Vad händer på bloggarna?

Bildkälla: Sandra Beijer blogg

Sandra Beijer är tillbaka i stan och har haft sin första utekväll sedan hennes bebis började existera. 
Den verkar ha varit väldigt lyckad och inte en enda ”mom shameande” kommentar om det har jag sett. ??


Bildkälla: Egoina blogg

Egoina tog familjen och drog till Norge där hon har hela, tjocka släkten. 
Sonen Henri blev bortskämd till tusen av uppmärksamhet och sambon F åt sin egen vikt i självplocksjordgubbar.



Isabella Löwengrip får betalt för att resa till och marknadsföra ett av Tuis hotell och tror att det är en recension hon skriver. 
Som tur är så finns det läsare som kan utbilda henne i vad hennes jobb är och faktiskt innebär.

Bildkälla: Isabella Löwengrip blogg


 

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Underbart att läsare läxar upp/lär ut vad recension betyder.
    En googling bort så hittar man ”kritik, anmälan, granskning, bedömning, omdöme”.

      En recension är en redogörelse av intryck får jag upp när jag googlar så inget fel av IL att kalla det så, men vissa vill ju bara klaga på henne för att. Istället för att skriva nedlåtande ”Som tur är så finns det läsare som kan utbilda henne i vad hennes jobb är och faktiskt innebär.” så varför inte att det är bra att hon faktiskt sköter sitt jobb och märker ut reklam/samarbete, inte alla som gör.

        Heter du Jasmin idag? ?

          Japp 🙂

    Bella är en kul prick ?

      Hon är kul på Tiktok.

    Måste resebolag göra reklam? Folk reser väl ändå ?

      Alla företag måste göra reklam för att vi kunder ska välja just dem.

        Med tanke på alla resor som görs så kommer folk välja de stora resebolagen även om de inte gör reklam via influencers.

          Experten har talat!

      Måste ica coop och citygross ha rabatter och reklamblad? Folk köper väl mat ändå.

      Förstår att det hotellet behöver extra reklam. När man läser de negativa, och mycket detaljerade, kommentarerna på Tripadvisor, av icke köpta omdömeslämnare, så inser man att man gör bäst i att boka ett annat hotell.

      så tänker jag när influencers gör reklam för skitvanliga saker typ arla mjölk eller keso?? ba herregud folk köper väl det oavsett. hade aldrig köpt helt vanlig mjölk för att någon influencer dricker det på instagram ?

    ”Vårt jobb är ett riktigt jobb” – men få verkar veta hur man utför det…

    Undrar hur länge man får behålla ett ”vanligt” jobb utan att kunna vilka regler/förordningar/lagar som gäller?

      Bella har verkligen låg kunskap om så mycket… Det är ju där skolan och utbildning kommer in i bilden (vilket hon sig inte tyckt sig behöva).

      Ska också börja anklaga min chef för personliga påhopp så fort hon kommenterar något jag gjort fel – typ missar en deadline eller något sånt väsentligt för min roll

      Fast här har det inte brutits mot några lagar, kanske språkfel men egentligen inte.

        Det är ju ett språkfel när hon använder fel benämning i det här. Har hon uppdaterat sitt inlägg med korrekt information? Utifrån hennes svar så verkar det inte så, utan att hon anser det vara upp till en och var att fatta galoppen. Inte särskilt seriöst skulle jag säga.

          Men lägg av, spela roll om hon kallar det recension eller omdöme eller utvärderande… ni vill ju bara klaga, hitta fel och vara j*vliga. Andra influencers kallar det recension när de pratar om produkter som de fått för att göra reklam för, samma sak. Isabella har dessutom reklammärkt inlägget så inget som helst fel.

            Kul inställning du har. Jamen välj ett ord och bli förvånad när folk ifrågasätter/inte fattar för man använder ett ord som betyder något annat.
            Hur kan du hetsa upp dig över att någon påpekar att ordvalet är fel och får det till att det handlar om att skamma?

              Hur menar du att ordvalet är fel? Vad är det för ord hon använt som betyder något annat? Du fattar och alla fattar så bara lägg ner. Detta handlar enbart om att hitta fel, klaga på och håna Isabella. Recension betyder en redogörelse av intryck, ett omdöme, bedömning … sen att någon hittar på att en recension inte får vara betald är bara bs och hittepå. Isabella reklammärker dessutom alla inlägg så inget fel eller lagbrott begått.

