Samir Badran och Julia Sundqvist hjälper hemlösa hundar i Spanien


Alla bilder kommer från Samir Badrans Instastory.

Fantastiskt fint när influencers använder sina stora följarantal till välgörenhet, som att stötta och hjälpa hemlösa hundar utomlands exempelvis.

Det finns mängder av ”hundstall” att stötta – och som behöver stöttning – då de allra flesta drivs på enbart donerade pengar eller andra gåvor.
Googla för att hitta ett som du vill hjälpa, om du vill hjälpa. ❤️

 

150 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fint tänkte, men det är ju väldigt mycket som kan gå fel om man bara tar en random hund från gatan eller ett shelter och skickar iväg den till Sverige. Det finns ju organisationer för sånt. Det behövs veterinärer, vacciner, hundpass, bedömningar etc.

      Exakt! och seriösa hundstall ser till att det verkligen är hundar i behov av hjälp, medan de mindre seriösa håller egna avelsfabriker och buskavlar fram valpar som godhjärtade människor sen får ”rädda”.

      Ts här igen. Jag vill verkligen trycka på riskerna som finns. Vi adopterade vår hund genom en stor och välkänd organisation, men trots det var hunden svårt sjuk. Han hade gått igenom flera veterinärbesiktningar, bott på både shelter och i fosterfamilj innan han kom till oss. Trots det hade hans sjukdomar missats. Tänk då hur det kan bli om en semesterfirande influencer börjar skicka hundar hit och dit!

      Men jag förstår inte. Han skriver ju att de hjälper med hela processen. Det får man väl anta är just det du nämner. Han säger väl inte att man ska stoppa hunden under jackan och smuggla hem den på planet?

        Är Samir ens medveten om hur hela processen går till? Det är ett ganska stort löfte han ger.

          Varför skulle de inte vara medvetna om det?

            För att han skriver ”allt som krävs är en flygbiljett”?

              han skriver ju ”det enda som kostar är flygbiljett”. Kanske täcks övriga kostnader ifrån någon organisation?

              Missade du att han skriver att de hjälper med ”hela processen”? Det enda som kostar (den som tar sig an hunden) är biljetten. Det är inte samma sak som att säga att allt som krävs är en biljett. Snälla.

        Lugna er nu! Det är inte en speciellt märkvärdig process. Man tar den hemlösa hunden till en veterinär. Hen undersöker hunden ger rabiessprutan och andra obligatoriska vaccin. Chippmärker och skriver ut ett pass. Till skillnad mot Sverige är detta ingen dyr process. Då dessa är gatuhundar där bara de friska överlever bär de på mindre ärftliga sjukdomar. Blanda inte ihop dessa hundar med dom insmugglade rashundarna.

          Har haft jourhundar från andra länder. Det är inte så enkelt iallafall inte om man anlitar de seriösa organisationerna..

          De besiktas och vaccineras AC vmasjas mm hos veterinären ett par veckor innan..Sen någon dag innan resa är det dags för veterinär igen.Ibland får de ok ibland blir de kvar ett tag till…Sen allt pappersarbete där och här. Sen bör mottagern förstå vad de får hit och vad hunden har varit med om och kan bete sig i ett hem om de bott på gatan..Man gör inte bara hunden en tjänst att ta den till ett svenskt hem och tror den bara ska funka.Det är inte snällt mot hunden…

        Om de varit seriösa så hade han skrivit ut vad ALLT ÄR..De finns många skojare i den där branschen..
        Och det där lät väldigt oseriöst.jag har varit jourhem till hundar från Spanien och det är inte bara att gråta över hundar det är mer som gäller..
        Och krav jordbruksverket här kräver för hundimport..

      Bättre för samhället om hundarna avlivas. Vi avlivar ju kor o grisar på löpande band.

    Fin tanke men känns rätt ogenomtänkt och känslostyrt. Har själv en adopterad hund från Spanien från en seriös organisationen. Det är mycket arbete bakom dessa adoptioner.

    Så fint initiativ ❤️ Dock så måste man vara försiktig både gällande sig själv och hunden. Beundrar alla som kämpar för djuren!

