Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

563 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Go hjul alli hopa!

      Och du är språkpolis med den stavningen?

        Bara ignorera det så försvinner det förhoppningsvis snart

          Too late!

            Tool ate!

              ?

        *Tar fram en påse chips*

        Du gick rakt in i fällan

          Chips? * Håller fram påsen*

        Swoooosh ?

      Märri krissmass! ?

        Merry Crisis!

          Merry Chrysler

            Happy Crimson!

            Min absoluta favoritvideo på hela internet.

        ?❤️

        Quismois!

      De stavas igenklien jul ej hjul lol

        ❤️ Igenklien ❤️

      Good Hälj !!

    Hallå!? Vad fasiken skriver man på sin tinderprofil? Separerad efter ett 10 år långt förhållande (behöver kanske inte stå med i tinderprofilen?) vet inte vad jag söker efter (förutom en man då). Orkar egentligen inte hålla på att dejta hit och dit men jag har insett att jag vill vara i ett förhållande. Vill hitta min sista. Barn på halvtid osv, jobbar på statlig myndighet så kan inte ha att göra med folk som inte har ordning på sin shit. Hur lägger man fram allt detta och samtidigt låter ödmjuk och intressant? Och jo iom att jag är mamma och fd fru består mitt kameraalbum enbart av bilder på andra människor och några fåtal selfies på mig själv, har inga spännande bilder från exotiska stränder, där jag klättrar i berg, åker skidor eller drar upp en jättestor fisk.
    Help

      Nätdejtat i perioder och träffade min sambo (pappan till mina barn) på tinder för några år sedan.
      Jag skrev ingen profiltext alls. Efter en del nätdejtande tyckte jag bara att det flesta profiler va totalt ointressanta och så himla lika varandra.
      Vill du skriva basic info om dig själv så gör det. Men tror liksom inte att det kommer att vara det avgörande för om du träffar ngn du gillar.
      Det gör liksom inte så mycket att matcha med en för mkt som du efter några minuters chattning inser inte är för dig.
      Lycka till!

      Va? Du ska inte hålla på med nån lång förklarande text om statlig myndighet eller ditt barn, Du ska skriva ”x (insert valfritt namn), x (insert valfri ort), aktivt snygg och vill ha en ring på fingret innan 2024 är slut ” jag lovar (om du e aktivt snygg såklart)

        Vad menar du med aktivt snygg? ?Nej, jag hade inte tänkt att skriva något OM mina barn eller OM mitt jobb men jag tänkte att det kanske på något subtilt sätt skulle komma fram ur min presentation?
        För att folk som inte är aktuella skulle sortera bort sig själv liksom. Men aja önska mig lycka till?

          Vad tror du om typ ”Även om min tid mest spenderas med mina barn eller på ett jobb som jag gillar brinner jag för/ älskar jag Y och vill gärna dela det med någon. Det skulle ta livet till en ny nivå”

            Nä. Hennes tid spenderas ju inte mest med barnen och jobbet. Vad vi vet?

              Jag tänkte som grund för att gå in saker hon gillar. Jag är ju självklart starkt medveten om att jag inte känner henne.

          Hur förklarar man aktivt snygg? Nämen om du aktivt anstränger dig för att vara snygg. ??????? jag tror inte man ska övertänka sin bio. Folk orkar inte läsa långa meningar utan tinder går ut på first impression. Vill du ha analyserande killar kanske du ska testa Hinge?

            Men va sjukt att inte ha presentationstext? Otroligt ytligt att bara gå på bilder. Tur att jag inte är singel, palla sån skit.

      Bra bilder
      Finurlig text/skämt, glimten i ögat
      Kanske en länk till en favorit låt

        Kanske om man är fjortis?

      Jag är i precis samma situation (lämnat långt förhållande, har ett barn och pallar inte med nån som inte har ett ordnat liv) fast jag vet att jag inte vill ha något förhållande just nu. Det har gått snart ett år sedan separationen men känner mig inte redo att kasta mig in i något ”seriöst”
      Jag skaffade Tinder för några veckor sedan, kunde inte för mitt liv förstå vad jag skulle skriva. Så det blev en mening (plus i kanten om du har hund)
      Vet att många skriver ut att de har barn, men jag tar den biten sen istället.
      Hittills tycker jag att man snabbt märker om det är en vettig människa eller inte.

      Förslag: skriv några korta meningar om dig själv, och några korta meningar om vad du är ute efter (till exempel ”seriös relation” med någon som ”har livet i ordning”. Att skriva vad man söker (och inte söker) rensar iallafall bort en del olämpliga kandidater.

    Dasha: ”så skönt att vi har sålt våra dyra klockor nu när det kommer låtsasbud som rånar folk på Östermalm”
    Också Dasha: kolla min väskkollektionen inklusive 10 Chanelväskor ?

      Jag har aldrig förstått varför man köper xx antal dyra väskor och sedan aldrig använder dem.

        Många ökar ju i värde med tiden.

      Reagerade också på detta, kan inte förstå hur hon tänker?!

        Retorisk fråga?

    God jul. Hoppas du har det bra och får en fin och härlig jul.
    ?????

      Tackar.
      Och det samma till dig.❤

    Alltså visst har inte drömt att Fayme sagt att de absolut inte ska ha fler än 4 barn, att mannen ska sterilisera sig och att senaste graviditeten var 100% gnäll? Nu lägger hon upp screenshot på sin mensapp och det är tydligt att de legat varje dag på senaste ÄL..

      Asså va? Bor du under deras säng eller?

      Tjatade inte LD på sun man om ett nytt barn?
      Kan det vara samna med F??

      Hon är ju besatt av att ha massa barn och vara ung mamma ”hihi så crazy alla blir så chockade att alla barnen är mina hihi” ja vi fattar. Tror hon är lite besatt av att vara gravid också, vilket är ett följemönster hos mammor som har massa barn och inte kan sluta.

        Hon vet väl inte vad hon ska göra med sitt liv så hon lär sluta som Mirka Norrström med 100 barn.

      Vilken symbol menar du betyder att de legat?? Den grå pricken? Brukar det inte vara ett typ hjärta på dom dagarna man haft sex? Eftersom hon skriver att hon fortfarande blöder tänker jag att hon inte har haft ägglossning ? Men jag har svårt att tolka den bilden!

        Jag har själv appen så vet hur den funkar 🙂 den rosa linjen betyder att man blöder, och den gråa pricken betyder att man registrerat data den dagen, vilket i 99% betyder att man legat, men man kan även registrera tex humörsvängningar etc. Så det blir ju uppenbart att de har legat just de dagarna hon varit fertil. Den gula lilla blomman betyder ÄL.

          Jag har också appen och jag får upp ett hjärta när jag rapporterar sex? Är du säker på det? 🙂 Jag kan inte helt hundra nämligen så anledningen till frågan.

            Får också ett hjärta när jag lägger in sex.

          Okej! Men Fayme har uppdaterat massor om att hela familjen, inklusive hon själv har varit sjuka de senaste veckorna. Plus att hon pratat om att hon blöder osv. Känns ju sjukt att spekulera i men tycker det känns lite otroligt att de skulle haft sex så många gånger då ? Jag tror faktiskt inte att de aktivt försöker få ett till barn, men jag vet ju såklart inte ?

      Haha alltså varför lägger man upp sånt på sociala medier?

      Men snälla låt henne vara, visst hon delar mycket av sitt liv och känslor men måste alla spekulera skapa falska rykten om henne och LD?

      Hade ni själva velat att folk spekulerade snackade då mycket skit om er på nätet?

      Tycker inte om att ska drevas mot allt och alla så fort man eventuellt ändrar åsikt lite. Hon är också bara en helt vanlig människa!

        Samt en självvalt offentligt människa som väljer att dela ALLT.

    Någon med BMI över 30 som fått barn? Hur har era graviditeter varit? Positivt och negativt. Hur blev ni bemötta av sjukvården?

      Jag har BMI runt 28 och har fött barn. Det gick alldeles utmärkt. De frågade ingenting hos barnmorskan. Förlossning och återhämtning gick bra. Kände mig stark hela graviditeten. Kände mig tung typ sista två veckorna men annars var det inte några problem. Tränade graviditetsanpassat hela graviditeten.

      Ska tillägga att jag inte ”ser tjock ut” utan har mycket muskler och har alltid vägt lite mer men har ”normala” omkretsmått.

      Jag hade nästan 29 när jag blev gravid och strax över 30 när jag födde. Jag fick prata med en dietist (men minns inte om det var för jag även fick graviditetsdiabetes) vilket gav absolut ingenting haha. Visste ju redan varför jag gått upp i vikt. Jag mådde superbra hela graviditeten och hade en jätteenkel förlossning. Min barnmorska var jättebra och hörde inget negativt från någon annan inom vården. Men det kanske är skillnad på 30 och ännu högre. Tycker dock BMI är en skitgrej, alla är ju olika osv

        Förtydligande: visste ju varför jag hade gått upp i vikt innan jag blev gravid (dåliga vanor och noll motion)

      Jag har högt bmi och fått missfall några gånger. Inga av läkarna har sagt någonting om vikten. Min syster har bmi runt 32 och fick barn i somras. Hon hade en väldigt problemfri graviditet (mer huvudvärk bara) och förlossning. Vården sa inget om vikten. Först var det tal om att göra ivf och då suckade läkaren och sa att tyvärr kräver man i Skåne under bmi 30, vilket hon tyckte var fel då forskning enbart visar besvär med bmi över 35… Men ja, annars nämndes det aldrig.

      Jag har haft över 30 båda gångerna, inga som helst problem. Jättefina värden hela grav. Blev inte dåligt bemött heller. Fick något speciellt vid kejsarsnitten (typ antibiotika-dropp eller kanske något mot blodproppar..?) pga mitt högre BMI. En gång blev hon som gjorde KUB lite irriterad och sa ”för dig som har så mycket fett på magen blir det mycket svårare för mig att göra mitt jobb”. Enda gången jag blev dåligt bemött.

      Beror nog helt på vilken region du bor i. I Skåne är de rätt så hårda och har enligt min erfarenhet tråkig attityd till dig om du har BMI över 30.

      Hade BMI 30,2. Vägde in mig på 97 kg, gick upp 9 kg till mina 1,79cm. Jag blev bra bemött och tog själv upp det med vikten eftersom jag förstod att samtalet skulle komma! Det vi pratade om var att försöka hålla nere viktökningen och ärligt talat så gjorde jag inget speciellt, var sjukskriven sista 3,5mnd av privata skäl och tränade någon gång i veckan. Vägde mig hemma istället för hos BM för att slippa frågor. Dock bad jag om att få ta en glukosbelastning trots att mitt blodsocker vad bra men det visade inget. Blev fint bemött hela graviditeten och igångsatt 1v över tiden för jag var orolig för att bli för stor samt hade liiite högt blodtryck mot mitt normala låga. Enkel förlossning utan bedövning och föddes en frisk liten flicka på ca 3kg. Fick vara kvar 3 dagar pga lite stor blodförlust men annars underbart fint upplevelse.

      Vad tänker du kan vara jobbigt?

        Jag och min sambo försöker att bli gravida ä, har precis slutat på p piller och ville mest höra andras erfarenheter. Är lite nervös över min vikt. Väger 110 till mina 178 cm.

          Okwj, jag blev oplanerat gravid så har inte riktigt samma erfarenhet. Om jag hade fått göra om hade jag försökt gå ner i vikt innan för att minska de risker som ändå finns med övervikt i samband med graviditet samt att flera erfarar att det är lättare att bli gravid men det kan ju vara slumpen.

      Ja. Två gånger. Gick fint bägge gångerna. Inga direkta krämpor förutom illamående. Inga foglossningar, inget ryggont, ingen diabetes eller högtblodtryck. Två smidiga förlossningar.

      Hej! Det gick bra! Bra graviditet, bra förlossning ändå. Friskt barn ??.

      Jag vägde runt 100 till 177 cm när jag blev gravid. Min vikt har alltid varit förvånande för vårdpersonal dock, då de misstrott att jag ska väga så mycket. (Tänker att det kan spela roll hur vikt fördelar sig * muskelmassa etc). Gick upp ca 12 kg till BF + mycket vätska på övertiden (flera kilon!!). Barnmorskan vid förlossningen var den enda som påpekade min vikt som någonting negativt. (Yaaay…. Vad skulle jag göra där och då?). Gick ner nästan alla kilon inom en vecka + lite till under första månaden. Mitt barn var och är frisk, fysiskt och mentalt.

      Om du får en dålig barnmorska – byt! Om du har möjlighet att ändra tex kostvanor eller fysiska vanor och på så vis kunna gå ner några kilo ska det ju enligt forskningen bara vara fördelaktigt. Men vi är många med högt BMI som blivit gravida, haft bra graviditeter/förlossningar och fått friska barn ??. Lycka till!

    Min man är kanonsjuk, men jag har ändå lyckats få lite julstämning genom frenetiskt julbak.

      Hur mycket bakar du i frenesi? Pepparkakor, lussebullar, knäck och rullat mandelmassa eller marsipan, kan aldrig lära mig vilket man ska ha. Knäck är mitt favvo. Inte så det fastnar i tänderna och inte så att bitar av tänderna lossnar heller.

        Frenesi var kanske ett överdrivet ord. Idag har jag bakat muffins med choklad, havssalt och jordnötssmör, kanelmuffins med äppelfyllning, saffranskaka, kaka med smak av pepparkaka och apelsin. Och bröd.
        Samt gjort mintkyssar, men det är ju knappast att baka.
        Det andra julbaket är klart sedan länge.

        Ja, jag gillar att baka.

        Marsipan. Mandelmassa är äckligt imo.

          grön marsipan & semmelmandelmassa är det absolut bästa

        Alla mina kommentarer är i modd :/

    Husmorstips för att fixa bränd kastrull sökes.

    Du som skrev i ett tidigare ÖS och tackade för det mirakulösa bränd-kastrull-tipset, det enda som funkat efter att du provat alla andra, vill du snälla påminna mig om vad tipset var. Eller är det någon annan som kommer ihåg kanske? Hjääälp ???

