Josephine Qvists kommentarsfält under inlägg med vågad klänning

Josephine Qvist postar en bild på en lite ”avslöjande” klänning och skriver att hon inte vet om hon någonsin kommer våga gå ut i den, och det är allt som behövs för att kommentarsfältet ska gå bananas.
Istället för att gnälla över vad som skrivs så uppmanar hon följarna att poppa popcorn och gå in för att läsa om de är uttråkade.
Jag sitter mest och undrar över hur det fungerar att dansa eller tja, röra sig när man bär en sådan klänning.
Jag hade velat superlimma den till min arma lekamen för att säkerställa att inga kroppsdelar går på upptäcksfärd utanför de täckande tygbitar som utgör en del av klänningen.

Och kan man råka dra en maska i den transparenta delen av klänningen? 
Vad händer då? Håller den ihop ändå? Måste man pensla den med nagellack i så fall?
Kanske har superlimmet mer än ett syfte här?

Vad tror ni klänningen kostar?
Jag gissar på antingen 119 kr eller 4000 kr.

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ordet blåsa får mig att cringa så mycket ?

      Åh håller med. Samma med skumpa ?

    Tvivlar på att hon någonsin skulle gå ut i den – Den köptes för att stå stilla, poserande för en bild så att hon kan få de två lägren 1. kommentarer om hur snygg hon är och 2. Upprörda som skapar diskussion och ger hennes inlägg bättre synlighet. Uträknat och väldigt JQ.

      Exakt!

    Här köper man inte grisen i säcken iaf ?

    Haha förlåt men skrattade högt åt kommentaren om att man lika gärna kan sätta silvertejp över anus och gå ut… Ibland verkar det nästan tävlas om mest ”vågade” outfit i kändisvärlden. Men hade blivit otroligt förvånad om jag gick ut på krogen och såg någon i detta där jag bor.

      ??????

      Hahha ja det gjorde jag med! Känns så desperat på något vis…Lite som Julia Franzén..blir bara värre och värre med det avklädda.
      Kanske är ngn slags sjukdom..Kroppsoroxi? Titta på mej, se hur avklädd jag kan vara..

        Men så är det ju, och blir bara värre: kvinnor bedöms efter sin sexuella tillgänglighet (även visuell sådan) och får sin belöning i form av godkännande. I det här fallet pengar, antar jag, då det lönar sig att vara sexuellt tillgänglig (även visuellt) i vår värld.

        Samtidigt är det i konkurrensen med andra kvinnor man vinner – vore det i konkurrens med män i ett stort företag hade männen vunnit hands down. Det är mao ingen kvinnlig frigörelse utan ett sätt att med sexuell försäljning vinna över andra kvinnor.

        Känner mig oerhört gammal när jag dagligen ser tjejer som är halvklädda med bar mage, cutouts etc. Det ser väldigt tillkämpat ut – och kallt!

    En klänning för fest hos Katrin…

      Alltså festen va kass. Men kan vi lämna den nu ?

    Jag undrar om man då går ut troslös i den där klänningen. Är det inte lite…ohygieniskt eller nåt?

      Man tvättar väl den efteråt. Sedan är väl inte underlivet ohygieniskt om man torkar sig.

        Alltså det kvinnliga underlivet kan ju ibland utsöndra saker man inte har kontroll över, typ sekret, flytningar…? Vart tar sådant vägen om man är troslös i en klänning?

        Vaginan kan man ju täppa till med en tampong (om man klipper av snöret så det inte hänger ner nedanför det inte så generöst tilltagna klänningstyget), men könet är ju inte 100% tätt för övriga könsvätskor att ta sig ut heller, urin, sekret, underlivssvett, mm? Har dålig koll på exakt vad som kommer varifrån, men förutsätter att alla fattar vad jag försöker få fram. ? En använd trosa kommer ju lukta använt efter ett tag även om man inte kissat på dig i den?

        Med en så kort klänning är ju risken också stor att man sätter sig med könet rätt ner på det underlag man sitter på, då korta klänningar dras bakåt på baksidan när man sätter sig. Väldigt äckligt för både den som antingen äger sittplatsen och den som ska sätta sig där efteråt.

        Och jag vill också ifrågasätta påståendet om att ett kön skulle sluta vara ohygieniskt bara för att man torkar sig? Om man tvättar det med rengöringsmedel och desinficerar det kanske det är ”hygieniskt” en kort stund, innan ovan sagda fysiologiska processer sätter igång, och man utsöndrar diverse vätskor som man normalt brukar vilja bespara sin omgivning från att utstötas för.

