Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

525 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Gamer girls!

    Är det fler här som spelar på xbox och/eller pc? Skulle vara sjukt kul att hitta fler tjejer som spelar spel såsom Red Dead, GTA, Battlefield / Battlefront osv och ev spela ihop ?

      Jag spelar på xbox, dock mest Destiny och cod. 🙂

      Spelar inte de spelen du spelar men spelar datorspel och tv-spel 🙂 (Switch)

      Spelar mycket dock oftast apex men även lite valorant och cs 🙂

      Jag spelar Runescape… sjukt beroendeframkallande

        Körande mycket runescape för ca 15-20 år sedan. Herregud va kul det var! Värld 81 var favoriten. Alltid folk överallt…Hade massa kompisar online hela tiden. Top 10 bästa perioderna i mitt liv. Mitt konto (old school) är fortfarande aktivt och är lvl 89 tror jag. Du då?

          Jag minns att jag spenderade timmar åt att fiska på Karamja för att tjäna pengar när jag gick i mellanstadiet. Mycket av charmen med rs är ju ändå nostalgin från när man var yngre, men jag spelar rs3. Gillar ändå nytt content.

          Min total level är 2863, och max combat… haha. Spelar mycket AFK, och hade en hel del tid över för spel under pandemin.

            Åhh Karamaja!!!
            När barnen är stora ska jag banne mig spela RS

      Lirade mycket bf4. Är nya bra? Förra var ju en totalflopp.

      Spelar Stellaris, typ som simcity + brädspelet risk fast över galaxen.

      Jag spelar en hel del Red Dead och har inte spelat GTA på länge men är något jag gärna spelar ?

        Ah nice, spelar gärna ihop om du skulle vara intresserad ?

    Jag började med p-piller i höstas efter flera års uppehåll av preventivmedel med hormoner. Upplever att jag är på dåligt humör ofta och har fått minskad sexlust sen jag började med p-piller. Är det någon som känt så och som blivit bättre av att byta sort?

      Slutade.
      Insåg att jag ju inte alls var en deprimerad själ utan livslust.

      Lär känna din egen kropp istället och få fertilitetsförståelse. Strunta i syntetiskt skit som P-piller och dylikt. Så mycket bättre kvinnor hade mått.

        Det var precis det jag gjorde i 5 år. Underbart att vara utan! Men blev diagnostiserad endometrios och då är p-piller det enda som läkarna säger hjälper..

        Verkligen långt ifrån alla.. Förminska inte viktiga läkemedel.

      Har (tyvärr) ätit hormonella p- och minipiller till och från mellan tonår tills relativt nyligen (är idag 30 +). Det gav mig periodvis både minskad sexlust och utebliven orgasm. Sedan jag slutade för gott x antal år tillbaka har jag nästintill aldrig dessa problem. Hoppas innerligt att det kommer bättre grejer på marknaden snart för annars är det nog bara återhållsamhet som gäller för min del.

      Byt till hormonspiral! Det preventivmedel som flest är nöjda med och som ger minst hormonella effekter av de hormonella preventivmedlen

        Älskar min spiral!

      Jag slutade för 1 år sen och det är helt otroligt hur mycket bättre jag mår! Vill ligga typ 100ggr oftare, det är skönare när jag ligger och mycket mindre psykiska och fysiska problem. Bästa jag gjort! Haft hur många olika som helst samt spiraler men nu har jag ingenting och mår så bra.

        Är du inte orolig för att bli gravid??

          Inte Sophie, men jag är idag 33 och har inte ätit p-piller eller dylikt sen jag var 18 (pga PMDS och mådde skit av hormoner). Har aldrig varit gravid trots fertil. Bästa man kan göra är att lära känna sin kropp och såklart vara säker under osäkra perioder.

            Det är dock inget att rekomendera, mkt osäkert alternativ, särskilt för unga. Då får man vara beredd att göra abort.

          Alla som diskuterar preventivmedel – Ni vet att det finns KONDOMER? Det är alltså inte olagligt att använda dem även med fast partner och det är exakt 0% hormoner och inte något man behöver besöka barnmorskan för. De finns på Ica. Har man stenkoll på sin mens och kropp kan man eventuellt köra utan i säkra perioder och med kondom under ägglossning. Lovar att ingen faller död ner av att behöva ha på kondom ca en vecka i månaden, och inte resten av månaden heller. ”Som att käka kola med pappret på”, säger du det behöver du växa upp och fatta att det i vissa fall är sjukt mycket bättre än hormoner.

            Säkra perioder är inte säkert, kolla på pearl index för det…

            Kondom är inte alls lika säkert somnades preventivmedel, kolla pearl index. Skulle själv inte våga, som absolut inte vill bli gravid.

              Jag skrev ”eventuellt köra utan i säkra perioder”. För att köra säkra perioder ställs höga krav på personen och det passar inte alla, vilket är varför det inte funkar för alla. Jag skrev också att man kan använda kondom under hela perioden. Kondom är fortfarande ett mycket säkert alternativ och andelen oplanerade graviditeter är mer främst för att kondomer ibland används fel. Har man problem med hormoner är inte den typ av preventivmedel det enda alternativet och fördelar med kondom kan lätt väga upp för nackdelarna, särskilt om man är motiverad att lära sig använda dem på rätt sätt. Funkar det inte för dig fine, men tycker inte kvinnor ska matas med bilden att man måste använda hormoner när det inte är sant.

          Vi använder kondom eftersom vi verkligen inte vill ha ett tredje barn. Har hittat en kondomsort som funkar bra för oss båda och nu tänker vi inte ens på att vi har det längre!

            Ok, bra att det funkat för er. Dock är det ju mycket mindre säkert än andra preventivmedel, därför ser många det inte som ett alternativ. Personligen tycker jag inte om det heller, känns mkt mindre men skönt att ni inte känner så.

      Minskad sexlust har jag definitivt. Dock vågar jag inte sluta just nu då jag blev gravid så fort jag slutade sist (planerat slut för att försöka bli gravid) så äter dom tills vi bestämt om vi vill försöka få en till annars blir det snip för min kille så jag kan slippa äta ?

        Kondom använder jagoch min man och det går alldeles utmärkt. Vi använder det 100% av alla gånger vi har sex då jag märkt att jag slipper svamp och UVI nästa helt då. Så värt!

      Jag mådde skit…. Böt till annat piller.. Mådde ännu sämre… Valde sen att sluta helt.
      Har du pratat med din bm?

        Nej jag har inte det men måste göra det! Har svårt att tro att byta till annan sort kommer hjälpa men hoppades på nån solskenshistoria!

          Det kan bli så, absolut! Eller kolla om du kan ha spiral.

      Jag ska köra på kopparspiral (första gången jag använder preventivmedel ö). Kan någon förklara varför ni föredrar hormoner över koppar?

        Många blöder mer och får betydligt mer mensvärk. För mig blev det nästan outhärdligt, men har inte hittat hormonpreparat min kropp tål så det var ändå bästa alternativet.

          Jaha! Då förstår jag. Tack!

            Hormonspiral innehåller väldigt lite hormoner jämfört med piller också eftersom den verkar lokalt, vet inte om detta är allmän kunskap.

        Jag vill inte ha barn och barnmorskan sa att hormonspiral är det närmsta man kommer sterilitet. Plus att kopparspiralen ger ökade blödningar medan hormonspiralen nästan dödar mensen helt, har som max lite rosa blödningar en vecka i månaden

          Närmaste sterilitet är inte spiral utan p-spruta (och den kan verklgien ge problem, framtida benskörhet tex). Ett problem med spiral är att om den släpper igenom en ägglossning och du blir gravid så är risken ganska hög för utomkvedshavandeskap, så det måste man vara uppmärksam på.

          Jag blöder som vanligt med hormonspiral, har använt det flera år.

        Kopparspiral funkar inte för många! Extrema smärtor och ökad mens. Lägg ovanpå det till att väldigt många blivit ordentligt sjuka av sin kopparspiral. Googla.

      Gjorde samma för något år sedan och upplevde exakt samma förändring. Slutade nu och kör natural cycles istället. Ärligt talat gör jag hellre abort om det blir någon oväntad graviditet än att spenderar mitt liv som en sur, trött zombie utan varken sexlust eller koncentrationsförmåga.
      Så skulle råda dig att byta till något annat!

        Innan mannen klippte sig (= bästa afrodisiakum / orgasmframkallare nånsin) körde vi p-dator + kondom/spermiefritt sex.

    Har ni tips på vackra dikter till borgerlig vigsel? (hyfsat kort hehe)

      Är absolut ingen expert på borgliga vigslar. Vet inte om du vill ha gammalt och klassiskt?
      ”I folkviseton” av Nils Ferlin är ju i så fall ett säkert kort.

      Tycker om denna av Kilpi:

      ”Säg till om jag stör,
      sa han när han steg in,
      så går jag med detsamma.

      Du inte bara stör,
      svarade jag,
      Du rubbar hela min existens.
      Välkommen.”

      Men det är kanske för dramatiskt.

      Man kan ju även spana in låttexter man tycker om och ta verser därifrån om man vill ha något modernt. Typ Annika Norlin” Den sista” , Kent, Hellström, Winnerbäck. Eller om ni kan tänka er engelska – Leonard Cohen.

        Jag var på ett borgliga bröllop där de hade valt låtar av Kent och Winnerbäck. En tjej sjöng dem med bara gitarrkomp. Så otroligt vackert och stämningsfullt.

      Vi ska vara gifta i 100 år
      Segla runt i en båt
      Ändå tills nästa vår
      Då pengarna skiljer oss åt

      Still haven’t found what I’m looking for. Som KZ&schulis.

    Hur kan man ta reda på bilden blodgrupp man har?

      Bli blodgivare. Då får man veta 🙂

      Frågade detta då jag regelbundet tar blodprov. De sa att man brukar kolla när man är gravid. Så jag lär väl aldrig få veta då.

      Man kan köpa diverse tester och kolla tydligen. Annars inför op eller vid graviditet

      Bli gravid

        Idiot.

          Inte TS men så fick jag reda på det? Gjorde abort är jag mindre eller mer idiot?

            Det var ett idiotiskt förslag. Finns ju mkt bättre sätt.

        ?

      Donera blod, då får du veta. 🙂

      S: jag skulle kolla med din mamma om du kan, dom brukar kunna det mesta 😉 annars så kan du gå till vårdcentral tänker jag?

    När den rätta dyker upp, då säger hjärtat till och då får huvudet säga vad det vill

      ?

      ?

        Det är från Tsatsiki morsan och polisen

      Lyssna på huvudet. Det är klokare än hjärtat.

        Från Tsatsiki morsan och polisen. Göran, närmare bestämt

          Jag vet.

            ??.

      Ingenting får hända dig
      Nej vad säger jag
      Allt måste hända dig
      Och det måste vara underbart

    Hur tusan får man bort fläckar på en vägg (målad med målarfärg, alltså inte tapet)? Vet inte var fläckarna kommer från. Har testat att gnugga lätt med vatten men går inte bort……..

      Om det inte är tapet kan man vara lite mer hårdhänt. Några droppar diskmedel i ljummet vatten och gnugga med en disksvamp.

      Köp något som heter fläcksudd! Finns på Claes Ohlson. Så jäkla bra!

        ja ja ja! 100% rekomenderar

      Köp lite målarfärg och rolla över fläckarna 🙂

        Skitsvårt, för att inte säga omöjligt, att få samma färg.

          bor du i hyresrätt så kan du bara fråga hyresvärden vad det är för NCS, det gjorde jag! så kan du köpa en liten färgburk för nån hundring-150 kr. har du tur kanske värden tom kan betala den åt dig!

            Jo, men färgen som suttit på väggen några år har inte samma ton som nymålat. Slutar oftast med att man får måla om hel vägg / rum. Eller leva med flammig färg.

              Man kan skjuta på väggen och gå till en färgbutik som bryter den exakta färgen åt dig

                Detta förstod jag inget av.

                  ”Skjuta” med någon typ lasermätare som mäter upp exakt färgkod. Supergrej! Kolla med din lokala färgbutik kanske? 🙂

                    Men man kan inte måla över små partier med nu färg. Kommer synas och bli fult.

      Köp baby wipes. Man får bort allt med dom. Vet i fasen vad det är i dom, men aldrig att jag skulle torka små babyrumpor med dom.

        Är nog oljan! Fett löser ju fett ??

      Alcogel ?

      Det finns någon slags vit tvättsvamp, mirakelnågot. Jag fick bort svart runnen fasttorkad vätska på en vit tapet utan att det syntes, det finns på Maxi, Biltema och andra butiker.

    Graviditetsdiabetes. Fler som fått den diagnosen? Jag är i v.25 och har värden som ligger precis på gränsen. Jag har fått strikta kostråd och en dietist. Jag har även fått veta att både jag och bebisen riskerar att få diabetes typ 2 i framtiden. Nu ska jag kolla mitt blodsocker varje vecka, vilket känns bra. Jag var lätt överviktig när jag blev gravid med ett BMI på 27. Jag är även över 35 år vilket ökar risken att få grav.diabetes. Det som förvirrar mig är att olika län i Sverige har olika gränsvärden, hade jag bott i Uppsala så hade jag ansetts som frisk! Även i Finland är mina värden ansedda som friska. Varför skiljer det sig så mycket? Bor i Stockholm.

