Öppet Spår – Nyårsafton

Gott nytt år, kära läsare!
Hoppas din kväll är fin, oavsett hur du väljer att spendera den.

❤️

379 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vem mer är sjuk o har fått ställa in nyår?

      Är supersjuk och har mer eller mindre sovit hela dagen. Tråkigt att du är sjuk, men skönt att veta att man inte är ensam.

        Samma här, legat i sängen o slumrat till o från hela dagen. Äter mitt första mål mat i form av chips nu ??

          Åh så hade jag det igår och i förrgår.. sov mest hela dagarna. hoppas vi alla som är sjuka blir friska snabbt! Har ni tagit covid test? Jag kollade men var negativt

      En till här ??‍♀️

      ? Illamående och feber. Hade nästan börjat se fram emot att spela Bingolotto istället för planerade trerätters, men då spydde vår treåring ? gott nytt år på er andra hemmasittare ?

      ?‍♀️

      Yes en till här.. men börjar friskna till. Önskar bara att folk som är sjuka stannar hemma från jobbet. Blev smittad av en kollega tyvärr

        Samma här… Blev måttligt glad när jag fick veta att hen var sjuk. Har gått o väntat på att bli sjuk och så blev jag det lagom till ledigheten.

          Så himla tråkigt ?? var det fler på jobbet som blev sjuka?
          Krya på dig & Gott Nytt År! ?

        Så respektlöst! Våra gäster dök upp tokförkylda till julfirandet. Gissa vilka som ligger sjuka lagom till nyår? ?

          Men nää va trist.
          Ja respektlöst verkligen, vissa tänker bara på sig själva tyvärr.
          Hoppas ni mår ok!! Krya på er och Gott Nytt 2023!! ✨✨✨

            Vi mår ok som tur är! Men planerna blev inställda, gör väl inget för oss vuxna egentligen men barnen hade sett fram emot det ? Men det kommer fler nyår! Tack för krya på hälsningen! ⭐️

          Men åhh samma här! ”Nääää men vi är friska nu” så kommer man dit och hör hur ena barnet sitter och säger att han inte är helt frisk och ett annat barn bara går och lägger sig i sängen hela julafton.
          Trots det skulle alla kramas och jag försökte komma undan som höggravid men tyvärr respekteras inte sådant.

            Fick höra samma sak. Minstingen hade varit sjuk men var ”frisk” nu. Han dök upp med två tjocka snorsträngar, feber och hosta ? De två vuxna och äldsta barnet hade rejäl hosta. När det ifrågasattes så fick vi svaret att de hade ju rest till våran stad för att fira jul och då vill man ju inte avboka ??‍♀️

              Men nej ? det var så jag blev smittad, av en kollega som hostade massor o såg sjuk ut. Men sa att hen inte kände sig sjuk. Det blev en rejäl förkylning och hosta denna gång ? håller tummarna att ni slipper ? gott nytt år! ?

                Men vadå inte könner dig sjuk .. jo du är sjuk! Vi har börjat säga till på vårat jobb om någon kommer sjuk eller så får chefen ta det , gå hem

            ?åh nej verkligen inte ok.
            Själv har jag klarat mig frisk hela hösten så ska jag självklart bli sjuk av en kollega som inte bryr sig om andra.
            Kollegan hostade massor o såg verkligen glansig/risig ut. Men när jag frågade om hostan så sa hen att jag känner mig inte sjuk ?‍? Hens barn hade precis varit sjuk.
            Hoppas du klarar dig och håller dig frisk! Grattis till graviditeten ?

          Ni sa väl till dem: ”Tack men nej tack. Gå hem.”?

      Inte sjuk, bara så sjukt ensam, och det suger.

        Skickar en stor kram till dig SAS! ❤️

        Samma här…❤?

          Elisa … ♥️ ♥️ ♥️

        Samma här, ändå sitter jag hos mina föräldrar vilket jag normalt sett älskar men det är annorlunda i år. Är sjukt irriterad, arg, ledsen och sårad och har svårt att ta in några andra känslor. Och känner mig jätteensam inombords. (Dock inte arg eller så på mina föräldrar.)

        Skickar ?och ❤️

        SAS …. ♥️ ♥️ ♥️

        En till här och håller med om att det verkligen suger att vara ensam ibland.

      Inte jag men min man (å typ våra 2barn) så allt blev inställt. Då bestämde jag mig för att ratta ordentlig brakmiddag ändå, men bara för oss härhemma.
      Så vi har ändå försökt klä upp upp oss och mellan allt snorande så skålar vi med finglasen ?

      Samma här! Magsjuka fast är frisk nu men stannar hemma ändå för är troligtvis smittsam… så synd!!

      Samma här! Magsjuka fast är frisk nu men stannar hemma ändå för är troligtvis smittsam

      Inlagd med lunginflammation ? Deppigaste nyårsafton ever.

        Din stackare! Krya på dig, hoppas de tar väl hand om dig.

      Min dotter kräkte ner halva huset i natt. Nu lagom till middagen fick min man samma sak… Gott nytt år alla älskade sjuklingar!

      Japp!
      Men det är lite skönt också att bara vara hemma måste jag erkänna.

      Vi är friska men båda familjerna vi skulle fira med är sjuka. Har ätit god mat och snart ska vi spela spel och ett Kahoot! min tioåring fixat.

      Min man fick influensa i julklapp av sitt jobb och han var varit vrålsjuk sedan den 22 december. Han är fortfarande ganska dålig, så vi sitter hemma.

      Samma här. Firar aldrig nyår ändå men mår fruktansvärt illa och har ont i magen och huvudet och nyser. Lyckades äta lite i alla fall och kollar nu på Mordet på Orientexpressen. Krya på dig ❤️

      Jajamen ligger här hemma med sambon sjuka i corona ?
      Blev sjuka i början på veckan, så de va bara att ställa in planerna för ikväll. Har legat i sängen o halvsovit och ligger nu i soffan och spelar bingolotto

      Förra nyåret blev inställt pga sjukdom och i år är jag höggravid så jag håller mig till nästa ? Mvh saknar bubbel nu så här 8 månader in.

      Jag har varit sjuk sen i onsdags kväll. Haft feber och magsjukan. Har sovit hela dagarna. T.o.m idag sov jag hela dagen igen och vaknade upp nu lite innan kl 21. 🙁 suger att var vara sjuk!!! Men är ändå på bättringsvägen, som tur är. Krya på DIG och gott nytt år!!

      Ännu en sjuk här. Började bli dålig 23e och håller i sig än. Kämpade på och jobbade 27 och 28e (på distans från köket) men sen fick jag ge upp. Idag är första dagen sen 26e som jag varit utanför dörren. Missade nyår med mamma, pappa, syskon och syskonbarn. Himla trist men det är nyår nr tre på raken som jag spenderar i soffan hemma själv. Har lagat lite god mat och sett på bra serier.

      Över en vecka nu och inte ett ljus i tunneln… ??‍♀️

    Avslutar året positivt – ordagrant med covid..
    gott nytt år ?
    Dock inte helt ledsen, ändå skönt att ligga i soffan och halvsova ?

      Samma här! Testade positivt imorse och fick ställa in alla planer. Kollar serier i sängen och tröstar mig med att jag inte kommer vakna bakis imorgon.

    Gott slut på er! Samlar ihop min energi för att fixa till mig och åka till en kompis, men det känns som att sminka en tom tunna. Hoppas det vänder och jag orkar vara ute länge, förra året satt jag inne och myste med katterna jag vaktade på nyårsafton…

    Läste en kommentar i går där någon ifrågasatte en insamling Elin och Ida Kjos haft för en resa till Tyskland för Elin. Någon skrev att resan blivit inställd och att systrarna trots detta inte återlämnat pengarnas alternativ skänkt det vidare till välgörande ändamål. Stämmer verkligen detta? Elin verkar ju så go.
    Har hon inte varit iväg på en resa till Tyskland ändå, men kanske inte skrivit om det?

      Hon planerade att åka till Tyskland en andra gång men hamnade akut på sjukhus där man upptäckte nya tumörer, bla en stor som växt sig fast i skelettet. Hon genomgår just nu strålbehandling i palliativt syfte och för att försöka kontrollera smärtan som tumörerna orsakar. Det är anledningen till att hon inte åkt iväg. Än. Kan hon kommer hon säkert att åka.
      Tror inte för en sekund att Elin tänker behålla några pengar om hon inte använder dom. Det det stod dessutom uttryckligen i samband med att insamlingen drogs igång (ett inlägg på Instagram hos Renee Voltaire) att allt överskott från insamlingen skulle Elin skänka till valfri organisation.

        Ja men eller hur, hon har väl inte gett upp den tanken än bara. Hon är ju inte den som ger upp i första taget, och att hon inte kommit iväg än har goda orsaker. Men går det inte att genomföra skänks pengarna säkert vidare.

        Vad ska för övrigt en döende person med massa pengar till? Förgylla sista tiden kanske, men det hade väl folk isf också gärna stöttat.

      Eller så kanske hon är för dålig för att åka just nu men ser det som en eventuell möjlighet senare? Känns dock som att folk borde ha lärt sig vid det här laget att skänker man pengar så blir det mottagarens och förenad helt upp till dem vad de gör med donationerna och man kan inte förvänta sig en redogörelse.

      Elin ville åka tillbaka till Tyskland men blev sämre och kunde inte åka. Jag gissar att hennes förhoppning är att bli så pass bra att hon kan åka längre fram.

