Pontus Rasmusson ursäktar vidare

Har han otur när han tänker, eller vad är det som pågår här? 
Jag vet inte om någonting blir bättre av att han fortsätter uttala sig.

En sak som däremot är väldigt bra, är sättet Therese Lindgren adresserar problematiken med Pontus Rasmusson i sin Youtubevideo. 
Therese har många unga följare, och många av dem är förmodligen redan bekanta med Pontus Rasmusson, kanske följer de rent av honom?
Att Therese då pratar med dem på det här viset om honom är föredömligt. ??
Jag önskar att fler influencers med unga följare skulle göra detsamma.

Även Anitha Clemence har publicerat ett inlägg om Pontus Rasmusson. Hon har kanske en äldre målgrupp än Therese Lindgren, men samtidigt så följer nog många Anitha, som är föräldrar till barn som följer Pontus, och de bör också känna till vad det här är för en person och hur olämplig han är för barn och unga att följa.

122 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja han är inte klok? totalt noll självinsikt eller någon som helst eftertanke på vad han gör/säger. Tyvärr verkar föräldrarna lika konstiga?

      Nä, han verkar verkligen inte anse att han gör något fel.

      Jag kommenterade även detta igår, men något som jag tycker missats i rapporteringen kring Pontus är hur de unga, hängivna fansen regelmässigt kallar honom ”daddy” eller ”pappa” på instagram. Igår skrev någon här att han uppmanat sina följare att kalla honom så. Helt galet. Får sådana Michael Jackson-vibbar av honom.

        Och lägger upp bilder när han hånglar med dockor?!???

          Vah ?‍??????????

            https://ibb.co/0BKdJ5J

            https://imgbb.com/PFcSxSq

            Oklart syfte eller vad han skrev till bilderna (om det spelar roll…), såg länkarna på ett annat forum.

              Det är skärmdumpar från en video. Han publicerade en video på sociala medier där han ”hånglar” med dockan. Helt absurt och sjukt.

              Va i helvete, han måste bort från Insta oxå.

                Kan bli svårt. Han är ju jurist, så de vågar nog inte.

        Gick in och kollade lite snabbt och vill tro att det faktiskt är lite äldre tjejer och killar som driver med honom när de kallar honom pappa och daddy ?

          Jag har kollat lite i hans kommentarsfält och klickat in på flera som skrivit så. Många ser ut att vara 8-12 år gamla. Fruktansvärt.

            Han är inte frisk och borde få vård.

            Är uppenbarligen även riktigt stendum.

    Hade en gympalärare när jag var runt 13-14 som bland annat ställde upp oss på rad och kommenterade hur vi såg ut, exempelvis ”Anna, snygg som vanligt”. Hade något hänt någon av tjejerna under lektionen så kom han in i omklädningsrummet när vi bytte om för att kolla hur tjejen mådde. Det är nästan 20 år sen men jag minns det fortfarande.

      Så obehagligt?? upplever att gympalärare i skolorna ofta beter sig såhär

        Väldigt obehagligt! Han försvann dock från en dag till en annan men det var nog ingen som saknade honom ??‍♀️

        Mina kollegor skulle aldrig gå in i ett omklädningsrum av den anledningen. Ibland behövs där vuxennärvaro, men det är så problematiskt för att ”gympalärare är sådär”.

        Ok, jag har också erfarenhet av sådana gympalärare. Ja, sådana vuxna finns där barn finns. Men också… det är hemskt att det är så. Vuxennärvaron behövs ju när klimatet bland unga hårdnar.

          En man ska dock aldrig behöva gå in i flickornas omklädningsrum. Det var exakt samma sak i min skola, både mellanstadiet och högstadiet. Gubbar som stack in huvudet i omklädningsrummet med onödiga frågor mitt när alla stod och klädde av sig och skulle duscha ”är det någon som glömt den här klockan”? ”Glöm inte att gå utomhus på rasten” och vi alla SKREK för full hals varje gång. Brydde de sig? Nej. Redan från 11-års åldern minns jag att man började bry sig om sin integritet, nakenhet, inte ville visa bar överkropp för killar osv. Det är något som måste respekteras, det sätter spår.

            Håller helt med. En manlig idrottslärare bör högt och lugnt säga efter lektionen ”Jag finns kvar i idrottssalen i xx minuter så om någonting allvarligt skulle inträffa kom och berätta” och så får han så klart gå in om det skulle vara så att någon halkat i duschen och blöder ur skallen! Annars är det off limits, punkt slut.

              Och en kvinnlig idrottslärare, vad ska hon göra? Får hon gå in i pojkarna omklädningsrum..? Tycker inte det.