      I Finland är de ju dock jättekinkiga pga. Den lilla genetiska poolen där typ alla har eller kommer få diabetes. Är du finlandssvensk?

        Nej, är inte finlandssvensk och kände inte till det! Däremot så vet jag att gränsvärdet för blodsockret när man fastar ligger på 5,3 i Finland och andra län i Sverige. Men i Stockholm så har dom satt värdet till 5,1. För gravida alltså.

          Har de satt dig på någon läskig lågfettskost med massa konstgjort socker nu med andra ord?
          Jag fick ner mitt nattfaste-värde (hade högt på morgonen) med att börja äta högfettskost (äkta animaliska fetter, olivolja och kokosolja) och skippa kolhydrater.
          Som gravid kan det dock vara rekommenderat att inte köra stenhård lchf utan hålla kolisarna kring 50 gram om dagen hellre.

            Ok tack för tips! Ja precis, dom vill att jag äter mindre fett, magra mejeriprodukter och mycket fullkorn…spontant så känns det smartare att dra ner på kolhydraterna och äta mer fett och protein. Jag hade också ett högre nattfastevärde, 5,2. Ska dra ner på kolisarna!

              Gör så. Dra ner på kolisarna. Så tog man hand om diabetes 2 tidigare!

              Har en kompis som är ”frisk” från sin diabetes 2 pga att hon äter keto. Som tidigare talare säger så som gravid kan det vara svårt att vara helt utan kolisar men dra ner på de istället på fett är bra!

              Lyssna inte på Sorg, lyssna på din dietist/mvh läkare

                ?

                Kanske jag också är dietist och läkare?;)
                Nej, naturligtvis inte, men jag jobbar med människor och har faktiskt sett på nära håll om och om igen hur mycket lchf och keto kan rädda människors blodsocker och vikt.
                Jag tror det är bra att man konsulterar läkare och dietister, men när sagda yrkeskårer om och om ger utdaterade råd där man ska slopa det livsviktiga animaliska fettet, dricka o äta lightprodukter så säger jag ifrån.

                  ”Livsviktiga” ?
                  Du vet att massa människor lever och mår bra utan detta? ?

                    Jag vet en massa människor som är veganer som definitivt inte mår bra varken fysiskt eller psykiskt:)

                      (Men med det sagt, åt var och en sitt eget, vill man absolut inte äta djur och deras produkter så ska man givetvis slippa!)

              Var försiktig så att du inte äter för mycket protein bara, det kan också höja blodsockret!
              Hoppas du blir bättre

                Tack!

              Det pågår faktiskt en studie på typ 1 diabetiker där de testar lågkolhydratkost just nu. Blev själv inbjuden att delta men har inte svarat ännu. Det är en seriös studie (drivs bland andra av min diabetesläkare från KS Solna), så förhoppningsvis får vi se lite förändrade kostråd i framtiden. ?

            Nyfiken fråga: finns det oäkta animaliska fetter? Vad är det?

              Det är jag som skrev fel, jag skulle skriva ”äkta fetter” men så kom jag på att jag skulle förtydliga och skriva animaliska fetter istället 🙂 glömde ta bort ”äkta”.

      Hur lång tid tog det innan ditt Bs var normalt igen efter glukosbelastningen?

        Mina värden efter glukosbelastningen var helt normala. Det var mitt första värde som stack ut, när jag var fastande. Det låg på 5,2 och det ska ligga på max 5,1.

          Kan det bero på stress?
          I övrigt tycker jag du fick bra råd här ovan.
          Podden 4 Health avsnitt 311 handlar en hel del om blodsocker och inslulinresistens(inte bara om gravida dock). Jag lyssnar själv på den just nu, men av helt andra orsaker än graviditet. Lycka till med bebisbakandet. ?

            Ja, jag var stressad på morgonen så kanske berodde det på det? Har testat mig varje dag nu och mina värden är jättebra, även fastande. Men visst har jag ätit bättre just dessa dagar också, innan så kunde det bli mycket pasta, mackor och thaimat ? Tack för tips om podcast, Öppet spår är guld alltså!

      Ja det är väldigt vanligt! Hade också precis på gränsen så fick ta prov varannan dag och prata med dietist vilket gav mig absolut ingenting. Slutade äta godis och sockriga grejer (speciellt på kvällen) sen så hade jag aldrig över gränsvärde igen. Anledningen att det är olika i olika län är för att alla län inte antagit socialstyrelsens striktare rekommendationer för gränsvärde än som kom för ett litet tag sen.

        Ok tack för ditt svar. Jag tyckte det kändes lite trist att mitt värde låg på gränsen och att det ändå blev så allvarliga konsekvenser – liksom att få höra att jag och bebis kan få diabetes typ 2, att bebisen kan utveckla fetma, att bebisen måste få extra blodsocker så fort den kommit ut, att jag måste sticka mig i fingret varje vecka och mäta mitt blodsocker, träffa dietist etc. Det är såklart bra att mvc håller koll på den men det blev mycket oro här hemma. För ETT litet gränsvärde. Bra att du fick koll på det genom att dra ner på sötsaker.

          Ja det blev världens hallabaloo liksom för en tiondels ”fel”. Superbra att de upptäcker det så de med väldigt höga värden kan få hjälp ju, men är märkligt som du säger att i ett län är gränsen 5,1 och i ett annat är det typ 10… Först kändes det som man var sämst som fått den diagnosen men märkte i min ”bf 2022-grupp” att det inte alls är ovanligt. Lycka till med bäbisen när det är dags ?

    Ert godaste recept på jordgubbstårta, hit me! 🙂

        Gillar inte alls denna, så tråkig?! Mia Öhrns fraisier dock, den är jättegod och med hög impfaktor. Finns i hennes bok Franska bakverk.

      Himmelsk jordgubbstårta från frida bakar!
      Obs! Vispa grädden etc hårt innan du vänder i jordgubbarna. Alltså så hårt att du kan vända upp och ner på bunken!

      Pinocchiotårta. Camilla Hamids recept närmare bestämt!

      Min kompis gör alltid en fantastisk (jordgubbs)tårta till hennes födelsedag. Då gör hon (sockerkaks) botten enligt ICA receptet nedan (när du tror att du är less på att vispa, vispa lite till). Låt svalna, skär i 3 delar. Första lagret hallonsylt, andra lagret vanilj-/marsankräm (se förslag nedan), sen på med en massa vispgrädde med lite vaniljsocker och sedan på med en massa jordgubbar.

      Vill man göra det ännu mera ”jordgubbigt” så kan man såklart byta ut hallonsylten mot jordgubbssylt (kanske tom hemmagjord?).

      https://www.ica.se/recept/saftig-sockerkaka-670957/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F#pfset=1
      https://www.koket.se/min-basta-vaniljkram
      https://www.koket.se/jordgubbssylt-med-rosenblad

      Nåt med rabarberkompott eller lemoncurd ?

      Camilla Hamids!!

    Behöver få skratta lite då jag har haft en jobbig dag. Vilket är det roligaste videoklippet ni vet?

      Roligaste är svårt på rak arm, finns otroligt många.
      Men det här såg jag idag och tyckte var lite roligt
      https://vm.tiktok.com/ZMNkwwxyH/?k=1

      https://m.youtube.com/watch?v=3GRSbr0EYYU

      Kan se hur många gånger som helst!

      Rekommenderar att kolla ett par gånger på repeat för bästa effekt

      https://m.youtube.com/shorts/Sa1r7Lwvt5Y

      Minns en gammal på youtube som hette Dad at comedy barn. Vet inte om den finns kvar men den är kanon!

      Älskar denna. Såg den för många år sedan men tycker den är lika rolig varje gång
      https://youtu.be/BQ4c54rCJ_k

        ??

        Men gud! ??

      Katten som ska adopteras. ”Cat for adoption” sök tills du hittar en röd katt och en man i jeans.

      ”He is a very nice cat”…

          ???

        He is a very loving cat….?

      https://youtu.be/1_kx3byv8ow
      Kanske inte det roligaste, men roligt!

        Sjukt kul.

      Sedan älskarjag den här. Lärarens panikslagna blick och lättnaden när han fattar att de lurat honom.
      https://youtu.be/R9rymEWJX38

      Finns några killar jalal som utsätter folk för skämt. Sedan är riceman rolig.

      Första gången jag såg det här klippet skrattade jag så jag grät: https://www.youtube.com/watch?v=ivUOBdHu6VE

      Är du hundmänniska så kanske detta kan vara något?
      https://www.instagram.com/reel/CcV5R2vF6zx/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

    För ett tag sedan skrev jag om att jag önskade tips på hur man som sambo och tvåbarnsmamma kan sluta vara attraherad eller typ smått besatt av en kollega. Fick många bra tips men det går sådär och känslorna för kollegan blir bara starkare och starkare. Ibland tänker jag att jag borde prata med honom. Säga rakt ut vad jag känner för att han då ska säga att det inte är ömsesidigt och att jag sen kan gå vidare. Men så kan man väl inte göra va? Kommer väl skapa sjukt dålig stämning? Han är gift och har två barn.

      Har du möjlighet att byta jobb? För det känns ju som att du inte vill detta och försöker bryta det. Vilket såklart är supersvårt, man väljer ju inte att bli kär i någon. Men har du några alternativ? Byta avdelning? Jag tycker inte du ska ha samtalet med honom. Jag tänker att det antingen leder till att han bekräftar dina känslor, eller att han inte gör det. Och bägge situationer kommer ju kännas jobbiga för dig, tror du inte det? Om det inte är så att du VILL vara med den här människan, men då tycker jag du ska prata med din sambo innan du har samtalet med kollegan. Hoppas allt går bra ❤️

      Låt det bara va. Du matar din besatthet med fantasier.
      Medan jag pluggade hade jag en sån sjuk attraktion till min lärare (vuxenstudier). Vi hade en härlig kemi och jag blev sååå besatt av känslan. När skolan var slut så kom jag ut ur dimman, men jag upplevde en genuin sorg och saknad, i ca 2 v. Sedan blev jag mig själv igen.
      Don’t do it. Släng inte iväg det du har för SKIT. Byt jobb om du måste

      Tankar är bara tankar, men mata ffs inte dem med fantasier.

        Jag tänker att nu är det snart semester och fem veckor där vi inte ses alls. Hoppas någonstans att detta bara dör ut då.

      Oj, jag skulle nog inte säga rakt ut, ifall jag feltolkat situationen. Kan det ju bli rätt stelt på jobbet… Har du fått uppenbara tecken att han är intresserad av dig på det viset? (Vet ej va du skrivit tidigare). Får känslan av att det inte är jättetydligt att han skulle vara intresserad tillbaka? Tänker han är ju dessutom gift, inte någon singelkille vi snackar om.
      Men förstår att det måste vara en frustrerande situation för dig att känna så här.

        Vi har en så pass nära relation som kollegor att det skulle vara möjligt att berätta för honom. Min tolkning är att han troligtvis inte känner samma som jag utan att jag bara läser in en massa i hans beteende gentemot mig för att en del av mig så himla gärna vill att det ska vara ömsesidigt.

          Okej! Tycker det låter vettigt som du säger, låt sommaren ge distans till det hela! Kasta dig inte in i något du kanske ångrar! Lycka till ❤️

      Men snälla rara. Det är en förälskelse, man har typ 50 såna i ett liv. Acceptera det som en förälskelse och dröm lite. Snart går det över.

        Sant! Behöver faktiskt inte bli större än så men han upptar typ 25 % av mina tankar per dag. Det är liksom inte sunt.

          Jo det är så förälskelse fungerar. Man tänker på personen hela tiden. Det betyder absolut inget efteråt. Det är våra sinnen och hormoner som behöver ett objekt att fokusera på.

          Jag har varit i en liknande situation, blev helt besatt av en kollega. Tänkte på honom 70% av min vakna tid. Han slutade sen på jobbet men vi sågs på en aw i samband med det. När vi var ensamma så berättade han om sina känslor. Det var som att hela universum exploderade för mig. Jag bekräftade att jag kände samma sak. Han tog min hand och så gick vi och hade sex. Sjukt. Vi både hade förhållanden, han familj. Kommer jag ångra detta då jag ligger på dödsbädden? Nej. Moraliskt fel? Ja, såklart. Så det jag vill säga är väl att var beredd på att det kan få konsekvenser om du säger något.

          Jag sitter I en liknande sits, tänker ständigt på en kollega som dessutom är uppenbart intresserad av mig. Han singel men inte jag. Jag ”snuttar” kring detta, fantiserar och njuter av spänningen… Och såklart av bekräftelsen……… Men jag vill absolut inte lämna min kille!!! Älskar honom och skulle aldrig aldrig bedra honom (jag har varit otrogen i andra förhållanden men never again). Min crush kommer gå över med tiden. Pirret tar jag med hem till min kille istället… 😀 Kom ihåg att mkt av ens fantasier om en annan person är en påhittad bild av hur något skulle kunna bli.