      Nån gastar här att blanda vatten med bakpulver och sen småkoka det en stund. Men inte vet jag. Fan vad de skriker, blir ingen mer glögg nu.

        Testar ? Tack

          Funkade inte ? Gofd Jul ?

      Löser inte Svinto typ allt?

        Nä ?

          🙁

      Jag är i modd så antagligen kommer du inte se mitt svar men gnugga med en sockerbit. Obs ej snabbitsocker

      Sockerbit åh vatten? Inte snabbitssocker då får du fan va snabb ?

      Pink stuff tog min brända kastrull

      är det bara en missfärgning eller fast kol på botten?

      Ättika och bakpulver löser det mesta!

      Koka en disktablett om det är på insidan och gnugga sockerbit om det är utsidan.

      Häll i varm vatten och ca 1/2dl salt, koka upp, låt stå över natten, diska som vanligt

      Ta maskindiskmedel och vatten. Låt stå ett tag. Allt försvinner!

      Resultat:

      Svinto: Fail
      Ättika och bikarbonat: Fail
      Salt och vatten: Fail
      Sockerbitar: till 90% win
      Mirakelsvamp: Win till 100%

      Maskindiskmedel & Pinkstuff: Vet ej, testade aldrig. Kemikalier är inte min grej.

      Tack för tipsen. Nu slipper jag köpa ny kastrull. Yeyyy✌️✌️✌️

        Wihooo!!

    Är hon redan 20:00?

      Blev ÖS tidigare ikväll pga julstök läste jag någonstans.

    Köpte en Aladdinask till jul. Åt upp den. Nu måste jag köpa en till.

      Du får swisha en till dig själv.?

        Det är bara jag som drabbas då jag ska sitta själv i jul. Så jäkla gott med Aladdin-choklad! ?

      Helt rätt. Man ska låta sig göra vad man vill.

        ?

      Ha,ha, igenkänning på den, fast här var det Ferrero Rocher…och smågodis, plus annat smått & gott som redan passerat gå i magen.Note to self att inte handla för mycket gott för tidigt innan jul.?

        Exakt, men då har man iallafall lärt sig något nytt om sig själv. Att man inte hade så bra karaktär som man trodde. (Obs! Byt ut ”man” mot ”jag”). ?

    Är bf+3 och min man har precis fått influensan dvs vill absolut INTE att förlossningen ska starta just nu. Vet att det finns massa ”knep” (utan evidens) för att starta en förlossning, men finns det några för att undvika att starta en förlossning? Hahah

      Gör tvärtom. Gå inte i trappor. Undvik ananas. Ha inte sex. Drick vanligt te absolut inte hallonbladste.

        Hehe just sex kanske inte heller var prio ett ändå med en som gått över tiden OCH den andra med influensa.

          Vem vet? Sex är dessutom en av de mest vanligt beprövade metoderna, så visst finns det fog att ”varna”, om man nu tror på det.

      Ja kör tvärtom till alla tips! Framförallt sitt / ligg still så mycket som möjligt i soffan så drar det nog inte igång, rätt passande ändå såhär över jul!

        Nja det enda som faktiskt funkar är att ta det lugnt och ha det skönt så oxytocin utsöndras. Så var lite lagom stressad för då motverkas oxytocinet som behövs för att starta förlossningen ?

    Någon här som brukar ha bröstsmärtor som kommer i vågor pga muskelspänningar? Har själv haft det länge och har svårt att bli av med det (kollat upp hjärtat på akuten samt privata läkarundersökningar och det ska inte vara något fel på hjärtat). Har det hjälpt er att stretcha dagligen?

      Ja. Stretch, daglig rörelse och tyngdlyftning g har hjälpt mig.

      Jag har! Men jag förstod inte att det var muskulärt fören jag gick till en massör. Han masserade på sidan liksom (jo kändes skumt) men det blev bättre.

      Akupunktur hos en duktig fysioterapeut. Och några övningar på det som man kan göra lite vart som helst. En bra fysioterapeut fixar ?

      Det är en triggerpunkt i bröstmuskeln som kan simulera angina pectoris, kan kännas hemskt otrevligt (hjärtat ska man dock alltid kolla upp).

      Så massage och strechning
      Du kan testa självmassage på bröstmuskeln med fasciaboll eller tennisboll

    Sjuk i influensa och håller på hosta sönder lungorna. Aldrig varit med om nåt liknande. Har inte feber längre men hostan håller på döda mig ? Vården säger avvakta… några tips för att lindra hosta från helvetet?

      Du får be om recept på en rejäl hostmedicin.
      Hade världens rethosta med mycket slem efter covid.

      Du får be om hostmedicin via doktorn.
      Hade en rejäl rethosta med mycket slem efter covid.

        Vad fick du för medicin om man får fråga? Sägs att hostmedicin inte hjälper så mkt mot hosta men nu är jag fasiken desperat.

          Ej Flundra, men brukar få typ cocillana (?) utskrivet som funkar toppen! Det är vad jag förstår receptfri hostmedicin som inte fungerar.

          Min bror fick Molipeckt? ( Stavning?)

          Cocillana-Etyfin är det enda som hjälper. Skrivs ut av läkare, min livräddare under perioder med rethosta.

      Krya på dig! ?

      Hacka en gul lök och häll kokande vatten över, ställ bredvid sängen när du ska sova. Kör vi alltid på barnen när de har hosta och det brukar funka toppen.

      En gång ringde jag akuten och sa att jag inte ville komma in men vill få ett recept på Cocciliana och fick utskrivet en liter. Går ju att provat förutsatt att du låter som om lungorna är på väg upp.

      Luftfuktare. Varmt vatten med massa riktig honung. Typ en matsked.
      Rensa näsan med 1 liter koksalt

    Unpopular opinions ⭐️?

    Jag kan börja – Barn borde inte få interagera med husdjur

      Folk som åker hiss en-tre våningar är fett lata och borde skärpa sig. (Nej jag menar inte folk med funktionsvariation, synlig eller dold)

        Haha varför? Vad gör det dig? Palla gå i trappor när man jobbat och sprungit runt hela dagen.

      Barn är inte alltid välkomna överallt.

        Håller med. Tycker inte barn borde få gå på restaurang, med undantag för typ donken och pinchos

          Denna opinion representerar väl typ 75% av bloggbevaknings läsarskara och är väl knappast unpopular? (Om än himla trist)

          Fattar absolut inte denna åsikt. Vad går ni på för restauranger? Jag är ute och äter någon gång i veckan och ser aldrig barn. Men går på ställen som Lilla Ego, Hantverket mm. Går man till ställen med barnvänlig meny är det väl annorlunda, undvik dessa bara om ni inte vill ha barn vid bordet bredvid?

          Fast hur ofta är barn ute på restaurang på kvällstid om det inte är en barnvänlig restaurang? Ser aldrig små barn ute efter 18-19 typ

            Näe låt barnfamiljerna käka hamburgare kl 17:30 på typ Vigårda, så restaurangerna får lite utökat kundunderlag. Vill man ha lit lugnare kan man anpassa sig och gå dit kl 18:30.

            Tycker alltid de som gnäller om sånt här känns så himla bortskämda, att man exakt alla ska anpassa sig efter just en själv.

              Haha nej men exakt, sluta gå på McDonalds då? Måste ju vara ett extremt barnhat och blivit störd på en restaurang typ en gång för man ser väl aldrig barn på bättre restauranger? Antagligen tyvärr pga den här attityden..

            Luncher!

      När vi ändå är inne på barnspåret:
      Barnfria flyg hade varit underbart, eller uppdelade flyg där barnfamiljer sitter tex längst bak på större flyg. Mvh flög precis till Thailand och hade ett småbarn som skrek i 11 timmar bredvid mig (ja jag hade öronproppar, det hjälper inte helt).

        Ja jag som har småbarn hade också gärna sett att det fanns barnfria flyg eller barnfria ”avdelningar” för då skulle man som förälder inte känna sig lika nervös att ens barn kanske kommer störa nån.

          Det hade verkligen varit en win win!

          Gemene man slipper ha att göra med barn och föräldrarna kan få vara där bak och rodda bäst dom vill!

          Hade GLADELIGEN betalat extra för att få slippa barn på både flyg båt tåg och buss ?

        Långflyg delas redan upp. Lösningen heter business class ?

          Jag flög business class sist med min femåring ?‍♀️ vill inte heller sitta bakom en skrikande bebis

            Femåringar kan dock vara lika jobbiga om de inte är uppfostrade

              Absolut! Min är väldigt väluppfostrad och lugn. Hade ej tagit med honom om han var en vild unge med spring i benen.

            Det hade varit min mardröm att hamna brevid er på ett flyg ?

              Men du vet väl inte hur E:s femåring är? Kanske lyssnar på en bok en hel resa

                En 5 åring lyssnar på en bok en hel långflygning

                Haha ah ok

                  En femåring kommer i normalfallet varken att skrika eller springa omkring. Får barn inte existera på samma villkor som vuxna människor och typ prata, bara för att de råkar bara barn?

                  Nej men antagligen en del av tiden. Samt knappast behöver skrika en hel flygning iallafall. Det finns såå mycket som kan störa på ett flygplan, blir så märkligt att skriva att du skulle hata att sitta bredvid E utan att veta något om personen.

                    Eller hur, tack! Oförskämt av Maria att anta ? lovar att du blivit noll procent störd av oss Maria

                En femåring kan läsa en bok, småprata, se en film, få mat, en kudde och vila på efter maten med en saga i öronen, kan vakna, få en frukt och prata, se en film, titta på på kartan var man är, äta en godis, få se en film, sova lite ..

                jag menar jag skulle inte stå ut, jag skulle ta barnets frukt för att få det att skrika

                och så skulle jag hålla fram frukten som jag tuggat på till barnet som skulle skrika ännu högre..

                sen skulle jag säga högt ”barn borde inte få flyga, bara med andra barnfamiljer”

              Min femåring satt snäll som ett lamm framför sin skärm halva tiden, och sov halva tiden ? du hade varit mer störd bredvid random manspreading man

                Ha,ha, ja DET kan faktiskt störa mig lite, el öht människor som breder ut sig på gemensamt & litet utrymme. Men ett litet barn, nej.

          Fast business class är ju inte ens barnfritt så det är ingen lösning alls, enda gången jag flög business var det till och med fler bebisar där än på vanliga avdelningen.

        Bokade barnavdelningen på destination Gotland en gång och mina barn bad mig aldrig göra om det. Barn är ju olika.

          Gissningsvis har du väl isf lugna lite äldre barn, som inte stör andra.

          Tycker det är skönt när man t ex har en bebis.

        Har småbarn själv och tycker detta är toppen. Finns barndel på tåg/ båt väljer vi alltid det så blir det bättre och mer avslappnat för alla. Tycker också det vore bra om det fanns fler helt barnfria flyg, hotell mm så folk som vill ha helt barnfritt kan få det, isf att sura över barns existens.

      Varför inte? ? mitt barn är iaf väldigt snäll, klappar väldigt varsamt. Hade lyft undan honom annars ?

      Inte ens under en vuxens uppsikt?

        Det brukar sällan fungera och det dras och slits i djuren ändå. Därav min opinion.

          Oj. Ja barn är väl olika. Mina kompisars och syskons barn gör det inte iaf.

          Har du någon statistik att dela med dig av?

      Min åsikt: folk har för mycket åsikter om hur andra gör med sina husdjur och barn

        Är detta verkligen en unpopular opinion?

          Uppenbarligen, om jag vill låta min hund umgås med barn är det min ensak

            Ja, och om jag vill uttrycka min åsikt att jag inte tycker hundar och barn ska umgås, så gör jag det ❤️

              Ja det är tydligt det.

          Haha ja här verkar det nog vara det

      Unpopular opinion: Sex är äckligt.

        Har du själv sex? Eller avstår du pga äckligt?

        Varför då?

          Jag vet inte men jag blir illamående av bara tanken. Att ha någon så nära inpå mig – att jag måste visa mig naken för en annan människa – nej det äcklar mig något fruktansvärt. Ger mig vidriga känslor.

            Åh. Jag tycker inte heller om att visa mig naken inför någon annan, men väl där så försvinner allt vad den känslan heter. Har också problem med närhet men när jag har sex känns det bra för det är ingen påtvingad aktivitet så då känns det alltid bra för mig. Så försök att inte tänka så mycket utan njut av en (förhoppningsvis) skön akt.☺️

              Kommer nog aldrig ha det – kan inte se mig i en sådan utlämnande situation bara. Men tack ändå ❤️

                Var ”gammal” när jag hade sex första gången (typ 24) och var jättenojig. Liksom, hjälp, JAG, naken, med EN KILLE, whaaaat??!!?!?! Sen fattar jag ju att man är olika men vet många med mig som hade målat upp en helt annan bild och känsla kring sex än den man faktiskt fick när man väl haft sex.

                  Och jag är 34 och förstår inte poängen med det alls. Dont Touch Me

                    Vem tvingar dig

            Kroppsvätskor!

              Kan hålla med om det.

              Det finns dusch!

                Nähä, finns det??

                  Och den dumförklaringen var nödvändig pga..??‍♂️?

            det förekommer ett utstuderat kletande i samband med det också

        Tur att inte dina föräldrar tyckte det då….

          Hahahaha?

          Otur att de inte tyckte det snarare i mina ögon. Då hade jag sluppit vara här.

            Snark

              Härligt barnslig. Hur gammal är du? 8?

                8×3 och trött på sånt dravel

      Vad menar du med barn, alla upp till 12 eller?

        Ja upp till 12 år låter rimligt, allt under det ser jag helt separeras från vuxna ?

          Du låter som en bitter barnlös tant.

            Jag är under 35 och GLATT barnlös ?

            Hoppas jag förblir barnlös även när jag blivit en tant ?

              Det hoppas jag också du blir.

