Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

417 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Trist att Forni blivit så anonym på sociala medier och delar så lite. Saknar henne!

      ja hon har verkligen försvunnit nästan helt

      Håller med! Hoppas hon börjar blogga och blir mer aktiv på instagram snart igen

    Bebisen är beräknad att komma imorgon, och min partner har magsjuka, yay. Hoppas bebisen håller sig inne till nästa vecka åtminstone.

      Åh gud stackars er. Hoppas också bebisen håller sig litegrann så ni kan vara tillsammans på förlossningen. Lycka till med allt.

        Tack! ❤️

      Statistikt sett mest sannolikt att bebisen kommer på BF+2 om jag inte minns fel. Håller tummarna för er! Håll dig långt från din partner så du slipper bli sjuk själv. Och lycka till ❤️

    Jag är för lat för att orka sminka mig varje dag så jag skulle vilja ha tips på någon bra BUS så jag i alla fall slipper vara grönblek hela vintern. Gärna även tips på en bra fuktgörande kräm, jag har ganska torr hud över lag och den här tiden på året är den så klart ännu torrare.
    Gärna tips på en bra skonsam grundrengöring också, behöver inte vara för borttagning av smink eftersom jag oftast inte sminkar mig, och jag har bra makeup remover.

      Ldb tint dagkräm är annars grym.

      BUS Tanrevel Moussse.

      BUS kör jag inge men smörjer mig med arganolja från Loelle samt gör rent ansiktet med ACO Face Sensitive Balance Micellar Cleansing Gel (helskotta va långt namn)

      Jag har testat många BUS, men köpte ganska nyligen hem tan revel PRO och jag verkligen älskar den. Blir så jämnt och fint och håller länge! Kan rekommendera den. Dyr maskin, men för mig som använder bus väldigt mycket så är det värt det. Känner mig jättefräsch! Använder också sällan smink och är sjukskriven så jag uppskattar det.

        Jag använder förresten Clarins blå serie och den funkar TOPPEN på mitt torra face. Använde ACO innan men den gjorde verkligen inte jobbet.
        Så nu har jag det blå serumet, ögonkrämen och vanliga ansiktskrämen. Har även ansiktsolja och den rosa ansiktsrengöringen. Min hy har nog aldrig mått bättre.

      BUS: Tanrevel!

      Fuktkräm: Nivea Creme (den blå burken). Googla recensioner!

      Rengöring: Pro Balance Pure Cleansing Oil från Dr.Ceuracle om du gillar olja och behöver extra fukt. Kan användas som sminkborttagning, precleanse eller på egen hand. Masserar man ett tag ploppar eventuella pormaskar bokstavligen ut ur huden. Det är beroendeframkallande 🙂

      Jag gillar BUS från St tropez, en liten sprayflaska. Ger fin naturlig solbränna!

      Älskar min TanRevel PRO, sedan jag köpte den använder jag typ dagkräm och lite ofärgat puder till vardags! Omöjligt att misslyckas med och worst case scenario är att man har på för lite och att det inte händer så mycket ?

      Grunda med Shiseido Ultimune serum och sedan Shiseido Bio Performance ansiktskräm. För bus rekommenderas Ida Wargs tanning drops som blandas med ansiktskrämen ca var 3:e dag.

    Tips på roliga sätt att berätta för ens familj att man väntar barn?

      Jag tänkte att jag skulle vilja vara förbi v12 vid jul och då ge föräldrarna tex muggar med världens bästa mormor etc. Väldigt fånigt men lite kul ändå.

        Jag gick in i v13 exakt på julafton förra året och det var den bästa julen någonsin! Hade separata firanden med mor- och farföräldrarna och de fick varsin grej till bebisen som de skulle få ta hand om fram till sommaren!

          Så mysigt, hade nu redan avslöjat graviditeten redan eller blev allt en överraskning? (Har ingen koll på hur synlig en graviditet kan vara i den veckan, haha)

          Och förstod inte riktigt vad du menade med ”som de skulle få ta hand om”? Vilka grejer gav du dem? ?

            Tolkar det som att de fick en julklapp med te.x. en body och på så sätt fick de reda på graviditeten. Och till sommaren kommer bebisen och då vill han/hon ha tillbaka sin body ?

        Världens bästa mormor innan barnet ens kommit?

          Om man tycker att man har världens bästa mamma får man tycka att ens barn har världens bästa mormor, trots att barnet inte fötts än ?

      Vi berättade på julafton genom att slå in en tavelram med texten: Hej gammelmormor! Bild på mig kommer juli eller augusti i sommar!
      Så fick min mormor den under julklappsutdelningen med familjen.

        Gulligt! ?

      Jag var bjuden över på tacogratäng hos morsan. När hon bjur på käk brukar hon förbereda och värma på när vi kommer. Så jag passa på att köpa världens största kanelbulle och smög in den i ugnen när hon inte såg. Sen var de bara att vänta. Enkelt. Men effektivt.

        Haha kul, förstod hon på en gång eller tänkte hon att det var en ovanligt stor fika som var överraskningen? 😀

      Jag har alltid tänkt jag skulle göra nåt roligt, typ ”jag har en kul lek” och så får alla ett kuvert med uppgifter de ska uppfylla (”du ska vara MORMOR/MOSTER/MORBRORO/MORFAR”). Låter b när jag skriver här, men ah det hade varit så kul att göra med min familj.

      Men! ?Min graviditet blev så extremt jäkla överraskande på många sätt och vis. Så slutade med att jag bara stod i mammas och pappas sovrum en väldigt tidig morgon och väckte dom för att berätta det. Men en högst oplanerad graviditet med min pojkvän (vi va inte tillsammans då) blev chockartat och jag kunde inte vänta ?

        Fin idé?

      Förlåt för negativ kommentar men kan man inte bara säga att man är gravid? Som alla gender reveal parties – blir lite mycket

    Jag fick mitt andra barn för några månader sen. Han låg i säte och vändningsförsök lyckades inte. Efter både röntgen av mitt bäcken, samtal med läkare och barnmorska, läste på själv samt min historik med en okomplicerad förlossning bakom mig och att jag är helt frisk och hade en normal lågrisk graviditet bestämde jag mig för att föda vaginalt. Fick då en enormt negativ reaktion från en av mina närmsta vänner. Hon påpekade gång på gång att hon aldrig skulle valt det, att hon inte kunde förstå mitt val, att jag var oansvarig mm. Jag tröttnade ganska snabbt på att försvara mitt beslut och struntade i att bemöta det hon sa, tänkte att hon skulle tröttna snart. Men icke! Min förlossning gick superbra och både jag och bebis har mått toppen efteråt. Men hon kan fortfarande inte sluta kritisera mig. Det är inte ofta jag pratar om förlossningen men när det kommer på tal i nåt sammanhang är hon där med sin negativa attityd, även om det också är andra närvarande.
    Kommer nog bryta med henne helt snart för orkar inte med detta. Försöker bara förstå hur man kan bete sig som hon. Hur kan det störa henne så mycket att jag gjorde ett val som rör min kropp och min förlossning?? Så jäkla trist sätt att sluta en lång vänskap på.

      Det låter som ett sjukt beteende från din vän. Förstår inte varför någon ska lägga sig i ngt sånt öht. Det är din kropp, ditt val och allt gick ju dessutom bra.

      Hahah men va, vad läste jag precis? Vem är hon att kommentera ditt val av förlossningsätt samt helt felaktigt uttrycka att det är oansvarigt att föda i säte! Säte går ofta lika bra som huvudbjudning om det är under rätt förutsättningar.

        Ja eller hur. Knappast att läkare skulle tillåta henne att göra de annars. Så dumt.

      Haha men alltså, VARFÖR? Varför bryr hon sig? Det var ju ett välgrundat beslut gjort i samråd med läkare – för jag antar att hon inte är läkare direkt…

      Förlåt om jag inte svarar något klokt om din kompis beteende nu men blev mer intresserad av din förlossning….. ? Är gravid och bebis ligger i säte, har inte gjort vändningsförsök än men det är bokat, om du VILL får du jättegärna skriva lite kort om din upplevelse och vad som gjorde att du inte valde kejsarsnitt.

        Jag har alltid vetat att kejsarsnitt är något jag verkligen inte vill genomgå om det inte är absolut nödvändigt. Jag visste att det idag finns så mycket mer kunskap och kompetens om detta och eftersom jag hade rätt förutsättningar kändes det självklart att testa. Upplevelsen var fantastisk. Jag kände mig trygg hela vägen och jag och barnmorskan hade jättebra och tydlig kommunikation. Vi hade innan pratat om vilka förutsättningarna var och när och hur de skulle bryta för snitt om det skulle behövas. Så pga kompetent personal och ett okomplicerat förlopp så var det ingen skillnad mot att föda med huvudbjudning.
        Stort lycka till till dig!

          Tusen tack för svar och input. Jag får se hur bebisen beter sig kommande dagar men åh vad skönt det kändes att läsa det här! Tack för det! Hoppas du får en fin helg?

            Jag gjorde ett vändningsförsök i mars i v 39 på en oupptäckt sätesbjudning ?. Gick alldeles utmärkt, var inte obehagligt och bebis lade sig i huvudbjudning! Födde någon vecka senare spontant. Ville bara berätta det ?

      Omg. Du säger ifrån DIREKT nästa gång det sker. Vänligt men bestämt. Respekteras inte det så är det ingen trevlig vän att ha.

      Otroligt märkligt, man tänker ju att det måste vara något personligt hos henne som triggas eftersom hon bryr sig så himla mycket? Har hon själv valt kejsarsnitt framför säte eller eller något?

      Men oavsett tycker jag du ska säga att ni behöver prata och fråga vad hon egentligen håller på med och varför hon inte slutar kommentera. Du behöver ju inte vara så himla försiktig heller om du ändå känner att du är på gränsen till att bryta med henne, utan ifrågasätt henne rakt och tydligt.

        Hon har alltid varit väldigt ängslig och om dig och kring sig med sina egna förlossningar. Och skulle, vad jag tror, inte själv vilja föda i säte. Och det har jag absolut ingen åsikt om, det är ju upp till henne. Men av någon anledning stör mitt val henne.. Det verkar störa henne ännu mer att jag dessutom är nöjd med förlossningen och att den gick bra. Känns lite som att hon önskar att det inte skulle gått så smidigt så att hon fick ”rätt”….