                Ok ”Jasmin” ?

                Rör inte min Bella!!!

                Det är tragiskt att du inte förstår skillnaden mellan betalt samarbete och recension. Jag hoppas att du har ett arbete som inte kräver någon form av kommunikation.
                Varför sådant behov av att komma galloperande till Löwengrips försvar? Tycker nog att hennes svar tyder på att hon inte behöver hjälp från ett hysteriskt fan.

                  Du anonym verkar mer hysterisk än den du kallar hysterisk. Det är tragiskt att du inte verkar se att inlägget är markerat som betalt samarbete och inte vet att det är helt okej att kalla en sammanfattning för recension då hon skriver om sina intryck.

                    Isabellas uppdrag i det betalda samarbetet med TUI är att skriva en positiv text om resan. Om resan inte hade varit till belåtenhet hade Isabella inte fått skriva det i sin s. k recension eftersom hennes arbetsbeskrivning är att göra reklam för TUI.

                    Isabella har kanske en hel hög av negativa intryck från resan. Kanske fler negativa än positiva. Det kan vi inte veta så länge resan är ett reklamsamarbete.

                      Vilken tur då att hon är så tydlig med att det är ett betalt samarbete.

                    Hoppas även att du inte är avhängig av kommunikation i ditt jobb. En recension ska upprätthålla en nivå av objektivitet vilket ett betalt samarbete aldrig kan leva upp till. Är det verkligen så svårt att förstå motsättningen eller spelar du Emily medvetet lite korkad?

    Helt ärligt så börjar alla vi som ska läxa upp, utbilda och rätta influencers som gör fel bli lika pinsamma som flunsorna själva… ?

    (Och nej de ska naturligtvis inte bryta mot lagar och sprida felaktig info och ja det är bra att folk säger ifrån, men kan ändå inte låta bli att få lite cringe när jag ser det hela tiden överallt jämnt haha)

      Fast detta var ju verkligen ett bra exempel på när det behövs. Bella vet ju inte ens vad hon sysslar med.

        Nej detta var inget bra exempel för det handlar bara om att det är Bella, inte hade det klagats på om Sandra B skrivit en recension om något och kallat det en recension, vilket inte på något sätt är fel. Jo Bella verkar veta vad hon sysslar med och är ordentlig med att märka ut reklam, vilket inte alla andra gör utan många smusslar med sponsrade resor och annat. Bella går inte i taket utan hon tar tyst emot all sk*t. Hon skäller inte och snyftar inte som andra. Detta är inget annat än mobbning.

          Lägg ner och ta en kurs i ordförståelse.

          Det är inte mobbning. Hon gör ett jobb hon får betalt för men sköter inte kommunikationen rätt och får kritik för det. Inget konstigt.

      Jag har själv aldrig tillrättavisat en influencer men jag ser det som så här: hatten av till de som orkar. För precis som några andra har skrivit är det riktigt uselt att de inte kan ta till sig informationen som behövs för att de ska kunna uttrycka sig korrekt i text. Det måste väl ändock anses vara en del av deras jobb?

    Är det paus mellan Maggan G och Louie igen?

      Verkar så, eller så är det en grej dom kör med, för att få mer uppmärksamhet…

      Det tror jag att det är.

      Det tror jag inte. Källa?

    Ärlig recension à la Bella:
    BETALT ANNONSSAMARBETE MED TUI
    ”TUI är ett riktigt bra bolag, så om hotellen brister på något så är väl inte det hela världen. Det gör ju alla hotell.”
    ”TUI som resebolag överraskar mig alltid positivt.”
    ”Vi är nöjda med resan!”

      Alla hennes instainlägg handlar väl nu om Tui och hennes följare droppar där i samma eller ökad takt…

        Hon skrev ett inlägg varje dag i en vecka från den där resan och nu skall hon recensera hotellet, snark. Vem orkar höra mer?

      Otippat att hon är nöjd med Tui. Det är ju ett betalt samarbete.

        ? Eller hur?

    IL skrev i ett tidigare inlägg att det var lukrativt för TUI att göra dessa samarbeten. Jag undrar hur de kan mäta effekten av det? Visst kan de se hur många som nyttjat hennes rabattkod men kan det verkligen få en effekt på volymen antalet sålda resor? ”Tack vare detta samarbete ökade bokningarna med X%”. Jag har svårt att tro det! Och hur många väljer att resa med ett annat bolag i stället just p g a TUI gör detta samarbete?