        50?? Alla är olika. Bara för att en del blir förälskade lätt så betyder det inte att det är så för alla ?

      Hur har du det i ditt förhållande?

    Är det någon här som vet om det fortfarande säljs ofärgad mascara? Alltså inte primer el dylikt. Jag har letat och letat…

      Går det inte bara att köra på nån ögonbrynsgel?

        rekommenderar inte att använda produkter på ögonen som är avsedda för något annat. men ofärgad mascara finns inte, isåfall är det ju inte en mascara. någon funktion måste den uppfylla så som primer, treatment, volymbildande. googla så hittar du säkert något som funkar för ditt syfte!

          Det fanns ofärgad mascara förut – och då var den typ uppbyggande, och med keratin minns jag. Men nu verkar alla vara med primer, och de gör fransarna lite vita ?. Och jag har googlat, samt frågat inne på Åhléns. Så det var därför jag frågade här, eftersom jag hoppades att någon visste om det finns.

          Jo då, det finns ofärgad mascara (varför uttalar man sig tvärsäker när man inte vet?). Min favorit kommer från isadora.

      Spana in Clarins double fixa mascara

        * Clarins Double fix’ mascara skulle det stå

          Åh, tack! Den verkar vara precis det jag söker efter! ☀️

            Så lite! Hoppas du gillar den. Jag tycker den är toppen att ha om jag vill vara osminkad men ändå få böjen på fransarna att hålla.

              Böjet håller om du värmer upp fransböjaren med en fön. Alltså typ föna på gummit och metallranden. Hr funkat för mig i 20 år

                Haha åh det gjorde jag alltid förut.. vet inte om det funkade så bra på mig. Måste ha slutat av en anledning ?

    När börjar barn intressera sig för andra barn? Min dotter är snart 2 och är halvintresserad. Springer tex inte dit andra barn är på lekplatsen utan vill helst leka med mig eller själv. Blir Till och med arg på andra barn om dom kommer och stör. Normalt?

      Ja jag tror det. Hur är det på förskolan?

        Alla barn går inte på förskola?

          Snälla gå och lägg dig Anna, vi kan inte alltid annpassa oss för alla specialla barn, ok? De flesta barn går på förskola, har mamma eller pappa ej jobb så får man x antal timmar så man kan ju ändå slänga ut sig ”hur går det på förskola”

      Tror det där är så olika 🙂 det mesta är nog normalt. BVC och/eller förskolan kommer nog fånga upp om något behöver utredas.

      Min dotter har ”alltid” varit intresserad av andra barn. Nu är hon 1,5 och att leka med andra barn är det bästa hon vet. Men tror inte att motsatsen skulle vara onormalt eller konstigt på något sätt.

      Fullt normalt. Barn har inget ”behov” av att leka med andra barn förrän först i treårsåldern, men det är ju också individuellt såklart. Två år är väldigt litet, att umgås med sina anknytningspersoner är det bästa för hjärnans utveckling i den åldern ?

      Helt normalt. Visst att de kan leka med andra barn och syskon men ofta leker de ju bredvid varandra eller leker lite ihop men sen ”glömmer” att den andra är med i leken. Skulle säga att det är först från 3 de faktiskt börjar leka med andra mer på riktigt. Men är individuellt med såklart.

      Visst är det normalt! Det brukar ju tas upp titt som tätt att barn inte har behov av andra barn förrän i typ treårsåldern och det är därför som förskolan kan vara rätt tuff för de minsta. En massa pyttesmå egoister som vill pilla med sitt liksom. Min egen unge var helt ointresserad av barn tills hen var knappt fyra men en kompis unge var raka motsatsen och ville bara vara med andra barn så fort hen kunde. Så kan det va.

      Inget konstigt beror på olika personligheter. Hon kan vara introvert. För introverta tar det mycket energi att socialisera. De trivs med sitt eget sällskap. De kan fortfarande vara väldigt socialt framåt men behöver mer egentid.

      Inget konstigt. Däremot är det en myt att barn inte gillar/uppskattar att leka med/bredvid varandra före tre års ålder. Med det sagt är barn fortfarande olika och föredrar olika. Och barn finns på fler platser än förskolan, men som förälder får man kanske anstränga sig lite för att leta upp dem (det räcker förstås gott med grannar). Apropå barn och att leka med andra (debatten nedan) så är inte förskolan tuff för att vissa barn (oavsett om barnet är 2 eller 5 år) föredrar att leka på egen hand eller med andra utan för att barngrupperna är alldeles för stora (såväl för barn som vuxna). Föräldrarna ÄR de viktigaste och andra barn går som sagt alltid att hitta på fler ställen än förskolan. Barn behöver inte (om de exempelvis fått syskon) vara i förskolan hela dagarna bara för att föräldrar tror/vill tro att barnet vill vara i en stor barngrupp hela dagarna. Förskolan beskrivs ofta som en plats där barnen bara har det roligt och leker hela dagarna när de i själva verket behöver dela på få vuxna.

    Någon som varit i Bordeaux, Biarritz eller San Sebastian? Har planerat road trip dit men börjar tappa sugen då jag inte gillar stora städer med stora hus på sommaren. Det ser så grått ut på bilder. Men det hade varit något helt nytt jämfört med vad jag tidigare upptäckt på mina resor. Dålig idé att åka dit eller har jag en orimligt negativ bild av dessa platser?

      Road trip i Baskien: mellan San Sebastian/Donostia och Bilbao. ALL mat är fantastisk, så många superfina småbyar.

        Instämmer! Kan också tipsa (om man vill fortsätta mer västerut efter Bilbao) att besöka både Santander och Comillas, supermysigt!

      San Sebastian var min bästa resa någonsin. Så otroligt mysig stad, fantastisk mat! Speciellt om man drog sig bort från strand/turist området!

      Har gjort precis den resan: San Sebastian > Biarritz > Bordeaux (några dagar i stan och några dagar på en gård utanför med fullt fokus på vin). Åkte i juli och hade ganska otur med vädret (det kan bli betydligt svalare än andra kusten) men det ör otroligt vackert. Åk!

    Hur sjukt är det inte att M ilmrud namngett sina ungar till exakt samma namn som hennes tidigare vän sandrajosefinlinder på instagram? Någon mer som följt båda länge som märkt det? Igår hade hon även lagt upp nya namnförslag på barnet hon väntar där även Sandras sons namnförslag är med, det skulle innebära att hon namnger tre barn likadant dessutom efter varandra. Är inte det rätt stört beteende, typ obehagligt? ?

      För oss som inte orkar kolla upp, vad är namnen?

        Mathilde, Livia och August heter Sandras barn och det är namnen ilmrud tagit i följd. Ja förutom August då men är tydligen på listan och tycker det känns sjukligt ? Jämför man namnen med Maddes andra ungar som har namn som Engla-Freja, Tuva-li, Emmy-Lou och allt ungarna heter känns det ännu mer komiskt ? Har följt båda länge och tycker det är rätt stört faktiskt!

          hon heter ju mathilde-isabelle så helt olikt de andra med dubbelnamn är det ju inte. men håller med om att det är väldigt skumt med i princip samma x3… vi får väl se om det blir en august!

            såg nu att den andra även heter livia-leonore!

            Ungarna har dubbelnamn men dubbelnamnen skrivs aldrig ut utan hon skriver Mathilde & Livia men vi får se, lär ju säkert komma fler barn efter det här! ?

            Mathilde-Isabelle som dubbelnamn är ju sjukt långt.

              Hennes namnval innan har ju inte varit så klassiska om man säger så ? Bara att titta på vad dom andra ungarna (flickorna) heter. Hon försöker väl tvätta bort wt stämpeln med kaka på kaka, Mathilde-Isabelle är väldigt fina namn var för sig men som dubbelnamn…

      Att skaffa 10+ ungar är ju inte normalt så att hon gör andra störda saker också är väl inte så konstigt då

      Men då är det väl sjukt att Patricia också har döpt sin unge till Mathilde? Patricia och Sandrajosefin är väl nära vänner?

        Det är sant men lite skillnad på ett namn men två i rad, kanske tre. Det är fan obehagligt ?

        Visst hette den ungen typ … Signe innan de bestämde Mathilde ?

      Varför är de inte vänner längre? Märkligt beteende ja!

        Madde verkar inte kunna behålla sina vänner om man följt henne genom åren, ingen av hennes gamla vänner verkar finnas kvar i hennes liv men hon verkar ju samtidigt vara både hypokondriker och mytoman ??Therese W, Mirka, My, Sandra är ju några som nämndes ofta förr men som man inte sett något om på flera år.

    Vad har ni för fördomar om hästfolk?

      Dom springer snabbt och älskar äpplen

      att dom är djurplågare

      Att de luktar stall exakt hela tiden

      De är otrevliga

      Oansvariga med ekonomin på så vis att de lägger ”allt” på hästen. Dåligt med budget åt oförutsedda utgifter m.m.

      Tror att de är de bästa för sin häst trots att de flesta rider undermåligt, ger foder med för lite protein och hästarna ideligen har inflammationer/kolik/annat orsakat av hästägaren

      Litet utrymme för andra intressen i livet

      Besatta av sin häst/hästliv på ett sätt som påminner om hur man är besatt av sitt spädbarn första året. Bara det att deras ”bebisbubbla” aaaldrig går över

      De tror att alla som inte har häst rullar tummarna hela dagarna och köper skit för pengarna, typ ”men gud vad gör alla andra ens med sin tid/pengar”

        Du beskriver mina vänner PÅ PRICKEN. Exakt så här skulle även jag beskriva de flesta hästmänniskorna.

        Mvh, före detta hästtjej som slutat med galenskapen…

      De har lätt att få orgasm. Kanske ej fördom kanske mer avundsjuka?

        Stämmer inte ?

      Ogillar de då jag tycker hästar är som delfiner i fångenskap.

        Haha du har aldrig pysslat med ridning eller hängt i ett stall gissar jag? Obs har inte varit hästtjej på många många år, men som dom hästarna gosade i boxen och blev utom sig av sprallig glädje när det stod hoppning på schemat eller man red barbacka ner till sjön för bad. Människor har levt med djur i alla tider, och om du inbillar dig att hästar med svensk djurhållning lever ett dåligt liv för att dom inte är fria mustanger på prärien, ja då lever du i en fantasivärld ? är du en sån som också tycker att Pokémon Go ger symboliskt uttryck för djurslaveri?

        Moderna hästar är som hundar, de är väldigt olika den art de en gång var, när de var fria. De är avlade att tjäna människan. Dna visar att alla hästar i världen idag är ättlingar till de första domesticerade hästarna för tusentals år sedan. De är alltså väldigt långsökt att jämföra de med delfiner.

      Att de går konstigt, typ kobenta.

      Att de är översittare och älskar att vara spydiga. Ingen fördom, jag slutade med ridning pga att de flesta var såna.

        Känner igen det där tyvärr. Jag slutade också med hästar när jag var femton eftersom alla tjejer i stallet var så jäkla osköna och elaka.

    Jag hoppas att jag är lika fräsch som tilde de Paula när jag är 50 år ?

      Håller med, hon är så snygg och naturligt vacker ?

        Naturligt vacker? Jomenellerhurtjena att allt det där är naturligt

      Gör en näsoperationen, silikonbröst, botox och fillers så är du i hamn!

        Done och verkligen inte i hamn ? iallafall inte samma!

      Vi har tränat på samma gym. Hon tränar stenhårt kan jag säga.

        Ja men hon har fortfarande gjort massa ingrepp.

    Antonija och Alice nya videos som berör uppbrottet och Alice ex. Känns som att Antonija drar på sig offerkoftan och gör allt för goodwill, och att Alice försöker släta över hur hon egentligen känner tycker jag. Enligt Antonija är Philip och hon bara vänner medan Alice snarare antyder att det är något emellan dom. Har så svårt för hur Antonija hanterar det hela och tycker så synd om Oliver i det här. Måste kännas fruktansvärt att bli lämnad av någon för att denne ”ska hitta sig själv och bli trygg i sig eget sällskap” varpå personen går vidare direkt.

      Oliver gjorde exakt samma sak mot ett gammalt ex (i programmet Temptation Island), dvs han lämnade henne för Denise så nä, det är inte alls synd om honom. Tvärtom, helt rätt åt honom.

        Men hans ex var ju inte precis oskyldig hon heller i det programmet. Jag tycker nog att båda gick över gränser och triggades av varandra.

      Han följer henne fortfarande så han verkar inte bry sig?

      Är Alice och Antonija vänner?

        Spel för galleriet tror jag flunsorna emellan.

      Hon är riktigt vidrig. Sen sitter hon och raderar alla kommentarer som ifrågasätter henne. Trodde verkligen inte hon kunde sjunka lägre än tidigare, men jo då.

    Ni som jobbar på restaurang

    Om man har ett litet barn som äter själv och spiller mycket på golvet, uppskattar ni om föräldrar plockar upp det eller ”ingår” det i ert jobb om jag kan uttrycka mig så? Jag plockar alltid upp det min 1 åring spillt medan min sambo tycker att vi inte behöver göra det. Vad säger ni??

