Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

506 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Till en som aldrig testat äppelmust – är det gott? Det verkar som att ”alla” på Instagram mustar äpplen men jag ser aldrig att någon dricker det. Dricker man till maten? Det ser hur som helst väldigt mysigt ut.

      Supergott! Brukar dricka det till frukost, det är ju äpplejuice. Eller ibland till mat.

      Det är inte sååå speciellt. Som en lite mer smakrik äpplejuice typ.

      Jag tycker inte om must men juice (om vi nu ska dra en jämförelse). De är ju snarlika men must för mig är liksom snäppet tråkigare.

      Jag är inte särskilt förtjust i äppelmust faktiskt, men jag gillar inte äppeljuice heller. Min man älskar äppelmust, så det är väl en smaksak. På höstarna värmer han äppelmust med kanelstänger och dricker typ som en höstglögg.

      Supergott! Älskar dryck som smakar äpple?

    Vilken ålder är barnen tillräckligt stora för att jag ska kunna göra saker (ansiktsrutin, pussel, baka osv) ifred utan att de hänger på mig?

      Runt 3-4 år.

      6-7 skulle jag säga.. Baka? Du menar hantera en varm ugn?

        Den vuxna ska baka och hantera varm ugn och barnen ska låta den vuxna vara ifred. Det är inte barnen som ska baka.

      Det beror ju otroligt mycket på hur barnen är, vissa leker ju gärna själv redan från 1-2 år. Klart man måste ha koll men att man liksom kan pyssla med sitt i rummet bredvid med öppen dörr/samma rum.

      Mina barn har varit runt fyra när de kunnat leka själva på ett vis att de har kul och jag kan göra något annat vid sidan av.

      Tack för svar!

      Skulle säga aldrig..

      Typ aldrig. Hel mitt liv är nermonterat. 11 år nu.

        Då är det är ditt eget fel.

          Really? Utveckla gärna!

      Så klart kan du göra det från början. Barnet följer ditt liv. Du behöver inte leka på golvet i 10 år.

    Är så hopplöst kär i min kollega! Hon har vänt upp och ned på hela min värld, jag sover inte, jag äter inte, hela min vakna tid tänker jag på henne. Samtidigt som jag lever tillsammans med min sambo sen 3 år tillbaka och som jag älskar (men inte längre kär i). Behövde bara skriva av mig, kommer inte agera på mina känslor. Men trodde inte att det var möjligt att en annan person kunde krypa sig in i mitt skinn på det viset.

      Man lever bara en gång…

        Och den gången är nu…

      Jag har varit din sambo. Lämna och var tydlig. Det gör ondare att få reda på i efterhand. Men hon förtjänar bättre än att vara med dig.

        Men jag vill inte lämna min sambo. Jag är fullt medveten om att detta är en fas (förhoppningsvis) och avvaktar tills dess att känslorna svalnar. Det jag mest var ute efter att diskutera är HUR en okänd person som jag har känt max tre månader kan vända upp och ned på hela ens värld och om hon känner likadant. Kan man falla för någon så pladask utan att den andra personen känner likadant?

          Tja, så är det ju att bli kär? Hormoner och grejer. Ja man kan nog det, kände likadant för min kollega, tror inte det var besvarat.

          Din sista fråga, ja, man kan falla pladask för någon som inte känner likadant.
          /En som var olyckligt kär i 5 år

          Men du tror att hon vill va med någon som kan falla så hårt för en annan?

            Men så kan det ju bli i långa förhållanden. Man kan välja varandra och vänta ut det.

              Jag håller med. Jag skulle helt ärligt inte bli upprörd om min man hade känslor för någon annan, så länge han inte agerade på det utan valde oss och vår relation. Ska man ha ett långt förhållande ihop så kommer man stöta på hinder av olika slag. Det viktiga är väl att båda är med på att man ändå väljer att vilja vara med varandra och jobba aktivt på relationen. Kärleken och relationen kommer inte att finnas där gratis, den kräver lite jobb ibland. Och att välja att jobba på det i stället för att ta enkla vägen ut är också en form av kärlek väl?. Det är så jag ser på det i alla fall.

                Åh jag hade nog hellre velat att min kille gjorde slut än välja mig, om han var kär i någon annan. Vi har inga barn, vet inte om det hade föräldrar hur jag känner, men vi har i alla fall varit tillsammans i tio år och jag tror vi båda fortfarande är väldigt kära. Men det är liksom det jag faller för hos honom, att han är kär i mig. Hade hans känslor svalnat hade jag nog inte känt samma för honom mer.

                  Håller verkligen med dig. Skulle aldrig i mitt liv fortsätta leva med en partner som är kär i en annan. Det är inte kärlek. Det är lathet, att inte orka separera/göra slut. Att hänga kvar i ett sånt förhållande, aldrig.

                  Men hjälp blir nästan osäker på om det är du eller jag som skrivit den kommentaren, haha.

                  Prick så har jag också beskrivit det för både min sambo sedan 10 år men också för vänner. Att anledningen till att jag känner så mycket för honom främst är att han är kär i mig, haha. Jag får väl tillägga att det naturligtvis inte är den ENDA anledningen innan någon missförstår med flit, men varje gång jag tvekar på en partners känslor dör mina lite, och hur kär jag än är i honom idag så känner jag mig tämligen säker på att känslorna skulle försvinna om det visade sig att han inte känner samma längre. Men precis som ni så har vi inte heller barn, men jag tror inte det hade ändrat min inställning, varken gällande känslor eller valet att avsluta. Jag tror det kanske bottnar i vad man värdesätter mest i en relation, jag är kär i att han är kär i mig helt enkelt, och hur det får mig att känna mig. Älskad, trygg, uppskattad, osv. Det är det viktigaste för mig.

                    Oj haha, det kanske är jag som skrivit den men under ett annat nick? Brukar variera, hahaha. Trodde detta kommentarsfält var från idag, vet inte hur jag hamnade här. Hej kvastskaft! ?

            Vilken dömande och hård kommentar.

              Du tycker det är en merit att ”stanna kvar” trots att man är kär i någon annan?

          Tyvärr är det så jävligt att även om du är enormt förälskad och känner oerhört starkt så betyder inte det att du nödvändigtvis är en blipp på den andra personens radar alls.

      Jag har varit där, agerade till viss del, erkände och vi har väl kommit över det någorlunda. Men fyfan vad jobbiga dom där känslorna är. Och vad det förstört för oss, men också tvunget oss att göra förändringar som var nödvändiga. Du får säkert mycket skit här nu, tänk på din sambo osv. Men det går att ha två tankar i huvudet samtidigt och jag tycker faktiskt synd om dig också, även om det är synd om din sambo också. Mitt bästa råd är att försöka känna vad det är du saknar i din nuvarande relation? Om det är något du saknar. Annars acceptera känslan, och kanske byt jobb?

      Men är du inte kär i din sambo längre bör du lämna. Stackarn förtjänar någon som är kär i henne och som verkligen älskar hen och inte är kär i en kollega!
      Du är orättvis och egoistisk mot din sambo.

        Men kär är man inte alltid elelr hela livet, beroende på vad man lägger in i ordet. Hon älskar ju hen och vill vara med hen. Man behöver inte följa varje förälskelse, sånt svalnar alltid.

          Klart det svalnar men jag kan bara gå till mig själv, har levt med min sambo i 5 år. Jag känner inte alltid fjärilar i magen eller nyförälskelse. Men jag känner en trygg kärlek, den finns alltid där, inte lika stark som i början. Vissa saker han gör eller säger kan få mig att känna den kärleken som att titta på honom.
          Har svårt o tänka att man slutar vara kär i sin partner, hade jag slutat vara kär men ändå älskat min sambo hade jag släppt honom

            Ja men hon säger ju att hon älskar sin sambo. Jag har varit tillsammans med min man i 19 år. Älskar honom djupt och ibland kommer kärkänslorna också. De är inte borta. Men att känna så hela tiden som första året typ är det ju inte. Betyder inte att nåt är fel. För en del försvinner de helt också, kanske ploppar upp nån gång men det är ju för att relationen gått in i en annan fas. Alla har inte behovet att vara kär.

      Usch du är känslomässigt otrogen. Hon förtjänar bättre oavsett om du ”vill” stanna med henne. Tänk inte bara på dig själv. Det ledde dig dit det gjorde.

        Haha folk på den här sidan… om man är känslomässigt otrogen för att man råkar känna saker (btw, känslor kan man inte styra) som man inte agerar på så är vi alla fucked.

        Nej det är hen inte. Då agerar man. Känslor rår man inte för, man kan inte styra och bestämma över dem, bara sina handlingar. Skulle inte vilja att min man dumpade mig för nån crush som han inte ens tänkte försöka med. Så onödigt, bättre att vänta ut det.

      Är du kvinna eller man?

        Vad spelar det för roll? ?

          Det spelar ingen roll, jag var bara nyfiken ??‍♀️

        Hur är det relevant?

    I-landsproblem men here we go.

    Hur i helsike gör folk som lyckas ha ögonskugga sittandes snyggt hela dagen? Min lägger sig i ”vecket” efter bara någon timme. Jag har provat dyra och billiga primers, ögonskuggor, puder och krämvarianter… allt. Har jag ovanligt oljiga ögonlock eller hur fasiken är det tänkt att den ska sitta mer än två blink typ??!!

      Primer (jag använder en från Mac) och sedan setting spray (använder all nighter från Urban decay). Min sitter hela dagen och kvällen.

        All nighter är helt sjuk faktiskt! Fick den i present i somras och den håller verkligen vad den lovar! Älskar clarins primer också.

          Kanske är en setting spray som saknas för mig då. Nästa fråga då: Råkar någon veta hur denna all nighter är för en känslig eksemhud? ?

            Japp! Jag har eksem på främst ögonen men UD:s setting spray har aldrig varit ett problem 🙂 Man kan spraya lite direkt på sminkpenseln för mer intensiv färg och punktmarkering på bråkigt smink 🙂

              Då vågar jag nog testa den?? annars finns säkert någon vän som kan ta över den om den nu inte passar min hy.

            Jag får eksem på ögonlocken av den men det är värt det haha. Använder den bara vid speciella tillfällen, inte vanlig dag på jobbet liksom. Utan mer om jag vill se smashing ut hela dagen + kvällen

              Åh okej…. ?

            Måste rekommendera Linda Hallbergs (LH Cosmetics) settingspray, helt underbar! Hade den på sweden rock, iron maiden och generellt i somras och mitt smink höll som aldrig förr.
            Veganskt och crueltyfritt, anpassad för känslig hud tror jag (jag har känslig och har ej reagerat på den).

          Vill inte kapa tråden här, men har någon ett tips på en budget-setting spray som får sminket att hålla längre? Har använts ud:s all nighter i flera år men använder upp den hyfsat snabbt och den är så jäkla dyr 🙁

            Har för mig att den från e.l.f skulle vara helt okej för budget!

        Tack beställt båda nu! Jag var inte den som frågade men har samma problem. Håller tummarna för magi!

      Bra primer! Jag använde en från The Balm innan som va min favvo, nu använder jag Urban Decay ? Smeta på lite och det sitter en hel dag!

      Puder är lättast att arbeta med på puder och kräm är lättast på krämprodukter. Tror att det handlar om din teknik och dina borstar, du ”behöver” 2 borstar – 1) en för att applicera skuggan med och 2) en för att sudda kanten på skuggan. För en puderskugga; applicera först en grund-skugga över området på ögonlocket som du vill arbeta med så att du kan applicera en puderskugga över sen (puder på puder). Med din borste 1, ta upp ögonskugga på din borste och knacka/slå lätt av överflödet av pudret så att det inte ”trillar ner” sen när du arbetar med den. Arbeta in skuggan på ögonlocket så att färgpigmentet blir jämnt/fastnar och sudda sen med borste 2 för en finare finish. För borste 1 googla eyeshadow brush och för 2 blending brush eyeshadow om du är osäker på hur de ska se ut. Med bra teknik och borstar ska du inte behöva extra produkter utöver din ögonskugga för en vanlig makeup.

        Tack för din förklaring ? Jag har ett par borstar men ska googla och jämföra med de du talar om.

      Primer!

      Jag har The Balms put a lid on it. Funkar klockrent.
      Borstar tycker jag inte är viktigt. Det sitter fantastiskt ändå. Ibland kletar jag med fingret och det sitter ändå.

        Samma här! Älskar den från The Balm ? Klarat många lökiga nätter ?

      Ögonskuggsprimer!!! Har använt ”24 hour shadow primer” från smashbox i kanske 7 år och den är heeeelt fantastisk. Har liksom problem med oljiga ögonlock men kan ha svart ögonskugga i 30 graders värme utan problem med den? Plus det ser verkligen lika bra ut hela dagen!

        Hmm har testat mååånga primers (i typ alla prisklasser) men den har jag inte testat. Är den mitt sista hopp i primerväg kanske ?? jag börjar misstänka att mina ögonlock är gjort av något annat än mänsklig hud??

        Den är så bra!

