Pontus Rasmusson gör ett nytt försök

Pontus Rasmusson gör – efter att ha blivit avstängd från Youtube – ett nytt försök att hitta en plattform att publicera sina videos på.
Han startade ett Patreonkonto, men jag antar att det inte var tillräckligt många som ville betala för hans innehåll, och därför trycker han hårt på att den nya plattformen ”Rumble” är GRATIS!
Men vad är då ”Rumble” för något?
Så här beskriver Tidningen Resumé den:

Kreatörer på plattformen får kommission för varje medlem de värvar. Rumble är känd inom högerkretsar och har kallats för högerextrem och beskrivits som ”alt-tech” av bland annat Washington Post och The Guardian. Det var journalisten och krönikören på Dagens ETC, Max V Karlsson, först med att uppmärksamma på Twitter.

På plattformen finns bland annat högerdebattörer, Trump-supporters, Qanon-anhängare, och anti-vaxxers. Rumble censurerar inte desinformation, som till exempel Youtube, vilket gjorde att man fick fler användare till exempel till följd av coronapandemin.

Är det till Rumble vi vill att våra barn och unga ska söka sig? För att följa Pontus Rasmusson och ta del av plattformens andra innehåll?

Har du missat alla turer kring Pontus Rasmusson så kan du klicka HÄR och läsa ikapp.

Tack för tips!

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag fattar att han behöver en inkomst, men han hade kunnat skaffa ett vanligt jobb. Det är ingen mänsklig rättighet att jobba som influenser eller ens att ha det jobb man vill ha. Tror inte att alla älskar sina jobb.

      Han lyckas ju inte få ett vanligt jobb! Stackars lilla pojk. Han hade ju sökt hela två jobb var det väl??
      Klart han måste jobba som influencer, youtuber ellerr liknande.

      Han är som Booken, hon sa väl att det är hennes rättighet att vara artist? Eller något liknande?

        Ja, och han som är jurist och allt! ?

      Måste vara drygt med ett vanligt jobb om man aldrig varit annat än influnencer alltså. Lönen är ju liksom normalt lite mer proportionell mot prestation.

      Verkligen. Alla dessa influensers som visar upp vidriga beteenden och önskar förlåtelse för att kunna fortsätta med sina fyrtioelva samarbeten och lurendrejerier.

      Wow, du förbrukade ditt förtroende – hitta ett nytt jobb då! Det vimlar av arbeten där ute.

      Vet inte hur lätt det är för honom att få jobb?

        Måste väl ändå finnas nåt jobb som pojkstackarn klarar av?!

    Högern vill inte associeras med Pontus ändå, så varna på.

      Man får ge Pontus Rasmusson att han gett högern och vänstern en sak att enas om, alltså att vi alla ogillar honom.

        Haha, sant ?

    Jag hoppas föräldrar pratar ordentligt med sina barn om vad det finns för jävla dårar på Internet.

      Verkar tyvärr finnas föräldrar som inte ser något problem med hans uttalanden eller ageranden….

      Tyckte mig läsa nån kommentar på en av hans videos en gång att ”Hela familjen älskar att titta på dina videos Pontus”

    Desperationen lyser. Pinsamma försök av en snubbe som inte kommer lyckas med något influencerliknande igen. Synd bara att hela världen vet det utom han och hans föräldrar.

    OT men är så orolig för Elin Kjos? Känns som vi får färre och färre uppdateringar. Hoppas inte det är pga att hon är värre i sin sjukdom utan att hon bara har fullt fokus på annat. ?

      Har tänkt samma tanke. Hon är ju mitt inne i sin behandling nu så hoppas hon kommer tillbaka efter det. Men man tänker på henne ofta.

      Hon har nyligen haft feber i en hel månad, och har sagt att slutet på året var riktigt kämpigt för henne. Tänker också på Elin ♥️

      Hon har berättat lite i podden. Har haft en intensiv behandling med fem omgångar strålning mot nya tumörer i skelettet och fick i samband med det någon infektion med feber i flera veckor ?