    Jag förstår inte varför man inte kan ”rädda” en hund i Sverige istället för att folk envisas med att importera gatuhundar hit. Är det inte bättre att skänka pengar till organisationer i landet för att hjälpa hundarna och minska problemet än att ta hit dem. Även om de vaccinerad osv har de ju ibland otillräckligt skydd och vi vill inte ha in en massa sjukdomar här som vi i princip inte har

      Jag personligen hjälpte en hund från Spanien då vi inte fann någon i Sverige. Tex hundstallet adopterar inte till familjer med småbarn och vi ville inte vänta 16 år på att ta hand om en hund när vi hade möjlighet nu.

        Till Trädgårdsmästaren: Men hur vet du att gatuhunden från Spanien fungerar med små barn??? Det är nog det sista alternativet jag kunnat tänka mig! Köp en hund från en bra uppfödare istället.

        Gatuhundseländet tar inte slut för att vi plockar hem hund efter hund efter hund till Sverige. De fylls på hela tiden. Vill man hjälpa finns andra vägar. Men jag förstår att det känns hemskt – vår granne har en gatuhund från Spanien, den funkar bra med barn men är hemsk mot andra hundar t.ex. Hon hade ändå tur som fick just den individen, då deras barn klänger på den oavbrutet och det kunde slutat hur illa som helst.

          Okej fast hur snäll en hund än är så låter man ju inte ens barn klänga på den…?‍♀️ då hjälper det knappast om hunden kommer från ett annat land, en uppfödare eller ett hundstall i sverige?

            Bonnie: Exakt! Jag bara ser det hela från mitt fönster och fasar för den dagen hunden säger ifrån… Eller barnet tror man kan göra så med alla hundar.

            Men – gatuhundar kommer i allmänhet med mer bagage och har en historia man inte känner till när man får hem den. Mycket dyker upp först senare, när hunden ”landat” och känner sig säker i sin nya omgivning. Har man då småbarn i huset kan det bli en farlig överraskning (gäller även omplaceringar från Sverige, men där har man oftast en historia OCH hunden är ”testad” av t.ex. Hundstallet innan man släpper iväg den.)

          Man kan ju jobba på flera fronter samtidigt. Ge hem åt se hemlösa samt förhindra att fler blir det. En valp kan bara jobbigt med små barn också, bättre med en vuxen i många fall.

          Man kan ju jobba på flera fronter. Både ge hem åt de hemlösa samt förebygga. Att skaffa valp ihop med småbarn är inte alltid optimalt, oftast lättare med en vuxen hund.

          För att jag inte vill stödja hunduppfödarna när det redan finns hundar i behov av hem. Då hade vi hellre avstått en hund. Jag känner och litar på personerna från organisationen som vet hur hunden funkar. Den bodde i en fosterfamilj i nästan 1 år och var van med andra djur och barn. Sen introducera vi såklart hunden och barnen på ett bra sätt och de fick aldrig vara själva i början innan vi lärde känna hunden. Men det har fungerat över förväntan bra. Därför är jag också skeptisk till samirs initiativ. Vad har de för kunskap om de här hundarna och vad det krävs? Skulle aldrig ta emot en omplaceringshund om det inte var ifrån en bra organisation som besitter kunskaper om dessa hundar.

          Ja ibland måste man vara lyhörd men jag tycker de hundar jag haft i mitt jourhem varit lyhördare och tolerant och är så anpassningsvilluga .Men man ska inte tro om det varit en gatuhund att den funkar som våra hundar här direkt…Utan man får vara extra lyhörd och låta hunden se att barn här är snälla och inte slår och kastar sten efter dem….Men har inte hört att någon fd gatuhund bitit något barn i någons hem..

      Vilken tur att det finns andra som förstår det, och räddar dom tillsammans med de svenska hundarna (som oftast ”bara” behöver omplacering).

      Låt oss applicera samma resonemang på flyktingar. Förstår inte varför man inte kan ”rädda” en människa i Sverige istället för att folk envisas med att importera flyktingar hit.