      Tycker det beror på ögonskuggan också. Kan till och med träna med vissa utan att de kladdar ut (och jag svettas extremt).

        Vilka??

          Jag är en annan anonym men på mig så sitter Cliniques ögonskuggor som berget. Deras vanliga duo-paletter.

      Jag använder en primer från Urban Decay som är fantastiskt bra. Sedan spelar även ögonskuggans kvalitet in, de bättre märkena håller absolut längre än typ isadora. Urban decay, Anastasia Beberly Hills, Huda Beauty är alla väldigt bra enligt mig. Jag avslutar med Urban Decays sitting sprej All Nighter om jag verkligen vill se till att looken håller hela dagen. På mig håller det från kl 7 till 22 utan problem. 🙂

    Uttrycket POV: vad betyder det? Googlar men är trög och förstår inte hur det används.

      Point of view ?

        Nä det betyder Putin och Vänsterpartiet. Det vet alla.

      Point of view

      Point of view

        Det var nån sjuk kommentar som dök upp i ett av de senaste inläggen som menade på att det är klart att man som förälder har ett favoritbarn. Bland det sjukaste jag hört. Hur är man funtad då? Förmår man inte att älska flera barn lika mycket ska man inte skaffa fler än ett (allra helst inte skaffa barn alls när man är en så dålig människa). Jag har två barn och tanken har ALDRIG slagit mig att nån av dem skulle vara min favorit. Hur kan man ens tänka tanken när det handlar om ens barn?

          Skulle vara ett eget inlägg. Hamnade fel.

          Nej det låter inte normalt. Om man känner så är det nog bäst att aldrig säga det till nån och jobb på det. Min pappa hade en vän som berättade för flera att hans äldsta son var hans favorit. Kul.

          Jag tror mitt syskon är mina föräldrars favoritvapen, gör mig inte ett dugg haha.

            Hahaha favoritbarn…

          Min kompis har två barn. Hon gör inte ens någon hemlighet av att hon gillar det ena mycket mer än det andra.
          Jag tror inte att hennes ena barn kommer att må så bra som vuxen.

            Verkligen inte. Stackars barn!

            Eller som barn…

            Usch fy fan vad ledsen jag blir av att läsa det ? stackars stackars lilla barn ❤️ hur orkar du fortsätta umgås med en sån ond människa?

              Hon är inte ond rakt igenom. Men det låter väl som en dålig förklaring.
              Men vi umgås för barnets skull, från min sida. För att barnet ska se och känna att i min familj tycker vi alla är lika mycket värda och att barnet inte är mindre värt än sitt syskon.

          Mina föräldrar hade också favoritbarn. Mamma hade mig och min syster varav jag var favoriten. Min syster mådde dåligt i hela sitt liv mycket pga det. Och min pappa som har andra barn med en annan kvinna gjorde det tydligt för mig att jag var lägst i rang där då mina bröder var mer lyckade. Så verkar absolut vara förekommande.
          Själv har jag 3 barn som jag älskar oändligt men har olika relationer till, men mycket bra relationer på olika sätt bara. Aldrig att nån skulle vara bättre eller sämre än sina syskon.

            Jag är ganska säker på att jag är det minst älskade barnet av 3. Det gör mig inte så mycket numera att min relation till föräldrarna inte är superbra. Relationen till syskonen är dock väldigt bra, vi samtliga inser ju att våra föräldrar och vår uppväxt var dysfunktionell. De har heller aldrig utnyttjat det på ngt sätt.
            Dock har jag återkommande problem i kärleksrelationer med att jag inte känner mig tillräckligt älskad eller sedd och det bottnar säkert där i.
            Innan jag själv såg detta mönster så hann jag dumpa ett par pojkvänner. Som retrospektivt inte gjorde ngt fel.

          Mamma har definitivt en favorit. Men det rör mig inte ryggen för jag vet att hon älskar mig ändå.

          Min mamma favoriserar en av mina bröder. Helt solklart. Men vi är alla ganska charmade av honom så jag och andra brorsan bryr oss inte. 🙂

          Absolut att man som förälder kan ha ett favoritbarn. Det är enligt mig inte konstigt alls. Däremot bör man naturligtvis inte visa detta inför barnen.

      Har fått fråga min 15åriga systerdotter vad hon menar ett par gånger på senaste för jag inte fattar alla ord hon använder ? jag är 30 ?

    Hejsan!
    Jag måste typ ventilera mig..
    Jag har en familjemedlem som har 3 barn, de var på besök hos mig och mitt barn. Och det vart K A O S. Alltså jag skulle inte bli förvånad ifall störningshjoren vart kontaktad.. barnen löpte amock (inte mitt då han låg och sov) men dennes barn höll på välta min (nya)tv, hade sönder mitt bord, SKREK och hetsa varandra, slogs och sparkades i varandras ansikten, sparka och slog sin mor, sprang med glas med läsk i, alltså det var så mycket som hände under den korta stunden och jag hade panik i kroppen. Jag har INTE ens NÄSTAN nämnt allt som hände. Jag försökte säga åt barnen hela tiden, men de lyssna inte men deras föräldrar sa i stort sätt ingenting, utan verka tycka att det var ett fullt rimligt beteende. Jag ville bara skrika och be de dra hem men vågade inte.. hehe.. hur hade ni agerat? Hade jag varit helt fruktansvärd om jag bad de dra för att de inte kan ens nästan uppföra sig? Jag har endå en hög tolerans och tålamod samt att jag jobbar på en förskola och gjort det i flera år för att tillägga.

    Kanske även borde tillägga att barnen är under 10 men över 5 år gamla.

      Det låter otroooligt jobbigt!

      Det där får mig att ännu mer vara glad över mitt beslut att skaffa ”bara” ett barn.
      Det kan vara nog med kaos att bara handskas med mitt enda barn.

      Du borde nog säga något, om du nu vill fortsätta hänga?

        Jag sade till barnen flera gånger utan något gehör, barnen hitta på nya galenskaper och föräldrarna brydde sig inte alls, ibland försökte de ett ”tappert” försök med att säga barnets namn..
        Men ja jag vart inte direkt sugen på att ge mitt barn ett syskon.

          Vilken otroligt jobbig situation! Det är ju dessutom i princip lönlöst att säga till andras barn om föräldrarna själva inte säger något… ?

          Det är otroligt frustrerande med barn som drar fram som virvelvindar och förstör allt i sin väg, men de är ju barn (dvs deras hjärnor och konsekvenstänk är inte utvecklade) och tycker inte man kan lägga skulden/ansvaret på dem. Det är ju ändå föräldrarna som är ansvariga för hur deras barn agerar och beter sig, och kan inte de sätta gränser eller säga ifrån skulle jag inte bjuda hem dem till mig något mer. Om man fortfarande vill umgås hade jag föreslagit att ses hemma hos dem eller ute.

          Och apropå syskon, det behöver inte bli så kaotiskt bara för att man har fler barn. Beror nog personlighet hos barn och framförallt hur man är som förälder.

      Hade inte bjudit hem dem igen utan träffats hos dem eller på annan plats.

        Hade inte träffat dem alls, haha. Vad fan liksom?

      Du kan inte göra något mer än att inte låta dom komma hem mer till dig. ??‍♀️ Förhoppningsvis lugnar de ner sig om några år.

        Eller inte.. kan bli värre och värre. Eftersom de inte verkar få lära sig hur man uppför sig.

          Det gör de säkert men en del barn är ju hyper och det förstärks gärna i vissa situationer när de är i nya miljöer och känner föräldrarnas stress ovanpå allt det nya.

      Hade sagt att de nog behöver åka nu. Det har jag gjort till vänner som inte säger till sina barn, för detta är mitt hem och här ska saker respekteras. De får bete sig så hemma hos dom isf, men inte här.

      Jag hade sagt till föräldrarna att ”vi får nog faktiskt avbryta detta, det blir på tok för mycket stim och stoj här nu tycker jag, vi får ses någon annan dag i stället” eller liknande.

      Hade föreslagit att vi skulle gå ut och leka i en park. Snart efter vi kommit dit hade jag ursäktat mig och gått hem. Sedan hade jag aldrig mer bjudit hem dem.

      Ta inte hem dom mer. Inte förrän de beter sig bättre. Jag blir galen på såna barn och föräldrar. Främst föräldrarna. Sambons systrar är likadana med deras barn. Jag måste vakta dom konstant när de hälsar på. De sliter ut alla lådor de kommer åt. De river runt överallt. De målar på teven. Slår grejer i bordet så det blir märken osv

      Medan föräldrarna inte bryr sig. Jag säger ifrån. Ställer mig framför grejerna de ska riva ut. Tar av dom pennorna de lyckats hitta osv

      Svärmor fnissar och säger att pojkar är alltid vildare och att det bara är så. Nej kärring det är dina barn som inte har nåt jävla vett att säga ifrån med.

        Oj vad skönt att höra att ni håller med mig och jag tar med mig de tips ni kommit med ifall det skulle inträffa i framtiden att de skulle komma hem till mig igen, vilket jag inte vill på ett braaa tag. Är helt ärrad och jag var tvungen att ringa hem min sambo för att ventilera, haha.

          Ja klart vi håller med dig. Jag blev matt av att bara tänka på besöket jag beskrev. Sen när far hem är man både lättad och helt tömd på energi.

          Jag tycker det är oförskämt av föräldrar som inte har mer koll på deras barn. Du har all rätt att bli irriterad. Och gör allt du kan så du slipper få hem dom de närmsta åren. Nämen nästan.

        Oj, skulle inte bjuda hem såna människor! Inte normalt.

          I mitt fall när det gällde sambons systrar är det känsligt. För min sambo tycker ju inte alls det är lika illa som jag tycker. Jag vill absolut inte ha hem dom men han blir bara sur när jag säger det till honom.

          Sist de var här så var en av barnen väldigt snorig och satt intill svärmor i soffan. Mamman till pojken var på väg med papper att snyta sig i. Då torkade han näsan på vår prydnadskudde och svärmor säger ”Vad duktig du var som inte torkade dig på armen”. Hon såg att ungen torkade näsan på kudden. Pojken är snart 6 år gammal, men det var såklart inte honom jag blev irriterad på utan svärmor. Hur kunde svärmor berömma att torka sig på vår kudde i soffan ?

            Skulle inte acceptera det. Det är ditt hem också och han kan inte ta in folk du inte vill ha där, som förstör och stör. Bara för att han växt upp med en dysfunktionell familj. Visa detta hur många som håller, fråga vänner eller experter så han fattar. Sådär kan man ju inte leva.

              Tack, jag håller helt med. Som du förstår är det alltid tjafs innan de kommer hit, eftersom jag verkligen verkligen inte vill ha hit dom.
              Brukar säga åt sambon att då får han vakta barnen och säga till. Men han sitter som ett mähä och skrattar med sin familj för det mesta åt barnen.

              Våra barn är inte uppfostrade så. Jag har alltid sagt ifrån, sambon kan ha tyckt att jag varit för hård och okänslig. Men jag tycker att det tillhör från födseln att man lär sig hur man uppför sig. Och allra högsta grad när man är på besök hos andra.

                Säg ifrån hårdare. Synd att ni har barn (eller ja inte också men du fattar) annars hade det varit lättare att dumpa. Skulle inte respektera en sån person tyvärr. Men han är väl skadad av sin familj.

              Jag är inne på ditt spår. Har en likande partner som TS. Gränssättning är nödvändig ibland för att kunna fortsätta umgänge. Gränssättningar görs inte för att man är emot någon person (eller hela hans familj…). Möjliggöra umgänge – det gör TS genom att sätta upp villkor för var som gäller i sitt hem!

        Men det låter helt sjukt? Aldrig träffat människor med barn som beter sig så, eller föräldrar heller för den delen. Jo, barn med npf, som plötsligt får för sig att agera utåt, men de barnen brukar ha sjukt pedagogiska föräldrar som är vana att hantera de situationerna.

      Jag skulle inte våga men tycker det vore grymt om du sagt åt dem att de behövde gå för att du är rädd om ditt hem och dina saker. Det är inte du som är oförskämd.

      Får panik när föräldrar inte säger åt sina barn, och ännu mer när jag tänker på hur det måste vara hemma i deras vardag. Är man över 5 år måste man klara att bli tillsagd och skärpa sig (jag vet npf osv men det kan inte vara en tillfällighet att just de med föräldrar som inte säger till sina barn är de som också har stökigast barn). Om ens barn inte fixar det får man åka hem med dem.

      Kanske lägga fram lite fint att de kan söka hjälp för sin situation och sitt föräldraskap? Inte bra för barnen heller. Upprepas det, tex om du ser det hemma hos dem så skulle jag överväga orosanmälan hos soc. Iom att de skadar varandra och föräldrarna inte agerar. Synd om dem.