      Jättekonstigt… Men vissa verkar få märkliga hang ups? Jag har en vän som ganska länge älskade att nämna ett rätt vidrigt ex till mig. Hon kunde säga ungefär ”Åh jag fattar inte hur du tände på X, han var ju såå ful och konstig!” och liknande. Påminde mig ofta om honom, alltså 5 år efter att relationen (som var kort) tog slut…! Jag vet inte om såna personer bara vill trycka till lite för att själva framstå som bättre på något vis? Tror det mest effektiva är att säga åt dem på skarpen faktiskt, så det blir tydligt att deras kommentarer är oönskade. Jag sa till slut till min vän ganska hårt att detta ex utsatt mig för ett övergrepp och det ville jag inte påminnas om mer. Tror hon hade dragit upp det ännu längre annars..

      otroligt att någon så nära vän kritiserar sig för ett sådant personligt val som hur du vill föda ditt barn!!! låter klokt att ta avstånd ett tag fr denna person. du är nybliven mamma o behöver inte en energitjuv
      grattis till bebbe ?

      Vilken tönt till kompis! Jag har en kompis som är utbildad gynekolog och hon födde i säte. Hon om någon känner väl till alla för- och nackdelar som finns. Jag har också haft en helt okomplicerad sätesförlossning och skulle göra om det ifall läkarna ansåg att det var säkert.

      Jisses ?
      Jag hade bett henne fara å flyga.

    Dejta med social ångest!

    Nu är vi i stadiet då vi bör träffa varandras vänner och familj. Har svårt att slappna av bland nya människor och har ibland varit med om att jag ”låser” mig helt i fel sällskap. Han vill att jag ska följa med honom på fest i en annan stad med hans vänner, och jag är rädd att jag ska bli obekväm och låsa mig. Vore katastrof om han fick se den sidan av mig då jag vill visa mig social och rolig och göra gott intryck. Tips? Erfarenheter? Hjälp!!

      Men alla känner nog att det är en lite obekväm sits?

        ”lite obekväm” ja, men jag överväger liksom att dumpa honom för att jag är så nervös och det tror jag INTE är något alla känner haha.

        Jag inte att du fattade här. Hon skrev tydligt social ångest vilket inte är det samma som lite nerver inför en ny dejt. Sluta förminska

      Vore det verkligen katastrof då? Är det inte bättre att du berättar hur du ibland reagerar och vad du skulle behöva för att bli så bekväm som möjligt? Blir det ni i framtiden kommer han ändå märka av den här sidan hos dig. Det är också ett utmärkt tillfälle att se vilken typ av person han är, om han kan hantera även negativa känslor och om han stöttar dig eller ej. Bättre att få veta nu hur han är än att vänta med det till senare

      Det är något som är jobbigt för de flesta, men man måste pina igenom sig det och faktiskt anstränga sig (fråga frågor till de nya bekanta etc.). Det är något som blir lättare och lättare så länge du visar att du vill träffa dem och är genuint intresserad.

      Detta är ingenting du behöver vara orolig för. Förstår din känsla. Om han tycker om dig så struntar han ju i de. Det du ska göra är att sätta dig ner och berätta detta för honom. Inga konstigheter. Berätta hur du kan bli. Hans uppgift är att ha koll på dina eventuella signaler och då finnas som stöttning. Om det är att lägga extra mycket fokus under dig på kvällen och mindre på vänner, stå o hålla om dig hela kvällen eller om du helt enkelt bara behöver gå därifrån så respekterar han detta om han bryr sig om dig. Och självklart ska han följa med om du behöver lämna. Detta är såklart under förutsättning att du vill följa med på festen och träffa hans vänner, annars hoppar du denna gången.
      Mycket brukar kunna lösas om man pratar om saker före det eventuellt händer, då släpper mycket av oron bara där. Och personligen tycker jag att om han skulle visa en negativ reaktion på att du kan bli obekväm och låsa dig, så låter han oerhört knepig. Får hoppas att han är en super duper killen så kommer du ha dom bästa förutsättningarna för en lyckad kväll ❤️

      Ingen bryr sig om vad du gör. Folk bryr sig bara om hur det är för de själva. Alla är nervösa för att träffa nya människor. Alla har fokus på sig själva, så ingen kommer att bry sig om vad du gör eller inte.

      Har varit där! Ett förhållande i backspegeln som sket sig men nu, efter lite träning så känns det okej igen! För det som behövs (för mig i alla fall) är ett tillfälle där det känns helt okej för att hitta självförtroendet, alltså att man ibland ger sig fasen på det och ser det som träning. Likt andra skriver så hjälper det även om du kille vet hur du känner för att han liksom ska kunna ”hjälpa till” när han märker att du kämpar i något samtal eller liknande. Annat tips (som min parter ger mig i all välmening) är att om det känns jobbigt med fokus på mig osv så ställ frågor till den du pratar med istället, det brukar ofta vara uppskattat. Har gått i KBT för detta och fick där tips om att det kan kännas tryggt att hålla en hand på magen när man är i en jobbig social situation, samt att be sina vänner skriva ner och skicka x antal positiva egenskaper om dig, som en boost för självkänslan. Sammanfattningsvis: att utsättas för situationerna (som man ofta tvingas göra vid nu partner) kommer göra det lättare så småningom!!

      Jag skulle prata med honom om hur du är i sånna situationer och hur kan underlätta det för dig. Om ni skall vara tillsammans måste man väl ändå våga öppna upp om sånna saker.

    Hur mycket tjänar en utbildad servitris med många år erfarenhet? Jag vill gärna veta månadslön och timlön.

      Vilken utbildning går en servitris?

        3 år gymnasiumsprogramm hotel och restaurang, gren restaurang.

          Sjukt slitigt jobb. Jobbade som servitris/bartender i många år och tycker inte att det är värt det. Man tjänar väldigt dåligt och man jobbar alltid obekväma arbetstider (sjukt lite betalt för obtider också. Man sliter på kroppen både fysiskt och psykiskt (stress, bära tunga tallrikar etc etc..)
          Bytte till butiksanställd och wow vilken skillnad på både arbete och betalt. Mycket skonsammare mot kroppen och bättre för plånboken.

      Utbildning spelar ingen roll. Lönen ökar inte märkbart exponentiellt efter typ 2 år, det plattas ut. Man oftast får mer i lön genom att klättra, inte genom att lagra år av erfarenhet som servitris. Så kolla jobbannonser vad de erbjuder vs. Vad för erfarenhet de kräver. Frågar du åt dig själv eller någon annan?

        Enligt Google 26900kr är medellön. Är det rimligt för en servitris?

          Låter högt.

      Det beror jättemycket på arbetsgivare, jag jobbade 7 är i branschen och dom 3 sista åren hamnade jag hos en ”bra” krögare och höjde min lön till 165 kr/h (fortf för lite kan man tycka) restaurangcheferna på det stället tjänade ca 189 kr/h elr typ 30k i månaden innan skatt.
      Dock är det värt att ta med att ob läggs till, även om den inte är hög nog är det ändå ett par tusen i månaden och jobbar man på ett ställe med bra dricks kan man få ut ca 2-3 tusen extra i bara dricks
      Jag kände hela tiden att jag var tvungen att ”jaga” timmar för att jobba mer än heltid och få en rimlig lön. Älskade branschen men den är slitig.

      Ang utbildning är min erfarenhet att det inte ger så mycket i lön, det utbildningen egentligen gör är att ge dig snabbare års erfarenhet vilket höjer lönen enligt kollektivavtal, och det är inte jättemånga kronor. Det är enklare/går snabbare att vara duktig och visa framfötterna och höja lönen på det sättet.

      I Norge ca stor stad i Norge ca 30-40000/månad runt 250 / timme plus dricks (kanske 3-10000 extra per månad beroende på ställe)

        Var det någon som frågade om Norge?

        Tack för info men just nu orkar jag inte flytta till Norge.

      Är 23 år, ej utbildning. Jobbat inom service sedan jag var 16. Har jobbat mig framåt och månadslön är få som har trots tillsvidareanställning. Nästan bara någon hov och typ kökschefen som har.
      Jobbar sedan 13 månader på finkrog heltid och har 170kr/h. Dricks som lägst 6 tusen och som mest 9 i månaden. Brukar få ut runt 30 tusen. Finns få ställen som får så mycket dricks. Har tidigare på andra restauranger vid heltid fått runt 3-5 i månaden. Börjande på donken på lägsta ingångslön.
      Svårt att söka sig till något annat när man vant sig vid pengarna. Hoppas kunna stanna här några år innan jag kommer på vad jag ska göra när jag blir ”stor”.

        Jaså? Bra att veta. Jag har jobbat 15 år och har 165/h på etablerad innerstadskrog.

          Personligen tycker jag det är lättast att få upp lönen genom att byta arbetsgivare. De som är äldre och jobbat längre har hos oss 180kr. Höjde min lön med 20kr/h när jag bytte arbetsplats senast. Men läget är ju som det är just nu med när branschen skriker efter bra erfaren personal.
          Sedan handlar ju mycket om känsla med, man ska ju trivas med den målgruppen man jobbar mot. Finkrog eller fyllesjuk, bara man får med lätta steg mot jobbet så vet man att man hamnat rätt. Lätt att bli en hoppjerka när alla drar i en och erbjuder jobb men efter ett tag lär man ju sig att man vet vad man har men inte vad man får. I min stad byter många nu till nya trendiga hotellet som öppnat men jag har än så länge lyckats ha is i magen och fokusera på det jobb jag har även om det är svårt när man hör andra prata och röra på sig.

    Jag har spelat tv-spel hela dagen idag. Gjort precis noll vettigt.

      Är väl inget fel med det om man har en ledig dag? ?

        Jag sa inte att det var fel. Ganska skönt, faktiskt 🙂

        Kan vart så att det var en ”ledig” dag med. Vem vet ??‍♀️

          Jag är egenföretagare och kan alltså vara ledig när jag vill. Brukar ta fredag, lördag, måndag och onsdag, men det varierar lite. Men jag brukar vara lite mer produktiv än så här, även på lediga dagar 😛

      Helt rätt! Sådana dagar är så fruktansvärt härliga

      Avundsjuk! Vad har du spelat?

        Stardew Valley. Jag har även ätit chips och druckit julmust 🙂

      Helt rätt!

        Instämmer. Dunderskönt med sådana dagar. Finns det ngt bättre när det dessutom ösregnar ute.

      Helt rätt! Hade två dagar förra veckan då jag bara spelade Sims i cirka åtta timmar. Sen åt jag och kollade Kardashians, RHOBH och annat skräp. Fina dagar ☺️

        Så mysigt! Älskar såna dagar på hösten. Hade tänkt ha en sån helg, spela sims och äta godis, men det blir plugg istället

    Hur ska man svara/reagera när främmande människor tror att man är gravid fast att det bara är en tjock putande mage som ibland är extra svullen av diverse anledningar? Har ett jobb där jag möter mycket folk och det har hänt mer än en gång att det fällts en (vad dom tycker) snäll kommentar om vad dom tror är min gravidmage ?