        Nöjd med den jämförelsen? ?

          Yepp!

        Det är sant, med alla humanitära katastrofer, svält och krig vi har här i Sverige.

        Okej hundar och människor är INTE samma. Jösses.

          Nej för att hundar är finare. JÖSSES

        Och hur är man funtad när man ställer svaga grupper mot varandra??

      Man ses som godare om man räddar och tar hit en gatuhund från ett annat land.

        Nej, snarare tvärtom. Svårt finns bra veterinärer och man ses som dum även om man är väldigt påläst och har adopterat från en seriös organisation. Men man gör det för att man fann just den hunden som passade in i ens hem.

      Om du kikar in på exempelvis Hundstallet ser du att det faktiskt inte är så många hundar där. Däremot finns det en hel drös med hundar på Blocket som folk av olika anledningar inte kan ha kvar. Men det finns ju betänkligheter kring hur seriöst det är…

      Ge gärna exempel på svenska hundstall där man kan adoptera svenska hundar 🙂

        Googla på ”adoptera hund” så finns det en del ?

          Jag googlade. De översta är
          ✅Hundar utan hem som är hundar från Irland, Spanien och Polen.

          ✅Hundhjälpen. Hundar från utlandet.

          ✅En andra chans. Hundar från utlandet.

          ✅Adoptera mera. Länkar till Hundstallet som är nämnt i min kommentar ovan.

          ✅Hundföreningen jag vill leva. Utländska hundar.

          ✅Dogrescue. Utländska hundar.

          ✅Hundrondellen. Utländska hundar.

          Länka gärna alla svenska adoptionssidor med svenska hundar.

            Hundar Utan Hem har även många svenskfödda hundar och de hjälper privatpersoner som behöver hjälp med omplacering här i Sverige samt hjälper även till i länsstyrelsen/polisärenden mm.

      Största anledningen är att i Sverige finns inte lika många hundar att ”rädda”. Vi har en helt annan syn på hundar än i många andra länder. Här har alla hundar en ägare och tas om hand om (visserligen mer eller mindre bra). Gatuhundar är extremt ovanligt i Sverige numera… se bara på alla de efterlysningar på facebook som kommer upp så fort någon ser en lös hund. Även Hundstallet säger att deras hundar är hittehundar, djurskyddsärenden och privata omplaceringar.

      Jag har visserligen inte sett särskilt många gatuhundar i Spanien (ändå bott där 1 år), men i andra länder som Bulgarien, Rumänien finns det mängder. Plus då djurskyddsärenden och sånt som även finns i dessa länder. Så finns helt klart fler hundar att ”rädda” från andra länder. I övrigt håller jag med dig helt och hållet. 🙂

        I Spanien överges ca 250 000 hundar om året (ca 700 om dagen). De flesta är jakthundar som inte (längre) ”duger” eller vinthundar. Jakthundar i Spanien behandlas inte likadant som jakthundar i Sverige. Här i Spanien lever de ofta instängda i burar, sovandes på sin egen avföring, de misshandlas för att bli undergivna. och ”lydiga”. När de inte längre ”tjänar sitt syfte” gör man sig av med dem, ibland genom att skjuta dem men ofta också genom att släppa ut dem efter motorvägar eller på landsbygden, man bryter benen på dom och slänger dom i en brunn eller på en åker, vinthundar hängs ofta upp i strypsnaror i ett träd i skogen, och en del har den turen att en vänlig människa hittar dem innan det är för sent. Många av dessa hundar hittas med flera olika skador eller frakturer, eller med kulor i kroppen. Alla dessa hundar är i extremt behov av hjälp. Sen har vi också de typiska fallen av familier som köpt en valp och tröttnat på den när den vuxit till sig, som lämnar in den på ett shelter eller lägger den i en kartong utanför sheltret eller utanför stormarknaden eller lämnar den fastbunden i hundparken. I teorin skall alla hundar i Spanien chippas men i praktiken och speciellt när det gäller jakt- och vinthundar sker detta inte. Finns också många fall av övergivna hundar som hittas med chipet avlägsnat med kniv.
        Ja, många av dessa hundar har trauman, men betyder det att de inte är värda att rädda? Jag har själv adopterat en övergiven jakthund och det har varit värt varje sekund av social träning jag har lagt ned på honom.

