Gina tricot ”icke-bemöter” kritiken

Vad tycker ni om Gina Tricots svar på kritiken om att fronta sin kampanj med en person som är sjuk i en ätstörning.
I mina öron låter det mer som ett ”icke-svar” än någonting annat.

128 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    På ett sätt känns det ändå som ett svar. Att de skiter fullständigt i kritiken & feedbacken och kör ändå.

      Du har helt rätt!

        Instämmer med analysen ?

      Vanessa är managern som sålt in det som fortsätter att förbi se att hennes klient är sjuk. Det har vi alla konstaterat och måste fortsätta att föralltid komma ihåg, varje gång Bianca är på en reklampelare. Kom ihåg det!!! Men kom också ihåg att det är styrelsen på Gina som vill se lönsamhet, och dem är ibland svåra att nå…hemliga. Emilia De Porer är en av dem som sitter i GT styrelse och troligen godkänner att modellerna har bulimi och att ha henne där på reklamen är en bra strategi 🙂 här pratar hon om hur det är att sitta i styrelsen https://podtail.se/podcast/varvet/-432-emilia-de-poret/

          Tack för det! 🙂 Dem borde man kontakta…

            Du är ju inte klok!! Du tar avundsjukan ett steg till genom att aktivt vilja förstöra för annan och påstå dig tala för andras väl, är inte detta olagligt? Idioter finns. ”Överviktiga borde förlora sina jobb för ätstörningar har de allihopa, dessutom en bitterhet som är farlig för verksamheter och kollegor.” Dags att lyfta detta allvarliga problem istället. Övervikt och avundsjuka.

            Lägg av!! Tala om sjuk besatthet!

        Det är klart att V ”säljer” in B, hur ska hon annars ha råd att bo där hon bor nu och med landstället? Säg mig en flunsa som inte gör allt och då menar jag allt för €$£? Finns såklart undantag men de är väldigt få.

      Nice try, Gina Tricot! Ingen har riktat kritik mot någon enskild person utan mot ER SOM FÖRETAG när ni marknadsför er via en uttalat ätstörd person.

      Gör om gör rätt – lev enligt era egna värderingar och ta ansvar för den målgrupp ni riktar er till!

      Kan jag säga likadant på mitt jobb? ”Du chefen, jag tolererar inte kommenterar som är riktade till mig som person. Det du sade om mig tänker jag radera ur mitt huvud…”

      Jag tolkar det som att de menar att det faktum att Bianca varit transparent om sin ätstörning gör henne till en bra förebild, och därmed någon som ska ”inkluderas” i deras reklamer. Det tror jag inte ett dugg på men det finns en viss poäng i deras resonemang anser jag. Nämligen: effekten av Bloggbevaknings granskning blir att den som är modig och berättar om sin ätstörning kan förlora sitt jobb/ sina uppdrag. Det är inte en helt oproblematisk konsekvens av hela denna historia.

        Fast är man dödligt sjuk ska man ju inte ha jobb/uppdrag som bidrar till att man blir sjukare.
        Man bör vara sjukskriven eller ha jobb som inte triggar, och få vård!

        Det är mer problematiskt att ätstörda jobbar som modeller än att de ev förlorar jobb om de går ut med sjukdomen, för deras EGEN skull så väl som andras.

          Sjukaste jag läst!!

          Det håller jag med om. Men frågan är ju vad som är att betrakta som ”dödligt sjuk”. Jag menade att det som inte är oproblematiskt är att andra i modell-branschen, som kanske inte är att betrakta som ”dödligt sjuka”, skräms från att prata om psykisk ohälsa kopplat till mat, eftersom det skulle kunna förlora dem jobbet. Alltså att arbetsgivaren, rädd för kritik, ger modeller dubbla bestraffningar typ: ”hos oss ska du se supersmal ut och aldrig yppa ett ord om att du skulle kunna ha blivit smal pga tex bulimi, för då åker du ut”. Men en sådan utveckling kanske är värd att leva med för att på sikt kunna åstadkomma något som är en mer hälsosam mode-industri..? Jag kan inte påstå att jag vet.

            Det bästa vore ju att jobba emot idealet att en modell måste vara smalare än genomsnittet.