          Utsättas*

    Otroligt tacky klänning. ?

    Jag undrar hur mina hängbröst skulle passa i den där klänningen?

      Jag skulle inte ens komma i den. Är inte platt någonstans ?

    Tänk va lustiga vi kvinnor är. INGEN ska någonsin kommentera vårt utseende eller kroppar. Fy för män som sexualiserar oss. Samtidigt gör vi allt i vår makt för att folk ska stirra på våra kroppar. Vi står å posar i svinsexiga underkläder, stringbikinis och kläder likt denna där brösten nästan ramlar ut och könet täcks av en liten lapp. Alla ska SE men ingen får titta FÖR mkt eller säga nått för då är dom hemska och äckliga och ”haters”
    Vi sexualiserar oss själva, bygger vår identitet på våra kroppar å utseende men när någon nämner det är dom dumma i huvudet.

      Och ändå är männen oskyldiga (här), för det är BARA kvinnor som hoppar på en annan kvinna. Ändå får männen skit? Märkligt det där ?

        Det är för att kvinnor är proffs på att klä sig i offerkoftan. Vad det än gäller. Aldrig är det ens eget fel. Alla andras fel. Speciellt männens.

        ?

          Säg att du är en pick me girl utan att säga det.

          Ja! Fattar inte, räcker att kolla i varenda kommentarsfält här. Istället borde man låta alla klä sig hur man vill och ta fighten mot dessa män isf när det sker.

        Eeeh kanske för att det är kvinnor som följer den här influencern. Kolla valfri tråd på Flashback så får du se vad männen säger om kvinnor.

          Detta alltså. Folk som ba ”det är bara kvinnor som hatar på kvinnor” har inte hört männen prata om oss.

            Jodå, men kvinnor är fan värst mot andra kvinnor ändå.

              Kvinnor är kanske värre mot kvinnor än de är mot män, men de är verkligen inte värre mot kvinnor än vad män är mot kvinnor.

              Igen, in på Flashback och läs runt lite och återkom sen om du tycker att dessa kommentarer ändå är värst.

              Myten om att kvinnor är andra kvinnors värsta fiende, trots att män bokstavligt talat våldtar och slår ihjäl oss, är verkligen en av patriarkatets mest tjusigt designade grundbultar.

            Hatar, inte hatar på.

      Spot on!

      Vad som verkligen stör mig med den här typen av kommentarer är idén om att det här skulle gälla kvinnor generellt. De flesta kvinnor klär sig INTE så här. Självklart vill Josephine Qvist ha kommentarer om sin kropp, självklart vill hon att män ska vilja ha henne.

      Att du påstår att det är såhär ”lustigt” kvinnor beter sig gör mig på riktigt lack. ”Vi” står inte och posar i svinsexiga underkläder, ”Vi” bygger inte vår identitet på våra kroppar och våra utseenden. Kvinnor före oss däremot har kämpat med näbbar och klor för att bli tagna på allvar i sina karriärer utan att dömas för sina utseenden. I många delar av världen kämpar kvinnor för sin rätt att få vistas utomhus utan att våldtas, att få klä sig som de vill utan att kontrolleras, att få gifta sig med vem de vill.

      De här kvinnorna representerar inte hur VI som kvinnor beter oss.

        Du måste klara av ett generellt påstående. Det är väl underförstått att jag inte menar varenda individ?! Precis som att säga ”det är män som våldtar” betyder inte att varenda man våldtar utan att det är ett beteende hos män

          Skillnaden är väl när man pratar om män som våldtar att det inte går att se på en man om han är någon som våldtar eller inte. Om du snackar om kvinnor som klär sig lättklätt eller på olika sätt mer sexuellt så syns ju det direkt vilka man snackar om.

          Och i din kommentar sätter du ihop två saker ”kvinnor” gör som att det är samma kvinnor som gör det: kvinnor vill inte bli sexualiserade och kvinnor sexualiserar sig själva genom att klä sig utmanande. Kanske ibland att de två överlappar, men tänker att det oftast är väl inte samma kvinnor som pratar om att slippa bli sexualiserade som de kvinnor som klär sig lättklätt/sexualiserat till en sådan här grad?

            Menar att det blir lite som när vissa härinne t.ex. kommenterat att andra här inne visar på dubbelmoral för att de i ena studen pratar negativt om influencer A som gör en sak och i andra stunden pratar positivt om influencer B som gör samma sak. Men det är liksom kanske helt olika människor som kommenterade om influencer A vs influencer B.