      Gå ut och lek istället

      Mitt barns kusiner är uppfostrade annorlunda än vårt barn (ouppfostrade enligt min mening) tex. säger inte tack, kladdar trots rätt gamla, skriker, slåss, har sönder saker, tar saker utan att fråga om lov etc. Det är tyvärr inte ett alternativ att inte bjuda hit de ibland men jag har numera gömt vissa saker jag inte vill att de ska ha sönder eller inte kan hantera (tex nya leksaker eller pennor/pärlor). Känns hemskt men lugnar mitt psyke. Och serverar mat som lätt går att tvätta bort om det kladdas med. Försöker pedagogiskt förklara för barnen om det är något de inte får göra, de lyssnar tack och lov någorlunda. Om det bara varit vänner och inte släkt hade jag 100 % inte bjudit hem igen utan setts hos dom eller ute.

        Såna människor bjuder man inte hem överhuvudtaget.

          Precis.

      Barn gör borta som de hemma lärt, sa alltid farmor och jag tycker att det oftast stämmer.

      Och föräldrarna sa/gjorde? Skulle aldrig komma över tröskeln igen..

    Nån som legat med någon kändis, eller som har nån bekant som gjort? Vill höra allt!

      Typ alla kvinnor i södra Skåne har legat med Timbuktu för några år sedan.

        Han har jobbat sig en bra bit upp i landet också.

          ?? Hur desperat är man som kvinna då?

            Nu har inte jag legat med Timbuktu men behöver väl inte vara mer desperat än att vilja ha ett trevligt knull för en kväll? Låt en kvinna ligga?

              Finns väl bättre alternativ för kvinnor som vill ligga? En kvinna behöver väl inte bli desperat bara för att hon vill ligga??

                Äsch, låt folk ligga med vem de vill. Jag vet inte varför man skulle vara mer desperat om man ligger med honom än om man ligger med wikingsson eller någon i one direction. Eller random kille på krogen. Ligg som ligg.

            Varför? För att man har sex med någon som har haft sex i mer än ett landskap?

              För att han inte är nåt catch utseendemässigt?

            Borde väl vara han som är desperat om han ligger med precis alla?!

          Haha!
          Småland?
          Halland?
          Östergötland?

            Han var väl gift med en tjej från Norrbotten i alla fall?! Tror de gifte sig där uppe för ett par år sedan.

            Vet bara att en komiker brukade börja sin show med att be alla som legat med Timbuktu applådera. Han höll på att kartlägga hur högt upp i Sverige han hade kn-llat sig. Verkar vara allmänt känt att han går hem bland brudarna.

              Så märkligt, skulle aldrig gissat.

      En bekant till mig låg med Fredrik Wikingsson för några år sedan

        Har inte han varit gift i 15 år? Hans äldsta barn är väl närmre 15-16 i alla fall?

          Ingen aning. 2011 tror jag det var. Han och Filip var ute och festade

          Hur kan du bli förvånad…dom flesta män är otrogna. Så mkt jag sett genom åren…

        Några år sedan? 2011 är ju elva år sen ?

          Ja ja tiden går snabbt ?

            Haha jag skrev ”ett par år sedan” lite högre upp om när Timbuktu gifte sig. Googlade nu och det var visst 2014? visst är det svårt med tid som bara flyger förbi ?

              Då är det sedan länge för sent att ligga med honom nu då…

                Vem vet… ?

        Va, berätta mer! Han är väl (vad det verkar i alla fall) lyckligt gift. Har han varit otrogen eller har de ett öppet förhållande?

        Jag tänker mig honom som sjukt tråkig i sängen.

      Har en kompis som legat med Björn Rosenström. Han ska tydligen vara grym i sängen

        Ha ha det har jag också hört…

      Har en bekant som låg med Zayn (One direction) när han var förlovad. Låg tydligen runt en hel del vid den tiden.

        Han vill tydligen bara köra analt ?

          ?

          vill inte riskera några barn kanske ?

      en vän till mig låg med frontmannen i hoffmaestro för några år sen! han hade fru, vet inte om han har barn också?

        Haha min vän gjorde också det! Men det var nog typ 10 år sen ?

      Det är din grej? Att prata om vem som legat med vem?

      Min bästis har en väninna som legat med Dogge Doggelito. Ridå.

    Jag är så besviken för att säsong 2 av Tunna blå linjen är så dålig! I första säsongen var det alltid en tydlig klimax och något som drev en att se nästa avsnitt. Nu slutar avsnitten bara hipp som happ utan någon egentlig build-up eller avslut. Så tråkigt när första säsongen var så bra.

      Kan vara det sämsta jag sett. Säsong ett alltså.

      Håller med. Det är alldeles för lite polisarbete i säsong 2 tycker jag.

        Det är för lite av allting. Inget polisarbete, för lite relationsdrama, för lite berättelse överlag. Det händer ju inte ett jäkla skit egentligen.

      Håller med. Finns ingen spänning längre.
      Och stör ihjäl mig på Sara. Känns enormt overkligt att en tjej som hon skulle vara en sån shitty person, det passar liksom inte henne alls med tanke på både utseende och bakgrund. Dömande men sant 🙂 Känns bara som en riktig flopp också att det nu är stendött mellan henne och Magnus.
      Mycket som skaver överlag med serien och den är ju i jämförelse med utländska toppserier och en skandal rent kvalitetsmässigt, men jag har liksom ändå gillat den ? får se om det tar sig imorgon…

      Håller med. Hittills en besvikelse.
      Men alltså Magnus, åh ❤️ Vill bara skrika på honom och krama honom samtidigt. Stå upp för dig själv och säg vad du känner människa!!!!

    Så osmakligt med Camilla Läckbergs hyllning till Anna Wahlgren. Hylla hennes hemska metoder som jag hoppas ingen vettig förälder använder idag. Och försvara vad hon utsatt sina barn för under uppväxten med att dra kvinnokortet. Har man läst dotterns bok känns denna hyllning sjuk.

      Vet inte mycket om AW och har inte läst dotterns bok men jag vet att Läckberg är bästis med de tre (?) yngsta döttrarna, så hon har väl en annan bild av Anna och familjen, uppenbarligen.

    Jag tror att jag blivit förtjust på riktigt i min KK.

    Jag tänker på honom för mycket, och jag vet att jag skulle bli förkrossad om han sa ”jag har träffat någon och kan därför inte träffa dig mer.”

    Jag vet ju vad jag måste göra.
    Sluta träffa honom innan jag utsätter mig för att bli ”dumpad”
    Men det är så svårt!

    ”Jaha men varför frågar du honom inte om han har lust att dejta istället tänker ni…”

    För att jag aldrig skulle utsätta mig för att få ett nej. Mitt självförtroende skulle sjunka ner till NOLL!

    Så hur gör jag? Hur ska jag tänka för att komma över min förtjusning?
    Vad ska jag fokusera på istället?

    Någon som tagit sig ut en sån här situation utan att känna sig som en du-är-inte-nog-speciell-för-att-bli-ihop-med tjej.

      Det här hade på riktigt kunnat vara ja. Allt du beskriver kände jag för min kk. Jag älskade honom och var hellre olyckligt kär än att riskera att inte få vara med honom.

      Lär dig av min erfarenhet: släpp honom. Gör inte mitt misstag och upptäck sju år senare att han aldrig kommer att älska dig. Det gör ont nu att släppa och det gör ondare ju längre du väntar. If he loves you, you would know. If he doesn’t, it shows.

      Tipsar också om boken egenmäktigt förfarande av Lena Andersson. Gav mig så mycket insikt genom att se det från ett utomstående perspektiv.

      Men för att summera: släpp honom och gå vidare. För din egen skull.

      Men det kanske är det du ska säga när du dumpar honom? Dvs förklara att du behöver avsluta er kk-relation för att du fått känslor för honom och hoppas han förstår. Om han då känner likadant så har han ett ypperligt tillfälle att säga det. Utan att du behöver ”bli dumpad” eftersom du ju är den som dumpar OCH erkänner känslorna samtidigt. Tips från coachen.

      Det är exakt just därför KK är en störd ide.

      Det går inte att vara kk. Det slutar i 99% av fallen att ngn får känslor för den andre.

    Hon är en 10a men kastar discgolf lördag-söndag, måndag & onsdag.

      Så en klockren tia alltså.

      Hon är en tia men självscanar på Willys

        Vem självscannar inte??!

          Tror det är ett skämt från tiktok

            Haha jaha

            Ni kan kalla mig boomer, men står i kö på affären gör jag ICKET.

              Så boomers självscannar och vi ”yngre förmågor” är de som står i kön till kassan i affären? Vet inte hur många boomers jag sett som försökt självscanna, inte förstått hur man gör och därmed låst kassan så ingen kan använda den, och sen bara gått därifrån. Otroligt irriterande när man själv kommer dit och vet hur den fungerar, men så finns ingen ledig för att alla är påbörjade ?

                Haha nej, det syftade till att jag inte förstår vad som sker på tiktok

        Still 10

      Hahaha jag kanske inte är så glad i discgolf egentligen men så snygg, rolig och bra i sängen som en discgolfnörd jag dejtade var, så är han fortfarande en 10-poängare.

      Hon är en tia men excel säger att hon är oktober.

    Hur gör ni om ni eller barnen får en fläck på kläderna men plaggen är fräscha i övrigt..
    Tvättar ni bara bort själva fläcken och använder plagget nån dag till eller är det direkt in i tvättmaskinen?

      Slänger plagget i tvättkorgen. Tycker fläckar är störande och vill ha helt rena kläder både på mig själv och på barnen. ?

      Beror på var fläcken sitter. Är tröjan nytvättad och fläcken lätt att ta bort så gör jag bara det. Men är tröjan använd några dagar så åker den i tvätten.

      Tvättar hela plagget, det är ju inte som om jag behöver gå ner till sjön direkt utan maskinen går ju medan jag lagar middag eller läser en bok.

        Hahah underbar kommentar!

    Bara jag som tycker mig minnas det var 1000-1200 kommentarer på ös tidigare? Nu är det knappt hälften en bra kväll. Vad tror ni det beror på?

      Folk har tröttnat

      Tja, jag har själv slutat kommentera på de flesta ös. Så fort några diskussioner kommer igång bra som jag tyckt så vips så är allt borttaget. Tröttnade lite efter ett tag på det men ibland tittar jag in och slänger in några kommentarer men inte som förr när jag kunde sitta mellan 20-01 och slänga käft med alla om allt.

      Jag är på öppet spår mer sällan nu är förr och orkar inte engagera mig lika mycket längre i de frågor som ställs. Är samma samma varje öppet spår så nu skummar jag mest igenom och orkar inte svara på samma dilemma ännu en gång. Men jag talar givetvis bara för mig.

        (Och det faktum att hälften av mina svar ändå hamnade i modd och inte dök upp förrän för sent…)

      För mycket ?och för lite ?

      Alltså jag har löst ÖS regelbundet (ons, fre, lör) i ett par år. Kan inte minnas att det har varit 1000-1200 kommentarer. Tror jag har upplevt 700-800 Max. Men ja, jag håller med, har blivit mindre kommentarer…

      Jag tror det beror på en blandning av följande:
      1. Bloggens funktioner är inte så bra och blir inte bättre (tex det där med att man inte kan ”fälla in” kommentarer i en tråd, de störiga reklamvideosarna, etc).

      2. Skitjobbigt att klicka på alla lyktstolpar varenda gång man ska kommentera, plus att man hamnar i modd titt som tätt.

      3. Folk (majoriteten) är lite märkliga över lag i kommentarsfälten. En helt vanlig rimlig tråd kan spåra ur till jätteotrevliga pekpinnesvar på en sekund. Närmaste exempel i mitt huvud är nån som kommenterade att hen tyckte att det var omoraliskt att en annan hade tjänat pengar på att göra bra bostadsaffärer under åren…..

        3. Rulltrappe-dramat var ju helt galet?

          För att inte tala om djur-i-skyddsrum-gate

            Just de där triggande inläggen tror jag faktiskt personalen bakom bloggen lägger in..

        Men det är ju omoraliskt så att..

          Va? Nej.

          Varför? Har helt missat den här diskussionen.

          Huuuur??? Hahahha detta är nog top 3 orimligaste jag läst på ÖS.

        Reklamen som blockar hela min screen är en anledning till att jag inte går in på alla ÖS längre.

          Kan rekommendera webbläsaren Brave. Problem solved!

        Haha nr 3 har jag reagerat på också. Folk kan vara otroligt svart-vita i kommentarerna?! Lite som den där memen som gick runt ett tag där någon skriver att hen inte gillar att äta äpple och får en kommentar i stil med ”wow så du HATAR apelsiner? Och nämner inte mango? Skärp dig och utbilda dig genast!!!”….

      Nej, det är ett fåtal gånger som det varit så många kommentarer. Runt 500 har det alltid varit. 🙂

        Hade det inte varit roligt att samla en ”best of” ÖS? Eller finns det redan? Hur som helst så är det roligt att läsa om hur folk engagerar sig på olika sätt ?

