Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

490 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Familjeliv!

    Jag har två barn. Ett på 3 månader och en som är två år och tre månader. Min tvååring är galen. Han slåss och bits samt slår sitt huvud (pannan) i golvet eller väggen. När jag säger slår, då menar jag verkligen, att han tar sats och slår huvudet. Jag är rädd att det kommer att bli något fel på honom, så ofta som han har slagit sitt huvud.
    Det här bankandet med huvudet började typ när han var ett år gammal. Först försökte vi allt för att få honom att sluta, men det hjälpte inte. Nu försöker jag att ignorera det/ förklara för honom att han får ont. Men inte det heller hjälper. I sig är han inget aggressivt barn, han kan sitta still, är empatisk om någon ramlar eller när bebisen gråter. Han kan inte prata än, alltså inte mer än få enstaka ord. Så han kan inte säga vad som stör honom. Jag är så maktlös, så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag förstår själv, att han är svartsjuk på sin lillebror. Och Barnläkaren säger, att det går över, men när?!?

    Någon som sitter på tips eller har varit i liknande situation.

      Svårt att vara 2 år och inte riktigt kunna uttrycka vad man känner 🙁 Förstår att det är jobbigt!

      Kan du kartlägga när han får dessa utbrott? Då kanske du kan hitta sätt att förebygga att han får den typen av utbrott. Kan du se tecken på att ett utbrott kommer så kanske det går att avleda? På nåt plan har han nog fattat att Banks huvudet ger honom uppmärksamhet så fundera på om det finns nåt sätt att ge honom mer positiv uppmärksamhet än du redan gör

        dejta en kille i våras ocvi kom väl halvvägs fysikt. jag var ute efter seriest men det var mkt sex flirtar i, sms mm.
        vi bröt kontakten flera ggr o båda tog upp den också i flera omgång far jag nu sista gångerna sagt att jag vill ha seriest o, han vill dejta /ha sex men ej ett kk men vimm mer dejta o inte verkar super på det jag söker. vi bröt igen o han fortsatte höra av sig fast jag sa nej 3 ggr men såg klart svårt att låta blir o svara
        jag är ni lite förälskar i han.
        han skriver sms han har svår o glömma
        nu inte setts sen i mars.
        vad ska man göra? vi dras till varannan men vill olika saker. ham vill jobba som vakt varje ledig helg o jag har barnen nästan på heltid så att ha, masa barnfri blir men att ses laga mat o umgås funkar
        men intresset är svalt.
        har döööd svårt o glömma honom är sååå attraherad av honom.. o, saknas en kille så mkt. nu för jag kämpa för att inte sms… jag vet ju att han egentligen är inte det jag söker men ingen annant gett mig pirr så många månader.

      Förebygg så mycket det bara går. Det kommer säkert gå över, det är svårt för såna småttingar med starka känslor.

      Min son är också försenad språkligt!
      Han hade en sådan fas från 18 månader till strax innan 2 års ålder ungefär. Tufft! Men det går över. Är för det mesta bara frustration. Vi insåg efter att det var i samband med stor förändring – dvs att han börja förskola. Kanske är det lika hos er – en reaktion på att ha blivit storebror.

      Allt kommer bli bra ❤️

      Jag har varit i samma situation med min son som är 3 nu.
      Han blev så arg och dunkade huvudet så han var helt röd och blå i pannan. Mot spjälsängen och klinkergolvet och även på förskolan som tog in en specialpedagog för att hjälpa. Det var så svårt för oss alla att hantera ilskan. Bollade mycket med förskolan för tips och råd, och även BVC.
      Det hela gick över smygande i takt med att talet blev bättre, han är dock sen i talet så det fungerar inte helt ännu, men jag tror att en stor del av aggressionerna var på grund av att han inte kunde göra sig förstådd.

      Åh, min tvååring har exakt samma grej med att dunka huvudet i golv och väggar. Det är så jobbigt och hemskt. Känner och lider med dig. ❤️

      Hos oss verkar det hänga ihop med stora känslosvallningar och lyckas oftast brytas med ”vill du ha en kram?” följt av en lång kram och när han lugnat ner sig så försöker vi reda ut varför han blev ledsen/arg/frustrerad och bekräfta det.

      Det var som värst innan han lärde sig prata, nu pratar han mycket och är betydligt lugnare eftersom han kan uttrycka sina känslor i ord. Oftast.

      Kram!

      Tipsar om att försöka ritprata om händelser, både de vardagliga men också när situationer uppstått. Funkar förvånansvärt bra för yngre barn med bristfällig kommunikationsnivå.

      Min snart tvååring hade också en period där han dunkade huvudet i golvet/väggen. Nu var det länge sedan så det var nog bara en fas. Förhoppningsvis går det över för er också!

      Gud vad skönt att höra, att det inte bara är vi och att går över. Tack, ni räddade min kväll ?

        Ni kanske kan öva på några tecken som kommunikation tills talet kommit igång? Tex tecken om känslor (glad arg ledsen trött), hungrig, törstig, vill leka, kramas etc.

      Autism?

      Min 2,5 åring är likadan och började också runt 1år. Vet inte vad det kan vara, förhoppningsvis en fas alternativt att barnet känner sig ur balans/maktlös eller liknande och kanske behöver lite mer självständighet? svårt att säga. Men det jag gör är att jag tar upp honom, trots att han stretar emot, håller fast honom i min famn och säger: du är väldigt arg just nu och det är ok att känna så, men det är inte tillåtet att göra illa sig själv. Jag tänker inte tillåta det. Om du känner att du vill slåss eller dunka huvudet så gör det mot den här kudden/gosedjuret. Släpper honom, ger en kudde eller gosedjur. (Oftast skiter han fullständigt i kudden och kastar den, men jag fortsätter att erbjuda det ändå). Och lyfter upp honom såfort han börjar slå sig igen. Tills han inte orkar längre och ger upp. Sedan när han är lugn tröstar och pratar och förklarar situationen, varför det inte är ok. Ge mkt kärlek efter en sådan händelse, för jag tänker att barnet inte vill göra så egentligen, utan vet helt enkelt inte hur man ska hantera så stora känslor. Tyvärr väldigt tidskrävande och dränerande men har märkt en förbättring med min, han slår sig inte lika hårt nu trots att han kastar sig på golvet och dessa utbrott håller inte i sig lika länge. Tror att man får bara vara 100%närvarande, försöka att connecta, bekräfta känslor att det är ok, sätta gräns (i detta fallet ej göra illa sig själv/slåss/bitas). Stå fast vi det. Vet hur svårt och triggande det är och iblnd orkar man inte men man gör ju alltid sitt bästa i situationen trots att det ibland blir bajs. Hoppas det blir bättre iallafall, kämpa på ❤️

      Jag jobbar med barn som har olika funktionsnedsättningar. Är han över 2 år pratar ” dåligt / lite + dessa ”utbrott så skulle jag ta kontakt m en läkare . Autistiska barn har ofta detta beteende , lite sen i talet och motoriken ( inte alltid m många ggr )
      Han själv en son m Downs och har jobbat i 24 år m just barn . Se hur han utvecklas och tveka inte att kontakta en läkare om du som mamma har funderingar som du vill ha svar på ? Säger absolut inte att det behöver vara något mer än ” humör ” men bättre att få svar av de som kan än att fundera och oroa sig hemma . Lycka till !

    Vad tror ni om detta?

    Min sambo har varit utomlands i sitt hemland i några månader nu på grund av jobb. Vi har varit tillsammans i flera år och har ett barn tillsammans. Vi är helt överens om att det är rimligt att han åkte och vår relation är i allmänhet väldigt bra.

    Jag har en manlig vän som jag känt längre än jag känt min sambo. Den här vännen har alltid haft ett gott öga till mig och har sagt öppet att jag är speciell för honom och att det är få saker som han inte skulle göra för mig. När vi båda var singlar var vi ute på något som han nog uppfattade som en dejt men jag har aldrig varit intresserad av honom på det sättet. När vi var singlar blev jag lite smickrad över hans intresse men visste att han inte är för mig. Eftersom jag tycker om honom som person vill jag gärna att vi ska vara vänner. Just nu har han det jobbigt med sin egen sambo som är väldigt svartsjuk av sig.

    Den här vännen berättade förra veckan att han hört ett rykte att min sambo är otrogen mot mig med en annan kvinna i hemlandet och att det pågått under lång tid. Jag har ingen anledning att tro på det ryktet eftersom jag tycker att jag känner min sambo tillräckligt väl för att veta att han är den typen, vi har kontrakt flera gånger om dagen, han har många bilder på mig och vårt barn uppe i sitt boende, jag pratar ibland med hans familj via facetime och så vidare. När min vän berättade detta kände jag direkt att nej, det här stämmer inte.

    Min vän vill inte säga vem han hört ryktet av men säger att det är från någon som vet vem min sambo är. Till saken hör att min vän och min sambo inte känner varandra mer än att de hälsat. Vi har båda egna vänner på varsitt håll som vi mest träffar själva så det i sig är inget konstigt. Vi bor också på en annan ort än min vän. För mig låter det rätt osannolikt att någon som känner min vän skulle veta något sånt om min sambo ens.

    Min instinkt säger mig att min vän hittar på det här för att han på något plan önskar att jag också ska bli singel nu när han funderar på att göra slut med sin egen sambo.

    Åsikter och tankar?

      Tror inte på kompisen utifrån det du skrivit här. Och om han nu hittar på detta är han verkligen ingen vän värd att ha. Prata med din sambo.

        Känner mig så besviken. Han är vän med en väldigt viktig vän till mig och vi har roliga saker planerade tillsammans. Nu vet jag inte hur jag ska ta det här vidare.

          Du pratar givetvis med din sambo och sedan bryter du med den så kallade vännen om han inte kan säga vem ryktet kommer ifrån. Prioritera ditt förhållande långt före någon som eventuellt vill sabba för dig.

      Jag kan absolut tänka mig att din kompis hittar på det här för att han är intresserad utav dig. Och jag kan också tänka mig att din sambo är otrogen, alltså att möjligheten finns. Att eran relation är stabil, ni har kontakt ofta, du pratar med hans släkt eller att han har bilder uppe på sin familj i sitt hem säger inte att han INTE är otrogen. Det spelar ingen roll.

        Ja chansen finns ju men min magkänsla är verkligen att det inte stämmer. Vore en sak om min vän sagt att min kille haft ett one night stand med någon men att han har en långvarig relation, min vän använde ordet gift med, en annan är bara osannolikt av flera anledningar. Man vill ju inte tro att ens sambo kan vara otrogen men jag har blivit bedragen i en annan relation och när jag fick höra det blev jag knäckt men trodde ändå att det kunde vara sant

        Visst, men hur har kompisen ens hört det ryktet om han inte känner sambon, de ej har gemensamma vänner och de ej bor i samma stad? Vem är det sambon berättat för att han ligger runt i ett helt annat land? Lär ju inte vara någon som bara ”sett dem på stan”

        Låter osannolikt, särskilt om kompisen inte kan klämma ur sig varifrån ryktet kommer.

      Min tanke är att du din analys är riktig och min åsikt är att du ska dumpa din vän

      Spontant låter det ju som något som din kompis hittar på? Om du tror det så kanske du ta ett snack med kompisen. Är också lite underligt att umgås så länge när du vet att han är intresserad? Kanske säga rakt ut att du inte är det så han inte ”går och hoppas”.

        Du har en poäng. Har aldrig sagt rakt ut att det inte finns någon chans. Det jag har sagt är att jag ser mig med min sambo för resten av livet och att jag aldrig skulle vara otrogen, det är uteslutet att jag skulle göra något sånt mot vårat barn och min sambo. Indirekt har jag ändå sagt att det inte finns något intresse.

          Mma kan absolut ha killkompisar när man är i en relation, men det där är inte bara en kompis. De rör.npgon som har känslor för dig och som du väljer att inte helt 100 % avspisa. Backa från den relationen tills hans känslor svalnat åtminstone. Det är inte schysst mot någon att fortsätta, han hoppas ju på mer.

      Om det inte är vännen som catfishar din sambo och är den han är otrogen med ?‍?️

        Intressant tanke ändå!

      Jag skulle kräva att få höra vem han hört det här ryktet från och förstås också prata med min sambo.

        Jo jag försökte men min vän menar att han inte är sån som avslöjar sånt. Kommer att pressa honom på den infon igen.

        Vill inte prata med min sambo riktigt än men kommer att göra det snart.

        Blir så besviken på min vän. Det här trodde jag inte om honom

          Fast det gör det ju totalt omöjligt för dig att bedöma trovärdigheten i detta ”rykte” om din vän vägrar säga hur han hört det och av vem. Skulle säga till honom, din vän alltså, att om han bara har detta att säga utan att förklara från vem så är det inte värt något och du tänker inte tvivla på din man för att någon random du inte ens vet vem ska ha sagt till någon annan att din man är otrogen.

            Ja, det är det jag hade sagt om jag inte fått känslan av att det är min vän som hittat på allt.