      När jag shoppar online tex letar jag alltid upp någon influenser som har en kod. Inte fan bryr jag mig om vems kod det är så länge jag får min 20% av. Typ stronger, där finns alltid någon som har rabatt ?

        Mitch, du har inte tänkt på att alla dessa bolag som ständigt har ”rabatter” har för höga ordinariepriser från början? Dom som då handlar på ordinarie pris har köpt svarte Petter.

          Det är ju därför man alltid får jaga en instarabatt när man handlar online idag, så man inte köper svarte Petter. Tråkigt men det är så verkligheten ser ut idag.

          Är ju irrelevant, vill man ha produkten betalar man ju för den om man tycker den är värd priset. Oavsett om det är Lindex-, Ralph Lauren- eller Chanelpriser. Så länge man har råd och inte avstår av exempelvis olika principiella skäl. Tycker du inte Stronger är värd sitt pris finns det andra märken. Har aldrig handlat hos dem, men betalar hellre 2500 kr för en kjol jag tycker om och som kommer från ett märke jag bedömer vara värt priset, än 49 kr för en kjol från Shein typ.

            Alltså, jag förstår poängen, och alla bolag har påslag på priset i olika grad och det är man ju medveten om. Men just dessa flunsiga-företag vet ju att en stor del av deras målgrupp följer flunsor och att de inte kommer ha råd att betala det högre priset, plus att de vill hetsa till köp genom att kalla priserna rea.

            Min poäng är bara att huruvida ett pris är svarte Petter eller ej är ju egentligen irrelevant. Antingen jagar man fluskod eller köper något annat. Det är bara business. Men ja irriterande och fult såklart.

          Absolut! 100% men ibland vill man kanske ha något specifikt ??‍♀️ Det finns många företag som alltid har rea och då fattar jag inte varför folk köper till ordinarie pris

      Jag skulle säga att de som väljer TUI av en sån här kampanj är betydligt fler än den promille som avstår. Och ja, sånt här går absolut att mäta, rabattkoden är en sak men man kan också mäta från vilken sida som trafiken kommer från.

      Sen är kampanjen bara en del, sen kommer den framtida försäljningen in i bilden. Hur ofta börjar man inte googla om man är nyfiken på ett ställe? då sållar man ofta bort hotellens egna bilder. Men om stora bloggare, med hög Google rating har varit där, tagit snygga foton, så ökar vår köpkraft och suget efter just det stället.

        ”…de som väljer TUI av en sån här kampanj är betydligt fler än den promille som avstår”
        Det där är något oklart tycker jag.
        Vilka är den där promillen som avstår?

          Vet inte om det är några som avstår, men några Bloggbevakare kanske

      Hon angav även att hon har så många följare på IG och Facebook och blogg som gör att företagen är så nöjda. Lite senare i bloggen skriver hon i en kommentar att hon inte använder sig av Facebook längre. Men uppenbart duger FB när det gäller att räkna trots att hon inte uppdaterat FB på över ett år.

        Nja nej det är du som missförstått lite och du förvrider. Men Isabella har den största mest besökta lifestyle-bloggen.

        Isabella har 593 000 följare på Facebook och 408 000 följare på Instagram.
        Eftersom hon inte uppdaterar Facebook längre får man anta att de följare bland de 593 000 som inte följt med till Instagram och som inte heller följer bloggen är passiva och inte värda något när det gäller samarbeten och annan reklam.
        Hur många som endast läser bloggen och alltså inte också följer på Instagram är svårt att veta. Kanske har Isabella totalt en halv miljon följare som mer eller mindre regelbundet kollar in på bloggen och/eller Instagram?

        Fast så skrev hon ju inte, du har ju helt förvrängt det eller missuppfattat, eller så minns du helt fel kanske med vilja.

      Alltså. Såvida det inte handlar om direkta klick i digital marknadsföring mäts det på ett estimat, såna här kampanjer. Det ger funnits renodlade PR-kampanjer, eller guerilla-kampanjer, eller traditionella tv-reklamkampanjer långt innna influencers. Hur tror du man mäter den exakta effekten av dessa?