            Det mest naturliga vore ju att ha kroppar i alla storlekar. Vad hjälper det om jag ser ett plagg på någon som är 178 cm lång och väger 48 kilo, om jag själv är 160 och väger 60 kg, tex.

            Och som sagt finns det MÅNGA yrken som kräver ingen psykisk sjukdom som tex polis, militär, pilot och lokförare.

            Är det värre att säga till en modell att hon inte får jobba om hon är sjuk, än att säga det till en pilot? Varför, isåfall?

              Varför? För att en pilot ansvarar för människors liv. Jämförelsen går inte att göra.

              Det är värre givet det att mode-branschen är en utseende-bransch som just nu har massor av modeller med osunt låga vikter. Det är stor sannolikhet att dessa modeller har ätstörningar och en del i att skapa förändring i branschen är att modellerna vågar prata om det. Men – jag inser att slutmålet med detta ju är att sjuka i ätstörning inte ska jobba som modeller alls.

                Jag tror inte att modebranschen som sådan skulle överleva utan modeller med ätstörning; det skulle nog bli dödsstöten för fast fashion.

          Så om du någonsin haft en matproblematik ska du aldrig få arbeta som influencer/modell? För du vet att man aldrig blir fullt frisk från något sånt här va? Ska bara dom som håller hemligt om sina ätstörningar få jobba?

            Det bästa är ju att alltid visa alla kroppar, men ja, är man ätstörd så bör man givetvis inte arbeta med att visa upp sin kropp för sin egen skull.

            Att man aldrig kan bli frisk är väl en sanning med modifikation, givetvis finns det de som blir friska från sin ätstörning.

            Men har man en ärstörning som säger åt en att svälta sig själv så bör man givetvis inte arbeta i en branch där smalhet och vacker är det viktigaste att vara.
            Det finns ju tusen andra brancher att jobba i, det är ju inte så att man måste vara arbetslös för att influencer/modellyrket inte passar en själv.

            Det finns många andra jobb också där det krävs att man är helt psykiskt frisk, som polis, militär, pilot, lokförare etc.
            Tror inte någon skulle vilja sitta i ett flygplan tex där man vet att piloten mår dåligt.

            Sprid inte myten att man inte kan bli fullt frisk, det är redan enormt avskräckande för sjuka att börja jobba med sin problematik.

    Känns inte som ett svar utan mer som något man kände sig tvungen till att skriva.

      Så klart. Dessutom, att om ni har problem med det så kommer vi att radera det ni skriver.
      Vilken tröttmössa.

    Så fult att de försöker vifta borta detta genom att låtsas att kritiken är riktad mot Bianca, när den i själva verket är riktad mot Gina Tricot. Gina Tricot kritiseras just nu TILL HÄNSYN AV Bianca. Människor bryr sig om hennes hälsa, vilket Gina Tricot tydligt inte gör, och det är därför dem kritiseras. När Gina Tricot påstår att allt detta handlar om ”negativitet,hat, riktad mot Bianca”, kommer Bianca säkert också uppfatta detta så och ta illa vid sig. Så fult av dem att få henne att tro att människor är upprörda över henne, när de är upprörda över Gina Tricots beslut att skita i Biancas hälsa.

    Översättning: Bianca drar in så mycket pengar åt oss och därför skiter vi i kritiken, allt som äventyrar det kommer raderas”. Spyr.

    dom har ju verkligen inte förstått någonting! inte heller nämns varför deras tidigare värderingar om att inte använda sjuka modeller ändrats, men vi alla kan väl räkna ut att det är för PENGARNAS skull. hade inte bianca frontat kampanjerna och fått småtjejer att handla där hade dom väl gått i konkurs för länge sen!

    Ändå var det fullt på Gina då jag gick förbi idag, folk bryr sig egentligen inte.

      Hur tänkte du nu? Att hela Sverige läser BB?

        Folk bryr sig inte nämnvärt även om det hade tagits upp på nyheterna eller Rapport.

    Innan de började samarbeta med Bianca var det en döende kedja… Klart de inte vill bli av med sitt dragplåster oavsett om hon skulle tyna bort under processen.

      Nej, är det verkligen sant. Typ alla jag kände handlade på GT förut.