                Du fattar att det där inte blir en sågning eller en förolämpning mot någon som aktivt inte vill ha eller tycker om barn? Den åsikten blir literally en fis i rymden?

              Jag är redan tant och barnlös och jag måste säga att det är ett fantastiskt upplägg, funderar på att flytta till Portugal om några år. Kanske bara två år. Tänkte sätta mig att skriva lite, teckna lite och bara titta med mina runda ögon.

            Undrar mest hur fn man kan göra så stor grej av att det finns barn på tex en flygresa som ju var en begränsad stund. Kan man inte stå ut (om man nu har så svårt för barn) eller bara chilla, sätta i hörlurar och zooma ut, då har man nog andra, större problem med sig själv. Om jag var på väg nånstans, med semester i sinnet, inte fasen skulle jag hetsa upp mig för att ett barn ev.skriker bredvid. Jag har rest ganska mkt och har inte någonsin ens reflekterat över att det skulle vara jobbigt med barn ombord.

              Men det är DU!

              Det finns människor som är OLIKA.

              Alla hetsar upp sig över olika saker.

                Viss skillnad att hetsa upp sig över krig, svält och orättvisor än små barn som ev.låter, dock..

                Låter ju dock som att problemet i ditt fall ligger hos dig.

                Jo men då får du väl sluta vistas bland folk? Det verkar ju inte ens rimligt att hata barn så mycket? Att tycka det är lite störigt med barn, tonåringar, män i grupp o.s.v är väl en sak men man får ju inse att hela världen inte rör sig kring en själv och att allt ska anpassas just utifrån det man själv stör sig på.

                  Men man måste visa hänsyn till andra. Det gör man inte genom att ta med småbarn på flyg…

                    Ska man gömma sig hemma tills barnen är 12? Är man välkommen ut i samhället igen då?

                      Sa jag det? Är flyg samhället?

              Förlåt men när man är fast 10-12 timmar bredvid ett barn som gallskriker en i öronen utan avbrott så tycker jag man har all rätt att känna att det inte är super najs. Och hörlurar tar ju tyvärr inte bort allt ljud. Har inget emot barn, tvärtom men barnskrik är bara inte behagligt i en miljö som flyg där man är helt fast.

                Men överdriv. Inget barn kan gallskrika i tio timmar, möjligen en timma sen somnar de av utmattning. Om de nu verkligen gallskriker.
                Sen kan ju ungar vara jobbiga och störiga i flera timmar, men om ngn gallskriker får man väl ha medkönnande. Uppenbarligen är ngt fel.

                  Mm några timmar klarar de allt att skrika och sen är det ju inte ett bara heller… Tortyr.

                  Jag flög från Amsterdam till Houston USA en gång, och en bebis skrek i flera timmar. Det var jobbigt för alla men värst för mamman själv.

              Men va? Då är du ovanlig, extremt okänslig mot ljud och störningar? Barnskrik, i flera timmar, instängd och kan inte ta sig därifrån – fruktansvärt!

            Det heter barnFRI när man avstår från att skaffa barn av egen fri vilja. BarnLÖS indikerar att barn saknas i ens liv, vilket de verkligen inte gör när man inte vill ha några

      Min unpopular opinion: julmusik är så dåligt

        Gillar du iiiiiiingen låt? ?

          Jo Little Drummer Boy! Men den är sönderspelad redan första helgen i december ?

        ja, tror ingen gillar det, folk bara tror att andra gillar det

          Jag gillar det. Börjar I augusti.

          Jag gillar de gamla låtarna med ”rätt” artister

          Va? Jo, jag älskar julmusik! (Inte all såklart).

      Det måste få bli okej igen att säga NEJ till sina barn. Helt sjukt vad det fjompas med barnen i precis alla situationer och som vuxen ska man bli helt åsidosatt och överkörd av en bortskämd unge som tillåts göra och bete sig som den vill.

        Men alltså, är inte det där en nidbild av dagens småbarnsföräldrar? Jag vet i min bekantskapskrets bara en person som har barnbarn vars föräldrar av princip inte säger nej till sina barn. Alla andra gör det.

          Inte i min krets. Umgås med människor med olika bakgrund och olika syn på hur livet ska levas men det de har gemensamt är att man inte säger nej till barnet och det daltas och barnet får göra vad den vill. Finns inga gränser.

            Måste vara rätt ovanligt ändå? Tycker mest folk är trötta på hur ofta man säger nej till sina barn. Som min man sa; ”ibland känns det som jag säger nej innan de ens gör eller säger något”
            Vilket ju typ är värre egentligen än att säga nej för lite kan jag egentligen tycka.

              Det är inte min bild. Det är ju en grej idag, barnuppfostran har ändrats från när jag var liten på 90-talet. Man ska resonera med barnet, det ska få vara med och bestämma, man får inte säga nej utan ska hålla på och lirka och få ungen att själv komma fram till det ena och det andra osv osv. När vi var barn sa man till barnet hur det ligger till, dom vuxna bestämde och man sa nej när barnet betedde sig icke önskvärt. Det blev folk av oss också. Men eftersom de vuxna fått bestämma över mig under hela min uppväxt, vilket känns helt logiskt, blir jag aningen bitter nu när jag är vuxen och äntligen skulle få åtnjuta privilegiet av att vara just det, och äntligen få bestämma i mitt liv men nej , då ska barnen bestämma över sina föräldrar och alla oss vuxna i omgivningen. Dålig tajming på detta paradigmskifte måste jag säga!

                Tror verkligen din bekantskapskrets missuppfattat detta.

                Varför skulle man inte resonera med ett barn eller låta det vara med och bestämma/påverka sin vardag? Hade du uppskattat om någon annan bestämt allt åt dig utan att du hade något att säga till om? Att man resonerar med sitt barn är ju inte samma sak som att man aldrig säger nej.

                Jag berättar, förklarar och resonerar hela tiden med mina barn (samt ”mina” barn på förskolan) men samtidigt finns det tydliga gränser och vissa saker som inte går att kompromissa med. Dock förklarar jag alltid varför man inte får göra något, och min upplevelse är att det ger barnet en större förståelse i längden än att bara säga nej.

                Min erfarenhet som förskollärare och mamma är att barn mår bra av tydlighet, att handlingar får konsekvenser men även av att få utrymme att vara med och bestämma och fatta egna beslut (inom rimliga ramar och utefter deras mognadsgrad). Vi vill att barnen ska bli självständiga, tänkande individer som kan fatta egna beslut, och då måste de ges tillfälle och möjlighet att träna på det!

                Vissa saker måste göras oavsett om barnet vill det eller inte, tex tandborstning. Det går inte att förhandla bort, men man kan förklara varför det måste göras, och barnet kan få välja vilken tandborste och vad man sjunger för sång när man borstar och på så sätt vara med och bestämma/påverka inom vissa ramar.

                Det är ju den generationen som du beskriver som nu uppfostrar barn. Man uppfostrar ju barn bland annat baserat på sina egna erfarenheter.

                Vissa saker måste man ju säga nej till; som att vissa beteenden inte är okej. Tex: man får inte slåss, puttas, säga dumma saker till och om någon. Får inte springa vid/på gator etc. Det är dock skillnad på att säga nej och vara en auktoritet och att säga nej endast för att man ÄR auktoritär?

                Man får tex vara arg och frustrerad – men man behöver lära sig att hantera det. Att barn lär sig benämna och förklara sina känslor är ju BARA positivt. Vi vill ju ha en omvärld med empati och sympati och för att ha det behövs ju förståelse både för andra och sig själv. Att resonera är ju också en positiv egenskap – hur ska barn lära sig utan att öva, tänker du?

      Andras ögonstenar till barn är inte allas ögonstenar. Vore bra om folk kunde förstå det.

      Och på tal om barn. I ett avsnitt av Dumma människor säger hon nånting i stil med att man som främling ska ge ett okänt barn ett leende på t.ex tunnelbanan som att man verkligen borde göra det. Nej. Jag sitter inte i kollektivtrafiken för att underhålla någon annans barn, lägg inte det ”ansvaret” på andra

        Ser det inte som ett ansvar men om ett litet barn tittar på mig och ler så ler jag och vinkar tillbaka. Det tycker jag mer är vanligt hyfs och inget som stör mig, ser det inte som att nu står jag förväntas jag stå för underhållning utan mer hur man normalt interagerar.

          Har verkligen för mig att det framställdes i podden som att om man skulle ”ställa upp” och ge ett litet leende.

          Nej hatar inte barn.

            Jag hörde det och det var inget krav utan det var mer ställa upp ungefär på det sättet som att ifall någon hälsar på en trevligt så hälsar man tillbaka på samma sätt även om man inte känner sig så glad. Man behöver såklart inte göra det, det är inte ens ansvar men det är lite hyfsat.

              Tänker ändå inte ge ett okänt barn ett leende. Särskilt inte om jag är trött, vilket jag alltid är de få gånger jag behöver åka kollektivt.

                Så om ett barn tittar på dig och ler så ler du inte ens tillbaka?

                  Nej. Det brukar inte hända ändå tror jag, jag är inte så uppmärksam. Har oftast tunnelseende ute bland folk och stressar fram, missar ibland även folk jag känner.

                    Le mer, bli mindre stressad.

                      Har inte med det att göra.

          Precis, så gör jag med. Hur kan man inte, liksom..Finns ju knappt ngt gulligare än en liten människa som säger hej till allt & alla.

            Jo det finns massa annat som är gulligare.

            Jo, kattungar är en triljard gånger gulligare!

              Nej, möjligen är hundvalpar LIKA gulliga, såpass kan jag sträcka mig. (Kattungar är iofs oxå väldigt söta dock)

                Nope, sorry men du har fel! Kattungar är gulligare än alla hälsande ungar sammanlagt. (Men jag ler och hälsar tillbaka ändå)

              Ja kattungar är ju det absolut gulligaste som finns, så de vinner. Finns väl inga fula kattungar liksom? ?

            Kan räkna upp 50 saker som skulle vara sötare

              Hahaha kan du inte göra det?!
              Du får inte räkna upp 50 sorters djurungar, max 10 djurungar kan jag gå med på?

        Människor som inte ler tillbaka till ett litet barn är bland det värsta jag vet. Hur kan det vara möjligt att inte le tillbaka när ett barn ler eller hälsar.
        Även när typ 1-2 åringar hälsar på Ica till folk och är super glada och personer kollar iskallt på dem med avsky. Vad är det för fel på er?? Inte konstigt att svenskar är så jävla osocial och otrevliga när man från start blir bemött så ohyfsat.

        Jag kan med vara trött, svintrött men hälsar ändå tillbaka när en annan människa hälsar och ler. Gäller även äldre människor med exempelvis down syndrom. Hälsar även på tiggarna utanför Ica. Det kostar mig absolut ingenting att le och hälsa.

          Exakt❤️

          Det jag hatar är att föräldrarna förväntar sig att man ska tycka att det är så jäkla gulligt med deras flinande barn, det är inte det. Jag smälter inte när jag ser ett barn liksom.
          Hälsar inte på tiggaren utanför systemet (bara där det sitter en där jag bor) och jag har nog aldrig blivit hälsad på av någon med downs syndrom.

            Fast det här… alltså varför är ni så säkra på att det har med ”förälderns förväntning” att göra? Kan väl lika gärna vara en normalt funtad vuxen människas reaktion på en annan vuxen människas agerande?

            Jag har visserligen barn idag men även långt innan jag fick barn såg jag det som en självklarhet att le mot ett barn som söker kontakt. Barnet är ju en människa i en utvecklingsfas och ett leende är en människas naturliga sätt att bekräfta. Jag ler ju inte mot ungen för att leva upp till förälderns förväntan, utan för att det är…. En normal reaktion? Likaså om en vuxen ”råkar” få ögonkontakt med en när man är på stan så ler man?

            Jag kan verkligen inte se framför mig hur en vuxen person tex sitter på bussen, råkar få ögonkontakt med en unge som spricker upp i ett leende och vinkar, och den vuxne bara vänder sig bord med stoneface. Låter ju fullständigt absurt ?

              Vem ler åt en okänd vuxen man får ögonkontakt med? Det har jag aldrig sett.

                Jag både ger och får. Tycker att det känns väldigt fint att få ett leende. Det värmer.

                  Alla tycker Inte det helt enkelt, är skitsamma ofta för mig.

                    Du framstår mer och mer som en härlig och sympatisk människa! God jul på dig, hoppas din dag blir fin iaf ?

                      Är inte samma anonym. Jag är sympatisk men alla blir inte ”värmda” av ett leende från en främling. Det är inget konstigt.

                      Anonym 10.03, EXAKT. Jag kan väl bli glad av ett random leende, men det är ju inte från vilken random person heller direkt. Och jag blir inte glad av barns leenden. Vissa, visst, men absolut inte alla.

              Bra skrivet, håller med till 100%!

              Va? Ler om man råkar möta någons blick? Gör verkligen inte alla hela tiden och det är helt normalt och ok. Även att inte le tillbaka mot ett barn. Man behöver ju inte stirra surt och skrämma den men alla väljer själva vad de viil göra, le eller inte.

              Va? Ler om man råkar möta någons blick? Gör verkligen inte alla hela tiden och det är helt normalt och ok. Även att inte le tillbaka mot ett barn. Man behöver ju inte stirra surt och skrämma den men alla väljer själva vad de viil göra, le eller inte. Att tycka alla måste göra det är det absurda här.

                Tycker inte att alla ”måste”. Tycker att det är märkligt att man inte gör det av naturen och att detta ens blir en diskussion.

                  DU tycker det ja. Det är inte märkligt alls, alla är olika.

                    Jag trodde det var uppenbart att jag delade med mig av vad jag tyckte.

            Vem förväntar sig att man ska tycka ungen är gullig?
            Det handlar bara om lite medmänsklighet. Hur svårt kan det vara att le och hälsa mot en människa som ler och hälsar mot dig? Oavsett, ålder, kön, hudfärg, läggning, etc etc

      Detta blev visst en antibarn-tråd! Många som är trötta på syskonbarnen redan tro?