        Fast det stämmer inte.
        Maj 2020: 950 kommentarer https://nyheter24.se/bloggbevakning/2020/05/27/oppet-spar-2-timmar-tidigare/#comments

        https://nyheter24.se/bloggbevakning/2020/05/16/oppet-spar-288/#comments

        Februari 2020: 930 kommentarer
        https://nyheter24.se/bloggbevakning/2020/02/01/oppet-spar-246/#comments

        Januari 2020: 960 kommentarer
        https://nyheter24.se/bloggbevakning/2020/01/31/oppet-spar-245/#comments

        Det är snarare så att kommentarerna låg normalt runt 7-800 innan corona. Under 2020-2021 var det en stor ökning. Och nu har det sjunkit. Säkerligen på grund av att människor inte sitter isolerade längre. Och man håller inte längre evighetslånga diskussioner om man bör isolera sig eller leva på som vanligt.

        Visst har det varit väldigt ovanligt med 1200 kommentarer. Men nästan uppemot nästan 1000 var inte ovanligt för 2 år sedan.
        Tar du och verkligen analyserar siffrorna istället för känslan så ser du svart på vitt att kommentarerna sjunkit rätt många mycket under tid.

          Av 749 Öppet Spår 5 varit över 1000 kommentarer. 18 inlägg har haft över 900 kommentarer. 1099 st är det högsta antalet kommentarer på ett enskilt inlägg och det skedde 2019.
          Att siffrorna steg under pandemin och sedan sjönk i takt med att restriktionerna försvann är inte konstigt, och under lång tid hade jag även uppdelade Öppna Spår – exempelvis ett ”vanligt” och ett för de som ville diskutera covid, så dessa två bör ju i så fall slås ihop för att få en korrekt siffra.
          Är du sugen på att lägga din söndag på att göra det? 🙂

            Det har dock aldrig varit ”runt 500” om man inte då räknar ”runt 500” som 600 +/- 100.
            Sanningen är ju att antalet kommentarer på ÖS faktiskt sjunkit, även om man jämför med innan corona.
            Säkerligen på grund av försämringar här i kommentarsfältet.

              Jag räknar ”runt 500” från ungefär 400 upp till 600. 🙂
              Allting efter det rundar jag upp till 1.5 miljoner.

              Skämt åsido.
              När jag tittar på Bloggbevaknings statistik så har den sett ungefär likadan ut sedan före pandemin startade och det är samma även nu.

                Ha ha ha.
                Där tyckte du att du fick till det va?

        Stämmer inte!
        Gå tillbaka i inläggen och jämför själv

      En sak jag kan störa mig på är när det raderas för hejvilt. Förstår att förtal och riktiga elaka kommentarer ska bort, men ofta försvinner då även ett antal riktigt bra välskrivna kommentarer också. :/ Man känner inte för att skriva en lång kommentar om risken finns att den försvinner 10 min senare. Men med det sagt uppskattar jag fortfarande ÖS överlag. 🙂

    Gräddrumpan ?

      Jaaa det är verkligen det sorgligaste men ändå kan man inte sluta kolla…

      Alltså, varför får hon inte vård/hjälp?

        Ja jag funderar på om allting är ett spel för galleriet eller är det på riktigt??

          Man kan ju hoppas att det bara är något sjukt spel, men tror tyvärr det är på riktigt. Hon behöver vård alltså, stackars hennes barn.

        Rumpisen får inte hjälp/vård för att hon inte frivilligt söker detta. Tror inte heller att hon förstår/inser att hon behöver psykiatrisk vård/hjälp.

      Vad? Vem?

        Finns på Tiktok.

    Hur säljer man in sig som konsult och föreläsare hos företag?

      Ta reda på varför de har nytta av dig.
      Gör din research, är det någon fråga företaget arbetar med just nu som du har kunskap inom?

    Dricker en alkoholdrink från Systemet, Pink Gin. God, men väldigt söt!

    Ingen annan som känner att Lovisa Barkman ser ner på Stockholm? Av alla människor så har hon det väldigt bra ställt i Stockholm, fin lägenhet, famil och jobb, ändå så verkar hon vara det? Känns som hon aldrig riktigt är nöjd med det hon har

      Hon har ju en bror också som hon aldrig talar om! Undrar verkligen om det är hon som föraktar sina föräldrar eller om det är dem som ”förvisade” henne

        Varför skulle dem förvisa henne?

        Hennes föräldrar är jättefina person (sen vet man aldrig vad som händer innan för en familj såklart), hjälpte henne med lägenhet när hon ville bort från bredaryd. Min uppfattning är att hon skäms över vart hon kommer ifrån och har mindervärdskomplex typ som att skäms över sina föräldrar…

          Var hon kommer ifrån. Ja det är viktigt att använda rätt ord. Jo, även på BB.

      Undrar om den skrivit ut sig ur Sverige rent skattemässigt? Tänker att dem nu både bott i monaco hela sommaren och nu i Paris. Hur funkar det? Måste inte ens dygnsvila vara i Sverige?

        Är ju väldigt enkelt att röra sig ganska fritt inom EU för att slippa bli dubbelbeskattad, så länge man åker hem/ut ur landet var 3e månad och inte är mer än 6 månader per år i ett och samma land tex Frankrike så är det inga problem.

      Förstår ej första som Bubbleroom och Nakd som arbetar med henne när hon kombinerar deras 300kr plagg med Hermes väskor och Hermes skor? Känns konstigt att blanda dessa två (helt olika kundgrupper??) samt att det ej höjer henne värde att beblandas med fast fashion när hon så gärna vill vara old money. En paradox detta

        Ja vad är det om?? Varför envisas alla bloggare i Stockholm med att bära sjukt dyra märkes kläder men ändå i slutändan bara göra reklam för skor som NAKD, Gina osv?? Tex gör hon reklam för nåt smyckes märke (minns inte ens vilket…) , men hennes FEED är fullt av henne bärandes Cartier. Skulle ej ha henne då hon är icke trovärdig som amabsssör

          Samma med Bianca Ingrosso som propsar på ditt Ani fast hon bara när Cartier dagligen…

            Men om du jobbar på Ica. Handlar du aldrig på Willys då? Eller om du jobbar på Volkswagen, kör du aldrig Volvo då?

            Man är inte sitt jobb, oavsett hur mycket man älskar det.

              Haha inget med kändisarna och väskorna att göra. Men Coop-människor ? Alla jag känner som jobbar på Coop handlar aldrig någon annanstans. Ord som Ica eller Willys är bannlysta. Rusta och ö&b går bra. Men inte andra matbutiker än Coop?

          Det är ju reklamen som gör så hon kan köpa Cartier bl.a.

    Vad är grejen med Michaela forni, är hon verkligen så perfekt eller är det något som skaver? Och varför har Maria Nils henne som ambassadör, hon har livets tröttaste frisyr, noll volym och konstig blond färg.

      Tänker fortfarande på hennes krönika om att flytta från Nacka till östermalm och hur hon känner sig old money nu – hon och Lovisa b känns väldigt try hard om status och old money ..

      Eller hur! Blir snarare avskräckt att använda Maria nila

      Ja hårfärgen skär sig mot hennes hudton, undrar om det bara ser ut så på bilden eller om det faktiskt ser ut så, och att det är med flit?

        tycker hon är så snygg i grunden och hade passat så bra i mörkt hår, hennes naturliga! en härlig mörk chokladnyans kanske

      Hon och hennes fästman har haft det KAOS. Bråkat extremt mycket även innan barn, sen har de haft det kaos när de fick ett high need baby som inte sov men det är väl mer vanligt förekommande.

      Hon har ju jättefint rakt hår. Alla vill inte ha massa volym, en del kämpar emot det…

      Har alltid tyckt att hennes hårfärg är så fel på henne.

      alltid stripor fram också? har aldrig sett henne med en nyduschad look utan hon ser alltid ut att vara på dag 4-5

    Jag har börjat få så konstiga pms-besvär.

    Jag får mens precis som vanligt, regelbunden och så. Veckan efter avslutad mens känner jag mig vanlig i typ…5 dagar, sen får jag pms igen. Jättesvullna bröst, några finnar, ont i magen, dåligt självförtroende osv. Men så håller det på så i flera veckor eftersom det är så lång ttill mensen.
    Jag är 33, så klimakteriet är förmodligen en bit bort. Vad händer? Kan man kontakta vården angående det här? Kan jag göra nåt själv?

      Öka intag av animaliska fetter och kött!

        Hjälper det, tror du? Jag äter väldigt sällan kött och äter inga mjölkprodukter alls pga allergi.

          Det hjälper inte alla. Jag hade samma problem som dig och fick tips att äta mer animalier, det gjorde allting 100ggr värre. Provade sen att bli vegetarian och det var min räddning. Alla är olika och det finns ingen kost som passar alla!

            Men ts säger ju att hon sällan äter kött och har svår pms. Uppenbarligen är inte vegetarianism något för henne.

      Fast nog förstår du att det är just vården du ska kontakta?

    Elsa Billgren är verkligen otroligt vacker senaste tiden! Håret, huden, leendet! Känns så refreshing att se någon som ej gör fillers, hon är verkligen naturligt stunning.

      Ja hon har verkligen haft en glow up!

      Avskyr den här människan

        Haha va! Varför? Just curious? Hon känns ju rätt harmlös, mest ängslig ja men annars harmlös

        Tycker mer att Sandra ger mig pick me girl vibes, speciellt i sina konstiga videos…

          Pick me är verkligen det töntigaste uttrycket jag vet.
          För att inte nämna kvinnoförnedrande.

        Känner du henne? Eller har hon gjort dig något? Om inte så är avskyr en väldig märklig känsla, som enbart säger något om dig.

    Kollar ni på bachelor? Vad tror ni? Jag tycker Isa och Sia såg väldigt förälskade ut

      Jag tycker att Sia inte verkar vara en så trevlig person ?

        Håller med, vad är det ens för killar de väljer ut till att vara bachelor? Den ena är mesig och den andra är låtsasdjup.

        Nä han vill framställa sig mjuk och inkännande men han behandlade Alexandra rätt dåligt och sa rätt fula saker om Simone efter att hon ifrågasatt honom och lämnat programmet. Han gillade inte att bli ifrågasatt av Debbie heller.

        Nä båda killarna är verkligen träskallar. Ingen Sebastian direkt!

      Jag tror nog ändå han gillar Nina mer än Isa.

      Fantastiskt om de skulle bli ihop med tanke på namnen! I ship it.

        Ett eventuellt barn kan heta Sai eller Asi.

      Enligt Flashback så kommer Sia att lämna mer någon som kom in senare vilket borde vara Isa.

      Sias syster verkar mindre sympatisk men hon har nog rätt om Nina när hon sa att hon inte är stabil typ. Nina framstår som att hon mentalt är 15 år ungefär. Sia gillar henne pga hon är pers samt att han tycker att hon är het.

      Ja, verkar som att sia endast tycker det är värt att lägga ned tid på Nina och Isa. Hoppas han väljer Isa! Resten av dejterna går han på för att han ”måste” enligt reglerna ? Typ som hans dejt med Natalia, noll flörtig vibe, han såg en chans att få hoppa bungyjump och tog den.

      Angående Christoffer så verkar han dökär i Emma!

    Om Micke Gunnarsson här igen ? Lyckats mot min vilja komma in på hans sida igen på instagram. Hans fredagsdans var en dålig kopia på den där ryska killen som dansade förut med neonljus under skorna och masker. Om ni vet vilken kille jag menar. Han var jätteduktig på att dansa (men han dansade likadant varje video). Micke har länkat till den killen förut och blivit imponerad.

    Men nu har Micke låtsas som att det är hans egen dans. Trots att han kopierat musikstilen och dansen rakt av.

    Dagen inlägg om sex var också en kopia på en annan text. Som han låtsas kommit till honom bara sådär.

    Varför ser inte människorna som följer honom att han är fejk? Han tar saker och låtsas det är hans eget.

      Vad är de för en tönt?

        En självutnämnd Hare Krishna guru.. Typ ?

          Oj! ?

            Haha behöver du underhållning så gå in och kolla lite på hans sida. Men akta dig så du inte trillar dit till sekten som hyllar honom ??

              Ska akta mig! ?

                Haha bra!??

      Oj, han är förändrad sen jag såg honom sist. Dvs en föreläsning med honom för ca 5-6 år sedan med jobbet (förskola)

    Ni som inte varit gravida och tagit ut hormonspiral, gjorde det ont? Att sätta in den är värsta smärtan jag någonsin upplevt, är så nervös för att ta ut den.

      Nej, det kändes i princip inte och då har jag satt in en spiral två gånger.

      Att ta ut gjorde mindre ont än att sätta i tycker jag. Ta Ipren och Alvedon innan om du vill. Jag tog någon värktablett innan och det gjorde ont ändå men inte lika illa som att sätta i den. Har inte varit gravid.

      Det kändes knappt! Barnmorskan sa ”slappna av och andas” och sen så sa hon två sekunder senare ”nu är det klart”. Då hade jag problem att sätta in den pga tappen ville inte öppna sig, så det kändes så att säga.
      Men svar nej, det kändes knappt. Så oroa dig inte ♥️

        Tack! Känner mig lite lugnare nu. Ska boka tid på måndag.