          Att det är ett generellt påstående är ju precis vad jag skriver. Du pratar om ”vi kvinnor”, som om det du säger skulle gälla kvinnor generellt. Men nej, kvinnor generellt hypersexualiserar inte sig själva på sociala medier för att sedan bli arga när de får en komplimang.

        Måste också gratulera, du verkar vara väldigt fri! Tyvärr är extremt många kvinnor inte det.

        Om du helt missat det kan jag berätta för dig att många unga kvinnor gråter på morgonen när de gör sig i ordning då det dom ser i spegeln inte är ”bra nog”. Unga kvinnor lägger upp sexiga bilder på sina sociala medier för att ”vara någon” för att få likes, för att ”höra till”. Många kvinnor opererar sig, injicerar sig och förändrar sig för att bli snyggare och sexigare. Många kvinnor tar stora LÅN för detta och lever sen med sina skulder i många många år. Inte helt ovanligt att hamna hos kronofogden för detta heller.Jag ser detta överallt och har alltid gjort. I Sverige, utomlands, I Hollywood . När jag gick i gymnasiet var mångas stora dröm att va med i Slitz eller Moore. Inte fan va det för att stoltsera med stora livsinsikter i intervjun bredvid bilderna.
        Nej det va inte alla kvinnor, men många. Och jag ser inte ner på dessa eller några andra kvinnor heller. Men vi måste kunna prata om elefanten i rummet. Och det vore ju fantastiskt om de kämpande kvinnorna du skrev om va stora idoler och förebilder för unga. Men vem är störst i sociala medier, jo Kylie Jenner och Kim Kardashian- behöver jag säga mer?

          Givetvis vet jag att kvinnor och flickor mår fruktansvärt dåligt över rådande skönhetsideal. Jag har aldrig påstått att jag är ett undantag för det, jag bryr mig om mitt utseende betydligt mer än jag önskar att jag gjorde. Det betyder inte att jag går runt på jobbet i genomskinliga muskorta klänningar.

          I din trådstart raljerar du över ”lustiga” kvinnor på ett väldigt hånfullt sätt. Nu ska du skola mig i hur verkligheten ser ut för kvinnor? Vad menar du att elefanten i rummet är? Att kämpa för jämställdhet går hand i hand med att kämpa mot skönhetsideal som skuldsätter, skadar och dödar kvinnor och flickor (bland annat). Att håna att kvinnor inte vill trakasseras och våldtas därför att det finns kvinnor som vill sexualiseras och, precis som du säger, kvinnor som gör det för att de inte vet något annat sätt att känna värde (dessa två är väl mer ofta än inte samma sak), är rent antifeministisk.

      Ja man kan ju undra hur hon hade reagerat om ingen exempelvis kommenterade på den här bilden. Som du säger är det ju det hon är ute efter. Annars hade hon ju kunnat stänga av kommentarer redan från början. Hon vill ha kommentarer, att man tycker hon är snygg. Men ändå lever vi i ett samhälle som skriker ”kommentera/sexsualisera inte våra kroppar”. Svårt att hänga med..

        Nej, det är inte svårt att hänga med. Att det finns kvinnor som vill sexualiseras betyder inte att alla kvinnor bör sexualiseras. Eller tycker du det är svårt att inte slå alla du ligger med eftersom det finns folk som gillar BDSM?

          BDSM är ju verkligen en helt annan diskussion. Det finns extrema faror med det också och där om NÅGOT sexualiserar männen sina kvinnor och behandlar de som sexobjekt.

            Ja..? Jag använder det som en liknelse?

          Haha ok, att du drog den liknelsen visar ju på att du inte går att diskutera med. ????

            Att säga att någon man inte försökt diskutera med inte går att diskutera med var en riktig cop out 🙂 Men okej, varför tycker du inte det är en liknelse som håller? Liknelsen handlar ju om att en liten grupp inte representerar helheten, jag hade lika gärna kunnat säga ”Tycker du det är svårt att inte använda n-ordet, därför att det finns svarta människor som tycker att det är okej?”

      ?

      Vilka vi?

      Vilket skitsnack. Har du ens NÅGONSIN sett en kvinna på stan i en så där avklädd klänning? Än mindre t ex på jobbet. Ändå utsätts kvinnor får sexuella trakasserier även på arbetsplatser. Och ja, det kan hända även om du jobbar i heltäckande varselkläder.

      Hur kommer det sig att kvinnor kan hålla sig från att trakassera män sexuellt trots att det finns en å annan som inte är rädd för att kliva runt i barn överkropp? Personligen tycker jag det är rätt lätt att låta bli faktiskt, men du kanske inte du tycker?