      Få dom att skämmas och känna sig dum över att de kommenterar andras kroppar 🙂 Sen vilken approach det skulle vara baseras lite på hur bekväm du är att lägga fram det..

      ”nej, varför undrar du det?”

      Jag har svarat ”nej jag är bara tjock”, och dom flesta skäms duktig mycket

        Haha samma här! Blir så pinsamt för den som frågar

        Mm det är ju precis det jag vill svara men eftersom att jag står där i min jobbroll och ska hjälpa dom så känns det så stelt hur det sen ska fortsätta. Vill absolut att dom ska skämmas ihjäl men är också väldigt konflikträdd själv så det är inte lätt ?

          Jag har svarat det helt utan värdering, typ ryckt på axlarna och bara konstaterat att jag är tjock ?, inte alls i syfte att skapa en konflikt… och när dom fått tappa fattningen lite och ”eh nej alltså jag menade inte sååååå”, så kan man bara gå vidare till nästa ämne.

        Jaaa personligen skulle jag säga något sådant och liksom skratta lite, ”Jahaa nej jag är bara tjock ?”, typ så. Så personen förstår att jag inte tycker ”vara tjock” är något jättehemskt.

        ”Nej jag är bara tjock”
        ”Nej jag åt pizza till lunch”
        ”Nej jag ser bara ut såhär”
        ”Det här? Nej det är bara en pizza”
        ”Det här? Nej det är bara en fläsk”

        Eller kanske ”Nej jag är bara svullen”, om man inte är bekväm med att ”äga” ordet ”tjock”, vet att det är laddat för en del.

        Och känner man inte för att ta socialt ansvar i en situation där det är den andre som är ett klantarsle kan man i stället svara något av ovan givna alternativ med neutralt stämningsläge, och med stort nöje ta ett steg tillbaka för att betrakta hur den andre i försöker rätta till det hen precis kläckte ur sig.

      Tycker du att det ser ut som en gravidmage? Inte konstigt att andra gör det också då

        Men sluta trolla

        Hur ser en gravidmage ut? Hur ser en mage ut som inte är gravid?

        Ger väl rätt att kommentera det…

          INTE. Ger väl INTE rätt att kommentera det.

      Jag skulle markera väldigt tydligt att det INTE är ok att kommentera någons kropp.
      Typ något i stil med ”eeh.. nej, jag är inte gravid och du borde nog veta bättre att inte kommentera andras kroppar. Även fast du inte menar något ont, så sårar detta mig”

      Du får dumpuckona att känna sig obekväma. Du säger i en lugn ton: Hur tänkte du nu?
      Invänta svar. Kommer bli väldigt spännande, garanti på de!

        Tack för alla era väldigt snälla svar ? Det här är ju absolut inget som händer dagligen men det har inträffat ett par gånger. Nästa gång ska jag bara ta mod till mig och svara med nån bra kommentar. Det är dom ska skämmas och må dåligt och inte jag.

          Exakt så!!

          Säg bara ”Ja, jag ska föda närsomhelst”. Du ser dom aldrig mer ändå. ? Kommer dom tillbaka säger du ”Du måste förväxla mig med någon annan” eller ”Jaha, nej jag skojade ju bara! Trodde det var uppenbart att jag bara är tjock”.

      Om de säger något för att vara snälla, blir det ju konstigt om du snäser av dem, även om du blir sårad. Jag skulle bara säga att min mage sväller upp ibland och gå vidare.

      du kan pröva en tshirt eller keps med budskapet på

      Jag jobbade extra i matbutik hade kassan och en kund frågar om jag är gravid. Svarar nej. Hon bad om ursäkt tror jag för att hon frågat. Men börjar sen prata om att hon oxå minsann haft mage (som nog såg gravid ut) och att hon åt ditten å datten för att gå ner i vikt. Två månader eller så senare möter jag henne med barnvagn och nyfödd bebis. Undrar vad hon tänkte.

    nån som vet vem tingelinns ex datear? pappan till första barnet. tydligen någon som tingelinn känner

      Hur sjutton kan det ens finnas ett intresse att veta vem linns ex, ex dejtar ?
      Killen är inte en offentlig person.

      Fråga i flashbacktråden om henne, hans kompisar hänger där.

    Känner mig så ensam, har vänner och familj som älskar mig, men jag är 25 år och varit singel hela livet. Alla killar jag har skrivit med via dessa dejtingappar har tyckt om mig (deras ord) men inte ansträngt sig vilket gjort att jag också backat. Det slutar ALLTID med att de bestämmer träff etc men ghostar. Jag bor i en ganska liten stad där alla känner alla, blir så trött! Går igenom något jobbigt i privatlivet så jag vill inte känna mig eller vara ensam. Vad har ni för tips? ?

      fråga om någon på gymmet vill hångla

      eller sätt dig i en föreläsning för datateknik och fråga där

      kvantitet över kvalitet tills man hittar någon man trivs med

      Usch, jag kände mig jätteensam i den åldern tills jag träffade min partner. Det hjälpte inte med familj och vänner heller. Eller fel typ av partner. Och när jag väl landade i en halvvägs fungerande relation tog det två år av bråk innan vi upplevde nån slags harmoni – och nu har det varit vi i evigheter (först katt, sen barn). Vi är ett bra team men det var en kaotisk början. Tycker att citatet ur „High Fidelity“ beskriver oss bra: „It’s a mystery of human chemistry and I don’t understand it, some people, as far as their senses are concerned, just feel like home.“ Filmen (eller boken) beskriver också bra hur struligt allt är med relationer i just den åldern.
      Min syster och jag tycker det är så skönt att (försöken till) dejtinglivet är över, för att det ÄR en tuff tid. Hennes bästa vän är nu i sin första riktiga relation med nästan 35. En jättefin kille. Helt plötsligt har man nån vid sin sida.

    Hur bli en person som älskar utmaningar? Så fort jag ska prestera blir jag som ett skräckslaget djur som lägger sig på rygg. Jag hatar att tävla och gör aldrig ens i närheten lika bra ifrån mig som jag skulle kunnat om det varit under mer avslappnade former. Tycker jag känner mig själv väldigt väl i övrigt men just den här sidan av mig själv förstår jag bara inte. Hade hoppats på att det skulle bli bättre med åldern men tyvärr går det snarare åt andra hållet. Några tips påväg framåt?

      Nja, svårt att ändra ens personlighet, man är den man är (typ).
      Att gå från att hata till att älska är nog inte möjligt.

        Säger personen med ett statiskt mindset ??‍♀️ om man ska tro boken Mindset (Dweck). Nä men man kanske man gå mot mer neutral i alla fall? Tipsar om boken ovan, den hjälpte mlg att åtminstone delvis ändra attityd. Är dock fortf avis på de som på riktigt verkar helt säkra på att de kommer att lösa alla utmaningar som de tar sig an/erbjuds!

    Har nån annan här gått igenom en period där ni tappar otroligt mycket hår? När jag tvättade håret före sommaren så var det bra mycket mindre hår än vad som trillar av nu när jag tvättar det. Man känner märkbart att det blir tunnare när man till exempel håller håret som i en tofs ?
    Jag har inte ändrat något i kosten, inte märkbart stressad (pluggar och det är ganska mycket men problemet började innan HT började) och har inte några andra symtom…

      Det är inte bara i duschen jag tappar hår utan även när jag drar genom med fingrarna till exempel… för att tillägga

        Det är normalt att ha sådana perioder då och då. Håret växer i cykler och nu har många av dina strån gjort sitt samtidigt. Att tappa 100 hårstrån per dag är inte ovanlig.

          Men det är så frustrerande att det blivit så tunt! Känns som att nåt är fel :/

            Mitt hår blir med väldigt tunt efter en sån period. Men om du känner att något känns fel så kanske du borde ta lite prover för att se att du mår bra. Men det är normalt att känna att håret blir betydligt tunnare när man är i den delen av hårcykeln. Att oroa sig över håravfall har ju tyvärr ofta en tendens att göra det värre.

            Hur länge har du tappat mycket hår?

              Sedan början av augusti ungefär

      Har du haft covid? Många tappar hår efter det ?

        En gång men det var juni 2021. Jag var sjuk i september, vet inte om det var covid eller inte men problemet började i juli-augusti.

      Jag har! För mig var det hormonellt och slutade när mitt hormonkrångel avtog. Vet inte om det kan stämma in på dig. Blev sjukt jävla ledsen när man märkte att håret blev tunnare och det låg stora tussar i duschen. Men med det sagt är allt (och lite till!) hår tillbaka nu

        Vad skönt att det kom tillbaka ☺️ inga hormonkrångel här vad jag vet men ska ha det i åtanke

          Men hur vet du att det inte är något hormonellt om du inte har varit och testat dig. Du kan ju ha någon brist som du inte vet om.

      Tappade fruktansvärt mycket hår för 1 år sedan. Visade sig att jag hade järnbrist.

        Intressant ?

      Jag tappar mycket hår, men för min del vet jag att det är stress och ensidig kost. Just stress och näringsbrist är vanliga orsaker till tillfälligt håravfall. Du skulle kunna testa kosttillskott så som Silicea, dessa kommer dock bara hjälpa om det är just en näringsbrist som är orsaken. Utöver det kan även läkemedelsbiverkningar, vissa sjukdomar, hormonella betingelser och och ärftligt håravfall ligga bakom att man tappar mycket hår. Samt att den psykiska hälsan tenderar att spegla sig i det psykiska – det är en stress även att ha t.ex en längre tids sömnbrist.

      Vanligt efter covid! Känner flera som tappade enormt mycket hår efter en rejäl runda med covid, så efteråt har de massor av bebisar som står rakt upp…

        Hahaha bebishår*…!

          ???

      Jag tappar också absurt mkt hår just nu! Borsten full varje gång. Har antagit att det beror på amning (trots att jag inte tappade hår förra gången) men nu när folk skriver om Covid så kanske att det också kan spela in (hade i somras, dock inte jättejobbigt).

    Har någon tips på en bra ögonskuggspalett till mig som har blont hår och gröna ögon?
    Jag gillar bruna, lila och rosa ögonskuggor och är rätt dålig på att sminka mig.
    Jag gillar neutrala sminkningar typ som lojsan.

      Going Coconuts!

        Är det ColourPops palett? Funkar den till alla hudtoner?

      Älskar ABHs skuggor, har flera paletter och älskar alla. Lättjobbade och nybörjarvänliga! Tänker spontant på Norvina-paletten (originalet med 14 skuggor i lila sammetsförpackning) eller Soft Glam, de innehåller de färger du nämner. Båda har några år på nacken men är superbra, använder mina ofta och är några av mina favoriter fortfarande! Googlade precis och ser att de är på rea på Kicks. Vet inte vad du har för budget men de är helt klart värd pengarna 🙂

    Min mamma hade när hon skulle passa min 4 månaders bebis gått för att fika och bett två tanter passa honom medan hon gick in och handlade fika. Hade ni blivit arga?