      Samma här. Gjorde inte ont men fick den där reflexen jag aldrig kommer ihåg namnet på… Blev yr, illamående i typ 45 min 20 min efter insättning av kopparspiral.
      Men att ta ut den kändes ingenting.

      Kan du inte få bedövning om du är orolig?

        Ska fråga! Men fick bedövning när jag satte in den men det var ett smärthelvete ändå.

          Bedövning i livmoderhalsen går typ inte, eller hade inneburit flera nålstick. Att ta ut den tar ca 2 sek max och är mycket mindre ont än att sätta in.

          Tips till framtida insättning är att göra det när du har mens, då är livmoderhalsen öppen och det är både lättare och mindre ont.

          Hälsningar läkare

      Det kändes verkligen ingenting för mig när jag tog ut den, jämfört med när den sattes in.

      Fy fan jo, svinont. MEN jag tänkte då att den måste ut så det får göra ont.

      Men du kanske inte känner något, alla är ju olika ☺️

      Skrek av smärta när min spiral sattes in och hade förfärliga kramper i livmodern i säkert en vecka efteråt. Vid ett tillfälle åkte jag in på akuten och bönade och bad om att de skulle ta ut den men läkaren sa att dom inte kunde. Efter någon dag blev det bättre. Fem år senare var jag verkligen livrädd för att ta ut den och drog egentligen över tiden några månader, men för mig kändes det i princip ingenting. Var så lättad efteråt men har absolut inte vågat satt in en ny, haha.

    Får ångest av Putin och han kärnvapenhot!! ?
    Tänk om..

      Sluta läsa skitnyheter. Det är bara skrämselpropaganda rakt igenom, är det inte virus och död så är det klimatet eller putin, är det inte klimatet så är det ekonomin.
      Vem tror du tjänar på att du ska vara rädd och må dåligt? Inte du i alla fall.

      Jag vet. Brukar också bli rädd. Och det är inte som Elakingen skriver att media påverkar. Utan jag följer olika kvinnor och organisationer i Ukraina.
      För de i Ukraina är ju deras vardag med krig just nu. Och många tycks glömma bort att det pågår ett vidrigt krig i Europa.

      Men vi måste försöka tänka ändå att varken du eller jag kan påverka Putin. Vi kan försöka hjälpa människor i Ukraina med bidrag eller insamlingar (bara kontrollera först att det är seriöst). Sen att försöka tänka att även om Putin är en galning så vet ju folk i hans närhet att om han använder kärnvapen så blir det ett svar på det. Och eftersom större delen av befolkningen inte vill bli utplånade så borde nån avråda.

      Det som skrämmer mig överlag är all jävla ondska som existerar. Hur man kan göra alla ofattbara grymheter. Var kommer all ondska ifrån? Så skrämmande.

      bara bluff, han hade sin chans om han var seriös för länge sedan

    Jag tittarpå Digiloo och Camilla Läckberg är med. Hon verkar väldigt väldigt nervös och hennes stylist borde omskola sig.

    Varför är man med i ett musikprogram om man inte kan sjunga?

      Hon vill alltid synas gissar jag.

    När google inte räcker till;

    Jag vill ha låga trosor, pga att jag är kort, var kan jag hitta sådana?!
    Jag vill inte ha string. Helst boxer eller hipster.

    Många trosor ser relativt låga ut på modellerna, men modellerna är ju 175-180 cm långa och då ser mediumhöga trosor låga ut. Hos en liten person på 150 cm är mediumhöga trosor mer åt andra hållet.

    Hjälp en kort människa!

      Kanske kan finnas nåt på barnavdelningen? Trosor där är (tyvärr) väldigt obarniga idag. Men kanske inte tyvärr för dig.

      Kolla Björn Borg, har för mig att de har hipstermodeller med låg midja

      Uniqlo

    Upptäckte kring midsommar att min bf inte öppnade snaps från en speciell tjej när jag var i närheten. Tog upp det med honom och frågade om det var något mellan dom eftersom att han aldrig kollade snaps ifrån henne när jag var i närheten eller att han vred undan telefonen. Han försäkrade att det absolut inte var någonting mellan dom två utan mer en osäkerhet ifrån hans sida då ett ex till honom blev förbannad så fort han ens pratade med en annan tjej.
    Han friade för 3 veckor sedan men i onsdags upptäckte jag att hon skickade hjärtan till honom och han svarade tillbaka med hjärtan. Alltså text först och sen hjärta. (Lyckades inte se vad som stod i texten)
    Blev kall i kroppen och har inte kunnat släppa det sedan dess.
    Vet att han älskar mig men blir så jävla osäker.
    Tror ni det är något eller överreagerar jag bara?
    Skickar man hjärtan till varandra när man snapar som tjej och killkompis?
    Känns så dumt att ta upp det med honom igen för då känner jag mig likadan som hans ex, att jag ifrågasätter att han pratar med andra tjejer vilket han absolut får göra.

    Kan tillägga att dom har varit tsm innan, inte så länge men ändå.

      Men du kan ju inte gifta dig med någon du inte kan prata med. Prata med honom.

      Jag skulle nog, oavsett vad som pågår mellan dom, diskutera detta med honom innan ni gifter er. Känns som att det handlar mycket om tillit och öppenhet, vilket ni kanske behöver diskutera igenom innan ni tar nästa steg i relationen. Vill du leva med någon som du är osäker på om du kan lita på? Vill du leva med någon som inte litar på att han kan vara öppen kring vem han pratar med? Osv. Sätt er ner och prata om det här, lös det innan ni går vidare och gifter er. Jag håller tummarna att allt blir bra.

      Jag skickar hjärtan till mina killkompisar och har pojkvän, beror väl på vad för jargong man har. Liiite dodgy att göra det på snapchat dock och inte öppna snaps i närheten av dig – så länge han inte gör med alla meddelanden?

        Jag med. Och har skickat till killkompisar som har flickvän – utan att mena nåt kärleksfullt. Alltså jo typ ”tack ❤️” eller när jag hade det tufft med mitt ex så skickade jag hjärtan precis som dom. Eller när jag berättade att jag va gravid, när de skrivit ”det är du värd ❤️” osv osv.

        Prata med din pojkvän ts, behöver absolut inte vara det värsta.

      Alltså ordet snaps i kombination med midsommar fick mig att att inte fatta någonting av detta inlägg först.

        Hahaha!!

        Haha samma här! Behövde läsa första meningarna flera gånger för att fatta

          Jag trodde att bf var best friend och fick också läsa om för att fatta?

        Det var inte förrän jag läste DIN kommentar som jag fattade!

        Jag föreställde med små snapsflaskor som alla tydligen delade ut till alla och BF till TS ville inte öppna den när han fick den från den här tjejen, för att han var rädd att göra TS svartsjuk, det kändes som en helt ny typ av relationsdrama för mig…

      Nej jag skickar inga hjärtan till mina killkompisar. Tycker det är respektlöst mot min sambo och killkompisarnas partner.

      En glad gubbe javisst. Men annars. Absolut inte.

        Och att han inte öppnar i närheten av dig är ju ett varningstecken. Då får han skylla på vad som helst. Men ett stort varningstecken i mina ögon.

        Fast beror ju på vad hjärtat handlar om. Är det ett ”styrkehhjärta” tex om någon förlorat en närstående eller så är det ju ok. Men i vardagliga meddelande, nej.

          Jag hade inte gjort det. En ledsen smiley istället.

          Sen kan man öppna meddelanden inför sin partner om man inte har nåt att dölja. Snap? Snälla nån.

    Örhängen
    Ska börja använda örhängen igen. Vad har man nu förtiden? Vill ha ett par tidslösa att ha till vardags. Guld eller silver? Helst vill jag slippa ta av dom när jag ska sova. Eller borde man det?

      Hej! Jag kan bara använda de som apoteket säljer. Blomingdale? tror jag märket heter så jag är kanske inte rätt person att svara här men måste ta av och rengöra varje morgon. Jag tycker man ska ha de man känner sig fin i. Finns inget rätt eller fel när det kommer till örhängen. Ser många stora färgglada varianter och åttiotal nu men känner mig finast när något mer diskret glimmar till på min örsnibb.

        Tänker du på Blomdahl kanske? ☺️ Allergivänliga örhängen i plast eller titan.

      Köp riktiga, alltså inget nickeltrams på typ HM. Glitter har helt okey sterling silver/guldplärerad som iaf inte jag som är känslig får problem av. Safira också. Ta något du trivs i ?

      Silver guld och stål håller bra under låång tid. Håller med ovan, undvik bijouterier och satsa på äkta då jag tolkar som att du vill kunna ha dom länge. Silver och stål är billigare än guld men utöver det är det väl en smaksak. Jag dras själv till det silvriga mer än guld.

      Jag kör på antingen enkla pärlörhängen eller ett par droppformade med en sten från Caroline Svedbom. Ibland enkla ringar. Så jag tänker lite att så länge det är enkelt och passar till allt så kan man väl ha det i vardagen? Eller vad som passar ens stil typ.

    Mår illa av Läckbergs inlägg om Anna Wahlgren. Hylla en vän om man nu vill; men att lovorda de där vidriga sovmetoderna….? Har läst nåt tidigare av henne där hon helt slätar över Felicias bok med att ”det är ett av barnens upplevelse, det finns flera barn som inte tycker så”. Man måste vara bra empatistörd själv om man sympatiserar så med Anna Wahlgren.

      Men Läckberg är väl empatistörd? Tycker ofta hennes resonemang visar på det.

      Får se om min kommentar får vara kvar. Men hennes ögon, det syns att hon är empatistörd.

        Berätta mer om detta!!

        Varför skulle den inte få vara kvar?

        ”Får se om min kommentar får vara kvar” tillhör samma kategori kommentarer som de som basunerar ut att ”nu avföljer jag dig minsann”… Tänker du att det ska påverka huruvida den faktiskt får vara kvar?

          När klockan är 3 på natten, försök somna om istället för att svara svammel på kommentarer

          Nja jag kände mer att jag kanske gick över en gräns. Så håller inte med dig att jag är som en som skriver sådant att jag avföljer. Brukar inte skriva elakheter om människor så kände att jag var lite taskig.

          Så läs om mitt svar med en annan ton ska du se att jag inte menade som du skrev.

            Sen ska jag fråga dig Camilla i fortsättningen vad som är ok att skriva, vad DU inte har förutfattade meningar om ?? Bra så?

    Hur är det att leva med sina (små) barn på halvtid? Går det att resa sig från den sorgen, att förlora så mycket tid med sina barn? Jag är inte i den situationen nu men vi har småbarn och bråkar emellanåt eftersom det är slitsamt och då kan den här tanken skölja över mig som en enorm ångest.

      Tänker att det för de flesta måste vara så svårt. Speciellt om samarbetet med barnets andra förälder inte är bra. Om barnet inte verkar må bra av situationen och/eller inte vill vara hos den ena etc. Fy sjutton.

      Men såklart man inte ska härda ut i ett destruktivt förhållande för barnens skull heller.

      Otroligt skönt. Föredrar att vara ensamstående & ha barnen växelvist ist för att leva med pappan

    Skincitys julkalender: Grääs visade upp 3 små tuber men när jag kollade så alla påsar fanns med kändes detv nte rätt. Öppnade påse 23 (tror jag det var) och fick bara 1 tub.
    Har ni kollat era?

    Över tio års jävla vänskap och alla presenter jag har skickat. Allt stöd jag har varit för henne och vad gör hon? Inte hört av sig på över två veckor snart. Nu kan hon dra åt helvete och jag vill inte se henne mer.

      Hör av dig till henne och fråga om något är fel. Eller är det bara hon som ska kontakta dig?

        Jag var den som kontaktade henne senast sedan åkte hon iväg med jobbet. Det är inte första gången hon beter sig såhär och nu är mitt tålamod slut. Och ja hon har kommit hem.

          Men hon kanske har haft mycket på jobbet/stressigt i 2 veckor och bara vill landa och vila/vara själv. Förstår faktiskt inte vad som gör dig upprörd? Om ni har varit vänner i 10 år hur kan du bli så arg att du vill sluta er vänskap för att hon inte har hört av sig på 2 veckor? Känns inte rätt, vad är det som egentligen stör dig?

            Du vet ingenting om hur hon har betett sig mot mig under tio års tid eller gör du det? Och mycket på jobbet är bullshit. ALLA har mycket på jobbet och det tar tio sekunder att skicka ett sms. Hon har förändrats och det är ingen bra förändring.

              Nej haha jag kan ju bara veta det som du själv skriver? Och av det du har beskrivit av situationen så låter det som en stor överdrift att bli så arg att du vill att hon drar åt helvete och aldrig se henne igen.

              Fast va, ja jag kanske har 10 sekunder att svara – men jag får inte ha min privata telefon till icke akuta saker.

          2 veckor är ju ingenting? Varför måste hon höra av sig?

            För att vi har pratat varje dag i tio års tid men visst somliga här tycks ju tro att ni är de som vet allt. Inte konstigt att folk inte hänger på ÖS längre.

              Nej vi vet ju inte mer än det du säger i din kommentar.