                Vi hade två stycken kvinnliga gympalärare som var så sjukt vidriga mot oss tjejer.
                Dom sa så perversa saker. Ena skulle ta på vissa av oss så obehagligt.
                Båda blev anmälda. Båda fick sparken men den ena visade sig även ha smygfotat osv. Hon åkte dit hårt. Tyvärr var vi många som drabbades.
                Så det behöver verkligen inte bara vara män som är äckliga och snuskiga!!

                som kille har jag aldrig varit med eller hört talas om det

                skulle snarare tro att macho-killarna skulle ha ropat åt henne (ca 30 år) att komma in & ta en dusch med dom

      När jag gick på mellanstadiet var det en manligidrottslärare som jämt sprang i tjejernas omklädningsrum med dåliga ursäkter typ ”kolla om lamporna funkar”. Till sist tog tjejerna mod till sig och klagade till en lärare. Några dagar senare kom rektorn, en kvinna i 50-årsåldern, och höll en lång utläggning om hur tjejerna överreagerat och borde fokusera på viktigare saker. Det som stod ut för mig var att hon vid ett tillfälle sa ”Men vad är problemet, har ni aldrig sett er pappa naken då?”. Ööh? Så om man har sett sin pappa naken så är det ingen fara att visa upp sig själv naken för en random vuxen man?! Sjukaste… Blir arg när jag tänker på det. Jag hoppas det är bättre idag, detta var i mitten av 90-talet…

        Härlig victimblaiming samt förminskande, hon verkade smart o sympatisk?? tänk att det ALDRIG tycks ta slut med det där resonemanget. En lärare, vare sig manlig eller kvinnlig, ska inte hålla på att ränna inne hos barns omklädningsrum?

          Ja och sedan undrar folk varför kvinnor som växte upp på 90-talet inte vågar anmäla sexualbrott på momangen? Kanske för att vi har intalats hela uppväxten att vi överreagerar och att vi absolut inte kommer blir trodda…? 🙁

        Jag minns när jag gick på fritids (var typ 7 år) och vi samlade mod och klagade på en gubbe som brukade sparka oss i rumpan lite löst ”på skoj”. Fick bara svaret ”det är sån han är och han menar inget illa” ? Var visserligen 20 år sen så hoppas man lyssnar på barn bättre nu.

        Samma här, på mellanstadiet hade vi klagat till våra föräldrar en gång när våran lärare, man 50+, kommit in när vi bytt om. Då samlade han oss i en soffa och sa att ”ni måste sluta säga såna här saker till era föräldrar, det kan missuppfattas jättemycket..” Det är helt sjukt att tänka tillbaka på. Och att man minns det 20 år senare liksom.

      Har ett liknande minne dock nästan 40 år gammalt ändå minns jag fortfarande hur det kändes. Var 8 år gammal. På höstterminen hade vi en jättegullig kvinnlig lärare. Hon var gravid så på vårterminen fick vi en manlig vikarie. Tror han var strax under 40 men vi upplevde att han var minst 100. Vi var mycket ute och bytte inte om men på vintern flyttade vi in i gympasalen och skulle vara ombytta. Dock duschade vi inte. Vikarien hade sina favoriter, en av dem var min kompis. Hon var väldigt liten och väldigt söt. Han kommenterade henne ofta och tog på hennes hår. Minns att jag tyckte det kändes äckligt, och också att jag fick dåligt samvete för att jag var glad över att jag slapp uppmärksamheten. På våren gjorde skolan en vårutflykt och alla lärare var med och några föräldrar. Min mamma hade tagit ledigt från jobbet för att kunna följa med. På båten hem satt jag och kompisen och busade. Jag var kittlig och hon försökte kittla mig under fötterna. Så dyker gympaläraren upp och det måste slagit helt slint i skallen på honom. Han sätter sig bredvid oss och frågar kompisen om hon är kittlig och börjar sen kittla henne över hela kroppen. Plötsligt rycker min mamma upp kompisen i sin famn och tar mig hårt i handen. Hon frågar med arg röst vad gympaläraren håller på med och sätter sig med oss så långt bort hon kan komma. Dagen efter är gympaläraren borta och han är inte heller med på avslutningen. Det var locket på. Frågade min mamma många år senare vad som hände. Hon berättade då att skolan, fullt medvetna om att han gillade barn, tagit in honom som vikarie. Flera föräldrar hade förstått att något var fel och efter båtincidenten krävde föräldrar att han skulle bort. Det jag fortfarande har svårt att fatta är att skolan tog in honom trots att man visste om att det var pedovarning på honom.

      Fy fan.. Så vidrigt. Svårt att förstå att det finns människor som känner att det är fullt normalt och rimligt att göra så?

      Minns att vår gympalärare var väldigt noga med att han inte gick in hur som helst till oss tjejer.
      Tex en i min klass halkade i duschen och slog sig, någon sprang till gympaläraren och sa till så han skulle komma. Ändå knackade han på dörren och stod utanför och sa genom dörren ”det är *namn* här” och väntade på att en av tjejerna skulle öppna. Det var jag som öppnade och även då frågade han att alla hade kläder på sig och att hon som ramlat hade fått en handduk runt sig också innan han gick in.