      Hon är värre i sin sjukdom, cancern sprider sig då behandlingarna inte ger resultat. Strålningen hon gått igenom nu senast var ju för att minska smärtan från cancern i ryggen.

    Varför tvingas man titta på Margauxs video varje gång man går in på den här sidan? Är det reklam för något eller vad är syftet? Jag förstår verkligen inte. Varför ska den fortsätta spridas?

      Den är en reklamfilm för Nyheter24 nöje

        Tycker inte den videon borde få synas på bloggen…

        Önskar man kunde markera att man aldrig mer vill se den

        Varför måste du ha kvar den?

          Men när ska alla fatta att det inte är upp till Bloggbevakning/Camilla vilken reklam som visas?

            Alla är inte med i Mensa.

            Upp till nyheter 24 tänker jag… och för dem jobbar hon väl, så där borde man väl kunna ställa lite krav och informera om att följarna inte vill se den.

        Så det är bestämt nu att den inte kommer tas bort? Det var ju något du arbetade med att försöka ta bort ett tag, har kanske missat om du sagt vad som bestämdes

    Cancer och alla dessas behandlingar tar typ all energi så inte konstigt egentligen. ♥️

    Nu är inte Max något sanningsvittne och Rumble har inte mer dårar än andra plattformar. Att Pontus är en stolle det köper jag däremot.

      Rumble har definitivt fler dårar, det blir så när man inte har några regler mot missinformation och mycket lösare regler för vad som får publiceras. Då blir det så att människor som Alex Jones, Qanon-knäppisar och konspirationsteoretiker flockas dit, för det är bara där de inte blir avstängda. (Det här går lätt att kolla upp för alla som vill, man behöver inte lita på ngn Max)

        Det här är dessutom ett område som Max har riktigt bra koll på.

          Jo Max har skrivit mycket bra angående dårarna på Dumpen och även mot vissa poliser som är sjukt oseriösa. Men är inte Rumble ändå en liten plattform? Eller har jag fel! Sorry isf. Jag trodde dom var pyttesmå i förhållande till andra.

    Han är så djupt obehaglig. Försöker typ se ut som 15 men är 24… Han ger mig verkligen kalla kårar

      Hörde en intressant förklaring till de filter han använder för att de ut som han gör. Vet inte om det stämmer. Enligt förklaringen så är målet att se ut som en seriefigur eftersom det är vad hans väldigt unga prepubertala publik gillar. Känns inte helt långsökt med tanke på att många gillar manga.

        Vilken BS! Varenda förälder till prepubertala kids vet att de älskar typ riktiga människor. Gamininfluencers, pysselinfluencers och dyl. Seriefigurer som Pontus avverkade de för längesedan. Sedan undrar jag vad det är för päron som låter sina barn kommentera på hans konton. Varför blockar de inte människan???

        Kanske rimligt, känns mest som han försöker se ut som 15 så hans följare kan fortsätta vara kära i honom eller nått. Uhhh så obehaglig.

    Att barnen får låsa lite om vaccinet och dess giftiga påverkan (långtidsverkan) på människokroppen är väl bara bra dock.

      Stick

        Så du går emot FHM och vill ge barn covidvaccin? Fräscht.

          Det finns flera länder som vaccinerar barn oavsett vad FHM säger.

      Såg att en till idrottskvinna kollapsade.

        Frida Karlsson ja, hon gör det ibland. Inte första gången, hon har en vana att ta ut sig totalt i vissa lopp och idag var ett utav det. Har absolut inget med vaccin eller hälsoproblem att göra, hon mådde bra efter lite vila och firar nu Tour de ski-vinsten 🙂

          Förstår inte hur vi ska rekrytera ungdomar med föräldrarnas goda minne om kollapser är normaliserat inom idrotten. Det ÄR alltså inte normalt.

            Eller hur! Det är inte normalt eller sunt öht.

          Är du hennes läkare?

        Haha ja, efter att hon vann Tour de Ski menar su? Förskräcklig långtidsverkan att vaccinet att man inte kan vinna internationella tävlingar längre utan att ta ut sig helt!