      Fast skänker man pengar till en främling får man ju vara beredd på att pengarna kan gå till vad som helst? Jag personligen skulle inte be om pengar trots att vi har sjukdom i familjen och Elins familj har dessutom pengar. Så sluta ha debatt

        Tror folk reagerade på att det var så mycket som samlades in nästan 700k åh folk undrar väl vart pengarna hamnar om de inte blir Tyskland. Tror det är det som folk reagerar på.

          Åh frågar man systrarna så blir man blockad så inte konstigt om folk undrar kanske

            Nu kan man ju inte förvänta sig annat, helt enkelt för att det nu är deras pengar som de gör precis vad de vill med. Men kan ändå tycka att det är dåligt, ett enkelt svar är ju att de inte vet hur det kommer bli än och det tror jag faktiskt alls skulle fatta, med tanke på hennes tillstånd. Alltså, de har ju pengarna nu men tänker också på andra familjer, om godhjärtade människor vill hjälpa men upplever att deras pengar eventuellt inte går dit de ska så minskar det troligen viljan att hjälpa någon annan i framtiden och därmed andra personers chans att prova annan behandling.

              Men de har ju svara i podden. Är väl rätt självklart att hon inte kan åka när hon inte ens kommer upp ur sängen.

      Hon blev ju uppenbarligen inte ett uns bättre efter vistelsen i Tyskland första gången och KS såg inte heller någon förbättring. Tänk om injicering av C- vitamin och infrabastu kunde göra underverk ändå…?

    Under 2023 vill jag göra fler goda gärningar, stort som smått.
    Berätta gärna om goda gärningar som du har gjort eller bara tips på fina saker att göra för sina medmänniskor ?

      Jag gillar veckotidningar och ett äldreboende får dom för jag samlar inte på hög och dom blir så glada. Gott nytt år. ???

        Men åh vilken bra idé ?

      När det är snö/moddigt/halt brukar jag erbjuda äldre att gå armkrok dit de ska, ex på väg till kollektivtrafik eller bära en kasse hem. Är så rädd att de ska trilla o slå ihjäl sig.

        Försöker också alltid le och hejja på äldre, de blir alltid så glada <3

      Gav min godispåse som jag precis köpt till en hemlös utanför affären.

      Nu när jag tänker efter så har jag blivit glad av oväntade leenden eller små händelser som delats med främlingar.
      En gång på bussen var det en bebis som log och jag log självklart tillbaka, sen vände sig mamman om med så ren glädje i blicken över sin gulliga bebis och typ delade glädjen med mig, det var fint. Tänker tillbaka på det ibland och blir glad ❤️

      Jag vill göra plats för ett barn i mitt hem. Vill bli familjehem! Har två egna barn, men tänker att det säkert går ändå. Någon som varit det här?

      Köpte en coca cola samt smörgås till en person som satt och ”tiggde” (ogillar det ordet då jag tycker det känns nedsättande) utanför en affär. Vilket bra löfte för övrigt, det ska jag också göra. ❣️

        Att be om pengar eller gåvor utan motprestation eller liknande är ju att tigga. Inget nedsättande med ordet tiggeri, det är ju det som pågår.

          Jag upplever det som nedsättande.

            Varför? Vad gör de om de inte tigger?

            Kanske upplever man ordet som nedsättande om ens syn på vad de gör är nedsättande. Bara en fundering! Jag vet inget om någon annans syn.

              Orka.

                Vi orkar!

      Det var snorhalt ute i måndags, så jag fick lov att (långsamt..) köra hem min kompis för bussarna hade ställt in. Så åkte jag förbi tågstationen på väg tillbaka och såg flera personer som stod vid busskuren och väntade förgäves. Jag svängde in och förklarade att bussarna ställt in men att de kunde få åka med till stan om de ville. Dom blev så glada! Vilket också gjorde mig glad, det blev liksom bara en liten omväg för mig så det var verkligen inget besvär.

        Så himla fint M! Blev genuint glad av att läsa din kommentar- heja dig och tack för att du är en fin medmänniska!

      Mina barns farmor och farfar blev väldigt sjuka efter jul. Så tillsammans med barnen gjorde vi en kycklingsoppa som vi ställde utanför deras dörr. Dom blev jätteglada och det kändes så fint att göra det för dom tillsammans med barnen.

    Vad har ni för nyårsmål/löften för 2023? ?

    Mitt mål i år är att vårda mina relationer lite mer. Både familj, vänner, kärlek, jobb och framförallt relationen till mig själv ?

    Inspirera mig med era härliga mål för det kommande året!
    (om du tycker att nyårsmål/löften är löjligt behöver du ej kommentera i denna tråd)

      Jag ska vara snällare mot mig själv och lära mig att säga nej till allt jag inte vill.

        Låter som ett väldigt bra nyårsmål! 🙂

      Jag har målet att bli mer hälsosam, äta bättre och börja träna. Inte för att bli smal nödvändigtvis, men för att må bättre. Har som det är idag noll immunförsvar och är sjuk jämt, orkar knappt leka med mina barn och mår allmänt pissigt. Vill inte leva så längre.

        Det var vad 2022 handlade om för mig. Nu har jag slutat äta onyttigt och promenerar minst 1 timme varje dag. För första gången känns det som att jag hittat balans där. Nu är det bara snällhet och nej kvar ?

          Hur fick du in rutin att promenera varje dag? 🙂
          Skulle gärna vilja gå en runda varje dag, när jag gör det så märker jag att jag mår bättre men glömmer tydligen bort känslan fort igen för alltid lika motigt att tvinga sig ut ?

            För mig hjälper det att ha en bestämd runda som jag vet hur lång tid den tar att gå. Då är det bara att gå ut, lyssna på musik och sluta tänka tills man är hemma igen. Går jag ut och måste improvisera en väg att gå blir det genast skitjobbigt.

              Tack. ❤️

            Prioriterade mig själv helt enkelt. En timme för mig själv och lämnade matlagning, tv-tittande och annat till någon annan. Och dom dagar jag visste att jag inte skulle hinna efter jobbet så ställde jag klockan och promenerade mellan 4.50 till 06.

        Exakt samma här! Hälsans år. Varit sjuk en månad nu och känner att hälsan måste prioriteras högst from nu. Hur tänker du ditt upplägg?

          Jag tänker att jag för det första ska sluta med chips och cola osv, sedan gärna dra ner på kolhydrater överlag men vi har så lite pengar just nu och då blir det tyvärr en del snabbmakaroner. Men inte överäta liksom, försöka bry mig om att äta näringsrikt, dricka mycket vatten och eventuellt äta vitaminer.

          Men har också fixat en app som berättar hur långa promenader man gått, så tänkte sätta ett mål att ha uppnått till nästa december. Jag studerar så att jag inte kommer ut beror inte på tidsbrist egentligen, bara bekvämhet.

          Ja det låter säkert väldigt basic, men för mig är det skillnad ?

            Men du snabbmackaroner ger dig ingen näring för pengarna. Det gör inte heller chips och cola. Bättre att du lägger de pengarna på ordentlig mat som tex ägg. Ägg innehåller all näring du behöver, utan c-vitamin och det kan du få från vitkål eller broccoli.

              Ja självklart, det var ju det jag menade också. Men mat är ju väldigt dyrt nuförtiden och som student med två barn är det liksom kämpigt. Äter såklart inte chips varje dag, det var mer ett exempel 🙂

                Måste också tillägga att det inte går nån nöd på mina barn, de äter bättre mat än mig.

        Vilken bra anledning till att lägga om sin livsstil!
        Vad vill du börja träna? 🙂

      Under 2023 vill jag fortsätta ta hand om mig själv och prioritera mitt välmående så att jag orkar vara en närvarande förälder, syster, dotter och vän.

      Tvingades inse under 2022 att om jag inte laddar mig själv med det jag behöver så har jag tillslut inget kvar att ge till någon annan heller ❤️❤️

        Vilken bra insikt! Lycka till med ditt mål ❤️

      Vara mer i naturen

        Naturen gör underverk för både kropp och själ ❤️

      Bli cancerfri!

        Det håller jag verkligen tummarna för att du blir! ♥️

      Jag ska sluta ha soligt samvete för saker jag inte kan påverka – sluta ta ansvar för andras irrationella känslor…

        Låter som ett väldigt bra men svårt mål! Detta skulle jag också behöva öva på ❤️

        Amen

      Jag ska sluta hänga här på Bloggbevakning. Hälsa Språkpolisen/TRH 2.0 från mig!

        Jag ska dra ner på bloggbevakningsbesök.

        Känner du att det är destruktivt för dig eller bara tidsödande? 🙂

        Ska också hänga här mindre. Stör mig bara mer och mer på kommentarsfälten då det ofta är otrevligt och sen följer jag egentligen ingen av de som bevakas så jag har inget intresse av att vara här egentligen?
        Men det kommer komma naturligt att inte gå in här när jag kommer tillbaka till jobbet och även börjar plugga.?

      Trots att jag avslutar 2022 på nästan sämsta tänkbara sätt (kunde vara värre men det handlar trots allt om min egen känsla) så ser jag positivt på 2023.
      Jag har alla möjligheter att göra nästa år till det bättre och jag ska prioritera mig själv först, utan att på så sätt bli egoistisk, men jag har blivit tagen för given, jag ska ställa upp hela tiden men när jag behöver någon, så finns ingen.

      Så mitt största mål är att jag ska må bra. Och vägen dit innehåller allt. Mitt 2023 ska bli för jävla bra, så är det bara! Och det verkar lovande, rubriken på aftonbladet för typ 30min sen ”Är redan i 2023: ”helt magiskt””

      Så 2023 är uppenbarligen helt magiskt!?