      Självklart uppskattar man att föräldrarna plockar upp efter sina barn? Finns inget mer nonchalant än föräldrar som låter sina barn leka rövare på restaurang och förväntar sig att personalen ska ta reda på det. Att hålla rent och snyggt ingår i arbetet, ja, men att hålla efter sina barn ingår även i föräldraskapet om man ska se på det så.

      Förlåt men vad är detta för fråga och hur fasiken ser din sambo på restaurangpersonal?? Jobbar inte ens inom restaurang men är det inte självklart att personalen skulle uppskatta det och jag tycker verkligen inte att det ”ingår” I servicen att svina ner hur mycket som helst och sen bara dra.

        Tja SÅ konstigt är det väl inte? De har ju redskap etc för att kunna städa upp på golvet snabbt och effektivt och kommer ändå städa hela golvet oavsett. Jag brukar försöka plocka upp det allra mesta jag kommer åt ifall mitt barn tappar, men jag krälar ju inte runt på golvet under bordet för att städa upp allt. Ingen aning hur mycket TS barn tappar. Är det några ärtor under bordet som man måste krypa för att torka upp hade jag nog inte gjort det. Är det en halv portion pasta vid sidan av stolen hade jag städat.

        Ibland kan det bli stökigt utan att man försöker svina. Min mamma är så generad när vi lämnar stökiga bord men jag brukar be servisen om ursäkt för stöket och då ler de oftast vänligt och är glada att städa upp efter en bara man tar barnen och går typ haha

          ”Och är glada efter att städa upp efter en”
          Driver du?

            Ja det var lite skämt där på slutet vilket ”haha” var en indikation på. Fast ta det hur du vill.

              Ja de är nog inte så ”glada”. Herregud, städa upp efter er eller håll er hemma…

                Är du en hästtjej?

      Jobbar inte idag inom restaurang men har gjort. Senast förra året som frukostvärdinna. Där var det 50/50 med föräldrar som plockade upp efter sina barn. Jag har själv två barn och för mig är det självklart att man ska plocka upp efter sina barn. Det lämnar jag inte åt restaurangpersonal och det är inte heller uttalat att föräldrar kan lämna det till personalen.

      det ingår förstås men jag hade verkligen reagerat på hur snällt det hade varit om du hade gjort det! men hade aldrig förväntat mig att någon skulle göra det 🙂

        Tack till er som svarat, ville verkligen inte ha några arga påhopp ? jag gör detta nämligen, ser det som en självklarhet, men det min sambo syfte på är lite att det inte ska se ut som att ”kunderna gör jobbet” alltså om någon förstår hur jag menar? Tex man ställer ju undan sin bricka osv om inte bordet dukas av av personalen, men man som kund börjar ju inte spraya och torka av bordet. Var bara nyfiken med min fråga om det ser konstigt ut att man kryper på golvet och städar ? ingen ser ner på någon personal ?

          Han verkar lite oskön.. Oskön inställning iaf. Jag tycker ni ska gå på din linje! Trevligt och respektfullt!

          Dessutom, om jag spiller nåt över hela bordet torkar jag upp det ja, det är utöver normal städning de gör tänker jag. Är ingen gris.

      Självklart plockar man upp efter sin 1 åring. Barn i den åldern kastar ju absurt mycket mat så det blir kaos och ska sen alla trampa runt i det innan personalen får möjlighet att städa bort det. Oskön inställning av din sambo.

      Jag tycker man plockar undan någorlunda / förstädar, ettåringar spiller ju så mycket. Sen behöver man inte skrubba bordet helt rent med våtservetter kanske, utan alla bord dras väl av med en trasa några varv oavsett vem som suttit där.

        Jamen precis. Lite skadekontroll får man ju ha trots att de såklart städar efter en.

      När jag var på en sushirestaurang med min bästis och hennes två småbarn, då spilldes det och slängdes mat hejvillt. Vi hade givetvis tänkt plocka upp efter oss, men istället kom restaurangchefen ut efter 40 min och slängde ut (!) oss för att ”barnen slänger mat på golvet, vi är inga städerskor.” kommer aldrig att begripa mig på sådant beteende. Sägas ska väl att vi varit stammisar där också och att det var första gången vi kom med barnen. ?

        Jag förstår restaurangspersonalen, hur små var barnen som slängde mat hejvillt? Lite ordning vill man väl ha, alla som äter jämte er ska inte behöva äta när det grisas vid bordet jämte. Lämna barnen hemma nästa gång!

          Du glömde punkt slut!! Så vi riktigt bryr oss vad du säger. ?

            Verkar ju vara fler som håller med den kommentaren än din iallafall ??‍♀️

              Världen är full Karens.

        Om man har barn som slänger mat hejvillt när de äter så är de kanske inte riktigt mogna för att äta själva på restaurang ännu. Är inte så trevligt för övriga gäster heller.

        Slänger barnen mat runt sig är de nog för små än att gå på restaurang…

    NU mina vänner ska ni få ett riktigt smarrigt glasstips! Mars-glass. Fyyyyfaaaaen va god den ÄR! Enda felet med den är att glassarna är så små, så man måste äta minst 2.

      Det är nog fan den godaste glassen i manna rike

        Mannaminne menar du väl?

      Trodde jag var ensam om denna vetskap. Marsglass är fan det godaste som finns!!!

      Sörjer att det inte finns twixglass (den finns ofta utomlands) men så smakade jag marsglassen häromdagen och wow den var nästan precis lika god som twixglassen!

        Den fanns ju i sortimentet för massa år sedan. Den hade gärna fått komma tillbaks.

      Har du smakat Snickersglass då? ?? SÅ god

        Joho då, har smakat snickersglassen men den är ICKE lika god som Marsglassen ♥️

      Ja minst två. Jag hade gärna sett att de var dubbelt så stora. Älskar också den glassen. Synd de är så få i förpackningen, räcker inte långt till en familj.

        Haha, jag köper och gömmer bakom de frysta ärterna och tar fram när alla andra sover! ?

      Äter ingen annan glass än den! Så god! Om du köper den styckvis bland andra k en glassbox är den större än dom i 6-pack ?

    Då mitt har hår lätt blir fett har jag blivit lite nyfiken på detta ”detox schampo” från Under Your Skin som bokstavligen alla flunsor gjort reklam för senaste veckorna. Någon som testat? Åsikter?

      Också nyfiken på detta märke!

      Kollat kommentarer från de som faktiskt köpt och verkar vara 50/50 om det är bra eller bara förstör.

      Testade! Var inte supernöjd.?‍♀️ Håret blev inte mindre fett! Luktade gott dock.

      Nioxins (numera helt utsålda) ljusblåa produkt för huvudbotten är det enda som faktiskt fungerat för mig. Har testat ALLT annars. Synd att produkten varit restat sedan april ?

      Rekommenderar Kevin Murphys detox schampo

      Testade det ett bra tag men märkte ingen skillnad. Gillade dock känslan i håret och så luktade det gott, men absolut inte värt pengarna när det blir flottigt lika snabbt som med Barnängens schampo för 15kr från Ica

      Se till att lyfta håret vid rötterna så blir det inte lika fett lika snabbt. Jag fönsr med rundborste och använder Dallas thickening spray. Tvättar håret två gånger i veckan och håret hinner inte ens bli ofräscht mellan tvättarna

      Rekommenderar Maxi wash från Kevin Murphy (kraftigare) eller Blondme Detox från Schwarzkopf (snällare men effektivt) ?

    Är det någon som följer Ellen Fredell/Färnström på youtube? Man får följa henne – En nybliven mamma som är ensam i Sverige om att amma och hennes otroligt sexiga man.

      Tycker hennes man ser ut som en pojke… ?

      Hahaha, sann kommentar faktiskt

      Tycker Ellen verkar väldigt härlig och snäll faktiskt! En av få flunsor man hade velat vara vän med ?

      Är hon ensam i Sverige om att amma? Eller ensam i Sverige om att amma SIN otroligt sexiga man?

      Kan verkligen inte förstå vad Johanna försöker säga?

        Blev lite dum formulering. Men nu när du säger det, så stämmer kanske båda sätten? Inte helt omöjligt faktiskt!

        Man får följa henne – en nybliven mamma som är ensam i Sverige om att amma – och hennes otroligt sexiga man.

        alla förstod. sluta dryga för att hon glömde ett skiljetecken.
        /annan johanna

          Va? Alla förstod? Vadå?
          Jag känner inte till personen i fråga så fattar inte vad det handlar. Hon är ju inte ensam i Sverige om att amma i alla fall.
          Är det ironi eller felskrivning? Vad är hon ensam om?

            tog för givet att det var ironi

          Fattar fortfarande inte?

          Jag är den som skrev kommentaren 21.27 och nej, jag skrev den inte för att ”dryga”.
          Helt ärligt förstår jag fortfarande inte. Så hon skulle alltså vara den enda nyblivna mamman i Sverige som ammar sitt barn?

          Stämmer ju absolut inte.

            Nej men hon beter sig som att hon är den första i Sverige som är mamma och ammar!

              Det framgick inte.

            Hahaha! Nä, vad säger du, stämmer det absolut inte? Är du säker?

          Vadå man får följa henne?

      Vaddå ensam om att amma? Det gör ju många?

      Jävligt trist att ingen fattar ironi här.

    Vad gör man i Malmö i sommar? Ska spendera mycket tid här och söker saker att hitta på och uppleva. En vän kommer även hit med sina barn i en vecka och undrar om någon snäll förälder kan tipsa om roliga barnvänliga aktiviteter med. Så jag söker helt enkelt tips för både utan och med barn.

      Sommarlovsprogrammet spelas in i Malmö, brukar vara poppis att gå dit och titta. Kostar inget men man bör komma dit tidigt.
      Folkets park har många aktiviteter för barn och en rolig lekplats. Bra lekplatser finns fö också vid Pildammsparken och i Västra hamnen (kolla på Malmös stad webbsida under ”temalekplatser”).
      Bada! Ribban, Sibbarp, Klagshamn, Västra hamnen har fina badplatser, lite olika stajl beroende på vad du är ute efter.
      Gamla Väster för stockros-charm och söta hus, Möllan för falafel, lite billigare öl och malme-stämning.
      Och så faktiskt Köpenhamn, det är ju synd att inte åka över när du är så nära. Likaså kan du ta tåg till Ystad, Helsingborg, Lund, alla fina städer värda att besöka, går ofta bra att kombinera med ett dopp (ja, inte i Lund då).

        Man kan alltid doppa sig i fontänen här!Eller plaskdammen i Borgarparken.
        Inte riktigt lika maffigt som havet, men plaskdammen innehåller å andra sidan väldigt mycket mer barnkiss än havet. Så det är ju ett…plus?

      Malmö Sommarscen har massvis med bra och roliga konserter, filmvisningar och annan intressant kultur. Allt är gratis dessutom.
      https://malmo.se/Malmo-Sommarscen/Program.html
      Allsången är ett hett tips!

    Är det någon som separerat från en mansbebis med barn i bilden, hur har det gått för barnet när det är pappavecka? Har han steppat upp då när han själv måste sköta allt?

      För mina barn har det gått bra. Mansbebisen steppade upp och han har fått många insikter av vad som krävs av en förälder.
      Heja dig! Att lämna är det bästa som jag gjort!

      Samma här
      Det gick bra helt plötsligt kunde han både laga mat diska och ta hand om barnet som ett trollslag! Samt betala för städhjälp varannan vecka.

        Gud vad sorgligt. Tycker ni inte? Om de gjort allt det där i förhållandet kunde man hållit ihop liksom? Så onödigt. (Av männen alltså).

    Hur gör ni som har småbarn tätt inpå. Jag hr en 4 veckors bebis och en två åring… tvååringen är vild, behöver typ rastas på lekplatsen medans lilla damen vill bara bli matad och vara nära. Mor och farföräldrar bor för långt borta, mannen a
    Jobbar 🙁

      Jag köpte en bärsjal där bebisen sov gott i många timmar i sträck. Då kunde jag gå ut och leka i lekpark med tvååringen samtidigt. Lite jobbigt i detta väder dock…

        Vissa kvinnor och bebisar får också till amningen i sjal men det lyckades nog jag aldrig med, men det finns ju bänkar i lekparken i värsta fall.

      Har hört flera som matat bebis i sjal eller bärsele ?
      Försök hitta på lekar tillsammans med tvååringen som gör att du fortfarande kan sitta still men ändå delta.

      Testa att amma i bärsele ☺️

      Bra fråga. Är typ i samma sits ?
      Sjal och bärsele är bäst har jag konstaterat. Blir ett sånt meck att dra med vagn överallt.

      Tvååringen lekte ute i lekpark eller liknande och jag satt på en bänk och ammade lillen. Har typ lika långt mellan mina barn som du. Vi gick ut två gånger om dagen och stora fick mest leka själv. Har man sele kan man ju putta på gunga samtidigt.

      Funkar inte vagn för din bebis?

        vi bor så central att man måste ta sig genom trafikerade gator, så vagn är ett måste om han inte typ ska kunna ta kål på sig själv. Men hem vill även att jag aktivt leker, klättar osv med hen… känns som om man hela tiden får sätta hen åt sidan för minstingen behöver en mera

          Välkommen till livet som tvåbarnsmamma. Så är det, man får prioritera, du kan inte ge båda 100%.