              Du kommer förmodligen inte kunna få honom att erkänna att han hittat på allt om han nu gjort det. Så det du kan göra är att säga att du inte kan ta det på allvar om han vägrar säga vem som sagt det eftersom det är omöjligt att bedöma trovärdigheten i det. Sen därefter hade jag personligen dragit mig undan från denna vän. Antingen ljuger han eller så sätter han någon random person framför dig, oavsett vad är det inte en så bra vän isåfall.

                Ska ge honom en chans att berätta vem som sagt det och sen prata med den personen. Om det finns någon sån person. Kan han inte göra det så kommer jag vara tvungen att ta avstånd.

                Innan han berättade detta så frågade han om han fick komma och hälsa på i min stad snart. Känns väldigt lägligt att fråga det först och sen om min sambo.

                Tack för kloka råd!

      Vem skulle han ens kunna höra dessa rykten från? Han känner inte din sambo, känner han ens någon i din sambos hemland? Låter ju helt ologiskt.

        Han känner inte min sambo men säger att han av någon anledning visade en bild på mig och min sambo för personen som sagt att min sambo är otrogen med. Den personen sa då att han visste vem min sambo är och att han har ett förhållande med någon i hemlandet. Den personen ska vara från samma land som min sambo.

          Men du hör ju, låter som skitsnack!

          Tycker du ska avverka den vänskapen, den har gjort sitt.

          Tror ärligt talat att den du borde snacka med eller dumpa är din vän. För jag tror han ljuger. En äkta vän hade avslöjat vem som påstått ryktet.

            Ja, jag kommer pressa honom på det nästa gång vi pratar

          Det där låter ju inte det minsta trovärdigt, vad är oddsen att han ska sitta och visa en bild på dig och din sambo och att personen han visar dom för ska råka vara från exakt ställe som din sambo och skulle ha hört rykten om honom.

      Jag vill inte vara elak nu men jag tror många här i den här tråden behöver höra det här:
      Väldigt många män (och kvinnor) är otrogna mot sina partners när tillfället ges och särskilt dem som reser mycket i sitt jobb, och ännu enklare blir det när de har ytterligare en bostad än den delade med familjen.

      Jag har tyvärr mött flera män som just bott på en annan ort tidsvis och haft faktiska flickvänner där medan de har fru och barn hemma.

        Jag tror faktiskt helt och hållet på det du säger. Är just nu hemma själv med tre barn under 5 år, och det tar min man över en timme att handla ett par liter mjölk.

        Jag säger inget rakt ut, men det är klart att jag begriper att han har något helt annat för sig när han är ”Snälla maken som handlar efter jobbet”.

        Jo fast den här historian och hur personen fått veta detta hängde ju liksom inte ihop. Man kan inte utgå från att varenda människa är otrogen.

          Jag menar jag tror inte hon ska vara så säker på att han inte är otrogen. Oavsett om det är ett rykte eller inte.

            Man kan aldrig vara helt säker på att någon inte är otrogen. Men det är inte det som är frågan här, det är om hennes kompis ljuger som ”råkat visa ett foto” för någon person på stan som ”råkar komma från exakt samma stad i utlandet” men tyvärr är det jättehemligt vem denna person är trots att han uppenbarligen inte hade några problem att avslöja allt för kompisen och inte direkt verkar ha berättat det i förtroende.

            Att det är vanligt med otrohet har inte med saken att göra. Sambon kanske ligger runt, vem vet, men varför skulle kompisen veta om det?

            Fast man måste ju kunna lita på sin partner. Man kan inte gå runt och tänka att det är sannolikt att man blir bedragen hela tiden.

          Nej, absolut inte. Men man bör ta det i beaktande. Just i denna story tror jag att ”kompisen” ljuger som en häst travar då han har egna förhoppningar kring TS.

          Men jag håller ändå med om att gemene man bör vara relativt förberedd på att utsättas för otrohet under sin livstid. Krasst, visst, men det är oerhört vanligt.

      Om han nu håller dig så kär och verkligen bryr sig om dig, så NÅSTE han säga vart detta kommer ifrån. En riktig vän hade gjort så, om den nu talar sanning. Säg det till honom. Att det handlar om din familj, fadern till ditt barn. Detta är ingenting man säger i förbifarten och ba Sorry, kan inte avslöja källan. Jag hade blivit förbannad och rakt upp och ner anklagat honom för att vara en lögnare och sagt upp kontakten om han vägrar berätta exakt varenda liten detalj om detta rykte.

    Tre beautyfrågor kommer här… Känn er fria att besvara en eller flera ?

    1. Bästa värmeskyddet som inte gör håret ”tungt”? Jag vill kunna spraya på torrt hår innan jag plattar men tycker att alla jag testar är så kladdiga
    2. X-Lash. Funkar det och är det värt pengarna?
    3. Skulle vilja bleka tänderna. Funkar det alls hemma, typ Belissas whitening? Eller är det värt att göra professionellt? Någon som testat endera eller båda?

      2. Funkar men mina fransar hamnade i samma växtgasutsläpp så när jag tappade fransar som man naturligt gör så tappade jag många på en gång så det blev ett stort tomt hål i fransraden

        Växtgasutsläpp, hahaha. Otroligt rolig autocorrect i det sammanhanget.

        On topic;
        1. Tror du skulle uppskatta indy beautys värmeskydd. Det har vad du efterfrågar och är billigt.
        2. Xlash fungerar utmärkt på mig, på det sättet att fransarna växer. Men har blivit känslig mot det och fått knallröda ögon och vaglar så har fått byta till annat. Är många som är känsliga mot det, medan det fungerar bra för många. Och för vissa inte alls.
        3. Jag vet inte riktigt. Har bara gjort det hos tandläkare, och det funkade. Skulle dock inte rekommendera att dricka mycket kaffe och rödvin efter det…

        Haha 🙂 Växtfas

      3. Jag har blekt hos tandläkaren. Eller, de gjorde plastskenor efter mina tänder och så köper jag blekmedel (opalescense) och bleker hemma. Det har fungerat jättebra och jag har inte haft besvär varken med tandkött eller ilningar. Nöjd med resultat. Gjorde det första gången runt 2010 och sedan dess kört kanske 3 omgångar igen? Sedan jag slutade röka blir tänderna inte lika lätt fula. 🙂

      1. Elnett

      2. Funkar absolut och har haft flera gånger mwn är lite dumsnål för att köpa, hehe. Kör varje kväll första veckorna och ny kanske 3 gånger i veckan, mer än så gör att mina ögonlock kliar och jg får en röd sträng ovanför ögonfransen.

        Fick också den där röda strängen ovanför. Trots att jag hade en lång paus från användandet så dök den upp direkt jag tog på xlash. Och så kliade den strängen på mig och när jag gnuggade så kändea det som att det var chili runt ögonen. Det hettade till, kliade, ögonen rann. Så uppenbarligen är jag överkänslig för den och har typ slutat även om det inte har varit medvetet.

      3. Jordgubbsblekning.
      Mosa in lite jordgubbar på tänderna och låt det vara i 20 minuter och skölj sedan munnen. Gör detta varje dag i en vecka, gärna på kvällen efter tandborstning. Ca 1 timme eller mer efter tandborstning, dvs innan du lägger dig.

        Jordgubbar ska INTE vara på tänderna, om du inte vill förstöra din emalj förstås… Gör det hos tandläkare, de vet va de gör.

      Jag rekomenderar ricinolja till fransar, ögonbryn och nagelband/naglar.
      Två gånger om dagen.

      2 – har själv bara testat Nanolash och det fungerar verkligen! Brukar köpa dem i 3-pack. Håller hur länge som helst också.

      1. Björn axens heat styling protector som går att ha i torrt hår. Låter som det skulle uppfylla ditt krav ☺️

      1. GHD!

      1. Björks nya Skydda Torr eller Schwarzkopf Osis Keep it light – båda funkar precis så som du vill ha det och har bra pris!

      2. För mig funkade det absolut, och jag fick mycket mer böjda fransar som jag fortfarande har kvar trots att jag inte använt Xlash på säkert ett halvår. Jag rekommenderar!

    Äntligen ÖS, haha! Gjorde en operation förra veckan vilket gör att jag är sjukskriven en månad framåt och rekommenderas att inte utföra någon fysisk aktivitet, lyfta tungt eller ens lyfta över axelhöjd. Roar mig på dagarna med att rensa bilder på telefonen men börjar bli något rastlös även fast jag har otroligt ont i kroppen. Happ. Ville bara ha det sagt! Får vi se vad som skrivs här ikväll.

      Spela the Sims!

        Jag gjorde det för några år sedan, spelade det mycket i min yngre tonår (född 1991), men jag orkade inte ens bygga hus när jag hade gjort klart min familj. Dvs valt klart allt till allt till allt haha! Vill så gärna hitta Wannabe-skivan så jag kan spela det! Minns någon det här?

          Melon

          Wannabe skivan?

            Spelet Wannabe. Som handlade om att man under dagen arbetade på en redaktion med att samla nyheter, utmana medarbetare & intrigera. På kvällen minglar man med kändisar för att höja sin sociala status.

          Det finns bättre expansions nu och utmaningar som man kan ta sig an. Testa!

      Kolla på nån serie? Har nyss sett klart Varuhuset på SVT Play ?

        Mjo, vill verkligen se Twin Peaks och började se den för två år sedan men avsnitten är så sega! Å flummiga!

      Pussla! Gå till biblioteket och låna böcker. Promeneea mycket så att du får massa frisk luft. Gör utflykter med picnic solo innan hösten, mörkret och regnet kommer på allvar. ?

        Tänker att promenader kanske är fysisk aktivitet? Men sitta ute varje dag och få frisk luft är ett bra tips ?

          Just det, glömde den detaljen?

          Fast ut och få luft/röra dig sakta är rätt viktigt då du inte drar på dig tex blodpropp. Ingen powerwalk eller så, men bara gå lite 🙂

        Pussla skulle jag kunna göra! Just nu släpar jag mig runt här hemma så promenader är inte aktuellt, än. Får heller inte lyfta tungt och inte över axelhöjd då går mycket bort också. Tack för tips!

          Spela Stardew Valley, så klart 🙂

      Läs böcker, bygg pussel, brodera en julbonad, gör en fotobok, se Rederiet, Skärgårdsdoktorn eller Downton Abby ? det är sånt jag önskar jag hade tid att göra hehe

    Kul att bloggbevakning omnämns i podden Flashback forever. Känner att jag har många gemensamma intressen med scroll-Mia ?

    Biotips! Finns det några bra filmer på gång nu eller i höst? Var inne idag och INGENTING lockade..

      Man brukar väl kunna se vilka filmer som är ”kommande” på hemsidan

      Nya downton abbeyfilmen!

      Såg Där kräftorna sjunger häromdagen, tyckte den var jättebra. Mysig bio-film!

      Avatar 2? ?

      Bränn alla mina brev är iallafall jag sugen på att se.

      Där kräftorna sjunger var sevärd tycker jag!

    har ni någonsin träffat en maria som är trevlig och sympatisk?

      Ja två stycken till och med!

      Jaa!

      Haha!

      Ja absolut. En. Som kallas Mia.
      Men har träffat iaf 2 osköna Marior

      Ja! Jag känner nästan bara trevliga Marior.

      Flera stycken.

      Jag heter Maria haha! Och är trevlig och sympatisk ?

      Japp.

      Min bästa kollega är en Maria. Fantastiska, varma Maria ❤️

      Ja, jag förknippar inte namnet Maria med något negativt ? kan inte minnas att jag träffat en otrevlig Maria.

      Ja, min faster!

      Heter Maria, är nog inte så trevlig och sympatisk så haha

      ?‍♀️✌️

      Flera! Väntar dock fortfarande på min första Jessica.

        Samma här!!!!

      Ja! För närvarande har jag tre trevliga Marior på jobbet. Har faktiskt aldrig träffat en otrevlig Maria ?

      Ja, men ingen Therese.

    Är så sjukt tacksam och glad, fick idag fast tjänst efter att gått på ett vikariat i ett år. Väldigt oväntat att få just nu då man nu är sjukskriven pga bröstcancer men så glad, nu väder det känns det som! Tack gode gud! ?

      ?

    Vart tog hon med väskorna vägen som Camilla hade ett gräv om? Sanna..? ?

    Jag har ett dilemma. Jag jobbar heltid men pluggar samtidigt halvtid för att jag vill läsa in en till kandidatexamen. Jag har den här terminen anmält mig till två kurser som för mig innebär ganska lite ansträngning på grund av stora förkunskaper + fallenhet för ämnesområdet, just för att det ska gå lättare att kombinera med jobb. MEN… de kurserna är ju så fruktansvärt tråkiga!

    De är lätta poäng som ingår i min kandidat, men jag kan också välja andra, svårare (och roligare) kurser som kan ingå i examen, men det känns som att jag inte kommer hinna med dem. Vad tycker ni jag ska göra? Ska jag plåga mig igenom terminen och se det som lättvunna poäng eller ska jag hoppa av och istället läsa roligare kurser nästa höst?

      Vilka kurser har du mest nytta av i det du vill jobba med sen?