    Sanna Lundell är också på bjudresa dit med alla barn och kompis. Dock vill hon få det att låta som det är en djup och kulturell resa… Hon är ju vanligtvis emot allt det som resebranschen, flygindustrin, svenssonliv mm. står för. Så falskt!

      Så länge hon inte pratar om sin ”stackars karl” så får hon prata om precis vad som helst enligt mig. Men när hon pratar om sin man, som om han vore en liten bebis dessutom, ”Han har det så tufft med sin diagnos” osv. Lever hon i total förnekelse kring honom eller är hon bara väldigt accepterande eller vad är det frågan om där egentligen.

        Sanna har medberoendeproblematik sedan hennes uppväxt och gjorde en uppmärksammad serie och bok om det, djävulsdansen. Gissar medberoendet är djupt rotat och nästan som ett personlighetsdrag med tiden.

          Eller så är det en diagnos hon drar till med för att verka intressant. Synd om dem som på riktigt har problem med detta, och aldrig får hjälp!

        Hon lever väl på hans pengar? Hon är en hycklare av rang. Vad gör hon mer vid sidan av Instagram och podcasten? Förutom den boken och det programmet hon gjorde. Jag vet att hon är journalist men hon verkar inte göra mängder av sådana jobb direkt.

          Karlavagnen på radio gör hon.

    En betald recension är väl dock inte mot lagen?
    Sånt förekommer ju precis överallt. Gameare får lön av spelutvecklare för att spela deras spel över en stream/youtube.
    Vid egentligen alla tester och jämförelser (förutom kanske från råd och rön) har företagen fått betala för att vara med.
    Det blir vanligare och vanligare att annonser utformas som en artikel om en produkt eller tjänst.

      Helt korrekt, inget lagfel här, kanske bara språkfel om ens det. Det finns till och med en bransch för detta https://www.merapengar.org/skriv-recensioner.html. Tänk på det när ni läser recensioner

      Annonser utformade som en artikel kallas textreklam. Fanns i tryckta medier långt före internet.
      Textreklam som inte annonsmarkeras är no-no inom journalistiken. Men skriver man klart och tydligt att artikeln är en betald marknadsföring för visst företag så är det likvärdigt med en vanlig annons.
      Finns flertalet gratispublikationer som liknar tidningar men som bara innehåller textreklam. De har blivit vanligare eftersom annonser i de tryckta dagstidningarna inte längre är så intressanta i den takt som antalet betalande prenumeranter minskar.

        Och hennes inlägg är klart och tydligt markerat som betalt annonsamarbete liksom alla de andra inläggen, så allt är i sin ordning förutom kanske då språkfelet.

    Haha mcuze med vänner nekad i dörren på port du soleil… först fick de vackert vänta i lista-kön och sen rakt ut HAHA snacka om uppgång och fall

    Fortfarande oklart hur det är med Pauls ”jobbande” i dessa samarbeten. Hon angav i ett inlägg för någon vecka sedan att de sedan 1,5 år tillbaka arbetar tillsammans och det nämndes tre saker han gjorde – kommer inte igång vilka men det var två till förutom att ta bilder.
    Kanske är han statist?
    I alla fall lär dessa resesamarbeten ha koppling till hans syster som äger ett reseföretag. Vilket betyder att det är pity work – någon tycker synd om dem att de inte kan göra eller få vanliga jobb.
    Extra otäckt att hon måste ha med barnen på dessa jobb och de är ett villkor för ersättningen. Kompenseras de av föräldrarna för det?

      Är inte han fotograf? så att fotografera och fixa med bilderna osv lär nog vara en av hans arbetsuppgifter.

      ”Barnen måste vara med för att visa upp att det är ett familjehotell. Paul och jag jobbar sedan 1,5 år tillbaka tillsammans. Han fotar alla bilder och kampanjer, brainstormar innehåll och filmar”
      https://www.isabellalowengrip.se/2022/07/01/mitt-jobb-som-influenser/

        ”Brainstormar innehåll”, say no more. (Med tanke på vem vi pratar om.

      Fattar dock inte hur det kan vara så oklart för dig om du redan läst om vilka tre saker han gör. Inte deras fel att du inte minns ??

      Nej det är inte otäckt men du anonym är otäck, skrämmande.