        Hoppas verkligen att ditt 2023 blir helt fantastiskt! ?

          Hoppas att ditt år blir minst lika fantastiskt??

        Jag håller tummarna för att ditt 2023 blir magiskt! ✨

          Det bådar gott tänker jag eftersom direktrapporteringen på aftonbladet sa att 2023 är magiskt??

            Just det ja!! ???

              Update: första 54 minuterna har inte varit dåliga. Och nu har jag redan gått och lagt mig i min magiskt sköna pyjamas, det måste väl räknas?

                Men jaaa! Det räknas. Nu händer det! Magiska 2023. ✨ Tänk att Aftonbladet satt inne på svaret alltså. ?‍♀️??

      • Sluta med nikotin
      • Börja träna ( speciellt rygg och armar)
      • Bli mer positiv och gladare som person

        Önskar dig lycka till med dina mål! ✿

      Mina mål är:
      ♡Göra mitt bästa med studierna
      ♡Träna mer
      ♡Försöka bli mer medveten om vad jag äter och välja nyttigare mat.
      ♡Försöka leva mer som jag själv vill!

        Låter som superbra mål! Hur skulle du vilja leva och vad har hindrat dig från att leva så förut? 🙂

          Jag skulle vilja våga resa bort. Kanske våga prova en träningsform jag inte provat… Kanske prova att dejta.
          Det finns många saker jag inte vågat, för att jag är rädd för att misslyckas, eller rädd för att andra ska se ner på mig…
          Jag är rädd för vad som skulle hända emotionellt om jag står inför något nytt som jag aldrig gjort- och jag vet att andra ”dömer” mig på något sätt.

          Det kan vara i skolsituationer, jobbsituationer, bland vänner… eller dejting. Jag har aldrig ens dejtat, men jag skulle vilja prova.

          Jag har varit rädd att säga nej eller ja till saker för att jag varit rädd för att bli illa behandlad av människor omkring mig om jag väljer ”fel” i deras ögon….
          Svårt att förklara. Men allt kokar ner till att jag har dåligt självförtroende… eller dålig självkänsla…

      •Prioritera mitt eget välmående mer, genom tex kost och träning, känner att jag mår så mycket bättre mentalt utav det men har svårt att hålla i rutinerna.
      •Hade gärna velat hitta fler vänner med liknande intressen som mig. Älskar dom jag redan har, men vi har inte så mycket gemensamt förutom att vi känt varandra sen vi var små.
      •Prioritera njutning. I allt! Mat, konst, böcker osv osv. Bara göra saker jag verkligen känner för att göra (utöver alla måsten såklart)

        Klokt att prioritera dig själv mer! Vad är det för intressen du har? 🙂

          Tycker om att läsa böcker, måla, konst, spela spel osv. Kan såklart göra allt sådant ensam men hade vart kul att dela det med någon. Typ ha en bokklubb, gå på nån utställning & ha spelkvällar. Drömmigt!

      • Daglig meditation
      • Utesluta socker och chips helt, byta ut mot mörk choklad, grönsaker och nötter
      • Komma igång med löpningen igen
      • Uppgradera min garderob, mitt smink och hår, och bli svinsnygg
      • Träffa en fin kille

        Önskar dig lycka till med dina mål! ✻

          Tack, du med! ☺️

      Jag har sällan mål men ska försöka att stressa mindre och ha mindre ångest. Hur det kommer att gå vet jag inte men skam den som ger sig. Ska också vårda mina relationer mer och bemöta alla människor på bästa möjliga sätt. De jag känner men även de jag inte känner för att göra tillvaron lite varmare.

      Mitt är att sluta vara så förbannat bekväm hemma och bli mer social ? Gott nytt år på er! ❤️

      Jag ska;
      *Aktivera mig mer
      * Anstränga mig för att hitta saker att äta som min mage mår bra av (förmodligen IBS)
      *Sluta skjuta upp saker

      Sedan skulle jag verkligen vilja lära mig att åka snowboard. Men är sjukt feg och gillar inte att ”skämma ut mig” (jag vet, det är ingen annan som skulle bry sig om jag ramlade etc)

    Annicas kille friade tydligen till henne på julafton. Så kul att det är så mycket kärlek nu för tiden!

      Det är min dröm att bli friad till på julafton!!! Kommer aldrig hända men drömma får man ?

      Andrea Norrmans också

      Så himla avis på annica. Ursnygg, gullig och rik man, gravid och nu friad till.?

        Hej Annica !

      Jag är väldigt glad för Annicas skull. ☺️

    Tänker tillbaka på gamla nyår med trerätters och en massa sprit med vänner. Dessa nyårsaftnar försvann för 8 år sedan när jag blev mamma. Rätt skönt, tycker jag.

    Vi har ätit gott här hemma, ska snart ta fram tårta till efterrätt, elden sprakar i kaminen och familjen ligger och myser i soffan vid tv:n. Får se om vi orkar vara vakna till tolv ?.

    Gott nytt år till er alla här inne, vad ni än gör. Firar ni? Äter ni något gott eller är det bara en vanlig dag för er?

    Stor kram ?

      Det låter som en perfekt nyår tycker jag! ?

      Jag gillar inte nyår direkt så firar inte. Sitter ensam hemma med min katt, hon sover och jag kollar på serie, äter jordnötsringar och dricker coca cola, så det är som en helt vanlig kväll 🙂

      Men jag träffar alltid mamma och mormor på dagen på nyår så vi äter lite god mat och umgås, precis lagom tycker jag och passar oss alla.
      Mamma är ingen kvällsmänniska, mormor är 81år och ingen kvällsmänniska heller och jag vill vara hemma på kvällen så jag inte lämnar min katt ensam om hon skulle bli rädd för alla raketer.

      Firar också hemma med familjen. Vi har kört all in på 2.5-åringens nyår med tidig middag, tomteblossprydd marängsviss till efterrätt och nu nattar sambon henne medan lillebror på 6 månader härjar på någon timme till. Vi har också tänt kaminen och tänkte kanske spela något sällskapsspel sedan. Kommer absolut inte orka till tolvslaget, pga sömnbristen som kommer med nattammande bebis… ? Förra nyåret var jag gravid och illamående, nyåret innan det hade vi en 4 månaders bebis och året dessförinnan var jag också gravid. Så de senaste fyra nyåren (detta inräknat) är jag för trött för att orka vara vaken… Men det kommer en tid för det också ? Gott nytt år!

      Känner igen mig! Ikväll blev det en supergod middag o lugnt o skönt. Saknar inte festandet.. Minns ett nyår ute på nattklubb och alla vänner skulle ut med sina champagneglas och skåla o fira in 12-slaget och jag lyckades på nåt sätt hamna bakom en glasdörr och kom inte därifrån när det bara kom mer o mer folk som skulle trängas på väg ut.. Fick stå där bakom o se alla kramas o skåla in det nya året..?

      Ja du, alla vänner är småbarnsmorsor som inte vill göra nåt så det är jag och maken som dricker skumpa och ser på spåret. 🙂 Ska äta ryggbiff snart.

      Min man och jag har som tradition att laga mat tillsammans, mysa, danska, kolla på film och spela spel hela dagen. Oftast käkar vi helstekt kalkon och svamprisotto.
      Vid tolvslaget passar vi på att ha extra högljutt sex, eftersom vi omöjligt stör grannarna.

        Blir sex bättre om man är högljudd?

          Det är väl individuellt, men det är skönt att slippa tänka på att hålla nere volymen. Bara att släppa loss.
          Sen är det delvis en kul grej och töntig tradition.

          Haha nej. Eller individuellt såklart. Blir själv bara full i skratt om det är högljutt.?

        Fantastiskt upplägg!! ???

      Firar med mina föräldrar (bor hemma) som jag alltid gör! Är sjuk så mår inget vidare men tittar på Mordet på Orientexpressen med min älskade mamma och äter popcorn. Kram ❤️❤️?

        Åh krya på dig ?

      Åh jag tänker också tillbaka på de nyårsnätterna med fest, kyla och press på att ha kul med många vänner.
      Längtar inte tillbaka ?
      Vi är hos vänner, ska sova över här. Totalt 5 barn, 1-7 år. Käkade hamburgertallrik allihopa, marängsviss till efterrätt. De större barnen spelar tv-spel nu, de mindre sover. Vi vuxna är nyktra och skålar in nyår med julmust.
      Alltså så lugnt o skönt. O mätt är man. Ska snart sätta oss och spela sällskapsspel o äta lite godis!

      Jag sitter ensam hemma. Det är okej. Blir som en vanlig dag och spelar nog egentligen ingen större roll. Men lite ledsen att inte ha blivit inbjuden till någon av middagar/fester som jag vet olika vänner har. Antingen passar jag som singel inte in i parträffarna och/eller så tar de för givet att jag gör något annat. Många som inte ens har frågat vad jag ska göra, även fast jag frågat dem. Men som sagt, försöker tänka på idag som en vanlig dag och inte fastna i något annat.

    Gott nytt år på er alla! ?

    Har ni några mål inför nästa år? Inte typ bli miljonär eller gå ner 40kg utan lite mindre saker som är roliga, lite knäppa kanske och inte så allvarliga liksom ?

    Nästa år ska jag:
    – våga gå på bio ensam.
    – måla om mitt vitrinskåp som jag inte vågat för rädd det blir fult, men vet ni vad jag kom på? Då är det fan bara att försöka igen!
    Måste sluta ta såna saker för seriöst, är ju inte hela världen liksom.
    – Läsa 5 böcker, 2 av dom ska vara någon klassisk bok typ, sån jag aldrig trodde jag skulle läsa men som man ”borde” ha läst.
    – Och vill så väldigt gärna få gosa och klappa getter som bara är några veckor gamla ?? Frågan är hur man lyckas med det?