      Nej

      Beror på lite.. om man ser bebisen från kassan hade jag nog inte blivit sur. Men hade det varit uteservering och man var tvungen att gå in, lång kö osv då hade jag nog blivit lite irriterad men inte mer än så tror jag

      Ja det hade jag absolut blivit!

      Nej, inte om det rörde sig om att hon bara gick in och handlade fikabröd och sedan kom ut igen direkt.

      Om bebis sov i vagnen och hon gick in och handlade snabbt hade jag inte brytt mig.

      Beror lite på situationen. Var barnet i vagnen? I en stol? Hur långt bort var hon? Kände hon tanterna?

      Beror på småstad och storstad ? när mina barn var bebisar sov de ofta i vagnen utanför huset, vi bodde i ett lugnt villaområde

      Om hon kände dom – nej.

      Om det var totala främlingar och bebisen var utom synhåll – absolut.

      EH JA?! Wtf mormor inte ok

        Zzzzzzzz

      Jag hade blivit riktigt irriterad. Eller snarare galen!
      Man lämnar inte sitt eller någon annans barn med främlingar, dvs människor man möter på stan?
      Skillnad såklart med förskolepersonal.

      Tänker att det nog kan vara en hel del generationsskillnad som gör att man tar det beslutet, olika normer i olika tider. Tycker därför inte man ska bli arg, utan bara berätta att det inte känns bra och att man inte vill att hon gör så.

      Ja herregud vad oansvarigt i dessa dagar. Sådant gjorde man i gamla Sverige. Inte idag.

        Ja man får verkligen passa sig för gangstertanter som vill ta bebisar.

      Hur ofta hör man om bebisar som blir kidnappade? Speciellt av tanter? Varför göra drama av inget

        Haha. Jag ser det framför mig. Rara tanter som rör sig i flock och kidnappar bäbisar?

          Hahahaha

      What. 100.% nej. Vad innebär detta ens för obefintlig risk? Jeeeez

      Eh ja. Så sjukt gränslöst och oansvarigt. Hon hade nog aldrig mer fått vara barnvakt. Vem vet vad tanterna hade kunnat göra med barnet?!!

    Någon som haft foglossningsbesvär som gravid och hade det flera månader efter förlossning? Någon som har tips på vad man kan göra? Känns som mitt aldrig kommer försvinna

      Gud jag hade det! Hela graviditeten, och typ 1 år efter. Blev helt knäckt Det som hjälpte mig förutom sjukgymnast var att cykla. Stärkte upp mitt bäcken på ett lugnt och försiktigt sätt. Vid andra barnen fick jag foglossning först i 8:e månaden och sen var det borta bara några veckor efter förlossningen!

      Födde för 2 år sedan och har det fortfarande ? tydligen kan det bli kroniskt för en liten procent som har det under graviditeten, enligt min fysioterapeut. Jag verkar vara en av dem ?

        Yes samma här efter 1,5 år.
        Innan graviditeten va jag i toppenform och tränade hårt 4-5ggr i veckan.
        Tappade det totalt pga foglossning. Cirka 1 år efter förlossningen tog jag tag i det ordentligt med fysioterapeut 2 ggr i veckan. Rehab och/eller lättare träning 6 dagar i veckan (hemma, cirka 40 minuter). Det har blivit bättre men hsr fortfarande en del värk, speciellt innan pch och under mens.
        Men det är verkligen inte lika illa längre. När barnet va typ 8 månader va jag så nedstämd pgs detta, kunde vika mig dubbel av smärta efter att bara gått ett psr hundra meter
        Sen tvingades jag operera min fot och blev stillasittande under ett par månader. Det va nog bra. Så läkte kroppen lite. Och sen omstart med rehab istället för en massa långa barnvagnspromenader.
        Jag ville så gärna kunna promenera då jag inte kunde det under graviditeten, men det förlängde nog läkningen såhär i efterhand!

      Yngsta är 9 år och har fortfarande foglossningssmärtor vid mens. Inte så pass att det är handikappande, men klart kännbart.

      Går du till en fysioterapeut som är specialiserad på att jobba med gravida? Annars är det mitt bästa tips…

      OM du råkar på i Stockholm kan jag varmt rekommendera Ann-Charlotte på gravidfysio. Bor du inte i Stockholm då har hon i alla fall många bra videor med övningar på sin hemsida.

      Hoppas du blir bättre!

      Jag. Men de va ländryggen och inte foglossning men kändes likadant. Går på akupunktur nu och de har hjälpt otroligt mycket. Kunde inte gå på 6 månader ?

    Tror ni att någon ni känner skriver härinne?

    Tänk så kul om man är anonym och sitter och diskuterar med sin sambo eller syster typ ?

    Jag har nog max en vän här. Hej hej säger jag då ? fast vet inte om du kommenterar och hoppas såklart inte du vet vem jag är. Vi är många hej här, men jag är en av oss.

      Jag vet att två är här.

      Jag vet ingen men tänker att det vore kul? Ibland blir jag orolig när jag outat mycket om mig själv. Men har bytt nick ett par gånger haha

      Nja någon gång har jag trott det men sedan blivit tveksam? Mina vänner är inte särskilt intresserade av bloggar och liknande, så känns inte särskilt troligt egentligen. Jag är alltid den enda som vet vilka influencers som är kända för vad, och då tycker jag ändå att jag har rätt kass koll. Har ibland tänk att jag borde ändra nick oftare men äsch struntsamma om någon bekant skulle känna igen mig. 🙂

      För länge sen var jag ganska säker på att en fd kollega skrev en kommentar här. Sedan dess, nix. Eller kanske i ÖS häromdagen, dök upp en situation som lät som den en av mina vänner sitter i. Lät dock inte som henne på sättet att skriva.

      Har listat ut att en vän skriver här men har inte berättat för henne att jag läser och har ”träffat” henne här. Var en ganska privat sak hon öppnade sig om på ett öppet spår och det kändes typ okänsligt att säga att jag läst hela tråden.

        Tänkte just ”men stackars din vän”. Men kom sen på att fan..: Det kan ju vara jag.

    Tips på snygga jeans?

      Jag tycker Monki har ett ganska brett sortiment där du kan välja midjehöjd osv. Prisvärda med, de kostar mellan 400-500kr

        Weekdays ”voyage” är väldigt sköna och tycker dom är snygga på alla kroppar!

      Weekdays ”voyage” tycker jag sitter jättefint på alla olika kroppar!

    Jag har sån galen ryggvärk! Den kom successivt för ca 6 månader sedan och har varit riktigt illa sedan dess. Smärtan sitter i ländryggen och vissa dagar känner jag det även i höfterna, höftböjarna och låren. Om jag hostar känns det som att någon knivhugger mig. Jag kan inte cykla eller träna förutom promenader och jag kan inte ligga på rygg i mer än typ 5 minuter. Vissa dagar känns det betydligt bättre och andra dagar vill jag gråta. Äter maxdos med värktabletter men känner att detta inte funkar i längden. Varit hos kiropraktor som sa att det onda sitter i facettlederna och som knäckte och böjde. Varit hos 5 läkare som enbart sagt sjukgymnastik, har inte fått någon röntgen eller annan behandling. Jag har aldrig haft ont i ryggen innan, är 37, inga barn. Förstår inte vad som är fel. Läst om ihopsjunkna diskar, diskbråck, reumatism, cancertumörer i ryggen osv men blir inte klokare. Har någon här haft något liknande? Eller kanske tips på träning/behandling? Jag är villig att prova det mesta vid detta laget… ?

      Lumbago-ischias? Har du fått testa antiepileptika mot neuropatisk smärta? I svårare fall av ryggvärk kan kirurgi behövas.

        Nej bara fått till mig att äta ipren för det antiinflammatoriska…

          Om ischiasnerven är i kläm så tänker jag mig att Ipren kanske inte hjälper. Det du beskriver stämmer delvis in på lumbago-ischias, dock brukar man bara ha smärta stråla ner i ena benet. Värt att kolla upp dock. Antiepileptika så som gabapentin har effekt på just neuropatisk smärta. När det kommer till långvarig neuropatisk smärta så kan det dock vara så att läkemedel har relativt dålig effekt. Så om varken farmakologisk behandling eller träning har hjälpt bör dina läkare överväga om kirurgi är aktuellt, tycker jag.

          Sen vet garanterat dina läkare mer om ditt tillstånd än mig, ska tilläggas. Det här är bara mina spontana reflektioner.

            Vad för slags kirurgi, B? Det låter ju knappast som en prolaps hon har!

            Nej MR om det har blivit värre och värre för att utesluta cancer (som alltid blir värre) och sen börja träna marklyft och cykling!

            Om du har psoriasis eller svullna och ömma leder ska du till reumatolog.

            Ryggsmärtor är supervanligt och man måste bli ganska vältränad innan det ger sig!

              I svåra fall av lumbago-ischias är operation nödvändigt. Det är ovanligt, men visst finns det även sådana fall.

      Har inte fått röntgen? Se till att du får det då! Det är din kropp. Om du har något där så vill du att det opereras bort. Magnetröntgen så allt syns. Ge dig inte.

        Håller med.

      Du måste ju få röntga dig! 6 månader utan förbättring med sjukgymnastik och maxdos värktabletter. Oacceptabelt av din vårdgivare.

        Och lite mesigt av dig, om du ursäktar att jag säger det.

      Äldre än dig, men hade ”ryggskott” vid flera tillfällen. Sista gången kände jag att nej, det här är inte ryggskott. Det för för ont. Fick starka beroendeframkallade tabletter för smärtan, men inte MR som jag ville ha. Till slut tog jag mig inte upp ur sängen, hamnade på boende! När min läkare hade jour där blev han rätt förskräckt, men envisades med sitt ”ryggskott” 2 besök på ortopedakuten med liggande transport, innan jag fick MR. Öppen fraktur i ryggen, mängder med gamla, som läkt ut. Benskör som 17 visade det sig. Det var en läkare som fick be väldigt mycket om ursäkt, men jag förlorade så mycket tid, hade så ont och det var hemskt att ingen trodde på mig. Så stå på dig! Behöver inte alls vara som med mig, men det är inte normalt att ha så ont och då ska man faktiskt undersökas på riktigt.

      Fy fasen vad jobbigt, jag känner med dig!

