Kommer Caia slå utomlands?

Caia Cosmetics har siktet inställt på Europa, och gör pga det ett samarbete med den tyska influencers Tschäry, med vilket de tagit fram en ny kollektion produkter.
Tschäry har 282 000 följare på Instagram och 168 000 följare på TikTok.

Vad tror ni om Caias lansering utomlands?
Kommer den fungera på marknader som inte känner till Bianca Ingrosso, och där hon inte kan agera dragplåster?

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag är tveksam!

    Intressant att se ”sneak peeks” rättstavat. Heja!

    Jag tycker det är så konstigt att de har direktöversatt hur man hade sagt det på svenska till engelska. Nej, det där var oproffsigt. De behöver skaffa sig en marketing manager med engelska som modersmål om de nu ska satsa på den internationella marknaden.

    Korta svaret, nej. Tyskland är flera marknader och ett stort land, 82 miljoner. De har egna lokala märken som har samma koncept som Caia med en upparbetad kundkrets. Om den enda kanalen Caia har är en lokal influenser för etablering på en ny marknad borde marknadsteamet inte få någon lön.

      ”Om den enda kanalen Caia har är en lokal influenser för etablering på en ny marknad borde marknadsteamet inte få någon lön ”bästa kommentaren jag läst på länge, du har så rätt jag tror inte teamet får någon lön..

    Älskar den gröna färgen! Mycket snyggare än det rosa de haft tidigare!

    Nej, tror inte det. Sminket är inte särskilt unikt i varken kvalité eller marknadsföring, och jag tror det finns massor av motsvarigheter i Europa och resten av världen.

      KIKO är både bättre och billigare än Caia. Men de finns väl småtjejer som ser upp till influencers i andra länder också så det kanske går bra.

        +1. Kiko är toppen. Speciellt deras eyeliner håller jag mig till.

        Aldrig hört talas om det märket, men får kika på det.?

          Kiko Milano!
          Blev så ledsen när deras butik i mall of Scandinavia försvann 🙁

    Kan du inte skriva lite om Sandra Beijers fantastiska inlägg idag.

      Sandra Beijer: ”svenskar är så dåliga på engelska”
      Också Sandra Beijer: översätter ”pimp” till ”torsk”

        Om det är vad du tar med dig från Sandras inlägg har du inte förstått det.

          Du måste hålla med om att det ligger något pretentiöst över en svensk som kritiserar andra svenskars engelskakunskaper? Sandra missar själv det uppenbart självklara. Den som inte är född in i språket eller lärt sig språket som barn känner inte ordens betydelse. Det slår aldrig fel Sandra kan inte motstå möjligheten att knäppa alla Svensson på näsan. Blir dubbelt roligt när hon gör typiska Svensson fel i sitt engelska språkbruk.
          Annan Anonym

            Men hon inkluderar ju sig själv i det? Hon skriver om ”vi svenskar” inte ”ni svenskar” som att hon står utanför det.

              Inte riktigt. Hon skriver; ”Svenskar är verkligen dåliga på engelska, är vad jag tänker. Dåliga på engelska – samtidigt som vi fortfarande tycker det är så otroligt coolt med engelska.”
              Hon inkluderar sig själv i påståendet att svenskar tycker att det är otroligt coolt med engelska. Men hon tänker att svenskar är dåliga på engelska.
              Tycker det är så tråkigt att hon alltid måste ha sin översittar ton i allt hon skriver. För texten i övrigt var bra och tänkvärd.

                Texten handlar inte om bristande språkkunskaper. Inte om man läser den i sin helhet. Snarare om hur man distanserar sig genom att använda ett annat språk.

      Nu försöker Maggan Graaf glömma bort att hon varit på ” festen”. Nytt inlägg om Waldemarsudde och en konstutställning…?

        Är man inbjuden till folk man känner så går man väl på festen, alla andra i umgänget gick ju också dit. Vem i helvete kunde på förhand veta hur ” pimps and hoes” skulle tolkas?! Själv hade jag trott att det var en maskerad. Utan barn!

          Ja, om temat är ”pimps and hoes” hade jag rimligen tolkat det som…pimps and hoes? Kan ioförsig inte ens föreställa mig någon av mina vänner som skulle ha en fest med det temat idag, kanske när vi var 16-18 år på 00-talet, men inte idag som 30-åringar på 20-talet. Men hade någon nu haft det had jag definitivt också trott att det var en maskerad, med temat pimps and hoes, och inte gått.

    Nej. Jag tror enbart på märkets dragkraft pga Bianca. För mig som inte är intresserad av Bianca men intresserad av smink annars är sminkmärket helt ointressant.

      Have not you. ??‍♀️
      Fin engelska.

        Skulle varit en egen kommentar, Sorry. ??

        Haven’t you [done something] yet är inte alls fel att säga.
        Vad menar du skulle vara korrekt här?

        /Halvbritt

          Negationer är något som bör undvikas. Att göra det i talspråk när budskapet inte alltid är genomtänkt är en sak. Att skriva det i en kampanj är dåligt språkbruk.