    Med tanke på mina så är ordet mål kanske lite att ta i?

      Lillaskansen har väll getter. Är inte säker?

      Var bor du? I Skåne finns det olika ställen (gårdar) som har sånt där kosläpp på våren, där brukar der också finnas getter!

        Seriöst? ? Har du tips på några?

        Bor långt ner i Småland så skåne ligger nära. Brukar åka både till ställen högt upp i skåne och längst ner på sommaren 🙂

          Skånes djurpark har massa lösa getter man får klappa 🙂

            Har dom fortfarande kvar björnarna?
            Väldigt många år sedan jag var där, tyckte så synd om björnarna som bara verkade ha det lilla utrymmet vid stenen, eller så är det kanske större men att jag såg dom just där och tänkte att det var allt, så inte besökt djurparken igen.

            Får ta och kolla upp det. Har nog förträngt getterna för minns inte dom?
            Tack för tipset!

              Björnarna är kvar ??

                Åh? är utrymmet större eller är det bara där vid stora stenen? Dom borde ha stort, gräs, träd osv. Usch, tycker så synd om dom.

          Hela Småland är ju fullt av bondgårdar och kosläpp!

          /smålänning

            Men alla har väl inte getter man får klappa? Eller? Aldrig varit på kosläpp.

      Ligga mer.

      Är det roligt nog?

      ✔️Fortsätta att lyssna inåt och känna efter. Inte bara hoppa på en massa grejer för att jag tror att andra förväntar sig det. Vad vill jag, egentligen?
      ✔️Våga bära mina coola kläder och inte oroa mig över att andra ska tycka att jag är för gammal för ett visst plagg.
      ✔️ Ta fler hål i öronen.

      Bli volontär på 4H-gård!

    Ikväll ska jag och min sambo vara hemma med våra 3 katter och 2 hundar. Lilla valpen ska få uppleva sitt första nyår, och jag hoppas att han inte är rädd för smällare. Det smäller redan här men ingen har reagerat än! Vi ska äta 3 rätters, spela Bingolotto och Nintendo. Blir ingen alkohol för jag tog på mig ett extra pass på vårdboendet imorgon, gott nytt år!?

      Åh jag hoppas han inte är rädd ??. Vad är det för ras? Älskar hundar ?.

      Vi har två små kattungar så får se hur de reagerar när det börjar smälla ??

        Ena är japanese chin och andra japanese chin/chihuahua ?

      A och o är hur ni människor runt om kring hundarna reagerar. Var som vanligt, ömka för guds skull inte hunden! Då är det kört. Passa på att träna trix med godis när det smäller som värst. Hunden kommer bli betingad att smällar = roliga trix och belöningar. Jag har tränat föera valpar på detta sätt. Nu är de gamla hundar och har sedan de blivit totalt trygga med höga ljud/smällar sovit igenom nyårssmällarn
      Lycka till!

        Mm exakt våran hund tittar på oss när det börjar smälla. Om vi är lugna så lägger hon sig och sover.

        Jag vet hur jag ska hantera mina hundar, bad inte heller om tips. MEN, min äldre hund och katterna är inte rädda. Nu har det smällt en hel del här men valpen reagerar inte, dom ligger här bredvid och snarkar.

    Försöker lägga vår 8månaders, helst för natten men det lär inte hända. Supertrött men VÄGRAR att somna… vägrade sova eftermiddag också så hon har varit vaken sedan 12.30…

    Känns som vi kommer sitta med en skrikande bebis som är övertröttare än övertröttast vid 12-slaget om det ska fortsätta såhär?

      Min bebis är bara 5 månader gammal men upptäckte häromdagen att han lätt somnar till white noise och att man lägger sig bredvid. Det kanske är värt att pröva ?

        White noise funkade när hon var liten!
        Nu kan hon både rulla, krypa och sitta upp så sånt är roligare än att sova ? Spelar ingen roll vad vi gör… vi har försökt med att söva i vagn (fastspänd) men hon blev bara förbannad istället.

        Hon somnade en stund efter 20, men sedan ca 30min tillbaka så försöker sambon återigen få henne att somna om ?

        Har aldrig haft så mycket stök när hon ska sova, så det var väl givet på självaste nyårsafton att det skulle ske ?

      8mån är en kul ålder ? Min lilla kille är lika gammal. Händer mycket i deras utveckling nu, tiden att sova finns inte ?

      Ta en prommis i vagnen eller en sväng i bilen? 🙂

    Har lidit av psykisk ohälsa halva mitt liv och blev i år mycket sämre i min ångest. Eter doshöjning av mina läkemedel igår spenderas nyår hemma med jobbiga biverkningar. Ser ändå fram emot att gå in i 2023 med världens finaste pojkvän, påbörja termin 7 av min utbildning och förhoppningsvis börja må bättre. Hur har ert år varit?

      Tyvärr utmanande. Mycket tråkigt som hänt med nära och kära, som såklart påverkar. Försöker se framåt och hoppas på 2023. Hoppas för din skull också! ?

      Starkt jobbat ❤️ Både upp och ned. Mycket har hänt inom familjen och jag har stressat rejält. Kände mig orolig idag på självaste nyårsafton och fick ångest men har även fått akut magkatarr så vet inte vad som är vad just nu. Hoppas främst på att 2023 kan se lite ljusare ut.

    Inne/ute 2023!
    Trendspana med mig inför 2023, vad tror ni kommer vara inne/ute? Fyll gärna på med andra kategorier tex. mat, inredning, kultur etc.

    Inne:
    – Genomskinligt
    – ”Ethereal heroin-chic” (tänk buccalfat removal, Mary Kate och Ashley lookalike, en eskapism att efterlikna en avatar – ex. Bella Hadid, Zoë Kravitz, Sophie Turner)
    – Metallic
    – Balett-inspirerat (nude-färgskala, transparant, ballerinaskor, volanger)
    – Blått (babyblått, denim, cobalt)
    – Burberry (Daniel Lee från Bottega Veneta har tagit över som CD)

    Ute:
    – Oversized
    – Balenciaga
    – Små mini-väskor
    – Foxy eyes

      Attans, jag som älskar oversized. Haha.

        Jag som precis börjat acceptera raka och vida byxor istället för stuprör haha.

      Ute: Allting som alla larviga influensers kommer hålla på med.

      Åh intressant!!

      Jag tror att Elena Gilbert-stilen från Vampire Diaries kommer bli inne. Alltså lågmidjade, tighta jeans, bomullströjor med liten rosett i V-ringningen, rakt hår… etc
      (Obs nu tänker jag bland ungdomar och tonåringar)

      Ute:
      -Män
      -Heterosexualitet
      -Kärnfamiljen

      Inne:
      -6h arbetsdag

        ?

        Nja..tror tvärtom att i osäkra tider så betyder familj och att ha en stark man som skyddar en, viktigare än någonsin. Iaf utanför tullarna.

          ?

        Tycker att allt det där hamnar på innelistan ? är så tacksam för min man och vår kärnfamilj som bidrar med så mycket kärlek och trygghet ❤️ skulle även vilja jobba mindre så jag har mer tid för vår familj. Vi har varit lediga tillsammans i 3 veckor, så underbart ?

      Önskar att croppade överdelar blir ute så man kan hitta normala kläder igen

      Vad tror vi om att ha två ljusare slingor i luggen, vad det nu heter?

        Money piece? Är väl minst 1-2år gammalt nu

          Ja precis, så är det inne eller ute

      Men nej. Gillar att var och varannan kotte inte går runt i Burberry?

    Haha vad gammal jag blivit. Måste googla för att förstå ord om vilka trender som kan komma nästa år ? då är det illa

    Usch, vilket nyår jag har. Jag sitter helt ensam, min sugar daddy har inte gett mig några pengar till nyår, och min psykolog skällde ut mig och kallade mig för psykopat. Får en psykolog ens säga så till en patient? Min psykolog kallade mig på fullaste allvar för psykopat. Jag tror faktiskt inte att psykologer får säga så till sina patienter. Han har ingen rätt att säga så till en patient. Psykologer ska alltid hålla sig sakliga och professionella och inte visa känslor eller tappa den professionella masken. Och det är inte första gången som det brister för honom, han har höjt rösten åt mig tidigare också, visat irritation öppet osv. Och nu svarar han inte ens på mina mejl.

      Du har helt klart visat för lite dominans. Svarar han inte på mejl så får du helt enkelt stega iväg hem till honom. Han vill säkert också vara din sugardaddy men vet inte hur han ska fråga.

        Det tror jag också. Stackarn

      Byt daddy du behöver någon som bryr sig om dig på riktigt lilla Lisa låter oacceptabelt

        Eller så skaffar hon sig ett jobb som alla andra.

      Buhu…… gråter krokodiltårar för din skull! ?

    Idag har jag berättat för exet, barnens far, att jag dejtar någon. Fan vad jag inte gillar att han blev ledsen…han är ju ändå en av mina bästa vänner.

    (Och undrar ni över varför jag var tvungen att berätta just idag, på nyårsafton, så var det för att han tog upp frågan)

    Vilka influencerföretag kommer gå bra respektive dåligt i 2023? Jag tror Caia kommer blomstra, men tror på fall för The Every och C’est normal

    Jag är ensam på nyår för femte året på raken. Det är ju absolut inte enda dagen på året när jag är ensam, men ensamheten har känts extra mycket i år eftersom jag var ensam på julafton också.