      Han visste redan att hon inte slagit i huvudet, blödde eller något sånt utan hon var bara ledsen och hade ont så hon vågade inte ställa sig på foten.

      Något liknande hände i killarnas omklädningsrum och även där klampade han inte bara in utan gjorde samma princip.
      Precis så det ska vara tycker jag, oavsett kön är det en känslig grej liksom och jag skulle inte vilja att en av mina kvinnliga lärare såg mig naken när jag gick i grundskolan.

        Exakt. Även OM det skulle vara så att barn överreagerar på ett egentligen normalt beteende hos en lärare så ska man visa barn att man tar deras integritet på stort allvar och lyssna in så det känns bekvämt för dem.

      Vi hade en ”mysig” manlig gympalärare i mellanstadiet som kom in och skulle vara med i omklädningsrummet efter gympan för att hålla koll så att alla duschade. När vi sa ifrån att vi inte ville ha en man som tittade på oss i duschen svarade han ”då får ni väl blunda då, så ser ni inte att jag är här”. My god… Kan än idag inte fatta att ingen av oss tog upp detta med våra föräldrar, är helt säker på att om jag sagt det till min mamma eller pappa så hade det tagit hus i helvete.
      När vi gick på högstadiet hade vi en gammal gubbe som var allmänt känd som ett riktigt äckel. Han hittade snabbt en favorit bland tjejerna. Han placerade henne längst fram i klassrummet, och så kunde han stå och bara titta på henne och le fånigt helt ogenerat. Han frågade också om hon ville flytta till ett varmt land med honom… Vi gick alltså i 7:an, han var runt 60. Fy fan…

      På högstadiet där jag gick i slutet av 90-talet hade vi också manliga gympalärare i omklädningsrummet. De ”genade” upp från gympasalen genom tjejernas fast killarnas rum låg i rummet intill. Som gympalärare borde man orkat gå några meter till.. Men det handlade såklart om annat. De båda manliga idrottslärarna hade ofta (så gott som alltid) nån anledning att gå in och prata med oss. Var helt onödiga saker som kunde väntat tills vi var klar. En av dom kunde lite patetiskt höja närvaromappen för ögonen när han gick in, men sen tog han ju ner den och stod kvar inne och pratade medan tjejerna duschade och bytte om. Eller passade på att stå och prata med andra manliga gympaläraren när de ändå råkade befinna sig där inne.
      Det hade varit likadant 6-9 år tidigare då min syster gick där (med andra manliga idrottslärare).

        Läskigt hur många av oss som har liknande historier ❤️ Med andra ord har majoriteten upplevt närvaron av pedofiler i vår barndom… Helt jävla sinnesjukt.

          Ja det är sinnessjukt. Ska sägas att många inte är pedofiler men det finns någon sjuk maktgrej hos många lärare där man ska visa att man bestämmer och kan göra lite som man själv vill. När man tänker på det som vuxen blir det lätt patetiskt men kommer fortfarande ihåg obehagskänslan från gympan som 13 åring när Kalle gympalärare bara skulle kolla då allt gick rätt till när vi duschade. ??

        På högstadiet hade vi en kvinnlig gympalärare som konstant sprang in i killarnas omklädningsrum med frågor som ”har någon glömt den här klockan?!” när de bytte om. Hon kommenterade ofta deras längd, muskler, osv. och putade med röven framför dem i värsta influencerstil. Killarna tyckte det var pinsamt och jobbigt, men ingen sa något.

      Sen hade vi en slöjdlärare som tafsade på småtjejer i låg och mellanstadiet. Efter många år blev han förflyttad till ett högstadie istället. Det där var ju upprörande. De gav honom inte sparken och anmälde utan flytta honom till lite äldre tjejer istället.

        Åh samma här. Minns att vi gjorde halsband,små trähjärtan p å slöjden och vår lärare skulle alltid trä halsbandet runt halsen på oss och sen ”råkade” han bara få själva hjärtat innanför tröjan så han blev tvungen att kika innanför tröjan för att lirka fram halsbandet. Vi var 10-11 år då och minns hur obehagligt det var. Speciellt de som hade börjat få bröst var han extra mycket på. När jag äntligen skulle byta till högstadiet så hade han fått byta till högstadiet istället. Blev liksom inte av med honom. Sjukt obehaglig var han.

      Vår gympalärare i mellanstadiet, gubbe i 50-60 års åldern var inne i vårt omklädningsrum varje gång vi duschade, för att torka golven från duschvatten???! Han gjorde aldrig det hos killarna….Tyckte att det var obehagligt redan då och vi sa till annan personal på skolan inklusive rektor och även våra föräldrar men vi fick aldrig något gehör…

    Kan ingen mediaträna honom och gå in som rådgivare och helt enkelt belägga honom med munkavel?