        Eller i hemlighet önskar att de hade egna barn att baka julgodis med och köpa julklappar till.

          Usch va stressigt och hemskt! Nej vissa är bara anti-barn ??‍♀️

            Mhm vi säger så…

              Varför är det så svårt att ta in? Att man är programmerad olika? Tröttsam pajkastning om att man skulle LJUGA! Hade jag så gärna velat ha barn hade det gått fint att skaffa?

                Om du är programmerad till att inte vilja ha barn har naturen missat något. Du borde isf inte ens blivit till, då allt går ut på att reproducera sig.

                  Människan är lite mer komplex än så. Allt går inte ut på att reproducera sig, helt uppenbart.

                    Jo det gör det. Människor och djur är exakt så ”enkla”.

                      Ok om allt handlar om överlevnad och reproduktion; varför finns anorexi där människor svälter sig till döds? Varför begår folk självmord? Varför krigar människan o försöker utrota mänskligheten hela tiden? Varför skadar människor varandra? Om allt var så enkelt att vi vill leva och reproducera oss så hade ju världen sett väldigt annorlunda ut.

                  What about the gays then?????

                  Men många vill inte ha barn, hur ”naturligt” det än är, hur kan du missat det? ?

          Tror som du. Barn ger en mening med livet och en kärlek som inte kan uppnås på något annat sätt. Ett liv utan barn kan aldrig bli lika rikt och meningsfullt som ett utan barn.

            Men så kan man inte säga. Det ger inte en mening med livet till alla.

              Håller med. Mening med livet finns ändå, givetvis. En del vill kanske bara inte ha egna barn, men man kan älska barn ändå och känna enorm kärlek.

                Det är OK att inte älska barn, men det är f*n inte OK att hata barn. Ni är typ artförrädare…

                  Vad i det ansi skriver är hat?

                    Trollet ”Anonym 21:51”, bara att ignorera. Skall alltid käfta, oavsett vad man skriver. OCD i att alltid svara med något negativt. Mår troligen inte så bra tyvärr.

                      Misstänkte detta.

                    Inget.

            Alltså den här kommentaren är så vidrigt så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Mitt hjärta går liksom lite sönder varje gång nån uttalar sig så.

              Vad gör att ditt hjärta går sönder? Vad är så vidrigt? Att hen tycker eller inte tycker att barn är meningen med livet?

                För att jag själv inte kan få barm och när någon säger så så blir jag bara så jävla ledsen.

                  Samma här. Det känns så jäkla vidrigt att föräldrar skulle gå runt och tänka ”stackars henne som aldrig får ett meningsfullt liv” för att jag inte har barn. :/ Jag vill gärna men vet inte om det kommer gå med tanke på upprepade missfall och min ålder… Jag vill verkligen tro att om jag inte får barn så kan jag skapa mening med mitt liv ändå, och lycka. Men när vissa morsor bestämt hävdar att livet är meningslöst utan barn så blir man fan ledsen…

                    Ja och dessutom säger det på ett sånt sjukt ”översitteri”-sätt. Så mästrande på ngt sätt. Man kan uttrycka sig på olika sätt liksom.

                    Hoppas innerligt att människor inte går runt och tänker så! Jag har barn och är just nu i den värsta perioden med småbarnsår och vaken nätter. Inte fan känner jag att detta är meningen med livet ?? aldrig få sova, inte kunna tänka en tanke osv. Jag kan just nu känna att livet hade varit ganska gött utan barn eller med äldre barn (vi kommer dit om några år), så får man såklart inte skriva för då är man ju världens sämsta mamma. Men nej barn är inte meningen med livet. Man kan få ett fantastiskt liv utan barn. För egen del så berikar barnen mitt liv (fastän jag är extremt trött och negativ för tillfället) och jag har svårt att se ett liv utan dem.

                    Nej men hej hopp vad flummig man kan vara. Ville svara rakt upp och ner att jag blir ledsen för er skull som vill ha barn men inte kan få barn, att då få sådana kommenterar som gör ont och sårar. Ni kommer få ett underbart och meningsfullt liv utan barn. Ni får faktiskt andra möjligheter än människor med barn (dem får ju andra möjligheter än människor utan barn såklart).

                    Dem morsorna som bestämt menar att barn är meningen men livet säger säkert så för dem behöver övertala sig själva ??#behöverenveckasemesterfrånfamiljensnarast

                      Snälla använd inte dem, skriv dom

                      Äsch, kan ha varit en felskrivning bara. Pussmunnen använder dem två gånger, en gång fel och en gång rätt. Hen kanske vet hur man använder det men gjorde ett misstag bara, det händer. Ser mycket bättre ut med de/dem om man använder det rätt än att använda dom.

                      Håller med om allt! Jag ville aldrig umgås med barn när jag var barnfri & önskar att det fanns barnfria alternativ överallt! Tror att många kan leva ett lyckligare, rikare & friare liv utan barn. Mitt barn är vuxet nu & jag älskar henne överallt annat. Livet med barn är ibland härligt, men det kan ofta vara jävligt, jävligt besvärligt.

                  Ja, fy så dåligt att uttrycka sig så man får f*n tänka på lite vad man säger och på andra människors situationer. Jag har lyckats få barn efter sju års kämpande, men började också förlika mig med ett liv utan barn, och jag började faktiskt se en hel del fördelar och att man absolut kan ha ett bra liv ändå! Vet också flera släktingar som inte kunnat få barn och som har jättefina liv. Det finns folk med barn som har det kanon och de som har det sämst, precis som det finns folk utan barn som har det kanon eller sämst. Det är inte svart eller vitt, ingen annan kan komma och säga ”livet blir inte meningsfullt”, herregud så korkat. Det är inte sant. Kärlek till dig ❤️

                    Mitt liv är fantastiskt utan barn, har valt det själv. Känner inte att det skulle tillföra nåt jag behöver.

              Varför då? För att det är sant?

                Nej, för att det är trångsynt.

            För att citera en annan anonym här: SNARK.

            Alltså jag tycker alltid så synd om folk som skriver som du gör. Jättesorligt hur tomma era liv måste ha varit innan barn om ni känner såpass enorm skillnad. Missförstå mig inte, förstår absolut att man känner en enorm kärlek till sina barn som skiljer sig från hur man känner för andra. Men det där med att ni inte hade någon mening med livet innan, eller att annan kärlek inte är lika värd, att era liv inte kändes rika eller meningsfulla innan. Det är så himla himla sorgligt och tråkigt känner jag bara.

            Jag och min man har ännu inga barn, men vill nog ha ett barn om ett par år kanske. Så är liksom inte anti barn på något sätt. Och kommer alldeles säkert känna enorm kärlek för det barnet om det blir till. Men älskar också vårt liv nu: älskar att känna den enorma kärlek jag känner till min man, älskar att ha roligt och tråkigt ihop utan barn, känner mening med vårt liv, mitt liv, mitt jobb osv. Känner noll behov av att jämföra det med någon som har barn, bara glad om de med barn känner lika glada för sina liv såväl som de utan barn.

            Men som sagt, så sorligt med de med barn som liksom nästan mansikt måste påtala för sig själva och andra hur inget annat kan vara i närheten lika bra som vad de har.

              Ja, så synd om barnen också. Stor press att va nåns enda mening med livet…

              Vettigt och sunt. Man kan leva ett toppenliv utan barn oxå, finna djup mening osv. Likaså kan man känna enorm kärlek för barn i ens omgivning utan att ha egna. Vissa hävdar ju ”inget meningsfullt liv utan barn” och jag tror de tankegångarna uppstår när någon tex. tror att ett barn är lösningen på allt, för alla, vilket såklart inte är fallet. Det är väl tur ändå att alla inte väljer att skaffa barn, då denna jord dels är full med barn som inte ens har mat för dagen, plus överbefolkning osv.

              Har aldrig påstått att livet var meningslöst innan barn. Men nu MED barn så fick livet en mening som inte liknar något annat. Det blev en helt ny dimension. Har älskat och älskar andra människor också men kärleken till barnen överrumplade på ett helt annat sätt som inte kan jämföras med känslorna för någon annan. Och ja, livet fick definitivt större mening och hade inte varit lika ”rikt” utan barn.

                Men du kan bara utgå från din egen upplevelse och erfarenhet. Blir konstigt när du projicerar det på alla andra.

                Jomen precis, så är det ju, det blir verkligen en ”ny dimension” för de allra flesta. Men innan man har barn vet man ju inte om den känslan och kan vara lycklig med sitt liv ändå, lite så jag menar. Sen tror jag personligen att barn inte alltid är för alla dock.

                  Mer kärlek men också mer problem, oro, trötthet, ansvar mm. Så verkligen inte bara positivt. Så länge alla tänker efter och gör det just de känner för.

                  Ja precis, känner inte att nåt saknas i livet och det är perfekt som det är, utan barn! Behöver inte ha mer mening, mer lycka (om det nu skulle bli så), det medföljer ju även uppoffringar och vissa negativa känslor (oro, sömnbrist). Jag avstår, är nöjd som det är liksom.

                Så känner jag med min hund som jag skaffade fär ett par månader sen men jag skulle aldrig hävda att de som inte har hund har ett mindre meningsfullt liv ändå. Alla är inte hundmänniskor och alla är inte barnmänniskor. Vad som ger mening till livet är olika eftersom att vi människor är olika. Jag är 33 år och har gjort 2 aborter för att jag inte vill ha barn så det är självvalt och är alltså inte ofrivilligt barnlös och bitter. God jul!

            Hahaha omg. Du måste va ett troll. Sorgligt om du tror det är sanning. Tråkigt liv som gjorde att du behövde barn för mening ?

          Nä verkligen inte.

          Men gud vad larvigt, tror du allt handlar om avundsjuka? ? Ful kommentar.
          /Har inte kommentarer i tråden innan.

          Man kan ju ha egna barn och ändå ha dessa åsikter. Men önskar att jag och mina vänner kunde träffas tillsammans med deras barn under en tretimmarsgrej i ett av barnens hem utan att ungen måste riva huset i alla tre timmar I STRÄCK tillsammans med de andra barnen och föräldrarna säger ingenting utan de tycker det är naturligt och flera går därifrån med migrän. Inte okej. Kan inte förstå föräldrar tycker människor i omgivningen får stå ut med hyperaktiva gapiga barn. Tala istället om för barnet att man måste respektera andra människor och inte vara så yvig hela tiden. En stund – ja. Oavbrutet – nej. Vad hände med att sitta och färglägga i en målarbok?
          När jag var liten (90-tal) sa dom vuxna ofta till sina skrikiga barn och dagisbarn i kollektivtrafiken att det finns många människor på bussen (som är trötta) och därför behöver man dämpa sig. Man hör inte sånt alls idag på bussar och tåg. Barnen får hålla på och man skyller på att ”ja men han är ju bara fyra och ett halvt”. Än sen? Skrik och lev om ett tag men sen får man tala om för barnet att man inte kan hålla på så. Ser istället bara uppgivna sönderkörda föräldrar som inte säger ett skit.

        Men folk gillar väl mest sina egna barn? Det är väl rimligt att inte palla med främmande barn som skriker på bussen. Det betyder inte att barn ska förbjudas på bussar men att det kan vara jobbigt är väl ingen hemlighet.

          Jag gillar andras barn också MEN jag gillar inga barn som skriker på bussen. Varken mina egna eller andras.
          Dock är det ju sällan barn skriker, mest bebisar men många klagar ju så fort barn låter och kallar det skrik och gnäll.

        S
        Man behöver inte vara anti barn då man har åsikter. Många gånger handlar det om föräldrarnas slappa uppfostran och låter vilda barn härja fritt. Det i sin tur förstör för föräldrarna som harn barn som kan uppföra sig.

          Fast du får nog hålla med om att i många diskussioner här på bloggbevakning låter det ju som att man vill utrota barn ifrån jordens yta i princip. Samt väldigt låg toleransnivå för hur barn beter sig. Ja, en del barn kommer skrika och härja på bussen, men de flesta gör de inte. Däremot kanske barn pratar väldigt mycket på bussen och med lite gällare röst; det fullt normala beteendet skulle många här på BB se som ouppfostrat. Jag fattar att man stör sig på vissa saker, jag vill förbjuda alla hammarbyare/djurgårdare/aikare när det är derby och jag seriöst inte vågar gå i närheten med mina barn. Tyvärr kommer desamma fortsätta hävda att de har rätt till sina känslor offentligt och att jag inte ska klaga för fotbollen drar in så mycket pengar. Sådant är livet i ett samhälle.

            Anonym 22:22
            Tror att mycket handlar om vad man har varit med om. Har man varit i flera olika situationer där barnen får härja utan att föräldrarna säger till så blir det att man drar alla barn över en kant. Någon annan kanske har rest flera gånger och har haft skrikande barn i närheten som skriker i timmar.

            Ja barn finns och syns och de har samma rätt att vara ute i samhället. Problemen blir när föräldrarna tar med sig vilda barn dom springer på bla pizzerian eller caféet och krockar med personalen.

            Jag vet inte varför man stör sig på barnen när det är föräldrarna som inte hör något. Det är föräldrarna som tar med sina barn under 2 år på långa flygresor för att de behöver semester. Man läser om barn som sparkar på sätet och slutar inte fast en vuxen säger till.

            Om ett barn vinkar åt mig så ler jag och vinkar tillbaka. Föräldern som är ute med barnet blir glad.

              Det heter dra alla över en kam. KAM.

        Ja, jag är frivilligt barnfri, inte så intresserad av att umgås med barn och undviker det gärna om jag kan men förstår inte hur folk kan störa sig så mycket på barn? Visst är det jobbigt när man hamnar bredvid någon som skriker men det är ju inget stort problem i vardagen. Låter på en del som att de knappt kan gå utanför dörren utan att det kommer en hord med barn som stör.

          Jag tycker att det är så? Horder som stör? Tonvis med ungar som skriker på nåt dagis, dom kommer i sjok på gatan hand i hand med nån fröken, smutsiga och snoriga å skriker.