            Den här kommentaren satte pricken över i:et. Så är det nog, jag får helt enkelt finna mig i situationen….

      Kan tipsa om gruppen ”Bärsjalar! Och bärselar” på Facebook. Där kan du gå tips om bästa sjal eller sele och dessutom få massa pepp! Mysigaste gruppen!

      Vad gör mannen b och c?

    Tips sökes på bra loppisar i följande orter:
    Södra Stockholm/Sörmland
    Falkenberg
    Halmstad
    Sundsvall

    Med bra menar jag chans till fynd och inga absurda överpriser.

    Måste planera semesterfyndandet ?

      I Sundsvall finns det en i skönsberg och en i birsta, är inte superinsatt (minns inte ens namnen haha) men tycker de är bra 🙂

    Jag (kvinna) har träffat en man på Tinder.

    Vi har setts några gånger och allt känns bra. Väldigt bra till och med.
    Han får mig att känna mig lugn och trygg.
    Och han vill ha något seriöst.

    Det enda ”negativa” är att han har mycket pengar och är rätt så allmänbildad.

    Jag är en enkel industriarbetare och har typ noll pengar på banken.
    Ett barn på heltid som jag försörjer.

    Jag undrar om detta kan fungera?
    Vi kan inte hålla samma standard. Jag kan inte dra iväg på hotellweekend tex. Har inte råd.

    Är orolig för att känna mig underlägsen både när det gäller ekonomi och allmänbildning.

    Jag är van att träffa vanliga män med vanliga jobb utan mycket pengar.

    Kan någon förstå mig och ge mig tips på hur jag kan fortsätta träffa denna underbara man utan att det blir så att jag hamnar i underläge.
    Eller gäller ”lika barn leka bäst”?

      Är han så underbar så ser han till så du inte känner att du är i underläge. Testa!

      När jag pluggade så dejtade jag en jurist som föreslog en weekend till alperna med hans vänner (som skulle kosta mer än hela min CSN). Ingen gång under konversationen erbjöd han att hjälpa till att betala eller så. Men när vi brukade gå ut och käka eller göra saker så stod han för hela notan. Vågade inte följa med för att jag inte vågade ta upp det där kostnaden. Dessutom tjänande han minst 10X mer än jag, vilket ledde till många märkliga situationer i vardagen. Man kan säga att vi gled isär rätt snabbt. Så mitt tips är att våga prata om det rakt och öppet. Hade jag gjort det så kanske jag hade fått reda på att han hade en plan som jag inte visste något om. Eller hade vetat tidigare att vi inte skulle funka.

      Kör på! Låt inte en sån sak stoppa en romans. 🙂 Det är lite samma med mig och min man, jag är iofs högutbildad och han är det inte, men han tjänar så mycket mer än mig. Har även olika bakgrund där jag kommer från en invandrarfamilj och arbetarklass medan han är vanlig Svensson från medelklassen. Men det funkar jättebra. Jag var från start ärlig med att jag inte har råd med typ längre resor eller dyra prylar och han har haft förståelse för det och bjudit mig. Nu är vi gifta så nu tänker jag inte ens på det. Men i början kändes det som om jag tänkte mer på pengar än vad han gjorde, och jag skapade problem som inte fanns så att säga… Det är vanligt att denna obalans finns då kvinnoyrken ju ofta har sämre lön, så du är inte ensam. 🙂

      Även en industriarbetare kan vara allmänbildad. Känner du att du ligger efter med det, häng med i nyheterna, spela Quizzkampen, lös korsord. Då lär du dig lite om mycket och kan hänga med i diskussioner.

      Men han är man! Om ni gillar varandra ska/bör han se till att ni kan göra saker tillsammans genom att B J U D A

      Feminism alltså! Har sabbat det för kvinnor. Man ska jobba OCH dela lika. But WHY? Låt mannen jobba mer och bjuda.

        Varför? Alltså trevligt att bli bjuden men förväntar mig nog att vi gör samma om situationen är det omvända.

          Varför ska mannen bjuda? För att det är en otroligt skev fördelning av pengar i samhället. Kvinnoyrken värderas så mycket lägre än manliga yrken. Vi kämpar och kämpar men ändå kommer vi inte ikapp. Vi lever i en låtsas-jämställd värld där det snackas men det är inte mycket action. Alltså bör mannen bjuda då han är den med mest pengar, det är därför mannen av tradition har bjudit.

            Men mannen har inte alltid mest pengar. Om kvinnan har mest bör hon bjuda eller?

        Feminismen har sabbat mycket. Män vill inte längre hjälpa kvinnor i nöd.

          Hahaha omg.

      Förstår dig! Var i samma situation för några år sedan och hade precis samma tankar.

      Skulle säga att det beror väldigt mycket på honom. Om han flashar med sina pengar och lever dyrt (som någon beskrev här ovan) så tror jag det kan bli svårt.

      För mig var det otroligt svårt mentalt de första åren för att jag vill klara mig själv. Och jag kände mig underlägsen. Men det har gått bra för att han inte har någon extravagant livsstil. Han lever som om han tjänade som jag. Bara att han har råd att köpa bostadsrätt, ny bil osv om han behöver och vill.

      Det har iaf gått bra för oss. Vi är idag gifta.

        Precis, om han är lyhörd och down to earth så går det ju att ha en jättefin, öppen konversation om pengar. Delar ni inte värderingar är det en annan femma. Jag tjänar 3 ggr mer än min kille och har universitetsexamen och karriär, han jobbade vanligt kneg när vi träffades. Man möts på jämlika grunder såklart (som båda har råd med) – nu pluggar han och vi bor ihop så ekonomin är inte direkt extravagant. Vi har det jättefint ihop och delar procentuellt på gemensamma utgifter! Du ska ABSOLUT inte känna dig underlägsen och bygga upp tankemonster i onödan. Träffas, ha kul, känn efter, och kommunicera bra och ärligt!

      Har varit i en liknande sist. Jag sa att jag gärna ville göra en massor av kul saker tillsammans men att jag med en lägre lön behöver prioritera lite annorlunda. Han var så förstående och vi var tillsammans i åtta år (detta var aldrig ett problem under den tiden) och det tog slut av andra anledningar.

    Har suttit bänkad precis innanför min balkongdörr och lyssnat/sett på åskan och blixtarna. Tycker detta är det bästa vädret.

      Var bor du?

        Kalmar!

      Avundsjuk! 25 grader i skuggan just nu och hur varmt som helst.

        Kan säga att det var riktigt varmt här med! Fuktigt också.

      Jag älskar att sitta på altan och titta på blixtar och lyssna på mullret som far över sjön.

      Jag är galen i åska Men regn gillar jag inte.

        Undrar vad det är som gör att man dras till det…

      Jaa jag sitter också och lyssnar på regnet. Så mysigt. 🙂 Och skönt med svalka!

    Pratat med en kille online och som jag verkligen gillar och har tycke för. Igår prata vi i telefon för första gången och han har så grötig skånska att jag knappt förstår honom! Jag bor i mellersta norrland, och flera ggr fick jag säga ”va” och liksom anstränga mig vad han mena. Gillar ju honom som fan och hans röst men dialekten.. är det en dealbreaker för er? Kan man typ ”lära” de haha eller jag vet inte, kanske vänja sig? Avgudar honom i övrigt men dialekten förstör.

      Tyvärr är riktigt grötig skånska lite knepig att förstå men troligtvis vänjer du dig.

        Jag är från södra Småland och har ett ”bra språköra”. Trots det var det ibland svårt att förstå de grötigaste gubbarna när jag flyttade till Skåne. Och då är jag ändå halvdansk, så jag har gröt i blodet!
        Man vänjer sig ganska fort och nu förstår jag till och med Trelleborgs lokalradio 😛

      Jag är från övre Norrland och min sambo är skåning (med svenska som andra språk). Är obegripligt ibland då han pratar skånska med utländsk brytning. Frågar va tusen gånger ännu. Och jag säger givetvis norrländska uttryck som han inte fattar.

        Hahaha jag tolkade det som att svenskan är andra språket efter skånskan, och tyckte det lät vettigt! ???

          Hahahha tänkte också samma ???

      Ja viss dialekt är en riktig dealbreaker för mig. Tyvärr, men det kan göra mig så sjukt avtänd om dialekten är hemsk.

        Typ östgötska ?

          Östgötska, grov skånska, småländska, blekingedialekt, värmländska, skaraborgska…har som tur är inte råkat ut för så många killar med dessa dialekter och jag hoppas jag slipper?

            Småland är ju jättestort och har många olika dialekter, med både skorrande och tungspets-R. På vissa ställen även med kakuminalt L.

            (Säkert liknande i alla landskap, men är smålänning själv.)

              Lika illa i kalmar som i Jönköping

                Men de pratar ju inte likadant för fem öre?
                Är du säker på att det inte bara är svenska du hatar?

                  Jag vet att de inte pratar lika? Men jag tycker inte det är en fin dialekt oavsett var i Småland man kommer från.
                  Hatar absolut inte svenska. Älskar t.ex göteborgska, stockholmska, halmstadsdialekt, en del skånska, norrländska är trevligt.

                    Jönköpingska och göteborgska är faktiskt inte helt olika. Båda har stora indluenser från Romani och i mångt och mycket liknande melodi.

                      Jag vet men man hör skillnad.

                    Stockholmska???? fy fan

                      Så go dialekt! Gillar all stockholmska, ”dryg översittarstockholmska” till t.ex stockholmska a la Vanheden. Knegarstockholmska och den som låter sådär duktig och världsvan, love it (dock inte fjortisstockholmska).
                      Inget slår göteborgska dock? även där gillar jag alla varianter.

                    Du missar ju poängen! Det är inte en dialekt, det är många. /Kalmarit

                      Nej jag fattar exakt. Det är samma som att skånska är fler än en dialekt, norrländska är fler, västgötska låter olika beroende på var man är osv. Men jag tycker att all småländska är ful, och ja, jag har hört många varianter.

                Jönköping är ju rikssvenska. Är utanför Jönköping det blir dialekt. Jönköping är nog den staden med minst dialekt av alla.

                  E du bengallo, tjaven???

                  Hahaha så säger alla? Jönköping har dialekt. Både familjevänner och ett ex är därifrån, finns en tydlig dialekt.

                  hahahha dagens skämt

                  Haha skojar du?? Det är inte rikssvenska.

            Älskar skånska!

      Jag är också norrlänning och skulle hellre välja en obegriplig skåning än en norrlänning ? En del norrländska dialekter är HEMSKA! Skånska är ju sexigt ?

        Håller verkligen med!

      om ni flyttar ihop sen så tror jag absolut att ni kommer att ta efter varandra mer och mer. jag och min sambo kommer från olika delar av sverige och vi pratar lite som varandra numera! samma sak med mina syskon och deras partners från olika ställen

      Haha älskar denna fråga ändå!! Ja kan störa mig något enormt på dialekter, så som skånska (och östgötska och småländska för den som undra). Min man är skåning haha. I början när man prata i telefon hade jag svårt att förstå ibland men mär
      Man ses har man ju kroppsspråk som hjälper till. Nu såhär 10 år senare tänker ja inte ens på att han har en dialekt.

      Så stör dig lite på dialekten du, men prova höras lite till ?

        Tack för alla goda svar! Tänker satsa på honom nu och han kommer hit nästa helg :’) typ bara det faktum att han ska åka 5 timmar för min skull. Kan nog bortse dialekten ett tag xD tänker vänja mig också får vi lära varann helt enkelt <3 skapa ett eget språk

          Åh ser fram emot en uppdatering nästa helg. Hoppas ni får det bra.

          Hann inte svara tidigare men klart du ska satsa.
          Stort lycka till från en skåning? som hoppas på uppdatering.

      Hehehe jag är inflyttad till Skåne och hade också de tankarna när jag kom hit. 😉 Men man vänjer sig. Ibland förstår jag fortfarande inte min skånska man (men han pratar så tyst också!) men det gör inget. Jag tycker personligen gotländska och blekingska är mycket mer störande att lyssna på. 😛 Men dealbreaker – nej.

      Men fy vad jobbigt! Jag hatar vissa dialekter och skulle gärna göra personen så snabbt som möjligt innan jag föll för den…

        Höra perosnen..

      Han kanske kan anstränga sig att prata renare? Man kan ju träna bort dialekter, många kända personer gör det. Menar inte att han ska göra det helt men prata lite tydligare bara, det är ju bra om du kan förstå vad han säger…

    Vad tycker vi om Mimi Höglin?

      Vad tycker du?

        Jag tycker de är kul att följa henne! Hon verkar ha superkrafter som hinner renovera så mycket (när hennes barn är på förskolan) samtidigt som hon sliter hårt med att filma och redigera att hon renoverar. Märks att hon och hennes sambo inte är såna som ligger och latar sig på soffan! Vem hade hunnit renovera badrum/tvättstuga/båt (när barnen är på förskolan) om inte de två?! Riktiga kämpar!!

      Älskar!