      Jag fick akut diskbråck förra året, blev inlagd i cirka en vecka då jag inte kunde röra mig i princip och då gjorde en MR som visade sig n utbuktning på en disk i ländryggen. Sattes på en cocktail av mediciner och kunde åka hem när de började fungera. Var sjukskriven två månader och blev bättre men aldrig helt bra, läkaren sa dock att det skulle läka ut av sig självt. Nu i maj i år så fick jag plötsligt så panikont igen, värst var den pulserande nervsmärtan ner i ena benet. Sattes in på alla mediciner igen och sjukskrevs. Ny MR visade att utbuktningen nu blivit farlig och att nerver var så pass klämda att jag riskerade allvarlig nervskada. Jag opererades två dagar senare och är nu SMÄRTFRI!!

      Jag tycker att du bör söka vård igen och be om en MR så att du åtminstone kan få veta VAD som är fel. Långvarig smärta är så sjukt påfrestande och det gör definitivt något även med psyket.. Jag blev för övrigt väldigt förvånad över mitt diskbråck, jag är 29 och har visserligen ett barn, men jag trodde det drabbade folk över 50 ungefär. Läkaren berättade då att det är vanligare än vad man tror bland yngre men att de oftast läker ut av sig själv, samt att många inte vet att det är diskbråck de har då ryggsmärta kan komma och gå under livet och för alla blir inte smärtan så stark. Jag själv hade en fenomenal otur som fick ett diskbråck och ett som sedan utvecklas så pass allvarlig (dock tur att röntgen nr 2 gjordes i tid så att jag kunde opereras). Stå på dig och jag hoppas du får svar snabbt och kan bli smärtfri!

        Detta är exakt varför jag förespråkade röntgen och ”Anonym” skrev det var ”mesigt” av mig. Är man 37 år, haft ryggsmärta i 6 månader utan förbättring och går på maxdos värktabletter så SKALL man röntgas. Just för att veta VAD det är som är fel, hur det behandlas bäst. Att gå till en kiropraktor el naprapat med tex.diskbråck kan förvärra det hela avsevärt, talar av egen erfarenhet.

    Nu har det hänt för jag vet inte vilken gång i ordningen, jag har fått kommentaren ”du ser sjukt porrig ut”. Både irl och på tinder. Men jag fattar verkligen inte vad som menas? Är det en komplimang? Jag kanske är helt dum i huvudet som inte förstår, men en anledning till varför jag inte fattar kanske kan vara för att jag gör verkligen ingenting för att framstå som ”porrig”. Är nog ganska så stel egentligen, både sett till utstrålning och klädstil (tänk skjortor, kostymbyxor etc) så jag fattar inte vad det betyder???

      Haha varför säger man inte bara att någon är sexig? Porrig är i mina öron inte en komplimang. Vad tycker du?

        Nej jag tycker typ inte att det är en komplimang heller. En kille sa en gång ”dina kyssar är så porriga”, blev typ avtänd av det? så konstig sak att säga, ”Du är porrig”. Vill inte vara porrig?☹️

          Ja det är nog tyvärr ett bevis på att de kollat mycket på porr. ?

          Det är säkert världens komplimang i killars ögon, haha. Men förstår dig, hade också blivit lite avtänd av en sån kommentar.

            Ja jag googlade lite och kom in på flashback, såklart.. de sa att det var en komplimang. Typ annat ord för snygg etc har jag för mig??

          Porrig tänker jag sexig.. sen är det väl skillnad på situation.. säger min man det till mig känner jag mig sexig, attraktiv eller så, säger någon random person det hade jag nog undrat vad hen menar, och även i vilket tonfall personen i fråga säger det på.

          fråga killen vad de jämför med och varför

          be de visa bilder som är/inte är enligt dom så du får ett tiotal exempel att gå efter

          slutligen kan man säga att det är få tjejer som uppskattar det, och om de inte bryr sig så kanske du kan pröva nya vattendrag

            Ska tänka på det nästa gång. Sist frågade jag vad det innebar men han bara ”det vet du, spela inte dum”??

        Ja porrig känns som en tveksam komplimang. När jag tänker på en porrig tjej tänker jag typ på Paow med sina opererade bröst och stora läppar… Men tror snubbarna menar det som en komplimang.

    nätbutiker skiftar väldigt mycket upp och ner dag till dag?
    Jag köpte ett hudvårds Kit förra måndagen kostade 840 så jag slog till för det var ett bra pris.
    På tisdagen plötsligt samma kit ca 1200 kr, sedan har jag hållit koll på priset det har ändrat med några få dagar mellanrum så här 840 kr ,1200 kr, 1008 kr, 1210 kr, 1452 kr igår och 1154 kr vid 15 idag och i skrivandets stund 672 kr (dock begränsat antal och 20% rea på 840 kr priset som det inte ens kostade i eftermiddags)
    Alltså skiljer det 780 kr från billigast till dyrast pris.
    Först trodde jag att priserna ökades för att det ska reas vid BlackFriday/Week, men med denna prissänkning sedan igår så hänger jag inte alls med.
    Det var ungefär likadant på annan sida på en parfym jag skulle köpa, hoppade upp och ner den också, där har jag dock inte noterat exakta priser, men ca 250-300 skiljde det sig för en 50 ml mellan billigaste och dyraste pris när jag höll koll.
    Är det fler än jag som märkt detta?

      första meningen kom inte med…
      Sen undrar jag också om någon vet hur det kommer sig att priserna på en del produkter på olika

      det gäller ”skönhets nätbutiker” jag fick inte igenom inläggen när jag skrev namnen på det så därför kallar jag det bara nätbutiker.

        Antar att de prismatchar konkurrenter.

      Det jag har hört från vän inom e-handel är att man ser tendenser att prisjusteringar kommer vara betydligt mer rörliga än vad de har varit. Vi talar ”flygpriser” på varor. Ett pris kan gälla ett dygn, 1 h, en vecka osv. Allt handlar om spotpriser. För att skapa transparens så måste e-handel nu redovisa lägsta priset inom de senaste 30 dagarna.

        E-handel har automatiska system som justerar priser efter konkurrens på Google shopping osv. Så ja, de går upp och ner dagligen

      Var det på Cocopanda? Slutade handla där av den anledningen för det var helt extrema prisförändringar konstant ?

        Nej, detta vara Lyko och Nordicfeel

    Jag är så torr runt munnen under vinterhalvåret. Huden är röd och flagnar och det kliar som sjutton. Har ni några bra tips vad som skulle kunna hjälpa?

      Borsta tänderna innan du gör hudvård.. vet inte varför men det funkar

      Bepanthen!

      Det kommer främst inifrån tror jag. Omega3, MSM, zink, magnesium. Ät även en diet med mer animaliskt fett. Detta hjälpte min atopiska hy!

        Hur vet du vad det var som fungerade, om det var omega3, msm, zink, magnesium eller animaliska fetter? Introducera du dem en åt gången eller hur gick det till?

        Helt riktigt. Var torr som fnöske tidigare, på vintern fick jag alltid värsta hudsprickorna på fingrar och torr i huden generellt. Började äta mer fett och kompletterade med Omega3. Har sällan hudsprickor numer och är nästan aldrig torr i huden längre. Det kommer som sagt inifrån. Man kan smörja huden till förbannelse, men käkar man tex.lightprodukter med lågt fettinnehåll el undviker fett öht kommer huden förbli torr.

      Eksem? I så fall hydrokortison+lotion med karbamid. Hydrokortison tills besvären övergår och trappa sedan ut under 3-4 dagar, den mjukgörande fortsätter du med.

      Tack för alla svar! ❤️

      Om du använder tandkräm som innehåller SLS, så testa att byta till en utan.

      Betalvägg ju ?

        Vad trist, det var det inte när jag läste den.

    Någon tipsade för ett par veckor sedan om ett par kostymbyxor från Lindex som var snygga och väldigt bekväma, tappat bort vilka det var. Någon som minns vilken modell?

      Lykke är kostymbyxan vi säljer mest av i alla fall, kanske den! 🙂 /jobbar på Lindex

    Är gravid i v 31, har vetat om det ca 25 veckor och idag förstod min sambo att BF står för beräknad förlossning och inte Bäst Före som han trodde…alltså jag vet inte om jag har dålig humor eller så men detta har jag skrattat åt för mycket idag ? bäst före…som att bebisen har ett utgångsdatum

      Hahahaha tack för dagens skratt! En (manlig) bekant till mig trodde bikini-linjen var runt brösten och såg lite förskräckt ut när vi tjejer pratade om att vaxa bikinilinjen innan semestern.

        Hahahaha!!!

      Är ju faktiskt väldigt roligt ?

      Hahahaha?? lärde mig också vad BF står för ganska nyss, har bara läst det som två bokstäver dock och aldrig tänkt på vad det kan betyda, bara att det är något kodspråk bara gravida kan typ??

      Dock, när ändå ämnet om att inte riktigt veta saker om graviditet och sådär, min kollega trodde att man väger ”några gram bara”, när man föds..?

        Min kompis trodde att en nyfödd är ca 30cm lång ’som ett A4’ ??

          Den gjorde typ jag med, fast åt andra hållet.
          Min kompis var gravid och jag köpte en present i form av en liten overall, väldigt söt. Jag vet att jag var pytteliten pga att jag är för tidigt född så tänkte att så liten kan nog inte kompisens barn bli och köpte typ storlek 82(?) eller nåt, tyckte det var litet liksom, såg rimligt ut.
          Hon sa typ ”åh men vad bra, vi har inget i 82 än”. Jag tänkte inte mer på det men så dejtade jag en kille och berättade att jag hade köpt en present till hennes bäbis. Han har fyra barn så han är inte helt lost antar jag för när jag berättade vilken storlek började han skratta och frågade om jag verkligen trodde att en bäbis var närmare en meter när man föds… Vilket jag ju fattar att man inte är men 82 såg så litet ut, tyckte det var rimligt!

      Trodde länge det stod för ”barnfödan” haha. Tyckte det var lite konstigt att det inte var tvärtom – FB, föda barn

      ”Utgångsdatum”, bebisen ska ju så att säga ”gå ut” så att..

    Så synd att Indiska gått i konkurs. Gillar deras inredning. Kommer sakna den affären. ?

      Samma här, så snygga färger på deras kläder

      Håller med om att kläderna är fina, men mycket är i polyester och har med hänsyn till det en rätt saftig prislapp.

      Va? Neeeej! Tycker också om indiska!

    Om du var först här på ”ÖPPET SPÅR” vad skulle du skriva då?
    (Ok sist jag)

      ”Först”

      det spårar ur

    FÖRST!

      Var ju svar till 20:34 men okej

        Tror att förstaplatsen redan är tagen. (Inte av mig) Lycka nästa gång. Gäller att skicka inlägget ca 19:59

          ”Var ju svar till 20:34 men okej”

      Inte för långa inlägg. Inte för sorgliga, inte en maträtt. Kärlek ? Kanske
      ..
      .