          Dom skriker i kollektivtrafiken. Dom skriker på Ica när dom inte får vad dom vill. Barn är typ alltid trötta eller överstimulerade och således skriker oavsett var dom är. Dom sprakas i kollektivtrafiken, hostar en i ansiktet nyser en i ansiktet jag kan fortsätta ?

            Vi måste ju röra oss i väldigt olika miljöer. Det händer absolut vi att jag blir störd av barn men verkligen inte ofta.

              Då skulle jag gärna byta miljö med dig?

            Fast om barn inte ens kan vara på dagis eller promenad utan att du stör dig så är det snarare ett du-problem än ett barn-problem. Du får jobba bort den där överkänslighet. Och pendlar dagligen med tunnelbana/pendeltåg, har aldrig blivit hostad eller nyst i ansiktet av någon annan än en vuxen man, visst det kan hända att något barn någon gång gjort det men det är inget problem. Du överdriver.

            Men alltså vad är ditt problem? Att barn existerar? Barn måste ju kunna röra sig ute i samhället på offentliga platser utan att du får psykbryt. Det är inte barn det är fel på det är nåt i ditt huvud.

              Näää ja står nog fast vid att 40 skrikande dagis barn inte är njutbart och inte heller en slem host av en 4 åring som sitter i mammas knä☺️

              Det är ( bekräftat ) inget fel på mig så vi kan inte skylla på det tyvärr ? Hade jag därimot fått ett psykbryt hade jag kollat upp det no worries!

              Och jag säger dessa saker då det händer mig OFTA. Framförallt i kollektivtrafiken.

                Bra trollat. God jul på dig.

                  Haha ja jag tror nog också Maria är ett troll nu faktiskt. Det gick lite för långt.

                Men vad gör du ens där utanför förskolan i tid och otid då. Låter ju lite sus

                  Håll i dig nu! Jag bor nära en förskola .

                    Flytta.

                      Lyxigt om alla bara kunde det

      Vissa bebisar är fula.

        Testa ligga i vatten i 9 månader och sedan pressas ut ur ett litet hål så kan vi ju se hur snygg du är sedan.

          Hahahaha!!! Klockrent!

          Been there done that, och jag var svingullig som baby. Vissa bebisar är inte lika gulliga bara, så är det. ?‍♀️

            Vill du ha ett grattis eller vadå

              Oj så grinig. Blev du kränkt för att jag kanske tycker din bebis är ful?

                Nej nu pratade vi ju om dig. Var du 10/10 eller mer 9/10?

                  ?

        Alla, tycker jag är fula!

        Min bebis är rätt ful. Älskar henne ändå.

          ?

        Jag var en ful bebis och hade ett väldigt märkligt utseende som barn. Ser helt okej ut i vuxen ålder. Alla kan ju inte vara små keruber.

      Julmat är äckligt. Så konstiga kombinationer av mat. Uäk?

      Barn borde enbart få interagera med djur på djurens villkor.

        Skulle som svar till högre upp

        Helt rätt! Håller med!

      Jag ogillar julen! Tycker den är påträngande. Var man än vänder sig i december så ser man pepparkakor och julgranar. Har noll intresse av att fira Jesus eller jultomten och tycker julmat är trist.

      Är fullt rimligt tycker jag! Husdjur är inga leksaker

      Impopulär åsikt: Folk med allergier borde skjutas av. Menar inte typ dödliga allergier men överkänslighet mot så doft. Hundsaliv. Asplöv.heeeejdåå

        Survival of the fittest! Ska vi skjuta av alla andra med sjukdom också?

          Jag anmäler mig som frivillig. Jag är inte allergisk mot något födoämne, men ni får gärna skjuta mig ändå. Jag är rödhårig så i praktiken allergisk mot solen, vilket typ räknas.

      Jaha? Hur vill du lösa det då? Avliva barnen som råkat komma till världen?

      Jag har en opinion som faktiskt bara råkar vara en slump i detta fall, jag lovar.

      Men jag har aldrig träffat en trevlig Maria. Manliga motsvarigheten är David av min erfarenhet.

    Jag är väl i normala fall en grinch, men i år är det bara värre ändå. Jag och mitt ex gjorde slut förra veckan och det gör så jävla ont. Nästan nio år var vi tillsammans.

      Tråkigt att höra. Skickar en kram ?

      Kramar ❤️❤️

      Åh! Samma här, nästan 9 år men gjorde slut mer i somras men har hund ihop så ses ändå fortfarande. Fruktansvärt ont.

    Blir smått provocerad av att Christina blir såååå snabbt omhändertagen på SÖS, jag jobbar själv på SÖS akuten och kan säga att (tyvärr) gamlingar ligger och väntar i timmar på hjälp och får absolut inte stanna kvar så länge på en avdelning för en fraktur, slussas fort som tusan till någon geriatrik för vidare vård för att ge plats till någon annan. Skönt vara känd och få hoppa förbi allihopa och får specialbehandling

      Christina vem?
      Det finns tusentals Christinor i Sverige!

        Antar hon menar Schollin?

      Ja och den där Gunilla som fick ännu bättre vård, där blir vi riktigt arga?

      Du måste skämta! Har man tre frakturer så blir man op ganska snabbt. Dessutom ligger hon inte kvar på SÖS utan är på rehab.

        Hon låg kvar i 5 dagar, de är långt ifrån många som får göra det, man åker vidare till geriatrik för att göra plats för andra.

          Då bedömdes väl det att det var nödvändigt och genomförbart. Förstår inte det här, om du på allvar tror att dina kollegor bryter mot hälso och sjukvårdslagen och prioriterar efter andra saker än vårdbehov, varför går du inte till din arbetsgivare eller anmäler du istället för att kommentera på en blogg? Är ju en rätt grov sak du låter passera annars.

            Du tror att man skulle erkänna det eller? Självklart inte, ser väl bra ut för Södersjukhuset att allt går snabbt och man blir så väl omhändertagen, hon är ju väldigt nöjd och det är ju bra.

              Borde ändå anmälas så det finns på papper och det finns fler steg att ta efter det om din arbetsgivare inte vill lyssna. Du borde göra det, är ju lite ens ansvar som vårdpersonal att anmäla vårdfel, speciellt eftersom du verkar hävda att kända generellt får snabbar vård, då är det ju t om systematiskt.

                Hon låg inte inne på min avdelning. Utgår från det hon lagt upp själv på insta och utefter det så är min känsla att allt gick väldigt fort för henne, ser gamla människor söka akuten varje dag och det är så sjuka väntetider och så kommer hon och allt går super snabbt, men va skönt för henne ?? Önskar vi slapp alla långa väntetider på akuten.

                  Så du jobbar inte på den avd, du har ingen insyn i hennes vård (utöver instagram) men du kastar ändå dina kollegor under bussen genom att anonymt skriva om hur de felprioriterar patienter baserat på din känsla? Schysst.

                    Haha jag tror dom överlever och inte bryr sig ett dugg om min känsla

                      Så oprofessionellt att prata om patienter och även kollegor!

                      Åh herregud då har du inte varit bland uskor och ssk om du tycker det här är att prata om patienter och kollegor ? har inte delat något om patienten förutom det hon själv gått ut med. Måste säga att du (om det är samma person) gick igång ordentligt på detta ? jag bara dela en känsla/tanke jag har, men det är super bra att hon delar ut denna bild av SÖS, jobbigt om hon inte hade varit nöjd ?

                  Alltså du bryter ju mot sekretessen även om hon gått ut med information själv på instagram. Hon får göra vad hon vill med sin information men du får inte sprida någon info oavsett. Du behöver samtycke till det och får inte prata om det med folk som inte har med hennes vård att göra. Vi andra kan pladdra på eftersom vi inte styrs av sekretess. Men du som jobbar i vården gör det. Om jag hade kommit till ditt jobb imorgon och frågat om CS vårdas där inne får du inte svara ja eller nej ens, oavsett vad hon sagt på instagram.

                    Jo, om patienten har sagt att man får berätta att hen är inlagd så får personalen berätta att hen är där. Väldigt sällan patienter ber om sekretess, dvs att man inte ens får berätta att de är där. Anhöriga ringer o frågar om patienter, anhöriga hälsar på. Har patienten så sagt att man får berätta att de är på avd så både får och ska man säga ja om anhörig frågar om patienten är där.

                      Man ber inte om sekretess. Den gäller av sig själv. Man ger samtycke för att bryta sekretessen.
                      I det här fallet rör det inte en patient som sagt ”du får säga att jag är här och vad jag vårdas för och hur mitt tillstånd är”. Ingen av oss är närstående till CS. Vill man veta ngt om en patient vänder man sig till sjukvården och personalen svarar en i lämpligt forum, dvs inte på bloggvevakning.
                      Exemplet jag tog rör inte närstående utan en främling. Vi alla här är Främlingar för Christina och att hon skrivit saker på Sociala medier innebär inte att sekretessen för hälso- och sjukvårdspersonalen bryts.
                      Eller menar du att Christina tillfrågats om att outas av en sjuksköterska här? Det är inte så det funkar. Sekretessen gäller.
                      Det är i alla fall inställningen på mitt jobb inom hälso- och sjukvårdsjuridik.

        Många som får vänta länge på operation, det är underbemannat och covid, säsongsinfluensa och RS tar upp enormt mycket resurser.

          Akuta op är det ingen som behöver vänta på.

            Ja det händer absolut att akuta, alltså inte planerade, op får vänta.

      Men du vet väl inte alls bakomliggande orsaker till att hon får stanna kvar?! Finns säkerligen en bra anledning till det. De flesta vill nog också hem så snart som möjligt. Speciellt kring jul.

    Har Jonna L opererat sig??

      Ja blindtarmen

      Japp, blindtarmen för 5år sen.

        Bästa kommentaren ever, var är alla ????? Hahaha

          Hade gett en om jag höll med dig om det

      Jocke och Jonna-Jonna? Såklart, ser du väl (från tusen mils avstånd)?

      BBL

    2 barn och några år senare. Sakta men säkert har ja nu gått ner alla mina 10 mammakilon och har samma vikt och kropp som innan barnen. Men min rumpa är inte som innan barn, min rumpa är platt! Kommer kroppen fatta galoppen eller är detta min nya rumpa? ??

      Det är din nya rumpa.

      Den är nog så nu ?? men vad gör det i det stora hela ?

      Alla kroppar är olika. Men jag gick ner massor efter bebis. Sen gick jag upp lite medvetet och det satte sig då i brösten å på rumpan.

      Min rumpa blev inte som innan av sig självt, men med träning så tog det kanske ett par månader, ingen extremträning alls

      Även vi som inte har fött barn får en annan kropp med stigande ålder! Min rumpa har också blivit platt! Bara sådär en dag. Helt sjukt! O allt hänger mer, brösten, kinderna, liksom allt? Ansiktet är verkligen inte lika perky som innan!!

        Jag trodde aldrig jag skulle bry mig. Men alla filter, all Photoshop, plastikoperationer. Vi matas konstant med skeva ideal så tanken på en lite plattare rumpa och andra tecken på normalt åldrande får mig att må otroligt dåligt. 35 år och påvetkad. Stackars dom unga som växer upp idag ?

    Tänker lite extra på Elin Holmsten idag, ingen ska behöva gå igenom det hon går igenom…

      ?? så, sorgligt

      Det är verkligen hemskt. Måtte forskning snabbt gå framåt nu!

      Vad har hänt! ?

      Vad hade hon för cancer från början? 🙁

        En tumör i tjocktarmen som har metastaserat sig kraftigt.

      Allting är verkligen så fruktansvärt orättvist. Så otroligt sorgligt och tragiskt, o helt omöjligt att förstå.

    Är så jul-irriterad redan. Bestämde mig för att inte köpa julklappar till min mamma och pappa pga pank + m&p kan köpa vad de vill ha själva och när jag sa det till min sambo (alltså: ”jag köper inte julklappar i år”) sa han ”ja men bra, då köper jag inget till dig heller?”, dvs han trodde jag menade att jag inte skulle köpa till han heller. Missförstånd i all ära, men jag blir ledsen över att höra honom säga ”BRA” följt av att han inte köper någon till mig heller. Har trots allt pratat om flera saker senaste månaderna som jag önskar mig. Veckorna gick och han köpte inget. Jag köpte till honom och han sprang ut kl 16 i eftermiddags och skulle köpa något. Inget av det jag önskar mig finns/finns kvar i butik dagen innan julafton. Hur kan man springa ut i sista timmen för att köpa julklapp åt sin tjej?
    Finns mer julstrul jag kan rada upp men nu måste jag slå in familjens julklappar.

      Märkligt ändå som om det vore en typ av byteshandel.
      Den som vill ge ger. Utan att förvänta sig något tillbaka.
      Vill han ge men inte du så kan han ju göra det, och du avstå.

      Har aldrig förstått det där med att ”man ska ge lika mycket.” Alla har ju olika ekonomi, olika viljor osv.
      Vissa vill/kan ge, andra inte. Vissa vill få, andra inte.
      Det måste väl inte prompt gå jämnt upp liksom.

      Förstår dina känslor. Det är så lätt att missförstå varandra! Vissa är bara väldigt dåliga på att ge presenter, tycker att det är jobbigt att komma på saker, och lägger kanske inte ens på minnet trots att du sagt vad du önskar dig. Många tycker att det är jobbigt att planera och åka iväg till affärer eller leta online och kanske även får prestationsångest över att personen inte kommer bli nöjd. Fattar att det för dig känns som lathet och att han inte är omtänksam och generös. Jag har själv haft liknande snack med min pojkvän. Förklarade att jag kände mig osedd, som att han inte orkade anstränga sig och som att jag inte var värd en present. Han tyckte det vore skönt att slippa presenter för vår kärlek är ju inte materiell, men han försökte ändå förstå min känsla. Har du koll på de olika kärleksspråken? Reflektera över om han är bra på att visa kärlek på andra sätt, kanske genom fysisk närhet, komplimanger, tjänster eller kvalitetstid.. Om inte så får du ta ett snack med honom! Säg att du skulle uppskatta presenter. Kommunikation är enda sättet att försöka förstå varandra och möta varandras behov.