    Men varför kastreras inte djuren så att de inte förökar sig ute på gatorna?

      Det kostar pengar och sen måste den ju då tas om hand av någon som kan sköta sårläkning mm. Men tar du hand om en hund från tex SOS animals så är de alltid kastrerade.

      Vem ska betala för det?

        Du så klart.

        Donationer till hundstall.

      Samma problem i Sverige men med hemlösa katter. O nej. Katter är inte vilda djur som klarar sig själva, även de är domesticerade o behöver hem. 150 000 hemlösa katter i Sverige, de borde också kastreras men vem tar sig an den uppgiften?

        Katthemmen gör fantastiska insatser. Jag swishar pengar till katthem varje månad. Frusna tassar tar sig an riktigt svårt skadade och sjuka katter. Tips!

      Jag kom i kontakt med ett sådant ställe när jag var i Indien för en herrans massa år sedan. Kliniken tog in hemlösa hundar (kanske katter också, minns inte), kastrerade dem, såg till att de läkte som de skulle och släppte sedan ut dem igen där de hade hittat dem. Kliniken och organisationen drevs helt av ideella krafter och med hjälp av donationer och volontärer.

      Varför ska man kastrera gatuhundar? Hundar ska inte springa vind för våg på gatan och riskera ett liv i misär eller att sprida sjukdomar. Fångar man in hunden och ingen vill ta hand om den bör den avlivas. Sett alldeles för många gatuhundar med svåra ögoninfektioner, öppna sår, avsaknad av svans eller ben, svårt undernärda osv. Vad hjälper det hunden att den blir kastrerad? Bättre att avliva direkt.

        I vissa länder kastar de ut förgiftad mat som snabbt dödar djuret, sen plockar de upp liken.

          Det görs i Malmö med!

            Va?

              Det läggs ut mat med vassa föremål i i hundrastgårdar och på andra ställen där det vistas mycket hundar. Ett stort problem för hundägare i Malmö.

                Såklart. B gillar inte djur.

                Inte direkt som att det används för att bli av med gatuhundar. Det är någon sjuk människa som är ute efter att göra illa Malmös hundar, alltså Malmös hundar som hålls som husdjur.

                  För mig är det lika galet att förgifta gatuhundar! Människan har ställt till problemet och får faktiskt städa upp efter sig på ett moraliskt sätt.

                    Jag lade ingen värdering i det, men det är inte samma sak. Jag håller med om att det borde skötas på ett moraliskt sätt.

                Som hundägare i Malmö tycker jag inte det är ett vidare ”stort problem”. Det har förekommit men det är inget jag är vidare orolig över.

            Inte bara i Malmö. Det förekommer i nästan varje stad.

    Hmm…. är verkligen de här hundarna vilda gatuhundar? De brukar väl inte vara så tama. Folk söderöver har ju ett annat tänk när det gäller hundar och katter och många låter sina familjehundar gå fritt fast de har ett hem.

      De blir ju omhändertagna av de som bor där. En del ger ju de mat och sådär.

    Gatuhundar borde förbjudas. Vidrigt.

      Jaa ge dom böter så kanske dom förstår att dom ska sluta vara hemlösa

        Spela inte dum.

          Hur ska man göra då menar du

            Sluta slänga ut sina djur utan ta hand om dem.

              Fattigdom borde med förbjudas! Sluta vara fattiga!!

                Hemlösa kan ju bara köpa ett hus

                  Precis! Det är en bra investering på lång sikt med.

                    Ja och man behöver ju faktiskt inte köpa mitt i stan, man kan inte vara för ”fin” och välja bort förorter om man slösat sina pengar.

                Help me, I’m poor

                  bridesmaids!

              Och ett förbud skulle hjälpa hur?

        tycker man ska avliva hundarna

          Varför måste dom dö enligt dig? Ska vi avliva alla hemlösa också istället för att ta hand om dem?