              Du låter obehaglig…
              Skulle backa rejält om jag hade någon så kallad ”vän” som betedde sig som dig. Du är för intensiv och gränslös.

                Jag kan bara instämma. Herrejösses. Först oklar kommentar om ngn som inte hört av sig på två veckor, sen när ngn härinne svarat typ ” det är ju bara två veckor”, ett svar om att vi härinne ”tror vi vet allt”..öh, nä vi vet inget pga högst oklar kommentar om vad som ev.har hänt osv. Själv hade jag oxå backat om nån av mina polare blev lack för att jag inte hört av mig på två veckor.

              Haha hjälp, du verkar vara antingen 14 år och extremt hormonell eller galen ?

              Jösses. Lugn. Om du beter dig såhär mot din vän så förstår jag att hon väljer att ta distans.

              Jesuuuus, du låter besatt.

              Ja men då får du ju ge mer info/bakgrundsstory.

      Ni har kanske olika uppfattning om hur ofta man ska höras av? Det är ju tråkigt att du blir besviken men hon kanske inte menar något med det?

      Jag hör väldigt sällan av mig oftare än varannan vecka till mina vänner.

      Kanske finns något i hennes liv som kräver mycket energi och fokus nu?

        Alltså jag menar att det kan ha hänt något, något som oroar, stressar eller så.

      Du låter galen. Att ni har hörts varje dag i 10 år kanske är för att DU vill det och DU tycker att det är rätt? Hon kanske har följt med i det trots att hon egentligen (och uppenbarligen) inte har behov av att höras så ofta. Så när du säger att vi inte har koll så kanske du ska försöka ta in att ditt sätt inte betyder det rätta sättet. Låt människan andas! Hon är inte skyldig dig någonting. Spelar ingen roll om man är bästa vänner – ingen människa är skyldig någon någonting så länge man inte är förälder till ett barn.
      Sen är det också rätt creepy att du i första meningen nämner alla presenter du har skickat. Har presenter varit en så stor del av er relation att du direkt går på den biten av er relation? Har du försökt köpa hennes vänskap eller vad är det frågan om? Hur kan du tänka på pengar du har lagt på henne och direkt ångra det bara för att hon inte behagar dina (väldigt överdrivna och osunda) behov?
      Också

      Va?

      Eh vad? Varför är du så aggressiv?
      Hon hör väl av sig när hon har lust att göra det.

      Du påminner om en fd vän till mig. Hon jagade mig konstant. Helskotta hon höll på stressa mig till vansinne. Så jag tog ett steg tillbaks och slutade svara när hon ringde. Och om jag svarade sa jag att jag hade bråttom iväg. Allt våra samtal handlade om var henne. Än vad jag sa så styrde hon samtalet in på sig själv. Hon tog all min energi. Krävde att jag skulle strunta i att se film ihop med min sambo, för jag skulle ju prata med henne i telefon. Osv

        Låter som min fd vän. Hon blev att för att jag inte svarade när hon ringde. Jag hade lite batteri på telefonen, hon pratade i timmar och jag skulle åka buss med biljett på telefonen så behövde mitt batteri. Då kallade hon mig dålig vän, man svarar alltid osv även om man är upptagen. Jag sa att om det är nåt viktigt/akut så får du skriva det så pratar vi (såklart). Men hon va typ besatt. Jag fick inte träffa nya människor utan henne osv.

        Så jävla glad att människan är ur mitt liv.

        Känner igen det där, kompisen pratar bara om sig och sitt. Frågar hon något om mig så hinner jag knappt svara innan hon är tillbaka till sig själv. Ringde dagligen och till slut var jag så stressad bara av att se hennes nr på telefonen. Slutade svara bra länge, och numera svarar jag när jag orkar, ca varannan vecka. Hon har dessutom uttrycket ”förstår du” som kan sägas hur många gånger som helst under ett samtal. Tror hon jag är dum eller.

    Vad segt de var här ikväll då! ?
    Kommer inte på något roligare själv att skriva heller. ?

      Hm, vi hittar på nåt ? Man kan dela med sig av knäppa/pinsamma grejer man gjort i livet/eller som ung när det gäller dating eller förhållanden. Eller sex.

      Nåt man kan skratta åt i efterhand? Eller fortfarande skäms över?

    Tror ni att man kan ångra ett barn?

    Jag vet inte vad jag ska göra. Jag är 38 och har aldrig velat ha barn. Har aldrig haft den längtan liksom. Har nyligen träffat mitt livs kärlek och han vill ha barn. För första gången kan jag känna att det vore fint. En blandning av oss. Vi är bra människor och skulle nog kunna uppfostra ett barn till en fin människa. Det vore underbart att ha en familj.

    Men samtidigt så är jag så rädd. Jag har förlossningsfobi DE LUXE. Jag ser graviditet som något väldigt konstigt och främmande. Jag kan inget om barn, alltså 0. Jag har fortfarande mål jag vill uppnå, resor jag vill göra. Jag trivs med att leva för mig själv för det är det enda livet jag känner till.

    Jag funderar på om något saknas i min genpol. Alla mina vänner har längtat efter sina barn i många många år och är naturligt duktiga med barn. I jämförelse är jag en skum tomte.

    På grund av min ålder lär jag väl inte kunna fundera på detta någon längre stund. Men jag är så så rädd för att ”göra fel”. Hur tänker ni andra? Ni som har barn – hur visste ni att ni var redo? Har ni ångrat er? Eller blir allt självklart när man väl är där?

      Det här är ju så otroligt svårt att svara på.
      Jag tänker, att du ska försöka lita på din magkänsla här. Visst, ni har de bästa förutsättningarna men barn är ju inte för alla. Att du vacklar, kan det beror på att du är rädd för att förlora din livs kärlek om du säger nej?
      Jag har själv barn, vilket inte alls var en självklarhet för mig. Det fanns ingen längtan som hos många av mina vänner. Men det blev och i slutändan blev det såklart toppen.

        Tack för ditt svar! Jag tror att han stannar oavsett hur vi gör. Jag är mer rädd för att välja fel…
        Hur kände du när du blev gravid? Glad, rädd, båda, inget? Och hur upplever du livet som mamma iom att du inte hade längtan innan?

          Jag förstår!
          Jag blev fullständigt panikslagen när jag förstod att jag var gravid. Min sambo var klippan och lugnet där. Idag är det en självklar roll för mig, jag skulle inte önska att det vore annorlunda. Men, det tog sin lilla tid att vänja sig – jag var inte heller en ”rosenskimrande” gravid person. Utan det var praktiskt taget bara en period av att försöka inse och vänja sig.

            Tack, vad härligt att höra denna sidan av myntet med och att allt inte är magiskt. Jag skulle också få fullständig panik även om det skulle vara en medveten handling. Skulle också behöva vänja mig. Hur lång tid tog det för dig?

      Allt det du är rädd för eller inte bekväm med är ju sånt du aldrig upplevt. Således är det bara föreställningar av nånting och inte baserat på fakta.
      Känner du noll längtan efter ett liv med barn tycker jag du ska avstå. Men om ett liv med barn är något du kan tänka dig så skulle jag inte tveka. Livet är ju inte slut för att man får barn. Resor och upplevelser behöver ju inte upphöra. Ställ dig själv frågan om du kan se dig själv leva barnlös när du är femtio?

        Det har du helt rätt i. Jag vet inget om det och det är nog problemet…
        Får lite ångest av tanken att vara äldre och barnlös men det är ju själviska skäl. Att jag inte vill sitta ensam när vänner umgås med barn och ev barnbarn.

          Att det är av själviska skäl tycker jag inte du ska låta dig hindras. Barn skaffas ju alltid av själviska skäl. Inga barn ber om att bli födda.

            Tack!! Har aldrig fått höra det innan. Mina vänner säger tvärtom, att jag inte ska skaffa barn av själviska skäl och jag har nog mer tänkt som du… Men också att man inte ”får” tänka så.

      Det är ju ett ämne som diskuterats rätt mkt de senaste åren. Skulle säga att ja, det finns en del som ångrar att de blev föräldrar och tog på sig det ansvar det är och den livsförändringen det är. Det är inte alls självklart för alla när barnet väl har fötts heller.

      Om vi leker med tanken på att du skulle slippa vara gravid och föda, skulle du vilja ha barn då?

        Ja då hade det känts lättare på något sätt. Vet inte varför.

      Har han barn sedan innan?

        Nej, ingen av oss.

      Om jag fick leva om mitt liv skulle jag aldrig skaffat barn. Men det betyder inte att jag ångrar mina barn utan att jag inte är något föräldramaterial.

        Vad spännande. Hur tänker du kring föräldramaterial, vad betyder det för dig? Jag tänker ofta att jag inte är det heller pga att jag aldrig längtat eller sökt mig till barn.

          Jag har stort behov av att få vara ensam samt fortsätta med mina intressen utan att ha med barnen: träffa vänner, åka iväg på övernattning, dagsutflykter exempelvis. Ända sedan barnen föddes har jag liksom fortsatt prioritera mig själv. Jag är jag i första hand, inte mamma. Förfasas över kvinnor som skaffar barn och då liksom tappar bort sig själva och ”bara” identifierar sig som mamma.

            Så hade jag också önskat. Kunna fortsätta med något eget. Men. Har aldrig fått en enda stunds avlastning. Aldrig sovit hemifrån på 11 år. Så det gäller att veta att man har ett nätverk som ställer upp för att kunna fortsätta prioritera sig själv också, om man som jag har det behovet.

      Har hört människor säga att de ångrat sitt barn men det verkar högst ovanligt eller så är mörkertalet större än vad folk erkänner men jag tror personligen inte det. Jag var absolut inte mogen eller redo att skaffa barn men gjorde det ändå för visste inte om att jag var omogen vid aktuell befruktning och barnen växte upp till att bli betydligt smartare och mer produktiva samhällsmedborgare än vad jag själv lyckats med hittills. Still going.

      Jag ville absolut inte ha barn, men det blev ett barn ändå och nu ångrar jag att vi inte började tidigare eftersom jag börjar komma upp i åldern. Tror många blev chockade eftersom jag var så anti barn innan, hehe.

      Min som är det bästa som hänt mig och kärleken jag känner för honom går inte ens att beskriva i ord.

      Angående förlossningen så var det det absolut häftigaste jag varit med om. Läskigt och smärtsamt men så jävla mäktigt.

      Jag tror mer att man ångrar det man aldrig gjorde, men jag hoppas det blir bra för dig hur du än gör. ?

        Fast många ångrar inte att de inte skaffade barn heller. Man gör de val man känner är rätt för en själv.

        Åh vad fint ändå. Hur gammal var du när din son kom?

          Han kom strax innan jag fyllde 36.

      Kan bara svara om förlossningsrädsla, jag födde med kejsarsnitt pga det. Jag fick gå i samtal hos vården innan de beviljade det. Det finns flera Facebook grupper om du vill ha stöd eller skriva med andra ❤️

        Ja, det är ett måste för mig om detta ska gå. Jag är liksom inte rädd för att föda vaginalt utan får PANIK av bara tanken. Helt galen fobi. Känt så sedan jag var liten.
        Var det svårt för dig att få ditt KS godkänt?

      50+ här, aldrig velat ha barn. Ångrar mig inte. Ensam på ålderns höst kan man bli även med barn.

      Jadå, här har du några poddavsnitt med personer som ångrar sina barn (eller snarare sitt föräldraskap):

      P1

      https://open.spotify.com/episode/5fnJS8Qgd4d2MSYIGNsLlc?si=ewqJB7UCSXKsC2I9wogz7g

      https://open.spotify.com/episode/0rrrsh7itE50vqRHOvy0gR?si=mBIaC-XsQ9-s01GijXNjLw

      Tänk Om

      https://open.spotify.com/episode/02YxC8KlOsOJ9xooQl2c9P?si=WjTWQ-LCTeKApOMUEaksdA

      Barnfrihet
      https://open.spotify.com/episode/4iKt6VYVEwwMdDxJvU30RN?si=D1SZXY3JTLOlGwwEx3rP-Q

      https://open.spotify.com/episode/5gZJile9xH3qpNymLVMfEt?si=IBcN6MoDT_Gzt5j1xguyHg

      https://open.spotify.com/episode/1qCPtFBeAnQuvMCvvyB7q0?si=stNeyCjUQviQvyVuQVwAUQ

      Och här är en som tänkte som dig, att hon nog skulle skaffa barn fastän hon egentligen inte kände för det. Som inte ångrar något barn utan beslutade att förbli barnfri.

      https://open.spotify.com/episode/1dY5iCOoXoJAcCjnh0Kwpp?si=oScAhiB0Qk-8UWQ9U0RFkA

      Ska dock sägas att jag själv är barnfri och därför partisk. Du kan såklart leta upp historier från det motsatta – osäkra som valde att bli föräldrar och är väldigt lyckliga med det valet! Poängen är, oavsett, att själv göra ett informerat val och inte falla för samhällsnormer eller ens partners vilja, utan själv fatta beslutet och känna sig nöjd med det, barn eller inte barn.

      Lycka till!