        Nja. Beror helt och hållet på ålder. De flesta unga handlar Shein, Bohoo, Chiquelle och annan ”fast fashion”. Gins var stort för typ 10 år sedan när det var billigt. Nu är det dyrt för skit fula kläder förutom jeansen då tydligen.

    Hej Camilla!
    Tack för att du tar upp det här. Jag kommer att välja vara anonym men vill ändå få fram detta. Jag har jobbat på Gina, är inte kvar längre.
    Min erfarenhet är att precis som många företag är att på Gina spelar ENDAST sälj roll i alla aspekter. Personal där jag jobbat (i butik) har ofta kommenterat det som du tar upp, samt andra saker som liknat detta. Exempelvis att Gina för x antal år sedan hade en jeansmodell som hette ”Gina Curve” som absolut inte var designad för kurvor och heller inte frontad av en kurvig modell! Jag skulle kunna ge många exempel. Vi har tagit upp att jeansmodellerna exempelvis bara blir mindre och mindre, samt detta med Bianca. Man blir bortförklarad hela tiden samt inte lyssnad på av de på huvudkontoret samt chefer. Så detta gör mig tyvärr inte förvånad. Såklart är detta endast för publicitet och pengar i och med att Bianca är landets kändaste profil (INGET ont mot Bianca! Hon gör inget fel här!) och det gör mig glad att folk ser igenom det så något kanske ändras. Jag själv är storlek L&XL och kunde inte jobba i majoriteten av Ginas jeans (det är extrem tvång att jobba i Ginas kläder i butik, som man ska stå för själv med en rabatt som förmån – vilket dessutom är olagligt att ha som regel om man inte ger ut personalplagg gratis) för att inget passade och såg mig aldrig representerad på bilder heller och gör det fortfarande inte. Tyvärr.

      Supertråkigt det du berättar men tyvärr är det bara VD och styrelse som kan ändra detta. Inte kommunikations- eller marknadschef (som ofta är de som får stå till svars för kritiken). Har bolaget ett alldeles för starkt säljfokus, utan långsiktigt varumärkesbyggande, där det gäller att direkt få avkastning på varje krona så är det tyvärr det som marknadsavdelningen också måste rätta sig efter. Naturligtvis kan man ju önska att det satt lite mer ballsy personer på de tjänsterna men i slutet av dagen är det nog ytterligare en person som måste leverera på angivna KPI:er för att behålla lön och betala räkningar.

      Är strl xl o Köper ofta jeans på Gina.

        Vad anser du en xl har för stussmått?

      Jag är 170 och väger 95-100. Köper bara jeans på Gina, har inte hittat jeans som sitter lika bra och skönt som hos dom.

        Vilka rekommenderar du?

          Molly är super om man gillar stretch och stuprör.

          Sen finns det några som heter… comfy mom eller något sådant. De är mina favoriter just nu. Lite stretch och rakare i benen. Jättefina på tycker jag.

            Mina favoriter dagny mom och Molly hög midja ??

              Tack hörrni, jag ska kika på dem!

          Jag är inte samma person, men jag har strl L och köper Ginas Molly-jeans med hög midja. De är jättesköna och jag känner mig så fin i dom!

            Tack för svar!

        Jag är 165 och väger 90. Älskade deras Mollyjeans och har haft dem i XL, men när de blev för stora pga gick ner 10 kg i år så skulle jag köpa samma modell igen. Köpte dock samma storlek igen, och XL är numer så trånga att jag knappt kan knäppa dem. Samma modell, samma storlek, 3 år senare. Så de blir absolut mindre i storlek och är man större än mig med min typ av proportioner är det omöjligt att köpa deras byxor…

          Sant… Om man jämför ginas storleksguide för en xl med hm och kappahl’s så är ginas xl mycke mindre över stussen.

      Fast det där låter mycket märkligt, jag är själv L/XL i kläder och tycket att Gina Tricots plagg sitter bra på. Stor mage, ingen rumpa men känner mig alltid fin i deras kläder

      ”Man blir bortförklarad hela tiden samt inte lyssnad på av de på huvudkontoret samt chefer.”

      Aaaaahh, kunde inte skrivit det bättre själv.