        Du missade helt min poäng

      Det har absolut inget att göra med att alla, kvinnor som män, uppfostras till att det finaste man som kvinna kan vara är att vara åtrådd av män? Männen poängsätter och kvinnorna tävlar sinsemellan. Klart att det verkar som att vi gör det ”för vår egen skull” och det kan man väl säga att vi gör, vacker och sexig = högre status (när man inte går över den där hårfina gränsen till klädd som en h*ra förstås, eller tackar nej till uppmärksamhet från män, då blir man automatiskt en f*tta). Fattar inte att detta är så svårt för folk att ta in? Men det kanske är för att vi vill se oss som fristående individer som inte påverkas av en kultur/samhällsanda?

      Och män som står och spänner sig i bilder på gymmet då? Hur fria är dom? Stackar män som samtidigt vill bli tagna på allvar när de ska vara chefer.

    Man ska ta lite risker här i livet

    Det för helvete! DET! Hur jävla svårt ska det vara? Helt omöjligt att läsa när folk skriver ”de” istället för ”det” och gärna även skriver ”de” (som i ”dom”) samtidigt. Gha! ?

      Jag vet! Det svider i mina ögon varje gång jag ser det. ?

      Eller ”han” istället för ”honom” hur svårt är det egentligen??

    Vilka är ”vi” som poserar i svinsexiga underkläder etc? Bara undrar, jag känner ingen som gör det offentligt.

    Jag tycker att klänningen är svincool. Jag kan inte ritkgt komma på en tillställning där den passar, men häftig är den likväl. Den gör sig väldigt väl på bild, men är nog svårburen irl.

    I smyg önskar jag att jag var modig nog att ha något liknande, men det skulle nog ändå bara sluta med att jag hade den på mig hemma och inte ens på bild.

      Same!

      Julbord med jobbet?

        Eftersom jag driver eget skulle det faktiskt funka. Men chef är rätt chill med klädkoden.

      Porrgala

    Varför vill man ens klä sig(eller rättare sagt inte klä sig då det här knappt kan kallas för ett klädesplagg) på detta viset? Tror inte någon skulle känna sig bekväm i detta ute bland folk.Ser ut som tagen från en katalog med outfits för sängkammarlekar. Men vad vet jag,det verkar ju som om hoe stilen är inne just nu.

      ”På detta viset” ”sängkammarlekar” ???
      Schas Gunbritt 60+

        Hahaha Underbar kommentar ??

        Reagerade på ”katalog”, där styrker det din tes ?

        Vad har hennes eventuella ålder ens med saken att göra? Hon har ju rätt i det hon skriver.

      Finns ju många som gillar att känna att de gör andra kåta genom att visa upp sin kropp. Sådant yttrar ju sig på flera olika sätt.

      Jag känner en kvinna som jag skulle beskriva som en blottare. Hon har överraskat exempelvis manliga kollegor och chefer med att visa sig naken, gillar att överraska män med nakenbilder på kropp och kön, skickat sexvideos till andra, osv. Hon gillar också att exempelvis gå runt naken hemma utan att dra för gardinerna, samt ha sex på balkongen eller i fönster där grannar kan se henne.

      Tänker att gå ut i en sådan klänning, eller att önska att man vågade det, är ett symtom på samma begär. Även om man såklart kan argumentera för att det är skillnad på de två (att som kvinna gå ut i extremt avslöjande kläder är framförallt betydligt mer socialt accepterat och något som inte gärna får ifrågasättas) men tror verkligen de gemensamma nämnarna är fler än de som skiljer beteendena åt.

    Jag blir snarare konfunderad varför man köper ett klädesplagg som inte ska användas? Varför införskaffar hon klänningen om hon inte har tänkt använda den?
    Om man bortser från content till sina sociala medier förstås.

      Det ÄR ju för content till sociala medier? Varför köper du bröd, om man bortser från att du ska äta det?

        Nja, det är väl inte riktigt samma sak.

        Kläder inhandlas främst för att bäras, inte för att fotas och sedan läggas bort i en garderob.

          Vissa typer av kläder inhandlas främst för att bäras ute bland folk, vissa typer av kläder inhandlas ju absolut främst för att bäras privat. Det finns kläder som skapas specifikt för att fotas, eller för att bäras på en runway. Eller för att bära till visst arbete, eller som skydd, osv osv. I det här fallet så rör det sig ju (troligtvis) om ett plagg som köpts just för att användas som content. Därav märkligt att fråga varför man ens köper den, om vi bortser från content.

            Om de bärs privat så är det någon som använder dem. I inlägget tolkar jag det som att hon inte vågar använda klänningen överhuvudtaget.

