Succé för Spökjakt – säsong 4?

Bildkälla: Joakim Lundell Instastory

Jag erkänner…
Jag har aldrig sett ett enda avsnitt av Lundellarnas konept Spökjakt, men att serien är framgångsrik – ja, det vet till och med jag.
När det kommer till gamla spöken så har jag nog med mig själv. 😉
Anyways…tillbaka till Spökjakt.
Programmet och programledarna har varit nominerade till mängder av priser och bland annat vunnit Kristallen för ”Årets program”.
Den 5/8 släpptes säsong 4 på Discovery + och enligt Joakim Lundells Instagramkonto så har den – i skrivande stund –  redan streamats snudd på 3 miljoner ggr.

Det är jäkligt mycket! 
Nu väntar nog bara fansen på att Jockes skräckfilm ”Feed” ska börja gå på bio.
Tror ni det är en slump att namnet ”Feed” påminner lite om ”Scream”?
Dock påminner det inte alls om ”I know what you did last summer” så det är kanske bara en slump?
Enligt Moviezine släpps den lagom till Halloween, så gott om urkarvade pumpor att ta till onm det blir FÖR läskigt.
Jag känner nästan att jag är för gammal för skräckfilm. Mina nerver klarar liksom inte av sådant längre….
Men influencerns som jagas i skogen… nog fan är det lite lockande ändå? 😉

Jag vet inte…
Har ni kollat Spökjakt och/eller ska ni ge Jockes skräckis en chans?

79 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    I know what you did last summer är ju dock inte samma film som Scream 🙂
    Har svårt för att se att en svensk skräckfilm kommer bli succé men jag kanske också är för gammal för det nu.

      Senaste scream var riktigt bra. Ska kolla på spökjakten inte sett något av den. Undrar om hans film handlar om zombies?

    Har svårt för skräckfilm men en skräckfilm med influensers som blir isolerade utan internet nånstans skulle jag nog göra ett undantag för.

    Älskar Spökjakt!

    Hälsningar 50-åring ?

      Samma här??

      Jag med!! Mvh 41årig sjuksköterska

    Har kollat på alla avsnitt av spökjakt, tycker vissa händelser verkar vara så sjuka att de nästan blir osannolika. Men oavsett vad så är det ett bra program som förtjänar en till kristall

    Ska vi fortsätta hålla snattran om vad som kommit ut om Jocke?

      Jag skulle sitta lite lugnt i den båten just nu, med tanke på att personen bakom skvallerkontots identitet har avslöjats. Ta hennes ”scoop” med en nypa salt för hon kan ha klippt och klistrat lite som hon vill. Jag bad om att få se hennes material när hon tjatade på mig att uppmärksamma henne men det ville hon inte. Jag skulle snarare säga att HON ligger rätt pyrt till. Ni kan gå in och kika på Diana Mosenis Instastories för att få veta mer, men jag kommer inte skriva om det mer just nu.

        Men det är väl definitivt något att gräva i än att bara sitta lugnt i båten. Hellre att gräva om en äldre gift man som siktar in sig på minderåriga med att begära att de ska röka för honom, det är inte ens lagligt för de att röka.

          Jag menar att NI ska sitta lugnt i båten. Jag står upp och ror just nu. ??

      Gammalt. Bara släppa och gå vidare!

        Dock inte gammalt??‍♀️

        Nej inte särskilt gammalt och nej ingen anklagar honom för något, det är fakta och han förnekar det inte själv men han snackar om att det är tio år sedan fast det bara är fyra år sedan. Jag såg ett klipp på J och J där de berättar att de köpt pro-tuerade, helt sjukt, jag trodde först jag hörde fel men nej det är vad de säger, även Jonna.

          Var finns klippet?

      Gissar att saker raderas här, av säkert goda skäl, vad ska man googla för att finna nyheten?

        Ja, hon har anklagat honom för extremt grova saker som jag inte kommer tillåta spekulationer kring här i kommentarsfältet.

          Kommer inlägg istället?

          Istället promotar du hans grejer.