          Tycker vi kan avliva alla brottslingar och hemlösa.

            Faktiskt en bra ide

    Håller precis på att adoptera en hund från Spanien. Det är ju en väldig procedur med smittor, rabiesvaccin etc. Det är ju inte bara att ta med sig en hem för att det är synd om den. Lämna in den till ett befintligt shelter istället

    Att vara så snål att man köper en gatuhund från Spanien och maskerar det som ”räddar hund” övergår mitt förstånd. Dessa blandrashundar har oftast beteendeproblem (en i vårt hus hatar barn och då,menar jag hatar inkl skällande och attacker) sjukdomar i ögon, leder pga inavel etc. Folk borde förstå att det bara är business, man föder,upp så dumma turister ”räddar.”. Jfr adoption, som avslöjats för vad det är.
    Det är ett ansvar att ha hund. Köp från seriös uppfödare – ja, det är upp till tre gg så dyrt men värt.
    Och re katter: utomhuskatter borde inte vara tillåtna. Dödar 16 miljoner småfåglar per år i Sverige. Vidriga djur.

      Att alla djur dödar djur i naturen men det kanske är en nyhet för dig?! ? Hur man kan hata katter för deras naturliga väsen går över mitt förstånd, världens underbaraste djur! ? Dessutom är många katter usla jagare men men den diskussionen tänker jag inte ta med dig.

        Ja, som att varenda lönnfet tamkatt kan ta fåglar. Fågeln, om den inte är sjuk på nåt sätt, hör ju på flera kilometer att katten är på väg. Sätt dit en bjällra och 100% av problemet är löst.

        Fast man är en oansvarig djurägare om man låter katten springa lös ute.

          Du tycker katter ska vara inne eller på koppel eller? Självklart ska de få röra sig fritt ute! Har ingen katt men bor i en katt-tät förort, hur stör de en?

            De pissar och skiter på min tomt.

              Skaffa en hund.

              Newsflash, din tomt är en del av naturen. Flytta till lägenhet.

                ?

                Newsflash: katter är även inne i stan och pissar i blomlådor och skiter på olika innergårdar. Skaffa inte djur om ni inte vill ta ansvar.

        Alla katter är kanske inte helt anpassade till utomhuslivet, som perser t.ex. Men nog tycker jag att vanliga bondkatter är som lyckligaste när dom får gå ut. Min hane förstörde halva hemmet när han for runt som en skållad iller, tills ytterdörren öppnades och han bokstavligen talat flög ut med ett jättehopp vid nästan ett års ålder. Han hårade aldrig, gick ut vinter som sommar, var lugn inomhus, behövde inte ha en kattlåda inomhus… Bara bra grejer tycker jag.

          Henrietta:Men det beror på var man bor. I villaområden, som jag, är katterna ett mycket stort problem. Träd som används som klösbrädor, spillning, okastrerade som ylar (folk skiter i att kastrera, en kostnad på 1000-1500 kan vara mycket för kattkvinnor, uppenbarligen) attacker mot fåglar som bara lämnas som halvdöda byten. Kattfolk borde förstå att andra inte gillar att deras djur springer runt. Det är ingen slump med ”har du sett vår murre” affischer.

            Jag bor i villaområde och katter är verkligen inget stort problem här iaf.

            Det är lag på att en utekatt måste kastreras/steriliseras

          Skönt att slippa ha kattlåda hemma. Bättre att den pissar i grannarnas rabatter och sandlådor.

            Ja absolut bättre när det sker utomhus. Ser bara win win.

              Gillar katter men hade stora problem när barnen var små att grannkatterna bajsade i sandlådan vi hade på tomten, sandlådorna i lekparken mm… Det är inget ”win” i det (förutom för kattägaren kanske som slipper det?)

              Bättre för vem? Ägaren som slipper ett hem som luktar kattlåda, slipper ta hand om lådan osv. Men är det verkligen bättre för den som äger blommorna, altanen, sandlådan där katten nu utför alla sina behov i stället?