    Jag är inte självmordsbenägen, men tidigare idag slog det mig att om jag skulle dö så skulle man inte hitta min kropp förrän grannarna kände lukten.

      Ensamhet suger när den är ofrivillig! Vet att det är skitsvårt men försök att tänka på annat. Hoppas ditt 2023 blir fantastiskt! ?

      Varför är du ensam? Detta är frågor du bör gå på djupet med. Är du oärlig och skvallrar mycket, egoistisk, gör aldrig något för någon annan än dig själv?

        Schysst svar!

          Så du menar att alla ”ensamma” människor är goa och fina? Dwt är en homogen grupp enligt dig? Hen ovan behöver väll inte ta åt sig om inget stämmer? Tycker människor som beter dig dåligt mot andra gott kan sitta ensamma och reflektera över sig själva och se hur deras handlingar lett fram till deras nuvarande situation.

        Men är du dum eller? Seriöst Camilla blocka sådana här troll.

        Varför sparkar du på någon som ligger? Detta är frågor du bör gå till botten med.

      ?❤️

      Vill bara skicka en kram ❤️

    Exonphs olika konton, gav inte Nessa bort alla dom i somras eller höstas? Pga något som hade hänt, hennes mående eller vad det var. Att hon lämnat över allt och enbart skulle vara på sitt egna.

    Har inte hängt så mycket på instagram så kanske missat något.

      Jo hon påstod att hon ”gav bort” kontot till hennes högra hand, ngn Renata. Och hon påstod också att det var hon som hade hjälpt henne hela tiden med kontot. Vet inte om du hängde med i allt dramat i somras kring personerna som levde med skyddad identitet osv. Hon ljuger ju till höger o vänster, så det är något svårt att hänga med.
      Dessutom känns det som att hon är tillbaka på exonph eftersom ibland kommer hennes skit om Nicki tillbaka.

        Det med skyddad identitet har jag ej hört om, eller har inget minne av det iaf.

        Läste något om att någon åkt fast för att sålt kola eller köpt, och hennes namn kom upp i utredningen. Väldigt osäker, så ta det med en liter salt typ. Men efter det så blev hon frånvarande, mådde dåligt, åkte utomlands länge. Vad hände med försäljningsjobbet hon hade?

        Det är hon som är tillbaka på kontot nu. Hon la ut bild på sig. + allt med nicki och även favoritserie skrev hon, sett henne nämna den många gånger haha.

          Jaa minns också det där med knarket. Fast det lilla blåsvädret gick över relativt fort, tror inte många var särskilt chockade… Tror hon tappade det fullständigt när Josef loco var igång med sin härja, han visade ju bevis på att hon skrivit typ ”jag är bara vän med henne för att utnyttja för content”. Har dock inte sett att hon har annonserat att hon har tagit tillbaka exonph någonstans?
          Det är lite sorgligt så mycket jag vet om denna människa, för stör mig oerhört på att hon kommer undan med allt haha…

    Behöver göra en glow up!

    Jobbar i förskola så sminkar mig mest bara med mascara och concealer, känns liksom lönlöst att lägga tid på smink och sedan stå ute i regn i flera timmar. Behöver därför också bekväma och inte så ömtåliga kläder, men känner mig liksom ful och framförallt tråkig. Har ni några tips på vad man skulle kunna göra för att förbättra utseendt ändå? Fina kläder som ändå tål att lekas i? Nåt annat? Hjälp!

      Naglar. Man kan göra korta men fina färger. Kläder med färger du gillar. Färga håret.

        Tack, naglar var ett bra tips! Känner mig tyvärr bara bekväm i typ svart och grått haha, men måste kanske testa lite annat.

      Jobba med grunden. Fräscht hår, kul naglar, lite bronzer/kontur i ansiktet. Googla kändisar i vardagskläder och hitta en tålig snygg arbetsstil.

      Kanske färga bryn och fransar, eller ett sånt där franslyft?
      Jag känner mig finare och mer piffig när jag har en bra hudrutin, ett härligt läppglans och något lite glowigt på kindbenen.

      Jag tycker även att smycken kan göra mycket. Halsband och små örhängen är inte ivägen när du jobbar, men kan ändå bli pricken över i, till en annars basic outfit.

      Färga håret! Kan lyfta hyr mycket som helst för ett utseende.

      Färga håret och gör ett lashlift. Måla naglarna. Acceptera att vara lite ”tråkig” på jobbet men piffa alltid till dig lite extra när du ska göra något på lediga dagar.

    Kanske konstig fundering såhär på nyår men hur blir det när en petit kvinna (kort, smal) får barn med en väldigt mycket större man (framförallt på längd)? Man korsar ju inte små och stora hundraser men kanske inte lika ”katastrofalt” på människor? Tänker liksom AJ för kvinnan men behöver kanske inte bli så?

      Men du är ju härligt dum i huvudet du.

      Men Lisa asså du borde få internetförbud och gå i terapi.

        Lisa är en ful gammal gubbe som låtsas vara tjej.

      Det blir en influencer.

        Ha, ha!

        ???

      Förstår inte om du trollar men barnets längd är ju sällan ett problem vid en förlossning.

      Jag tycker det var en bra fråga

      Alltså jag har funderat på samma sak, inte alls en dum fråga! ? Den längre personens gener kan ju påverka barnets längd vid födsel, dessutom kan ju mindre kvinnor ha vissa problem vid naturlig födsel.

        Men längden på barnet är ju ett ickeproblem, och vad jag förstått finns det ingen relation mellan typ att längre bebisar väger mer. Det är vikten och framförallt storleken på huvudet som spelar roll.

          Men långa människor föder oftare större barn. Man vet ju att nationer med en genomsnittligt lång population föder tyngre barn. Svenskor föder bland de största barnen i världen t.ex. så jag förstår visst hur ts tänker.

            ”Statistiskt är födelsestorleken korrelerad till moderns storlek – stora mammor föder stora barn och små mammor små barn” enligt en snabb googling, källa svenska barnläkarföreningen.

              Jo ,precis vad jag sa. Men jag menade att jag förstår hur ts tänker.

      Har en väldigt kort släkting, typ 155 cm, som har barn med storvuxen kille på närmare 2 meter. Och ja, hennes förlossning var dramatisk pga stort barn. Slutade ivä akut snitt.
      Vet ej om de törs fler barn.

      Spännande att så många uttalar sig om saker som inte stämmer. Jag önskar att jag hade litat på min magkänsla när jag skulle föda barn, ej svensk (153 cm) min svenska man är lång. Vårdpersonal är okunniga inom området, de tog inte min rädsla på allvar. Det hela slutade med att min dotter fick en stor bula på huvudet efter att ha försökt komma ut. Blev akut snitt och det kunde ha gått väldigt illa då dottern hade kunnat fastna. Tjatade mig till en bäckenmätning, vilket jag förvägrats under graviditeten. Mycket riktigt, trångt bäcken konstaterades och överläkaren var förvånad.

        Precis. Man har inte så stor erfarenhet av detta i Sverige. I multikulturella länder så mäter man bäcken på förstföderskor, speciellt om hon är petit och mannen större.

    Spenderar nyår själv för första gången. Jag skulle firat med min kille & hans vänner men så gjorde vi slut för ett par veckor sedan istället så dom planerna sket sig. Kände verkligen inte för att hitta på något idag och har inte hört av mig till någon, så det är absolut självvalt till stor del. Men känner mig ändå lite ensam och ångestfylld. Är det fler än mig som känner sig lite låga idag så skickar jag tusen varma kramar ?
    Är du ofrivilligt ensam och känner att du vill prata med någon ikväll så skicka ett dm på instagram så firar vi in det nya året ihop i chatten! 2023 är året för nya vänskapsrelationer, känner det på mig!
    Hoppas ni får ett fint 2023 allihop! ?

      Tråkigt att du känner så?

      Vad är det för bok du har på instagram? I ett inlägg för någon dag sedan, väldigt vacker!

        Det är en bok med noveller av Edgar Allan Poe ?

    Någon som har testat Mandyfit eller Anna Dahlbom som PT online? Hur tyckte ni det funkade? Pris? Var det värt?

      Vill också veta ?

      Jag provade Mandyfit för ca ett år sen. Tyckte inte det var värt pengarna, men det kanske också var min motivation som inte riktigt var där. Svindyrt. Jag betalade en startavgift på 3200 och därefter ca 2200 kr i månaden med 4 månaders bindningstid.

    Någon som tror att vi kan toppa skjutningar 2023? 64 döda 2022. Varför pratar vi inte om sådant här.

      Det pratas väl knappt om annat?

      164 skjutningar nästa år snarare.

      Varför pratar vi inte om 1500 självmord eller 400 trafikdöda, de flesta som skjuter ihjäl varandra är kriminella. Det pratas för mycket om skjutningar istället för att göra något.

      Tycker det är viktigare att prata om mäns våld mot kvinnor. Ca 20 st kvinnor per år som mördas av en man de haft/har en relation med, och hur många som helst som misshandlas. Det är ett mkt större samhällsproblem än skjutningar.

        Snygg deflektion från ämnet. Och exakt varför är det viktigare? Båda kategorierna är väl viktiga? Man brukar hålla sig till sakfrågan.

      För att det här är en paus från omvärlden för många av oss. Det där fyller alla andra medier. Jag följer hellre sånt på tillförlitliga medier och pratar om annat här.

      Pratas väl om överallt??

    Gud så tråkiga alla jäkla tillbakablickar är på stories, nej ingen vill kolla igenom din 55 bilder långa lista över 2022 vare sig du är influencer eller en vanlis

      Det är ju kul att se vad ett år kan innehålla!