        De kurserna jag är inskriven på nu breddar min kompetens, men fördjupar den inte. Andra kurser fördjupar min kompetens men inom ett smalare område. Det är nog därför det känns så svårt att välja. Något inom mig tänker att jag kommer att ha nytta längre fram av de kurser jag läser nu och göra mig mer allsidig, men de är i sig inget jag är direkt intresserad av. Innehållet i de andra kurserna intresserar mig mycket mer, men gör mig lite mer begränsad i fortsatta yrkesval.

          Skulle satsat på det du är intresserad av så att chansen är större att du kan jobba med det du brinner för senare. Ibland ska man inte hålla det för brett utan satsa på det man verkligen gillar. Då gör man ett bättre jobb oftast

      Läs en lätt och en svårare kurs? Du får mer bredd av den lätta men roligt av den andra?

    Vem är den kändaste personen ni träffat?
    Jag börjar – Harry Styles ?

      Cher

      jesus

      Vill veta exakt vad du och Harry gjorde! ?

      Jared Leto……. Pre-galning-era

      Bono och the Edge.

      Ingemar Stenmark – Vi flög i samma plan från Finland.

      Stellan Skarsgård – På en rockklubb på Kanarieöarna.

      Sören i danska popgruppen Aqua – På en färja till Helsingör.

      Anders Berglund – På en restaurang i Paris (samma kväll som han förlovade sig).

      And the list goes on..

        Go on Lisa

      Bruce Springsteen ?

      Det är nog Danny typ ?

      Zac Effron i en klädbutik i New york!

      Hmm…Angelina Jolie och Hillary Clinton skulle jag tro.

      Tom Cruise

      Vad menas med träffat? Pratat med?

      Träffat var väl att ta i, men jag satt bakom Håkan Hellström på bio en gång.

      Stefan Löfven eller Carola, båda har handlat på mitt jobb.

      Vad räknas som ”träffat”?

      Krockat kundvagn med prinsessan Victoria på Ica. Varit på samma hotell som Lady Gaga (samtidigt). Träffat Foppa på en fest.

        Handlar Victoria själv? På Ica?

          Detta var kanske 15 år sen men ja, där var hon ? med kundvagn och allt.

      Eva Green på Strandvägen.

      Stefan Löfven (när han var statsminister) på Coop ?

      New kids on the block! ?

      Kramat Håkan Hellström!

      Kurt Cobain.

        hur? när? behöver veta allt (orimligt nyfiken om det nu stämmer)

          Det stämmer. Såg en konsert med Nirvana i Seattle i början av 90 talet. Efter konserten gick jag och min kompis vidare till en bar i närheten där han tillsammans med några vänner/bandmedlemmar dök upp.
          Tog några bilder med honom också.

      Björn Ulvaeus och Agneta Fältskog

      När jag jobbade på Arlanda träffade jag på Maria montazami, Kenza, Kissie, Gunilla från svenska hollywoodfruar, Alexandra brings syster(glömt hennes namn) det är nog fler men kommer ej på fler nu ?

      Kardashian-mamman (vet inte vad hon heter men kortklippta?) och filmteamet. Det här var innan Instagram riktigt slog igenom och allt med det så de var inte lika galet kända som nu. ?

        Kris ”The momager” jenner!!

      Zlatan

      Vanessa Redgrave

      Eric Saade ?

      Dave Grohl
      Taylor Hawkins
      Adrian Grenier
      Bill Clinton

      prins carl philip!

      Festat med delar ut black eyed peas. Tyvärr var inte Fergie med. Sjukt rolig kväll iaf.

      Träffat = typ pratat med tänker jag! Jag jobbade utomlands på en restaurang där han var där som privat gäst. Jag var hans servitör och vi Småpratade lite under kvällen utöver bara beställning eller vad man ska säga. Sjukt trevlig karl! ?

      Kristofer Hivju!

      Sarah Jessica Parker – sjukt trevlig och SÅ liten ?
      Prins Carl Philip – SÅ snygg!
      Kronprinsessan Victoria – supertrevlig och glad
      Arvingarna – goa gubbar

      Det känns som om jag glömmer någon men de där är väl de mest kända ☺️

      träffat prinsen Carl Philip och småpratat, träffa Logan Paul ute på krogen när han va i sverige

      Såg Thomas Pettersson (svintråkig komiker) på ett gatukök på Vallås.

    Någon här som har erfarenhet av att vara föräldraledig med en föräldrapenning på lägsta nivån? 🙂 Hur klarade du/ni det? Hur tufft var det att få det att gå runt för er?

      Mycket har väl att göra med om man har en partner och vad den personen har i lön? ? vi hade kunnat klara oss på bara min sambos lön om vi verkligen snålat

      Kanske inte svar på din fråga då min föräldrapenning inte var på lägsta nivån, men plockade inte ut en dag fl under barnets första år. Min man tjänar bra och vi drog in på onödiga utgifter. Min poäng är att man klarar sig på mindre pengar än man tror oftast

        Hur mycket tog ni ut sen? Tänker att man ju bara får spara 90 dagar efter att barnet är 4. Har vänner som också snålade massor första året och sedan fick hets-ta ut dagar i samband med helg mm för att de inte skulle brinna inne.

      Beror ju helt på hur hushållets ekonomi ser ut i övrigt. Jag har varit det, men min sambo tjänar helt okej så det va ringa diktera problem. Tänka efter extra innan man köper något och försöka hitta så mycket som möjligt i andra hand.

      Levde på en lön i tre år, ca 25 000 netto per månad. Vi hade ca 13000 kvar efter fasta utgifter var betalda. 2 vuxna och ett barn i storstad

        Ja det ska väl egentligen inte vara något problem… Har det liknande fast två barn

      Jag hade det (men ca 10 år sedan).
      Bodde tillsammans med sonens pappa som hade ett ”normalavlönat” jobb.
      Vi fick det att gå ihop och kunde spara lite varje månad.
      Hade boendekostnad på ca 6tkr tror jag (kommer inte riktigt ihåg). En kontantköpt bil.

      Men som sagt, länge sedan och ”allt” annat var billigare då.

    Någon här som använt schampoo och balsam från Under your skin? Har kikat på det ett tag men det är dyrt för min ekonomi så vill höra vad ni tycker (som inte bara är recensioner på hemsidan)

      Använd inte om du är allergisk, eller minsta känslig, mot eteriska oljor.

      Det funkar bra efter några tvättar men upplevde att håret behövde vänja sig. Håret kan lätt kännas ”torrt” precis efter man schamponerat men tycker balsamet sen återfuktar bra. Tyckte att mitt hår blev lite mindre fett av det. Tvättade ca 2 ggr i veckan. Nu har jag dock bytt till annat schampo & balsam pga tror ibland att jag behöver nog något mer återfuktande till mitt skandinaviska hår. Mycket stort fan av hela deras företagsfilosofi dock och har många gånger funderat på att gå tillbaka till deras produkter.

      Inte värt pengarna.

    My har köpt ny hund. Jag fattar inte var hon får pengar från?? Vi är 2 personer som jobbar heltid med relativt okej medellön. Hade aldrig haft pengar till 2 hundar med försäkringar mm. Vad tjänar hon pengar på?

      En till Bostonterrier? Känns som en dyr hund dessutom.

      Det är mannen som betalar. De tjänar pengar som smör såna avdankade 90-tals artister. De uppträder i Kina och Ryssland och såna nu och får miljoner för det.

      Och den äldsta kan inte ens gå i koppel ordentligt. Hur ska hon orka med en valp när allt är så jobbigt jämt. Hon borde ha en vandrande pinne. Ständigt döende människor bör inte ha piggare djur än så.

        Tids nog ska väl även hundarna omplaceras. Att inte Jonas kan tänka åtminstone.

    Tips på gott vanilj/vaniljglass-protein likt ONs Gold Standard Vanilla ice Cream men billigare?

      Vet inte vilken det är den vaniljglass från Lidl är jättegod!

        Haha!

      Det absolut godaste är det från BSN. Överlägsen smak och konsistens! ??

        Ska kolla BSN!

      Tycker det är svårt med proteinpulver. Antingen smakar det jättesyntetsikt och är för sött, eller så smakar det gräs och damm. Och alla är dyra. Men jag tål varken mjölk- eller sojaprotein så det är kanske därför.
      Har ett med ärtprotein nu. Ganska äckligt faktiskt.

      Sorry för absolut noll tips, haha

        Haha, ok, ska minnas detta till nästa gång!

    Vill bara rekommendera alla som nu börjat titta på F1 att lyssna på sportbladets podd ”plattan i mattan” en mycket bra och rolig podd som avhandlar både race,förare, och annat kul som har med F1 att göra.

    O gillar man att se racet så är det ett nåste att se kvalet som alltid är dagen innan, väldigt spännande och kul att se.

      Tycker F1-podden va så underbar.. synd att den flyttade från Spotify då jag inte tycker det är värt att betala för att lyssna på den

        Den ligger på spotify.
        Det är där jag lyssnar.

        Den är 100% värd att betala för.

      I Plattan i mattan tycker jag det mest är skitsnack och ”prata bakom ryggen”-stuk på samtalen. Viasat F1-podd är BETYDLIGT mer värd att lyssna på så den rekommenderar jag! ???

    Önskar jag visste vad Håkan Hellströms alla barn heter. Sigge, Julius och trean då? Fast kanske borde respektera att han inte vill att andra ska veta.

      August.

      Varför vill du veta det?

      Hon heter LouLou

      Lisa heter den tredje (jag skämtar inte)

      Henny

      Visste inte ens att han hade barn!

      Ring Skatteverket.

      Haha varför önskar du att du visste det? Vad spelar det för roll?

        En del blir besatta

      hahah känner samma med adam brodys son, vill veta!!

    Hur är det att arbeta på små förskolor/kooperativ med en eller två avdelningar? Fördelar, nackdelar? Är det svårt att komma in i arbetslaget? Det är förstås olika men många av dessa ställen har personal som arbetat länge tillsammans och jag tänker att det kan vara svårt på så sätt.

      Jobbar inte men är med och driver ett litet föräldrakooperativ. De är 6 ordinarie i arbetslaget och nyligen tagit in en ny för att täcka upp en pensionsavgång, verkar fungera så bra just för att de tog in en yngre som hade massa nya roliga idéer och pedagogik ?

        Tack för svar! Har de ordinarie varit anställda länge? Jag får ibland intrycket av att små förskolor/kooperativ har svårt att nöja sig med ny personal och att man måste passa in personlighetsmässigt med en gång. Har du den erfarenheten?

      Jag har arbetat på många små ställen. Det är olika, precis som du säger. På vissa ställen kom man in jättefort och personalen tyckte det var superkul med någon ny. På andra ställen fick man kämpa mer. Men hellre litet ställe än stort, enligt mig.

    Kom inte in på utbildningarna jag sökte. Jag är så less på mitt jobb alltså. Sitter och kollar på andra utbildningar jag kan söka.
    Någon som arbetar som instrument- och steriltekniker eller något inom det området? Det lät lite intressant.

      Ånej, akta dig. Såååå tråkigt jobb.

        Vad gör man då?

      Jobbar inom operation så har varit med och även gjort det jobbet vid tillfällen. Min upplevelse är att det är…
      Monotont. Rogivande i en stund när man haft det väldigt stressigt men annars inte så spännande.

      Jag jobbar på sterilteknisk enhet. Tycker det är SÅ roligt. Och verkligen ingen fattar vad vi egentligen gör. Alla tror att man sitter och oljar peanger hela dagarna. Tvärtom, det är ett så varierande arbete. Ingen dag är den andra lik. Det kräver oerhörd noggrannhet, man måste vara tekniskt kunnig då en stor del av arbetet sker i datorn (godkännande av olika processer, ändring av produkter, lägga till nya artiklar och skapa nya produkter, ändra galler efter operations önskemål osv), man måste vara flexibel och stresstålig då mycket kan hända på kort tid t.ex olyckor då mycket instrument kommer att användas, akutprioriteringar ifrån operation osv. Det kräver ett stort egenansvar.
      Det folk inte tänker på är att det är såna otroliga mängder instrument som hanteras. Alltså alla operationer (benbrott, höft och knäplastiker, ljumskbråck, borttagande av gallblåsor, blindtarmar, halsmandlar, utstående öron, sneda penisar, hysterektomier, ja ALLA operationer du kan komma på, även instrument från avdelningar, vårdcentraler, kvinnokliniker, osv osv hanteras.
      Det är väldigt komplicerade instrument, hundratals olika skruvar och plattor som man har kunskap om.
      Man sitter alltså inte bara och oljar peanger, långt därifrån. Också väldigt rolig erfarenhet att veta vad gör instrument som används till olika operationer och hur dom används, samt att man har möjlighet att vara med på operationer ibland om man vill.
      Tycker det är jättekul och rekommenderar verkligen att jobba där.
      Svarar gärna på frågor om du har några 🙂

        Vilket roligt svar! Det låter verkligen som du gillar ditt jobb. Vad har du gått för utbildning?
        Jag sökte sjuksköterskeutbildning först men kom inte in för det var för många sökande på min ort ? men jag hamnade på steriltekniker när jag googlade runt, och jag tycker det lät rätt intressant faktiskt, men jag vet egentligen inget mer än vad utbildningens sida berättade, haha.

