upp folk och hänger ut dem om de inte vill prata med honom. Pratar själv inte med någon som ringer upp och vill prata med honom.

    Att hans familj fått motta hot är naturligtvis oacceptabelt. Att han (eventuellt) slutar en befrielse för oss alla eftersom han bidrar till absolut ingenting.

      Jag är en av de uthängda!
      Vet personer som lever med skyddad adress pga hans uthängningar.
      Resultatet är telefonsamtal och mail om hot, önskan om att man ska våldtagas, att hunden ska skjutas o.s.v
      Jag är en privatperson som kritiserar han s.k journalistik, inget annat och hans följare gör precis det han blir utsatt för nu.
      Men det är skillnad på folk och folk….

    Jag är team Lamotte ?

      Ja, vi hör hur det skramlar där i lådan för oskarpa knivar.

        Hjulet snurrar men hamstern är död

          Det är tänt men ingen hemma

      Hissen går inte ända upp

    Folk verkar glömma bort att vi har yttrande-och pressfrihet i Sverige. Sorgligt.

      Och du verkar ha glömt vad yttrande- och pressfrihet är. Sorligt.

        Det är nog uppenbart att du inte alls förstår det efter att ha läst dina inlägg här.
        Kommunist? För diktatur?

          Utbildningsnivån på vissa här alltså….

            Lägg bara av. Din egen kunskapsnivå är pinsamt låg.

              Kanske det men jag vet i alla fall vad press- och yttrandefrihet är.

                Det framkommer inte i dina tidigare kommentarer. Tyvärr, för jag delar din uppfattning när det kommer till att lamottes sk journalistik är opportunistisk och polariserande. Dock har han rätt till sin åsikt och enda sättet att bemöta det är med fakta hur jobbigt och tröstlöst det må kännas.
                Det är dock inte ok att han och hans familj utsätts för hot oavsett vad han tycker. Det är ovärdigt i en demokrati.

                Vill inte på något sätt knäppa dig på näsan. Snälla läs på om yttrandefrihetsgrundlagen som är vår yngsta lag från 1991. Tidigare hade vi enbart tryckfrihetsförordningen som går ut på att politiker inte får hindra det tryckta ordet. Med ygl förtydligades att rätten att uttrycka sina åsikter och känslor i media gäller alla. 2018 kom kompletteringar avseende nya kanaler dvs sociala media mm. Det finns en hel del artiklar som förklara ygl skrivna av experter både på lagen och förarbetet till lagen.

      Med ansvar!

    ”Vänförfrågan”?

    Kunde inte bry mig mindre.

    Gud vilken låg ton i detta kommentarsfält. Även om Lamotte har bedrivit sensationslysten journalistik så är det ett nederlag för en demokrati när någon slutar att jobba med media för att han och hans familj blir hotad. Både Åsa Linderborg och Maria Sveland (kända vänsterdebattörer) har ju också berättat om att dom får dödshot, måste ha säkerhetsvakter m.m. Vi får den demokrati som vi förtjänar.

      Har Åsa och Maria också hängt ut ickeoffentliga personer i sina kanaler för att de inte delat deras åsikter?

        Åsa Linderborg blev ju anklagad för att orsaka Benny Fredrikssons självmord för att hon hängde ut honom i artiklar. Hon har bett om ursäkt för det.

          Hon har ångrat det ganska rejält ja. Något Lamotte aldrig kommer göra eftersom han uppenbarligen skiter fullständigt i vad andra utsätts för.

            Åsa Lindeborg har gjort rätt bedrövliga uttalanden enbart för att ha en historieskrivning som är i samklang med hennes egen ideologiska förklaringsmodell. Hon gör exakt samma sak som Lamotte, med två skillnader, Lindeborg är mer etablerad med högre status och är mycket mer slipad och sofistikerad.

    Jaha nu va la-måttet rågat.
    I’ll see myself out.

    Tänk när det här med att hota och förfölja människor med andra åsikter än ens egna var något som hände i andra länder. När man förfasades över att människor fick utstå hat och våld på grund av sina åsikter. Här i Sverige var det inte så. Så snabbt saker och ting förändras ändå.

    Det var en tråkig anledning oavsett vad man tycker om honom.

    Jag slutar som hjärnkirurg.

    Han är lite utav en narcissist. Skönt att vi slipper honom ett tag framöver.

    Vad tycker era arbetsgivare om att ni hyllar hot mot honom hans fru och barn osv ?

    Var det inte upp för diskussion att den som äger gruppen på facebook ska kunna vara ansvarig för kommentarerna?
    En stor anledning att folk hänger på hans sida är ju för att de får kommentera nästan vad de vill, och han låter exakt all skit ligga kvar med svaret att det är personen som skrev det som är ansvarig.

    Skulle han bli tvungen att själv ta ansvar för alla kommentarer som skrevs på hans sida skulle han ligga illa till, och skulle han behöva rensa bort allt skit kommer hans följare sluta följa honom eftersom de inte får skriva vad som helst längre.

    Så orsaken att han slutar kanske finns där egentligen?

    Ang hot och hat.
    Även om man inte gillar det han gör, och inte stödjer hans åsikter. Så ska Sverige vara ett fritt land där man ska kunna säga (nästan) vad man vill utan att få hot.
    Jag har aldrig hört honom säga eller göra något som rättfärdigar att han får ta emot hot.

    Att det blir så illa att han väljer att sluta visar på hur allvarlig situationen är i Sverige gällande yttrandefrihet.

    Det där med vet din arbetsgivare om att ni som nu gör det sitter bakom en skärm och hyllar hot och hat mot en person hans fru och barn försvann…. Tyckte det var en bra kommentar som fler borde tänka på innan man vräker ur sig saker. Men den var tydligen inte ok här , hat hylla hat och hot = ok ifrågasätta vad folk håller på med = inte ok ?

      Vet din arbetsgivare om att du inte på något sätt klarar att uttrycka dig förståeligt i skrift?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.