      Att hon är extremt driven och kunnig på mycket. Hon verkar genuint lycklig. Negativt skulle jag vilja påstå att hon och hennes sambo är ganska självgoda och hennes miner när hon ska vara sexig på bild och film är lite bisarra.

      Jag tror att det är väldigt stor skillnad på henne privat och på YT och Instagram. Hon verkar ha lite problem med relationer och att inte få som hon vill? Som att hon började bråka och slutade prata med Miranda när hon ville sluta på hennes salong.

      Kan inte låta bli att irritera mig tyvärr. Har barnen full tid på förskolan medans man renoverar och städar/fixar hemma, övningskör båt, går på restaurang och äter lunch. Inte fören nu fick barnen sommarlov trots att båda är hemma. Sen gnällde hon nån gång att hon har svårt att få ihop vardagen med allt hemma ? så verklighetsfrånvända. Gillar killen mer än henne faktiskt.

    Någon här som jobbar på IKEA? ? Jag letar nytt jobb inom handels och läste om några tjänster på mitt närmast IKEA. Det låter som dom ställer höga krav och kräver mycket, iaf mer än mitt nuvarande jobb och jag blir rädd att jag inte skulle klara ett sånt jobb. Är IKEA en bra arbetsplats?

      Ikea tar väldigt väl hand om sina anställda och har rykte om sig att vara en väldigt bra arbetsplats.

      Min närmsta vän har jobbat där.
      Det är en riktigt proffsig arbetsgivare, men där är det snarare kunderna som är utmanade och inte att arbetsgivaren ställer kvar. Speciellt kunder på sommaren är hemska . Ikea är absolut topp tre bäst arbetsgivaren inom handels, SÅ KÖR ❤️

      Jag har tidigare jobbat på IKEA och ja, utåt sett har IKEA ett väldigt gott rykte och anses vara en attraktiv arbetsplats. Sen är det mycket som inte är bra också. På det varuhuset jag arbetade var det väldigt många inkompetenta och oseriösa gruppchefer som aldrig skulle kunnat vara chefer på någon annan arbetsplats. Dom flesta utan någon utbildning mer än det ledarskapsprogrammet man kan söka inom IKEA. Sen ser ju många det som en fördel för att man har möjlighet att växa rätt snabbt och få en ledarroll, men på det varuhuset jag var anställd var cheferna som sagt oseriösa och oftast väldigt osäkra i sina roller vilket inte alls blev bra för medarbetarna. Mycket skitsnack uppifrån ledningen och svårt att få ordentligt med fasta timmar så man klarar sig ekonomiskt. Många av mina kollegor hoppade omkring på olika vikariat, blev lovade att de skulle få mer fasta timmar längre fram men det blev aldrig så. Så dom tar inte riktigt hand om sin personal. Sen är det ju långa arbetspass, kvällar och helger men så ser det ju ut inom handels så det är man ju medveten om om man letar jobb inom handels tänker jag☺️ Annars hade jag väldigt kul tillsammans med mina kollegor när jag arbetade där. Bonus ibland när försäljningen gått bra, ett lojalitetsprogram där det finns chans till extra pension, 15% rabatt som anställd, 1500kr att lägga på gymkort/massage eller liknande osv osv. Angående höga krav så ja, dom har koll på dig så att du sköter ditt jobb och att du är serviceminded ut mot kund men så länge du är trevlig, agerar efter IKEAs värderingar (tips om du kommer på intervju att ha ordentlig koll på värderingarna, på IKEA är man besatta av dom haha) så kommer det inte vara några problem?

        15% rabatt och 1500kr i friskvård är nog fasen i minsta laget ändå?

    Är trött på mitt förhållande. Min tjej är alkoholist tror jag. Väldigt mycket vin iallafall. Problemet är att i stunder är jag allt för henne, i andra stunder väljer hon bort mig helt. Är riktigt trött på det, blir sårad. Finns det någon räddning eller är det bara att lämna? Ena sekunden älskar hon mig, andra sekunden väljer hon bort något för mig viktigt för att hon ska dricka vin med en kollega tex. Knappt bekanta går före mig så fort det är alkohol inblandat.

      Det finns bara en räddning om hon är beredd att prioritera om. Om hon inte vill finns det inget du kan göra.

        Alltså, då bör du göra slut menar jag.

    Har någon tips på hur man håller igång en bröllopsfest så att det inte blir långa sega pauser så folk kommer av sig? Uppskattar man som gäst ett schema och tydlighet från toastmastern? Ska snart gifta mig och är så orolig över att folk ska ha tråkigt.

      Tyvärr är det nog dödsdömt om man måste krysta fram trevlig stämning med något typ av körschema hela kvällen.

        Körschema eller ej, men det kan ju vara trevligt att veta när middagen börjar och ungefär hur länge den väntas pågå innan dans etc.

          Ja men jag trodde inte att det var det som efterfrågades.

            Men att ha en plan och informera gästerna behöver ju inte vara att ”krysta fram bra stämning”. Har visserligen varit på ett par jättetrevliga bröllop där det inte varit speciellt organiserat men också på flera som tyvärr blivit rätt trista och mycket av det har faktiskt berott på att folk blivit stående länge mellan vigsel och middag utan att veta tid, allt för långdragna middagar med för långa tal och spontana tal, uppehåll mellan middag och dans eller där de bara satt på musik i timmar men där få faktiskt dansat och inget görs åt saken/inget händer. Stora fester som säkert kunnat blivit betydligt trevligare med lite mer organisering. Som sagt, ibland löser det sig ändå men om TS är orolig så skulle jag nog inte förlita mig på att det blir superkul bara man drar på lite musik.

      Vad är planerna för bröllopet? Alltså hur ser schemat ut nu så att säga, vilken typ av middag är det etc. Hur många gäster och vilken typ av lokal? Vad för musik (DJ, live etc) Personligen uppskattar jag att veta vad som sker.

      Ska på bröllop. Bruden och gummen vill absolut ej ha tråkigt bröllop så de enda som får hålla tal är föräldrar och syskon, kanske lite sent men kan vara en tanke

      Tips:
      – Sätt en sluttid. Det gör att folk stannar i större utsträckning.
      – Fotografera er inte efter vigseln så att gästerna måste stå och vänta på er.
      – generellt är för långa väntetider och middagar som pågår i timmar en riktig stämningsdödare. MAX 3 timmar middag. Har suttit i 7-8h på vissa bröllop. Man somnar.
      – Färre gäster är att föredra om man vill ha lite mer lättsam känsla i pauserna och för att hinna prata med alla. Max 50 personer men gärna färre.
      – Tycker ungefärligt schema bara är positivt. Men inte nödvändigt.
      – Livemusik gör mycket i pauserna.

    Skaffa hund i höst/vinter eller vänta ett år?

    Min sambo jobbar heltid och jag pluggar heltid. Jag kommer att i vår skriva C-uppsats och ha 10 veckors praktik + jobba över sommaren. Jag blir helt klar med skolan i mitten på hösten 2023.

    Jag och sambon har längtat efter hund länge nu. Tanken var egentligen att vi skulle skaffa nu i sommar men saker har kommit i vägen vilket gör att vi behöver skjuta upp det och spara lite till.

    Är det vettigt att skaffa hund trots att det är senhöst/vinter? Är det vettigare att vänta ett år?

      Vänta ett år!

        Tack för råd ??

      Beror på hur ni bor och ålder på hund. Pengar kan man alltid prioritera. Men jag/familjen när jag växte upp har alltid tajmat valpar iallafall till semestern då det är MYCKET spring på nätterna för att hunden ska kissa. Även dagtid. Mycket ”barnvakt” och träning dagtid. Läs på och känn efter vad som är bästa alternativet för er.

        Vi bor just nu i lägenhet men ute på landet. Har mina föräldrar 100 meter ifrån oss (min familjehund var en shihtzu som vi tyvärr behövde ta bort för ett år sedan ?). Mina föräldrar och lillasyster blev supertaggade och glada när jag berättade att vi bestämt oss för att vi vill ha hund så dom har redan paxat in sig på att vara hundvakter ?

        Tanken var att tajma till semester nu i sommar men tyvärr kom saker i vägen ? Ett år känns så fruktansvärt långt bort ? Men vill göra det som är bäst för hunden så klart!

      Vänta. Det är mycket mer tidskrävande än man tror att skaffa hund, speciellt om ni ska skaffa en valp. Det är trist att behöva lämna hunden ensam (eller på dagis/hos vakt) mycket när de är så små. Lycka till!

      Låter inte som att ni har tid med hund?

        Det är just praktikperioden nästa vår som gör det svårt. Jag pluggar till socionom och har väldigt mycket hemmatid när dom vanliga kurserna går, så på det sättet passar det bra. Jag och min syster som bor 3 km bort kommer att skriva c-uppsatsen tillsammans så på så sätt är det också väldigt smidigt, vi bor nära varandra och kan vara flexibla.

        Det är just praktikperioden nästa vår, och eventuellt en del av sommaren, som kan bli knepig men utöver det passar det nästan bättre nu än sen ?

          Ni får tänka på mycket längre sikt. Om ni båda ska jobba heltid, vem ska ha hunden? Hunden har man ju förhoppningsvis i väldigt många år. Om ni tänker nu, måste ni också kunna vara hemma med valpen. Det är inga långa stunder man kan lämna vare sig en valp eller en vuxen hund ensam. Det var väldigt många som köpte hund när pandemin var som värst, för de jobbade hemifrån, men det blev ett megaproblem sedan.

          Men hur ska ni göra när du pluggat klart? När ni båda jobbar och bor i lägenhet och inte har hundgård etc?

            Det har dom väl förmodligen en plan för?

              Det har vi en plan för ja ?

          Inte hundägare men socionom. Vad har du tänkt söka för praktik? Vad vill du jobba med?
          En betydande andel socionomjobb är kontorstid mån-fre. Så också praktiken. 8-16:30.
          Alternativet är att du går en väg där du kan jobba på schema. Typ hvb-hem. Ifall din sambo jobbar kontorstid vill säga. Att du jobbar en del kvällar och helger, så att ni går om varandra lite i hemmet och sen komplettera med hundvakt de dagar du också jobbar dag. Har du riktig tur hittar du ett hvb-hem där du kan ha med dig hunden!
          De allra flesta kontorsjobb innebär typ 0% hemarbete och inte på kartan att du kan ha med dig hund.
          Så om det är väldigt viktigt med en hund så hade jag kompromissat med arbetsplats för att få det att funka.

      Om du är väldigt nervös kanske du kan testa att amma i babynestet. Jag tyckte det var lite läskigt att liggamma och samsova när de var så små. Men jag lutade mig över babynestet och lirade ner bröstet. Hade dock ett babynest med relativt låg kant.

    Ni som har samsovit med era barn från att de är nyfödda, har ni känt er trygga med det? Har precis fått mitt andra barn så jag borde känna mig tryggare denna gång men blev ändå lite ”skrämd” på BVC när de förespråkar att barnet ska ha egen säng med anledning av risk för PSD. Med första barnet liggammade jag från början och har gjort lika även denna gång. Med första var det enda alternativet då hon bara ville vara nära, men det är ju också praktiskt och mysigt. Lillebror på snart två veckor verkar lite mer ok med sitt babynest så jag skulle nog kunna lyfta över honom efter amningen men problemet är ju att jag själv somnar! Med första barnet testade jag att sätta mig upp och amma men sjukt nog somnade jag typ sittandes också så då kändes det mer säkert att liggamma. Vad har ni för tankar/råd/erfarenheter kring liggamning med nyfödd?

      Forskning har ju visat att amning/napp minskar risken för PSD ? Jag har även läst att risken minskar när man samsover eftersom mamma och bebis då ”stör” varandra då och då i sömnen vilket gör att bebisen vaknar till ibland. Det där med att varna för samsovning är lite förlegat upplever jag.. Det har ju egentligen inte med PSD att göra utan riskerna med att typ rulla över barnet i sömnen. Tror dock inte det finns en enda mamma som råkat rulla över sin bebis utan att märka det, om hon inte varit påverkad av någonting. Däremot är ju täcke/kuddar lite lurigt så det får man ju tänka på ? Jag kände mig säkrare med att samsova än att ha bebisen långt borta ifrån mig.

      Jag samsov pga otroligt lättväckt bebis som inte gick att lägga över.
      MEN hade det gått så hade jag absolut försökt använda babynestet..
      Men annars så enda tipsen jag har är väl att sova utan täcke typ. Det gjorde jag pga oro för att täcket skulla hamna över bebisen. Absolut aldrig alkohol.
      Jag sov själv med bebis i stor dubbelsäng som va mot väggen med filt uppbullad på ena sidan och sen babynestet och kudde på andra sidan.
      Så kunde jag flytta mig en bit bort när jag kunde (inte somnade under amning)

      Första barnet vägrade samsovning medan för det andra barnet var det enda alternativet då barnet krävde hudkontakt 24 h/dygn. Sov på mage på mitt bröst, det gjorde att det kändes lite säkrare.

      Liggamning har jag aldrig lyckats få till, så jag satt upp och ammade i mörkret samtidigt som jag blundade och halvslumrade.

      Tipsar om Säker samsovning-gruppen på Facebook.