          Jag är bara undersköterska i botten. Men har sökt sterilteknikerutbildning som börjar i december som jag hoppas att jag kommer in på. 🙂

            Håller tummarna för dig att du kommer in! Du verkar ju hittat helt rätt i livet!! ??

    Vad är Alexandra Bring ”känd för”? Vart kommer alla hennes instaföljare ifrån?
    Tänker hon måste ha gjort något mer än att baka bröd och använda sin airfryer.
    Jag både följer och gillar henne men har inte varit med från början.

      Träning och hennes syster Victoria

      Ja hon var ju träningsinfluencer förut. Hade eget klädmärke med träningskläder. Var med i gladiatorerna med mera. Hon kanske fick följare av syrran från början men nu är det bor tvärtom. Victoria är ju så tråkig. Hur går hon ens runt? Hur kan hon ens ha något att göra? Lägger aldrig upp bilder, lovar youtube som aldrig kommer. Nää heja Alexandra

        Vad sjukt!! Trodde Ako var den hon lever och har barn med.

      Hon var en stor träningsprofil och var då ihop med Ako (gladiatorn). Sen när de gjorde slut så träffa hon väl sin man rätt snabbt och blev gravid och bytte livsstil rätt snabbt där?
      Hennes syrra blev ju känd via Stylisterna som gick på kanal5 för måååånga år sen. Sen när Victoria flytta till Sthlm, så blev de väl mer eller mindre en duo.

        Justeee det programmet! Vilka minnen

    Vad kan man hitta på på vardagar som är kul men inte kostar pengar?

      Spela Gears of war 5 (Hord mode).

      Om du bor i Stockholm så kolla in statsägda museum (gratis), annars kan en del kommunala museum vara gratis i Sverige.

      Vad sägs om att ta med sig en bok, fika och en god dryck till en parkbänk för en mysig stund?

      Göra kaffe/te hemma o ta med på en promenad i ett kvarter som du sällan är i.

      Promenera runt i affärer, särskilt inredningsaffärer, och bli inspirerad. Man behöver inte shoppa för att kolla.

      Ibland finns gratisspel att ladda ner via Origin eller playstationaffären. Kanske värt att testa ett gammal men för dig nytt spel?

      Besök biblos och låna lite böcker eller läs tidningar.

      Vandringsstråk är mysiga. Bjud med en vän.

      Kolla om något gym/träningsställe har ett gratispass för nya att testa

      Förlåt för vägg av text…Jag blev nog lite till mig?

        Just det, ladda ner Espressohouseappen. Man får en gratis dryck på ens födelsedag?

        Bra tips! ❤️

        Bra tips!

        Kan också lägga till att ladda ner olika appar där man kan gå guidade vandringar/ljudpromenader, t.ex. Dramaten har Doktor Glas, Kungliga Slotten har olika i olika slottsparker. I ljudvandringar följer man en historia som läses upp och går runt till platserna det utspelar sig på. Guidade vandringar kan vara ljud eller utmärkta punkter dit man går till och kan läsa om området/platsen/statyn/byggnaden osv.

        Kolla också operan, Dramaten och andra musik/teaterställen, då och då har de gratis konserter/föreställningar.

    Alltså jag förstår inte riktigt tjejer som Keela, Fanny Lyckman och Nicci H. Söta tjejer som med åren blivit mer och mer utmanande i sin stil. Varannan bild så vara porrig, nästan utvikningsaktig. Vilka följer? Hänger gamla följare kvar eller är det mest killar som följer sånt?

      Följer inte men har absolut onanerat till minst en av dom som nämns. Så du kan nog föreställa dig vilka som följer dessa…

        Hahah älskar din kommentar. Alltså no joke. Undrar om någon har onanerat till en bild av mig någon gång?

          Haha, hade du velat det? Och framförallt, hade du velat veta det i så fall? Typ om det var en gammal klasskompis

      Följde Keela sedan the kick back pack tiden. Slutade följa henne för länge sedan pga just detta.

      Var tvungen att kolla in keela på instagram. Har ingen koll p henne med OOOOJJ vad filtrerat allt är. Hon kan ju vara hur avklädd hon vill, ingen kommer känna igen henne irl.

      De marknadsför sina Only fans-konton! Kolla in deras länkar på instagram. Tramsigt.

    Känner ni oro kring elpriset i vinter? Nu visade det ju sig att det kommer bli ÄNNU dyrare än man trott senaste tiden, och då har ju priset redan varit uppe på över rekordnivåer i augusti ?

      Nej, har bundet.

        Frågan kanske främst är till de som har rörligt 🙂

          Men bind då, suck? Hur kan man inte redan ha bundet om det är ngt man oroar sig för.

            Man kanske inte kan binda på katastrofnivåer ifall man inte ens har råd som det är

            För att man bor i zon 4?

            Eh har du sett vilka priser bolagen vill att man ska binda för just nu!? Det är liksom inget alternativ. Dessutom är det flera som har tagit bort möjligheten att ha fast pris pga det osäkra läget.

            Många elbolag erbjuder inte i dagsläget fast pris pga den galna marknaden. För många kan det ju också vara så att man precis kommit ur en bunden period varför det är oerhört osympatiskt att tjata om att man är idiotisk som inte bundit.

            Många elbolag erbjuder inte länge bundet elavtal.

            Elle1/
            Du verkar ha full koll?

      Nej

        För att…?

      Nej jag bor i en lägenhet i Norrland så drabbar inte mig personligen så mycket.

      Här har du en expert som rekommenderar alla villaägare att lägga undan 50.000 inför vintern:

      https://cornucopia.se/2022/08/varberg-energi-villaagaren-behover-en-buffert-pa-50-000-sek-for-elen-i-vinter-prata-med-din-bank-redan-nu/

        Jo exakt. För det har ju alla möjlighet till just precis nu, med några månader kvar till vintern…?

          Då får du la flytta.

            Det är inte så lätt att bara flytta i dagsläget heller. Eller var du kanske bara dryg..?

              Försökte bara vara hjälpsam. Verkligheten är förändrad, det måste alla inse. Strutsmentaliteten funkar inte längre.

                Går det inte så går det inte och som de säger – läge att prata med banken redan nu isåfall. Men det är ju ett bra riktmärke, kanske kan man spara lite extra, den som funderar på att köpa något större för sina sista pengar kanske får avstå. De försöker ju bara ge en bild av ungefär hur mycket extra det kan handla om så att folk kan agera nu. Annars får man hoppas på det bästa eller agera i panik senare. Det är ju så läget är.

      Både ja och nej.
      Är inställd på att det kommer att bli dyrt och det är sura pengar att lägga på just el.
      Dock har vi givetvis ett par månadslöner i buffert. Dom månaderna det blir extremt dyrt kan vi strunta i att spara och i bästa fall även snylta från bufferten.

        Jo så tänker jag också. Har dragit ner på allt onödigt och försöker spara så mycket som möjligt just nu, och det får nog bli det vanliga sparandet som minskas på under vintern. Men surt att det istället ska behöva gå till el. Har också en buffert med ett antal månadslöner, men helst vill man ju inte ta från den i första hand…

      Bor i Skåne, så ja. Vi använder inte torktumlaren längre och sådär, men har ärligt talat inte jättemycket som drar massa el som man kan sluta med/dra ner på. Bor i lägenhet så vi är inte dom som drabbas värst, men har ändå märkt stor skillnad. Har man inte så mycket pengar från början blir ju alla höjningar tydliga.

      Oro tjänar ju inget till. Kommer såklart att försöka använda så lite el som möjligt men ser inte hur vi kan dra ner speciellt mycket mer, har försökt optimera så bra det går och sen kan man ju inte styra hela livet kring elkonsumtion heller. Kommer bli tråkigt att lägga så mycket pengar på el dock. Och kommer nog jobba lite extra för att täcka upp, just för att det känns så trist om sparandet eller annan konsumtion måste dras in pga elpris.

      Nej inte så. Har fjärrvärme så använder endast ”hushållsel”. Vi har tredubblat vår kostnad men ligger ändå bara runt tusenlappen. Jag tycker mer det är sura pengar med dyra räntor när det bundna lånet upphör….

    Hur får man tillbaka sexlusten? Varit tillsammans med min partner i 3 år nu och tycker vi har bra sex. Men jag har nästan aldrig lust! Jag VILL dock ha lust och när vi väl är igång älskar jag det och njuter. Men har så svårt att komma till skott och hitta listan till det. Ser hur det tär på min sambo när min kropp och mitt huvud egentligen vill två olika saker och jag blir besviken på mig själv också. Finns några knep? Tips?

      Äter du p-piller? När jag slutade efter 12 år för att skaffa barn blev det en ahaaa-upplevelse för min lust kan jag säga.

        Inga p piller men har spiral sedan 2,5 år. Har tagit antidepp innan men trappade ur för 6 månader sedan. Men ingen större skillnad där.

          Är det en hormonspiral eller kopparspiral? Hormonspiral påverkar väl typ på samma sätt som ppiller? Gjorde under för mig också när jag slutade med prevmedel före graviditet, förstod inte hur mkt det påverkade förrän några månader efter jag slutat, kommer aldrig börja igen..

            Det är hormon. Trodde inte det påverkade alls för att det typ var mer ”lokalt”. Vi ska dock ändå snart ta ut den för vi önskar barn. Men kanske är pga den då!

      Ibland inperioder får man kanske tvinga sig till att ta initiativet, men kanske läsa ngn erotisk roman innan eller så?

      Du tänder på sambon så där är inte problemet.
      Kanske prova olika grejer en kortare period för att kickstarta?

      Jag går och vaxar mig ibland som överraskning, känner mig lite hemmig och sexig då. Rakar bara en del annars/vanligtvis.
      Köp sexiga underkläder.

      Vi skulle på spa med övernattning. Jag hade köpt god skumpa och lite porrigare trosor, och sen köpte jag en god drink i baren. DET fick fart på mig, jag behövde slappna av lite och sen överraskade jag med massage ibde nya trosorna.

      Lite sånt, är ju lätt att hjärnan hamnar i vardagslunk när man varit tillsammans ett tag.

        Försöker verkligen att tvinga mig men känns liksom inte kul eller rätt. Vet att allt inte är kul här i livet men svårt att förklara. Vill sällan ligga men njuter alltid och ångrar aldrig ett ligg. Känns så jobbigt och konstigt!

      Prata med varandra. ❤️

        Prata om vad? Vi pratar massor och han vet exakt hur jag har det.

      Jag kände också så tidigare. Vi beställde en julkalender med olika sexleksaker. Det var faktiskt himla roligt och jag blev liksom lite igångputtad av att jag ville prova grejerna och så.
      Jag läser erotiska noveller för att få igång hjärnan lite.

        Vad var det i den julkalendern?
        Har en tråkig sambo så skulle behöva hotta upp honom lite

          Haha! Det var allt ifrån väldigt ”snälla” grejer som typ såna tärningar där det står olika kroppsdelar och ögonbindlar, till vibratorer, penisringar och plugs. Lite allt möjligt liksom. Vi var nöjda och använder flera grejer regelbundet.

            Tack för svaret. Det lät ju lite spännande.

      Kan du inte göra lite mer av det du tycker är lustfyllt i din vardag så kanske det spiller över på sexlusten? Annars, det är ju alltid kul att känna sig sexig! Antar att det är högst individuellt – men för mig när jag joggar regelbundet och kommer ut och får frisk luft och inte bara hänger i soffan hela dagen, älskar verkligen vackra underkläder, när jag gjort mig lite extra fin eller när jag är med min pojkvän i vackra/romantiska miljöer (fin restaurang, hotell, bar, ny ort etc.).

      Prata ”dirty talk” med varandra när ni inte har sex, alltså typ vid matbordet.

      Gå runt helt nakna tillsammans utan att röra varandra.

      Onanera tillsammans i vardagssituationer, t ex i soffan när ni tittar på tv.

      Sexiga underkläder och outfits. Shoppa sådant tillsammans.

      Det finns många tips, men det var några.

      kolla på 365 days haha funkade för mig ??

    Vi letar efter en 7-sitsig bil ellerstörre med fler säten som har fasta säten. Alltså inte två extra man fäller upp där bak

    Tycker inte det känns säkert för de två som sitter längst bak, eftersom nästan allt babageutrymme försvinner och det bara är en bagagedörr i mellan om man blir påkörd i ngn kö eller så.
    Samt att barnen tycker det blir varmt när bagagerutan är så nära.

    Så en större bil med fasta säten, och riktigt bagage, en bra andrabil.
    Begagnad, runt 100 000-150 000 i prisklass.

    Någon med bra tips?

      Kollat på minivans eller vilken typ av bil söker ni?

        Ja men tar gärna emot tips på modeller 🙂

          Inte begagnad eller i rätt prisklass, men VW ID Buzz är rätt cool!