            Det är ett märkligt fjäskande. Ingen har anklagat honom för något, det är fakta och han förnekar det inte, dock försöker han förklara bort det med att det är tio år sedan fast det är fyra år sedan bara. Ett klipp kan man se där J och J berättar att de köpt pro-tuerade, vidrigt, trodde knappt mina öron.

        Vill du veta vad det handlar om, kolla cluee news video ”Joakim Lundell blir UTHÄNGD” på youtube. Han pratar om vad som hänt.

        (Camcam denna kommentar borde får ligga kvar eftersom jag inte berättar vad som hänt utan bara hänvisar för dem som är nyfikna)

          Rättegången som bara är dagar gammal ligger också ute på Youtube sedan igår, så det är inte old news…

    Varför pratar ingen om Matilda Djerfs kritiserade uttalande i NY times style? Kommentarerna på deras instagram är inte nådiga ?

      Vad exakt är det som kritiseras? Har enbart läst en nyanserad välskriven artikel som porträtterar MD. Vad gäller kommentarerna är de kritiska mot influensers och deras livsstil. Diskussionerna i kommentarsfältet är intelligent och går ej på person.

      Bra fråga! Borde ju verkligen vara något som den här bloggen tar upp hehe. Själv gav jag inlägget på ig en like, tills jag kom till stycket där hon beskrev sig själv som ”society’s ideal of what a perfect person looks like” LOL. Plus ”I don’t need to wear makeup”. Är väl ingen tjej som BEHÖVER ha smink eller? Hela citatet är så himla cringe i brist på bättre ordval…

        Hennes ego är större än Jeanettes likes-budget

          Vad är grejen, hon ser ju alldaglig ut?

            Hehe mm många kommentarer handlade just om det, att många följer henne för att hon är mer ”alldaglig” och känns liksom tangible (sorry kommer inte på ett bra ord på svenska just nu) jämfört med vissa andra influencers/modeller (typ Kendall Jenner, Bella Hadid som ser ut som typ 1% av befolkningen). Vilket gör uttalandet ännu mer… pinsamt?

          Hon ser ju alldaglig ut?

      Vad heter deras instagram?

        Sök på NY Times så får du upp style också, de har en röd ikon 🙂

    Är faktiskt inte förvånad att det går bra för spökjakt, och tycker det är kul för Jocke att det blivit en sådan succé. Spöken går hem hos en bred målgrupp och det märks att Jocke tycker det är roligt att göra programmet.

      Han har ju dock nyligen berättat att en del är fejkat, att vissa saker är inklippt.

    Alltså man får tro vad man vill om övernaturliga saker och spöken osv, MEN om man nu påstår sig tro på sånt så borde man väl lämna det ifred? Det är bara så orimligt att jaga nåt man inte förstår sig på, typ som att ge sig ut och jaga potentiellt farliga djur? Eller är det bara jag haha

      Nä, det är inte bara du. Jag tror inte på spöken, har aldrig sett programmet men kan väl känna lite som du: OM de nu finns, varför då jaga dem? Men, å andra sidan sätt, människor jagar ju faktiskt också farliga djur och gör en massa andra dumheter som är svårbegripliga. T.ex. som att följa influencers (så fick jag sagt det också…)

    Jag förstår inte hur ”Feed” påminner om ”Scream”?

      Nej. Rimmar inte ens.

      ??‍♀️

      Fned.

    Jag har sett ett avsnitt för länge sedan. Dom var vid Barnmördarkorset utanför Linköping.
    Det var väl okej, jag gillar den typen av program.
    Men, jag klarar inte av Jocke så det blev inte mer än ett program.
    Jag tycker att Jonna däremot verkar ha fötterna på jorden så om hon fick ta större plats i programmet så kanske jag skulle se fler avsnitt.

    Mina barn älskar det!

    Är det mycket jumpscare i spökjakt? Funderar på om man orkar kolla eller inte

      Inge läskigt alls enligt mig. Inga jumpscares.

    Tål inte spökjakt program över huvud taget då allting är uppgjort, och tål verkligen inte LaxTon som rider på Jockes kändisskap och lurar minderåriga på stora summor pengar. Så nej, jag har inte sett programmet. Allt handlar om tittarsiffror, inte kvalité och sanningen.