        Ja, för långa inlägg läser inte jag heller. Orkar inte, däremot långa inlägg med styckeindelning, gärna

    Tips på hundnamn till en hane? Gillar människonamn/gubbiga namn ?

      Gunnar
      Lennart
      Sixten
      Torsten
      Bosse
      Per (dock ska väl en hund gärna ha två stavelser har jag hört, men Per (helst med Ä iofs) på en hund hade varit rätt gulligt tycker jag)
      Lasse
      Tommy
      Conny
      Ivar
      Ingvar
      Olof

        Tack för tips! Min förra vovve hette Bosse ❤ Olof och Torsten är ju så gulligt ?

          Så trist att alla hundar nu heter mormor o morfarsnamn. Fantasilöst.
          Hur många Bosse som helst här.

            Bosse är vanligt ja. Han hette så på pappret så vi kände att det var dumt att byta ?

            Lika fantasilöst som att döpa alla barn till Nova och Novali.
            Hellre en hel hundrastgård med hundar som heter Bosse än en skolklass med Novali:r.

              Känner ingen Nova och ingen Novali. Beror nog på ditt umgänge om du känner så många.

                Känner ingen som har barn. Men jag har öron och ögon så jag har sett och hört dessa namn förekomma väldigt mycket i olika sammanhang där barn nämns i någon form av media.

      Olle
      Gunnar
      Folke
      Bertil
      Ingvar

      Micke. Sven. Åke! Vad är det för sorts hund?

        Älskar! Gustav är en av mina favoriter än så länge men sambon är mer inne på Winston ? Det är en shihtzu, ser ut som små gubbar/professorer i vuxen ålder ?

          Albert!

            Passar verkligen en gubbe/professor ?

              Eller Alvar

      Stefan

        En av mina katter heter Stefan?

          Tänker på det klassiska rallyklippet. ”nejmen Steeeeeefan”.

        Så gulligt ju!

      Bosse, Hasse, Gösta, Gunnar, Ulf, Stig

      Göran, Kurt, Knut, Arne,

      Pelle
      Kalle
      Viggo
      Nisse
      Tage
      Krille
      Folke
      Frasse
      Gösta

        Blev typ sugen på att skaffa hund bara för att kunna ge den ett gubbnamn. Fatta att ha en liten ettrig yorkshire terrier som heter Gösta! Can’t handle the cuteness

          Haha eller hur! Kontrasten mellan namnet och den lilla gulliga saken ?

        Åh Frasse är ju så gulligt! Det ska jag skriva upp ?

      Min farmor och farfar döpte sin valp till Totte. Svingulligt

        Supergulligt!

      Loa!

      Allting utan Putin ?

        Allting utom Putin.

        Haha det är ingen risk ?

      Kenneth är alltid roligt. Urban tycker jag passar på din ras!

      Krister

      Newton
      Pythaghoras
      Euklides

      Bosse heter våran hund

      Leffan
      Kurt
      Åke
      Fridolf
      Sune

      Kan inte förstå varför man måste fråga andra ang namn på barn, katter, hundar? Har ni ingen egen fantasi?
      Finns ju annars massor av internationella sidor om just namn

        Blir väl exakt samma princip att gå in på en sida och leta namn. Går att ställa frågan då med huruvida den egna fantasin existerar eller inte.

      Vad sägs om ”Gubbe” bara? ?

      Rune

        Gösta hette vår hund i kullen ?

      GLENN speciellt om du bor i Göteborg ?

      Lars-Olof.

    Hej!
    Nästa vecka skall jag på ett jobb intervju. Jag undrar hur mycket tjänar en utbildad servitris med några år erfarenhet? Vad tjänar man i månadslön och timlön?
    Tack i förhand för svaret.

      Hej! Inget svar på din fråga då jag inte rör mig i den branschen men kan rekommendera dig till att ringa till facket i den kommunen du sökt och fråga! 🙂

      Det är brist på restaurangpersonal i landet. Kräv minst 155 kr/h men gärna mer

      Storstad servitris med erfarenhet och ett sätt som passar arbetsplatsen mellan 150-180 kr i timman. Rör man sig inom restaurang så brukar man typ bara gå på intervju första åren sedan blir man överlockad av andra krögare.
      Känn ditt värde, är du en stjärna så kräv betalt därefter. Men då får du vara beredd på att visa att du klarar varenda situation som uppstår med och inte bryta ihop när ni ska vara 3 i servisen och 2 sjukanmäler sig. Då är det bara att bita ihop och jobba tre gånger så effektivt.

    Jag älskar att diskutera flummiga/filosofiska/hjärnadöda frågeställningar med vänner och familj. Alltså vad hade du gjort om XXX etc. Har ni exempel på några roliga frågeställningar?

      – Skulle du alltid vilja lukta lite prutt eller ha ett skratt som gjorde folk riktigt irriterade?

        Skratt, lätt!

      Jag med! Min omgivning? Not so much ?

      Jag har tänkt ibland på hur världen skulle se ut om alla begravdes där dom dog. Om nån dog på ett flygplan skulle stolen bytas ut mot en gravsten t.ex. Om nån dog vid grönsakerna på Ica skulle det stå en gravsten där osv osv. Undra hur världen skulle se ut och på hur många ställen det skulle finnas gravstenar på?

      Min senaste fundering är att det egentligen inte är så stor skillnad på varmt och kallt. Om du är svullen och det bränner på t.ex. armbågen kan du tänka att det är kallt och då börjar det också kännas kallt. En annan grej är att när du stoppar en iskub i vatten och isen spricker så låter det nästan exakt lika som eld som sprakar. Det är nåt nice med det.

      Feel free to call psyket… ? (skämt)

        Nu var inte detta frågeställningar men ja. Du fattar förhoppningsvis ?

      Min sambo brukar fråga mig vad jag hade tyckt om det plötsligt var en installerad potatismosmaskin i väggen

      Vi brukar köra fuck, marry, kill på saker/aktiviteter. Eller topp 3 saker. Förra veckan frågade jag t ex. topp 3 onödiga köksmaskiner/köksutrustning som han skulle vilja ha (men som absolut inte är något vi behöver eller skulle få plats med). Typ sådana löjliga saker.

      Varför stoppar man armen i skjortärmen men inte benet i byxbänet?

        ????

    Tips på bra aktiviteter/ upplägg på ett kalas för en fyraåring?

    Får bara skäckbilder av att alla ska tycka kalaset är tråkigt. Jag är inte alls säker på att jag behärskar lekledarrollen.

      Vi hade först lite fri lek medan alla kom. Sen korv ? och tårta efter de. Sen paketöppnig och sen fiskdamm och så fri lek igen. Alla hade kul ? 2 timmar går fort

    Råkar någon ha några tips på hur man undviker att gå in i väggen? Jag känner att jag börjar närma mig någon slags bristningsgräns med min vardag just nu. Tyvärr går det inte ens att dra ner takten eller krav då jag är småbarnsförälder och jobbar som lärare med väldigt krävande elever utan tillräckliga resurser. Därför efterlyser jag nu hur man gör för att ladda batterierna bättre när man väl är ledig, så om ni har något magiskt trick, please do tell!

      Ja, börja träna mindfullness och ta regelbundna tvåminuterspauser där du sitter och tex gör en bodyscanning (känn dig metodiskt igenom kroppen och koncentrera sig på hur det känns i en kroppsdel i taget.

      Finns inget magiskt trick.
      Har du någon möjlighet till ev lite avlastning med dina barn på helger? Kanske några timmar varje söndag?

      Svaret hamnade lite längre ner…

      Om du har en sambo så skulle ni väl kunna komma överens om att några dagar i veckan får hen sköta det tunga med hämta barn, laga mat, lägga osv så du får slappna av på något sätt du själv skulle vilja slappna av på. Jag är säker på att din sambo skulle förstå

      Var ute i naturen, helst riktig skog. Träna. Egentid hemma liggandes i soffan med ngt gott att äta och titta på favoritfilmer och serier. Träffa kompis och ta en promenad och fika. Massage. Shoppa nya kläder. Sov länge på morgonen. Ta in en natt själv på hotell och sov ostört.

      Kan du exempelvis:

      – Höra av dig till vänner och familj och säga att du behöver hjälp under en period. Med barnvakt/skjuts då och då, exempelis.
      – Går det att prata med din arbetsgivare och se om det går att få något slags stöd?
      – Fattar att det finns en läroplan att förhålla sig till men finns det något sätt att sänka ambitionsnivån för hur lektionerna läggs upp?
      – Alla eventuella extrasaker som du gör men som inte är barn/jobb och som tar energi: pausa det för nu.
      – Finns det andra plan där du kan sänka kraven?
      – Sömn sömn sömn! Så viktigt. Och ibland lättare sagt än gjort.

      Lycka till! <3

      Skaffa ett annat jobb! Ingett jobb är värt att bli utbränd för!

      Sjukskriv dig innan du går in i väggen! När du väl hamnat där så är det lång väg tillbaks och du är ofta mer stresskänslig än innan!

      Det magiska tricket är att kapitulera och be om hjälp. Känner du förtroende för någon kollega på jobbet som du kan berätta om din situation för?

      Att drabbas av ett eventuellt utmattningssyndrom är inte att leka med. Välmående och hälsa är det viktigaste vi har, så ta hand om dig själv ?

      Ingen tackar dig om du blir utbränd ❤️ prata med din chef och ta hjälp med barnen

      Se till att du inte behöver tänka jobb när du går hem. Vi har tex en Messenger-grupp i mitt arbetslag som jag varit tvungen att gå ur för att inte aktivera jobbhjärnan när jag går hem från jobbet. Jag blir alldeles för stressad av att se meddelanden på mobilen på fritiden att den och den ska vabba… Och sen, kanske självklart för dig, men jag är alltid noggrann med att kommunicera till föräldrar att jag ibland måste ringa dem men att de inte får ringa/smsa mig eftersom jag liksom många andra lärare inte har någon arbetstelefon. Det är mail som gäller så att jag kan välja att svara under min arbetstid. / En annan lärare och småbarnsförälder

      Juste, om du är bekväm så kanske samtal med psykolog är skönt för att lyfta lite tunga ämnen från axlarna

      Problemet med utmattningen är att du blir utmattad just för att belastningen är för hög. Tyvärr finns det ingen annan utväg än att dra ner på belastningen, och det är just det man inte brukar vilja inse. När man börjar påverkas psykiskt måste man anstränga sig ännu hårdare för att hålla uppe tempot och kommer in i en ond spiral där man pressar sig själv allt hårdare. Har själv varit där och tro mig, det är inte värt det. Finns det verkligen inget du kan dra in på? Mindre ansvar hemma, någon som avlastar med barnen, möjlighet till mindre ansvar på jobbet?