          Men googla då, suck? Hur kan man inte redan ha gjort det om det är ngt man intresserar sig för.

          (svarade bara lika drygt med din kommentar, som du svarade på en kommentar där uppe)

    Ni som använder basiderm och tycker det fungerar, hur lång tid tog det innan ni upplevde att finnarna började bli färre efter ni börjat använda det?

      Inte riktigt svaret du söker då Basiderm inte fungerade för mig, men har hållt på och testa massa olika saker och äntligen fått något som fungera. Så kan säga att såvida du inte får någon slags allergisk reaktion så bör du ge en ny behandling ca 6-8 veckor för att avgöra om det hjälper något.

      Om det inte gjort någon skillnad alls inom den tiden, dags att testa något nytt.

      Om det börjat göra någon skillnad inom den tiden (om än inte fått bort allt), fortsätt ytterliggare några veckor och se om det minskar ännu mer. Gör det det, fortsätt och förhoppningsvis fortsätt tills du fått acnen helt under kontroll. Om det slutar fungera eller inte fungerar fullt ut att få acnen under kontroll, byt.

      Jag håller med föregående talare om att det tar flera veckor, ibland månader. Mitt tips är att ta bilder på området varje dag. När jag började med ny kur och diverse krämer och skit tog jag bilder på mitt ansikte varje dag. När jag efter flera veckor själv tyckte att det inte hade hjälpt något alls kunde jag gå tillbaka i bildarkivet och se att det faktiskt hade blivit bättre.

      Lycka till!

    Vad har hänt med Petra Tungården?! Märks att hon inte har sitt genuina leende utan ser sorgsen ut. Hon hade ju en paus från ig i somras och har därefter inte verkat vara sitt ” normala ” jag. Någon som vet ngt?

    Hej! Jag och min fästman ska gifta oss & letar nu bröllopslokal i Stockholm eller i närområdet (max 1h ifrån). Tips på lokaler? Gärna nära vattnet! ✨

      Ruin Retreat? Googla Frida Fahrmans bröllop

        ”Please note thet we do not arrange weddings or late parties anymore!”

      Görvelns slott eller vad den heter.

      Fråga u någon av bröllopsgrupperna på facebook så får du nog fler svar.

      Sjöpaviljongen Alvik

      Furusund!

      Winterviken i Vinterviken!

      Fåfängan, där Hannah Widell gifte sig förrförra helgen är ju fint.

    Tips för mot mot magkatarr? Känner mig hungrig hela tiden och öm i magen och lite illamående.

      Har du fått omeprasol? För vissa funkar ”snäll mat” men det gör varken till eller från för mig. Jag behöver aktivt stressa ner. Skogspromenad, yoga, meditation och annat flum. Hoppas du mår bättre snart!

      Jag tar kisel i dospåsar när jag får det. Hjälper mig jättemycket och snabbt.

        Silicea (är kisel)!

          Just ja så heter de!

      Som tipset du just fick, ta omeprazol, ta två åt gången om inte 1 år gången hjälper.

      Jag har kronisk magkatarr, blir alltid värre av stekt mat. Tacos (även utan kryddor). Chips är också dåligt när jag är i en värre period.
      Glass lindrar. Även flottig pizza (konstigt nog). Mat med grädde lindrar också.

      Nu är det förstås individuellt men det där gör det lättare för mig. Och att röra på mig.

        Jag blir dålig av chips och stekt mat. Tar ibland två omeprazol. Jobbigt med magkatarr sedan oroar man sig för att det är något värre.

      Får väldigt sällan magkatarr nuförtiden då jag äter omeprazol dagligen mot annan åkomma, men när jag väl får det så går värken över när jag mölar i mig bananer. Värsta episoden höll dock i sig i två veckor utan att något hjälpte.

      For mig triggas det av stark mat, alkohol, kaffe, helt rott kott (inte malet) sa jag undviker det.
      Saker som hjalper: Kefir / A-fil , God Morgon valling for vuxna.
      Ata lite och ofta. Rora pa mig funkar ocksa!

    Hjälp och tips för att sluta tröstäta / överäta sötsaker
    Vill inte vikthetsa men jag har gått upp 10 kg de senaste två åren och jag mår helt enkelt inte bra i min kropp. Har även börjat med antidepp vilket verkar öka suget och / eller minska förbränning.
    Mitt liv är lite …trist för tillfället och har därför också svårt att hitta motivation för att äta sundare. Jag äter rätt mycket grönsaker och hyfsat nyttig mat – det är inte problemet. Men jag planerar mitt choklad ätande hela veckan som om det är de mest givande stunderna på veckan ?
    Har någon något tips på hur jag kan bryta mönstret? Jag faller dit gång på gång, vet inte hur ofta jag bestämt mig och sen känner jag mig trött, less, oinspirerad och sen sitter jag där med 200 g choklad och vräker i mig – flera kvällar i veckan.

    Någon som har tips på hur man bryter mönstret på ett hållbart sätt?
    Jag är hyfsat medveten om att det är ett psykologiskt problem och att jag kanske äter mina känslor – men – den insikten har än så länge inte hjälpt mig bryta mönstret

      Köp inte hem ngt!!

      Kan du inte sluta köpa hem choklad till att börja med? Alternativt köpa hem mörk choklad som inte är lika god vilket bör göra att man inte vill äta lika mycket.

      När du vill äta choklad, kan du inte avbryta dig själv genom att tex gå en promenad, städa, läsa en bok, ta en kopp te eller något annat?

      Sen skulle jag tipsa om små förändringar i taget. Istället för att gå från 0 till 100 så kanske du kan börja med att göra små justeringar i kosten. Om du tex äter ostmackor på morgonen kanske du kan byta det mot knäckebröd + kvarg/yoghurt. Små steg i taget gör stor förändring.

      Hetsåt och spydde i flera år och slutade en dag bara. Jag sa nu räcker det. Köp inte hem ngt. Tänk på konsekvenserna av ditt ätande och hur du mår efter. Gör ngt annat. Läs böcker om över- och hetsätning. I grund och botten måste du bara bestämma dig för att nu är det slut och sen utkämpa den kampen i hjärnan. Det är trots allt du som styr din hjärna.

      Dra ner till 100 g per gång kanske. Och försök verkligen hålla det. När du trillar dit bli inte arg på dig själv. Sen när det funkat ett tag så ta mindre mängd eller mer sällan. Små målmedvetna steg och var snäll och förstående mot dig själv ?

      Mina personliga hacks/tips (obs ej expert eller utbildad på något sätt):

      Ha inte choklad hemma. Se däremot till att du har kyl & skafferi fyllda med goda, nyttiga alternativ när snacksandan fyller på. T.ex. äppelklyftor med jordnötssmör. Eller fruktsallad med en liten klick kvarg. Riskakor, nötter & frön för saltsuget.

      Har samma problem. Eller just nu är jag i en bra period som jag hoppas varar länge men vi får se…
      Saker som funkar för mig:
      – inte ha ngt gott hemma. Har aldrig.
      – mealsizer på måltiderna för att få lagom stora portioner. Äter också generellt nyttig mat men kan bli för stora portioner lätt. Alltid tänkt att det inte är mitt egentliga problem. Men alla bäckar små. Hjälper även att portionerna inte blir för små och sen hetsätning.
      -ingen alkohol då både alkohol samt bakfylla får mig att överäta. Räcker med ett glas vin sen börjar jag lätt hetsäta om snacks finns.
      -till skillnad från andra tips inte köpa hem nyttiga snacks. Överäter lätt nötter, jordnötssmör, fröknäcken, riskakor osv. En frukt på kvällen brukar jag köra. Och en burk cola zero
      -unna sig en gång i veckan eller varannan. Men på rimlig nivå. Typ en glass eller bulle. Alternativt kör jag då ngt nyttigare snacks typ bananbread och en glass. Så att jag ändå blir nöjd med mångden. Det är även svårt att äta för litet snacks då det triggar. Bättre välja ett snacks man kan äta i ngt större mängd typ popcorn eller nicks glass.

      gör smoothies varje dag med mycket grönt i som spenat och grönkål. ha i goda frukter du gillar med som mango, hallon, blåbär tex. det är ju fruktsocker så du får i dig lite sött med! drick citronvatten varje dag också. allt detta minskar sötsuget!

      Jag har gått igenom ungefär samma. Jag började tröstäta under 2020 då pandemin började och gick upp sju kg till 2022 när pandemin slutade. Under pandemin var jag mer stillasittande och isolerad än vanligt och jag fick två missfall som triggade tröstätandet, vi försökte få barn under hela pandemin. Så blev jag gravid i början på 2022 och fortsatte äta stora mängder mat. Äter inte heller så onyttigt men stooora portioner och en hel del känsloätande och choklad. I v.24 fick jag veta att jag hade fått graviddiabetes….DET blev en chock och en väckarklocka! Jag har antagligen belastat mitt blodsocker i flera år pga överätande. Nu ligger jag i riskzonen för diabetes typ 2, precis som typ 50 % av alla andra medelålders personer i västvärlden. Jag mäter numera mitt blodsocker och ser precis vad jag kan äta och inte och hur stora portioner jag kan ta utan att mitt blodsocker skjuter i höjden. Du ligger antagligen också i riskzonen om du har gått upp tio kg på två år. Ta det på allvar och sök hjälp på vårdcentralen! Kolla ditt blodsocker, ta kontakt med beroendecentrum om du inte kan sluta överäta på egen hand. Saker som hjälpt för mig: periodisk fasta, fastar 15 timmar per dygn (det reglerar blodsockret). Äter medelhavskost typ och fyller halva tallriken med grönsaker. Äter regelbundet. Inga sötsaker eller alkohol. Mäter blodsockret då och då. Jobbar mentalt med känsloätandet.

    Vänliga hälsningar, hälsningar, bästa hälsningar osv – hur avslutar ni era mail?

      ”Inte alls vänliga hälsningar”.

      Med vänliga hälsningar.

      Beror på till vem jag skriver och vilken relation vi har.

      Bara med mitt namn helt för alla varianter av mvh känns lite stela men i jobbmail till folk jag inte träffat blir det vänliga hälsningar.

        *helst

      Brukar köra ”Allt gott”, ”Bästa”, ”Ha det fint!” eller ”Trevlig helg!”. Tycker de andra hälsningarna känns lite för formella i de flesta sammanhang

      Skriv iaf inte ”Mvh”, det är nog det torraste jag kan komma på. Gäsp, liksom. Skriv då hellre ut Med vänlig hälsning.

      Med vänlig hälsning, (namn)

      är det enda korrekta tycker jag ? alt Mvh om det är mindre formellt

      Då får jag passa på att önska dig en fortsatt fin vecka!
      Med vänliga hälsningar,
      Namn namn

      Allt gott!
      Med vänliga hälsningar,
      Namn namn

      Ha en trevlig helg så hörs vi vidare i ärendet.
      Med vänliga hälsningar,
      Namn namn

      Mest använder jag ”Allt gott!”

      Arbetar delvis av min arbetstid i mailsupport. Det värsta som finns är ”Mvh”. DON’T EVER USE THAT

      Jag har fått lära mig att om man skriver mvh (som förkortning) så kan man lika gärna strunta i det – för det är inget vänligt med att inte ens orka skriva ut en hälsning.

    Boktips inför hösten?

      Jag läser Denise Rudbergs serie Kontrahenterna just nu, mysig! Handlar om tre kvinnor i Stockholm under andra världskriget som löser hemliga koder.

    Till K, vars våldsamma ex börjat på hennes arbetsplats. Du efterfrågade hjälp för att hantera det, då byta jobb inte var ett alternativ. Hör av dig till din lokala kvinnojour! De är experter på våld i nära relationer och det brukar gå rätt snabbt att få komma till en av deras kuratorer/psykologer.

    Någon som har tips på liknande onlinebutik som Lilytiger? ?

    Har en vän vars son är helt odräglig och ouppfostrad. Han hälsar inte, äter inte mat han blir bjuden på, säger att det är äckligt, kan inte bete sig vid ett matbord utan sätter sig under. När de var och hälsade på oss på landet bråkade han massor med mitt barn (mitt barn är 3 och denna pojke är 8) klagade på allt han gjorde, bestämde vart i soffan han fick sitta eller i vilket rum han fixa vara i. Mamman säger ingenting och när jag sa ifrån till honom att såhär beter vi oss inte här hemma blev hon sur på mig. Tycker att jag är överbeskyddande och att hennes son faktiskt inte är van att ha syskon. Som om det skulle vara en anledning att bete sig som han gör…. Varför är det så känsligt för vissa det här med att säga till deras barn?

      Förstår dig: . Men kan din väninna tagit illa upp på sättet du sa till honom? Om pojken är lite vild/lyssnar inte kanske man behöver bemöta honom på annat sätt ?

    Jag skickade ett mejl till Martin Melin. Och han svarade! Inom bara 20 min dessutom. Jag skrev nåt om vilken fantastisk polis han är. Och han svarade typ ”Nu blev jag glad. Tack” och nåt annat. Men i själva verket så är jag intresserad av honom och nu vet jag inte hur jag ska gå vidare. Jag har ju fått in en fot nu lite känns det som. Men om jag skriver igen kanske han tror att jag är en stalker. Hur går jag vidare?