            Så kan det vara. Nu tror jag väl att influensers generellt brukar marknadsföra mer som att ”en kompis tipsar” så inte helt fel kan jag tycka ändå. Nu är jag inte expert på marknadsföring, undrade mest varför någon menade att engelskan skulle vara fel. ?

    Oj vilken dålig engelska!

    Antagligen inte, men kanske! Tyskar älskar svenska grejer, jag har jobbat på bolag som skulle ”ta” Tyskland och faktiskt lyckades. Det är inte helt långsökt.

      Ja tyskar gillar vägskyltar med älgar på. Tyskar gillar Sverige för att det är folktomt och att det finns natur att titta på. Hon ska inte sälja vägskyltar med älgar på. Hon ska sälja smink som det finns gott av från lokala förmågor.

      De har ju försökt slå i Asien tidigare, men verkade gå vägen. De hade någon influencer där och körde samma metod

        Caia har väl ändå inte lanserar i Asien? För att sälja i Asien måste du dessutom testa på djur…

    Det tror jag absolut! Produkterna marknadsförs bra och jag gillar att de verkligen satsat på bra kvalitet (stavas det där ordet sådär?).

      De har satsat mer på snygga reklamfilmer än på innehållet i förpackningarna, de har satsat på höga priser mer än på bra kvalitet. Dyrt är det oavsett kvalitet.

    Mycket möjligt. Bianca är väl lite känd ute i Europa via Pernilla och schlagern.

      Mer troligt via sin DJ kusin…

      Haha antar att du skojar Lisa. Nej varken Pernilla eller Bianca är kända i Europa.

      Vilket land då?

    Jag tror inte att Caia blir stort ute i Europa. Bianca är inte tillräckligt känd för att skapa nån ”hype” kring henne. Sen är tidpunkten inte den bästa medxtanke på det ekonomiska läget. Folk håller hårt i pengarna och prioriterar annat.

      Kommer ta ett tag innan ungdomarna fattar det, och en ögonskuggspalett är billigare än en iphone om man tänker julklapp..

        Många, framförallt runt om i Europa, tänker nog inte julklappar överhuvudtaget utan fokuserar på att kunna köpa mat och betala sina räkningar.

    Det finns så oändligt mycket bra smink och hudvård i den prisklassen och Caia sticker inte ut ur mängden varken när det gäller kvalitet eller design. Caia säljs inte i butik och det är många som trots corona och nya hygienvanor inte vill köpa t.ex. foundation utan att först kolla att färgen passar.

    Med det sagt tror jag att Caia ändå kan lyckas i Europa, företaget saknar ju inte direkt pengar att lägga på marknadsföring.

    Enda anledningen till att hon sluppit undan kritik för hennes copy paste av Kylie cosmetics hela företagsidé är för att hon har hållit sig inom Sveriges gränser. Ger hon sig ut internationellt där Kylie’s märke är etablerat blir det kanske snabbt uppenbart för de flesta alla liknelser. Kanske därför hon börjar marknadsföringen med en grön kollektion..

      Grön färg är ju temat för just för den här kollektionen, precis som de har olika färger på andra specialkollektioner.

        Ja, det var det jag skrev. ”börjar marknadsföringen med en grön kollektion”.

      Vem HON?

      Håller fullkomligt med. Har tyckt hittills att det är helt otroligt att hon eller bolaget inte blivit stämda ännu för copyrights. Går de nu utomlands så är det nog bara en tidsfråga.

    Om detta ska slå igenom i Europa måste de nog hitta sin ”grej”. I Sverige är ju grejen att Bianca är en stor kändis och småtjejer vill se ut som hon, det funkar. Men det funkar inte i typ Spanien och England. Tror de behöver fokusera på att ta fram typ miljövänliga/giftfria produkter? Unika färger/teman? Samarbete med stora kändisar? Ja något av det, annars faller det nog platt.

      Men vad menar du Bianca är ju en stor kändis.

        ??

    Jag tänker att en bra produkt säljer sig själv.

      Då krävs det nog lite mer än att trycka sitt varumärke på en billig generisk produkt från kina som innehåller en mix av förbjudna kemikalier.

        Ja det håller jag med om!

    Hur gick lanseringen i Norge? Finland? Går det inte att få fram siffror där?

      Ta fram siffror du om du är intresserad. Eller förväntar du dig att någon annan ska göra det?!

    Hon den där mamman från ”the ace family” svarade på en fråga av en läsare som undrade vad läppennan hon bar hette.. och tydligen var det caia. Att family är ändå ett känt fenomen, på gott och ont om jag förstått det rätt ? var typ en två månader sedan.

    Såg precis Meredith Duxbury (15 miljoner följare på tiktok) hylla ett Caia rouge i en av sina senaste videos. Så vem vet, det kan mycket väl gå.

    Du kanske skrivit om detta men – jag bor i NY och finns ett märke som heter CALA här. https://www.calaproduct.com/eco-friendly-dual-action-facial-cleansing-brush-blush/
    Många av deras produkter på hemsidan är inte alls lika, däremot har de en del pastellfärgade produkter på hyllorna som jag tycker ser sjukt lika ut. Loggan likaså. Om inte annat jobbigt med namnet, renome snyltande osv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.