      Jag har sovit med min bebis sen hon föddes och liggammat för det var bara så hon ville sova (såklart inte konstigt alls) även om jag själv tyckte det skulle kännas säkrare med bedside-crib och hade föreställt mig det innan hon kom.

      Minns att jag la mig och henne på många olika sätt men grät (haha hormonell) för att inget kändes helt säkert ändå.

      Jag hade varken täcke eller kudde (rekommenderar att ha pyjamas så att man ej fryser eller filt bara upp till midjan) och hasade ner när hon ammat färdigt och somnat så att jag låg med mitt huvud i höjd med hennes kropp samt på sidan med benen upp så att jag inte kunde rulla över.

      Hoppas att du hittar ett sätt som passar er! ?

      Samsovit med alla mina tre barn, första tiden med bebisen i babynest med egen filt i min säng. Låg obekvämt på kanten på nestet och ammade så bebisen inte behövde flyttas efteråt. Jag tycker att det har fungerat bra för oss. Närhet men ändå lite säkerhet i och med nestet. Mitt yngsta barn har dessutom ammat nästan konstant nattetid och gör så fortfarande ett år senare så det hade inte fungerat att flytta fram och tillbaka mellan egen säng och min.

      Alla andra djurmammor sover med sina barn, men människodjuret skulle vara annorlunda?
      Och btw, hur gjorde man förr? Jo, sov ihop bla iom trångboddhet.

      Jag har haft mitt barn sovandes på mig sen dag 2. Funkar galant. Och som någon skrev, man vaknar ju alla 2-3 timmar för att amma plus att barnet harklar och hr sig ju mer eller mindre med jämna mellanrum, så man vaknar ändå. Maken sover som en stock. Detta är mitt andra barn. Känner mig mer avslappnad och ”trygg” i att det funkar

    Hur vågar och orkar man göra slut efter 7 år? Hur vet man om det är rätt beslut? Allt är bra på så många sätt och kan inte föreställa mig en framtid utan varandra men tror inte jag är kär. Vad gör man? Finns det en chans att hitta tillbaka till kärleken? Är så ledsen och förvirrad…

      ”kär” försvinner med tiden. Kärlek för mig är att inte kunna föreställa sig ett liv utan varandra. Låter jättekonstigt att välja bort? Är inte det hela poängen med att ”hitta rätt”?

      Pratar om det. Och går i parterapi och får råd.

        Parterapi om att man känner att man inte kan leva sitt liv utan någon….? Förlåt men vad förväntar sig folk, att man ska vara nykär konstant?

      Ja det finns en chans. Jag har varit gift i 25 år och har under dessa år haft två perioder då jag verkligen varit tröttna hela skiten och velat skiljas. Första gången gick det lite över av sig när han visade lite mer intresse för mig och den andra gången gick vi i parterapi i typ ett år och då blev det stadigt bättre. Ibland är jag förälskad, ibland är jag inte förälskad men jag älskar honom mer och mer med åren.

      I efterhand kan jag se att jag hade ett stort behov av att få växa och utveckla nya förmågor vid första krisen och att jag hade ett stort behov av att få vila och vara i fred vid den andra. Det var egentligen inte min man jag var trött på utan på mig själv och mitt liv.

        Fan vad fint att höra! Mvh i en jättefin relation med mannen i mitt liv men inne i en svacka efter många år ihop. Behövde få höra detta! Livslånga relationer innebär ju mycket jobb!

      Vad tror du kär betyder?
      Kär är första tiden
      Efter 1-2 år ska man inte ha ”kär” som mål ens
      Man ska vilja tillbringa tid ihop

      7 års krisen…

      Kär är man ju inte hela tiden. För mig kommer den starka körkänslan ibland, när vi gör nåt speciellt. Älskar du personen? Trivs ni ihop och vill vara med varandra? Eller känns det som en kompis /syskon? Klart man inte ska vantrivas i sin relation men alla relationer svalnat lite, svårt att veta. Men jag tror man kan få tillbaka lite gnista om man vill vara ihop, göra mysiga romantiska saker tillsammans, resa bort etc. Berätta för varandra vad man behöver.

    Relationsfråga!
    Tycker ni det är rimligt att ens partner som långpendlar till sitt jobb, och tröttnar på det, nu tänker flytta till en annan stad om han får nytt jobb där (svårt få bättre jobb i närheten där vi bor) så att jag blir den som långpendlar istället? Eller bor kvar själv. Han tänker flytta oavsett. Eftersom jag haft det så bra när jag tidigare pendlat och han lagat mat och fixat, och jag nu kommer hem senare på kvällen och inte kan ”stötta” på samma sätt.. Och att det är min tur att pendla istället för honom. Till saken hör att han faktiskt valde att flytta så han fick längre till jobbet.. han tycker också att jag ska kompensera den timmen han pendlar nu genom att lägga en timme på hushållet.

      Nej det är inte rimligt. Är man i ett förhållande och bor ihop så kan inte den ena bara bestämma att den ska flytta till en annan stad. Och dessutom ska du straffas med mer hemsysslor för att du börjar pendla längre? Bli särbo eller dumpa.

      Tycker din partner verkar sjukt oskön? Tänker han ett distansförhållande då om du inte följer med eller gör han slut?

      Särbo eller dumpa

      Haha oj, svaren här.. Hur känner du själv? Kan väl tycka att det är rimligt att du långpendlar ett tag om han gjort det ett tag. Ge och ta. Men kanske se över vad planen är sen, kan du tänka dig att ta ett jobb i den staden på sikt? Eller finns det möjlighet för honom att flytta tillbaka? Fan vad folk här är snabba att skrika ”dumpa” haha. Som att, bara för att man träffat personen i sitt liv vid en viss ålder, så ska man ALDRIG få ta jobbchanser eller andra möjligheter på distans osv efter det. Min snubbe vill ev göra läkare utan gränser nåt halvår/år – självklart ska han få göra det! Hur ska man kunna ha en långvarig relation om man ska begränsa varandra livet ut? Ska man ALLTID per default behöva bo i staden man träffades bara för att man träffades där? Man får väl utvecklas ihop, herregud.

    Dessie har ändrats rejält när man ser henne i den där bloggdokumentären. Tyckte att det var tråkigt att inte Paow var med. Hur går det för henne?

      Tyckte Dessie var sig lik men vuxen.

        Läpparna var….en chock.

          Fast ändå inte :/

    Vilken är den bästa second hand-butiken i göteborgsområdet?
    Ska tillbringa några veckor där i sommar så hade varit roligt att få lite tips. ?

      Emmaus Björkå som ligger nära Backaplan

    Har den senaste tiden börjat störa mig oerhört mycket på min svärmor och svägerska. De lägger sig i mig och min mans liv på ett sätt som jag inte tycker är okej. De ifrågasätter bland annat saker som rör vår ekonomi och våra gemensamma barn. Tex så blev det ett jävla liv när vi valde att ha namngivning för våra barn istället för dop. De tyckte minsann att dop ”hör till för att det är en fin tradition” osv osv. De tycker att de har all rätt att kasta ur sig första bästa tanke som ploppar upp i deras huvuden, utan eftertanke om det som kommer ut kan såra eller vara opassande.
    Hittills har jag endast ventilerat om den här situationen med några nära vänner, och lyft det lite med min man. Men jag skulle vilja ta upp med de berörda hur jag känner… HUR går jag till väga? Vad ska jag säga? Vill inte bråka med dem, bara typ säga att jag inte uppskattar deras sätt att lägga sig i.

      Du behöver prata med din man och reda ut vad han tycker om situationen. Det är hans familj så det är primärt han som ska sätta ner foten kring deras kommenterar och tyckanden. Är han vettig så backar han upp dig samtidigt som han tar upp det på ett fint sätt med sin mamma och syster

    Finns det nåhon som har erfarenhet av att fettsuga venusberget? Pris, själva ingreppet med allt vad det innebär, läkningen efteråt osv. Är så trött på att skämmas över mitt ganska kraftiga mjuka berg där nere 🙁

      ??????

        ? Kul med folk som skrattar åt andras frågor. Har mått dåligt sen barnsben över detta.

          Har inget svar på din fråga, vill bara säga emot Anonym däruppe som uppenbarligen inte kan bete sig. ?

          Jos jag har också ett köttigare venusberg. Men helt ärligt det är bara en själv som tänker på det. Har aldrig haft problem med män eller att någon överhuvudtaget har anmärkt på det. Såvidare du inte aspirerar på att bli porrskådis så lovar jag att ingen tittar på dig i skrevet 🙂

            Fast det är ju skitsamma vad andra tycker, det är ju personen själv som mår dåligt över det.

          Men varför? Elak kommentar ovan, men hur kan ett venusberg vara så tjockt att man stör sig på det. Det syns ju väldigt sällan med för andra.❤️❤️❤️

            En gång när jag skulle ha sex med en kille o när vi var nakna tog han tag i mitt buktiga venusberg och sa – vad är det här ? Hånfullt . Kändes det som.

              Den killen var bara en osäker idiot. Vad jag har uppfattat verkar folk vilja ha lite mer kött därnere nuförtiden. Finns ju till exempel proteser man kan köpa och lägga innanför tightsen ?
              Jag skulle säga att mitt venusberg är lite större och har bara fått uppskattande kommentarer om den.

            Det syns bra i träningstights, och har svårt att hitta jeans där det inte blor camel toe av minsta lilla. Sen kan jag inte ha tight kjol för venusberget ”sticker ut” mer än normalt så det blir liksom en bulle där 🙁 så fult tycker jag!

        vad är ditt problem?

      What

      Har samma problem. För mig är det svårare att få orgasm pga det. Har själv funderat på fettsugning men aldrig kommit till skott. Fråga din gynekologmottagning. Tror inte du är den första att fråga. Om inte annat kan dom säkert ge dig råd om rekommenderad privat klinik

    Läckberg är utbränd igen. Har nån koll på statistiken? Hur ofta ? Vilken tur i ordningen?hur länge pallar Simon att skrapa ihop hennes rester och hjälpa henne? Hur långt sträcker sig ”i nöd och lust”

      Oroa dig inte för Simon! Han njuter för fullt av livsstilen hennes pengar erbjuder.

      Givet att hon har för sig är det inte så konstigt? Varför din hånande ton?
      Om hon är utmattad tycker jag synd om henne och hoppas hon orkar återhämta sig snart

        Om hon tar sig för massor av projekt och sedan blir utbränd som ett brev på posten och måste tas omhand är det klart det blir jobbigt för personer i omgivningen. Det är ju inte som att hon MÅSTE fylla sina dagar till max såsom en ensamstående förälder med låg lön kanske faktiskt måste. Psykisk ohälsa kan naturligtvis drabba alla men just utbrändhet känns ju som något hon faktiskt kan undvika, om hon vill.

          Vilken oerhört inskränkt och okunnig kommentar! Nej, det fungerar inte så som du verkar tro.

      Hon blir väl utbränd att försöka hålla jämna steg med sin man? Vet att det låter illa, men tror det kan ligga nåt i det. Sen husrenoveringar, flyttar, skriva, ta hand om flera barn osv…?

      Har man väl gått in i väggen är det lätt att hamna där igen

    Någon som gjort ombree-ögonbryn (stavning?), hur ofta behöver man fylla på?

      Hej! Mina var tiptop-snygga i 1 år, helt okej i 2 år. Nu 3 år senare är nästan allt borta, ska göra om det efter sommaren. Det var SÅ värt det, blev sjukt snyggt! Så kör!

        Tack för svar! Kul att du är så nöjd ? Får man fråga var du gjorde dina?

          Jag gjorde dem i Helsingborg på ett ställe som heter Reborn Avenue. Hade gjort otrolig research innan och åkte 40 mil för behandlingen (2 gånger dessutom, man ska ju fylla på efter några veckor). Det var värt det, även om det låter knäppt. Jag blev 100% nöjd. Som du hör 😉 Jag har ganska grov hy, mycket porer osv. Har man inte det så tror jag att det håller längre. Hoppas att du blir lika nöjd!

            Tack igen! Bor i Sthlm så har tänkt göra det här i krokarna, men nu börjar jag ju fundera på Helsingborg istället ?

              Ja koooom! Fsntastiskt fin stad dessutom med massa stränder ??

                Okej, kommer på stört! ?

    Så trött på att folk (FRAMFÖRALLT inskränkta stockholmare som inte vet så mkt om omvärlden) tror att skånska är EN dialekt när det finns över 50 skånska dialekter. Vet inte hur många ggr jag, som inflyttad skåning, fått höra ”oj du har verkligen anpassat din dialekt”. Öh nej skulle aldrig falla mig in, jag pratar exakt som jag alltid har gjort dvs skånska men ”neutral” skånska.

      Men är väl inte så konstigt att folk som inte vuxit upp i eller haft någon direkt nära kontakt med ett område inte är medvetna om alla variationer på dialekter det finns? Jag är från Dalarna upsprungligen och här stor skillnad på vilken del av Dalarna folk från Dalarna kommer ifrån, men förväntar mig knappast att någon från någonstans i Norrland eller Skåna, eller Stockholm eller Göteborg, hör den skillnaden eller ens är medvetna om att det finns så många olika slags dialekter.