        Jag vet väl redan exakt vad personen varit med om eftersom de troligtvis redan delat det under året ?

          Titta inte då ?

      ja guuuud typ ditte svanfeldt ”gjorde naglarna”.. OKEJ

    Sambon och jag vill gifta oss 2023. Vi vill dock inte ha ett stort bröllop utan bara våra allra närmaste (ca 12 pers). Någon som gift sig litet som kan berätta hur ni gjorda? Eller några som har tips? Vi vill ju ändå ha en fin dag och kan absolut tänka oss lägga pengar på det. Vi har även en dotter på 1 år så kan inte dra utomlands. Snälla ÖS IN TIPS

      Beror lite på var ni bor. Finns fina ställen lite överallt. Men är ni i närheten av Stockholm skulle jag verkligen rekommendera Fjällgatan på Söder, kör en borgerlig vigsel med den utsikten ! Och en god glass från kiosken.Därefter middag på Kvarnen, toppstället vid Medborgarplatsen, ta en dag det inte är derby ? de skulle älska att ha ett bröllop på Kvarnen. Därefter sova över på hotell rival, mariatorget eller hotel frantz, peter myndes backe. Morgonen, efter frukost: gå katarinavägen, njut av utsikten över hela stockholm , ta båten till djurgården och gå på skansen med barnet. Bra att gifta sig bland ställen som finns kvar.
      Klänning: jumperfabriken, med en fin sjal runt axlarna.

      Utomhus på en herrgård kanske?

      Vi gifte oss utomhus vid Vindelälven med bara familj och en nära vän var inbjudna. Var en faktiskt dag/kväll/natt ❤️ Maten hade vi ordnat via catering. Väldigt enkelt o helt underbart! Skulle gärna göra om de tusen gånger om! Aldrig haft så roligt i mitt liv! ?

      Vi gifta oss i stadshuset, bara vi två och vår ettåriga dotter på själva ceremonier. Våra familjer väntade utanför med bubbel och konfetti. Sedan åkte vi tillsammans till ett hotell med restaurang där vi åt lyxig trerätters lunch i ett chambre separe. Gästerna (ca 15 st) droppade av framåt kvällen och vi stannade kvar i sviten över natten. Kan inte önska mig en bättre dag, hade inte gjort något annorlunda. Hela kalaset gick på ca 35 000 om jag minns rätt 🙂

      Vi gifte oss 2017 i stadshuset. Hade middag hemma hos min mans föräldrar. Catering och mannens mormor bakade tårta. Tror vi var 10 personer. Så himla mysigt och intimt.

      Efter som vi inte hade barn så körde vi barnfritt för att kunna fokusera helt på oss och inte på barn. Älskar barn men tycker att om man har barn med måste allting kunna anpassas efter dem och kände att på min bröllopsdag ville jag stå i centrum.

      Så mitt tips är att hålla det enkelt. Kanske boka bord på en restaurang om ni kan få lite avskildhet eller catering i en mysig lokal.

      Vi gifte oss i somras i rådhuset och hade sedan middag hemma i trädgården ❤️ lånade partytält, dekorerade med massa dekorationer som följde ett tema, hyrde bord och stolar samt tallrikar, glas och bestick och lät en cateringfirma komma med buffé-mat. Till efterrätt hade vi glassbuffé med massa tillbehör (succé!) ☺️

      Det var varmt, supermysigt och lugnt. Bara närmaste familjen och väldigt smidigt att bara kunna äta gott, njuta av sällskapet och sen gå och lägga sig en trappa upp när man inte orkade längre ? bröllopet kanske vi lade runt 15000:- på (då vi även köpte kläder och jag unnade mig att fixa håret hos min frisör) och två dagar senare åkte vi på bröllopsresa där vi bilade i Skottland en vecka! Kostnaden för den fick vi i bröllopspresent ❤️

      Helt klart höjdpunkten på 2022!

    Vill lära mig att skissa/rita. Sökte en distanskurs men är alldeles för långt bak på reservlistan. Har någon provat någon onlinekurs ni kan tipsa om som är bra?!

      Jag med! Har inga tips men följer tråden ?

      Finns massa på youtube ?

        Någon speciell du tycker är bra? När jag söker så finns så många att jag inte riktigt vet var jag ska börja.

    Vaknade imorse och hade glömt bort att det var nyår. Haha! Nu sitter jag här själv och ska strax raka benen och måla naglarna. Så kan man också spendera en nyårsafton.

      Heja dig!

        ?✌️

    Hur räddar man en rödvinssås som är lite för besk? Tror jag fick med mig ett rödvin som har smak av fat, trots att jag letade efter ett utan.. mer socker??

    Mitt nyår e förstört totalt skulle ömgås med en person under kvällen. Kl 14 började jag ringa på messenger och undra när jag skulle komma över , inget svar , såg att hon tittade på meddelandet men hon svarade inte föränn kl 19 att ne hon hade ångrat sig och ville inte ses, då hade jag fixat maten , spel mm . Och nu sitter man här med ångest och åter ångest och ensam. Fy vad jag inte gillar mitt liv just nu. Hade så sätt fram emot nyår. Nu vill jag aldrig ha kul på nyår länge sitter och genomlider veckans avsnitt av paradise och gråter ?

      Kram ❤️

      Fy vilken idiot till människa.

      Vill du prata lite om paradise en stund för att tänka på något annat så säg till??

      Skickar dig en stor kram ❤️
      Att man kan vara en sån rövhatt, bara att kasta en sådan människa långt åt helvete.

      Vilken jävla skitvän! Förstår verkligen att du är ledsen och besviken… Hoppas din kväll kan bli lite mysig ändå! ?

      Ett passande nyårslöfte kan kanske vara att dumpa den kompisen, du förtjänar bättre. KRAM! ❤️

      Vilken skitstövel! Gör dig av med henne inför 2023. Du förtjänar så mycket bättre ❤️❤️ Du är en fantastisk människa och är värd allt. Ut med henne!

      Men så sjukt beteende! Hoppas du får ett okej nyår ändå ❤️

      ❤️

      Gud vad elakt! Så jävla trött på sådana människor som ”snackar” och bestämmer och planerar. Sen när det är tätt inpå att det ska börja, ja då svarar dej ej.
      Förstår dom inte att det är stora planerade tillställningar man faktiskt BOKAT? Begriper inte hur de tänker.
      Oerhört respektlöst och sjukt taskigt. Så gör man inte.

      Förstör du var ledsen och grät, jag hade gjort och har gjort precis samma flera gånger. Fan vad låg man känner sig, MEN det man kan glädja sig åt är att man inte vill ha sånna vänner omkring sig.
      Jag jobbade på nyår, hela natten, så det är många som inte direkt firar. Överskattat!

      Hoppas du kan träffa lite andra människor och skapa nya kontakter. Jag hade tagit bort personen på Facebook och ignorerat. Inte gett en chans.

      Fan vad dåligt gjort av henne! Man lämnar inte återbud så sent (såvida man inte hamnat på sjukhus eller liknande). Förstår att du var ledsen. Hoppas det känns lite bättre idag. Kram!

      usch ingen bra vän. slopa den personen 2023 du är värd mkt bättre. kramar ❤️?

    Har gått igenom en utmanande separation i september, men vi har haft lite kontakt under de första månaderna. Önskade god jul och han önskade tillbaka. Önskade gott nytt ikväll, nu är tystnaden massiv flera timmar efter att han läst mitt meddelande. Tråkigt när en vuxen människa inte ens kan skriva och önska gott nytt. Känns lite som god ton ändå, men det kanske är för tungt så snart efter separation. Någon som har någon fint att säga? Är i en blandning av ledsen över tystnaden och orolig att han inte mår bra. Man bryr sig trots allt.

      Det är smärtsamt med separationer. Dock så kan det vara att den andra känner efter tag att kontakt bara är jobbigt och inget man egentligen vill ha för att kunna gå vidare. Så kände jag med ett ex och valde därför att glesa ut mina svar tills det rann ut i sanden helt.

      Han kanske är upptagen?

      Ditt x kanske är upptagen och pga det inte sett din hälsning eller är i en situation där denne inte kan, inte har lust att svara. Så länge det inte finns barn i bilden kan du inte kräva nåt av ett x. Du bör gå vidare i ditt liv och släppa ditt x

      Med risk för att låta hård, men han kanske inte vill svara? Jag var tvungen att göra så med ett ex som inte riktigt ville släppa taget och jag tyckte det var jobbigt att fortsätta ha kontakt när vi gjort slut. Jag glesade ut mina svar så pass att han tillslut fattade hinten.

      Han har gått vidare. Det borde du också göra.

    Lycka till ikväll, alla husdjursägare! ❤️ Vi har flytt från storstan till en liten mysig Norrlandspärla med betydligt färre smällare. Fördragna gardiner, hög musik och renknotor som de får tugga vid tolvslaget när det smattrar lite. Vi firar med tänd brasa i kaminen istället för fyrverkerier ??

      Smällde på rätt duktigt här i området jag bor. Men mina husdjur reagerade knappt. Mest konfunderade över att jag var vaken och att de fick gosaker mitt i natten.

        Haha, vad fint! ?

    Såg att Therese Lindgren är jourhem åt en hund som hundar utan hem fick ägaren att skriva över ägandet till hundar utan hem då ägaren inte hade någon försäkring och inte kunde lägga ut 70000kr på operation. Tar de över ägandet och tecknar försäkring och utför operation? Eller hur går det till? Det låter som en dyr operation för hundar utan hem och sen ska de adoptera bort hunden?