            Relativt enkelt att sätta ett lock eller kompostgaller över sandlåda, odlingslådor m.m. där katter gärna är och krafsar. Värre om ens katter ligger i andras utemöbler m.m.

              Lättare att ägare ser efter sina djur. Nej just det. Kattägare orkar inte ha katterna under uppsikt.

          Min katt är fd hemlös och hon hade det INTE bra ute. Alltså verkligen inte alls bra. Mager, sjuk och eländig. Nu är hon lycklig och välmående inomhus och har absolut noll intresse av uteliv. Så var även min förra katt som också var fd hemlös. Hatade att vara ute och var nöjd och glad inomhus. Alla katter är inte likadana och samma gäller hundar.

            Hållet helt med här. Katter är individer. Min katt är sedan start (fick henne som 12 veckors kattunge) ganska timing, blyg, försiktig av sig. Hon är för nervös av sig för att gå ute bland knäppa människor, bilar, andra djur m.m.

        Men nu är det så att tamkatter ÄR ett faktiskt problem just vad gäller fåglar https://www.natursidan.se/nyheter/sa-minskar-du-risken-att-tamkatter-tar-faglar/
        Vi har katt för att vi bor på landet och vill ha katter som håller efter möss m.m. Även om jag tycker om katter så tycker jag ju verkligen inte om när de tar fåglar, kopparödlor m.m. Särskilt fågelungar känns j-vligt onödigt, det är ju inte ens en utmaning för dem. Men å andra sidan går de igång på minsta lilla fjäril eller fluga så utmaningar är väl inte vad de söker.

      Jag adopterar inte för att jag är snål. Jag vill hellre ha en vuxen hund än en valp. Jag tycker ofta att renrasiga har större beteende- och hälsoproblem än blandraser. De är ofta så sönderavlade. Se bara på mopsar som inte får räknas som en ras längre. Samma sak med hästar. De där renrasiga fullbloden är ofta så svårhanterade att ingen klarar av dem. Vår, som ridläraren menar är avlad bakom ett skjul, är typ stadigast i värden. Mycket oklart vilken ras han har i sig.

        Men att få hem en hund från utlandet du inte har en aning om vilka problem och trauman den dras med tycker du alltså är bättre? Att adoptera en hund från utlandet är lite som att köpa grisen i säcken.

          Ja, alltså valpar är ju också grisen i säcken. Så skaffa hund alls är ju grisen i säcken om du inte skaffar en hund som bott hos samma ägare alltid. Men inte heller då vet du ju hur den kommer trivas i sitt nya hem.

            Valpar från en seriös uppfödare där du kan forma den från tidig ålder och har rätt bra koll på hur de åtta första veckorna sett ut, är inte direkt en god jämförelse med en gatuhund som du inte vet någonting om…

          Man vet aldrig ändå… Tänk hur det är att skaffa barn.

          Fast det är inte som att köpa grisen i säcken. Man har ju kontakt med en seriös organisation som har kunskap om hunden då den bor där innan den adopteras.

        Hur många har renrasiga fullblod om man inte håller på med galopp?

          Jag har ? Avdankad galopphäst från Danmark. Inte den vackraste men världens goaste!

          Jag och många andra. Utmärkta allroundhästar om man inte siktar mot eliten. Likaså är det många (i sverige troligtvis fler än som har fullblod) som har varmblods- och kallblodstravare och inte håller på med trav. Både galoppörer och travare har ju ett bäst-före-datum på banan plus att väldigt många inte är bra ämnen för den sport de är avlade för.

        Skulle nog vilja säga att fullblod och travare ofta är bra mycket bättre hanterade och uppfostrade än gemene ridhäst. De är ofta vana vid trafik, stora maskiner osv. Däremot är det mycket energi att förvalta. Det är hästar som prestationsavlats och de behöver jobba för att få utlopp för energi. Annars finns risken att den kommer ut på fel sätt.

        En blandras mellan två renrasiga hundar kan lika gärna få alla hälsoproblem som de två föräldrarna kan ha. Blandraser betyder absolut inte bättre hälsa. En renrasig hund från välavlade och hälsotestade föräldrar ger dig bäst odds att få en frisk och stabil hund. Min blandras är vid helt okej hälsa men min grannes avlivades när den var ett år – det är verkligen grisen i säcken som någon annan skrivit här. Att använda en MOPS som exempel är rätt extremt, finns ju hur många raser som helst.