      Har du själv koll på alla dialekter i alla områden/län i hela Sverige? Om inte (och det tror jag inte du har) kan du ju knappast kräva detsamma från andra.

      Oj är du låter väldigt ”kränkt” ? Är själv skåning och kunde absolut inte bry mig mindre om när folk säger nåt ? Tänker att de som hör skåningar på tv/radio – många av dom ät från Landskrona, Malmö, Lund. De har ju en bredare skånska än tex Helsingborg. Och hör man bara vissa (typ Farrah eller Zlatan osv) så har ju dom en bredare skånska. Och vissa bönder fattar jag knappt själv vad dom säger ?

      Likadant i ca alla län/regioner. Skåne är ju skitstort ?

        Fast Lund har väl inte en bredare skånska än Helsingborg? 🙂

      Nej, vi inskränkta stockholmare är definitivt medvetna, men det är väl ungefär som att resten av Sverige säger att stockholmska är så gräsligt och snobbigt. I Stockholm finns fler väldigt distinkta dialekter. Men jag fattar att du inte hör skillnad, precis som jag inte hör skillnad på alla nyanser i Skåne (vissa är dock så uppenbart grötiga att de sticker ut lite extra).

      Kränkt skåning?

      Då hoppas jag att du ALDRIG säger t.ex norrländska eller västgötska, det finns liksom flera dialekter inom ALLA dialekter.
      T.ex är jag från Trollhättan. Det ligger i Västergötland. Skara ligger också i Västergötland, men herregud vilken skillnad det är på bara några mil!

    Bor mitt i stan och utanför ett lägenhetshus jag passerar på vägen till min bil sitter det nästan dagligen en katt, och sitter den inte där så lurar den runt parkeringen. Den har halsband så den är väl någons.
    Men vad kan tänkas vara fel på den? Den verkar så sjukt aggressiv. Var på väg till min bil en kväll för några veckor sedan och passerade den med kanske 3m avstånd, det var absolut inte närmare än så. Och så började den fräsa mot mig.

    En annan gång satt den vid gräset vid parkeringen och fräste när jag klev ur bilen.
    Har även sett andra råka ut för katten, en del stannar ju för varenda katt de ser och ska klappa, men den bara fräser och ser så ond ut. Katter kan ändå vara söta, men den här ser verkligen elak ut, hur konstigt det än må låta.
    Jag har börjat gå på andra sidan vägen om jag ser den för jag är rädd för den. Men jag undrar ju varför den håller på så, här finns ju många ”kattexperter”, så vad är era teorier, varför beter sig en katt så?

    (Är också lite förvånad över att den sitter mitt i stan, ändå långt till närmsta villaområde och såvitt jag vet brukar man inte ha utekatter så centralt. Huset den sitter utanför har heller inga lägenheter i marknivå så den har inte någon lägenhet att lätt komma in och ut från.)

      Fräsa = lämna den ifred. Inte konstigare än så. Har tre innekatter, en fräser alltid mot främlingar. Hon behöver lite tid att vänja sig vid människor innan hon är ok med dem.

        Ja jag rör den inte, skulle aldrig komma på fråga. Djur jag inte känner håller jag mig långt borta från. Men att den fräser på så långt avstånd, det är det jag inte förstår, har inte ens varit nära katten. Den fräser mot alla, oavsett om folk försöker klappa den eller bara går förbi.

          Den har väl en stor personlig bubbla bara? Om den bor där blir den ju säkert irriterad på att det springer massa idioter i dens revir hela tiden, så den säger till alla att hålla sig på avstånd. Och det funkar ju!

          Ja men låt den va? Den mår bra, den säger bara f*ck off rör mig inte.

            Varför säger du till mig att låta den vara när jag aldrig rört den och aldrig tänker röra den?!

            Jag undrade varför den beter sig som den gör.

              Var väl relevant fråga av dig. Har heller aldrig sett katter bete sig så förutom halvt vilda katter på bondgårdar ute på landet.

              Och det har du fått svar på.

                Ja? Jag har inte upprepat frågan. Men jag blev tillsagd att låta bli katten, något jag också skrivit redan. Även i ts. Det är liksom inte jag som ska ha pekpinnar. Skaffa läsförståelse, folk.

      Varför skäller vissa hundar när man bara går förbi på flera meters avstånd? De tror vi är ett hot. Man behöver inte ha gjort något. Samma sak med en katt som fräser. ❤️

        Hundar är framavlade av människan att varna vid potentiell fara.

        Aldrig varit med om det beteendet från en katt bara.

    hjälp, är så förvirrad och ledsen. Hur vet man om det är dags att gå vidare efter 7 år tillsammans? Så mycket som fungerar bra men är inte kär. Kan inte föreställa mig en framtid utan varandra och tänker att han är pappan till mina barn samtidigt som jag inte vet hur vi ska komma vidare. Behöver tips, råd och stöd. Hur fan vet man och hur vågar man isåfall ta steget att lämna allt som är tryggt?

      Kär är man ju inte alltid, mest i början man är det hela tiden. Om man älskar varandra (mer än som vänner) och har det bra tillsammans så är det ju bra, sen kan kärkänslan komma då och då. Om man vill kan man göra saker tillsammans för att stärka den, göra mysiga saker, resa bort osv. Prata om det?

    Jag tänker: gör det som känns bäst för dig. Finns såååå otroligt många råd om hur man ska och inte ska göra med typ ALLT som gäller barn. Självklart är det otroligt fint och bra med forskning och råd, ja, men ska man läsa och ta åt sig av allt blir man galen.

      Oops! Svaret skulle till dig som funderade kring samsovning med nyfödd 🙂

    Om ett par blir tillsammans 2019 och är tillsammans till 2021 (2 år) och sedan gör slut inget halvår, för att sedan bli tillsammans igen. Säger man då 2022 att man varit tillsammans i 3 år? Eller ska man räkna bort tiden man varit isär.

      Inget = i ett (blev fel)

      Folk säger olika har jag hört men ”till och från i x år” kanske?

      Men herregud, är ni 14-år?

        Undrar bara hur folk säger, vad är problemet?

          Man ska räkna bort all tid man inte varit fysiskt tillsammans. Dvs arbetstid, tid med vänner, egen semester osv. Jag har ett excelark i telefonen så att jag alltid kan svara exakt om någon frågar. Kan även specificera all tid ifrån varandra, när var och varför.

            Underskattad kommentarer ?

      Tre år med ett avbrott? ☺️

      Räkna bort såklart.

    Nån som testat tränings och kostcoaching online och vill berätta? Typ mandyfit? Jag körde mamafitness olga rönnberg ett tag. Funkade ok men mkt väga och räkna när det gäller maten.

      Jag körde 9 månader med Lina Spansk, LifebyLina. Är supernöjd och har fortsatt på samma hälsosamma spår såhär snart två år efter första start. Så definitivt hållbart! ?

    Utflyktsmål i Dalarna nära siljan!

    Någon som sitter på några tips på aktiviteter och sevärdheter att uppleva runt siljan i Dalarna? Gärna i trakterna runt Rättvik. Har givetvis googlat, kollat TripAdvisor, visitdalarna m.m. och känner till gokart, långbryggan, sommarrodel och klätterparken.

    Vi är två vuxna utan barn. Inte allt för sportiga eller äventyrliga egentligen, snarare rätt mesiga och introverta får väl medges.

    Vi funderar dock på att paddla kanot i någon nybörjarvänlig, lugn och stillsam å eller liknande. Men där är sjöar, älvar och vattendrag överallt. Eller vandra kortare sträckor i natursköna miljöer. Tips mottages tacksamt!

      Leksand strand kan vara trevligt om man vill bada, köpa glass och spela äventyrsgolf. Vet inte vad Leksand sommarland kostar men där skulle man kunna gå in för att åka zipline, spela på spel/chokladhjul, åka karusell/vattenrutschkana/segway beroende på vad man tycker är kul (jag är barnslig och älskar sånt där!)

      Mora är en mysig småstad också (åk inte in på en söndag om ni vill shoppa bara för då är det stängt).

      Tällberg rekommenderas! Superfint med utsikten över Siljan och många av hotellen t.ex. Gyllene Hornet, Tällbergsgården har supergod mat ?

        Stort tack för svar! Tällberg står faktiskt med på listan över platser att besöka under vår lilla siljan-roadtrip. Ska kika in sommarlandet i Leksand med. ?

      Ät mat på Bisto Apan.
      Gå från IK Jarl till Springkällan.
      Paddla kanot uppför Enån.
      Bästa SPAet är Dalecarlia Hotell.

      Promenera från långbryggan till Rättviks Gammelgård och fika på Café Nyfiket. På vägen passerar ni Vasastenen och Rättviks kyrka, mycket flott!

      Promenera upp till Vidablick för magnifik utsikt över Siljan.

      Hela Dalarna är en naturskön miljö skulle jag säga!

        Tack! Låter som ett fint promenadstråk. På tal om naturskön miljö. Styggforsen, är den värt ett besök?

    Nu langar vi fram lite gossip!!!

    Vad ÄR det som hänt mellan Pernilla W och Charlotte Perrelli?

      PW hade åsikter om CPs behandling av sitt ex(att han inte fick träffa barnen mm). Det föll inte i god jord.

        Perelli och wahlgren är väl släkt? Eller har lite gemensam släkt

          Charlotte Perrelli var första gången gift 2003–2008 med Nicola Perrelli (tidigare Ingrosso, född 1969, bror till Vito och Emilio Ingrosso). Men de var aldrig svägerskor i egentlig mening eftersom Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso var gifta och skilde sig långt tidigare ( (1993–2002).

        Förstår Perelli om det är där.skon klämmer. Det kom väl fram i rättegången att det är barnen själva som inte vill träffa pappan? Att Charlotte Perelli inte ville tvinga dem men absolut inte stoppat dem heller.

      Hur vet man att det hr hänt något?

    Någon som har erfarenhet/tips för störig granne? Brukar inte bry mig om någon för lite liv men det här är VARJE dag och dygnet runt, blir fan snart tokig. På dagarna är det konstant hög musik, på kvällar/nätter röker dom på och för ett jävla liv och det stinker ner i min lägenhet (ni som känt den inpyrna/mögliga lukten vet vad jag menar). Hyresvärden säger ring störningsjour, gjort det men då letar grannen upp mig på alla sociala medier och mitt telenr och skriver/ringer. Polis informerad för hen är känd sen innan för att missbruka droger. Hade absolut inte brytt mig om det inte störde mig, each to their own osv, punda ihjäl dig, men jag kan fan inte leva såhär. Vad fan gör man???

      Hur många bor det i närheten som kan ha ont av grannen? Om det är fler än du, prata med dem och kolla om ni kan klaga ihop, typ.

        Vi är flera stycken som har klagat många gånger. En granne ska (enligt en vaktmästare) ha hamnat i ett fysiskt bråk med hen, men det har inte hänt så mycket av det tyvärr.. Vet ju inte heller om det stämmer till 100%, men vet inte heller varför det skulle varit något de hittat på.

          vart? Vill flytta dit

            För att det låter som en drömgranne?

            HAHA alltså så rolig kommentar. Min hjärna kopplar direkt att du är just min granne? Psykopaten i mig gör mig redo att slåss.

              Tyvärr inte :/

      Flytta ut i skogen om du inte klarar av att grannar lever sina liv. Det är ett jävla oväsen även hos mig, men det är smällar som jag tar, för jag vet att livet ibland kan vara svårt och jag tänker inte placera någon ute på gatan. ”Hade absolut inte brytt mig om det inte störde mig”. Och det säger allting om dig. Du skiter fullkomligt i att grannarna har det svårt – och därför så skiter dom förmodligen även i dig.

        Eh? Man får inte bete sig hur som helst i lägenhet.

    Ska busa benen typ nu, kan jag busa dom och sedan sova med bara ben?
    Tack på förhand.

      Ja!

        Tack ❤️

    Varför vill personalen på Burger King alltid att man kör fram och ställer sig i väntrutan trots inga bilar bakom? Personalen får då gå ut från restaurangen för att ge min mat istället för att ge den genom luckan om de låtit mig stå kvar. Någon som jobbat/jobbar på Burger King och vet om de använder sig av sensorer för att mäta tid per servering?

      Nej det här känner jag inte igen, däremot att man på flera bk kör förbi första luckan och betalar och får maten i samma lucka.

      Dock får man vänta lite på maten ändå men inte i rutan.

    HUR lik är inte Alice stenlöf en ung Susanne Reuter? Och hur kan detta inte ha diskuterats mer? 😮

      För att det kanske inte är intressant.

        Och heller inte ett dugg sant.

    Fastnade i modd sist så hann inte få några svar (dock ett intressant från kiwi, tack)

    Två delfrågor ang långvariga relationer:

    1. Har någon här gått från sambo till särbo inom en och samma relation? Varför och hur gick det? Vad blev bättre resp. sämre?

    2. Har någon här trillat i den klassiska relationsfällan passiv toffelkille & projektledande tjej – och framgångsrikt tagit sig ur dom rollerna och gamla hjulspåren ihop?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.