    Vad som än säga nu spär på och förvärra skadorna. Ibland behöver man bara vara tyst.

    Herregud!

      NEJ! Lika bra att hans sanna och rätta jag syns, så kanske föräldrar till slut fattar att han inte är ett lämpligt tidsfördriv för barnen.

    Anitas inlägg var jättebra… men vet inte om det var så bra att hon skrev Pontus namn.

    Jag förstår int problemet med Pontus text i den första bilden?

    (Däremot har jag förstått att han sysslat med grooming och då finns det ju inr så mycket mer att säga utom hejdå, kom aldrig mer tillbaka)

      Att han flirtar med barn och hoppas de ska söka upp honom när de är 23 år. Det är alltså inte något som ev kan hända pga att sånt är livet utan det är hans mål. Han vill ligga när han är 15 år äldre än nu och förbereder barn så att de ska vilja det…

        Ja det är lite konstigt att han redan nu tänker på att han skulle kunna bli tillsammans med en yngre om tio år. Det är väl inget man planerar? Trodde jag.. men han har ju redan tänkt på olika kändisar och scenario han skulle kunna träffa ett nu äldre fan osv. Det låter som en vältänkt tanke. Lite för målinriktat? Och någonting är väldigt skevt mer det.

        Okej, för som jag läser hans text skriver han ju tvärtom. Han skriver ju att han inte skulle tycka det var okej att flirta med någon nu och vänta tills hon blev vuxen. Situationen han beskriver på en bar låter ju normal.

        Sen spelar det som sagt ingen roll om han har andra tveksamma beteenden på sitt CV. Förstår bara inte varför just denna text var problematisk.

          Eller alltså om det är något som han förbereder för redan nu ser jag såklart problemet, tykte bara inte det framgick av texten. Men det kan ju ha framgått av tidigare uttalanden och beteenden.

            Det är ett svar på ett tidigare uttalande som han försöker ”rätta till” genom att säga ”jag menade inte så”.

          För att det är en efterkonstruktion. För att det han gör ÄR grooming oavsett hur han försöker bortförklara det. För att vissa, som du, inte kan inse hur farlig den här mannen är.

    Det som är ännu mer sjukt är att det på riktigt verkar finnas vuxna, med små barn som inte ser något problem i varken hans uttalande eller hans agerande i videos och på sina sociala medier.

    Vad är detta för typer av föräldrar kan man undra…

      Jag förstår inte hur man som förälder låter sin 8-åring kolla sociala medier på egen hand. Jisses.

    Camilla, jag visste inte att du var ett fan av Pontus. ?

    ”Jag och min familj har alltid skrattat åt Pontus och hans familj och att se videorna här fungerar minst lika bra som på någon annan plattform. Dessutom slipper vi reklam! Helt klart värt priset på ynka 75kr för den underhållning de ger oss” – Camilla, 40

    https://www.patreon.com/pontusofficial

      ???

      hahahhahahhaha den kommentaren låter ju helt naturlig och genuin, ”Camilla 40” är absolut en riktig människa och inte alls en ”Pontus 24” 😀

      Så sjukt nyfiken på hur många patreons han har, synd att det är dolt, men det KAN inte vara särskilt många., eller? …

      Och bara för att bygga på, han är så sjukt okreativ. Bara gick in random och han har ju någon preview uppe på ”100 sätt att förstöra ett ägg”, previewn och thumbnailen är exakt kopia från den här youtubern: https://www.youtube.com/watch?v=raPp6CIwarE (han har alltså på riktigt tagit den snubbens thumbnail, och klistrat dit sig själv över honom haha)

        haha, och här är den senaste videon https://www.youtube.com/watch?v=n_elql_ZESk , också exakt kopia av upplägg, trailer (första sekunderna) och thumbnailen har han snott. Och ”den som äter sist vinner 2000:-” kan man snabbt googla fram heter ”Last To Eat Wins $10,000” och även där har han klistrat på sig själv på killens thumbnail.. Han kopierar alltså sina videos bokstavligt talat rakt av från den här morgz antar jag?

        Det mesta av hans innehåll på Youtube och TikTok verkar ju vara rena kopior från liknande engelsktalandw ”kollegor”.

    Det vettigaste Therese Lindgren sagt på länge!!!!

    Sen kan hon ju själv ta sig en funderare på hur hennes grovt sexualiserade bilder på sig själv på insta å framförallt hennes thumbnails på youtube uppfattas och påverkar alla unga som tar del av dom! Att kvinnor ska sexualiseras. Att kvinnor måste ta till sex för att lyckas. Är så trött på henne

      That escalated quickly

      Helt rimligt. Borde diskuteras mer..kvinnors behov av att vara sexobjekt men inte acceptera och förstå konsekvenserna av sitt beteende… hur det påverkar både män och kvinnor i samhället både direkt och indirekt.