      Mvh/ FD Gina-anställd i butik.

    Jag tycker inte att kritiken mot den här reklamen blir konstruktiv. Ena sekunden klagas på att Bianca är för smal, nästa gång är problemet att hon har en ätstörning. Jag håller med om att hon på många sätt inte förmedlar sunda ideal men är det storleken på hennes kropp eller tankarna i hennes huvud som är värst? Vad ska företag undvika i framtiden – smala personer (vissa kroppsformer får alltså inte visas) eller personer med problematiska tankar (man blir aldrig fullt frisk från en ätstörning så de som väl är ärliga och vågar prata om det öppet blir för alltid portade från alla kampanjer). Eller är det okej att ha en person av normalstorlek men med pågående ätstörning??

    En lösning jag skulle kunna se är att retuschera åt ”fel” håll – dvs se till att inga är triggande smala på sina bilder. Men då hamnar man ju retuschfällan igen.

      Grejen är att Bianca är öppen med att hon har en ätstörning men visar i tv att hon inte tar tag i den. Ändå ser hon fräsch och snygg ut.
      Detta gör henne till en reklampelare för bulimi!
      Unga tjejer behöver inte detta! Det fattar väl alla!

        Sen är ju detta inspelat från wahlgrens värld för över ett halvår sedan väl?
        Håller verkligen med Anonym 18:44.
        Förstår inte heller riktigt hur man då ska tänka. Benjamin var ju i klippet öppen med sin egen problematik också.

          Fast efter inspelningen har hon ju gått ner märkbart i vikt och gick ut med att hon hade blödande magsår i somras.

        Så det är för att hon har svackor där hon inte ser till att få den behandling hon -egentligen- (alla personer med beroendeproblematik pendlar ju ständigt mellan acceptans och förnekelse kring sitt missbruk) behöver? Hur vet man att någon ens får/tar det?!

        ”Reklampelare för bulimi” ? Så hon hade inte varit det om hon hållit tyst om sin ätstörning. Jag tycker att hon är fantastisk som berättat och är öppen med det.

    De samarbetar med Bianca för att hon är ”en stor profil och framgångsrik affärskvinna”
    Det raderar ju inte det faktum att hon är en stor profil och framgångsrik affärskvinna som är svårt sjuk i bulimi!
    Som man kunde se nyligen o WV vill hon inte bli frisk genom att ta emot behandling. Hon blir arg när sjukdomen kommer på tal och visar tydligt att ingen ska lägga sig i och är livrädd för att behöva ta tag i problemet. Hon vill vara ostörd med bulimin. Förstår inte att de nära henne inte ingriper. I somras hade hon magsår vilket är ett tecken på att bulimin är allvarlig. Vet av erfarenhet att svår bulimi försvårar graviditet och att risken för missfall är betydligt högre i dessa fall.
    Något för de som älskar henne att tänka på…

      Svårt sjuk?? Vad baserar du det på? Det hon sa i WV spelades in i januari. Du har ingen aning om vad hon gjort/gör sen dess. Och sluta ifrågasätta om någon ingriper eller inte. Det funkar inte så. Vad människorna runt henne gör har du inte heller någon aning om.

        Bianca gick själv ut med att hon hade blödande magsår i somras.
        Alla som har minsta kunskap i ämnet vet att det är ytterst allvarligt.

          Var inte det pga att det tog slut med Filipe?
          Hon säger ju att hon mår dåligt över alla som kommenterar henne hela tiden, inte konstigt att få magsår av det.
          Nu verkar hon ju ta tag i sin hälsa, tränar med Pt, mår bättre utan Filipe osv.

          Magsår kan man ha utan ätstörningar. Lägg av o skriv att hon är allvarligt sjuk för det stämmer inte.

            Vet du hur sjuk man är om man har blödande magsår? Det är ett livshotande tillstånd.

              Ja om det nu var sant alltså…

            ”Det är inte ovanligt att människor med bulimi får allvarliga tandskador eftersom magsaft vid kräkning kommer i kontakt med tandemaljen. Dessutom fräter den på matstrupen. Med tiden kan även magsår uppstå, vilket kan vara livshotande. I vissa fall får även naglarna en mer blåaktig ton och nagelbanden börjar fransa upp, synen blir suddig och hårdare hjärtklappning kan upplevas” Från wikipedia.