          Nja jag har faktiskt aldrig under mina aktiva skidskjutarår sett några kollapsa så.

            Hände väl Tandrevold under OS?

      Har du en kristallkula eftersom du kan uttala dig om vaccinets långtidspåverkan? Vi är fortfarande inne i närtid när det gäller biverkningar. Men du vet säkert något som inte alla vet…

      Äh, låt oss gå tillbaka 200 år i tiden och låt våra barn dö av difteri istället. Tvi för vaccin! Obs. Ironi.

    OT men är Margaux och Carl Hedin tillsammans?

      Detta är nog 83747 gången denna fråga ställs. Det är förmodligen en spekulation, kanske inte värd att nämnas. Och vem vill ens läsa om Margaux mer än det skit hon gjort bort sig i?

        Är ju joel hon håller i hand på bild så mer trolig pojkvän 🙂 !

      Han är väl homosexuell?

        Nopp, han definierar inte sin sexualitet men har träffat både män och kvinnor 🙂

      Ja självklart! En man och en kvinna kan inte vara bara vänner. Det vet väl alla??!

      Nej! Men hon och Joel är! Enligt min spaning hehe

      Vad är det för influencerresa som gör att hur många som helst plötsligt är i Afrika? Lisen; Margaux, Carl Hedin mf, har inte sett ett enda reklammarkerat inlägg om detta.

        Sluta nämna Afrika som det vore ett land. Vilket land i Afrika har flunsorna åkt till?

        Margaux mamma och styvpappa har ju hus där, vill även minnas att hon byggt ett eget till sig själv. Så det är nog ingen sponsrad resa

        De hänger väl hos Margeux

        Egypten? Kenya? Gambia? Sydafrika?

    OT

    Hugo å Paula har spenderat senaste veckan i Abu Dahbi där de verkar göra smyg reklam för hotellet dem bor på & så gör dem smyg reklam för Clean drinks dessutom. Varför kommer det inte något inlägg på hur dem semestrar i en diktatur osv som det varit fokus med ex Jon och Janni?

    Tycker Clean drinks det är fräsch marknadsföring att flyga burkar hela vägen dit för att ta bilder? Dem som försöker verka klimatsmarta och säga att dem fokusera på Norden och har klimatvänliga transporter.

    Kanske är på gång – hoppas det! ??

      De*

        Asterisken ska sitta innan ordet, inte efter.

        Sen heter det såklart ”smygreklam”, inte ”smyg reklam”.

          Nej efter när man rättar, före vid fotnot

            Nej, före.

        Sluta rätta orka bry sig du är på en blogg skaffa ennn håbbyyyy..(/)2kr

      Är ju Hugo som startat Clean Drinks ?

        Jaha och vad har det med något att göra?

        Det är ju inte Hugo själv som startat, han är ju inte ens vd

      Paula får aldrig kritik för något på den här bloggen.

        Nä vissa kritiseras hårt hela tiden och andra fjäskar hon lite för no offense men ganska uppenbart vilka. Exponeringen av exempelvis torsgårdens barn har aldrig tagits upp ordentligt här eller underbaraclara men hon är väldigt hård i tonen mot margaux och till o med Isabella även fast Isabella verkligen lyckats dölja sina barn att visa någon arm eller lite hår är knappast jämförbart med någon som filmar sina barn

        Har tänkt mer på hur konstigt det måste vara att ens mamma filmar en så ofta förstår att man kan filma för att dokumentera en uppväxt eller så men för att bara skapa en vlogg är det ju mycket filmning i torshårdens fall ofta från morgon till kväll

        Har inget emot henne personligen bara märker hur Camilla styr här på bloggen

          Det är väl klart Camilla styr på bloggen? Det är hennes blogg ju

            Visste någon skulle kommentera det där ? uppenbarligen men det är tråkigt å läsa men man får väl sluta

            Ja och det kan man säga om alla influensers också. De styr sina konton och inlägg också.

        Nej, exakt, praised be Paula! En väldigt skenhelig personer ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.