      Som att öppna honungsburken och locka till sig bin men straffa dem med flugsmällaren.
      Kvinnor har också ett ansvar.

        Eller så räcker det med att vi hjälper kvinnor förstå att det inte är ett krav att sexualisera sig själva, men lämnar biten om ”konsekvenser av sina handlingar” utanför. Viktigt att vi fortsatt är med på att vad en man än gör mot en kvinna är det aldrig hennes fel. Hon har aldrig visat för mycket hud, dansat för sexigt, flörtat för mycket. För killar gör också det men vi tjejer lägga band på oss själva, då kan män också göra det. Viktigt med eget ansvar.

          Detta!!! Ett superviktigt budskap. Att aldrig straffa kvinnan för ett beteende som patriarkatet lär ut och förväntar sig av kvinnan och som den samma sedan bestraffar och förnedrar henne för.

        Håller med. Less på kvinnor som väljer att se ut som rena sexobjekt med minimala tighta kläder, enorma fejkade läppar/bröst/rumpa. Sen gråter dom att killar sexualiserar dom. Kvinnor får fan skärpa sig och ta ansvar dom med och sluta gå runt med styva nipples i jobbmiljöer å andra professionella sammanhang. Patetiskt att ha 1kg smink å sexiga kläder varje dag, att operera sig så att män ska vilja ha en, för i slutändan är det exakt därför utseendehetsen är så stark bland kvinnor. För att män ska vilja ligga med oss/älska oss. Det är den första anledningen till att tjejer lägger så mkt energi på utseende.
        Dessutom, Kvinnor älskar att stjäla varandras män och njuter av en upptagen mans uppmärksamhet.
        Så trött på feminism helt ärligt….. tjejer är verkligen inte bättre än män på något vis.
        /kvinna 30+

          Och exakt vad av allt det du beskriver har med feminism att göra?
          ”Så trött på feminism helt ärligt” – jag förstår inte din slutsats.

            Jag blir också jättenyfiken

          Haha jag får ”styva nipples” nu när det är kyligt. Ska jag gå hem från jobbet då?

            Ja, skärpning!

          Vet du? Vi kvinnor har rätt att framställa oss som vi vill, för vår skull! Vi har rätt att klä oss sexigt och uppföra oss sexigt.
          För VÅR skull.
          Att du sen tror att vi alla gör det för män är helt absurt och att du uppenbart har noll koll på vad feminism är. Men fortsätt du vara färgad av patriarkatet och tro att alla kvinnor vill vara sexiga för att göra män nöjda. För vi kan inte tänka själva eller gud förbjude att vi vill sminka oss för vår skull!
          För hade inte männen funnits hade vi aldrig någonsin klätt upp oss eller sminkat oss.

    Alltid dessa gympalärare som ”råkade” eller ”behövde” komma på in i tjejernas omklädningsrum…

    Men varför anlitar han inte en PR-byrå som hjälper honom med krishanteringen? Han och hans föräldrar måste vara så insnöade att de tror att det här funkar.

      Nu glömmer du kanske att Pontus har ju LÄST juridik, så han kan minsann försvara sig själv (?) Dvs han hade läst någon kurs på gymnasiet, men trodde att det var typ som att han var halvvägs till att bli advokat.

        Yrkeshögskola till och med, så den lär varit grundläggande. Går på YH själv och man djupdyker sällan i ämnena.

        Plus att det var typ upphovsrätt inom musik han läste?

    Jag gick i sjuan 2006, var då 13 år.
    Vår mentor var en äldre snart pensionerad, nyexad man som bodde i en husvagn utanför skolan ”tills vidare”. De elever (tjejer) som skulle läsa spanska med honom fick gå in i grupprummet, ta av sig till linne och le medan han tog bilder på oss för att ”lära sig våra namn”. Vi behövde inte ha behå under. ??

    Han strök sig mot oss när han gick förbi bänkraderna, han lade smekte nacken på oss när han hjälpte oss, om vi hade ont i huvudet bad han oss att gå och lägga oss i hans husvagn så skulle han komma förbi på lunchen med medicin och göra soppa. På en friluftsdag strippade han och badade naken när vi andra drog på oss badkläderna och förkunnade att det var helt normalt, så stod han där butt naked framför oss med händerna i sidorna. De andra lärarna skyndade sig att vända vår uppmärksamhet till annat/andra aktiviteter.
    Han bar sällan underkläder, var ständigt hård vilket vi kände när han tryckte sig mot oss vid bänkarna, flåsade och skrämde oss till tystnad.

    Jag var äcklad och livrädd för att möta honom ensam i korridoren. Livrädd. Jag säger det igen. Livrädd. Mina föräldrar såg detta och bad om ett möte med rektorn, där jag och andra fick berätta allt, och jag var rädd för att bli misstrodd.

    Rektorn trodde inte på oss. ”Han är en snäll, speciell man och väldigt barnkär.”