      Camilla. Ta bort denna kommentar.

        Vill man anmäla en kommentar ska man skriva Gervide som svar på kommentaren

      Jag har själv haft en hittehund från Spanien och därmed även haft kontakt med många som också adopterat gatuhundar. Ingen av dem har gjort det för att man är snål. Visst kan en del vara skygga och behöva miljötränas men att säga att de oftast har beteendeproblem är långt ifrån sanningen. Vad grundar du det på? Att min granne, som har en renrasig hund som skäller och hoppar efter folk, har beteendeproblem är en sak men att utifrån det säga att alla renrasiga hundar har det vore inte vidare logiskt.
      Angående inavel bland gatuhundar förstår jag inte riktigt hur du menar. Menar du att hundar som springer fritt på gatan löper större risk för inavel än de som föds upp hos en uppfödare?

    Nu har Kenza lagt upp en till ursäkt i stories.

    Om man ska adoptera hundar utan hem tycker jag hellre man kan köpa en omplacerad ”pandemi”hund (eller katt) här i Sverige istället. Gatuhundarna är inte våra ”problem” eller hur man ska orda det, utan länderna som har hundarna borde satsa mer på att lösa problemet med herrelösa hundar.

      Sålänge man hjäler ett djur bör det inte göra någon skillnad varifrån det kommer.

        Jo om det riskerar att föra in rabies och lungmask i Sverige

          Det gör man inte. Adopterar man via seriösa förmedlingar kontrolleras de noga

            Fast du vet fortfarande inte vad hunden varit med om och vilka psykiska problem den har, om den nu skulle vara frisk i övrigt

            Det är bara att googla så kan du se att när man tar stickprov är många hundar inte tillräckligt skyddade ändå och riskerar att ta in sjukdomar

        Risken att Sverige får in lungmask, rabies mm är stor och vad händer då med de svenska hundarna? Visst ska man hjälpa men hjälp då djuren på plats och engagemang kan man ha i det aktuella landet. Det blir så mycket ”influencerståhoj” att det nästan känns oseriöst.

      Tycker det är så mycket snack om coronahundar och hundstall som säger att de går på knäna. Sen går man in på tex Hundstallets hemsida och ser att det är typ exakt likadant som det alltid varit? Det är amstaffkorsningar, det är huskys, det är ovtjarkas och det är märkliga korsningar som inte skulle lämpa sig i en familj eller för en förstagångshundägare. När jag tänker coronahund tänker jag alla dessa pudelkorsningar som sålts för 50k på blocket de senaste två åren. Känns som att hundstallen blåser upp hela grejen.

        Kanske för att coronahundsägarna säljer sina pälsklingar på blocket pga ”ändrade livsförhållanden/nytt jobb/plötsligt påkommen allergi” till andra personer med ungefär samma konsekvenstänk och impulsivitet, istället för att kontakta en seriös förmedlare som kan hitta en bättre lämpad ägare

          Absolut men tycker inte det är överdrivet mycket där heller? Hundstallen menar att veterinärer bönar och ber för att de ska ta emot friska avlivningshotade vilket även det verkar vara en myt (källa veterinarmolin på insta).

    Finns en organisation som tar hand om gatuhundar i Grekland som nu har så många hundar så istället för att ta hand om dom så släpper de ut hundarna på gatan igen. Måste kännas fint att stötta något sånt.

      Takis Shelter finns oxå i Grekland

      Fast är väl klart att det finns en gräns för hur många hundar varje sånt ställe klarar av att ta hand om. Att det är fullt/att man inte kan hjälp är ju inte samma sak som att man inte gör något alls.

        Det är väl då bättre att inte ta in hundarna från första början?! Eller tycker man det är bra att först ge dom mat och den släppa ut som på gatan så att de stannar kvar i området runt sheltret i förhoppning att få mat.