      Inga magic tricks. Du måste få en dräglig situation på jobbet. Du ska inte vara så slut av jobbet att all fritid går ut på att vila. Ta upp med chef. Får du ingen hjälp riskerar hen en sjukskriven medarbetare. Chef har arbetsmiljöansvar! Ta facket till hjälp om Det behövs.
      /en med egen erfarenhet av väggen (jag bytte jobb)

      Säg till rektorn. Hon har en skyldighet att gripa in.

      Magiskt trick från en annan lärare med erfarenhet av dåliga villkor, krävande grupp och noll resurser: FÖRETAGSHÄLSAN!!!
      Sorry, men det är bara bromsa som gäller.
      Förra läsåret gick först min ena närmsta kollega in i väggen, sen fick jag SKICKA HEM den andra dagen efter eftersom hen inte kunde sluta gråta. Grämer mig enormt att jag inte såg tecknen tidigare och sa åt dem att bromsa. Mina fina kollegor. Nu säger jag till dig, kollega, bromsa innan du kraschar, för det är inte värt det!

    i vilken svensk fysisk butik kan man köpa Essence?

    Har varit utbränd och hoppades på magiska tricks precis innan. Men jag tror tyvärr inte dom finns. Man tror att det inte går att dra ner på takten, men så hamnar man på sjukhus i månader och upptäcker att allt hade varit bättre än det.

      Svaret skulle till S ☝?

      Precis, tyvärr så att ingen som håller på att bli utmattad kan se möjliga alternativa lösningar.

    Har fått jobb inom telefonförsäljning. Har ni några tips? vad tjänar ni, ni som jobbar med det? kommer köra b2b så inga privatpersoner ?

      Har rekryterat den typen av säljare. Har du ingen erfarenhet sedan innan kan fast lön vara allt från 20-30 000. Sedan rörlig skulle jag säga upp mot 10 000 eller mer.

    Någon annan som haft stora problem med ögonfransförlängning? Det bara svider och svider hela tiden. Så fort ögonen tåras litegrann så svider det så jäkla mycket så det rinner tårar och fransarna blir förstörda ?

      Jag har aldrig testat men har flera vänner som har utvecklat allergi efter några månader/år och därefter blir det omöjligt att göra ny förlängning, tyvärr.

      Har haft ögonfransförlägning många gånger, gick oftast till samma tjej utan problem. Testade sedan på en annan salong och det sved! Frågade tjejen jag hade innan varför det blev så och hon berättade att den personen antagligen använt för mycket lim… Du kan ju höra av dig till personen som fixade dina fransar och berätta och se om denne kan hjälpa dig att tex ta bort fransarna istället.

    Jag är trött HELA tiden. Det här är inget nytt, har varit trött sedan tonåren (är 30 nu). Lider av huvudvärk, ont i bihålorna, muskelvärk. Någon med samma erfarenhet? Har ni fått någon diagnos?

    Såhär ser min dag ut: vaknar 6:30 eller 7. Äter två mackor eller yoghurt med bär. Jobbar stillasittande tills 15:30. Äter lunch (ofta sallad). Under dagen är jag sömnig, utmattad, yr och har muskelsvaghet. Kommer hem, två timmars tupplur. Äter middag (ofta pasta). Kämpar mig till gymmet och har ok energi medan jag tränar. Energinivån bättre efter gymmet. Somnar runt 22 eller 23.

      Jag har förresten bokat tid till privat labbtest för att kolla upp mina ferritinnivåer och B12. Dessa har inte testats tidigare. Andra labbtester har inte visat något.

      Anledningen till att du är så trött är ju förmodligen för att du sover för mycket. Du sover ju extremt mycket, 10,5 timmar (!) Det är alldeles för mycket. Högst 8 timmar. 2 timmar tupplur är också för mycket, man ska bara ta 30-45 min tupplur, annars så blir det som vanlig sömn, så du sover alltså 2 ggr per dag.

      Låter inget vidare ? har du sökt hjälpt via vårdcentralen?

      Spontant låter det som att din kost behöver ökas på ? Kolla upp ferritinvärdet. Järndepåerna kan behöva hjälp 🙂

      Bihåleinflammation. Ett tips är att minska på mjölkprodukter och annat som är slembildande.

        Tack för era svar! 🙂 Jag har varit i kontakt med vårdcentralen i flera år, men väljer nu att gå privat. Äter nog rejäla portioner mat också, så tror inte det är problemet. Bihåleinflammation kan det inte vara, en läkare kollade mina bihålor för någon månad sen med ultraljud.

          Candidainfektion? Har du kollat din munhälsa? Hål, infektioner osv kan sprida sig till bihålorna och orsaka smärta.

      Äter du inga mellanmål?

        Tycker man ska vara ödmjuk när man ger tips. Jag äter ungefär likadant som TS men är inte trött konstant, har inte huvudvärk etc. Hon behöver hjälp av läkare. Inte tips om mellanmål ?

          Hur menar du att Anonym inte var ödmjuk?
          Det var inget tips utan en fråga.

          ??

          Men att DU inte äter mellanmål betyder ju inte att TS inte skulle må bra av det.

      Kollat upp om du kan ha sömnapné? Snarkar du om nätterna ? Jag är själv 32 och har länge varit så trött som du beskriver. Fick diagnosen sömnapné i vintras efter utredning. Finns bra behandling mot det lyckligtvis 🙂 Kanske kan vara värt att kolla upp, i kombination med bl.a. järnvärde som andra föreslagit.

      Spontant låter det som lite mat allra främst sett till att du även tränar. Har du testat att äta mer, kanske lägga till något mellanmål eller så? Om du arbetar på kontor kanske huvudvärk och muskelvärk kan tillskrivas långtidsarbete framför skärm, dålig ergonomi och stillasittande – det är ganska enkelt åtgärdat, ergonomiska hjälpmedel finns. Hur sover du, är det en hel natts sammanhängande sömn? Och ger du kroppen återhämtning mellan gympassen eller kör du varje dag?

      Mer kött och fett

      Kunde vart jag som skrev det där, bortsett från bihålorna. Också varit trött sedan tonåren och behöver napa flera timmar om dagen trots god sömn på natten. Har nu gjort blodprover privat och visade på både järn- och b12 brist. Hittade ett gammalt blodprov från 2014 och hade lågt järn redan då, så hoppas verkligen att lösningen är ändrad kost och tillskott.

      Ta dig till vc. Testa tex sköldkörteln. Berätta hur du känner dig.

      Kan vara så himla mycket olika saker, så bra att du kollar upp! Allt ifrån utmattning/brist/ tarmens upptagningsförmåga, allt möjligt! Något jag tycker hjälper mot muskelvärk i alla fall är magnesium l-threonate. Måste vara just den sortens magnesium, andra ger ingen skillnad alls

      Skit i att gå och tråna. Är middag i lugn och ro och börja släcka lampan och lägga bort mobilen vid 21 senast. Själv mådde jag 100 gånger bättre när jag började sova mer. Kräver ibland 10 timmar och det sociala blir lidande men jobbet funkar bättre och jag får inte doppar under dagen.

      Kolla upp sjukdomen ME…..

        Nejnejnej ME är det inte, hon funkar i ett fulltidsjobb och tränar efteråt.

        Men helt ärligt, hur trivs du på jobbet? Jag har mött hundratals människor med dina symptom där man inte hittar något och sociala faktorer ligger nästan alltid bakom. Eller en låggradig depression

      Tja, är det där vad du äter, är det inte konstigt att du är trött.

    Ja nåt verkar det ju definitivt vara. Eftersom det tagit 15 år att kolla nåt så basalt som B12 och järn så kanske det finns andra uppenbara saker som missats? Har du uteslutit psykologiska orsaker? Bra att du tränar i alla fall!

      Till 21.19.

    Ligger bredvid min andra (och med största sannolikhet sista) bebis och lyssnar på hans små andetag och luktar på hans goda andedräkt och tänker att det här kommer man väl sakna ihjäl sig efter när båda barnen är stora! Så trots att jag är trött och att det är skitjobbigt ibland känner jag mig just nu så tacksam. Går gärna och lägger mig tidigt en fredag bara för att få ligga här och lyssna på de små andetagen.

      Ja, fy bubblan vad jag kan sakna det ibland. Små, mjuka och varma. ❤️

      Min lilla son är 4 och sover i våran säng fortfarande. Jag älskar att gå och lägga mig tidigt bredvid honom och somna till hans andetag. ❤️

    Någon som sett veckans alla avsnitt av Love is blind? Tankar om Matt?

      Han är så mkt red flags. Verkligen. Känns som ett skolboksexempel på varningsflaggor för våld i nära relation.

        Eller hur! Hade jag varit Colleen hade jag nog inte vågat komma hem den natten, hela hans kroppsspråk osade så mycket ilska. Hade Bartise sagt minsta lilla fel där så hade han absolut fått en smäll.

      Ja! Han är sjukt svartsjuk och projicerar sina gamla trauman på nya fästmön… tar inte ansvar över sitt eget beteende eller sitt känsloliv. Jag blir oroad för hur förblindad av ilska han kan bli.

      Jag! Mitt bästa program!
      Matt känns otroligt osäker och krävande och bekräftelsesökande troligtvis baserat på hans tidigare erfarenheter med otrohet och det är antagligen därför han agerar som han gör. Jag har dock ingen känsla av att han skulle vara våldsam som typ alla andra säger, jag tycker bara han är väldigt krävande och jobbig och väldigt dålig på att kommunicera.
      Vad är din spaning?

      Jag tror tyvärr inte på något av paren denna säsong, ska bli spännande att se hur bröllopsdagarna blir!

        Älskar också programmet! Brennon och Alexa är tyvärr det enda paret jag har hopp för..

        Håller dock inte med dig om Matt gällande att han inte skulle vara aggressiv, låter negativt men min erfarenhet (inom socialtjänst) är att det är just sådant beteende han visar som är början innan allt blir värre. Bara sättet han pratade TILL, inte med, henne när han var arg gav mig kalla kårar. Tycker också det är otroligt oroväckande att han beter sig såhär så tidigt i förhållandet, det ”normala” är ju att man visar sina bästa sidor i början, och att han beter sig såhär när han vet att han filmas.

        Jag hoppas jag har fel men oavsett tror jag att han och hans kommande partners skulle vara hjälpta av att han tog hjälp för sina osäkerheter och kontrollerande beteende.

          Tror att Alexa kommer tröttna tyvärr, brennon verkar vara väldigt fin men det är för mycket ”fel” på honom för henne som hon inte står ut med i längden (tror jag!)