    Jag håller själv på med det övernaturliga, och kan säga att det är väldigt svårt att lyckas få så mycket aktiviteter på film. Ju längre tid man håller på, desto MINDRE aktiviteter blir det oftast.

      Jag ogillar att Andreas är med, någon som säger sig vara ett seriöst medium och att han ens vill bli förknippad med dom.. Får mig att tvivla på hur riktig och seriös han är egentligen.. Han är mest i bakgrunden, säger en del intressanta saker men blir genast avbruten för att Jocke gjort något dumt eller blivit besatt och måste bli räddad.. Jojo.. Väldigt trovärdigt..

        Hahahaha!!! Lät ju kul, måste nog börja se programmet

    Gud vad dom ser slitna ut allihop. Försökte kolla på någon av Jockibois dockusåpor en gång men fick stänga av för att jag blev så illa berörd. Trasiga, trashiga och väldigt unga människor som konsumerades som godis. Och Jockiboi är den trasigaste av dom alla. Men så går det kanske när ens grundutbildning består av Kungarna från Tylösand.

      Luktar avundsjuka. TÄNK att någon som varit med i en dokusåpa kan bli framgångsrik!? Verkar jobbigt för dej att stå ut med den tanken.

        Haha, avundsjuka…

    OT

    Men alltså hur skön är in Alexandra Bring? Lägger upp en story när hon äter rå pasta ??? älskar hur hon driver med sig själv. (Med tanke på hennes samarbete där hon lagt upp rå pasta i en skål)

      Jag älskar att knapra på rå spagetti, gjort sedan barnsben!?

        Är ju standard när man lagar mat ?

      ???? aldrig sett någon skönare!!

      Obs kan innehålla ironi.

    Jag tror absolut att det finns själar som inte ”gått över”, även att en del av dom (kanske to m de flesta) bär på mindre bekväma & väldigt oroliga energier. Men om man besitter det ”sjätte sinnet” så man känner av dom, borde man inte istället göra allt för att ”hjälpa dom över” o inte jaga dom”? För dom ska inte va runt oss, dom har haft sin tid här på jorden o ska över till the other side.

    Men det är en annan såpa…ett helt annat manus.

    Ni tror väl ändå inte på spöken hoppas jag?! ???

      Majoriteten av världens befolkning tror på någon religion, hur är det då löjligare att tro på spöken?

        Amen ?

        Yeez! ?
        Stay in school kids!

          Du kan köra härskarteknik eller så kan du förklara för oss lågbegåvade vad skillnaden är.

          Finns ingen som har facit på detta, så vad har du lärt dig i skolan om vad som händer efter döden som vi andra inte vet?

          Kan du inte berätta mer? Har pluggat totalt 17 år nu men fortfarande inte lärt mig

            Kanske dags för dig att skaffa dig ett jobb.

              Börjar skriva min master till hösten så förhoppningsvis efter det. Ha en fin dag 🙂

      Beror på vad du menar. Få tror nog på att spöken vandrar runt med kedjor och ropar ”buuuu”
      Däremot finns det många som tror på själar i kroppen kan stanna kvar på jorden, energi, osv.

    Jag har sett några delar av ”Spökjakt”. Det som fascinerar mig är att LaxTon Ghost, som ändå verkar skapligt seriösa, orkar ha med sig ett par gapiga influencers som skrämmer upp sig själva till den milda grad. Vill man ge ett seriöst intryck och verkligen försöka dokumentera övernaturliga fenomen, så borde man hålla sig så långt borta som man kan från det hysteriska paret.

    OT men Diana M. Hon är så förbannad på en av skvaller-instagrammarna ochhotar att hon ska ta reda på vem det är osv. Förstår att hon kan vara sur MEN så har denna sida lagt upp hur hon skickat privat röstmeddelande och säger saker som ”din äckliga lilla fitta, ditt smuts”. Jamen jättebra att sjunka ännu lägre? Hur barnslig får man vara

      Ellerhur!!! Hon är så jävla pinsam! Har alltid haft så svårt med henne.
      Dubbelmoralen att hon är bästis med en annan skvallersida också. Nämen det är helt okej!