          Har mycket stor kunskap i ämnet.

      ”Förstår inte att de nära henne inte ingriper” vilken vidrig kommentar!!! Vad får dig att tro att de inte ligger sömnlösa, sliter sitt hår och gör allt de kan för att hon ska bli frisk?! Hade ju varit fint om tvångsmatning funkade men tyvärr är det inte så..

        Håller med dig i allt förutom tvångsmatningen. Hon svälter sig inte hon äter.

          Men snälla, hon äter, sen kräks hon. Är det inte att svälta sig?

    Man kan ju undra om alla som jobbar på det för företaget (inte på enskilda butikerna! ) ens är läskunniga?

    Ordbajseri

    De kunde lika gärna bara skriva ”Vi jobbar med Bianca för att hon är en framgångsrik affärskvinna som säljer bra. Att hon har en ätstörning skiter väl vi i”

    Jag tycker personligen att alla kroppar är välkomna i media, tjock som smal som lång som kort som amputerad. Ju mer inkluderande desto bättre. Att Bianca ser ut på ett visst sätt gör henne inte till en sämre kandidat för modelljobb, problemet är att man väljer att exponera en ohälsosam kropp i en kampanj där det blir väldigt stort fokus på just kropp. Dels sänder man ut fel signaler till den breda publiken, att man genom ett osunt förhållningssätt till mat kan uppnå modelljobb (för ja, jag tror tyvärr att Biancas utseende faktiskt spelar in, det finns ju många influencers att välja mellan). Men allra främst tycker jag att man som företag bör bespara Bianca från denna exponerande situation, för det skapar en press som nog lätt kan stärka hennes ätstörning. Men i slutet av dagen handlar det väl bara om pengar, tyvärr.

      Företaget skiter ju i Bianca. Det där är Biancas egna ansvar. Hon är en vuxen kvinna och det finns inget företag som bör bespara henne någonting, det ska hon göra själv. De vill tjäna pengar och skiter i allt annat. Punkt.

    Jag anser att det bästa sättet att markera mot ett företag är att helt enkelt inte handla där. Konsumentmakten är större än man tror !
    När siffrorna går ner så inser företaget att dom måste anpassa sig efter kundens värderingar för att överleva. Gäller allt från anställningsvillkor, miljöaspekter, prissättning, kundbemötande. Om ex 100 personer avstår från att handla och snittköpet är 500:-/köp Då minskar omsättningen med 50.000:-. Vad händer då om 1000 personer avstår??? eller 10.000 personer???
    Om alla dessa 10.000 personer sen lämnar en kommentar på deras instagram så borde företaget inse att dom har gjort bort sig. Ett företag som vill överleva kommer att förändra sin strategi…

    Orka hamna i mod.

    Men vad är det egentligen att bry sig om, Bianca är öppen med att hon har en ätstörning. Gina Tricot har ett samarbete med Bianca, jaha & So What?
    Förut var Camillas ” offer ” Isabella Löwengrip, men nu kan man skönja det nya objektet, kanske dags att lägga om kursen!

    Svenskt bolag, boråsare, just saying, nasa kläder kan de möjligen men modernt tänkande är nog inte deras forte. Enklast är att gå på styrelsen, där återfinns t ex Emilia de Poret (ingen tungviktare direkt) Fabian Månsson, gammal räv, vd HM för tio år sedan. Eller varför inte någon av grundarna Appelqvist, sonen är född 89 och kanske fattar? Vi går in i lågkonjunktur nu så då bör man använda skallen när folk kommer att konsumera mer smart pga inga pengar.

    Vilket kontor tänker de att man ska ha de där Office outfits på? I vilken bransch är de där kläderna power? Det skulle jag hellre ha svar på.

      På Katrin Z kontor

      Haha exakt, själv jobbar jag på kontor på en kommunal förvaltning, skulle blir väldigt knepig stämning den dagen jag glider in i den där ”powerkostymen”?