          Jag skriver helt under på att han är aggressiv och kontrollerande, men jag har svårt att se att han skulle vara fysisk våldsam. Det är dock självklart ett inte okej beteende han visar upp och jag tycker colleen ska springa så snabbt hon kan (tror inte hon är kär i honom alls ändå helt ärligt), men nej jag tror inte han skulle slå. Tycker bara han som sagt känns osäker och som att han inte kan hantera sina känslor på ett bra sätt, håller med om att han skulle behöva hjälp! Typiskt kille med undantryckta känslor som ska vara så manlig

    Någon som arbetar som utbildningsadministratör (el liknande) på högskola och vill dela sin lön? Och även sin ålder/erfarenhet/annat 🙂

    Vad hade ni tyckt om en av era närmaste vänner berättade att hon kommer att skaffa en engelsk bulldog? Min vän har alltså varit och kollat på valpar och reserverat en. ?

      Gett henne länkar till artiklar och telefonnummer till veterinärer.

        Will do!

      Grattis!
      Vad spelar det dig för roll?

        Därför att hunden är framavlad med oerhört många dolda fel och risker. Bulldogg raser kan oftast inte andas ordentligt pga att vi bestämt att avla fram dom för att dom är så söta. DÄRFÖR spelar det roll, därför att det inte är försvarbart att utsätta djur för det!!

    Vad Angela är elak mot mikael i 90 days …… att hon inte slutar. Bara bråkar hela tiden. Hoppas han träffar någon annan.

    Har ni några tips på bra konton att följa på Instagram som handlar om sparande/privatekonomi? Själv följer jag bland annat Spargurun, Levapaaktier och firefamilyandbeyond. Kan varmt rekommendera dom ☺️

      Övertillannat

    Jag har fått jobb, efter 20 år då jag inte har jobbat (jag har jobbat i korta perioder då och då, några månader hit och dit, men överlag så har jag alltid blivit försörjd av män/pojkvänner/sambos och mina föräldrar (mina föräldrar har alltid betalat alla mina räkningar) och även myndigheter har försörjt mig lite ibland). Men nu när jag är 40+ tänkte jag att det är dags att skaffa ett jobb och jobba regelbundet med något, och jag fick helt osannolikt ett jobb efter alla hemma-år. Men jag står alltså inte ut! Så fruktansvärt tråkigt det är att jobba! Jobbet är rätt kul, men att behöva vara borta hela dagen, efter nån timme vill jag bara åka hem och vara hemma istället. Bara tanken att gå upp kl. 6 varje dag, jobba 8 timmar per dag, 5 dagar i veckan och bara vara ledig på helger och bara ha 5 veckors semester per år får mig att vilja skrika rakt ut. Hur gör folk för att stå ut med detta ekorrhjul?! Det har alltid varit en gåta för mig.

      Lycka till att leva på den pensionen du kommer få sen..

      Troll?

        Ja det är troll-Lisa, hon får ingen respons längre eftersom det är så uppenbart ett försök till att trolla men hon gör det inte på ett finurligt/smart sätt, så folk har tröttnat ?

    Jag är i Paris över helgen – vad får jag inte missa? (Har varit här ett antal ggr tidigare, så alla klassiska turistmål är redan avklarade.)

      Eiffeltornet, det är ett torn som är ganska centralt i Paris. Ganska fint

        Vart ligger det?

      Musée Jacquemart-André, underbart vackert privatpalats som numera är museum: https://en.parisinfo.com/paris-museum-monument/71056/Musee-Jacquemart-Andre

      Restaurangen chez George eller bistrot Paul Bert!!
      Och att köpa en ny väska om du har råd. Bättre priser och bättre service i Paris ❤️

    Ni som lyssnar på Billgren Woods pod, brukar Elsa ofta ta över snacket i långa sjok om hennes trauman i livet? Skulle testlyssna när jag var på gymmet och valde vad som på beskrivningen lät som ett lättsamt kul avsnitt om sminktips och vad man bör ha i necessären. 20 minuter in och Elsa Billgren talar fortfarande om barndomstrauman, att hennes man nattar henne på kvällarna och hur man måste titta på henne så hon inte känner stress? Är den kvinnan på riktigt??

      Klarar inte av henne hon driver mig till vansinne. I Sveriges mästerkock VIP…mitt tålamod. Hon är så fejk.

      Vi kan väl säga som så att hon är inte som alla andra….

        Kändes verkligen inte normalt. Jag slutade lyssna ungefär där.

        På vilket sätt? Följer henne inte så noga och har bara sett ett avsnitt när hon varit med i Sveriges mästerkock men jag fattar inte att så många verkar störa sig så otroligt mycket på henne ?

          Inte den du frågar men efter podden så har jag fått lite större förståelse för att hon kan bli påfrestande för en del.

      Sofia Wood nämner ett obehagligt gyn-besök hon upplevt och genast tar Billgrenskan över och vrål-pratar om tumörer och DÖDEN. Tycker lite synd om Sofia Wood ibland.

    Mycket bebissnack idag så jag kan väl fortsätta. Jag och min sambo har slutat med preventivmedel och nu är min mens sen. Den är dock väldigt oregelbunden så lite svårt att veta men ett säkert kort brukar vara att den kommer inom 24 h från att mina bröst ömmar. Mina bröst har nu ömmat som satan och varit svullna i 10 dagar och jag har även haft mensvärksliknande smärtor. Såklart bör jag ta ett gravtest men är det någon som upplevt samma i början av graviditet?

      Ja det har varit precis samma vid mina graviditeter

      Ja jag har upplevt samma under tidig graviditet 2 ggr.

      Jag med!

      Ömmande bröst, mensvärksliknande smärtor och sen mens var exakt det jag upplevande. Testade och det var ett plus ?

      Lev på som vanligt. Du kommer veta förr eller senare. Man måste inte få bevis när det är dygnsgammalt.

        Det gör jag ju! Har inte tagit test så jag är inte så stressad med att veta nu, nu, nu. Tycker bara det är ovanligt att mina bröst är så jäkla ömma under så lång tid och ville höra vad andra haft för erfarenheter. Förstår ju själv att bara för att några haft det så betyder det inte att jag är gravid

      Inte för att jag tror att någon kommer gå tillbaka hit och läsa men har en liten uppdatering. Tog ett gravtest och det visade positivt innan det knappt nuddat kisset!

    Vad skulle ni säga är det bästa och sämsta med ert jobb? Vad får er vilja stanna kvar och vad får er att vilja lämna?

    För mig: Det bästa med jobbet är lätt feedbacken från barnen och relationerna man bygger med dem. Det sämsta är kollegor. En del av mig önskar jag helt slapp kollegorna!

      För mig: mina fantastiska kollegor och min chef. Så empatisk och finns alltid där – kan ringa när som helst.
      Skulle lämna på grund av avsaknaden av uppdrag inom Cybersäkerhet som jag egentligen vill jobba med.

      Bäst: Frihet under ansvar. Jag har flexibla arbetstider och kan jobba på distans. Jag skulle aldrig byta bort den friheten!
      Sämst: Jag är underbetald och saknar utvecklingsmöjligheter på min nuvarande arbetsplats.

      Bäst: hyfsat flexibelt och okej betalt (inte bra men).
      Sämst: upplever mitt jobb som meningslöst/känner inte att det jag gör gör skillnad, varken för andra personer eller för samhället

      Bästa: får en lön
      Sämsta: resten. Framförallt att det krävs orimliga krav på oss. Fysiskt arbete, strul med tekniken. Det är ingenting de som tittar på siffrorna ens kan ta in. I deras värld ska allt gå och fungera bra och gör det inte det får man ett skeptiskt bemötande som att de inte tror på att man haft problem.

      Bästa: känner att jag hjälper människor och gör skillnad. Får vara den som lyssnar utan att döma och ta barnens parti. Frihet i jobbet att utforma som jag vill.
      Sämsta: höga krav och mycket administration utan avsatt tid att göra allt som förväntas. Underbetald i relation till den utbildning jag har.

    Du som äter pms medicin, när kände du att det var dags att börja äta det?

    Är M Graaf singel?

      It’s complicated.

    MYGGAN FÅR PRISET SOM ÅRETS PAPEGOJA.
    https://instanavigation.com/profile/mymartens#

      VAD är detta?

        My som är desperat och vill ha mer aktivitet i sina sociala medier. En kvarts monolog krävs för att förmedla det och hon lyfter sig själv till skyarna. Passar på att dra upp otroheten för tolv år sen, konkursen, krasch × 7; före detta vänner som svikit och sin tid som tv-stjärna. Blommor; bröllop, kolaps….

          ????

    Blev snuvade på drömhuset. Trodde att vi skulle få det men några andra gled in från sidan och knep det. Ångrar så att vi inte skrev papper direkt! Kanske var onödigt försiktiga men med tanke på räntor och elpriser vågade vi inte gå all in direkt. Kommer aldrig hitta ett lika bra hus. Så så ledsen för det här!

      Åh fy lider med er! Hoppas ni ändå lyckas hitta något likvärdigt.

    Vad har hänt mellan Nicola Perelli och sina barn? Ser på hans instagram att han inte träffat en av pojkarna på fem år?

      Lyssna på podden Under ytan så får du all förklaring. Charlotte har inte direkt hjälpt till att underhålla kontakten mellan pappan o sönerna..

        Aha ändå väldigt märkligt att Charlotte väljer att behålla hans efternamn

          Är väl för att det är det namnet hon är känd under

    Det blir en alltmer tragisk aura över Paow. Så vilsen och så korkad. Hennes liv är som den brantaste utförsbacken. Måste ta rejält hårt att danske Alexander har hittat en flickvän hans vänner gillar. (Inside information)
    På ett sätt tycker jag synd om henne, men hon är så jävla otrevlig IRL.

    Jag fattar inte hur Sverige kan ha så många influencers som livnär sig på det? Hur mycket får en influencer med typ 20-30.000 följare för ett samarbete? Många gör ju reklam för samma företag, företagen måste ju ändå lägga mycket pengar för samarbeten. Jag fattar inte hur det går runt ?

      Tror inte att det är så himla många ändå. Tror att de har andra intäkter (vanliga jobb) som de kanske int berättar om.

    (Samtidigt som Sverige ju varit tidigt ute med bloggar, att börja använda instagram/TikTok etc jämfört med många andra länder. Och mycket snygga tjejer som är duktiga på att skapa innehåll).

    Nu är Mirka Norström från Familjen annorlunda ute och tigger pengar igen, hennes bil har gått sönder, hon har både barnbidrag och underhållsstöd för barnen hur kan hon ständigt tigga?

    Nu är Mirka Norström från Familjen annorlunda ute och tigger pengar igen, hennes bil har gått sönder, hon har både barnbidrag och underhållsstöd för barnen hur kan hon ständigt tigga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.