        Jag känner till kärleksspråken. Hans är kanske tjänster. Jag är tid och någon annan…Ord/verbal bekräftelse tror jag. Men är det inte meningen att man ska anstränga sig för att tala den andres språk så att den känner sig uppskattad? Meningen med att förstå den andres kärleksspråk är väl inte för att jag ska förstå hans brister (dvs varför han aldrig säger att jag är fin, aldrig kommer ihåg min födelsedag, aldrig ger mig en kram men han byter däck på min j*a bil) utan för att han ska anstränga sig att ge mig en komplimang om det är mitt kärleksspråk, eller ta min hand, om det är mitt kärleksspråk osv?
        Det är inte presenter i sig jag behöver. Jag behöver bara ett engagemang. Är det jul på g – köp en present. Är jag nyopererad och oförmögen – hjälp mig till toan osv. Men det är alltid så lågt engagemang från hans håll. Han är i sin bubbla och är inte medveten om vad som pågår runtomkring.
        Jag har tagit tusen snack med honom om engagemang och sånt. Var tex sjuk i två års tid och kunde knappt ta mig till toaletten. Var bunden till sängen och jag åt konserver rakt ur burken. Han gav mig ingen hjälp eller stöd alls utan han stökade ner hela hemmet med sin disk som jag fick sköta när han gått till jobbet trots att jag bönade honom om att ta undan sin disk själv. Han sket i det och lämnade diskberg till mig varje dag. Med mera med mera. Att köpa mig en julklapp till jul utan att sucka eller tycka det är jobbigt eller onödigt eller spara det till sista minuten och bara ta nåt vad hon helst är ju ett ganska litet önskemål i det stora hela.

          Kan inte låta bli att undra varför du fortfarande är tillsammans med honom? Kan inte tänka mig att min man inte skulle hjälpa mig om jag var sjuk och istället bete sig som din parner gör. Julklappan verkar ju egentligen vara en piss i havet jämfört med vad du beskriver. Som att du fäster all besvikelse kring din partners avsaknad på engagemeng och
          Även om han hade gett dig den perfekta julklappen, hade det verkligen gjort något i det stora hela? Vem som helst skulle ju kunna skärpa till sig för en enda dag, men det betyder ju väldigt lite om ens livspartner inte beter sig som en partner genom livet.

          Skulle ärligt rekommendera dig att fundera på vad du får ut av denna relationen, vad det skulle innebära att inte vara i den. Kan du inte komma fram till det själv, kanske kolla upp att gå till en terapeut några gånger. Det är dyrt, men kan vara väldigt värt om man kan lyckas avvara pengarna. Kan räcka med ett par besök bara för att få hjälp att reda ut vad DU vill.

          Om du trots allt upptäcker att du vill ändå försöka rädda relationen så tror jag ni behöver hjälp utifrån, för om ni pratat om det 1000 gånger så kommer gång 1001 av samma sak inte hjälpa. En tredje part som guidar er _kan_ hjälpa, men kanske inte helt ärligt. Beror på honom. En tredje part kan hjälpa att väcka honom till liv och vilja jobba för er relation, kan också väcka till liv att han inser att han vill gå isär, eller inget händer alls och han fortsätter i samma spår. Men då kan du ta ställning till det då. Eller, om du inte vill försöka rädda relationen är det också helt okej.

            Jag tror julklappsgrejen gör det hela mer konkret. Angående när jag varit sjuk eller opererad eller liknande så har han sagt att han inte vet hur man gör i en sån situation. Alltså inte förstår vad den andre behöver. Men…jag ber ju ofta rakt ut och ändå hörsammar han det inte. Det är bara ursäkter han kommer med men min hjärna tänker nog att ”ja men så kan det nog vara” när han drar dem, trots att min logiska sida inte håller med. Min hjärna kan dock inte manipulera bort logiken i julklappsfrågan. Liksom, hur svårt ska det vara att gå ut på stan nån gång mellan den 1 januari och 20 december för att skaffa en julklapp för att se ut som att man är lite engagerad. Det låga engagemanget konkretiseras där. Vissa lägger inte så stor vikt vid jul eller julklappar och jag kan själv vara en sån, men i vissa relationer och situationer säger ju hur en person hanterar det en hel del. I det här fallet gör det ju onekligen det.

            Jag går redan i terapi för dyra pengar och vi pratar mycket om relationen. Men det inte alltid enkelt att ändra sitt liv. Tack för dina tankar.❤️

          Jag skulle säga till dig att han redan har bevisat för dig vad han går för, när du var sjuk. Det är väl ändå när saker ställer sig på sin spets som man ser hur det verkligen är. Kunde han inte hjälpa dig när du behövde honom som mest. Utan snarare stölden till så tror jag inte att han kommer ändra sig till det bättre. Oavsett hur många ggr han byter dina däck.

          Om det är sant så låter han som en psykopat, inga känslor eller empati.

      Varför sa du inte direkt ”nej, menar att jag inte köper till familjen men vill gärna byta julklappar med dig!”

      Ta av offerkoftan.

        Äsch vadå jag tror många hade blivit besvikna. Förutom de som skriver här inne dvs.

          Fast det är ju offerkofta ändå? Har inget att göra med om man vill eller inte vill ha present, utan hur denna person hanterade det. Redan för flera veckor sedan så visste personen om att pojkvännen hade missförstått det hon sa (vilket var lätt att göra så som hon sa det). Men istället för att påtala det direkt och reda ut missförståndet och kommunicera vad hon faktiskt vill, har hon alltså gått dessa veckor och varit ledsen för detta och sedan nu (?) låtit honom veta att hon faktiskt köpt julklapp åt honom och han därav försökte ge sig ut idag för att köpa en åt henne.

          Liksom, hade hon istället för att leka martyr de senaste veckorna iställe bara kommunicerat rakt och ärligt med sin pojkvän hade det inte varit ett problem.

          Iallafall så jag tolkar vad hon skrivit.

            Ok. Jag tror jag tolkade det som att hon berättade om missförståndet direkt men att han ändå inte köpte något. Men så står det ju inte uttryckligen så jag har ju säkert fel. Men det var så jag läste det.

              Tack, du förstod vad jag menade. Tyckte själv det var tydligt även fast jag inte uttryckligen skrev det. Men utifrån hur jag skrev tyckte jag det framgick.

                Det var verkligen inte tydligt. Så för att förtydliga, du tog upp det med honom direkt, att du ville att ni fortfarande skulle köpa presenter åt varandra och att du avsåg köpa en åt honom fortfarande?

                För isåfall spelade ju inte missförståndet någon roll i allt detta, var ju då irrelevant i sammanhanget om du direkt efter klargjorde att du ville att ni fortfarande skulle ge varandra presenter och han var med på det men sket i det fram tills idag.

                  Jag skrev missförstånd för att jag tyckte hans kommentar ”ja vad bra etc etc” var trist men att jag förstod att han missförstod mig. Förstår du nu? Jag blev alltså purken där och då på att han sa sådär, det första han tänker på är att han slipper köpa till mig också. Är ju rätt trist inställning så jag blev putt trots att jag fattade att han trodde jag menade att jag inte skulle köpa något till honom. Såååå han missförstod mig, jag fattade det, vi redde ut det men jag tyckte ändå det var ocharmigt att se hur bra han tyckte det var att slippa köpa till mig. Och jag tycker det fortfarande. Vi redde alltså ut det direkt och tanken var då att han ska ge något till mig men han sparade det till sista timmen och blir helt förvånad när jag säger att det jag ville ha är slut. Samma visa förra året. Jag visade honom i butik i september vad jag ville ha, sa ”gå hit och köp den i helgen då den inte tar slut precis som förra året” (ja det händer varje år) men den var slut i december när jag gick och kollade efter den i butiken. Hade han köpt den? Nej.
                  Förstår inte hur man kan försvara såna här oengagerade beteenden som pågår år ut och år in men du har ju inte hela bilden.

        Håller med dig Kristin.

        Jag sa ju det. Tycker inte det framstår på annat sätt i min kommentar även om jag inte skrev det uttryckligen. För att förtydliga; jag sa det till honom men han gick ändå inte och köpte något utan väntade i sista sekund. Kan tillägga att han väntar till sista sekund varje år. Jag tycker det är trist att det är så oviktigt att en gång per år ge en gåva.

          Står ingenstans att du redde ut misförståndet så vet inte hur någon skulle tolka det som det. Efter att du skrev att du blev ledsen över missförståndet så skrev du skrev bara ”Veckorna gick och han köpte inget. Jag köpte till honom och han sprang ut kl 16 i eftermiddags och skulle köpa något.”

            Många fattade det tydligen ändå.

        Men det kanske hon sa? Med tanke på att de nu ändå har köpt julklappar till varandra, menar jag? För mig låter det som att hon är besviken över att sambon uppenbarligen hellre ville slippa…

          Tack för god läsförståelse/inlevelseförmåga!??

      Nu framgår det ju tydligt att du flyttat hemifrån och även har en sambo. Annars hade jag gissat att du är ungefär 7-8 år.

        Hade du ärligt inte blivit besviken om din partner inte orkade anstränga sig lite att hitta något till dig till julafton som han/hon trodde skulle göra dig glad?

          Det var så jag märkte att han inte älskade mig längre ??‍♀️??‍♀️??‍♀️

          Han var duktig på presenter i början men i slutet sprang han ut i sista minuten på julafton och sista året fick jag en liten hängmatta att ha som fruktkorg. Då visste jag ?

          Året innan fick jag ett par småvarnslrhönge (nyckelpigor) från Guldfynd. Då anade jag ???

            Har typ alltid känt att han inte är kär i mig. Tror inte han har förmåga att vara kär utan är ihop av bekvämlighet. Och han har inte att vårda relationen på annat sätt heller, så det är inte bara julklappar som är problemet.

              Då är ju inte problemet egentligen julklappar alls låter det som, bara ett exempel på allt annat du känner kring er relation och hur han är/inte är. Parterapi kanske är något att ge er båda i julklapp?

              Så varför är ni ens ihop?

          Jo, men i te om jag uttryckligen sagt att jag inte kommer köpa några julklappar i år.

            Men jag sa till honom att vi skulle ge varandra julklappar. Jag förklarade för honom att jag menade mamma och pappa som har allt och kan köpa vad dom vill. Vi redde ut det men han gick ändå inte och köpte något förrän kl 17:30 idag.

              Men varför spelar det så stor roll NÄR han köper din julklapp undrar jag? Du kan ju inte utgå ifrån att bara för att du är ute i tid med din klapp, är den bättre och mer genomtänkt än hans, för att han kanske väntar tills dan innan.

                För att allt tar slut! Samma visa varje år, det jag önskat mig är slut trots att jag haft flera månaders framförhållning och påmint honom
                En gång i veckan att försäkra sig om att köpa den innan den tar slut.
                Och för att om jag inte önskat mig något specifikt – hur ska han veta vad han ska köpa? Att gå ut sista sekunden är ju bara panik och man tar något bara för att ta något. Det är inte omtanke eller engagemang om att göra något litet extra (eller ens inte något extra utan helt normalt skulle man kunna säga ur ett annat perspektiv).
                Okej om han visste exakt vad han ska köpa. Då kan han gå på julafton. Men då är ju risken att det är slut istället och då är det usel planering.

                  Väx upp och köp skiten själv

                  Men hur mycket mer omtanke är det att gå ut en vecka innan och köpa det du specifikt bett honom köpa dig?

          Jag hade inte blivit det. Jag och min man sa faktiskt precis till varandra hur skönt det är att ingen av oss känner någon press att hitta julklappar till varandra. I vårt fall har vi gemensam ekonomi, vill vi ha något köper vi det och är det större inköp pratar vi med varandra. Presenter för jul och födelsedagar är bara inte alls en del av vårt ”kärleksspråk” riktigt. Är väl isåfall mer att vi kan köpa hem något till den andra spontant när som helst, mer i stil med ”tänkte du vill skulle gilla det här som snacks” på mataffären elle ”kolla, jag hittade det där doftljuset du gillade så mycket”. Sådant blir vi båda glada av och uppskattar.

          Så nej, hade ärligt inte blivit ett dugg besviken för varken han eller jag känner någon mening med julklappar. Men poängen är väl mer att man måste kommunicera det med sin partner. Hade det varit viktigt för honom hade jag ansträngt mig och vice versa, och vi hade hittat en kompromiss att hålla det på rimlig nivå om den ena tyckte det var viktigt och den andra såg det som pest. TS i denna tråden verkar ju inte ha sagt till sin partner vad hon vill utan bara blivit ledsen och besviken, då får man ju skylla sig själv lite kan jag tycka.

            TS verkar ju dock uppenbarligen vara en person som tycker att julklappar och gåvor till varandra är en viktig del och hade tom sagt i månader vad hon önskade sig. Om vi kan uppfatta det i en anonym tråd så borde hennes partner rimligtvis veta att hon är så. Så även om hon nu hade sagt sådär just då, så kanske man borde känna varandra lite bättre än så om man lever tillsammans? Asså visst att kommunikation är jätteviktigt men liite koll har man väl på den man lever med?

              Ja, som jag skrev så är ju det en anna sak om man vill det, att det viktiga är ju att kommunicara vad man vill. Förvisso att ens partner borde känna en, men just här uppstod ju besvikelsen av ett missförstånd för TS sa att hon inte tänkte köpa julklappar i år och hennes partner hakade på. Var inte ur tomma intent liksom.
              Att vi uppfattar vad TS vill är ju för att hon uttryckligen skriver det här, inte för att vi läser det mellan raderna.

              Vilken gåva? Att en gång i veckan påminna honom om vad han ska köpa en i julklapp. Låter som att man tjatar sig till en klapp snarare än att han givmilt ger en den av kärlek.