        Är så trött på bara magar. En dag på kontoret med bar mage passar om en jobbar som magdansös. Förstår inte Emilia de Poret som har en podd ”säker stil” är bar mage på på kontoret säker stil? GT skriver att de jobbar för kvinnor, hur då? På vilket sätt då? Nej de jobbar för pengar, kvinnors pengar.

    Så nu ska Bianca bli av med uppdrag för att hon varit öppen med sin ätstörning? Till skillnad från många modeller som håller sina problem för sig själva.

      Du har inte fattat poängen

      Ja, det borde hon bli. Kan inte folk öppna ögonen och fatta att det är hennes karriär som göder hennes ätstörning? Det bästa som kan hända för hennes hälsa är att hon byter karriär eller slutar frontas av företag fram till att hon är frisk eller i alla fall börjat med en behandling.

        Absolut ja

    GT är dumma i huvudet, skiter helt ärligt i dem och deras idioti. Det enda jag kan tänka på är Bianca ❤️ Fast jag inte känner henne får jag såna storasyster-vibes. Vill bara krama om henne. Jag hoppas att hon har all den kärlek i sitt liv som hon förtjänar och att hon, på riktigt, tar emot den. Får ofta känslan av att hon är en peoplepleaser som lever för andra först och främst. Hoppas så innerligt att hon inte blir bortglömd utan får minst lika mycket tillbaka. Förstår att intentionen med dessa inlägg är god… samtidigt blir det också motsatsen. En riktig människa (som dessutom är sjuk) hamnar mitt i stormen… Hoppas kritiska kommentarer hamnar där de ska, dvs hos GT, och inte hos Bianca.

      ”Lever för andra”? Vilka då menar du? För Bianca handlar väl allt om Bianca?

    Framför allt är det uruselt formulerat.

    För mig är problemet omvänt. Är extremt mager, (46kg 180 lång) Kan ej gå upp i vikt pga sjukdom- medfödd…Äter väldigt mycket o ofta… Har fått modellerbjudande då jag anses snygg och kan ”klä mig större”. Hur gör jag? Kommer ju få kritik förmodligen…

      Vill du jobba som modell så tacka ja. Vill du inte så tacka nej.

        Det vill jag, men är rädd för anorexiastämpeln…

          Hur kan du vara rädd för det om du inte har anorexia?

          Modell är nog inget för dig då. Finns nog få branscher där ens kropp bedöms så hårt åt alla håll och kanter. Från alla, inifrån branschen och utanför.

          Du lär aldrig klara av branschen överhuvudtaget ifall du redan nu är rädd för vad andra ska tycka. Gör det inte.

      Om du är rädd för kritik bör du inte bli modell.

      Det här har inget med en ätstörning att göra. Vet inte varför du skriver om det här?

        Kanske för vissa är det normalt att vara mager, och inget att skämmas över!

    ”Alltid vara inkluderande och inspirerande”. Sånt ordbajseri. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag egentligen tycker om att de använder Bianca i reklamen, men vad med Bianca är inkluderande? Är det numer inkluderande att visa upp ätstörda personer? Är det att göra dem en tjänst?

    Skulle tro att det har motsatt effekt hos andra unga tjejer med ätstörningsproblematik att se hur snygg och framgångsrik man blir bara man är smal.

      Word.

      Jag får Avicii-vibbar av Biancas rop på hjälp. Varför lär vi oss inte av historien?
      Pressen på henne lär inte minska med nya talkshowen i höst. Jag hoppas hon får den hjälp hon behöver, i tid.

        Hon vill ju inte ha hjälp. Det är hon själv som sagt det.

    Jag blir så trött på den här dubbelmoralen! Om någon har diabetes, stomi eller andra synliga tecken på sjukdom hyllas deras synlighet i reklamsammanhang som något positivt. Ätstörning är också en sjukdom, varför ska just den sjukdomen gömmas och skammas?

      För vissa så händer ingenting men för vissa blir det verkligen ett drev…
      Kristin kaspersen tex har ju med gått ut med att hon fick anorexia vid 18 års ålder. Som hon berättat att det är en sjukdom som hon fortfarande påverkas av.
      Ska hon lägga ner hela sin karriär pga detta

      Ska maila Stadium och KappAhl och fråga hur dom kan ha en modell som har rejäl Fetma, vilket är en Sjukdom!