      Åh Lisa, du är så härlig. Piggar upp alla öppet spår 🙂

      Du har missat något angående Martin Melin. Ledtrådar: podden Ursäkta! och flashback

        Aaah, dumma mig. Glömde läsa ditt nick innan jag svarade. Rookie misstake ?‍♀️

        Vad? Är han gay?

          Nej, vi snackar annan läggning, långt mer ovanlig än gay. En MYCKET kontroversiell läggning (inte peddo)

            Det var ett litet skämt om hundar. Inget mer.

            Nej men gud nu blev jag nyfiken! Kan du hinta något ? ?

      Kära Lisa. Jag skrev och tackade efter ditt första mail. Men att det räcker där. Att det inte är okey att maila mig dag efter dag. Att du även börjat skicka sms till mitt hemliga nummer är att gå långt över gränsen.
      Min handläggare på bokförlaget har även spärrat dig från att ringa dit. Din mail ligger i skräpposten. Det räcker nu.
      Med vänlig hälsning Martin.M

        Har rådfrågat GW och han säger att sånt där får snutar ta.
        / Lisa ❤

      Han gillar att göra det med hundar

        Hundar och Myggan ?

      Fråga om du kan få se batongen.
      /A3

    Jag har fastnat på en TikTok där en tjej säger att om hon lärt sig att om du träffar en kille på krogen som hon kan tänkas ligga med så frågar hon honom om han kan visa sin underliv för att hon vill inte känna sig lurad när hon väl väljer att ligga med honom.

    Jag tycker att det lät ganska kul men en hel del tycker hemskt och nästan elakt av henne. Men jag tycker typ inte det. För en kille från krogen kommer man troligtvis aldrig att träffa igen efter man har legat, det är förstås något helt annat att be om att se underlivet på en dejt. Det är inte heller så att hon tvingar.

    Jag skrev en kommentar och fick svar av en arg kille som tycker då kan killar får be om att känna med ett finger på en tjej för att se om hon är ”slapp” eller inte. Jag tycker att det är inte samma sak för vi kvinnor har himmelska grottor som inte ens kan jämföras med killars kön, för vad är ens en slapp fiffi, hur känns dem? Det är väl bara en myt?!
    Killar brukar ju säga att de kan ligga med vilken tjej som helt utan känna någon attraktion. Så varför kan inte tjejer välja ons om just dem tjejerna känner att faktiskt storleken spelar roll? Vad tycker ni? Är jag galen?

      Slarv skrev lite. Skulle stå: tjej säger att hon har lärt sig ..

      Det här känns bara som ett tråkigt försök till provokation, kan inte på allvar tro att någon tycker det är en rimlig, rolig eller bra idé.

      Är du seriös? ? Hade blivit chockad om en kille jag träffade på krogen bad om att få se min fitta för att bedöma om den var godkänd eller inte. Klart man inte gör så. Men tror du är ett troll med tanke på att allt i din text är så märkligt. Inte för att vara den, men dom flesta vet nog att en ”slapp fiffi” inte är en myt och att det finns en anledning till att knipövningar osv finns.

      Mitt svar fastade, men du känns inte seriös för fem öre iallafall ? men snyggt försök.

        Jag är tyvärr lite seriös med glimten i ögat

          Gör inte saken bättre ??‍♀️ Men lycka till vid nästa försök, tror inte du uppnådde det resultatet du ville denna gång ?

            Nej jag har väl lärt mig något nu, jag tyckte bara att hon på tiktoken hade en liten sanning i det hela

              Men vad bra, då blir det inga konstigheter nästa gång någon ber dig visa din fiffi innan hemgång ??‍♀️

                Fast det har jag inte skrivit. Jag har inte skrivit att det är något jag själv skulle göra. Jag är helt fine att andra gör det

                Du läste fel, att tjejer skulle visa fiffin menade jag inte och jag skev det inte heller.
                Syftet var att tjejer ber killar om det, om det är så att enligt dem är killars storlek spelar en stor roll.

                  Bytte du namn nu helt plötsligt?

        Jag tyckte ändå det kändes som en seriös kommentar fram till ”himmelska grottor”, därefter föll allt ihop.

          Var lite så jag tänkte med först, trollet överspelade, men bättre lycka nästa gång ?

          Förlåt för mitt ordspråk, tog väl i lite för mycket, men det kvinnliga könet kan ju inte jämföras med det manliga för att kvinnans kön är mer mystiskt än vad det manliga könet är.

            Fast jo? ? kvinnliga kön kan vara slappa osv, det är ingen myt. Men det visste du nog redan

              Det gjorde inte jag

      Hur gammal är du?

    Hur uttalar man Laila Högfeldts företag Lenoites?

      Antar ”LenoIt” haha men har aldrig hört talas om henne eller hennes företag innan

      Hon uttalar det exakt så, Lenoites. Jag har (i huvudet) uttalat det Lenoits typ ? Men nä. Lenoites

    Jag har sån jävla pms att jag vill hoppa i älven. Snälla mensen, kom nu så jag blir glad igen.

      Det är verkligen för jäkligt. Sov bort så mycket du kan av tiden, så är det snart över.

      Jag med vill strypa vem som helst och ser ut som en fet gris. Vila dig och gör lite mindfulness ❤️

    Har sådan ångest över att jag ska börja på nytt jobb och behöver meddela min nya chef att jag är gravid min första dag om inte innan (är i vecka 21 då jag börjar). Då jag tackade ja till jobbet var jag i vecka 9 och visste om graviditeten men jag trodde inte att den skulle gå vägen så jag sa aldrig något i samband med anställningsintervjuerna eller då anställningsavtalet skrevs på. Det är en stor statlig arbetsgivare och jag kommer att bli provanställd, och även om jag vet att de inte får säga upp en pga graviditet är jag rädd att de kan skylla på något annat eller så behåller de mig men tycker att jag lurat dom. Oroar jag mig i onödan? Hur och när hade ni lagt fram den här nya informationen till chefen?

      Så kan det gå när man är oärlig… Du får bara bita i det sura äpplet nu.

        Ja tyvärr, är man oärlig om en såpass stor sak som påverkar kollegor och företaget får du ta dig i kragen och prata med dig chef. Helst igår

        Men snälla nån vilket svar. Klart man inte vill berätta så tidigt.

          Klart man gör?? Så de kan göra ett informerat val. Och du ser ju hur det blir, nu sitter hon i den sits hon gör..

            Ett informerat val? De ska väl inte basera sitt val om anställning på vem som är gravid och inte?

              Man vill ju inte anställa nån som ska va ledig en lång tid direkt.. Finns oftast fler lämpliga kandidater. Sorry, men så är det.

                Sorry, men det handlar om förbjuden diskriminering.

                  Ja men svårt att bevisa…

                    Vilket också ger mer skäl till att INTE berätta, oavsett hur lång tid man varit gravid.

                      Om man vill va en lögnare och få en dålig start på jobbet så visst..

              Kan man ju göra. Man vill ju inte ha en anställd som försvinner nästan direkt.

                Nu handlar det ju inte om vad man vill göra, utan vad man kan och får, enligt lag, göra.

                  Man kan avsluta en provanställning utan att ange anledning eller hitta på nån.

        Oärlig, jävlar i havet vilka höga hästar folk sitter på

      Du har inte lurat dom. Låtsas om att du inte ens visste att du var gravid när du skrev på.
      Är det snart du ska börja?

      Vecka 9 är ju väldigt tidigt i graviditeten, så jag ser inget konstigt i att du inte ville berätta något då. Du kan ju alltid säga att du inte visste något då. Lycka till med graviditeten och jobbet!

      Är det en vettig arbetsgivare så löser de det med vikarie utan några problem. Om inte så vill du ändå inte jobba där… tänk hur det blir sen när det är dags för vabb, extra föräldraledighet, inskolningar m m om de inte accepterar personal som blir gravida.

      Med det sagt. Var beredd på att det kanske kommer tisslas och tyckas en hel del bakom din rygg. Vi har exakt samma på mitt jobb där en nyanställd berättade att hon va gravid sin första dag och bara skulle kunna jobba några månader. Inga problem för henne (den gravida) då vi tar in en vikarie men vi andra vet ju hur jobbigt den avdelningen hade innan den nya började och viken process rekryteringen var så det gav ju inte direkt bästa intrycket av henne som person.

        Nä precis, bra början…

        Alltså folk bryr sig så överdrivet mycket om vad arbetsgivaren och annat allehanda löst folk tycker och tänker. Så himla småaktigt av kolleger att döma en person p.g.a. en ”dåligt tajmad” graviditet, snälla nån. Det finns viktigare saker än jobbet och de små vardagliga problemen där

          Små problem? Kan bli jävligt stora problem på jobbet..

            Problem som inte kan skyllas på en enskild kollega. Folk byter jobb, dör, blir sjukskrivna, gravida, get over it. Om en extra rekryteringsprocess leder till så stora problem så är det mer fel på arbetsgivarens framförhållning och arbetssättet än något annat.

              Väldigt irriterande dock som arbetsgivare ska du veta…

                Men det är väl inte det jag pratat om! Klart det kan uppstå irritation, men vem är syndabocken? Det är lätt att beskylla en anställd, men det är sällan där ”jävligt stora problem” uppstår, och om man som arbetsgivare inte kan inse det så är det verkligen irriterande för alla inblandade.

                  Personen skrev att det är ”små vardagliga problem” på jobbet. Reagerade på det då jag inte håller med. Problem på jobbet kan va stora och påverka mycket. Det handlade inte bara om att nån var gravid. Men klart sånt kan ställa till det också.
                  Klart det händer men att gå när man nästan precis börjat, och inte berättat om detta vid intervju, det är fult.

                    Fult? Vad skulle arbetsgivaren ha gjort med den infon tycker du? Valt nån annan p.g.a. denna infon och därmed begått illegal diskriminering? Och det är jätteschysst tycker du?

                      Tycker det är lite larvigt att inte få välja vem man vill anställa. Gravid är inte en diskrimineringsgrund i sig så borde inte ingå där. Handlar inte om att det är en kvinna utan att ens nyanställde ska börja med att va borta en lång tid, sånt slöseri. Inget konstigt att man väljer nån annan då, ni är naiva.

      Du oroar dig i onödan! Du har inte lurat nån – de ska ju inte vid anställning ta i beaktande att du är gravid, så att du utelämnat den lilla detaljen borde inte ha påverkat din anställning. Det är sånt arbetsgivaren får ta!

        Och man kanske får ta att man inte får ha kvar provanställningen också i denna situation…

          Det är inte lagligt att diskriminera anställda på det sättet, så nej, inte nåt man som anställd bara får ta.

          Vid en anställning ingår arbetsgivare och arbetstagare ett avtal, som naturligt innebär vissa ”risker” för respektive part. Exempelvis tar arbetsgivaren risker med att arbetstagaren inte kan jobba så mycket som tänkt p.g.a. graviditet, sjukskrivning, eller att arbetstagaren efter provanställningen inte är lika flitig som innan. Arbetstagarens risker är bl.a. att arbetstagaren inte trivs på jobbet, får en större arbetsbörda än vad som marknadsförts etc. Kort sagt att det inte blir som man föreställt sig.

            Nej men det finns alltid sätt runt det. Man får ju avsluta en provanställning liksom…

              Hoppas verkligen att du som avslutar alla meningar med ”…” i denna tråd inte är arbetsgivare själv. Kanske TS och andra gravida helt enkelt borde vänta med att berätta tills provanställningen gått ut då, om möjligt.

                Anonym med (…) verkar inte förstå att det inte spelar roll vad hen personligen tycker då det finns lagar om diskriminering. Otroligt provocerande att det ej går in i skallen.

                  Verkligen! Jag tänker att man som arbetsgivare hellre INTE skulle vilja ha infon om graviditet, för då kan man inte heller få en anklagan om diskriminering senare. Tror nog de flesta arbetsgivare väljer en extra rekryteringsprocess före en anklagan om diskriminering.

                  Jo men man kommer runt dem. Hur ska nån veta att man valde en annan person än den gravida? Finns ju ofta flera med rätt kompetens.

                Det är jag. Ni kan leva i er drömvärld, självklart börjar man inte en anställning med att vara/bli gravid och vara borta jättelänge! Mindre företag skulle gå under om alla gjorde så. Nej, jag väljer hellre en annan kandidat och det finns inget ni kan göra åt det. Har helst barnfria på arbetsplatsen då föräldrar ofta är borta mycket. Personalen trivs också bra med det.

                  Point proven. Det är precis på grund av såna arbetsgivare som dig (som kör med förbjuden diskriminering) som man med gott samvete kan ”undanhålla” en graviditet (man har i vilket fall ingen skyldighet att berätta om en graviditet, så egentligen undanhåller man ingenting). Man ska inte känna sig skyldig, för det gör, tydligen, inte vissa arbetsgivare heller, fastän de agerar rent olagligt.