    Amigos Mio finns i spanien

    Melina Criborn har ”glömt” att reklam-markera lite i helgen, närmare bestämt 8 ggr.
    Gina
    Zara
    Heyparty
    Partypoolen
    Baketoyou
    Ingrid Regeringsg 91
    Foodora
    Slice of New York

    Jora pengarna rullar in, det går bra nu?

      Hur vet du att det är samarbete?

    Sveriges veterinärmedicinska anstalt varnar för riskerna med att adoptera gatuhundar och Jordbruksverket avråder från att importera gatuhundar på grund av smittorisken. I Norge är det förbjudet att ta in gatuhundar, De har tagit blodprover på hundar som har visat att stor andel av hundarna som har förts in inte hade antikroppar mot rabies. Så när folk köper gatuhundar så riskerar man att få in andra smittor i vårt land. Folk är så obegåvade när de köper gatuhundar och inte begriper att hunden är uppfödd på puppymills där folk tjänar stora pengar att sälja söta ulliga gulliga mentala vrak som gatuhundar.

      ??

      Det existerar säkert också. Där jag adopterade tjänade inte organisation något. I vårt pris ingick kastrering, veterinärklinik, alla vacciner osv och flygbiljetter hit.

    Sluta ta in gatuhundar så kanske ”utbudet” faktiskt minskar om de måste ta hand om problemet själva

    Anledningen till att hjärtmask hos hund kom till Sverige var dessa hundadoptioner…

    Och i havet utanför reser människor på undermåliga flottar, drunknar och dör i jakt på mänskliga rättigheter och ett bättre liv. Men visst, lägg massor med pengar och tid på att rädda gatuhundar. Verkar vara en helt rimlig prio

      Ska dom adoptera flyktingar istället tänker du?

      Dessutom kan man ju göra mer än en sak. Folk svälter och här sitter du och klagar på en skvallerblogg. Helt rimlig prio.

      Sverige tar ju emot extremt många flyktingar redan. Menar du att vi som hjälper hemlösa djur ska känna oss skyldiga för att någon dör på en båt i Grekland? Det problemet har ju inte vi orsakat direkt.

      Räddar hellre hundar än människor din kalla jävel.

      Exakt det du skriver händer just nu och här sitter du och gnäller på att andra borde göra mer ? parodi!

      Låt folk välja vem de hjälper. Många hjälper dessutom både och. Men varför skulle det va sämre att hjälpa hundar än människor?

    Är bara en tidsfråga innan vi får in rabies i Sverige med alla dessa oseriösa aktörer som inte har koll på vaccinationer, eller ännu värre – fejkar dem!

    Hundstallet som har ett 90-konto är en utmärkt mottagare för de som önskar hjälpa hundar. Gå inte över ån efter vatten……

    Fint av dem! Hopps de är försiktiga och gör det på ”rätt sätt” men jag älskar att de bryr sig om djuren.

    Som webbutvecklare är det lite kul att han vill att någon ”fixar en hemsida”. Är en del arbete bakom en fungerande sida haha.

    Malinskan Vi adopterade en hund från Spanien ?? via en sida som heter Dog rescue in Spain Sverige. Dom är godkända av jordbruket, Skatteverket & länsstyrelsen för att föra ut hundar från Spanien till Sverige. Det är mycket kontroller innan hunden får komma till Sverige. Vetrinärbesök för kontroll av rabies,medelhavssjukdommar m,m) Sen regelbundna rabies vaccinationer,avmaskning,saneras igen från loppor & fästingar.Hunden måste sitta 48 timmar i karantän i Spanien,innan resan till Sverige.Fördelen med denna förening är att dom hämtar hudarna med en godkänd buss för att transportera ????

    Hoppas dem har kollat allt noga så den inte har ett hem/ägare redan.
    Endel utomlands släpper ju ut sina hundar på morgonen när de gå till jobbet, och tar in den igen på kvällen när de kommer hem. Man kan diskutera hur lämpligt det är, men det är en del av deras kultur. Så om man bara tar en random hund finns ju risk att man tar en hund som faktiskt har ett hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.