      Ja det finns de som ångrar sig men det är så tabu att prata om så många tror det är ovanligare än det är. Börjar komma fram mer och mer dock. Fundera ordentligt.

        Äh vad då komma fram mer och mer. Skitsnack. De flesta ångrar sig INTE!

          Blir ju vanligare att folk pratar om att de faktiskt kanske skulle gjort annorlunda om de backat i tiden. Väldigt bra faktiskt för det Är många som ångrar sej men inte vågar prata om det
          Önskar folk tänkte några varv extra. Särkilt i dessa tider när barn blivit mer och mer en content grej i soc media istället för det ansvaret och oron livet ut det faktiskt innebär. Det är en livsstilsförändring som heter duga utan ångerrätt.

          Eller hur. Och 100% säker blir man kanske aldrig. Kärleken kompenserar det sen!

      Ja! Man ångrar inte barnet när det väl finns,( dvs själva individen är ju fantastisk), men man kan absolut ångra att man valde det livet. För det ÄR ett annat liv vad de än säger.

    Jättekonstig fråga men vilka strumpor är trendiga nu? Fortfarande höga? Vilka isf? /ängslig småbarnsmorsa som levt i ankelstrumpor i 10+ år

      Jag passar på att slå ett slag för stödsrumpan här. Det finns så många snygga varianter nu på marknaden och gör gott också.

      Trendiga strumpor?

      Köp de strumpor du tycker är bekväma. Jag kan ju tycka det skulle vara skämmigt gå ut bland folk med byxorna innanför strumporna (som man hade som barn). Och inga strumpor i sandaler. Men annars så har jag bekväma strumpor som inte sitter åt för hårt runt vristen.

        Strumpor i sandaler är ju (eller var nyss) just trendigt dock! ?

          Var ju bara min åsikt ?

          Du vet att trendigt och snyggt, sällan är samma sak?

      Åh älskar din fråga så gullig haha vet inte varför! Märken med fina strumpor/inspireras av; Wolford, Calzedonia, Oysho. Strumpor i sandaler är kanske inte riktigt ”trendigt” utan mer normcore och som man kan se lite på vem som. Om man utgår från modevisningarna för 2022/23 så svarta/mörka strumpor som stannar mitt på vaden, även stickade strumpor som en feminin/mjuk detalj i jordnära färger – kika lite på Chloés visningar. Annars ett stort tips är Miu Miu som har grå strumpor som går till mitten av vaden. Om du har loafers kan det vara fint med ett par lite kortare vita strumpor men som ändå går en bit över anklarna.

    Vad tänker ni kring allt om Alex C & Alva? Han är ju en vidrig människa, allt jag har att säga. Hoppas hon inte går tillbaka till honom! Alva kommer kolla tillbaka på allt om 20 år med en fin familj i sitt liv, han kommer vara död eller bo på gatan.

      Så som hon verkar dyrka honom är hon ju gaaanska pantad själv och har alltid hängt och sett upp till hoodrats. Nästa kille kommer antagligen va samma skrot

    Tror ni män kommer börja ta våldtäkt på allvar nu när även män drabbas? Mäns våldtäkt mot andra män har ju ökat de senaste åren så därför jag funderar. Jag vet att det alltid funnits men vi hör mer om det nu och anmälningsbenägenhet ökar vilket givetvist är bra. Tänker även på gruppvåldtäkt som har ökat både mot kvinnor och män.

      Vadå tar inte män våldtäkter på allvar? Hur menar du?

        Jag tycker inte det, nej. De har en mer distanserad syn på det hela och det har blivit en ”kvinnogrej” och var och varannan film/serie på tv har våldtäktsscener med kvinnor som offer så det är mer normaliserat. Såg ett gammalt avsnitt av glamour häromdagen från 80-talet där huvudkaraktären blev våldtagen så det går långt tillbaka. Även gamla avsnitt av little house on the prairies ifrån 70-talet, osv.
        Nu generaliserar jag givetvist men överlag så tycker jag att män inte tar det på allvar förrän nu när det börjar diskuteras mer på olika forum och jag tycker mig se en rädsla hos dem nu att även de måste vara försiktiga när det är ute själva och inte bara för våld (som drabbar män mest) men även överfallsvåldtäkter.

      Va? Skulle inte män ta våldtäkter på allvar nu menar du?

      Du skriver ”nu när även män drabbas”. Syftar du på nåt specifikt? ?

        Ja, det har varit en del rubriker men under de senaste åren har man ju läst en del om överfallsvåldtäkter mot både män och kvinnor. Men som jag skrev innan så ser jag fler män diskutera det på olika forum och de finns nu en reell rädsla hos dem som kanske inte fanns innan.

          Okej, jag har inte märkt av att fler män drabbas men superbra att det börjar pratas om iaf!

    Sjukt konstig fråga kanske men skäms över detta och måste veta om jag är ensam (för det känns som det)

    Jag har problem med pormaskar PÅ mina bröstvårtor. På själva vårtgården liksom (fyfan vilken äckligt namn egentligen)

    Får också sjukt mycket inåtväxande hårstrån där så har konstant ”sår” på mina bröstvårtor. Hatar det och får inte bukt med det, kan ju inte vara ensam om det men har aldrig hört att nån haft liknande problem??

      Jag har också pormaskar på/runt bröstvårtorna.

      Same….??‍♀️ Känner mig som ett freak när jag står där o noppar bort hårstråna med pincett, och blir alltid sårig pga de inåtväxta….

        Jag med!!! Så skönt att inte vara den enda?

      Tänker spontant att du skulle kunna testa samma tips som i ansiktet/dekolletaget? Testa att att använda rengöringskräm från La Roche-Posay i serien Effaclar (för känslig/oren hy), en lätt peeling när du duschar för att bli av med torr hy som samlas i porerna och täpper igen. Sen ett sista tips skulle nog vara att raka lite lätt med ett dermaglow rakblad för ögonbryn/peach fuzz så att du fångar upp små strån som vänder sig innan de blir infekterade. Smörj in dekolletaget och brösten med någon återfuktande kräm utan parfym etc.

        Gör allt detta redan! Gör ingen skillnad öht? Har provat allt (började liksom störa mig på det för kanske 12 år sen) men det blir varken bättre eller sämre hahaha

          Ah okej, är du säker på att det inte är Montgomerys körtlar då? Små knottror eller hur man ska förklara det, för det är helt normalt och kan väl komma då och då under menscykeln när östrogenet stiger

            Japp, helt säker! Har såna också och man ser skillnad på dom liksom. Blir aldrig värre under mens eller så, nu har jag dock inte haft mens på ett år samt östrogenbrist på det hahaha men inga förändringar när det gäller mina bröstvårtor trots det

              Okej, jag antar att du redan testat allt men använder du rena och luftiga kläder nära huden, BH, sport-bh etc?
              Vet inte om du kanske har PCOS, för då får man ofta hår på bröstet samt utebliven mens. Om du inte redan gjort en utredning så skulle jag nog kika lite på det för att se om det stämmer in på dig. Om man har PCOS har man ibland rätt till hårborttagning/laser och du kan få kombinerade p-piller mot hårväxten.

      Jag har nog inte pormaskar men några få ”körtlar” typ(?) som jag kan klämma ut lite vitt ur. Väldigt lite dock.

      Jag har slutat rycka bort mina hårstrån, klipper ner dem regelbundet och tycker det funkar fint

      Har samma och får även pormaskar på bröst och på höfterna som man skulle kunna dra ut med pincett. Det är som pormaskar ”på” hårstrån. Pyttesmå och det är bara jag som ser dem men ändå lite störande.

    Jag är sugen på att testa något nytt, är det någon som gått en trevlig kurs? Matlagning, måla, dreja etc.?
    Ort spelar ingen roll, vill mer ha tips på ämnen.

      Jag har gått en matlagningskurs i thaimat. En vinkurs på högskola på distans. I vår har jag sökt en distanskurs i att lära mig att skissa. Har också gått ”simskola” för att lära sig crawla. Och provade glasblåsning också i en sådan dagskurs i en hytta. Det var riktigt kul.

        Åh, vad roligt allting lät!

          Det har varit ganska roligt också. Vinkursen var lite för teoretisk för att vara rolig tyckte jag. Men testa! Finns mycket på ABF, Medborgarskolan, universitet har många distanskurser. Jag är sugen på någon kurs i silversmide men de är ganska dyra.

    Önskar sååå att jag inte var en fegis, men drömmer verkligen om att öppna en webshop och sedan (i bättre tider) en butik. Jag brinner för inredning och vill verkligen inspirera och sälja inredning… tror ni det är svårt o lyckas? Någon som vet vad man bör ha i budget för o starta en webshop? Känns ju omöjligt att ta tag i det o börja någonstans…?

      Alltså ska du köpa in och sedan sälja eller producera själv? Om du ska producera, ska du göra det i mindre skala eller i fabrik? Vad menar du med inredning? Typ prydnadssaker eller möbler, tavlor, tapet eller annat? Tror du måste ha en extremt tydlig nisch för att kunna slå igenom då du aldrig kommer kunna konkurrera på pris med de större kedjorna. Tror du behöver ett rejält kapital. Har du tänkt på lager? Hantering av varor? Frakt? Returer? Emballage? Avtal med exempelvis Klarna eller annan betalningslösning? Annonsering, Google shopping, Google Ads? eller hur ska folk hitta dig? Inredning är så extremt brett så SEO är svårt att slå på som mindre butik eller som ny. Det är extremt mycket meck och många saker du behöver ha på plats.

    Men alltså VARFÖR hamnar jag i modd konstant?! Konstigt man inte orkar kommentera här längre…..

      Jag har ingen aning… Varken ditt ip-nummer eller mailadress är i modd.
      Du delar dock vissa siffror av ditt ip-nummer med ett som är satt i modd. Det är det enda jag kan komma på som skulle kunna orsaka det. Jag är ledsen att du fastnar hela tiden. 🙁

        Märkligt för jag skriver de mest ouppskattade/ opoppulära kommentarerna och släpps alltid igenom direkt. Konstigt. Makes you wonder.

          About?

      Jag fastnar också hela tiden och ibland blir kommentarerna inte ens godkända..

    Vet inte om jag missat något men Anna B var inte med på My’s möhippa idag?

      Anna Booken har ju en så jäkla fin bit som jag tror heter ”John” men jag kallar den slitna jeans ? och brukar köra den som alias här ibland när jag skojar lite extra. Fasiken hon är nog musikaliskt underskattad ändå.

      Mys möhippa på svenska, inte My’s möhippa.

      Det verkar ha varit my och två till bara. Jag tror det är nåt lurt med hela det här bröllopet

        Konstigt känns det.

    Hanna T la ut på sin instastory att ett gravtest kan få mensen att komma.. hur fan då!?!?!

      Man får svart på vitt att man inte är gravid.. kroppen ”fattar” att det är så, man kanske slappnar av lite mer och mensen kan komma igång 🙂 däremot så togs det väl ett test för bara någon dag sen så varför man tar ett till vet jag inte?‍♀️

        Besatt kanske..? ?

      Jag tycker sex kan få igång mensen ibland. 😮 Men kanske bara slump..

    Jag kan inte se vilka som är mina vänner på Fb längre. Har bara försvunnit. Har försökt googla men hittar inget som funkar. Någon som vet?

      Snabb googling:
      From your News Feed, click Friends in the left menu. If you don’t see it, click See More. Click Custom Lists, then click a friend list to open.

        Verkar inte funka på en mobil. Jag läste också det men tack ändå. Funkar kanske via en dator.

    Slog på Young Royals nyss pga hypen. Sett tre avsnitt och känner just nu ”njae”. Är den mer för yngre? Mer populär utanför Sverige? Blir det bättre? Så många frågor ?

      För barnrumpor och familjen Ingrosso som tror att huvudrollsinnehavaren är Sveriges största skådespelare! ?

        Edvin är grym! Men har inte fastnat för serien än som sagt ?

      Som gymnasielärare så var jag också tvungen att se för eleverna verkade prata om den. Den var väl bra, och credd ska de ha för att elever verkligen pratar på det där sättet som de gör ?

        Kul att du tyckte den var bra. Ger den några avsnitt till ?

          Ja, se hela tänker jag! Den är ju riktad mot en yngre publik, den är väl från 13 år?, men tyckte som sagt den var bra, man kunde känna igen frustrationen i att vuxna bestämmer över en, att hamna på en skola ofrivilligt, om insparkar osv ☺️ även om man själv nästan är 30

    Azalia minipiller.
    Har första mensen med Azalia minipiller. Den har hållit på i en vecka nu och still going strong. Är det normalt? I vanliga fall är den över efter en vecka.

      Samma här! Efter at tjag ätit azalia i typ en månad missade jag ett piller, sen tvp dagsr senare fick jag mens och det är typ dubbelt aå mycket än jag brukar ha både vad gäller tid och mängd. Den tog precis slutni dagarna så ibgen aning om detta är den nya ”standarden” eller vad.

    Ska kontakten till iphonemobilladdaren bli het när man laddar?