    Han kom inte tillbaka efter jullovet. Blev för kallt för att bo i husvagnen, menade han, och ”sade upp sig”.

    Glömmer honom aldrig. Önskar jag kunde.

      Åh fy vad hemskt! Känner så med dig. <3 🙁

      Jag tänker ofta på att sådant som händer barn och tonåringar verkar stanna kvar på ett annat sätt inombords. Jag har som vuxen råkat ut för ett övergrepp jag nog kunnat polisanmäla, men måste säga att de "små" sakerna som händer som barn känns så mycket tuffare och mer ledsamma. De äldre killarna som hotade med att de skulle "sätta på" en om de såg en igen, läkaren som tog på brösten för att "kontrollera" att man utvecklades normalt, idrottsläraren som rände runt i omklädningsrummet… Det känns som om det lämnade så hårda avtryck i ens oskyldiga barnasinne. Jag kunde ha mardrömmar i veckor efter sådant när jag var barn.

      Blir så ledsen när jag läser allt här. Att när det står mellan en vuxen och ett barn så tror man inte på barnet? Lyssnade på en P1-dokumentär om grooming där en man utnyttjat sin styvdotter när hon var i 8-årsåldern. Ingen trodde henne – inte ens hennes egen mamma.

      Påminns om det när jag läser din kommentar och hur man verkar bortförklara barns vittnesmål med att de hr för mycket fantasi och säkert hittat på det..

        Det där är dock inte så svartvitt för barn hittar faktiskt på en massa saker också som de inte förstår innebörden av. Mina barn, 3 & 5 sa att farfar slickade dom i rumpan. Då bor alltså farfar 50 mil bort och har aldrig varit ensam med barnen. Det var också snabbt uppenbart att de tyckte att det var ganska kul att säga det för att se reaktionerna de fick.

        En annan gång ljög min grannes barn, 6 år ungefär, om att ett annat grannbarn (tonåring) hade tagit strypgrepp på hennes lillasyster i lekparken. Visade sig att en helt oberoende granne hade sett interaktionen genom fönstret och att sexåringen hittade på allt. Lillasystern var för liten för att säga nåt och tonåringen nekade till att ha gjort något såklart.

        Självklart måste vuxna ta barn på allvar och utreda vad det är som har hänt på riktigt. Det mesta går ju ganska snabbt att ta ställning till om det är troligt/verifierbart.

        Jag är på barnens sida! Men vi måste akta oss för ”högaffel-mentalitet”

    Vi hade en kvinna som lärare i lågstadiet.
    Hon kontrollerade så vi duschade, även inne hos killarna.
    Då reflekterade man inte över det, men det var såklart inte ok bara för att hon var kvinna.

      Fast varför var det inte okej? Kändes det obehagligt?

      Många barn fuskar och det handlar om hygien. Kanske är vissa barn elaka också – och mobbning upphör inte i omklädningsrummet. Det är en SÅ svår fråga.

      Det behövs ju vuxna där – men barnen måste ju också skyddas…

      Med det sagt har jag haft lärare i omklädningsrummet som verkligen bara varit snälla.. och sedan en äckelgubbe.. och sedan har jag kollegor som alltså inte vågar gå in i omklädningsrummet fast vi vet att mobbning mm förekommer (även om vi försöker förhindra det på andra sätt).

        Kanske skulle man ändå kunna se till att manliga lärare går in i killarnas omklädningsrum och kvinnliga till tjejerna? Det eliminerar inte riskerna att bli utsatta för pedofiler eftersom en manlig pedofil kan givetvis vilja titta på pojkar och en kvinnlig på flickor, men man kanske minskar den utsatta känslan?

          Det är väl trots allt fler pedofiler som är män?

        Förstår inte hur det kan vara ok att tvinga barn att visa sig nakna samt hur de sköter sin hygien – inför en person som står i maktposition gentemot dem och inte är någon form av vårdnadshavare.

        Barn har också rätt till integritet.
        Personlig hygien bör kontrolleras och skötas på hemmaplan – det märks tydligt när barn inte duschar (typ handduken är torr) och det kan bero av många anledningar. T ex att en vuxen står och tittar på barnet, detta kan göra att barnet inte vill medverka på gymnastiken.

        Jag hade inte uppskattat att min hygien skulle kontrolleras av t ex min chef.
        Och jo, det är faktiskt ingen skillnad, barn är också människor och det måste vara någon gräns för vad de skall utsättas för.

          Exakt!! Om ett barn inte vill duscha efter gympan så bör man kanske ta reda på varför i stället för att tvinga in barnet i duschen.

        Men låt dem fuska då. De kommer inte få så dålig hygien av att slippa duschen att det skulle bli farligt för andra. Kolla att folk tvättar händerna, resten är väl varje persons ensak.

          Du har uppenbarligen inte varit i ett rum med svettiga, stinkande barn.