                  Men som någon redan konstaterat är det lönlöst att nå fram till vissa, så jag sätter punkt här. Hoppas bara att TS inte blir avskräckt av en, anonym och kriminell ”arbetsgivare” i bloggbevaknings kommentarsfält! En stor statlig arbetsgivare kommer knappast agera på samma sätt.

              Vi hade en tjej som inte sagt att hon var gravid vid anställningstillfället. Det uppdagades innan hon skulle börja och eftersom det var någon form av nyckelroll på företaget (litet företag) så blev hon uppsagd. Jag kan inte svängarna, kan vara att företaget och den anställde enades om att hon inte skulle börja, men i slutet blev det att hon aldrig började. Kan inte redogöra för alla turer men.

                Ett exempel med väldigt liten relevans och tyngd i sammanhanget. Om man inte kan redogöra för alla svängar och skriver i ena meningen att personen blev uppsagd och i andra meningen att det kan ha varit en överenskommelse, så vet jag inte riktigt vad man vill ha sagt.

      Jag jobbar också för en stor statlig arbetsgivare och det är aldrig några konstigheter, ingen har någonsin antytt något ens om att det är besvärligt. Helt lungt skulle jag säga.

      Sent svar så läses kanske inte men jag ville ändå skriva och tacka dig. Jag är nämligen arbetsköpare till och från (har alltså varit anställande chef i omgångar och kommer säkert bli många fler gånger under mitt liv). Jag har aldrig frågat någon om graviditet eller barnplaner då detta inte får påverka ett anställningsbeslut. Men, jag har heller aldrig tänkt på att någon skulle kunna må dåligt över att inte ha berättar. Nu när jag förstår det ska jag bli mycket tydligare med varför man inte bör berätta om sådant till nästa gång jag rekryterar. Tycker det är förfärligt att du mår dåligt över detta (arbetsköpare har verkligen inget med din graviditet att göra). Du har inte gjort något fel så blir informationen dåligt emottagen är det arbetsköparen som är kass på att hantera denna typ av frågor. Tusen tack för att du startade tråden. Den har varit ögonöppnande och kommer göra mig mycket bättre, både på att rekrytera och som chef ?

    Försöker släppa hur triggad jag blir av Bianca med vänners matvanor. Lovisas ”toast Skagen” i slutet av Biancas senaste vlogg är typ… några räkor? Inget bröd. Inte ens en halv portion typ. Får mig att inse hur lite man bör äta för att se ut som dem…

      Följ de inte på Instagram plus att Bianca lider av ätstörningar.

      Fast det där är ju en måltid. Tror du det var allt hon åt på hela dagen? Är ju inte som att hon ser helt döende ut och inte verka äta någonting alls.

      Man ser dock att Lovisa några klipp efteråt äter pasta. Så antagligen var toasten bara en förrätt, eller så äter hon från nån annans pasta

      Men ge fan i o följa folk då. Måste ju för sjutton få äta hur lite/mycket man vill utan att man ska vara rädd att ”trigga ” folk. Ni gnäller fan ta mig på allt!

        Lyssnar på er alla och har nu avföljt. Även om jag älskar deras personligheter, lite därför jag följt dem från början. Tack alla ❤️

    Har fått massa zucchini. Vilken mat kan jag laga av dem (helst som går att frysa in)? Vegetariskt såklart.

      Jag brukar göra gratäng med zucchini, skiva dem på längden och lägga som lasagneplattor. Sen en bas av tomat och lök och bara ösa i vad man har hemma och vad man gillar!

        Vad gott! Ska testa.

      Zuccinilasagne!

      Jag brukar göra gröna smoothie och ha i frysta zucchinibitar, känner ingen smak av dem. Typ halv zucchini, ett päron, halv liter spenatblad, några dl fryst mango, citronjuice och ingefära.

      använd de som mashmallows

        mmm ja nu längtar man ju till hösten efter en kopp varm choklad toppad med zucchini ☕️?

      Halloumi- och zuchinibiffar! Beroende på om du äter lakto-ovo.

      Zucchiniplättar!

        Men det låter jättegott!

      Zucchini är en hopplös grönsak. Mjuk och sladdrig, samt smaklös.

        Lyssna på Meny i P1 så kanske du ändrar åsikt.

      Zucchini- och fetaostbiffar!

      https://tuvessonskan.se/2016/04/08/zucchini-fetabiffar/

      Godaste biffarna! Gör dem flera gånger under zucchinisäsongen ??

      Går att riva och frysa in som den är. Frys in i påsar i lagom mängd och släng ner i grytor eller när du valt bröd.

      Gjorde en svingod tomatsås med zucchini i som jag frös in. Perfekt att ta fram sen och använda till lite allt möjligt.

      Zucchini rullar med pesto och ricotta! Skär zucchinin i långa remsor, gärna med mandolin. Blanda ihop pesto och ricotta och smeta sedan på det ena sidan av remsorna, rulla sedan ihop zucchini remsorna till en rulle, fäst med en tandpetare och ha på parmesan, sedan in i ugnen. Perfekt som förrätt eller tillbehör!

      Zucchinipasta!! Riv morötter och zucchini, stek med vitlök och tillsätt sedan grädde (jag kör vegansk), låt koka ihop med salt och peppar. Servera med spagetti/tagliatelle eller någon annan god pasta. Svingott, enkelt och billigt

      Gör Jennie Walldéns koreanska zucchinipsnnkakor!!!

    Barn på förskolan som kräktes rätt ut vid frukosten idag. Finns det hopp att min son klarat sig eller ska vi bara ställa in oss på kräkkaos imorgon. Klorin är iaf inhandlat ?

      Exakt det hänt vår son en gång när han satt brevid och han klarade sig! Sen har vi haft allt från 12-72h inkubationstid andra tillfällen.

    Jag har sjuka menssmärtor varje månad, blir sängliggandes minst 3-4 dagar och bara kvider mig igenom det. Min gynekolog vill att jag sätter in en hormonspiral men jag vill bara operera bort livmodern! När jag hade p-piller blev jag deprimerad och tappade bort mig själv helt och hållet, så jag är rädd för att använda hormoner igen även om det är mindre i en spiral. Jag har redan tre barn så fler blir det inte ändå. Kan man själv bestämma att man vill utföra en hysterektomi eller behövs det vissa kriterier, som cancer? Någon som vet? ??

      Man får inte bestämma själv nej och de är restriktiva med det. Känner likadant som du…

    Hur mycket pengar gör ni av med varje månad? Hur stor del av lönen har ni möjlighet att spara?

      Men vad är det för en fråga?

        Är det en konstig fråga?
        Intressant att höra hur ”vanligt folk” har det, tycker jag!

      Tjänar 35k brutto. Sparar inte aktivt men varje månad har jag kvar ca 1000-5000 och det som är kvar åker in på sparkontot. Skulle kunna spara mer om jag var lite mer sparsam men älskar att äta gott och njuta av livet.

      Sparar ca 1/3 av lönen efter skatt varje månad.

      räkningar på ca 11.000 inkl mat. skulle kunna spara kanske 10-12.000, men gör inte det…

      Jag får ut knappt 28k netto. Sparar 8k i fonder. Har fasta utgifter på ca. 10k (inkl. amortering på bolån) och resterande pengar använder jag till mat/nöjen/shopping/resor osv. Har även en buffert på vanligt sparkonto jag kan ta av om det någon månad skulle ”ta slut pengar”, eller vice versa lägga in eventuell överbliven lön.

      Tjänar 40 före skatt. Gör oftast av med allt

    Hej! Jag vill köpa svarta stolar ”Öglan”. Nån som har? Varifrån? Bra kvalitet är viktigt.

      Tycker som är osköna, skär in i ryggen.

      Jag har fyra stycken nya och omonterade. Finns i Sthlm.

    Bra serum för ögonbryn? Är x-lash för ögonbrynen lika ”dåligt” som för ögonfransar (allergiska reaktioner, pigmentförändringar osv)?

    Kan vi reda ut några saker inför valet. Jag är inte vidare insatt och är förvirrad vad jag ska rösta på.
    Alla jag umgås med röstar på moderaterna. När jag säger till min sambo att jag inte vet vart jag tillhör säger han ”men du har väl/ju liberala värderingar” och jag bara ”jaha har jag det”. Då svarar han ”ja men du vill väl att (insert valfritt exempel på något som låter väldigt vettigt)” och så tänker jag ”jaaa, det vill jag väl…” men jag är så osäker.
    Jag har varit sjukskriven mycket, har inga tillgångar, har precis avslutat studier och lönearbetar, men inte inom min yrkesinriktning, ännu. Alla jag umgås med bor på Östermalm eller utomlands och är egenföretagare.
    Har sagt att jag inte känner att moderaterna är rätt för det gynnar väl aldrig någon som har sjukdom/får sjukdom eller behöver annat stöd från samhället? Ingen av mina bekanta ger mig något bra svar på det för de struntar väl i min sjukdom antar jag, så länge de får lägre skatt, eller?
    Och vården då. Om jag vill ha bra vård, vilket block kan skapa goda förutsättningar för det? Jag känner att partierna bara ljuger i allt de säger nu för att framställa sig som vettiga så att man ska rösta på dem.
    Jag har inte varit nöjd med S-styret vi haft nu men är inte säker på att ett M-styre blir bättre. Hur ska jag veta hur jag bör lägga min röst??
    Vem gör bra vård och vem gör dålig vård?
    Jag vill ha rimlig invandringspolitik, bra vård, inte lämna de svaga åt rännstenen men vill heller inte ha helt galna skatter och plastpåse-lurendrejeri (använder fyra gånger så många plastpåsar sen plastskatten infördes, och fortfarande är paprikor, frukter och salladshuvuden inplastade).
    Jag vill heller inte att elen ska balla ur och jag vill absolut inte att skogen ska huggas ner för jag älskar djup och artrik skog.
    Vem röstar jag på?

      Gör några valkompasser. Läs partiprogram. Ingen här kan säga vad du ska rösta på, det måste du avgöra själv.

        Jag fick SD i valkompassen…… Det känns ju inte heller helt rätt. Ska jag blankrösta då? Så säger sambon att jag ”ger min röst” till S-blocket.

          Men herregud. Du får rösta på vad du vill, det råder demokrati i Sverige. Din sambo ska ge fan i vad du röstar på. Och snälla, lägg lite möda på att kolla upp grundläggande begrepp som socialism, liberalism samt vad våra största partier står för.

        Efter SD får jag moderaterna men känner ju som sagt att det inte gynnar mig med instabil hälsa osv. Vet inte om jag svarat utifrån ideal jag ”lärt in” från mitt umgänge eller om jag verkligen tycker som jag svarat.

          Ja akta dig för moderaterna. De och SD kommer inte gynna någon som behöver vara sjukskriven.
          Enligt sprätten Ulf kan ju alla jobba. Det löser allt. Även om någon person saknar arbetsförmåga helt.

            Sluta sprida osanningar. S kopierar
            M och SD men S kan inte ens vara ärliga med vilken typ av politik de vill föra. Resultatet från de senaste åtta åren är fruktansvärda och nu ska vi lite på att de kan höra det bättre nästa mandatperiod?!

          Om du är orolig för hälsan så läs på om vilka som styr i din region och hur det skötts de senaste mandatperioderna. Riksdagsvalet har nästan inget med den faktiska sjukvården att göra (jag kommer rösta olika där).

      Läs på om partierna! Moderaterna vill sänka skatterna. Det är ett parti som gynnar de som har det gott ställt. Att som sjukskriven och utan tillgångar rösta på moderaterna är ju totalt huvudlöst eftersom du då är beroende av ett skyddsnät – välfärden – som högern urholkar för att kapitalisterna ska tjäna ännu mer.

        Ja de säger ju det men jag tycker socialdemokraterna överger så många i sin politik ändå. Det var en gång jag behövde lägenhet för att ta mig ur en destruktiv relation när jag fick noll från FK pga byråkratiska regler trots att jag var väldigt sjuk. Då ringde jag kommunen och de sa rakt ut att det inte finns några lägenheter till mig eller någon annan för allt går till nyligen invandrade människor. Jag sa att jag kunde skriva mig i en annan kommun längre från stan och hon sa att jag inte kommer få något där heller. Hon lät väldigt luttrad. För att inte tala om indragna LSS-stöd osv. Jag tycker det är hemskt. Så många svaga som S har vänt ryggen till. Men antar att det inte blir bättre på den punkten med moderaterna heller. Alla ljuger.

        Sänka skatten för låg- och medelinkomsttagare ja. De vill prioritera bättre med skattepengarna i stället för att hela tiden höja skatten. Höjda skatter leder inte alltid till bättre välfärd. Idag försvinner exempelvis 20 miljarder kr årligen i korruption trots att det är öronmärkt till bistånd. Hade varit bra att se över hur dessa pengar kan användas bättre.

      Viktig input om sjukvården!!!! Det styrs av regionerna. T.ex sjukvården i Sthlm är högerstyrd trots S-ledd regering i riksdagen. Många om inte tänker på det. Glöm inte att rösta i regionsvalet av den anledningen.