      Du jämför alltså att försöka få bort tabut kring stomi och att sprida kunskap om diabetes via galor, med att använda en öppet och och högst aktuellt ätstörd person som modell och frontfigur för ett av de största och populäraste klädmärkena för unga tjejer?

        Men du tycker det är ok att ha en stor tjock person som lider av fetma som modell?

          Hm, så du menar att en tjock person inspirerar en till att gå upp i vik? Att fetma är något människor vill ha?

            En fet person ser en annan fet person modella o tänker ….hm… är hon fet så är det nog ok så då behöver jag inte ta tagi min vikt. Fetma personen riskerar då att drabbas av cancer, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar etc.
            Ska det snackas om ätstörningar så ska det va åt båda hållen. Ingen jävla dubbelmoral.

          Ja det är verkligen ett problem i vårt samhälle, att de som lider av fetma syns överallt, speciellt i modebranschen. Och ännu värre hur de inspirerar unga tjejer att också börja lida av fetma då de ser hur framgångsrik man blir bara man blir sjukligt fet. Så fort man får fetma börjar livet!!

          ……..

      Annie, du förstår verkligen inte? Ingen ung tjej, kan/vill göra något för att få stomi, diabetes mm Men många unga tjejer vill se ut som Bianca, och tror att dom kommer göra det om dom också spyr upp det dom äter.

      Hur tänker du nu? Personer med diabetes och stomipåse tar emot behandling. Stor skillnad.

        Vet du alltså att Bianca inte gör det?

      Om de blev pressade att missköta sin diabetes till de löpte risk att dö vore det en relevant jämförelse.

        Ja och om tonåringar åsamkade sig de sjukdomarna pga av att de avgudar modellerna och vill se ut som dem.

    Bojkottat skit-Gina Tricot för längesen pga bland annat sjukt dryg kundtjänst. Ännu en anledning att inte handla där nån mer gång.

    Blev förvånad att se att Babba Rivera också sitter i styrelsen? :O :O

    Även ’Soft goat’ har nu Bianca som modell.

    Känns som att de snackar runt kritiken och så länge de tjänar pengar så är de väl nöjda, money talks som det brukar heta.

    Om de är så inkluderande varför ser man inte en enda modell på deras hemsida som är större än strl small?

    JAG ÄR SEN PÅ BOLLEN MEN TACK FÖR ATT DEN HÄR DISSKUSIONEN VÄCKS. DETTA MED ATT B MODELLAR FÖR DIVERSE KLÄDMÄRKEN DÄR SMALIDEALET FÖRSTÄRKS ÄNNU MER TACK VARE HENNES MEDVERKANDE HAR VARIT ETT STORT JÄVLA PROBLEM I MINA ÖGON SUPERLÄNGE.

    I en sport där unga, gamla, kvinnor, män, ja alla tävlar i samma klasser startade och sponsrade Gina Tricot en klass i hästhoppning för bara tjejer. Första gången jag varit med om att man delade upp ridsport i kön. Hur korkat är inte det ur jämlikhetsperspektiv?

    Är ju inte bara Bianca som är hiskeligt smal, Janni, Lovisa Worge och Molly Rustas är ju lika smala. Revben och nyckelben som är väldigt utstickande. Och alla samarbetar med Gina.
    Har dom någon modell som är Medium?

      Sjukt! ?

      Du har missuppfattat poängen. Kritiken grundar sig inte i att man anställt en för smal modell utan i att företaget nyttjar en uppenbart sjuk människa som är öppen med sin sjukdom i marknadsföringssyfte.

    Vad jag tycker?
    Riktigt oansvariga pengakåta rövhål.

      Håller med! CG är en riktig subba. Falsk som fan.

        Vem är CG?

    hemska!!! bojkotta Gina!!!!!!!

    1. Handlar om pengar
    2. Rädda för Bianca.

    Låter som om de har en åsikt som de inte vågar uttrycka. Den när man försöker få fram något men slingrar sig för att inte få fram det ändå.

    Var det inte Gina Tricot som hade dockmodeller som var väldigt smala men hade lite mage samtidigt som man såg revbenen för x antal år sen?
    Som de fick väldigt mycket kritik för vilket de ska ha såklart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.