      Varm blir den ju, men inte varmare än att man kan ta i den. Annars kasta den.

      Nej inte het. En del sämre laddare kan bli varma. Men heta ska man akta sig för.

      Kom ihåg att aldrig ladda på natten. Och lämna aldrig en laddare i och gå hemifrån.

        Jag vill lägga till att bara köpa ce-märkta laddare också.

          Absolut. Det är viktigt. Inga fejkmärken på laddare.

        Laddar inte alla på natten?

          Ingen i min familj iallafall. Bara ladda på kvällen?
          Använder powerbank annars.

            Men det måste va otroligt vanligt. Man använder den ju inte då och så är det lång tid att laddas på. Har också hört att det inte är bra men trodde ingen riktigt brydde sig.

              Inte är bra? Ja om det börjar brinna i den när du sover så är det ju inte bra.
              Sen är det bäst för telefonen att bara laddas till 90-95% Då lever batteriet längre.

          Jag laddar den på kvällen eller under tiden jag lagar middag. Då har den ström under natten sen. Skulle aldrig ladda medan jag sover.

    Jag har träffat en kille i ett halvår som har varit helt underbar mot mig. Bjudit in mig i sitt liv, träffat delar av familj och vänner. Setts regelbundet och hörts varje dag. Därför valde jag att ställa frågan om vart vi var på väg (också för att jag började få känslor) och fick sån jäkla kalldusch när han sa att han inte känner som han tycker att han borde. Att han inte kunde svara om det berodde på mig eller relationen han hade innan mig som tydligen påverkade honom mycket och att han tycker det blir svårt att fortsätta ses nu när han vet hur jag känner och kommer ha dåligt samvete för att vi inte är på samma plan så vi valde att gå skilda vägar.
    Såå nu sitter jag här och har ångest över att jag ens tog upp saken. Gjorde jag rätt i som tog upp saken?

      Ja du gjorde rätt. Vad hade alternativet varit? Levt på ett tag till i tron om att ni kände samma och var på väg åt rätt håll och sen fatta det längre fram? Sorry, menar inte så hårt som det låter. Men för din egen skull så var det bäst att få veta det sooner than later. Du är värd att vara med någon som vill vara med dig på riktigt.

      Ha inte ångest över att du tog upp det! Det är viktigt att sätta sina egna gränser och ställa egna krav. Jag brukar (brukade, är gift nu) ta upp detta efter en månad av att ha träffats. Ta avstånd från honom och försök gå vidare. Ingen idé att slösa tid på någon som inte kan ge samma sak tillbaka. Tråkigt, men så är det…

      Ja det gjorde du rätt i. Annars hade du ju trott att det var ömsesidig. Nu ska du ta ett steg tillbaka. Än hur ont det gör. Han har inte tillräckligt med känslor för dig så det är bara elakt mot dig själv att hoppas på att det kan bli nåt.

      Tack för era kommentarer. Ger mig tröst mitt i allt elände. Det som ger mig ångest är tanken ”tänk om han hade fått känslor om någon månad eller så, om jag inte hade pressat honom”
      Samtidigt som jag kan bli arg på honom för att jag var klar med vad jag sökte redan från början. För att han betedde sig på ett sätt (som en pojkvän) men kände på annat sätt.
      Vill bara spola fram tiden!

        Tänk på att varje dag som går är en dag närmare till dagen du inte tänker på honom längre. För den dagen kommer att komma.

        Nej du har inte pressat honom. Tyvärr han har inga känslor nu och kommer inte ha det om en månad.
        Ibland vill man verkligen, men det räcker inte hela vägen.
        Du kan inte göra nåt annorlunda. Du måste tyvärr bara strunta i honom nu. För din egen skull.

        Nej det låter konstigt. Vem träffar nån i ett halvår och låter personen träffa familj utan att ha känslor?? Man har ju ett förhållande då, inte ett ragg.. Skulle inte vänta så lång tid på att ”bli ihop”. Vad är det för fel på killar idag?

      Skit i honom! Du är värd någon som vill vara med dig och som känner likadant tillbaka ❤️

      Haha förlåt men vad sjuk han är som presenterar dig för föräldrarna utan att se på relationen seriöst? Det, om NÅGOT, är väl ett steg man tar inom just seriösa relationer?

        Ja men eller hur? Vilket slöseri på sin egen tid också att träffa nån och bete sig som man är ett par i ett halvår utan att va kär??

      Gud va skumt! Varför lät han dig träffa vänner och familj om han inte kände rätt känslor? Nä vet du, jag tror han var nöjd som det var men sen ställde du frågan och då blev det jobbigt. Han vill inte va seriös eller har comittment issues. Du gjorde inget fel, har ju gått lång tid, inte två veckor haha. Var glad att du slipper honom i långa loppet…

    Någon här som har tagit dykarcertifikat? Det har varit min dröm nästan hela livet (är 30 nu). Något att tänka på? Funderar på att gå utbildningen hemma i Sverige.

      Läskigt! ?

      Jag gjorde det i Thailand för typ 10 år sedan. Det var en fantastisk upplevelse och öppnade upp en helt ny värld för mig. Rekommenderar starkt om du har det som dröm!

      Jag gjorde det i somras med min kille, jag är lite under 30 och han lite över. Det var en dröm för båda och det var verkligen helt otroligt! Men rekommenderar absolut att åka någonstans där det är varmt att göra det, vet inte exakt hur det är i Sverige men man måste dyka med en speciell dräkt om vattnet är under 18 grader och det är en helt egen kurs än grundkursen. Se till att dyka med ett certifierat center bara, vi tog PADI.

      Jag och min kille tog dykcertifikat på Gili Island, en ö vid Bali. Vi var väl runt 24 & 28 år gamla. En helt fantastisk upplevelse. Och lite läskigt såklart. Det öppnade upp en helt ny värld som jag inte kände till förut. Vi har liksom en värld här uppe på land, men det finns en magisk värld där nere under ytan också.

      Rekommenderar att ta kursen utomlands och inte i Sverige. Har en vän som tog sitt certifikat i Sverige och det lät inte alls lika kul eller fantastiskt. Mörkt, kallt, grumligt vatten och avsaknad av vackra fiskar och koraller.

    Var inne på Boråstapeter, vilka fina tapeter de har! Särskilt om man gillar lite retro/vintage!! ?

    https://www.borastapeter.com/tapeter/tradgardsstaden-4175

      Åh så fina. Jag älskar tapeter och skulle tapetsera om varannan vecka om det vore praktiskt möjligt ????

      Borååååås

    Alltså! ?
    Gå in på Liberalernas Johan Perhsons insta och kolla bilden med gröna tröjan.
    Han talar om kampen mot bröstcancer samtidigt som han ser ut att ha dambröst själv! ?

      Jag tycker att han verkar vara en så himla gullig person. Jag är inte liberal själv men jag skulle så gärna vilja vara hans vän.

      Vad är det du försöker säga egentligen??

      Så om han nu skulle ha så att säga ”större bröst”, får han inte lyfta bröstcancer då? Eller va?

        Jag förstår inte riktigt poängen heller ?

      Skapliga chipstuttar, män kan också få bröstcancer.

        Äntligen någon som fattar! ???

    Vad är det som har hänt med Emilio Ingrossos utseende?

      Hahaha operationer kallas det.

        Ja var har de varit? Emilio, Benji, Bianca, Åsa och att hennes dotter blev det ett paket? Någon som vet var de varit?

    Försöker Pontus r byta plattform till TikTok nu?

      Antagligen, det är väl bara tiktok, snap och instagram han fortfarande har kvar? På tal om Pontus, hans frågestund på snapchat.. ”jag har inte råd att flytta hemifrån, kan inte ens betala en hyra på 2000kr eftersom jag inte har något jobb nu” men grabben har en tesla. Rimligt!

    Har ni någon orimlig rädsla? Jag har ett par, bl.a. att en orm ska komma upp ur toan och bita mig när jag sitter där..

      Krokodiler som lurar i vassen när jag badar. I Sverige.

        (Kolla förresten instakontot deepdarkfears som gör korta illustrationer av den här typen av rädslor som folk skickar in)

      hatar getingar. blev biten i magen en gång när jag sola. hade provocerat den noll.

        Måste ändå vara extremt ovanligt med getingar som bits eller? ?

      Haha det brukar jag också tänka på, vad får man ens allt ifrån? När jag går under såna där tält med torgförsäljning av grönsaker och blommor så tänker jag att en järnstång ska ramla ner i huvudet på mig. När jag åker hiss, att jag ska tappa min mobil eller nycklar ner i springan mellan hissen och våningen. Och givetvis att nån ska putta ner en på spåret när man går nära kanten på perrongen. Jo en sak till, när det är halt kan man halka och åka ner med fötterna från trottoaren under en parkerad bil. Normalt

      Zombies

    Kan vi diskutera lockiga hår? Alltså naturliga. Inte sådana tillrättalagda som flunsorna stoltserar med på bild. Tjejer med självlockigt, frissigt, bångstyrigt hår. Snyggt eller nej tack?

      Snyggt

      Den enda frisyren tjejerna i Köpenhamn hade, alla var så sjukt snygga där. Inte en filler så långt ögat kunde nå heller, önskar vi hade de idealen i Stockholm…

      LOCKANDE 😀

      fattar ni???

      Nej hatar! Men det är för att jag själv har det och hela livet försökt tämja kaoset. 😛

    Hade hemma ett par oseriösa säljare i veckan. (Vågar inte skriva ut namnet på företaget ifall det inte är tillåtet här).

    Var en kille som nyligen knackade dörr och sålde något till hus (räcker så). Och eftersom vi har börjat kolla just på den biten som han sålde så tyckte jag att det skulle vara intressant höra deras pris. Och det var gratis.

    Sagt och gjort, vi fick hem två säljare. Ena säljaren var trevlig och tog av skorna. Frågade innan han satte sig vid bordet om det gick bra. Den andra gick in med skorna, och la en hårig mössa på vårt köksbord ?
    Där kände jag att nej, jag skulle inte göra affärer med den killen.
    De gav oss prisexempel på produkterna. Frågade om vårt wifi för de kom inte åt internet (har inte säljare eget internet?).
    Alla frågor jag ställde, ingen kunde ge något svar. Ena av killarna fick ringa och fråga en tredje person.
    När de skulle räkna ut priset till vårt hus så var han väldigt hemlig med datorn (de satt mitt emot oss vid köksbordet). Och han satt och knappade och låtsades räkna. Det han inte fattade var att fönstret bakom honom speglade så vi såg ju på skärmen att han varken skrev eller räknade.
    Vi fick priset men tackade nej, eftersom det var orimligt högt. Då körde de klassikern att de skulle gå ut till bilen med datorn så vi fick fundera i lugn och ro. Var uppenbart att de hade lärt sig det på nån säljutbildning.
    Efter en stund kommer de in och sätter sig igen och ger en aning mindre i pris (men orimligt högt ändå för produkterna de säljer). Min man säger fortfarande nej, vi är inte intresserade. Då blir ena killen upprörd, blev typ svart i ögonen och börjar skrika åt min man och slår med fingret på bordet att det är ett jättebra pris och att vi måste bestämma oss NU. Min man är alldeles lugn och säger nej vi är inte intresserade. Och killen fortsätter skrika. Han blev verkligen upprörd.
    Det slutade med att de lämnar vårt hus och den upprörda killen smäller igen dörren bakom sig hårt. Han skrek massa oförskämdheter till oss. Han borde inte fått godkänt på den där utbildningen. Kollar man på omdöme har företaget fått jättebra omdömen i andra städer. Men såna där killar vill man ju verkligen inte göra affärer med.

      Anmäl till arbetsgivaren. Sjukt obehagligt ju.

      Varför släpper man ens in folk som man inte känner? Ring företaget så klart och berätta.

    Idag var jag på dejt med en person som mitt vanliga jag skulle anse vara för snygg för mig. Jag brukar dumpa mig själv åt folk innan att dom ens fått chansen. Närmar mig 30 och måste sluta vara så dum mot mig själv. Mitt ex hade varit stolt över mig för han har alltid försökt pränta i mig att jag är finare och bättre än vad jag anser mig. Sociala medier förstör oss verkligen. Tror inte att jag duger för att jag inte är tillräckligt fixad. Dejten fick mig att känna att jag duger precis som jag är. Jag charmade honom lite till och med 🙂 Jag berättade inte för honom om mina tankar för att sänka sig själv är mer oattraktivt än vilket utseende som helst. Vet inte vad jag vill komma med detta egentligen. Men vi är alla bra precis som vi är . Va inte dum mot dig själv. Slösa inte bort livet på att hata på dig själv så som jag gör det är så jävla onödigt för det finns någon som gillar dig precis som du är och åren går som man bara slösar bort. Spelar ingen roll hur vi går vidare nu detta var stort nog för mig och någonting jag ska ta med mig. Men vi ska iallafall ses igen. Det trodde jag verkligen inte när jag kollade mig i spegeln innan jag gick iväg för att träffa på honom

      Vad fint! Grattis till insikt och vad som verkar vara en spännande person att dejta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.