        Och sjukvården i regioner där S är största parti funkar så himla bra..? dessvärre inte.

      men läs på? ta lite ansvar

      Tycker du ska titta på lite debatter och göra fler valkompasser. Men jag tycker att detta låter som något av de borgerliga partierna eller sd ärligt talat.

      Vården: här behövs en stor förändring. Vårdköer i nästan hela landet. Alla partier tycker det är ett problem (och delar ansvar på olika sätt.) Röda regioner har lika stora problem som högern. Högern ansvarar däremot för Sthlm där det visserligen är korta vårdköer men där personalen konstant förklarar hur jobbig arbetsbelastning det är. Samtidigt som högern under sin förra regeringsställning kortade vårdköerna nationellt. ”Tyvärr” behövs nog samarbete över blocken och systemförändringar för att lösa detta stora problem.

      Migrationspolitiken: högerpartierna, SD och S är de som vill ha en stramare politik jämfört med övriga partier. S säger sig vilja strama åt mer än någon annan stramat åt men hittills syns inte det i praktiken.

      Välfärd men inte symbolpolitik eller onödiga skatter som inte gör nytta: C, högerpartierna, SD. Välfärd i allmänhet men utan fokus på effekt utan mer fokus på att vara generös: V.

      Energi: alla vill göra något åt detta. Personligen har jag LÄGST förtroende för MP, C och S i den här frågan. V har tydliga förslag men de verkar inte genomförbara eller lagliga enligt journalister som granskat. Kanske kan de hitta ett sätt så hellre V än S i den här frågan. Annars M, KD, L, SD.

      Miljö; tycker C, M och MP har starkast miljöpolitik. Tyvärr så har MP också mycket symbolpolitik och, enligt mig, lyssnar inte på hur den påverkar vanligt folk. Samtidigt som MP verkligen ska ha tack för att ha fått upp miljöfrågan högre på agendan.

        Det här stämmer inte. Om du värnar om sjukvården och skyddsnät ska du rösta på vänstra blocket, inte högra!

        Läs på partiernas hemsidor och sluta ta tips från folk här eller din sambo. Och tänk på att du får rösta på vad du vill, om det känns jobbigt kan du ljuga för din sambo och rösta på något annat, han kommer aldrig få veta.

          Men partiernas hemsidor är bara löst dravel! De ljuger ju och framställer sig som så vettiga för att de ska få min röst. Kan verkligen inte få någon ledning i partiernas egna ord utan jag behöver få ledning från folk som förstår hur det funkar i praktiken. Men det är svårt, eftersom folk ger färgade åsikter och förklaringar utifrån deras egen politiska tillhörighet. Moas kommentar här ovan var det närmsta jag kommit en vettig guidning eftersom alla partier nämns.

          Jag vet att jag får rösta vad jag vill och är inte påverkad av min sambo på det sättet. Jag tänker mer att en blankröst blir ju bortkastad om jag ändå skulle kunna föredra det ena eller det andra blocket, eftersom jag – enligt min sambo – ger ett övertag till det motsatta blocket om jag röstar blankt.

    Ni som kan smink! Vilken färg på rouge är bäst att använda om man, som jag, är ljus-medium i hyb, röd/rosa underton, ljusa ögonbryn, fransar och bryn samt blå ögon? Rosatonst rouge? Aprikos? Hjäääälp mig ?

    Samma fråga gäller färg på läppstift/läppglans, alla tips mottages tacksamt! ?

      Just det! Mina vener på handlederna är superblåa, om det säger något

        Ett rouge med kall underton (så aprikos går tyvärr bort, om du inte vill så klart). Gå på ett som är i samma nyans som dina kinder – bara något steg mer intensivt och i kall nyans.

      nars i färgen orgasm tycker jag funkar för alla ?

    Har äntligen kommit till skott och köpt ett gymkort. Behöver stärka kroppen efter graviditeten och även av allt stillasittande jobb. Har ni några tips till en nybörjare? Appar, träningsprofiler, youtubekanaler? Är så nervös över att gå till gymmet när jag känner att jag verkligen inte kan någonting och att folk kommer att skratta åt mig… ?

      Folk på gymmet kommer inte bry sig om dig, så det är bara att kötta på ?

      Vissa gym har ju introduktionspass så att man får lite hjälp att lära sig maskiner. Kan det vara ngt?

      Som Anonym säger, ingen på gymmet bryr sig! Gör någon det är de en gigantisk tönt som du är 10 gånger coolare än oavsett. Men generellt är folk så uppe i sitt egna, och de allra flesta på de vanliga gymkedjorna har inställningen att alla är välkomna och att det är positivt att man tränar oavsett nivå 🙂 Ett konkret tips för att stilla nervositeten kan vara att be att få en genomgång av gympersonalen, brukar ingå på de flesta gym! Då går de igenom maskiner, utrustning etc, och du kan fråga specifika frågor om du har några. Lycka till och kör hårt, träning ska vara kul 😀

    någon som har kenzas parfym alani (eller vad den hette) som doftade apelsin och såldes via nordic feel? den var sååå somrig och god men säljs inte längre! har någon en som ligger och skräpar köper jag den gärna?

      Kolla Tradera

      Jag har den!

        Vad ger du för den? Betalade 699 eller 799, minns inte riktigt. Fullpris var det iallafall, några veckor efter den kom. Har kanske använt… 30 sprut totalt? Väldigt väldigt mycket kvar i.

    .Hjälp! Jag har precis kommit tillbaka till min arbetsplats efter 1 års föräldraledighet. Jag är ansvarig över flera team som är relativt självgående, och vi har under tiden jag varit borta bytt diverse system vilket gör att jag nu känner mig lagom efter. Hur hittar jag tillbaka till mitt forna självförtroende? Känner mig inte alls på topp…

      Du får nog acceptera att det tar lite tid att komma tillbaks. 🙂 Alla andra vet ju också att du har varit borta under 1 år så ingen förväntar sig att du ska kunna allt nu direkt! Var snäll mot dig själv. Ge dig själv tid.

      Om de andra kan lära sig de nya systemen, kan du också lära dig dem. Och det går snabbare att lära sig ett nytt system för nånting man gjort tidigare än att lära sig nåt helt nytt; du vet ju liksom vad du vill göra.

    Nagon som vet vad som hant mellan fd Alla Vara Ligg Amanda Collden och Anna Dahlback? Amanda skrev pa en instagramfragestund nyligen att hon inte vill prata om det, sa nagot ar det ju!

    Hallo!
    Jag har nyss varit gipsad på vänster underben/fot i fem veckor och har inte fått belasta. Nu i en vecka har jag gått på hälen efter borttagning av gipset och fr.o.m imorgon ska jag belasta foten (frakturer på metatarsalbenen 2,3 & 4). Ska träffa sjukgymnast 12/9 och min sjukskrivning går ut 13/9. Upplever att mina muskler i vaden värker samt fotleden som jag misstänker beror på att de just varit gipsad. Någon som har erfarenhet av hur lång rehabiliteringen tar innan det ”är mer som vanligt”. Just nu gör det mest ont i benhinnorna när jag går men det tänker jag också beror på att jag ”felbelastar” foten när jag går på hälen.

    Jag hamnade av en slump på amandalinneas Instagram och är typ fascinerad? Vart har hon fått alla pengar ifrån? Vart exakt jobbar hon? Har hon så extremt långa och smala ben eller är det retuscherat?.

      Jag blev mer chockad över hur mycket hon svankar? Får ont i ryggen bara av att se det. Men ja hon retuscherar definitivt. Hon ser helt normal ut på bilder med andra och familj.

      Jag är så nyfiken på henne. Känns som en bedragare, typ tindersvindlaren haha… Bara får den känslan. Hon verkar försköna sitt liv så otroligt mycket, och dessutom galet retuscherade bilder, ingen har liksom 180 cm långa ben?!

      Jag såg henne på stan för ett par månader sedan, kände igen henne just på grund av kroppen. Tror mer det är ansiktet som är retuscherat!

      https://www.linkedin.com/in/amanda-bergman?originalSubdomain=se

      ”Legal Counsel and Financial Advisor Trainee at Akademisk Marknadsanalys”

      Gammal bild visserligen, men såhär har hon sett ut för 11 år sedan. https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/vm30g5/dhanis-nya-karlek-det-kanns-fantastiskt

    SODA STREAM
    Är smaksättningarna man kan köpa till goda? Tex Pepsi Max och de där som man blandar ut. Såg också att det fanns i smak av iste. Någon som testat?

      Nja, det smakar mer kemiskt och sött, i alla fall de som är utan socker. Iste var däremot verkligen inte god i min mening. Mycket godare i pulverblandning som man kan köpa på ica.

      Jag tycker det är godare att hälla i Fun Light.

    Jag tror att jag har någon sort hormonrubbning eller typ hormonell obalans, jag vet inte. Har kollat symtom och har snarlika. Måste man till läkare eller finns det något man kan göra på egen hand typ man äta något speciellt eller kan man äta naturläkemedel? Har ni några goda tips?

      Vilka hormoner tänker du på?

      Du måste gå till läkare, det kan också vara något annat problem

      Det är ju självklart att du ska gå till en läkare för att utesluta att det inte är något annat.

    Tips på bra gynekolog i Stockholm som är vänlig, empatisk och kompetent! Har utvecklat fobi för undersökning pga tidigare vårdskada och det har inte blivit bättre efter helt okänsligt bemötande från gynekologer och barnmorskor jag träffat senaste åren. Snälla finns det någon som känner till någon mjuk fin gynekolog som man kan prata med? Typ som en mottagning för såna som har tandläkarskräck men för gynekologi? Behöver verkligen gå!

      Hedda hela livet vid Hötorget.
      Ring och boka tid hos Costas.
      Mycket empatisk gynekolog. Berätta i telefon att du har fobi.

        Gud tack snälla du för tipset! Ska ringa direkt ❤️

    Efter att ha hört några avsnitt av podden Inga beiga morsor, kan jag inte annat än förundras och bli trött på Melinas återkommande snack om Bianca, Benjamin och andra familjemedlemmar.
    Jag skulle gärna lyssna på Melinas och Ellinors vardag utan att familjen Wahlgren och deras förehavanden lyfts upp i varje avsnitt. Inga beiga morsor, okej – men prata om er själva då?

    In och lyssna på rättegången där joz anmält för förtal.

    https://www.youtube.com/watch?v=k7tjsVAeW8w&list=PLBi1Vh1O3WiieWZtnoONotDfoLLI8iUiB

    Superintressant!

    Jag har massa människor runtomkring mig men känner mig just nu otroligt ensam.

    Jag är i tjugoårsåldern och bor själv, jag jobbar, hittar på saker med vänner och familj osv men ändå skaver det. Jag har ingen kontakt med en av mina föräldrar, och älskar min andra förälder av hela mitt hjärta men vi pratar otroligt sällan om djupare saker. I hela mitt liv har jag haft en släkting som varit som en extramamma. Vi pratade dagligen och hon fanns där i alla lägen, och pushade mig att börja gå till en psykolog då min ångest i en period inte gick att hantera.

    För några månader sen gick hon oväntat bort. Tomrummet är så stort. Under en lång period har jag träffat en äldre kille som jag verkligen tyckt om. Jag har inte känt såhär starkt för en kille på väldigt länge och jag kan just nu inte ens föreställa mig att träffa någon annan igen. Häromdagen tog det slut, och jag känner mig helt tom. Jag har inte ens berättat för mina vänner då det blir ”verkligt” då och jag orkar inte med tips som att ”nu ska vi ut och festa” eller liknande för att jag ska tänka på annat.
    I vanliga fall är det han eller min släkting som jag hade hört av mig till, och de hade funnits där. Nu går det inte.

    Jag känner mig så dum som trodde att vår relation höll på att bli något mer än dejter, och har bett honom att vi båda tänker över det här innan vi bestämmer oss. Har så mycket tankar och känslor men har ingen att prata med. Ville bara skriva av mig, har aldrig skrivit här förut.

      Beklagar din släktings bortgång!
      Jag tycker att du ska börja våga prata mer med den föräldern du har kontakt med, öppna upp dig och va sårbar om det är det som behövs, föräldern kommer ju alltid stötta dig till 100%, det är jag säker på.
      Vad gäller killen så har jag bara en sak att säga o det är att: det finns fler fiskar i havet!! Sörj o gå vidare! Du verkar vettig o ser han inte det är det hans förlust.
      Angående ensamheten så låter det som något som du aktivt väljer då du säger att du har folk runt dig? I vilket fall så behöver man få vara ensam ibland, det är inget konstigt. Hör av dig till dina vänner när du känner dig redo att träffa de.

    När och hur sa ni till er partner att ni älskar den första gången? Eller tvärtom, om partnern sa det först 🙂

      Mitt i ett gapskratt några veckor in i relationen/dejtandet. Helt oplanerat. Kom på det då så jag sa det då. Blev överraskad själv. Hade inte räknat med att falla för honom. Sedan skrattade vi vidare ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.