            Du missförstod. Vissa har snappat upp att jag sa till honom att det var ett missförstånd. Jag skulle väl inte skriva ”missförstånd i all ära” om han och jag inte rett ut det? Förstår att man kan tolka fel men blir förvånad att så många gör det, och sen dömer, när många samtidigt förstått det helt rätt.

      Men du sa ju att du inte skulle köpa ngt då jag tycker du är orättvis.
      Var glad att du får någor alls.

      Nästa år får du ge honom en bok i hur man läser tankar. Verkar behövas. God jul!

    Kan inte för mitt liv förstå varför Gabjossan använder en mörkhyad emoji varje gång hon ska skriva om sin bebis ? Tror hon att bebisen blir mörkhyad för att hon själv använder brun utan sol? ? även i sin profil använder hon såna emojis som symbol för sina kritvita, blonda barn ?

      Hahaahahahaha va? Gör hon? Gud så tramsigt

      Hon kanske identifierar sig som färgad..? ??‍♀️

      Vet flera som använder emoji som inte överrensstämmer med deras hudfärg, gör väl egentligen inget? Själv använder jag enbart den gula versionen när det går att välja olika hudfärger just för jag pallar inte att folk ska typ lägga någon värdering/analys/tanke kring varför jag valt en ljus eller mörk eller ”mellan” hudfärg ?‍♂️

        Använder också bara de gula. Tycker inte de borde infört olika hudfärger till att börja med, nu har det ju blivit helt absurt nischat med typ rödhåriga bögpar och ickebinära häxor ?

        Haha nej men det är klart att det inte GÖR något. Men det är ju jättemärkligt att syfta på en specifik person som är ljushyad och använda en mörkhyad emoji, och vice versa.

      Måste man använda sin egen hudfärg?

        Trodde det var grejen? Jag och de jag känner gör det.

          Finns väl inte direkt några regler.

      Har också undrat över detta. Hon överanvänder BUS och hennes man har vaga balkan-drag men det är väl det ungefär…

      Varför använder du gul ?

      Är inte det bra, då? Att man bryter normer? Varför börjar inte vita använda färgade emojis mer?

        Man säger inte färgade 2022.

      Haha men ja! Jag har tänkt på det också. Hon har ju aktivt ändrat hudfärgen på emojin.. varför?? Hon kommer inte få en mörkhyad bebis…

      Väntar nu bara på en bild från sjukhussängen där hon håller i sin bebis: tagen snett uppifrån, i profil tittandes ned på bebis, helt tillfixat hår, uppknäppt skjorta så man inte missar hennes bröst.

      hahahaha har med tänkt på det länge ?? hon tror väl att hon och Z är ett exotiskt par som kommer få en mulattbebis ?

    Sitter och äter choklad och har tråkigt.
    Är ensam som vanligt också….

      Du är inte ensam om att vara ensam, ingen tröst men ändå❤️

      Jag är också ensam och äter choklad så då är vi två iallafall! ?

    Har ni någon julkänsla?
    Min är helt bortblåst. Det känns som en helt vanlig helg för mig liksom ?

      Jag vill ha julkänsla, men det är komplicerat. 🙁

      Nej. Har covid så är kvar hemma med en helt opyntad lägenhet (vi skulle ju ändå åka bort) och bara någon tråkig hello-fresh måltid i kylskåpet tills imorgon. Ojuligaste julen någonsin tror jag.

        Beställ hem mat!

      Mja, jo, fast nej. Inte julkänsla som jag hade när jag var yngre som barn och tonåring och bodde hemma. Men julkänsla idag är nog inte längre samma sak för mig. Då ville jag planera perfekta presenter långt i föväg, slå in de nogrannt, baka i en månad innan, pyssla två månader innan, lyssna på julmusik konstant, samlas med hela stora familjen och släkten osv. Allt sådant känner jag noll för idag, pallar inte med det mesta av det. Vill julpynta mysigt, kanske baka någon grej och göra god mat och lyssna på Morgonpasset samtidigt, inte köpa några presenter och bara hänga med min man hemma. Om jag får göra det så tror jag att jag får en julkänsla, det känns inte som jul som när jag växte upp – men det känns mysigt. Typ, som vardag de luxe. Att det är en högtidshelg, men vi gör helt vanliga grejer som vi gör annars (äter gott, kollar på en film eller serie, kanske läser eller spelar spel osv.). Det känns som en extra extra mysig dag bara, men julen står inte i centrum utan bara får våra vanliga grejer glänsa lite mer typ.

    Jag har bihåleinflammation som gör att det luktar APA i min näsa. Såååå äckligt!! Finns det några husmorstips?

      Nässkölj med saltvatten.

      Vidrigt!! Jag gick runt i två veckor och tyckte allt luktade as innan jag kom på att det var jag

      Jag har exakt så med just nu! Hållit i sig jättelänge! Blä! Aldrig varit med om innan

    Ser på Don’t Pick up the phone på Netflix. Sjukaste jag har sett på länge.

    Jag har sån vidrig pms. Den kom nu på eftermiddagen… Känner att hela julen kommer bli förstör pga detta. Ska försöka bita ihop så det inte påverkar familjen, men det påverkar ju mig :’(

      Har du någon du kan prata med? ❤️

        Tack! Ja <3 Men det är vad det är liksom så hjälper tyvärr inte att prata. 3 dagar av ångest och ilska varje månad trots medicin. Blir bara så ledsen att det kom just över jul. Såg ju att det skulle hända i appen men hoppades ändå att julkänslan skulle vinna…

          Jag förstår dig är fruktansvärt jobbigt ? men det brukar lätta om du mediterar eller gör lugn yoga – Yin eller Restorative till exempel! Har du testat det?

      Usch vad jobbigt. Hoppas du får en ok jul trots allt (man vet ju aldrig, ibland blir det inte så illa som man tror).

      Åh samma här!! Min kom igår och kommer i värsta fall pågå i morgon med… hur mkt
      Jag än försöker anstränga mig så går det bara till en viss gräns. Fuck va pms ställer till det alltså… tänker på dig och du är inte ensam ♥️

    Anna Hibbs har en insamling på sin instagram för ensamstående mammor som behöver stöd nu i dom svåra tider som vi är på väg in i! Jag donerade 400 kr. God jul!

      Bra att du uppmärksammade den här! Jag donerade också en slant. Anna har verkligen ett hjärta av guld ♥️

        Ja verkligen! Jag förstår inte varför hon inte är mer populär, har alltid tyckt om sättet hon skriver på.

    Jag bor i samma förening som en viss influencer. Hon skrev i vår gemensamma föreningsapp och frågade om någon kunde överlåta sin tvättid åt henne för att hennes barn var sjukt, men la samtidigt upp bilder på instastory från deras semester och sedan från när dem umgicks med sin släkt (inklusive andra barn) lol

      Ännu en egoistisk flunsa!

      Behöver ju inte vara bilder från just idag.

    Blir så trött på alla som klagar på att de inte gillar jul osv. Har du hälsan, har du nån att fira med ja då bör du vara lite tacksam i alla fall. Så många som önskar dom va friska eller att de har någon att fira med

      Men herregud låt folk gilla/ogilla högtider, hur påverkar det dig? Det finns jättemånga som blir superstressade av julen, har dysfunktionell familj, inte får pengarna att räcka till… Kan ju också vara så att man tillhör en religion där julen inte firas (gissa hur det skulle låta om eid fick enormt utrymme en hel månad öööverallt?). Se saker från andras perspektiv också hörrö! Och god jul! 😉

    Vilken av era inköpta julklappar i år är ni särskilt nöjda med?

      En SodaStream till min mamma tror jag!

        Bra present! Gav min mamma en för några jular sedan och den används flitigt!

      Ett halsband till min bonusmamma och ett förkläde till mannen.

      Till dottern. Kokbok, lyxig emaljerad gryta, träningstights vinterfodrade med mobilficka, lightweight träningsjacka i dun. Ett halssmycke hon önskat sig samt en lufttrycksvibrator. Köper bara presenter till henne.

        Har du köpt en vibrator till din dotter?

          Japp

            Sexpositivitet i all ära, men ouf, hade aldrig velat fått sexleksaker av någon av mina föräldrar. Ett presentkort på en affär där de går att köpa men inte enbart sexleksaksaffär hade varit bättre.

        euww boundaries….

      Den som egentligen är lite på skoj men som mina föräldrar pratade om redan förra året. De har girlanger i taket på jul och deras nuvarande är väl 25 år eller nåt, de har sjungit på sista refrängen i många många år men de har inte hittat några nya.

      Förra året googlade vi fram att det finns nya, bara att de var slutsålda då. De har uppenbarligen glömt av det, jag kom ihåg och köpte.

      Idag när jag kom till mina föräldrar höll de på att sätta upp deras gamla och kommenterade precis som alltid ”gud vad de här är utslitna. Vi måste köpa nya” , ”ja men det finns ju inga att få tag i”.
      Så satt jag där och höll nästan på att försäga mig.

      Så girlanger, är jag mest nöjd med, haha.

        Vad omtänksamt av dig att komma ihåg ❤️

          Haha ja alltså jag tror inte ens de minns att vi har pratat om detta alls så jag kan nästan nu förutspå vad de kommer säga och hur förvånade de kommer bli.??

        Vad gulligt! ?

          ❤️

      En faktabok om rymden till min brorson. Väldigt intressant och pedagogisk bok för lite äldre barn. Det är liksom ”riktigt” fakta, med gedigna förklaringar och ritningar och grejer.

        Det blir succé! ?

      Ett soundtrack på vinyl till min bror

    Jag känner inte kärlek till mina barn. Varför? Eller. Är jag ensam om detta?
    Känner mest likgiltighet, ilska och irritation överlag.

    Yes jag mår dåligt över detta.

    Jag är en ganska vanlig person i övrigt med stabilt förhållande, jobb, vänner. Vanlig medelmåtta person.

      Du behöver mer egentid tror jag.

      Har du alltid känt så, eller är det nytt? Eller har du känt något sådant sen alltid men det blivit värre/starkare?

        Det känns som att det har blivit värre/starkare med åren…

          Dags för terapi!!

      Kan säkert bli så när man skaffar flera och inte orkar med. Då blir det ju jobbigt

        Det är inte att det är jobbigt. Det är själva känslan gentemot barnen.

          Som sagt: DAGS FÖR TERAPI!!

          Det är en känsla man får ha. Det är inget som måste förändras. Så tyck och känn som du gör utan att se något trist i det. Det är så bara.

            Nja, det är väl inte helt normalt och kanske skadligt på sikt. Bättre att söka hjälp.

            Nej, här får jag nog stoppa dig. Det är helt ok att känna såhär, för det är inte valt, det sker bara, och att klara sig själv för en känsla hjälper ingen. Men det är inte ok att inte söka hjälp eftersom det i stor utsträckning påverkar barnen. Att ha skadad anknytning till en flrälder är ett jätteproblem för ett barn, och leder alltid till svårigheter som vuxen. Om man inte tar tag i det dvs. Och ju tidigare desto större chans att minimera skadan. Men det är en allvarlig grej. Jätteallvarlig. Så verkligen inte något man bara ska gå runt och vara okej med.

      Kan det vara en depression? Då brukar sådant som i vanliga fall ger en glädje och mening kunna kännas rätt så meningslöst.

        Kanske kan vara. Har varit deprimerad förut, så det hade väl kanske inte varit osannolikt.

          Tycker du ska ringa och boka tid på din vårdcentral. Ingen kommer döma dig, de är vana med att folk kommer dit och lyfter väldigt privata tankar och problem. De kan utreda om du är deprimerad och hjälpa dig få en samtalskontakt med kurator eller psykolog för att reda ut dina känslor.

      Det är nog bara du som kan besvara den frågan. Har du funderat på någon slags samtalsstöd? Kan vara skönt att få tala med ett proffs om ”förbjudna” känslor och tankar.

      Du är inte ensam. Dom liksom bara finns och hänger med i livet. Inser att det var likadant när jag var barn så antar att det är gamla sår/barndomstrauma som hänger kvar. Är också en ”vanlig” person med ett normal liv. Tror inte jag kan älska djupt. Älskar nog inte barnens pappa heller mer än att vi har det bra och jag är attraherad av honom. Och har på någotvis kommit fram till att det är såhär jag älskar, kan inte älska på annat vis och upplever inte några himmlastormande känslor på något håll. Upplevde aldrig ”kärlekssmockan” alla pratar om när jag födde mina barn heller.
      PS mina barn får kärlek och uppmärksamhet och saknar inget i livet. Det är bara så jag är.

      Jag hade velat komma i kontakt med dig, om du känner att du vill prata mer?

    Sitter hemma hos dottern och har uppesittarkväll. Vi ses inte i morgon så ikväll får hon en julklapp i timman tills kl 01. Med de ”bästa” på slutet. Näst sist är en lufttrycksvibrator ?

      Okej Rolf

      Hahaha, hade jag fått en vibrator av min mamma hade jag dött!
      Men låter som en urmysigt kväll ni har. Önskar att jag hade haft en mamma som du (minus vibratorn dårå ?)

        Tänker såhär att istället för att hon drar hem onödiga ons så kan hon gå hem själv och slippa klamydia. Fattar inte varför så många yngre har 0 respekt för könsjukdomar idag. Här i vår stad har det formligen exploderat senaste 5 åren. Kondom verkar de helt bortse från med..

        Tänkte det var en bra present till en 22 åring som just flyttat hemifrån och äntligen kan göra vad hon vill, när hon vill.

        Såg en kort dokumentär på SVT om just dessa m lufttryck senast igår så idag slank jag in på en ur sunkig sexbutik och hittade en. Fattar inte att det ff finns så äckliga ställen med videorna att hyra. Hade jag bara kommit på detta tidigare hade jag beställt på nätet men nu fick det bli denna lösningen.

          Du verkar nog inte förstå största anledningen till att de flesta har ons…inte är det för att få sin klitoris stimulerad ?

            Vad är största anledningen då?