            Är lösningen att tvinga barnen att duscha under övervakning av gympaläraren?

              Vem sa det?

        Barn ska inte behöva sköta sig hygien inför andra barn och vuxna på skolan! Man kan ha gymnastik utan att behöva duscha. Det är så förlegat.

      I lågstadiet hade vi vår kvinnliga lärare hos oss, det var väl inget konstigt? Min dotter hade samma i lågstadiet, en kvinnlig lärare inne hos dom. Eller på badhuset. Jag tycker det känns vettigt och nödvändigt att inte lämna så små ensamma.

    Han fortsätter att utgå från vad han, hans mamma och hans pappa tycker är rimligt och det fortsätter att bli fel.

    Var det på riktigt någon som trodde han menade det så som han skrev att alla missförstått? Någon som nu tycker att ”aha, allt var ett missförstånd, den där Pontus är ju helt rimlig”?

    Alltså han är ju uppenbart svagbegåvad. Så beklämmande.

    Alltså sättet han skriver ut ett helt framtidsscenario på? Det känns liksom nästan som att det här det här han ligger och drömmer om. Som någon skrev ovanför, det känns så märkligt målinriktat? Jag vet inte exakt hur gammal han är, men jag tänker att många människor i ung ålder drömmer väl om att få en pojk- eller flickvän, men att skriva om det på det här sättet känns som att han nästan vill inge hopp i de tio-åringar som följer honom. Typ uppmuntra till att en dag söka upp honom ”om några år”. Och spot on av Anitha att han försöker föryngra sig själv och typ bondar med barnen på ett creepy sätt. Alltså så sjukt hela grejen…

      Han är 24 år och majoriteten av hans följare är barn. Han utnyttjar att man som barn lätt blir kär i ens idoler.

        Han ser ju ut som 12 år.

    Skrev liknande kommentar under ett annat inlägg om Pontus när flera inte förstod allvaret med hans beteende…

    När jag var 13 började en bekant till min storebror skriva till mig på Kik. Han var då 24år och bad mig skicka ”bilder som bara han fick se” efter ett tag började han be om grövre saker och s*xchatta med mig. Jag fick hela tiden höra att ”när du blir 17 kan vi bli tillsammans/vara tillsammans offentligt”. Jag smög ut i skogen och blev upphämtad av honom i hans bil. Vi hade aldrig s*x men tog på varandra och var en väldigt olämpligt. Han förstörde allt vad min egna s*xualitet, integritet och självkänsla heter och det här höll på tills jag var 16-17 när det visade sig att han skaffat tjej och krossade mitt hjärta.

    Det här beteendet och tankebanorna Pontus har är bara sjukt och vidrigt och jag hoppas att han aldrig får chansen att förstöra en flicka så som jag blev förstörd.

    Jag tror att de flesta fattade att det var så han menade, men det är ju fortfarande konstigt.
    Först trodde jag att han kanske tror att hans tittare är typ 17, men sen kom jag ihåg det där barnkalaset som han sålde biljetter till. Där lockades det ju med dans och godis, typ.

    Hans följare är typ mellan 5 och 8 år. Väldigt märkligt att prata om små barn och tänkaatt man ska bli ihop med dom senare.

      Ja och det är ju inte det här uttalandet enbart som är problematiskt. Jag tror inte att någon hade reagerat lika hårt om någon random influencer sagt det (även om det hade kunnat missförstås), men sett till hela alltihopet kring Pontus så blir det liksom… lite extra obehagligt.

      Kan du berätta mer om barnkalaset? Hade han ett meetup som var direkt inbjudande till barn? ?

        Som jag har förstått det ja. Att det var ett barnkalas som han sålde biljetter till. Han skulle hyra någon stor lokal i Växjö där han och följare skulle dansa till musik, äta godis och har roligt tillsammans. Jag har för mig att biljetterna kostade 850 kronor. Några dagar (eller om det till och med var några timmar) innan kalaset skulle äga rum ställdes det in. Inga pengar betalades tillbaka, så klart.

        Med reservation för att jag har missuppfattat. Följer inte tokstollen och har inga barn.

          Kan det ha varit detta? Inte så stor publik dock…
          https://www.tickettailor.com/events/pontusfest/581547

          har för mig att ”Pontus fest” faktiskt genomfördes?

            Tror även att ett par grabbar köpte biljetter och åkte bil halva dagen för att komma dit och driva med stollen, såklart blev de inte insläppta! Dock filmade de allt, borde finnas nånstans att se?

              Dom var för gamla för att komma in, el chilli och keku

    Ordet vi letar efter här är
    GROOMING.

    Det är vad han sysslar med, det lilla vidret.

    Han sålde ju även stringtrosor som merch där det stod i beskrivningen ”en dag kanske du får visa upp trosorna för han som designat dom” ?