      Tycker det e konstigt att veterinären inte kunde lägga upp en betalnings plan med förra ägaren , det kan vi gö med våran veterinär om det skulle knipa ekonomiskt , ( har försäkring så det skulle inte bli så dyrt) men tycker det ändå är bra att mN kan få en betalnings plan.

        Jag tycker inte det ät ett dugg konstigt att veterinärer inte vill riskera att inte få in pengarna.

      Dom hade en insamling för att få in pengar till operationen som jag förstod det.

        Jaha så fint!

      Låter helt sjukt att lägga 70 000 på att operera en hund. Det rimliga vore att låta avliva hunden istället för att låta den genomgå operation med efterföljande rehab

        Det kanske är en ung hund som har hela livet framför sig?

          Var väl bara runt ett år har jag för mig

        Alla vill inte bara döda.

        Det är sjukt att avliva ett djur pga pengar! Har du inte råd med behandlingar eller försäkringar, skaffa inte ett djur!

          Det kan hända oväntade saker i livet som sätter en i den situationen. Händer det flera saker kan ens buffert ha ätits upp. Du har möjligen inte noterat att elpriser etc gått upp och en pandemi har pågått? Personen kan ha förlorat familjemedlemmar etc och då inte kunnat jobba heltid. Vem vet.

          Apropå att man inte ska skaffa djur om man inte har råd.

        haha min kollega la 100.000 på en KATT! galnaste jag hört, dessutom var katten gammal. förlåt men hade aldrig!!

    Sitter på mitt badrumsgolv o gråter och undrar hur fan man ska veta om man ska skilja sig eller inte? Vi har ett hyfsat bra liv men jag är inte nöjd., vet inte om det mig det är fel på o jag bara ska gilla läget o vara kvar. Livrädd för att begå ett misstag!

      Man kan väl ta en paus?
      Flytta ut och se hur det känns?

      Titta inåt och följ magkänslan. Uppbrott är skitjobbiga och förstår att det kan vara mycket jobbigare om man har familj och barn, men i slutändan så kommer det bli bra. Kärlek och lycka är så viktigt. Vi lever ju för fan bara en gång!
      Lyssna inte så mycket på vad andra säger. Gör vad som känns rätt för dig ?

      Hur länge har du känt så? Har ni småbarn? I perioder kan man känna sig less på allt och kanske behöver du bara göra något nytt för dig och fokusera på något annat ett tag. Om ett halvår är du kanske jättekär igen! Har ni småbarn så skulle jag nog avvakta, för det kan vara så att du bara är trött och sliten.

      Jag tycker att du ska fundera på varför ni gifte er från början. Vad var det som fick dig att älska din partner och vilja leva resten av livet med denna? Har detta förändrats? Vad blir bättre om ni skiljer er? Var skulle du vilja se er om 5 år? Som ett starkt par eller som ex? Det är normalt med dippar när man spenderar ett helt liv med sin partner. Så länge personen respekterar dig och behandlar dig bra tycker jag att det är värt att kämpa. Det var ju ni mot världen och det kan bli så igen ❤️

      OBS! Om du är olycklig i relationen ska du givetvis inte kämpa bara för att.

        Yngsta är 9 men har ett barn som har en sjukdom plus andra diagnoser så är rätt krävande. Jag känner att jag får ta allt! Just nu känner jag mig mest som en anställd lixom. Men älskar min man och kan inte förställa mig ett liv utan honom. Men just nu lockar varannan vecka livet o ett eget hus! Även om jag vet att verkligheten så inte alltid är så guld o gröna skogar.
        Vi har varit tillsammans i 17 år.

          Det är väldigt vanligt att föräldrar till barn med lite mer krävande funktionsnedsättningar där man inte får så mycket hjälp från samhället överväger att separera bara för att få vila varannan vecka. Inte för att man är trött på varandra egentligen utan för att man försöker hitta en utväg från ett väldigt krävande liv.

          Om man har det bra med varandra i grunden vinner man ingenting på att separera. Det blir lika mycket jobb ändå när man har barn med särskilda behov.

          Men försök gärna hitta lösningar för att få in lite mer egen vila. Vi gjorde som så att vi turades om att ta in på hotell någon natt här och där och lånade också boenden från vänner och bekanta när de var bortresta så att man fick komma bort lite. När hemmet inte är en plats för vila behöver man komma hemifrån för att kunna slappna av.

          Jag känner också till par som faktiskt skaffade en till lägenhet för att ha som viloboende. De fortsatte att bo tillsammans men när man behövde få lite egentid fanns den extra lägenheten att ta till.

            Adderar till det grymma svaret du fick om pauser/egentid ovan: går det att även lyfta bort sysslor från dig på hemmaplan? Vad kan du lassa över på pappan och helt släppa själv? (Mer än du tror säkert!)

            Kan ni skaffa städhjälp så du/ni helt slipper det? Kan barnen (som ändå är över 9) ta all tvätt som hemmasyssla exempelvis, veckovis? Kan de äldsta barnen ta lite matlagningsdagar varje vecka, och/eller kan ni beställa matkasse med superenkla recept under en längre period så du helt slipper matplanera?

            Du skrev nämligen att du närde en liten dröm om ”eget hus” vilket jag tolkar som att du inte får så mycket avlastning i ert gemensamma hem, utöver allt slit med ena barnets specialbehov. Vem som helst hade varit helt slutkörd.

              Och jag håller med. Är själv funkisförälder och har övervägt att separera under flera olika perioder. Den senaste gången gick vi i parterapi och jag fick under den perioden upp ögonen för hur mycket jag ansvarade för själv för att mannen inte kunde/visste det jag visste, men som vi lika gärna kunde dela på.

              Han började ta över en del av det jag gjorde som rörde funktionsnedsättningarna och i takt med att han blev mer insatt kunde han göra ännu mer själv. Jag blir fortfarande mer stressad av alla saker att hålla reda på och är den som gör all research, men min man får ringa de flesta jobbiga myndighetssamtal och är den som primärt ansvarar för alla läkarbesök och habiliteringsbesök. Det har gjort skillnad.

                Tack för tipset ♥️

            Tack snälla för ditt svar! ♥️

      Om du sitter och gråter på badrumsgolvet är väl svaret på din fråga?

    Jo det hade ju varit bra men vi har 4 barn varav en som har en allvarlig sjukdom. Så svårt att rycka upp o testa lixom..

    Endometrios så jag blev ensam hemma istället för fest. Har redan lagt mig för jag tycker det är helt meningslöst att vara vaken längre. Har jag tur och mår bättre kan jag åka och dansa imorgon istället

    Gott nytt! Årets viktigaste fråga: när ni köper nya julgranskulor som inte har snören, vilka snören trär ni i? De färdiga har ofta guld- och/eller silversnören som glittrar fint men syns tydligt i granen. Sytråd syns mindre men är ett hvete att knyta och att få av grenarna. Så, vad tycker ni?

    Gott slut!

      Finns ju suveräna krokar numera!

        Tusen tack!

      Genomskinlig fiskelina

      Fiskelina så att den inte syns, eller extratunn skogsgrön tråd.

      Supertunna silversnören syns inte så mycket.

    Gott nytt år till dig Camilla och er alla andra också!!!

    Då blev man ensam för alla har gått och lagt sig? Gott nytt år då…

      Gått och lagt sig? Det är ju själva tolvslaget som är grejen!

        Ena är förkyld så det är förståeligt, den andra bryr sig inte alls om nyår.

        Är man trött så är man? /nerbäddad

          Men tråkigt för den som blir uppe ensam då??

            Sånt man får ta ?

              Eller inte.

    Någon sjuksköterska här som sadlat om till annat? Jag är så trött på mitt jobb så jag kräks men vill ändå kunna använda mig av min utbildning men göra något annat! Någon som gjort så?

      Undrar också. Kommer inte orka jobba som ssk till pensionen… Kanske kan vårdlärare vara ngt?

      Jag har inte sadlat men bytt inriktning -från svårt sjuka människor till friska barn – jag började jobba som skolsköterska. Fantastiskt givande och roligt, ett riktigt privilegium. Har spannet F-9, ca 700 barn som jag träffar regelbundet under alla åren i skolan.

        På min skola byts skolsköterskan ut i snitt varje år, de verkar ju ha det mer stressigt än oss lärare…. Men det kanske bara är min region som suger som arbetsgivare.

          Det är nog väldigt olika hur vi skolsköterskor har det. Om det är en samlad elevhälsa, friskola, om rektorer är ens chef osv. Hos oss är vi ett stadigt gäng där någon jobbat sen 90-talet och jag är nyast på jobbet med mina 8 år. Har jättemycket att göra och stressigt i perioder, men älskar tacksamt nog mitt jobb ändå. För hur mkt det än kan vara så är det aldrig värre än att jobba skift på ngt sjukhus. Jag vet att jag får vara ledig mina helger, på sommaren, över jul osv. Och barn är ju fantastiska. ?

      Fattar inte hur jag tänkte som blev ssk heller. Visst lönerna är väldigt bra nu, har ingen kollega som tjänar under 37k tex men jag gillar verkligen inte jobbet. Tycker inte alls att stressen är särskilt jobbig, är på en rätt chill avdelning men känner ändå att det inte är nåt för mig. Det är verkligen en viss typ av människor som jobbar i vården, och jag är inte en av dom.
      Tyvärr inget tips på vad man kan göra, letar själv efter annat men det blir nog svårt att få en lika hög lön nån annanstans utan rätt utbildning.