            Vad har skyddskläder och exv. arbetskläder med detta att göra? De används ju?

            Gällande runway är väl tanken att kläderna ska bäras av någon vid något tillfälle? Sen att de används någon enstaka gång är i min mening totalt slöseri.

            Jag tycker att kläder är till för att användas, dvs. bäras på kroppen. Därför tycker jag att det är märkligt att köpa ett klädesplagg för content.

              Haha men hon använder den ju? Hon har den ju på sig?

              Huruvida det är märkligt eller inte var ju inte frågan, utan frågan var varför man ens köper plagget. För att skapa content, var mitt svar. Tycker också att det är märkligt!

    Jag skulle älska om jag såg en kvinna i en sån klänning! Det är äkta feminism för mig, ”Här kommer jag!”. Jag tror oftast inte att det är för männens skull om en kvinna klär sig så, utan för att visa att man som kvinna kan klä sig som man vill och för att man tycker att det är snyggt. Trots allt går ju männen runt helt nakna på stan (!) Och visar bröstvårtor och hela överkroppen nakna. En karl kan på fullaste allvar komma cyklandes naken. Den här klänningen döljer ju åtminstone lite. Det gör ju inte männen, de döljer ju ingenting. Jag har varit på en fester, kräftskiva t ex, där männen suttit nakna vid matbordet (enbart shorts/byxor på sig), ”Fast nu ska vi ju äta här. Då brukar man väl ta på sig en tröja? Förslagsvis?”.

      Hahah du är roligare för varje gång Lisa!!!

        Ja ?

      Nu tycker inte jag att det är speciellt trevligt när män har bar överkropp i miljöer där man ska vara påklädd, på restauranger osv. Det är ohygieniskt och ganska ohyfsat.

      Däremot tycker inte jag att det går att jämföra män och kvinnors bröst. Kvinnors bröst är en mycket erogen zon och det är naturligt att bli upphetsad av dem (och har varit så sen.. tja, vår arts början?). Går inte att jämföra med mäns bröst, även om de skulle ha moobs och således nästan behöva BH själva.

        Mäns bröstvårtor är ju också en erogen zon…

        Fast jag som knappt har några bröst att tala om får ju inte heller gå runt och visa dom precis som män gör? Det finns många män med större bröst än vad jag har och ändå får dom slänga med dom hur som helst medan jag som i princip är platt måste täcka mina under alla omständigheter. Samhället verkar egentligen inte ha några problem med själva brösten utan det är bröstvårtorna. Att posta bilder där hela brösten syns är helt okej bara man täcker för bröstvårtorna, men skulle man råka visa 1 mm av en bröstvårta tas bilden bort direkt, även om bilden inte har något som helst sexuellt syfte. Kvinnors bröstvårtor har ETT syfte som inte mäns bröstvårtor har, och det är att amma barn, punkt. Det finns ingenting biologiskt med att kvinnors bröstvårtor skulle vara så mycket mer upphetsande än mäns, det är samhället som har gjort det på det sättet.

    Tycker synd om henne som har ett så enormt bekräftelsebehov

    Man brukar ju klä sig i de kläder man känner att man representerar och vill visa vem man är och vad man vill utstråla.
    Dressat,sexigt, vulgärt osv. Alla kläder har ju ett symbolvärde.
    Helt ok att klä sig sexigt men jag förstår inte den här?
    Den är inte snygg utan mer porrig och något man vill dela med sin partner.

    På tal om henne… josephine pratade bara om träning och anordnade svindyra träningsresor till sitt hus i Spanien för följare… i 2 mån, nu har hon inte nämnt träning på flera månader…

    Varför vill man ens klä sig så? Otroligt trashigt. Vad sägs om lite klass och stil.

    Den där klänningen är ju bara för the gram.

    Tyckte den var cool och snygg!

    Om jag hade haft en sån kropp hade jag LÄTT haft den på mig ute! ?

    Tröttsamt. Klart som fan man klär sig så för att visa sig smal och sexig. För män. För andra kvinnors avundsjuka (som de påstår).

    Skulle man klä sig så på en släktträff? Och varför inte i så fall?

    Skulle en man klä sig så? Nej inte så troligt så länge han inte är trans/drag. Män i tighta byxor och så snäva skjortor att knapparna flyger iväg om han andas, de männen skrattar vi åt och tycker de är patetiska.

    Så många som gnäller på män utan tröjor i affären om somrarna. Men detta är okej på t ex krogen, med halva bröstet hängandes utanför och nerhasat till musen? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.