    Tycker programmet är underhållande men stör mig på att Jocke säger i princip i varje program att han är skeptisk och ändå säger han också i typ vartannat program att sjuka saker hänt, att folk blivit besatta osv. Och sedan mediumet Andreas, ”det här är allvarliga farliga saker” men ändå gör han det för underhållning. Så antingen fejkar han ju eller så är han ett oansvarigt medium.

      Oansvarigt medium? Är de inte oansvariga allihop med tanke på att de håller på med humbug?

        Menar förutsatt att han själv tror på det, som han såklart säger sig göra. Jag tror inte att han är medial men menar att det blir oseriöst att hävda att det de gör är farligt men ändå göra det.

      Vilken sorts medium är han? Lurar han sig själv plus andra, eller lurar han bara andra?

    För 5 år sen ja

    Själv idéen med spökjakt gillar jag och det är snyggt producerat med tanke på vilken åldersgrupp programmet ska attrahera.

    Jocke skulle kunna vara en bra programledare med hjälp och vägledning. Men just nu är det mest trams och konstigheter. Han gör att den uns av trovärdighet som finns faller.

    Laxton var bra förr när dom aldrig försökte dramatisera obenfintligheter men nu har även dom gått överstyr. Synd att dom pyntat sönder prästgården så förbannat!

    Feed vill jag se för jag tror att produktionen kommer vara tilltalande. Men manus och skådespeleri har jag inte enorma förväntningar på direkt.

    Det var allt från tant!

    Brukar inte såna här program mest bestå av att någon berättar hemska historier om vad som hänt på platsen och vad folk påstår sig ha sett/hört/upplevt och sen en massa springande och filmande i mörker? Med typ kommentarer som ”hörde ni det där? Såg ni det där fladdret?” Fast såklart lyckas man ju aldrig fånga några faktiska bevis på film. KONSTIGT NOG (ironi)

    Varje säsong har jag kollat ett par avsnitt för att ge det en chans, eftersom de är så hypat och alla andra verkar gilla det.
    Men det faller mig verkligen inte i smaken, det är segt, tråkigt och inge läskigt alls.
    Det enda intressanta är hur de gamla husen ser ut och historian runt huset, men det är typ 10 min intressant innehåll.

    Inte kollat denna säsong ännu, men får väl testa och ge det en chans och se om denna säsong faller mig i smaken eller ej.

    Inte sett ett avsnitt mer än en liten snutt. Nej det verkar inte särskilt intressant. Tråkigt att det vinner över andra program för att Jocke värvar röster på insta och yt och lyckas övertala barn att rösta rösta. Den kommande skräckfilmen måste vara tidernas snabbast gjorda film, en film brukar ta år att göra annars hehe, och Jocke själv har ju inte varit särskilt involverad i den fast han vill låta påskina annat. Lika lite som att Läckberg skrivit den nya serien ”Strandhotellet” – plötsligt så hade hon skrivit en ny tv-serie bara sådär, när skulle hon ha gjort det och inte ett ord har hon nämnt om den förrän den började spelas in och hon fick bilder skickade till sig från inspelningsset. Nej Läckberg och Jocke ska bara locka mediaintresse och vara marknadsförande på insta så att det ska locka mer publik till film och serie. Samma när vissa influencers plötsligt ”skrivit” barnböcker, är bara att de marknadsför den inte att de verkligen skrivit bok.

      Jocke har ju verkligen hypat sin nya folk, och att den ska vara så fantastisk, vilket kommer göra det till en flopp eftersom folk sätter då extrema förväntningar.
      I bästa fall tror jag hans film håller samma klass som beck filmerna. Men tveksamt om han ens kommer lyckas nå upp till den nivån.

    Jag älskar Ghost Adventures men denna serie är så otroligt fejkad.

      Tack för tipset, visste inte om den serien, ska ge den en chans 😀
      Är det kanske den som Jocke försöker kopiera?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.