        Jag jobbar i region skåne o där är lönerna inte alls bra. Jag har 34,5 efter åtta år. De nyexade tjänar några tusenlappar mindre o det känns inte som att kompetens värderas.

        Jag hade ett jobb i många år. Trivdes inte de sista tre-fyra åren. Hade typ ångest inför varje arbetspass. Och jobbade var tredje helg vilket jag hatade.
        Sökte och kom in på en 1,5 år utbildning inom hantverk. Sadlade alltså helt om. Har nu jobbat fyra år och ångrar mig verkligen inte. Lönen åkte ner lite men jag trivs! Så värt. Och inga helger.
        Våga sadla om!

        Det kanske finns jobb som inte innebär så mycket vård eller klassiska arbetsuppgifter som vore mer passande ? Jag har kollegor som är ssk som arbetar med att utveckla vårdprogram och liknande, de arbetar inte alls med patienter utan är mer inom området utveckling, stöd, forskning.

      Tycker det verkar så mysigt att jobba på blodbanken ? annars känner jag en som jobbar med privata hälsoförsäkringar och hon säger att typ alla hennes kollegor är gamla sjuksköterskor

      Medicinsk sekreterare?

    Äter vörtbröd med 13g socker per 100g = gott nytt

      Jag äter vörtbröd med 100 g socker per 13 g! Smaskigt!

    Vid tolvslaget gick vår granne ut med sin hund. Kvinnan själv är döv men det är nog inte hunden.. Både jag o sambon blev upprörda och vill prata med henne om detta. Ingen av oss kan dock teckenspråk. Ska man anmäla till Länsstyrelsen för en sådan sak eller är det att gå för långt?

      Hur reagerade/uppträdde hunden? Delar er oro och är starkt för att skydda hundarna under nyår, men det finns ju ex. tjänstehundar, jakthundar osv som inte bryr sig nämnvärt om smällar och om hunden inte brydde sig så är det kanske lite starkt att anmäla till Länsstyrelsen. Risk att göra en höna av en fjäder liksom. Kanske lämna en (trevligt skriven) lapp med beskriven oro till grannen och ett telefonnummer att smsa svar?

      Det är att gå för långt

      Min förra hund brydde sig inte ett dugg över fyrverkerier, var ute vid tolv och promenerade och tittade på allt utan problem mer än ett nyår. Så om inte hunden stod och skakade så tror jag inte det var nån fara för den.

      Vår hund var alltid med oss ute och kollade på fyrverkerierna.

      Det är en vuxen människa som troligen har full koll. Bara för att en är döv så är en inte dum i huvudet eller omdömeslös som du och mannen verkar tro. Hunden har troligen inte ont av raketer och ägaren känner sin hund bäst. Hunden kanske t.o.m är servicehund åt kvinnan just för att hon är döv

      Men jösses. Hon lär ju ha koll på hur sin egen hund reagerar på raketer och jag tror knappast att hon skulle ut och gå om hunden kändes minsta rädd. Bara för att hon är döv betyder det inte att hon inte känner av sin egen hunds mående. Har haft två hundar som inte brytt sig ett dugg om raketer och smällare. Alla hundar är inte rädda för sånt.

    Folk som inte säger ”gott nytt år” utan bara ”gott nytt”. Eller ”krya” istället för ”krya på dig”. Varför? En sån där sak som jag kan störa mig massor på, det är inte som att det finns begränsat antal gånger man kan skriva vissa ord…tycker bara att det låter otrevligt.

      Haha håller med. Också tänkt på det!
      Dessutom låter GOTT NYTT bara så hävla töntigt
      Typ som att man medvetet säger så för det ska låta lite hahaa jag vet inte, som en glad amerikansk film, där man hälsar GOTT NYTT lite snabbt i förbifarten, eller när man kramar om någon och ska vinka hejdå när man springer på varandra på stan. Gott nytt hahahahhaa omg

        Skulle jag säga så skulle jag säga det till nån jag kanske inte riktigt gillar, då känns det liksom som att man har sagt det men med distans till det, om du fattar vad jag menar.
        Sen vet jag inte om det är så alla tänker när de säger det.

      I veckan var det en person som avslutade vår konversation med ”Sköt om!”.

        Kom precis på att det är trots allt vanligt att skippa ord, men allt låter inte otrevligt. Inte i mina öron iaf.
        T.ex ”läget?” Istället för ”hur är läget” eller ”ha de'” Istället för ”ha det bra”.

        ”Sköt om” är nog bara direkt kopplat till engelskans ”take care”? Låter sjukt konstigt dock. Sköt om! Sköt om vadå?

    tycker ”krya på dig” låter otrevligt. det är ju att ombe någon att bli frisk vilket de inte kan styra över

    säger bara gott nytt typ för jag orkar inte & alla vet vad man menar

      När man trodde att världen inte kunde bli mer snarstucken så är plötsligt ”krya på dig” otrevligt.

        Haha känns lite talande för detta kommentarsfält dock? Minsta lilla kommatecken ifrågasätts och analyseras sönder…

      Haha va?!?? Är väl snarare en önskan om att den andra ska krya på sig. Eller vad vet jag. Orka bli kränkt över exakt precis allt.

    Är det någon som vet om flouxetin är nark0tikaklassat? Har googlat o googlat o googlat men får inget konkret svar. Behöver ett ja eller nej.

      Fluoxetin är INTE narkotikaklassat.
      Substansen såldes från början under varumärken som Fontex och Prosac.
      Det är en selektiv serotoninåterupptagshämmare alltså ett antidepressivum.
      FASS är bästa stället att ”googla” på om läkemedel.

        Haha ja jo, läste där också men kunde inte tyda om den var det eller ej. Är inte superbra på medicinska ord. Men tack för svar 🙂

          Om du har behov av att kolla upp preparat då och då så kan du kika efter narkotikasymbolerna som finns högst upp vid de olika läkemedlen i FASS Vårdpersonal. Det är läkemedel som man vid utlandsresa behöver intyg för om man inte vill riskera att råka illa ut.

      Nej, det är den inte. Däremot kan man ibland i samband med insättning av SSRI även få ångestdämpande förskrivet och dessa kan vara narkotikaklassade

        Ja, både diazepam och oxazepam är narkotikaklassade.
        Så det gäller att hålla koll vid utlandsresor om man medför sådana preparat. Vissa länder är väldigt stränga när det gäller innehav av narkotika.
        En del kanske tänker att det är ”vanliga lugnande” läkemedel och inte morfinpreparat som oxikodon och tramadol som man oftast vet är narkotika.

          Vilka länder är inte stränga när det gäller innehav av narkotika?

    Jag köpte en valp för ett tag sedan och insåg efteråt att jag blev lurad och att jag sannolikt köpt en smuggelhund. Jag kontaktade Jordbruksverket samt veterinär direkt och veterinären gjorde bedömningen att valpen var liten för sin ålder och att de papper jag fått troligtvis var förfalskade. Jag fick då ett val att antingen avliva honom eller ha honom i hemmakarantän 8 veckor pga rabiesrisken. Jag valde det senare alternativet. Nu är hemmakarantänen snart slut och jag ska då ta honom till veterinären för hälsokontroll. Är så sjukt nervös att det ska visa sig att han har en massa sjukdomar. Är det någon som har en ”solskenshistoria” av att det har gått bra ändå efter att ha blivit lurad att köpa en smuggelhund? Jag behöver inte ha kommentarer om hur korkad jag är som gick på allting, det vet jag redan själv. Skulle aldrig någonsin köpa en smuggelhund medvetet. Jag köpte valpen av en mamma och hennes dotter och dom var väldigt trovärdiga samt de papper jag fick med mig hem.

      Tycker inte du är korkad. Bra gjort att inte avliva stackarn ?❤️

        Tack ❤ Känner mig som världens sämsta som betalt pengar och därmed stöttat den typen av verksamhet?

      Du är inte korkad. Att vara människa innebär att bli lurad då och då. Du gjorde rätt som behöll hunden och hade den hemma. Önskar dig allt gott!

        Tack❤️❤️

    Fixar ni håret? Alltså stylar med verktyg efter varje tvätt. Jag har typiskt skandinaviskt hår, ganska tunt, många hårstrån med lite självfall. Borstar jag det efter att det fått självtorka ser det för jävligt ut, brukar ha uppsatt första dagarna och sedan platta.. Finns det något annat enkelt sätt jag kan göra? Varmluftsborste? Locktång, vågtång? Kan inget om sånt här. Det måste gå snabbt och vara enkelt.

      Jag har börjat göra det, det lyfter ens vardagsutseende nåt enormt! Jag kör sån varm keramikborste och det håller snyggt mellan varje tvätt men då har jag naturligt vågigt hår med mkt volym så kan inte säga hur det skulle funka på skandinaviskt. Med värmeskydd och lite saltvattenspray och så torrschampo när det blir dags.

      Om du har lit längd i håret skulle jag rekommendera att kolla upp heatless curls om du vill få lite lockar eller vågor men inte använda värmeverktyg

      Jag har jättetjockt hår men går ändå supersnabbt att lätt locka översta delen av håret med en plattång. Googla hur man gör, är inte svårt!
      Sen borstar jag genom håret och sprayar. Ser sjukt bra ut och går snabbt. Räddar också hår som formats efter tofs eller mitt fula självfall ?

        Hurdå locka översta delen med plattång?

          Det är just sånt här jag tycker är svårt trots att det ska vara enkelt. Såg att Dyson har nån sladdlös skitdyr historia, finns det nåt sånt fast billigare? Eller är det en varmluftsborste jag söker? :)))

    Tanbyklara är gravid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.