    OT men har tänkt lite på den här tandblekningsresan till Ibiza. De har tagit dit massa dokusåpapersoner. Kastat in Katrin Z, en kroppspositivist och en transperson. Det känns som de försökt täcka in massa målgrupper (Vanessa valderrama) tar upp det i sin story ”en mix av människor men alla har en egen grej” ) men jag undrar vilka stora influencers i Sverige finns det som är mörkhyade eller på riktigt har utländskt påbrå (inte fejkar som Anty)? Jag kanske har riktigt dålig koll men kan inte komma på så många? Vilka följer ni?

      Katrin till exempel? Eller räknas bara utländskt påbrå av viss härkomst?

      Hur fejkar Anty?

        Anny?

    Det är antagligen inte olagligt att kalla reklam för recension. Jag skulle kalla det ett ohederligt språkfel där man vill ge sken av att reklamtexten är en uppriktig beskrivning av Rhodosresan.

      Inte särskilt ohederligt väl när det stort och tydligt står överst att inlägget är ett samarbete.

    Åkte samma plan som isabella till/från Rhodos. Väldigt trevlig och naturlig, härliga barn som busade med min son på ditresan!
    🙂

      Ok, du mötte Lassie vars barn var supertrevliga mot dina barn så vi blundar för missen att reklammarkera ????

        Var det det hon sa? ????? på dig själv.

        Eeeh ja du Noone verkar blunda för du har missat att hon visst reklammarkerat. Det är inte brist på reklammarkering vissa här vill skamma och sätta dit henne för utan för att hon kallar sin text om resan för recension. Ja oj så hemskt, eller inte.

        Agnes – Isabella verkar ju trevlig, härlig och gullig och inte skäller hon ut följare så som t ex Bianca och Anitha och pratar inte nedlåtande om bevakaren som de gjort men ändå ska de bli kramade och försvarade. Märkligt. Kan tänka mig hur det låtit här om IL sagt något sådant som googla el kärringar. Det är uppenbart och ja faktiskt mobbing skulle jag säga. Som Katrin sa ”varför ska man vara snäll”? – verkar ju som att de som är snälla är de som får sk-it och ska tryckas ner, märkligt det där.

          Du behöver en riktig hobby, S.

        Men varför skriver du att hon inte reklammarkerar? det har varit nästan irriterande tydligt i varje inlägg och IG story. Det skrivs ofta här här hur IL läsare är hjärntvättade men jag undrar om det inte är denna bloggens läsare som är det, för det är sjukt många som sväljer Camillas hintar och påståenden utan att reflektera över anledningen. Tänk på att Camilla tjänar också stor pengar på den här bloggen, en lön på drygt 700.000 kr förra året och en vinst på nästan lika mycket

          Jag har en lön på 40 000kr/månaden så dina siffror måste du dragit ur röven på dig själv.

            Härligt att du för in mer RÖV i kommentarsfältet! Jag beundrar ditt fina språk och mogna ordval!

              Tack! ?✌?

              Kommentaren från Camilla är väl i samma nivå som den hon svarar på. Och vad är det för fel på RÖV?

            Dock fakturerar du betydligt mer och det blir mer i vinst i bolaget som kan tas ut på annat vis av skattemässiga skäl. Men eg, vad spelar det för roll?

    Är det inte TUI som ägdes/delvis ägdes av en oligark?
    Sen är det väl omöjligt att resa med ett bolag som inte har lite shady styrelsemedlemmar ?

    Tycker mest det var synd att ”recensionen” var så tunn. Ok, maten var god, rummen fina och det fanns många pooler. Kunde de inte ha ansträngt sig lite och provat fler restauranger, baren, spa:t, gym, sportklasser och liknande? Inte allt såklart men lite mer, så man faktiskt får en uppfattning. Bra att veta hur det funkar med bokning samt mer om vad utbudet är. Fanns det många utflykter att välja på? Fanns det någonting omkring området så man kan ta en promenad eller nåt eller bara en bilväg? Alltså allt sånt här kan man ju kolla upp, men man kan ju också kolla upp vilka restauranger det finns och poängen är väl att just det här hotellet ska locka?

      Det orkar inte Bella. När hon reser, oavsett till vilket land, är det hotellet och poolområdet som gäller. Hon har noll intresse av kultur.

        Tror snarare att hon känner sin demografi. Hon vet att många svenskar älskar hotellmiljöer och pooler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.