      Va?? Jag är mållös

    Är så glad att detta äntligen kommer fram. Har tyckt i flera år att han är rentav läskig. En annan sjuk sak är att han släppte en låt som heter ”birthday sex”. Han fick frågan på TikTok om han har sex ofta, och han svarade ”ja varje gång någon av er fyller år, birthday sex?” och så länka han till den låten.

    Han är otroligt obehaglig på alla vis. Med det sagt – får man skriva på på insta att någon är pedofil, som Anitha gör?

      Absolut, om man vill få hela ”Team legal@pontusrasmusson.se” på halsen.

        Lr om man vill kriga o ifrågasätta Anitha själv, hon går återigen ut aggressivt o svarar på en kommentar som hon blivit taggad i på Dumpen på insta. Hon är arg??‍♀️

          Är hon inte alltid arg?

      Ebba Busch blev dömd för förtal när hon gjorde ett sådant utpekande på sociala medier.

    Alltså, jag går ju inte och tänker att de spädbarn som finns runt om mig idag är potentiella partners när jag är 50 och de är 25. Det vore ju helt sjukt ?

      Pontus logik: ”men om spädbarnet kommer fram till dig efter att det fyllt 18 skulle du ju kunna bli ihop med det”

    Pontus känns otroligt isolerad och ensam. Tror inte han eller hans föräldrar förstår vad som är rätt eller fel. Pontus borde ta en paus från sociala medier och flytta hemifrån. Får också känslan att han kollat på videos på Justin Bieber (han kysste också ett dockhuvud) och ”leker” eller ”spelar” flickidol. Lite som Alex i paradise hotel som lekte macho killen men inte var det, så det blir bara konstigt? Problemet är att Pontus är 24 år och hans målgrupp är barn.

    Som gammal hockeymamma har jag aldrig klivit in i omklädningsrummet direkt efter match oavsett vilken ålder min son var i, men jag var unik skulle det visa sig då min son flera ggr argt frågar varför det bara var jag som inte väntade på honom på en bänk i omklädningsrummet…”-du ska alltid röka istället”. Det var iof det jag gjorde under tiden, men det var inte dfö jag valde bort att sitta där på en bänk bland 25 nakna barn o vänta som en trygg pelare på att min son skulle bli klar. Men esom hans pappa var tränare så ”skyllde” jag på att det väl räcker att han var där?!
    Det finns föräldrar som inte har många spärrar det är ju helt klart, hade jag vetat hur många mammor o pappor som under åren sett min son helt naken både innan, under o efter dusch så hade jag rasat. Vi snackar 90-tal här o jag hoppas verkligen att alla idrottsföreningar helt har förbjudit att föräldrar får sitta o väntar på sina barn inne i omklädningsrummet. Annars är det lite dags att införa det.

    Vart är alla influencers som ska cancel Belnciaga för deras senaste pedofilkampanj? Pontus Rasmusson bleknar bredvid det…

      Fast det har det väl ändå varit ett himla hallå om. Till och med Kim K tog ju avstånd och de har bett om ursäkt varje dag sedan det publicerades. Dock tycker jag inte det är rätt att jämföra balenciagas olämpliga kampanj (ett tillfälle med massa ursäkter) med det som pontus pysslat med systematiskt riktat direkt mot barn med massa bortförklaringar.

      det sagt, balenciaga borde också skärpa sig men du fattar.

    En kompis till mig läste till lärare för några år sen, hon berättade om en snubbe i hennes klass som skulle bli idrottslärare ”för då fick man ju träffa massa snygga tjejer” ???

      När en kompis jobbade inom ambulansen fanns en kollega som tyckte drömpatienten var en ung tjej som det behövdes göra EKG på. För att se deras bröst.

    Anita Clemence var väl en av de första att beklaga Bingos situation efter att sönerna klätts ut till h*ror. Hennes moral hänger på vem som är utövare.

      Exakt, hon är ogenerat falsk.

    Idag vågar inga lärare gå in i omklädningsrummet eftersom de inte vill bli anklagade för att vara pedofiler, ifall någon undrar om tiderna har förändrats.

    Tyvärr leder det till att mycket mobbning sker i omklädningsrum eftersom barnen kan göra vad de vill där utan att någon vuxen griper in.

      Alla mina lärare knackade innan de gick in i omklädningsrummet. Bara normalt hyffs? Likadant med elektriker som skulle byta lysrör i omklädningsrummet på badhuset. Knackade och väntade tills vi var klara. Inte svårare än så!

    Jag läser just nu boken ”I’m glad my mom died” skriven av en fd barnskådis som levde i en oerhört osund relation med sin mamma. Som både manipulerade henne professionellt och sexuellt. Tänker att Rasmus borde läsa den..

      Va fan Pontus menar jag såklart. Är för trött för att hålla reda på namn..

    Alltså hans försök till förklaring stjälper ju mer än hjälper. Han borde göra en Margaux och försvinna ur rampljuset ett tag ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.