              Spänningen och bekräftelsebehovet skulle jag säga är vanligt. Visst att folk vill ha sex men hur ofta är ett ons väldigt bra sex liksom

      Till din dotter??

        Ja, vuxna dotter som ej bor hemma.

          Ett tips eller gott råd är att man INTE ger sådant till sin dotter. En mor och dotterrelation bör inte se ut så.

            Varför bör den inte se ut så?

            Det var det dummast jag hört. Självklart kan man det!!

      Vem använder ens ordet lufttrycksvibrator, bara det gör ju att man fattar att du låtsas

        Fast, det har väl ändå blivit rätt vanligt? Beskriver ju en viss typ av vibrator som i mitt tycke skiljer sig rejält från alla andra slags vibratorer. Just sådan slags vibrator som blivit väldigt populär och omtalad de senaste åren. Sen tycker jag fortfarande det är en ytterst märklig och tveksam present att ge sitt barn (även fast hon är vuxen) och personen kanske är man. Men användadet av ordet är inte ett dugg märkligt.

          Nä jag är inte man och som du säger så är detta ju namnet på denna typ av vibratorer så vad konstigt att någon ansåg namnet vara konstigt när det är just vad det heter.

        För att dessa varianter heter så? Lufttrycksvibratorer är de mest uppskattar bland kvinnor. Kolla dokumentären på SVT så ser du själv.

      Hur många kommentarer har du tänkt skriva om den här vibratorn din dotter ska få?

    Okej kompisar! Personlig tränare – ska jag ha en kvinna eller en man? Jag trivs oftast bättre i manligt sällskap men vet inte om de är lika förstående som en kvinna när det kommer till en PT haha

      Jag har bara haft en kvinnlig PT, men jag tyckte att det var fantastiskt. Tänk på att en PT ofta tar i en och justerar rörelser osv, skulle det kännas bekvämt med en man?
      Min PT (som tyvärr har slutat) var inte på något sätt mjäkig, tvärtom, men hon var fenomenal på att läsa av var gränsen gick och när det var dags att byta spår.

        För mig? Absolut! Har alltid haft manliga gynekologer till exempel. Vet bara inte riktigt vem som förstår mig bäst.

      Är ju en smaksak så klart. Men för mig, som är en kort kvinna med stor byst har det stundvis blivit lite konstigt med en manlig tränare. Han har visat övningar där man ska ligga platt på magen till exempel. Det blir inte alls samma vinkel om man har två ballonger intryckta mellan golv och bröstkorg.

      Jag har även upplevt att det har varit lite svårt att uppfatta övningen om han visar, eftersom han har en heeeelt annan räckvidd och andra proportioner.
      Men det beror ju så klart på både tränaren och dig, vad som funkar.

      Skulle bara ha en man, det brukar funka bäst för mig. Nu har jag inte PT på gym, men har min tränare i min idrott, och jag upplever att han kan så mycket mer än den kvinnliga jag har haft. Han ser dessutom viljan i mig och lägger upp träningar anpassade efter mig, när jag haft en kvinnlig tränare har hon inte lagt upp träningar på samma sätt så har inte känt utveckling lika bra.

    A n n a m a t k o v i c h gör smygreklam för Ystadsaltsjöbad taggar de i varenda bild på stories och poserar halvnaken. Förekommer smygreklam även för Fzcrental en bilfirma som hyr ut några bilar. Skrev över sin egna bil på sin mor för att hon fuskar med inkomst.

    Vad är era bästa tips att komma över ett brustet hjärta? Låter så mesigt, jag vet, men mår riktigt dåligt. Firar jul ensam så kanske därför det känns extra tufft.

    Önskar er alla en superfin jul och ett gott nytt år!!! ❤️

      Hitta helt enkelt ngn ny att bli kär i!

      Gråt, ät choklad (eller något annat du tycker är gott) och ta hand om dig själv! Även om det inte känns så nu så kommer det gå över och kännas bättre igen. Kram och ha en så bra jul du kan ❤️

    Vad är erat roligaste minne där något gått lite fel på julen? Typ något pinsamt eller sånt man skrattar åt i flera år efteråt

      Inget som gick fel, men något jag fortfarande vi skrattar åt är när jag firade jul med en demenssjuk släkting som var i en fas när hon bara talade i rim hela dagen. Det blev till slut oerhört komiskt.

      En faster som kräktes på tallriken när vi satt och åt. Inte så kul men rätt skevt.

      Inget fel egentligen, men ett år hade vi den sorgligaste granen någonsin. Den hade typ två veka grenar, som inte ens kunde hålla upp pynt. Otroligt ful, gles och skranglig.

      Pappa hade valt den i skogen. Vi bodde alltså i Småland med egen skog. Det fanns HUR många granar som helst och han valde den absolut fulaste.

        Kult ju! ?

      När min mamma önskade sig en ”beautybox”, typ en resesminklåda med hårt skal och spegel i – och min välvilliga men oförstående pappa köpte henne en verktygslåda ?

    Är jag sjuk i huvudet som funderar på att ställa mig och steka julköttbullar 22.30. Det kommer ju ta evigheter att bli färdig, men det skulle kännas lite mysigt tror jag.

      Nejdå, om du tycker det känns mysigt kör på!

      Tips! Stek tills du får lite stekyta sen lägg in i ugnen. Vips så är de klara! ?

        Nu är de i ugnen. Tack för tipset!

      Inte alls konstigt, do it! Själv bakade jag bröd häromnatten, det var jättemysigt??

    I morgon är en fantastisk dag. Man kan vända sig om och sova till klockan 14 nånting. Hinner hitta en vinflaska helst två, se Kalle Anka och då ha avverkat en. Då får man sova lite till, sen kan man börja läsa skvaller och höra hur kändisarna haft det. Framför allt vill jag veta hur Erika Jayne och Jen Shah har haft det. De har ju haft det så fruktansvärt jobbigt, folk är som iglar på dem.

    Och den bästa gåvan vore om Amber och Johnny Depp är ihop igen. Till slutet av året i alla fall.

    Firar de julafton på juldagen i USA?

      Haha!! Vilken underbar människa du verkar vara!! Har exakt samma fundering vad gäller erika Jayne och jen shah… inte minst sitter jag och funderar på vem som gav heather gay (från salt lake city) blåtiran?! Måste varit jen… hon ser så suspekt ut?

        Jag tror helt klart att Heather gjort det mot sig själv på något sätt, eller att det är någon dålig reaktion på en behandling på hennes ställe. Oavsett så är hon högst skyldig och ansvarig själv gissar jag ?

          Alltså jag hoppade snabbt från Gay, tycker hon är så tråkig. Långsam och försöker att vara Bror Duktig.

          Men vem skulle ha slagit henne, har hon varit hemma hos Mary och försökt få henne att ändra klädstil eller något?

          För allt i världen hon kan ha gått in i ett skåp näää booooring.

        Gay har inte någon man som man skylla på så de borde vara någon av damerna och Jen ligger väl nära till hands då hon är spritt språngandes. Att Sharif är den som skulle driva henne till vansinne för att han inte var med på hennes pappas begravning är jävligt långsökt. Man kan bli arg av sånt men man är fan inte arg i åratal. Kanske hon kommer att säga att det är därför hon började begå ekonomiska brott för att Sharif inte var där då. Vem vet?

        Jayne känns som om hon tappat det lite, hon är så märklig, så iskall och ofta otäck men vad är sanningen. Jag tycker hela sättet hon tjatade om att det kostade 400 000 dollar i månaden att vara hon som en del i att försöka flytta pengar. It’s expensive to be me ….. aaaaah vette fan där

          Haha håller med om bror duktig ? tycker faktiskt att salt lake city är den tråkigaste franschisen men blir så otroligt nyfiken på vad som hänt. En sak vet jag, det där är inte orsakat av en smäll! Har nämligen själv varit med om slag mot huvudet som leder till nått som heter brillenhematom aka racoon eyes( tro det eller ej så heter det så haha!) och då är man inte svullen utan endast blå, det där är orsakat av våld. Åtminstone något trauma mot ögat och har svårt att tro att en skönhetsbehandling har gått fel, då hade det visat sig tidigare. Eventuellt visat sig på bägge sidor.

          Vad gäller Erika Jayne, ja. Vad fan ska man säga. Lite komiskt att hon har en låt som heter ”how Many f***ks do i give” – uppenbarligen inga. Jag vill inte leka hobbypsykolog meeeen om jag fåååår ?? så känns det som att hennes kyliga relation till sin mamma, som var väldigt hård mot henne enligt egen utsago formade henne till att sätta på en mask. Det känns som att hon alltid jagat bekräftelse från sin man. Minns du avsnittet där han säger att han är stolt över henne som att hon vore 7 år gammal, hon blir så berörd och börjar gråta. Kände direkt där att det luktade dålig barndom Men men. Vad vet jag egentligen ? en sak är säker, det är uppenbart att hon blandar alkohol och antidepressiva, man blir exakt så. Starka affekter och minnesluckor.

          Det roligaste är ju kathy, hon måste va så jävla arg på sig själv som ställde upp i tv och fläckade ner det fina Hilton- namnet ?

            Måste bara lägga till en sista tanke vad gäller jen, tror att hon precis som Erika blandar alkohol och antidepressiva.

    Nu skall jag ta och steka köttbullar (igen) God Jul på er alla härinne!?‍??‍??‍????????????

    Väldigt sent på bollen men hoppas jag får något svar…

    Tror att min 2,5-åring precis hade en episod av nattskräck, trots att det enligt 1177 är ”vanligast” för barn mellan 3-12 år.
    Han öppnade dörren till sitt rum efter att ha sovit bra i drygt två timmar. När jag kommer in backar han in i ett hörn och bara skriker ”nej mamma, nej mamma”. Jag fick inte röra honom, varje fråga jag ställde så fick jag ”nej mamma” tillbaka och gallskrik. Jag satte mig lugnt jämte honom och då skulle han bara putta på mig. Hjälpte inte att pappan kom. Efter kanske en kvart är det som att trycka på en knapp och han kryper upp i knät på mig, kramas och blir lugn.

    Är nattskräck såhär, trots att han typ verkade vaken med öppna ögon, vandrade runt och uppfattade mina frågor? Någon som har erfarenhet?

      De har ju någon skräck för något och man ska väl, om jag minns rätt, inte försöka väcka dem, prata med dem. Bara lägga en filt om dem och hålla om dem om det funkar annat se om de vill ligga i sin säng. De somnar ju efter ett tag när de sluter sina små ögon och har det varmt och gosigt om sig.

      Men man kan ju alltid ringa ja vad är det för nummer, jourhavande nånting

      Ja, så kan nattskräck se ut. Det bästa man kan göra är att vara så lugn som möjligt så lugnar de ner sig så småningom och somnar om.

      Nattskräck är precis som du beskriver det. Min bror hade det i många år. Tack och lov försvann det när han blev ca 14-15 år. Var precis som du beskriver och ännu värre när han var sjuk (influensa tex. ). Då kunde det pågå jättelänge, han kunde gå ut utomhus etc och göra helt tokiga saker och sedan bara ”vakna upp”. Så ja, din situation känns väldigt bekant. Bra att du inte försökte väcka din son. Låter som om du gjorde alla rätt ?

        Tack för svar från er allihop ?
        Har har precis varit sjuk med feber i tre dagar, det var första feberfria natten så då kanske der blev lite efterdyningar.
        Känns skönt att veta att det förmodligen var nattskräck.

      Min dotter har haft det vid några tillfällen när hon bara var drygt ett år. Kändes väldigt hemskt när hon bara skriker, är extremt rädd och inte går att trösta. Men som jag förstått det minns de inget av episoden sen när de vaknar. Prata lugnt, sjung och bara var nära utan att ha kroppskontakt och vänta ut det. Det är nog det enda man kan göra tyvärr.

    En kväll som gått i klychornas tecken…En sambos mamma som frågar mig när det är dags för barn och om jag inte börjar känna mig stressad (fyller 30 kommande år) och sambos pappa som uttalar sig om Tove Sekelius på ett inte okej sätt…

      Pooff sånt där är bara så fluschigt. Vad fan menar dem? Man får säga att nej jag ska inte ha barn jag har sett dina barnbarn eller något. Fast det kan ju bli lite fel det med.

      Det går bara förändra sig själv.

      Jag har lärt mig att acceptera människor och deras tankar, och om jag inte kan det så umgås jag inte med dom. Har även lärt mig att inte bli kränkt för minsta lilla fråga.

      Vänd på det, din sambos mamma ser det som positivt ifall du skulle bli mamma till hennes sons barn, det är väl bra:)

      Och alla måste inte tycka att trans är normalt.

        Fast det är stor skillnad på att inte tycka att trans är normalt och på att uttala sig nedsättande och föraktfullt.

    Jisses vilka knipta nosborrar på den hunden, så gott som helt stängda 🙁

    Hur bör man hantera ”dåliga” julklappar från släkt?
    Ogillar slöseri och leksaker till barnen som inte används mer än ca två gånger och därefter blir liggande.

      Avstå firande med dem.

      Man säger tack så mycket och sedan städar man undan det. Antingen har man ett förråd av ”nya” leksaker man kan ta fram då och då för att få barnen på gott humör eller så skänker man bort det man inte vill ha till second hand.

      1: Önskelista från barnen.
      2: Att ni som föräldrar tar ansvar och styr upp med släkten vad som är lämpligt att ge eller inte ge i julklapp.
      3: Avböj julklappar från släkten.
      4: Var tacksam för att någon tänker på dina barn istället för att bli sur över ”fel ” julklappar.

      Rekommenderar en kombination av nr 1och nr 4. ??☃️??

    Är det någon som vet vad som hänt med Egoinas mamma? Hon nämns inte på bloggen längre..

      De har ingen kontakt längre men hon vill inte gå in närmre på vad som har hänt. Tror det är allt som har sagts om det? Har något vagt minne av att hon på Instagram skrev att hennes mamma valt bort kontakt med dem men jag kan ha fel, det var ett tag sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.